BurgerKing broodjes zijn idd vaak wat aan de droge kant.. Daar staat dan wel verse, knapperige sla tegenover, iets wat bij de Mac vaak weer ontbreekt. En UIEN!quote:Op maandag 21 februari 2011 18:42 schreef RickoKun het volgende:
[..]![]()
Oh jee! Nouja om discussie te vermijden zal ik het over MIJN favo's hebben en dat zijn:
Zowel de Big Mac als de Big King (XXL)! Wel jammer dat ik van de big mac altijd gigantisch moet schijten naderhand(en de burgerking hun broodjes zijn vaak ietsje te droog!)
Daar zou je inderdaad best wel eens gelijk in hebben, dat die sauzen overeenstemmend zijn!quote:Op maandag 21 februari 2011 19:27 schreef Jeff89 het volgende:
[..]
BurgerKing broodjes zijn idd vaak wat aan de droge kant.. Daar staat dan wel verse, knapperige sla tegenover, iets wat bij de Mac vaak weer ontbreekt. En UIEN!![]()
BigKing XXL vind ik niet lekker door de saus, zelfde geldt trouwens voor de BigMac.. Eerste 2 happen gaan wel, en dan ben ik 't meteen zat.. Volgens mij is die saus vergelijkbaar?
De Whopper imitatie van de Mac (Big Tasty) vind ik trouwens ook vies.. Wederom door die vage saus. Ik wil gewoon mayo en ketchup
Die kaasburgerquote:Op maandag 21 februari 2011 19:36 schreef RijstNatie het volgende:
Gewoon bij de Febo uit de muur![]()
1,75 en dan heb je gewoon een broodje met wat sesamzaad, dezelfde als die bij de AH, met een mini burger, sla en saus.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
broodje hot shot van Charlie Chiu op utrecht centraal geen idee of hij op meer plekken zit. Maar ik kan het meestal niet laten om er een uit de muur te halen als ik er langs loopquote:Op maandag 21 februari 2011 19:58 schreef Jeff89 het volgende:
Febo Grillburger is idd zeer acceptabel, zeker voor de prijs.. Die van de Smullers zijn dan weer behoorlijk smerig.. Verder ken ik geen burger-uit-de-muur..
Dat vind ik vaak dan weer nietsquote:Op dinsdag 22 februari 2011 19:30 schreef loonytik het volgende:
Oh en het broodje "the biggest jack" van een restaurant hier in de buurt. 1.2 kilo vlees . Moet hem nog een keer gaan halen xD
http://www.jacksgrillhouse.nl/jacksspecials.htm
¤15 voor 1,2kilo. Dat zal kwaliteit zijnquote:Op dinsdag 22 februari 2011 19:30 schreef loonytik het volgende:
[..]
broodje hot shot van Charlie Chiu op utrecht centraal geen idee of hij op meer plekken zit. Maar ik kan het meestal niet laten om er een uit de muur te halen als ik er langs loop
Oh en het broodje "the biggest jack" van een restaurant hier in de buurt. 1.2 kilo vlees . Moet hem nog een keer gaan halen xD
http://www.jacksgrillhouse.nl/jacksspecials.htm
Acht dagen garen, minstensquote:Op dinsdag 1 maart 2011 20:04 schreef tjoptjop het volgende:
Slowcooking naar een hoger plan getrokken?
En welke burger raad je daar aan. Ik ben vrijdag in Amsterdam nl en wil het wel eens gaan proberenquote:
Zelfbouw gevaarte +1!quote:Op dinsdag 22 februari 2011 19:46 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
deze heb ik net op
en garnituur natuurlijkquote:Op woensdag 2 maart 2011 10:25 schreef RobinOok het volgende:
Da's saai. Zeker als je gewoon gehakt gebruikt. Bah, moet er niet aan denken zeg, een hamburger van gehakt met alleen peper en zout.
Is het echt 1,2 kg vlees, of totaal gewicht?? Ik had 1,4 kg hamburger gegeten! Vlees zelf weegt 1 kg! Je krijgt een groot broodmes bij.quote:Op dinsdag 22 februari 2011 19:30 schreef loonytik het volgende:
[..]
broodje hot shot van Charlie Chiu op utrecht centraal geen idee of hij op meer plekken zit. Maar ik kan het meestal niet laten om er een uit de muur te halen als ik er langs loop
Oh en het broodje "the biggest jack" van een restaurant hier in de buurt. 1.2 kilo vlees . Moet hem nog een keer gaan halen xD
http://www.jacksgrillhouse.nl/jacksspecials.htm
Bah. Dat is voor mij een weekconsumptie aan vlees.quote:Op woensdag 2 maart 2011 10:31 schreef AdBlocker het volgende:
[..]
Is het echt 1,2 kg vlees, of totaal gewicht?? Ik had 1,4 kg hamburger gegeten! Vlees zelf weegt 1 kg! Je krijgt een groot broodmes bij.Zie www.boothuisdetroost.nl
quote:Op woensdag 2 maart 2011 10:34 schreef RobinOok het volgende:
Nou, dan ga ik mijn laatste creatie hier ook nog eens neerplempen. Met lekker veel smaakmakers door het vlees gemengd.![]()
[ link | afbeelding ]
Had nog wat simpele biefstukjes over die op moesten, dus hup door de gehaktmolen en aangemaakt met:
2 el fijngehaktje sjalot
2 el fijngehakte koriander
1 lenteuitje in ringetjes
1 knoflookje, geraspt
1 eierdooier
0,5 tl citroenrasp
0,25 tl shichimi togarashi
1 tl zout
1 tl grofgemalen peper
1 el sesamzaadjes met rooksmaakje (kun je door 't vlees mengen of later erop strooien)
Op een ciabattaatje, ook even gegrilld naast de hamburger
Plakjes tomaat, rode ui, nog wat koriander voor de kleur en dan Tonkatsu saus en Kewpie mayonaise
Was zomaar een experimentje, maar daarna nog eens gemaakt en lief vond 'm ook erg lekker.
Maar in zo'n lamsburgertje is ook niet te versmaden, moet ik ook gauw weer eens doen. Yum!
Als je al niet eens je oven juist kunt gebruiken moet je vooral de fastfood industrie blijven sponsorenquote:Op woensdag 2 maart 2011 10:25 schreef RobinOok het volgende:
Da's saai. Zeker als je gewoon gehakt gebruikt. Bah, moet er niet aan denken zeg, een hamburger van gehakt met alleen peper en zout.
Aan een hamburger in de oven gegaard uitgedroogd trouwens ook niet.
Daar is niks mis mee hoor, dat je van pure smaken houdt is alleen maar goed en juich ik toe.. Dit is gewoon een goede variant vond ik zelfquote:Op woensdag 2 maart 2011 10:13 schreef tjoptjop het volgende:
Jezus wat gooi jij er wel niet in zeg....![]()
Wat is er mis met goed rundvlees en na het bakken even zout en peper, dat zijn imho de lekkerste
Bak je het eigenlijk aan voordat het de oven ingaat? Een grote steak laat ik ok wel een sgaen in de oven, maar een hamburger nooit geprobeerd eigenlijk.quote:Op woensdag 2 maart 2011 10:46 schreef Deimos000 het volgende:
[..]
Als je al niet eens je oven juist kunt gebruiken moet je vooral de fastfood industrie blijven sponsoren
[..]
Daar is niks mis mee hoor, dat je van pure smaken houdt is alleen maar goed en juich ik toe.. Dit is gewoon een goede variant vond ik zelf
Beetje grote toko uitzoeken, dan heb je de meeste kans. Of eentje waarvan je weet dat die een goed assortiment Japanse spullen heeft. 't Is echt lekkere mayo. (alleen niet goedkoop 5,25 is het goedkoopst wat ik tegen kwam.quote:Op woensdag 2 maart 2011 10:52 schreef tjoptjop het volgende:
Ik moet die Japanse mayo ook maar eens gaan proberen. Gewoon bij een toko te koop?
Volgens mij ben jij degene die niet weet hoe je een oven moet gebruiken.quote:Op woensdag 2 maart 2011 10:46 schreef Deimos000 het volgende:
Als je al niet eens je oven juist kunt gebruiken moet je vooral de fastfood industrie blijven sponsoren
Misschien bakt'ie zn brood wel in de koekenpanquote:Op woensdag 2 maart 2011 11:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij ben jij degene die niet weet hoe je een oven moet gebruiken.
In het psv stadion zijn het van die saaie beckers hamburgers.quote:Op woensdag 9 september 2009 18:53 schreef Zwoerd het volgende:
Die van de catering in het Twente-stadion![]()
Uit de frituur?quote:Op woensdag 2 maart 2011 11:43 schreef valek het volgende:
[..]
In het psv stadion zijn het van die saaie beckers hamburgers.
Dat doe ik wel eensquote:Op woensdag 2 maart 2011 11:40 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zijn frikandellen in de grillpan en zijn wontons in de magnetron.
Als het maar warm wordt heej!
De Jumbo heeft met enige regelmaat mooi lamsgehakt bij de 'bewuste' en bioproducten. En de prijs is meer bewust dan bio :-)quote:Op woensdag 2 maart 2011 12:17 schreef RobinOok het volgende:
Sinds appie het lamsgehakt weer uit het halal-assortiment heeft gehaald eet ik amper nog lamsgehakt. :-(
Nee, de hamburger zelf niet. De groentes moet je wel even fruiten want die garen nooit in zo'n korte tijd.. Tenzij je van knapperige/taaie groente houdt in een hamburger.quote:Op woensdag 2 maart 2011 10:54 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Bak je het eigenlijk aan voordat het de oven ingaat? Een grote steak laat ik ok wel een sgaen in de oven, maar een hamburger nooit geprobeerd eigenlijk.
quote:Op woensdag 2 maart 2011 11:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij ben jij degene die niet weet hoe je een oven moet gebruiken.
Dat lokt wel de juiste klanten toch?quote:Op woensdag 2 maart 2011 12:18 schreef motorbloempje het volgende:
de halalmeuk is überhaupt weer wat in de verdrukking gekomen bij de AH volgens mij? 't Is hier iig verplaatst en meer in de verdomhoek terecht gekomen, ook vaak met 35% korting stickers..
Ik peins er niet over. Geen haar op mijn hoofd.quote:Op woensdag 2 maart 2011 13:09 schreef Deimos000 het volgende:
Maak eerst maar eens een hamburger goed klaar in de oven dan discussiëren we wel verder over dit onderwerp
Tja, dan zijn we snel uitgewauweldquote:Op woensdag 2 maart 2011 13:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik peins er niet over. Geen haar op mijn hoofd.
quote:Op woensdag 2 maart 2011 13:09 schreef Deimos000 het volgende:
[..]
Nee, de hamburger zelf niet. De groentes moet je wel even fruiten want die garen nooit in zo'n korte tijd.. Tenzij je van knapperige/taaie groente houdt in een hamburger.
[..]![]()
Maak eerst maar eens een hamburger goed klaar in de oven dan discussiëren we wel verder over dit onderwerp
[..]
Dat lokt wel de juiste klanten toch?
Doorgegaarde droge meuk dusquote:Op woensdag 2 maart 2011 14:45 schreef Deimos000 het volgende:
[..]
Tja, dan zijn we snel uitgewauweld
Zaterdag maar weer eentje klaarmaken in de oven, grill er kort bij aan.. Lekker hoor
Overigens smaakt het niet anders dan gehaktbrood.. Of maak je dat ook in de koekenpan?
quote:
Tjonge jonge, ik maak wel wat los he?quote:Op woensdag 2 maart 2011 15:16 schreef motorbloempje het volgende:
oh, báh, gehaktbrood vind ik zó vies
Ben ondertussen naar de Burger Bar in Amsterdam geweest. Absoluut een aanrader.quote:Op zondag 20 februari 2011 21:20 schreef tjoptjop het volgende:
http://aht.seriouseats.com/ zeer leuk hamburger blog
In Amsterdam vind ik Burgermeester en Hard Rock Cafe wel zeer ok. Burger Bar ben ik nog niet geweest, maar dat gaat er binnenkort zeker van komen
quote:Op zondag 6 maart 2011 17:00 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
"In vergelijking met Burgermeester (de concurrent in Amsterdam) is het wat Amerikaanser, zo kun je er ook friet bij bestellen en hebben ze geen ongein als maaltijdsalades en vis- en vegaburgers" ().
oh lol, dan heb ik die gemist. Kon het zo snel niet op de kaart zien.quote:Op zondag 6 maart 2011 17:25 schreef TheTh1ng het volgende:
Vega ongein hebben ze wel degelijk bij de burgerbar
Heerlijke portobello champignon burgers!
[..]
Mezelf quoten is not done, ik weet het, maar ik zag dat ik nog een belofte had in te lossen.....quote:Op zondag 20 februari 2011 19:59 schreef Broertie het volgende:
Ben er nu een paar aan het maken, zal me proberen in te houden en een paar foto's maken voor ik ze opeet..... wordt vervolgd.....
Welke cheddar heb je? Ziet er een stuk beter uit dan die generieke oranje 'Cheddar' uit de supermarkt.quote:Op zondag 6 maart 2011 19:45 schreef Broertie het volgende:
[..]
Mezelf quoten is not done, ik weet het, maar ik zag dat ik nog een belofte had in te lossen.....
[ afbeelding ]
Beetje wazige foto, maar ik heb geen betere telefoon...![]()
Gewoon standaard rundergehakt gekruid met peper, zout, piri-piri, een eitje, paneermeel en een doosje liefde. Daarna op de grill gemikt en op een broodje gegarneerd met ijsbergsla, (want dat is zo lekker knapperig) tomaat, cheddarkaas, komkommer en een toefje rundvleessalade. Eenvoudige, doch voedzame en vooral lekkere maaltijd. Ik weet dat het geen haute cuisine is, maar van dit soort dingen kan ik gewoon het meest genieten!!
Het is gewoon de cheddar van de C1000....quote:Op zondag 6 maart 2011 23:14 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Welke cheddar heb je? Ziet er een stuk beter uit dan die generieke oranje 'Cheddar' uit de supermarkt.
dan doe je zoveel moeite en koop je van die wattenbollen als broodjesquote:Op zondag 6 maart 2011 19:45 schreef Broertie het volgende:
[..]
Mezelf quoten is not done, ik weet het, maar ik zag dat ik nog een belofte had in te lossen.....
[ afbeelding ]
Beetje wazige foto, maar ik heb geen betere telefoon...![]()
Gewoon standaard rundergehakt gekruid met peper, zout, piri-piri, een eitje, paneermeel en een doosje liefde. Daarna op de grill gemikt en op een broodje gegarneerd met ijsbergsla, (want dat is zo lekker knapperig) tomaat, cheddarkaas, komkommer en een toefje rundvleessalade. Eenvoudige, doch voedzame en vooral lekkere maaltijd. Ik weet dat het geen haute cuisine is, maar van dit soort dingen kan ik gewoon het meest genieten!!
Officieel is het dus met een zacht broodje, aldus de hamburgerprofessor in bovenstaand filmpjequote:Op dinsdag 8 maart 2011 21:20 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
dan doe je zoveel moeite en koop je van die wattenbollen als broodjes
mijn advies: investeer in behoorlijke broodjes als je zelf hamburgers maakt
er is groot verschil tussen een zacht bolletje van de supermarkt en een goed broodje van een bakkerquote:Op dinsdag 8 maart 2011 21:52 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Officieel is het dus met een zacht broodje, aldus de hamburgerprofessor in bovenstaand filmpje
Alhoewel ik hard brood ook wel lekker vind hoor maar dat maakt het wel lastiger om te eten als je al zo'n gigantische toren hebt..
Weet je hoe fucking moeilijk dat te vinden is? Hier in de wijde omtrek althans is niets fatsoenlijks te krijgen, of van die vloerkadetten, of van die quasi trendy broodjes, of die enorme kleffe fabriekshamburgerbroodjes uit de Superquote:Op dinsdag 8 maart 2011 21:20 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
dan doe je zoveel moeite en koop je van die wattenbollen als broodjes
mijn advies: investeer in behoorlijke broodjes als je zelf hamburgers maakt
Hier ook een beetje. Ik associeer ze nog teveel met die veel te kleffe vieze broodjes die m'n ouders altijd meenamen als we op vakantie gingenquote:Op woensdag 9 maart 2011 00:08 schreef RobinOok het volgende:
Maar ik heb ook een kadetjestrauma. Al zouden ze lekker zijn, ik haat ze.
De broodjes zijn lekker, maar het eet zo lastig. Omdat het hard is moet je meer kracht zetten en dan plet je alles ertussenuit.quote:Op woensdag 9 maart 2011 00:08 schreef RobinOok het volgende:
Mij bevallen die kleine supermarkt afbak ciabattaatjes prima als hamburgerbroodje.![]()
Ik dacht bij die foto van broertje ook "alles lijkt me lekker, behalve dat broodje".
Maar ik heb ook een kadetjestrauma. Al zouden ze lekker zijn, ik haat ze.
Ditte,quote:Op woensdag 9 maart 2011 10:12 schreef Mishu het volgende:
Wij gebruiken trouwens voor zelfgemaakte hamburgers (die super lekker maar te gezond smaken) kadetjes die we even door midden gesneden roosteren in de oven.
Tja, was vroeger hier een snackbar waar je als je een burger bestelde ze je broodje met margarine bestreken.quote:Op woensdag 9 maart 2011 10:12 schreef Mishu het volgende:
Wij gebruiken trouwens voor zelfgemaakte hamburgers (die super lekker maar te gezond smaken) kadetjes die we even door midden gesneden roosteren in de oven.
Volgens mij is het ook helemaal niet ongezond. Ik gebruik altijd Italiaanse bollen, niet van de AH, maar de echte, die door een Turkse bakker aan Italiaanse specialiteitenwinkels worden geleverd. Dat is behalve ontzettend lekker deeg ook behoorlijk vullend deeg, zodat je aan een broodje met evenredig grote hamburger met van alles erop ook een flink deel van je maaltijd hebt.quote:Op woensdag 9 maart 2011 10:12 schreef Mishu het volgende:
Wij gebruiken trouwens voor zelfgemaakte hamburgers (die super lekker maar te gezond smaken) kadetjes die we even door midden gesneden roosteren in de oven.
Speciaal voor geregistreerd?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 15:37 schreef Pengwyn het volgende:
In Bennekom, bij het Koetshuis schijn je een enorm lekkere luxe burger te kunnen krijgen van Fazantgehakt! Wel bellen van tevoren. "De beste burgers van nederland" hebben daar getest. Zie hun website www.debesteburgersvannederland.nl en ziehier voor het filmpje van de test op Youtube:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |