abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53931162
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 19:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lelijk is subjectief. wat vind je er lelijk aan? de kleur, het materiaal of misschien de efficiënte vorm voor kleine gerechtjes? tell us! ouwe culganger
Het lijken een soort kaarsenstandaards, ik vind de verdieping in de borden niet mooii - het ligt nu in zo'n kommetje terwijl gerechten juist vaak op een plat vlak beter uitkomen en dan is er ook meer mee te doen.
pi_53931664
Wij hadden het ook over de borden
Het nieuwe hotelporcelein blijkbaar

Vooral de vis (maar het komt ook door de slechte foto's, maar ikwil niet 10 X flitsen per bord) kwam niet uit de verf.
EenSCH dus
  zondag 14 oktober 2007 @ 20:51:43 #103
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_53932528
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 16:49 schreef kabouter.muts het volgende:
Wat is er erg aan eendenlever?
Je eet toch ook eendeborstfilet? Kun je net zo goed de hele eend eten.
Eenden worden toch niet per se vetgemest zoals ganzen, speciaal voor de lever?
Het eten ziet er wel erg lekker uit.
Hij blijft hoog op mijn lijstje.
Eerst wil ik naar Le cheval blanc.
En nog even een keer naar Het stille water (is verkocht en gaat binnenkort over naar de kok van de Toerist)
Leuk om dat hier te lezen. De Toerist is best goed maar wel van een heel andere orde dan het Stille water was. Ben benieuwd hoe dat gaat worden.
Life is what you make it.
  zondag 14 oktober 2007 @ 23:06:47 #104
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53935979
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 20:12 schreef Bluezz het volgende:
Wij hadden het ook over de borden
Het nieuwe hotelporcelein blijkbaar

Vooral de vis (maar het komt ook door de slechte foto's, maar ikwil niet 10 X flitsen per bord) kwam niet uit de verf.
EenSCH dus
wat is er mis met dat servies? behalve de fotogeniekheid?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53936139
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 23:06 schreef zoalshetis het volgende:


wat is er mis met dat servies? behalve de fotogeniekheid?
Ik vind die borden waar de kabeljauw en het draadjesvlees in opgediend werden ook niks.
Alsof je uit een kommetje met een dikke rand zit te lepelen.
Liever zie ik het op een normaal bord
Thats all.
  zondag 14 oktober 2007 @ 23:51:12 #106
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53937385
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 23:12 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik vind die borden waar de kabeljauw en het draadjesvlees in opgediend werden ook niks.
Alsof je uit een kommetje met een dikke rand zit te lepelen.
Liever zie ik het op een normaal bord
Thats all.
wat ik al eerder zei. het is niet voor niks zo.

als je een (paar) lepel(s) eten op je bord krijgt dan is het niet handig om een groot bord te krijgen. zeker niet als de kok zo zorgvuldig al de smaken bij elkaar gebracht heeft. alleen campinggasten willen prakken in een bijzonder restaurant.

de echte finesses zijn voorbehouden.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53939246
Lieve schat, ik wil niet prakken hoor, alleen maar het bord aflikken
pi_53941799
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 00:47 schreef Bluezz het volgende:
Lieve schat, ik wil niet prakken hoor, alleen maar het bord aflikken
alleen maar het bord?
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 13:25:41 #109
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_53967837
Het blijft een genot om dit allemaal te lezen
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 14:15:08 #110
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53968857
Ik heb geen zin om alle eerdere topics uit te pluizen....

Zijn jullie al eens in het Gildehuys in Beverwijk geweest? Zo ja wat vonden jullie er van?
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 14:15:57 #111
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53968874
Lambo's ga ik zeker proberen zo te zien
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_53970631
quote:
Op dinsdag 16 oktober 2007 14:15 schreef sanger het volgende:
Ik heb geen zin om alle eerdere topics uit te pluizen....

Zijn jullie al eens in het Gildehuys in Beverwijk geweest? Zo ja wat vonden jullie er van?
Nee, nog niet geweest. Wat is jouw indruk? De inrichting trekt mij niet zo aan
Het 5 gangen menu ziet er wel lekker uit.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 16:21:30 #113
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53971029
quote:
Op dinsdag 16 oktober 2007 15:51 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Nee, nog niet geweest. Wat is jouw indruk? De inrichting trekt mij niet zo aan
Het 5 gangen menu ziet er wel lekker uit.
Wij kwamen er "per ongeluk" terecht. We waren op zoek naar een restaurantje zonder poespas en kenden het nog helemaal niet.

De inrichting is niet echt warm inderdaad. Beetje kil of grauw misschien wel. Toen we binnenstapten voelden we ons ook een beetje underdressed..... Overige publiek was zeker een stuk ouder dan ons en voornamelijk gekleed.

Ondanks de entourage is het wel een aanrader

De bediening was ronduit goed; niet te lang wachten, vriendelijk, beleefd en kennis van zaken. Mijn vriendin is niet zo van het "echte" uit eten waardoor ze lang niet alle gerechten kende, of wist wat het inhield. Er werd haar duidelijk en vriendelijk uitgelegd wat het nu allemaal was dat op haar bordje lag.

De gerechten waren stuk voor stuk zeer goed. Beiden zijn we best lastig met eten, maar hebben prima kunnen eten. Wat ik er nog van weet had ik vooraf oa. de carpaccio met kaas en de kerriesoep met room en coquilles. Die waren erg goed van smaak. Tussendoor de nodige amuses (oa. cappucino van asperge met beenham) die goed van smaak waren. Als hoofdgerecht had ik vis. Wat voor vis exact weet ik zo 123 niet meer. Was ook erg goed van smaak Mijn vriendin had een driegangenmenu genomen. Het missen van een gang werd prima opgelost door een amuse die zij wel kreeg en ik niet. Zo zat ik niet alleen te eten.

Enige dat opviel, maar wel logisch is, was het dessert. Mijn vriendin had een driegangenmenu genomen met een bepaald dessert (de kokosnoot). Ik had gewoon vanaf de kaart besteld en nam hetzelfde dessert. Toch was die van mij uitgebreider opgemaakt en was een behoorlijke slag groter.

We waren voor ons tweeen ¤ 110 kwijt voor een avondje lekker eten.

Wat ik wel leuk vind is dat ze werken op basis van de seizoenen. Ieder seizoen hebben ze seizoenspecifieke gerechten.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 18:21:30 #114
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53972967
quote:
Op dinsdag 16 oktober 2007 16:21 schreef sanger het volgende:

[..]

Wij kwamen er "per ongeluk" terecht. We waren op zoek naar een restaurantje zonder poespas en kenden het nog helemaal niet.
wat dronken jullie bij de gerechten?

ik vind 110 euro best goedkoop nl.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 19:08:39 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53973946
quote:
Op dinsdag 16 oktober 2007 18:21 schreef zoalshetis het volgende:


wat dronken jullie bij de gerechten?

ik vind 110 euro best goedkoop nl.
Dat is over het algemeen ook een beetje ons gemiddelde als we niet naar sterrenrestaurants gaan, die 110 euro met z'n tweeën. Inclusief meestal 2 losse glazen wijn, een hele fles wijn en koffie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 21:32:40 #116
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53976449
Zij drinkt geen alcohol, dus een aantal glazen fris. Ik een paar wijntjes.

Het restaurant heeft geen ster, maar wel een onderscheiding. Iets van Bib nogwat.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_54815277
Vanavond lekker eten in Fozzies te Beverwijk.

  zaterdag 24 november 2007 @ 04:26:31 #118
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54818105
quote:
Op zaterdag 24 november 2007 00:27 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond lekker eten in Fozzies te Beverwijk.

[ afbeelding ]
lekker! ik snap alleen het wijngeld niet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_54820835
Hmm ziet eruit als geen slecht plan!
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_54820872
Hoe was het met de vossies?
  zondag 25 november 2007 @ 11:57:31 #121
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_54821239
quote:
Op zaterdag 24 november 2007 04:26 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lekker! ik snap alleen het wijngeld niet.
Kurkgeld is in landen als Australie heel normaal, omdat het daar heel moeilijk is om een alcoholvergunning te krijgen nemen mensen hun eigen wijn mee naar een restaurant en betalen dan een klein bedrag aan het restaurant om die wijn te schenken.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_54821801
Restaurant Fozzies te Beverwijk.
Iens
Dinnersite

Het restaurant is in een erg mooi pand gesitueerd met een smaakvolle inrichting, overwegend zwart-wit en rode tinten.



De 3 koppige bediening is attent, en soms net iets té veel aanwezig met bijvoorbeeld het té snel willen bijvullen van de wijn.
Er kunnen ong. 30 mensen eten, de stoelen zitten prima.

We beginnen met een witte franse huiswijn, die te warm was.
Daarna kregen we al snel een amuse in een borrelglaasje ; een 'soepje' van snijbonen en hollandse garnalen.



Na de amuse kregen we de kaart en vroegen we om de wijnkaart.
Je kan a la carte kiezen, maar ook verschillende menu's, zie de site.

Wij kozen Menu 'Amusing' ; 6 kleinere gerechten, ter grootte van een tussengerecht die samen een buikvullend geheel vormen.

Uit de beperkte wijnkaart kozen we de Pouilly Fumé, Etienne de loury, la porte de l 'abbaye uit 2005.
De wijn was ook dit keer nog niet op de juiste temperatuur, maar gelukkig kwam de wijnkoeler uit de vriezer. Dat scheelde wel iets.
Het systeem bij Fozzies qua wijn is dat je eventueel ook zelf je wijn kan meenemen (...) en dan het zogenaamde kurkengeld betaald van ¤ 14.50. (Dat is dan voor gebruik van glazen, het inschenken en het afwassen, pouleren van de glazen).
We bestelden er een fles 'plat' water bij.
De flessen water zijn niet goedkoop, ¤ 4,00, maar daar gaat 25 % van naar een goed doel.
Zie www.wellwater.nl

Het eerste gerecht is een salade van tomaat, mozzerella en ernaast een theelepeltje met tomatenjam.
Smaakt goed, maar is wel érg simpel..



Daarna het 2e gerecht ; eendenbout, ganzenborst, kaaskletskop, salade en een truffelmayonaise.
Opgediend in een glas, wat erg onhandig eten was.
Het smaakte matig, de eend was erg vet en de gans smaakte alsof ie al heel wat jaren achter de rug had.



Het 3e gerecht was een duif op kleine stukjes schorseneren en een klein espressokopje wildbouillon ernaast.
De duif smaakt niet lekker, we kregen ook hier het idee dat het geen vers beestje was. (was het misschien een postduif met heel wat vlieguren achter de rug?)
De bouillon smaakte goed, net als de schorseneren.




Het 4e gerecht was een op cederhout stukje gegaarde zalm, gemarineerd in dille, hutspot ernaast met erop pancetta.



Zie hier een fout van de kok.
Bij het opnemen van de bestelling werd gevraagd of we iets niet lusten, wilden of mochten eten.
golfer gaf dus vooraf al aan dat ie geen varkensvlees wilde eten, maar kreeg toch ook een grote plak gebakken pancetta.
Bij het afhalen van de lege borden, kregen we natuurlijk excuses van de bediening hiervoor, en werd het meteen gemeld in de keuken.
De zalm smaakte goed, de hutspot ook, alleen het servetje onder het houten plankje deed het er ineens 'goedkoop en slordig' uitzien en van een houten plankje eten vinden we niet erg hygienisch.

Het 5e gerecht werd geserveerd door de kok zelf. Dat hadden we die avond nog niet eerder gezien... bleek dat ie zelf nog even zijn excuses wilde maken voor de pancetta. In zijn enthousiasme om het gerecht 'af' te maken had ie er niet meer aan gedacht. Netjes!

Het 5e gerecht dus ; Hertenbiefstuk (had ook weer dat net niet verse smaakje, jammer!) op een bedje van zuurkool met zilveruitjes, en een bitterballetje van hertenragout in tandoori gegaard en een balletje van douphin-gratin op een stokje.
Het smaakte goed.



Het 6e, laatste -na- gerecht zag er leuk uit.
Crème brulee, met een blokje witte chocoladeparfait ernaast met een mooi (haar-)netje van suikerspinsel eroverheen.
Smaakte lekker.



Een restaurant met nogal hoge pretenties die het qua uiterlijk helemaal waarmaakt, ook de presentatie van het eten zag er goed uit, maar de smaak daarvan bleef achter.
Wij hebben het idee dat er niet genoeg met verse produkten gewerkt wordt.
Prijs/kwaliteit verhouding is niet goed, en zeker niet voor de wijnen
pi_54821871
Is golfer moslim?
  zondag 25 november 2007 @ 14:16:04 #124
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54823697
Het ziet er erg mooi uit, wat klote dat de smaak zover achterbleef
Owwww ik zou er ontzettend chagarijnig van worden.
Volgende keer beter
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_54825115
quote:
Op zondag 25 november 2007 14:16 schreef uniekhoorn het volgende:
Het ziet er erg mooi uit, wat klote dat de smaak zover achterbleef
Owwww ik zou er ontzettend chagarijnig van worden.
Volgende keer beter
Nou dat hadden wij dus ook, we hadden er eigenlijk een beetje genoeg van en wilden nog voor het nagerecht gewoon lekker naar huis
Meteen met het ophalen van de lege dessertborden de rekening gevraagd
pi_54827291
Doet me denken aan La Ronde in Spaarndam.
Alles ziet er leuk en lekker uit maar de smaak valt erg tegen.
Had erg het gevoel dat veel niet vers is, vlees uit vleesfabrieken en veel kant en klaar horeca spul.
Jammer ja!!
Daar gaan we dus niet eten.
  zondag 25 november 2007 @ 17:19:44 #127
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54828494
jammer bluezz en golfer. volgende keer idd beter.

weten de restaurants van jullie kritische noten? misschien leren ze er iets van. wat zegt van dam over dit etablisment?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 november 2007 @ 17:52:31 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54829488
quote:
Op zondag 25 november 2007 17:19 schreef zoalshetis het volgende:


weten de restaurants van jullie kritische noten? misschien leren ze er iets van. wat zegt van dam over dit etablisment?
We zijn altijd eerlijk in ons commentaar als daarom door de kok of de bediening wordt gevraagd.
Volgens mij is Van Dam hier nooit geweest. Die beperkt zich over het algemeen tot Amsterdamse restaurants.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 november 2007 @ 17:54:00 #129
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54829525
quote:
Op zondag 25 november 2007 17:52 schreef golfer het volgende:

[..]

We zijn altijd eerlijk in ons commentaar als daarom door de kok of de bediening wordt gevraagd.
Volgens mij is Van Dam hier nooit geweest. Die beperkt zich over het algemeen tot Amsterdamse restaurants.
en andere recenties? hoe heet die site ook alweer?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 november 2007 @ 18:31:50 #130
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_54830465
quote:
Op zondag 25 november 2007 17:54 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

en andere recenties? hoe heet die site ook alweer?
http://www.lekker.nl
http://www.dinnersite.nl
http://www.wijdenkenerverstandvantehebben.nl
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_54831625
quote:

In mijn verslagje heb ik ook iens gezet (dinnersite stond er ook al) die waren wél heel positivo.
  zondag 25 november 2007 @ 22:18:35 #132
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_54836401
Hij staat in de omgeving niet slecht bekend, al heb ik er zelf nog nooit gegeten. Als ik het zo lees geberut dat echter ook niet zo snel
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  zondag 25 november 2007 @ 22:24:36 #133
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_54836590
Leuk verslag weer!
Ik zou eigenlijk wel willen weten hoeveel jullie moesten afrekenen.

Of lees ik ergens enorm overheen?

En droppen jullie je bevindingen ook altijd bij Iens bijvoorbeeld?
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 25 november 2007 @ 22:42:21 #134
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54837157
quote:
Op zondag 25 november 2007 22:24 schreef Duderinnetje het volgende:
Leuk verslag weer!
Ik zou eigenlijk wel willen weten hoeveel jullie moesten afrekenen.
116,75, maar het gaat ons nooit zo om het geld. Als het eten goed en vers is hoor je ons daar niet over klagen.
quote:
En droppen jullie je bevindingen ook altijd bij Iens bijvoorbeeld?
Ik heb dat een hele tijd gedaan. De laatste tijd niet meer sinds we ons eigen blog hebben voor recensies.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 november 2007 @ 22:42:25 #135
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54837162
quote:
Op zondag 25 november 2007 12:32 schreef SCH het volgende:
Is golfer moslim?
dit blijft toch wel jouw leukste bagger sub-forum denk ik.

lekker ventje.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_54837233
quote:
Op zondag 25 november 2007 22:42 schreef zoalshetis het volgende:


dit blijft toch wel jouw leukste bagger sub-forum denk ik.

lekker ventje.
Baggerposts negeren is niet jouw sterkste kant he
  zondag 25 november 2007 @ 22:49:34 #137
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54837398
quote:
Op zondag 25 november 2007 22:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Baggerposts negeren is niet jouw sterkste kant he
een beetje pesten tussen sch en mij is jou ook erg onbekend. maar aangezien ik hoffelijk genoeg ben om jouw wonderschone, lekkere en eerlijke topic niet te verneuken met humor die niet begrepen wordt, zal ik voortaan geheel ontopic reageren. sorry. ik schaam me diep.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 november 2007 @ 22:50:06 #138
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_54837415
He jammer van het net niet verse zeg Bluezz en golfer!
Maar wel weer een leuk verslag en leuke foto's.
Hoop dat het bij de volgende eet gelegenheid een stuk beter wordt
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 25 november 2007 @ 22:57:54 #139
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_54837649
quote:
Op zondag 25 november 2007 22:42 schreef golfer het volgende:

[..]

116,75, maar het gaat ons nooit zo om het geld. Als het eten goed en vers is hoor je ons daar niet over klagen.
[..]

Ik heb dat een hele tijd gedaan. De laatste tijd niet meer sinds we ons eigen blog hebben voor recensies.
Ik vind het bedrag bij een recensie weldegelijk van belang. Het zegt iets over de verwachtingen die je als bezoeker mag hebben, toch?

Snap dat jullie niet telkens zin hebben om het bij Iens te melden. Maar het leek me zo waardevol, vandaar. Jullie zijn immers kritische restaurantbezoekers.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_56286863
Aankondiging
Zaterdag gaan we weer (hopelijk) lekker uit eten

Restaurant La Tulipe Noire in Vogelenzang.
Hun eigen site is crap, maar op dinnersite staat er wel iets over, we zijn heel erg benieuwd



[ Bericht 5% gewijzigd door Blues op 24-01-2008 22:36:38 ]
  Moderator / Redactie Sport donderdag 24 januari 2008 @ 23:10:27 #141
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_56288453
goeie website
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_56304202
Ik ontdek dit topic net pas. Leuk en dus tvp! Veel plezier morgen.
pi_56304271
Leuk, je had vorige week zaterdag toch ook al ergens zo lekker gegeten. Waar was dat ook alweer? Krijgen we daar nog een recensie voor.

Bied deze mensen meteen even aan dat je een site voor ze bouwt zeg.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 25 januari 2008 @ 18:30:59 #144
22592 crew  Ole
pi_56304446
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 18:23 schreef SCH het volgende:
Leuk, je had vorige week zaterdag toch ook al ergens zo lekker gegeten. Waar was dat ook alweer? Krijgen we daar nog een recensie voor.
Vergeet ook het etentje van 2 weken geleden niet
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 27 januari 2008 @ 00:47:44 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_56332082
De recensie van Restaurant La Tulipe Noire, Vogelenzang. 26-1-2008

Adres: Bekslaan 35. Vogelenzang.
(Brakke) website: www.latulipenoire.nl

Het pand waarin het huidige restaurant is gevestigd heeft een rijke historie. Het werd omstreeks 1850 gebouwd en deed in die tijd dienst als uitspanning voor vermoeide reizigers die met de trekschuit via (de tussen 1656 en 1657 gegraven) Leidse vaart op weg waren vanuit Haarlem naar Leiden of vice versa.
Nadat de spoorwegverbinding tussen Haarlem en Leiden tot stand was gekomen werd de uitspanning meer als cafe-restaurant / stations restauratie gebruikt. In die jaren werden er door de verschillende eigenaren meer en minder belangrijke veranderingen aan het pand aangebracht. Het meest ingrijpend was de verbouwing van 1918. Nadien heeft het pand nog vele jaren als cafe-restaurant en hotel dienst gedaan. In de jaren 1970 is er nog enige tijd een dicotheek in het pand gevestigd geweest, waarna het in de jaren 1980 tot het Franse specialiteiten restaurant "Bistinguette" werd omgedoopt.
Na Bistinguette werd in 1990 restaurant "New England", met als specialiteit schaaldieren geopend.

In 1998 werd New England opgevolgd door "La Tulipe Noire" waarmee de mediterrane keuken opnieuw in ere werd hersteld.
De buitenkant van het pand:


Meteen na binnenkomst kregen we heerlijk zelfgebakken brood met een schaaltje met daarop een olijventappenade, een soort zalmmouse en gewone boter.
Een fles water werd ook meteen op tafel gezet en wij begonnen daarbij met een glaasje witte huiswijn.

We besloten van de menukaart te kiezen voor het 5-gangen verrassingsmenu waarbij de kok, Klaas Spaans, alle vrijheid had. Zijn mede-eigenaresse, Alexandra Beerens, die de scepter over de bediening zwaait kwam wel keurig nog even vragen of we bepaalde zaken niet wilden eten en of de voorkeur naar vis-, orgaan- of vleesgerechten ging.

Voorgerecht:
Het voorgerecht was een marbré van gerookte zalm, makreel en forel.
Prachtig opgemaakt en smaakte prima.


1e Tussengerecht:

Als eerste tussengerecht kregen we een overheerlijk spiesje (gemaakt van sereh) met sint-Jacobsschelpen en gamba's op een bedje van risottorijst, vergezeld door een kreeftensausje. Werkelijk voortreffelijk gebakken cocquilles en overheerlijke risotto.


2e Tussengerecht:

Ons tweede tussengerecht bestond uit een paddenstoelenrisotto met daar bovenop krokant gebakken kalfszwezerik met een paddenstoelensausje. Wederom erg lekker, maar als klein minpuntje op de keuze van deze gang hadden we toch dat twee keer risotto achter elkaar iets teveel van het goede is.


Hoofdgerecht:
Als hoofdgerecht kregen we gebakken grietbot met een licht mosterdsausje op een bedje van diverse groentes (worteltjes, erwten en zeekraal0 met Hollandse garnaaltjes.
Echt weer heerlijk en qua portitionering ook helemaal goed.


Dessert:
Als keuze voor het dessert konden we kiezen uit kaas of zoet. Omdat we al aardig gevuld waren, besloten we allebei te gaan voor het zoet. Het toetje bestond uit een zelfgebakken koekje op een laagje slagroom met daar bovenop een bolletje ijs en daar bovenop weer een stukje chocolade, vergezeld van aardbeitjes en een framboos.
Daarnaast een in een koffiekop klaargemaakte Crème Brulee. Jammer dat de Crème Brulee iets te weinig consistentie had, maar verder wel een erg lekker nagerecht.


Traditioneel sloten we weer af met koffie en een glaasje sambuca.

Als wijn bij de gerechten hadden we een fles Vionier uit Californië uitgezocht, die heel attent steeds werd bijgeschonken bij de diverse gangen.
De rekening werd ons gepresenteerd in een origineel boekje van de naamgever van dit restaurant, Alexandre Dumas.


Tenslotte wilden we natuurlijk ook nog even kok Klaas op de foto vereeuwigen:


Conclusie:
Een absolute aanrader, die de moeite van het (om)rijden meer dan waard is.
Prima kok, attente bediening, leuke ontspannen sfeer
.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 januari 2008 @ 00:53:38 #146
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_56332166
Ziet er erg mooi en lekker uit!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 27 januari 2008 @ 01:20:44 #147
61305 Bjoro
Proud to have Maud !
pi_56332601
nooit geweest....ga deze wel op mijn lijstje zetten
256 goals !
[Column]Hoera, prijs gewonnen!
'Zo gewoon en toch zo bijzonder,
Zo alledaags maar nog steeds een wonder' Maud 07-07-2005
pi_56332640
Te weinig consistentie Niet zo duur praten golfertje
  zondag 27 januari 2008 @ 02:32:13 #149
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_56333504
krijg er honger van
Confidence through competence
  zondag 27 januari 2008 @ 07:16:54 #150
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_56334757
Ziet er weer heerlijk uit!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')