abonnement Unibet Coolblue
pi_58185437
Waar?
McDonalds te Almelo

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
2 grote patat met 4 frietsaus en 2 Big Mac's

Impressie?
Erg indrukwekkend. De goudgele bogen die niet per abuis de 'M' vormen van McDonalds doen neo-gotisch aan. Binnen staar je je kapot op zwart-witte tegels die niet onderdoen aan Zuid-Italiaans marmer. Buiten is er vertier voor de kinderen in de vorm van een wentel-glijbaan en een zandbak.
De service is geweldig. Na slechts 5 minuten sta ik voor een vriendelijke glimlach van de bediende die een prachtig uniform aan heeft in combinatie met een hoofddeksel met weer een 'M' erop, een terugkerend thema.

Kosten?
Onbetaalbaar

Cijfer?
10
I feel kinda Locrian today
  zondag 20 april 2008 @ 19:50:28 #102
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58185984
quote:
De goudgele bogen die niet per abuis de 'M' vormen van McDonalds doen neo-gotisch aan. Binnen staar je je kapot op zwart-witte tegels die niet onderdoen aan Zuid-Italiaans marmer.
.

Oh, en ik neem aan dat je samen met iemand anders was? (anders wel een grote hoeveelheid junkfood in je eentje ).
Niet meer actief op Fok!
pi_58186094
quote:
Op zondag 20 april 2008 19:28 schreef starla het volgende:
Erg indrukwekkend. De goudgele bogen die niet per abuis de 'M' vormen van McDonalds doen neo-gotisch aan. Binnen staar je je kapot op zwart-witte tegels die niet onderdoen aan Zuid-Italiaans marmer.
quote:
hoofddeksel met weer een 'M' erop, een terugkerend thema.
pi_58186550
quote:
Op zondag 20 april 2008 19:28 schreef starla het volgende:
Waar?
McDonalds te Almelo

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
2 grote patat met 4 frietsaus en 2 Big Mac's

Impressie?
Erg indrukwekkend. De goudgele bogen die niet per abuis de 'M' vormen van McDonalds doen neo-gotisch aan. Binnen staar je je kapot op zwart-witte tegels die niet onderdoen aan Zuid-Italiaans marmer. Buiten is er vertier voor de kinderen in de vorm van een wentel-glijbaan en een zandbak.
De service is geweldig. Na slechts 5 minuten sta ik voor een vriendelijke glimlach van de bediende die een prachtig uniform aan heeft in combinatie met een hoofddeksel met weer een 'M' erop, een terugkerend thema.

Kosten?
Onbetaalbaar

Cijfer?
10
Klinkt veel belovend, binnenkort ook eens proberen.
pi_58193182
Waar? chinees restaurant New King in Amsterdam
Wanneer? zaterdag jl
Wat at je? Blimi, garnalen in peper en zout, spareribs in oestersaus, kip in zoetzure saus, wonton soep en gebakken rijst
Impressie? water loopt weer in m'n mond als ik eraan denk. Heerlijk verfijnde smaken. Normaal durf ik qua hygiéne niet bij de chinees maar deze is een uitzondering. HEERLIJK
Kosten? 4 personen 90 e. Maar dan ook echt VEEL gegeten en was nog wat over
Cijfer?10
  maandag 21 april 2008 @ 08:06:16 #106
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_58196010
quote:
Op zondag 20 april 2008 19:28 schreef starla het volgende:
Waar?
McDonalds te Almelo

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
2 grote patat met 4 frietsaus en 2 Big Mac's

Impressie?
Erg indrukwekkend. De goudgele bogen die niet per abuis de 'M' vormen van McDonalds doen neo-gotisch aan. Binnen staar je je kapot op zwart-witte tegels die niet onderdoen aan Zuid-Italiaans marmer. Buiten is er vertier voor de kinderen in de vorm van een wentel-glijbaan en een zandbak.
De service is geweldig. Na slechts 5 minuten sta ik voor een vriendelijke glimlach van de bediende die een prachtig uniform aan heeft in combinatie met een hoofddeksel met weer een 'M' erop, een terugkerend thema.

Kosten?
Onbetaalbaar

Cijfer?
10
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  zaterdag 26 april 2008 @ 18:48:36 #107
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_58324474
Waar?
Abrikoos in Utrecht http://www.abrikoos.nl/

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Menu B: vooraf het koude tapasbuffet met echt vanalles; gegrilde runderworst, tzatziki, kipsalade, auberginesalade, courgettes van de gril, gemarineerde champignons etc. etc.
Daarna keuze uit een aantal tapas, het zijn de gehaktballetjes in roquefortsaus geworden (pittig), geitenkaas met honing en noten (hmmmm), calamaras (helemaal niet rubberig!! ) en gegrilde groenten (jum behalve de bloemkool; die grillen is niet echt een succes)
Als toetje walnotenijs met abrikozencompote (best aardig) en griekse yoghurt met honing en noten (hmmm)

Impressie?
T was bijna helemaal vol, attente bediening en vlot. Al met al erg lekker gegeten en leuke sfeer! Werfkelders brengen altijd wel iets gezelligs met zich mee

Kosten?
Menu B kost 24,50

Cijfer?
7,5
  zaterdag 26 april 2008 @ 22:07:27 #108
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_58328212
Waar?
Auxerre, le Tour

Wanneer?
Eergisteren

Wat at je?
Pizza du Chef, zonder de reblochon

Impressie?
Een fel gekleurd restaurant met iets teveel licht in de zaak. Echter een zeer vlotte en vriendelijke bediening. Daarnaast stond het eten (voor 14 pax) binnen 10 minuten! op tafel. De gerechten zagen er echt heerlijk uit en ze smaakten ook geweldig. Helaas had de pasta (die ik van een vriendin proefte) wel wat zouter gekund en wat peper had ook niet mistaan.

Kosten?
¤14, ¤8 voor de pizza en ¤6 voor 2 biertjes

Cijfer?
8,5 en dan aftrek voor de verlichting die gewoon bestond uit tl buizen met irritant draaiende gekleurde lampen
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  zondag 27 april 2008 @ 12:28:19 #109
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_58336539
Waar?
Restaurant c'est ca in utrecht

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Het was wederom heeeeeerlijk!! het voorgerecht was dungesneden runderlende (als ik het goed onthouden heb) met zoete rode ui, verse pesto en zelfgemaakte aardappelchips, afgemaakt met cres
Daarna een doperwtjes soep, in een leuke terrine, het hoofgerecht; voor de vis liefhebbers op de huid gebakken zeebaars en de vleesliefhebbers een eendenborst, beide gerechten voorzien van een kruidenrissotto met knolselderij en een oventomaatje, en gebakken lamsoren. Daarna kwam het kaasplankje. En alsof we nog niet vol genoeg zaten (het hoofdgerecht was best nog wel veel) een toetje; citroentaart met een bosvruchten siroop.....

Impressie?
Fijne en bijna té attente bediening, leuke sfeer, fantastisch eten!! Het was een op alle fronten zeer geslaagde avond!!

Kosten?
Het 5 gangen menu waarbij je dus verrast word door de kok (het concept van dit restaurant is simpel; meld vantevoren je allergiën of wat je echt niet lust en de kok maakt een lekker menu voor je!) is 29,50
Wijn is 3,50 per glas, al met al waren we net geen 100 euro kwijt met 5 personen, absoluut het geld waard!!
Cijfer?
9,5
pi_58356233
Waar?
Gauchos in Rotterdam

Wanneer?
Zaterdag 26 april

Wat at je?
Entrecote (300 gr) rare, met gegrilde asperges en champignon-truffel saus. Na een dessert met chocolade ijs, -taart en -mousse.
Impressie?
Erg lekker gegeten, al had er van mij geen knoflooksaus bij de asperges gehoeven. Het dessert was verrukkelijk, alleen de taart was meer creme.
De bediening viel echter (alweer) wat tegen. Bijgerechte werden niet gelijk met hoofdgerechten geserveerd, de fles wijn pas na een kwartier en het laat serveren van de (onbeperkte) spareribs leek wel een manier om ons er niet zoveel te laten eten. Beetje jammer...

Kosten?
Nog geen 250 met 6 personen.
Cijfer?
7,5
Sweet and innocent...
pi_58447614
We gaan volgende week een midweekje naar de Elzas en ik heb een paar dagen geleden hier gereserveerd: ik geloofde er zelf niet echt in op zo'n korte termijn: L'auberge de 'l ill heeft drie sterren en staat al 40 jaar in de Michelingids en in Nederland is het in vergelijkbare restaurants vaak erg druk en moet je een half jaar van te voren reserveren. Maar we hebben geluk: ik hoorde vandaag dat er aanstaande woensdag een tafel voor ons klaarstaat!

Ik zet het maar even hier neer aangezien ik het ergens kwijt moest . Achteraf schrijf ik wel een klein verslag hier, foto's niet gegarandeerd.
anonieme razernist
pi_58448510
Waar?
De Oude Societeit te Almelo

Wanneer?
Vrijdag 2 mei

Wat at je?
Kalfsentrecote met spinazie, mousseline van aardappelen, gebakken gamba's en een jus van dragon.
Het vlees was perfect mals en de groenten die we erbij kregen waren lekker al dente bereid. 2 gamba's vond ik iets te weinig, maar de hoeveelheid entrecote compenseerde dat.
Als 'dessert' koffie met heerlijke chocolaatjes.
De bediening was uitstekend, want we hoefden nauwelijks om extra te vragen. Alleen dat tussendoor vragen van: 'alles naar uw wens' konden ze wel achterwege laten. Ben je lekker aan het eten, moet je opeens vragen beantwoorden. Maar goed, dat hoort er waarschijnlijk eenmaal bij.

Kosten?
30e p.p. inclusief 3 droge witte wijn

Cijfer?
8.0
I feel kinda Locrian today
pi_58450347
Waar?
Sumo Rotterdam op de oude Kelly en Ping lokatie

Wanneer?
Vrijdag 2 mei

Wat at je
We waren met een groep van 11 personen. We hebben voor de hele groep besteld. Een hoop vlees gerechten en sushi. Vlees is over het algemeen een stuk sneller klaar. Voor de eerste ronde klopten hoeveelheden niet en werd niet alles geserveerd. De rondes daarna verliepen beter. Sumo verliest wel steeds meer aandacht voor het eten. Rommelige gerold en gesneden sushi.
Een week eerder met 5 personen daar geweest ook toen niet alles ontvangen en moest steeds nabesteld worden. Verlang terug naar de kleine Sumo op schouwburgplein.

Al met al toch een goede plek om met zo'n grote groep te eten. Vind het altijd gezelliger om van gemeenschappelijke schalen te eten.

Kosten
327,70 voor 11 personen

Cijfer?

7
pi_58480884
Waar
Miso (eat&chill), 'onbeperkt' sushi etc., Kruiskade Rotterdam

Wanneer
Gistermiddag

Wat at je
Sushi enzo. Je kunt hier tijdens de lunch 8 gerechtjes per ronde (3 of 5, niet nagevraagd, na 2 hadden we meer dan genoeg) per persoon bestellen voor een vaste prijs. Was erg gecharmeerd van de Temakis (handrolls) en warme gerechten. Heuse sushi is iets minder aan me besteed omdat ik de rijst vaak zonde vind van de lekkere vulling, maar ook die smaakte prima.
Vooral erg fijn: zalmtemaki (en alle andere), gefrituurde varkenshaas, gefrituurde gamba's en kippenvleugeltjes.
Mijn tafeldame werd ook erg blij van de gebakken courgette en de miniloempia's.

Impressie
Srak, maar niet ongezellig. Met de lunch waren er niet veel mensen, wel een grote familie Aziaten. Heel vriendelijk personeel, dat best wel eens enkele van je zorgvuldig geselecteerde gerechten vergeet, maar dat met nette excuses rechttrekt. Gerechten worden geserveerd als ze klaar zijn.
Voor de lunch erg fijn dat ze Maaza lychee en mango hebben als je niet van bubbelfris houdt en nog niet klaar bent voor alcohol.

Kosten
Lunch 12,50 voor volgens mij 24 gerechten maximaal. Na 28 in totaal waren wij met zijn tweeën meer dan klaar. Goedkoop dus.
Met diner staan wat extra gerechten op de kaart, maar je mag er maar 5 per ronde bestellen. Komt toch maximaal neer op 25 stuks. Veel en veel te veel wat mij betreft.

Cijfer
7,5.
Lekker eten, prima sfeer, en je mag lekker hapjes combineren zoveel als je wil.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zondag 4 mei 2008 @ 22:43:43 #115
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58481421
cursus sushi maken

waar: het japanse winkeltje in amsterdam op de nieuwezijds voorburgwal.

wanneer: laatst

wat maakte je: maki en veel andere soorten sushi en andere japanse gerechten

impressie:
ik dacht eerst dat het 1 meter 30 hoge wat oudere vrouwtje niet te verstaan was. maar dat viel mee omdat ze het erg gepassioneerd, zeker voor een japanse, brengt.
het is een geweldige cursus. van mensen die al sushi maken tot mensen die nog nooit sushi gegeten hebben.
niks dan lof voor die humorvolle, schattige, kooklustige mini lerares. japans eten is heerlijk, gezond en zonder vet.

kosten: i don't talk about that

cijfer: 7.7 . het is duur maar wel de moeite waard voor iemand die al gemiddeld bedreven is in sushi. voor iemand die er al heel erg thuis in is, zoals ik, is het amusant, maar wel heel duur daar. kan veel goedkoper.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_58482516
quote:
Op zondag 4 mei 2008 22:43 schreef zoalshetis het volgende:
kosten: i don't talk about that

cijfer: 7.7 . het is duur maar wel de moeite waard voor iemand die al gemiddeld bedreven is in sushi. voor iemand die er al heel erg thuis in is, zoals ik, is het amusant, maar wel heel duur daar. kan veel goedkoper.
Vreemde tegenstrijdigheid wb die kosten. Ook jammer, zal voor een aantal mensen toch wel een factor zijn bij het besluiten ergens wel of niet heen te gaan, dus is sowieso relevant in een topic als dit.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_58485900
quote:
Op zondag 4 mei 2008 22:20 schreef Vanyel het volgende:
Waar
Miso (eat&chill), 'onbeperkt' sushi etc., Kruiskade Rotterdam
Zaten te denken om met ons 5 persoons groepje daar te gaan eten. Zijn niet veel recensies tegen gekomen dus maar voor Sumo gegaan. Wel een aanrader dus?
  maandag 5 mei 2008 @ 10:21:38 #118
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_58486701
Waar?
Cafe 't hartje alkmaar

Wanneer?
Vrijdag 2 mei

Wat at je?
Vriendlief 2 tosti's hawai en ik 2 gewone. En elk 3 biertjes.

Impressie?
We hebben heerlijk op het terras in de zon gezeten. Bediening was vriendelijk en vlot met het brengen van de spullen. Jammer is dat rond een uur of 15 de zon verdwijnt achter de grote kerk. Je zit dus dik 20 min in de schaduw. Verder was het uitzicht prima. Voor het terras langs was de markt, en we konden heerlijk mensen kijken. Alleen de tafeltjes hadden wel wat verder bij elkaar vandaan gemogen.

Kosten?
20 euro

Cijfer?
8
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_58489582
quote:
Op maandag 5 mei 2008 09:23 schreef n0a het volgende:
Zaten te denken om met ons 5 persoons groepje daar te gaan eten. Zijn niet veel recensies tegen gekomen dus maar voor Sumo gegaan. Wel een aanrader dus?
Van de vijf mensen (incl. ik) die ik ken die er gegeten hebben waren er vijf enthousiast, dus sowieso het proberen waard. Al was het alleen omdat je voor die prijs met zoveel keus sowieso niet echt enorm de mist in zal gaan.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  maandag 5 mei 2008 @ 14:40:43 #120
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_58491281
Waar?
Ribhouse Texas Zeegse

Wanneer?
28 maart

Wat at je?
romige tomatensoep voor vriend, en voor mij een COWBOYSOUP ; pruttelsoep met groenten en vlees. Daarbij krijgen we een plankje met stokbrood en kruidenboter. Op de tafel staan doppinda's die je onbeperkt mag eten.

Hoofdgerecht ; Allebei hadden we de hot spareribs a 600 gr.

Ik had er french fries bij, en vriend had fried potatoes. Er worden verschillende salades bij geserveerd.

Toetjes ; Vriend Pineapple surprise en ik een hot chocolate ijs coupe.

Impressie?
Voor de zoveelste keer gegeten omdat het zo ontiegelijk lekker is. Bediening is vriendelijk, het is altijd stervens druk en soms was het even wat langer wachten maar dat is normaal. Het is helemaal in cowboy stijl. Doppinda's mag je dan ook gewoon op de vloer gooien, want dat hoort zo.

Kosten?
35,- ex drankjes.

cijfer
8
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 6 mei 2008 @ 10:02:49 #121
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_58507006
Waar? De bokkesteeg Santpoort-Noord http://www.meierij-bokkesteeg.nl/ De bokkesteeg is de simpelere editie van het restaurant.
Wanneer? 4 mei 2008
Wat at je? Vooraf tapas, als hoofgerecht Gebakken roodbaarsfilet met roergebakken prei en taugé. Dat was erg lekker.

Impressie? Tapas dat hield in 9 schaaltjes met allerlei kleine dingetjes. Bakje olijven, paar gehaktballetjes, wat garnalen, feta, wat gefrituurde dingetjes enz. Best leuk gedaan en was erg lekker.
Als hoofdgrecht zat ik te twijfelen tussen de Entrecote en de Ribeye. Kortom ik ging voor de vis. Erg lekker niet te droog smaakte goed. Toe Ierse Koffie
Wij waren wat vroeg, daardoor kregen we ook lekker snel het eten. Vriendelijke bediening. Kortom voor een lekkere hap kan je daar heerlijk eten.
Het restaurant
Kosten? in totaal 85 euro voor zijn drieën
Cijfer? Doen we niet aan, het is gewoon een goed restaurant.

Zeker één van de beste eettenten in Santpoort
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 9 mei 2008 @ 22:39:08 #122
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_58584710
Waar? Mediacafe de plantage. http://www.mediacafeplantage.nl/ DWDD, P&W, Holland sport en buitenhof worden er oa opgenomen
Wanneer? 8 mei
Wat at je? Lekker Grietje
Spaghetti met gebakken grietfilet, gesmoorde lamsoren en in de pan gegaarde strandgapers (vongole)
Impressie? Eet gedeelte is klein, het meeste is studio. Maar we konden lekker buiten eten . Tegenover ons aten P&W bijvoorbeeld.
We gingen naar DWDD en daarvoor gingen wij eten. HEt is echt een simpele hap maar wel erg lekker. Iedere week hebben ze een andere kaart. Het enige was dat de pasta wel iets weinig was. Mijn moeder had de
Lentefris
Groene salade met zonrijpe meloen, gerookte seranoham, vers gebrande nootjes en half gedroogde zontomaatjes. Geserveerd met een kopje dagverse pommodorisoep
Dat was qua gevoel een vollere maaltijd. Maar desondanks erg lekker.

Kosten?
25 euro voor twee maaltijden + 2 drankjes.
Cijfer? goed. Was erg lekker en ook lekker om vaker te gaan eten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_58584898
Leuk Borissie, alleen die namen bij die bokketent zijn om te huilen
  zaterdag 10 mei 2008 @ 00:36:31 #124
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58587368
restaurants die prei in combinatie met een gerecht aanbieden zijn sowieso pauper. prei...

tenzij het in een 3 sterren restaurant aangeboden wordt, ander is het gewoon een vieze, slijmerige en goedkope plant.

meer iets voor keukens bestierd door potten in een vegarestaura.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_58590453
Dat jij geen prei kunt bereiden...

(geldt natuurlijk ook voor de koks in restaurants waar je blijkbaar heen gaat)

[ Bericht 59% gewijzigd door Vanyel op 10-05-2008 10:08:43 ]
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_58601915
Waar: L'Auberge d'Ill in Illhaeusern.
Illhaeusern is een plaatsje in de Elzas ergens tussen Colmar en Straatsburg.
Achtergrondinfo : De Auberge (en dus vader en zoon Haeberlin, de koks) vierden dit jaar het feit dat ze al veertig jaar drie Michelin sterren bezitten. In heel Frankrijk zijn er maar twee restaurants te vinden die nog langer zoveel sterren hebben weten te behouden. Dat maakt het dus vrij uniek.

Wanneer: woensdag 8 mei, een weekje van te voren gereserveerd. Ik vermoed dat ik geluk heb gehad, maar het is ook een groot restaurant.

Wat at je?
Op aandringen van mijn vriendin toch maar gekozen voor het menu Haeberlin (zoals gezegt: de naam van de kok) bestaande uit een stuk of zeven gerechten
Het begon met een mozaïek van laagjes foie gras, gelei van sauternes, een reductie van mokka en gekonfijte druiven. Zoals wel duidelijk is een nogal subtiel gerecht, zoals eigenlijk alle gerechten. Maar wel heerlijk, ongeloofelijk hoe de smaken op elkaar aansluiten an aanvullen.
Het volgende gerecht was een signature-dish van de vader van de huidige kok: een mousseline van kikkers 'Paul Haeberlin":


Het was echt bijzonder: de saus/het schuim eromheen smaakte subtiel en vulde de zachte mousseline gevuld met stukjes kikker en snoek prima aan. Dit gerecht verving op mijn verzoek een andere gerecht uit het menu aangezien ik dit graag wilde proberen..
Het hoofdgerecht bestond uit fraaie perfect gegaarde duivenfileetjes in een rijke saus plus een wat ze daar 'stick' noemden, gevuld met duivenvlees en met munt gekruide doperwtjes en een krokant jasje. Wij zouden het al snel een kroket noemen en hij was minstens zo lekker.

Een van de nagerechtjes: Petit fours:

Een ander overheerlijk kunstwerkje:
Aardbeien, met aardbeienijs, een aardbeienkoekje op een bedje van gekonfijte rabarber en een mousse gegarneerd met pistache en aceto balsamico.

Impressie: Alles straalde verzorgde luxe uit: het aperitief werd gebruikt in de mooie tuin aan het riviertje de Ill en vervolgens werden we in een van de open kamers waaruit het restaurant bestaat geleid om daar de rest van de maaltijd te genieten. Ik was aanvankelijk een beetje benauwd of het niet te vormelijk zou zijn maar dat bleek echt niet het geval: iedereen was zeer vriendelijk en het super professionele personeel stelde iedereen op zijn gemak en deed op een natuurlijke manier haar best om iedereen met een bijzonder tevreden gevoel de zaak te laten verlaten: van de heren in pak tot de mensen met jeans en sportschoenen. Ook bleken een aantal decolletés aanwezig die echt nèrgens decent zijn imo. Bovendien kreeg ik er pijn van in mijn nek.

Vanaf de straatkant is rechtsonder op de foto te zien waar we het aperitief dronken:

Aardige details waren nog de foto’s van sommige gasten die in de gang bij de toiletten hingen: Deense, Noorse en Zweedse royalty, koningin Juliana, (toen nog) kroonprins Akihito en wat Franse sterren die verder bijna niemand kent.
Kosten:
Nou, die vielen ontzettend mee: je denkt natuurlijk dat is onbetaalbaar, maar als je ziet wat je ervoor krijgt en de hoeveelheid personeel die zich met je bezighoud is het zelfs ronduit goedkoop te noemen.

Nou nee dus , het menu was ¤148 pp. En daar zat verder niets te drinken bij. Het is duur en niet iedereen heeft er zin in om daar zoveel geld aan uit te geven. Maar het is zonder meer een belevenis.

Cijfer: Tussen de negen en de tien. Het is een klasse apart..

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 11-05-2008 01:40:58 ]
anonieme razernist
  zondag 11 mei 2008 @ 00:31:06 #127
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58603715
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 22:47 schreef NoCigar het volgende:
Waar: L'Auberge d'Ill in Illhaeusern.

Wow, dat klinkt en ziet er allemaal heel erg lekker uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 mei 2008 @ 00:38:18 #128
201361 pepu
Op de konijnen af= lekker?
pi_58603814
-edit-

[ Bericht 90% gewijzigd door Muck op 11-05-2008 15:05:28 (Doe normaal) ]
pi_58606166
Waar?
Genki Tei in Den Haag


Wanneer?

10 Mei

Wat at je
We gingen eten met een bevriend stel. Mijn vriend wilde hen laten kennis maken met verschillende soorten tonijn sashimi (maguro - mager, chu toro - half vet, o toro - vet). Bij de reservering aangegeven dat we de tonijn sashimi wilden want chu toro en o toro zijn niet altijd verkrijgbaar.

Als voorafje kregen we sashimi, niet alleen maar de plakjes vis maar met reepjes komkommer, daikon, shiso en zeewier. 3 plakjes vis per tonijnsoort. Favoriet voor mij is dan toch de chu toro. O toro is voor mij iets te delicaat van smaak.
Ik bestelde verder een california temaki en een dragon roll(hele jumbo garnaal in panko kruimels met rijst en tobiko). De rest had 2x sushi menu (miso soep, 5 nigiri) en 1 zalm bento box (rijst, zalm, chikuwa, groente tempura). Samen deelden we nog 2 keer groente tempura.
Eten was geweldig. Ons gezelschap hielden niet erg van vis, maar heeft erg genoten. Als toetje groene thee en of sesam ijs.

Zaakje is vrij klein. Personeel ontzettend vriendelijk, maar lijkt soms geen houding te kunnen geven.


Kosten

167 euro voor 4 personen.

Cijfer?

8
  donderdag 22 mei 2008 @ 18:57:22 #130
101884 PeRi
Allons-y!
pi_58830980
Waar? Restaurant Smaak

Wanneer? Woensdag 21 mei

Wat at je? Voorgerecht: Oosterse tartaar van gerookte zalm met teriyakichips, rode curry-creme, salade van bosui en waterkers geserveerd met een gazpacho van komkommer en rettich.
Hoofdgerecht: Zonnevisfilet gegratineerd met een zongedroogde tomaten-parmezaanse kaascreme, knapperige peultjes, prei en beurre blanc.
Nagerecht: Combinatie van passievrucht- en bosbessensorbetijs met een honing flapjack

Impressie? Wel okaye tent. Niet echt iets bijzonders. Erg jammer want het straalt aan de buitenkant toch wel meer uit dan het te bieden heeft. Qua eten had ik er ook veel meer van verwacht. De tartaar was trouwens wel echt buitengewoon lekker, de gazpacho iets te zoutig wat de hele combi net iets te zoutig maakte maar dat mocht de pret niet drukken want de tartaar was echt heerlijk. Hoofdgerecht en nagerecht echt niks aan te melden. Kan ik thuis ook.
De sfeer was wel lekker, lekker casual, niks fancy.
Overall; de tent straalt meer uit dan wat het is, het is het er allemaal net niet helemaal.

Kosten? Geen idee, echt totaal niet. We waren met een groep van 12, keuzemenu.

Cijfer? 7, met veel dank aan de oosterse zalmtartaar.
Whatever I want.
  maandag 26 mei 2008 @ 11:40:59 #131
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_58915660
Waar en wanneer: Afgelopen donderdag; http://www.popocatepetl.nl/

Wat: Fajita met kip gehad en dat was erg veel maar erg lekker en leuk gepresenteerd met een heet pannetje en een apart bakje met de tortilla's. Als toetje had ik de warma Kahlua-cake met een erg smakelijk caramel sausje en pecannootjes.

Impressie: Erg leuk aangeklede mexicaanse tent met bediening die even op gang moest komen maar daarna vrij attent was. Waren met een flink gezelschap maar mochten a la carte bestellen, wel duurde het even voor iedereen voorzien was.

Kosten: Het was zo ongeveer 24 euro p.p.

Cijfer: 7+
  maandag 26 mei 2008 @ 11:46:38 #132
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_58915744
Waar en wanneer: Afgelopen vrijdag, http://www.otaru.nl/

Wat: Heerlijke sushi. Vanalles gehad, vooral de tonijn met speciale saus en de futo maki vind ik erg lekker.

Impressie: Zeer attente bediening, en het bestelde arriveerde in een oogwenk. Vriendelijk mensen en mooi geserveerde sushi. Basic doch zeer prima! Voor 18.30 uur bestellen is alles 50% korting behalve de maki deze is 40% korting. Wel was ik deze keer niet helemaal overtuigd van de gebruikte rijst. Het leek bijna meer op 'normale' rijst dan op sushirijst.

Kosten: Zo ongeveer 15 euro p.p. met 1 drankje. Spotgoedkoop dus!

Cijfer: 8
  maandag 26 mei 2008 @ 14:02:53 #133
269 vats
Live life to the max!
pi_58918879
Waar en wanneer: afgelopen zaterdag in Scheveningen, restaurant Little Asia

Wat: een tafel vol met heerlijk chinees eten, van peking eend, tot sea food hot pot, tot peultjes met inktvis, zoutzure garnalen, kip met peper en zout, enz enz.

Impressie: Ik was hier al is vaker geweest, deze chineese eettent zit naast de bioscoop, en dus vlakbij de boulevard. Het is er niet super gezellig binnen, en vrij warm. Maar daarentegen is het eten super lekker, voordelig en snel klaar.

Kosten: 95 euro voor 6 man eten met 2 biertjes per persoon.

Cijfer: 9

Eten is super lekker, het heeft meer met Chinees eten te maken als dat de lokale babi pangang boer voor je in een bak schept. Ga je voor heerlijk eten, en is de gezelligheid niet superbelangrijk, this is the place to be!
  maandag 26 mei 2008 @ 18:47:13 #134
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_58924154
Wij hadden afgelopen vrijdag een trouwfeest bij Hotel-restaurant de Tjongervallei. Het eten werd door hen verzorgd. Het eten was erg goed van kwaliteit, maar het feit dat er kippen in het restaurant rondlopen, vonden we toch iets minder.

O.a. zalmpakketje, rivierkreeftjes, quiche, verschillende soorten soep, spoom... Herinner me lang niet alles; het was een diner-dansant dus het diner strekte zich uit over de hele avond en halve nacht.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 29 mei 2008 @ 09:28:19 #135
66825 Reya
Fier Wallon
pi_58981289
Waar en wanneer: Grand Cafe-Restaurant Stravinsky, Hengelo (Ov.), zondag 29 mei

Wat: als voorgerecht een dilleflensje gevuld met gerookte zalm en verse roomkaas, gevolgd door een gegrilde runderentrecôte met milde mosterdsaus, met wat hints van rode peper, en als afsluiter een soort van flensje gevuld met appel en geserveerd met ijs

Impressie: Stravinsky maakt een wat statige indruk, gelegen naast het stadhuis. Het personeel is vriendelijk en creatief, maar het duurde bijzonder lang voordat het dessert werd geserveerd. Stravinsky heeft vis als primaire specialiteit, en hun vleesgerechten lijken hier en daar wat flets en weinig origineel. De kwaliteit is daarentegen goed te noemen, en de verschillende ingredienten zijn gebalanceerd gebruikt. Een smet was dat een tafelgenoot van me een dessert had besteld waarvan het restaurant een ingredient niet in huis had, maar dit werd creatief opgevuld door een geimproviseerd ingredient. Al bij al een goed, maar niet uitmuntend, restaurant in het middensegment.

Kosten: afhankelijk van het aantal gangen, de gekozen gerechten en de wijnen, tussen de dertig en vijftig euro per persoon.
  vrijdag 30 mei 2008 @ 23:19:27 #136
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_59023859
Waar: http://www.restaurantbrakzand.nl/
Wanneer: maandag 26 mei
Eten: vooraf een stokbroodje met kruidenboter, lekker warm stokbrood met fijne knoflookboter
Hoofdgerecht: entrecote met champignons en pepersaus met frietjes, salade en doperwtjes/wortels (???)
Niks na.
zoals een normaal restaurant in een touristenplaats

Waar: http://www.dewarejakob.nl/menu.html
Wanneer: dinsdag 27 mei en donderdag 29 mei
Een pizzaria maar een hele goede! Eindelijk een dame blanche met choco die WEL stolt
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 28 juni 2008 @ 16:26:16 #137
101884 PeRi
Allons-y!
pi_59755268
In het kader van Alliance Jongerenweek "Culinair uit je dak" , zijn wij gisteren bij Restaurant La Vilette in Rotterdam geweest.

Het menu dat we hadden bestond uit dit - voor zover we het nog weten:

  • amuse in een ui, gestationeerd in suiker, compote van sjalot met een vis, schuim vam knolselderij

  • dun gesneden kabeljauw, gepekeld, met champagne schuim, croutons, garnalen, mayonaise

  • gebakken coquilles met haas filet, champignons, asperge, artisjok

  • ree met pompoen zalm, knolselderij, artisjok / tong met spinazie salade, gekookte aardappels en paddenstoelen

  • Taartje van pure-chocolademousse, met vanilleijs en gemarineerde kersen.

    Wijnen: We kregen er een Sauvignon Blanc, Domecine de le Montine, Darmfelder en Mavrodaphne Of Patras bij te drinken.

    Het was allemaal erg goed te doen. Over het algemeen een betere ervaring dan bij de Loft waar we bij de eerdere restaurantweek waren geweest. De amuse was prima, erg lekker - was leuk om mee te beginnen. De kabeljauw was ook erg lekker, beetje apart, beetje zoutig, maar wel erg lekker. De wijn erbij was prima!

    Coquilles waren redelijk - vorige keer bij de Loft met ham omwikkeld waren nog steeds de beste. Het stukje haas was ook apart en lekker. De wijn erbij was waterig, niet heel lekker.

    Vriendje had dus de ree; het stukje ree was echt heerlijk mals. Heel erg rose, heel erg mals, heel erg licht op de tong. Erg lekker! Wat er bij geserveerd werd was ook erg lekker (ik dacht iets te herinneren van pompoenzalm of zalm van pompoen.. Geen idee ) - het was jammer dat het op was . De rode wijn erbij was ook erg goed!
    Ik zelf had doordat ik geen rundvlees eet (de ree had een rundvleesbouillonmarinade/jus), een stukje tong, die redelijk flauw van smaak was. Dat viel wel een beetje tegen, maar de spinazie salade was wel weer lekker. Maar niet echt bijzonder.

    Het dessert was echt grandioos . Het taartje was deels gestold, deels nog vloeibaar, samen met het vanilleijs echt goddelijk. En dan ook nog echt een zeer lekkere dessertwijn . Daar had ik er graag nog een van gewild!

    Impressie: Al met al een zeer goede ervaring! Het was een beetje jammer dat we twee andere stellen (die er ook gebruik van maakten) waren weggemoffeld aan een lange tafel, en dat de dingen over de gerechten die werden verteld er allemaal vrij snel door heen gejaagd werden. Ze gaven bij het afrekenen ook wel toe dat het voor hun eigenlijk verre van interessant is om aan zo'n week mee te doen omdat het ze 'veel' geld kost terwijl ze maar moeten afwachten wat ze er in de toekomst voor terugkrijgen.

    Kosten: EUR 41,- p.p (Alliance Jongerenweek-special)

    Cijfer: Ik twijfel tussen 9 en een 9-. Mijns inziens, moet het niks uitmaken dat wij voor een mindere prijs aan tafel komen, en moeten ze ons net zo behandelen als normale gasten (wbt uitleggen, tijd tussen gerechten). Plus dat mijn tong echt zo saai was, dat ik de ree niet kan eten, wil niet zeggen dat ik dan maar iets dufs voorgeschoteld moet krijgen, ik behoor toch dat 'culinaire gevoel' te moeten beleven. En de cocquilles hadden beter gekund. Maar goed, aan de andere kant kan ik me er ook niet echt druk om maken voor die EUR 41,- p.p. .
  • Whatever I want.
    pi_59763919
    Waar: Proeverij de Open Keuken - Hilversum
    Wanneer: 27 juni
    Eten:
    Vooraf
    Carpaccio Italiano Nouvello
    Rundercarpaccio met rucola, pesto, olijven, pijnboompitjes, kappertjes en zongedroogde tomaatjes, overgoten met een balsamico dressing en vers geraspte Parmezaanse kaas
    Hoofdgerechtjes 'Proevertjes'
  • Gamba’s: 4 gamba’s gemarineerd en gebakken in knoflook (Warm)
  • Mini kaasfondue met dipgroente en croutons (Vegetarisch &Warm)
  • Sashimi van tonijn en zalm (koud)
  • Ossenhaaspuntjesspies van de gril met knoflook saus (warm)
    Nagerecht:
    Zwaan gevuld met vanille ijs in een meer van warme chocolade.
    Impressie:
    Leuk restaurant op een pleintje in het centrum van Hilversum (ernaast zitten nog 2 leuke restaurants: Zilt & Zo en De Jonghe Graef van Buuren). Groot terras er voor. Omdat het toch wel frisjes werd, is er binnen gegeten.
    Het proevertjesidee houdt in dat je een hoofdgerecht in een klein formaat gereserveerd krijgt en dat je dit eventueel deelt met een tafelgenoot. Je kan 3 of 4 of 5 gerechtjes nemen en deze dan in 1, 2 of 3x uitgeserveerd krijgen. Frites en salade apart bestellen.
    Alle gerechtjes smaakten heerlijk. heb erg genoten. Goed systeem als je te veel lekkere dingen op de kaart ziet en je niet kunt kiezen
    Wel een aantal minpuntjes met betrekking tot de bediening: tot 3x toe om een drankje moeten vragen (en dat gebeurde niet 1x...) en daarna 3x om de rekening vragen is echt niet ok.
    Kosten:
    ¤ 48,00
    Cijfer:
    Eten 8,5
    Bediening 4

    [ Bericht 2% gewijzigd door QTPi op 29-06-2008 00:06:25 ]
  • pi_59763930
    Waar? Yamas Food & Drinks - Almere
    Wanneer? 28 juni
    Wat at je?
  • Meteora Schotel gehakt, souflaki, mousaka, giros, friet, tzatziki en een pitabroodje.
    Impressie? Altijd lekkere smullen bij Kostas + co. Heerlijk gezeten op het terras.
    Kosten? de schotel was ¤ 11,50 en een drankje erbij.
    Cijfer? 7,5

    [ Bericht 66% gewijzigd door QTPi op 29-06-2008 00:03:22 ]
  •   maandag 30 juni 2008 @ 07:14:59 #140
    101884 PeRi
    Allons-y!
    pi_59786156
    De vraag is niet wat je hebt gegeten, maar waar. Soit, hou je bagger weg ofzo.
    Whatever I want.
      dinsdag 1 juli 2008 @ 23:18:07 #141
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_59830626
    quote:
    Op maandag 30 juni 2008 07:14 schreef PeRi het volgende:
    De vraag is niet wat je hebt gegeten, maar waar. Soit, hou je bagger weg ofzo.
    Precies en daarom topic opgeschoond
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_59855023
    Waar: Tapasrestaurant Proto in Alphen aan de Rijn
    Eten:
    Wij hadden 'menu completo' dat bestond uit eerst vers brood met gemarineerde olijven, tapenade van fetakaas en Spaanse pepers, olijventapenade, aioli en yoghurtdip, daarna koude tapas, daarna warme tapas en tenslotte een grand desert.

    De tapas waren superlekker, de koude tapas bestonden uit:
    Pastasalade met tonijn
    Aardappelsalade met serranoham en kappertjes
    Geitenkaas met gedroogde pruimen, speenvarkenfilet en frambozendressing
    Spies van mozzarelini, Romeinse tomaat en basilicumpesto
    Rucolasalade met zongedroogde tomaten, pijnboompitten, parmezaanse kaas en balsamicodressing

    De warme tapas:
    Gegratineerd flensje met spinazie en geitenkaas
    Patatas Bravas
    Quiche van aardappelen met parmezaanse kaas
    Gamba's met knoflookolie en chilipeper
    Gepocheerde zalm met peterselie-pesto
    Karbonade van speenvarken met een saus van dragon
    Gestoofd rundvlees met tomaten en rode wijnsaus
    Rundergehaktballetjes in Napolisaus

    Desert:
    Creme brulee
    Panacotta met chocolade/bosvruchtensaus
    Verse ananas met yoghurt, honing en walnoten
    Vanilleijs met caramelsaus
    Impressie:
    Beleefd en professioneel personeel en heerlijk eten
    Kosten:
    ¤ 35,00 p.p. inclusief drinken
    Cijfer:
    Eten 8
    Bediening 8
    pi_60542038
    Waar:
    De Heerlijkheid, Zeist

    Wanneer:
    24 juni 2008

    Wat at je:
    Voorgerecht: sashimi van tonijn en zalm, escargots uit de oven
    Hoofdgerecht: gevulde portobello
    Nagerecht: Benofee pie (niet gehad) en koffie.

    Impressie:
    Aardig restaurant die nog vrij nieuw is. Inrichting lijkt een beetje op die van een eetcafe, met houten muren, dak en vloer. Best gezellig met een kaarsje als het kutweer is buiten. Het eten was goed, maar de sashimi was te weinig voor wat je er voor betaald. De slakken lagen ook gewoon los in een pannetje, ipv de leuke slakkenhuisjes. Het brood wat je er bij kreeg was wel lekker en warm. De portobello (soort van vegataartje met spinazie, pijnboompitten, honing en geitenkaas) smaakte ietwat flauw, maar was voor de rest goed. De bediening daarentegen laat te wensen over (ongeinteresseerde tieners/vakantiekrachten die er duidelijk staan voor het geld), en ook kwamen bestellingen, zoals drankjes en mijn nagerecht niet goed aan in de keuken. De koffie smaakte prima, maar mijn dessert heeft nooit de tafel bereikt. Na navraag bleek de keuken van niks te weten, terwijl me na diverse keren navraag te hebben gedaan was verzekerd dat het was doorgegeven! Ik had echter geen tijd om erop te wachten, want ik had namelijk een afspraak ergens en we hebben er toch zeker zo'n 2 uur gezeten. Zolang het niet druk is in de tent is het best te doen, maar zodra het druk wordt loopt iedereen als een kip zonder kop in het rond. Jammer, want dit soort ongeorganiseerde taferelen kosten wel punten.

    Kosten:
    Iets van ¤ 70, 00 volgens mijn vriendin.

    Cijfer:
    Eten: 7,5
    Presentatie: 8
    Bediening: 4
    Prijs: 7,5
      dinsdag 12 augustus 2008 @ 21:07:57 #144
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_60773954
    Waar:
    Portofino
    Parade 39, Venlo

    Wanneer:
    zaterdag 9 augustus 2008

    Wat at je:
    Hoofdgerecht: Kalfsbiefstukjes met ham en kaas in saus, geserveerd met aardappeltjes, witlof en een gemengde salade
    Nagerecht: Coupe Amaretto; vanilleijs met amaretto, slagroom en nootjes

    Impressie:
    Bij aankomst konden we vrijwel direct plaats nemen, ook al hadden we niet gereserveerd. Al vlot kregen we de kaart en de vraag of alvast wat wilden drinken.
    De gevraagde drankjes werden al snel gebracht, waarna het hoofdgerecht besteld werd.
    Helaas zijn ze vergeten ons een mandje met stokbrood en kruidenboter te brengen, wat bij alle andere tafeltjes wel gebeurde.
    Na wat gezellig gebabbel met de tafelgenoten werden de hoofdgerechten opgediend. Wat we erg jammer vonden was dat ons tijdens het eten niet meer gevraagd werd of wat wat wilden drinken.
    Ondanks deze slordigheidjes van het personeel hebben we ontzettend lekker gegeten in het heel erg gezellig ingerichte Portofino.

    Kosten:
    27,50 p.p. , inclusief drankje

    Cijfer:
    Eten: 7,5
    Bediening: 6
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      dinsdag 12 augustus 2008 @ 21:08:14 #145
    112339 MPG
    Slaverplaatser / Koffiemanager
    pi_60773969
    Waar:
    Portofino
    Parade 39, Venlo

    Wanneer:
    zaterdag 9 augustus 2008

    Wat at je:
    Hoofdgerecht: Kalfsbiefstukjes met ham en kaas in saus, geserveerd met aardappeltjes, witlof en een gemengde salade
    Nagerecht: Coupe Amaretto; vanilleijs met amaretto, slagroom en nootjes

    Impressie:
    Afgelopen zaterdag ben ik uit eten geweest bij Italiaans restaurant Portofino in Venlo met mijn vriendin en twee vrienden. Een gezellig, sfeervol restaurant, gelegen in het uitgaansgebied in de oude binnenstad. De bediening kwam vrij vlot naar ons toe en we bestelden een drankje. Toen we onze keuze gemaakt hadden, kwam men vrij vlot onze bestelling opnemen. De hoofdgerechten werden geserveerd met een schaal gebakken aardappeltjes, een schaal witlof en voor ieder een gemengde salade. De kalfsbiefstukjes smaakten erg lekker, al vond ik de kaas ietwat overheersen. Tijdens de maaltijd werd ons niet gevraagd of we nog iets wilden drinken, minpunt voor de bediening. Ook kregen wij niet, zoals we achteraf bij andere gasten zagen, een mandje brood met kruidenboter geserveerd. Aan de drukte kan dit niet gelegen hebben, de helft van de tafels was immers nog vrij. Slordigheid van de bediening dus. Na het hoofdgerecht vroegen we de kaart voor een nagerecht. Al snel viel de keuze op de coupe Amaretto, een erg lekkere coupe van vanilleijs met amaretto. Al met al heb ik goed gegeten, al had de bediening wel wat beter zijn best mogen doen.

    Kosten:
    27,50 p.p. , inclusief drankje

    Cijfer:
    Eten: 7,5
    Bediening: 6
    KSC JUBILEUM topic
    "Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
    #TeamHumbug
    Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
    pi_60830078
    Waar:
    Wolsflaar
    Landgoed Wolfslaar Breda
    Wanneer:
    14 -8-2008
    Wat at je:
    Menu signature Maartren Camps:
    Sardientjes gemarineerd in olie met nieuwe aardappel en citroen en een crème van paprika en Spaanse peper.
    Tarbot op een bedje van kropsla-harten met een dressing van alikruiken, limoensap gehakt eiwit en peterselie.
    Gepocheerde kreeft met venkel, fenegriek een schuimig sausje.
    Gebakken Wagyu rund (uit de VS) met fijne groenten, cantharellen en polenta in een rode wijnsaus.
    Drie toetjes met frambozen: sorbet, hangop en yoghurt.
    Impressie:
    Eens wezen eten bij de dichtstbijzijnde zaak met een Michelinster. Idyllisch gelegen in het groen aan de rand van Breda. We komen vroeg en onaangekondigd over de oprijlaan aanwandelen en hebben bijna het hele restaurant voor ons zelf: boven en uit het zicht zorgt een gezelschap oudere heren erg attent voor het broodnodige geroezemoes. Later op de avond komen nog vier gasten binnen: Het is woensdag en het is vakantie, zullen we maar zeggen.

    De diverse menu's werden uitgereikt toegelicht en uiteindelijk kozen we voor het bovenstaande. De amuses vooraf waren heerlijk: met name een sorbet van trostomaat was bijzonder van smaak.
    De rest van gangen bleken ook niet tegen te vallen: de sardines waren heerlijk filmend in combinatie met de nieuwe aardappel en een glas Duitse riesling. De tarbot daarna was ook al een hoogvlieger die vergezeld ging van een heerlijke Griekse wijn uit Santorini.
    De kreeft vervolgens was prima, maar niet heel bijzonder. Het hoofdgerecht van Wagyu rund bleek daarentegen erg speciaal: een heerlijk mals doorregen stuk vlees dat echt bijzonder smaakte en zo zacht was dat het leek also het op je tong smolt. Dit keer vergezelt van een mooie Zuid-Afrikaan van pinotage aangevuld met merlot en cabernet -sauv. en -franc.
    De wijn was overigens afkomstig van een passend wijnarrangement en werd telkens helder en enthousiast en met veel kennis van zaken toelicht door de sommelier.
    Ook het nagerecht kende een heerlijk fris-zoete dessertwijn gemaakt van laat geoogste sauvignon blanc druiven die nog genoeg zuur in zich hadden om het geen zwaar-zoete bedoening te laten worden.

    De bediening was uitstekend: attent zonder zich op te dringen: zoals het hoort bij dit soort restaurants.

    Kosten
    ¤72,50 voor het menu en nog eens ¤45,- voor de wijn. Het had wat minder gekund.

    Cijfer:
    Eten: 9, Bediening: 9

    [ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 14-08-2008 19:17:38 ]
    anonieme razernist
    pi_60830166
    Waar:
    Chicken George
    Benitses, Corfu, Griekenland

    Wanneer:
    Tijdens mijn vakantie

    Wat at je:
    Cheeseburger + frietjes

    Impressie:
    'My name is George. Chicken George'

    Kosten:
    3.00e exclusief pils, 53.00e inclusief pils

    Cijfer:
    10!
    I feel kinda Locrian today
      donderdag 14 augustus 2008 @ 18:13:07 #148
    115121 Arizona
    The Grand Canyon State
    pi_60831084
    Waar:
    De Brasserie, Groningen

    Wanneer:
    Een doordeweekse avond tijdens de Keiweek

    Wat at je:
    Vooraf: stokbrood met kruidenboter en tapenade
    Hoofdgerecht: entrecote met brie

    Impressie:
    Gezien het lekkere weer en gezien de Keiweek was de Oude Markt stampvol. Daarom net buiten de Oude Markt een eettentje gezocht, en zo kwamen wij terecht bij De Brasserie. Het terras zat gezellig vol.
    Vooraf bestelden we stokbrood met kruidenboter en tapenade. Er waren 3 soorten lekker vers stokbrood. De kruidenboter was helaas kei- en keihard (vanwege de Keiweek? ) dus moeilijk smeerbaar. Wel lekker, evenals de tapenade.
    Op het hoofdgerecht moesten we behoorlijk lang wachten. De entrecote met brie werd geserveerd met heerlijke frietjes, een erg simpele salade (sla, rode ui, tomaat, augurk en dat was het wel zo'n beetje) en een schaal met bloemkool. De entrecote was medium gebakken, zoals we gevraagd hadden. Hij smaakte goed, maar echt bijzonder was het niet.
    De bediening was in orde.
    Zeer irritant (maar wat De Brasserie daar aan kan doen weet ik niet) waren de straatmuzikanten, die gewoon letterlijk hun geldbakje boven mijn bord hielden en vroegen of ik wat voor de muziek wou geven .

    Kosten:
    22 euro pp (inclusief 2 glazen fris p.p.)

    Cijfer:
    Een 7, voor zowel eten als bediening. Niet slecht, niet bijzonder goed, wel acceptabel.
    I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
    I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
    For you and I
      vrijdag 22 augustus 2008 @ 08:44:05 #149
    93505 SaskiaR
    The sword of ice and fire
    pi_61030586
    Waar:
    Tapas enzo, Oude Rijn 1, Leiden

    Wanneer:
    Donderdag 21 augustus

    Wat at je:
    Vooraf: stokbrood met tapenade - een echt stokbroodje, je moest het zelf snijden
    Hoofdgerechtjes: dadels gevuld met roomkaas: heerlijk
    Gevulde paprika met jonge kaas: dit was helaas alleen een schaaltje kaas met af en toe een paprikavelletje... niet wat ik ervan verwachtte
    Ovenaardappels met rozemarijn en knoflook: mmmm
    Geroosterd brood met manchegokaas en zongedroogde tomaat: de manchego had wat sterker mogen smaken, verder prima
    Knoflookpaddestoelen: niet mijn favoriete gerecht helaas.

    Toe: Chocoladeverrassing, bestaande uit een superheerlijk chocoladecakeje met goede pure chocola, chocoladeijs, slagroom en wat fruit.

    Impressie:
    Gelukkig was er nog net een tafeltje vrij toe we aankwamen, want de rest was gereserveerd. Blijkbaar een erg populaire tent. Maar gelukkig kwamen niet alle reserveerders tegelijk opdagen, dus het werd nooit erg druk.
    De bediening was in orde; gewoon attent, en het eten kwam redelijk snel.

    Kosten:
    23,50 euro pp (inclusief 2 drankjes p.p.)

    Cijfer:
    Een 8.
    Carpe diem, quam minimum credula postero.
    pi_61106177
    Waar?
    Eetcafé Rekko, Maastricht

    Wanneer?
    Vrijdag 22 augustus 2008

    Wat at je?
    Als voorgerecht stokbrood met kruidenboter, als hoofdgerecht ik een schnitzel mat champignonsaus en mn vriend varkenssaté en als nagerecht ik een kop thee en mn vriend een kop koffie.

    Impressie?
    Rekko is een erg gezellig eetcafé en het restaurant was goed gevuld. Als voorafje hadden we 2 mandjes met stokbrood met kruidenboter besteld, maar 1 mandje was wel zoveel, dat we achteraf gezien beter 1 mandje hadden kunnen bestellen ipv 2. We zijn gewend dat je een stuk of 5 stukjes stokbrood krijg, maar nu kregen we zowat een heel stokbrood. Als hoofdgerecht had ik een erg grote schnitzel met champignonssaus, en er zaten ook genoeg echte champignons in. Mn vriend had saté, dat geserveerd werd met atjar en kroepoek, en hij vond dat echt superlekker. De bediening was erg snel, we hebben niet lang hoeven te wachten op het eten.

    Kosten?
    40 euro voor 2 personen

    Cijfer?
    9

    [ Bericht 66% gewijzigd door _Hestia_ op 25-08-2008 12:45:01 ]
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')