Dat zou je denken, maar dit gaat over de boeken die niet 100 mensen goed vonden, maar JIJ, je kan hier je keuze toelichten en hier word verder geen grote lijst aan verbonden, als jij een top 3 maakt, blijft jouw 1 op 1 staan. Dit is dus net even iets andersquote:Op maandag 18 augustus 2008 14:52 schreef krapula het volgende:
komt dit niet ongeveer neer op FOK! Boekentop 100 - de uitslag!? Alleen dan in het klein?
quote:Op maandag 18 augustus 2008 14:56 schreef davako het volgende:
1 de ringwereld - Larry Niven Sci Fi ( is het spel Halo op gebaseerd)
2 Het veelkleurig land - Julian May Sci fi
3 de delta deceptie - Dan brown
Alleen de ring, en ik meen me te herinneren dat hij in Halo een stukje kleiner was. De rest van de setting van Ringworld (en de drie vervolgen, de laatste is geen aanrader meer trouwens) zie ik in Halo nergens terug. Gegeven dat de Ringwereld een niet onlogische afleiding is van een Dyson Sphere vind ik "gebaseerd op" wat teveel eer.quote:Op maandag 18 augustus 2008 14:56 schreef davako het volgende:
1 de ringwereld - Larry Niven Sci Fi ( is het spel Halo op gebaseerd)
okquote:Op maandag 18 augustus 2008 16:25 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Dat zou je denken, maar dit gaat over de boeken die niet 100 mensen goed vonden, maar JIJ, je kan hier je keuze toelichten en hier word verder geen grote lijst aan verbonden, als jij een top 3 maakt, blijft jouw 1 op 1 staan. Dit is dus net even iets anders
Die is zoooooooooooooooooooo goed, eigenlijk had die ook in mijn top 3 gemoetenquote:Op maandag 18 augustus 2008 16:41 schreef krapula het volgende:
[..]
okdan voel ik me geroepen om mijn top 3 kenbaar te maken!
1 Misdaad en straf - Dostojevski
2 On the road - Kerouac
3 Walging - Sartre
die laatste met name vanwege de enorme impact die het boek had op mijn gemoedstoestand, echt knap!
Hmm, een beetje eenzijdig vind je ook niet, hoewel het wel top boeken zijn !quote:Op maandag 18 augustus 2008 17:39 schreef X7MG het volgende:
1 De Donkere Toren serie - Stephen King.
2 zie 1.
3 zie 2.
What?, een Dedective vanuit een kudde schapenquote:Op maandag 18 augustus 2008 18:11 schreef Essebes het volgende:
1. De zwarte met het witte hart - Arthur Japin
2. Een onafwendbaar einde - Elisabeth George
3. Anna, Hanna en Johanna - Marianne Frederikson
en een eervolle vermelding voor De schapen van Glennkill - Leonie Swann (een los-de-moord-op boek geschreven vanuit het perspectief van een kudde schapen)
Is die veel anders dan De Alchemist? Want dat vond ik me toch een drolquote:Op maandag 18 augustus 2008 14:59 schreef Marijkezwolle het volgende:
1. Veronica besluit te sterven - Paulo Coelho
2. Brave new world - Aldous Huxley
3. De ontdekking van de hemel - Harry Mullisch
De genres vond ik lastig te zeggen dus die heb ik achterwege gelatenEn het is nog best lastig om er maar 3 uit te kiezen, er zijn zoveel mooie/goede/spannende boeken
Waar, maar deze is veel leukerquote:Op maandag 18 augustus 2008 22:34 schreef PimpofPersia het volgende:
[..]
Is die veel anders dan De Alchemist? Want dat vond ik me toch een drol
Zou het niet weten, heb alleen dit boek nog maar van hem gelezenquote:Op maandag 18 augustus 2008 22:34 schreef PimpofPersia het volgende:
[..]
Is die veel anders dan De Alchemist? Want dat vond ik me toch een drol
Moet je doen, is het zeker waard, en jouw top-3?quote:Op dinsdag 19 augustus 2008 00:25 schreef PimpofPersia het volgende:
Het klinkt wel interessant. Heb tot nu toe van Coelho alleen De Alchemist gelezen, en volgens mij is het wel een getalenteerd schrijver, maar het verhaal over die jongen was zo cliché, zoetsappig en de wijze levenslessen en oninteressante anekdotes vlogen je om de oren. Maar Coelho heeft wel een prettige, hetzij ietwat herhalende, schrijfstijl. Ik zal es kijken of ik Veronica besluit te sterven uit de bieb kan plukken oid.
Is 't waar wat ze over Rand zeggen, dat je of van haar houdt of haar uitkotst?quote:Op maandag 18 augustus 2008 22:49 schreef speknek het volgende:
The Fountainhead van Ayn Rand. De rest is betekenisloos.
Of het moet Atlas Shrugged zijn, van dezelfde schrijfster.
Heb waarlijk genoten van Follett's boek (die in het origineel Pillars of the Earth heet), maar het blijft toch een romannetje. Je leest het voor het plot en de spanning, niet voor het mooie proza of de thema's. Waar ik Follett trouwens wel voor kan omhelzen is zijn positieve weergave van het leven in de Middeleeuwen. Hij beeld Middeleeuwers eens niet af als achterlijke christenfundamentalisten. Wil je trouwens nog betere historische fictie lezen, wend je dan tot Robert Graves' I, Claudius.quote:Op maandag 18 augustus 2008 14:39 schreef timmmmm het volgende:
2 De kathedraal, Ken Follet, en dat is een histrische roman
Voor het grootste gedeelte geldt dat denk ik wel. Ze houdt er nogal een afwijkend gedachtegoed op na. De 2000 jaar lang door Christelijke en Socialistische groepen gepropageerde idee dat jezelf opofferen voor de medemens de allerhoogste ethiek is, ziet zij als het ultieme kwaad. Daarentegen heeft de kille berekenende ego, het 'graaiende kapitalisme' ervoor gezorgd dat de mens vooruitgang boekt. Niet veel mensen, zeker niet degene die zichzelf heel sociaal vinden, kunnen daar tegen.quote:Op woensdag 20 augustus 2008 13:36 schreef Scaurus het volgende:
Is 't waar wat ze over Rand zeggen, dat je of van haar houdt of haar uitkotst?
quote:I would give the greatest sunset in the world for one sight of New York's skyline. Particularly when one can't see the details. Just the shapes. The shapes and the thought that made them. The sky over New York and the will of man made visible. What other religion do we need? And then people tell me about pilgrimages to some dank pesthole in a jungle where they go to do homage to a crumbling temple, to a leering stone monster with a pot belly, created by some leprous savage. Is it beauty and genius they want to see? Do they seek a sense of the sublime? Let them come to New York, stand on the shore of the Hudson, look and kneel. When I see the city from my window - no, I don't feel how small I am - but I feel that if a war came to threaten this, I would throw myself into space, over the city, and protect these buildings with my body.
Het mag dan wel "maar een romannetje" zijn, maar ik lees boeken voor mijn vermaak, niet omdat ik er nog uren over na wil denkenquote:Op woensdag 20 augustus 2008 13:44 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Heb waarlijk genoten van Follett's boek (die in het origineel Pillars of the Earth heet), maar het blijft toch een romannetje. Je leest het voor het plot en de spanning, niet voor het mooie proza of de thema's. Waar ik Follett trouwens wel voor kan omhelzen is zijn positieve weergave van het leven in de Middeleeuwen. Hij beeld Middeleeuwers eens niet af als achterlijke christenfundamentalisten. Wil je trouwens nog betere historische fictie lezen, wend je dan tot Robert Graves' I, Claudius.
Mijn persoonlijke top-3
1. Anna Karenina van Leo Tolstoj
2. Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans
3. Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart
quote:Op woensdag 20 augustus 2008 14:14 schreef Frollo het volgende:
Begrijp ik nou goed dat ze zichzelf zou willen opofferen?
't Is natuurlijk persoonlijk. Ik ben zelf nogal een mierenneuker als het aankomt op de historische accuratie van romans. Een schrijver die teveel dichterlijke vrijheden neemt verliest contact met de setting waarin zijn verhaal zich afspeelt. Precies om die reden is I, Claudius zo geniaal. Graves volgt de historische bronnen nauwgezet, en laat zien dat niet de fantasie maar de werkelijkheid subliem is.quote:Op woensdag 20 augustus 2008 14:13 schreef timmmmm het volgende:
Het mag dan wel "maar een romannetje" zijn, maar ik lees boeken voor mijn vermaak, niet omdat ik er nog uren over na wil denkenI Claudius heb ik inderdaad gelezen, een geweldig boek, maar ik vind deze net iets leuker
Wat is een stad zonder mensen?quote:Op woensdag 20 augustus 2008 14:15 schreef speknek het volgende:
[..].
Niet voor andere mensen in ieder geval.
Ja, dat is ook persoonlijke smaak, K ga zo naar de bibliotheek, nog ideeen?quote:Op woensdag 20 augustus 2008 14:17 schreef Scaurus het volgende:
[..]
't Is natuurlijk persoonlijk. Ik ben zelf nogal een mierenneuker als het aankomt op de historische accuratie van romans. Een schrijver die teveel dichterlijke vrijheden neemt verliest contact met de setting waarin zijn verhaal zich afspeelt. Precies om die reden is I, Claudius zo geniaal. Graves volgt de historische bronnen nauwgezet, en laat zien dat niet de fantasie maar de werkelijkheid subliem is.
een silhouet die de kracht toont van hetgene mensen kunnen bereiken oid.quote:
Ja die zijn tof hè, ik neem aan dat je nu doelt op die serie over alex de grote? In ieder geval al gelezen, en al gelezenquote:Op woensdag 20 augustus 2008 14:25 schreef Scaurus het volgende:
Eye of the Needle van Kenn Follett. De boeken van Valerio Massimo Manfredi.
quote:Op woensdag 20 augustus 2008 14:33 schreef timmmmm het volgende:
Ja die zijn tof hè, ik neem aan dat je nu doelt op die serie over alex de grote? In ieder geval al gelezen, en al gelezen
nou.............. maar een klein beetje historisch verantwoord hoorquote:Op woensdag 20 augustus 2008 16:44 schreef Scaurus het volgende:
[..]
![]()
Spannende jongensboeken, redelijk historisch verantwoord ook nog.
Ik heb ergere verkrachtingen gezienquote:Op woensdag 20 augustus 2008 17:23 schreef timmmmm het volgende:
nou.............. maar een klein beetje historisch verantwoord hoor
ach, man, lul niet zo uit je nek! Je snapt toch wat ik bedoel? Kom, laten we is de intellectueel uithangenquote:Op donderdag 21 augustus 2008 00:54 schreef Kees22 het volgende:
"Het beste boek ooit."
Dat is geen Nederlands, maar letterlijk omgezet lelijk Engels uit de VSvA. Ik heb het zien binnendringen, vanaf de jaren 70.
In het Engels betekent "ever" zowel "ooit = op een onbekend tijdstip in het verleden of de toekomst" als "altijd = gedurende alle verleden, heden of toekomstige tijden".
In het Nederlands betekent "ooit" alleen "op een onbekend tijdstip in het verleden of de toekomst".
De andere betekenis van "ever" wordt in het Nederlands weergegeven met "beter dan alle andere", "beter dan ooit tevoren", "beter dan ooit" (maar hoe kun je de toekomst kennen?), "het beste tot nog toe" en dergelijke constructies.
Me dunkt dat lezers van goede boeken dit wel eerder hadden kunnen aankaarten.
Maar iets hoeft toch niet te kloppen om een leuk boek te zijn? Naja, genoeg off-topic geleuter! MEER TOP-3 POSTERS AUB!!!!!!!quote:Op woensdag 20 augustus 2008 17:31 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Ik heb ergere verkrachtingen gezienzoals de Caesar-serie van Conn Iggulden. Om te janken, zo slecht.
Helemaal mee eens.quote:Op donderdag 21 augustus 2008 00:54 schreef Kees22 het volgende:
"Het beste boek ooit."
Dat is geen Nederlands, maar letterlijk omgezet lelijk Engels uit de VSvA. Ik heb het zien binnendringen, vanaf de jaren 70.
In het Engels betekent "ever" zowel "ooit = op een onbekend tijdstip in het verleden of de toekomst" als "altijd = gedurende alle verleden, heden of toekomstige tijden".
In het Nederlands betekent "ooit" alleen "op een onbekend tijdstip in het verleden of de toekomst".
De andere betekenis van "ever" wordt in het Nederlands weergegeven met "beter dan alle andere", "beter dan ooit tevoren", "beter dan ooit" (maar hoe kun je de toekomst kennen?), "het beste tot nog toe" en dergelijke constructies.
Me dunkt dat lezers van goede boeken dit wel eerder hadden kunnen aankaarten.
Het gaat toch ook om de drie beste boeken, johquote:Op donderdag 21 augustus 2008 11:18 schreef Lienekien het volgende:
Als je maar drie boeken ooit leest, word je natuurlijk nooit een interlectueel.
Oh, sorrie.quote:Op donderdag 21 augustus 2008 11:30 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Het gaat toch ook om de drie beste boeken, joh
quote:Op donderdag 21 augustus 2008 11:18 schreef Lienekien het volgende:
Als je maar drie boeken ooit leest, word je natuurlijk nooit een interlectueel.
A: Ik lul niet uit mijn nek!quote:Op donderdag 21 augustus 2008 10:50 schreef timmmmm het volgende:
[..]
ach, man, lul niet zo uit je nek! Je snapt toch wat ik bedoel? Kom, laten we is de intellectueel uithangen
Er schijnen vrouwen te zijn die keer op keer loeigeil worden van het lezen van " Schandalig zoet als de zonde zelf". Als er één boek was waar ík keer op keer loeigeil van zou worden als ik het zou lezen, zou het sowieso in mijn top-3 prijken hoorquote:Op vrijdag 22 augustus 2008 01:20 schreef Kees22 het volgende:
[..]
A: Ik lul niet uit mijn nek!
B: Ik snap wat je bedoelt. (Maar dat neemt niet weg dat je geen Nederlands gebruikt.)
C: Je bedoelt: "Laten we eens de intellectueel uithangen"
ad C: Wie begint hier nou over het beste boek dat iemand ooit gelezen heeft? Dan bedoel je toch niet een boek uit de Boeketreeks, neem ik aan? Zoals: "Zijn passie bracht mij volledig van mijn stuk!" of dergelijke titels.
OK, mijn fout.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 01:25 schreef PimpofPersia het volgende:
[..]
Er schijnen vrouwen te zijn die keer op keer loeigeil worden van het lezen van " Schandalig zoet als de zonde zelf". Als er één boek was waar ík keer op keer loeigeil van zou worden als ik het zou lezen, zou het sowieso in mijn top-3 prijken hoor
P.S.: nu we hier toch aan het mierenneuken zijn, het is Bouquetreeks en niet Boeketreeks
Nouja, het zijn hier persoonlijke toplijstjes, en iedereen kan daar zijn eigen invulling aan geven. Sommigen kiezen misschien iets intellectueel verantwoords, boeken waar ze wat aan hebben, maar anderen lezen misschien geen Dostojevski, Dante en Joyce. Misschien raakte een boek van Hosseini hen wel veel meer, en dat is hun goed recht. En waarom je ergens het onderscheid maakt tussen 'serieuze lezers' en minder serieuze lezers snap ik niet. Maar ik weet wel dat dat onderscheid niet te maken valt aan de hand van een post op een internetforum, waar sarcasme of een vleugje cynisme doorgaans lastiger te herkennen is.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 01:37 schreef Kees22 het volgende:
[..]
OK, mijn fout.Ik heb te vaak gekeken naar de tv-serie Schone Schijn, denk ik.
Ik bedoelde maar te zeggen: het gaat hier over serieuze boeken waar je wat aan hebt en niet in de eerste plaats bloedgeil van wordt. Dan mag ik toch ook serieuze en correcte spelling en grammatica verwachten.
En een verweer als: "Je begrijpt toch wat ik bedoel, mierenneuker.", verwacht ik al helemaal niet van een serieuze lezer.
Als ìk het heb over goeie boeken, hoeft dat niet meteen hoogstaande literatuur te zijn, dan hoef je niet aan te komen met Proust of Tolstoj, maar mogen dat ook boeken zijn waar je om moet lachen of die "alleen maar" heel erg spannend zijn. Dit is geen topic voor alleen de intellectuelen, mmar ook voor mensen die van "gewone" boeken houden!quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 01:37 schreef Kees22 het volgende:
[..]
OK, mijn fout.Ik heb te vaak gekeken naar de tv-serie Schone Schijn, denk ik.
Ik bedoelde maar te zeggen: het gaat hier over serieuze boeken waar je wat aan hebt en niet in de eerste plaats bloedgeil van wordt. Dan mag ik toch ook serieuze en correcte spelling en grammatica verwachten.
En een verweer als: "Je begrijpt toch wat ik bedoel, mierenneuker.", verwacht ik al helemaal niet van een serieuze lezer.
Dat zeg ik.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 18:44 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Als ìk het heb over goeie boeken, hoeft dat niet meteen hoogstaande literatuur te zijn, dan hoef je niet aan te komen met Proust of Tolstoj, maar mogen dat ook boeken zijn waar je om moet lachen of die "alleen maar" heel erg spannend zijn. Dit is geen topic voor alleen de intellectuelen, mmar ook voor mensen die van "gewone" boeken houden!
The Bouquet-residence, the lady of the house speakingquote:Op vrijdag 22 augustus 2008 01:25 schreef PimpofPersia het volgende:
[..]
Er schijnen vrouwen te zijn die keer op keer loeigeil worden van het lezen van " Schandalig zoet als de zonde zelf". Als er één boek was waar ík keer op keer loeigeil van zou worden als ik het zou lezen, zou het sowieso in mijn top-3 prijken hoor
P.S.: nu we hier toch aan het mierenneuken zijn, het is Bouquetreeks en niet Boeketreeks
Volgens mij is 'beste boek ooit' inmiddels ook een geaccepteerde uitdrukking in het Nederlands. Het is maar net wie je daarbij als maatstaf neemt. Het is niet dat het voor misverstanden zorgt, maar Onze Taal zal zich ongetwijfeld aan jouw zijde scharen, Kees! Ik vind het alleen niet echt iets dat relevant genoeg is om zoveel berichten aan te wijden, terwijl we het ook over mooie boeken kunnen hebben.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 01:37 schreef Kees22 het volgende:
[..]
OK, mijn fout.Ik heb te vaak gekeken naar de tv-serie Schone Schijn, denk ik.
Ik bedoelde maar te zeggen: het gaat hier over serieuze boeken waar je wat aan hebt en niet in de eerste plaats bloedgeil van wordt. Dan mag ik toch ook serieuze en correcte spelling en grammatica verwachten.
En een verweer als: "Je begrijpt toch wat ik bedoel, mierenneuker.", verwacht ik al helemaal niet van een serieuze lezer.
Helemaal mee eens Ooit of niet, daar gaat het hele topic niet over, maar over leuke/goeie boeken! ik heb net een leuk boek uitgelezen, een echte aanrader: De erfenis van Fontanelli. Misschien niet leuk genoeg om in mijn Top-3 in te breken, maar hij verdient toch zeker een plaatsje bij de leukste 10 (okay, 20quote:Op zaterdag 23 augustus 2008 00:57 schreef Laurabeest het volgende:
[..]
Volgens mij is 'beste boek ooit' inmiddels ook een geaccepteerde uitdrukking in het Nederlands. Het is maar net wie je daarbij als maatstaf neemt. Het is niet dat het voor misverstanden zorgt, maar Onze Taal zal zich ongetwijfeld aan jouw zijde scharen, Kees! Ik vind het alleen niet echt iets dat relevant genoeg is om zoveel berichten aan te wijden, terwijl we het ook over mooie boeken kunnen hebben.
Maar iets zegt me dat jij er gewoon plezier in schept om hier een beetje tegendraads te komen lopen doen.
Geniet jij lekker van een boek zonder er constant bij stil te staan hoe het taalgebruik is, of zit je met een kleurpotlood alle zinnen erin te ontleden??
Ik hoop dat die spelfouten niet in de originele boektitels zaten?quote:Op zaterdag 23 augustus 2008 20:06 schreef Atalja het volgende:
1. Ik heb je nooit een Rozentuin belooft - Hannah Green
2. A beautifull mind - schrijver is me even ontschoten
Nu nog een keer, maar dan met maar één Lquote:Op zaterdag 23 augustus 2008 20:06 schreef Atalja het volgende:
1. Ik heb je nooit een Rozentuin belooft - Hannah Green
2. A beautifull mind - schrijver is me even ontschoten
3. Veronica besluit te sterven - Paulo Coelho
Nou, ik denk dat ik je wel kan vergevenquote:Op zondag 24 augustus 2008 13:33 schreef Atalja het volgende:
i'm sorry voor de spelfoutjes, ben dyslectisch en moet veel moeite doen goed te schrijven, probeer er aan te denken
Ben je ook bekend met het werk van Colleen McCullough? En dan niet de Doornvogels maar haar Masters of Rome serie? Ook het boek Songs of Troy (een realistischere weergave van de Ilias, zonder de goden in een hoofdrol, maar dan niet zo schrikbarend slecht als de film Troy) is een aanrader van haar trouwens. Masters of Rome begint bij de opkomst van Marius en eindigt waar I, Claudius ongeveer begint.quote:Op woensdag 20 augustus 2008 14:17 schreef Scaurus het volgende:
[..]
't Is natuurlijk persoonlijk. Ik ben zelf nogal een mierenneuker als het aankomt op de historische accuratie van romans. Een schrijver die teveel dichterlijke vrijheden neemt verliest contact met de setting waarin zijn verhaal zich afspeelt. Precies om die reden is I, Claudius zo geniaal. Graves volgt de historische bronnen nauwgezet, en laat zien dat niet de fantasie maar de werkelijkheid subliem is.
Staat vrij hoog op mijn verlanglijstje. Goede historische fictie over Julius Caesar lijkt me geweldig.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 05:58 schreef Dagonet het volgende:
Ben je ook bekend met het werk van Colleen McCullough?
Ja langer dan Oorlog en Vrede, dat had ik ook niet helemaal door toen ik eraan begon. Ik heb wel de 60 pagina's tellende monoloog helemaal uitgelezenquote:Op dinsdag 26 augustus 2008 05:58 schreef Dagonet het volgende:
Op dit moment zouden in mijn lijst zeker voorkomen:
Atlas Shrugged, Ayn Rand. Niet alleen een ogen opend statement maar ook nog eens verdomd goed geschreven waardoor je helemaal niet doorhebt dat je in één van de langste boeken ooit bezig bent.
En ik heb nu al een boek of twee, drie weggehaald omdat ik niet kan beslissen..
Ik heb hem ook thuis maar het duurde me iets te lang voordat ik er in kwam, dus heb hem weer even aan de kant gelegd. Moet ik gewoon doorbijten of denk je dat het niet aan me besteed is als ik de eerste 100 pagina's er nog niet wild van word?quote:Op maandag 25 augustus 2008 23:30 schreef Fledderjon het volgende:
Dostojewski - De gebroeders Karamazow
Niet alleen Julius, maar ook Marius, Cinna, Lucullus, Sulla, Cicero, Ahenobarbus en al die anderen.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 09:16 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Staat vrij hoog op mijn verlanglijstje. Goede historische fictie over Julius Caesar lijkt me geweldig.
Ja, natuurlijk.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 10:07 schreef speknek het volgende:
[..]
Ja langer dan Oorlog en Vrede, dat had ik ook niet helemaal door toen ik eraan begon. Ik heb wel de 60 pagina's tellende monoloog helemaal uitgelezen.
Mijn helden, ik ken ze als ware het mijn broedersquote:Op dinsdag 26 augustus 2008 19:13 schreef Dagonet het volgende:
Niet alleen Julius, maar ook Marius, Cinna, Lucullus, Sulla, Cicero, Ahenobarbus en al die anderen.
Hierna ken je ze nog veel beter.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 19:50 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Mijn helden, ik ken ze als ware het mijn broeders![]()
Ik ga onmiddellijk op internet zoeken
Misschien omdat 'ie zelf Amerikaans is? Gokje nav usernamequote:Op woensdag 27 augustus 2008 08:50 schreef Gellius het volgende:
En vooral; waarom las je 'm in het Engels?
Of een liefhebber van The Bostonians van Henry James.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 09:19 schreef Laurabeest het volgende:
[..]
Misschien omdat 'ie zelf Amerikaans is? Gokje nav username.
Of omdat ze Engels studeert.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 09:19 schreef Laurabeest het volgende:
[..]
Misschien omdat 'ie zelf Amerikaans is? Gokje nav username.
ALLES is beter dan Madame Bovary, de Donald Duck is niet beter dan madame bovaryquote:Op woensdag 27 augustus 2008 01:40 schreef Mainport het volgende:
Vertel eens wat meer over die FlaubertWaarom vind je 'm beter dan Madame Bovary?
Dus onder aan de lijst staat de Donald Duck en daar direct boven Madame Bovary. Als er een topic komt van 'de drie slechtste boeken OOIT' dan ben jij al bijna klaar.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 13:16 schreef timmmmm het volgende:
[..]
ALLES is beter dan Madame Bovary, de Donald Duck is niet beter dan madame bovary
Omdat het mijn moederstaal is.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 08:50 schreef Gellius het volgende:
En vooral; waarom las je 'm in het Engels?
Madame Bovary heb ik niet gelezen. Ik moest een stukje lezen voor een vak dat ik volgde en echt leuk vond ik dat niet. Maar misschien ga ik er ooit nog eens aan beginnen.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 01:40 schreef Mainport het volgende:
Vertel eens wat meer over die FlaubertWaarom vind je 'm beter dan Madame Bovary?
Inderdaad, hoewel de donald duck geen boek is, alleen iets om de kwaliteit van Madame Bovary mee te vergelijken! De ontbrekende is trouwens De kleine vriend van Donna Tart, wat een ramp is datquote:Op woensdag 27 augustus 2008 13:19 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus onder aan de lijst staat de Donald Duck en daar direct boven Madame Bovary. Als er een topic komt van 'de drie slechtste boeken OOIT' dan ben jij al bijna klaar.
Jeuj goed gegoktquote:Op woensdag 27 augustus 2008 19:55 schreef Bostonian het volgende:
[..]
Omdat het mijn moederstaal is.En ik kom uit Boston, dus dan ben je een Bostonian.
![]()
Jij bent grappigquote:Op woensdag 27 augustus 2008 13:19 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus onder aan de lijst staat de Donald Duck en daar direct boven Madame Bovary. Als er een topic komt van 'de drie slechtste boeken OOIT' dan ben jij al bijna klaar.
Het een sluit het ander niet uit natuurlijk, en jij gaf wel blijk van goede literaire achtergrondkennis *schouderklopjequote:
net Het rood en het zwart uitgelezen, moet mijn top3 hierdoor herzien! Wat een boekquote:Op maandag 18 augustus 2008 16:41 schreef krapula het volgende:
[..]
1 Misdaad en straf - Dostojevski
2 On the road - Kerouac Het rood en het zwart - Stendhal
3 Walging - SartreOn the road - Kerouac
Inderdaad, en ook nog eens tragisch. Waar vindt men dat nog vandaag de dag.quote:Op vrijdag 29 augustus 2008 15:58 schreef Gellius het volgende:
Bovary? Maar dat is 'n meesterlijk boek! Vilein èn geestig.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |