abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_57906759
quote:
Op maandag 7 april 2008 20:42 schreef dutchdevil het volgende:
Waar? El Popo in Deventer
Daar kun je idd erg goed eten ja El Popo is ook mijn favoriete restaurant hier in de stad Ik vind vooral de fajitas ook erg lekker En de sfeer en de bediening zijn altijd goed daar idd
pi_57907270
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 23:32 schreef Liejannuh het volgende:
Ah, zal hier morgen even wat verslagjes posten. Heb nogal wat restaurants gezien afgelopen week.
Beter laat dan nooit!

Waar? The Fox in Voorburg www.thefox.nl
Wanneer? Maandag 10 maart
Wat at je?
Voor: Gefrituurd geitenkaasje op luxe sla, aangemaakt met honingdressing en gebruineerde nootjes
Hoofd: Gegrilde tonijnfilet op roerbakgroenten, vergezeld van gembersoja saus
Na: Lauwwarme appelstrudel met vanilleroomijs en slagroom
Impressie? Slecht! het geitenkaasje was echt gefrituurd. Net als veel andere voorgerechten. Had het idee dat alle voorgerechten gefrituurd werden eigenlijk en dat gaat absoluut ten koste van de smaak. De kreeftensoep van een aantal collega's smaakte naar koffiemelk. De tonijn zelf was ok, maar de groenten vielen tegen. Heb hele slechte verhalen gehoord over het vegetarische gerecht: de quiche. De groentes die erbij geserveerd werden waren ook niet lekker. De apfelstrudel kwam rechtstreeks uit de vriezer volgens mij.
Overigens kreeg ik achteraf van veel mensen te horen dat het eten altijd slecht is in de Fox.
Kosten? 25,75 voor een 3 gangen keuze menu. We waren met een groep en hadden dus een beperkte kaart.
Cijfer? Een 4. Omdat de tonijn wel smaakte. Niet doen dus.
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 8 april 2008 @ 16:00:01 #55
95752 crew  Chell
Kluns
pi_57912349
Waar? Limoen in Utrecht
Wanneer? Zondag 6 april 2008
Wat at je?
Voor: trio van zalm met balsamicodressing
Hoofd: hertenbiefstuk met cranberrysaus

Impressie? Matig. De verschillende soorten zalm waren lekker, zij het wat koud, maar de balsamicodressing was amper terug te vinden en er werd geen stokbrood of toast bij geserveerd. Het voorgerecht van mijn vriend (paddenstoelen met knoflookroomsaus) werd ook zonder toast of brood geserveerd en was erg simpel.

Tussen het voor- en hoofdgerecht zat énorm lang en dat terwijl de zaak vrijwel leeg was. Uiteindelijk bleek mijn biefstuk aangebrand te zijn. We kregen ter compensatie wel een drankje van het huis.
De biefstuk die ik uiteindelijk kreeg was redelijk lekker, maar nog steeds een beetje aan de doorbakken kant. Mijn vriend had twee spiezen die echt heel saai waren. Het vlees was niet gekruid of wat en de champignonsaus was niet lekker. Groenten werden er nauwelijks bij geserveerd en er werd ook geen salade bij geserveerd. Wel een bakje met gebakken aardappeltjes en een chillisaus ( )

Een toetje hebben we maar niet meer genomen.

Kosten? 53,50 voor 2 personen
Cijfer? Een 5,5. Het was niet heel slecht, maar had een heel hoog 'nét niet' gehalte.
pi_57913718
Waar? Restaurant 't Huys van Bunne te Bunne (niemandsland in Drenthe).
Wanneer? een donderdag in maart met collega's

Wat at je?
Groepsmenu "Winde"
- Ham met Meloen
- Mosterdsoep
- Entrecôte met peer en rode wijnsaus
- Koffieparfait

Hierbij een rode wijn, geen idee uit welke streek of welk land.

Impressie?
Het voorgerecht van ham met meloen was erg saai. De meloen was niet zo rijp en de ham niet bijzonder smakelijk. Er leek een aardbeiensaus uit een flesje overheen te zijn gedaan ter versiering/smaak. Ook lagen er 3 gehalveerde druiven op het bord. Tsja.
cijfer: 5

De mostersoep was erg gewoontjes. Heel erg gewoontjes. Geen spekjes of extraatjes.
cijfer: 5

Het hoofdgerecht bestond uit een lekker groot stuk vlees, medium gebakken en op sommige stukken nog erg rauw en dat was taai (en koud!). Aangezien ik eigenlijk geen rauw vlees wilde eten heb ik die stukken laten liggen. De rest was wel erg smakelijk en ook de portsaus smaakte prima.
cijfer: 6

Bijgerechten waren een allegaartje van groente (rode ui, radijs, sla, tomaat, ei en een kwakje saus) en gebakken aardappeltjes die meer gekookt smaakten.
cijfer: 5,5

Nagerecht bestond uit een soort Viennetta ijsplak in koffiesmaak. Duidelijk niet zelf gemaakt. Hierbij een toefje slagroom en dat was het.
cijfer: 4,5

Ambiance: restaurant annex dorpszaal met vreselijk lelijke en kille atmosfeer in het groepsgedeelte
cijfer: 4

Bediening: vriendelijk, maar vergat tot 2x toe iemand eten te geven.
cijfer: 6

Cijfer? Totaalcijfer: 5
Prijs: menu kostte 27,50 per persoon excl. drinken
Conclusie: Niets wat ik zelf niet beter kon.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57913737
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 16:00 schreef Yoni het volgende:
Waar? Limoen in Utrecht
Wanneer? Zondag 6 april 2008
Hier liepen we zondag langs en leek ons ook wel wat Gelukkig niet gedaan dus.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57914114
Waar? Tapasrestaurant Abrikoos te Utrecht
Wanneer? zondag 30 maart

Wat at je?
Gezelschapsmenu vanaf 6 personen, 27.50 p.p

Hierbij een rode wijn in literkaraf, ook geen idee uit welke streek of welk land.

Impressie?
We kregen eerst mandjes met warm brood en kruidenboter en tapenade, prima, niets mis mee.
cijfer: 7

Daarna mochten we van een koud buffet zoveel tapas eten als we wilden. Dit buffet is een uitgebreide variatie van de Mediterrane keuken. Er was een grote variatie aan gerechtjes waarbij ik de courgettesalade en de hummus erg lekker vond.
cijfer: 7,5

Het hoofdgerecht bestond uit diverse warme tapas waarbij ook weer brood werd geserveerd. Er waren 8 verschillende gerechtjes en met name de kipvleugeltjes in een soort zoete sojasaus waren verrassend lekker. Ook de geitenkaas uit de oven met noten en honing was verrukkelijk. De garnalen smaakten dan weer nergens naar, maar er was keuze genoeg.
cijfer: 7,5

Nagerecht bestond uit een bord met verschillende nagerechtjes waaronder ijs, brownie en fruitsalade. Niets mis mee.
cijfer: 7,5

Ambiance: lokatie aan Utrechtse gracht in een werfkelder, gezellig aangekleed met achterin het restaurant 3 mooie ruime zitplaatsen voor grotere groepen. Prachtig damestoilet incl. tandenborsteltjes voor 50 cent
cijfer: 8

Bediening: erg gastvrij en deden goed hun best, soms moesten we wat langer wachten, maar het was er ook druk dus begrijpelijk.
cijfer: 8

Cijfer? Totaalcijfer: 7,5
Prijs: menu kostte 27,50 per persoon excl. drinken
Conclusie: Leuk tapasrestaurant al kregen we niet echt veel 'traditionele tapas', dat maakte de hapjes niet minder lekker. Er worden ook Salsa-lessen gegeven!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57914425
Waar? American Steakhouse Broadway te Utrecht
Wanneer? zondag 6 april

Wat at je?
De babyspareribs en cappuccino toe.

Hierbij een cola.

Impressie?
We kregen eerst een mandje met warm bruinstokbrood en kruidenboter en knoflooksaus. Ik vind knoflooksaus bij brood wel een beetje vreemd....cijfer: 7

Ik kreeg 2 grote stukken babyspareribs die gedrenkt leken in zoete saus. Het vlees was waanzinnig mals en heerlijk van smaak. Mijn tafelgenoot had de spicey ribs en ook die waren precies goed, lekker spicey, maar niet overdreven.
cijfer: 9,5

Als bijgerecht was er patat, niet echt lekker klaargemaakt, beetje slapjes en ongeveer 1 eetlepel rode kool uit een potje, 1 blaadje sla en 1 stukje komkommer. Mijn tafelgenoot had hierbij nog een klein partje tomaat. Mijn blaadje sla was iets groter. De mayonaise die we aangeboden kregen bleek 0,75 cent te kosten.
cijfer: 4,5

De cappuccino was eigenlijk gewoon koffie met een wit laagje 'iets'. Melkschuim was niet goed geklopt. Smaak was verder wel oké.
cijfer: 5

Ambiance: lokatie aan Utrechtse gracht in een werfkelder, vreselijk kaal en ongezellig! Het verfwerk leek van járen geleden en was nou niet erg mooi. Stenen vloeren, houten stoeltjes, 1 kaars op het tafeltje. Toilet niet schoon. Hmm. En ik had het koud!
cijfer: 5

Bediening: leuke vlotte meiden die snel werkten en hun best deden, strakke t-shirts over te dikke buiken blijft eigenlijk nog steeds geen gezicht, maar misschien was ze zwanger...
cijfer: 7,5

Cijfer? Totaalcijfer: 6,5
Prijs: we waren 20 euro pp kwijt incl drinken (2 cola)
Conclusie: Erg ongezellig steakhouse met een beperkte kaart, maar met grandioos lekkere spareribs! Een must voor vleeseters, anderen zouden er eigenlijk een salade oid bij moeten bestellen. Voor een 'gezellige avond' domweg mijden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Isabeau op 08-04-2008 17:46:10 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 8 april 2008 @ 17:39:54 #60
95752 crew  Chell
Kluns
pi_57914459
Waar? Lokanta in Den Haag
Wanneer? Zondag 31 maart 2008
Wat at je?
Karisik Izgara, een mixed grill met ossenhaaspuntjes, köfte, tandoori kip en lamshaas, geserveerd met gegrilde groenten, pilaf, tzaziki, knoflooksaus, turks brood en een salade.

Impressie? Super! Lokanta is een mediterraans restaurant en is ook zo ingericht. Ik krijg altijd direct een zomers gevoel als ik daar eet.

Eén van de mensen in ons gezelschap heeft een hele ernstige allergie voor sesam en moet dus altijd even checken of er nergens sesam in gebruikt wordt. Veel restaurants doen daar erg laconiek of zelfs geirriteerd over, maar onze serveerster heeft echt tot in de puntjes gecontroleerd of er nergens sesam in zat. De betreffende jongen kreeg ook in plaats van Turks Brood (waar wel sesam op zit) een aantal tortilla's.

Het eten was heerlijk, vooral de tandoori kip was echt super. De pilaf was wat smakeloos en de köfte wat aan de droge kant (maar dat vind ik het altijd), maar verder was het superlekker. Het had misschien iets meer vlees mogen zijn, want de heren in het gezelschap hadden het ook wel in hun eentje op gekund. Moet er wel bij zetten dat we niet zoveel van het brood en de salade hebben gegeten, dus dat had wellicht het 'tekort' aan vlees wel op kunnen heffen

Mijn vriendje en ik dronken bij het eten verse muntthee die echt héél lekker was. Geen glas heet water waar even gauw een lading munt in was gepropt, maar een theepotje met thee die gewoon al lekker een tijd had staan trekken.

Kosten? het eten was p.p. 12,90, de totaalprijs incl. drankjes weet ik niet meer.
Cijfer? Een 9. Vooral ook gewoon door de superservice omtrent de allergie.
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 8 april 2008 @ 17:40:43 #61
95752 crew  Chell
Kluns
pi_57914468
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:03 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hier liepen we zondag langs en leek ons ook wel wat Gelukkig niet gedaan dus.
Je hebt er inderdaad héél weinig aan gemist..... wel jammer, want het heeft wel potentie.
pi_57914508
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:40 schreef Yoni het volgende:

Je hebt er inderdaad héél weinig aan gemist..... wel jammer, want het heeft wel potentie.
Op zich had ik het echt geweldig gevonden als we er toch waren gaan eten en dan allebei hier een review plaatsen van 6 april
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57914561
Ja, is een leuke tent Isa, in Utreg
pi_57914608
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:46 schreef Bluezz het volgende:
Ja, is een leuke tent Isa, in Utreg
Welke? Dat tapasrestaurant of broadway?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57915094
Waar? Indiase specialiteiten restaurant Kohinoor of India te Arnhem
Wanneer? zaterdag 29 maart met 15+ man

Wat at je?
Dal Soep
Thali Royal

Hierbij Lassi (niet de hond, maar een erg lekker vruchtendrankje)

Impressie?

De soep smaakte eigenlijk nergens naar, nou ja, naar koriander wat er als garnering opzat. Het moest een linzensoep voorstellen. Alles was heel fijn gepureerd en smaakloos.
cijfer: 4

Het hoofdgerecht was een soort rijsttafel van kleine gerechtjes. Onder andere een bakje ijsbergsla, een bakje met lamsvlees, een bakje kip in zoete rode saus, een bakje komkommer in geweldig lekkere saus en een bakje rijst. Het smaakte prima en was meer dan genoeg.
cijfer: 7,5

Ik had nog een Peswari Nan als bijgerecht besteld, Nan met vruchten, noten en honing. Het werd geserveerd toen ik mijn eten al bijna op had en het brood was heerlijk warm met zalige honing. Geen noot of vrucht gezien Moeilijk cijfer geven...aangezien het brood niet voldeed aan wat er op het menu stond, maar wèl heel erg lekker was. Dan maar mijn uitgangscijfer geven.
cijfer: 7

Ambiance: we zaten met een grote groep mensen in een zaaltje op een bovenverdieping. Niet echt een mooi zaaltje of iets dergelijks en veel te krap. Ik mocht geregeld opstaan zodat mensen er langs konden. De opstelling van de tafels was ook reuze onhandig; met maar 1 'ingang'. De tafels en stoeltjes waren behoorlijk krakkemikkig.
cijfer: 6

Bediening: meestal 1 erg vriendelijke en gastvrije ober die oprecht zijn best deed. Helaas kwam alles veel te traag (we hebben er erg lang moeten wachten op ons eten), hij kon mij en mijn buurvrouw niet vertellen wat voor gerechtjes we aan het eten waren, mijn Nan was vergeten en werd erg laat geserveerd en sommige mensen wachten nu nog op hun salade.
cijfer: 6 (omdat de ober wel leuk was )

Cijfer? Totaalcijfer: 6
Prijs: zo'n 30 euro pp incl drinken
Conclusie: Middelmatig restaurant dat zichzelf aanprijst op de website als "The Famous Kohinoor of India", de prachtige foto aldaar is trouwens een bezoekje waard Opmerkelijk veel niet-vegetarische gerechten voor een Indiaas restaurant. Sommige mensen kregen iets totaal onverwachts en sommige mensen kregen niet alles wat ze hadden besteld. De Lassi was overigens echt erg lekker! Verder geen aanrader.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57915279
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:49 schreef Isabeau het volgende:


Welke? Dat tapasrestaurant of broadway?
Tapasj
pi_57915388
Ja, dat was verrassend leuk, gezellig en lekker Nou, ik ben weer helemaal bij met reviews geloof ik
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57915724
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:03 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hier liepen we zondag langs en leek ons ook wel wat Gelukkig niet gedaan dus.
Toevallig ook van de week zitten denken of Limoen wat zou zijn. Goed dat we het niet geprobeerd hebben, ik geef ze nog even om te oefenen.
Vanavond lekker culinair eten bij O' Leary's . Als er iets anders te vertellen is dan dat ze 3 gerechten van de kaart niet hebben (vaste prik), komt het in dit topic.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 8 april 2008 @ 19:07:31 #69
95752 crew  Chell
Kluns
pi_57915952
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:43 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Op zich had ik het echt geweldig gevonden als we er toch waren gaan eten en dan allebei hier een review plaatsen van 6 april
Jaaa, dat was wel heel leuk geweest Was ook wel benieuwd geweest of jullie dan hetzelfde zouden hebben ervaren. Maar vrees van wel, ons "buurtafeltje" was ook al niet zo happy.
pi_57917078
Oeh ja, de koude tapas bij Abrikoos zijn erg lekker. Nadeel is dat mijn ogen groter zijn dan mijn buik en er daarna nog maar weinig plek over bleef voor de warme tapas.
Bij MiMadre op het Oudkerkhof kun je ook heerlijk tapas eten, alleen de bediening is niet zo georganiseerd. Als ik er weer eens heen ga, zal ik een review schrijven.
Broadway is inderdaad heel lekker vlees, maar wat is het er ongezellig en de akoestiek van alle tafels naast je komt zo hard binnen dat je je eigen tafelgenoten niet verstaat. Ik ga er nooit meer heen, ondanks lekker eten.
pi_57918357
Tegenslagje in huis, moesten wachten op reparatiemeneren.
Daarom geen O'Leary's, maar afhaal-Broadway, mede dankzij dit topic. Helaas zijn de afhaal spareribs wel lekker, maar niet briljant..
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 12 april 2008 @ 17:42:49 #72
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58006353
nog niet gegeten, wel veel van gehoord en ook een recentie van het onlinemagazine mybutler.

leest en watertand!

Bouchon du Centre: 9


Zoveel moeite je moet doen om in Frankrijk een benedenmaats maaltje te scoren, zoveel moeite kost het om in Nederland bovenmaats te smikkelen. Overdreven? Houd dan op met zoeken en schuif maar eens aan bij Hanne-ke die in haar eentje (!) 'Bouchon du Centre' uitbaat aan de Falckstraat in Amsterdam. Vlak achter het Rembrandtsplein, hemelsbreed maar enkele honderden meters verwijderd van de clubs en koffieshops, vinden we Bou-chon du centre.

Hanneke, op het eerste oog vrij fragiel, blijkt bij het handen schudden een soort Hulk in een vriendelijk jasje. Haar meer dan stevige hand verraadt vele jaren hard werk in keuken terwijl haar vlotte ontvangst en makkelijke babbel laten zien dat ze nog lang geen genoeg heeft van het vak. Daarbij moet vermeld dat Hanneke haar restaurant runt volgens haar eigen regels: vier dagen per week geopend voor lunch (12-15) en diner (17-20). Ze wilde eindelijk zelf eens bepalen hoe laat ze naar bed mag. Begrijpelijk als je bedtijd jaren lang is bepaald door de gasten die het langst blijven plakken. Dus begint het diner vroeg en gaat de tent om 20.00 uur dicht. Laatste ronde en klaar. Geef haar eens ongelijk.

We beginnen, très Français, met een pastis (¤ 3,-) De kaart is natuurlijk beperkt: twee voorgerechtjes, twee hoofdgerechten, wat kazen en enkele desserts. Qua wijn is er rood, wit en rosé. We beginnen met een 'parfait foie de volaille', een kippenlever parfait (¤ 9,-). Is parfait niet ook het Franse woord voor 'perfect'? Dat is het. De parfait is een stevige mousse die het midden houdt tussen paté en mousse. Vaak is zoiets een te leverachtige kleffe bek maar dit is rijk van smaak met een duidelijke leverbasis die niet overheerst. Zoals het hoort en fantastisch gecombineerd met een frisse sla en heerlijk knapperig stokbrood. Als je tijdens het eten alle etiquette ver-geet en als een echte Hollander 'broodjes paté' gaat zitten smeren, weet je dat het goed is. Eigenlijk schenkt Hanneke 1 rode wijn maar omdat deze te krachtig is voor bij de parfait, krijgen we een lichtere versie. Niets teveel gezegd: topcombinatie!

De zaak is inmiddels vol: 18 couverts. Hanneke bereidt het eten, verzorgt de drankjes en houdt hier en daar zelfs nog tijd over om gezellig te kletsen. Zien we daar trouwens niet onze minister van binnenlandse zaken die onge-geneerd zit te smikkelen? Dan het hoofdgerecht. Wanneer heeft u voor het laatst gekonfijte varkensschouder gegeten, geserveerd met bruine en witte bonen en wat gehakte dragon erover? Wij kennen nauwelijks restaurants waar dergelijk eerlijk Frans boerenvoedsel wordt geserveerd. Of het lekker is? Superzacht vlees, vol van smaak doordat het 48 uur lang op een zacht vuurtje is gegaard. Daarbij een fles fantastische, krachtige, ongefilterde (!) rode wijn (¤ 19,-!). De borden gaan smetteloos terug naar de keuken. Elke druppel smaakrijk vocht verdwijnt in het brood waarmee we de borden minu-tieus schoon poetsen.

Dan delen we één st marcellin, een klein romig kaasje. Er moet immers ruimte blijven voor het dessert: marquise van chocola. We hebben het hier wel eens gehad over chocoladebommen, rijk van smaak, met een hogere soortelijke dichtheid dan baksteen en eenzelfde effect op je maag. Dit is de überbom, een waterstofbom van chocola die uit bijna niets anders kan be-staan dan cacao en boter. "Een bek vol chocola", zo formuleert Hanneke de zaligheid exact. Bij de marquise komt een passend glaasje Pedro Ximinez, donkerbruine zoete sherry. Dan is het koffie met armagnac (¤ 4,-). De schade was met ¤ 120,- omgekeerd evenredig met de kwaliteit. Precies zoals we gewend zijn in la douce France. En ga nou niet allemaal tegelijk reserveren maar wacht nog een paar weekjes. Na de 9,5 van Johannes, afgelopen februari, kreeg Bouchon de Centre zo'n enorme piek. Gun haar wat tijd om bij te komen, dan gaan wij komende week snel nog een keertje. HOERA voor Hanneke!!

Bouchon du Centre: Falckstraat 3, Amsterdam, tel 020-3301128
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 12 april 2008 @ 22:05:28 #73
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_58011445
Waar? http://www.wegrestaurantindeklaver.nl/
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Kippensoep maar de mosterdsoep van mijn man was heerlijk. Mixed grill maar ze staan bekent om hun snitzels, met warme groentes (sperzieboontjes en bloemkool welke allebei zeer lekker klaar gemaakt waren) en een koude salade en koude stoofpeertjes. Hierbij lekker gebakken aardappeltjes, aardappelkroketjes en patat. Daarna een sorbet met vruchten.

Impressie? Het lijkt op een truckerscafe want dat is precies wat het is. Heerlijk normaal hollands eten en tig keer lekkerder dan v.d. Valk (al kan dat al snel)

Kosten? 101 E voor 4 personen, ieder 2 drankjes

Cijfer? Interieur: 5
Eten: 8.5

[ Bericht 1% gewijzigd door uniekhoorn op 12-04-2008 23:51:39 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_58011720
Waar? http://www.leconnaisseur.nl/ Locatie Utrecht
Wanneer? Gister
Wat at je?
Tomaten-crèmesoep, best lekker
3 minitortillas gevuld met reepjes kipfilet, groente en
gekruid gehakt....vond ik wel te eten maar niet super
Dessert:
Australian Crispy Macadamia en Vanilla Icecream
met caramelsaus, slagroom en stroopwafelkruimels

Impressie?

Prima voor wat het is...budgetrestaurant met oke eten voor een goeie prijs

Kosten? 44 euro voor 2 personen, inc drinken

Cijfer?
Interieur: 6
Eten: 7
Dessert: 9

  zaterdag 12 april 2008 @ 22:40:43 #75
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_58012170
Waar? La cazuela, Rotterdam (Proveniersstraat)

Wanneer? Zonet.

Wat at je? Brood met alioli, gegratineerde reuzemosselen, geitenkaas met appel, honing en walnoten, in sherry gemarineerde champignons met chorizo. Sangria. En een grand dessert met o.a. chocolademousse en gekonfijte pruim.

Impressie? Prima eten, hele attente bediening. Ging wel een tikkie snel allemaal.

Kosten? Inclusief fooi ¤ 70,- voor twee personen. Goede prijs-kwaliteit-verhouding.

Cijfer? 7,5
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_58012317
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 17:42 schreef zoalshetis het volgende:
-knip-

Bouchon du Centre: Falckstraat 3, Amsterdam, tel 020-3301128
Jeetje, dat is nogal wat voor 1 vrouw
Maar je hebt er nog niet gegeten
  zaterdag 12 april 2008 @ 22:54:52 #77
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58012401
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 17:42 schreef zoalshetis het volgende:
nog niet gegeten, wel veel van gehoord en ook een recentie van het onlinemagazine mybutler.

-knip-
Waarom zet je het hier dan neer in het topic: Waar heb JIJ gegeten?
Ik kan ook wel allerlei IENS of Dinnersiteresencies van anderen hier neer pleuren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 12 april 2008 @ 23:35:57 #78
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58013131
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 22:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom zet je het hier dan neer in het topic: Waar heb JIJ gegeten?
Ik kan ook wel allerlei IENS of Dinnersiteresencies van anderen hier neer pleuren.
Foodback CUL, geen flauwecul!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 12 april 2008 @ 23:38:33 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58013171
quote:
Dat advies werd je daar gegeven omdat je daar niet vermeldde dat je er zelf helemaal niet gegeten hebt en deed alsof het je eigen recensie was.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 12 april 2008 @ 23:39:47 #80
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58013185
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 23:38 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat advies werd je daar gegeven omdat je daar niet vermeldde dat je er zelf helemaal niet gegeten hebt en deed alsof het je eigen recensie was.
sorry als het zo overkwam, was niet de bedoeling.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_58013283
Discussie hier gesloten en de recensie, ook al is die niet van zoalshetis, blijft lekker staan, omdat ìk het leuk vond om te lezen

Neemt niet weg dat ik er vanuit ga dat de komende recensies alleen van plaatsen zijn waar iemand daadwerkelijk zelf heeft gegeten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 14 april 2008 @ 11:31:59 #82
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_58039698
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 12:00 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Beter laat dan nooit!

Waar? The Fox in Voorburg www.thefox.nl
Wanneer? Maandag 10 maart
Ohh ik ken de Fox alleen als kroeg waar ik vroeger heen ging. Dus iig daar nooit gaan eten als ik weereens in Voorburg uit eten ga.
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_58046865
quote:
Op maandag 14 april 2008 11:31 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ohh ik ken de Fox alleen als kroeg waar ik vroeger heen ging. Dus iig daar nooit gaan eten als ik weereens in Voorburg uit eten ga.
Dat is een verstandig besluit.
  woensdag 16 april 2008 @ 13:02:41 #84
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_58086636
Waar? http://www.fandango.nl/ Leiden
Wanneer? Gister (en nog 2 keer in de afgelopen maand).
Wat at je?
Gisteren: spinaziesalade met geitenkaas
Tortilla met aardappel, paprika en kaas
Spinazie-kaaskroketjes
Gefrituurde dadels met geitenkaas
Goddelijke brownie met ijs

De vorige keren o.a. gefrituurde champignons met kaas, gevulde paprika's, kaasfondue, en meer lekkers.
(ik ben vegetariër zoals je ziet).

Impressie?
Prima tapasbar, veel keuze ook voor vego's, gezellige sfeer, snelle bediening, niet te druk, meesterlijke chocoladedesserts

Kosten?
Gemiddeld 20 euro pp voor 3 tapas + dessert, daarbij nog drankjes.

Cijfer?
Interieur: 7
Eten: 9
Dessert: 9
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_58088340
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 22:40 schreef Isegrim het volgende:
Waar? La cazuela, Rotterdam (Proveniersstraat)

Wanneer? Zonet.

Wat at je? Brood met alioli, gegratineerde reuzemosselen, geitenkaas met appel, honing en walnoten, in sherry gemarineerde champignons met chorizo. Sangria. En een grand dessert met o.a. chocolademousse en gekonfijte pruim.

Impressie? Prima eten, hele attente bediening. Ging wel een tikkie snel allemaal.

Kosten? Inclusief fooi ¤ 70,- voor twee personen. Goede prijs-kwaliteit-verhouding.

Cijfer? 7,5
Ik heb daar gegeten toen ze nog op zuid zaten, echt geweldig toen! Hebben de hele avond tapas zitten smikkelen. Hoezo ging het nu zo snel?
Sweet and innocent...
  woensdag 16 april 2008 @ 18:56:02 #86
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_58093456
Waar?http://www.kiwimaastricht.com/ Maastricht

Wanneer Gister

Wat at je Salade met Mozzarella,tomaat en olijven, Tagliatelle con salmone, Teriyaki van varkenshaas met witte rijst

Impressie Leuke nieuwe loungetent in Maastricht, waar je voor ¤5 per 'Byte' / Gerecht betaald met een moderne uitstraling. Alleen heel irritant dat de kleuren steeds wisselen. Vooral als het rood wordt is het erg donker in de tent. Ik heb persoonlijk bijna altijd 3 Bytez nodig om goed vol te zitten echter 2 met friet is soms ook voldoende voor mij

Kosten 3 gerechten dus 3 x ¤5 en ¤4,50 voor 3 bier (studentenprijs)

Cijfer 8- de - voor de irritante belichting
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  woensdag 16 april 2008 @ 19:01:49 #87
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58093584
Waar?: Eetcafé D'Ouwe Brandweer (Gedempte Zuiderdiep te Groningen)
Wanneer?: maandag
Impressie: Gezellig eettentje in voormalige brandweerkazerne. Verschillende attributen herinneren aan de vorige bestemming, evenals de menukaart met gerechten als 'Steak on fire' (Argentijnse steak), 'Ladderwagen' (spare ribs).
Kosten: 35 euro voor tweemaal een portie spareribs met frietjes, gebakken aardappeltjes met gegratineerde kaas, een salade, twee cola light en een biertje.
Cijfer: 8,5
Niet meer actief op Fok!
  woensdag 16 april 2008 @ 21:47:34 #88
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_58098139
quote:
Op woensdag 16 april 2008 14:26 schreef Innocence het volgende:

[..]

Ik heb daar gegeten toen ze nog op zuid zaten, echt geweldig toen! Hebben de hele avond tapas zitten smikkelen. Hoezo ging het nu zo snel?
Nou, we hadden nog niet besteld of het stond al op tafel. Op zich is vlotte bediening prima, maar dit was wel erg vlot (ondanks de grote drukte trouwens).
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_58106886
Trusten, ik vind Le connaisseur ook wel OK voor dat geld, maar de gerechten zijn echt drie keer hopeloos. Olijven bij de nachos 'ratatouille' van ui, champi's en spek en spekjes in een vego-gerecht (en dan nog keihard ontkennen ook ). Het is dat ze lekkere toetjes hebben

Yoni, ik heb ook goede ervaringen met Lokanta. Niet sjiek of exclusief, wel een lekkere hap en aardige mensen (heel vreemde kaart trouwens: russisch, indiaas, marokkaans? Niet echt mediterraan).
  donderdag 17 april 2008 @ 12:22:04 #90
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_58108986
Waar?Ciel Bleu, Okura
Wanneer?3 april
Wat at je?
MENU PRINTEMPS met bijpassend wijnarrangement
Zeebaars en rode gamba
Zeebaars gemarineerd in vanille-citrusolie met zoetzure komkommer
Gouden aardappel met tartaar van zeebaars, spicy sorbet van komkommer
Rode gamba mi-cuit met mango en roze peper
Toothfish met poulpo
Geroosterde toothfish met wakame en gemarineerde inktvis,
krokante inktvisrijst en een schuimige saus van escabèche
Iers lamsvlees
Op eigen vet bereide lamsrug met een ravioli van lamszwezerik
en auberginekaviaar, crouton van portabella en niertjes,
jus van steranijs
Lambada, lambada en lambada
Magnum van aardbei en witte chocolade
Cheesecake met gemarineerde aardbeien
Aardbei Daiquiri “Ciel Bleu” stijl
Impressie?
Geweldig uitzicht over een langzaam donker wordend Amsterdam. Zeer vriendelijke bediening, en ontspannen sfeer.
Kosten? Op kosten van de baas
Cijfer?Vette 10!
pi_58109077
quote:
Op donderdag 17 april 2008 10:52 schreef ColdFeet het volgende:
Trusten, ik vind Le connaisseur ook wel OK voor dat geld, maar de gerechten zijn echt drie keer hopeloos. Olijven bij de nachos 'ratatouille' van ui, champi's en spek en spekjes in een vego-gerecht (en dan nog keihard ontkennen ook ). Het is dat ze lekkere toetjes hebben
Ben er pas 1 x geweest maar zou er niet snel nog een keer heengaan denk ik. Misschien om het toetje te eten haha . Humprey's is me iets beter bevallen voor ongeveer hetzelfde geld...
pi_58109306
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 01:15 schreef Bluezz het volgende:
Wat heb je lekker gegeten in Dublin Peri, en niet duur ook
UIt eten is volgens mij nergens zo duur als in Nederland , uitzonderingen als toptenten en plekken als Londen, Parijs en Geneve etc. daargelaten...
Honey ! Take me drunk, i am home !
  donderdag 17 april 2008 @ 13:21:29 #93
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_58110421
Waar: Eetcafé de Kroon in Assen.
Wanneer?: Woensdag
Impressie:

Gezellige tent, vol met mensen die elkaar kennen en na de markt nog even een biertje komen doen of snel wat komen happen.

Ik heb mosterdsoep en Spareribs pikant gehad. Mosterdsoep was lekker , niet te waterig en dun maar een volle soep. Ik miste helaas de spekjes en/of appel in de soep. Dit stond dan wel niet op de kaart wat erg jammer was aangezien ik dit altijd erg lekker vindt. De soep zat vooral véél room in, dus de mosterd smaak zelf werd daar wat minder door. Al met al wel een lekker soepje.

De spareribs pikant waren wel lekker alleen miste ik sausjes. De spareribs zelf waren matig gemarineerd. Wel écht pikant! De bediening was prettig en we zaten leuk voor het raam tussen de mensen. Bij de spareribs kwamen frietjes, gekruide aardappeltjes ( niet erg warm ... ) en een salade met kaas, tomaat, sinaasappel, komkommer, sla en ( LEKKERE ) perzik.
Kosten: 12,50 voor 3 lappen spareribs. 3,50 voor de mosterdsoep.
Cijfer: 6,5.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  zaterdag 19 april 2008 @ 20:16:27 #94
180280 Inschrijven_valt_niet_mee
Ik ben niet gek, denk ik...
pi_58164783
Waar: de 3 vrienden in Bussum.
Wanneer: ergens eind februari
Impressie:

Erg gezellige zaak met een -voor mij- nieuw concept. (maar ik heb het hier vaker langs zien komen.)
Geen echte hoofdgerechten, maar je kan kiezen uit verschillende kleine dingen.

Vooraf mandje zelfgebakken brood met kruidenboter. Erg lekker.

Ik had 3 dingen uitgekozen, die met prettige pauzes werden gebracht.
(Wel elke keer meteen voor de hele tafel.)
Lamsspiesje met mintsaus. Ik heb zelden zulk mals lamsvlees geproefd.
3 variaties zalm (koud) met rauwkost. Ook erg lekker, maar ik had dit als eerste moeten nemen.
Varkensmedallion ingerold in spek. Was een beetje droog..

Bediening: Erg goed! Vriendelijk, vlot en echt contact met de mensen.

Kosten:Weet ik niet. Maar ik ga binnenkort naar de 3 vrienden in Amsterdam, en dan mag ik betalen.
Dus rond die tijd komt er wellicht een update

Cijfer: 8+

leuk om te lezen dat 'Koeien en kreeften' hier 2 keer staat. Ik ken die zaak van jaren terug, en het was toen ook al goed.
pi_58166649
Waar: Het restaurant van het Deltion in zwolle

Wanneer: Maandag avond

Wat at je: Amuse: zalmtartaartje en een groene aspergesoep Voor: Salade met gegrilde kip hoofd: Een lekker stuk vlees ( biefstuk oid ben de naam even kwijt) met een gepofte aardapppen met vulling en gegrilde groenten na: vers fruit iin gelei en ijs en iets met room

Impressie? Heerlijk gegeten. Het is natuurlijk het restaurant van een MBO dus soms was er iets op/aan te merken.
Maar dat weet je als je daar gaat eten

Kosten? 13 euro pp ( plus dan de drankjes, we waren met 7 man geloof ik 100 euro kwijt)

Cijfer? een goede 8
*poef* nu is het weg
pi_58169277
quote:
Op donderdag 17 april 2008 12:36 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

UIt eten is volgens mij nergens zo duur als in Nederland , uitzonderingen als toptenten en plekken als Londen, Parijs en Geneve etc. daargelaten...
Probeer Reykjavik eens Holy mackerel, daar zijn de prijzen echt onbeschoft.

Waar? Eetcafe De Dam in Nieuwpoort
Wanneer? 18 april, snelle hap voordat we naar een bruiloft gingen.
Wat at je? Allebei tomatensoep vooraf en stokbrood met kruidenboter, de Mr had ossehaas in rode-wijnsaus, ik had de kipfilet met zongedroogde-tomatentapenade.
Impressie? Typisch eetcafe: voorspelbare, beperkte kaart tjokvol stijl- en spelfouten Trage bediening. De bestelde spa-rood was echt oud en uitgebubbeld De tomatensoep was heel erg niet zelfgemaakt, met grote kledders prei erin, alleen de gehaktballetjes waren wel OK Stokbrood was afbak, slordig gesneden, kruidenboter in de verste verte niet zelfgemaakt en vrij flauw. Zowel de ossehaas als de kipfilet waren taai, het bolletje aardappelpuree erbij was extreem ranzig met een overmatige botersmaak Het stoofpeertje dat we allebei kregen was wel lekker, en het stronkje broccoli was prima beetgaar. De dikke frieten waren ook wel binnen te houden.
Al met al: zelfs voor eetcafe-begrippen een beetje karig. Slecht gekookt en onverzorgd.
Kosten? 38 euro voor twee soep, twee hoofdgerechten en drie glazen frisdrank.
Cijfer? 4
  zaterdag 19 april 2008 @ 23:31:30 #97
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_58169320
Over eetcafé's gesproken; ik at afgelopen maandag bij 'Boulevard' in R'dam Overschie. Erg goed voor een eetcafé. Ik had ossehaas en die was niet taai en niet te lang gebakken. Wel erg licht van kleur, zal het veeras zijn ofzo. Maar het smaakte okay en dat verwachtte ik niet toen ik er binnenliep.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 20 april 2008 @ 17:52:59 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58183336
Waar? Oud Sluis te Sluis
Wanneer? 19 april 2008
Wat at je? Teveel lekkers om hier weer apart op te noemen, maar verwijzing naar Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, #4
Impressie? Toptent van Nederland. Alles klopt. Eten, drank, bediening, sfeer.
Kosten? Heul veul, maar dat weet je als je naar Nederlands beste 3-sterrenrestaurant gaat
Cijfer? 10+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_58183500
quote:
Op donderdag 17 april 2008 12:22 schreef Coolfool het volgende:
Waar?Ciel Bleu, Okura
Wanneer?3 april
Wat at je?
MENU PRINTEMPS met bijpassend wijnarrangement
Zeebaars en rode gamba
Zeebaars gemarineerd in vanille-citrusolie met zoetzure komkommer
Gouden aardappel met tartaar van zeebaars, spicy sorbet van komkommer
Rode gamba mi-cuit met mango en roze peper
Toothfish met poulpo
Geroosterde toothfish met wakame en gemarineerde inktvis,
krokante inktvisrijst en een schuimige saus van escabèche
Iers lamsvlees
Op eigen vet bereide lamsrug met een ravioli van lamszwezerik
en auberginekaviaar, crouton van portabella en niertjes,
jus van steranijs
Lambada, lambada en lambada
Magnum van aardbei en witte chocolade
Cheesecake met gemarineerde aardbeien
Aardbei Daiquiri “Ciel Bleu” stijl
Impressie?
Geweldig uitzicht over een langzaam donker wordend Amsterdam. Zeer vriendelijke bediening, en ontspannen sfeer.
Kosten? Op kosten van de baas
Cijfer?Vette 10!
Oh oh oh
pi_58184968
quote:
Op zondag 20 april 2008 17:52 schreef golfer het volgende:
Waar? Oud Sluis te Sluis
Wanneer? 19 april 2008
Wat at je? Teveel lekkers om hier weer apart op te noemen, maar verwijzing naar Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, #4
Impressie? Toptent van Nederland. Alles klopt. Eten, drank, bediening, sfeer.
Kosten? Heul veul, maar dat weet je als je naar Nederlands beste 3-sterrenrestaurant gaat
Cijfer? 10+
...en wat gaf je De Librije dan?
(dit klinkt ook fantastisch hoor )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_58185437
Waar?
McDonalds te Almelo

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
2 grote patat met 4 frietsaus en 2 Big Mac's

Impressie?
Erg indrukwekkend. De goudgele bogen die niet per abuis de 'M' vormen van McDonalds doen neo-gotisch aan. Binnen staar je je kapot op zwart-witte tegels die niet onderdoen aan Zuid-Italiaans marmer. Buiten is er vertier voor de kinderen in de vorm van een wentel-glijbaan en een zandbak.
De service is geweldig. Na slechts 5 minuten sta ik voor een vriendelijke glimlach van de bediende die een prachtig uniform aan heeft in combinatie met een hoofddeksel met weer een 'M' erop, een terugkerend thema.

Kosten?
Onbetaalbaar

Cijfer?
10
I feel kinda Locrian today
  zondag 20 april 2008 @ 19:50:28 #102
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58185984
quote:
De goudgele bogen die niet per abuis de 'M' vormen van McDonalds doen neo-gotisch aan. Binnen staar je je kapot op zwart-witte tegels die niet onderdoen aan Zuid-Italiaans marmer.
.

Oh, en ik neem aan dat je samen met iemand anders was? (anders wel een grote hoeveelheid junkfood in je eentje ).
Niet meer actief op Fok!
pi_58186094
quote:
Op zondag 20 april 2008 19:28 schreef starla het volgende:
Erg indrukwekkend. De goudgele bogen die niet per abuis de 'M' vormen van McDonalds doen neo-gotisch aan. Binnen staar je je kapot op zwart-witte tegels die niet onderdoen aan Zuid-Italiaans marmer.
quote:
hoofddeksel met weer een 'M' erop, een terugkerend thema.
pi_58186550
quote:
Op zondag 20 april 2008 19:28 schreef starla het volgende:
Waar?
McDonalds te Almelo

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
2 grote patat met 4 frietsaus en 2 Big Mac's

Impressie?
Erg indrukwekkend. De goudgele bogen die niet per abuis de 'M' vormen van McDonalds doen neo-gotisch aan. Binnen staar je je kapot op zwart-witte tegels die niet onderdoen aan Zuid-Italiaans marmer. Buiten is er vertier voor de kinderen in de vorm van een wentel-glijbaan en een zandbak.
De service is geweldig. Na slechts 5 minuten sta ik voor een vriendelijke glimlach van de bediende die een prachtig uniform aan heeft in combinatie met een hoofddeksel met weer een 'M' erop, een terugkerend thema.

Kosten?
Onbetaalbaar

Cijfer?
10
Klinkt veel belovend, binnenkort ook eens proberen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')