Mijn verslag! (bron + foto's:
mijn hyves)
Om te vieren dat ik een vast contract heb gekregen en naar aanleiding van de RTL4 real life soap 'Pure Passie met Jonnie & Therese de Boer' zijn we afgelopen maandag naar de Zwolle afgereisd naar de Librije.
We hadden het RTL4 Pure Passie arrangement gereseveerd met daarin:
* 4 gangen diner in Librije's Zusje
* Wijnworkshop
* Overnachting in Librije's Hotel
* Ontbijt
Voordat we naar de Librije gingen, bezochten we het pitoreske dorpje Hattem en het Anton Pieck museum. Anton heeft veel voor de Efteling getekend en daar hingen dan ook super mooie tekeningen van Efteling attracties en het sprookjesbos. Hierna gingen we naar de Librije.
We kwamen aan bij het hotel en werden door de butler welkom geheten met een glaasje champagne en wat hapjes. Terwijl wij zaten te nippen in de lounge, werden onze jassen en tassen naar de kamer gebracht.
Hierna volgden wij naar de prachtige kamer waar werkelijk aan alles gedacht was. Ook hier stond een smakelijke attentie van de chef op ons te wachten.
Na ons opgefrist te hebben gingen we naar de wijnkelder voor een wijnworkshop gegeven door sommerlier Marc. Hij liet ons 4 wijnen proeven en gaf uitleg over het proeven, de wijnen, de manier van rijpen en vertelde ondertussen leuke akekdotes over zijn vak en de Librije.
Hierna gingen we weer terug naar onze kamer om ons klaar te maken voor het diner.
Voorafgaand aan het diner kregen we 3 amuses en een champagne apertitief in de wijnkelder. Een van de amuses was de 'Librije lolly' van eendenlever. Ik had aangegeven geen vis te lusten en geen ganzelever en kreeg een aangepaste lolly van geitenkaas.
Na de amuses ging de gastvouw ons voor naar Librije's Zusje, het 'kleine' zusje van de Librije wat in november bekroond werd met haar 1e Michelin ster. We namen plaats in de Dolce & Gabana tijgerstoelen en bevonden ons in goed gezelschap (Ronald Giphart & Gerrit Zalm).
Als voorgerecht kregen we rood vlees met 4 verschillende kleine saamksensaties. Van de sommelier bereep ik dat het volgende gerecht voor Ramon vis zou zijn (kabbeljauw) en voor mij zwezerik. Ik houd helemaaal niet van zwezerik en ook dit werd weer super aangepast in een mini tosti met geitenkaas en aspergepuntjes.
Als hoofdgerecht kregen we perfect langzaam gegaard lamsvlees en het dessert was rood fruit op verschillende manieren (fruit, ijs).
Een heerlijk diner en het beste tot nu toe!
Na het diner schoven we voldaan in het Auping bed en vertrokken we naar dromenland.
De volgende dag gingen we om 10 uur ontbijten. Ramon ging voor het Boerenontbijt en ik voor het Light ontbijt. Niet vanwege de lijn, maar om zoveel mogelijk te proeven.
In het verleden vond ik ontbijtjes in hotels niet zo bijzonder, er lag altijd brood en broodjes die je ook bij de Albert Heijn kon kopen of bij de bakker kon krijgen. Ik had zelf ook geen idee over hoe dat nu anders kon; maar Jonnie en Therese weten dat wel!
We kregen eerst gestoomde zalm met toost en daarna kregen we ieder een eigen blad met verschillende gerechtjes. Zo had Ramon een geweckt eitje met spinazie en had ik 4 reageerbuisjes met heerlijke sausjes om in te dippen. Ook was het vlees creatief opgehangen aan een soort waslijntje. Hoe je het verzint!
Na het ontbijt was er tijd voor een ontmoeting met Jonnie en Therese. Therese zag er, ondanks dat de Librije vandaag dicht was, uit als een echte popster. Jonnie was gewoon Jonnie Super aardige gewone mensen met belangstelling die alles voor je willen regelen. We bedankten ze voor de gastvrijheid en liepen Zwolle in.
We gingen nog even kijken bij de 'echte' Librije en de Librije winkel. We namen nog een flesje wijn mee voor thuis en vertrokken per Italiaanse auto naar Giethoorn.
Al met al een heerlijk weekend gehad! We hopen, als we genoeg gespaard hebben nog eens terug te komen. Een aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt.