quote:Op woensdag 15 oktober 2008 11:19 schreef Beelzebufo het volgende:
Even een egg-mould vraagje tussendoor: is er een truukje voor om te zorgen dat het eigeel in het midden van het ei uitkomt? En hoe krijg ik het voor elkaar om een heet ei te pellen zonde er scheuren in te maken of stukken uit te breken?
Hoe lang moet zo'n ei koken? Heb het nu met 7 minuten geprobeerd (staan nu in de vorm af te koelen), ben benieuwd. Helaas wel met wat scheurtjes, losse stukjes en een off-center eigeel...
Alleen voor mezelf.quote:Op woensdag 15 oktober 2008 15:08 schreef ArcticBlizzard het volgende:
Het derde topic alweer, alleen een kleine vraag; maakt iemand ze ook voor zijn of haar kinderen?
quote:Op woensdag 15 oktober 2008 16:05 schreef MinderMutsig het volgende:
Over die eggmolds: ik leg de eieren in koud water en als het dan kookt zet ik de wekker op 5 min. Als de wekker gaat heet water uit de pan gieten en de eieren laten 'schrikken' met koud water, eventueel even herhalen nog. Dan laat de schil makkelijker los.
Verse eieren zijn trouwens ook moeilijker te pellen, eieren van een paar dagen oud doen het beter.
Het is allemaal wel echt idioot arbeidsintensief, zegquote:Op woensdag 15 oktober 2008 18:24 schreef Macka66 het volgende:
Om het eigeel midden in het ei te houden zou je het ei voortdurend heen en weer moeten rollen tijdens het koken. Aldus Just Bento in het stukkie Fun with Japanese egg molds.
Dat was een vis zonder staart. En daarna heb ik het nog niet aangedurfd om nog een keer een vis te maken.quote:Op donderdag 16 oktober 2008 14:15 schreef DarkElf het volgende:
[..]
ooh jaaa zou jij niet nog een picca plaatsen van je vis-ei ?
Het probleem is dat ik niks in huis heb ... ben afgelopen 2 weken weg geweest dus alles is op, vandaar en ik heb eigenlijk nooit restjes, maar misschien is dit de tijd om daaraan te beginnenquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:13 schreef Innocence het volgende:
Om te beginnen zou ik niet zoveel in huis halen hoor. Gewoon goede rijst en verder aanvullen met groente, fruit en restjes die je toch al in huis hebt.
Iets van kipfiler zou inderdaad wel lekker zijn.
Bij de toko heb je speciale kleefrijst Als je daar gewoon naar kleefrijst vraagt, komt het wel goed Bij mijn toko kostte een zak van 1 kg 2,50 euroquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:29 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Welke rijst kan ik het beste pakken dat het niet alleen wiite is? Dus een "speciale" of er zelf iets doorheen doen? En zo ja, wat?
Doe je er ook nog iets doorheen zodat het dus niet alleen "saaie" (en ik vind persoonlijke vaak een beetje smakeloze) witte rijst is?quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:55 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Bij de toko heb je speciale kleefrijst Als je daar gewoon naar kleefrijst vraagt, komt het wel goed Bij mijn toko kostte een zak van 1 kg 2,50 euro
Ga je klooien voor die kleine van je?quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:37 schreef Vivi het volgende:
TVP
Dank je dan ga ik daar eens naar kijken, moet toch naar de toko had al wel ergens in een topic gelezen dat het zelf maken redelijk wat werk is dus dat is dan voor laterquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 11:05 schreef MinderMutsig het volgende:
Je zou kunnen zoeken maar furikake in de toko of zelf kruiden. In de OP staat volgens mij een link naar tips om het zelf to maken.
Ik zag hier een lekkere. Maar maak je het deeg zelf of weet je waar je die 'wrappers' kunt kopen?quote:
Ik hoop dat deeg gewoon bij de toko te kunnen kopen ... morgen ga ik even kijken. Er zitten hier in Eindhoven wel een paar grote ...quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 13:11 schreef Innocence het volgende:
[..]
Ik zag hier een lekkere. Maar maak je het deeg zelf of weet je waar je die 'wrappers' kunt kopen?
Als ik gewone kleefrijst in vormpjes doe, dan doe ik er verder niks doorheen. Maar meestal dan maak ik gewoon nasi, met gewone rijstquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Doe je er ook nog iets doorheen zodat het dus niet alleen "saaie" (en ik vind persoonlijke vaak een beetje smakeloze) witte rijst is?
Zeg maar waar het heen moet, dan stuur ik het naar je opquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:06 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik vind die hello-kitty furikake wel lekker eigenlijk
Oe, die zijn luuk!!!quote:
Ik heb het deeg kunnen kopen: gewoon bij de Chinees/Japanse toko. het duurde even voor ze doorhadden wat ik zocht ik zal morgen even in de verpakking kijken hoe ze precies heten!quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 13:11 schreef Innocence het volgende:
[..]
Ik zag hier een lekkere. Maar maak je het deeg zelf of weet je waar je die 'wrappers' kunt kopen?
Ik heb ter inspiratie het boek "Bento Boxes: Japanese Meals on the Go" gekocht. Staan heel veel leuke recepten (en foto's!) in. Wat me opviel was dat Japans koken niet eens zo heel moeilijk is, ze koken met een aantal vaste ingrediënten (o.a. mirrin, sojasaus en suiker). Verder heb ik ook nog The Manga Cookbook besteld inclusief mijn eerste Bento box. Dan ga ik er ook mee beginnen!quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 09:46 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nou, volgende week gaat het ervan komen: ik ga mijn eerste bento's maken Maar .. nu moet ik boodschappen gaan doen ...
Welke dingen mag ik absoluut niet vergeten? Ik heb niks in huis dus heb het volgende lijstje samengesteld:
* Sushi rijst (ivm het aan elkaar plakken .. is er een ander alternatief? Ik wil geen gewone witte rijst en zie hierboven allemaal rijst "met iets erin" voorbij komen, waar haal ik dat of hoe maak ik dat?)
* gehakt (voor de gehaktballetjes .. wat kan ik daar het beste indoen verder?)
* Cherry tomaatjes
* Komkommer
* Pitloze druiven
* Wraps, met philadelphia met paprika, kaas en komkommer met een paprika dressing
* Sojasaus
* Saus vormpjes (bij de Chinese toko te halen neem ik aan?)
* Appels
* kipfilet
* mosterd/dillesaus
Ik moet voor een hele week hebben maar heb het idee dat het zo weinig variatie is ... Iemand nog leuke aanvullingen? Ik oet hier nog even wat creatiever in worden
Ik heb wel 2 broodtrommels en siliconen cakevormpjes, dus ga het daar in eerste instantie mee proberen (voor het geval ik er na een maand geen zin meer in heb )
Alvast bedankt!
Ik heb het inmiddels beloofd aan iemand anders, sorryquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 23:13 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Zeg maar waar het heen moet, dan stuur ik het naar je op
Bij mijn Chinese toko hadden ze geen idee wat furikake was dat is dus het enige wat ik niet heb ...quote:Op zondag 19 oktober 2008 10:14 schreef Innocence het volgende:
Gisteren bij de Hanos kleefrijst, norivellen, furikake en sezamzaadjes met knoflook gekocht.
Eerste poging onigiri maken was nogal mislukt. Vulling was te nat en kroop gelijk door de (verkeerde) rijst heen. Binnenkort nog maar eens doen.
Vulling was op zich wel erg lekker, tonijn uit blik met sambal en sojasaus.
Good luck! En maak je wel foto's als je het gemaakt hebt? Ben erg benieuwdquote:Op zondag 19 oktober 2008 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Bij mijn Chinese toko hadden ze geen idee wat furikake was dat is dus het enige wat ik niet heb ...
Eb wat ik eerder las: dat van die sesamzaadjes is wel en goed idee dat koop ik volgende week even! Ik ga nu beginnen met de eerste gerechten te maken: gehaktballetjes, soort muffins (van een site genoemd in de OP) en die dumpling dingen, die kan ik dan af laten koelen en invriezen.
Wish me luck .. Mijn vriend begon vorige week al te zeuren wanneer ik nou eens zou beginnen met zijn lunchbox
Wat een leuk setje! Ik heb zelf nooit iets op Ebay gekocht, heb je hier nou op geboden of gewoon (bij een dealer) gekocht?quote:Op maandag 27 oktober 2008 10:04 schreef m@x het volgende:
Ik heb er binnenkort ook eentje (compleet met accessoires) Weg met de kleffe boterhammen met kaas!
[ afbeelding ]
Wat ie met die komkommer doet! Like wtf!!!quote:Op maandag 27 oktober 2008 21:12 schreef MinderMutsig het volgende:
"Zeg Mimu, jij houdt toch zo van groente snijden?"
Foto's maken kay! Die komkommer "palmbast" die is wel mooi, en die blaadjes ook. Zo decoratief.quote:Op maandag 27 oktober 2008 23:44 schreef MinderMutsig het volgende:
Ja die komkommer is gaaf he?
Ik heb nog een komkommer liggen. Ik ga morgen oefenen.
Indrukwekkende posthistoryquote:
Leuk! Welkom.quote:Op zondag 9 november 2008 19:56 schreef akemi het volgende:
Hallo allemaal
ben toevallig dit thread tegenkomen via google. ik ben ook een bento fan. heb zaterdag eindelijk mijn obento gekregen die ik van jlist heb besteld. op het eerste gezicht is ie super klein. maar ga zometeen een schoolopdracht maken en had een idee om een lunch bento van te maken voor mijn kookportfolio.
heb vandaag ook nog cookie cutters gehaald om mijn broodjes leuke vormen te geven.
hopelijk post ik mijn foto's vanavond nog.
wel zo leuk dat er toch interesse is voor obento in NL. in den haag heb ik niks kunnen vinden maar ga van de week even langs dat winkeltje in rotterdam kijken of ik wat kan vinden.
happy bento allemaal
Ohhhhh, ik ben jaloers! Ik wil zo graag een mooie Furoshiki voor mijn bento, dat lijkt me zo handig en mooiquote:Op maandag 10 november 2008 14:17 schreef Liejannuh het volgende:
Ik ben nu in Japan en je kunt je hier dus werkelijk suf kopen aan allemaal leuke dingetjes voor in je Bento. Ik heb me nog steeds weten in te houden, heb alleen wat onduidelijke kruiden gekocht (met Hello Kitty en Sesamstraat op de verpakking) een een hartvormig ding om een ei in te kunnen bakken.
Same here, ga volgende week weer bento's maken voor school, deze week niet aan gedacht om er boodschappen voor te doen ( had niks meer in huis er voor eigenlijk) dus op school maar kantinevoer gegeten. Maar vanaf volgende week wil ik wel weer gaan bento-enquote:Op dinsdag 18 november 2008 13:06 schreef Innocence het volgende:
Ik heb er al even niets meer mee gedaan, deze week weer eens beginnen.
Ah da's jammer, maar toch bedankt voor het kijken.quote:Op dinsdag 18 november 2008 12:34 schreef Liejannuh het volgende:
Geen rode gestippelde furoshiki gevonden BBQ kip!
Oh ja nee ik bedoelde met "die warm moeten" dat ze eerst gekookt moeten of bereidt moeten worden zeg maar, als in --> in tegenstelling tot rauwkost.quote:Op dinsdag 16 december 2008 13:51 schreef Amthezia het volgende:
Ow ik vind juist al die dingen (asperges, boontjes, sugarsnaps, brocoli, bosui) koud lekker haha
Nou het zal even testen worden denk ik
Ik zit echt mijn ogen uit te kijken op flicker, echt GAAF gewoon
Wil jouw man daarmee op z'n werk verschijnen? Niet lullig bedoeld hoor, maar om dat idee moest ik wel even lachen. Weet je zeker dat ie 't niet in de auto stiekem allemaal in 'n boterhamzakje door elkaar gooit?quote:Op zondag 28 december 2008 17:55 schreef Amthezia het volgende:
Vandaag mijn eerste bescheiden Bento gemaakt voor mijn lief..... een boel alweer van geleerd hahah![ afbeelding ]
Ik dacht altijd dat ik de enige was die daar last van hadquote:Op zondag 11 januari 2009 20:47 schreef m@x het volgende:
Mijn allereerste bento. Schattige vormpjes, daar doe ik niet aan. Ik vind het zielig om een kuikentje in elkaar te knutselen en vervolgens zijn kop eraf te hakken
620 ml, da's niet zo heel overdreven groot toch? Er was er ook een van ruim 700, dat lijkt me teveel, maar die andere waren rond de 400 en dat lijkt me vrij weinig.quote:Op woensdag 14 januari 2009 13:42 schreef Amthezia het volgende:
Owww lief die kitty bento errug cute!!
Hij ziet er best groot uit, maar schijn bedriegt vaak hoeveel ml issie??
Het meeste maakte ik de avond van te voren klaar, met restjes van het avondeten. En als ik dat niet deed, dan ontdooide ik vaak wat uit de vriezer of ik gebruikte gewoon groenten/fruit, dus dan was ik met een kwartiertje wel klaar. Alleen als ik nog rijst moest koken deed ik er langer over, maar dat zette ik dan meestal gewoon op en dan ging ik ondertussen douchen en ontbijten enzo.quote:Op donderdag 15 januari 2009 17:34 schreef ajampaniki het volgende:
Wat ik me trouwens ook af vroeg, waar halen jullie de tijd vandaan om dit te maken? Lijkt me toch erg veel werk. Hoe veel tijd kost het om 1 zo'n maaltje te maken?
Ah, oke, maar eens kijken bij een toko dan (wordt even zoeken, want de toko waar we altijd heen gingen is gestopt )quote:Op donderdag 15 januari 2009 14:26 schreef Amthezia het volgende:
Edamame's zijn jonge sojaboontjes, en ik zocht iets wat mijn man ook lekker vind (die vind alle rauwkost-achtigen niet lekker namelijk!).
Edamame's worden in japan/china gegeten als borrelnootjes, beetje zout erover en hoppakee!
Ik kocht ze bij de toko in hun schil, voor 2,50. Tis een grote zak, je gooit ze ff 3 minuten in kokend water, laten schrikken met koud water (meestal doe ik ze gewoon bij de eieren in ), en daarna pellen. De schil is NIET eetbaar, je eet alleen het boontje wat eruit komt.
En ze smaken......ehm tja groen beetje doperwt, maar niet zo zoet. En wat heel fijn is is dat ze zo lekker klein zijn past het goed in de box!
Bij mij in de klas vonden de jongens die figuurtjes-eitjes altijd het leukst Wilden ze allemaal wel een autootje of een beertje of een konijntje hebben ( 1 keer dus echt voor iedereen wat meegenomen )quote:Op donderdag 22 januari 2009 14:19 schreef Brighteyes het volgende:
Wat is dit leuk zeg!
Ik zou er alleen zelf geloof ik nooit de tijd voor hebben/nemen.
En ik vraag me af of mijn vent wel blij zou zijn met nijntje-eitjes mee naar zijn werk enzo.
Ik heb nog gezocht naar furoshiki's in Japan, maar ik vond het echt niet meer dan een vierkant lapje stof. Ik zou zeggen dat een grote boeren zakdoek ook voldoet dus.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 15:56 schreef miss_dynastie het volgende:
Oh, gewoon zo'n kleedje dus
Moet me maar eens verdiepen in al die termen... mijn bento doet er lang over
Meestal heb ik spullen van deze verkoper heel snel in huis, maar nu werkt de post blijkbaar niet mee.
Ik was niet van plan zo'n ding te kopen hoor, ik gebruik de bento toch alleen thuis (en een leuk lapje stof is zo omgezoomd ).. maar furikake en zo? Wat doet het? Dat soort dingen... maar ik heb al wel een lijstje van wat ik allemaal wil gaan maken. Zullen geen traditionele bento's zijn, maar ach, als je je maar aan de 'voorschriften' houdt, tochquote:Op vrijdag 23 januari 2009 15:59 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ik heb nog gezocht naar furoshiki's in Japan, maar ik vond het echt niet meer dan een vierkant lapje stof. Ik zou zeggen dat een grote boeren zakdoek ook voldoet dus.
Maar afijn, ik heb ook het geduld niet om iedere dag een bento te maken.
Hmm, in Amsterdam e.o. haal ik het altijd bij Oriental. Daar hebben ze een hele sectie met Japanse productenquote:Op dinsdag 27 januari 2009 11:47 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
furikake heb al nagevraagd bij de chinese winkels maar ze hadden geen idee waar ik het over had
Xenos ben ik inderdaad in de gaten aan het houden en de Action ook, dat vind ik typisch winkels die dat wel eens zouden kunnen verkopen maar tot nu toe geen succes.quote:Op woensdag 28 januari 2009 17:02 schreef huuphuup het volgende:
MM, het klinkt heel gaar maar heel soms wil Xenos nog wel eens van dat soort dingen hebben staan. Mochten ze het daar niet hebben dan kun je je toko proberen, ik weet niet waar je woont maar ik heb ze in ieder geval bij toko 'nieuwe wereld' in Leiden en bij Wah Nam Hong in Rotterdam wel zien staan.
Zelf kook ik meestal mn rijst in de rijstkoker en dan zo'n stoommandje erbovenop met de rijst erin gemikt. Gaat net zo makkelijk en omdat ik toch sowieso rijst kookt verlies je geen tijd ofzo.
Misschien aan weerszijden cocktailprikkers om het te fixeren? Moet je je vriendje alleen wel waarschuwen zodat hij niet stikt in een prikkertje.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 08:23 schreef Amthezia het volgende:
Ja die kende ik al maar ik heb ooit blauwe pasta gemaakt, en dat smaakt dus echt NIET lekker!
En ik vind het echt een pré dat de bento lekker is!!
Thanx voor de complimenten
@miss dynastie, als ik het wel goed zou doen (uch) dan zou de boom ook niet omvallen bij transport....maar ik moet ff rustig nadenken hoe ik dat voormekaar krijg hihih
Begin anders eerst eens met een kindermaatje broodtrommel. Heb ik ook en werkt prima. Ik kan hier ook geen bento bemachtigen en ik mag van mezelf pas mooie (dure ) aanschaffen als ik hem ook echt vaak gebruik.quote:Op zondag 1 februari 2009 12:59 schreef Mirjam het volgende:
ik zit nog steeds in dubio om er 1 aan te schaffen, voor als ik op m'n werk moet lunchen.
hier in leiden in een toko gekeken, die had er geen, en in amsterdam dacht ik er pas aan toen ik weer thuis as
ik kan hety iet goed zien, maar heb je de zaadlijsten uit de komkommer weggesneden?quote:Op maandag 2 februari 2009 21:54 schreef Amthezia het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Vandaag heb ik een supersnelle bento in elkaar gedraaid en omdat we zaterdag de furoshiki's binnen hebben gekregen, heb ik mijn bento vandaag ingepakt met mijn sakura furoshiki.
In mijn bento zat: Gerookte kip, komkommer, walnoten/paranoten, tomaten, gevulde olijven met amandel en een wasabi dip!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Leerpunten vandaag:
- Extra velletje keukenpapier is handig
- Komkommer en gerookte kip moet ik niet meer bijelkaar doen. De komkommer laat dan erg veel vocht los.
en foto's?quote:Op woensdag 4 februari 2009 13:24 schreef Amthezia het volgende:
Lekker misschien kan je er net iets anders van maken ?
Ik wou trouwens VOL trots even melden dat ik een bento website aan het maken ben.
Hij is al een heel eind klaar, en elke dag blog ik wel een stukje over bento's. Maar ook informatie/recepten wil ik erop gaan zetten! www.bento-babe.nl
dis je neetm je lunch gewoon in 2 broodtrommels mee?quote:Op donderdag 5 februari 2009 16:09 schreef Sylvana het volgende:
Ja, ik gebruik nu meestal gewoon 2 normale brooddtrommels, omdat de bento die ik heb wel errug klein is. Ik heb ook nog een thermo-bento, dus ligt eraan hoeveel tijd ik heb. Heb ik niet veel tijd, doe ik het gewoon in die broodtrommels en anders dan ga ik ook echt soep en andere warme gerechten enzo maken
Ja, want ik mag van mezelf geen nieuwe bento meer kopen, omdat ik er echt al heel veel geld aan uitgegeven hebquote:Op donderdag 5 februari 2009 23:29 schreef Mirjam het volgende:
[..]
dis je neetm je lunch gewoon in 2 broodtrommels mee?
nouja, de verpakking is anders, maar het idee is toch gewoon precies hetzelfde?quote:Op donderdag 5 februari 2009 23:39 schreef ColdFeet het volgende:
Maarre... Dat heeft dan toch amper meer iets met bento's te maken?
Nouja, een Bento is toch eigenlijk een soort kunstobject en een volledige en gevarieerde maaltijd en dat is toch iets meer dan alleen maar een berg rauwkost in een bakje gooien lijkt mij.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 01:22 schreef Mirjam het volgende:
[..]
nouja, de verpakking is anders, maar het idee is toch gewoon precies hetzelfde?
Ja, dat is waar. Je verkijkt je er nog op hoe diep die bento's zijn, althans, dat deed ik Maar ja, je bent gewoon een broodtrommel gewend, dus tja, dan lijkt ie ook wel erg klein zo op het oog. Pas als je hem gaat vullen merk je het .quote:Op vrijdag 6 februari 2009 09:05 schreef Amthezia het volgende:
Het enige nadeel met die broodtrommels is is dat je neit echt netjes kan proppen. Je krijg de bakjes niet vol
quote:Op vrijdag 6 februari 2009 09:05 schreef Amthezia het volgende:
Ben vandaag helemaal trots op mijn bento's
Ik denk dat je vooral snel teveel eet? Tenzij je hem natuurlijk volpropt met groente alleen zoals Syl op deze foto's, dan kan het weinig kwaadquote:Op vrijdag 6 februari 2009 01:22 schreef Mirjam het volgende:
[..]
nouja, de verpakking is anders, maar het idee is toch gewoon precies hetzelfde?
Bento gaat vooral om de voedzame, gevarieerde volledige maaltijd. Dat kunstige schattige is iets van de laatste jaren en is best leuk maar niet essentieel.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 09:05 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Nouja, een Bento is toch eigenlijk een soort kunstobject en een volledige en gevarieerde maaltijd en dat is toch iets meer dan alleen maar een berg rauwkost in een bakje gooien lijkt mij.
Ik ben pas net weer begonnen met bento's maken en had van de week niet erg veel tijd, vandaar dat ik niet echt veel gebruik heb gemaakt van mn figuurtjes en mallen enzo. Maar van de week heb ik meer tijd en dan ga ik ook wel weer eieren in vormpjes maken, groenten/fruit in vormpjes maken enzo, dan wordt het idd weer wat kunstzinniger Maar dat kunstzinnige vind ik niet essentieel voor een bento hoor, het is leuk om te doen, maar hoeft niet persee vind ik.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 09:05 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Nouja, een Bento is toch eigenlijk een soort kunstobject en een volledige en gevarieerde maaltijd en dat is toch iets meer dan alleen maar een berg rauwkost in een bakje gooien lijkt mij.
Ik maak alleen bento's als ik een pauze heb op school, maar heb maar 3 dagen in de week les en als ik bij mijn vriend slaap die dag ervoor kan ik geen bento maken ( ga echt niet alles mee naar hem nemen) dus ik maak ongeveer 1 tot 3 bento's per weekquote:Op dinsdag 10 februari 2009 17:43 schreef vahmpcat het volgende:
Wat een positieve reacties allemaal ^.^
Maken jullie dagelijks een bento of een vast ander aantal in de week?
Misschien een geschikt uitstapje voor in de carnavalsvakantie dan, ben alleen bekend met wat losse toko's hier en met het chinatown-gedeelte in Amsterdam voor zover aanwezig.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 23:57 schreef Macka66 het volgende:
vahmpcat, ik haal mijn furikake bij een vestiging (in Den Haag) van de Oriëntal supermarkten groep.
In mijn vorige post van mijn lunch van maandag:quote:Op donderdag 12 februari 2009 19:19 schreef Taurus het volgende:
Ik wil weten wat er in die doosjes zit!
Ah wat zielig.quote:Op vrijdag 13 februari 2009 23:59 schreef missy_c het volgende:
Was nog bij "beste idee van Nederland". Had een meneer iets van 3 jaar gewerkt aan een hartjen eitjesvormer.. Maar die bestaan dus al.. domper voor hem..
Wel zielig op zich, maar aan andere kant heeft ie dan ook geen goed onderzoek gedaan of het al bestond. Google kan op "egg mold" als een hele hoop van die dingen vinden.quote:Op vrijdag 13 februari 2009 23:59 schreef missy_c het volgende:
Was nog bij "beste idee van Nederland". Had een meneer iets van 3 jaar gewerkt aan een hartjen eitjesvormer.. Maar die bestaan dus al.. domper voor hem..
Zoveel tijd neemt het nou ook weer niet in beslag hoor het 'is even inpassen in je dagritmequote:Op zaterdag 14 februari 2009 10:08 schreef pinquit het volgende:
o m g !! wat is dit léuk!!! ik wist niet dat ze dit in nl ook deden
*bespeurt een gevaar op nieuwe verslaving.* gelukkig heb ik hier allemaal geen tijd voor
het almachtige e-bay komen de mijne vandaanquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |