lycnix | vrijdag 21 maart 2008 @ 17:36 |
Ik ben opzoek naar een restaurant of snackbar waar ze de beste hamburgers maken. geen fastfood keten maar een burger die met veel liefde en smaak gemaakt wordt. Wie weet waar ik daar voor moet zijn? Alvast bedankt! | |
pfefferkatze | vrijdag 21 maart 2008 @ 17:37 |
Een goede hamburger is een hamburger die je zelf maakt. | |
Edwinuss | vrijdag 21 maart 2008 @ 17:39 |
quote: ![]() | |
Houniet | vrijdag 21 maart 2008 @ 17:48 |
Big Tasty met Bacon ![]() | |
Houtspeer | vrijdag 21 maart 2008 @ 17:57 |
Double whopper met kaas | |
Liquidootje | vrijdag 21 maart 2008 @ 17:58 |
Ik wil ook een keertje een moord doen voor een burger. | |
pleeborstel | vrijdag 21 maart 2008 @ 17:58 |
Waarom in godsnaam? Culinaire armoe... | |
Edwinuss | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:06 |
quote:no shit, dat is echt lekker. en vet ![]() | |
STING | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:08 |
In ieder geval met veel liefde:![]() | |
spijkerbroek | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:09 |
quote:Nou, begin maar: ![]() | |
Wiekasj | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:10 |
Johnny Rocket in de VS is wel goed daarin. De beste die ik echter ooit heb gegeten was bij een Universiteits Cafetaria. Het was een mooie mix van de Italiaanse met de Amerikaanse keuken. Een burger met pesto mayo/paprika/mozarella. Jam! | |
Burghardt | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:10 |
In de Krokante Krab natuurlijk. | |
MdMa98 | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:11 |
snackbar t eiland in hhw natuurlijk! lekker met gebakken uit en veel saus | |
Houniet | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:11 |
quote:Klinkt wel onwijs lekker. | |
tonks | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:16 |
Die fondue burger ofzo met de wintersportweken was wel lekker ![]() | |
galbrecht | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:30 |
quote:én met veel liefde gemaakt natuurlijk ![]() | |
pervertedhermit | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:34 |
Big Tasty! Lekkerste hamburger/eten ooit. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door pervertedhermit op 21-03-2008 18:48:53 ] | |
TheSwooshdockSaints | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:35 |
quote:das de eerste burger waarvan ik bijna over me nek ging na de eerste hap ![]() | |
Superman11 | vrijdag 21 maart 2008 @ 19:00 |
quote: | |
moussy | vrijdag 21 maart 2008 @ 19:15 |
quote:vooral met een sausje met ![]() ![]() | |
Un-X-PecteD | vrijdag 21 maart 2008 @ 19:26 |
![]() | |
Nembrionic | vrijdag 21 maart 2008 @ 19:30 |
quote:Liquid Smoke valt echt vies tegen hoor... | |
moussy | vrijdag 21 maart 2008 @ 19:43 |
quote:echt niet, ik heb het in de kast staan en gebruik het toch best regelmatig voor een sausje | |
Flurry | vrijdag 21 maart 2008 @ 19:54 |
De snackbar aan de Kerklaan in Groningen maakt z'n eigen hamburgers en die zijn echt geweldig ![]() | |
AdBlocker | vrijdag 21 maart 2008 @ 20:12 |
quote:Jaaaa, Wendy's... ![]() ![]() | |
Pluto41 | vrijdag 21 maart 2008 @ 20:23 |
De beste hamburger maakt jezelf. Daarna komt de reguliere frietzaak en daarna een hele poost niets. | |
Tweek | vrijdag 21 maart 2008 @ 20:23 |
http://www.stads-koffyhuis.nl/ Hun specialiteit is pannenkoeken, maar ze hebben het gezondste broodje van Nederland en het lekkerste broodje ooit. Maar goed, ze hebben dus ook enkele hamburgers die zeker aan te raden zijn. | |
Houniet | vrijdag 21 maart 2008 @ 20:25 |
Polletje maken? | |
Erosjuhhh | vrijdag 21 maart 2008 @ 20:59 |
quote:doe mij maar ![]() ipv zo'n hollandse melkkoe ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 21 maart 2008 @ 21:34 |
quote:Echt wel, ik heb het in de kast staan en gebruik het regelmatig NIET voor een sausje want het smaakt gewoon naar vloeibare rookworst. Maar dan zoet. | |
pfefferkatze | vrijdag 21 maart 2008 @ 21:39 |
BigTasty vind ik trouwens ook ranzig ![]() En die is niet met liefde gemaakt ![]() | |
Houniet | vrijdag 21 maart 2008 @ 21:42 |
quote:Ik hoop het niet, want dan heb ik al een aantal liefdes binnen gekregen ![]() | |
hierissieweer | vrijdag 21 maart 2008 @ 21:49 |
tvp | |
Vandaag... | vrijdag 21 maart 2008 @ 22:09 |
Je hebt dit in amsterdam http://www.burgermeester.eu/ Ik mot persoonlijk geen feta op m´n hamburger maar misschien hou jij er van. Het is wel met liefde klaargemaakt. ![]() | |
Brentmeister | vrijdag 21 maart 2008 @ 22:31 |
quote:Ziet er goed uit ![]() | |
Mind_Fuck | zaterdag 22 maart 2008 @ 14:14 |
quote:De Burning Love Burger op Terschelling bij paal 8 ![]() Ik meen dat het (strand)restaurant Heartbreak hotel heet. Goede verse ingredienten, geroosterd broodje, zelf gemaakte beef patty, goede balans tussen vlees en groente. [ Bericht 8% gewijzigd door Mind_Fuck op 22-03-2008 14:21:13 ] | |
-Mellow- | zaterdag 22 maart 2008 @ 16:10 |
quote:wat n treurige post ![]() OT: zelf maken dus. met de goede kruiden en een dikke plak krokante bacon. En onmisbaar is een goed stuk vers brood. | |
Japzer | zaterdag 22 maart 2008 @ 17:51 |
quote: ![]() * Japzer verliest het vertrouwen in de mensheid ![]() | |
Josthebosss | dinsdag 8 september 2009 @ 23:28 |
Ff een schopje omhoog ![]() Was ff aan het kijken wat er in Nederland naast de ketens te krijgen is. Ruby's diner (ook een keten) maakt hele lekkere burgers. De Classic en de cheeseburger zijn geweldig. Ik ben in Seal Beach op de pier geweest en in Malibu ook op een pier. Dan bij Wipeout Bar & Grill ook weer op een pier. Pier 39 op de Fisherman's wharf in San Francisco. Ik had daar de Jalapeno Burger. Dat is echt extreem lekker, ALs je van een beetje pittig houdt ..... Echt hemels! En dan is er nog de Burger van Planet Hollywood. Zowel in Las Vegas als in New York er gegeten. Die in New York is iets beter. Maar beide goed. Het is een burger met vlees er tussen dat niet plat is, zoals bij de Mac of nog erger als bij Burger King (daar kan je trouwens echt ranzig eten, ongelofelijk die vieze nep rooksmaak), maar gewoon een brok vlees. hoppa. En dan een burger voor je krijgen die normaal niet in je mond hoort te passen....... ECHT GEWELDIG! Maar nu ben ik dus aan het afkicken ... en heb ik tips nodig in Nederland ![]() | |
Erosjuhhh | woensdag 9 september 2009 @ 02:10 |
Klinkt lekker! En absoluut zijn de burgers daar beter, heb je tientallen ketens. Hier heb je 2 echte burgerketens in Nederland.quote:Ben laatst bij een van de burgermeesters geweest in de Pijp. Absoluut een aanrader. Je moet wel minuut of 10 op je burger wachten maar dan heb je ook wat ![]() Je kan ook dingen kiezen erbij of weg laten of je custom burger. ![]() | |
Mind_Fuck | woensdag 9 september 2009 @ 04:21 |
quote:Ik zeg het eensch en andermaal, maar niet noog eens tenzij ik stronken ben om op te letten! Paal 8 bij terschilling (Heart break hotel) daar saat de 'Burning Love Burger' op het menu. IMO de enige echte Hamburger in heel NL. ![]() | |
Paxlie | woensdag 9 september 2009 @ 12:24 |
quote:dit is hem ![]() | |
dekilo | woensdag 9 september 2009 @ 12:44 |
quote:Onzin. De perfecte hamburger begint op de houtskool BBQ. Ook het broodje een beetje bruinen op de bbq. | |
dekilo | woensdag 9 september 2009 @ 12:49 |
De lekkerste hamburger heb ik gegeten bij het restaurant naast de kinepolis bioscoop in Hasselt. Die waren echt lekker amerikaans groot en super lekker. | |
willempjewever | woensdag 9 september 2009 @ 12:52 |
In mijn stadje is 1 keer per jaar een week of 3 het hamburgerwekenfestival bij de lekkerste caffetaria, echt te gek. Dingen zijn wel duur (7 euro ongeveer), maar de smaak ![]() Dit jaar voor het eerst een Engelse burger daar gegeten, met een zacht gebakken ei erop ![]() Maarja, die hamburgerweken zijn er pas volgend jaar weer... | |
punchdrunk | woensdag 9 september 2009 @ 13:07 |
goede nieuws: ik weet een tentje waar je een ontzettend lekkere cheeseburger van kobe-beef, bilogische groenten en 5 jaar gerijpte cheddar kunt krijgen. slechte nieuws: je moet ervoor naar californie. dammit, wat smaakte dat ding goed zeg! | |
Northside | woensdag 9 september 2009 @ 13:14 |
TO WHITECASTLE!!! ![]() | |
Josthebosss | woensdag 9 september 2009 @ 18:00 |
quote:Haha, toen ik terug was moest ik daar ook opeens aan denken. Maar na wat research bleek dat die niet voorkomen aan de west kust. Carls Jr. btw wel. Ook een keten. Maar die maakt McDonalds gewoon belachelijk in TV reclames. De BigMac werd gewoon geownt. Echt geweldig ![]() The Hunt for burgers, continues ![]() | |
Jeff89 | woensdag 9 september 2009 @ 18:38 |
Die Carls Jr. Reclame ![]() Heerlijk die Amerikanen, schrikken dr niet voor terug om gewoon man en paard te noemen... edit: Trouwens, ik heb in de US de beruchte Whitecastle's op.. Echt totaal niet boeiend gewoon, iig die kleine burgertjes waar ze om bekend staan niet.. Wel lekker opzich, maar vrij kaal.. Zit alleen 'n beetje gebakken ui en kaas op. (ze komen wel met zn 30en in een doos voor 20 dollar.. dat dan weer wel..) ![]() | |
Zwoerd | woensdag 9 september 2009 @ 18:53 |
Die van de catering in het Twente-stadion ![]() | |
Hagelkaas | woensdag 9 september 2009 @ 21:27 |
http://www.burgermeester.eu/ Zonder twijfel ![]() ![]() Die burgers worden door echte koks bereid, met liefde en passie. En dat proef je ![]() | |
Josthebosss | woensdag 9 september 2009 @ 21:27 |
quote:Die is ook mooi, maar ik doelde eigenlijk op de volgende: Ze hebben bij McDonalds reclame een liedje bij de BigMac ofzo.... dit is het antwoord. | |
Nosh | woensdag 9 september 2009 @ 22:26 |
quote:Juist. Wat doet in UVT, trouwens? | |
Houniet | woensdag 9 september 2009 @ 22:29 |
- > CUL. | |
Chuck_Norris | donderdag 10 september 2009 @ 01:28 |
quote:Ik wil ze ook proberen ![]() | |
Sharkdoggie | donderdag 10 september 2009 @ 14:25 |
Bijenkorf, daar haal ik mijn favo. burger vandaan. ![]() | |
Schranseman | donderdag 10 september 2009 @ 19:12 |
Als je zelf hamburgers wilt maken check deze link: http://www.cheeseandburger.com/ Die stem ![]() | |
Mylene | donderdag 10 september 2009 @ 19:15 |
http://www.burgermeester.eu natuurlijk | |
allsystemshalt | donderdag 10 september 2009 @ 19:53 |
quote:Idd die is goed te doen tenminste echt vlees tussen je broodje en niet een gemarineerde schoenzool zoals bij de meeste fastfood tenten. het is wel iets duurder maar dat kan ook niet anders ga maar eens inkopen doen dan weet je waarom. | |
allsystemshalt | donderdag 10 september 2009 @ 20:14 |
quote: ![]() Ik moet naar Wisconsin NU!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
uniekhoorn | donderdag 10 september 2009 @ 20:28 |
Nu op 3, hamburgers bij 'de keuringsdienst van waarde' | |
ColdFeet | donderdag 10 september 2009 @ 21:00 |
Die burgermeester ziet er inderdaad erg goed uit! Het verschilt natuurlijk per tent, maar in de UK in een pub heb ik ook meer dan eens prima burgers gegeten: een goed gegrillde patty van fatsoenlijk rundvlees. Simpel, met wat gebakken ui, kaas en bacon, maar lekker en vullend. | |
Jeff89 | donderdag 10 september 2009 @ 23:12 |
the Greenhouse heeft trouwens ook erg lekkere verse hamburgers.. Voor mensen die het niet erg vinden om in een coffeeshop te eten.. | |
missy_c | donderdag 10 september 2009 @ 23:54 |
Voor de lekkerste.. http://www.burger-bar.nl/ Burgermeester is matig heb ik gehoord. Dixie is ook 3x niks.. vandaag nog geweest.. | |
zquing | vrijdag 11 september 2009 @ 00:01 |
Burgermeester is goed, burgerbar mischien qua vlees wat beter, maar qua burger minder, wel verdomd goede patat daar. Al met al ga ik liever naar de burgermeester want die dingen erbij zijn gewoon goed ![]() | |
macferret | vrijdag 11 september 2009 @ 00:04 |
Mijn eigen! niks geen liquid smoke, maar real smoke, snippers van whiskyvaten, echt te gek! ps keuringsdienst van waarde was leuk! | |
Stansfield | vrijdag 11 september 2009 @ 10:58 |
De keuringsdienst van waarde was grappig om te zien. Dat die gozer van Unox serieus denk dat ze met hun hamburgers wel de amerikaanse markt op kunnen. De lekkerste vind ik nog zelfgemaakte. Maar ik ga zeker een keer bij de burgemeester of de burger bar eten. | |
Knuffleheinz | vrijdag 11 september 2009 @ 16:25 |
Vooral een beetje sneu die kerel van de unox. ![]() Erg herkenbaar overigens... ik heb wat afleveringen van Man versus Food gekeken en de (normale) hamburgers die daar voorbij komen... dat zie je hier bijna nergens. Helaas. ![]() | |
Broertie | maandag 14 september 2009 @ 21:02 |
Ben laatst in Doetinchem bij Fred en Douwe geweest, midden in het centrum. Heb daar een hamburger besteld en toen ik hem op had, moest ik even mijn vingers natellen, zo lekker was het! Google maar eens op fred en douwe doetinchem, ( ben er zelf te lui voor..) Geloof dat het recept er wel op staat, vooral de combi met rode biet is heel apart.... | |
macferret | maandag 14 september 2009 @ 23:44 |
ik ga voor deze ![]() ![]() | |
longinus | vrijdag 18 februari 2011 @ 18:08 |
De hamburger bij van der valk Vianen is ook een aanbeveling, groot en heerlijk ![]() | |
Leandra | vrijdag 18 februari 2011 @ 18:13 |
De hamburgers van Gewoon Gouds op de Markt in Gouda zijn ook ![]() | |
KomtTijd... | vrijdag 18 februari 2011 @ 18:16 |
Het is vast niet de állerbeste, maar iedere zichzelf respecterende FOK!er heeft toch wel eens de Shagadelic Burger van de Stairway to Heaven gegenten? ![]() | |
longinus | vrijdag 18 februari 2011 @ 18:35 |
ja, diverse keren maar is niet de beste die ik ken/ | |
Redcoon | vrijdag 18 februari 2011 @ 22:39 |
De beste hamburger voor mij is nog een beetje roze van binnen, zoals je 'm in de VS krijgt! Ik experimenteer er zelf ook mee, op BBQ's van familie en vrienden krijg ik altijd requests om ze te maken. Het streelt de ego maar het maakt moe, soms wil je zelf ook eens lekker lui hangen en anderen voor je laten koken. ![]() Before, mijn lievertjes van 250 gr per stuk. ![]() ![]() & after ;-) ![]() | |
EP3 | vrijdag 18 februari 2011 @ 22:43 |
numero_uno | zaterdag 19 februari 2011 @ 11:00 |
Vooral de Macho Nacho is geweldig... If it gets any bigger.... it needs it's own zip code | |
Sharkdoggie | zaterdag 19 februari 2011 @ 11:18 |
Burgerz in DH is zeker goed. (sinds paar maanden geopend) http://www.burgerz.nl/ | |
Vandaag... | zaterdag 19 februari 2011 @ 16:54 |
Met biet doen ze in Australie vaak. Is idd erg lekker! Deed het zelf ook wel eens, gewoon van die gesneden bietenplakjes uit een Hak potje op de burger. Bedankt voor de reminder ![]() | |
rubje | zondag 20 februari 2011 @ 15:02 |
![]() en daarvoor moet je hier zijn. ![]() ![]() | |
kikoooooo | zondag 20 februari 2011 @ 17:00 |
Www.burgerbar.nl Slotje | |
Skwish | zondag 20 februari 2011 @ 17:51 |
![]() | |
KomtTijd... | zondag 20 februari 2011 @ 17:55 |
En toch blijven we het kopen, op één of andere manier ![]() | |
FutureFairytale | zondag 20 februari 2011 @ 17:56 |
deze ziet er ranzig uit. de simpele hamburgers van mcdonalds moet je niet van dichtbij zien ![]() | |
opastokvis | zondag 20 februari 2011 @ 17:59 |
die voorgeperste bagger uit de supermarkt ![]() ik heb een keer in een wegrestaurant een broodje hamburger met ei en een zoetzure saus gehad, speciaal voor mij gemaakt, stond niet op de menukaart en die was me godsgruwelijk lekker. ![]() daarna nooit meer zo'n lekkere burger gehad. ![]() | |
Broertie | zondag 20 februari 2011 @ 19:59 |
Ben er nu een paar aan het maken, zal me proberen in te houden en een paar foto's maken voor ik ze opeet..... wordt vervolgd..... | |
tjoptjop | zondag 20 februari 2011 @ 21:20 |
http://aht.seriouseats.com/ zeer leuk hamburger blog In Amsterdam vind ik Burgermeester en Hard Rock Cafe wel zeer ok. Burger Bar ben ik nog niet geweest, maar dat gaat er binnenkort zeker van komen ![]() Ziet er wel lekker uit, maar de burgers zijn wel erg klein in vergelijking met broodjes. | |
Rickocum | zondag 20 februari 2011 @ 22:13 |
Of je hebt er een gigantische plak tomaat op gedaan, of alles is juist erg klein ![]() Neemt niet weg dat ik em wel zou oppeuzelen ![]() | |
tjoptjop | zondag 20 februari 2011 @ 22:15 |
Wat voor kaas is trouwens een aanrader. Ik vind veel van die cheddar plastic kazen echt niet te pruimen (Hochland e.d.) | |
RobinOok | zondag 20 februari 2011 @ 23:00 |
Nou, ik koop dat echt nooit hoor. | |
n8n | zondag 20 februari 2011 @ 23:04 |
Bij de AH, zelf samenstellen: Luxe vloerkadetten Magere grillburgers (voor het grillen peperen) boter of eikenbladsla (beetje azijn erbij) tomaat (beetje grof zout) bacon (hebben helaas geen goeie bij de AH) Oude kaas ketchup of chilisaus eventueel een eitje indien vreetkick Eet smakelijk | |
Fenomeno | zondag 20 februari 2011 @ 23:51 |
Heb ooit in londen na een voetbalwedstrijd bij een kraampje de lekkerste hamburger van mn leven op, dikke quarter pounder met kaas voor 3 pond, echt goddelijk ![]() | |
Redcoon | maandag 21 februari 2011 @ 11:44 |
De tomaat was inderdaad best fors. Maar de hoek van de foto doet de burger geen eer aan. Tis wel zo dat de hamburgers op de grill slinken als een malle. | |
Redcoon | maandag 21 februari 2011 @ 11:45 |
Ik vind die plastic kazen heerlijk fout en lekker ![]() | |
Visitor.Q | maandag 21 februari 2011 @ 11:57 |
Bij Boode in Bathmen hebben ze lekkere burgers (XL). Met friet, als je dat erna nog op krijgt ![]() | |
Redcoon | maandag 21 februari 2011 @ 12:04 |
Wat ik in ieder geval niet vind passen bij hamburgers zijn harde broodjes, super onhandig! En toch zijn er veel restaurants die het doen, omdat het zogenaamd culinairder oogt. ![]() | |
Rickocum | maandag 21 februari 2011 @ 13:16 |
Helemaal gelijk in, sterker nog, ik vind die AH magnétron cheeseburgers al lekker ![]() ![]() ![]() Achja is ook zo inderdaad! Neemt niet weg dat ik toch voor het eetgemak een kleiner plakje zou nemen ![]() | |
WaywardOne | maandag 21 februari 2011 @ 18:06 |
De hamburgers van het American Hotel in Amsterdam, Leidseplein/kade. Ongetwijfeld niet de beste maar wel erg smakelijk en zeker de moeite waard. | |
Jeff89 | maandag 21 februari 2011 @ 18:40 |
Wat vinden jullie trouwens de lekkerste hamburger die je gewoon 'zo' ff ergens haalt? Dus dat 't niet meteen van Kobe beef word gemaakt ofzo, zoals bij de burgermeester.. (duur..) Ik blijf stiekem best verslingerd aan de Whopper van de BK (zonder kaas, eventueel dubbel en/of met bacon) ![]() | |
Rickocum | maandag 21 februari 2011 @ 18:42 |
![]() ![]() Zowel de Big Mac als de Big King (XXL)! Wel jammer dat ik van de big mac altijd gigantisch moet schijten naderhand ![]() | |
Jeff89 | maandag 21 februari 2011 @ 19:27 |
BurgerKing broodjes zijn idd vaak wat aan de droge kant.. Daar staat dan wel verse, knapperige sla tegenover, iets wat bij de Mac vaak weer ontbreekt. En UIEN! ![]() BigKing XXL vind ik niet lekker door de saus, zelfde geldt trouwens voor de BigMac.. Eerste 2 happen gaan wel, en dan ben ik 't meteen zat.. Volgens mij is die saus vergelijkbaar? De Whopper imitatie van de Mac (Big Tasty) vind ik trouwens ook vies.. Wederom door die vage saus. Ik wil gewoon mayo en ketchup ![]() | |
Rickocum | maandag 21 februari 2011 @ 19:30 |
Daar zou je inderdaad best wel eens gelijk in hebben, dat die sauzen overeenstemmend zijn! De big tasty vind ik zelf ook niet te pruimen (maar dat komt omdat ik niet zo'n fan ben van gebakken spek), overigens vind ik een whopper ook erg lekker! (Om maar niet te spreken van een Double whopper, geniaal die dingen!) | |
RijstNatie | maandag 21 februari 2011 @ 19:36 |
Gewoon bij de Febo uit de muur ![]() 1,75 en dan heb je gewoon een broodje met wat sesamzaad, dezelfde als die bij de AH, met een mini burger, sla en saus. ![]() ![]() | |
Rickocum | maandag 21 februari 2011 @ 19:45 |
Die kaasburger ![]() | |
Jeff89 | maandag 21 februari 2011 @ 19:58 |
Febo Grillburger is idd zeer acceptabel, zeker voor de prijs.. Die van de Smullers zijn dan weer behoorlijk smerig.. Verder ken ik geen burger-uit-de-muur.. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 22 februari 2011 @ 12:27 |
Als je snel bent BeatBurger te Rotterdam. Tijdelijk restaurant (slooppand). Vers gemaakte heerlijke rundvlees en vega-burgers. | |
loonytik | dinsdag 22 februari 2011 @ 19:30 |
broodje hot shot van Charlie Chiu op utrecht centraal geen idee of hij op meer plekken zit. Maar ik kan het meestal niet laten om er een uit de muur te halen als ik er langs loop ![]() Oh en het broodje "the biggest jack" van een restaurant hier in de buurt. 1.2 kilo vlees . Moet hem nog een keer gaan halen xD http://www.jacksgrillhouse.nl/jacksspecials.htm [ Bericht 7% gewijzigd door loonytik op 22-02-2011 19:37:22 ] | |
Rickocum | dinsdag 22 februari 2011 @ 19:34 |
Dat vind ik vaak dan weer niets ![]() ![]() Begrijp me niet verkeerd, die hamburger zal vast heerlijk smaken, maar op de helft heb ik het dan wel weer gehad met de smaak (zeg maar verzadigd genoeg) ![]() Maarja, kom maar ergens bij een restaurant waar ze goedkoop kleine porties vlees aanbieden ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 22 februari 2011 @ 19:46 |
![]() deze heb ik net op ![]() | |
tjoptjop | dinsdag 22 februari 2011 @ 21:21 |
¤15 voor 1,2kilo. Dat zal kwaliteit zijn ![]() ![]() | |
dralion13 | dinsdag 22 februari 2011 @ 21:23 |
Een zelfgebakken hamburger natuurlijk, kan je zelf de kruiden en de hoeveelheid zout bepalen | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 22 februari 2011 @ 21:25 |
Ik ga hier zo lamsburgers bakken ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 maart 2011 @ 19:26 |
![]() | |
tjoptjop | dinsdag 1 maart 2011 @ 20:04 |
Slowcooking naar een hoger plan getrokken? ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 maart 2011 @ 20:06 |
Acht dagen garen, minstens ![]() | |
DesertRose | woensdag 2 maart 2011 @ 00:56 |
BurgerBar ![]() ![]() | |
tjoptjop | woensdag 2 maart 2011 @ 09:51 |
En welke burger raad je daar aan. Ik ben vrijdag in Amsterdam nl en wil het wel eens gaan proberen ![]() | |
Deimos000 | woensdag 2 maart 2011 @ 10:01 |
Zelfbouw gevaarte +1! voor 2 personen 250gr runder gehakt 1 ei 1 ui (gesnippert en gefruit) 1/2 groene paprika (fijn gesneden en gefruit) 1 tl knoflook poeder 1 el thaise vissaus (kikkoman kan ook, of anders zoute ketjap) 1 el oregano (of bieslook voor een leuke twist) 1 of 2 el broodkruimels 2 plakjes cheddar Mengen tot een mooi consistent 'deegje'. Maak je hamburger zo groot je wil, bak in een koekenpan of in de oven (20 min, 200 graden) tot mooi bruin. Broodje en garnering naar keus. Zelf vind ik het erg lekker bereid uit de oven (minder vet voor het gevoel) op een kaiserbroodje met jonge bladsla. Oh en een goede hamburger heeft geen saus nodig ![]() | |
tjoptjop | woensdag 2 maart 2011 @ 10:13 |
Jezus wat gooi jij er wel niet in zeg.... ![]() Wat is er mis met goed rundvlees en na het bakken even zout en peper, dat zijn imho de lekkerste ![]() | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 10:25 |
Da's saai. Zeker als je gewoon gehakt gebruikt. Bah, moet er niet aan denken zeg, een hamburger van gehakt met alleen peper en zout. Aan een hamburger in de oven gegaard uitgedroogd trouwens ook niet. | |
tjoptjop | woensdag 2 maart 2011 @ 10:27 |
en garnituur natuurlijk ![]() Maar wel goed rundvlees gebruiken, niet kiloknaller gehakt (dat zou ik niet eens rood willen eten ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 maart 2011 @ 10:27 |
Die van mijn foto, voor twee stuks: - 300 gram lamsgehakt - eitje - Eetlepel bloem - Handje gesneden verse munt - Schepje komijn - Schepje gemalen korianderzaad - Paar tenen knoflook - Beetje pul biber om het wat pikanter te maken (niet te veel :-) ). - Scheutje zoute soja - Klein beetje zout - Zwarte peper Daar burgers van kneden en de pan in. Ook lekker, vegaburgers: - 250 gram kikkererwten - Flinke hand walnoten - Flinke hand kastantjes - Eitje - Klein handje cashews (Blender in, en dat is dan je vega-vlees). In de pan en later er kort doorheen blenderen - Mosterdzaad - Zwarte peper - Komijnzaad - Korianderzaad Mee blenderen zonder dat het in de pan is geweest: - Veel knoflook - Rode peper - Kurkuma | |
AdBlocker | woensdag 2 maart 2011 @ 10:31 |
Is het echt 1,2 kg vlees, of totaal gewicht?? Ik had 1,4 kg hamburger gegeten! Vlees zelf weegt 1 kg! Je krijgt een groot broodmes bij. ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 maart 2011 @ 10:33 |
Bah. Dat is voor mij een weekconsumptie aan vlees. | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 10:34 |
Nou, dan ga ik mijn laatste creatie hier ook nog eens neerplempen. Met lekker veel smaakmakers door het vlees gemengd. ![]() ![]() Had nog wat simpele biefstukjes over die op moesten, dus hup door de gehaktmolen en aangemaakt met: 2 el fijngehaktje sjalot 2 el fijngehakte koriander 1 lenteuitje in ringetjes 1 knoflookje, geraspt 1 eierdooier 0,5 tl citroenrasp 0,25 tl shichimi togarashi 1 tl zout 1 tl grofgemalen peper 1 el sesamzaadjes met rooksmaakje (kun je door 't vlees mengen of later erop strooien) Op een ciabattaatje, ook even gegrilld naast de hamburger Plakjes tomaat, rode ui, nog wat koriander voor de kleur en dan Tonkatsu saus en Kewpie mayonaise Was zomaar een experimentje, maar daarna nog eens gemaakt en lief vond 'm ook erg lekker. ![]() Maar in zo'n lamsburgertje is ook niet te versmaden, moet ik ook gauw weer eens doen. Yum! | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 maart 2011 @ 10:40 |
![]() ![]() | |
Deimos000 | woensdag 2 maart 2011 @ 10:46 |
Als je al niet eens je oven juist kunt gebruiken moet je vooral de fastfood industrie blijven sponsoren ![]() Daar is niks mis mee hoor, dat je van pure smaken houdt is alleen maar goed en juich ik toe.. Dit is gewoon een goede variant vond ik zelf ![]() | |
tjoptjop | woensdag 2 maart 2011 @ 10:52 |
Ik moet die Japanse mayo ook maar eens gaan proberen. Gewoon bij een toko te koop? | |
tjoptjop | woensdag 2 maart 2011 @ 10:54 |
Bak je het eigenlijk aan voordat het de oven ingaat? Een grote steak laat ik ok wel een sgaen in de oven, maar een hamburger nooit geprobeerd eigenlijk. | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 11:26 |
Beetje grote toko uitzoeken, dan heb je de meeste kans. Of eentje waarvan je weet dat die een goed assortiment Japanse spullen heeft. 't Is echt lekkere mayo. (alleen niet goedkoop 5,25 is het goedkoopst wat ik tegen kwam. | |
motorbloempje | woensdag 2 maart 2011 @ 11:28 |
ik heb nu ook lenteuitjes door m'n burger! Is écht lekker ![]() oh, en die japanse mayo moet ik ook nog 's proberen te vinden ![]() | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 11:29 |
Volgens mij ben jij degene die niet weet hoe je een oven moet gebruiken. ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 maart 2011 @ 11:35 |
Misschien bakt'ie zn brood wel in de koekenpan ![]() | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 11:40 |
Ja, zijn frikandellen in de grillpan en zijn wontons in de magnetron. Als het maar warm wordt heej! ![]() | |
valek | woensdag 2 maart 2011 @ 11:43 |
In het psv stadion zijn het van die saaie beckers hamburgers. | |
tjoptjop | woensdag 2 maart 2011 @ 11:44 |
Uit de frituur? | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 maart 2011 @ 11:52 |
Dat doe ik wel eens ![]() Ook met vietnamese loempia's trouwens ![]() | |
motorbloempje | woensdag 2 maart 2011 @ 11:54 |
oh, en lamsburgers, die ga ik zo weer 's maken binnenkort ![]() ![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 12:17 |
Sinds appie het lamsgehakt weer uit het halal-assortiment heeft gehaald eet ik amper nog lamsgehakt. :-( | |
motorbloempje | woensdag 2 maart 2011 @ 12:18 |
de halalmeuk is überhaupt weer wat in de verdrukking gekomen bij de AH volgens mij? 't Is hier iig verplaatst en meer in de verdomhoek terecht gekomen, ook vaak met 35% korting stickers.. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 maart 2011 @ 12:28 |
De Jumbo heeft met enige regelmaat mooi lamsgehakt bij de 'bewuste' en bioproducten. En de prijs is meer bewust dan bio :-) | |
Deimos000 | woensdag 2 maart 2011 @ 13:09 |
Nee, de hamburger zelf niet. De groentes moet je wel even fruiten want die garen nooit in zo'n korte tijd.. Tenzij je van knapperige/taaie groente houdt in een hamburger.
![]() Maak eerst maar eens een hamburger goed klaar in de oven dan discussiëren we wel verder over dit onderwerp ![]() Dat lokt wel de juiste klanten toch? ![]() | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 13:31 |
Ik peins er niet over. Geen haar op mijn hoofd. ![]() | |
tjoptjop | woensdag 2 maart 2011 @ 13:34 |
Tja, ik ben er ook sceptisch over. Zeker omdat ze het ook niet even lekker aanbraad | |
Deimos000 | woensdag 2 maart 2011 @ 14:45 |
Tja, dan zijn we snel uitgewauweld ![]() Zaterdag maar weer eentje klaarmaken in de oven, grill er kort bij aan.. Lekker hoor ![]() Overigens smaakt het niet anders dan gehaktbrood.. Of maak je dat ook in de koekenpan? ![]() | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 14:50 |
Oh bah, gehaktbrood. ![]() | |
motorbloempje | woensdag 2 maart 2011 @ 14:53 |
![]() | |
Deimos000 | woensdag 2 maart 2011 @ 15:01 |
Dat zegt genoeg. ![]() | |
tjoptjop | woensdag 2 maart 2011 @ 15:07 |
Doorgegaarde droge meuk dus ![]() | |
motorbloempje | woensdag 2 maart 2011 @ 15:16 |
oh, báh, gehaktbrood vind ik zó vies ![]() | |
Frollo | woensdag 2 maart 2011 @ 15:19 |
Bij de Spaceburger in Düsseldorf heb ik ook weleens zitten smullen. http://www.spaceburger.eu/ | |
Deimos000 | woensdag 2 maart 2011 @ 15:19 |
Tjonge jonge, ik maak wel wat los he? Iets met smaken verschillen en anders: leer koken ![]() | |
motorbloempje | woensdag 2 maart 2011 @ 15:29 |
ik gebruik toch niet voor niets de woorden 'ik vind' ![]() | |
Deimos000 | woensdag 2 maart 2011 @ 15:49 |
jij gelukkig wel ![]() | |
Redcoon | woensdag 2 maart 2011 @ 16:07 |
To much bitching, not enough beef. | |
dj_ko | woensdag 2 maart 2011 @ 16:11 |
http://www.fiveguys.com/ Daar gegeten in Washington DC, echt lekkere hamburgers! | |
tjoptjop | zondag 6 maart 2011 @ 17:00 |
Ben ondertussen naar de Burger Bar in Amsterdam geweest. Absoluut een aanrader. Ik had de 2 ons burger van Black Angus vlees. Deze was heerlijk mals en sappig, had iets meer medium gemogen, maar dat had ik denk ik aan moeten geven (standaard is toch medium/welldone, rood verkoopt niet in NL ![]() In vergelijking met Burgermeester (de concurrent in Amsterdam) is het wat Amerikaanser, zo kun je er ook friet bij bestellen en hebben ze geen ongein als maaltijdsalades en vis- en vegaburgers ( ![]() Ik zal er zeker nog eens terugkomen | |
TheTh1ng | zondag 6 maart 2011 @ 17:25 |
Vega ongein hebben ze wel degelijk bij de burgerbar ![]() Heerlijke portobello champignon burgers!
| |
tjoptjop | zondag 6 maart 2011 @ 17:31 |
oh lol, dan heb ik die gemist. Kon het zo snel niet op de kaart zien. | |
Broertie | zondag 6 maart 2011 @ 19:45 |
Mezelf quoten is not done, ik weet het, maar ik zag dat ik nog een belofte had in te lossen..... ![]() Beetje wazige foto, maar ik heb geen betere telefoon... ![]() Gewoon standaard rundergehakt gekruid met peper, zout, piri-piri, een eitje, paneermeel en een doosje liefde. Daarna op de grill gemikt en op een broodje gegarneerd met ijsbergsla, (want dat is zo lekker knapperig ![]() | |
THEFXR | zondag 6 maart 2011 @ 19:50 |
het moeilijkste van zelf maken is altijd die hamburgerbroodjes te vinden! | |
Menu_69 | zondag 6 maart 2011 @ 19:52 |
De hoogste tijd om Heart Attack Grill eens te bezoeken: | |
tjoptjop | zondag 6 maart 2011 @ 23:14 |
Welke cheddar heb je? Ziet er een stuk beter uit dan die generieke oranje 'Cheddar' uit de supermarkt. | |
ErkendFokker | dinsdag 8 maart 2011 @ 20:57 |
http://www.keuringsdienst.nl/page/733/nl Wel leuk om naar te kijken. Ik moet een beetje walgen van die unox fabriek. Dat van Mc Donalds ziet er al een stuk beter uit dan! | |
Broertie | dinsdag 8 maart 2011 @ 21:11 |
Het is gewoon de cheddar van de C1000.... ![]() | |
123hopsaflops | dinsdag 8 maart 2011 @ 21:20 |
dan doe je zoveel moeite en koop je van die wattenbollen als broodjes mijn advies: investeer in behoorlijke broodjes als je zelf hamburgers maakt | |
ErkendFokker | dinsdag 8 maart 2011 @ 21:52 |
Officieel is het dus met een zacht broodje, aldus de hamburgerprofessor in bovenstaand filmpje Alhoewel ik hard brood ook wel lekker vind hoor maar dat maakt het wel lastiger om te eten als je al zo'n gigantische toren hebt.. | |
123hopsaflops | dinsdag 8 maart 2011 @ 22:00 |
er is groot verschil tussen een zacht bolletje van de supermarkt en een goed broodje van een bakker ook qua prijs helaas | |
123hopsaflops | dinsdag 8 maart 2011 @ 22:02 |
ik weet niet of deze eerder genoemd is: http://www.burgermeester.eu/ | |
tjoptjop | dinsdag 8 maart 2011 @ 23:53 |
Weet je hoe fucking moeilijk dat te vinden is? Hier in de wijde omtrek althans is niets fatsoenlijks te krijgen, of van die vloerkadetten, of van die quasi trendy broodjes, of die enorme kleffe fabriekshamburgerbroodjes uit de Super | |
RobinOok | woensdag 9 maart 2011 @ 00:08 |
Mij bevallen die kleine supermarkt afbak ciabattaatjes prima als hamburgerbroodje. ![]() Ik dacht bij die foto van broertje ook "alles lijkt me lekker, behalve dat broodje". Maar ik heb ook een kadetjestrauma. Al zouden ze lekker zijn, ik haat ze. ![]() | |
tjoptjop | woensdag 9 maart 2011 @ 00:11 |
Hier ook een beetje. Ik associeer ze nog teveel met die veel te kleffe vieze broodjes die m'n ouders altijd meenamen als we op vakantie gingen ![]() | |
RobinOok | woensdag 9 maart 2011 @ 00:14 |
met klonten boter en zweterige kaas ![]() | |
tjoptjop | woensdag 9 maart 2011 @ 00:15 |
Ah, je kent het. Gedeelde smart is halve smart ![]() | |
ColdFeet | woensdag 9 maart 2011 @ 00:17 |
Of goedkope gekookte ham ![]() | |
123hopsaflops | woensdag 9 maart 2011 @ 00:19 |
klonten margarine ![]() | |
tjoptjop | woensdag 9 maart 2011 @ 00:31 |
Ok, ontopic maar weer. Zonde om een topic over ![]() ![]() | |
Redcoon | woensdag 9 maart 2011 @ 10:06 |
De broodjes zijn lekker, maar het eet zo lastig. Omdat het hard is moet je meer kracht zetten en dan plet je alles ertussenuit. ![]() | |
motorbloempje | woensdag 9 maart 2011 @ 10:07 |
lunchpakketjes bij schoolreisjes ![]() | |
Redcoon | woensdag 9 maart 2011 @ 10:07 |
En een lekkere coating zand wanneer die broodjes aan het strand gegeten werden... ![]() | |
Mishu | woensdag 9 maart 2011 @ 10:09 |
De Big King XXL is ook super. Voor de rest weinig snackbars in Nederland die een beetje tijd en aandacht in hun hamburgers stoppen. Dan zit je al snel eerder bij een eetcafe. | |
Mishu | woensdag 9 maart 2011 @ 10:12 |
Wij gebruiken trouwens voor zelfgemaakte hamburgers (die super lekker maar te gezond smaken) kadetjes die we even door midden gesneden roosteren in de oven. | |
bellabeauti | woensdag 16 maart 2011 @ 02:16 |
Burgerz in Den Haag. Wel duur ![]() | |
Redcoon | woensdag 16 maart 2011 @ 09:53 |
'Dure hamburgers', dat is een oxymoron. ![]() | |
Deimos000 | woensdag 16 maart 2011 @ 11:32 |
Ditte, of anders met een beetje (room)boter in de koekenpan de binnenkant roosteren. ! ![]() | |
opfokken | vrijdag 6 mei 2011 @ 13:53 |
Ik hou van goede hamburgers en woon in Utrecht ![]() Diner66 (achter station): Lekkere grote american style burgers. Vers gemaakt, soms ook met liefde (maw. de kwaliteit varieert). De Reunie (bij de dom om de hoek): De Wagyu burger van 18 euro. Super lekker. En heerlijke zelf gemaakte sausjes en frites en alles supervers heerlijk! Wel onzin dat ze er bacon bij doen idd. Buurten (burgemeester nogwatstraat zie kombuurten.nl): Heerlijke burger van lokaal bio rundvlees. Ze hebben hier ook super lekkere broodjes gehaktbal! Eigenlijk is alles hier goed (gratis wifi, terras). Stairway to Heaven (mariaplaats): Heeft ook een goede custom burger. Mick O'connels Irish pub (bij janskerkhof in zijstraat): Lijkt een goede burger, maar is te slecht doorbakken en te zwaar gekruid denk ik ... ik ben er totaal aan kapot gegaan. Afrader deze dus. Petit restaurant Royal (Kanaalstraat): Hebben erg lekkere verse burgers en zo dun als tosti's maar soms wel lekker maroccaanse style voor de afwisseling. [ Bericht 0% gewijzigd door opfokken op 06-05-2011 13:54:45 (typo) ] | |
rkd | vrijdag 6 mei 2011 @ 13:59 |
Er is er maar 1 en dat is de Teutenburger van Bils in Hamont! Die is een partij lekker!! | |
luigisix | zaterdag 7 mei 2011 @ 13:29 |
Of kijke bij NH de NH beef burger of nog lekkerder als je in Den Haag bent bij het NH hotel de NHube burger!! ![]() ![]() | |
opfokken | dinsdag 10 mei 2011 @ 16:31 |
kijk nou wat er morgen open gaat in utrecht: http://www.deburgerij.com ![]() | |
Tim86 | dinsdag 10 mei 2011 @ 16:56 |
Nice, sowieso chill die tips voor Utrecht, bedankt ![]() | |
bierjoost | dinsdag 10 mei 2011 @ 18:34 |
Leidsche rijn is dus geen Utrecht, maar bedankt. | |
opfokken | woensdag 11 mei 2011 @ 17:35 |
ok hier weer 1 echt in utrecht dan.. zojuist getest voor het eerst, en super lekker bevonden. simpele goed doorbakken dikke burger met bacon en kaas , salade en friet ernaast... simpel maar perfect! www.olearys-utrecht.com tegen over die molen met die biologische slagerij onderin ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 11 mei 2011 @ 18:16 |
Hoe is de Bicky Royal eigenlijk? http://www.telegraaf.nl/b(...)chopper__.html?p=5,2 | |
Pietverdriet | woensdag 11 mei 2011 @ 18:17 |
Tja, was vroeger hier een snackbar waar je als je een burger bestelde ze je broodje met margarine bestreken. | |
motorbloempje | woensdag 11 mei 2011 @ 18:19 |
Harissa door je zelf gemaakte hamburger is overigens ook een groot succes, vind ik ![]() en een burger gevuld met gorgonzola ![]() ![]() ![]() | |
breadbaby | vrijdag 13 mei 2011 @ 03:42 |
So moeilijk om een goeie burger te vinden, burgerking is goedkoop lekkere troep en die angus beef burger restaurants hebben rare sht op hun burger zoals rucola en cocktail saus, en volkoren brood, bleh. | |
simmu | vrijdag 13 mei 2011 @ 10:47 |
vorige week op tijdens de lentefair: - Drentse Hooglander Op de Fair wordt een speciale Drentse heerlijkheid gepresenteerd, een broodje Drentse Hooglander. Dit broodje is speciaal vanwege zijn Schotse hooglander vlees. Deze Schotse hooglanders grazen zomer en winter op Drentse natuurgebieden wat dit broodje tot een echt natuurproduct maakt. Niet alleen het vlees maar ook de overige ingredienten maken het broodje speciaal. Alle producten zijn heerlijk vol en natuurlijk van smaak. Wiecher ter Bork en Niels Maris ontdekten hun gezamenlijke interesse voor lekker eten en willen dit graag met u delen. | |
Weltschmerz | vrijdag 13 mei 2011 @ 12:38 |
Volgens mij is het ook helemaal niet ongezond. Ik gebruik altijd Italiaanse bollen, niet van de AH, maar de echte, die door een Turkse bakker aan Italiaanse specialiteitenwinkels worden geleverd. Dat is behalve ontzettend lekker deeg ook behoorlijk vullend deeg, zodat je aan een broodje met evenredig grote hamburger met van alles erop ook een flink deel van je maaltijd hebt. | |
Pengwyn | vrijdag 9 maart 2012 @ 15:37 |
In Bennekom, bij het Koetshuis schijn je een enorm lekkere luxe burger te kunnen krijgen van Fazantgehakt! Wel bellen van tevoren. "De beste burgers van nederland" hebben daar getest. Zie hun website www.debesteburgersvannederland.nl en ziehier voor het filmpje van de test op Youtube: | |
Fratz | vrijdag 9 maart 2012 @ 16:15 |
Speciaal voor geregistreerd? | |
Zigger | maandag 19 maart 2012 @ 22:07 |
Opbokken met je fazantgehak....!!! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Black-beauty-babe | dinsdag 20 maart 2012 @ 06:34 |
In Varsseveld bij cafetaria "De Rotonde" zijn de alles lekkerste hamburgers | |
Bajskorv | dinsdag 20 maart 2012 @ 06:44 |
In de VS en Engeland heb je de laatste jaren echt een opkomst van goeie burgertenten. In Londen heb je nu een paar zaken waar mensen meer dan een uur voor in de rij staan. En eerlijk is eerlijk, de burgers zijn van een achtelijk goede kwaliteit, met niks in NL te vergelijken (helaas). Voor de mensen die toevalligerwijs in de buurt zijn kan ik aanraden het te proberen bij bijvoorbeeld Meat Liquor, Burger & Lobster, Goodmans, The Hawksmoore of voor het gemak bij Byron Burger (een kleine keten). | |
tjoptjop | dinsdag 20 maart 2012 @ 07:46 |
In Amsterdam (geen idee van andere grote steden) zijn ze ook in opkomst, zie bijv Burgermeester of de Burger Bar. Ik ben er blij mee, een goede burger is ![]() Het niveau van de VS heeft het natuurlijk niet, maar daar is de burger ook cultureel erfgoed. | |
Intermec | dinsdag 20 maart 2012 @ 09:12 |
Johnny Rocket! | |
Redcoon | dinsdag 20 maart 2012 @ 11:23 |
Ik was nooit echt een burgerfanaat totdat ik er eentje in een random Amerikaans restaurant at... Niet te geloven hoe lekker... Nu maak ik ze het liefst zelf, want in Nederland is de restaurantburger echt belabberd slecht. Laat je trouwens niet verleiden om een entrecote of een ander stuk duur vlees als basis voor gehakt te gebruiken, dat is echt waanzin. | |
opa_sigaar | dinsdag 20 maart 2012 @ 19:01 |
De 'echte' Italiaanse bol die in Nederland bedacht is? | |
#ANONIEM | woensdag 21 maart 2012 @ 17:21 |
Laatst bij KEUKEN Restaurant & Deli in Utrecht een burger gegeten. Was echt heerlijk! | |
tjoptjop | woensdag 21 maart 2012 @ 17:30 |
Wat gebruik je voor vlees?. | |
Rickocum | woensdag 21 maart 2012 @ 17:44 |
Goeden vraag. | |
THEFXR | woensdag 21 maart 2012 @ 19:09 |
ik zoek me altijd rot naar die broodjes, die van de sligro zijn nl te klein. | |
HAL9000S | woensdag 21 maart 2012 @ 21:35 |
Whehe, in Las Vegas heb ik daar veel van gevreten ![]() | |
Jeff89 | donderdag 22 maart 2012 @ 00:20 |
Met tartaar kan je lekkere hamburgers maken ![]() | |
tjoptjop | donderdag 22 maart 2012 @ 08:41 |
tartaar is evenals gehakt een vrij loze term. Want waar bestaat het uit ![]() tartaar zoals de slager en supermarkt verkoopt is imho te mager voor een lekkere burger. | |
Red_85 | donderdag 22 maart 2012 @ 09:48 |
Burgermeester maakt anders echt hele goede burgers hoor. En relatief gezond. Absoluut niets mis mee.
| |
Bizznitch | donderdag 22 maart 2012 @ 10:13 |
Hij komt terug ![]() | |
tjoptjop | donderdag 22 maart 2012 @ 10:57 |
Beweer ik het tegendeel dan? ![]() | |
Jeff89 | donderdag 22 maart 2012 @ 11:54 |
Gewoon Rundertartaar uit de supermarkt. De precieze samenstelling weet ik niet, maar imo krijg je d'r wel lekkere burgers van ![]() http://www.24kitchen.nl/r(...)-tomaat-rucolasalade ^Dit is wel 'n aardig recept, ookal ben ik zelf niet zo'n voorstander van rucola en mozerella enzo. (Doe mij maar ijsbergsla en een plak boerenbelegen ![]() Bah.. Ik vind McD burgers echt zwaar minder altijd. BurgerKing is dan wel weer vrij goed te doen.. Double Whopper met Bacon.. ![]() | |
VeX- | donderdag 22 maart 2012 @ 17:02 |
Die wegwerphamburgers van Burger King en McDonalds komen niet eens in de buurt van de beste hamburger. | |
valek | donderdag 22 maart 2012 @ 17:15 |
| |
motorbloempje | donderdag 22 maart 2012 @ 17:16 |
| |
Catch22- | donderdag 22 maart 2012 @ 17:19 |
![]() Mijn vaste recept. Ziet er wat armoedig uit zo, maar is wel heerlijk ![]() | |
Bizznitch | donderdag 22 maart 2012 @ 18:33 |
Cheddar en "???" kaas? Ziet er ![]() | |
motorbloempje | donderdag 22 maart 2012 @ 18:45 |
Da's natuurlijk geen echte cheddar! ![]() | |
Red_85 | donderdag 22 maart 2012 @ 19:16 |
Ik denk anders wel dat de burgers hier beter voor je zijn dan wat die yankees je voorschotelen. Dat is waar ik op reageer. Zomaar een gevoel. | |
123hopsaflops | donderdag 22 maart 2012 @ 19:27 |
Investeer eens in goede broodjes! | |
Catch22- | donderdag 22 maart 2012 @ 20:10 |
Jon belegen. Die doe ik er in de pan al op. Broodjes zijn burger buns die onder de grillplaat zijn geweest. | |
THEFXR | donderdag 22 maart 2012 @ 20:11 |
hamburgers met kaas zijn geen hamburgers ![]() | |
Catch22- | donderdag 22 maart 2012 @ 20:11 |
Oja en t zijn 250grams biefburgers van de marktslager. Bam! | |
KaheemSaid | dinsdag 27 maart 2012 @ 17:59 |
De drie keer dat ik daar eten weg had was ik misselijk na de tijd. | |
Weltschmerz | dinsdag 27 maart 2012 @ 18:24 |
Die vierkante plakjes "cheddar" zijn vaak ook maar heel gedeeltelijk kaas. | |
Bajskorv | dinsdag 27 maart 2012 @ 18:49 |
Daarbij is tartaar veel te mager, dan zit je met minder dan 20% vet. Da's wel de ondergrens voor een goeie burger. Voor een echt mals en sappig exemplaar kan je beter richting de 30% vet gaan. Dan zijn entrecotes enzo ook te mager, en daarnaast heeft een entrecote niet enorm veel smaak. Een entrecote bijvoorbeeld is populair vanwege de malsheid, maar als je hem door de vleesmolen heen gooit, boeit dat ook niet meer. Gewoon enigzins vette stukken uit de hals of bil is prima. Belangrijker is de smaak, en die hangt ook weer samen met het beest dat je eet. Het verschil tussen rundvlees van de Appie en wat bij ons thuis uit de weide komt proef je. Zeker als het ook goed gehangen heeft, etc... Geef dus wat meer geld uit bij een goeie slager, maar bespaar geld door geen entrecote te kopen. Oh, en maal zelf (of laat de slager het voor je neus doen), dan vermijd je tenminste alle toevoegingen. | |
Yellowcard | dinsdag 27 maart 2012 @ 18:55 |
In Londen heb ik deze gegeten bij Giraffe Burger. Heerlijk stuk vlees precies goed.![]() Als ik ze zelf maak neem ik 2 tartaartjes en bak ze medium rare. | |
Bajskorv | dinsdag 27 maart 2012 @ 19:02 |
Giraffe is wel ok, maar je kunt in Londen echt een stuk beter krijgen. Qua keten zou ik altijd Byron bovenaan zetten, als je dan toch voor gemak kiest. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 maart 2012 @ 19:13 |
Daarom ook ![]() als ik ze zelf maak | |
tjoptjop | dinsdag 27 maart 2012 @ 19:50 |
Maar dat smelt voor geen meter toch? | |
Mylene | dinsdag 27 maart 2012 @ 20:47 |
http://www.burger-bar.nl Ze hebben ook hamburgers van Wagyu rundvlees, betaal je wel het dubbele. Verder http://www.burgermeester.eu. | |
Catch22- | dinsdag 27 maart 2012 @ 20:47 |
Papa Joe's is ook dé tent voor hamburgers in Groningen. De biefburgers die ik gebruik zijn dezelfde als die zij gebruiken ![]() | |
Brentmeister | dinsdag 27 maart 2012 @ 22:28 |
Papa Joe's ![]() Zeg... Waar haal je die burgers?! ![]() | |
Catch22- | dinsdag 27 maart 2012 @ 22:30 |
Marktslager op de vismarkt (di, vr en za) | |
Brentmeister | dinsdag 27 maart 2012 @ 22:33 |
100x ![]() Enneh... hoe maak jij ze klaar? ![]() | |
Catch22- | dinsdag 27 maart 2012 @ 22:38 |
Grillpan hard opstoken, burgers zonder olie in de pan, minuut of drie per kant en dan op gevoel checken of het klaar is. | |
Brentmeister | dinsdag 27 maart 2012 @ 22:41 |
Bedankt! ![]() ![]() | |
Catch22- | dinsdag 27 maart 2012 @ 22:53 |
Peper en zout vlak ervoor naar smaak toevoegen. Sausje maak ik van mayo, ketchup, kleine stukjes augurk en kleine stukjes rode ui. En ik doe meestal vlak na het draaien jong belegen op de hamburger. Op het broodje doe ik eerst een laagje saus met daarop een plakje sla met daarop cheddar. Daar gaat de hamburger op. Daarboven op doe ik bacon (meebakken met hamburger), tomaat en (rode) ui. Bovenkant van het broodje besmeer ik ook met saus. | |
mister_popcorn | woensdag 28 maart 2012 @ 11:13 |
Niemand een gebakken eitje op de burger erbij? | |
Catch22- | woensdag 28 maart 2012 @ 11:16 |
heb ik wel eens gedaan... Maar dat is wel een beetje extreem (wel extreem lekker tho) | |
tjoptjop | woensdag 28 maart 2012 @ 11:52 |
Ja en dan de dooier die er lekker overheen druipt ![]() Wordt wel een enorme kliederzooi overigens ![]() | |
Catch22- | woensdag 28 maart 2012 @ 11:52 |
dat wordt het sowieso wel. ik haat dit kuttopic trouwens. Elke keer krijg ik nu zin in een hamburger. | |
linebear | woensdag 28 maart 2012 @ 13:31 |
En die zijn me toch lekker.... Burger Bar is echt lekker | |
Bajskorv | woensdag 28 maart 2012 @ 13:47 |
Burgerbar maar een keer proberen dan, hoewel ik bang ben dat ik in Londen teveel verwend ben. Een burger van Wagyu is trouwens wat onzinnig. Wagyu is vooral geliefd om zijn malsheid en sappigheid. Malsheid boeit natuurlijk niet in een burger, en sappigheid krijg je ook door van een gewoon goed rund meer dan 20% vet in de mix te nemen... Daarnaast zal het ook wel een vaag Wagyu-aftreksel zijn, in Nederland zie je nauwelijks echt goed Wagyu vlees. | |
CarbonC | woensdag 28 maart 2012 @ 13:59 |
Carls Jr. of zelf maken of bij sommige kleine eetgelegenheden die ze zelf maken. | |
Yellowcard | woensdag 28 maart 2012 @ 14:34 |
Van de fastfoodketens vind ik die van In & Out Burger het beste. Ze zijn alleen aan de west coast te vinden. Op de 1 of andere manier smaken ze verser dan die van de mac en king. | |
SHOOOTO | woensdag 28 maart 2012 @ 14:43 |
Burgermeester > burgerbar (en je kan relaxen zitten bij Burgermeester) ![]() meesterlijke burgers @ Burgermeester, Amsterdam | |
CutCake | woensdag 28 maart 2012 @ 14:51 |
Die op Camrose in North Hollywood? | |
Bajskorv | woensdag 28 maart 2012 @ 14:53 |
Ze hebben iets van 250 lokaties... | |
Stansfield | woensdag 28 maart 2012 @ 14:57 |
Bij de Burgerij hebben ze ook goede burgers. Maar het is wel een restaurant van een zorginstelling dus dat moet je dan wel weer willen. Maar ik vond ze goed te eten. http://www.gasterijdebuurvrouw.nl/index.html | |
HostiMeister | woensdag 28 maart 2012 @ 15:19 |
Ik eet zelden een hamburger, maar mocht ik er toch zin in hebben gaat het meestal zo in zijn werk: Als ik hamburgers eet is het meestal zelfgemaakt, alhoewel dit recept veel smaakt naar een BigMac. Het vlees is van Kobe koeien die geslacht zijn door samoerais bij de derde volle maan van het jaar, anders kan het echt niet. De sla komt van een stukje grond in tibet af, speciaal laten importeren via expres-lucht-post door de monniken daar, evenals de tomaten. Voor brood gebruik ik natuurlijk tarwe dat van mijn eigen grond afkomt, zodat ik kan reguleren welke stoffen in het meel terecht komen. Ik heb een eigen gistcultuur gekweekt die bestaat uit een kruising van maar liefst 5 exotische gist-families. Daarnaast blief ik geen kaas op mijn hamburger. Het grillen van deze eetbare stukjes kunst laat ik doen door Ferran Adria, de enige andere man die ook in mijn keuken mag komen. Om het af te maken gebruik ik mijn unieke titanium garde in een aluminium kom om van kwarteleieren, wat citroensap, een scheutje Dalmore 62 single malt en extra virgine olijfolie (afkomstig van olijven die hand geplukt zijn door 12 maagden in Toscane) een whiskeymayonaise te maken. Hier schaaf ik dan wat vers geïmporteerde witte truffel (mits in het seizoen) doorheen om het af te maken. Lekker als midnight snack, met een stevige kwak Heinz. Toppertje. | |
Catch22- | woensdag 28 maart 2012 @ 15:26 |
WHWHHAHAHAHA | |
robuust89 | woensdag 28 maart 2012 @ 15:29 |
Je super-burger verneuken met een stevige kwak ketchup ![]() | |
CutCake | woensdag 28 maart 2012 @ 15:59 |
Ik weet, alleen daar hebben ze het in de beste film ooit niet over... | |
Catch22- | woensdag 28 maart 2012 @ 16:01 |
in de beste film ooit hebben ze het over big kahuna? | |
Bajskorv | woensdag 28 maart 2012 @ 16:03 |
Shut the fuck up, Donny | |
CutCake | woensdag 28 maart 2012 @ 16:04 |
Just sayin'dude.. | |
Weltschmerz | woensdag 28 maart 2012 @ 16:50 |
Dat is inderdaad een issue. Ik zet zelf altijd het grillpannetje even onder de grill, hoewel het handvat daar niet beter van wordt. Je hoeft ook geen cheddar te nemen, volgens mij komt dat idee ook alleen maar bij McDonalds vandaan. Gewoon een beetje smaakvolle kaas die koud al smeuiig is. | |
Lov1 | woensdag 28 maart 2012 @ 16:53 |
Erg tof restaurant, erg lekkere burgers (in Berlijn): http://www.whitetrashfastfood.com ![]() ![]() | |
Catch22- | woensdag 28 maart 2012 @ 16:53 |
wat ik wil eens doe, is de kaas in de pan op de hamburger doen als je hem net omdraait. Als je er dan een andere pan oplegt creeër je een oven en dan smelt eea wel mooi. dan moet je vuur wel omlaag draaien, als het goed straalt je grillpan dan nog veel hitte door. | |
HAL9000S | woensdag 28 maart 2012 @ 17:00 |
The Bird >>>>>>> Whitetrashfood. http://www.thebirdinberlin.com/index.htm | |
tjoptjop | woensdag 28 maart 2012 @ 17:31 |
hehe vind het net andersom, ok zittenb is wel wat prettiger bij Burgermeester maar de burgers van de Burger Bar zijn imho beter. | |
Yellowcard | woensdag 28 maart 2012 @ 17:35 |
Eindelijk een waardige concurrent voor deze burger ![]() http://www.vleesmagazine.(...)maandlonen-2928.html | |
HAL9000S | woensdag 28 maart 2012 @ 18:51 |
Doe mij ook de burgermeester maar ![]() | |
Burrito | woensdag 28 maart 2012 @ 18:52 |
Shake Shack ![]() ![]() | |
Stansfield | woensdag 28 maart 2012 @ 20:44 |
Een testje van de beste burgers in Amsterdam. Vanaf 6:15. | |
md89 | woensdag 28 maart 2012 @ 21:10 |
![]() ![]() ![]() | |
Redcoon | donderdag 29 maart 2012 @ 10:14 |
Gewoon, rundergehakt. En als ik echt gek wil doen laat ik het door de slager draaien. Ik gooi er paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en een fijngesnipperd sjalotje door. Soms ook wat fijngebakken en verkruimelde bacon. Mengen, in vorm kneden op laten 'opstijven' in de koelkast. [ Bericht 0% gewijzigd door Redcoon op 29-03-2012 10:25:53 ] | |
Catch22- | donderdag 29 maart 2012 @ 10:30 |
![]() zon ding wil ik nog een keer hebben | |
Redcoon | donderdag 29 maart 2012 @ 10:34 |
Is dat bedoeld om een hamburger met vulling te maken? Je kan anders ook de deksel van een blik Jodenkoeken gebruiken. | |
Sorbootje | donderdag 29 maart 2012 @ 19:13 |
Net gegeten ![]() ![]() Hamburger van rundergehakt met harissa erdoor, en fijngehakte kappertjes, een uitje, koriander en zout en peper. Broodje ook even in de grilpan en besmeerd met houmous. Was lekker. | |
Red_85 | donderdag 29 maart 2012 @ 20:42 |
8 year olds... | |
Blue_Panther_Ninja | donderdag 29 maart 2012 @ 21:47 |
Die van de Lidl is extreem lekker. ![]() | |
EP3 | donderdag 29 maart 2012 @ 22:06 |
| |
opfokken | vrijdag 27 juni 2014 @ 13:34 |
Tijd voor 'n update, want houdt niet iedereen van een heerlijke hamburger? In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers: - Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker - ZinInn in de vogelenbuurt in utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com) - Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl) - 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd - Burgerbar (uit amsterdam) opent binnekort op het Neude Utrecht serveerd haar burgers als maar betere en betere burgers ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 27 juni 2014 @ 13:47 |
Ik maak regelmatig hamburgers, neem XL hamburgerbroodjes die ik doorsnij en ff toast, maak burgers ca 200 gram rundergehakt per stuk. Alleen wat peper erdoor, Burgers op de plaat gebakken, cheddar er op (nee, geen smeltkaas maar gewoon plakken cheddar van een blok). Remoulade op de onderste helft van het broodje, burger met de gesmolten kaas erop, wat crispy bacon erop. Plakjes augurk, sla (ik vind Rucola erg lekker) Ketchup erop, bovenste helft broodje erop. Bijzonder? Moeilijk? Nee, wel lekker. Een broodje kaas ik ook gewoon een broodje met kaas, en een broodje haring ook gewoon een broodje met haring. | |
summer2bird | vrijdag 27 juni 2014 @ 13:48 |
Big burger delivery Kent iemand dat? Is lekker joh ![]() | |
kikoooooo | vrijdag 27 juni 2014 @ 13:57 |
Shake Shack ![]() ![]() | |
Miauw_Zedong | vrijdag 27 juni 2014 @ 14:25 |
Meneer Smakers zit tegenwoordig ook aan de Twijnstraat maar ik ben er niet kapot van. Picles and Wines schijnt beter te zijn. | |
wc-bril | vrijdag 27 juni 2014 @ 16:38 |
Toch jammer dat de cheddar smeltkaas uit de Nederlandse supermarkten zo ontzettend smakeloos is. Net terug uit Amerika en daar is die supermarktsmeltkaas echt een stuk lekkerder. Zo moeilijk moet het toch niet zijn, echt kaas is het niet eens. Al denk ik niet dat ze in Amerikaanse winkels in Nederland geïmporteerde zuivel verkopen. Helaas. | |
robuust89 | vrijdag 27 juni 2014 @ 17:02 |
Five Guys ![]() ![]() Is zich nu aan het verspreiden in de UK, misschien binnenkort in Nederland? | |
ChilllayD | vrijdag 27 juni 2014 @ 17:30 |
Ik wil alleen cheddar uit Ierland. Heb hier nog een heerlijk groot blok liggen, ideaal en zooooo lekker! | |
ChilllayD | vrijdag 27 juni 2014 @ 17:36 |
Ik wil alleen cheddar uit Ierland. Heb hier nog een heerlijk groot blok liggen, ideaal en zooooo lekker! Die cheddar blokkies die ze hier verkopen vind ik smakeloos, yuck! Anyway, de beste/lekkerste burger? Jeetje..... In Barcelona vorig jaar bij http://www.sandwichandfriends.com/ die waren echt huge! En zeer smaakvol. | |
Tim86 | vrijdag 27 juni 2014 @ 17:37 |
Thanks voor de tips. Binnenkort maar eens wat checken. Ik vond die burgers bij de Stairway ook altijd wel prima, maar dat is zo'n kuttent verder. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 juni 2014 @ 18:01 |
In de UK maken ze ook heerlijke chedder | |
kikoooooo | vrijdag 27 juni 2014 @ 18:17 |
Burger Bar is echt heel erg baas. Die Angus is fantastisch. Jullie Utrechtenaren mogen blij zijn ![]() | |
koffiemetmelkensuiker | vrijdag 27 juni 2014 @ 18:19 |
De beste komt toch uit wisconsin? ![]() | |
robber57 | vrijdag 27 juni 2014 @ 20:17 |
Dat was lang geleden een pareltje ( toen de kroeg er nog achter zat) , nu is het 1 van de vele snackbars gerund door chinezen/koreanen/ vietnamesen met "gezonde" snacks gebakken in vloeibaar vet en krijg je er de smakeloze maar zoete frietsaus bij ![]() | |
robber57 | vrijdag 27 juni 2014 @ 21:09 |
Mijn meest recente manier van hamburgers maken; Tartaar met hooguit 1% vet, in frankrijk kun je het gewoon in de super kopen want op iedere verpakking gehakt staat het vet gehalte vermeld maar in nl kun je als je tartaar koopt thuiskomen met gewoon mager runder gehakt , zoals bij de AH waar het magere rundergehakt 12% vet heeft en de tartaar die 3x zo duur is heeft 11% vet ![]() Afijn; magere tartaar, kruiden met de smokey cowboy burger mix van silvo , het klinkt zwaar kitch maar het is een erg lekker kruidenmengseltje,wel minimaal 2 dagen van te voren maken en dan in de koelkast laten liggen zodat het tartaar weer stevig word en niet uit elkaar valt in de pan. Tartaar op kamer temperatuur,bakken in stalen pan heter dan de hel voor 2,5 minuut,iedere 30 seconden keren. Tartaar paar minuutjes laten liggen, grote italiaanse bol ,eerst in de oven en dan het kontje in de koekenpan in de tartaar aanbaksels bakken. 48+ smeerkaas op de bodem,plakjes bacon.gurken. Kewpie(dank je Robinook),heinz,flinterdun gesneden ijsberg. nomnomnom ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 28 juni 2014 @ 17:05 |
je weet dat je op een post van ruim 6 jaar geleden reageerde? ![]() | |
robber57 | zaterdag 28 juni 2014 @ 18:07 |
Ja, maar dat zag ik te laat ![]() | |
Hagelkaas | zondag 29 juni 2014 @ 16:39 |
Waarom zou je in godsnaam tartaar gebruiken voor een hamburger (of uberhaupt)? Droge, smakeloze hap. | |
Pietverdriet | zondag 29 juni 2014 @ 17:19 |
Rood bakken | |
robber57 | maandag 30 juni 2014 @ 00:00 |
Dat dus, in een knetterhete pan bak je de tartaar van ongeveer 1 cm dikte als een blue-saignant/rare-medium biefstuk,heel kort dus, en je laat hem een paar minuten na garen in alufolie. De buitenkant is dan lekker donker en crispy en van binnen als ossehaas met de structuur van gehakt,mals en sappig en een hele magere pure vleessmaak Crap, krijg honger ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 30-06-2014 00:14:23 ] | |
Weltschmerz | maandag 30 juni 2014 @ 12:32 |
Waarom Cheddar eigenlijk? Omdat de McDonalds daar ooit een goedkope en smakeloze variant van heeft ontdekt voor op hun cheeseburgers die het zo goed doet op de weinig realistische foto's? Er is prima Cheddar, en dat is ook best een geschikte kaas voor op de hamburger, maar zo zijn er nog een paar honderd kazen. Als je op zoek gaat naar de beste hamburger moet je juist de McDonalds burger loslaten. Dus ook de Cheddar, als je daar dan toevallig weer een keer op uitkomt is het geen verkeerde keus, maar het idee dat dat de kaas is voor op een hamburger heeft meer te maken met het feit dat de McDonalds het beeld van een hamburger heeft gekaapt dan met die kaas. |