abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54156546
lijkt me echt vies, een gehaktbal in je erwtensoep
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54156683
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 12:13 schreef MissyMirjaM het volgende:
lijkt me echt vies, een gehaktbal in je erwtensoep
Het is niet echt vies, maar het voegt ook niks toe...
pi_54156820
Mochten er nog vegetarische zielen op zoek zijn naar een prima erwtensoep... deze heb ik gisteren maar weer eens gemaakt. Met dank aan moeders.

Anderhalf pak spliterwten wassen en net onder water zetten, dan 3 kwartier koken. Eventueel even afschuimen. Dan een liter water en 3 vegaboullionblokjes erbij, plus een boerensoepgroentenpakket. Nog een krap half uurtje en klaar is kees. Als 'ie te dun is: aardappeltje of maizena erbij.
pi_54157674
Er wordt soms een emmertje erwtensoep bij de slager gekocht en zelfs ik die geen erwtensoep lust vind dat best lekker.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  donderdag 25 oktober 2007 @ 15:05:40 #30
163125 Nick-Name-
Flikker toch op man.
pi_54160257
spliterwten
2 schouderkarbonaden
100 gram spekjes
zout en peper (vers gemalen)
laurier
dit laten trekken 1 uur (erwten doorroeren)

knolselderij (essentieel)
selderijblad
prei
wortel
kleinsnijen niet te
nog 15 min. laten pruttelen
Eventueel bij kruiden met zout en peper, ik ben zelf gek op peper
Als laatste eventueel de rookwogs erbij flikkeren

Zelf gebruik ik geen maggieblokje omdat ik de fabrikant niet laat bepalen hoe mijn soep gaat smaken
winterpeen (of aardappel)
  donderdag 25 oktober 2007 @ 15:06:35 #31
163125 Nick-Name-
Flikker toch op man.
pi_54160279
Oja, de erwtensoep gebruiken met dik roggebrood
pi_54165382
lekker!

[ Bericht 52% gewijzigd door BillGates op 25-10-2007 19:11:32 ]
  donderdag 25 oktober 2007 @ 19:13:47 #33
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54165577
Zo ie zo een dag eerder maken dan je hem eet. Een dag oud is ie altijd veel lekkerder
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_54169773
Recept van me oma

Dit recept is wel voor een man of 12 dus als het voor minder is gewoon door de helft bijvoorbeeld!

2 zak spliterwten
10 schouderkarbonaadjes instukjes.
10 speklapjes in plakjes
1/2 knolselderij in kleine stukjes
1/2 bosje selderij fijngehakt
1 ui klein gesneden
2 kilo prei in ringen
2 schenkels
4 grote rundvlees tabletten
peper en zout
2 hema of andere worsten

Een pan van 10 liter met de helft water opzetten. Spliterwten,knolselderij,prei,schenkels,vlees en rundvleestabletten er in doen,aan de kook brengen. Wel in de gaten houden anders koekt het aan. Eevn goed door laten koken,naar eigen smaak peper en zout toevoegen. Kijk uit dat je niet te veel zout er in doet. Dan 2 uur op een vlam verdeler. Het laatste half uur de worst er in. Eet smakelijk.

Het duurt even maar dan heb je ook wat...
pi_54169832
thanks
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54197337
niet alleen split erwten, ook hele. Nachtje laten weken. Krijgt de authentieke structuur van erwtensoep.
  zaterdag 27 oktober 2007 @ 09:57:18 #37
189294 Bepsie
Smurf terreur.
pi_54197390
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 21:10 schreef N.icka het volgende:
Geen erwtsensoep zonder knolselderij en varkenspootje
Rape is such a bad word, lets call it surprisesex!!
pi_54202383
ik vind pootjes eng
alleen kippenpootjes niet, de rest doe ik niet aan?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54329505
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 15:06 schreef Nick-Name- het volgende:
Oja, de erwtensoep gebruiken met dik roggebrood
En dat belegd met spek!!!
pi_54330600
vandaag een bakje erwtensoep gehaald bij een goeie slager, maar ik was er niet zo van ondersteboven

probleem is alleen dat als ik een pan maak, ik veel moet invriezen of weggeven, want ik ben de enige die het eet.

maar tot nu toe niemand gevonden die erwtensoep ook leker vindt...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54335945
AH heeft meestal wel groentepakketen voor erwtensoep, en daar zit ongeveer hetzelfde in als nickname aan ingredienten opnoemt.

Zelf vlees toevoegen wat je er lekker bij vind en klaar
pi_54337410
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 00:31 schreef MissyMirjaM het volgende:
vandaag een bakje erwtensoep gehaald bij een goeie slager, maar ik was er niet zo van ondersteboven

probleem is alleen dat als ik een pan maak, ik veel moet invriezen of weggeven, want ik ben de enige die het eet.

maar tot nu toe niemand gevonden die erwtensoep ook leker vindt...
Mijn moeder kookt één keer per jaar vier enorme pannen erwtensoep, en die gaan dan in éénpersoonsporties de vriezer in . Dus er zijn meer mensen die dat doen .

Ik kan je overigens niet helpen aan een recept, ik vind het het allersmerigste wat er bestaat .
pi_54412374
nou, vanmiddag inkopen gedaan, uit alle recepten een beetje geplukt
wilde een hele pan maken, dus had het standaard recept verdubbeld (ipv 500 gram soepgroenten 1 kilo, enz)
dot water in de pan, erwten erbij, vlees erin, blokjes erbij, en dat kookt nu

ben zo benieuwd, ik hoop dat ik het goed doe
hoe weet je of je teveel of te weinig water hebt?

overigens zit de pan al bijna vol, ik hoop dat het nog slinkt, er moet nog een lading groenten in
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54412404
overigens was ik van plan de erwten en het vlees een uur te laten koken, dan de groenten erbij en dan nog een kwartier of half uur laten koken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54413970

doet de soep als je 'm laat staan indikken ofzo?
onderin de pan ligt een erwtenbrij, bovenin alleen maar water
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54416459
Blijven roeren. Anders brandt het ook aan als een gek.
En ik zou het langer dan een uur laten koken.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_54417368
hij staat al ruim een uur van het vuur af, en hij wordt langzaamaan steeds dikker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 7 november 2007 @ 01:02:51 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54420384
Waar blijven de foto´s ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54420391
ik heb geen fotos gemaakt tijdens het maken
heb wel een héél vies aanrecht
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54420420
Tvp, ik ben wel benieuwd. Die blikken versies vind ik altijd iets bitters hebben.
Mijn liefste versie was altijd van de schoolkantine... was waarschijnlijk ook blik of poeder maar het was gewoon zo lekker!
A little bit hateful
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')