abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_52881996
Nou jij weer golfer
pi_52882050
quote:
Op zondag 2 september 2007 01:05 schreef NED het volgende:


Als ik ergens 60 euro moet betalen voor wat te vreten dan ga ik er op zn minst vanuit dat me vooraf verteld word wat ik op ga eten
Dat doen ze ook
Alleen ze noemden het vissoep bij die amuse terwijl we eigenlijk zeker wisten dat het de kreeftenbisque moest zijn wat op de kaart stond

Wat ERRUG allemaal he


ZHI en SCH ga ff lekker op het schoolplein verder ravotten
  zondag 2 september 2007 @ 01:28:06 #53
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_52882078
quote:
Op zondag 2 september 2007 01:22 schreef NED het volgende:

[..]

Voor mij is een verrassingsmenu dat ik van te voren niet zelf op de kaart iets uit mag kiezen.
Dus het is een verrassing wat ik te eten ga krijgen.

Ik ga er wel van uit dat het dan nog verteld word op het moment dat ze het komen brengen.

Call me stupid
ik zou je niet stom willen noemen, want dat verbiedt mijn geloof, hedonisme. wat ik liever zou zien is dat ze ná het gerecht vertellen wat het was...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_52882114
quote:
Op zondag 2 september 2007 01:28 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik zou je niet stom willen noemen, want dat verbiedt mijn geloof, hedonisme. wat ik liever zou zien is dat ze ná het gerecht vertellen wat het was...
Voor of na, het maakt mij ook geen reet uit, maar uit de post die ik aanhaalde kon ik nergens opmaken dat er überhaupt verteld werd wat er op tafel gezet werd
  zondag 2 september 2007 @ 01:32:38 #55
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_52882158
quote:
Op zondag 2 september 2007 01:29 schreef NED het volgende:

[..]

Voor of na, het maakt mij ook geen reet uit, maar uit de post die ik aanhaalde kon ik nergens opmaken dat er überhaupt verteld werd wat er op tafel gezet werd
nou wel toch als je leest wat ze gegeten hebben, de recentie zeg maar. staat keurig bij wat ze aten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 2 september 2007 @ 01:43:01 #56
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_52882335
we kunnen weer on topic bluezz. maar het viel dus een beetje tegen?

[ Bericht 44% gewijzigd door Muck op 05-09-2007 13:27:40 (reactie op edit weg gehaald) ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_52882437
quote:
Op zondag 2 september 2007 01:43 schreef zoalshetis het volgende:


ok dat isch een verrijking voor de persoon sch. had ik niet gedacht.

we kunnen weer on topic bluezz. maar het viel dus een beetje tegen?
Nou wat het meeste tegenviel waren de foto's
Maar op zich is het een goed restaurant hoor Niet de mindere punten de overhand laten krijgen in je hoofd
  woensdag 5 september 2007 @ 13:29:49 #58
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_52958643
Op verzoek wat offtopic geneuzel weggehaald.

[CUL SC] Deeltje #48 alweer
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_52959140


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 05-09-2007 13:56:53 (Dat geneuzel dus. Je bent welkom in de SC :)) ]
pi_53570724
Vanavond weer even spontaan een tussendoor restaurantbezoekje gepland bij Madame Marlie in Haarlem.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53571120
Ziet er gezellig uit!
Veel plezier en eet smakelijk.
pi_53579209
Recensie van Madame Marlie.
Website:
http://www.oxigen.nl/madamemarliehaarlem/index.html

Gesitueerd in een prachtig pand aan de Grote Markt te Haarlem:


Van binnen op de begane grond een Grand Café-brasserie met daar achter een loungeruimte en een prachtige binnentuin.
Het restaurant zelf zit op de eerste etage en biedt plaats aan 40 gasten. Mooie uitvergrote foto's van plekjes in Parijs aan de muur.
De keuken is op de 2e etage gelegen, wat tot gevolg heeft dat de bediening constant trap op, trap af moet lopen met de gerechten, want er is geen lift.
Goed zittende stoelen en een bank langs de muur.

We krijgen bij binnenkomst meteen lekker bruin brood en boter en er staat standaard al een fles Sourcy op tafel.
Als amuse krijgen we een wrapje met gerookte zalm en pesto.

Lekker klein hapje.

Voorgerechten:
Bluezz koos voor een torentje van geitenkaas, tomatenchutney en gecarameliseerde appel.
Zag er mooi uit, maar kon iets pittiger van smaak, met name de chutney was een beetje waterig.


Ik had gekozen voor de salade met gemarineerde lamsbout, asperges en haricot verts.
Prima voorgerechtje, de lamsbout had wel een beetje zout nodig.


Tussengerechten:
Voor Bluezz de gazpacho met creme fraiche en croutons.
Helemaal goed. Niets op aan te merken.



Voor mij de gebakken coquilles op een salade van wilde spinazie en truffelolie.
3 kleine coquilles en van wilde spinazie was geen sprake, tenzij rucola tegenwoordig zo heet.
Beetje aan de prijs ook, dit wel erg simpele gerecht. (10,15 euro).


Hoofdgerechten:
Als hoofdgerecht viel de keuze van Bluezz op de in truffel-tomatenboter gesmoorde heilbot met een truffelrisotto.
Smakelijk, stevige heilbot, goede risotto, maar de truffelschraapsels die er omheen waren gedrapeerd waren niet van echte truffel.


Mijn keuze was de gegrilde kalfsfriander en krokant gebakken ris de veau (zwezerik).
De kalfsfriander was niet voldoende heet gegrild, met als gevolg dat de buitenkant niet krokant was en de binnenkant niet rosé. Beetje 'zompig' geheel.
De zwezerik was wel prima krokant gebakken.
De kok had waarschijnlijk wat te veel risotto klaar gemaakt, want ook mijn gerecht werd begeleid door dezelfde risotto als die Bluezz had gekregen.


We besloten de nagerechten te laten voor wat ze waren en sloten af met onze traditionele koffie en espresso met een glaasje sambuca.

De door ons bij het eten uitgezochte fles wijn was een heerlijke fles Laroche,Viognier.

Voor dit alles waren we bij elkaar 106 euro kwijt.
In onze ogen een beetje aan de dure kant voor het gebodene.
Het prachtige pand en de vriendelijk en attente bediening compenseerden dat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53579900
Hey, daar hebben wij laatst gelunched.
pi_53579936
ziet er echt heel lekker uit !!!
Werewolf
pi_53587977
Ik zit net een recentie in het HD te lezen, is ook wel leuk om eens heen te gaan!

http://www.haarlemsdagbla(...)93872.ece?secId=1191
pi_53587985
De foto van de heilbot is wel erg cartoon geworden zie ik ineens
  Moderator / Redactie Sport zondag 30 september 2007 @ 13:50:29 #67
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_53588053
Misschien een keertje gaan eten ergens daar.

Heb nog veel restaurants waar ik heen wil
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_53588072
Had golfer weer die bleuss aan
pi_53588149
quote:
Op zondag 30 september 2007 13:47 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik zit net een recentie in het HD te lezen, is ook wel leuk om eens heen te gaan!

http://www.haarlemsdagbla(...)93872.ece?secId=1191
Ja leuke tip, ook om te combineren met een rondje golf
  zondag 30 september 2007 @ 19:50:19 #70
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53597957
quote:
Op zondag 30 september 2007 13:54 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ja leuke tip, ook om te combineren met een rondje golf
ja idd. klonk goed. entrecote vind ik persoonlijk dan weer net te gewoon, maar ze hebben ook een 11-gangen menu, dus ze zullen wel wat alternatieven hebben.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Moderator zondag 30 september 2007 @ 20:03:46 #71
9859 crew  Karina
Woman
pi_53598328
Het ziet er lekker uit, alleen op de foto's is het net of het eten zo op tafel ligt.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_53600226
ik vind de presentatie van de gerechten, met name de hoofdgerechten niet echt fantastisch.......
Quinn Dexter
  zondag 30 september 2007 @ 21:14:02 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53600409
quote:
Op zondag 30 september 2007 21:08 schreef Quinn_Dexter het volgende:
ik vind de presentatie van de gerechten, met name de hoofdgerechten niet echt fantastisch.......
Nee, vonden wij ook niet echt bijzonder.
Alles, behalve de amuse, werd ook steeds op dezelfde vierkante witte bordjes opgediend.
Had wel wat meer variatie in kunnen zitten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53600413
quote:
Op zondag 30 september 2007 20:03 schreef Karina het volgende:
Het ziet er lekker uit, alleen op de foto's is het net of het eten zo op tafel ligt.
Zwarte tafel, witte rechthoekige borden hoor, ligt meer aan mijn manier van fotograferen
  zondag 30 september 2007 @ 21:20:46 #75
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53600633
nog een tip: ga een keer aan de hand van de guide michelin op vakantie in frankrijk.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53601199
zoalshetis, had je al gehoord dat wij 2 de volgende keer mee mogen met bluezz en golfer
  zondag 30 september 2007 @ 21:39:29 #77
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53601257
quote:
Op zondag 30 september 2007 21:37 schreef SCH het volgende:
zoalshetis, had je al gehoord dat wij 2 de volgende keer mee mogen met bluezz en golfer
nee! maar dat vind ik wel heel erg lief. ik neem mijn vriendin ook mee. gaan we lekker in een busje de michelin tour doen.

wel heel lief van golfer en bluezzz dat ze het busje, de overnachtingen en het eten betalen. doen wij de wijn en de recenties!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53601378
quote:
Op zondag 30 september 2007 21:39 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

nee! maar dat vind ik wel heel erg lief. ik neem mijn vriendin ook mee. gaan we lekker in een busje de michelin tour doen.

wel heel lief van golfer en bluezzz dat ze het busje, de overnachtingen en het eten betalen. doen wij de wijn en de recenties!
Dat van die vriendin heb je niet goed begrepen.

Wij mogen het restaurant uitzoeken
  Moderator / Redactie Sport zondag 30 september 2007 @ 21:45:23 #79
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_53601456
de volgende recensie komt dus van een AC restaurant
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 30 september 2007 @ 21:47:05 #80
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53601520
quote:
Op zondag 30 september 2007 21:43 schreef SCH het volgende:

[..]

Dat van die vriendin heb je niet goed begrepen.

Wij mogen het restaurant uitzoeken
doe eens een linkje.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 30 september 2007 @ 21:56:50 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53601842
Ga eens ergens anders slowchatten!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53601876
Nee, hier is het leuk
  zondag 30 september 2007 @ 21:58:58 #84
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53601916
quote:
Op zondag 30 september 2007 21:56 schreef golfer het volgende:
Ga eens ergens anders slowchatten!
sorry gast. maar een michelin tour is toch wel leuk? ontopic qua recenties.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53601979
Ik vind het gek dat ze rucola als wilde spinazie serveren. Op de foto is het niet goed te zien, het lijkt namelijk wel een beetje op elkaar. Zeiden ze daar nog iets over?
pi_53602893
We hebben het niet gezegd
  woensdag 10 oktober 2007 @ 17:49:54 #87
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53843078
Zaterdag alweer:

Brasserie Lambo's (van dezelfde eigenaar als Lambermons). Brakke website.
Recensies bij IENS
Alleen maar lovende recensies over gelezen tot nu toe, dus we zijn benieuwd.
Helaas geen menukaart online te vinden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53849401
OOOhhhh daar wil ik ook al tijden heen!!!!
Kan niet wachten tot de recentie......
pi_53904530
Veel eetplezier vanaaf
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 23:48:55 #90
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53917178
Het was bijzonder smakelijk.
Recensie volgt later of morgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53917559
Nee nu
pi_53921612
Ik wacht.........
pi_53923589
Wat duurt dat lang zeg, liggen ze te herkauwen ofzo?
pi_53924280
Restaurant-Brasserie Lambo's te Haarlem

Iets verder dan de grote broer Lambermons is de Brasserie Lambo's gesitueerd in een mooi pandje aan het mooie stukje Haarlem aan het Spaarne.
Een strak ingericht restaurant voornamelijk met zwart/wit/roodtinten.
2 vrouw bediening, erg attent en vriendelijk, en 3 man in de keuken.
42 plaatsen.
Gelukkig zijn er op de houten keukenstoelen kussentjes gelegd

Bij binnenkomst nemen we de witte huiswijn, het blijkt een Oostenrijkse te zijn :
Lössterassen grüner veltliner uit 2006, die we ook als flesje bestellen. Het blijkt de laatste te zijn, er is nog wel een halve fles open, die we later ook nog gezellig op zullen maken

De kaart heeft een beperkt aantal voor- hoofd- en nagerechten, wanneer je daarvan 3 gerechten neemt, betaal je i.p.v. ¤ 37.50 maar ¤ 34.00 voor een 3-gangen menu.

Buiten de kaart om is er de keuze voor een 4 of 5 gangen verrassingsmenu, wij kiezen voor het laatste, ¤ 47.50 pp voor 5 gangen.

We beginnen met een amuse in een borrelglaasje, onderin ham met truffel in gevogelte-gelei met aardappelschuim erbovenop.
Bijzonder lekker!



Als eerste gerecht krijgen we op een groot bord een borrelglaasje hollandse garnalen met een grappig pipetje cocktailsaus op een bedje van avocadomousse, ernaast een bitterbal van gerookte paling en mosterdsaus, een gebakken kwartelei en een stukje gemarineerde zalm. Wat ons opvalt is dat de sausjes opvallend goed smaken.



Dan het 2e gerecht, kabeljauwfilet, daaronder (op de iets te donkere foto niet te zien) rivierkreeftjes, venkel, spinazie in een echt overheerlijke vissaus. We likten bijna het bord af, zo lekker



Daarna het 3e gerecht, een lekker stukje sucade, draadjesvlees zo u wilt, op een bedje van spitskool met truffelsaus. Bovenop het stukje vlees, eendenlever
Van te voren hadden ze trouwens helaas niet gevraagd of we dingen niet wensten of mochten eten, zodat we nu ongevraagd de eendenlever kregen. Eigen schuld.
Het smaakte allemaal prima, en de truffelsaus was weer om van te smullen!



Daarna het 4e gerecht, gebraden eendenborst, met bietjes en knolselderij in een calvadossaus, rösti, aubergineplakjes en steeltjes van een (..) boleet. (konden we niet echt achter komen, niet te verstaan, ook niet na 2x vragen)
Erg smakelijk, een ook hier weer een heerlijke saus.



Het 5e gerecht was óf kaas óf zoet. Ik koos de kaas :



en golfer koos voor een kopje dubbele espresso met een sambucca, i.p.v. het zoet.

We hebben erg lekker gegeten, de 2 vrouws bediening moest hard werken, maar vergaten niets en bleven attent.

Het enige (grote) nadeel is de acoustiek, het is een enorme constante herrie en je moet erg je best doen om elkaar en/of de bediening te kunnen verstaan. Voordeel is weer dat er vóór 22 uur niet gerookt mag worden.



[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 14-10-2007 14:11:29 ]
pi_53927316
Wat is er erg aan eendenlever?
Je eet toch ook eendeborstfilet? Kun je net zo goed de hele eend eten.
Eenden worden toch niet per se vetgemest zoals ganzen, speciaal voor de lever?
Het eten ziet er wel erg lekker uit.
Hij blijft hoog op mijn lijstje.
Eerst wil ik naar Le cheval blanc.
En nog even een keer naar Het stille water (is verkocht en gaat binnenkort over naar de kok van de Toerist)
pi_53927668
Heb moeite met eenden- en ganzenlever, (ja, eenden worden ook vetgemest op die manier) maar die discussie hebben we al eerder gevoerd

Het zag er niet alleen lekker uit, het was ook echt heerlijk
Het stille water zit op een prachtig plekje, benieuwd of het ook veel zal veranderen.
  zondag 14 oktober 2007 @ 17:31:47 #97
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_53928117
Het ziet er weer fantastisch uit!
Altijd lekker om die foto's te zien, dan krijg je iig zin in je gekookte aardappels met sla
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 14 oktober 2007 @ 18:42:49 #98
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53929656
ziet er puik uit bluegolf!

en zo ontdek je steeds weer dat sausjes erg belangrijk zijn, wordt bij huis-tuin-hobbykoks vaak te weinig aandacht aan besteed. escoffier is daarvoor een heel goede.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53930916
Maar wat zijn die borden raar, om niet te zeggen lelijk. Of komt dat door de foto's?
  zondag 14 oktober 2007 @ 19:43:37 #100
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53930976
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 19:40 schreef SCH het volgende:
Maar wat zijn die borden raar, om niet te zeggen lelijk. Of komt dat door de foto's?
lelijk is subjectief. wat vind je er lelijk aan? de kleur, het materiaal of misschien de efficiënte vorm voor kleine gerechtjes? tell us! ouwe culganger
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')