*kwijl*quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 07:05 schreef Isegrim het volgende:
Hij's mooi opgesteven.
Voilà:
[ afbeelding ]
Die andere taart is geen mega-crème brûlée, maar een tarte au citron.
Die heb ik echt al vaak her en der op Fok gepost, zal ff kijken of ik 'm voor je kan vinden.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 08:01 schreef DarkElf het volgende:
heb je een recept voor die tarte au citron ?
echt?quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 16:40 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Die heb ik echt al vaak her en der op Fok gepost, zal ff kijken of ik 'm voor je kan vinden.
Vulling:quote:350 g bloem
snufje zout
150 g boter
100 g poedersuiker
2 geklutste eieren
Bloem en zout op werkblad zeven, boter erdoor wrijven tot het broodkruimelig is. Suiker toevoegen en mengen. Eieren toevoegen en mengen. Kneden tot je een mooi fluweelzacht deeg hebt. Folie eromheen en in de koeling leggen. Daarna uitrollen en ondiepe taartvorm mee bekleden. Daarna terug in koeling.
Koud serveren!quote:4 eieren
2 eidooiers
275 g fijne suiker
190 ml room (de vetste die je kunt krijgen, liefst die blikjes van de Turk)
275 ml citroensap (vers bij voorkeur)
fijngeraspte schil van 3 citroenen
Meng eieren, eidooiers en suiker. Voeg room al kloppen toe en dan citroensap en schil.
Haal bodem uit koeling en bedek met bakpapier. Leg daar bonen op. Tien minuten bakken op 190 graden. Papier en bonen verwijderen en nog tien minuten bakken of tot het net gaar, maar nog bleek is. Haal uit de oven en verlaag temperatuur tot 150 graden.
Zet bakvorm op bakplaat en giet vulling erin. 35-40 minuten bakken, of tot vulling vast is geworden.
Nu dan: gefeliciteerd met je verjaardag!quote:
Koffie misschien?quote:Op zaterdag 10 april 2010 09:38 schreef wyccie het volgende:
Ik wil deze taart ook maken, maar zonder alcohol. Waarin kan ik de bitterkoekjes weken?
Jij houdt altijd appelwangetjesquote:Op zondag 11 april 2010 18:28 schreef AKnynke het volgende:
[..]
ik sport nog steeds om al die kilo's eraf te krijgen..
Zeker na een beetje alcohol, ja. Maar, dat appelbuikje mag wel weg!quote:
Heb hem hier toch laatst maar gemaakt met Cognac, en op de plotselinge spontane dronkenschap tijdens het voorproeven na heel goed bevallen.quote:Op vrijdag 9 april 2010 19:50 schreef motorbloempje het volgende:
ja hoi, schop
ik ga deze maken, en heb alleen geen drank voor de bitterkoekjes.
Nu vraag ik me af of dat echt moet, of dat 't ook zonder kan.
Wat ik eventueel heb aan drank is strohrum, bacardi, whisky en brandymaar het lijkt me niet dat deze dingen geschikt zijn, of wel?
quote:Op zondag 11 april 2010 19:52 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
Heb hem hier toch laatst maar gemaakt met Cognac, en op de plotselinge spontane dronkenschap tijdens het voorproeven na heel goed bevallen.
en ik geen alcohol of koffie dus geen probleem voor mijquote:Op dinsdag 13 april 2010 11:41 schreef Windigo het volgende:
Ik lust geen bitterkoekjes. Mooi! Ik kan hem dus laten staan
je proeft vooral chocolade hoorquote:Op dinsdag 13 april 2010 11:49 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
en ik geen alcohol of koffie dus geen probleem voor mij
quote:Op zondag 23 maart 2008 21:42 schreef FleshWound het volgende:
Voedingswaardeinformatie: de taart bevat:
10047 calorieen.
85 gram eiwit.
900 gram koolhydraten.
676 gram vet.
Per stuk dus 628 calorieen.
Pinokioquote:Op dinsdag 13 april 2010 17:40 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Ik vond m vies. Helpt dat wel? Veeeeeel te bitter en way te zwaar.
bitter helpt zeker, want daar hou ik niet van. thanksquote:Op dinsdag 13 april 2010 17:40 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Ik vond m vies. Helpt dat wel? Veeeeeel te bitter en way te zwaar.
Ongelofelijk hequote:Op dinsdag 13 april 2010 18:39 schreef FleshWound het volgende:
Damn, is dit echt alweer twee jaar geleden ja?
Zeker als je gaat bedenken wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd!quote:
Ssst, ik had er net even geen behoefte meer aanquote:Op dinsdag 13 april 2010 22:00 schreef TheThirdMark het volgende:
Mehh het bittere komt van de heel pure choco. Je kan ook gewoon een ander % cacao nemen, wordt de taart meteen minder bitter.
Als je nu echt wil zwijnen dan maak je er een soort van Profiterol van. Dan doe je in het midden een lading roomsoesjes verstoppenquote:Op dinsdag 13 april 2010 22:04 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ssst, ik had er net even geen behoefte meer aan
je vriendin is op dieet?quote:Op dinsdag 13 april 2010 22:30 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
Als je nu echt wil zwijnen dan maak je er een soort van Profiterol van. Dan doe je in het midden een lading roomsoesjes verstoppen![]()
Maak er volgende maand wel weer 1 van. Heb die van laatst met de cognac zowat in mijn eentje opgegeten
iddquote:Op dinsdag 13 april 2010 21:59 schreef AKnynke het volgende:
[..]
Zeker als je gaat bedenken wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd!
quote:Op vrijdag 16 april 2010 11:08 schreef 2cv het volgende:
Heb je maar 0,14 liter cointreau nodig ? Ik heb 1,4 liter gehaald
Kun je cosmo's maken, of zulu gin&tonics. Ik vind het ook erg lekker gewoon door de koffie en dan met een klodder slagroomquote:Op vrijdag 16 april 2010 11:08 schreef 2cv het volgende:
Heb je maar 0,14 liter cointreau nodig ? Ik heb 1,4 liter gehaald
Noem me geschift, maar dat lijkt me leukquote:Op dinsdag 13 april 2010 12:38 schreef motorbloempje het volgende:
ik had er heel voorzichtig wat strohrum overheen gesprenkeld met mijn handen, beetje husselen. Ben niet zo'n fan van strohrum, maar op deze manier was 't erg lekker!nom! en heb 't recept gehalveerd!
Maar het is een succesnummer
enige probleem hier: de eierdooiers lieten de chocolade op een gegeven moment echt heel hard stollen... waardoor ik uiteindelijk met mijn handen in de geklopte chocolade moest om de chocolade op te laten nemen
wanneer kan ik aanschuiven?quote:Op vrijdag 16 april 2010 11:36 schreef 2cv het volgende:
Recept rolt as we speak de printer uit. Zometeen eerst maar eens bitterkoekjes slachten en in de week zetten. Vanavond/vannacht/morgen zie ik dan wel weer verder.
Overigens heb ik de ingrediënten niet gehalveerd. Als iets lekker is wil ik er veel van
het had idd wel watquote:Op vrijdag 16 april 2010 11:13 schreef Muck het volgende:
[..]
Noem me geschift, maar dat lijkt me leuk
ik heb ze gewoon gescheurdquote:Op vrijdag 16 april 2010 13:18 schreef 2cv het volgende:
Moet er echt maar 140ml cointreau bij die bitterkoekjes ? Het lijkt zo weinig.
Maar ik ben klaar met bitterkoekjes hakken (blaar op mijn vinger door die snijderij). Het staat te weken in een plasje cointreau. Na m'n werk maar eens verder kijken.
En dat ga ik dan ook proberenquote:Op vrijdag 16 april 2010 14:25 schreef RobinOok het volgende:
Of hakken/snijden na het weken. Dat gaat vast ook makkelijker.
post nr 6 van dit topicquote:
quote:Op zondag 23 maart 2008 21:35 schreef rhubarbje het volgende:
Oeh ik maak ook zoiets voor feestjes en zo maar dan ipv bitterkoekjes een bodem van verkruimelde bastogne koeken en amaretto(beetje gesmolte boter er over gieten) en dan die chocozooi er op en in de koelkast
Heeeeeerlijk
Oepsquote:Op zaterdag 17 april 2010 18:50 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
post nr 6 van dit topic
maar ff voor de handigheid:
[..]
quote:Op zondag 23 maart 2008 21:42 schreef FleshWound het volgende:
Voedingswaardeinformatie: de taart bevat:
10047 calorieen.
85 gram eiwit.
900 gram koolhydraten.
676 gram vet.
Per stuk dus 628 calorieen.
quote:Op zondag 18 april 2010 00:14 schreef loveli het volgende:
O crap. Ik zat me al af te vragen wat ik met die liter slagroom moet doen die ik nog heb staan. En m'n restant chocolate chips. Er mag vast wel Grand Marnier in ipv Cointreau.
Zien we hier een vraag van een potentieel lid van de AA?quote:Op vrijdag 16 april 2010 13:18 schreef 2cv het volgende:
Moet er echt maar 140ml cointreau bij die bitterkoekjes ? Het lijkt zo weinig.
Maar ik ben klaar met bitterkoekjes hakken (blaar op mijn vinger door die snijderij). Het staat te weken in een plasje cointreau. Na m'n werk maar eens verder kijken.
Het leek mij wel lekkerquote:Op zondag 18 april 2010 22:33 schreef rhubarbje het volgende:
wtf! waarom heb je nog glazuur gedaan op die taart?
Ik vind het niet echt een combi... (jij misschien wel daar niet van)
de taart is zacht en smelt op je tong en de glazuur zal dat niet doen (iig niet op het zelfde moment en zo) en die taart is al onwijs machtig en onwijs zoet
quote:Op zondag 18 april 2010 22:34 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Zien we hier een vraag van een potentieel lid van de AA?
Haha, hij ziet er niet erg stevig uit nee.quote:Op maandag 19 april 2010 15:38 schreef 2cv het volgende:
Mijn chocoladetaart:
Dit ziet er goed uit:
[ afbeelding ]
Dit ook:
[ afbeelding ]
Dit ziet er uit als een drol op een schoteltje:
[ afbeelding ]
De laagjes kan je helaas niet zien:
[ afbeelding ]
Maar de smaak ? Geweldig ! En zelfs met de centimeter chocoladeglazuur er op vind ik hem niet te machtig.
Maar de volgende keer doe ik dubbel zoveel bitterkoekjesmengsel en wil ik iets verzinnen om het geheel steviger te maken.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |