abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54137725
Vroeger at ik het wel eens, dan was het zelf gemaakt, een grote pan met de sinterklaas.
het enige wat ik me ervan kan herinneren was dat hij heerlijk was, er zaten stukken rookworst in, en een ander soort vlees.
ik heb het ondertussen al jaaaren niet meer gegeten.

nu wil ik binnenkort erwtensoep gaan maken, maar dan moet hij wel lekker zijn
dus, wie heeft hét recept voor erwtensoep, en wil dat met mij delen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54137842
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 16:40 schreef MissyMirjaM het volgende:

dus, wie heeft hét recept voor erwtensoep, en wil dat met mij delen?
Bedoel je het recept of de erwtensoep?
  woensdag 24 oktober 2007 @ 16:59:47 #3
158487 Martijn_16
Nothing to prove..
pi_54138120
unox erwtensoep
  woensdag 24 oktober 2007 @ 17:05:31 #4
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_54138222
Met spek!
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_54138308
split erwten
een rookworst
varkenspoulet
magie blokjes
en prei

dat was het volgens mij
pi_54138344
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 17:09 schreef PushyGurl het volgende:
split erwten
een rookworst
varkenspoulet
magie blokjes
en prei

dat was het volgens mij
Vergeet de wortels niet.. Kleine dunne reepjes . Voor de rest klopt ie aardig ja .
pi_54138383
Volgens mij is er geen "HET" recept. Tis maar net wat je lekker vind.
De een die zegt dat het origineel met gewone worst is. De ander zegt dat origineel met rookworst is.
Met spek, zonder spek, enz.

*/ Persoonlijk:

Met rookworst, grote stukken.
Met gehaktballen, maar niet die kleintjes die in de bliktomatensoep zitten.
Geen spek oid.
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_54138544
Ik maak het meestal met een groente-erwtensoep pakket (groente afdeling) soms zitten daar al spliterwten bij anders een zak spliterwten (500 gram)
En een vlees-erwtensoep pakket.
Zelf nog een rookworst erbij.
2 a 3 liter water en zout of bouillon blokjes.

Hele poos laten sudderen.
Vlees klein snijden en er weer door.
Bot eruit halen.
Eventueel even de staafmixer erin.

Gaat meestal goed.
Blijf proeven.
pi_54138826
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 17:09 schreef PushyGurl het volgende:
split erwten
een rookworst
varkenspoulet
magie blokjes
en prei

dat was het volgens mij
en het volledige recept is..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 24 oktober 2007 @ 17:36:04 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54138859
Volgens mij kan je HIER wel ongeveer het meest authentieke recept voor ouderwetse erwtensoep vinden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54143785
Knolselderij. Essentieel.
pi_54143848
ha-ha
Muck

[ Bericht 80% gewijzigd door Muck op 25-10-2007 11:58:49 ]
  woensdag 24 oktober 2007 @ 21:10:40 #13
92279 N.icka
Windforce 11
pi_54143928
Geen erwtsensoep zonder knolselderij en varkenspootje
pi_54143943
erwt en soep

pi_54144167
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 21:06 schreef ColdFeet het volgende:
Knolselderij. Essentieel.
inderdeed

en het lekkerst als je t met je eigen erwten doet
  woensdag 24 oktober 2007 @ 21:21:40 #16
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54144273
Maak mijn snert echt heel ordinair:

Pak spliterwten goed afspoelen en in een pan gooien, daarbij zo'n 1 3/4 L water.
Pakje soepgroente, knolselderij en een aardappel fijnsnijden en erin gooien.
Saucijsjes, speklapje, krabbetjes en hamschijf erin. Uurtje of twee laten koken en aan het einde nog gesneden rookworst toevoegen.

Zo lust ik hem het liefst, te simpel, te lekker.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_54144399
krabbetjes? iehwww
  woensdag 24 oktober 2007 @ 21:28:48 #18
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54144464
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 21:26 schreef liesell het volgende:
krabbetjes? iehwww
Erg lekker hoor, meestal sla ik het over want er zit voldoende vlees in maar ik hou wel van botjes

Natuurlijk alles met smaak afmaken, zout, peper maggi e.d.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_54151416
reactie op edit
Muck

[ Bericht 95% gewijzigd door Muck op 25-10-2007 11:59:25 ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54154376
Dat recept van golfer lijkt aardig op het recept wat ik gebruik, doe er alleen meer wortel in en geen aardappels
en qua vlees wijk ik ook af, ik doe er meestal schouderkarbonades in, gewoon omdat dat vaak goedkoper (altijd wel ergens in de aanbieding) is als krabbetjes en hamschijven. spek laat ik achterwege (lightsnert ) en voor mijn smaak moet er in een authentieke snert geen rookworst maar verse worst.
Als je hem echt lekker wilt maken; alles zelf klein snijden, en al die kant en klare pakketten lekker laten liggen in de supermarkt.
Eigenlijk is het een heel ander recept zo

Vriendin van me doet het nog heel anders, die doet er nauwelijks groente in en die doet er op het eind droge worst in, heel apart en ook lekker

pi_54154441
Al is er geen HET recept voor snert, de genoemde gehaktballetjes zijn een regelrechte travestie.

Voor mij is snert pas echt compleet als hij getrokken is met varkensbotten, krabbetjes, platte ribben of varkenspootjes. Dat geeft zo'n lekker plakkerige bouillon...
Verder ook zeker spliterwten, knolselderij, prei en worst.
Vaak roeren is ook essentieel: de gare peulvruchtenmassa heeft de neiging naar de bodem van de pan te zakken, waar het aankoekt.
pi_54154443
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 16:40 schreef MissyMirjaM het volgende:
Vroeger at ik het wel eens, dan was het zelf gemaakt, een grote pan met de sinterklaas.
Wat gemeen!
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_54155632
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 10:26 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Wat gemeen!
was nog best lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 25 oktober 2007 @ 12:00:39 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54156237
gehaktballen in de snert?!
dat heb ik serieus nog nooit eerder gehoord!
Ik zal vrijdag mijn moeder eens vragen naar het recept van haar soepO+
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54156531
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 12:00 schreef Muck het volgende:
gehaktballen in de snert?!
dat heb ik serieus nog nooit eerder gehoord!
Dat doen mijn ouders ook nog steeds...
Ik vind het zelf een beetje overdone. Er zit al voldoende vlees in (schouderkarbonades, spek, rookworst), en om er dan ook nog gehaktballen in te doen...
pi_54156546
lijkt me echt vies, een gehaktbal in je erwtensoep
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54156683
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 12:13 schreef MissyMirjaM het volgende:
lijkt me echt vies, een gehaktbal in je erwtensoep
Het is niet echt vies, maar het voegt ook niks toe...
pi_54156820
Mochten er nog vegetarische zielen op zoek zijn naar een prima erwtensoep... deze heb ik gisteren maar weer eens gemaakt. Met dank aan moeders.

Anderhalf pak spliterwten wassen en net onder water zetten, dan 3 kwartier koken. Eventueel even afschuimen. Dan een liter water en 3 vegaboullionblokjes erbij, plus een boerensoepgroentenpakket. Nog een krap half uurtje en klaar is kees. Als 'ie te dun is: aardappeltje of maizena erbij.
pi_54157674
Er wordt soms een emmertje erwtensoep bij de slager gekocht en zelfs ik die geen erwtensoep lust vind dat best lekker.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  donderdag 25 oktober 2007 @ 15:05:40 #30
163125 Nick-Name-
Flikker toch op man.
pi_54160257
spliterwten
2 schouderkarbonaden
100 gram spekjes
zout en peper (vers gemalen)
laurier
dit laten trekken 1 uur (erwten doorroeren)

knolselderij (essentieel)
selderijblad
prei
wortel
kleinsnijen niet te
nog 15 min. laten pruttelen
Eventueel bij kruiden met zout en peper, ik ben zelf gek op peper
Als laatste eventueel de rookwogs erbij flikkeren

Zelf gebruik ik geen maggieblokje omdat ik de fabrikant niet laat bepalen hoe mijn soep gaat smaken
winterpeen (of aardappel)
  donderdag 25 oktober 2007 @ 15:06:35 #31
163125 Nick-Name-
Flikker toch op man.
pi_54160279
Oja, de erwtensoep gebruiken met dik roggebrood
pi_54165382
lekker!

[ Bericht 52% gewijzigd door BillGates op 25-10-2007 19:11:32 ]
  donderdag 25 oktober 2007 @ 19:13:47 #33
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54165577
Zo ie zo een dag eerder maken dan je hem eet. Een dag oud is ie altijd veel lekkerder
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_54169773
Recept van me oma

Dit recept is wel voor een man of 12 dus als het voor minder is gewoon door de helft bijvoorbeeld!

2 zak spliterwten
10 schouderkarbonaadjes instukjes.
10 speklapjes in plakjes
1/2 knolselderij in kleine stukjes
1/2 bosje selderij fijngehakt
1 ui klein gesneden
2 kilo prei in ringen
2 schenkels
4 grote rundvlees tabletten
peper en zout
2 hema of andere worsten

Een pan van 10 liter met de helft water opzetten. Spliterwten,knolselderij,prei,schenkels,vlees en rundvleestabletten er in doen,aan de kook brengen. Wel in de gaten houden anders koekt het aan. Eevn goed door laten koken,naar eigen smaak peper en zout toevoegen. Kijk uit dat je niet te veel zout er in doet. Dan 2 uur op een vlam verdeler. Het laatste half uur de worst er in. Eet smakelijk.

Het duurt even maar dan heb je ook wat...
pi_54169832
thanks
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54197337
niet alleen split erwten, ook hele. Nachtje laten weken. Krijgt de authentieke structuur van erwtensoep.
  zaterdag 27 oktober 2007 @ 09:57:18 #37
189294 Bepsie
Smurf terreur.
pi_54197390
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 21:10 schreef N.icka het volgende:
Geen erwtsensoep zonder knolselderij en varkenspootje
Rape is such a bad word, lets call it surprisesex!!
pi_54202383
ik vind pootjes eng
alleen kippenpootjes niet, de rest doe ik niet aan?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54329505
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 15:06 schreef Nick-Name- het volgende:
Oja, de erwtensoep gebruiken met dik roggebrood
En dat belegd met spek!!!
pi_54330600
vandaag een bakje erwtensoep gehaald bij een goeie slager, maar ik was er niet zo van ondersteboven

probleem is alleen dat als ik een pan maak, ik veel moet invriezen of weggeven, want ik ben de enige die het eet.

maar tot nu toe niemand gevonden die erwtensoep ook leker vindt...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54335945
AH heeft meestal wel groentepakketen voor erwtensoep, en daar zit ongeveer hetzelfde in als nickname aan ingredienten opnoemt.

Zelf vlees toevoegen wat je er lekker bij vind en klaar
pi_54337410
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 00:31 schreef MissyMirjaM het volgende:
vandaag een bakje erwtensoep gehaald bij een goeie slager, maar ik was er niet zo van ondersteboven

probleem is alleen dat als ik een pan maak, ik veel moet invriezen of weggeven, want ik ben de enige die het eet.

maar tot nu toe niemand gevonden die erwtensoep ook leker vindt...
Mijn moeder kookt één keer per jaar vier enorme pannen erwtensoep, en die gaan dan in éénpersoonsporties de vriezer in . Dus er zijn meer mensen die dat doen .

Ik kan je overigens niet helpen aan een recept, ik vind het het allersmerigste wat er bestaat .
pi_54412374
nou, vanmiddag inkopen gedaan, uit alle recepten een beetje geplukt
wilde een hele pan maken, dus had het standaard recept verdubbeld (ipv 500 gram soepgroenten 1 kilo, enz)
dot water in de pan, erwten erbij, vlees erin, blokjes erbij, en dat kookt nu

ben zo benieuwd, ik hoop dat ik het goed doe
hoe weet je of je teveel of te weinig water hebt?

overigens zit de pan al bijna vol, ik hoop dat het nog slinkt, er moet nog een lading groenten in
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54412404
overigens was ik van plan de erwten en het vlees een uur te laten koken, dan de groenten erbij en dan nog een kwartier of half uur laten koken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54413970

doet de soep als je 'm laat staan indikken ofzo?
onderin de pan ligt een erwtenbrij, bovenin alleen maar water
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54416459
Blijven roeren. Anders brandt het ook aan als een gek.
En ik zou het langer dan een uur laten koken.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_54417368
hij staat al ruim een uur van het vuur af, en hij wordt langzaamaan steeds dikker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 7 november 2007 @ 01:02:51 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54420384
Waar blijven de foto´s ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54420391
ik heb geen fotos gemaakt tijdens het maken
heb wel een héél vies aanrecht
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54420420
Tvp, ik ben wel benieuwd. Die blikken versies vind ik altijd iets bitters hebben.
Mijn liefste versie was altijd van de schoolkantine... was waarschijnlijk ook blik of poeder maar het was gewoon zo lekker!
A little bit hateful
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')