abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54137725
Vroeger at ik het wel eens, dan was het zelf gemaakt, een grote pan met de sinterklaas.
het enige wat ik me ervan kan herinneren was dat hij heerlijk was, er zaten stukken rookworst in, en een ander soort vlees.
ik heb het ondertussen al jaaaren niet meer gegeten.

nu wil ik binnenkort erwtensoep gaan maken, maar dan moet hij wel lekker zijn
dus, wie heeft hét recept voor erwtensoep, en wil dat met mij delen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54137842
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 16:40 schreef MissyMirjaM het volgende:

dus, wie heeft hét recept voor erwtensoep, en wil dat met mij delen?
Bedoel je het recept of de erwtensoep?
  woensdag 24 oktober 2007 @ 16:59:47 #3
158487 Martijn_16
Nothing to prove..
pi_54138120
unox erwtensoep
  woensdag 24 oktober 2007 @ 17:05:31 #4
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_54138222
Met spek!
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_54138308
split erwten
een rookworst
varkenspoulet
magie blokjes
en prei

dat was het volgens mij
pi_54138344
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 17:09 schreef PushyGurl het volgende:
split erwten
een rookworst
varkenspoulet
magie blokjes
en prei

dat was het volgens mij
Vergeet de wortels niet.. Kleine dunne reepjes . Voor de rest klopt ie aardig ja .
pi_54138383
Volgens mij is er geen "HET" recept. Tis maar net wat je lekker vind.
De een die zegt dat het origineel met gewone worst is. De ander zegt dat origineel met rookworst is.
Met spek, zonder spek, enz.

*/ Persoonlijk:

Met rookworst, grote stukken.
Met gehaktballen, maar niet die kleintjes die in de bliktomatensoep zitten.
Geen spek oid.
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_54138544
Ik maak het meestal met een groente-erwtensoep pakket (groente afdeling) soms zitten daar al spliterwten bij anders een zak spliterwten (500 gram)
En een vlees-erwtensoep pakket.
Zelf nog een rookworst erbij.
2 a 3 liter water en zout of bouillon blokjes.

Hele poos laten sudderen.
Vlees klein snijden en er weer door.
Bot eruit halen.
Eventueel even de staafmixer erin.

Gaat meestal goed.
Blijf proeven.
pi_54138826
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 17:09 schreef PushyGurl het volgende:
split erwten
een rookworst
varkenspoulet
magie blokjes
en prei

dat was het volgens mij
en het volledige recept is..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 24 oktober 2007 @ 17:36:04 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54138859
Volgens mij kan je HIER wel ongeveer het meest authentieke recept voor ouderwetse erwtensoep vinden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54143785
Knolselderij. Essentieel.
pi_54143848
ha-ha
Muck

[ Bericht 80% gewijzigd door Muck op 25-10-2007 11:58:49 ]
  woensdag 24 oktober 2007 @ 21:10:40 #13
92279 N.icka
Windforce 11
pi_54143928
Geen erwtsensoep zonder knolselderij en varkenspootje
pi_54143943
erwt en soep

pi_54144167
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 21:06 schreef ColdFeet het volgende:
Knolselderij. Essentieel.
inderdeed

en het lekkerst als je t met je eigen erwten doet
  woensdag 24 oktober 2007 @ 21:21:40 #16
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54144273
Maak mijn snert echt heel ordinair:

Pak spliterwten goed afspoelen en in een pan gooien, daarbij zo'n 1 3/4 L water.
Pakje soepgroente, knolselderij en een aardappel fijnsnijden en erin gooien.
Saucijsjes, speklapje, krabbetjes en hamschijf erin. Uurtje of twee laten koken en aan het einde nog gesneden rookworst toevoegen.

Zo lust ik hem het liefst, te simpel, te lekker.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_54144399
krabbetjes? iehwww
  woensdag 24 oktober 2007 @ 21:28:48 #18
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54144464
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 21:26 schreef liesell het volgende:
krabbetjes? iehwww
Erg lekker hoor, meestal sla ik het over want er zit voldoende vlees in maar ik hou wel van botjes

Natuurlijk alles met smaak afmaken, zout, peper maggi e.d.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_54151416
reactie op edit
Muck

[ Bericht 95% gewijzigd door Muck op 25-10-2007 11:59:25 ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54154376
Dat recept van golfer lijkt aardig op het recept wat ik gebruik, doe er alleen meer wortel in en geen aardappels
en qua vlees wijk ik ook af, ik doe er meestal schouderkarbonades in, gewoon omdat dat vaak goedkoper (altijd wel ergens in de aanbieding) is als krabbetjes en hamschijven. spek laat ik achterwege (lightsnert ) en voor mijn smaak moet er in een authentieke snert geen rookworst maar verse worst.
Als je hem echt lekker wilt maken; alles zelf klein snijden, en al die kant en klare pakketten lekker laten liggen in de supermarkt.
Eigenlijk is het een heel ander recept zo

Vriendin van me doet het nog heel anders, die doet er nauwelijks groente in en die doet er op het eind droge worst in, heel apart en ook lekker

pi_54154441
Al is er geen HET recept voor snert, de genoemde gehaktballetjes zijn een regelrechte travestie.

Voor mij is snert pas echt compleet als hij getrokken is met varkensbotten, krabbetjes, platte ribben of varkenspootjes. Dat geeft zo'n lekker plakkerige bouillon...
Verder ook zeker spliterwten, knolselderij, prei en worst.
Vaak roeren is ook essentieel: de gare peulvruchtenmassa heeft de neiging naar de bodem van de pan te zakken, waar het aankoekt.
pi_54154443
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 16:40 schreef MissyMirjaM het volgende:
Vroeger at ik het wel eens, dan was het zelf gemaakt, een grote pan met de sinterklaas.
Wat gemeen!
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_54155632
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 10:26 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Wat gemeen!
was nog best lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 25 oktober 2007 @ 12:00:39 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54156237
gehaktballen in de snert?!
dat heb ik serieus nog nooit eerder gehoord!
Ik zal vrijdag mijn moeder eens vragen naar het recept van haar soepO+
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54156531
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 12:00 schreef Muck het volgende:
gehaktballen in de snert?!
dat heb ik serieus nog nooit eerder gehoord!
Dat doen mijn ouders ook nog steeds...
Ik vind het zelf een beetje overdone. Er zit al voldoende vlees in (schouderkarbonades, spek, rookworst), en om er dan ook nog gehaktballen in te doen...
pi_54156546
lijkt me echt vies, een gehaktbal in je erwtensoep
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54156683
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 12:13 schreef MissyMirjaM het volgende:
lijkt me echt vies, een gehaktbal in je erwtensoep
Het is niet echt vies, maar het voegt ook niks toe...
pi_54156820
Mochten er nog vegetarische zielen op zoek zijn naar een prima erwtensoep... deze heb ik gisteren maar weer eens gemaakt. Met dank aan moeders.

Anderhalf pak spliterwten wassen en net onder water zetten, dan 3 kwartier koken. Eventueel even afschuimen. Dan een liter water en 3 vegaboullionblokjes erbij, plus een boerensoepgroentenpakket. Nog een krap half uurtje en klaar is kees. Als 'ie te dun is: aardappeltje of maizena erbij.
pi_54157674
Er wordt soms een emmertje erwtensoep bij de slager gekocht en zelfs ik die geen erwtensoep lust vind dat best lekker.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  donderdag 25 oktober 2007 @ 15:05:40 #30
163125 Nick-Name-
Flikker toch op man.
pi_54160257
spliterwten
2 schouderkarbonaden
100 gram spekjes
zout en peper (vers gemalen)
laurier
dit laten trekken 1 uur (erwten doorroeren)

knolselderij (essentieel)
selderijblad
prei
wortel
kleinsnijen niet te
nog 15 min. laten pruttelen
Eventueel bij kruiden met zout en peper, ik ben zelf gek op peper
Als laatste eventueel de rookwogs erbij flikkeren

Zelf gebruik ik geen maggieblokje omdat ik de fabrikant niet laat bepalen hoe mijn soep gaat smaken
winterpeen (of aardappel)
  donderdag 25 oktober 2007 @ 15:06:35 #31
163125 Nick-Name-
Flikker toch op man.
pi_54160279
Oja, de erwtensoep gebruiken met dik roggebrood
pi_54165382
lekker!

[ Bericht 52% gewijzigd door BillGates op 25-10-2007 19:11:32 ]
  donderdag 25 oktober 2007 @ 19:13:47 #33
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54165577
Zo ie zo een dag eerder maken dan je hem eet. Een dag oud is ie altijd veel lekkerder
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_54169773
Recept van me oma

Dit recept is wel voor een man of 12 dus als het voor minder is gewoon door de helft bijvoorbeeld!

2 zak spliterwten
10 schouderkarbonaadjes instukjes.
10 speklapjes in plakjes
1/2 knolselderij in kleine stukjes
1/2 bosje selderij fijngehakt
1 ui klein gesneden
2 kilo prei in ringen
2 schenkels
4 grote rundvlees tabletten
peper en zout
2 hema of andere worsten

Een pan van 10 liter met de helft water opzetten. Spliterwten,knolselderij,prei,schenkels,vlees en rundvleestabletten er in doen,aan de kook brengen. Wel in de gaten houden anders koekt het aan. Eevn goed door laten koken,naar eigen smaak peper en zout toevoegen. Kijk uit dat je niet te veel zout er in doet. Dan 2 uur op een vlam verdeler. Het laatste half uur de worst er in. Eet smakelijk.

Het duurt even maar dan heb je ook wat...
pi_54169832
thanks
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54197337
niet alleen split erwten, ook hele. Nachtje laten weken. Krijgt de authentieke structuur van erwtensoep.
  zaterdag 27 oktober 2007 @ 09:57:18 #37
189294 Bepsie
Smurf terreur.
pi_54197390
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 21:10 schreef N.icka het volgende:
Geen erwtsensoep zonder knolselderij en varkenspootje
Rape is such a bad word, lets call it surprisesex!!
pi_54202383
ik vind pootjes eng
alleen kippenpootjes niet, de rest doe ik niet aan?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54329505
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 15:06 schreef Nick-Name- het volgende:
Oja, de erwtensoep gebruiken met dik roggebrood
En dat belegd met spek!!!
pi_54330600
vandaag een bakje erwtensoep gehaald bij een goeie slager, maar ik was er niet zo van ondersteboven

probleem is alleen dat als ik een pan maak, ik veel moet invriezen of weggeven, want ik ben de enige die het eet.

maar tot nu toe niemand gevonden die erwtensoep ook leker vindt...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54335945
AH heeft meestal wel groentepakketen voor erwtensoep, en daar zit ongeveer hetzelfde in als nickname aan ingredienten opnoemt.

Zelf vlees toevoegen wat je er lekker bij vind en klaar
pi_54337410
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 00:31 schreef MissyMirjaM het volgende:
vandaag een bakje erwtensoep gehaald bij een goeie slager, maar ik was er niet zo van ondersteboven

probleem is alleen dat als ik een pan maak, ik veel moet invriezen of weggeven, want ik ben de enige die het eet.

maar tot nu toe niemand gevonden die erwtensoep ook leker vindt...
Mijn moeder kookt één keer per jaar vier enorme pannen erwtensoep, en die gaan dan in éénpersoonsporties de vriezer in . Dus er zijn meer mensen die dat doen .

Ik kan je overigens niet helpen aan een recept, ik vind het het allersmerigste wat er bestaat .
pi_54412374
nou, vanmiddag inkopen gedaan, uit alle recepten een beetje geplukt
wilde een hele pan maken, dus had het standaard recept verdubbeld (ipv 500 gram soepgroenten 1 kilo, enz)
dot water in de pan, erwten erbij, vlees erin, blokjes erbij, en dat kookt nu

ben zo benieuwd, ik hoop dat ik het goed doe
hoe weet je of je teveel of te weinig water hebt?

overigens zit de pan al bijna vol, ik hoop dat het nog slinkt, er moet nog een lading groenten in
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54412404
overigens was ik van plan de erwten en het vlees een uur te laten koken, dan de groenten erbij en dan nog een kwartier of half uur laten koken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54413970

doet de soep als je 'm laat staan indikken ofzo?
onderin de pan ligt een erwtenbrij, bovenin alleen maar water
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54416459
Blijven roeren. Anders brandt het ook aan als een gek.
En ik zou het langer dan een uur laten koken.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_54417368
hij staat al ruim een uur van het vuur af, en hij wordt langzaamaan steeds dikker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 7 november 2007 @ 01:02:51 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54420384
Waar blijven de foto´s ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54420391
ik heb geen fotos gemaakt tijdens het maken
heb wel een héél vies aanrecht
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54420420
Tvp, ik ben wel benieuwd. Die blikken versies vind ik altijd iets bitters hebben.
Mijn liefste versie was altijd van de schoolkantine... was waarschijnlijk ook blik of poeder maar het was gewoon zo lekker!
A little bit hateful
pi_54420440
ik ga het morgen proeven, en zal dan een begeleidende foto bij mijn bevindingen plaatsen

zo eens kijken hoe ik die pan in de koelkast krijg zonder dat de koelkastplank instort
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54427680
hij's goed dik zeg
en lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54427778




'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54427847
mijn dank gaat uit naar allen die dit kopje erwtensoep mogelijk hebben gemaakt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54428043
die soep is veelste dik,het lijkt wel erwte pap
pi_54428074
quote:
Op woensdag 7 november 2007 13:37 schreef PushyGurl het volgende:
die soep is veelste dik,het lijkt wel erwte pap
de soep is rete lekker
en erwtensoep hoort geen dunne waterbrij te zijn, maar lekker stevig
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54428121
quote:
Op woensdag 7 november 2007 13:39 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

de soep is rete lekker
en erwtensoep hoort geen dunne waterbrij te zijn, maar lekker stevig
lekker stevig ja,maar geen papje
pi_54428155
ik hou niet van pap.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54429523
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 19:59 schreef MissyMirjaM het volgende:
ben zo benieuwd, ik hoop dat ik het goed doe
hoe weet je of je teveel of te weinig water hebt?
kilo soepgroente, kilo spliterwten, kilo vlees en 5 liter water.
Is wel voor een hgeel weeshuis.
pi_54429900
De mijne was ook zo dik, maar omdat ik dat heul vies vind, heb ik er gewoon meer water bij gekiept. Net zo makkelijk.
Wel een beetje dom dat ik vorige week opeens bedacht dat ik per se erwtensoep moest maken, ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo lekker.. maar het voelde zo lekker oudhollands
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  woensdag 7 november 2007 @ 16:05:53 #61
165237 Leef
Sunny side up!
pi_54431854
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 12:25 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mochten er nog vegetarische zielen op zoek zijn naar een prima erwtensoep... deze heb ik gisteren maar weer eens gemaakt. Met dank aan moeders.

Anderhalf pak spliterwten wassen en net onder water zetten, dan 3 kwartier koken. Eventueel even afschuimen. Dan een liter water en 3 vegaboullionblokjes erbij, plus een boerensoepgroentenpakket. Nog een krap half uurtje en klaar is kees. Als 'ie te dun is: aardappeltje of maizena erbij.
De naam van deze 'soep':
"Armoe Troef"
pi_54432019
quote:
Op woensdag 7 november 2007 13:37 schreef PushyGurl het volgende:
die soep is veelste dik,het lijkt wel erwte pap
het hoort juist lekker dik te zijn
..///
pi_54435826
Ik had er water bij gedaan. Maar ja... ik hou daarnaast ook van waterige aardappel puree
A little bit hateful
pi_54444254
Owww, ik krijg er ook zin in! Had je je recept al gepost, MM?
Ik heb zo'n crappy kleine vriezer die al helemaal volzit
pi_54447586
quote:
Op woensdag 7 november 2007 13:37 schreef PushyGurl het volgende:
die soep is veelste dik,het lijkt wel erwte pap

Erwtesoep kan enkel te dun zijn. Men moet proberen te streven naar een soep waar ze in de derdewereld huizen van zouden bouwen.
pi_54447596
quote:
Op woensdag 7 november 2007 23:20 schreef ColdFeet het volgende:
Owww, ik krijg er ook zin in! Had je je recept al gepost, MM?
Ik heb zo'n crappy kleine vriezer die al helemaal volzit
Evt overleeft hij ook wel een dagje aanrecht of 2/3 dagen koelkast.

Edit: Zou ik wel je worst later toevoegen
pi_54451101
quote:
Op woensdag 7 november 2007 14:34 schreef kabouter.muts het volgende:

[..]

kilo soepgroente, kilo spliterwten, kilo vlees en 5 liter water.
Is wel voor een hgeel weeshuis.
yup
maar ik ga er dan ook zelf van eten, een boel weggeven, en wat invriezen voor later
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54451925
Ik was gisteren lui en heb bij de AH een zak 'verse' erwtensoep (gekoeld, bij de groente) meegenomen. Zelf nog wel een stuk rookworst ingemikt, maar hij was eigenlijk best erg lekker. Ik heb echt geen tijd om 3 uur erwtensoep te koken
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_54453040
quote:
Op donderdag 8 november 2007 11:44 schreef LordLynx het volgende:
Ik was gisteren lui en heb bij de AH een zak 'verse' erwtensoep (gekoeld, bij de groente) meegenomen. Zelf nog wel een stuk rookworst ingemikt, maar hij was eigenlijk best erg lekker. Ik heb echt geen tijd om 3 uur erwtensoep te koken
Hoezo geen tijd? Dat ding zet je aan en daar kijk je niet meer naar om?
  zaterdag 1 december 2007 @ 11:09:36 #70
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_54963869
ben nu bezig maar: HELP!! mijn pan is te klein!!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_54964095
Over twee verdelen..
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_54964096
ik heb een gigantische soeppan, en zelfs die was praktisch te klein

je kunt overwegen het in 2 pannen te maken, maar dat lijkt me een boel gedoe, omdat je dan alles goed zal moeten verdelen.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 1 december 2007 @ 12:10:46 #73
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_54964650
opgelost:



slotje!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_54966003
Mooie keuken
  zaterdag 1 december 2007 @ 13:31:43 #75
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_54966081
Thnx! meer foto's staan hier
Show je keuken!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 1 december 2007 @ 14:30:33 #76
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_54967264
soep staat nu in te dikken. die dikke stukken zijn stukken verse worst
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_54967416
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Hoezo geen tijd? Dat ding zet je aan en daar kijk je niet meer naar om?
nee zo werkt dat niet het is stiekem toch nog wel bewerkelijk.
groente snijden
afschuimen
vlees eruit en snijden
worst snijden
en blijven roeren om de zoveel tijd
gaat anders echt aanbakken
  zaterdag 1 december 2007 @ 15:23:02 #78
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_54968259
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 14:37 schreef kabouter.muts het volgende:

[..]

nee zo werkt dat niet het is stiekem toch nog wel bewerkelijk.
groente snijden
afschuimen
vlees eruit en snijden
worst snijden
en blijven roeren om de zoveel tijd
gaat anders echt aanbakken
idd, het viel me best tegen. dit is voor het eerst dat ik het zelf heb gemaakt, maar wát veel werk! die knolselderij snijden was het ergste (niet zo'n geweldig mes) en een enorme zooi
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_54968835
ik had van die zakken erwtensoep groenten van de AH gehaald, werkte prima
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 1 december 2007 @ 18:57:07 #80
165237 Leef
Sunny side up!
pi_54972583
probleem met erwtensoep is dat de ingredienten zulke verschillende dichtheden en consistenties hebben.
(denk: water, rookworst, groenten, knolselderijsmurrie enz.)
Het ene brandt zo aan, het andere verdampt alleen maar of wordt heel langzaam warm.
Dus je moet wel continu blijven roeren en voorzichtig zijn met het vuur.

Ook opwarmen is een voorzichtig werkje. Maar wel noodzakelijk, want pas na een dag koud worden en weer opwarmen wordt erwtensoep SNERT!!!

en daar gaat het om natuurlijk, dat het echt Hollands wintervoer wordt waarin je je lepel rechtop kunt zetten.
Sterker nog, je lepel met moeite doorheen krijgt.
  zondag 2 december 2007 @ 11:03:14 #81
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_54985250
de lepel staat als een schoorsteen rechtop

vanmiddag lekker kopje snert, heb er nu al zin in

realiseerde me alleen gisteren na het boodschappen doen dat geen luis meer met zijn poot tussen mijn diepvries kan. dit gaat om een creatieve oplossing vragen
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_55016728
quote:
Op woensdag 7 november 2007 23:20 schreef ColdFeet het volgende:
Owww, ik krijg er ook zin in! Had je je recept al gepost, MM?
Ik heb zo'n crappy kleine vriezer die al helemaal volzit
of je ontdooit het ding een keer

Ben nu bezig met zelfgemaakte erwtensoep, ben benieuwd, net even wat geproefd en vlgns mij gaat het helemaal goedkomen
pi_55017102
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 15:23 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

idd, het viel me best tegen. dit is voor het eerst dat ik het zelf heb gemaakt, maar wát veel werk! die knolselderij snijden was het ergste (niet zo'n geweldig mes) en een enorme zooi
Broodmes + dunschiller gebruiken. Werkt perfect . Uiteraard dat blad ook (tijdelijk) gebruiken voor in de soep .
pi_55017140
quote:
Op maandag 3 december 2007 17:40 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

of je ontdooit het ding een keer

Ben nu bezig met zelfgemaakte erwtensoep, ben benieuwd, net even wat geproefd en vlgns mij gaat het helemaal goedkomen
Tut
Dat vakje gebruik ik niet om dingen in te bewaren, te onbetrouwbaar... Enkel geschikt voor drank. En ja, er zit ergens een fles hooghoudt in die ijsmassa vastgevroren

Afijn, bewaar maar een bakje voor me
pi_55017151
quote:
Op donderdag 8 november 2007 12:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Hoezo geen tijd? Dat ding zet je aan en daar kijk je niet meer naar om?
Moet je doen ja.. Ben benieuwd hoe jouw erwtensoep er dan uit gaat zien / smaken.

Pak alvast wat kokend water om de pan te laten weken .
pi_55017262
quote:
Op woensdag 7 november 2007 13:37 schreef PushyGurl het volgende:
die soep is veelste dik,het lijkt wel erwte pap
Is ie ook, maar dat krijg je sowieso als ie een nachtje staat.

Zo te zien heeft de TS het gewoon opgegeten zonder de soep aan te lengen met water en dat is echt drap. Maargoed, smaken verschillen.
pi_55033898
quote:
Op woensdag 7 november 2007 13:28 schreef MissyMirjaM het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

hoe kom je aan mijn pan

hij lijkt hier nog dun, maar dat was eergisteren wel anders ;D

recept deze keer ongeveer:

- 2 pakjes spliterwten (kilo)
Pond schouderkarbonades
Pakje spekblokjes (van die lekkere vette goeiekope, niet van die magere zut)
1 verse runder worst
Opzetten met 4½-5 liter water
Aan de kook brengen en lekker laten pruttelen (in begin ff afschuimen en de hele tijd regelmatig ff roeren)
ondertussen
- 2 forse winterpenen in blokjes
- 4 flinke uien in blokjes
- 1 flinke knolselderij in blokjes (aanhangend selderijblad ff apart houden)
- 2 forse preien in ringetjes snijden
na 1-1½; uur karboos en worst eruit halen en de groentes erin mieteren
tevens 1 runder rookworst erin
nog een uurtje laten koken.
Ondertussen het vlees van de karboos afhalen en in stukkies snijden en de worst in plakjes (rookworst ook in plakjes snijden)
Tevens de blaadjes van de bladselderij wassen en fijnsnijden
En 10 minuutjes voor het eind er bij in gooien.
Af laten koelen
in portieblokjes snijden en invriezen (of weer opwarmen )

pi_55175554
Vandaag kalfsschenkel en -poulet gekocht om de non-varkenversie te maken van Johannes van Dam (uit de kleine johannes )
Verder gaat er zo'n beetje alles in wat ik hierboven al heb gelezen. Ik maak er morgen wel weer een fotorep. van.
pi_55202813
Komt ie :

Alles klaarzetten :



Een geclouteerde ui ( met kruidnagel en laurierblad erin gestoken, ik las de term ook voor het eerst)



Tussenfase :



Vlees en wortel eruit
Prei, worst, selderij en peterselie erin



Laatste tussenfase....



Klaar

pi_55203894
Ik ben geen fan van erwtensoep maar het ziet er wel altijd lekker uit op de een of andere manier
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_55203967
quote:
Op zaterdag 27 oktober 2007 15:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik vind pootjes eng
alleen kippenpootjes niet, de rest doe ik niet aan?
het is maar een hiel
maar zo lekker mals vlees dat je er van krijgt
moet je wel een goede halen bij een keurslager
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_55204262
quote:
Op dinsdag 11 december 2007 21:46 schreef Bluezz het volgende:
Komt ie :

Alles klaarzetten :

[ afbeelding ]

Een geclouteerde ui ( met kruidnagel en laurierblad erin gestoken, ik las de term ook voor het eerst)

[ afbeelding ]

Tussenfase :

[ afbeelding ]

Vlees en wortel eruit
Prei, worst, selderij en peterselie erin

[ afbeelding ]

Laatste tussenfase....

[ afbeelding ]

Klaar

[ afbeelding ]
Doe je ook kant en klaar verkopen? Ik bied 10 euro incl. verzendkosten.
A little bit hateful
  zaterdag 29 december 2007 @ 16:07:10 #93
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_55625896
Whoot!!...de pan staat weer op het vuur!

heerlijk dadelijk met Oud&Nieuw erwtensoep
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 29 december 2007 @ 16:11:49 #94
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_55626000
heb jij een kleine johannes???? (tvp )
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  zaterdag 29 december 2007 @ 17:08:34 #95
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_55627106
quote:
Op zaterdag 29 december 2007 16:11 schreef mrSPLIFFY het volgende:
heb jij een kleine johannes???? (tvp )
euh...ik geloof het niet?

maar wel een pan van 9 liter ik weet alleen ff 1 ding niet meer. Ik heb nu de hamschijf, spek en erwten opstaan. ik heb al een keer flink moeten afschuimen. moet ik nu dit water weggooien en de hele zooi met vers water opzetten?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_55627277
De meegekookte varkenspoot hoort er op een bordje naast te liggen, zodat iedereen en na believen van op zijn boterham kan leggen. Eventueel met een laag mosterd
Wie dit leest is gek
pi_55636706
quote:
Op zaterdag 29 december 2007 17:08 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

euh...ik geloof het niet?

maar wel een pan van 9 liter ik weet alleen ff 1 ding niet meer. Ik heb nu de hamschijf, spek en erwten opstaan. ik heb al een keer flink moeten afschuimen. moet ik nu dit water weggooien en de hele zooi met vers water opzetten?
nope dat is zonde als je dat weggooit. Je kan om goed af te schuimen ook ff je bouillon door een theedoek heen gieten
dat filtert iets beter dan een schuimspaan of een vergiet.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 30 december 2007 @ 10:29:45 #98
165237 Leef
Sunny side up!
pi_55646310
Maxima zegt overigens: "Er ies geen GET recept voor erwtensoep. En als het er was, lustte ik het noch niet."
  zondag 30 december 2007 @ 10:31:22 #99
165237 Leef
Sunny side up!
pi_55646323
quote:
Op zaterdag 29 december 2007 22:46 schreef prupke het volgende:

[..]

nope dat is zonde als je dat weggooit. Je kan om goed af te schuimen ook ff je bouillon door een theedoek heen gieten
dat filtert iets beter dan een schuimspaan of een vergiet.
Kijk wel uit dat je een theedoek pakt die met weinig/geen zeep gewassen is en zeker zonder wasverzachter!!!! En pak ook niet je mooiste theedoek, want echt ontgroenen gaat niet meer lukken..
pi_61998137
het is weer tijd voor erwtensoep ( althans, dat vind ik ) dus dit topic mag weer omhoog.

De mijne staat net te pruttelen, dat wil zeggen, de erwten met het water en het vlees staan al lekker op ( vond het een beetje vreemd, de erwten samen met het vlees koken, maar het stond en op het doosje, en in meerdere recepten, dus heb t maar gedaan )

ben benieuwd ik ben nog ewtensoepkookmaagd
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')