abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53931162
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 19:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lelijk is subjectief. wat vind je er lelijk aan? de kleur, het materiaal of misschien de efficiënte vorm voor kleine gerechtjes? tell us! ouwe culganger
Het lijken een soort kaarsenstandaards, ik vind de verdieping in de borden niet mooii - het ligt nu in zo'n kommetje terwijl gerechten juist vaak op een plat vlak beter uitkomen en dan is er ook meer mee te doen.
pi_53931664
Wij hadden het ook over de borden
Het nieuwe hotelporcelein blijkbaar

Vooral de vis (maar het komt ook door de slechte foto's, maar ikwil niet 10 X flitsen per bord) kwam niet uit de verf.
EenSCH dus
  zondag 14 oktober 2007 @ 20:51:43 #103
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_53932528
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 16:49 schreef kabouter.muts het volgende:
Wat is er erg aan eendenlever?
Je eet toch ook eendeborstfilet? Kun je net zo goed de hele eend eten.
Eenden worden toch niet per se vetgemest zoals ganzen, speciaal voor de lever?
Het eten ziet er wel erg lekker uit.
Hij blijft hoog op mijn lijstje.
Eerst wil ik naar Le cheval blanc.
En nog even een keer naar Het stille water (is verkocht en gaat binnenkort over naar de kok van de Toerist)
Leuk om dat hier te lezen. De Toerist is best goed maar wel van een heel andere orde dan het Stille water was. Ben benieuwd hoe dat gaat worden.
Life is what you make it.
  zondag 14 oktober 2007 @ 23:06:47 #104
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53935979
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 20:12 schreef Bluezz het volgende:
Wij hadden het ook over de borden
Het nieuwe hotelporcelein blijkbaar

Vooral de vis (maar het komt ook door de slechte foto's, maar ikwil niet 10 X flitsen per bord) kwam niet uit de verf.
EenSCH dus
wat is er mis met dat servies? behalve de fotogeniekheid?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53936139
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 23:06 schreef zoalshetis het volgende:


wat is er mis met dat servies? behalve de fotogeniekheid?
Ik vind die borden waar de kabeljauw en het draadjesvlees in opgediend werden ook niks.
Alsof je uit een kommetje met een dikke rand zit te lepelen.
Liever zie ik het op een normaal bord
Thats all.
  zondag 14 oktober 2007 @ 23:51:12 #106
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53937385
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 23:12 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik vind die borden waar de kabeljauw en het draadjesvlees in opgediend werden ook niks.
Alsof je uit een kommetje met een dikke rand zit te lepelen.
Liever zie ik het op een normaal bord
Thats all.
wat ik al eerder zei. het is niet voor niks zo.

als je een (paar) lepel(s) eten op je bord krijgt dan is het niet handig om een groot bord te krijgen. zeker niet als de kok zo zorgvuldig al de smaken bij elkaar gebracht heeft. alleen campinggasten willen prakken in een bijzonder restaurant.

de echte finesses zijn voorbehouden.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53939246
Lieve schat, ik wil niet prakken hoor, alleen maar het bord aflikken
pi_53941799
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 00:47 schreef Bluezz het volgende:
Lieve schat, ik wil niet prakken hoor, alleen maar het bord aflikken
alleen maar het bord?
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 13:25:41 #109
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_53967837
Het blijft een genot om dit allemaal te lezen
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 14:15:08 #110
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53968857
Ik heb geen zin om alle eerdere topics uit te pluizen....

Zijn jullie al eens in het Gildehuys in Beverwijk geweest? Zo ja wat vonden jullie er van?
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 14:15:57 #111
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53968874
Lambo's ga ik zeker proberen zo te zien
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_53970631
quote:
Op dinsdag 16 oktober 2007 14:15 schreef sanger het volgende:
Ik heb geen zin om alle eerdere topics uit te pluizen....

Zijn jullie al eens in het Gildehuys in Beverwijk geweest? Zo ja wat vonden jullie er van?
Nee, nog niet geweest. Wat is jouw indruk? De inrichting trekt mij niet zo aan
Het 5 gangen menu ziet er wel lekker uit.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 16:21:30 #113
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53971029
quote:
Op dinsdag 16 oktober 2007 15:51 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Nee, nog niet geweest. Wat is jouw indruk? De inrichting trekt mij niet zo aan
Het 5 gangen menu ziet er wel lekker uit.
Wij kwamen er "per ongeluk" terecht. We waren op zoek naar een restaurantje zonder poespas en kenden het nog helemaal niet.

De inrichting is niet echt warm inderdaad. Beetje kil of grauw misschien wel. Toen we binnenstapten voelden we ons ook een beetje underdressed..... Overige publiek was zeker een stuk ouder dan ons en voornamelijk gekleed.

Ondanks de entourage is het wel een aanrader

De bediening was ronduit goed; niet te lang wachten, vriendelijk, beleefd en kennis van zaken. Mijn vriendin is niet zo van het "echte" uit eten waardoor ze lang niet alle gerechten kende, of wist wat het inhield. Er werd haar duidelijk en vriendelijk uitgelegd wat het nu allemaal was dat op haar bordje lag.

De gerechten waren stuk voor stuk zeer goed. Beiden zijn we best lastig met eten, maar hebben prima kunnen eten. Wat ik er nog van weet had ik vooraf oa. de carpaccio met kaas en de kerriesoep met room en coquilles. Die waren erg goed van smaak. Tussendoor de nodige amuses (oa. cappucino van asperge met beenham) die goed van smaak waren. Als hoofdgerecht had ik vis. Wat voor vis exact weet ik zo 123 niet meer. Was ook erg goed van smaak Mijn vriendin had een driegangenmenu genomen. Het missen van een gang werd prima opgelost door een amuse die zij wel kreeg en ik niet. Zo zat ik niet alleen te eten.

Enige dat opviel, maar wel logisch is, was het dessert. Mijn vriendin had een driegangenmenu genomen met een bepaald dessert (de kokosnoot). Ik had gewoon vanaf de kaart besteld en nam hetzelfde dessert. Toch was die van mij uitgebreider opgemaakt en was een behoorlijke slag groter.

We waren voor ons tweeen ¤ 110 kwijt voor een avondje lekker eten.

Wat ik wel leuk vind is dat ze werken op basis van de seizoenen. Ieder seizoen hebben ze seizoenspecifieke gerechten.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 18:21:30 #114
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53972967
quote:
Op dinsdag 16 oktober 2007 16:21 schreef sanger het volgende:

[..]

Wij kwamen er "per ongeluk" terecht. We waren op zoek naar een restaurantje zonder poespas en kenden het nog helemaal niet.
wat dronken jullie bij de gerechten?

ik vind 110 euro best goedkoop nl.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 19:08:39 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53973946
quote:
Op dinsdag 16 oktober 2007 18:21 schreef zoalshetis het volgende:


wat dronken jullie bij de gerechten?

ik vind 110 euro best goedkoop nl.
Dat is over het algemeen ook een beetje ons gemiddelde als we niet naar sterrenrestaurants gaan, die 110 euro met z'n tweeën. Inclusief meestal 2 losse glazen wijn, een hele fles wijn en koffie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 21:32:40 #116
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53976449
Zij drinkt geen alcohol, dus een aantal glazen fris. Ik een paar wijntjes.

Het restaurant heeft geen ster, maar wel een onderscheiding. Iets van Bib nogwat.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_54815277
Vanavond lekker eten in Fozzies te Beverwijk.

  zaterdag 24 november 2007 @ 04:26:31 #118
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54818105
quote:
Op zaterdag 24 november 2007 00:27 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond lekker eten in Fozzies te Beverwijk.

[ afbeelding ]
lekker! ik snap alleen het wijngeld niet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_54820835
Hmm ziet eruit als geen slecht plan!
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_54820872
Hoe was het met de vossies?
  zondag 25 november 2007 @ 11:57:31 #121
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_54821239
quote:
Op zaterdag 24 november 2007 04:26 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lekker! ik snap alleen het wijngeld niet.
Kurkgeld is in landen als Australie heel normaal, omdat het daar heel moeilijk is om een alcoholvergunning te krijgen nemen mensen hun eigen wijn mee naar een restaurant en betalen dan een klein bedrag aan het restaurant om die wijn te schenken.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_54821801
Restaurant Fozzies te Beverwijk.
Iens
Dinnersite

Het restaurant is in een erg mooi pand gesitueerd met een smaakvolle inrichting, overwegend zwart-wit en rode tinten.



De 3 koppige bediening is attent, en soms net iets té veel aanwezig met bijvoorbeeld het té snel willen bijvullen van de wijn.
Er kunnen ong. 30 mensen eten, de stoelen zitten prima.

We beginnen met een witte franse huiswijn, die te warm was.
Daarna kregen we al snel een amuse in een borrelglaasje ; een 'soepje' van snijbonen en hollandse garnalen.



Na de amuse kregen we de kaart en vroegen we om de wijnkaart.
Je kan a la carte kiezen, maar ook verschillende menu's, zie de site.

Wij kozen Menu 'Amusing' ; 6 kleinere gerechten, ter grootte van een tussengerecht die samen een buikvullend geheel vormen.

Uit de beperkte wijnkaart kozen we de Pouilly Fumé, Etienne de loury, la porte de l 'abbaye uit 2005.
De wijn was ook dit keer nog niet op de juiste temperatuur, maar gelukkig kwam de wijnkoeler uit de vriezer. Dat scheelde wel iets.
Het systeem bij Fozzies qua wijn is dat je eventueel ook zelf je wijn kan meenemen (...) en dan het zogenaamde kurkengeld betaald van ¤ 14.50. (Dat is dan voor gebruik van glazen, het inschenken en het afwassen, pouleren van de glazen).
We bestelden er een fles 'plat' water bij.
De flessen water zijn niet goedkoop, ¤ 4,00, maar daar gaat 25 % van naar een goed doel.
Zie www.wellwater.nl

Het eerste gerecht is een salade van tomaat, mozzerella en ernaast een theelepeltje met tomatenjam.
Smaakt goed, maar is wel érg simpel..



Daarna het 2e gerecht ; eendenbout, ganzenborst, kaaskletskop, salade en een truffelmayonaise.
Opgediend in een glas, wat erg onhandig eten was.
Het smaakte matig, de eend was erg vet en de gans smaakte alsof ie al heel wat jaren achter de rug had.



Het 3e gerecht was een duif op kleine stukjes schorseneren en een klein espressokopje wildbouillon ernaast.
De duif smaakt niet lekker, we kregen ook hier het idee dat het geen vers beestje was. (was het misschien een postduif met heel wat vlieguren achter de rug?)
De bouillon smaakte goed, net als de schorseneren.




Het 4e gerecht was een op cederhout stukje gegaarde zalm, gemarineerd in dille, hutspot ernaast met erop pancetta.



Zie hier een fout van de kok.
Bij het opnemen van de bestelling werd gevraagd of we iets niet lusten, wilden of mochten eten.
golfer gaf dus vooraf al aan dat ie geen varkensvlees wilde eten, maar kreeg toch ook een grote plak gebakken pancetta.
Bij het afhalen van de lege borden, kregen we natuurlijk excuses van de bediening hiervoor, en werd het meteen gemeld in de keuken.
De zalm smaakte goed, de hutspot ook, alleen het servetje onder het houten plankje deed het er ineens 'goedkoop en slordig' uitzien en van een houten plankje eten vinden we niet erg hygienisch.

Het 5e gerecht werd geserveerd door de kok zelf. Dat hadden we die avond nog niet eerder gezien... bleek dat ie zelf nog even zijn excuses wilde maken voor de pancetta. In zijn enthousiasme om het gerecht 'af' te maken had ie er niet meer aan gedacht. Netjes!

Het 5e gerecht dus ; Hertenbiefstuk (had ook weer dat net niet verse smaakje, jammer!) op een bedje van zuurkool met zilveruitjes, en een bitterballetje van hertenragout in tandoori gegaard en een balletje van douphin-gratin op een stokje.
Het smaakte goed.



Het 6e, laatste -na- gerecht zag er leuk uit.
Crème brulee, met een blokje witte chocoladeparfait ernaast met een mooi (haar-)netje van suikerspinsel eroverheen.
Smaakte lekker.



Een restaurant met nogal hoge pretenties die het qua uiterlijk helemaal waarmaakt, ook de presentatie van het eten zag er goed uit, maar de smaak daarvan bleef achter.
Wij hebben het idee dat er niet genoeg met verse produkten gewerkt wordt.
Prijs/kwaliteit verhouding is niet goed, en zeker niet voor de wijnen
pi_54821871
Is golfer moslim?
  zondag 25 november 2007 @ 14:16:04 #124
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54823697
Het ziet er erg mooi uit, wat klote dat de smaak zover achterbleef
Owwww ik zou er ontzettend chagarijnig van worden.
Volgende keer beter
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_54825115
quote:
Op zondag 25 november 2007 14:16 schreef uniekhoorn het volgende:
Het ziet er erg mooi uit, wat klote dat de smaak zover achterbleef
Owwww ik zou er ontzettend chagarijnig van worden.
Volgende keer beter
Nou dat hadden wij dus ook, we hadden er eigenlijk een beetje genoeg van en wilden nog voor het nagerecht gewoon lekker naar huis
Meteen met het ophalen van de lege dessertborden de rekening gevraagd
pi_54827291
Doet me denken aan La Ronde in Spaarndam.
Alles ziet er leuk en lekker uit maar de smaak valt erg tegen.
Had erg het gevoel dat veel niet vers is, vlees uit vleesfabrieken en veel kant en klaar horeca spul.
Jammer ja!!
Daar gaan we dus niet eten.
  zondag 25 november 2007 @ 17:19:44 #127
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54828494
jammer bluezz en golfer. volgende keer idd beter.

weten de restaurants van jullie kritische noten? misschien leren ze er iets van. wat zegt van dam over dit etablisment?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 november 2007 @ 17:52:31 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54829488
quote:
Op zondag 25 november 2007 17:19 schreef zoalshetis het volgende:


weten de restaurants van jullie kritische noten? misschien leren ze er iets van. wat zegt van dam over dit etablisment?
We zijn altijd eerlijk in ons commentaar als daarom door de kok of de bediening wordt gevraagd.
Volgens mij is Van Dam hier nooit geweest. Die beperkt zich over het algemeen tot Amsterdamse restaurants.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 november 2007 @ 17:54:00 #129
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54829525
quote:
Op zondag 25 november 2007 17:52 schreef golfer het volgende:

[..]

We zijn altijd eerlijk in ons commentaar als daarom door de kok of de bediening wordt gevraagd.
Volgens mij is Van Dam hier nooit geweest. Die beperkt zich over het algemeen tot Amsterdamse restaurants.
en andere recenties? hoe heet die site ook alweer?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 november 2007 @ 18:31:50 #130
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_54830465
quote:
Op zondag 25 november 2007 17:54 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

en andere recenties? hoe heet die site ook alweer?
http://www.lekker.nl
http://www.dinnersite.nl
http://www.wijdenkenerverstandvantehebben.nl
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_54831625
quote:

In mijn verslagje heb ik ook iens gezet (dinnersite stond er ook al) die waren wél heel positivo.
  zondag 25 november 2007 @ 22:18:35 #132
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_54836401
Hij staat in de omgeving niet slecht bekend, al heb ik er zelf nog nooit gegeten. Als ik het zo lees geberut dat echter ook niet zo snel
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  zondag 25 november 2007 @ 22:24:36 #133
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_54836590
Leuk verslag weer!
Ik zou eigenlijk wel willen weten hoeveel jullie moesten afrekenen.

Of lees ik ergens enorm overheen?

En droppen jullie je bevindingen ook altijd bij Iens bijvoorbeeld?
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 25 november 2007 @ 22:42:21 #134
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54837157
quote:
Op zondag 25 november 2007 22:24 schreef Duderinnetje het volgende:
Leuk verslag weer!
Ik zou eigenlijk wel willen weten hoeveel jullie moesten afrekenen.
116,75, maar het gaat ons nooit zo om het geld. Als het eten goed en vers is hoor je ons daar niet over klagen.
quote:
En droppen jullie je bevindingen ook altijd bij Iens bijvoorbeeld?
Ik heb dat een hele tijd gedaan. De laatste tijd niet meer sinds we ons eigen blog hebben voor recensies.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 november 2007 @ 22:42:25 #135
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54837162
quote:
Op zondag 25 november 2007 12:32 schreef SCH het volgende:
Is golfer moslim?
dit blijft toch wel jouw leukste bagger sub-forum denk ik.

lekker ventje.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_54837233
quote:
Op zondag 25 november 2007 22:42 schreef zoalshetis het volgende:


dit blijft toch wel jouw leukste bagger sub-forum denk ik.

lekker ventje.
Baggerposts negeren is niet jouw sterkste kant he
  zondag 25 november 2007 @ 22:49:34 #137
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54837398
quote:
Op zondag 25 november 2007 22:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Baggerposts negeren is niet jouw sterkste kant he
een beetje pesten tussen sch en mij is jou ook erg onbekend. maar aangezien ik hoffelijk genoeg ben om jouw wonderschone, lekkere en eerlijke topic niet te verneuken met humor die niet begrepen wordt, zal ik voortaan geheel ontopic reageren. sorry. ik schaam me diep.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 november 2007 @ 22:50:06 #138
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_54837415
He jammer van het net niet verse zeg Bluezz en golfer!
Maar wel weer een leuk verslag en leuke foto's.
Hoop dat het bij de volgende eet gelegenheid een stuk beter wordt
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 25 november 2007 @ 22:57:54 #139
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_54837649
quote:
Op zondag 25 november 2007 22:42 schreef golfer het volgende:

[..]

116,75, maar het gaat ons nooit zo om het geld. Als het eten goed en vers is hoor je ons daar niet over klagen.
[..]

Ik heb dat een hele tijd gedaan. De laatste tijd niet meer sinds we ons eigen blog hebben voor recensies.
Ik vind het bedrag bij een recensie weldegelijk van belang. Het zegt iets over de verwachtingen die je als bezoeker mag hebben, toch?

Snap dat jullie niet telkens zin hebben om het bij Iens te melden. Maar het leek me zo waardevol, vandaar. Jullie zijn immers kritische restaurantbezoekers.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_56286863
Aankondiging
Zaterdag gaan we weer (hopelijk) lekker uit eten

Restaurant La Tulipe Noire in Vogelenzang.
Hun eigen site is crap, maar op dinnersite staat er wel iets over, we zijn heel erg benieuwd



[ Bericht 5% gewijzigd door Blues op 24-01-2008 22:36:38 ]
  Moderator / Redactie Sport donderdag 24 januari 2008 @ 23:10:27 #141
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_56288453
goeie website
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_56304202
Ik ontdek dit topic net pas. Leuk en dus tvp! Veel plezier morgen.
pi_56304271
Leuk, je had vorige week zaterdag toch ook al ergens zo lekker gegeten. Waar was dat ook alweer? Krijgen we daar nog een recensie voor.

Bied deze mensen meteen even aan dat je een site voor ze bouwt zeg.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 25 januari 2008 @ 18:30:59 #144
22592 crew  Ole
pi_56304446
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 18:23 schreef SCH het volgende:
Leuk, je had vorige week zaterdag toch ook al ergens zo lekker gegeten. Waar was dat ook alweer? Krijgen we daar nog een recensie voor.
Vergeet ook het etentje van 2 weken geleden niet
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 27 januari 2008 @ 00:47:44 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_56332082
De recensie van Restaurant La Tulipe Noire, Vogelenzang. 26-1-2008

Adres: Bekslaan 35. Vogelenzang.
(Brakke) website: www.latulipenoire.nl

Het pand waarin het huidige restaurant is gevestigd heeft een rijke historie. Het werd omstreeks 1850 gebouwd en deed in die tijd dienst als uitspanning voor vermoeide reizigers die met de trekschuit via (de tussen 1656 en 1657 gegraven) Leidse vaart op weg waren vanuit Haarlem naar Leiden of vice versa.
Nadat de spoorwegverbinding tussen Haarlem en Leiden tot stand was gekomen werd de uitspanning meer als cafe-restaurant / stations restauratie gebruikt. In die jaren werden er door de verschillende eigenaren meer en minder belangrijke veranderingen aan het pand aangebracht. Het meest ingrijpend was de verbouwing van 1918. Nadien heeft het pand nog vele jaren als cafe-restaurant en hotel dienst gedaan. In de jaren 1970 is er nog enige tijd een dicotheek in het pand gevestigd geweest, waarna het in de jaren 1980 tot het Franse specialiteiten restaurant "Bistinguette" werd omgedoopt.
Na Bistinguette werd in 1990 restaurant "New England", met als specialiteit schaaldieren geopend.

In 1998 werd New England opgevolgd door "La Tulipe Noire" waarmee de mediterrane keuken opnieuw in ere werd hersteld.
De buitenkant van het pand:


Meteen na binnenkomst kregen we heerlijk zelfgebakken brood met een schaaltje met daarop een olijventappenade, een soort zalmmouse en gewone boter.
Een fles water werd ook meteen op tafel gezet en wij begonnen daarbij met een glaasje witte huiswijn.

We besloten van de menukaart te kiezen voor het 5-gangen verrassingsmenu waarbij de kok, Klaas Spaans, alle vrijheid had. Zijn mede-eigenaresse, Alexandra Beerens, die de scepter over de bediening zwaait kwam wel keurig nog even vragen of we bepaalde zaken niet wilden eten en of de voorkeur naar vis-, orgaan- of vleesgerechten ging.

Voorgerecht:
Het voorgerecht was een marbré van gerookte zalm, makreel en forel.
Prachtig opgemaakt en smaakte prima.


1e Tussengerecht:

Als eerste tussengerecht kregen we een overheerlijk spiesje (gemaakt van sereh) met sint-Jacobsschelpen en gamba's op een bedje van risottorijst, vergezeld door een kreeftensausje. Werkelijk voortreffelijk gebakken cocquilles en overheerlijke risotto.


2e Tussengerecht:

Ons tweede tussengerecht bestond uit een paddenstoelenrisotto met daar bovenop krokant gebakken kalfszwezerik met een paddenstoelensausje. Wederom erg lekker, maar als klein minpuntje op de keuze van deze gang hadden we toch dat twee keer risotto achter elkaar iets teveel van het goede is.


Hoofdgerecht:
Als hoofdgerecht kregen we gebakken grietbot met een licht mosterdsausje op een bedje van diverse groentes (worteltjes, erwten en zeekraal0 met Hollandse garnaaltjes.
Echt weer heerlijk en qua portitionering ook helemaal goed.


Dessert:
Als keuze voor het dessert konden we kiezen uit kaas of zoet. Omdat we al aardig gevuld waren, besloten we allebei te gaan voor het zoet. Het toetje bestond uit een zelfgebakken koekje op een laagje slagroom met daar bovenop een bolletje ijs en daar bovenop weer een stukje chocolade, vergezeld van aardbeitjes en een framboos.
Daarnaast een in een koffiekop klaargemaakte Crème Brulee. Jammer dat de Crème Brulee iets te weinig consistentie had, maar verder wel een erg lekker nagerecht.


Traditioneel sloten we weer af met koffie en een glaasje sambuca.

Als wijn bij de gerechten hadden we een fles Vionier uit Californië uitgezocht, die heel attent steeds werd bijgeschonken bij de diverse gangen.
De rekening werd ons gepresenteerd in een origineel boekje van de naamgever van dit restaurant, Alexandre Dumas.


Tenslotte wilden we natuurlijk ook nog even kok Klaas op de foto vereeuwigen:


Conclusie:
Een absolute aanrader, die de moeite van het (om)rijden meer dan waard is.
Prima kok, attente bediening, leuke ontspannen sfeer
.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 januari 2008 @ 00:53:38 #146
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_56332166
Ziet er erg mooi en lekker uit!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 27 januari 2008 @ 01:20:44 #147
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_56332601
nooit geweest....ga deze wel op mijn lijstje zetten
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_56332640
Te weinig consistentie Niet zo duur praten golfertje
  zondag 27 januari 2008 @ 02:32:13 #149
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_56333504
krijg er honger van
Confidence through competence
  zondag 27 januari 2008 @ 07:16:54 #150
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_56334757
Ziet er weer heerlijk uit!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_56335951
Ziet er weer top uit.
  zondag 27 januari 2008 @ 11:38:22 #152
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_56336240
Ziet er weer goed uit
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  Moderator / Redactie Sport zondag 27 januari 2008 @ 11:41:49 #153
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_56336291
Leuk stuk idd
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_56339196
Even uit de SC gehaald :
quote:
Op zondag 27 januari 2008 03:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik zit nu de recensie van Bluezz en Golfer te lezen en ik kwam de grietbot en de risotto tegen en dat deed mij weer denken aan de keer dat ik in het Amstel hotel had gegeten ter gelegenheid van het pensioen van mijn moeder (in de spiegelzaal, niet in La Rive)
Op het menu stond een Zeebrasemfilet met romige venkelrisotto, gestoofde radijs en romige saus van limoen en dragon (heb het menu er maar even bijgepakt)
WAAROM(!) kijken ze me raar aan bij de viswinkel als ik een zeebrasemfilet wil bestellen en komen ze dan vrijwel meteen met een zeebaars aanzetten??
Ik heb dit al bij diverse viswinkels gehad, ligt het aan mijn vraagstelling, de naam van de vis op het menu van het Amstel of aan de viswinkels??

Ik wil het graag ook een keer proberen te benaderen qua smaak, maar dan moeten ze wel meewerken.
Ja idd, wat vreemd? Geen idee waar het aan ligt? We zullen het eens vragen in onze viswinkel hier in het dorp, ik heb altijd het idee dat ze er veel verstand van hebben.
In belgië1- en 2 kennen ze het wel lees ik

Ik had trouwens ook nog nooit van GrietBOT gehoord trouwens, wél weer van gewoon Griet of heilBOT...
maar de combinatie weer niet. Was echt héérlijk.
Van onze recensie vond ik vooral het 2e gerecht het aller aller lekkerst, had echt de neiging om mijn bord af te likken, naar Klaas te gaan en nog een bordje te vragen


Ik zie nu ook dat er een foto is weggevallen van het boekje waar de rekening inzat :



[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 27-01-2008 14:02:29 ]
pi_56339318
Klaas is ook aangestoken door het risotto-topic

Leuk, jongens. Het ziet er erg goed uit!
pi_56339556
quote:
Op zondag 27 januari 2008 13:58 schreef ColdFeet het volgende:
Klaas is ook aangestoken door het risotto-topic
Ja, daar hadden wij het ook nog over idd

We hebben ook nog even een opmerking gemaakt over hun website "oh ja, werkt niet echt heel goed, maar je kan wel online reserveren he, en niet alles van het menu is te zien he? "
Nee, hij doet het dus helemaal niet....
" oh ja, nou ja, hij is gewoon under construction, wij zijn daar niet zo goed mee, maar er wordt wél per mail gereserveerd hoor "
Ze wilden wel graag onze recensie toegestuurd krijgen, dat weer wel
  zondag 17 februari 2008 @ 12:33:12 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_56788598
Dit keer een verkorte recensie zonder foto's van ons gastronomisch verwenarrangement bij Merlet in Schoorl.

Samen met 2 goede vrienden 's middags al begonnen met lekker wandelen door Schoorl in het koude winterzonnetje.
Daarna in het Grand-café een welkomstcocktail en wat wijntjes genuttigd en vervolgens even lekker gezwommen en de sauna in geweest.

Het gastronomisch verrassingsmenu begon met een amuse van brioche met gevogeltelever en een tartaar van wijngaardslak.

Het voorgerecht bestond uit een aantal bereidingen van tonijn: gepocheerde oester in gegeleerde tonijnbouillon op een mousse van Opperdoezer Ronde, vergezeld door een cocktail van tonijntartaar met schuim van rode biet en villa Manodori (speciale balsamico azijn).

Als tussengerecht kregen we rogvleugel onder een duxelles van paddenstoelen en gelei van gevogelte en lever op een bedje van wilde spinazie en aardappel mousseline met beurre noisette. (helaas was de spinazie iets aan de te zoute kant gekookt)

Het hoofdgerecht bestond uit gebakken Simmentaler ossenhaas (ook helaas weer iets met de zoutpot uitgeschoten) met goulash van bloemstuk, gebakken witlof en groene kool met een cassoulet met ossenhaas erbij.

De vierde gang was voor de liefhebbers ervan een keuze uit een rijk gevarieerde kaasplank.
Onze vrienden en Bluezz genoten daarvan, ik had echter gekozen voor een ander gerecht: ik kreeg een keurig klein bakje met crème brulee met wat ijs ernaast.

Tenslotte het dessert: een heerlijke bavarois van champagne met in jus d'organge en eigen siroop gestoofde rabarber met roomijs van sinaasappel en ahorn-siroop.

Al met al een heerlijke maaltijd met uiteraard lekker wijntjes erbij en prima, (jong) attent bedienend
personeel.
Na een nachtje slapen in de goede hotelkamer lagen Bluezz en ik alweer om 8:30 baantjes te trekken in het zwembad en volgde er nog een zeer uitgebreid ontbijt in het restaurant.

Als je er eens even helemaal tussenuit wilt om verwend te worden is dit arrangement bij Hotel-Restaurant Merlet in Schoorl een prima aanrader!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_56789308
quote:
Al met al een heerlijke maaltijd met uiteraard lekker wijntjes erbij en prima, (jong) attent bedienend personeel.
Ouwe viespeuk!
pi_56790527
Klinkt weer goed heur
pi_57202212
* octopussy ook weer zin heeft in het gastronomisch verwenarrangement bij Merlet.
en dan vooral de kaas die geheel naar eigen voorkeur wordt geserveerd
  donderdag 6 maart 2008 @ 22:12:45 #161
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_57208262
zaterdag eten bij de Ark in Haarlem.....zal wel geen uitgebreide recentie van zijn

voor grotere gezelschappen overigens een prima gelegenheid en niet duur
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
  donderdag 6 maart 2008 @ 22:31:19 #162
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57208865
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 maart 2008 @ 22:38:29 #163
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_57209095
quote:
Op donderdag 6 maart 2008 18:30 schreef octopussy het volgende:
* octopussy ook weer zin heeft in het gastronomisch verwenarrangement bij Merlet.
en dan vooral de kaas die geheel naar eigen voorkeur wordt geserveerd
Ja! Subliem!

Overigens kan ik jullie (ook Bluezz en golfer dus!) ook een (culinair) weekendje www.sterrenberg.nl aanraden. Piekfijne keuken en voor de echte liefhebber prachtige, talloze kazen ná. Met deskundige uitleg én de keuze uit wat portjes.

Maar dit terzijde.

Ben benieuwd naar jullie Restaurant Week-ervaring!
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 6 maart 2008 @ 23:42:01 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57211009
quote:
Op donderdag 6 maart 2008 22:38 schreef Duderinnetje het volgende:


Overigens kan ik jullie (ook Bluezz en golfer dus!) ook een (culinair) weekendje www.sterrenberg.nl aanraden.
Een restaurant dat op z'n site zet "(pas op uw vingers !)" spreekt me meteen al minder aan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 7 maart 2008 @ 06:43:29 #165
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_57214330
quote:
Op donderdag 6 maart 2008 23:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Een restaurant dat op z'n site zet "(pas op uw vingers !)" spreekt me meteen al minder aan.
Mja, het is inderdaad een beproefd culinair kaf-van-het-koren-middel om de tekstschrijver van een site serieuzer te nemen dan een lekkerbek die er is geweest.

Jammer, dan gaat het over!

[ Bericht 10% gewijzigd door Duderinnetje op 07-03-2008 07:08:00 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_57214469
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 06:43 schreef Duderinnetje het volgende:
Mja, het is inderdaad een beproefd culinair kaf-van-het-koren-middel om de tekstschrijver van een site serieuzer te nemen dan een lekkerbek die er is geweest.
Hey blijf eens ui tmijn hoofd! Dat dacht ik ook al
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57253385
Restaurant Fris te Haarlem.

Buiten het centrum gelegen, midden in een woonwijk, maar niet te missen door de verlichte bomen ziet het er aan de buitenkant mooi uit door de grote ramen.

Bij binnenkomst de jassen ophangen naast een bijzondere lamp.



De tafeltjes staan zo opgesteld dat je niet naar een muur zit te staren, iets wat wij altijd heel vervelend vinden. De inrichting is rustig gehouden, met aan de muur schilderijen van grote goudvissen, en aparte lampen van doek en gedimd TL licht aan het plafond. Stijlvol.



We gingen natuurlijk voor het 3 gangen diner, maar namen er wel een tussengerecht bij.
Na het warme brood met boter en zout en een glas Argentijnse witte huiswijn kregen we als eerste hapje een briochje met eendenborstfilet en een kaaskoekje.

Daarna volgde de eerste amuse.

Een soepje van rode biet met truffel en een bitterballetje van balkenbrij met mosterdsaus. (beetje donkere foto)
Vooral het soepje smaakte erg lekker, de combinatie biet/truffel doet het goed!



Na de amuse kregen we het signature gerecht van restaurant Fris ; Steak tartare van schots rundvlees met een parmazaan tuille en een lichte mayonaise met vadouvan kruiden.



Smaakte goed, alhoewel ik de consistentie vind lijken op filet americain, dus om het zo te eten is het dan vrij veel en miste ik het toastje

Het tussengerecht was een zeebaarsfilet op linzen met knolselderij.



Best lekker, de zeebaars was op de huid gebakken, maar dat had wel wat knapperiger gemogen.

Het hoofdgerecht was parelhoenderfilet met paddenstoelen en een saus van eendenlever.



Erg veel hoen, hier en daar droog, goed sausje en de haricot vers die erbij zaten waren lekker knapperig.

We sloten af met het toetje ; bread en butter pudding met boerenmeisjes en sorbetijs van pure chocolade.



Goed echt puur chocoladeijs, pudding was lekker licht, smaakte prima.

Bij dit alles dronken we een fles (Franse) Gustave Lorentz Pinot Gris Réserve uit de Elzas.

We hebben lekker gegeten, hier en daar kon het beter, sfeer is goed, attente, vriendelijke bediening, zeker de moeite van het bezoeken waard.

Prijs/kwaliteit verhouding : Goed.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 23:33:37 #168
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57253689
Als ik de foto's zo zie mogen ze nog even oefenen met de presentatie van de gerechten, 't ziet er nou niet echt spannend uit...
zegt niks over de smaak natuurlijk maar het oog wil ook wat.
pi_57253862
Leuk!
Ik heb wel een klein vraagje: sorbetijs van chocolade? WTF?
  zaterdag 8 maart 2008 @ 23:42:47 #170
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_57253881
Ik denk dat het door de flitser altijd wat onnatuurlijker eruit ziet. In het echie toch wel een stukkie mooier altijd. Leuk Golfer en Bloes, en vooral lekkere foto's.

Oh en ik ben dol op filet americain, steak tartare en ander rauw spul.
Confidence through competence
  zaterdag 8 maart 2008 @ 23:59:34 #171
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57254240
Ik vind het toch een beetje kaal, enorme borden en niets erop..
Dat het er allemaal iets bleker uitziet door de flitser had ik al rekening mee gehouden.
pi_57254924
Ja, ik moet écht nog es uitvinden hoe het mooier te fotograferen met flits, want zonder is het helemaal niet te zien... ik wil dan zo snel mogelijk een plaatje schieten natuurlijk, kan en wil niet eindeloos uitvogelen hoe en wat.
  zondag 9 maart 2008 @ 01:14:27 #173
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57255438
Wat voor camera heb je?
Ik heb een Canon A95 en bij die kan je (in de handmatige (M) stand) 3 verschillende flitsstanden instellen, normale flits, ⅔e flits en ⅓ flits.
Zeker als je iets fotografeerd dat dichtbij is heb je niet een volledige flits nodig.
Wat overigens ook vaak helpt (als je de flitser niet aan kan passen bijvoorbeeld) is om een sigarettenvloeitje op de flitser te plakken.
Dat laat genoeg licht door, maar het scherpe is er vanaf.
  zondag 9 maart 2008 @ 09:52:44 #174
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_57258225
De combinatie vis met linzen kreeg ik van de week ook! Wat grappig!
Ziet er goed uit dat eten van gister!
pi_57258307
Altijd leuk om te lezen.

Dat La Tulipe Noir zou ik nooit naar binnen stappen als ik er voorbij reed, ziet er van buiten uit als een ordinaire ballentent. Eten klinkt heel goed.

Fris klinkt ook lekker. Die lamp vind ik trouwens totaal niet bij de verdere sfeer passen.
pi_57261305
Ik had nog nooit linzen gegeten, er zat wat knolselderij door, goeie combi, maar de linzen waren wat droog, maar dat hoort zo??
pi_57261427
Droog? Nah, niet echt. Ik vind linzen niet droog iig. Ik maak ze regelmatig, erg lekker en zeer gezond.
pi_57261668
Dan lag het aan de kok Ik ga het zeker zelf ook eens proberen!
pi_57264900
quote:
Op zondag 9 maart 2008 13:40 schreef Isegrim het volgende:
Droog? Nah, niet echt. Ik vind linzen niet droog iig. Ik maak ze regelmatig, erg lekker en zeer gezond.
Ja, nadat ik mijn fobie voor linzen had overwonnen (macrobiotische opvoeding jeweettog ) ben ik ze ook erg gaan waarderen. De combi met knolselderij is heel erg smakelijk, ik doe dat bijvoorbeeld in een stoofpotje.

Natuurvoedingswinkels hebben lekkere linzen veel soorten enzo.
pi_57265039
Ik koop ze bij de Indiase toko.
pi_57265095
quote:
Op zondag 9 maart 2008 16:34 schreef Isegrim het volgende:
Ik koop ze bij de Indiase toko.
Ja, die heb ik dus niet.
De Turk hier heeft alleen rode linzen. Ook lekker. Maar ik ben vooral dol op groene. Vond laatst heel mooie kleine ronde zwarte linzen bij de natuurwinkel ("belugalinzen" ).

Afijn, OT maar weer!
pi_57265118
Gele FTW!

Okee.
  vrijdag 18 april 2008 @ 23:20:45 #183
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58149986
Morgen gaan we eindelijk uit eten bij dit 'simpele etablissement'

Verheugen ons al een half jaar erop.
We plakken er een overnachting aan vast, dus de recensie is niet voor zondag te verwachten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_58151263
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:20 schreef golfer het volgende:
Morgen gaan we eindelijk uit eten bij dit 'simpele etablissement'

Verheugen ons al een half jaar erop.
We plakken er een overnachting aan vast, dus de recensie is niet voor zondag te verwachten.
Oeeeeeeeee ik ben errug benieuwd! Fijn weekend toegewenst alvast!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 19 april 2008 @ 01:58:59 #185
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_58153106
Heeeel veel plezier daar G&B!

Mochten jullie in de keuken komen, doe Jean-Paul en Syrco maar de groeten
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 19 april 2008 @ 02:04:25 #186
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58153153
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:20 schreef golfer het volgende:
Morgen gaan we eindelijk uit eten bij dit 'simpele etablissement'

Verheugen ons al een half jaar erop.
We plakken er een overnachting aan vast, dus de recensie is niet voor zondag te verwachten.


vraag ook gelijk even of hij iets doet aan die foto op de menu-pagina. daar zie je een vrouwenmond met... ach nou ja, kijk zelf maar. ziet er niet smakelijk uit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_58153994
Jaaa die staat ook nog op mijn lijstje.
pi_58153998
Mooie website hebben ze trouwens.
pi_58155568
Oh, Oud Sluis vanavond. Wat super! Geniet ervan!
  zaterdag 19 april 2008 @ 11:33:03 #190
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58155754
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 01:58 schreef Euc- het volgende:
Heeeel veel plezier daar G&B!

Mochten jullie in de keuken komen, doe Jean-Paul en Syrco maar de groeten
Staan ze weer voor aap. Jonnie had ook nog nooit van je gehoord!


B&G heel veel plezier en eetgenot gewenst!!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_58155950
Tnxx allemaal, enneh wat dude zegt, Euc, zijn dat nicknames of echte namen
Die website, ik vind die mond ook wat smerig, op mijn werk hadden ze het al over ellemieke's mond met het sp. van Sergio

We hebben er zin in
pi_58156267
Zal aan jullie denken als ik macaroni met ham en kaas wegkaan vanavond
pi_58156401
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 11:45 schreef Bluezz het volgende:
Tnxx allemaal, enneh wat dude zegt, Euc, zijn dat nicknames of echte namen
Die website, ik vind die mond ook wat smerig, op mijn werk hadden ze het al over ellemieke's mond met het sp. van Sergio

We hebben er zin in
Als je kwakje zo'n kleur heeft, mag je wel eens naar de dokter hoor.

Maarreh, veel plezier en genot.
  zaterdag 19 april 2008 @ 13:22:00 #194
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_58157570
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 11:33 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Staan ze weer voor aap. Jonnie had ook nog nooit van je gehoord!


B&G heel veel plezier en eetgenot gewenst!!
Vind je het zo gek dat ik mijn nickname op internet niet algemeen bekend maak op mijn werk?

"De groeten van Euc" , nee duh!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 april 2008 @ 13:44:55 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58176781
Wow, wow, wow.
Verslag wordt nu aan gewerkt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_58176795
* teleurgesteld is

Schiet op!
  zondag 20 april 2008 @ 14:40:43 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58178202
Restaurant Oud Sluis te Sluis, 19 april 2008

Dit keer mét overnachting, het was 3 uur rijden!
Dit geweldige 3 sterren-restaurant is namelijk gelegen in het pittoreske Sluis, Zeeland.

Bij binnenkomst beginnen we met een reeks amuses :


Krokant gebakken kippenhuid met curry mayonaise

Diverse oesterbereidingen, kroepoek van.., tartaar van..., gevriesdroogde parels van...


Kreeft met ?? peper


Van links naar rechts ; komkommer met holl. garnaaltjes - scheermes met bosui en aard. schuim - mini coquilles - sushi van tonijn met sojaschuim


En toen het voorgerecht ... Langoustine gemarineerd, gelakt spek en koffie-citrus-voastiperiferypeper


daarna 2 bereidingen van Asperges... asperges, bellota-eierdooier, tataki van coquilles, lentesalade en morilles én in het kleinere schaaltje gemarineerde coquilles, asperge-verveine mayonaise en chlorofyl jus van waterkers.



Het visgerecht, zeebaars, texturen van algen, schelpdierenjus en oester- olijfolie, ziltige plantjes Zeebaars.


Het hoofdgerecht vervolgens... lamvlees "sisteron", romige polenta, pikante tomaat, cremolata en pecorino Lam.


We sloten af met drie kleine desserts... chocolade tattoo, een combinatie van framboos, rozen, kokos en sechuan en limequats, hazelnoot gelei en sorbet vitamine C




Jongens jongens wat een heerlijkheden, het één nog lekkerder, mooier dan het ander.... We dronken bij dit alles een fles Amayna Chardonnay ... en omdat aan al het lekkers geen einde kwam, en deze fles alweer leeg was, vroegen we er nog een half flesje Augustus bij! Toen we zeer, zeer voldaan om een 'kopje koffie' vroegen, kregen we er natuurlijk ook een 'koekje' bij de koffie... een espresso en een koffie

de koekjes.... bestonden uit een drop/laurier lolly, ijs met framboos, caramel mocca en kardemom


Aan het eind van ons latijn van een lange, overheerlijke avond mega-genieten en gepamperd door het personeel, wat heel attent, vriendelijk is en ook nog 'durft' te vragen of het smaakt!! vroegen wij de rekening... maar dat gaat zomaar niet bij Sergio, daar gaat een hele koffer lekkers aan vooraf, want hij laat je niet 'met een lege maag' naar huis gaan natuurlijk!

Na betalen hebben we, de verlegen Sergio nog even in de keuken een handje geschud en bedankt voor een geweldige ervaring. Zullen we er een 10+ voor geven?
Met recht al 2x gekozen tot het beste restaurant van Nederland.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 20 april 2008 @ 14:52:44 #198
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_58178499
Prachtig prachtig! Ziet er geweldig uit! Kan niet wachten tot ik in Juni mag
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_58178570
Ik wil ook.

Is het irritant als ik vraag hoeveel jullie kwijt waren voor de hele avond?

Wil er zeker een keer heen.
pi_58178613
Oeiiiiiiiiiii. Wat vreselijk heerlijk allemaal, ik spaar ook nog even door.

Was dit het beste ooit? (jullie zijn natuurlijk ervaren sterrenrestaurant-gangers )
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')