FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag.... 111
DarkElfdinsdag 12 augustus 2008 @ 20:12
Wat eten en drinken we vandaag?? Deel 110



^ dat dus
fm07dinsdag 12 augustus 2008 @ 20:14
quote:
WTF is dat?
Edwinussdinsdag 12 augustus 2008 @ 20:15
DarkElfdinsdag 12 augustus 2008 @ 20:16
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 20:14 schreef fm07 het volgende:

[..]

WTF is dat?
een waterkaraf met water en limoen, idd echt zum kotzen
MinderMutsigdinsdag 12 augustus 2008 @ 20:16
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 20:14 schreef fm07 het volgende:

[..]

WTF is dat?
Water met limoen natuurlijk.

Even in de herhaling: wij eten pappa al pomodoro.
LeeHarveyOswalddinsdag 12 augustus 2008 @ 20:21
Ik heb vandaag de meest ongezonde ovenschotel ooit gemaakt

3 flinke aardappels 10 minuten gekookt. In plakken gesneden. 4 tomaten in plakken gesneden, en 1 ui. 4 tenen knoflook, 3 plakken kaas, 3 plakken ontbijtspek, en een kwart liter Creme Freche, 100 gram sperziebonen.

Dit alles mooi gestapeld met wat olijfolie in een ovenschaal gedaan, en 25 minuten op 180 graden laten smelten

Erg erg erg erg lekker
ColdFeetdinsdag 12 augustus 2008 @ 20:41
Kliekjes uit de vriezer for dinner - lekker gegeten, wel een beetje ehm... fusion

Nu koffie.
ziggyziggyziggydinsdag 12 augustus 2008 @ 20:43
Net op de gok canneloni gemaakt. Staat nu in de oven, ben benieuwd of het wat te eten is. (Ik ben een kooknoob)
MinderMutsigdinsdag 12 augustus 2008 @ 21:05
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 20:16 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Water met limoen natuurlijk.

Even in de herhaling: wij eten pappa al pomodoro.
Waarom waarschuwt niemand mij even dat dat recept voldoende is voor een weeshuis?
Ik heb genoeg pappa voor de hele week. Niet dat dat een straf is maar toch.

Bij deze mijn lijstje voor de rest van de week:
Woensdag:
Lunch: pappa al pomodoro
Donderdag:
Lunch: pappa al pomodoro
Vrijdag:
Lunch: pappa al pomodoro

Mirjamdinsdag 12 augustus 2008 @ 21:05
cola
Mirjamdinsdag 12 augustus 2008 @ 21:06
en oh; water met limoen is ok
Patries86dinsdag 12 augustus 2008 @ 21:17
Broodje hamburger... beide nog trek
Haijodinsdag 12 augustus 2008 @ 21:18
Toetje van Mona, yoghurt met peer. Mwah, smaakt wel.
fm07dinsdag 12 augustus 2008 @ 21:38
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 20:15 schreef Edwinuss het volgende:
[ afbeelding ]
Dat ziet er serieus ranzig uit ouwe
MinderMutsigdinsdag 12 augustus 2008 @ 22:33
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 21:38 schreef fm07 het volgende:

[..]

Dat ziet er serieus ranzig uit ouwe
Wat minder mag ook wel hoor.
Maar in dit geval moet ik je wel gelijk geven dat het er niet echt smakelijk uitziet inderdaad. Wat is dat Edwinuss en smaakte het beter dan het er uitziet?
LeeHarveyOswalddinsdag 12 augustus 2008 @ 23:45
Ik heb als avondsnack Haydari gemaakt met muntthee
Simsfan88woensdag 13 augustus 2008 @ 00:32
(uit het vorige topic: )
quote:
Op maandag 11 augustus 2008 22:03 schreef Bluezz het volgende:
Tika massala gegeten

[ afbeelding ]
Dat ziet er echt goed uit! Hoe en waarmee maak je het? Volgens Google in ieder geval met kip, en wat nog meer?
MinderMutsigwoensdag 13 augustus 2008 @ 00:48
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 00:32 schreef Simsfan88 het volgende:
(uit het vorige topic: )
[..]

Dat ziet er echt goed uit! Hoe en waarmee maak je het? Volgens Google in ieder geval met kip, en wat nog meer?
Als je het makkelijk wilt maken zijn er een soort van boemboe's voor te koop bij praktisch iedere supermarkt. Wil je het zelf maken dan staat hier een recept.
Kuukskewoensdag 13 augustus 2008 @ 08:20
Kellogs Special K, met yoghurt en een kop koffie.
KiwiTjuHhwoensdag 13 augustus 2008 @ 08:57
Koffie!
Qweawoensdag 13 augustus 2008 @ 10:16
vers witbrood.

1 met droge worst
1 met aardbei
1 met jam
Ewelinawoensdag 13 augustus 2008 @ 11:37
Smoothie met zomerfruit
MinderMutsigwoensdag 13 augustus 2008 @ 12:20
Een broodje met petrella, sla en komkommer en een kop thee.
uniekhoornwoensdag 13 augustus 2008 @ 13:36
Vanavond: witlof ham/kaas uit oven met gebakken krieltjes.
Net: Loempia, gebakken in een koekepan toen ontplofte hij bijna, mijn t-shirt helemaal onder het vet incl. een brandplek op mijn sleutelbeen ...
Mirjamwoensdag 13 augustus 2008 @ 15:39
aardbeien
_Arual_woensdag 13 augustus 2008 @ 16:10
Rundsoep staat al een paar uur op... En straks nog iets in mekaar knutselen met bladerdeeg, brie en honing.
Xenniawoensdag 13 augustus 2008 @ 18:02
Risotto met sugar snaps, pecorino, ricotta en basilicum
Ewelinawoensdag 13 augustus 2008 @ 18:27
Vandaag spare rib express besteld: sweet ribs
MinderMutsigwoensdag 13 augustus 2008 @ 18:37
We zouden geroerbakte paksoi eten met knof, gember, een pepertje, sesamzaadjes en sojasaus maar ik heb er helemaal geen zin aan.
KiwiTjuHhwoensdag 13 augustus 2008 @ 19:14
Wij hebben friet gehad
Mirjamwoensdag 13 augustus 2008 @ 20:56
nu een glas ouzo met veel ijs, smaakt wat wateriger en minder sterk dan ik gewend ben, maar had die fles al ff staan, volgens mij heb ik die eens meegenomen uit duitsland ofzo
DarkElfwoensdag 13 augustus 2008 @ 23:05
uit eten geweest bij Gauchos en een überverrukkelijke flinke ossenhaas gegeten,... men ik houd van vlees wat gewoon echt super is

erbij gegrilde groene asperges met knoflook en gegrilde champignons..

een lekkere chardonnay erbij gedronken en toe kaas met vijgen
MinderMutsigwoensdag 13 augustus 2008 @ 23:59
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 18:37 schreef MinderMutsig het volgende:
We zouden geroerbakte paksoi eten met knof, gember, een pepertje, sesamzaadjes en sojasaus maar ik heb er helemaal geen zin aan.
Het is een klein kopje pappa al pomodoro geworden en overgebleven nachos con todos voor de Mr.

En nu heb ik een oliebol.
Morwendonderdag 14 augustus 2008 @ 03:11
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 23:05 schreef DarkElf het volgende:
uit eten geweest bij Gauchos en een überverrukkelijke flinke ossenhaas gegeten,... men ik houd van vlees wat gewoon echt super is

erbij gegrilde groene asperges met knoflook en gegrilde champignons..

een lekkere chardonnay erbij gedronken en toe kaas met vijgen
Argentijns vlees Zoooo lekker en de bijgerechten zijn ook helemaal top
uniekhoorndonderdag 14 augustus 2008 @ 17:17
Ik ga zo uit eten. Zin aan! met een heel leuk iemand
coltje87donderdag 14 augustus 2008 @ 17:28
Als ik m'n bronnen kan vertrouwen (lees: m'n zusjes) eten we straks spaghetti!

[ Bericht 0% gewijzigd door coltje87 op 14-08-2008 19:41:11 ]
LeeHarveyOswalddonderdag 14 augustus 2008 @ 17:36
Ik heb blokjes kipfilet in zelfgemaakte saté marinade in de koelkast staan
_Hestia_donderdag 14 augustus 2008 @ 17:40
zoetzure kip ( komkommer/ananas/tomaat/paprika+saus) met rijst
coltje87donderdag 14 augustus 2008 @ 18:05
Quote ipv edit.. Maar het wordt dus spaghetti
4EverBlackEyeddonderdag 14 augustus 2008 @ 18:58
Boeuf Stroganoff met aardappelpuree
Xenniadonderdag 14 augustus 2008 @ 18:59
Pasta met ham, kaas en wat mascarpone
KiwiTjuHhdonderdag 14 augustus 2008 @ 19:06
Wij hadden spitskool met een rundervink
Qweadonderdag 14 augustus 2008 @ 19:10
spitskool met een boomstam.

Morgen of zelfgemaakte pizza, of patat.
elcasteldonderdag 14 augustus 2008 @ 19:48
Kant-en-klare bami-saté. Niet te hoegen, vlak voor het einde weggepleurt.
Vividonderdag 14 augustus 2008 @ 19:53
Boomstam? Klinkt onsmakelijk ....

OT: Heb net 4 sushi's op een een salade van zeewier, straks pepesan.
4EverBlackEyeddonderdag 14 augustus 2008 @ 20:08
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 19:53 schreef Vivi het volgende:
Boomstam? Klinkt onsmakelijk ....
Ik heb het wel eens op en ik was er niet kapot van.
Raissadonderdag 14 augustus 2008 @ 20:25
Als avondeten een stokbroodje flinterdunne salami met schijfjes komkommer en plakjes tomaat

Nu:
Een door vriendlief gemaakte aardbeienmilkshake
ColdFeetdonderdag 14 augustus 2008 @ 20:32
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 19:53 schreef Vivi het volgende:
Boomstam? Klinkt onsmakelijk ....

OT: Heb net 4 sushi's op een een salade van zeewier, straks pepesan.
Woei, Vivi op de gezonde toer

Hier stonden er fajita's op het menu. Niemand maakt ze zo lekker als mijn mister
Trustendonderdag 14 augustus 2008 @ 22:20
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 19:53 schreef Vivi het volgende:
Boomstam? Klinkt onsmakelijk ....


Is een gepaneerd rolletje gekruide rund/varkensgehakt met ham en kaas er in
MinderMutsigdonderdag 14 augustus 2008 @ 22:22
Stamppot rauwe andijvie met uitgebakken spekjes en een stukje rookworst.

En nu ga ik een brownie maken om te proberen.
Qweadonderdag 14 augustus 2008 @ 22:29
boomstam is best lekker hoor.
Simsfan88vrijdag 15 augustus 2008 @ 00:34
Vroegah hadden wij dat vaak, nu zo af en toe eens. Inderdaad best lekker, zitten van die hele kleine stukjes kaas en worst in

Zelfgemaakte lasagna gegeten, was weer heerlijk!
Tezzvrijdag 15 augustus 2008 @ 10:40
Vandaag heb ik mijn dochter beloofd om pannekoeken te bakken. Voor haar met appel en kaneel, voor mezelf met ui, spek en paprika!
Innocencevrijdag 15 augustus 2008 @ 11:00
Hier ook pannenkoekjes!
Met havermout erin en cassonade-suiker erop. Lekker!

Vanavond een mooi visje met kappertjessaus. Nu al zin in!
DarkElfvrijdag 15 augustus 2008 @ 11:08
Gisteravond uitgebreid Japans gegeten Altijd lekker weer... tempura, ossenhaas, kreeft, zalm, zeeduivel en nog veel meer lekkers aan de Teppan Yaki gegeten


vanavond maak ik een pittige kippensoep met oa zoete aardappel..

erbij naans met een komkommer/koriander raita
Vivivrijdag 15 augustus 2008 @ 11:11
Elf, maak me gek!
DarkElfvrijdag 15 augustus 2008 @ 11:28
quote:
Op vrijdag 15 augustus 2008 11:11 schreef Vivi het volgende:
Elf, maak me gek!
Adelantevrijdag 15 augustus 2008 @ 11:31
Heb je een receptje van die soep, klinkt goed namelijk
Patries86vrijdag 15 augustus 2008 @ 11:33
Gelukskoekje, kreeg ik bij bestelling van de een internetwarenhuis met een chihuahuan de hoofdrol
Beker melk
Raissavrijdag 15 augustus 2008 @ 11:34
Glas punica en een cracker.
DarkElfvrijdag 15 augustus 2008 @ 11:45
quote:
Op vrijdag 15 augustus 2008 11:31 schreef Adelante het volgende:
Heb je een receptje van die soep, klinkt goed namelijk
ja heb ik

scheut zonnebloemolie, 1 fijngesneden ui, 3 uitgeperste knoflook teentjes, 2 tl geraspte verse gember, 2 groene chilipepers fijngehakt, halve tl kurkuma, 2 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 2 zoete aardappelen geschild in blokjes, 2 kipfilets in blokjes, 400 ml kokosmelk, 8 dl kippenbouillon, vers citroensap naar smaak, peper, zout en gesneden koriander als garnering.

ui smoren in olie. knof, gember, chilipeper toevoegen en 2 minuutjes smoren. Kurkuma, komijn en gemalen koriander toevoegen en de zoete aardappel, kip, kokosmelk en bouillon.. aan de kook brengen, daarna op laag vuur 15 minuutjes koken. (of tot kip en aardappels gaar zijn)

Deel aardappels prakken, citroensap,peper en zout naar smaak toevoegen en bij het opdienen bestrooien met verse koriander.
KiwiTjuHhvrijdag 15 augustus 2008 @ 12:32
Een wit broodje met hagelslag
-Mellow-vrijdag 15 augustus 2008 @ 16:59
warme chocomel en een hashjointje
-Mellow-vrijdag 15 augustus 2008 @ 17:00
quote:
Op vrijdag 15 augustus 2008 11:08 schreef DarkElf het volgende:
Gisteravond uitgebreid Japans gegeten Altijd lekker weer... tempura, ossenhaas, kreeft, zalm, zeeduivel en nog veel meer lekkers aan de Teppan Yaki gegeten


vanavond maak ik een pittige kippensoep met oa zoete aardappel..

erbij naans met een komkommer/koriander raita
mèn wat eet jij altijd lekker.

* receptje bookmarkt
boriszvrijdag 15 augustus 2008 @ 20:00
http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/mijn_recept_ah.jsp?id=452232&userid=210853

Was erg
spy08zaterdag 16 augustus 2008 @ 12:29
Net bereidt en klaar voor consumptie=Japanse noodles-bouillon-rundvlees-groente
_Arual_zaterdag 16 augustus 2008 @ 12:37
Wij eten vanavond sushi! Net vis gehaald bij de visboer, straks nog even naar de toko voor rijst enzo.
MinderMutsigzaterdag 16 augustus 2008 @ 15:54
Japanse rijst.
En vanavond weet ik nog niet.
Fratzzaterdag 16 augustus 2008 @ 15:55
net stokbroodjes met catalaanse worstjes gemaakt
Xenniazaterdag 16 augustus 2008 @ 17:30
Kaasfondue
SiGNezaterdag 16 augustus 2008 @ 17:36
Vandaag Spaghetti, gister voor het eerst zelf Koe Loe Yok gemaakt, was heerlijk, lekkerder dan bij de chinees
SarahD.zaterdag 16 augustus 2008 @ 17:45
Geen zin om te koken vandaag, dus dat wordt waarschijnlijk pizza oid
Qweazaterdag 16 augustus 2008 @ 17:57
eigengemaakte pizza! Hawai, en kaas uit
4EverBlackEyedzaterdag 16 augustus 2008 @ 18:49
Ik weet het nog niet...

We gaan uit eten en we weten nog niet eens waar
KiwiTjuHhzaterdag 16 augustus 2008 @ 19:26
We hebben chinees gehaald
Adelantezaterdag 16 augustus 2008 @ 19:55
quote:
Op vrijdag 15 augustus 2008 11:45 schreef DarkElf het volgende:

[..]

ja heb ik

scheut zonnebloemolie, 1 fijngesneden ui, 3 uitgeperste knoflook teentjes, 2 tl geraspte verse gember, 2 groene chilipepers fijngehakt, halve tl kurkuma, 2 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 2 zoete aardappelen geschild in blokjes, 2 kipfilets in blokjes, 400 ml kokosmelk, 8 dl kippenbouillon, vers citroensap naar smaak, peper, zout en gesneden koriander als garnering.

ui smoren in olie. knof, gember, chilipeper toevoegen en 2 minuutjes smoren. Kurkuma, komijn en gemalen koriander toevoegen en de zoete aardappel, kip, kokosmelk en bouillon.. aan de kook brengen, daarna op laag vuur 15 minuutjes koken. (of tot kip en aardappels gaar zijn)

Deel aardappels prakken, citroensap,peper en zout naar smaak toevoegen en bij het opdienen bestrooien met verse koriander.
dank

van de week eens maken, al heb ik geen idee of we al die kruiden in huis hebben, anders maar even langs de toko.
Curiosityzaterdag 16 augustus 2008 @ 20:09
Ik heb nu 2 mega lekkere donuts, 1 met roze glazuur en witte chocola en 1 met witte glazuur en wit en bruine hagelslag en een groot glas thee om het weg te spoelen
HaverMoutKoekjezaterdag 16 augustus 2008 @ 20:28
ik heb vanavond een salade gegeten: botersla, rode paprika, tomaat, makreelfilet en zwarte olijven.
Karinazaterdag 16 augustus 2008 @ 20:33
Ik had vandaag 2 bruine vloerkadetten met kaas en tomaat en mayo en een sneetje volkoren brood met rosbief en mosterd. En nu heb ik nog wat pistachenoten.
Nanteszaterdag 16 augustus 2008 @ 22:38
Vandaag rijst met kip in een zoetzure saus op, was goed te doen!
En morgen gebakken aardappeltjes met sperziebonen en braadworst.
Trustenzaterdag 16 augustus 2008 @ 23:27
kipworstjes met gepofte aardappel en ijsbergsla
FutureFairytalezondag 17 augustus 2008 @ 05:51
frietje met vannacht, vanaf morgen eindelijk weer een halve week thuis eten (bloemkooool )
Curiosityzondag 17 augustus 2008 @ 10:41
Sate met pindasaus en stokbrood en gebakken uitjes.
Patries86zondag 17 augustus 2008 @ 10:41
Ontbijten

Verse jus, gekookt eitje, gebakken eitje op brood(bolletje), en bolletje file american met peper en zout en een kopje thee!
coltje87zondag 17 augustus 2008 @ 10:56
Broodje zalmsalade en een beker melk. Zo nog een kop thee.
Raissazondag 17 augustus 2008 @ 11:07
Vers brood staat nu te rijzen, straks dus lekker vers brood
Qweazondag 17 augustus 2008 @ 11:09
Vanacht om 03:00 een broodje met ei. Na de bacardi 151 die ik had gedronken moest ik iets vets hebben, aangezien dat echt kei sterk spul is

Om 05:00 een broodje aardbei

Nu een broodje jam en een broodje smeerkaas. Vanaaf uit eten.
denniz1974zondag 17 augustus 2008 @ 11:12
pannekoeken uit de magnetron ...
4EverBlackEyedzondag 17 augustus 2008 @ 14:36
Net wakker

Croissantje en een stukje ciabatta met coolbest mangosap.
coltje87zondag 17 augustus 2008 @ 15:35
Net toastjes met filet americain en gerookte kipsalade gehad. Nu staat de frituurpan aan, patat en een satékroket.
KiwiTjuHhzondag 17 augustus 2008 @ 16:03
Vanavond zelfgemaakte groentesoep met een knoflookbroodje
Miamzondag 17 augustus 2008 @ 19:49
ijsjeee
Patries86zondag 17 augustus 2008 @ 19:58
Lekker net chinees gehad! Nog over dus morgen weer
renzellzondag 17 augustus 2008 @ 20:22
Vanavond lekker stukje gegrilde zalm, een salade met radijs, peultjes, munt, feta en bosui en een maiskolfje (mèn, daar ben ik verslááfd aan de laatste tijd! )

[ Bericht 0% gewijzigd door renzell op 17-08-2008 20:29:19 ]
renzellzondag 17 augustus 2008 @ 20:24
Oh, én rode wijn.
Blueszondag 17 augustus 2008 @ 20:25
Vanavond een kabeljauwhaasje met mosterdsaus, pandanrijst en japanse salade
Nu een ontbijtkoek met een
coltje87zondag 17 augustus 2008 @ 20:54
Net een haring op, heb nu nog steeds trek..
Blueszondag 17 augustus 2008 @ 21:05
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 20:54 schreef coltje87 het volgende:
Net een haring op, heb nu nog steeds trek..
coltje87zondag 17 augustus 2008 @ 21:12
quote:
Op zondag 17 augustus 2008 21:05 schreef Bluezz het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ik woon in een stom dorp, de dichtstbijzijnde snackbar zit al dicht . En bedankt trouwens, heb nu nog meer trek
renzellzondag 17 augustus 2008 @ 22:14
Bak een ei, met zout en veel peper. Beetje kaas er overheen (nog in de pan, zodat het smelt). Wat sla, tomaat, komkommer, rode ui en (eventueel) mayo en dan op een (liefst bruin) broodje. Heb ik net ook voor mijn gemaakt. Die had snackzin na mijn gezonde maaltijd van vanavond.
coltje87zondag 17 augustus 2008 @ 22:30
Heb net een berg kroepoek met hete chilisaus op, mijn trek is gestild
renzellzondag 17 augustus 2008 @ 22:36
Mooi! Ik had door mijn eigen verhaal óók weer trek gekregen en heb nu een blokje (herstel; blok!) cheddarcheese gegeten. Heerlijk, bij die rode wijn. Zó lekker, dat ik er niets van overgelaten heb.
4EverBlackEyedmaandag 18 augustus 2008 @ 00:20
Een paar frambozen met poedersuiker
KiwiTjuHhmaandag 18 augustus 2008 @ 08:42
Koffie
Sorbootjemaandag 18 augustus 2008 @ 10:06
In elk geval vanavond wat van mijn zelfgemaakte aardbeiensorbetijs Mmmmm


Verder weet ik het nog niet zeker. Heb wel zin in een risotto... Waar is dat topic gebleven
DarkElfmaandag 18 augustus 2008 @ 10:09
twee eitjes, vanmiddag maak ik gebakken rijst en vanavond vis in een alu-pakketje uit de oven met koriander/citroen en thaise pepers..
Windigomaandag 18 augustus 2008 @ 10:32
Twee pistoletjes met honinggeitenkaas, komkommer en mosterd-honingdressing. En een glas sevenup
n0amaandag 18 augustus 2008 @ 10:45
Gisteren bulghur salade en gebakken halloumi. Vandaag bietensalade met frietjes en gegrild stukje varkensvlees.
Xenniamaandag 18 augustus 2008 @ 12:32
Nu cup-a-soup preismaak en een tosti ham-kaas. Vanavond een biefstukje op brood en sla
Zo-is-datmaandag 18 augustus 2008 @ 13:09
Gister chinees gehaald, ontbijt was bolletje brood in de melk en lunch 2 bruine boterhammen met daartussen, ei, komkommer, ham en kaas met een yoghurt mosterd sausje! Ik dronk er een vers geperst sinasappelsap bij en sloot af met een extreem sappige nectarine...
Innocencemaandag 18 augustus 2008 @ 14:01
Net lekker bammetjes met kalkoenfiler op, vanavond pasta met courgette en grote garnalen!
HaverMoutKoekjemaandag 18 augustus 2008 @ 14:24
tijdens de lunch: 2 boterhammen met pindakaas, een krentebol met kaas en een oliebol (het is hier kermis). Vanavond maar iets lichts
lies1947maandag 18 augustus 2008 @ 15:50
kippepootjes, gebakken aardappelen en sla
_Hestia_maandag 18 augustus 2008 @ 16:14
Griekse aardappelshcotel
Raissamaandag 18 augustus 2008 @ 18:56
We hebben chinees besteld, hopen dat het een beetje te eten is van deze chinees.
  • Tep pan ngauw paak
    mini biefstuk van de haas op chinese wijze bereid
  • Saté ajam
  • Pisang goreng
  • Raissamaandag 18 augustus 2008 @ 18:56
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 14:24 schreef computergirl het volgende:
    tijdens de lunch: 2 boterhammen met pindakaas, een krentebol met kaas en een oliebol (het is hier kermis). Vanavond maar iets lichts
    Oliebol Daar heb ik nu ook zin in!
    Patries86maandag 18 augustus 2008 @ 18:57
    Chinees! Hadden nog van gisteren over, dus dat opgegeten
    Zo een lekker ijsje halen en een slagroomwafel
    Yildizmaandag 18 augustus 2008 @ 18:58
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 18:56 schreef Raissa het volgende:
    We hebben chinees besteld[..]
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 18:57 schreef Patries86 het volgende:
    Chinees! [..]
    Wokken!

    Noodles, wat vlees, soja en kruiden. Groente heb ik net met een salade op.
    Tezzmaandag 18 augustus 2008 @ 19:13
    Ik had vandaag een oerhollandse maaltijd, klaargemaakt door manlief. Spinazie, speklapje, aardappelen met jus. Heerlijk hoor!
    Windigomaandag 18 augustus 2008 @ 19:22
    Lekker andijviestamppot met gebakken uien en een gehaktbal
    Raissamaandag 18 augustus 2008 @ 20:29
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 18:56 schreef Raissa het volgende:
    We hebben chinees besteld, hopen dat het een beetje te eten is van deze chinees.
    renzellmaandag 18 augustus 2008 @ 21:06
    Pandanrijst met pittige Balinese kip en mild gekruide Oosterse wokgroenten. Dit alles gemaakt met de boemboetjes van Conimex. Was lekker!
    ColdFeetmaandag 18 augustus 2008 @ 21:10
    Zwarte-bonensoep. Lekker pittig en vrij machtig
    Xenniamaandag 18 augustus 2008 @ 21:18
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 20:29 schreef Raissa het volgende:

    [..]

    Ik heb nog nooit een lekker gerecht met biefstuk gegeten bij welke chinees dan ook.

    OT: cola light en een belgische bonbon voor het contrast.
    Double-Umaandag 18 augustus 2008 @ 21:28
    Vanavond heb ik tagliatella gemaakt met gebakken katenspek en boursin cousin knoflook & kruiden ... errug lekker!!
    SiGNemaandag 18 augustus 2008 @ 22:05
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 21:18 schreef Xennia het volgende:

    [..]

    Ik heb nog nooit een lekker gerecht met biefstuk gegeten bij welke chinees dan ook.

    OT: cola light en een belgische bonbon voor het contrast.
    Als je een keertje in IJsselstein bent moet je bij restaurant Foe Wah de Biefstuk teppanyaki proberen, heerlijk malse ossenhaas op een grillplaat gebakken met een zoete saus.
    http://www.iens.nl/restau(...)staurant.htms?r=3508

    sowieso een erg goed restaurant, veel beter dan de gemiddelde chinees.

    [ Bericht 1% gewijzigd door SiGNe op 18-08-2008 23:10:56 ]
    MinderMutsigmaandag 18 augustus 2008 @ 22:13
    Gisteren heb ik een spercieboontjes gewokt met een sjalotje, knof, en gember. Daarbij een stukje rijst en zo'n heel foute satéburger.

    Vanmorgen een smoothie met verse bramen en banaan, vanmiddag een broodje in de stad en vanavond een aardappelmousseline met truffel en knoflook, doperwtjes, en een kipfiletje gevuld met parmaham en mozzarella.

    De zin om te koken is weer helemaal terug nu ik een mes heb gevonden waar ik fatsoenlijk mee kan snijden.
    renzellmaandag 18 augustus 2008 @ 22:14
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 21:10 schreef ColdFeet het volgende:
    Zwarte-bonensoep. Lekker pittig en vrij machtig
    Hoe maak je die, Coldfeet? Heb jou al eerder over die bonensoep gehoord volgens mij. Ben benieuwd geraakt ernaar.
    ColdFeetmaandag 18 augustus 2008 @ 22:35
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 22:14 schreef renzell het volgende:

    [..]

    Hoe maak je die, Coldfeet? Heb jou al eerder over die bonensoep gehoord volgens mij. Ben benieuwd geraakt ernaar.
    Ik had een recept - uitje fruiten, knoflook erbij, komijn, koriander en chilivlokken meebakken, gekookte zwarte bonen erbij met bouillon, doorkoken en pureren - maar dit keer had ik er lekker heel veel specerijen bijgedaan (ook nog flink wat paprikapoeder) en een blikje tomatenpuree en toen was de soep ongepureerd al zo mooi en dik dat ik m zo heb gelaten.
    KiwiTjuHhdinsdag 19 augustus 2008 @ 08:46
    Koffie natuurlijk weer.
    En vanavond eten we worteltjes, aardappels en een zelf gepaneerde schnitsel
    DarkElfdinsdag 19 augustus 2008 @ 09:50
    vanavond couscous (warm) met erbij plakjes aubergine uit de oven met yoghurt en tahin en vleesspiesjes van de Turk.

    _Hestia_dinsdag 19 augustus 2008 @ 10:21
    rijst met paprika-tomatensaus
    DarkElfdinsdag 19 augustus 2008 @ 11:21
    nu appel en een groot glas water met komkommer
    MinderMutsigdinsdag 19 augustus 2008 @ 11:38
    quote:
    Op dinsdag 19 augustus 2008 09:50 schreef DarkElf het volgende:
    vanavond couscous (warm) met erbij plakjes aubergine uit de oven met yoghurt en tahin en vleesspiesjes van de Turk.

    Receptje voor de aubergine?
    Ik ben er normaal niet zo gek op maar ik heb hier twee kleintjes liggen die op moeten dus ik moet er toch maar iets mee maken en dit klinkt anders dan anders.

    Ik heb nu een smoothie van échte boerenyoghurt van een boertje uit de buurt met aardbeien van de boer ernaast en bosbessen.
    En ik heb ook karnemelk en boerenkaas gekocht en een fles verse melk. Die was zelfs nog een beetje warm ik gruwel ervan maar de Mr. vind niks lekkerder dan melk rechtstreeks van de koe.
    Sorbootjedinsdag 19 augustus 2008 @ 11:57
    Oeh die smoothie wil ik ook! NU!


    Ik weet niet wat ik ga eten. Eet bij een vriendin... verrassing dus.
    Vividinsdag 19 augustus 2008 @ 11:58
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 21:18 schreef Xennia het volgende:

    [..]

    Ik heb nog nooit een lekker gerecht met biefstuk gegeten bij welke chinees dan ook.

    OT: cola light en een belgische bonbon voor het contrast.
    Bij ons zit een Chinees die iets heerlijks doet met ossenhaas en flamberen enzo. Moet je wel daar eten, en niet afhalen.
    DarkElfdinsdag 19 augustus 2008 @ 12:09
    aubergine in plakken snijden (1/5 cm ofzo) , even bestrijken met olijfolie en bestrooien met zout en dan op ingevet alufolie in de oven 30 minuten op 240 graden, halverwege keren.

    1.5 el granaatappelmelasse vermengen met 1.5 el rode of witte wijnazijn (ik doe het trouwens zonder want anders vind ik het minder lekker) en 2 el olijfolie... aubergine ermee bestrijken. griekse yoghurt mengen met tahin (ik doe naar smaak) en een fijngesneden teen knoflook.. Dit ook over de aubergine smeren.

    pijnboompitjes even bakken en erover strooien of/en granaatappelpitjes erover gooien.

    is uit duizend-en een smaken van Claudia Roden trouwens

    [ Bericht 6% gewijzigd door DarkElf op 19-08-2008 12:16:31 ]
    Windigodinsdag 19 augustus 2008 @ 12:15
    Net voor lunch wat noodles gehad met tonijncurry Vanavond gebakken aardappelen, sla met komkommer, zwarte olijven, geitenkaas en honingmosterdressing en een gehaktbal
    Goodbyedinsdag 19 augustus 2008 @ 12:16
    Sudderlapje, aardappels, sperzieboontjes en dungesneden komkommer

    Zelf kook ik nooit zo oerhollands, maar m'n vriend kan dat gelukkig heel goed!
    KiwiTjuHhdinsdag 19 augustus 2008 @ 12:48
    Een broodje met ham en kaas en komkommer!
    Teigutjuhhdinsdag 19 augustus 2008 @ 16:04
    Vanavond mijn lievelingseten!

    Witlofsalade met gebraden kip en rijst. En dat door elkaar heen mengen, njammie smullen!!
    Raissadinsdag 19 augustus 2008 @ 16:08
    Vanavond broodjes shoarma met heerlijke knoflooksaus en schijfjes tomaat (eigenlijk meer tomaat en knoflooksaus in het brood dan shoarma voor mij )
    Windigodinsdag 19 augustus 2008 @ 16:22
    quote:
    Op dinsdag 19 augustus 2008 16:04 schreef Teigutjuhh het volgende:
    Vanavond mijn lievelingseten!

    Witlofsalade met gebraden kip en rijst. En dat door elkaar heen mengen, njammie smullen!!
    Recept? Klinkt lekker!

    OT bali kroepoek en een glas 7up
    Underdoggydinsdag 19 augustus 2008 @ 16:24
    Bacardi oro - Ginger ale... was mijn laatste oro en mijn enige frisdrank maar is meer dan prima mixje voor de dinsdagmiddag
    Tezzdinsdag 19 augustus 2008 @ 16:28
    Maraquesh worstjes van de grill, gebakken aardappels met ui en knof en erwtjes en worteltjes (het is: laat ik eens mijn diepvries/kelderkast/koelkast leeg maken week)
    fm07dinsdag 19 augustus 2008 @ 16:34
    Mihoen met groene paprika en oestersaus.

    Voor de liefhebbers:

    voor ca 4 personen:

    2 groene paprika's

    een pak conimex mihoen (of andere kan ook lijkt me )

    Rundergehakt 400 gram

    Sambal brandal

    Conimex Oestersaus

    Wok-olie
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Paprika in reepjes snijden (niet te klein)

    Gehakt ondertussen rul bakken

    Paprika erbij lazeren en paar minuten op hoog voor mee laten wokken

    Mihoen in 3 minuten gaar koken

    Sambal Brandal (hoeveelheid naar wat je gewend bent aan pittig eten) toevoegen

    Mihoen op je bord gooien saus erover heen en naar wat je wilt oestersaus erover heen


    Echt toppie.
    Patries86dinsdag 19 augustus 2008 @ 16:40
    Net aardappelen gekookt, die in schijfjes gesneden dus straks lekkere verse gebakken aardappelen
    daarbij een lekker stukje varkensvlees en wortelen
    MinderMutsigdinsdag 19 augustus 2008 @ 17:15
    quote:
    Op dinsdag 19 augustus 2008 12:09 schreef DarkElf het volgende:
    aubergine in plakken snijden (1/5 cm ofzo) , even bestrijken met olijfolie en bestrooien met zout en dan op ingevet alufolie in de oven 30 minuten op 240 graden, halverwege keren.

    1.5 el granaatappelmelasse vermengen met 1.5 el rode of witte wijnazijn (ik doe het trouwens zonder want anders vind ik het minder lekker) en 2 el olijfolie... aubergine ermee bestrijken. griekse yoghurt mengen met tahin (ik doe naar smaak) en een fijngesneden teen knoflook.. Dit ook over de aubergine smeren.

    pijnboompitjes even bakken en erover strooien of/en granaatappelpitjes erover gooien.

    is uit duizend-en een smaken van Claudia Roden trouwens
    Merci.

    Granaatappelmelasse. Waar moet ik dat in hemelsnaam vandaan halen? Ik heb er vandaag sowieso geen zin in maar morgen ga ik er iets mee doen.

    Vanavond gooi ik denk ik een kebabje in de pan (goed idee Raissa), pita in de oven, salade erbij en even knoflooksaus maken en dan eten.
    Of merquezworstjes (goed idee Tezz) in stukken met aardappeltjes, veeeeeel knof en wat verse kruiden uit de oven met een salade erbij.
    Of...
    DarkElfdinsdag 19 augustus 2008 @ 17:21
    granaatmelasse kan je bij de Turk halen
    -Mellow-dinsdag 19 augustus 2008 @ 19:18
    kliekjes hier.
    had nog een gehakt-courgetteprutje in de vriezer. Met wat cherrytomaatjes en een scheutje port in de pan, en dan eten met gnocchi en wat oude kaas erover.
    Xenniadinsdag 19 augustus 2008 @ 20:44
    quote:
    Op dinsdag 19 augustus 2008 11:58 schreef Vivi het volgende:

    [..]

    Bij ons zit een Chinees die iets heerlijks doet met ossenhaas en flamberen enzo. Moet je wel daar eten, en niet afhalen.
    Kun je daar ook een beetje gezellig eten? Ik vind het bij de meeste chinese restaurants nooit zo knus, dus als ik uit eten ga ga ik niet naar de Chinees.

    OT: varkenshaassate, gebakken uitjes, gepofte aardappel en sla met feta
    uniekhoorndinsdag 19 augustus 2008 @ 21:25
    Roergebakken spitskool/rode ui met kookroom en hamblokjes (met mosterd, komijnzaad, gember, zout, peper en kerriepoeder) met daarbij verse tagiatelle met room, hamblokjes, kaas en ei...
    Zo lekker! maar wat wil je met zoveel kaas en room?
    KiwiTjuHhwoensdag 20 augustus 2008 @ 08:32
    Yoghurt met muesli en druiven. Daarbij een kop koffie.
    Windigowoensdag 20 augustus 2008 @ 10:51
    Joghurt met granen, appel-abrikozentaart die nog over was van mn verjaardag
    Sorbootjewoensdag 20 augustus 2008 @ 11:22
    Vanavond een preirisotto met paddestoelen.

    Vanmiddag een salade en kwark.
    motorbloempjewoensdag 20 augustus 2008 @ 11:58
    ik ga lasagne maken met verse zalm, spinazie en broccoli
    Tezzwoensdag 20 augustus 2008 @ 11:59
    Ik heb een basis-tomatensaus uit de diepvries gehaald. Ik denk dat ik er canneloni mee ga vullen en die met een bechamelsaus in de oven stoppen. Groene salade erbij en klaar.
    Raissawoensdag 20 augustus 2008 @ 12:25
    quote:
    Op maandag 18 augustus 2008 21:18 schreef Xennia het volgende:

    [..]

    Ik heb nog nooit een lekker gerecht met biefstuk gegeten bij welke chinees dan ook.

    OT: cola light en een belgische bonbon voor het contrast.
    Ik wel, in putten bij de chinese muur. Dat krijg je voor je neus in zo'n gloeiendheet pannetje, met champignons, ui en nog wat dingetjes en een hele lekkere saus
    _Hestia_woensdag 20 augustus 2008 @ 12:38
    pittige roerbakkip met noedels
    pureleganzewoensdag 20 augustus 2008 @ 12:41
    het word een zalmpje....
    ik moet alleen nog even verzinnen hoe we dat ding gaan bereiden en wat er nog meer om de hoek komt kijken
    DarkElfwoensdag 20 augustus 2008 @ 12:43
    ik had nog wortelsoep in de vriezer dus die eet ik als lunch met wat donkerbrood en beetje boter.
    PiperMaruwoensdag 20 augustus 2008 @ 16:15
    Ik denk dat het een avocado-rijstsalade wordt. Moet nog even kijken wat ik er verder nog bij ga gooien. Kip, lenteuitjes den ik
    motorbloempjewoensdag 20 augustus 2008 @ 16:18
    quote:
    Op woensdag 20 augustus 2008 12:41 schreef pureleganze het volgende:
    het word een zalmpje....
    ik moet alleen nog even verzinnen hoe we dat ding gaan bereiden en wat er nog meer om de hoek komt kijken
    op alufolietje leggen
    besprekelen met witte wijn, citroensap en doe er wat lekkere viskruiden op, of dille

    pakketje van maken en kwartiertje in de oven op 200graden
    Zo-is-datwoensdag 20 augustus 2008 @ 16:31
    ik eet vanavond gebakken rijst met een restje sweet chilli kip uit de oven. Ik had vanmiddag een boterham met eigengemaakte eiersalade en een sneetje toast met brie, dat was lekker!
    uniekhoornwoensdag 20 augustus 2008 @ 16:31
    Kabeljauw ovenschotel uit de superdeboer krantje... ben benieuwd ik kook nooit met vis!
    Patries86woensdag 20 augustus 2008 @ 16:38
    Rode bieten, gekookte aardappelen en kabeljauw
    Qweawoensdag 20 augustus 2008 @ 17:09
    Bonen, gekookte aardappels, slavink, chocolade mousse in toffee saus
    motorbloempjewoensdag 20 augustus 2008 @ 17:10
    gekookte aardappelen... dat vind ik zulk fantasieloos voedsel...

    eet 't echt nooit meer, tenzij mn ouders het voor me op tafel zetten als ik daar eet..., verder weiger ik..
    _Arual_woensdag 20 augustus 2008 @ 17:16
    Wij eten bobotie.

    * _Arual_ kan zich de laatste keer dat ze gekookte aardappelen at gelukkig niet meer herinneren.
    Tezzwoensdag 20 augustus 2008 @ 17:19
    quote:
    Op woensdag 20 augustus 2008 17:10 schreef motorbloempje het volgende:
    gekookte aardappelen... dat vind ik zulk fantasieloos voedsel...

    eet 't echt nooit meer, tenzij mn ouders het voor me op tafel zetten als ik daar eet..., verder weiger ik..
    Hmm, ik vind gekookte aardappelen op z'n tijd met een lekker stuk draadjesvlees (met heerlijke jus) en rode kool of zo af en toe echt goddelijk. Niet te vaak, eens per zes weken of zo, maar af en toe kan ik hier echt heeeeel erg van genieten!

    Vandaag op de italiaanse toer: canneloni dus. Gevuld met verse tomaten/gehakt prutje (nou ja uit de diepvries vers dan, hihihi) en met bechamel en parmezaan. Gemengde salade erbij. Lekker!
    MinderMutsigwoensdag 20 augustus 2008 @ 18:43
    quote:
    Op dinsdag 19 augustus 2008 17:15 schreef MinderMutsig het volgende:
    Granaatappelmelasse. Waar moet ik dat in hemelsnaam vandaan halen? Ik heb er vandaag sowieso geen zin in maar morgen ga ik er iets mee doen.
    Toch niet.
    Ik ben de hele dag al hartstikke druk en ik ben af, ik heb zojuist een bak chili uit de vriezer getrokken en die ga ik zo lekker op de bank, voor de tv opeten.
    LastRequestwoensdag 20 augustus 2008 @ 18:52
    quote:
    Op woensdag 20 augustus 2008 17:10 schreef motorbloempje het volgende:
    gekookte aardappelen... dat vind ik zulk fantasieloos voedsel...

    eet 't echt nooit meer, tenzij mn ouders het voor me op tafel zetten als ik daar eet..., verder weiger ik..
    Precies hetzelfde hier En zelfs bij m'n ouders schep ik dan amper op.. of met een scheut Maggi eroverheen.
    Ik eet echt fantastisch onculinair: ravioli uit blik daarbij wel wat verse spinazie opgebakken.. maar eigenlijk is het toch wel ernstig
    KiwiTjuHhwoensdag 20 augustus 2008 @ 19:28
    Wij hebben stampot bruine bonen met een speklap en verse worst gegeten
    renzellwoensdag 20 augustus 2008 @ 22:18
    Een 'viscuisine' van de Appie (viel me mee trouwens!) met maiskolfjes, peultjes, wat broccoli en een salade van komkommer, tomaat en rode ui.

    En nu een glas vodka.
    Xenniawoensdag 20 augustus 2008 @ 23:27
    Andijvie, krieltjes en een kippepoot. En toe een softijs met chocoladedip
    FutureFairytalewoensdag 20 augustus 2008 @ 23:28
    quote:
    Op woensdag 20 augustus 2008 12:25 schreef Raissa het volgende:

    [..]

    Ik wel, in putten bij de chinese muur. Dat krijg je voor je neus in zo'n gloeiendheet pannetje, met champignons, ui en nog wat dingetjes en een hele lekkere saus
    Staat zo ongeveer bij iedere Chinees standaard op de kaart. Het gerecht heet Ti Pan en wordt stomend gebracht bij je tafeltje, alwaar de serveerster de deksel eraf haalt en je je eten nog ziet pruttelen terwijl er veel stoom vanaf komt. Je hebt Ti Pan:
    - Ossenhaas
    - Varkensvlees
    - Kip
    - Babi Pangang

    OT: sperzieboontjes gegeten met een gehaktbal, en sate-kroepoek bij de film van vnv
    Tommekewoensdag 20 augustus 2008 @ 23:30
    Kip gekruid en gevuld met brie, met salade. Als toetje wat mandarijnen.
    Avondsnackje: toast met brie en straks nog 2 mandarijnen.
    KiwiTjuHhdonderdag 21 augustus 2008 @ 08:28
    Koffie en yohurt met muesli
    Sorbootjedonderdag 21 augustus 2008 @ 08:38
    2 x knackebrod met 30+ kaas en een beker karnemelk.

    Als lunch een salade en wat kwark. Wat ik vanavond ga eten weet ik nog niet. Misschien vind ik hier inspiratie.
    DarkElfdonderdag 21 augustus 2008 @ 12:54
    vanmorgen een smoothie met blauwe bessen, yoghurt en wat honing.

    voor de lunch heb ik nog een beetje soep en wat sla die ik opleuk met wat pijnboompitjes/gedroogde tomaatjes en wat geitenkaas..

    vanavond lekker witvisje uit een alupakketje (ging niet door van de week) met verse gember, thaise pepertjes en citroen en erbij broccoli.
    Underdoggydonderdag 21 augustus 2008 @ 13:00
    nectarine
    lies1947donderdag 21 augustus 2008 @ 13:28
    chili con carne!!!! lang niet gegeten, ineens kwam het weer in mijn gedachten.
    Xenniadonderdag 21 augustus 2008 @ 13:43
    Nu volkoren brood met rosbief.
    Vanavond nasi met gehaktballetjes en sate
    Axiadonderdag 21 augustus 2008 @ 15:05
    Rijst, vis in tomatensaus en zo een roerbakgroente-ding-mix-achtige iets...
    shiNinG_staRdonderdag 21 augustus 2008 @ 15:29
    Broodvrije lunch: 100g optimelkwark, gekookt eitje en een plakje kaas + achterham + augurk.
    Vanavond een salade met gerookte kip.
    Patries86donderdag 21 augustus 2008 @ 17:34
    Ontbijt: Banaan + 2 liga's 2de stap (hadden alleen deze liga's op mijn werk)

    Lunch: Brood, 1x ham, 1x kaas, 1x pindakaas met suiker en een glas melk

    Avondeten: Dat gaat of patat worden, of mc
    Tezzdonderdag 21 augustus 2008 @ 17:41
    Vandaag was het restjes dag! Een restje tomatensoep uit de diepvries, een restje canneloni van gisteren en ook nog een salade capresse kunnen maken van wat rondslingerende tomaten, een stuk mozzerella en basilicum uit de tuin.

    Voor dochterlief had ik een gebakken visje van de markt meegenomen (daar is ze dol op).
    Trustendonderdag 21 augustus 2008 @ 17:46
    quote:
    Op woensdag 20 augustus 2008 22:18 schreef renzell het volgende:
    Een 'viscuisine' van de Appie (viel me mee trouwens!)
    Ik vind de visvariatie van AH eerlijk gezegt lekkerder dan die van Iglo...

    Vanavond eet ik Visvariatie met kaas en broccoli, met broccoli en aardappelpuree
    uniekhoorndonderdag 21 augustus 2008 @ 17:48
    Ik heb rib-eye steak van de aldi meegenomen... man, dat is goed te doen!!
    Gegeten met gebakken paprika en ui en een beetje witte rijst.
    LeeHarveyOswalddonderdag 21 augustus 2008 @ 17:53
    quote:
    Op woensdag 20 augustus 2008 18:52 schreef LastRequest het volgende:

    [..]

    Precies hetzelfde hier En zelfs bij m'n ouders schep ik dan amper op.. of met een scheut Maggi eroverheen.
    Ik eet echt fantastisch onculinair: ravioli uit blik daarbij wel wat verse spinazie opgebakken.. maar eigenlijk is het toch wel ernstig
    Ik heb zelfs nog nooit groente gekookt... gewokt, gestoomd, uit de oven... maar niet gekookt (ja, tomatensoep).

    Vandaag een halve kapsalon van gister opgewarmd Als ontbijt
    Zo-is-datdonderdag 21 augustus 2008 @ 18:08
    Vanavond verse pasta van de appie met kaas en basilicum gevuld, daarbij geroosterde cherrytomaatjes en rucolasalademix met balsamicodressing; jummie denk ik!
    Bluesdonderdag 21 augustus 2008 @ 18:25
    boriszdonderdag 21 augustus 2008 @ 18:26
    Pasta met een hoop groenten wat op moest + gehakt
    Haijodonderdag 21 augustus 2008 @ 18:39
    quote:
    Op donderdag 21 augustus 2008 18:25 schreef Bluezz het volgende:
    [ afbeelding ]
    Wow! Dat ziet er erg lekker uit! Wat is het? En is het voor één persoon?
    SiGNedonderdag 21 augustus 2008 @ 18:39
    Ik ga biefstukreepjes wokken met zwarte bonensaus met geroosterde knoflook & chili en daar doe ik dan champignons, bosuitje , rode ui en taugé bij.
    KiwiTjuHhdonderdag 21 augustus 2008 @ 18:49
    Andijvie, aardappels en een gehaktbal
    LastRequestdonderdag 21 augustus 2008 @ 18:51
    Ik ga stukjes kipfilet wokken met wat knoflook, ui en oestersaus.. daarbij basmatirijst en wat verse spinazie. Simpel maar wel lekker
    Ewelinadonderdag 21 augustus 2008 @ 18:54
    Pizza
    Bluesdonderdag 21 augustus 2008 @ 18:57
    quote:
    Op donderdag 21 augustus 2008 18:39 schreef Haijo het volgende:


    Wow! Dat ziet er erg lekker uit! Wat is het? En is het voor één persoon?
    Even voor de duidelijkheid, dat is géén eigen foto
    Alles echt indonesisch : Nasi, ei, ajam pedis en saté, boontjes, kool, taugé en wortelen
    DarkElfdonderdag 21 augustus 2008 @ 19:08
    quote:
    Op donderdag 21 augustus 2008 12:54 schreef DarkElf het volgende:
    vanavond lekker witvisje uit een alupakketje (ging niet door van de week) met verse gember, thaise pepertjes en citroen en erbij broccoli.
    khad geen gember meer dus t werd dille/peterselie/knoflook/bosui en citroen bij de vis die nu staat te pruttelen
    FutureFairytalevrijdag 22 augustus 2008 @ 00:51
    quote:
    Op donderdag 21 augustus 2008 18:57 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Even voor de duidelijkheid, dat is géén eigen foto
    Alles echt indonesisch : Nasi, ei, ajam pedis en saté, boontjes, kool, taugé en wortelen
    Nasi Rames!!
    Altijd veels te veel, maar heerlijk
    Mirjamvrijdag 22 augustus 2008 @ 02:52
    rode wijn
    Xenniavrijdag 22 augustus 2008 @ 09:44
    Vanmiddag een broodje hamburger en vanavond risotto met pancetta en paddestoelen
    Sorbootjevrijdag 22 augustus 2008 @ 09:54
    Vanmorgen knackebrod met kaas en een beker karnemelk, vanmiddag een salade en wat kwark en vanavond sushi en sashimi.
    Axiavrijdag 22 augustus 2008 @ 10:08
    Vanavond gaan we makkelijk eten. Het wordt dus pizza en kaassouffles...alleen wil ik nog meer erbij, alleen weet ik even niets...

    Ideeën zijn welkom.
    Tezzvrijdag 22 augustus 2008 @ 10:34
    Ik kom net van de plaatselijke kaas- en delicatessenwinkel. Tjeezus wat heb ik weer een tas vol lekkernijen meegenomen! Ik kon mezelf dan ook niet bedwingen en eet nu een bruin broodje met filet american en de andere helft met verse beenham. Hmm.

    Vanavond worden het italiaanse spiezen van de grill, risotto bianco met verse pesto en courgette koekjes.
    DarkElfvrijdag 22 augustus 2008 @ 10:45
    klinkt lekker Tezz

    wij eten vanavond gewoon makkelijke kost, even geen gedoe in de keuken.. maar gewoon vis met prei misschien zelfs vissticks omdat die krengen best lekker zijn...
    Tezzvrijdag 22 augustus 2008 @ 10:52
    quote:
    Op vrijdag 22 augustus 2008 10:45 schreef DarkElf het volgende:
    klinkt lekker Tezz

    wij eten vanavond gewoon makkelijke kost, even geen gedoe in de keuken.. maar gewoon vis met prei misschien zelfs vissticks omdat die krengen best lekker zijn...
    En waarom zou je ze dan niet eten?? Ik vind 'instant'-voedsel op z'n tijd ook heerlijk! Beef Chimichurri bijvoorbeeld (van de Knorr wereldgerechten), of bitterballen, of mini-pizza's van Iglo. Gewoon lekker smikkelen!

    Ik bedenk me net dat ik wel zin heb om voor iemand te koken vanavond. Eens kijken of mijn broertje en vriendin tijd heeft vanavond!
    DarkElfvrijdag 22 augustus 2008 @ 10:56
    idd gewoon lekker en makkelijk... Keukenprinsessen is leuk maar niet altijd

    (al heb ik wel net lam gehaald bij de turk dus er gaat gestoofpot worden hier dit weekend )
    Ewelinavrijdag 22 augustus 2008 @ 11:00
    quote:
    Op vrijdag 22 augustus 2008 10:34 schreef Tezz het volgende:
    Ik kom net van de plaatselijke kaas- en delicatessenwinkel. Tjeezus wat heb ik weer een tas vol lekkernijen meegenomen! Ik kon mezelf dan ook niet bedwingen en eet nu een bruin broodje met filet american en de andere helft met verse beenham. Hmm.

    Vanavond worden het italiaanse spiezen van de grill, risotto bianco met verse pesto en courgette koekjes.
    Heb je een receptje van de courgettekoekjes? Mijn vriend is helemaal gek van courgette en ik vind het ook lekker, maar zoveel weet ik er niet mee te bereiden, behalve grillen met rozemarijn in de oven (wat trouwens ook erg lekker is!)
    Axiavrijdag 22 augustus 2008 @ 11:08
    quote:
    Op vrijdag 22 augustus 2008 10:52 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    En waarom zou je ze dan niet eten?? Ik vind 'instant'-voedsel op z'n tijd ook heerlijk! Beef Chimichurri bijvoorbeeld (van de Knorr wereldgerechten), of bitterballen, of mini-pizza's van Iglo. Gewoon lekker smikkelen!

    Ik bedenk me net dat ik wel zin heb om voor iemand te koken vanavond. Eens kijken of mijn broertje en vriendin tijd heeft vanavond!
    Bitterballen!
    U brengt mij op ideeën. Dat ga ik ook halen voor vanavond!
    Mijn dank is groot
    DarkElfvrijdag 22 augustus 2008 @ 11:11
    voor de lunch ga zo even hummus maken, met een pitabroodje en kopje soep
    Xenniavrijdag 22 augustus 2008 @ 11:12
    quote:
    Op vrijdag 22 augustus 2008 10:08 schreef Axia het volgende:
    Vanavond gaan we makkelijk eten. Het wordt dus pizza en kaassouffles...alleen wil ik nog meer erbij, alleen weet ik even niets...

    Ideeën zijn welkom.
    Wat een combinatie, pizza en kaassouffles. Dan maakt het ook niet meer uit wat je daar verder nog bij combineert. Knakworsten misschien

    OT: Vitalinea aardbei
    Axiavrijdag 22 augustus 2008 @ 11:15
    quote:
    Op vrijdag 22 augustus 2008 11:12 schreef Xennia het volgende:

    [..]

    Wat een combinatie, pizza en kaassouffles. Dan maakt het ook niet meer uit wat je daar verder nog bij combineert. Knakworsten misschien

    OT: Vitalinea aardbei
    ik weet het, het is ook een vreselijke combinatie. We eten zo ook niet tegelijk. Eerst de kaassouffles terwijl we wachten tot dat de pizza klaar is.

    Nu je het zegt, ik heb nog 2 blikken knakworst thuis
    Raissavrijdag 22 augustus 2008 @ 11:17
    quote:
    Op woensdag 20 augustus 2008 23:28 schreef FutureFairytale het volgende:

    [..]

    Staat zo ongeveer bij iedere Chinees standaard op de kaart. Het gerecht heet Ti Pan en wordt stomend gebracht bij je tafeltje, alwaar de serveerster de deksel eraf haalt en je je eten nog ziet pruttelen terwijl er veel stoom vanaf komt. Je hebt Ti Pan:
    - Ossenhaas
    - Varkensvlees
    - Kip
    - Babi Pangang

    OT: sperzieboontjes gegeten met een gehaktbal, en sate-kroepoek bij de film van vnv
    Klopt, en had ik ook besteld bij de chinees in LLS. Daar was het niet te vreten, in Putten wel.
    Tezzvrijdag 22 augustus 2008 @ 11:20
    quote:
    Op vrijdag 22 augustus 2008 11:00 schreef Ewelina het volgende:

    [..]

    Heb je een receptje van de courgettekoekjes? Mijn vriend is helemaal gek van courgette en ik vind het ook lekker, maar zoveel weet ik er niet mee te bereiden, behalve grillen met rozemarijn in de oven (wat trouwens ook erg lekker is!)
    Ja hoor! Het recept is overigens niet van mezelf...

    Kabak mücveri- oftewel courgettekoekjes

    (voor 4 personen en je kan het zowel koud als warm eten)

    1 grote ui gesnipperd, beetje zonnebloemolie, 500 gram courgettes fijngehakt, 3 eieren, 3 el bloem, zwarte peper, wat takjes munt (2-3), wat takjes dille (zelfde) allebei fijngehakt, 200 gr feta fijngeprakt en olie om te bakken....

    De ui fruiten in de olie tot hij gaar is en lichtgekleurd. de courgettes toevoegen en die mee roerbakken tot ze beetgaar zijn.

    In een kom de eieren en de bloem goed door elkaar gooien, peper erbij (geen zout ivm zoute feta), de kruiden er ook bij en alles vermengen... Daarna de fijngeprakte feta en het ui/courgettemengsel er ook doorheen mengen...

    Koekenpan met antidingeslaag beetje olie in gooien en schep er dan bergjes beslag in van twee eetlepels per keer en bak ze zachtjes tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn... (even op keukenpapiertje laten uitlekken)


    Ik maak het vanavond als bijgerecht, maar over het algemeen maak ik ze als borrelhapje. Errug lekker! Overigens hier nog meer courgette-recepten.
    Ewelinavrijdag 22 augustus 2008 @ 11:24
    quote:
    Op vrijdag 22 augustus 2008 11:20 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Ja hoor! Het recept is overigens niet van mezelf...

    Kabak mücveri- oftewel courgettekoekjes

    (voor 4 personen en je kan het zowel koud als warm eten)

    1 grote ui gesnipperd, beetje zonnebloemolie, 500 gram courgettes fijngehakt, 3 eieren, 3 el bloem, zwarte peper, wat takjes munt (2-3), wat takjes dille (zelfde) allebei fijngehakt, 200 gr feta fijngeprakt en olie om te bakken....

    De ui fruiten in de olie tot hij gaar is en lichtgekleurd. de courgettes toevoegen en die mee roerbakken tot ze beetgaar zijn.

    In een kom de eieren en de bloem goed door elkaar gooien, peper erbij (geen zout ivm zoute feta), de kruiden er ook bij en alles vermengen... Daarna de fijngeprakte feta en het ui/courgettemengsel er ook doorheen mengen...

    Koekenpan met antidingeslaag beetje olie in gooien en schep er dan bergjes beslag in van twee eetlepels per keer en bak ze zachtjes tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn... (even op keukenpapiertje laten uitlekken)


    Ik maak het vanavond als bijgerecht, maar over het algemeen maak ik ze als borrelhapje. Errug lekker! Overigens hier nog meer courgette-recepten.
    Aah, dank je wel!
    Patries86vrijdag 22 augustus 2008 @ 12:22
    Ontbijt:
    Cup a soup champion/ham en een beschuitje met hagelslag + beker melk
    KiwiTjuHhvrijdag 22 augustus 2008 @ 12:23
    Een geroosterd broodje met chocopasta
    LastRequestvrijdag 22 augustus 2008 @ 12:35
    Ik heb net een bak frosties gepakt met nieuwe 0% vet halfvolle melk van AH, maar de melk ziet er echt grijs uit
    Geen idee wat er is, het pak heb ik gisteren gekocht.

    Dan maar een volkoren boterham met yorkham jammie.. en green tea
    Curiosityvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:08
    Ik heb net Dulce de leche gemaakt en kon niet wachten om het blikje open te maken om te smullen, wat is dat lekker
    elcastelvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:25
    Broodje kibbeling met ravigotte. Vanavond pizza.
    Innocencevrijdag 22 augustus 2008 @ 13:36
    Vanavond waarschijnlijk risotto met snijbiet en veel te veel pecorino
    Dat mag als m'n wederhelft toch niet thuis is. Nu al zin in
    Zo-is-datvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:45
    Ik maak vnvnd samen met m'n sushi! Dus zodadelijk naar de toko want mn rijst is op, maar het regent heeeeel hard!
    Net als brunch afbakbroodjes met brie en sla gegeten, en een halfje kaas en sla en een halfje met kruidenkaas met sla. Misschien straks nog een restje gebakken rijst en heb ook nog een beetje pastasalade over; kheb teveel wat opgegeten moet worden!!!
    Queen_Beevrijdag 22 augustus 2008 @ 22:23
    Ewelinavrijdag 22 augustus 2008 @ 22:41
    Vanavond kip sweet chili, gegrilde courgette, gebakken champignons en gebakken aardappeltjes op
    DarkElfvrijdag 22 augustus 2008 @ 23:08
    vanavond bij de film gesnackt met eigengemaakte hummus en cacik met komkommer, worteltjes en pita's
    Blueszaterdag 23 augustus 2008 @ 02:24
    Ongeveer dit :

    Sorbootjezaterdag 23 augustus 2008 @ 09:36
    Vanavond maak ik eerst antipasti (goede ham enzo), dan aardbeienrisotto, dan tarbot met bruine boter en kappertjes en tot slot zoethoutijs. Ik begin zometeen met 't laatste
    Sowflowzaterdag 23 augustus 2008 @ 09:44
    Easy moodfood:

    [b]Zelfgemaakte courgettesoep van een supergrote courgette (diameter 15 cm)
    Knapperige sodapannenkoekbrood [/b](jaaa...dat kan, roggemeel + baksoda + iets zuurs / karnemelk/ azijnwater + kwark)
    met daarop tomatenpuree en gerookte makreel met pepers.

    Oggy Oggy Oggy...
    Queen_Beezaterdag 23 augustus 2008 @ 10:28
    quote:
    Op vrijdag 22 augustus 2008 22:23 schreef Queen_Bee het volgende:
    [ afbeelding ]
    't Is trouwens kaas ei bieslook op meergranen brood
    Tezzzaterdag 23 augustus 2008 @ 10:52
    quote:
    Op zaterdag 23 augustus 2008 10:28 schreef Queen_Bee het volgende:

    [..]

    't Is trouwens kaas ei bieslook op meergranen brood
    Ah, dat verklaart een boel. Dat is wel lekker ja.
    Ik ga zometeen koekjes eten die mijn dochter net gebakken heeft. Inclusief vrolijke gekleurde bolletjes en snoepjes er op.
    Arizonazaterdag 23 augustus 2008 @ 12:32
    Een afbakbroodje met brie en paprikareepjes en een latte macchiato (stiekum best lekker, die Nescafé zakjes )
    Blueszaterdag 23 augustus 2008 @ 13:32
    Wat zijn er hier voor goeie ideeën voor een maaltijdje met dunne tagliatelli, scampi's en een gemarineerde panga?
    (Vriezer moet leeg

    Uitje erbij? Knoflookje? Wat voor sausje? Groente?
    Out of inspiration
    Tezzzaterdag 23 augustus 2008 @ 16:02
    quote:
    Op zaterdag 23 augustus 2008 13:32 schreef Bluezz het volgende:
    Wat zijn er hier voor goeie ideeën voor een maaltijdje met dunne tagliatelli, scampi's en een gemarineerde panga?
    (Vriezer moet leeg

    Uitje erbij? Knoflookje? Wat voor sausje? Groente?
    Out of inspiration
    Hmm, ik ben niet zo'n vis-eter, dus ik zou het eigenlijk niet weten. Knofje-uitje is altijd goed. Misschien met wat verse tijm en citroen??

    Ik eet vanavond eerst een courgette soepje.
    En dan later op de avond tapas. Ik heb verse schapenkaas, zoete olijven (errug lekker, met honing en spaanse peper), pittige chorizo, risottoballetjese gevuld met tomaat en basilicum, courgettekoekjes en wat vis. Oh ja, en ciabatta met verse pesto of knoflookboter.
    Underdoggyzaterdag 23 augustus 2008 @ 17:36
    Vanavond eens een lekker Italiaans maal:
    Ik heb nog zelf gemaakte pastasaus (9uur geprutteld) in de vriezer.
    Deze kleed ik aan met Cherry tomaatjes met verse oregano en basilicum uit de oven en gegrilde paprika.
    Ciabatta met goede kruidenboter erbij en een wijntje.
    Ewelinazaterdag 23 augustus 2008 @ 17:41
    quote:
    Op zaterdag 23 augustus 2008 13:32 schreef Bluezz het volgende:
    Wat zijn er hier voor goeie ideeën voor een maaltijdje met dunne tagliatelli, scampi's en een gemarineerde panga?
    (Vriezer moet leeg

    Uitje erbij? Knoflookje? Wat voor sausje? Groente?
    Out of inspiration
    Misschien dit:
    http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?view=simple&rq=pasta%5C&protein_source=vis&page=7&id=177686
    Blueszaterdag 23 augustus 2008 @ 18:01
    Bedankt voor het meedenken, het wordt idd iets met pittig, en knof en ui, heb er zeekraal bijgekocht en een vis-woksaus. Moet lukken, morgen ga ik het maken + foto

    Nu een lekker kruidig rood wijntje met een toastje met kalfsfilet/uitjes, en straks lamskebabjes grillen, patatjes erbij en japanse salade van de appie.
    boriszzaterdag 23 augustus 2008 @ 18:03
    Ik heb vandaag een lekker broodje hamburger gegeten

    Volgende week hebben we eens goed voer op de zaterdag
    Blueszaterdag 23 augustus 2008 @ 18:04
    quote:
    Op zaterdag 23 augustus 2008 16:02 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Hmm, ik ben niet zo'n vis-eter, dus ik zou het eigenlijk niet weten. Knofje-uitje is altijd goed. Misschien met wat verse tijm en citroen??

    Ik eet vanavond eerst een courgette soepje.
    En dan later op de avond tapas. Ik heb verse schapenkaas, zoete olijven (errug lekker, met honing en spaanse peper), pittige chorizo, risottoballetjese gevuld met tomaat en basilicum, courgettekoekjes en wat vis. Oh ja, en ciabatta met verse pesto of knoflookboter.
    Lekker! Die risottoballetjes, maak je die zelf? en zo ja hoe?
    Ewelinazaterdag 23 augustus 2008 @ 18:09
    Vanavond eet ik zelf een restje kip sweet chili, rijst, wokgroenten en een woksausje. Simpel maar lekker
    Tezzzaterdag 23 augustus 2008 @ 18:30
    quote:
    Op zaterdag 23 augustus 2008 18:04 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Lekker! Die risottoballetjes, maak je die zelf? en zo ja hoe?
    Nou, heel toevallig zat ik gisteravond te 'food-tuben' en zag ik daar een leuke tip voor een restje risotto. Toevallig had ik dat nog in de koelkast van gisteren en dus heb ik ze maar gemaakt! Gewoon balletjes rollen van de risotto en vullen met iets. Daarna paneren en bakken in de olijfolie. Ik had een restje risotto bianco en daar heb ik een stukje cherrytomaat en een blaadje basilicum ingeduwd. Ben benieuwd, ga ze vanavond afbakken.

    Ik heb net courgettesoep op met ciabatta en verse kruidenboter.
    MissHobjezaterdag 23 augustus 2008 @ 18:31
    Ik heb net een paar beschuitjes met aardbei op als starter van den dag
    Strakjes een kom pasta met een heerlijk eigengemaakt pruttel sausje en geraspte kaas en dan ergens vannacht doe ik een kommetje groentensoep uit eigen keuken
    Oja tegen 5.00 dan een broodje nog hehe
    KiwiTjuHhzaterdag 23 augustus 2008 @ 19:51
    Wij hebben vandaag een casa di mamma in de oven gedaan
    FutureFairytalezaterdag 23 augustus 2008 @ 20:36
    Vieze Spaghetti Carbonara! Smaak stelde niks voor dus heb een paar happen op. Krijg vnv vast honger
    theKiDzaterdag 23 augustus 2008 @ 20:43
    Lekker heel snel "gekookt"

    Lassie minuutje in de magnetron
    Ondertussen cashewnoten roosteren, daar wat tonijnstukken doordoen, scheutje citroensap en tabasco erdoor en dan de rijst er een paar minuten doorheen bakken 4 minuten werk, en errug lekker!
    uniekhoornzaterdag 23 augustus 2008 @ 21:44
    Heerlijk ordinair chinees lopend buffet gegeten.
    Lekker hoor!
    Morgen taco´s.
    LastRequestzaterdag 23 augustus 2008 @ 21:47
    Cock-a-leekie
    Schotse kip-preisoep met pruimen... ik ben zelf geen fan van vruchten in avondeten zeg maar dus die heb ik niet gegeten, maar verder was het heel lekker!
    HaverMoutKoekjezondag 24 augustus 2008 @ 12:56
    net een pistolet met 'Terrine de Canard' op. Die had ik nog over van mijn laatste bezoek aan Nice. Hmmm, vond het een beetje te kattevoer-achtig ik is cultuurbarbaar, heb de rest van het potje in de vuilnisbak gekieperd.

    Vanavond eet ik ???? Nog geen idee, misschien ga ik naar het visrestaurant op de van Wou. Of ik haal chinees, ook al tijden niet gehad.
    #ANONIEMzondag 24 augustus 2008 @ 13:47
    Een pop tart
    Ewelinazondag 24 augustus 2008 @ 13:58
    Wat is dat?

    Net overgebleven kippevleugeltjes op, bij wijze van verlate lunch
    #ANONIEMzondag 24 augustus 2008 @ 14:01
    quote:
    Op zondag 24 augustus 2008 13:58 schreef Ewelina het volgende:
    Wat is dat?

    Net overgebleven kippevleugeltjes op, bij wijze van verlate lunch
    Een soort koek met een laagje erin; cholade of iets van een mix Even in de broodrooster of de magnetron
    Tezzzondag 24 augustus 2008 @ 15:55
    Ik eet een restje courgettesoep. Voor straks heb ik nog geen idee. Ik heb nog wel een zak verse spinazie in de koelkast liggen, filodeeg en ook nog harde geitekaasjes. Dus ik kan vast wel iets leuks bedenken.
    Windigozondag 24 augustus 2008 @ 15:58
    Vanavond gado gado met zelfgemaakte pindasaus
    ColdFeetzondag 24 augustus 2008 @ 16:19
    Uiensoep met een beetje port en gruyerebroodjes van onder de grill
    SHEzondag 24 augustus 2008 @ 16:35
    Bouillabaise..........over een uur, als ik alle graatjes heb kunnen detecteren en elemineren.
    Kutgerecht is het ook.
    coltje87zondag 24 augustus 2008 @ 17:35
    Harinkje.
    DarkElfzondag 24 augustus 2008 @ 18:31
    ben bezig met een lamsstoofpotje met couscous en gekarameliseerde uien..

    (als t lukt )
    KiwiTjuHhzondag 24 augustus 2008 @ 18:46
    Wij hadden vis met champignons, lenteui, gourget daarbij aardappeltjes met rozemarijn en sla
    misslady83zondag 24 augustus 2008 @ 19:52
    had net een paar wraphapjes met roomkaas en zongedroogde tomaatjes gemaakt, komt mn *****neefie ze allemaal opvreten, kan niks in dit huis maken/eten of t wordt opgevroten echt te erg....
    kaasplankjezondag 24 augustus 2008 @ 21:34
    meloen en zo een roodschimmelkaasje
    Ewelinazondag 24 augustus 2008 @ 21:45
    Vanavond rundvlees op met in de schil gekookte aardappels en worteltjes Toetje was Vienetta ijs (chocolade)
    Tezzzondag 24 augustus 2008 @ 22:12
    Plannen drastig gewijzigd. Ik was vergroeid met mijn stoel vandaag, dus koken was geen optie. Een erg ranzige, kleffe, calorierijke maar oh zo lekkere girosschotel met salade, rijst, taziki en souflaki op!
    KiwiTjuHhmaandag 25 augustus 2008 @ 08:36
    Koffie
    motorbloempjemaandag 25 augustus 2008 @ 08:37
    geen idee wat we vanavond eten. Iets met kippenbouten denk ik, uit de oven

    maar daar moet iets met groente bij... heb nog even om het te bedenken
    Kuukskemaandag 25 augustus 2008 @ 08:39
    Net een kom muesli met yoghurt op. En een kop koffie.
    Vanavond weet ik nog niet wat het gaat worden. Dat zie ik dan wel weer .
    Innocencemaandag 25 augustus 2008 @ 09:49
    Gisteren 'all you can eat' een beetje te letterlijk genomen, heb nu nog geen honger...
    Dus alleen een bakje magere yoghurt op.

    Vanavond lekker rode sla met sjalotjes, geitenkaas en rauwe ham. Misschien nog kippenlevertjes, zou dat er lekker bij smaken?
    DarkElfmaandag 25 augustus 2008 @ 10:08
    zometeen wat aardbeien. Lunch zal gebakken rijst zijn en voor vanavond maak ik een zwarte bonensoepje met tomaat en met tomatensalsa ernaast voor bij wat donker brood.
    ColdFeetmaandag 25 augustus 2008 @ 10:42
    Ha! Hoe ga je het maken, DE?

    Mijn smoothie staat te ontdooien, en als lunch heb ik vandaag twee kleine pizza's met tomaat, rode ui, olijf, en tonijn.
    motorbloempjemaandag 25 augustus 2008 @ 10:43
    iemand enige inspiratie voor iets simpels met veel groente wat ik bij de kippenbouten met piri pirikruiden kan eten?
    Innocencemaandag 25 augustus 2008 @ 10:46
    Ceasersalade?
    Moet zeggen dat ik nooit piri-piri kruiden op heb...
    Liejannuhmaandag 25 augustus 2008 @ 10:46
    quote:
    Op maandag 25 augustus 2008 10:43 schreef motorbloempje het volgende:
    iemand enige inspiratie voor iets simpels met veel groente wat ik bij de kippenbouten met piri pirikruiden kan eten?
    Een enorme bak sla!
    DarkElfmaandag 25 augustus 2008 @ 10:50
    quote:
    Op maandag 25 augustus 2008 10:42 schreef ColdFeet het volgende:
    Ha! Hoe ga je het maken, DE?

    Mijn smoothie staat te ontdooien, en als lunch heb ik vandaag twee kleine pizza's met tomaat, rode ui, olijf, en tonijn.
    lekkere lunsj zeg

    euhm, nou ik heb de bonen geweekt en verder moet ik nog ffkes kijken in t boekje maar ga er iig tomaat doorheen gooien (stond bij een van de variaties en leek me wel lekker erbij) . en erbij wat tomaat (zonder pit) met chilipepertje, knoflook, koriander , uitje.. beetje limoensap.. lekker fris dus
    MinderMutsigmaandag 25 augustus 2008 @ 11:09
    Vanavond in ieder geval iets met mais. Die hadden we dit weekend meegenomen voor de barbecue maar toen zijn we hem vergeten.
    Patries86maandag 25 augustus 2008 @ 11:34
    Geen idee nog wat vandaag te eten, ga zo maar eens boodschappen doen
    Wel fout, want heb nog niet gegeten en dan is alles lekker wat er in de supermarkt ligt haha
    KiwiTjuHhmaandag 25 augustus 2008 @ 12:42
    Een cup a soup spicy tomato en donker brood met kaas.
    motorbloempjemaandag 25 augustus 2008 @ 12:43
    quote:
    Op maandag 25 augustus 2008 10:46 schreef Liejannuh het volgende:

    [..]

    Een enorme bak sla!
    het wordt inderdaad een slalade met daarbij krieltjes in de schil met rozemarijn en olijfolie
    Ewelinamaandag 25 augustus 2008 @ 14:56
    Vanavond gamba's met rijst, peultjes en chilisaus
    DarkElfmaandag 25 augustus 2008 @ 15:07
    @ CF: soeppie is klaar: gepelde tomaten erbij gegooid, beetje tomatenpuree, wat paprikapoeder en een beetje chilivlokken extra... en tis lekker

    Nu een groot glas water...
    ColdFeetmaandag 25 augustus 2008 @ 15:09
    Heb je 'm gepureerd, DE?

    Ik heb voor vanmiddag nog een tweede pizzatje en een smoothie van yoghurt en aardbeien.
    DarkElfmaandag 25 augustus 2008 @ 15:11
    quote:
    Op maandag 25 augustus 2008 15:09 schreef ColdFeet het volgende:
    Heb je 'm gepureerd, DE?

    Ik heb voor vanmiddag nog een tweede pizzatje en een smoothie van yoghurt en aardbeien.
    Yes Ik heb nl een redelijke voorkeur voor gladde soepen... En ik hou niet zo van bruin eten (ja slaat nergens op maar goed ) dus met de tomaten en de puree en de paprikapoeder is hij een mooie rood-bruine kleur geworden die aangenaam eruit ziet.
    Patries86maandag 25 augustus 2008 @ 15:17
    om 13 uur geluncht:
    Bruine boterham met leverpastei
    Bruine boterham met schuddebuikjes
    Beker melk en een glas water

    Vanavond eten we boontjes, gebakken aardappelen en een hamburger
    Miammaandag 25 augustus 2008 @ 15:22
    pepermuntjeees
    motorbloempjemaandag 25 augustus 2008 @ 15:40
    het wordt:

    kippenbout + krieltjes met rozemarijn en olijfolie + salade met tomaat en mozarella
    Patries86maandag 25 augustus 2008 @ 16:04
    1 liga bosvruchten + beker limonade
    _Hestia_maandag 25 augustus 2008 @ 17:12
    kip, noedels, gele+rode paprika, ui, prei, champignons en thai sweet chili saus.
    shiNinG_staRmaandag 25 augustus 2008 @ 17:17
    Wit wijntje.
    BVOmaandag 25 augustus 2008 @ 17:26
    quote:
    Op maandag 25 augustus 2008 17:17 schreef shiNinG_staR het volgende:
    Wit wijntje.
    Nu al .
    shiNinG_staRmaandag 25 augustus 2008 @ 17:29
    quote:
    Op maandag 25 augustus 2008 17:26 schreef BVO het volgende:

    [..]

    Nu al .
    Nu al?
    Als ik wat te vieren heb begin ik meestal al rond 12en, stalkerd .
    uniekhoornmaandag 25 augustus 2008 @ 17:52
    Gekookte aardappelen, verse sperzieboontjes, bak salade en een klein schnitzeltje.. gatver, schnitzel moet je zelf maken!

    [ Bericht 1% gewijzigd door uniekhoorn op 25-08-2008 17:59:10 ]
    KiwiTjuHhmaandag 25 augustus 2008 @ 18:27
    Wij hadden aardappels, boontjes en een krokante kipschnitsel
    coltje87maandag 25 augustus 2008 @ 18:34
    Spaghetti
    -Mellow-maandag 25 augustus 2008 @ 18:42
    Ik heb verdomme de hele stad afgefietst omdat alle slagers dicht waren. Toen het eenmaal zes uur was en ik nog steeds mijn vlezen niet had was ik zo chagerijnig dat ik maar een pizza en een bende toetjes heb gehaald.

    Maar nu eerst een boterham met dadelsiroop.
    Adelantemaandag 25 augustus 2008 @ 19:00
    Chiliprutje (kidneybonen, mais, rode paprika en kruiden) met rijst
    ColdFeetmaandag 25 augustus 2008 @ 21:00
    Salade-nicoise-achtig-iets: little-gemsla, geroosterde aardappelpartjes, rode ui, tomaatjes, ei, beldi-olijven, ansjovis, sperzieboontjes en on top een fijne gegrilde tonijnsteak, geserveerd met een vinaigrette. En natuurlijk een roseetje
    Patries86maandag 25 augustus 2008 @ 21:57
    popcorn + glas cystal clear

    eerder deze avond lekker bakje thee gehad, en mijn man kopje koffie
    Qweamaandag 25 augustus 2008 @ 21:58
    Spaghetti Nu een kop sterrenmuntthee
    Ewelinamaandag 25 augustus 2008 @ 23:20
    Vanavond rijst gehad met gamba's, gewokte ui en peultjes, met een sausje van chilisaus en slagroom
    FutureFairytalemaandag 25 augustus 2008 @ 23:24
    Eiermie met een kerriesaus, peultjes, prei en kipfilet. Oo.. ik heb 3 kg vers geroosterde cashewnoten gekregen van mn werk vandaag.. heeft iemand tips wat ik daarmee kan doen naast borrelen? Zou welkom zijn, thanks
    -Mellow-maandag 25 augustus 2008 @ 23:25
    quote:
    Op maandag 25 augustus 2008 23:24 schreef FutureFairytale het volgende:
    Eiermie met een kerriesaus, peultjes, prei en kipfilet. Oo.. ik heb 3 kg vers geroosterde cashewnoten gekregen van mn werk vandaag.. heeft iemand tips wat ik daarmee kan doen naast borrelen? Zou welkom zijn, thanks
    ja had ze door je mie kunnen doen
    FutureFairytalemaandag 25 augustus 2008 @ 23:34
    quote:
    Op maandag 25 augustus 2008 23:25 schreef -Mellow- het volgende:

    [..]

    ja had ze door je mie kunnen doen
    oohja. vergeten te zeggen. Er ging nog geroosterd amandelschaafsel over de mie. Dan zijn cashews een beetje overbodig of niet?