"Ja het echte jammere van z'n nekernia vindik dat ik met de seks voorzichtig moet zijn."quote:
ik ben ook weer een paar kilo aangekomen sindsdien.quote:Op zondag 24 augustus 2008 01:11 schreef Duderinnetje het volgende:
Ze zijn aangekomen Bluezz, sinds 'ons' Viel me meteen op toen ik die oude foto's weer opzocht.
Ze draagt nu ook heel veel wit, dat kleedt ook niet echt afquote:Op zondag 24 augustus 2008 01:11 schreef Duderinnetje het volgende:
Ze zijn aangekomen Bluezz, sinds 'ons' Viel me meteen op toen ik die oude foto's weer opzocht.
Idd, wat een woonwagen volk, ik denk dat Jonnie de nummers van de plaatselijek Chinees beter uit z'n hoofd weet dan Frans Bauer, en die Trees, steeds weer uit de hoogte doen over wijntje zus wijntje zo, terwijl thuis gewoon de Canei op tafel staat.quote:
Ja.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 23:38 schreef fratsman het volgende:
Was dit vanavond nou de laatste aflevering?
Ja viel mij ook op. Wellicht wilden ze wachten tot de serie was afgelopen. Geen idee...quote:Op woensdag 27 augustus 2008 07:22 schreef Heufje het volgende:
Jammer dat op de site van de Librije niet zo veel info over het hotel staat, of kijk ik niet goed. Ik had toch het idee dat ongeveer iedere kamer anders is, dan wil je die toch ook kunnen bekijken op de site voordat je gaat reserveren. Niet dat ik plannen in die richting heb
die gedachte had ik nu ookquote:Op woensdag 27 augustus 2008 00:44 schreef golfer het volgende:
Laatste stukje stond niet op de DVD-recorden. Morgen dus maar even bekijken via ander kanaal.
Trees die naar de kapper ging met haar bontje en laarzen, echt als de hoer van Zwolle gekleed en dan zegt: ik kom hier graag na het sporten even om mijn haren te laten doen.
echt leukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk hihihihiquote:Op woensdag 27 augustus 2008 14:01 schreef noekje het volgende:
Waarna je haar even later hoort zeggen dat ze niet het volmaakte lichaam heeft. Ja, ze is tacky maar ik vind haar écht schattig tacky.
Super!! Dat is nu al een onvergetelijke avond!quote:Op donderdag 4 september 2008 14:07 schreef tinny het volgende:
Tinny gaat ook smikkelen daar.
Alwel aan de "keuken-tafel" met 10 man.
Datum zaterdag 31 januari 2009 (gereserveerd jan-2008)
Van mij mag je, maar ik kan de OP niet meer veranderen. Ik roep wel even een moddeke!quote:Op vrijdag 5 september 2008 08:40 schreef tinny het volgende:
ik zal de recensie hier plaatsen (zal denk ik wel een copy-paste-je worden van IENS)
wat ik me alleen afvraag, is het zo'n verschil dan die keukentafel? in verhouding tot boven?
Ik kan me voorstellen dat de beleving wat heftiger is (dichter bij het vuur) maar that's it?
ps
@DUDERINNETJE mag ik dan ook in de OP? (met mijn 31 januari)
Librije Atelier.quote:Koken met het Seizoen (ééndaagse cursus)
Een van de dingen waar De Librije-keuken bekend om staat is het seizoensgebonden koken. Deze kenmerkende stijl is uit armoede ontstaan, maar heeft gaandeweg waardering gekregen. Sterker nog, het is nu de filosofie binnen alle keukens van ons bedrijf. Vroeger was er geen geld om ‘dure’ ingrediënten uit verre bestemmingen te kopen. Regionale seizoensproducten waren goedkoper en aantrekkelijker. Door met producten te werken uit de regio kwamen wij in contact met kwekers, jagers, fokkers en vissers. Wij raakten in vervoering over hun bevlogenheid. Samen delen wij nog steeds kennis en informatie. Tijdens deze cursus kookt u iedere maand een ander echt Librije-menu en geniet u vervolgens van uitgelezen wijnen.
'René! Hou je buik nou es in! Daar heb ik zelf toch ook geen moeite mee?!?"quote:Op zaterdag 13 september 2008 03:23 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vernam dat Jonnie ooit iets met dat lijkje Froger gehad zou hebben. [ afbeelding ]
Men kan enkelt hardop húilen.
Nee maar klinkt leuk om cadeau te geven aan mijn moeder . Dan ga ik natuurlijk wel mee, leergierig als ik ben. Dan wel de ééndaagse natuurlijk.quote:Op zaterdag 6 september 2008 18:37 schreef PeRi het volgende:
Is er hier iemand die al eens een cursus bij het Librije-atelier gedaan heeft? Ik twijfel of ik in oktober bij ze deze wil gaan doen;
[..]
Librije Atelier.
OMG raap me opquote:Op zaterdag 13 september 2008 03:23 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vernam dat Jonnie ooit iets met dat lijkje Froger gehad zou hebben. [ afbeelding ]
Men kan enkelt hardop húilen.
Ik heb in spetember gereserveerd voor komende koninginnedag. Alle vrij- en zaterdagen zaten toen al vol. Je zou wel kunnen overwegen te reserveren voor het Zusje. Ook een ster inmiddels en in het hotel.quote:Op dinsdag 2 december 2008 10:28 schreef Aventura het volgende:
Ik denk erover om een etentje in de Librije en een hotelovernachting kado te geven aan mijn ouders voor hun 35-jarig huwelijksfeest. Heeft iemand ervaring met zo'n arrangement kado te geven? Want ik wil natuurlijk niet dat ze geconfronteerd worden met een rekening, maar dat alles geregeld is/achteraf geregeld wordt. Misschien ben ik ook al te laat. Ze zijn in april 2009 35 jaar getrouwd. Ervaring anyone?
Nee! Wel gewijnd in het Atelier in de catacomben van Zusje, eergisteren. En natuurlijk meteen even rondgeloerd in het hotel. Ziet er prachtig uit en er komt louter chic de friemel.quote:Op zondag 21 december 2008 18:00 schreef Bluezz het volgende:
Dude heb jij laatst niet gegeten bij het Zusje??
Tuurlijk telt dat mee!quote:Op zondag 21 december 2008 19:18 schreef grif het volgende:
Tel je ook mee in dit topic als je kerstpakket van de Librije afkomstig is? ;-)
Kompleet met fout boek over vrouwen en wijn, gesigneerd door Therese.
(Vind het trouwens geniaal hoe ze hun product de Librije weten uit te breiden en te vermarketen)
Kan ik het inderdaad gebruiken als een leuke dressing voor de salade? Veel toelichting zat dan weer niet in het pakket. (Moet eerlijk zeggen, ken het zelf ook niet, gerookt bietensap, maar ben altijd in voor fijne smaakjes)quote:
Ja is heerlijk door de salade. Lekker met botersla en een gesnipperd rood uitje bijvoorbeeld, of met een wat pittigere rucola. Gewoon eens proberen!quote:Op zondag 21 december 2008 22:41 schreef grif het volgende:
[..]
Kan ik het inderdaad gebruiken als een leuke dressing voor de salade? Veel toelichting zat dan weer niet in het pakket. (Moet eerlijk zeggen, ken het zelf ook niet, gerookt bietensap, maar ben altijd in voor fijne smaakjes)
Dan ga voor ik de rucola... gaat zeker lukken! Met deze kerst is een voorgerecht carpaccio van biet met zoute haring, dus vies van biet ben ik niet (onbedoelde woordspeling ;-))quote:Op zondag 21 december 2008 22:43 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ja is heerlijk door de salade. Lekker met botersla en een gesnipperd rood uitje bijvoorbeeld, of met een wat pittigere rucola. Gewoon eens proberen!
Ziet er leuk en lekker uit.quote:Op dinsdag 3 februari 2009 10:48 schreef Ingridh007 het volgende:
Wij hebben onderstaand arrangement geboekt
Pure passie RTL verwenarrangement
Puur passie, dat is waar Librije’s Hotel voor staat. Speciaal voor kijkers van de RTL serie hebben we een arrangement samengesteld.
Het arrangement bestaat uit:
• Aankomst met een welkomstdrankje en hapje in de wijnbar of binnenplaats
• Vier gangen diner inclusief wijnarrangement Librije’s Zusje
• Overnachting in een luxe Royale Kamer
• Gratis gebruik van internet
• Gebruik uitgebreide gastartikelen, zoals badjas, slippers, luxe toiletartikelen
• Koffie en thee faciliteiten op de kamer
• Uitgebreid Librije’s Hotel ontbijt
• Wijn workshop
Keuken of restaurantgedeelte?quote:Op maandag 20 april 2009 01:21 schreef Duderinnetje het volgende:
Kick!
Wij gaan weldra weer eens.
De gelegenheid is Arty's verjaardag (afgelopen september, waarvoor ik als cadeautje dus een reservering maakte. En met koninginnedag is het dan eindelijk zo ver. ).
Ik ben weer benieuwd wat Trees aanheeft!
Toen wij er waren zag ze eruit als een klodderige Tinky Winky.quote:Op maandag 20 april 2009 01:21 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik ben weer benieuwd wat Trees aanheeft!
quote:Op maandag 20 april 2009 18:02 schreef Noek het volgende:
[..]
Toen wij er waren zag ze eruit als een klodderige Tinky Winky.
Ik vond haar ook helemaal niet aardig. Anders had ik vast gezegd dat paars echt haar kleur is, vooral als je het combineert met alleen maar paars.
Nog 2 dagen.... gaat het door?quote:Op zondag 26 april 2009 17:43 schreef Duderella het volgende:
Het was/is door ziekte even spannend of we donderdag kunnen gaan.
Ik beslis morgen. Volgens mij is Arty er al uit dat het 'm niet wordt, maar ik steek nog even mijn kop in het zand. Ik heb een nare bacterie opgelopen en lig al een week nagenoeg permanent plat. Zo balen, dit.quote:
Erst maar eens genezen van die varkensgriep en dan kan je altijd nog een keer uit eten bij Sjon en Trees.quote:Op dinsdag 28 april 2009 20:35 schreef Duderella het volgende:
Ik beslis morgen. Volgens mij is Arty er al uit dat het 'm niet wordt, maar ik steek nog even mijn kop in het zand. Ik heb een nare bacterie opgelopen en lig al een week nagenoeg permanent plat. Zo balen, dit.
Ze denken trouwens wel aan een bacterie die ik opgelopen zou kunnen hebben in Moskou (daar hoor ik deze week meer over). Dus enigszins exotisch is het wel, het zij niet erg Mexicaans.quote:Op dinsdag 28 april 2009 20:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Erst maar eens genezen van die varkensgriep en dan kan je altijd nog een keer uit eten bij Sjon en Trees.
Beterschap.
Nee, ik heb er niets voor, omdat ze eerst wilden vaststellen wat het exact is. Alleen als het echt te gek werd, qua koorts, moest ik weer bellen. Maar ja, ik vind niet snel iets te gek. Wel komt er inmiddels geen bloed meer uit me, waarvandaan dan ook, dus dat is vast een goed teken, eet u smakelijk.quote:Op dinsdag 28 april 2009 21:51 schreef Bluezz het volgende:
Jeetje duderije, die russische eitjes ook
Ik ga duimen dat het wel gaat lukken (heb je er wat voor?)
Ben ik met je eens, ik vond het doodeng! Inmiddels heb ik (sorry mensen, bijna klaar) de binnenboel wel weer redelijk op orde geloof ik. Wat rest is enorme pijn in mijn spieren, oren en huid. Raar! En koppijn, maar daar helpen paracetamolletjes wel tegen. Maar goed, laten we het maar weer over De Librije hebben. Jonnie was sieluger, toen hij een hernia had, want toen kon hij niet seksen met Trees, weten we het allemaal nog?quote:Op dinsdag 28 april 2009 22:10 schreef Bluezz het volgende:
Gadverdamme Bloederinnetje dat klonk wél akelig en verontrustend hoor
Ja, die bedoel ik inderdaad!quote:Op dinsdag 28 april 2009 22:08 schreef MissHobje het volgende:
Ja die hebben gave arrangementen Duderinnetje ik heb die euhm dit gezien en lijkt me enorm leuk
Je kunt op de planner kijken wat vrij is enzo! kei handig dusquote:Op dinsdag 28 april 2009 22:40 schreef Duderella het volgende:
[..]
Ben ik met je eens, ik vond het doodeng! Inmiddels heb ik (sorry mensen, bijna klaar) de binnenboel wel weer redelijk op orde geloof ik. Wat rest is enorme pijn in mijn spieren, oren en huid. Raar! En koppijn, maar daar helpen paracetamolletjes wel tegen. Maar goed, laten we het maar weer over De Librije hebben. Jonnie was sieluger, toen hij een hernia had, want toen kon hij niet seksen met Trees, weten we het allemaal nog?
[..]
Ja, die bedoel ik inderdaad!
Enig idee hoe lang de wachtlijst is?
O verrek, dit is doordeweeks hè?
Dan moet ik wel weer even een schoolvakantie uitzoeken.
Bent u soms innnn looooveeeeee Miss Hobstra?quote:Op dinsdag 28 april 2009 23:21 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Je kunt op de planner kijken wat vrij is enzo! kei handig dus
Ik ga denk ik ergens in augustus boeken lijkt me enorm leuk
Ik zal wel niet goed opletten, maar waar kan ik die planner vinden?quote:Op dinsdag 28 april 2009 23:21 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Je kunt op de planner kijken wat vrij is enzo! kei handig dus
Ik ga denk ik ergens in augustus boeken lijkt me enorm leuk
quote:Op dinsdag 28 april 2009 23:33 schreef Duderella het volgende:
[..]
Bent u soms innnn looooveeeeee Miss Hobstra? [ afbeelding ]
Zoals het er staat is het allemaal tout simple. Die 'grootmoeders appeltaart' was letterlijk losgeslagen: alle ingrediënten kreeg je apart. rare, gekke smaakexperimenten, heerlijk!quote:Mondvermaakjes
Hollands Glorie
“Krootjes kroepoek” met BBQ mayonaise
Broodje haring
Krokante Goudse
Paprika cracker
Gepofte varkenshuid met abrikoos
Jonge paksoi met mango en yoghurt
Pinda met pittige augurk
Jonge makreel gerookt, mierikswortel en geuren van jasmijn
Menu Librije
Acht keer mini
“On the rocks”
Ganzenlever, oester, en licht gerookte bietjes - ik had iets anders heerlijks (eet geen ganzenlever)
“Cocktails and dreams”
Nieuwe stijl garnalen en krab cocktail
“Hollandse” mul met citroengras, warme salade van couscous en inktvis
Sint Jacobs mossel, aubergine, zolderspek en jus van getoast briochebrood
Kalfsbil tartaar, spekbokking en bouillon met kalfstong en bloemkool
Lamsrug, wortel, “pandan” , sesam paddenstoeltjes en jus met radijskiemen
Epoisse, dadel, konijnenniertjes en aardappel uitlek
Grootmoeders appeltaart compleet losgeslagen
“De truc met het ei”
Hierna hadden we nog koffie met tig heerlijke zoetigheden.
Nope, dat was de truc niet!quote:Op vrijdag 1 mei 2009 17:53 schreef golfer het volgende:
Ja.
Nou zit ik te kwijlen achter mijn PC.
Het ziet er allemaal wel weer erg heerlijk uit.
En die truc met het ei is toch niet wat ie van Moshik van het Brouwerskolkje heeft overgenomen: 3 uur zachtgegaard en dan ter plekke met een injectienaald inspuiten met nootmuskaat?
quote:Op dinsdag 5 mei 2009 00:51 schreef steve2003 het volgende:
YES YES YES!
25 Juni, met mijn (hotelschool) studentenhuis bij de Librije eten! Voor wie snel is, en jong is, is er mischien nog de mogelijkheid om te reserveren voor de culinair uit je dak actie! 43 E voor 4 gangen diner met wijnarrangement!!!!
Heb er zo'n zin in!!
tja ook wel jammer eigenlijk, want ben al drie maanden aan het sparen om in augustus mijn vriendin er mee naartoe te nemen, en dan ben ik er al geweest....quote:
maar vond ik toch iets te experimenteel!!quote:Epoisse, dadel, konijnenniertjes en aardappel uitlek
Ik weet niet meer zo goed wat ik daarvan vond (hier sloeg Trees haar wijn al toe, vrees ik). Niet het allerlekkerste, maar ook niet vies, anders had ik dat vast onthouden. Ik vond het gerecht het lekkerste dat in twee lagen werd geserveerd en waarbij de bediening op een bepaald moment het bovenste bord weghaalde. iets met groenten boven en onder de grond... maar dat vind ik op het menu niet terug.quote:Op dinsdag 5 mei 2009 08:16 schreef tinny het volgende:
deze had ik ook
[..]
maar vond ik toch iets te experimenteel!!
quote:Op maandag 11 mei 2009 12:18 schreef progje het volgende:
Nee waarschijnlijk niet.
Mijn vriend heeft er al 1x eerder gegeten en had toen het:
Menu Alliance
Zes gerechten eventueel als verrassing geserveerd
Inclusief wijnen en zo en zat echt proppievol en kon nog amper op zijn benen staan na al die wijn
Dus waarschijnlijk wordt het menu Alliance.
Maar we gaan met zijn 4en, dus misschien veranderen we morgen nog van mening
Het lijkt me een beetje zonde van de ervaring en vooral van het geld om je helemaal te bezatten in de Librijequote:Op maandag 11 mei 2009 12:27 schreef Duderella het volgende:
Ja, die wijn vloeit verdomd rijkelijk daar. Ik ben best een geoefend drinker, maar het ging vrij hard!
Nou, mocht Menu Alliance ook iets met groenten boven en onder de grond bevatten, met een doorzichtig bord met dubbele bodem, dan hoor ik graag even wat dat ook weer was.
quote:Op maandag 11 mei 2009 12:18 schreef progje het volgende:
en kon nog amper op zijn benen staan na al die wijn
Oh okquote:Op maandag 11 mei 2009 15:01 schreef progje het volgende:
Je loopt ook niet knetter lam de zaak uit, lijkt me nou ook weer niet de bedoeling
Ik hou ook van wijn, maar ik zou de voorkeur geven aan met mate drinken als ik in een zaak als de Librije zit. Ipv me zo te bezatten dat ik niet meer op mijn benen kan staan verschil van klasse en smaak, waarschijnlijk.quote:Op maandag 11 mei 2009 15:21 schreef progje het volgende:
zie je die niet in mijn post Het was een beetje flauw bedoeld...
Maar ik ga me verder ook niet zitten verdedigen
Mijn vriend en ik houden gewoon enorm van Wijn en zien het als een aanvulling op het eten...
Smaken verschillen.
quote:Op maandag 11 mei 2009 15:21 schreef progje het volgende:
Maar ik ga me verder ook niet zitten verdedigen
Dit is toch echt een teken dat je bezopen bentquote:Op maandag 11 mei 2009 15:01 schreef progje het volgende:
kon ik na al die wijn ook echt niet meer in een kaasrechte lijn naar de deur lopen
Je krijgt bij elke gang een nieuw wijntje te proeven. Dat merk je wel hoor. Althans, ik merkte dat best.quote:Op maandag 11 mei 2009 14:52 schreef MrKawada het volgende:
[..]
[..]
Het lijkt me een beetje zonde van de ervaring en vooral van het geld om je helemaal te bezatten in de Librije
Hou je een beetje in met zuipen, en geniet van het eten zou ik zeggen
Is ook niet zo gekquote:Op maandag 11 mei 2009 16:36 schreef Duderella het volgende:
[..]
Je krijgt bij elke gang een nieuw wijntje te proeven. Dat merk je wel hoor. Althans, ik merkte dat best.
Maar het was allemaal wel zalig. Ik kan het iedereen aanraden om te doen (mits je van goed eten en drinken houdt).
quote:Op maandag 11 mei 2009 15:53 schreef MrKawada het volgende:
[..]
Dit is toch echt een teken dat je bezopen bent
Ik vind het gewoon zonde van de ervaring en het geld om je te bezatten in een zaak als de Librije, dat jij het nodig vindt om maar te blijven reageren geeft volgens mij alleen maar aan dat je ook wel weet dat je teveel zuipt
Echt?quote:Op maandag 11 mei 2009 17:02 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
Dat progje 't nodig vindt om zich te blijven verdedigen geeft toch aan dat ze 't zelf ook een beetje raar vindt om dronken te worden in zo'n duur restaurant. Maar dat dronken worden tijdens het eten hoort er helemaal bij tegenwoordig, zie programma's als Smaken verschillen, of Wie is de chef? waarin er gemiddeld minstens zo'n 5 flessen per avond doorheen lijken te gaan.
nogmaals ik word niet dronken...quote:Op maandag 11 mei 2009 17:02 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
Dat progje 't nodig vindt om zich te blijven verdedigen geeft toch aan dat ze 't zelf ook een beetje raar vindt om dronken te worden in zo'n duur restaurant. Maar dat dronken worden tijdens het eten hoort er helemaal bij tegenwoordig, zie programma's als Smaken verschillen, of Wie is de chef? waarin er gemiddeld minstens zo'n 5 flessen per avond doorheen lijken te gaan.
dat dusquote:Op maandag 11 mei 2009 17:18 schreef Duderella het volgende:
[..]
Echt?
Nou zo bont is het niet in de Librije. Je drinkt een glas of 6 tot 8, als je je aan een glas per gang houdt.
Ik denk dat wel duidelijk is dat progje het een beetje aanzette, om aan te geven dat er behoorlijk wordt doorgeschonken in veel restaurants. En dronken was hij/zij al helemaal niet, dat lees ik nergens! Beetje flauw om daar zo op door te zagen, alleen maar om te stangen, vind je niet? Daar komt nog bij dat het niemand een flikker aangaat of en wat en hoeveel je bij een etentje wilt drinken, natuurlijk.
Kijk daar ben ik al een stuk geruster opquote:Op maandag 11 mei 2009 21:18 schreef Bluezz het volgende:
Je kan daar gewoon echt jezelf zijn. Niks opgeprikt of verplicht, dat verwacht je misschien niet maar zo voelde ik het wel
Wat Bluezz al zegt. Bij De Librije is het echt geen moeilijk gedoe. Je mot niks!quote:Op maandag 11 mei 2009 20:11 schreef MissHobje het volgende:
Wat als je met iemand gaat die niet van wijn houdt.. het echt niet lust etc.. maar wel van bier houdt
Hebben ze daar mogelijk iets leuks voor?? of wordt het dan gewoon sapjes/water
weet jij dat toevallig Duderella? Of iemand anders uiteraard
Bedoel ik ga wel voor de heerlijke wijnen bij mijn gangen etc..
nu nog een datum zoekenquote:Op maandag 11 mei 2009 21:28 schreef Duderella het volgende:
[..]
Wat Bluezz al zegt. Bij De Librije is het echt geen moeilijk gedoe. Je mot niks!
Ik zag een aantal mensen aan het bier daar hoor! Geen probleem. Volgens mij is er zelfs ook Librije-bier.
Al wil je cola met chocomelk, het is jóuw avond!
En?quote:
Er is niks mis met een biertje voor het eten vind ik. Tijdens het eten drink ik persoonlijk wel het liefst wijnquote:Op maandag 11 mei 2009 21:28 schreef Duderella het volgende:
[..]
Wat Bluezz al zegt. Bij De Librije is het echt geen moeilijk gedoe. Je mot niks!
Ik zag een aantal mensen aan het bier daar hoor! Geen probleem. Volgens mij is er zelfs ook Librije-bier.
Al wil je cola met chocomelk, het is jóuw avond!
quote:Op woensdag 13 mei 2009 01:03 schreef Blik het volgende:
[..]
Er is niks mis met een biertje voor het eten vind ik. Tijdens het eten drink ik persoonlijk wel het liefst wijn
Het is toch menu Librije gewordenquote:Op maandag 11 mei 2009 12:27 schreef Duderella het volgende:
Ja, die wijn vloeit verdomd rijkelijk daar. Ik ben best een geoefend drinker, maar het ging vrij hard!
Nou, mocht Menu Alliance ook iets met groenten boven en onder de grond bevatten, met een doorzichtig bord met dubbele bodem, dan hoor ik graag even wat dat ook weer was.
Ah, dus toch!quote:Op woensdag 13 mei 2009 11:42 schreef progje het volgende:
[..]
Het is toch menu Librije geworden
Het was een cocktail van Krab en Garnalen..
Boven op lagen de garnalen met groenten van boven de grond
Onderop had je krab met groenten van onder de grond
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
We hebben echt een top avond gehad en zijn mega goed verzorgd!
[ Bericht 1% gewijzigd door progje op 13-05-2009 15:29:27 ]"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
NEE! Je hebt het verraden!quote:
Weet nou niet of je een grapje maaktquote:
Ik wilde je even plagen.quote:Op woensdag 13 mei 2009 14:56 schreef progje het volgende:
[..]
Weet nou niet of je een grapje maakt
Maar ik heb het voor de zekerheid maar tussen spoiler tags gezet..
Voordat ik straks weer het hele forum over me heen krijg
We gaan van de zomer eerst met Dude en Arty naar Onder de Linden in Aduard.quote:
Gaan wij mee?quote:Op woensdag 13 mei 2009 17:49 schreef golfer het volgende:
[..]
We gaan van de zomer eerst met Dude en Arty naar Onder de Linden in Aduard.
Nou dat bedacht ik me later ook, anders is de verassing er ook zo af....quote:Op woensdag 13 mei 2009 17:27 schreef Duderella het volgende:
[..]
Ik wilde je even plagen.
Maar voor mensen die nog gaan, is het leuker om het niet te weten.
De schrik sloeg me om het hart bij het idee dat ik met twee lekkerbekken naar een sterrenrestaurant zou moeten!quote:Op woensdag 13 mei 2009 20:26 schreef Bluezz het volgende:
[..]
We komen alleen maar borrelen, adem in adem uit
Die kan ik, als niet Hyvesgebruiker niet bekijken. Kan je die niet gewoon ook hier plaatsen?quote:
Iemand zoals Imca Marina bedoel je?quote:Op dinsdag 19 mei 2009 22:55 schreef Ingridh007 het volgende:
Mijn verslag! (bron + foto's: mijn hyves)
Na het ontbijt was er tijd voor een ontmoeting met Jonnie en Therese. Therese zag er, ondanks dat de Librije vandaag dicht was, uit als een echte popster. Jonnie was gewoon Jonnie Super aardige gewone mensen met belangstelling die alles voor je willen regelen. We bedankten ze voor de gastvrijheid en liepen Zwolle in.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ja een ordinaire garnalencocktailquote:Op zaterdag 6 juni 2009 14:11 schreef gimme.shelter het volgende:
Het was weer super Vooral de cocktail van krab en garnalen zal me nog lang bijblijven!
Laatste gercht: Komkommer-achtigen, mierikswortel en "nadan" vond ik minder, voor de rest was het weer de hele avond genieten!
Deze was het staat op de kaart als cocktail van krab en garnalen. Was echt geweldig. Bovenste bord met garnalen en groenten boven de grond, onderste bord met krab en groenten onder de grond! Dat was zoo godsgruwelijk lekker!!quote:Op maandag 11 mei 2009 12:11 schreef Duderella het volgende:
[..]
Ik weet niet meer zo goed wat ik daarvan vond (hier sloeg Trees haar wijn al toe, vrees ik). Niet het allerlekkerste, maar ook niet vies, anders had ik dat vast onthouden. Ik vond het gerecht het lekkerste dat in twee lagen werd geserveerd en waarbij de bediening op een bepaald moment het bovenste bord weghaalde. iets met groenten boven en onder de grond... maar dat vind ik op het menu niet terug.
Veel plezier progje!
Ben je van plan het Librije Menu te nemen?
zatlapquote:Op donderdag 3 september 2009 10:01 schreef Blik het volgende:
Nog een weekje, dan zal ik heerlijk gaan genieten van het eten van de Librije. Hotelletje in Zwolle is ook al geboekt zodat we niet hoeven te letten op alcohol-gebruik.
nee hoor, ik vind dat een wijntje het eetgenot enorm kan verhogen. En met een wijnarrangement is de kans dat je over 0.5 promille-grens heengaat zeer aanwezig. Liever veilig de volgende ochtend de weg op, dan aangeschoten diezelfde avond nog terug.quote:
Groot gelijk en eet smakelijk, maar dat zal wel lukkenquote:Op vrijdag 11 september 2009 14:06 schreef Blik het volgende:
[..]
nee hoor, ik vind dat een wijntje het eetgenot enorm kan verhogen. En met een wijnarrangement is de kans dat je over 0.5 promille-grens heengaat zeer aanwezig. Liever veilig de volgende ochtend de weg op, dan aangeschoten diezelfde avond nog terug.
Als ze dan ook betaald is het toch prima?quote:Op zondag 13 september 2009 17:37 schreef Blik het volgende:
In één woord....HEERLIJK!!
(en schoonmams heeft meteen voor volgend jaar Oud Sluis gereserveerd )
Bedoel het ook niet negatiefquote:Op zondag 13 september 2009 18:29 schreef Tarado het volgende:
[..]
Als ze dan ook betaald is het toch prima?
ik wilde daar(Oud Sluis) een keer reserveren voor diner en toen moest ik al mijn creditcard nr afgeven om een minimale betaling te garanderen voor no show maar omdat het zover vooruit was en ik dus niet 100% kon garanderen dat ik er ook zou zijn die datum heb ik het niet doorgezet.quote:
Kunnen we het ergens teruglezen? En géén foto's?quote:Op zondag 13 september 2009 17:37 schreef Blik het volgende:
In één woord....HEERLIJK!!
(en schoonmams heeft meteen voor volgend jaar Oud Sluis gereserveerd )
Zit allemaal in mijn hoofdquote:Op vrijdag 18 september 2009 11:20 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Kunnen we het ergens teruglezen? En géén foto's?
Wat lomp, om al creditcardgegevens te vragen.quote:Op dinsdag 15 september 2009 13:47 schreef Tarado het volgende:
[..]
ik wilde daar(Oud Sluis) een keer reserveren voor diner en toen moest ik al mijn creditcard nr afgeven om een minimale betaling te garanderen voor no show maar omdat het zover vooruit was en ik dus niet 100% kon garanderen dat ik er ook zou zijn die datum heb ik het niet doorgezet.
Vind ik niet. Ze willen het risico van "no shows" zo klein mogelijk maken en als je tent al een half jaar van te voren volgeboekt zit, wil je wel zekerheid hebben dat de mensen daadwerkelijk komen opdagen.quote:Op zondag 20 september 2009 19:05 schreef Gert het volgende:
Wat lomp, om al creditcardgegevens te vragen.
Ik snap wel waarom ze het doen, alleen ik vind het lomp en onnodig.quote:Op zondag 20 september 2009 19:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Vind ik niet. Ze willen het risico van "no shows" zo klein mogelijk maken en als je tent al een half jaar van te voren volgeboekt zit, wil je wel zekerheid hebben dat de mensen daadwerkelijk komen opdagen.
ja dat ben ik met je eens. Ik vind het ook een rare gang van zaken. Alsof er elke week een geinponem een valse reservering maakt.quote:Op zondag 20 september 2009 19:21 schreef Gert het volgende:
[..]
Ik snap wel waarom ze het doen, alleen ik vind het lomp en onnodig.
Bij De Librije bellen ze een paar dagen van tevoren nog even op. Dat is een vriendelijker manier dan dat je een half jaar van tevoren bij iedereen al om creditcardgegevens gaat hengelen.
bij mijn schoonmams hebben ze niks gevraagd in ieder gevalquote:Op zondag 20 september 2009 20:03 schreef Duderella het volgende:
[..]
Ik zou het niet op prijs stellen. En wij willen er binnekort reserveren. Dat levert nog een aardig telefoongesprek op, vermoed ik!
Ik heb er afgelopen vrijdag geluncht na een telefoontje de woensdag ervoor, ze belden donderdag terug dat er een tafel vrij was, dus zonder allerlei Credit Card gedoe. Het menu Père et Fils genomen inclusief wijn arrangement.quote:Op zondag 20 september 2009 20:19 schreef Blik het volgende:
[..]
bij mijn schoonmams hebben ze niks gevraagd in ieder geval
Als je online wilt reserveren is het een onderdeel van het reserveringsformulier.quote:Op maandag 21 september 2009 20:25 schreef RobinOok het volgende:
Nog nooit meegemaakt, dat ze bij Oud Sluis om creditcardgegevens vragen.
quote:ZWOLLE - Restaurant De Librije vormt in 2010 waarschijnlijk het decor van een tv-serie op RTL4. De onderhandelingen daarover zijn in een afrondende fase. "We verwachten er over een paar weken uit te zijn", laat een woordvoerder van de omroep weten.
Thérèse Boer bevestigt dat.
In het programma gaan Jonnie en Thérèse Boer op zoek naar een nieuwe kok en gastvrouw. Het geheel wordt als een wedstrijd gepresenteerd, waarbij uiteindelijk de besten overblijven en die krijgen dan ook een baan in het Zwolse restaurant.
Over de frequentie waarin het programma uitgezonden wordt kan de omroep nog geen mededelingen doen: "Dat is nu nog in onderhandeling. Evenals de kosten die er mee gemoeid zijn. Want ja, het gaat natuurlijk altijd over geld, maar over hoeveel, daar doen we geen mededelingen over".
Thérèse is verbaasd dat het nieuws over het programma al op straat ligt. "We zijn nog in gesprek. Er is nog geen handtekening geplaatst. RTL wilde weer een realityserie over ons maken, zoals al eerder gedaan, maar daar voelen wij niet voor. We willen echt ons vak laten zien en daarmee zouden we met dit programma de kans krijgen. Het gaat er om dat wij mensen opleiden en dat er na een afvalrace uiteindelijk één iemand voor de keuken en één iemand voor de bediening over blijft. We weten nog niet of het programma op dinsdag- of donderdagavond uitgezonden wordt. En ook niet of het nu zes of acht afleveringen worden die dan wekelijks uitgezonden zouden worden. En afhankelijk van het aantal afleveringen kan pas bepaald worden hoeveel kandidaten mee zullen doen. Over twee weken hebben we weer een bespreking met RTL, wellicht is er dan meer te melden", zo verwacht Thérèse Boer van De Librije.
Komt niet geheel uit de lucht vallen denk ik. Medeverantwoordelijke is ene F. van Harreveld van Hartool uit Haarlem van www.oudsluis.us.quote:Op maandag 21 september 2009 20:25 schreef RobinOok het volgende:
Nog nooit meegemaakt, dat ze bij Oud Sluis om creditcardgegevens vragen.
Hoog tijd dat dit soort extremisten eens juridisch keihard aangepakt worden, als je het mij vraagt.quote:Hij zei dat hij over dat antwoord, zeer begrijpelijk, heel teleurgesteld was en dat hij had besloten om kok Sergio Herman en restaurant Oud Sluis te "straffen" (zoals hij dat noemde). Hij deed dat door van tijd tot tijd restaurant Oud Sluis te bellen en een tafel voor 4 of 6 personen te reserveren op dagen waarop het daar waarschijnlijk erg druk was. Hij hoopte dat Oud Sluis dan volgende reserveringen voor die dag zou moeten afwijzen omdat ze al vol waren. Uiteraard kwam hij dan niet opdagen.
Bron: Misset Horeca.quote:Dat Jonnie Boer van De Librije in Zwolle de internationale culinaire wereld altijd weer weet te verrassen, blijkt weer uit het gerecht dat hij creëerde voor de Alba White Truffle Award. Boer verwerkte de truffel in oer-Hollandse snert en maakte daarmee het beste truffelgerecht ter wereld. De prijs? Een cheque van ¤ 10.000,-.
Geweldig dat ie een prijs wint met (voor ons) zoiets gewoons als snert erbij. Ik kan me herinneren dat restaurant Valuas hier uit Venlo ook eens een prijs gewonnen had door een gerecht te maken met Balkenbrij erbij! Heerlijk, maar niet echt iets wat je in de wat prijzigere horeca terugvindt.quote:Op donderdag 10 december 2009 16:33 schreef golfer het volgende:
Jonnie heeft er weer een prijs bij:
[ afbeelding ]
[..]
Bron: Misset Horeca.
En die kost 15 euro?quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 00:50 schreef golfer het volgende:
Eigenlijk was dit het enige wat nog ontbrak. Neerlands meest bekende culi-echtpaar, Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle droomden al jaren over een magazine. ‘Want wat is er veel te vertellen over de wereld van Librije.’ En nu ligt het er: J en T is 116 pagina’s dik, met reportages, bekende gasten, exclusieve foto’s en uiteraard recepten.
Er is aandacht voor Ilse de Lange die kookt in Librije’s atelier. Claudia Brevet van Interscaldes en Hans van Wolde van Beluga komen aan het woord. We lezen waar J en T eten als ze in New York zijn, Jan Janssen kiest de ideale schoen voor Thérèse en de moeders van Jonnie en Thérèse koken Oer-hollandse gerechten. Ook veel smaakmakende recepten van diverse topchefs waaronder uiteraard van Jonnie Boer
Net besteld, bedankt voor de link ben benieuwd, is inderdaad niet goedkoop voor een magazine, eerst de inhoud beoordelen om te zien of dit een eenmalige aankoop wordtquote:Op vrijdag 6 augustus 2010 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
9,95 ¤
[ afbeelding ]
http://www.jtmagazine.nl/
Het magazine verschijnt slechts 2x per jaar, dus meer dan 2 per jaar hoef je het niet aan te schaffen.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 16:08 schreef Tarado het volgende:
Net besteld, bedankt voor de link ben benieuwd, is inderdaad niet goedkoop voor een magazine, eerst de inhoud beoordelen om te zien of dit een eenmalige aankoop wordt
Dat kan ik wel begrijpen, maar voorlopig gaan al die nevenactiviteiten niet ten koste van de kwaliteit in het restaurant, ik heb er begin vorige maand nog geluncht en het was absoluut top.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
Merchandising.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
Met zoiets als dit magazine vind ik dat ook wel. Projecten zoals dat boek van Giphart vind ik dan wel weer leuk. Omdat je echt kun meegenieten van hun werk. Dat is wat anders dan schoenen voor Trees.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
Ja.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
dat is nou precies wat ik al heel lang bij die 2 heb .quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
Nou ja, de man kookt wel uitermate fantastisch, dat staat buiten kijf, en dat geeft hem een boel krediet, moet ik zeggen. Ik zal ook met plezier nog bij ze eten.quote:Op maandag 9 augustus 2010 00:24 schreef DarkElf het volgende:
[..]
dat is nou precies wat ik al heel lang bij die 2 heb .
Ja! Goed samengevat!quote:Op maandag 9 augustus 2010 19:00 schreef LieLie het volgende:
Te veel van jezelf laten zien kan ook averechts werken. Ik heb het ook een beetje met schrijvers. Als ik die eens in een programma zie en ik vind ze heel naar, dan staat het meteen ook tegen om die boeken te kopen.
Wist je trouwens dat er in Maggi helemaal geen Lavas (de zogenaamde maggiplant) verwerkt zitquote:Op woensdag 14 december 2011 13:59 schreef Bluezz het volgende:
Ik zie zo gauw geen ander topic maar ik wilde dit grapje nog even delen
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 14 december 2011 14:32 schreef Bluezz het volgende:
http://www.maggi.nl/Producten/MAGGI-Aroma-Flacon-Nr2_5_14.aspx
Was hier even driftig op zoek gegaan maar er staat niks over.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lavasquote:De plant is ook wel bekend onder de naam maggiplant, hoewel het geen ingrediënt is van het originele recept van Maggi
De plant heet Lavas, dat de volksmond het zo noemt, tja, je hebt ook het brekebeentje, Dandilion of Löwenzahn (leeuwentand letterlijk, paardenbloem), Foxglove (vossenhandschoen) of Vingerhoedskruid die wetenschappelijk digitalis heet maar erg analoog is.quote:Op woensdag 14 december 2011 14:37 schreef Bluezz het volgende:
Verwarrend omdat het maggiplant genoemd wordt dan! Ik wist het niet
Gluten dusquote:Op woensdag 14 december 2011 15:40 schreef Bluezz het volgende:
Net bij de deka op flesje maggi staan kijken : tarwe-eiwit
Gelukkig niet het einde van de Librije, ik moet eerlijk zeggen dat ik het na de laatste verbouwing ook wat kitscherig vond, hopelijk wat meer smaak in de nieuwe Librije.quote:Op zaterdag 27 december 2014 00:07 schreef golfer het volgende:
http://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=205737
Het einde van De Librije op deze plek.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |