Hoe jong is te jong? De eerste keer was ik net 19 (US) en de tweede en laatste keer was ik 21 (UK). 21 als minimum leeftijd is vooral in de US aan te raden, omdat je dan als volwassen wordt gezien en dat lijkt me net iets makkelijker. Ik vraag me af of er veel mensen van >21 jaar succesvol zelfstandig en legaal naar de US verhuizen.quote:Op zondag 3 juni 2007 23:51 schreef Danny het volgende:
In eerste instantie was dat omdat ik te jong was,
Denk dat je kinderen zich sneller zullen aanpassen dan dat jullie dat doen, dus dat zal niet een groot probleem moeten zijn. Ik ken meerdere mensen die in hun jeugd met pa en ma de hele wereld zijn rondgeweest en niet een die er met een trauma vanaf is gekomen. Sterker nog, ze zijn vaak erg tevreden met het leven dat ze hebben geleden.quote:Dan de kinderen; Alicia is 5, Jayden bijna 3
8quote:
Ow dat zal ongetwijfeld voor komen. Waarschijnlijk zelfs vaker dan we denken. De keren dat ik in de VS was viel me vooral op hoe vaak je toch nog tegen Nederlanders aanloopt die daar gewoon wonen en werken en als je dan met ze in gesprek raakt blijkt vaak dat ze toch op latere leeftijd pas zijn gegaan. Uitzonderingen daargelaten.quote:Ik vraag me af of er veel mensen van >21 jaar succesvol zelfstandig en legaal naar de US verhuizen.
Achteraf zijn ze dat vast en zeker. Ze hebben wat van de wereld gezien enzo. Alleen kan ik me zo voorstellen dat met name Alicia de leeftijd heeft het me nu erg kwalijk te nemen dat ik haar bij haar juffie en haar vriendinnetjes van school wegruk (niet te vergeten opa, oma en omi (andere oma)).quote:Denk dat je kinderen zich sneller zullen aanpassen dan dat jullie dat doen, dus dat zal niet een groot probleem moeten zijn. Ik ken meerdere mensen die in hun jeugd met pa en ma de hele wereld zijn rondgeweest en niet een die er met een trauma vanaf is gekomen. Sterker nog, ze zijn vaak erg tevreden met het leven dat ze hebben geleden.
Vanuit onze situatie zijn er drie mogelijkheden om in de vs te komen. Eén daarvan is ook reëel.quote:Op maandag 4 juni 2007 01:05 schreef Buschetta het volgende:
Ik heb het al op een ander topic gevraagd en wellicht kan je me hier antwoorden. Je zit er dus over te denken om te emigreren ? Naast een land kies je ook voor de mensen en de omgeving. Nu gaf je aan in een ander topic dat je vrij weinig of geen vrienden in Nederland hebt die vaak over de vloer komen. Dat is natuurlijk al een positief iets in het licht van een emigratie want dan laat je niet al te veel achter mocht je dus vertrekken uit Nederland. Dan vroeg ik me af wat je wilt gaan doen in de V.S ? Ik vroeg me af of je bijvoorbeeld van Fok! rond kan komen of dat je bijvoorbeeld een eigen bedrijf wilt starten? Hoe dan ook moet je om naar de V.S te verhuizen denk ik of een eigen bedrijf starten of in loondienst gaan. Als jejezelf momenteel een salaris toekent dan is het aannemelijk dat als je bijvoorbeeld in de V.S een salaris gaat verdienen voor een Amerikaans bedrijf dat dit lager zou moeten zijn. Anders word je namelijk aangemerkt als economisch vluchteling.
Mja ik snap het verhaal rondom de kinderen wel, alleen moeten we ons er wel overheen zetten dat we ze dit aan zouden doen. En ZEKER als we op hun 12e ofzo nog eens terug zouden moeten ook.quote:Ik denk dat Philaine gelijk heeft qua kinderen betreft. Ik heb in mijn kinder jaren vrij veel landen gezien en vriendjes maakte ik soms al de eerste dag. Kinderen zijn erg nieuwsgierig naar waar je vandaan komt en de taal beheersen kinderen verbazingwekkend snel. In sommige gevallen spreken ze zelfs al woordjes na 1 dag met elkaar. Kinderen maken de echt hechte vriendschappen toch pas op de middelbare school is mijn eigen ervaring dus ik denk dat je je daar niet al te veel zorgen over hoeft te maken. Als het je niet bevalt kan je alsnog terug keren als de kinderen rond de 11/12 zijn. Dus dat geeft je nog 5 jaar om te kijken of je kan aarden in de V.S.
Aangezien ik mijn vrouw ken via FOK! en ik zonder FOK! helemaal geen gezin gehad zou hebben blijft de band die ik met FOK! heb toch wel bestaan. Een sterke band met Nederland is daar niet direct voor nodig. Wel lastig zou zijn om naar crewmeetings te komen trouwensquote:En natuurlijk de hamvraag. Wat denk je zelf zouden de Fok!ers het vervelend vinden als de "goeroe" in de V.S woont ? Een Nederlands forum met een Amerikaanse eigenaar. Zou je de touch met Nederland verliezen waardoor Fok! een ver van je bed verhaal wordt ? Misschien onzinnige vragen maar ik ben erg benieuwd of je daar weleens over hebt nagedacht.
tnxquote:In ieder geval succes met het maken van je keuze.
Dit is al sins 11 september 2001 geen optie meer hoor. Je kan geen bedrijf starten zonder dat je een green card hebt. Ze willen het de terroristen niet al te makkelijk meer maken.quote:Op maandag 4 juni 2007 01:14 schreef Danny het volgende:...de derde is zelf een bedrijf starten en iemand in dienst nemen.
Immigration through Investmentquote:Op maandag 4 juni 2007 01:19 schreef MrCyber het volgende:
[..]
Dit is al sins 11 september 2001 geen optie meer hoor. Je kan geen bedrijf starten zonder dat je een green card hebt. Ze willen het de terroristen niet al te makkelijk meer maken.
Show, using reasonable methodologies, that 10 or more jobs are actually created either directly or indirectly by the new commercial enterprise through revenues generated from increased exports, improved regional productivity, job creation, or increased domestic capital investment resulting from the pilot program.quote:
Dat kan dus wel:quote:Op maandag 4 juni 2007 01:30 schreef Repeat het volgende:
Het is toch niet zo dat je zomaar kan gaan. En als ik lees wat MrCyber zegt heb je dus eigenlijk helemaal geen mogelijkheid om daar een greencard te krijgen. Kan je beter een ander land zoeken denk ik, tenzij je echt voor de VS gevallen bent natuurlijk.
Je hebt toch ook andersoortige werkvergunningen?
Eensch!quote:Op maandag 4 juni 2007 03:15 schreef maartena het volgende:
Aangezien je nu jonge kinderen hebt, is het NU of NOOIT.
Dit is onzin. Buitenlanders kunnen nog steeds bedrijven beginnen in de VS.quote:Op maandag 4 juni 2007 01:19 schreef MrCyber het volgende:
Dit is al sins 11 september 2001 geen optie meer hoor. Je kan geen bedrijf starten zonder dat je een green card hebt. Ze willen het de terroristen niet al te makkelijk meer maken.
Kolder! Onze zoon is meegegaan toen ie 13 was. Het joch is opgebloeid van een verlegen, binnenzittend kind zonder vriendjes, naar een rauwdouwer die altijd buiten is en stikt van de vriendjes. Zijn Iers/Engels is vloeiend en hij doet het fantastisch op school. Hij wordt weldra 16 en is gewoon een fijne vent geworden. In tegenstelling tot het stille muisje dat ie in Nederland was.quote:Op maandag 4 juni 2007 03:15 schreef maartena het volgende:
In principe heb je twee perioden waarin je kunt verhuizen:
- Als je kinderen onder de 10 zijn
- Als je kinderen boven de 20 zijn en uit huis.
Tja, ik ken ook andere verhalen. Ik ken aardig wat Dutch/American couples via online groepen en van onze vriendenkring in zowel Nederland als hier in de VS..... en het is niet de eerste keer dat een tiener met tegenzin meegaat naar de VS omdat de ene ouder in Nederland woont, en de ander in de VS met een nieuwe partner etc....quote:Op maandag 4 juni 2007 03:33 schreef ElizabethR het volgende:
Kolder! Onze zoon is meegegaan toen ie 13 was. Het joch is opgebloeid van een verlegen, binnenzittend kind zonder vriendjes, naar een rauwdouwer die altijd buiten is en stikt van de vriendjes. Zijn Iers/Engels is vloeiend en hij doet het fantastisch op school. Hij wordt weldra 16 en is gewoon een fijne vent geworden. In tegenstelling tot het stille muisje dat ie in Nederland was.
Zoals Maarten al zegt, het zal per situatie verschillend zijn.quote:Op maandag 4 juni 2007 08:49 schreef Danny het volgende:
Dat ben ik volledig met je eens maarten. Ik zou geen half puberende kinderen naar een ander land slepen. Dat zou ik erg egoïstisch vinden en zou de relatie tussen mezelf en m'n kinderen ook niet ten goede komen.
Waar zeg ik dat? IK zou het in MIJN situatie van MIJZELF egoïstisch vinden. Ik heb het totaal niet over jouw situatie want die ken ik niet. Ook weet ik niet hoe jouw kinderen zijn en ermee omgaan. Wel ken ik MIJN kinderen en weet ik van Alicia dat een simpele verhuizing van Rotterdam naar Zwolle al zwaar genoeg was. Prima als het voor jou werkt, maar ik zou zo niet willen en kunnen leven. Jouw goed recht, mijn goed recht, maar het is nergens voor nodig mijn woorden te verdraaien en het te doen voorkomen alsof ik je zit te beledigen.quote:Op maandag 4 juni 2007 14:04 schreef ElizabethR het volgende:
Om alles over een kam te scheren vind ik een beetje overdreven. In ons geval is het erg goed uitgepakt, en ik zal de volgende keer dat mijn zoon me om de nek vliegt en zegt dattie van me houdt tegen hem zeggen dat jij hebt gezegd dat ik egoistisch ben.
Good for you. Ikzelf zou het alsnog niet doen omdat ik een dergelijke beslissing niet aan een tiener over zou laten. Wederom; dat is hoe IK erover denk in MIJN situatie. Prima als het voor jou WEL werkt.quote:Bovendien was onze zoon betrokken bij het besluit. Wij hebben hem alle voor- maar zeker ook nadelen uitgelegd, er veel en langdurig over gepraat op een zo objectief mogelijke manier, en als hij nee had gezegd waren we niet gegaan.
Een tweede moedertaal bestaat niet. Dergelijke kinderen die een tweede taal te intensief en te vroeg leren kunnen zich vaak zeer slecht uitdrukken en lopen taal achterstand op school op mbt. de moedertaal. Ik spreek niet uit ervaring, maar wel van zeer dichtbij mogen zien, en het fenomeen schijnt behoorlijk normaal te zijnquote:Op maandag 4 juni 2007 00:09 schreef phileine het volgende:
overigens was dat trouwens wel een argument om vroeg te gaan, die taal. Een kind een tweede moedertaal geven, zeker eentje die wereldwijd wordt gesproken (zoals bijvoorbeeld Spaans of Engels) is een van de mooiste dingen die je kunt geven.
hoe heeft ze het destijds ervaren? Dat het geen permanente schade oplevert geloof ik wel, maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ze het prettig heeft gevonden haar vrienden e.d. achter te moeten laten. Tenzij ze het pispaaltje van de klas was natuurlijk, dan kan een verhuizing een bevrijding zijn.quote:Op maandag 4 juni 2007 20:02 schreef popolon het volgende:
Mijn vrouw is ook geemigreerd naar de VS toen ze 13 was, die heeft al heel wat achter de rug:
Geboren in Canada, geemigreerd naar Nederland toen ze 7 was (studie van haar vader), geemigreerd naar Michigan toen ze 13 was (studie vader afgerond dus).
En volgens mij is ze nog redelijk in orde.Althans, dat denk ik. Als ze knettergek wordt komt het door mij.
![]()
Het kan dus wel maar 't is heel persoonlijk.
Nee ze vond het niet leuk, vooral omdat we toen 'verkering' hadden.quote:Op maandag 4 juni 2007 20:07 schreef Danny het volgende:
[..]
hoe heeft ze het destijds ervaren? Dat het geen permanente schade oplevert geloof ik wel, maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ze het prettig heeft gevonden haar vrienden e.d. achter te moeten laten. Tenzij ze het pispaaltje van de klas was natuurlijk, dan kan een verhuizing een bevrijding zijn.
quote:
Dat van mij is oa, gebasseerd op een stuk op TV (zou alleen niet meer weten waar... NOVA?) en mbt. 'eigen observaties' van immigranten in nld (Israeli).quote:Op maandag 4 juni 2007 20:23 schreef phileine het volgende:
[..]
LHO: kijk bijvoorbeeld eens hier kinderen tweetalig opvoeden, ongeveer het tegenovergestelde van wat jij zegt is meestal waar.
Net als de rest denk ik overigens dat je op een gegeven moment een knoop moet doorhakken. Niet éérst alle problemen oplossen en dingen regelen, maar een datum plannen en dan er naar toe werken. Zoals ik ergens anders al schreef: als wij niet in een impuls dat huis hadden gekocht was het waarschijnlijk ook bij dromen gebleven. We hadden toen nog wel een jaar om alles voor te bereiden maar dat gaat veel makkelijker als je al concreet een datum hebt.
Dat is dus precies mijn punt. Ik vind niet dat ik iemand op die leeftijd nog zomaar weg moet rukken. Overigens ook niet in overleg, want imo leg je de beslissing dan bij een kind en dat zou ik echt een rotstreek van mezelf vinden. Dus OF het moet op jonge leeftijd zodat de kinderen er weinig hinder van ondervinden, of het moet op latere leeftijd puur om je oude dag te slijten.quote:Op maandag 4 juni 2007 20:10 schreef popolon het volgende:
[..]
Nee ze vond het niet leuk, vooral omdat we toen 'verkering' hadden.
Haar Engels was al dik in orde natuurlijk. Het is toch ook een kwestie van meteen op school zetten, sportclub etc. in de nieuwe omgeving
Maar goed, een meid van 13 vind dit natuurlijk niet leuk. En zij dus ook niet.
Ik heb zelf eigenlijk nooit twijfel gehad.... We zijn begonnen in Nederland, hadden de intentie om ook in Nederland te blijven.... maar toen overleed mijn schoonvader in 1999, een paar maanden voor ons geplanned huwelijk, waar mijn vrouw en schoonmoeder het moeilijk mee hadden, en na de aanvallen op 11 September 2001 vroeg mijn schoonmoeder of we niet alstublieft bij haar in de buurt wilden gaan wonen.quote:Op maandag 4 juni 2007 21:52 schreef Danny het volgende:
Maar goed, het gaat nu voornamelijk over mij merk ik. Zijn er echt geen andere mensen die wel willen maar niet durven, twijfels hebben etc.? Je kan mij niet vertellen dat wij de enige halfwatjes zijn
Ik begreep het als zodanig. Maar ik ben blij dat je het met deze post verduidelijkt.quote:
Ik vat het totaal niet op als belediging, laat staan dat ik zou willen doen voorkomen.quote:Jouw goed recht, mijn goed recht, maar het is nergens voor nodig mijn woorden te verdraaien en het te doen voorkomen alsof ik je zit te beledigen.
DE beslissing is niet aan een tiener overgelaten. Het lijkt er eerder op dat je me niet wilt begrijpen, Soitquote:Good for you. Ikzelf zou het alsnog niet doen omdat ik een dergelijke beslissing niet aan een tiener over zou laten. Wederom; dat is hoe IK erover denk in MIJN situatie. Prima als het voor jou WEL werkt.
hier ben ik het niet mee eens. Ik ben geboren in Nederland, maar Engels is mijn eerste taal (het was door omstandigheden destijds de taal die ik het meeste hoorde). Mijn ouders hebben wel moeite moeten doen om mij Nederlands te leren...ik schijn nogal eigenwijs te zijn geweest...ben ik nu dus helemaal niet meerquote:Op maandag 4 juni 2007 19:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Een tweede moedertaal bestaat niet. Dergelijke kinderen die een tweede taal te intensief en te vroeg leren kunnen zich vaak zeer slecht uitdrukken en lopen taal achterstand op school op mbt. de moedertaal. Ik spreek niet uit ervaring, maar wel van zeer dichtbij mogen zien, en het fenomeen schijnt behoorlijk normaal te zijn![]()
Bureaucratie, financiën en andere zaken is gewoon rompslomp waar je door heen moet gaan, maar als je iets écht wil is dat het natuurlijk wel waard. Over de kinderen kan ik het volgende zeggen.quote:Op zondag 3 juni 2007 23:51 schreef Danny het volgende:
Dan de kinderen; Alicia is 5, Jayden bijna 3 (valt het op dat we ze bewust name hebben gegeven die men in Amerika uit kan spreken?). Voordat je de hele procedure door bent ben je zomaar 2 jaar verder. Het is geen EU land waar je zo even naartoe rijdt en een huis koopt of huurt. De kinderen zijn dan al oud genoeg om er behoorlijk van in de war te raken en we zijn er nog niet over uit of we ze dat willen laten doorstaan en, belangrijker, of we het risico willen lopen dat ze het een jaar later weer moeten doorstaan als het in de VS toch NIET blijkt te bevallen.
Waarom ben jij nog niet geëmigreerd terwijl je dat dolgraag zou willen? Of ben je het al wel en herken je dit soort twijfels?
Hier ben ik het dus totaal niet mee eens. Tweetalig opvoeden is gewoon heel erg slim, vooral in de huidige tijd waarin mensen veel internationaal reizen/werken/etc. Wat wel belangrijk is is dat de talen geleerd worden door mensen die die taal als moedertaal hebben. Ga dus niet jouw HAVO engels leren aan je kind en dan denken dat ze een 2de moedertaal hebben, dat gaat gegarandeert niet lukken, maar als je bv een franstalige & nederlandstalige ouder hebt dan zijn 2 talen heel erg makkelijk om te doen en zal het kind beide talen perfect spreken er vanuit gaande dat de ene ouder altijd in het engels met het kind spreekt en de ander in het frans. Dat is nl de enige manier om een taal zo goed te leren dat je het volledig beheerst.quote:Op maandag 4 juni 2007 19:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Een tweede moedertaal bestaat niet. Dergelijke kinderen die een tweede taal te intensief en te vroeg leren kunnen zich vaak zeer slecht uitdrukken en lopen taal achterstand op school op mbt. de moedertaal. Ik spreek niet uit ervaring, maar wel van zeer dichtbij mogen zien, en het fenomeen schijnt behoorlijk normaal te zijn![]()
Een tweede moedertaal bestaat wel. Nog meer moedertalen ook. Soms liggen ze wel op een ander niveau, en de woordenschat zal vrijwel altijd verschillen ("schooltaal", "mamataal", "papataal", "buitenspeeltaal" bijvoorbeeld), maar dat ligt meer aan het aanbod, dan aan het leervermogen van het kind.quote:Op maandag 4 juni 2007 19:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Een tweede moedertaal bestaat niet. Dergelijke kinderen die een tweede taal te intensief en te vroeg leren kunnen zich vaak zeer slecht uitdrukken en lopen taal achterstand op school op mbt. de moedertaal. Ik spreek niet uit ervaring, maar wel van zeer dichtbij mogen zien, en het fenomeen schijnt behoorlijk normaal te zijn![]()
Niet mee eens.quote:Op vrijdag 8 juni 2007 23:17 schreef z80 het volgende:
laat ik het kort houden
als je twijfelt moet je het niet doen.
Precies. Ik had ook twijfels.... De Verenigde Staten.... groot land.... kom ik wel aan het werk.... kan ik alles wel betalen..... etc, etc, etc. En na een moeilijke start van 6 maanden kreeg ik een baan, een huisje, een auto.... en kwam alles gewoon goed.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 03:36 schreef SeLang het volgende:
Als je wacht tot alle twijfel weg is dan ga je nooit.
Voor mij was de emigratie van NL naar Belgie (60 km verderop) de grootste stapquote:Op zaterdag 9 juni 2007 05:28 schreef maartena het volgende:
Nu ik de ervaring van 1 emigratie heb, weet ik dat ik het zo weer zou doen.
Je hebt natuurlijk wel als voordeel dat je de zekerheid van een baan hebt. En huisvesting was vast ook geregeld.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 06:01 schreef SeLang het volgende:
[..]
Voor mij was de emigratie van NL naar Belgie (60 km verderop) de grootste stap
Daarna van Belgie naar de UK was makkelijk.
En van de UK naar Taiwan was helemaal geen grote stap meer.
De meeste mensen verwachten precies het omgekeerde
Helemaal mee eens. 3 jaar geleden had ik nooit gedacht te emigreren naar de andere kant van de oceaan, maar mijn toenmalige (amerikaanse) vriendin wou weer terug naar "huis". Aangezien het voor mij makkelijker was om een baan in de VS te krijgen dan voor haar iets in Nederland, ben ik maar gaan soliciteren. Maar zelfs toen ik een baan kreeg aangeboden heb ik nog wel even zitten twijfelen.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 03:36 schreef SeLang het volgende:
Als je wacht tot alle twijfel weg is dan ga je nooit.
Je kunt ook gewoon gaan en als het tegenvalt dan kom je weer terug.
Ik had ook wel twijfels, maar er is een heel groot verschil tussen de emigratie die jij en ik deden, en de emigratie die Danny wil gaan doen, en dat is dat wij een anker hadden. Wij hebben een vrouw die al precies weet hoe Amerika werkt, hoe bepaalde zaken in zijn werk gaan, en ook niet onbelangrijk: Je vrouw heeft familie waarop je terug kunt vallen.quote:Op donderdag 21 juni 2007 17:00 schreef popolon het volgende:
Ik had wel twijfels maar die kwamen pas nadat ik had besloten om de boel in Nederland achter te laten. Moet er wel bij zeggen dat het toch een ander soort twijfels waren dan waar TS het over heeft.
Meer in de zin van 'Jeeee wat ga je nou doen' en 'Eigenlijk ben je hartstikke gek' en meer van dat soort dingen. Je denkt natuurlijk meteen aan de dingen die je (eventueel) gaat missen, heel logisch ook natuurlijk.
Niet om disresprectvol over te komen maar ze klinkt als een erg vervelende onvolwassen vrouw als ze een afstand van 2 uur al niet kan accepteren. In sommige landen rijden mensen dat om naar de supermarkt te gaan. Ook neem ik aan dat jij de keuze nam om weg te gaan om een betere toekomst op te bouwen. Om dan jouw kind als pion te gebruiken om je te laten blijven getuigt van weinig stijl.quote:Op vrijdag 22 juni 2007 10:22 schreef Rewimo het volgende:
Ik denk wel dat het voor de kinderen het beste is als je zo snel mogelijk gaat. Hier hadden we nogal "last" van oma, die het absoluut niet leuk vindt dat we weggaan.
.......
Wat ik erg vervelend vond is dat ze Christan probeerde te beïnvloeden zodat hij in het begin zei dat hij niet mee wilde naar Duitsland.
Jaquote:Op vrijdag 22 juni 2007 12:28 schreef Buschetta het volgende:
Niet om disresprectvol over te komen maar ze klinkt als een erg vervelende onvolwassen vrouw als ze een afstand van 2 uur al niet kan accepteren. In sommige landen rijden mensen dat om naar de supermarkt te gaan. Ook neem ik aan dat jij de keuze nam om weg te gaan om een betere toekomst op te bouwen. Om dan jouw kind als pion te gebruiken om je te laten blijven getuigt van weinig stijl.
Dit kan ik me helemaal voorstellen, wij denken ook wel eens na over waar we onze toekomst willen opbouwen en dit is wel iets wat ons zou kunnen tegenhouden. Dat komt mss ook wel omdat ik gewend ben dat mijn ouders dat met hun ouders heel anders hebben gedaan.quote:Op vrijdag 8 juni 2007 21:10 schreef livelink het volgende:
Bij ons is toch het grootste dilemma de ouders/schoonouders. Mijn schoonmoeder is dementerend en de zorg voor haar komt voornamelijk op ons neer. Hoewel we juist nu soms zo graag onze koffers willen pakken om alles achter ons te laten (vluchtgedrag) kan dat nu echt niet. En mijn eigen ouders worden natuurlijk ook ouder. Nu kan ik de zorg voor hen wel delen met mijn broers en zus, maar je hebt toch je verantwoordelijkheid richting je familie.
Weet je, en al die kleine dingen waar er een heleboel van zijn, hoeven helemaal geen obstakels te zijn. Emigreren is in het begin gewoon moeilijk, voor iedereen, of je al werk hebt of niet, zoveel dingen zijn gewoon anders.quote:Op zondag 3 juni 2007 23:51 schreef Danny het volgende:
Ik ben vast niet de enige die al jaren graag naar het buitenland zou vertrekken (in mijn geval naar Amerika) maar het nog steeds niet heeft gedaan.
In eerste instantie was dat omdat ik te jong was, toen omdat ik te laf was om een jaar highschool of college te doen, toen omdat ik nooit voldoende geld of andere middelen zou hebben om er te komen, toen omdat mijn vrouw Amerika niet kende en niet duidelijk was of het haar ook zou bevallen en nu na intensief onderzoek van ons beiden over de mogelijkheden om er toch heen te gaan de kleine twijfels en praktische en emotionele bezwaren.
Grootste obstakels zijn de kleine dingen waar er heel veel van zijn. Tientallen. Teveel om op te noemen. Van financiële zaken tot bureaucratie. Dan de kinderen; Alicia is 5, Jayden bijna 3 (valt het op dat we ze bewust name hebben gegeven die men in Amerika uit kan spreken?). Voordat je de hele procedure door bent ben je zomaar 2 jaar verder. Het is geen EU land waar je zo even naartoe rijdt en een huis koopt of huurt. De kinderen zijn dan al oud genoeg om er behoorlijk van in de war te raken en we zijn er nog niet over uit of we ze dat willen laten doorstaan en, belangrijker, of we het risico willen lopen dat ze het een jaar later weer moeten doorstaan als het in de VS toch NIET blijkt te bevallen.
Waarom ben jij nog niet geëmigreerd terwijl je dat dolgraag zou willen? Of ben je het al wel en herken je dit soort twijfels?
Absoluut, ik zou denk ik mijn leven lang spijt hebben gehad, en altijd hebben gedacht wanneer de regering weer eens viel, of een volgende kwartje bij de benzine prijs was opgeplakt.. was ik toen maar gegaan.quote:Op zaterdag 30 juni 2007 00:35 schreef popolon het volgende:
Je hebt dus met drie kinderen de grote stap gemaakt. En hoe een sprong in het diepe goed kan uitpakken.
M'n vrouw emeigreerde ook vanuit NL naar de VS toen ze 15 was. En de hele familie ging mee (vier kinderen), ook dat is allemaal goedgekomen.
't Is een hele stap, vooral met kinderen, maar het kan zeker de moeite waard zijn.
aha, andere kant van de rockies, en dan nog een stukje rechtdoor.quote:Op zaterdag 30 juni 2007 00:38 schreef popolon het volgende:
Michigan, Cutlerville. Vlakbij Grand Rapids.
quote:Op zaterdag 30 juni 2007 00:39 schreef Inukshuk het volgende:
[..]
aha, andere kant van de rockies, en dan nog een stukje rechtdoor.![]()
'k was ff op bezoek in je fotoboekquote:
Ja precies, als expat heb je dáár geen omkijken na. Echter wel weer het probleem dat je na een aantal jaar opens naar een ander land gestuurt wordt... je blijft opbouwen.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 12:45 schreef Light het volgende:
[..]
Je hebt natuurlijk wel als voordeel dat je de zekerheid van een baan hebt. En huisvesting was vast ook geregeld.
Het is natuurlijk ook wel spannend als je zélf al dat soort "details" moet regelen!quote:Op zaterdag 9 juni 2007 12:45 schreef Light het volgende:
Je hebt natuurlijk wel als voordeel dat je de zekerheid van een baan hebt. En huisvesting was vast ook geregeld.
Baan is dan geregeld, huis niet.quote:Op zaterdag 9 juni 2007 12:45 schreef Light het volgende:
[..]
Je hebt natuurlijk wel als voordeel dat je de zekerheid van een baan hebt. En huisvesting was vast ook geregeld.
Baal je daar niet van, dat je weer op een "oude" bekende lokatie terecht komt?quote:Op zaterdag 14 juli 2007 13:44 schreef SeLang het volgende: Per 1 september krijg ik dat hele gedoe weer. Op dit moment weet ik nog niet in welk land ik over 6 weken ga wonen. Maar ik schat de kans zo'n 80% dat het weer de UK wordt (zelfde locatie als voordat ik naar Taiwan ging). Ik ben trouwens niet van plan om daar langer dan een jaar te blijven.
www.monsterboard.com. Om een begin te geven.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 12:27 schreef Swetsenegger het volgende:
Hmz... interessant topic.
Mijn probleem is meer pragmatisch. Hoe vind ik werk daar. Mijn kennis en expertise is gebaseerd op ervaring, niet op basis van (internationaal aansprekende) diploma's. En om hier alles achter me te 'verbranden', mijn gezin over de halve wereld te verslepen om er vervolgens achter te komen dat ik daar een marginaal bestaan ga leiden... nee daar heb ik weinig zin in.
Nee hoor, je kiest dat tenslotte zelf. Ik heb twee andere mogelijkheden (waaronder Frankrijk) al van de hand gewezen. Er zijn ook een paar persoonlijke redenen waarom mijn 'oude' lokatie voor een beperkte tijd niet zo slecht is. Met nadruk op beperkte tijdquote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:02 schreef Bora-Bora het volgende:
[..]
Baal je daar niet van, dat je weer op een "oude" bekende lokatie terecht komt?
Dat zijn best aardige bedragenquote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:13 schreef Swetsenegger het volgende:
Ah, ik zie al een webmaster in Ottowa voor 65k tot 80k CAD.
-edit-en in Boston voor $80K tot $85K....
Ik ga emigreren
Ik denk dat een beetje zekerheid ook wel lekker is, zeker als je alle schepen achter je verbrandt en op onbekend terrein komt met weinig kennis van de lokale gebruiken en gewoontes.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 12:42 schreef Bora-Bora het volgende:
[..]
Het is natuurlijk ook wel spannend als je zélf al dat soort "details" moet regelen!![]()
Je zou bijna een CV in elkaar draaien, puur om te kijken wat ze ermee doenquote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:22 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ja en de eisen zijn niet echt spannend. Ervaring met DHTML, XML, Javascript en SQL.
Inderdaad.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:27 schreef Light het volgende:
[..]
Je zou bijna een CV in elkaar draaien, puur om te kijken wat ze ermee doen
Wat houdt je nu tegen om gewoon eens te reageren op die advertenties die je net postte?quote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:37 schreef Swetsenegger het volgende:
Eigenlijk ben ik gewoon een schijterd die er regelmatig over denkt maar het nooit gaat doen natuurlijk. Onder het mom van honderden argumenten die valide kunnen zijn, maar gewoon een kutsmoes zijn![]()
Hoi Danny
Neuh, het is iets wat pas de laatste 2 jaar ter sprake komt en dan meer als een 'what if' scenario. Het heeft natuurlijk wel wat aantrekkelijks, jezelf losmaken van alles waar je mee verankerd ben en ver weg van die 'sleur' volledig opnieuw beginnen.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:39 schreef Manono het volgende:
Heb je in de afgelopen jaren iets aan die tientallen kleine praktische bezwaren gedaan zodat alleen nog de grote vraagstukken overblijven? Die 'grotere' vraagstukken zijn nl meestal gewoon excuses die zo verdwenen zijn op het moment dat de weg verder open ligt.
Wellicht moet ik dat eens doen. Kan natuurlijk heel verhelderend zijn. Het kan nmelijk ook zo zijn dat dan blijkt dat ze totaal niet op me zitten te wachtenquote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Wat houdt je nu tegen om gewoon eens te reageren op die advertenties die je net postte?
Stel dat de reactie positief is, dan heb je opeens een hele concrete kans. Dan heb je toch een heel ander uitgangspunt dan wanneer je van een afstand over iets vaags zit te fantaseren.
Heerlijk. Maar weer minder makkelijk (niet onmogelijk) als je kinderen hebt.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:42 schreef Swetsenegger het volgende:
Neuh, het is iets wat pas de laatste 2 jaar ter sprake komt en dan meer als een 'what if' scenario. Het heeft natuurlijk wel wat aantrekkelijks, jezelf losmaken van alles waar je mee verankerd ben en ver weg van die 'sleur' volledig opnieuw beginnen.
Inderdaad.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:44 schreef Swetsenegger het volgende:
Wellicht moet ik dat eens doen. Kan natuurlijk heel verhelderend zijn. Het kan nmelijk ook zo zijn dat dan blijkt dat ze totaal niet op me zitten te wachten
Je bent 22? Ik ben op m'n 19e en 21e geemigreerd.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:28 schreef liefie_ het volgende:
ik vind mezelf nu nog te jong, maar misschien ga ik wel na mn opleiding.... hoewel ik mn opleiding wel een tikje stom heb gekozen omdat ik er in t buitenland niet veel mee kanmaar dat zie ik dan wel
Die heeft uiteraard niets te vertellenquote:Op zaterdag 14 juli 2007 16:44 schreef phileine het volgende:
Maar hoe denkt je vrouw er eigenlijk over?
bijna 22quote:Op zaterdag 14 juli 2007 16:29 schreef Individual het volgende:
[..]
Je bent 22? Ik ben op m'n 19e en 21e geemigreerd.![]()
'Jullie' hebben toch nog inkomsten vanuit Nederland?quote:Op zaterdag 14 juli 2007 20:04 schreef phileine het volgende:
Ja kijk maar uit, wij zaten ook in whatif en ineens hadden we een huis in Spanje gekocht. Die tussenstappen hóef je niet te maken
Da's natuurlijk een perfecte basis voor een geslaagde emigratie.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 16:56 schreef Swetsenegger het volgende:
Die heeft uiteraard niets te vertellen![]()
Sorry dat ik het even tussendoor vraag maar wat voor bedrijf hadden jullie? En doe je nu weer hetzelfde in Spanje of ben je iets heel anders gaan doen?quote:Op zaterdag 14 juli 2007 20:54 schreef phileine het volgende:
Ja klopt, maar dat gaat binnenkort wel ophouden. inderdaad hielp het wel enorm dat we een eigen bedrijf hadden/hebben. Dan ben je niet zo afhankelijk van een baan. Sowieso is het dan ook wat makkelijker om te denken over het starten van een bedrijf elders, je kent het ondernemersbestaan immers al.
Tuurlijk is dat gemakkelijker.quote:Op zaterdag 14 juli 2007 15:25 schreef Light het volgende:
Ik denk dat een beetje zekerheid ook wel lekker is, zeker als je alle schepen achter je verbrandt en op onbekend terrein komt met weinig kennis van de lokale gebruiken en gewoontes.
Ik ben niet bilingual. Tenminste, ik neem aan dat ze in Canada met bilingual geen Nederlands en Engles bedoelenquote:Op zondag 15 juli 2007 14:29 schreef E.T. het volgende:
Ik zei gister dus al 'waarom solliciteer je niet eens?'
Maar Swets kennende, denk ik dat dat dan ineens te dichtbij komt en te concreet wordt
Dat was ik ook wel van plan hoor, maar er staat er nu ook maar 1 in die regio. Vanaf heden hou ik monsterboard in de gaten voor die regio's. Overigens doet mijn vrouw hier nu of zij de tickets al geboekt zou hebben, maar dat is ook enigzins naast de waarheidquote:Op zondag 15 juli 2007 14:52 schreef phileine het volgende:
Kom Swets, je kent toch wel de regel dat je heus niet aan alle eisen hoeft te voldoen die in de vacature staan? Ik zou inderdaad eens wat sollicitaties uitsturen, gewoon om te kijken hoe je in de markt ligt. Dan weet je of het reeël is of niet om die kant op te denken.
Van mij mag het het hele jaar door winter zijnquote:Op zondag 15 juli 2007 17:34 schreef popolon het volgende:
Ik hoop dat je van echte winters houdt dan.
Okay, hier heb ik ook al over gedacht jahquote:Op zondag 15 juli 2007 20:49 schreef E.T. het volgende:
Als je voor je opleiding nog stage moet doen, zou ik proberen om die in het buitenland te doen.. wellicht dat je via hun later een 'echte' baan kan versieren
Jah das waar, hoe is het bij jou in de buurt? en waar woon je precies?quote:Op zondag 15 juli 2007 21:49 schreef Vincenski het volgende:
Dat ligt er echt totaal aan waar je ergens heen wil precies, New York City is uiteraardduurder dan ergens in de middle of nowhere van Minnesota
Kijk hier maar eens voor de grap, huizen in West Michigan. Voor hele specifieke vragen m.b.t. hoe het er is kun je ook in het VS/Canada of wat-dan-ook-topic terecht.quote:Op zondag 15 juli 2007 21:51 schreef voskat het volgende:
[..]
Jah das waar, hoe is het bij jou in de buurt? en waar woon je precies?
quote:Op zondag 15 juli 2007 22:26 schreef popolon het volgende:
[..]
Kijk hier maar eens voor de grap, huizen in West Michigan. Voor hele specifieke vragen m.b.t. hoe het er is kun je ook in het VS/Canada of wat-dan-ook-topic terecht.
De site doet wat 't moet doen, en heeft zeer uitgebreide zoekmogelijkheden: http://public.grar.com/public/pubsrch.mac/startquote:Op zondag 15 juli 2007 22:56 schreef Swetsenegger het volgende:
Overigens wel weer een verschrikkelijk lelijke website
Ik ben het helemaal met je post eens phil, maar nu, om het toch even op mezelf te betrekken, heb ik zoiets van 'waarom heb ik dit niet eerder gedaan?'.quote:Op maandag 16 juli 2007 00:37 schreef phileine het volgende:
Swets, ik bedoel ook niet dat je serieus op zo'n sollicitatie moet ingaan. Alleen maar eens wat brieven versturen om te kijken of je reacties krijgt. Dat geeft namelijk al dan niet weer een nieuwe wending aan je "what if". Dat fantaseren blijft nou gewoon eenmaal enorm leuk, ongeacht of je het ooit gaat doen of niet.
Hals over kop vertrekken lijkt me helemaal niet zo verstandig, maar júist door wat je het laatste jaar allemaal hebt doorgemaakt denk ik dat je wensen en waarden ook behoorlijk zijn gaan verschuiven (en vooral: dat je beter weet wat nu eigenlijk echt belangrijk is voor je). Opnieuw inventariseren wat je mogelijkheden zijn is op zo'n moment helemaal niet zo slecht, en legt je ook nergens vast. (maar ik geef toe dat nu gewoon even een tijdje heel tevreden zijn met je gezinnetje en je baan ook heel aantrekkelijk en verstandig is)
Zuid-Hollandquote:Op zondag 15 juli 2007 21:51 schreef voskat het volgende:
[..]
Jah das waar, hoe is het bij jou in de buurt? en waar woon je precies?
Kwam gister op een andere site met zooi huizen in Michigan, damn wat een mooie huizen heb je daar zegquote:Op zondag 15 juli 2007 23:01 schreef popolon het volgende:
[..]
De site doet wat 't moet doen, en heeft zeer uitgebreide zoekmogelijkheden: http://public.grar.com/public/pubsrch.mac/start
Tja 'fancy' is anders maar goed, ik heb er voordat we gingen kopen veel aangehad.
Ik bedoel dat er werk voor me isquote:Op zondag 15 juli 2007 23:01 schreef popolon het volgende:
[..]
De site doet wat 't moet doen, en heeft zeer uitgebreide zoekmogelijkheden: http://public.grar.com/public/pubsrch.mac/start
Tja 'fancy' is anders maar goed, ik heb er voordat we gingen kopen veel aangehad.
Ga ik ook zeker doen, al is het alleen maar om mijn eigen nieuwsgierigheid te bevredigenquote:Op maandag 16 juli 2007 00:37 schreef phileine het volgende:
Swets, ik bedoel ook niet dat je serieus op zo'n sollicitatie moet ingaan. Alleen maar eens wat brieven versturen om te kijken of je reacties krijgt. Dat geeft namelijk al dan niet weer een nieuwe wending aan je "what if". Dat fantaseren blijft nou gewoon eenmaal enorm leuk, ongeacht of je het ooit gaat doen of niet.
Hals over kop vertrekken lijkt me helemaal niet zo verstandig, maar júist door wat je het laatste jaar allemaal hebt doorgemaakt denk ik dat je wensen en waarden ook behoorlijk zijn gaan verschuiven (en vooral: dat je beter weet wat nu eigenlijk echt belangrijk is voor je). Opnieuw inventariseren wat je mogelijkheden zijn is op zo'n moment helemaal niet zo slecht, en legt je ook nergens vast. (maar ik geef toe dat nu gewoon even een tijdje heel tevreden zijn met je gezinnetje en je baan ook heel aantrekkelijk en verstandig is)
En bij die laatste keuze geldt nog steeds: tijd vergaat maar geld blijftquote:Op maandag 16 juli 2007 10:07 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ik bedoel dat er werk voor me is
[..]
Ga ik ook zeker doen, al is het alleen maar om mijn eigen nieuwsgierigheid te bevredigenEn sowieso zou ik nooit gaan verkassen zonder zekerheid van een baan op dat moment.
Afgelopen jaar en overigens ook de tropen jaren ervoor, hebben ons inderdaad wel aan het denken gezet. We staan nu een beetje op een tweesprong wat kwaliteit van leven bepaald. De klassieke keuze tussen inkomen en tijd zeg maar.
Op zich zien sommigen er wel mooi uit maar ze zijn van hout...... Super gehorig.quote:Op maandag 16 juli 2007 09:11 schreef Vincenski het volgende:
[..]
Kwam gister op een andere site met zooi huizen in Michigan, damn wat een mooie huizen heb je daar zeg
Lees: Hoe groter hun wereld wordt, hoe moeilijker het is om ze eruit te rukken. Nu bestaat de wereld uit de huiskamer en de slaapkamer, strakjes komt daar de tuin en de stoep achter het huis bij, daarna de 4 straten in je buurt, en voor je het weet fietsen ze zelf naar school en vriendjes/vriendinnetjesquote:Op zaterdag 14 juli 2007 16:44 schreef phileine het volgende:
Swets, jouw kinderen zijn nog jong genoeg om de overstap zonder problemen te kunnen maken. Hoe ouder ze worden, hoe lastiger het wordt. Maar je hebt nog wel een paar jaartjes.
Huren is inderdaad geen enkel probleem in de VS, je hebt geen woningbouwverenigingen en inschrijf-wachtlijsten waar je 3 jaar moet wachten om in aanmerking te komen voor een huurflatje....quote:Op zondag 15 juli 2007 20:46 schreef StefanP het volgende:
Onderdak kun je overal krijgen. In tegenstelling tot in NL zijn er tig woningen te koop en tig^2 appartementen te huur. Werk is een verhaal apart en dat hangt helemaal af van welk visum je hebt.
Ah nice!quote:Op maandag 16 juli 2007 18:29 schreef maartena het volgende:
[..]
Huren is inderdaad geen enkel probleem in de VS, je hebt geen woningbouwverenigingen en inschrijf-wachtlijsten waar je 3 jaar moet wachten om in aanmerking te komen voor een huurflatje....
Ik kan binnen twee weken een fatsoenlijk appartement regelen.Kopen kan in sommige staten wel een probleem zijn, in California is de huizenmarkt ziekelijk duur bijvoorbeeld, en in mijn straat word een huis met 4 slaapkamers en een garage verkocht voor $960.000
In het mid-westen bestaal je voor zoiets slechts $200.000 bijvoorbeeld
Louisiana is niet het zuid-westenquote:Op maandag 16 juli 2007 19:30 schreef voskat het volgende:
shit man da's duur!Maar dat heb je altijd wel eigenlijk. Ik zit zelf te denken om naar het Zuid-westen te gaan, Louisiana, iemand daar ervaringen?
Is dat niet meer Zuid-oosten?quote:Op maandag 16 juli 2007 19:30 schreef voskat het volgende:
[..]
Ah nice!Dat is dan wel relaxed.
Shit man da's duur!Maar dat heb je altijd wel eigenlijk. Ik zit zelf te denken om naar het Zuid-westen te gaan, Louisiana, iemand daar ervaringen?
Hahah ojahquote:Op maandag 16 juli 2007 19:58 schreef Vincenski het volgende:
[..]
Is dat niet meer Zuid-oosten?Maar kijk anders even op www.realtor.com , staan hele zooi huizen op en kan je per staat zoeken enzo, dus geeft je wel een redelijk beeld van de huizenmarkten daar volgens mij
Dit is onzin. Kijk naar Brussel waar de kinderen Frans thuis spreken en op een Nederlandstalige school zitten of andersom. Bij mijn collega spreekt zelfs een van de ouders enkel Spaans waardoor de kinderen van 6 en 8 jaar oud, perfect 3 talen spreken.quote:Op maandag 4 juni 2007 19:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Een tweede moedertaal bestaat niet. Dergelijke kinderen die een tweede taal te intensief en te vroeg leren kunnen zich vaak zeer slecht uitdrukken en lopen taal achterstand op school op mbt. de moedertaal. Ik spreek niet uit ervaring, maar wel van zeer dichtbij mogen zien, en het fenomeen schijnt behoorlijk normaal te zijn![]()
Bijna een jaar overheen gegaanquote:Op zaterdag 7 juni 2008 06:25 schreef popolon het volgende:
Lijkt mij ook, ik zie alleen maar voordelen van het tweetalig opvoeden.
Lekkere kick trouwens.
Helemaal mee eens!quote:Op zaterdag 7 juni 2008 06:25 schreef popolon het volgende:
Lijkt mij ook, ik zie alleen maar voordelen van het tweetalig opvoeden.
Mijn schuld.quote:Lekkere kick trouwens.
quote:Op zondag 8 juni 2008 02:22 schreef Bora-Bora het volgende:
Mijn schuld.hihi Of zelfs die van Individual!
![]()
quote:
Ben ik ook wel nieuwsgierig naar!quote:Danny, kan je ons vertellen wat je allemaal hebt overwogen en waarom je het toch maar niet (neem ik aan?) gedaan hebt en het misschien toch alsnog ooit van plan bent?
Danny, Intussen lopen we dicht op de 3 jaar aan toen je dit topic startte..... zijn er nog steeds plannen?quote:Op maandag 6 augustus 2007 19:58 schreef maartena het volgende:
Danny, we zijn inmiddels twee maanden verder met dit topic.... en ik vroeg me gewoon eens af of er al een update was. Heb je al uitvoerig zitten kijken wat de opties zijn, de eventuele kosten etc, is Canada misschien een optie omdat het makkelijker binnenkomen is, etc, etc?
Ja, dat is inderdaad een probleem...... Als de kinderen onder de 6 zijn, dan is het nog allemaal prima te doen. Ze passen zich dan razendsnel aan op school, en voor je het weet spreken ze de taal beter dan jezelf.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 07:49 schreef Danny het volgende:
nope. vooral omdat we de kinderen niet een dermate grote verandering voor willen schotelen.
Ik denk dat Danny dat dan ook wel gedaan heeft, gezien zijn korte antwoord.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:01 schreef popolon het volgende:
Ach, hangt van de persoon af. Mijn vrouw is meerdere keren geemigreerd toen ze jong was (Canada -> NL toen ze 7 was. NL -> VS toen ze 15 was) en ze heeft ze allemaal nog redelijk op een rijtje.
't Is wel een gedoe maar blijven dromen is ook geen optie imho. Dan moet je het gewoon van je afzetten.
Weet je het zeker? Ze is met jou getrouwd.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:01 schreef popolon het volgende:
en ze heeft ze allemaal nog redelijk op een rijtje.
Tijdelijke verstandsverbijstering. Kan gebeuren.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:19 schreef static het volgende:
[..]
Weet je het zeker? Ze is met jou getrouwd.
klopt. we zetten het een jaar of 15-20 opzij. Als de kinderen volwassen zijn en een eigen leven hebben kunnen we altijd onze oude dag nog slijten in florida, hoewel we het dan ws weer niet zullen doen ivm de kleinkinderenquote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:19 schreef maartena het volgende:
[..]
Ik denk dat Danny dat dan ook wel gedaan heeft, gezien zijn korte antwoord.
Dat doet 95% van de bevolking ook, dus in dat opzicht voel ik mij niet schuldig. De kinderen zitten allebei op scouting en zwemles en alicia doet toneelschool. Ik denk dat het allemaal wel meevaltquote:Op vrijdag 29 januari 2010 18:15 schreef static het volgende:
Maar aan de andere kant laat je je kinderen wel een schat aan ervaring mislopen. Taal, cultuur, omgang, etc.
Geen beter land voor een schoolgaand kind dan Nederlandquote:Op vrijdag 29 januari 2010 18:15 schreef static het volgende:
Maar aan de andere kant laat je je kinderen wel een schat aan ervaring mislopen. Taal, cultuur, omgang, etc.
Ik ben het met je eens mijn beste vriend.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 19:44 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Geen beter land voor een schoolgaand kind dan Nederland
Ben ik niet helemaal met je eens. Ik heb zowel op Nederlandse en Zweedse scholen gewerkt en kan je zeggen dat voor mij de balans op dit moment wel degelijk doorslaat naar het Zweedse schoolsysteem. Neemt niet weg dat het Nederlandse systeem ook heel goed is, hoor. Het is meer een kwestie van persoonlijke voorkeuren en waar je meer belang aan hecht dan dat er supergrote verschillen zijn.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 19:44 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Geen beter land voor een schoolgaand kind dan Nederland
Niet helemaal mee eens Maarten. Ik denk wel dat ze vocaler worden, en je dus meer te horen krijgt wat ze niet aanstaat, maar ik denk eigenlijk niet dat jongere kinderen het makkelijker vinden. Wat het voor de ouders ook erg ingewikkeld maakt, juist omdat ze minder van zichzelf snappen en het niet kunnen uitdrukken.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 15:46 schreef maartena het volgende:
Ja, dat is inderdaad een probleem...... Als de kinderen onder de 6 zijn, dan is het nog allemaal prima te doen. Ze passen zich dan razendsnel aan op school, en voor je het weet spreken ze de taal beter dan jezelf.
Boven de 6, als ze wat meer beginnen te snappen van de wereld om hun heen, vriendjes beginnen te maken, etc..... dan word het wat lastiger.
Emigreren moet je inderdaad doen als je nog geen kinderen hebt, of je kinderen nog JONG zijn.
Why ? I herriner me dat ik soms binnen 3 uur op een andere plek al woordjes oppikte en me thuis voelde.quote:Op zaterdag 30 januari 2010 04:26 schreef Gaoxing het volgende:
Ik heb nog vaak teruggedacht aan een boekje over expats, waarin stond "whatever you do, do not move a two-year old. Jongste was net 6 dagen twee toen we verhuisden, en dat hebben we geweten....
Er is nog meer dan een school, dat is maar 30% van de tijd van je kind ongeveerquote:Op vrijdag 29 januari 2010 22:34 schreef Knutknuttsson het volgende:
[..]
Ben ik niet helemaal met je eens. Ik heb zowel op Nederlandse en Zweedse scholen gewerkt en kan je zeggen dat voor mij de balans op dit moment wel degelijk doorslaat naar het Zweedse schoolsysteem. Neemt niet weg dat het Nederlandse systeem ook heel goed is, hoor. Het is meer een kwestie van persoonlijke voorkeuren en waar je meer belang aan hecht dan dat er supergrote verschillen zijn.
Kloptquote:Op woensdag 17 februari 2010 20:08 schreef Halcon het volgende:
Ik wil eerst even wat meer geld sparen en wat studies afmaken voor ik de grote oversteek ga maken. Je kunt beter goed voorbereid gaan en er een succes van maken dan onvoorbereid vertrekken om vervolgens in den verre wat maanden te tobben voor je berooid terug moet keren naar Nederland.
Dat is het risico van je goed voorbereiden. Ga je je te goed voorbereiden, dan komt het er zeker niet van. Dat probeer ik te voorkomen. Het blijft een beetje schipperen natuurlijk.quote:Op woensdag 17 februari 2010 20:38 schreef maartena het volgende:
[..]
Klopt
Maar wacht ook niet TE lang.... anders krijg je dus hetzelfde als Danny: Je ontmoet een vrouw, en voor je het weet ben je getrouwd, heb je kinderen, en zit je vastgeroest in de Nederlandse samenleving.
Wat wel aan te raden is, is dat je bij je studies eens kijkt wat de mogelijkheden zijn voor een semester in een ander land. Op zo'n manier kun je toch vaak een half jaar of een jaar in een ander land verblijven, en zo een redelijk beeld krijgen of het iets is wat je wil.
Ik lees dat je kinderen kinderprogramma's kijken en dus nog niet al te oud zijn. Ik zou de stap dan nu maken. Beter nu dan over pakweg 10 jaar. Hoe jonger kinderen zijn, hoe makkelijker ze zich aanpassen. Na 2 jaar VS weten ze niet meer beter en weten ze niet eens meer van het bestaan van Nederland af.quote:Op maandag 4 juni 2007 00:11 schreef Danny het volgende:
Een stap naar Amerika, wat een compleet andere levensstijl is, zal minstens zoveel problemen geven. Wij zijn volwassen en kunnen dat ws wel aan, maar als we de stap maken nemen we die beslissing ook meteen voor de kinderen.
Daar heb jij natuurlijk ervaring mee. Nadeel is dan dat je niet echt weet hoe lang het duurt voor je een woning hebt.quote:
Particulier huren, dan heb je zo wat. En ja, dat kost wat meer, maar 10 jaar op een wachtlijst staan terwijl je droomt hoe het in een ander land is, nja, da's ook niet echt een alternatief toch?quote:Op donderdag 18 februari 2010 23:04 schreef Light het volgende:
[..]
Daar heb jij natuurlijk ervaring mee. Nadeel is dan dat je niet echt weet hoe lang het duurt voor je een woning hebt.
Tja, dat heb je met de woningbouwverenigingen en zo.... Ik zou als ik terug ga naar Nederland niet eens een woning KUNNEN huren middels dat traject.quote:Op donderdag 18 februari 2010 23:04 schreef Light het volgende:
Daar heb jij natuurlijk ervaring mee. Nadeel is dan dat je niet echt weet hoe lang het duurt voor je een woning hebt.
Ik sta geen 10 jaar op een wachtlijst. Ook als ik niets doe, verhuis ik binnen 2 jaar. En particulier huren doe ik liever niet, mede vanwege de kosten.quote:Op donderdag 18 februari 2010 23:10 schreef Fogel het volgende:
[..]
Particulier huren, dan heb je zo wat. En ja, dat kost wat meer, maar 10 jaar op een wachtlijst staan terwijl je droomt hoe het in een ander land is, nja, da's ook niet echt een alternatief toch?
True. Is alleen wat lastig als je nog geen werk hebt, denk ik. Of als je net begonnen bent met een baan. Zonder hypotheek kan ik geen huis kopen iig (of misschien wel in Afrika, maar daar wil ik niet heen). Ook weer lastig.quote:Op donderdag 18 februari 2010 23:50 schreef maartena het volgende:
Je kunt ook een huis in het buitenland kopen, twee vliegen in 1 klap.
Je kunt je koopwoning in NL ook verhuren. Door enkel en alleen een koopwoning zou ik me niet tegen laten houden.quote:
Noorwegen trekt me wel. En het belangrijkst zijn natuurlijk woonruimte en werk. En papieren, maar da's meer een formaliteit.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 00:57 schreef maartena het volgende:
Een hypotheek heb je zeker wel nodig.... maar je zou kunnen overwegen om binnen nu en twee jaar naar een ander land te verhuizen. Waar zou je eigenlijk heen willen?
Dat blaten en niet doen gebeurt wel vaker hier in KAA. Ik zou over 2-3 jaar wel willen zien wie van de mensen met plannen het ook daadwerkelijk uitvoeren.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 12:18 schreef Altijd_Lastig het volgende:
Jaren gewild om te vertrekken, nooit gedaan. Informatie opgevraagd, plannen gemaakt, toch nooit gedaan. Toen ook op een leeftijd (35) gekomen dat ik al bedacht had dat ik het type was van veel blaten maar het toch niet doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |