quote:Op woensdag 15 oktober 2008 11:19 schreef Beelzebufo het volgende:
Even een egg-mould vraagje tussendoor: is er een truukje voor om te zorgen dat het eigeel in het midden van het ei uitkomt? En hoe krijg ik het voor elkaar om een heet ei te pellen zonde er scheuren in te maken of stukken uit te breken?
Hoe lang moet zo'n ei koken? Heb het nu met 7 minuten geprobeerd (staan nu in de vorm af te koelen), ben benieuwd. Helaas wel met wat scheurtjes, losse stukjes en een off-center eigeel...
Alleen voor mezelf.quote:Op woensdag 15 oktober 2008 15:08 schreef ArcticBlizzard het volgende:
Het derde topic alweer, alleen een kleine vraag; maakt iemand ze ook voor zijn of haar kinderen?
quote:Op woensdag 15 oktober 2008 16:05 schreef MinderMutsig het volgende:
Over die eggmolds: ik leg de eieren in koud water en als het dan kookt zet ik de wekker op 5 min. Als de wekker gaat heet water uit de pan gieten en de eieren laten 'schrikken' met koud water, eventueel even herhalen nog. Dan laat de schil makkelijker los.
Verse eieren zijn trouwens ook moeilijker te pellen, eieren van een paar dagen oud doen het beter.
Het is allemaal wel echt idioot arbeidsintensief, zegquote:Op woensdag 15 oktober 2008 18:24 schreef Macka66 het volgende:
Om het eigeel midden in het ei te houden zou je het ei voortdurend heen en weer moeten rollen tijdens het koken. Aldus Just Bento in het stukkie Fun with Japanese egg molds.
Dat was een vis zonder staart.quote:Op donderdag 16 oktober 2008 14:15 schreef DarkElf het volgende:
[..]
ooh jaaa zou jij niet nog een picca plaatsen van je vis-ei ?
Het probleem is dat ik niks in huis heb ... ben afgelopen 2 weken weg geweest dus alles is op, vandaarquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:13 schreef Innocence het volgende:
Om te beginnen zou ik niet zoveel in huis halen hoor. Gewoon goede rijst en verder aanvullen met groente, fruit en restjes die je toch al in huis hebt.
Iets van kipfiler zou inderdaad wel lekker zijn.
Bij de toko heb je speciale kleefrijstquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:29 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Welke rijst kan ik het beste pakken dat het niet alleen wiite is? Dus een "speciale" of er zelf iets doorheen doen? En zo ja, wat?
Doe je er ook nog iets doorheen zodat het dus niet alleen "saaie" (en ik vind persoonlijke vaak een beetje smakeloze) witte rijst is?quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:55 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Bij de toko heb je speciale kleefrijstAls je daar gewoon naar kleefrijst vraagt, komt het wel goed
Bij mijn toko kostte een zak van 1 kg 2,50 euro
Dank jequote:Op vrijdag 17 oktober 2008 11:05 schreef MinderMutsig het volgende:
Je zou kunnen zoeken maar furikake in de toko of zelf kruiden. In de OP staat volgens mij een link naar tips om het zelf to maken.
Ik zag hier een lekkere. Maar maak je het deeg zelf of weet je waar je die 'wrappers' kunt kopen?quote:
Ik hoop dat deeg gewoon bij de toko te kunnen kopen ... morgen ga ik even kijken. Er zitten hier in Eindhoven wel een paar grote ...quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 13:11 schreef Innocence het volgende:
[..]
Ik zag hier een lekkere. Maar maak je het deeg zelf of weet je waar je die 'wrappers' kunt kopen?
Als ik gewone kleefrijst in vormpjes doe, dan doe ik er verder niks doorheen. Maar meestal dan maak ik gewoon nasi, met gewone rijstquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Doe je er ook nog iets doorheen zodat het dus niet alleen "saaie" (en ik vind persoonlijke vaak een beetje smakeloze) witte rijst is?
Zeg maar waar het heen moet, dan stuur ik het naar je opquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:06 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik vind die hello-kitty furikake wel lekker eigenlijk
Oe, die zijn luuk!!!quote:
Ik heb het deeg kunnen kopen: gewoon bij de Chinees/Japanse toko.quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 13:11 schreef Innocence het volgende:
[..]
Ik zag hier een lekkere. Maar maak je het deeg zelf of weet je waar je die 'wrappers' kunt kopen?
Ik heb ter inspiratie het boek "Bento Boxes: Japanese Meals on the Go" gekocht. Staan heel veel leuke recepten (en foto's!) in. Wat me opviel was dat Japans koken niet eens zo heel moeilijk is, ze koken met een aantal vaste ingrediënten (o.a. mirrin, sojasaus en suiker). Verder heb ik ook nog The Manga Cookbook besteld inclusief mijn eerste Bento box. Dan ga ik er ook mee beginnen!quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 09:46 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nou, volgende week gaat het ervan komen: ik ga mijn eerste bento's makenMaar .. nu moet ik boodschappen gaan doen ...
Welke dingen mag ik absoluut niet vergeten? Ik heb niks in huis dus heb het volgende lijstje samengesteld:
* Sushi rijst (ivm het aan elkaar plakken .. is er een ander alternatief? Ik wil geen gewone witte rijst en zie hierboven allemaal rijst "met iets erin" voorbij komen, waar haal ik dat of hoe maak ik dat?)
* gehakt (voor de gehaktballetjes .. wat kan ik daar het beste indoen verder?)
* Cherry tomaatjes
* Komkommer
* Pitloze druiven
* Wraps, met philadelphia met paprika, kaas en komkommer met een paprika dressing
* Sojasaus
* Saus vormpjes (bij de Chinese toko te halen neem ik aan?)
* Appels
* kipfilet
* mosterd/dillesaus
Ik moet voor een hele week hebben maar heb het idee dat het zo weinig variatie is ... Iemand nog leuke aanvullingen? Ik oet hier nog even wat creatiever in worden
Ik heb wel 2 broodtrommels en siliconen cakevormpjes, dus ga het daar in eerste instantie mee proberen (voor het geval ik er na een maand geen zin meer in heb)
Alvast bedankt!
Ik heb het inmiddels beloofd aan iemand anders, sorryquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 23:13 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Zeg maar waar het heen moet, dan stuur ik het naar je op
Bij mijn Chinese toko hadden ze geen idee wat furikake wasquote:Op zondag 19 oktober 2008 10:14 schreef Innocence het volgende:
Gisteren bij de Hanos kleefrijst, norivellen, furikake en sezamzaadjes met knoflook gekocht.
Eerste poging onigiri maken was nogal mislukt. Vulling was te nat en kroop gelijk door de (verkeerde) rijst heen. Binnenkort nog maar eens doen.
Vulling was op zich wel erg lekker, tonijn uit blik met sambal en sojasaus.
Good luck! En maak je wel foto's als je het gemaakt hebt? Ben erg benieuwdquote:Op zondag 19 oktober 2008 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Bij mijn Chinese toko hadden ze geen idee wat furikake wasdat is dus het enige wat ik niet heb ...
Eb wat ik eerder las: dat van die sesamzaadjes is wel en goed ideedat koop ik volgende week even!
Ik ga nu beginnen met de eerste gerechten te maken: gehaktballetjes, soort muffins (van een site genoemd in de OP) en die dumpling dingen, die kan ik dan af laten koelen en invriezen.
Wish me luck .. Mijn vriend begon vorige week al te zeuren wanneer ik nou eens zou beginnen met zijn lunchbox
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |