Ik vind het van de slager ook altijd heerlijk. Ik doe er zelf meestal wel wat extra vlees in.quote:Op zondag 8 februari 2009 11:40 schreef The_Hives het volgende:
[..]
daarom haal ik het soms bij ons bij de slager. Die maakt het wekelijks zelf en is beter dan dat ik het zelf maak
. Goed gevuld, lekker stevig en genoeg vlees
Ik ga maar weer eens langs de slager om wat te halen. Lust wel weer wat.quote:Op dinsdag 6 oktober 2009 18:33 schreef Mirjam het volgende:
oeh, binnenkort maar weer maken
geen idee hoe ik het destijds precies gedaan heb, maar daar kom ik vast wel uit
Mijn vriezer ligt nog vol met ingevroren erwtensoep, laat die winter maar komen....quote:Op dinsdag 1 december 2009 02:14 schreef Mirjam het volgende:
had ik nou maar precies genoteerd wat ik de vorige keer gedaan had
maar ach, we komen er wel
gewoon genoeg spliterwten gebruiken bind aardigquote:Op zondag 8 februari 2009 13:58 schreef DzjieDub het volgende:
Die weddenschap ga ik niet aan... poten zijn geen probleem, desnoods de kop als ik 'm zou willen. Kan ook een paar extra aardappels erdoor gooien, dat bindt ook aardig - zeker als ik een aardappeltje rasp. Maar de smaak is ook belangrijk.
Thanks
En de knolselderij?quote:Op donderdag 3 december 2009 16:30 schreef Mirjam het volgende:
zo, zojuist een pan opgezet met spliterwten, groenten, rundvleesblokjes, en hele speklappen en karbonades, die snij ik straks wel aan stukken als de boel lekker doorgekookt is
wáárom post ik niet gewoon welkr ecept ik heb aangehouden, nu moet ik weer het wiel uitvindenquote:Op dinsdag 6 november 2007 19:59 schreef Mirjam het volgende:
nou, vanmiddag inkopen gedaan, uit alle recepten een beetje geplukt
Raar maar waar, dat zat zowaar in een erwtensoep pakket van de AH.. Een halve knol met een flinke bos stengels...quote:Op woensdag 23 november 2011 20:15 schreef Yvesss het volgende:
Waar ik dan wel weer blij van wordt is een knolselder mét loof. Kom daar nog maar eens om.
Je hebt inderdaad bladselderij nodig voor de smaak!quote:Op woensdag 23 november 2011 20:15 schreef Yvesss het volgende:
Spanky's erwtensoep lijkt me één van de betere erwtensoepen. Lijkt bijna receptuur voor een snertcontest. Ik heb trouwens niets tegen varkenspoten. Ben vaak te lui om ze apart te gaan halen. Waar ik dan wel weer blij van wordt is een knolselder mét loof. Kom daar nog maar eens om. Wil je hetzelfde gewicht in pakjes bladselder halen, ben je 10 euro extra kwijt. Net als die domme gekortwiekte preien van de AH. Ik wil voor de snert juist dat groene.
voeg zoute spek toe op het laatst. veel charmanter dan een hele zoute snert imo.quote:Op zondag 4 december 2011 12:39 schreef Finland. het volgende:
Ik heb niet het gehele topic doorgelezen, maar ik vind snert altijd het lekkerst als het al een dag heeft gestaan. Dan is het helemaal ingetrokken, héérlijk!
Overigens mag snert best zout zijn.
Als je vooraf een bouillon maakt van hamschijf en mergpijpen en het hacheevlees krijg je al veel meer smaak. Die bouillon gebruik je ipv water. Verder geeft bladselderij zeker extra pit. Ik doe er ook altijd nog winterpeen in. Verder kan het helpen het gerookte spek voordat je het erin doet zachtjes gaar te bakken, dit versterkt de smaak nog wat.quote:Op zondag 11 december 2011 17:01 schreef Nieuwschierig het volgende:
Gisteren gemaakt:
Om te beginnen een grote pan met drie liter water
Ingrediënten:
750 gram gerookt spek
500 gram hacheevlees
750 gram spliterwten
500 gram gesneden prei
halve knolselderij in blokjes
twee Maggi bouillonblokken rundvlees
30 peperkorrels
3 theelepels zout
De soep was heel goed te eten, iets te dik dus nog wat extra water toegevoegd.
Maar toch was de smaak niet helemaal zoals ik 'm wil hebben. Iets te vlak.
• Ik denk dat er wat te veel spek in zat waardoor die smaak te sterk werd. Die ga ik gedeeltelijk vervangen door ander varkensvlees.
• Prei zou wat minder kunnen en dan wel een kleine ui er bij.
• 500 gram erwten is waarschijnlijk ook wel genoeg, dan wordt hij minder dik.
• Ik ga sowieso bladselderij toevoegen om de bouillon meer pep te geven.
Ik had nu de bouillon van het spek gemaakt, dat was dus helemaal uitgetrokken.quote:Op zondag 11 december 2011 20:51 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je vooraf een bouillon maakt van hamschijf en mergpijpen en het hacheevlees krijg je al veel meer smaak. Die bouillon gebruik je ipv water. Verder geeft bladselderij zeker extra pit. Ik doe er ook altijd nog winterpeen in. Verder kan het helpen het gerookte spek voordat je het erin doet zachtjes gaar te bakken, dit versterkt de smaak nog wat.
Zelf doe ik ook nog schouderkarbonade in de soep en rookworst, ook dit geef tmeer smaak.
Jazeker;quote:
Het staat nu opquote:Op donderdag 25 oktober 2007 22:11 schreef Trusten het volgende:
Recept van me oma![]()
Dit recept is wel voor een man of 12 dus als het voor minder is gewoon door de helft bijvoorbeeld!
2 zak spliterwten
10 schouderkarbonaadjes instukjes.
10 speklapjes in plakjes
1/2 knolselderij in kleine stukjes
1/2 bosje selderij fijngehakt
1 ui klein gesneden
2 kilo prei in ringen
2 schenkels
4 grote rundvlees tabletten
peper en zout
2 hema of andere worsten
Een pan van 10 liter met de helft water opzetten. Spliterwten,knolselderij,prei,schenkels,vlees en rundvleestabletten er in doen,aan de kook brengen. Wel in de gaten houden anders koekt het aan. Eevn goed door laten koken,naar eigen smaak peper en zout toevoegen. Kijk uit dat je niet te veel zout er in doet. Dan 2 uur op een vlam verdeler. Het laatste half uur de worst er in. Eet smakelijk.
Het duurt even maar dan heb je ook wat...![]()
Dunne erwtensoep is geen erwtensoep.... Normaal zou het wel dik worden door de erwten en het meegekookte vlees.. Misschien als redmiddel maizena of iets dergelijks?quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:16 schreef Mirjam het volgende:
Dikt een erwtensoep altijd in eigenlijk? Die van mij is waterdun, een uurtje klaar nu.
Nee, vertel mij watquote:Op vrijdag 16 november 2012 17:33 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Dunne erwtensoep is geen erwtensoep.... Normaal zou het wel dik worden door de erwten en het meegekookte vlees.. Misschien als redmiddel maizena of iets dergelijks?
quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:16 schreef Mirjam het volgende:
Dikt een erwtensoep altijd in eigenlijk? Die van mij is waterdun, een uurtje klaar nu.
Van mij ook, dikke snertquote:Op vrijdag 16 november 2012 17:36 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]Het moet van mij snert zijn, zo goed gevuld, dat je lepel er rechtop in kan staan. Vol met worst, spek en varkenskrabbetjes + groente
Onee geen aardappel. Ik vind aardappels altijd zo'n zonde in soep. Ik hou niet zo van dat melige in soep. Maar gek genoeg doen veel mensen aardappels door hun soep.quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:38 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Van mij ook, dikke snert
Ik kijk het even aan, anders breng ik het straks opnieuw aan de kook met wat geraspte aardappel of allesbinder ofzo
wat zou jij dan doen als hij echt dun blijft?quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Onee geen aardappel. Ik vind aardappels altijd zo'n zonde in soep. Ik hou niet zo van dat melige in soep. Maar gek genoeg doen veel mensen aardappels door hun soep.
Heel lullig maar ik zou opnieuw beginnen. Misschien kun je het vlees eruithalen en bewaren. Anders zou ik de dunne soep gewoon opeten en de volgende keer em beter maken.quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:41 schreef Mirjam het volgende:
[..]
wat zou jij dan doen als hij echt dun blijft?
In erwtensoep doe ik, mits in huis, ook vaak blokjes aardappel. Dus allesbinder zou ik in dit geval geen probleem vinden...quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Onee geen aardappel. Ik vind aardappels altijd zo'n zonde in soep. Ik hou niet zo van dat melige in soep. Maar gek genoeg doen veel mensen aardappels door hun soep.
quote:Op vrijdag 16 november 2012 18:38 schreef Nieuwschierig het volgende:
Ik vind een sliertje vermicelli in de erwtensoep ook erg smakelijk.
Wat raar zeg....hij is hier altijd flink dik...snap even niet goed waar dat hem in kan zittenquote:Op vrijdag 16 november 2012 17:16 schreef Mirjam het volgende:
Dikt een erwtensoep altijd in eigenlijk? Die van mij is waterdun, een uurtje klaar nu.
Hier ook behalve dik, vind het niks aan, heb naast de pan snert ook nog een pan kokend water staan.quote:Op vrijdag 16 november 2012 17:36 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]Het moet van mij snert zijn, zo goed gevuld, dat je lepel er rechtop in kan staan. Vol met worst, spek en varkenskrabbetjes + groente
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |