abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62002133
Oeh, ik krijg nu ook zin in erwtensoep. Mijn moeder maakt het zelf en dan krijg ik ook altijd een bak, zalig. Zij doet er schouderkarbonade in en een stuk spek. Dat snijd ik dan in reepjes voor op roggebrood. En ik doe er ook nog een rookworst bij.
Is dat zo?
pi_62002222
hij is bijna klaar hij staat nu af te koelen en een beetje in te dikken en over n uurtje of twee gaan we er lekker een bak van nemen
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62004059
Ik heb net vandaag me hele grote Unox Erwtensoepblik weggegeven aan me zusje en dr vent... Eigenblijk heb ik er zelf ook zin in nu.. Imo blijft de echt lekkere die van Unox. Lekker dik, en geen spek en worst..
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  dinsdag 30 september 2008 @ 06:47:19 #104
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62015788
tvp
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  dinsdag 30 september 2008 @ 09:38:02 #105
165237 Leef
Sunny side up!
pi_62017365
quote:
Op maandag 29 september 2008 19:23 schreef theKiD het volgende:
Ik heb net vandaag me hele grote Unox Erwtensoepblik weggegeven aan me zusje en dr vent... Eigenblijk heb ik er zelf ook zin in nu.. Imo blijft de echt lekkere die van Unox. Lekker dik, en geen spek en worst..
Wat wil je nou met snert/erwtensoep zonder spek/worst? Dat is toch geen echte erwtensoep?
pi_62017398
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 09:38 schreef Leef het volgende:

[..]

Wat wil je nou met snert/erwtensoep zonder spek/worst? Dat is toch geen echte erwtensoep?
Wat dacht je van het woord "unox" in dat bericht ?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_62017517
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 09:38 schreef Leef het volgende:

[..]

Wat wil je nou met snert/erwtensoep zonder spek/worst? Dat is toch geen echte erwtensoep?
Dus jij wilt mij vertellen wat ik wel of niet lekker moet vinden? Er bestaan ook mensen die niet van spek houden.. moeilijk te geloven, maar is echt zo....
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62017523
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 09:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Wat dacht je van het woord "unox" in dat bericht ?
Dus? Dat mag ik niet lekker vinden? ...
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62019654
heb je wel eens echte compleet zelfgemaakte erwtensoep op thekid? Of ben je er niet aan begonnen omdat je niet van worst houd?

dan zou ik zeggen probeer het eens, het is echt superveel lekkerder zelfgemaakt!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62021810
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 11:30 schreef littledrummergirl het volgende:
heb je wel eens echte compleet zelfgemaakte erwtensoep op thekid? Of ben je er niet aan begonnen omdat je niet van worst houd?

dan zou ik zeggen probeer het eens, het is echt superveel lekkerder zelfgemaakt!
Paar keer geprobeerd, heb nogal ouderwetse opa en oma En me pa heb t een paar keer op de ouderwetse manier gemaakt, maar dat is niet aan mij besteed, puur alleen om t vlees wat ik niet lekker vind..
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62021867
tijd om zelf een vleesloze versie te maken dan je weet niet wat je mist
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 30 september 2008 @ 13:57:17 #112
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_62022837
Jullie kunnen er allemaal helemaal niks van...
Maar je hebt geluk, binnenkort ga ik weer ouderwetse bruine bonen- en erwtensoep maken, dan zal ik daar uitgebreid verslag van doen.
pi_62030051
Ik heb een probleem:

Geïnspireerd door dit topic ben ik druk aan het koken geslagen, maar ik heb niet genoeg tijd om het geheel af te maken, aangezien ik over een uurtje (dat is pas net bekend) plotseling weg moet.

Is het een doodzonde om halverwege te stoppen met de soep en later verder te koken, of mag ik gerust twee uurtjes van huis zijn en de soep daarna afmaken?
  vrijdag 10 oktober 2008 @ 22:29:41 #114
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_62298973
Benodigdheden.

Een bovenpoot
Een flinke hamschijf
Een paar dikke preien
Een knolselderij, met bladgroen.
Een paar goede rookworsten
Spekjes
2 pakken spliterwten
Peper, en bouillonblokjes voor als je de bouillon niet zout genoeg vind.

Spoel de bovenpoot en de hamschijf goed af en doe ze in een (zeer) ruime pan met water.
Breng aan de kook en schuim af als er zich schuim bovenop vormt.
Laat het vlees verder rustig een aantal (3) uur trekken.
Als het vlees de neiging heeft van de bovenpoot los te komen haal je het uit de pan, snijd het vet en de botten weg en snij het overgebleven vlees in (niet te) kleine stukjes.

Doe de in ringen gesneden prei in de pan, en voeg ook de in helft van de knolselderij in kleine vierkantjes geseden erbij.
Spoel wat van het selderijbladgroen schoon, snij het klein en doe het ook in de pan.

Het overgebleven vlees mag er ook weer bij.
Spoel de spliterwten en gooi ze ook in de pan.
Bak de spekjes uit, kruid ze met veel zwarte peper en blus ze af met water.

Doe dat ook in de pan.
Snij de rookworst klein en voeg ook toe aan de soep.
Nu doorkoken op een laag pit en goed blijven roeren, want anders brandt de soep aan.

Na een uurtje kan de soep af en kun je de natuur zijn werk laten doen.
De soep zal al lekker smaken, maar is pas echt af als hij een nacht heeft gestaan, dan zal de soep echt ouderwets dik en machtig zijn.

Verdeel de soep in bakken en vries deze in, ten eerste heb je dan altijd een voorraadje, en ten tweede is de soep na invriezing vriendelijker voor de maag en dus ook voor je medebewoners.
pi_62304374
quote:
Op vrijdag 10 oktober 2008 22:29 schreef DrDarwin het volgende:
Een bovenpoot
Waar haal je dat? Bij elke slager, of moet het wel een beetje een specialist hebben? We hebben hier een slager met best goed vlees, maar een gelimiteerde collectie, geen idee of hij dit soort dingen heeft (of kan bestellen, maar dat zal hij toch wel kunnen, hoop ik). En heeft het nog een andere naam dan (varkens) bovenpoot?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 11 oktober 2008 @ 16:20:47 #116
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_62310396
Bovenpoot zie ik ook wel eens bij de C-1000 ofzo liggen...

Maar heeft iemand ook het ultime recept voor bruine bonensoep?? Past ook wel een beetje in dit rijtje.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 11 oktober 2008 @ 21:56:46 #117
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_62317310
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2008 16:20 schreef uniekhoorn het volgende:
Bovenpoot zie ik ook wel eens bij de C-1000 ofzo liggen...

Maar heeft iemand ook het ultime recept voor bruine bonensoep?? Past ook wel een beetje in dit rijtje.
Exact hetzelfde als erwtensoep maar dan met bruine bonen ipv de erwten.
Kook de bruine bonen dan tot de velletjes loskomen, daarna kun je de bonen via een zeef toevoegen aan de bouillon.
Als je geen hekel aan de velletjes hebt kun je de bonen ook even door een foodprocessor halen.

Nog een typische variant is de pindasoep, dan gebruik je ipv de bonen of de erwten pindakaas.
Laat dan bij het doorkoken een of twee madame jeanette pepers in de bouillon drijven en meekoken, maar haal ze er aub wel na een uurtje uit.
Eigenlijk moet dat recept met zout vlees, maar op deze manier is het ook erg lekker.

Overigens kun je bovenpoot gewoon bij een goede slager kopen, het gewicht ligt meestal tussen de een en anderhalve kilo.
pi_62317490
Ik heb zoooo zin in erwtensoep nu. :|
  zaterdag 11 oktober 2008 @ 22:18:50 #119
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_62317705
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2008 22:07 schreef Nouwk het volgende:
Ik heb zoooo zin in erwtensoep nu. :|
Kom maar een bakkie halen, ik heb genoeg.
pi_62318027
Wel lekkere toch? Ik ga het van de week ook maar eens maken. Een verre tante maakt het ook altijd maar dan voor de hele familie, en super lekker!
  zaterdag 11 oktober 2008 @ 22:44:46 #121
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_62318289
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2008 22:33 schreef Nouwk het volgende:
Wel lekkere toch? Ik ga het van de week ook maar eens maken. Een verre tante maakt het ook altijd maar dan voor de hele familie, en super lekker!
Lekkere?
Ik mag blij zijn als ik van die hele enorme pan twee keer een kom soep krijg, voor de rest lijkt het hier wel een soepkeuken...binnen de kortst mogelijk tijd is al mijn heerlijke soep weg...

Zorg je wel voor een grote pan?
Dat is namelijk de eerste vereiste...
pi_62400326
Ik heb de spullen in huis en ga er zo mee aan de slag.
morgen eten we erwtensoep!!
Ik gebruik het bekende recept zoals al een paar keer voorbij kwam.
  donderdag 16 oktober 2008 @ 08:13:08 #123
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_62425336
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 12:05 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik heb de spullen in huis en ga er zo mee aan de slag.
morgen eten we erwtensoep!!
Ik gebruik het bekende recept zoals al een paar keer voorbij kwam.
En...is het nog wat geworden?
pi_62436451
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 08:13 schreef DrDarwin het volgende:

[..]

En...is het nog wat geworden?
We eten het vanavond maar heb gisteren natuurlijk wel al een kopje gehad.
Was heeeeeeerlijk.
pi_62521778
die erwte soep van de unox is maar smerig als je beter bent gewent zelf gemaakte erwte soep bijv
pi_62522625
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 09:36 schreef PushyGurl het volgende:
die erwte soep van de unox is maar smerig als je beter bent gewent zelf gemaakte erwte soep bijv
Daar zijn dus -gelukkig- de meningen over verdeeld..
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62523550
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 09:36 schreef PushyGurl het volgende:
dDie erwtensoep van de unox is maar smerig als je beter bent gewentd. zZelf gemaakte erwtensoep bijv.
Ben niet zo'n enorme zeikerd op het gebied van typefouten, maar jij maakte het wel heel bont...

Plus dat die van de unox best te eten is, al is de erwtensoep van mijn wijlen opa toch altijd nog de lekkerste.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_62527749
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 11:04 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ben niet zo'n enorme zeikerd op het gebied van typefouten, maar jij maakte het wel heel bont...

Plus dat die van de unox best te eten is, al is de erwtensoep van mijn wijlen opa toch altijd nog de lekkerste.
get a life
pi_62528531
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 14:03 schreef PushyGurl het volgende:

[..]

get a life
Get a taalcursus
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_63240748
Even een kick, aangezien het weer al een tijdje om erwtensoep schreeuwt...

Heb gisteren het recept van DrDarwin geprobeerd, met een paar veranderingen. Toegevoegd waren winterwortel en aardappel, iets minder van de al aangegeven groentes.
Aangezien er geen hoeveelheden werden aangegeven voor een aantal dingen, zoals water, heb ik nu in plaats van de bedoelde 1 pan erwtensoep, twee grote pannen erwtensoep, aangezien ik halverwege het toevoegen van de groentes alles boven de pan uit zag komen

Maar het resultaat mag er (denk ik wel zijn). Gisteravond na het gedeeltelijk afkoelen al wat geproefd en dat was al lekker, laat staan wat het vanavond zal zijn. Nog wel wat flauwig, maar voor de eerste keer wat voorzichtig gedaan met zout e.d.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_63247966
Het geheim van een goede soep is de bovenpoot en de groene erwten (de spliterwten inclusief hul dus). En natuurlijk een dag van te voren beginnen.

Aan dat niemand (volgens mij, anders bijna niemand) nog de groene erwten genoemd heeft ipv de spliterwten kun je wel zien hoe treurig het gesteld is met de erwtensoep.

[ Bericht 28% gewijzigd door DIJK op 15-11-2008 18:17:49 ]
pi_63257118
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:12 schreef DIJK het volgende:
Aan dat niemand (volgens mij, anders bijna niemand) nog de groene erwten genoemd heeft ipv de spliterwten kun je wel zien hoe treurig het gesteld is met de erwtensoep.
Boo hoo.
Waarom zijn volgens jou groene erwten dan beter? Ik heb allebei (meerdere malen) geprobeerd, maar vind spliterwten gewoon lekkerder. Met groene erwten had ik het idee dat ze nooit helemaal kapot kookten, de structuur van de soep vond ik dan gewoon een stuk minder.
Ik weet dat mijn moeder vroeger half spliterwten en half groene erwten deed, zal vast een soort van compromis zijn geweest.

Overigens vind ik een pittige erwtensoep (met Spaanse pepers) ook altijd heel lekker. Dan krijg je het extra warm van de soep!
  zondag 23 november 2008 @ 01:47:43 #133
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_63441771
Aangezien het vannacht sneeuwde vandaag ook maar eens een giga pan gemaakt

Nodig:
-3 pakken Spliterwten(ik gebruik altijd die van silvo)

-1 knolselderij(essentieel!)
-3 middelgrote winterwortels
-6 aardappels
-3 flinke uien
-anderhalve prei
-3 hamlappen
-3-4 rookworsten
-wat bouillonblokjes

Hamlappen in een aparte pan langzaam gaarkoken. Spliterwten in een grote pan op een zacht vuurtje laten sudderen. Ondertussen de rest van de groente in blokjes van 1x1 cm snijden en na een half uur toevoegen. Als de hamlappen lekker gaar in kleine stukken toevoegen samen met bouillon en evt. wat extra blokjes.(persoonlijk doe ik er niet zo veel blokjes in, mijn voorkeuze gaat naar de Maggi erdoor op het bord) en de rookworsten er in plakjes door doen. Nog een tijdje lekker laten sudderen, de pan buiten zetten om af te koelen, de bakjes voor in de vriezer vullen en het restant opwarmen om lekker te gaan smullen!
  zondag 23 november 2008 @ 02:12:04 #134
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_63442005
Is het in de tijd van BSE en andere ellende wel verstandig om orgaan/bot vlees te gebruiken?
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_63443796
quote:
Op zondag 23 november 2008 02:12 schreef Superfast het volgende:
Is het in de tijd van BSE en andere ellende wel verstandig om orgaan/bot vlees te gebruiken?
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  zondag 23 november 2008 @ 20:54:51 #136
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_63459809
quote:
Op zondag 23 november 2008 02:12 schreef Superfast het volgende:
Is het in de tijd van BSE en andere ellende wel verstandig om orgaan/bot vlees te gebruiken?
Jazeker.
Er komt een moment van verscheiden, en tussen je geboorte en dat ultieme laatste moment zijn er verscheidene risico's in het leven waarvan die BSE er maar een is.
Het risico dat je binnenkort al wandelend op de stoep geplet wordt door een omvallende vrachtwagen is in het leven ook aanwezig, en zo kan ik nog wel wat zaken verzinnen die niet helemaal uit de lucht gegrepen zijn.
Als je je om al dat soort eventualiteiten druk gaat maken heb je geen sowieso al geen leven meer, dus ik zou zeggen, geniet van het leven en maak erwtensoep.
pi_63477354
gister weer eens verse erwte soep gemaakt nom nom nom
  Licht Ontvlambaar maandag 24 november 2008 @ 14:25:09 #138
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_63477955
quote:
Op zondag 23 november 2008 02:12 schreef Superfast het volgende:
Is het in de tijd van BSE en andere ellende wel verstandig om orgaan/bot vlees te gebruiken?
Och... ik ben nog geen varkens met BSE tegengekomen...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_63482998
quote:
Op zondag 23 november 2008 02:12 schreef Superfast het volgende:
Is het in de tijd van BSE en andere ellende wel verstandig om orgaan/bot vlees te gebruiken?
Is dit nu echt een serieuze opmerking of wat?
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_63724027
in de laatste allerhande staat er ook een gedetailleerd erwtensoep recept, gaak binnenkort eens maken
  donderdag 4 december 2008 @ 02:41:31 #141
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_63744956
Erwtensoep met een zakje van honig en een groentenpakketje voor erwtensoep en een rookworst al met al best te nassen en het scheelt denk ik 12 uur bereidingstijd met wat sommige mensen er weer voor artistiek verhaal van maken uiteindelijk schijt je het morgen gewoon weer uit.
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  donderdag 4 december 2008 @ 14:26:01 #142
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_63755196
Ik ga het ook proberen. Zometeen ff langs de appie.. die kant en klare pakketten zagen er wel handig uit.

Hulde voor het idee
Vampire Romance O+
  donderdag 4 december 2008 @ 14:29:12 #143
8372 Bastard
Persona non grata
pi_63755289
The truth was in here.
pi_63755321
quote:
Op donderdag 4 december 2008 02:41 schreef Superfast het volgende:
Erwtensoep met een zakje van honig en een groentenpakketje voor erwtensoep en een rookworst al met al best te nassen en het scheelt denk ik 12 uur bereidingstijd met wat sommige mensen er weer voor artistiek verhaal van maken uiteindelijk schijt je het morgen gewoon weer uit.
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  zondag 7 december 2008 @ 16:11:37 #145
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_63826023
Het ging geweldig en het is makkelijker dan ik dacht. Nadeel is dat ik wel aardig wat botsplinters in de soep tegengekomen ben (ik heb karbonades gebruikt). Is dit de reden dat vaak varkenspootjes gebruikt worden? Zijn die steviger?
Vampire Romance O+
  zondag 7 december 2008 @ 16:45:53 #146
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_63826952
quote:
Op zondag 7 december 2008 16:11 schreef MouseOver het volgende:
Het ging geweldig en het is makkelijker dan ik dacht. Nadeel is dat ik wel aardig wat botsplinters in de soep tegengekomen ben (ik heb karbonades gebruikt). Is dit de reden dat vaak varkenspootjes gebruikt worden? Zijn die steviger?
Ja met poten heb je daar geen last van. Met oren kan ook niet maar dan heb je weer wel "knoestjes" in de soep.
De splinters ontstaan door het afhakken van het karkas
Wie dit leest is gek
  dinsdag 23 december 2008 @ 16:12:38 #147
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_64288023
Ik heb het ook maar weer eens in huis gehaald. dadelijk maar lekker beginnen...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 17 januari 2009 @ 23:46:46 #148
240852 Em.ster
Oh, lovely!
pi_65158232
Dit ga ik binnenkort eens doen voor wat kennissen.
That's quite enough, thank you.
  zondag 18 januari 2009 @ 09:53:57 #149
165237 Leef
Sunny side up!
pi_65163874
quote:
Op donderdag 4 december 2008 02:41 schreef Superfast het volgende:
Erwtensoep met een zakje van honig en een groentenpakketje voor erwtensoep en een rookworst al met al best te nassen en het scheelt denk ik 12 uur bereidingstijd met wat sommige mensen er weer voor artistiek verhaal van maken uiteindelijk schijt je het morgen gewoon weer uit.
3 dagen later om precies te zijn.
  zondag 8 februari 2009 @ 10:54:35 #150
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_65843711
Deze week wil ik erwtensoep koken voor m'n Chinese collega's. Heb spliterwten en rookworst meegesmokkeld uit Nederland, maar in heel ShangHai is geen knolselderij te vinden. Zijn er alternatieven? Bleekselderij of zo?
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
  zondag 8 februari 2009 @ 11:24:08 #151
165237 Leef
Sunny side up!
pi_65844059
nee jammer.. bleekselderij heb je geen zak aan, het gaat om de bindende eigenschappen uit die knol.
Misschien dat er andere knollen zijn waar je hetzelfde mee kan doen, maar ik zou niet durven zeggen welke. Al helemaal niet over wat je in Shanghai kan krijgen want daar ben ik nog nooit geweest.

Weet iemand anders wat?
  zondag 8 februari 2009 @ 11:40:09 #152
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65844230
quote:
Op donderdag 4 december 2008 02:41 schreef Superfast het volgende:
Erwtensoep met een zakje van honig en een groentenpakketje voor erwtensoep en een rookworst al met al best te nassen en het scheelt denk ik 12 uur bereidingstijd met wat sommige mensen er weer voor artistiek verhaal van maken uiteindelijk schijt je het morgen gewoon weer uit.
daarom haal ik het soms bij ons bij de slager . Die maakt het wekelijks zelf en is beter dan dat ik het zelf maak . Goed gevuld, lekker stevig en genoeg vlees
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 8 februari 2009 @ 11:58:31 #153
165237 Leef
Sunny side up!
pi_65844474
Misschien een beetje onorthodoxe oplossing, maar je kan ook een paar varkenspoten in de soep gooien en het daarmee binden, en dan voor de bite wat extra wortels erin, of pastinaak.
niet vergeten de poten er weer uit te vissen als de soep klaar is
ik wil er wat om verwedden dat je WEL varkenspoten kan krijgen in Shanghai
  zondag 8 februari 2009 @ 13:58:14 #154
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_65846524
Die weddenschap ga ik niet aan... poten zijn geen probleem, desnoods de kop als ik 'm zou willen. Kan ook een paar extra aardappels erdoor gooien, dat bindt ook aardig - zeker als ik een aardappeltje rasp. Maar de smaak is ook belangrijk.

Thanks
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
pi_73383023
tvp
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 18:20:23 #156
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_73431475
quote:
Op zondag 8 februari 2009 11:40 schreef The_Hives het volgende:

[..]

daarom haal ik het soms bij ons bij de slager . Die maakt het wekelijks zelf en is beter dan dat ik het zelf maak . Goed gevuld, lekker stevig en genoeg vlees
Ik vind het van de slager ook altijd heerlijk. Ik doe er zelf meestal wel wat extra vlees in.
0 topics op naam. 14.gif
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 18:33:16 #157
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_73431808
oeh, binnenkort maar weer maken
geen idee hoe ik het destijds precies gedaan heb, maar daar kom ik vast wel uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 19:50:55 #158
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_73434282
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 18:33 schreef Mirjam het volgende:
oeh, binnenkort maar weer maken
geen idee hoe ik het destijds precies gedaan heb, maar daar kom ik vast wel uit
Ik ga maar weer eens langs de slager om wat te halen. Lust wel weer wat.
Ik durf het niet aan zelf te proberen.
0 topics op naam. 14.gif
pi_75169980
snert
deze week maken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_75169992
had ik nou maar precies genoteerd wat ik de vorige keer gedaan had
maar ach, we komen er wel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 1 december 2009 @ 08:04:56 #161
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_75171678
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 02:14 schreef Mirjam het volgende:
had ik nou maar precies genoteerd wat ik de vorige keer gedaan had
maar ach, we komen er wel
Mijn vriezer ligt nog vol met ingevroren erwtensoep, laat die winter maar komen....
pi_75251123
zo, zojuist een pan opgezet met spliterwten, groenten, rundvleesblokjes, en hele speklappen en karbonades, die snij ik straks wel aan stukken als de boel lekker doorgekookt is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_75251462
quote:
Op zondag 8 februari 2009 13:58 schreef DzjieDub het volgende:
Die weddenschap ga ik niet aan... poten zijn geen probleem, desnoods de kop als ik 'm zou willen. Kan ook een paar extra aardappels erdoor gooien, dat bindt ook aardig - zeker als ik een aardappeltje rasp. Maar de smaak is ook belangrijk.

Thanks
gewoon genoeg spliterwten gebruiken bind aardig
pi_75252913
quote:
Op donderdag 3 december 2009 16:30 schreef Mirjam het volgende:
zo, zojuist een pan opgezet met spliterwten, groenten, rundvleesblokjes, en hele speklappen en karbonades, die snij ik straks wel aan stukken als de boel lekker doorgekookt is
En de knolselderij?
Wie dit leest is gek
pi_104676344
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2007 19:59 schreef Mirjam het volgende:
nou, vanmiddag inkopen gedaan, uit alle recepten een beetje geplukt :P

wáárom post ik niet gewoon welkr ecept ik heb aangehouden, nu moet ik weer het wiel uitvinden :')
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_104694154
Nee, geen wiel uitvinden. Er zijn honderden mogelijkheden om tot een goede snert te komen. Ik doe er vreemde dingen als knoflook en rode peper bij. Het basisrecept op een pakje Silvo beschreven dekt de lading al redelijk. Over de magie van varkenspoten heb ik zo mijn twijfels. Zoveel bouillon en bindmiddelen zitten daar niet in. Vroeger werd gewoon alles in de erwtensoep gemikt teneinde nog wat rendement te halen uit in feite slachtafval-produkten. En niet dat het verkeerd is, maar verwacht er niet teveel van. Dikte van de erwtensoep zit met name in de welling van de erwten, duurt bij mij zomaar 3 tot 4 uur. Op het gas bedoel ik, maar eerder is de snert gewoonweg niet te vreten.
  dinsdag 22 november 2011 @ 21:42:51 #167
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_104695323
Vorig weekend weer Erwtensoep, en deze keer ook Bruine bonensoep gemaakt, potverdikkeme wat is dat lekker...
De vriezer ligt weer vol.
:)
pi_104697219
nou, hij is heerlijk geworden hoor *O*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_104697389
Mooi *O* Dan ga ik ook maar eens binnenkort snert maken :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_104699393
Hmm, iedereen maakt snert net even anders. Ik ook. ik maak vooraf bouillon, de avond ervoor dus. De dag erna pas de rest. Ik maak dan ook grotere hoveelheden voor in de vriezer,

Wat gebruik ik:

Bouillon:
- Stuk gerookt spek met zwoerd
- Schouderkarbonades
- Hamschijf
- Soms nog een schenkel als ze dat hebben, varkensppot kan ook. Ik heb het ooit geleerd met hele varkenskoppen en poten! (dat was ultiem lekker trouwens)
- Kruiden: laurier, foelie, beetje koriander
- Zout

De bouillon maak ik door het vlees aan te braden in een hete pan, beetje bruinen in een beetje boter. Dan water erbij en ik gebruik dan de snelkookpan. Ik begin met weinig water en vul dat later aan, hierdoor en de snelkookpan gaan de reacties sneller en krijg je snel goede bouillon. Water erbij, aan de kook brengen, afschuimen. Kwartier in de snelkookpan laten gaan en daarna kruiden erbij en dan langzaam laten trekken op laag vuur. Dan meer water erbij, weer op druk brengen met de snelkookpan en laten staan als het heet is om een anchtje te trekken. Volgende ochtend proeven, extra kruiden en indien nodig wat water er bij, of jusit wat zout, peper.

Ik haal het vlees er dan uit en het bruikbare vlees snijd ik in stukken, de karbonades zijn vaak nog prima bruikbaar. Delen van het spek ook. Gewoon even proeven en wat goed is apart houden.

Ingredienten voor de soep zelf:

- Prei
- Peen
- Spliterwten
- Knolselderij
- Rookworsten (van de hema of de slager ofzo, absoluut geen unox shit).
- Indien je meer vlees wil gaar fijngesneden vlees, schouderkarbonades doen het bij mij goed.

Ik maak de soep door de spliterwten in de bouillon te doen (ik haal vaak ook een goed deel vet eraf) en te koken. Na een 40 minuten de peen, knolselderij en prei erbij. De rookworsten maak je gaar en ik snijd ze meestal in plakjes, je kunt de worst er ook bijgeven. op het laatst zout en peper naar msaak, proeven en dan de worst erbij: direct serveren.

Wij doen er dan nog roggebrood met zeeuws spek of katenspek bij...

En eten nog een keer of 6 van de overgebleven hoeveelheid uit de vriezer. Hij wordt alleen maar lekkerder na invriezen vind ik...Wil je invriezen moet je zeker het vet eraf halen van de bouillon, anders wordt de soep ranzig.
Whatever...
pi_104732453
Spanky's erwtensoep lijkt me één van de betere erwtensoepen. Lijkt bijna receptuur voor een snertcontest. Ik heb trouwens niets tegen varkenspoten. Ben vaak te lui om ze apart te gaan halen. Waar ik dan wel weer blij van wordt is een knolselder mét loof. Kom daar nog maar eens om. Wil je hetzelfde gewicht in pakjes bladselder halen, ben je 10 euro extra kwijt. Net als die domme gekortwiekte preien van de AH. Ik wil voor de snert juist dat groene.
pi_104732646
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 20:15 schreef Yvesss het volgende:
Waar ik dan wel weer blij van wordt is een knolselder mét loof. Kom daar nog maar eens om.
Raar maar waar, dat zat zowaar in een erwtensoep pakket van de AH.. Een halve knol met een flinke bos stengels...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_104733041
Hehe. Ik kwam ze een keer tegen bij de Jumbo. Mooie knolselders met veel loof. Dus ik de volgende keer daar weer naartoe. Lagen er van die kale kokosnoten. Ter plekke heb ik bedacht iets anders te koken. Ik ga niet 3 zakjes bladselder à 1 nogwat kopen waar dat compleet overbodig is. Net als met pepertjes. 2 à 3 stuks voor 1 euro of meer. Elders gewoon 500 gram voor 3,50.
pi_104733125
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 20:15 schreef Yvesss het volgende:
Spanky's erwtensoep lijkt me één van de betere erwtensoepen. Lijkt bijna receptuur voor een snertcontest. Ik heb trouwens niets tegen varkenspoten. Ben vaak te lui om ze apart te gaan halen. Waar ik dan wel weer blij van wordt is een knolselder mét loof. Kom daar nog maar eens om. Wil je hetzelfde gewicht in pakjes bladselder halen, ben je 10 euro extra kwijt. Net als die domme gekortwiekte preien van de AH. Ik wil voor de snert juist dat groene.
Je hebt inderdaad bladselderij nodig voor de smaak!
Whatever...
pi_104733814
Dit dus. Het loof is zo groot, je ziet de hele knollen bijna niet.
pi_105158729
aardappels horen er iig niet in, is om het wat sneller te binden maar als je tijd hebt nergens voor nodig. knolselder moet er wel in. wortels vink zelf niet horen, geeft een zoetige bijsmaak en vind ik geen verrijking.
  zondag 4 december 2011 @ 12:39:32 #177
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_105161708
Ik heb niet het gehele topic doorgelezen, maar ik vind snert altijd het lekkerst als het al een dag heeft gestaan. Dan is het helemaal ingetrokken, héérlijk!

Overigens mag snert best zout zijn.
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_105173071
quote:
14s.gif Op zondag 4 december 2011 12:39 schreef Finland. het volgende:
Ik heb niet het gehele topic doorgelezen, maar ik vind snert altijd het lekkerst als het al een dag heeft gestaan. Dan is het helemaal ingetrokken, héérlijk!

Overigens mag snert best zout zijn.
voeg zoute spek toe op het laatst. veel charmanter dan een hele zoute snert imo.
  zondag 4 december 2011 @ 18:09:00 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105174586
Alles goed en wel, maar bladselderij is niet het blad van de knolselderij. Dat zijn drie verschillende planten: knolselderij, bleekselderij en bladselderij.
  zondag 11 december 2011 @ 17:01:13 #180
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_105458615
Gisteren gemaakt:

Om te beginnen een grote pan met drie liter water

Ingrediënten:
750 gram gerookt spek
500 gram hacheevlees
750 gram spliterwten
500 gram gesneden prei
halve knolselderij in blokjes
twee Maggi bouillonblokken rundvlees
30 peperkorrels
3 theelepels zout

De soep was heel goed te eten, iets te dik dus nog wat extra water toegevoegd.
Maar toch was de smaak niet helemaal zoals ik 'm wil hebben. Iets te vlak.

• Ik denk dat er wat te veel spek in zat waardoor die smaak te sterk werd. Die ga ik gedeeltelijk vervangen door ander varkensvlees.
• Prei zou wat minder kunnen en dan wel een kleine ui er bij.
• 500 gram erwten is waarschijnlijk ook wel genoeg, dan wordt hij minder dik.
• Ik ga sowieso bladselderij toevoegen om de bouillon meer pep te geven.
Wie dit leest is gek
pi_105468444
quote:
99s.gif Op zondag 11 december 2011 17:01 schreef Nieuwschierig het volgende:
Gisteren gemaakt:

Om te beginnen een grote pan met drie liter water

Ingrediënten:
750 gram gerookt spek
500 gram hacheevlees
750 gram spliterwten
500 gram gesneden prei
halve knolselderij in blokjes
twee Maggi bouillonblokken rundvlees
30 peperkorrels
3 theelepels zout

De soep was heel goed te eten, iets te dik dus nog wat extra water toegevoegd.
Maar toch was de smaak niet helemaal zoals ik 'm wil hebben. Iets te vlak.

• Ik denk dat er wat te veel spek in zat waardoor die smaak te sterk werd. Die ga ik gedeeltelijk vervangen door ander varkensvlees.
• Prei zou wat minder kunnen en dan wel een kleine ui er bij.
• 500 gram erwten is waarschijnlijk ook wel genoeg, dan wordt hij minder dik.
• Ik ga sowieso bladselderij toevoegen om de bouillon meer pep te geven.
Als je vooraf een bouillon maakt van hamschijf en mergpijpen en het hacheevlees krijg je al veel meer smaak. Die bouillon gebruik je ipv water. Verder geeft bladselderij zeker extra pit. Ik doe er ook altijd nog winterpeen in. Verder kan het helpen het gerookte spek voordat je het erin doet zachtjes gaar te bakken, dit versterkt de smaak nog wat.

Zelf doe ik ook nog schouderkarbonade in de soep en rookworst, ook dit geef tmeer smaak.
Whatever...
  zondag 11 december 2011 @ 21:05:16 #182
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_105469273
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 20:51 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je vooraf een bouillon maakt van hamschijf en mergpijpen en het hacheevlees krijg je al veel meer smaak. Die bouillon gebruik je ipv water. Verder geeft bladselderij zeker extra pit. Ik doe er ook altijd nog winterpeen in. Verder kan het helpen het gerookte spek voordat je het erin doet zachtjes gaar te bakken, dit versterkt de smaak nog wat.

Zelf doe ik ook nog schouderkarbonade in de soep en rookworst, ook dit geef tmeer smaak.
Ik had nu de bouillon van het spek gemaakt, dat was dus helemaal uitgetrokken.

In tijd ging het ongeveer zo:
0 minuten koud water opgezet
5 minuten spek in het water gelegd
30 minuten: water kookt, knolselderij er in
60 minuten, bouillonblokjes, prei en erwten er in
90 minuten hachee vlees er in, peper en zout er in
Daarna alles een paar uur zachtjes laten doorkoken en dus nog wat extra water toegevoegd.

Ik hoor ook wel eens zeggen dat het met hele erwten lekkerder is. Maar die moeten dan eerst een dag in koud water wellen.
Wie dit leest is gek
pi_105471605
Ik maak die bouillon wat langer vooraf en als volgt:

Vlees lichtjes (behalve hamschijf en mergpijpen) bruinen in de pan waar je het spek hebt aangezet en waar dus wat vet zit van het spek. Het spek leg ik apart.

De hamschijf en twee mergpijpen op zetten met een liter koud water, wat peperkorrels, bladje laurier, beetje foelie, tijm, selderij, beetje zout. Alls je vlees is gebruind doe je dit bij de rest. 15 minuutjes laten koken, afschuimen, ontbvetten, vuur laag en dan minstens 2 uur op zacht vuur laten trekken, de rest van het water erbij. Ik gebruik een snelkookpan. Maak de bouillon in de avond en aan het eind van de avond doe ik de deksel erop en laat hem dan de nacht staan.

Dan ga ik pas de volgende da\g verder met de soep.
Whatever...
  zondag 11 december 2011 @ 22:06:12 #184
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_105472942
Nja, die kruiden had ik niet in huis. Ik had trouwens wel een half kopje gedroogde peterselie. Dat heb ik er maar ingekieperd herinner ik me nu. Wat dat voor de smaak doet weet ik niet.
Het was meer op goed geluk.
Wie dit leest is gek
pi_119274881
Het wordt weer tijd voor snert O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_119275063
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 14:03 schreef Mirjam het volgende:
Het wordt weer tijd voor snert O+
Heb je hét recept al gevonden?
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_119275105
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 november 2012 14:10 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Heb je hét recept al gevonden?
Jazeker;
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2007 22:11 schreef Trusten het volgende:
Recept van me oma :)

Dit recept is wel voor een man of 12 dus als het voor minder is gewoon door de helft bijvoorbeeld!

2 zak spliterwten
10 schouderkarbonaadjes instukjes.
10 speklapjes in plakjes
1/2 knolselderij in kleine stukjes
1/2 bosje selderij fijngehakt
1 ui klein gesneden
2 kilo prei in ringen
2 schenkels
4 grote rundvlees tabletten
peper en zout
2 hema of andere worsten

Een pan van 10 liter met de helft water opzetten. Spliterwten,knolselderij,prei,schenkels,vlees en rundvleestabletten er in doen,aan de kook brengen. Wel in de gaten houden anders koekt het aan. Eevn goed door laten koken,naar eigen smaak peper en zout toevoegen. Kijk uit dat je niet te veel zout er in doet. Dan 2 uur op een vlam verdeler. Het laatste half uur de worst er in. Eet smakelijk.

Het duurt even maar dan heb je ook wat... ^O^
Het staat nu op ^O^
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_119281708
Dikt een erwtensoep altijd in eigenlijk? Die van mij is waterdun, een uurtje klaar nu.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_119282269
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 17:16 schreef Mirjam het volgende:
Dikt een erwtensoep altijd in eigenlijk? Die van mij is waterdun, een uurtje klaar nu.
Dunne erwtensoep is geen erwtensoep.... Normaal zou het wel dik worden door de erwten en het meegekookte vlees.. Misschien als redmiddel maizena of iets dergelijks?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_119282320
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 17:33 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Dunne erwtensoep is geen erwtensoep.... Normaal zou het wel dik worden door de erwten en het meegekookte vlees.. Misschien als redmiddel maizena of iets dergelijks?
Nee, vertel mij wat :D Ik weet dat die van mij altijd dik is, dus kan nog komen, maar kan me niet herinneren dat hij ooit zo dun is geweest
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_119282382
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 17:16 schreef Mirjam het volgende:
Dikt een erwtensoep altijd in eigenlijk? Die van mij is waterdun, een uurtje klaar nu.
-O- Het moet van mij snert zijn, zo goed gevuld, dat je lepel er rechtop in kan staan. Vol met worst, spek en varkenskrabbetjes + groente O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_119282439
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 17:36 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

-O- Het moet van mij snert zijn, zo goed gevuld, dat je lepel er rechtop in kan staan. Vol met worst, spek en varkenskrabbetjes + groente O+
Van mij ook, dikke snert O+
Ik kijk het even aan, anders breng ik het straks opnieuw aan de kook met wat geraspte aardappel of allesbinder ofzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_119282510
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 17:38 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Van mij ook, dikke snert O+
Ik kijk het even aan, anders breng ik het straks opnieuw aan de kook met wat geraspte aardappel of allesbinder ofzo
Onee geen aardappel. Ik vind aardappels altijd zo'n zonde in soep. Ik hou niet zo van dat melige in soep. Maar gek genoeg doen veel mensen aardappels door hun soep.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_119282560
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Onee geen aardappel. Ik vind aardappels altijd zo'n zonde in soep. Ik hou niet zo van dat melige in soep. Maar gek genoeg doen veel mensen aardappels door hun soep.
wat zou jij dan doen als hij echt dun blijft?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_119282621
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 17:41 schreef Mirjam het volgende:

[..]

wat zou jij dan doen als hij echt dun blijft?
Heel lullig maar ik zou opnieuw beginnen. Misschien kun je het vlees eruithalen en bewaren. Anders zou ik de dunne soep gewoon opeten en de volgende keer em beter maken.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 16 november 2012 @ 18:04:01 #196
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_119283330
Toevallig mager vlees gebruikt?
pi_119283793
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Onee geen aardappel. Ik vind aardappels altijd zo'n zonde in soep. Ik hou niet zo van dat melige in soep. Maar gek genoeg doen veel mensen aardappels door hun soep.
In erwtensoep doe ik, mits in huis, ook vaak blokjes aardappel. Dus allesbinder zou ik in dit geval geen probleem vinden...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 16 november 2012 @ 18:38:40 #198
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_119284575
Ik vind een sliertje vermicelli in de erwtensoep ook erg smakelijk.
Wie dit leest is gek
  vrijdag 16 november 2012 @ 18:44:08 #199
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_119284807
quote:
99s.gif Op vrijdag 16 november 2012 18:38 schreef Nieuwschierig het volgende:
Ik vind een sliertje vermicelli in de erwtensoep ook erg smakelijk.
-O-
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_119285415
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 18:04 schreef Erasmo het volgende:
Toevallig mager vlees gebruikt?
nee :)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')