abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 12 juli 2008 @ 14:13:03 #1
99724 Pluizel
Pluizig en blond
pi_60058790


Een van de meest verslavende sporten die er bestaat: roeien. De sport waarin kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen subliem gecombineerd moeten worden om de boot onder controle te houden terwijl menin een race ook nog aan tactiek moet denken. Een Nederlandse sport bij uitstek, maar bovenal: de mooiste sport die bestaat.

Schroom niet om een vraag over roeien of (roei)ergometeren te stellen, wij zullen hem maar wat graag beantwoorden.

De Volgende Fok!ers roeien!:

- Aegir - Groningen:
Pluizel

- Asopos de Vliet - Leiden:
nanana
pikhoofd

- DDS - Delft:
seekfaM

- De Laak - Den Haak:
nogeenmaarten

- Euros - Enschede
ocf81
cryforhelp
immortalsean
Thrawn

- Gyas - Groningen:
Apoc2003
ArendBarend
Boomrups


- Nereus - Amsterdam
Schotse_Hooglander
Slachtkalf

- Njord - Leiden:
WanEnOonlie

- Okeanos - Amsterdam:
Dark_Angelus

- Orca - Utrecht:
Bellah
Keroppi
oddman

- Phocas - Nijmegen
De_Brok
Delnooz
Dodona
Sjobber

- Proteus-Eretes - Delft:
-Banaan-

- Skøll - Amsterdam:
De_Ananas
Kutcompo
Pullup
theSummoner

- Triton - Utrecht:
KluupKluup
tritonpim

- Vidar - Tilburg:
Chielus

- Willem III - Amsterdam:
duncannn
horney_dorney
jw3

Onbekend:
E-Jay
Riemenfeut

Eerdere topics:
Roeien en Ergometeren Deel XII
Roeien en Ergometeren Deel XI - Selectie Tijd!
Roeien en ergometeren deel IX - Licht vs zwaar ready..fight!
Roeien en Ergometeren - Deel VIII - Roadtrip to Linz anyone?
Roeien en Ergometeren - Deel VII - Waar 2k maar 5:59 duurt
Roeien en Ergometeren - Deel VI - Zachtjes tikt de regen...
Roeien en Ergometeren - Deel V - Als (de) Hel bevriest...
Roeien en ergometeren - deel IV
Roeien en ergometeren - deel III
Roeien en ergometeren - deel 2
Roeien en ergometeren


Belangrijke sites:
Foto's
www.nlroei.nl - Voor al uw foto's, de laatste weetjes en nog veel meer. Zo kan je er je eigen trainingslog op aanmaken zodat je kan bijhouden hoeveel kilometers je vaart.
www.roeifotograaf.nl - Jorrit Salverda was vroeger huisfotograaf van Gyas, maar heeft tegenwoordig zijn aandachtsveld verbreed door ook andere verenigingen te fotograferen. Met succes! Prima kwaliteit!
www.jan-edwin.nl - Niet altijd aanwezig op wedstrijden (eigenlijk alleen op langebaan), maar de foto's zijn net als op NLroei en bij Jorrit prima te doen! Voor al uw Winterwedstrijden / H4K / Head nostalgie.
www.roeien.net - Iets amateuristischer, maar desalniettemin de moeite waard. Meestal alleen nieuws, soms ook wat fotomateriaal.
www.roeifotos.nl - Relatief nieuw, dus nog weinig archiefmateriaal. Een race met blik als gevolg kan nooit genoeg gefotografeerd zijn, dus kijk ook hier even doorheen!
www.roeifoto.eu - Vrij Aegir-gekleurd roeifotoboek, maar Lies en Gabe trachten ook de rest van roeiend Nederland (bij vlagen) te vereeuwigen op de digitale camera. Het zoeken waard!

Algemeen
www.knrb.nl - De site van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Start je een wedstrijd? Controleer hier wie je tegenstand is via inschrijvingen.knrb.nl
www.knsrb.nl - Overkoepelende orgaan voor de studentenroeiverenigingen. Organiseert ook de mooiste wedstrijd van het jaar (de Varsity). Ook bereikbaar via www.varsity.nl
www.worldrowing.com - Site van FISA (Internationale Roeibond), met allerhande informatie. Zo kan je in de gaten houden wat er nou precies gebeurt op de Australische Nationale Kampioenschappen, en wat Olaf Tufte nou weer aan het uitspoken is op zijn boerderij in Noorwegen. Ook filmpjes van eerdere WK's te zien via Media!
www.rowingone.com - Benieuwd naar het (roei)verleden van die ene toproeier? Hoop je te achterhalen hoe oud Eeke Thomée is? Of wil je gewoon je ego strelen door jezelf te vinden in de database van de internationale roeiwereld? http://80.83.47.230/n_bio_rower.fwx?no_id=24982

Filmpjes

www.youtube.com - De bekende filmpjessite heeft ook genoeg roeibeelden! Van Olympische finales tot amateuristische trainingen. Allemaal het kijken (of het uitlachen) waard.

http://video.google.com - Minder hoogstaand dan youtube (want geen échte roeiwedstrijden), maar het zoeken altijd waard.

http://www.coupdepelle.com/rubriques/medias/ - Weliswaar in het Frans, maar genoeg leuke filmpjes te zien! Skiffbehendigheid met Fabrice Moreau (LM1x FR - zie ook onder), de Olympische voorbereiding van Sebastien Vieilledent & Adrien Hardy (winnaars goud M2x Athene 2004 - my personal favorite) en een race tussen GB, DE, en FR voor het paleis van Versailles.

En om het leuk af te sluiten in deze categorie (filmpjes): je bent pas écht behendig als je Fabrice Moreau na kan doen.

[ link | afbeelding ]

Deze achten hadden wat moeite met de kunst van het roeien:
link

Natuurlijk zijn er ook de afzonderlijke sites van verenigingen: van de Maas tot Nereus, van Boreas tot de Dordtsche. Allen zijn vertegenwoordigd op het web en van de Nederlandse roeiverenigingen zijn de sites sowieso op NLroei te vinden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pluizel op 12-07-2008 14:24:50 ]
Wij haalden opgelucht adem toen zij dat niet meer deden...
  zaterdag 12 juli 2008 @ 14:22:22 #2
99724 Pluizel
Pluizig en blond
pi_60058942
Zo, bij gebrek aan iemand anders om een nieuw topic te openen, heb ik het zelf maar gedaan
Heb de nieuwe roeiers waarvan ik wist bij welke vereniging ze roeien toegevoegd en alles weer mooi alfabetisch gemaakt.
De capture met de link naar het filmpje van Fabrice Moreau kreeg ik niet meer mooi, dus die heb ik maar zo gelaten, wie weet hoe het wel moet, mag het de volgende keer weer mooie maken

Nu weer over roeien: Donderdag was de slotdag van ons lustrum, en we zijn met z'n allen naar Les Ardentes geweest, een elektro/pop/rock festival in Luik. Het festival was erg vreemd, maar er zaten ook echt erg goede artiesten tussen. Dankzij een kleine aanrijding in België en een kapotte bus net voorbij Apeldoorn was ik in plaats van om half 4 om half 9 pas weer in Groningen. Ik kan nu met zekerheid stellen dat vluchtstroken saai zijn.
Vandaag is de slotdag met vlootschouw, diner en feest. Momenteel regent het alleen nogal hard dus ik vind het niet zo erg dat ik me niet voor een bootje heb opgegeven
Wij haalden opgelucht adem toen zij dat niet meer deden...
pi_60060205
tvp!
pi_60060302
Ook maar even een tvp alvast.
Before I die, I’m going to eat a bag of unpopped popcorn. That should make the cremation a little more interesting.
  zaterdag 12 juli 2008 @ 18:35:10 #5
107631 Pikhoofd
What's in a name?
pi_60062370
ik ook dan
pi_60062991
Thnx Pluizel! Wilde de eerste aanmaken maar bij de preview verdween het plaatje en de links en toen heb ik het opgegeven. Jouw generatie is daar toch handiger in. Misschien kan je Den Haak veranderen in Den Haag? Wel binnen een half jaar, anders wordt het waarschijnlijk DDS en is er geen De Laak vertegenwoordiging meer.

Vandaag bij de Hofvijver gekeken naar de Pelargos Hofvijver regatta. Ca. 250 m sprint voor bedrijfsachten en dan vol in de ankers om niet tegen de Hofvijverwand te knallen. Goed georganiseerd met lekkere hamburgers en alles, maar helaas weinig inschrijvingen (6 stuks bedrijfsachten).
pi_60063013
Oja, bij de eerdere topics ben je de update vergeten.
pi_60066389
Overigens nog een toevoeging aan de fotosites: www.merijnsoeters.com

Verder is het ongeschreven regel (op Fok) dat de laatste poster in het oude topic een nieuwe opent.

Tevens TVP
Zum nächsten Mal, bitte nicht die Kinder!
pi_60066636
Weet je wat trouwens écht vet is: volgende week zondag voor het eerst sinds maanden weer roeien! Yeah! Hopen dat alles goed gaat...
pi_60069668
ik ben toch echt blij dat ik vakantie heb. mij zal je de komende 7 weken niet in een boot vinden
  zondag 13 juli 2008 @ 12:09:10 #11
58060 Apoc2003
Er gaat niets boven groningen!
pi_60072394
quote:
Op zondag 13 juli 2008 02:29 schreef Thrawn het volgende:
ik ben toch echt blij dat ik vakantie heb. mij zal je de komende 7 weken niet in een boot vinden
Vind het eigenlijk heel jammer, aangezien mijn wedstrijdroeicarriere er hoogstwaarschijnlijk op zit en het toch twee ontzettend leuke jaren waren. Heb inmiddels ook al weer twee keer in de skiff gezeten, en maandag ga ik dubbel tweeen met m'n stuur.

Zou misschien nog gaan helpen tijdens de selectieperiode van EJL van volgend jaar, maar precies in die periode ben ik een maand in het buitenland dus dat gaat helaas niet door.
"Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges. Something lost behind the Ranges. Lost and wating for you. Go!"
-Rudyard Kipling
pi_60073392
Ik zou toch zweren dat ik al had gepost, maar bij deze dus een tvp.

Ik ben ook nog wat aan het roeien, zelfs semi-regelmatig aan het skiffen Vind het wel lekker, en dan ook mooi het hele kanaal voor mezelf )
pi_60075210
Schaamteloze tvp
Gister uittrainingsfeest op DDS
Volgend jaar niet meer als DDS over het water maar PE

EJZ of MGZ moet nog even kijken
pi_60088477
kick
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_60129297
quote:
Pelargos Hofvijver regatta
Misschien omdat de inschrijfkosten 1500 euri bedroegen voro een bedrijfsacht? Lijkt mij opzich wel kekke om op de hofvijfer te raggen. Maar aardig prijzig dus.

Voor mij eerst even de 4-daagse overleven alvorens ik weer een boot in klim. Gisteren nog wel even 2 skiffs in de was gezet en meteen lopen stellen. Dus ook daar de hele middag mee bezig geweest. Vind dat altijd wel leuk om te doen en gezien toch niemand anders het doet...
Geboren als schaap, uitgegroeid tot leider.
pi_60206444
Maandag waarschijnlijk voor het eerst in een Skiff

Ook voor het eerst dat ik mijn wedstrijdpakje aan ga doen wat al 6 maanden in de kast ligt
pi_60206454
[Roeien] Goud voor de Holland 4?

Kan iemand met meer verstand ff wat moois in elkaar knutselen?
pi_60253061
Zeg, mijn nichtje zoekt nog een kamer in A'dam voor haar master. Iemand die toevallig iets weet (kijkavonden ook welkom)? Ze roeit overigens niet... (kamernet etc. kijkt ze ook elke dag naar)
Even via de PM dan, voor er een slowchat begint
Geboren als schaap, uitgegroeid tot leider.
pi_60255877
Afgelopen zaterdag na lange tijd weer eens in een bootje gezeten. Een stukje geskifft , gelukkig tussen de buien door, en t viel me mee hoe het nog ging.

Me 't afgelopen seizoen voornamelijk beziggehouden met coachen en af toe een training van een wedstrijdploeg sturen.

Ben overigens lid bij Asopos
pi_60273498
quote:
Op maandag 21 juli 2008 22:57 schreef thewarrior82 het volgende:
Afgelopen zaterdag na lange tijd weer eens in een bootje gezeten. Een stukje geskifft , gelukkig tussen de buien door, en t viel me mee hoe het nog ging.

Me 't afgelopen seizoen voornamelijk beziggehouden met coachen en af toe een training van een wedstrijdploeg sturen.

Ben overigens lid bij Asopos
hee, volgens mij ben jij mijn coach????? !!
pi_60273543
Net voor het eerst geskifft en heb 3x het Amstelwater mogen proeven

Had wel al meteen last van m'n knie terwijl ik niks deed en m'n lies verrekt ofzo toen ik er verkeerd uittyfte
pi_60284599
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 17:22 schreef nanana het volgende:

[..]

hee, volgens mij ben jij mijn coach????? !!
Beerthuizen?
pi_60298256
Brok: als ik het allemaal goed bij elkaar optel (nickname + info in zijn vorige post) gaat het niet om wie jij noemt. Tis mijn andere coach. Als jij mijn eerste ploegje nog kent, Blitsvinnig, dan zou je zo'n idee kunnen hebben ...
pi_60300756
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 16:35 schreef nanana het volgende:
Brok: als ik het allemaal goed bij elkaar optel (nickname + info in zijn vorige post) gaat het niet om wie jij noemt. Tis mijn andere coach. Als jij mijn eerste ploegje nog kent, Blitsvinnig, dan zou je zo'n idee kunnen hebben ...
Het was een wilde gok. Ik was al weg toen blitsvinnig werd opgericht geloof ik.
pi_60300945
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 18:17 schreef De_Brok het volgende:

[..]

Het was een wilde gok. Ik was al weg toen blitsvinnig werd opgericht geloof ik.
Ik wou net zeggen. Heb Thijs geen wedstrijdploeg zien sturen dit jaar. Hij heeft wel met mij geroeid
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')