abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_109398053
quote:
11s.gif Op donderdag 22 maart 2012 17:19 schreef Catch22- het volgende:


Mijn vaste recept. Ziet er wat armoedig uit zo, maar is wel heerlijk :)
Investeer eens in goede broodjes!
  donderdag 22 maart 2012 @ 20:10:25 #227
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109400700
quote:
11s.gif Op donderdag 22 maart 2012 18:33 schreef Bizznitch het volgende:

[..]

Cheddar en "???" kaas?
Ziet er :~ uit..
Jon belegen. Die doe ik er in de pan al op.

Broodjes zijn burger buns die onder de grillplaat zijn geweest.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 22 maart 2012 @ 20:11:14 #228
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_109400757
hamburgers met kaas zijn geen hamburgers :(
  donderdag 22 maart 2012 @ 20:11:26 #229
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109400768
Oja en t zijn 250grams biefburgers van de marktslager. Bam!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109574859
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2008 19:54 schreef Flurry het volgende:
De snackbar aan de Kerklaan in Groningen maakt z'n eigen hamburgers en die zijn echt geweldig :)
De drie keer dat ik daar eten weg had was ik misselijk na de tijd.
pi_109575720
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 20:11 schreef THEFXR het volgende:
hamburgers met kaas zijn geen hamburgers :(
Die vierkante plakjes "cheddar" zijn vaak ook maar heel gedeeltelijk kaas.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_109576635
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 08:41 schreef tjoptjop het volgende:
tartaar is evenals gehakt een vrij loze term. Want waar bestaat het uit :P

tartaar zoals de slager en supermarkt verkoopt is imho te mager voor een lekkere burger.
Daarbij is tartaar veel te mager, dan zit je met minder dan 20% vet. Da's wel de ondergrens voor een goeie burger. Voor een echt mals en sappig exemplaar kan je beter richting de 30% vet gaan. Dan zijn entrecotes enzo ook te mager, en daarnaast heeft een entrecote niet enorm veel smaak. Een entrecote bijvoorbeeld is populair vanwege de malsheid, maar als je hem door de vleesmolen heen gooit, boeit dat ook niet meer.

Gewoon enigzins vette stukken uit de hals of bil is prima. Belangrijker is de smaak, en die hangt ook weer samen met het beest dat je eet. Het verschil tussen rundvlees van de Appie en wat bij ons thuis uit de weide komt proef je. Zeker als het ook goed gehangen heeft, etc... Geef dus wat meer geld uit bij een goeie slager, maar bespaar geld door geen entrecote te kopen.

Oh, en maal zelf (of laat de slager het voor je neus doen), dan vermijd je tenminste alle toevoegingen.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_109576852
In Londen heb ik deze gegeten bij Giraffe Burger. Heerlijk stuk vlees precies goed.



Als ik ze zelf maak neem ik 2 tartaartjes en bak ze medium rare.
pi_109577135
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 18:55 schreef Yellowcard het volgende:
In Londen heb ik deze gegeten bij Giraffe Burger. Heerlijk stuk vlees precies goed.

[ afbeelding ]

Als ik ze zelf maak neem ik 2 tartaartjes en bak ze medium rare.
Giraffe is wel ok, maar je kunt in Londen echt een stuk beter krijgen. Qua keten zou ik altijd Byron bovenaan zetten, als je dan toch voor gemak kiest.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_109577627
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 18:24 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die vierkante plakjes "cheddar" zijn vaak ook maar heel gedeeltelijk kaas.
Daarom ook



als ik ze zelf maak
pi_109579235
Maar dat smelt voor geen meter toch?
  dinsdag 27 maart 2012 @ 20:47:26 #237
16715 Mylene
*schatje*
pi_109582083
http://www.burger-bar.nl

Ze hebben ook hamburgers van Wagyu rundvlees, betaal je wel het dubbele.

Verder http://www.burgermeester.eu.
  dinsdag 27 maart 2012 @ 20:47:58 #238
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109582113
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 17:59 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

De drie keer dat ik daar eten weg had was ik misselijk na de tijd.
Papa Joe's is ook dé tent voor hamburgers in Groningen.

De biefburgers die ik gebruik zijn dezelfde als die zij gebruiken :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109588152
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 20:47 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Papa Joe's is ook dé tent voor hamburgers in Groningen.

De biefburgers die ik gebruik zijn dezelfde als die zij gebruiken :)
Papa Joe's _O_ Voor mij heeft nog geen andere burger daaraan getipt.

Zeg... Waar haal je die burgers?! :9~
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 27 maart 2012 @ 22:30:59 #240
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109588352
Marktslager op de vismarkt (di, vr en za)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109588579
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 22:30 schreef Catch22- het volgende:
Marktslager op de vismarkt (di, vr en za)
100x _O_

Enneh... hoe maak jij ze klaar? :@
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 27 maart 2012 @ 22:38:37 #242
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109588948
Grillpan hard opstoken, burgers zonder olie in de pan, minuut of drie per kant en dan op gevoel checken of het klaar is.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109589164
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 22:38 schreef Catch22- het volgende:
Grillpan hard opstoken, burgers zonder olie in de pan, minuut of drie per kant en dan op gevoel checken of het klaar is.
Bedankt! ^O^ Dat gaat zeer binnenkort gebeuren :9~
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 27 maart 2012 @ 22:53:08 #244
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109589965
Peper en zout vlak ervoor naar smaak toevoegen.

Sausje maak ik van mayo, ketchup, kleine stukjes augurk en kleine stukjes rode ui.

En ik doe meestal vlak na het draaien jong belegen op de hamburger. Op het broodje doe ik eerst een laagje saus met daarop een plakje sla met daarop cheddar. Daar gaat de hamburger op. Daarboven op doe ik bacon (meebakken met hamburger), tomaat en (rode) ui. Bovenkant van het broodje besmeer ik ook met saus.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109600111
Niemand een gebakken eitje op de burger erbij?
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
  woensdag 28 maart 2012 @ 11:16:08 #246
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109600181
heb ik wel eens gedaan... Maar dat is wel een beetje extreem

(wel extreem lekker tho)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109601697
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 11:13 schreef mister_popcorn het volgende:
Niemand een gebakken eitje op de burger erbij?
Ja en dan de dooier die er lekker overheen druipt :9

Wordt wel een enorme kliederzooi overigens :')
  woensdag 28 maart 2012 @ 11:52:53 #248
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109601718
dat wordt het sowieso wel.

ik haat dit kuttopic trouwens. Elke keer krijg ik nu zin in een hamburger.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109604878
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 20:47 schreef Mylene het volgende:
http://www.burger-bar.nl

Ze hebben ook hamburgers van Wagyu rundvlees, betaal je wel het dubbele.

Verder http://www.burgermeester.eu.
En die zijn me toch lekker.... Burger Bar is echt lekker
pi_109605616
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 20:47 schreef Mylene het volgende:
http://www.burger-bar.nl

Ze hebben ook hamburgers van Wagyu rundvlees, betaal je wel het dubbele.

Verder http://www.burgermeester.eu.
Burgerbar maar een keer proberen dan, hoewel ik bang ben dat ik in Londen teveel verwend ben. Een burger van Wagyu is trouwens wat onzinnig. Wagyu is vooral geliefd om zijn malsheid en sappigheid. Malsheid boeit natuurlijk niet in een burger, en sappigheid krijg je ook door van een gewoon goed rund meer dan 20% vet in de mix te nemen...

Daarnaast zal het ook wel een vaag Wagyu-aftreksel zijn, in Nederland zie je nauwelijks echt goed Wagyu vlees.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_109606143
Carls Jr.
of zelf maken
of bij sommige kleine eetgelegenheden die ze zelf maken.
pi_109607650
Van de fastfoodketens vind ik die van In & Out Burger het beste. Ze zijn alleen aan de west coast te vinden. Op de 1 of andere manier smaken ze verser dan die van de mac en king.
  woensdag 28 maart 2012 @ 14:43:38 #253
163039 SHOOOTO
ottokukukara shooto!
pi_109608005
Burgermeester > burgerbar

(en je kan relaxen zitten bij Burgermeester)


meesterlijke burgers @ Burgermeester, Amsterdam
pi_109608301
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 14:34 schreef Yellowcard het volgende:
Van de fastfoodketens vind ik die van In & Out Burger het beste. Ze zijn alleen aan de west coast te vinden. Op de 1 of andere manier smaken ze verser dan die van de mac en king.
Die op Camrose in North Hollywood?
pi_109608375
Ze hebben iets van 250 lokaties...
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_109608533
Bij de Burgerij hebben ze ook goede burgers. Maar het is wel een restaurant van een zorginstelling dus dat moet je dan wel weer willen. Maar ik vond ze goed te eten.

http://www.gasterijdebuurvrouw.nl/index.html
pi_109609353
Ik eet zelden een hamburger, maar mocht ik er toch zin in hebben gaat het meestal zo in zijn werk:

Als ik hamburgers eet is het meestal zelfgemaakt, alhoewel dit recept veel smaakt naar een BigMac. Het vlees is van Kobe koeien die geslacht zijn door samoerais bij de derde volle maan van het jaar, anders kan het echt niet. De sla komt van een stukje grond in tibet af, speciaal laten importeren via expres-lucht-post door de monniken daar, evenals de tomaten.

Voor brood gebruik ik natuurlijk tarwe dat van mijn eigen grond afkomt, zodat ik kan reguleren welke stoffen in het meel terecht komen. Ik heb een eigen gistcultuur gekweekt die bestaat uit een kruising van maar liefst 5 exotische gist-families. Daarnaast blief ik geen kaas op mijn hamburger. Het grillen van deze eetbare stukjes kunst laat ik doen door Ferran Adria, de enige andere man die ook in mijn keuken mag komen.

Om het af te maken gebruik ik mijn unieke titanium garde in een aluminium kom om van kwarteleieren, wat citroensap, een scheutje Dalmore 62 single malt en extra virgine olijfolie (afkomstig van olijven die hand geplukt zijn door 12 maagden in Toscane) een whiskeymayonaise te maken. Hier schaaf ik dan wat vers geïmporteerde witte truffel (mits in het seizoen) doorheen om het af te maken.

Lekker als midnight snack, met een stevige kwak Heinz. Toppertje.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  woensdag 28 maart 2012 @ 15:26:48 #258
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109609630
WHWHHAHAHAHA
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109609734
Je super-burger verneuken met een stevige kwak ketchup :')
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_109610975
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 14:53 schreef Bajskorv het volgende:
Ze hebben iets van 250 lokaties...
Ik weet, alleen daar hebben ze het in de beste film ooit niet over...
  woensdag 28 maart 2012 @ 16:01:56 #261
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109611080
in de beste film ooit hebben ze het over big kahuna?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109611125
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:59 schreef CutCake het volgende:

[..]

Ik weet, alleen daar hebben ze het in de beste film ooit niet over...
Shut the fuck up, Donny
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_109611191
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 16:03 schreef Bajskorv het volgende:

[..]

Shut the fuck up, Donny
Just sayin'dude..
pi_109613003
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 19:50 schreef tjoptjop het volgende:
Maar dat smelt voor geen meter toch?
Dat is inderdaad een issue. Ik zet zelf altijd het grillpannetje even onder de grill, hoewel het handvat daar niet beter van wordt. Je hoeft ook geen cheddar te nemen, volgens mij komt dat idee ook alleen maar bij McDonalds vandaan. Gewoon een beetje smaakvolle kaas die koud al smeuiig is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 28 maart 2012 @ 16:53:45 #265
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_109613160
Erg tof restaurant, erg lekkere burgers (in Berlijn): http://www.whitetrashfastfood.com :9~ ^O^
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
  woensdag 28 maart 2012 @ 16:53:57 #266
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109613173
wat ik wil eens doe, is de kaas in de pan op de hamburger doen als je hem net omdraait. Als je er dan een andere pan oplegt creeër je een oven en dan smelt eea wel mooi.

dan moet je vuur wel omlaag draaien, als het goed straalt je grillpan dan nog veel hitte door.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 28 maart 2012 @ 17:00:44 #267
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_109613478
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 16:53 schreef Lov1 het volgende:
Erg tof restaurant, erg lekkere burgers (in Berlijn): http://www.whitetrashfastfood.com :9~ ^O^
The Bird >>>>>>> Whitetrashfood.

http://www.thebirdinberlin.com/index.htm
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_109614977
quote:
14s.gif Op woensdag 28 maart 2012 14:43 schreef SHOOOTO het volgende:
Burgermeester > burgerbar

(en je kan relaxen zitten bij Burgermeester)

[ link | afbeelding ]
meesterlijke burgers @ Burgermeester, Amsterdam
hehe vind het net andersom, ok zittenb is wel wat prettiger bij Burgermeester maar de burgers van de Burger Bar zijn imho beter.
pi_109615184
quote:
3s.gif Op woensdag 28 maart 2012 15:19 schreef HostiMeister het volgende:
Ik eet zelden een hamburger, maar mocht ik er toch zin in hebben gaat het meestal zo in zijn werk:

Als ik hamburgers eet is het meestal zelfgemaakt, alhoewel dit recept veel smaakt naar een BigMac. Het vlees is van Kobe koeien die geslacht zijn door samoerais bij de derde volle maan van het jaar, anders kan het echt niet. De sla komt van een stukje grond in tibet af, speciaal laten importeren via expres-lucht-post door de monniken daar, evenals de tomaten.

Voor brood gebruik ik natuurlijk tarwe dat van mijn eigen grond afkomt, zodat ik kan reguleren welke stoffen in het meel terecht komen. Ik heb een eigen gistcultuur gekweekt die bestaat uit een kruising van maar liefst 5 exotische gist-families. Daarnaast blief ik geen kaas op mijn hamburger. Het grillen van deze eetbare stukjes kunst laat ik doen door Ferran Adria, de enige andere man die ook in mijn keuken mag komen.

Om het af te maken gebruik ik mijn unieke titanium garde in een aluminium kom om van kwarteleieren, wat citroensap, een scheutje Dalmore 62 single malt en extra virgine olijfolie (afkomstig van olijven die hand geplukt zijn door 12 maagden in Toscane) een whiskeymayonaise te maken. Hier schaaf ik dan wat vers geïmporteerde witte truffel (mits in het seizoen) doorheen om het af te maken.

Lekker als midnight snack, met een stevige kwak Heinz. Toppertje.
Eindelijk een waardige concurrent voor deze burger :)

http://www.vleesmagazine.(...)maandlonen-2928.html
  woensdag 28 maart 2012 @ 18:51:03 #270
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_109617957
Doe mij ook de burgermeester maar :Y
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  woensdag 28 maart 2012 @ 18:52:31 #271
309481 Burrito
Ajax Amsterdam
pi_109617998
Shake Shack _O_ _O_
pi_109624034
Een testje van de beste burgers in Amsterdam. Vanaf 6:15.

pi_109625686
quote:
99s.gif Op woensdag 28 maart 2012 18:52 schreef Burrito het volgende:
Shake Shack _O_ _O_
:9~ :9~ :9~
  donderdag 29 maart 2012 @ 10:14:39 #274
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_109642889
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 17:30 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Wat gebruik je voor vlees?.
Gewoon, rundergehakt. En als ik echt gek wil doen laat ik het door de slager draaien.

Ik gooi er paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en een fijngesnipperd sjalotje door. Soms ook wat fijngebakken en verkruimelde bacon. Mengen, in vorm kneden op laten 'opstijven' in de koelkast.

[ Bericht 0% gewijzigd door Redcoon op 29-03-2012 10:25:53 ]
  donderdag 29 maart 2012 @ 10:30:12 #275
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109643297


zon ding wil ik nog een keer hebben
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 29 maart 2012 @ 10:34:23 #276
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_109643409
quote:
11s.gif Op donderdag 29 maart 2012 10:30 schreef Catch22- het volgende:
[ afbeelding ]

zon ding wil ik nog een keer hebben
Is dat bedoeld om een hamburger met vulling te maken? Je kan anders ook de deksel van een blik Jodenkoeken gebruiken.
pi_109664137
Net gegeten :Y)



Hamburger van rundergehakt met harissa erdoor, en fijngehakte kappertjes, een uitje, koriander en zout en peper. Broodje ook even in de grilpan en besmeerd met houmous. Was lekker.
  donderdag 29 maart 2012 @ 20:42:18 #278
168739 Red_85
'echt wel'
pi_109667913
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 16:04 schreef CutCake het volgende:

[..]

Just sayin'dude..
8 year olds...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_109671916
Die van de Lidl is extreem lekker. c_/
  donderdag 29 maart 2012 @ 22:06:25 #280
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_109673266
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 19:13 schreef Sorbootje het volgende:
Net gegeten :Y)

[ afbeelding ]

Hamburger van rundergehakt met harissa erdoor, en fijngehakte kappertjes, een uitje, koriander en zout en peper. Broodje ook even in de grilpan en besmeerd met houmous. Was lekker.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  vrijdag 27 juni 2014 @ 13:34:47 #281
55692 opfokken
Je weet tog
pi_141614526
quote:
Ik hou van goede hamburgers en woon in Utrecht  Here we go ....

Diner66 (achter station): Lekkere grote american style burgers. Vers gemaakt, soms ook met liefde (maw. de kwaliteit varieert).

De Reunie (bij de dom om de hoek): De Wagyu burger van 18 euro. Super lekker. En heerlijke zelf gemaakte sausjes en frites en alles supervers heerlijk! Wel onzin dat ze er bacon bij doen idd.

Buurten (burgemeester nogwatstraat zie kombuurten.nl): Heerlijke burger van lokaal bio rundvlees. Ze hebben hier ook super lekkere broodjes gehaktbal! Eigenlijk is alles hier goed (gratis wifi, terras).

Stairway to Heaven (mariaplaats): Heeft ook een goede custom burger.

Mick O'connels Irish pub (bij janskerkhof in zijstraat): Lijkt een goede burger, maar is te slecht doorbakken en te zwaar gekruid denk ik ... ik ben er totaal aan kapot gegaan. Afrader deze dus.

Petit restaurant Royal (Kanaalstraat): Hebben erg lekkere verse burgers en zo dun als tosti's maar soms wel lekker maroccaanse style voor de afwisseling.
Tijd voor 'n update, want houdt niet iedereen van een heerlijke hamburger?

In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers:

- Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker
- ZinInn in de vogelenbuurt in utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com)
- Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl)
- 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd
- Burgerbar (uit amsterdam) opent binnekort op het Neude

Utrecht serveerd haar burgers als maar betere en betere burgers :)
  vrijdag 27 juni 2014 @ 13:47:07 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141614978
Ik maak regelmatig hamburgers, neem XL hamburgerbroodjes die ik doorsnij en ff toast, maak burgers ca 200 gram rundergehakt per stuk. Alleen wat peper erdoor,
Burgers op de plaat gebakken, cheddar er op (nee, geen smeltkaas maar gewoon plakken cheddar van een blok).
Remoulade op de onderste helft van het broodje, burger met de gesmolten kaas erop, wat crispy bacon erop. Plakjes augurk, sla (ik vind Rucola erg lekker)
Ketchup erop, bovenste helft broodje erop.

Bijzonder? Moeilijk? Nee, wel lekker.
Een broodje kaas ik ook gewoon een broodje met kaas, en een broodje haring ook gewoon een broodje met haring.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141615016
Big burger delivery

Kent iemand dat?
Is lekker joh :9
Twiddel
pi_141615340
Shake Shack _O_ _O_
pi_141616475
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 13:34 schreef opfokken het volgende:

[..]

Tijd voor 'n update, want houdt niet iedereen van een heerlijke hamburger?

In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers:

- Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker
- ZinInn in de vogelenbuurt in utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com)
- Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl)
- 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd
- Burgerbar (uit amsterdam) opent binnekort op het Neude

Utrecht serveerd haar burgers als maar betere en betere burgers :)
Meneer Smakers zit tegenwoordig ook aan de Twijnstraat maar ik ben er niet kapot van. Picles and Wines schijnt beter te zijn.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_141620486
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:, cheddar er op (nee, geen smeltkaas maar gewoon plakken cheddar van een blok).
Toch jammer dat de cheddar smeltkaas uit de Nederlandse supermarkten zo ontzettend smakeloos is.
Net terug uit Amerika en daar is die supermarktsmeltkaas echt een stuk lekkerder. Zo moeilijk moet het toch niet zijn, echt kaas is het niet eens.
Al denk ik niet dat ze in Amerikaanse winkels in Nederland geïmporteerde zuivel verkopen. Helaas.
pi_141621071
Five Guys _O_ _O_
Is zich nu aan het verspreiden in de UK, misschien binnenkort in Nederland?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_141621785
Ik wil alleen cheddar uit Ierland. Heb hier nog een heerlijk groot blok liggen, ideaal en zooooo lekker!
pi_141621928
Ik wil alleen cheddar uit Ierland. Heb hier nog een heerlijk groot blok liggen, ideaal en zooooo lekker! Die cheddar blokkies die ze hier verkopen vind ik smakeloos, yuck!

Anyway, de beste/lekkerste burger? Jeetje.....
In Barcelona vorig jaar bij http://www.sandwichandfriends.com/ die waren echt huge! En zeer smaakvol.
pi_141621940
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 13:34 schreef opfokken het volgende:

[..]

Tijd voor 'n update, want houdt niet iedereen van een heerlijke hamburger?

In Utrecht heb je tegenwoordig ook nog de volgende plekken voor goede burgers:

- Burgerbar Meneer Smakers op de Nobelstraat (http://www.smakers.nl) ERG lekker
- ZinInn in de vogelenbuurt in utrecht heeft ook een lekker burgertje (http://zininn.com)
- Pickles and Wines in de steeg bij de markt... lekker sausje erop (http://www.firmapickles.nl)
- 1976 is pas geopend bij hoog catherijne, maar heb ik nog niet geprobeerd
- Burgerbar (uit amsterdam) opent binnekort op het Neude

Utrecht serveerd haar burgers als maar betere en betere burgers :)
quote:
2s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 14:25 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Meneer Smakers zit tegenwoordig ook aan de Twijnstraat maar ik ben er niet kapot van. Picles and Wines schijnt beter te zijn.
Thanks voor de tips. Binnenkort maar eens wat checken. Ik vond die burgers bij de Stairway ook altijd wel prima, maar dat is zo'n kuttent verder.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  vrijdag 27 juni 2014 @ 18:01:03 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141622562
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 17:30 schreef ChilllayD het volgende:
Ik wil alleen cheddar uit Ierland. Heb hier nog een heerlijk groot blok liggen, ideaal en zooooo lekker!
In de UK maken ze ook heerlijke chedder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141623089
Burger Bar is echt heel erg baas. Die Angus is fantastisch. Jullie Utrechtenaren mogen blij zijn :)
pi_141623121
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de UK maken ze ook heerlijke chedder
De beste komt toch uit wisconsin?

;)
  vrijdag 27 juni 2014 @ 20:17:09 #294
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_141626749
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2008 18:11 schreef MdMa98 het volgende:
snackbar t eiland in hhw natuurlijk! lekker met gebakken uit en veel saus
Dat was lang geleden een pareltje ( toen de kroeg er nog achter zat) , nu is het 1 van de vele snackbars gerund door chinezen/koreanen/ vietnamesen met "gezonde" snacks gebakken in vloeibaar vet en krijg je er de smakeloze maar zoete frietsaus bij >:)
  vrijdag 27 juni 2014 @ 21:09:08 #295
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_141628660
Mijn meest recente manier van hamburgers maken;
Tartaar met hooguit 1% vet, in frankrijk kun je het gewoon in de super kopen want op iedere verpakking gehakt staat het vet gehalte vermeld maar in nl kun je als je tartaar koopt thuiskomen met gewoon mager runder gehakt , zoals bij de AH waar het magere rundergehakt 12% vet heeft en de tartaar die 3x zo duur is heeft 11% vet :')

Afijn; magere tartaar, kruiden met de smokey cowboy burger mix van silvo , het klinkt zwaar kitch maar het is een erg lekker kruidenmengseltje,wel minimaal 2 dagen van te voren maken en dan in de koelkast laten liggen zodat het tartaar weer stevig word en niet uit elkaar valt in de pan.
Tartaar op kamer temperatuur,bakken in stalen pan heter dan de hel voor 2,5 minuut,iedere 30 seconden keren.
Tartaar paar minuutjes laten liggen, grote italiaanse bol ,eerst in de oven en dan het kontje in de koekenpan in de tartaar aanbaksels bakken.
48+ smeerkaas op de bodem,plakjes bacon.gurken. Kewpie(dank je Robinook),heinz,flinterdun gesneden ijsberg. nomnomnom :9
pi_141648861
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 20:17 schreef robber57 het volgende:

[..]

Dat was lang geleden een pareltje ( toen de kroeg er nog achter zat) , nu is het 1 van de vele snackbars gerund door chinezen/koreanen/ vietnamesen met "gezonde" snacks gebakken in vloeibaar vet en krijg je er de smakeloze maar zoete frietsaus bij >:)
je weet dat je op een post van ruim 6 jaar geleden reageerde? ;)
  zaterdag 28 juni 2014 @ 18:07:39 #297
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_141650975
Ja, maar dat zag ik te laat :@
pi_141684496
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juni 2014 21:09 schreef robber57 het volgende:
Mijn meest recente manier van hamburgers maken;
Tartaar met hooguit 1% vet, in frankrijk kun je het gewoon in de super kopen want op iedere verpakking gehakt staat het vet gehalte vermeld maar in nl kun je als je tartaar koopt thuiskomen met gewoon mager runder gehakt , zoals bij de AH waar het magere rundergehakt 12% vet heeft en de tartaar die 3x zo duur is heeft 11% vet :')

Afijn; magere tartaar, kruiden met de smokey cowboy burger mix van silvo , het klinkt zwaar kitch maar het is een erg lekker kruidenmengseltje,wel minimaal 2 dagen van te voren maken en dan in de koelkast laten liggen zodat het tartaar weer stevig word en niet uit elkaar valt in de pan.
Tartaar op kamer temperatuur,bakken in stalen pan heter dan de hel voor 2,5 minuut,iedere 30 seconden keren.
Tartaar paar minuutjes laten liggen, grote italiaanse bol ,eerst in de oven en dan het kontje in de koekenpan in de tartaar aanbaksels bakken.
48+ smeerkaas op de bodem,plakjes bacon.gurken. Kewpie(dank je Robinook),heinz,flinterdun gesneden ijsberg. nomnomnom :9
Waarom zou je in godsnaam tartaar gebruiken voor een hamburger (of uberhaupt)? Droge, smakeloze hap.
  zondag 29 juni 2014 @ 17:19:14 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141686091
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 16:39 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Waarom zou je in godsnaam tartaar gebruiken voor een hamburger (of uberhaupt)? Droge, smakeloze hap.
Rood bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 juni 2014 @ 00:00:06 #300
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_141708217
quote:
1s.gif Op zondag 29 juni 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rood bakken
Dat dus, in een knetterhete pan bak je de tartaar van ongeveer 1 cm dikte als een blue-saignant/rare-medium biefstuk,heel kort dus, en je laat hem een paar minuten na garen in alufolie.
De buitenkant is dan lekker donker en crispy en van binnen als ossehaas met de structuur van gehakt,mals en sappig en een hele magere pure vleessmaak
Crap, krijg honger ;(

[ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 30-06-2014 00:14:23 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')