Opbokken met je fazantgehak....!!!quote:Op vrijdag 9 maart 2012 15:37 schreef Pengwyn het volgende:
In Bennekom, bij het Koetshuis schijn je een enorm lekkere luxe burger te kunnen krijgen van Fazantgehakt! Wel bellen van tevoren. "De beste burgers van nederland" hebben daar getest. Zie hun website www.debesteburgersvannederland.nl en ziehier voor het filmpje van de test op Youtube:
De 'echte' Italiaanse bol die in Nederland bedacht is?quote:Op vrijdag 13 mei 2011 12:38 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij is het ook helemaal niet ongezond. Ik gebruik altijd Italiaanse bollen, niet van de AH, maar de echte, die door een Turkse bakker aan Italiaanse specialiteitenwinkels worden geleverd. Dat is behalve ontzettend lekker deeg ook behoorlijk vullend deeg, zodat je aan een broodje met evenredig grote hamburger met van alles erop ook een flink deel van je maaltijd hebt.
Wat gebruik je voor vlees?.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 11:23 schreef Redcoon het volgende:
Ik was nooit echt een burgerfanaat totdat ik er eentje in een random Amerikaans restaurant at... Niet te geloven hoe lekker...
Nu maak ik ze het liefst zelf, want in Nederland is de restaurantburger echt belabberd slecht. Laat je trouwens niet verleiden om een entrecote of een ander stuk duur vlees als basis voor gehakt te gebruiken, dat is echt waanzin.
Whehe, in Las Vegas heb ik daar veel van gevretenquote:
Burgermeester maakt anders echt hele goede burgers hoor. En relatief gezond. Absoluut niets mis mee.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 07:46 schreef tjoptjop het volgende:
In Amsterdam (geen idee van andere grote steden) zijn ze ook in opkomst, zie bijv Burgermeester of de Burger Bar. Ik ben er blij mee, een goede burger is![]()
Het niveau van de VS heeft het natuurlijk niet, maar daar is de burger ook cultureel erfgoed.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
quote:Op donderdag 22 maart 2012 09:48 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Burgermeester maakt anders echt hele goede burgers hoor. En relatief gezond. Absoluut niets mis mee.Beweer ik het tegendeel dan?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Gewoon Rundertartaar uit de supermarkt. De precieze samenstelling weet ik niet, maar imo krijg je d'r wel lekkere burgers vanquote:Op donderdag 22 maart 2012 08:41 schreef tjoptjop het volgende:
tartaar is evenals gehakt een vrij loze term. Want waar bestaat het uit
tartaar zoals de slager en supermarkt verkoopt is imho te mager voor een lekkere burger.
Bah.. Ik vind McD burgers echt zwaar minder altijd. BurgerKing is dan wel weer vrij goed te doen.. Double Whopper met Bacon..quote:
quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:02 schreef VeX- het volgende:
Die wegwerphamburgers van Burger King en McDonalds komen niet eens in de buurt van de beste hamburger.
quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:02 schreef VeX- het volgende:
Die wegwerphamburgers van Burger King en McDonalds komen niet eens in de buurt van de beste hamburger.
Cheddar en "???" kaas?quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:19 schreef Catch22- het volgende:
Mijn vaste recept. Ziet er wat armoedig uit zo, maar is wel heerlijk
Da's natuurlijk geen echte cheddar!quote:Op donderdag 22 maart 2012 18:33 schreef Bizznitch het volgende:
[..]
Cheddar plastic en "???" kaas?
Ziet eruit..
Ik denk anders wel dat de burgers hier beter voor je zijn dan wat die yankees je voorschotelen. Dat is waar ik op reageer. Zomaar een gevoel.quote:
Investeer eens in goede broodjes!quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:19 schreef Catch22- het volgende:
Mijn vaste recept. Ziet er wat armoedig uit zo, maar is wel heerlijk
Jon belegen. Die doe ik er in de pan al op.quote:Op donderdag 22 maart 2012 18:33 schreef Bizznitch het volgende:
[..]
Cheddar en "???" kaas?
Ziet eruit..
De drie keer dat ik daar eten weg had was ik misselijk na de tijd.quote:Op vrijdag 21 maart 2008 19:54 schreef Flurry het volgende:
De snackbar aan de Kerklaan in Groningen maakt z'n eigen hamburgers en die zijn echt geweldig
Die vierkante plakjes "cheddar" zijn vaak ook maar heel gedeeltelijk kaas.quote:Op donderdag 22 maart 2012 20:11 schreef THEFXR het volgende:
hamburgers met kaas zijn geen hamburgers
Daarbij is tartaar veel te mager, dan zit je met minder dan 20% vet. Da's wel de ondergrens voor een goeie burger. Voor een echt mals en sappig exemplaar kan je beter richting de 30% vet gaan. Dan zijn entrecotes enzo ook te mager, en daarnaast heeft een entrecote niet enorm veel smaak. Een entrecote bijvoorbeeld is populair vanwege de malsheid, maar als je hem door de vleesmolen heen gooit, boeit dat ook niet meer.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:41 schreef tjoptjop het volgende:
tartaar is evenals gehakt een vrij loze term. Want waar bestaat het uit
tartaar zoals de slager en supermarkt verkoopt is imho te mager voor een lekkere burger.
Giraffe is wel ok, maar je kunt in Londen echt een stuk beter krijgen. Qua keten zou ik altijd Byron bovenaan zetten, als je dan toch voor gemak kiest.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 18:55 schreef Yellowcard het volgende:
In Londen heb ik deze gegeten bij Giraffe Burger. Heerlijk stuk vlees precies goed.
[ afbeelding ]
Als ik ze zelf maak neem ik 2 tartaartjes en bak ze medium rare.
Daarom ookquote:Op dinsdag 27 maart 2012 18:24 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die vierkante plakjes "cheddar" zijn vaak ook maar heel gedeeltelijk kaas.
Papa Joe's is ook dé tent voor hamburgers in Groningen.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 17:59 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
De drie keer dat ik daar eten weg had was ik misselijk na de tijd.
Papa Joe'squote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:47 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Papa Joe's is ook dé tent voor hamburgers in Groningen.
De biefburgers die ik gebruik zijn dezelfde als die zij gebruiken
100xquote:Op dinsdag 27 maart 2012 22:30 schreef Catch22- het volgende:
Marktslager op de vismarkt (di, vr en za)
Bedankt!quote:Op dinsdag 27 maart 2012 22:38 schreef Catch22- het volgende:
Grillpan hard opstoken, burgers zonder olie in de pan, minuut of drie per kant en dan op gevoel checken of het klaar is.
Ja en dan de dooier die er lekker overheen druiptquote:Op woensdag 28 maart 2012 11:13 schreef mister_popcorn het volgende:
Niemand een gebakken eitje op de burger erbij?
En die zijn me toch lekker.... Burger Bar is echt lekkerquote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:47 schreef Mylene het volgende:
http://www.burger-bar.nl
Ze hebben ook hamburgers van Wagyu rundvlees, betaal je wel het dubbele.
Verder http://www.burgermeester.eu.
Burgerbar maar een keer proberen dan, hoewel ik bang ben dat ik in Londen teveel verwend ben. Een burger van Wagyu is trouwens wat onzinnig. Wagyu is vooral geliefd om zijn malsheid en sappigheid. Malsheid boeit natuurlijk niet in een burger, en sappigheid krijg je ook door van een gewoon goed rund meer dan 20% vet in de mix te nemen...quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:47 schreef Mylene het volgende:
http://www.burger-bar.nl
Ze hebben ook hamburgers van Wagyu rundvlees, betaal je wel het dubbele.
Verder http://www.burgermeester.eu.
Die op Camrose in North Hollywood?quote:Op woensdag 28 maart 2012 14:34 schreef Yellowcard het volgende:
Van de fastfoodketens vind ik die van In & Out Burger het beste. Ze zijn alleen aan de west coast te vinden. Op de 1 of andere manier smaken ze verser dan die van de mac en king.
Shut the fuck up, Donnyquote:Op woensdag 28 maart 2012 15:59 schreef CutCake het volgende:
[..]
Ik weet, alleen daar hebben ze het in de beste film ooit niet over...
Dat is inderdaad een issue. Ik zet zelf altijd het grillpannetje even onder de grill, hoewel het handvat daar niet beter van wordt. Je hoeft ook geen cheddar te nemen, volgens mij komt dat idee ook alleen maar bij McDonalds vandaan. Gewoon een beetje smaakvolle kaas die koud al smeuiig is.quote:
The Bird >>>>>>> Whitetrashfood.quote:Op woensdag 28 maart 2012 16:53 schreef Lov1 het volgende:
Erg tof restaurant, erg lekkere burgers (in Berlijn): http://www.whitetrashfastfood.com![]()
hehe vind het net andersom, ok zittenb is wel wat prettiger bij Burgermeester maar de burgers van de Burger Bar zijn imho beter.quote:Op woensdag 28 maart 2012 14:43 schreef SHOOOTO het volgende:
Burgermeester > burgerbar
(en je kan relaxen zitten bij Burgermeester)
[ link | afbeelding ]
meesterlijke burgers @ Burgermeester, Amsterdam
Eindelijk een waardige concurrent voor deze burgerquote:Op woensdag 28 maart 2012 15:19 schreef HostiMeister het volgende:
Ik eet zelden een hamburger, maar mocht ik er toch zin in hebben gaat het meestal zo in zijn werk:
Als ik hamburgers eet is het meestal zelfgemaakt, alhoewel dit recept veel smaakt naar een BigMac. Het vlees is van Kobe koeien die geslacht zijn door samoerais bij de derde volle maan van het jaar, anders kan het echt niet. De sla komt van een stukje grond in tibet af, speciaal laten importeren via expres-lucht-post door de monniken daar, evenals de tomaten.
Voor brood gebruik ik natuurlijk tarwe dat van mijn eigen grond afkomt, zodat ik kan reguleren welke stoffen in het meel terecht komen. Ik heb een eigen gistcultuur gekweekt die bestaat uit een kruising van maar liefst 5 exotische gist-families. Daarnaast blief ik geen kaas op mijn hamburger. Het grillen van deze eetbare stukjes kunst laat ik doen door Ferran Adria, de enige andere man die ook in mijn keuken mag komen.
Om het af te maken gebruik ik mijn unieke titanium garde in een aluminium kom om van kwarteleieren, wat citroensap, een scheutje Dalmore 62 single malt en extra virgine olijfolie (afkomstig van olijven die hand geplukt zijn door 12 maagden in Toscane) een whiskeymayonaise te maken. Hier schaaf ik dan wat vers geïmporteerde witte truffel (mits in het seizoen) doorheen om het af te maken.
Lekker als midnight snack, met een stevige kwak Heinz. Toppertje.
Gewoon, rundergehakt. En als ik echt gek wil doen laat ik het door de slager draaien.quote:
Is dat bedoeld om een hamburger met vulling te maken? Je kan anders ook de deksel van een blik Jodenkoeken gebruiken.quote:Op donderdag 29 maart 2012 10:30 schreef Catch22- het volgende:
[ afbeelding ]
zon ding wil ik nog een keer hebben
8 year olds...quote:
quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:13 schreef Sorbootje het volgende:
Net gegeten![]()
[ afbeelding ]
Hamburger van rundergehakt met harissa erdoor, en fijngehakte kappertjes, een uitje, koriander en zout en peper. Broodje ook even in de grilpan en besmeerd met houmous. Was lekker.
Tijd voor 'n update, want houdt niet iedereen van een heerlijke hamburger?quote:Ik hou van goede hamburgers en woon in Utrecht  Here we go ....
Diner66 (achter station): Lekkere grote american style burgers. Vers gemaakt, soms ook met liefde (maw. de kwaliteit varieert).
De Reunie (bij de dom om de hoek): De Wagyu burger van 18 euro. Super lekker. En heerlijke zelf gemaakte sausjes en frites en alles supervers heerlijk! Wel onzin dat ze er bacon bij doen idd.
Buurten (burgemeester nogwatstraat zie kombuurten.nl): Heerlijke burger van lokaal bio rundvlees. Ze hebben hier ook super lekkere broodjes gehaktbal! Eigenlijk is alles hier goed (gratis wifi, terras).
Stairway to Heaven (mariaplaats): Heeft ook een goede custom burger.
Mick O'connels Irish pub (bij janskerkhof in zijstraat): Lijkt een goede burger, maar is te slecht doorbakken en te zwaar gekruid denk ik ... ik ben er totaal aan kapot gegaan. Afrader deze dus.
Petit restaurant Royal (Kanaalstraat): Hebben erg lekkere verse burgers en zo dun als tosti's maar soms wel lekker maroccaanse style voor de afwisseling.
Meneer Smakers zit tegenwoordig ook aan de Twijnstraat maar ik ben er niet kapot van. Picles and Wines schijnt beter te zijn.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 13:34 schreef opfokken het volgende:
[..]
Tijd voor 'n update, want houdt niet iedereen van een heerlijke hamburger?
In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers:
- Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker
- ZinInn in de vogelenbuurt in utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com)
- Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl)
- 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd
- Burgerbar (uit amsterdam) opent binnekort op het Neude
Utrecht serveerd haar burgers als maar betere en betere burgers
Toch jammer dat de cheddar smeltkaas uit de Nederlandse supermarkten zo ontzettend smakeloos is.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:, cheddar er op (nee, geen smeltkaas maar gewoon plakken cheddar van een blok).
quote:Op vrijdag 27 juni 2014 13:34 schreef opfokken het volgende:
[..]
Tijd voor 'n update, want houdt niet iedereen van een heerlijke hamburger?
In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers:
- Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker
- ZinInn in de vogelenbuurt in utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com)
- Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl)
- 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd
- Burgerbar (uit amsterdam) opent binnekort op het Neude
Utrecht serveerd haar burgers als maar betere en betere burgers
Thanks voor de tips. Binnenkort maar eens wat checken. Ik vond die burgers bij de Stairway ook altijd wel prima, maar dat is zo'n kuttent verder.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 14:25 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Meneer Smakers zit tegenwoordig ook aan de Twijnstraat maar ik ben er niet kapot van. Picles and Wines schijnt beter te zijn.
In de UK maken ze ook heerlijke chedderquote:Op vrijdag 27 juni 2014 17:30 schreef ChilllayD het volgende:
Ik wil alleen cheddar uit Ierland. Heb hier nog een heerlijk groot blok liggen, ideaal en zooooo lekker!
De beste komt toch uit wisconsin?quote:Op vrijdag 27 juni 2014 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de UK maken ze ook heerlijke chedder
Dat was lang geleden een pareltje ( toen de kroeg er nog achter zat) , nu is het 1 van de vele snackbars gerund door chinezen/koreanen/ vietnamesen met "gezonde" snacks gebakken in vloeibaar vet en krijg je er de smakeloze maar zoete frietsaus bijquote:Op vrijdag 21 maart 2008 18:11 schreef MdMa98 het volgende:
snackbar t eiland in hhw natuurlijk! lekker met gebakken uit en veel saus
je weet dat je op een post van ruim 6 jaar geleden reageerde?quote:Op vrijdag 27 juni 2014 20:17 schreef robber57 het volgende:
[..]
Dat was lang geleden een pareltje ( toen de kroeg er nog achter zat) , nu is het 1 van de vele snackbars gerund door chinezen/koreanen/ vietnamesen met "gezonde" snacks gebakken in vloeibaar vet en krijg je er de smakeloze maar zoete frietsaus bij
Waarom zou je in godsnaam tartaar gebruiken voor een hamburger (of uberhaupt)? Droge, smakeloze hap.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 21:09 schreef robber57 het volgende:
Mijn meest recente manier van hamburgers maken;
Tartaar met hooguit 1% vet, in frankrijk kun je het gewoon in de super kopen want op iedere verpakking gehakt staat het vet gehalte vermeld maar in nl kun je als je tartaar koopt thuiskomen met gewoon mager runder gehakt , zoals bij de AH waar het magere rundergehakt 12% vet heeft en de tartaar die 3x zo duur is heeft 11% vet![]()
Afijn; magere tartaar, kruiden met de smokey cowboy burger mix van silvo , het klinkt zwaar kitch maar het is een erg lekker kruidenmengseltje,wel minimaal 2 dagen van te voren maken en dan in de koelkast laten liggen zodat het tartaar weer stevig word en niet uit elkaar valt in de pan.
Tartaar op kamer temperatuur,bakken in stalen pan heter dan de hel voor 2,5 minuut,iedere 30 seconden keren.
Tartaar paar minuutjes laten liggen, grote italiaanse bol ,eerst in de oven en dan het kontje in de koekenpan in de tartaar aanbaksels bakken.
48+ smeerkaas op de bodem,plakjes bacon.gurken. Kewpie(dank je Robinook),heinz,flinterdun gesneden ijsberg. nomnomnom
Rood bakkenquote:Op zondag 29 juni 2014 16:39 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Waarom zou je in godsnaam tartaar gebruiken voor een hamburger (of uberhaupt)? Droge, smakeloze hap.
Dat dus, in een knetterhete pan bak je de tartaar van ongeveer 1 cm dikte als een blue-saignant/rare-medium biefstuk,heel kort dus, en je laat hem een paar minuten na garen in alufolie.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |