Wat wil je nou met snert/erwtensoep zonder spek/worst? Dat is toch geen echte erwtensoep?quote:Op maandag 29 september 2008 19:23 schreef theKiD het volgende:
Ik heb net vandaag me hele grote Unox Erwtensoepblik weggegeven aan me zusje en dr vent... Eigenblijk heb ik er zelf ook zin in nu.. Imo blijft de echt lekkere die van Unox. Lekker dik, en geen spek en worst..![]()
Wat dacht je van het woord "unox" in dat bericht ?quote:Op dinsdag 30 september 2008 09:38 schreef Leef het volgende:
[..]
Wat wil je nou met snert/erwtensoep zonder spek/worst? Dat is toch geen echte erwtensoep?
Dus jij wilt mij vertellen wat ik wel of niet lekker moet vinden?quote:Op dinsdag 30 september 2008 09:38 schreef Leef het volgende:
[..]
Wat wil je nou met snert/erwtensoep zonder spek/worst? Dat is toch geen echte erwtensoep?
Dus? Dat mag ik niet lekker vinden? ...quote:Op dinsdag 30 september 2008 09:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Wat dacht je van het woord "unox" in dat bericht ?
Paar keer geprobeerd, heb nogal ouderwetse opa en omaquote:Op dinsdag 30 september 2008 11:30 schreef littledrummergirl het volgende:
heb je wel eens echte compleet zelfgemaakte erwtensoep op thekid? Of ben je er niet aan begonnen omdat je niet van worst houd?
dan zou ik zeggenprobeer het eens, het is echt superveel lekkerder zelfgemaakt!
Waar haal je dat? Bij elke slager, of moet het wel een beetje een specialist hebben? We hebben hier een slager met best goed vlees, maar een gelimiteerde collectie, geen idee of hij dit soort dingen heeft (of kan bestellen, maar dat zal hij toch wel kunnen, hoop ik). En heeft het nog een andere naam dan (varkens) bovenpoot?quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 22:29 schreef DrDarwin het volgende:
Een bovenpoot
Exact hetzelfde als erwtensoep maar dan met bruine bonen ipv de erwten.quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 16:20 schreef uniekhoorn het volgende:
Bovenpoot zie ik ook wel eens bij de C-1000 ofzo liggen...
Maar heeft iemand ook het ultime recept voor bruine bonensoep?? Past ook wel een beetje in dit rijtje.
Kom maar een bakkie halen, ik heb genoeg.quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 22:07 schreef Nouwk het volgende:
Ik heb zoooo zin in erwtensoep nu. :|
Lekkere?quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 22:33 schreef Nouwk het volgende:
Wel lekkere toch?Ik ga het van de week ook maar eens maken. Een verre tante maakt het ook altijd maar dan voor de hele familie, en super lekker!
En...is het nog wat geworden?quote:Op woensdag 15 oktober 2008 12:05 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik heb de spullen in huis en ga er zo mee aan de slag.
morgen eten we erwtensoep!!
Ik gebruik het bekende recept zoals al een paar keer voorbij kwam.
Daar zijn dus -gelukkig- de meningen over verdeeld..quote:Op maandag 20 oktober 2008 09:36 schreef PushyGurl het volgende:
die erwte soep van de unox is maar smerig als je beter bent gewent zelf gemaakte erwte soep bijv
Ben niet zo'n enorme zeikerd op het gebied van typefouten, maar jij maakte het wel heel bont...quote:Op maandag 20 oktober 2008 09:36 schreef PushyGurl het volgende:
dDie erwtensoep van de unox is maar smerig als je beter bent gewentd. zZelf gemaakte erwtensoep bijv.
get a lifequote:Op maandag 20 oktober 2008 11:04 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ben niet zo'n enorme zeikerd op het gebied van typefouten, maar jij maakte het wel heel bont...
Plus dat die van de unox best te eten is, al is de erwtensoep van mijn wijlen opa toch altijd nog de lekkerste.
Get a taalcursusquote:
Boo hoo.quote:Op zaterdag 15 november 2008 18:12 schreef DIJK het volgende:
Aan dat niemand (volgens mij, anders bijna niemand) nog de groene erwten genoemd heeft ipv de spliterwten kun je wel zien hoe treurig het gesteld is met de erwtensoep.
quote:Op zondag 23 november 2008 02:12 schreef Superfast het volgende:
Is het in de tijd van BSE en andere ellende wel verstandig om orgaan/bot vlees te gebruiken?
Jazeker.quote:Op zondag 23 november 2008 02:12 schreef Superfast het volgende:
Is het in de tijd van BSE en andere ellende wel verstandig om orgaan/bot vlees te gebruiken?
Och... ik ben nog geen varkens met BSE tegengekomen...quote:Op zondag 23 november 2008 02:12 schreef Superfast het volgende:
Is het in de tijd van BSE en andere ellende wel verstandig om orgaan/bot vlees te gebruiken?
Is dit nu echt een serieuze opmerking of wat?quote:Op zondag 23 november 2008 02:12 schreef Superfast het volgende:
Is het in de tijd van BSE en andere ellende wel verstandig om orgaan/bot vlees te gebruiken?
quote:Op donderdag 4 december 2008 02:41 schreef Superfast het volgende:
Erwtensoep met een zakje van honig en een groentenpakketje voor erwtensoep en een rookworst al met al best te nassen en het scheelt denk ik 12 uur bereidingstijd met wat sommige mensen er weer voor artistiek verhaal van maken uiteindelijk schijt je het morgen gewoon weer uit.
Ja met poten heb je daar geen last van. Met oren kan ook niet maar dan heb je weer wel "knoestjes" in de soep.quote:Op zondag 7 december 2008 16:11 schreef MouseOver het volgende:
Het ging geweldig en het is makkelijker dan ik dacht. Nadeel is dat ik wel aardig wat botsplinters in de soep tegengekomen ben (ik heb karbonades gebruikt). Is dit de reden dat vaak varkenspootjes gebruikt worden? Zijn die steviger?
3 dagen later om precies te zijn.quote:Op donderdag 4 december 2008 02:41 schreef Superfast het volgende:
Erwtensoep met een zakje van honig en een groentenpakketje voor erwtensoep en een rookworst al met al best te nassen en het scheelt denk ik 12 uur bereidingstijd met wat sommige mensen er weer voor artistiek verhaal van maken uiteindelijk schijt je het morgen gewoon weer uit.
daarom haal ik het soms bij ons bij de slagerquote:Op donderdag 4 december 2008 02:41 schreef Superfast het volgende:
Erwtensoep met een zakje van honig en een groentenpakketje voor erwtensoep en een rookworst al met al best te nassen en het scheelt denk ik 12 uur bereidingstijd met wat sommige mensen er weer voor artistiek verhaal van maken uiteindelijk schijt je het morgen gewoon weer uit.
Ik vind het van de slager ook altijd heerlijk. Ik doe er zelf meestal wel wat extra vlees in.quote:Op zondag 8 februari 2009 11:40 schreef The_Hives het volgende:
[..]
daarom haal ik het soms bij ons bij de slager. Die maakt het wekelijks zelf en is beter dan dat ik het zelf maak
. Goed gevuld, lekker stevig en genoeg vlees
Ik ga maar weer eens langs de slager om wat te halen. Lust wel weer wat.quote:Op dinsdag 6 oktober 2009 18:33 schreef Mirjam het volgende:
oeh, binnenkort maar weer maken
geen idee hoe ik het destijds precies gedaan heb, maar daar kom ik vast wel uit
Mijn vriezer ligt nog vol met ingevroren erwtensoep, laat die winter maar komen....quote:Op dinsdag 1 december 2009 02:14 schreef Mirjam het volgende:
had ik nou maar precies genoteerd wat ik de vorige keer gedaan had
maar ach, we komen er wel
gewoon genoeg spliterwten gebruiken bind aardigquote:Op zondag 8 februari 2009 13:58 schreef DzjieDub het volgende:
Die weddenschap ga ik niet aan... poten zijn geen probleem, desnoods de kop als ik 'm zou willen. Kan ook een paar extra aardappels erdoor gooien, dat bindt ook aardig - zeker als ik een aardappeltje rasp. Maar de smaak is ook belangrijk.
Thanks
En de knolselderij?quote:Op donderdag 3 december 2009 16:30 schreef Mirjam het volgende:
zo, zojuist een pan opgezet met spliterwten, groenten, rundvleesblokjes, en hele speklappen en karbonades, die snij ik straks wel aan stukken als de boel lekker doorgekookt is
wáárom post ik niet gewoon welkr ecept ik heb aangehouden, nu moet ik weer het wiel uitvindenquote:Op dinsdag 6 november 2007 19:59 schreef Mirjam het volgende:
nou, vanmiddag inkopen gedaan, uit alle recepten een beetje geplukt
Raar maar waar, dat zat zowaar in een erwtensoep pakket van de AH.. Een halve knol met een flinke bos stengels...quote:Op woensdag 23 november 2011 20:15 schreef Yvesss het volgende:
Waar ik dan wel weer blij van wordt is een knolselder mét loof. Kom daar nog maar eens om.
Je hebt inderdaad bladselderij nodig voor de smaak!quote:Op woensdag 23 november 2011 20:15 schreef Yvesss het volgende:
Spanky's erwtensoep lijkt me één van de betere erwtensoepen. Lijkt bijna receptuur voor een snertcontest. Ik heb trouwens niets tegen varkenspoten. Ben vaak te lui om ze apart te gaan halen. Waar ik dan wel weer blij van wordt is een knolselder mét loof. Kom daar nog maar eens om. Wil je hetzelfde gewicht in pakjes bladselder halen, ben je 10 euro extra kwijt. Net als die domme gekortwiekte preien van de AH. Ik wil voor de snert juist dat groene.
voeg zoute spek toe op het laatst. veel charmanter dan een hele zoute snert imo.quote:Op zondag 4 december 2011 12:39 schreef Finland. het volgende:
Ik heb niet het gehele topic doorgelezen, maar ik vind snert altijd het lekkerst als het al een dag heeft gestaan. Dan is het helemaal ingetrokken, héérlijk!
Overigens mag snert best zout zijn.
Als je vooraf een bouillon maakt van hamschijf en mergpijpen en het hacheevlees krijg je al veel meer smaak. Die bouillon gebruik je ipv water. Verder geeft bladselderij zeker extra pit. Ik doe er ook altijd nog winterpeen in. Verder kan het helpen het gerookte spek voordat je het erin doet zachtjes gaar te bakken, dit versterkt de smaak nog wat.quote:Op zondag 11 december 2011 17:01 schreef Nieuwschierig het volgende:
Gisteren gemaakt:
Om te beginnen een grote pan met drie liter water
Ingrediënten:
750 gram gerookt spek
500 gram hacheevlees
750 gram spliterwten
500 gram gesneden prei
halve knolselderij in blokjes
twee Maggi bouillonblokken rundvlees
30 peperkorrels
3 theelepels zout
De soep was heel goed te eten, iets te dik dus nog wat extra water toegevoegd.
Maar toch was de smaak niet helemaal zoals ik 'm wil hebben. Iets te vlak.
• Ik denk dat er wat te veel spek in zat waardoor die smaak te sterk werd. Die ga ik gedeeltelijk vervangen door ander varkensvlees.
• Prei zou wat minder kunnen en dan wel een kleine ui er bij.
• 500 gram erwten is waarschijnlijk ook wel genoeg, dan wordt hij minder dik.
• Ik ga sowieso bladselderij toevoegen om de bouillon meer pep te geven.
Ik had nu de bouillon van het spek gemaakt, dat was dus helemaal uitgetrokken.quote:Op zondag 11 december 2011 20:51 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je vooraf een bouillon maakt van hamschijf en mergpijpen en het hacheevlees krijg je al veel meer smaak. Die bouillon gebruik je ipv water. Verder geeft bladselderij zeker extra pit. Ik doe er ook altijd nog winterpeen in. Verder kan het helpen het gerookte spek voordat je het erin doet zachtjes gaar te bakken, dit versterkt de smaak nog wat.
Zelf doe ik ook nog schouderkarbonade in de soep en rookworst, ook dit geef tmeer smaak.
Jazeker;quote:
Het staat nu opquote:Op donderdag 25 oktober 2007 22:11 schreef Trusten het volgende:
Recept van me oma![]()
Dit recept is wel voor een man of 12 dus als het voor minder is gewoon door de helft bijvoorbeeld!
2 zak spliterwten
10 schouderkarbonaadjes instukjes.
10 speklapjes in plakjes
1/2 knolselderij in kleine stukjes
1/2 bosje selderij fijngehakt
1 ui klein gesneden
2 kilo prei in ringen
2 schenkels
4 grote rundvlees tabletten
peper en zout
2 hema of andere worsten
Een pan van 10 liter met de helft water opzetten. Spliterwten,knolselderij,prei,schenkels,vlees en rundvleestabletten er in doen,aan de kook brengen. Wel in de gaten houden anders koekt het aan. Eevn goed door laten koken,naar eigen smaak peper en zout toevoegen. Kijk uit dat je niet te veel zout er in doet. Dan 2 uur op een vlam verdeler. Het laatste half uur de worst er in. Eet smakelijk.
Het duurt even maar dan heb je ook wat...![]()
Dunne erwtensoep is geen erwtensoep.... Normaal zou het wel dik worden door de erwten en het meegekookte vlees.. Misschien als redmiddel maizena of iets dergelijks?quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:16 schreef Mirjam het volgende:
Dikt een erwtensoep altijd in eigenlijk? Die van mij is waterdun, een uurtje klaar nu.
Nee, vertel mij watquote:Op vrijdag 16 november 2012 17:33 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Dunne erwtensoep is geen erwtensoep.... Normaal zou het wel dik worden door de erwten en het meegekookte vlees.. Misschien als redmiddel maizena of iets dergelijks?
quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:16 schreef Mirjam het volgende:
Dikt een erwtensoep altijd in eigenlijk? Die van mij is waterdun, een uurtje klaar nu.
Van mij ook, dikke snertquote:Op vrijdag 16 november 2012 17:36 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]Het moet van mij snert zijn, zo goed gevuld, dat je lepel er rechtop in kan staan. Vol met worst, spek en varkenskrabbetjes + groente
Onee geen aardappel. Ik vind aardappels altijd zo'n zonde in soep. Ik hou niet zo van dat melige in soep. Maar gek genoeg doen veel mensen aardappels door hun soep.quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:38 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Van mij ook, dikke snert
Ik kijk het even aan, anders breng ik het straks opnieuw aan de kook met wat geraspte aardappel of allesbinder ofzo
wat zou jij dan doen als hij echt dun blijft?quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Onee geen aardappel. Ik vind aardappels altijd zo'n zonde in soep. Ik hou niet zo van dat melige in soep. Maar gek genoeg doen veel mensen aardappels door hun soep.
Heel lullig maar ik zou opnieuw beginnen. Misschien kun je het vlees eruithalen en bewaren. Anders zou ik de dunne soep gewoon opeten en de volgende keer em beter maken.quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:41 schreef Mirjam het volgende:
[..]
wat zou jij dan doen als hij echt dun blijft?
In erwtensoep doe ik, mits in huis, ook vaak blokjes aardappel. Dus allesbinder zou ik in dit geval geen probleem vinden...quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Onee geen aardappel. Ik vind aardappels altijd zo'n zonde in soep. Ik hou niet zo van dat melige in soep. Maar gek genoeg doen veel mensen aardappels door hun soep.
quote:Op vrijdag 16 november 2012 18:38 schreef Nieuwschierig het volgende:
Ik vind een sliertje vermicelli in de erwtensoep ook erg smakelijk.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |