Wil jouw man daarmee op z'n werk verschijnen?quote:Op zondag 28 december 2008 17:55 schreef Amthezia het volgende:
Vandaag mijn eerste bescheiden Bento gemaakt voor mijn lief..... een boel alweer van geleerd hahah![ afbeelding ]
Ik dacht altijd dat ik de enige was die daar last van hadquote:Op zondag 11 januari 2009 20:47 schreef m@x het volgende:
Mijn allereerste bento. Schattige vormpjes, daar doe ik niet aan. Ik vind het zielig om een kuikentje in elkaar te knutselen en vervolgens zijn kop eraf te hakken
620 ml, da's niet zo heel overdreven groot toch? Er was er ook een van ruim 700, dat lijkt me teveel, maar die andere waren rond de 400 en dat lijkt me vrij weinig.quote:Op woensdag 14 januari 2009 13:42 schreef Amthezia het volgende:
Owww lief die kitty bentoerrug cute!!
Hij ziet er best groot uit, maar schijn bedriegt vaakhoeveel ml issie??
Het meeste maakte ik de avond van te voren klaar, met restjes van het avondeten. En als ik dat niet deed, dan ontdooide ik vaak wat uit de vriezer of ik gebruikte gewoon groenten/fruit, dus dan was ik met een kwartiertje wel klaar. Alleen als ik nog rijst moest koken deed ik er langer over, maar dat zette ik dan meestal gewoon op en dan ging ik ondertussen douchen en ontbijten enzo.quote:Op donderdag 15 januari 2009 17:34 schreef ajampaniki het volgende:
Wat ik me trouwens ook af vroeg, waar halen jullie de tijd vandaan om dit te maken? Lijkt me toch erg veel werk. Hoe veel tijd kost het om 1 zo'n maaltje te maken?
Ah, oke, maar eens kijken bij een toko dan (wordt even zoeken, want de toko waar we altijd heen gingen is gestoptquote:Op donderdag 15 januari 2009 14:26 schreef Amthezia het volgende:
Edamame's zijn jonge sojaboontjes, en ik zocht iets wat mijn man ook lekker vind (die vind alle rauwkost-achtigen niet lekker namelijk!).
Edamame's worden in japan/china gegeten als borrelnootjes, beetje zout erover en hoppakee!
Ik kocht ze bij de toko in hun schil, voor 2,50. Tis een grote zak, je gooit ze ff 3 minuten in kokend water, laten schrikken met koud water (meestal doe ik ze gewoon bij de eieren in ), en daarna pellen. De schil is NIET eetbaar, je eet alleen het boontje wat eruit komt.
En ze smaken......ehm tja groen beetje doperwt, maar niet zo zoet. En wat heel fijn is is dat ze zo lekker klein zijnpast het goed in de box!
Bij mij in de klas vonden de jongens die figuurtjes-eitjes altijd het leukstquote:Op donderdag 22 januari 2009 14:19 schreef Brighteyes het volgende:
Wat is dit leuk zeg!
Ik zou er alleen zelf geloof ik nooit de tijd voor hebben/nemen.
En ik vraag me af of mijn vent wel blij zou zijn met nijntje-eitjes mee naar zijn werk enzo.![]()
Ik heb nog gezocht naar furoshiki's in Japan, maar ik vond het echt niet meer dan een vierkant lapje stof. Ik zou zeggen dat een grote boeren zakdoek ook voldoet dus.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 15:56 schreef miss_dynastie het volgende:
Oh, gewoon zo'n kleedje dus![]()
Moet me maar eens verdiepen in al die termen... mijn bento doet er lang over![]()
Meestal heb ik spullen van deze verkoper heel snel in huis, maar nu werkt de post blijkbaar niet mee.
Ik was niet van plan zo'n ding te kopen hoor, ik gebruik de bento toch alleen thuis (en een leuk lapje stof is zo omgezoomdquote:Op vrijdag 23 januari 2009 15:59 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ik heb nog gezocht naar furoshiki's in Japan, maar ik vond het echt niet meer dan een vierkant lapje stof. Ik zou zeggen dat een grote boeren zakdoek ook voldoet dus.
Maar afijn, ik heb ook het geduld niet om iedere dag een bento te maken.
Hmm, in Amsterdam e.o. haal ik het altijd bij Oriental. Daar hebben ze een hele sectie met Japanse productenquote:Op dinsdag 27 januari 2009 11:47 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
furikakeheb al nagevraagd bij de chinese winkels maar ze hadden geen idee waar ik het over had
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |