FOK!forum / Culinesse à gogo / [Centraal] Koken met knoflook!
SHEwoensdag 30 mei 2007 @ 17:19
Goed voor je bloed
Heerlijke smaakmaker
Verdrijft alle merken vampieren EN het is allejezus lekker.

Post hier recepten met knoflook als hoofd ingredient

TS begint:

Dit gooi ik bijna altijd over vissen; met name die vissen die ik op de BBQ heb gekwakt. Het is geen aioli, maar meer een knoflookdressing

-1 bol knoflook
- theelepel zout
- water
-olie
-- piepklein beetje fijngehakte peterselie

Neem een vijzel, vijzel de bol knoflook en wrijf het op met de zout en een pietsie olie ( olijf )
Als het schuimt en een beetje glad is, doe je er een scheut water bij.
Peterselie erin en over de vis gieten.
Je maakt de belevenis af als je een goede vis grilt, er aardappelpuree met een beetje venkel bij maakt en een flinke homp duits brood bij serveert.
En niet te vergeten een flink glas wodka


Ook lekker met het oog op de BBQ dagen:

Knoflook Salsa

Ingredienten: voor 4 personen

* 6 teentjes knoflook
* 5 tomaten ( klein snijden en vruchtvlees verwijderen)
* 1 bosje korinader
* 2 rode uien
* 2 dl olijfolie
* 1 dl azijn
* 1 spaanse peper (in de lengte doorgesneden en zaadjes verwijderd)

Alle ingredienten fijnsnijden in een schaal doen, de olie en azijn er overgieten, goed roeren en een uurtje in de ijskast zetten.
mvdlubbewoensdag 30 mei 2007 @ 20:10
Dit topic heeft een flinke dosis potentie! Het komt vrijwel niet voor dat hier in huis zonder knoflook wordt gekookt. Als 'hoofdingredient' is het nog niet gesignaleerd maar wie weet!

Ahh, de geur van verse knoflook uit de pan.
SHEwoensdag 30 mei 2007 @ 20:35
Stel, je bent een viezerik dan kun je ook eens gepofte knoflook proberen.
Het is werkelijk goddelijk op een stuk ciabatta of stokbrood. Wel lekker royaal zijn met de zout

Paar bollen knof
Olijfolie
Zout
tabasco

Verwarm je oven op ong. 160 graden.
Snijd de bollen bovenaf af, zodat je de teentjes zit zitten ( puntje eraf dus )
De rest laat je intact.
Zet de bollen op een ovenvaste schaal; flink wat zout erover, flink wat olie en een scheut water
Dek af met folie ( alu dus )
Laat de bollen in een uur garen.

En dan komt het leukste!
Pak een stuk brood, frot een teentje ( of 2 ) uit de bol, en smeer uit over je broodje. Beetje zout , beetje tabasco
Curiositywoensdag 30 mei 2007 @ 20:48
Pollo Con Ajo (4 pers)


  • 8 stukken kip - geen filet of drumsticks, liefst kipbraadstukken van middelmatige grootte
  • ong. 25/30 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
  • zout
  • rode peper
  • tijm
  • laurier
  • paprikapoeder
  • grof gesneden rauwe aardappelen


    kip kruiden met zout, peper, tijm, paprikapoeder en laurier... flink kruiden

    flinke laag olijfolie/zonnebloemolie in de braadpan of wok
    kip licht aanbraden tot alles lichtbruin gekleurd is

    Kip overhevelen in ovenschaal (tenzij gebruikte braadpan ook in de oven kan), met olie en al. Alle knoflooktenen en de aardappelen toevoegen.
    schaal/pan in voorverwarmde oven (160 graden) zetten, tot de kip goed gekleurd is en uit elkaar valt
    (+/- 1 uur)

    serveren met stokbrood en/of een frisse salade, de knoflook uitsmeren op je stokbrood, hmmmmm
  • SHEwoensdag 30 mei 2007 @ 20:52
    Thnx C, die staat hier morgen op het menu!
    golferwoensdag 30 mei 2007 @ 21:32
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 20:48 schreef Curiosity het volgende:


  • ong. 25/30 tenen knoflook
  • Ideaal voor als je de volgende dag ergens een sollicitatiegesprek hebt.
    mvdlubbewoensdag 30 mei 2007 @ 22:14
    Rundvlees, zachtgebakken met 5 tenen knoflook (1 persoon) en wat tijm is een echte aanrader.
    ColdFeetwoensdag 30 mei 2007 @ 22:42
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 21:32 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Ideaal voor als je de volgende dag ergens een sollicitatiegesprek hebt.
    Dat zou je nog weleens mee kunnen vallen: smaak en geur varieren sterk per bereidingswijze. Van gepofte knoflook ga je minder stinken dan van geperste, om maar eens twee extremen te noemen.

    En sowieso: je moet wel echt veel knoflook eten om zo te stinken dat iemand het op een meter afstand ruikt. Enige devies is: altijd samen met je lief knoflook eten. Want zoenen met een knoflookbekkie, dat kan echt niet.

    Oh en SHE: het is goed voor je bloed en vaten, en als gevolg daarvan krijg je er ook een heel mooi velletje van. Het vermelden waard, vind je niet?
    Davidwoensdag 30 mei 2007 @ 23:38
    ik eet altijd knoflook met mijn lief, dus geen problemen op dat vlak.

    Ik eet het vrijwel in alles, pastasauzen, ovengerechten, aardappelpuree, etc.

    Wat echt lekker is om een mooie (vulbare) oliefles te kopen, die te vullen met een stuk of 20 knoflookteentjes (liefst in schijfjes of zo), eventueel rode pepers in slierten, en olijfolie, en dan een paar dagen laten marineren. Ideaal voor op de pizza, maar eigenlijk voor alles
    Shlomodonderdag 31 mei 2007 @ 00:49
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 23:38 schreef David het volgende:
    ik eet altijd knoflook met mijn lief, dus geen problemen op dat vlak.

    Ik eet het vrijwel in alles, pastasauzen, ovengerechten, aardappelpuree, etc.

    Wat echt lekker is om een mooie (vulbare) oliefles te kopen, die te vullen met een stuk of 20 knoflookteentjes (liefst in schijfjes of zo), eventueel rode pepers in slierten, en olijfolie, en dan een paar dagen laten marineren. Ideaal voor op de pizza, maar eigenlijk voor alles

    Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
    Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
    Misschien weet iemand anders er meer van?
    Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
    On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
    golferdonderdag 31 mei 2007 @ 00:54
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 00:49 schreef Shlomo het volgende:

    Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
    Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
    Misschien weet iemand anders er meer van?
    Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
    On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
    Klopt, zie dit artikel
    SHEdonderdag 31 mei 2007 @ 08:33
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 22:42 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Dat zou je nog weleens mee kunnen vallen: smaak en geur varieren sterk per bereidingswijze. Van gepofte knoflook ga je minder stinken dan van geperste, om maar eens twee extremen te noemen.

    En sowieso: je moet wel echt veel knoflook eten om zo te stinken dat iemand het op een meter afstand ruikt. Enige devies is: altijd samen met je lief knoflook eten. Want zoenen met een knoflookbekkie, dat kan echt niet.

    Oh en SHE: het is goed voor je bloed en vaten, en als gevolg daarvan krijg je er ook een heel mooi velletje van. Het vermelden waard, vind je niet?
    Sterker nog, dat stond al in de OP
    Daviddonderdag 31 mei 2007 @ 11:05
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 00:49 schreef Shlomo het volgende:

    [..]


    Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
    Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
    Misschien weet iemand anders er meer van?
    Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
    On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
    hmm weer wat geleerd...

    nog maar twee doden in de familie, dus het kan erger

    maar hoe zou ik die knoflook dan moeten verwarmen? bakken, koken ?

    Edit: Trouwens, voor zover ik weet doet bijna elke familie in het mediterrane gebied (en daarbuiten ook veel) het. Op die bron die je aangeeft staat dat er MINSTENS 3 gevallen sinds 1980 bekend zijn... Echt veel kun je dat toch niet noemen lijkt me... maar goed, beter het zekere voor het onzekere nemen zeker

    [ Bericht 14% gewijzigd door David op 31-05-2007 11:15:31 ]
    Daviddonderdag 31 mei 2007 @ 11:21
    quote:
    In de nieuwsgroep nl.culinair komt regelmatig een discussie terug over het bewaren van reeds gepelde knoflooktenen. Een optie om dit te doen is de knoflooktenen in een potje met olie te bewaren. Juist dit punt is regelmatig onderwerp van discussie, omdat er een hardnekkig verhaal de ronde doet dat hierdoor botulisme kan ontstaan. Omdat je botulisme niet kunt zien, proeven, of ruiken en de afloop mogelijk dodelijk kan zijn bestaat er toch enige vrees.

    Uit onderzoek is echter het volgende naar voren gekomen: (citaat uit walm nr. 3/1991)

    "Wie kijkt naar de cijfers van het voorkomen van botulisme bij mensen (30 gevallen per jaar op een VS bevolking van 250 miljoen!, Geen Nederlandse gevallen sinds 1945) moet concluderen dat de bedreiging serieus, maar piepklein is..

    Onze aanbeveling: ga gewoon door met het maken en consumeren van knoflook in olie maar houdt het product permanent gekoeld." Dit lijkt een aardige conclusie. Doe hetzelfde als andere producten die op deze wijze bewaard worden (feta of olijven): bewaar het goedje niet te lang.

    Bron: goodfeeling.nl
    Hier hebben ze het nota bene over het consumeren van de knoflook zelf... terwijl het mij om de smaak van de olie gaat (de knoflook gooi ik gewoon weg)... ik denk dat ik me echt geen zorgen hoef te maken hoor
    Handschoendonderdag 31 mei 2007 @ 11:47
    Het schijnt dat als je een tentje knoflook doormidden snijd, dat je dan in het midden zo'n "sliertje" hebt en dat als je die eruit snijd dat je dan veel minder last hebt van die geur. Dat stukje ruikt ook heel erg sterk.

    Ik haal hem er ook altijd uit, zijn er meer mensen die dat doen (of doet iedereen/niemand dat en roep ik wat nieuws )

    Gister nog een par teentjes bij de kip/mix voor de tortillas
    Pietverdrietdonderdag 31 mei 2007 @ 12:02
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 00:49 schreef Shlomo het volgende:

    [..]


    Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
    Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
    Misschien weet iemand anders er meer van?
    Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
    On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
    Beetje azijn of citroensap toevoegen, Botulisme kan niet ontstaan in een zuur milieu.
    Pietverdrietdonderdag 31 mei 2007 @ 12:06
    Je moet gewoon schijt hebben aan de knoflooklucht, het is een teken van culinaire superieuriteit.
    recept voor een dipje
    Neem 125 cc turkse joghurt
    3 tenen knoflook
    snuf zout
    Pers de tenen en doe er wat zout op ff laten rusten en dan fijn wrijven
    Meng het met de turkse joghurt en je hebt een heerlijke pittige dip voor op geroosterd brood, gegrilled vlees, vis.
    ColdFeetdonderdag 31 mei 2007 @ 12:13
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 08:33 schreef SHE het volgende:

    [..]

    Sterker nog, dat stond al in de OP
    Het is goed voor je huid, zei ik. Pfff.
    Pietverdrietdonderdag 31 mei 2007 @ 12:15
    Neem een achterham van een varken (een bil zeg maar) MET ZWOERD!!
    Snij de zwoerd in wiebertjevorm in, zodat je een ruitjes patroon krijgt in de zwoerd
    Op ieder "kruispunt" steek je met een mes in het vlees.
    In iedere messteek doe je een knoflookteen met wat verse rozemarijn, en wat zout
    Oven op 150-160 graden en per 500 gram vlees ongeveer een uur in de oven laten.
    De zwoerd wordt heerlijk krokant en knapperig en is eigenlijk het lekkerst.
    Het vlees snijd je aan plakken en serveer je met een aardappeltje, wat groente.
    Saus: Kook witte wijn in (met wat knof, peperkorrels, blaadje laurier, en er dan uit nemen ), maak de aanbaksels uit de braadslee los met wat water en voeg dat toe, wat room eribij en een royale schep mosterd. Binden met een sausbinder. Afsmaken met peper en zout
    ColdFeetdonderdag 31 mei 2007 @ 12:16
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
    Je moet gewoon schijt hebben aan de knoflooklucht, het is een teken van culinaire superieuriteit.
    Hahaha, ik word altijd raar angekeken als ik dat beweer

    Maar het feit blijft dat zoenen met iemand met knoflookadem (als je 't zelf niet hebt gegeten) geen pretje is. Als mijn geliefde thuiskomt met een walm van hier tot Tokyo, dan zorg ik dat ik ook snel even een paar teentjes werkwerk
    (Een van de vele geschikte momenten om een spaghetti aglio e olio te eten )
    gekkehoedenmakerdonderdag 31 mei 2007 @ 12:58
    Die salsa ga ik vanavond maken!

    Ik heb zo snel geen recepten, maar mijn moeder kan zo lekker koken met knof!
    Shlomodonderdag 31 mei 2007 @ 13:30
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Beetje azijn of citroensap toevoegen, Botulisme kan niet ontstaan in een zuur milieu.
    Dat lijkt me dan een perfecte oplossing! Zelf knoflookazijn maken levert inderdaad ook geen problemen op.
    xxjosjexdonderdag 31 mei 2007 @ 14:05
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 20:10 schreef mvdlubbe het volgende:
    Dit topic heeft een flinke dosis potentie! Het komt vrijwel niet voor dat hier in huis zonder knoflook wordt gekookt. Als 'hoofdingredient' is het nog niet gesignaleerd maar wie weet!

    Ahh, de geur van verse knoflook uit de pan.
    Heb ooit eens een recept gehad van knoflook-kip. Hierbij waren de twintig tenen knoflook en de kip toch wel de hoofdingredienten, dus bij deze.
    Helaas bezit ik het recept niet meer, maar het was zo ongeveer als volgt:

    Men neme een kip, gedood, geplukt en geleegd. In de kip stopt men allerlei mediteraanse kruiden.
    De kip met boter insmeren en in een overschaal leggen waar een deksel op kan (of in een overzak)
    In de schaal giet je nog wat olijfolie en strooi je wat zout. Verder pel je zo'n twintig knofloken die je verspreid door de schaal heen legt.
    Deze bakken in de overn, tijd en hitte weet ik dus niet meer. Denk dat dat gelijk is aan elke andere soort kip uit de over gerecht.

    Als het klaar is eet je de kip en de knofloken samen met stokbrood....

    Je huis meurt nog een week naar knoflook en geen mens wil nog bij je in de buurt staan, maar lekker dat het is....

    Oh ja kon me herinneren dat ik er wel een smerige bek aan over hield de dagen erna. (en ja had echt wel mijn tanden gespoetst)
    xxjosjexdonderdag 31 mei 2007 @ 14:16
    Eeet trouwens ook regelmatig die hele tenen knoflook uit potjes, samen met olijfen.....Mjammie!!!!
    En volgens mij krijg je daar niet zo'n varkenslucht van uit je mond....
    Innocencedonderdag 31 mei 2007 @ 19:15
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 20:35 schreef SHE het volgende:
    Stel, je bent een viezerik dan kun je ook eens gepofte knoflook proberen.
    Het is werkelijk goddelijk op een stuk ciabatta of stokbrood. Wel lekker royaal zijn met de zout

    Paar bollen knof
    Olijfolie
    Zout
    tabasco

    Verwarm je oven op ong. 160 graden.
    Snijd de bollen bovenaf af, zodat je de teentjes zit zitten ( puntje eraf dus )
    De rest laat je intact.
    Zet de bollen op een ovenvaste schaal; flink wat zout erover, flink wat olie en een scheut water
    Dek af met folie ( alu dus )
    Laat de bollen in een uur garen.

    En dan komt het leukste!
    Pak een stuk brood, frot een teentje ( of 2 ) uit de bol, en smeer uit over je broodje. Beetje zout , beetje tabasco
    Gaat ook goed op de BBQ!
    Lijkt wel gesmolten dan,
    BliksemSchigtdonderdag 31 mei 2007 @ 19:28
    Ik hoopte op gigantisch aantal recepten met knoflook erin verwerkt, maar als hoofdgerecht .

    Wellicht eens proberen.
    SHEdonderdag 31 mei 2007 @ 19:52
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 20:48 schreef Curiosity het volgende:
    Pollo Con Ajo (4 pers)


  • 8 stukken kip - geen filet of drumsticks, liefst kipbraadstukken van middelmatige grootte
  • ong. 25/30 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
  • zout
  • rode peper
  • tijm
  • laurier
  • paprikapoeder
  • grof gesneden rauwe aardappelen


    kip kruiden met zout, peper, tijm, paprikapoeder en laurier... flink kruiden

    flinke laag olijfolie/zonnebloemolie in de braadpan of wok
    kip licht aanbraden tot alles lichtbruin gekleurd is

    Kip overhevelen in ovenschaal (tenzij gebruikte braadpan ook in de oven kan), met olie en al. Alle knoflooktenen en de aardappelen toevoegen.
    schaal/pan in voorverwarmde oven (160 graden) zetten, tot de kip goed gekleurd is en uit elkaar valt
    (+/- 1 uur)

    serveren met stokbrood en/of een frisse salade, de knoflook uitsmeren op je stokbrood, hmmmmm
  • Ok, ik heb het recept iets aangepast ( we hebben net gegeten en het was fucking fabulous!!!! )


    Kippenbouten ( 2 kg ) en de drumstick wegsnijden ( die heb ik ingevroren for future purpose )
    1 zak krieltjes in schil
    verse rozemarijn
    paprikapoeder
    olijfolie
    2 bollen knoflook
    5 sjalotjes
    een stuk spek, of spekreepjes
    zeezout
    witte peper
    laurierblaadjes


    Pak een grooote ovenschaal; gooi de krieltjes met schil en al erin.
    Olijfolie erover en wat zeezout ( fleur de sel )
    Dan de spek erover verdelen
    Laurierblaadjes ertussen draperen
    Ondertussen de kipstukken ( geen poten ) inwrijven met knoflook, olie , zout en paprika..veeel paprikapoeder
    Even zacht aanbakken
    De knoflook pellen en met de kip een beetje glaceren
    Dan de kip en de knof overhevelen en vooral de olie die in de pan zit erover gieten!
    De sjalotjes schillen en het harde stuk eruit snijden
    In vieren delen en over de schaal verdelen
    4 stronken rozemarijn in zijn geheel erover leggen

    Weer zout en peper erover heen, maggi blokje erover verkruimelen en een klein scheutje water
    De hele bende heb ik 1 uur en 1 kwartier in de oven gedaan op 170 gr

    De stronken rozemarijn en de laurier verwijder je, de knof is geniaal en de kip....de kip was hemels
    Ik heb er van onze italiaanse bakker, toscaanse ciabatta bij geserveerd en daar de knoflook over uitgesmeerd. Daar overheen, de prachtige, inmiddels oranje gekleurde olie die onderin de schaal zat.

    let op; na 30 min, steeds de oven openen en er een half glaasje water over gieten; gewoon een scheutje.
    SHEdonderdag 31 mei 2007 @ 20:03
    Ik geil echt op mezelf als ik zo fabulous bezig ben

    Morgen ga ik panchetta maken, maar dan gedood door knoflook.
    Enchanterdonderdag 31 mei 2007 @ 20:49
    Knoflook

    tvp dus
    Mirjamdonderdag 31 mei 2007 @ 21:36
    knoflook is ok!
    gooi het in bijna alles, en echte sterke knoflooksauzen, kan ik blijven eten
    Mirjamdonderdag 31 mei 2007 @ 21:36
    en dit topic is natuurlijk niet compleet zonder http://www.alken.nl/garlic/
    OFfSprngrvrijdag 1 juni 2007 @ 05:33
    vp
    viczvrijdag 1 juni 2007 @ 05:40
    Knoflook Pizza
    xxjosjexvrijdag 1 juni 2007 @ 09:07
    Knoflooksoep? Iemand al geprobeerd??
    SHEvrijdag 1 juni 2007 @ 10:48
    Bij mij is elke soep, knoflook soep
    Delicieuxvrijdag 1 juni 2007 @ 11:23
    Neem een hele kip

    Stop 'm helemaal vol met geschilde knoflook teentjes en sjalotjes, en eventueel een bouquet garni.
    Doe er wat peper en zout op

    Doe 'm in een Römertopf of een afgedekte ovenschaal, en laat 'm ongeveer 75 minuten in de oven gaar worden.

    ColdFeetvrijdag 1 juni 2007 @ 12:45
    quote:
    Op vrijdag 1 juni 2007 05:40 schreef vicz het volgende:
    Knoflook Pizza
    Pizzabodem beleggen met flinterdunnen plakjes nieuwe aardappel, die je eerst door een mengseltje van olie en uitgeperste knoflook hebt gehaald. Peper en zout erover, wat blaadjes rozemarijn, bakken.
    Bestrooien met versgeraspte Parmesan.
    SiGNezaterdag 14 juli 2007 @ 20:19
    Ik heb zojuist knoflookpuree gemaakt en er stond in het recept dat de knoflook niet mocht kleuren..
    Nu bleek alleen dat zelfs het kleinste pitje te warm was (geen warmhoudtplaatje in de keuken te vinden) maar zou dat uitmaken voor de smaak?
    Of is het alleen dat een witte knoflookpuree er mooier uitziet?

    opnieuw doen is op het moment even geen optie, 30 teentjes knoflook pellen en weer 3 kwartier in een beetje olie laten pruttelen gaat niet lukken aangezien ik over een kwartiertje het eten op tafel moet hebben staan..
    SiGNezaterdag 14 juli 2007 @ 20:23
    En meteen ook maar even het recept posten voor mijn befaamde knofloosaus:

    1 bekertje creme fraîche in een schaaltje doen
    mayonaise toevoegen naar smaak (ongeveer net zoveel als de creme fraîche)
    2 tenen knoflook fijnsnijden of uitpersen en in het schaaltje doen
    beetje (vers) gemalen peper erbij
    1TL suiker erbij
    En nog wat peterselie om het af te maken (2 EL ofzo)
    Roeren en klaar is ie.
    Een dagje afgedekt in de koelkast laten staan maakt de smaak alleen nog maar beter.
    PeRizaterdag 14 juli 2007 @ 21:10
    Ik gooi eigenlijk overal een bol knoflook in, wat ik ook maak .
    allsystemshaltzondag 15 juli 2007 @ 09:21
    http://en.wikipedia.org/wiki/Garlic

    En hoop informatie over deze heerlijke uiachtige
    Innocencezondag 15 juli 2007 @ 16:24
    quote:
    Op zaterdag 14 juli 2007 20:19 schreef SiGNe het volgende:
    Ik heb zojuist knoflookpuree gemaakt en er stond in het recept dat de knoflook niet mocht kleuren..
    Nu bleek alleen dat zelfs het kleinste pitje te warm was (geen warmhoudtplaatje in de keuken te vinden) maar zou dat uitmaken voor de smaak?
    Of is het alleen dat een witte knoflookpuree er mooier uitziet?

    opnieuw doen is op het moment even geen optie, 30 teentjes knoflook pellen en weer 3 kwartier in een beetje olie laten pruttelen gaat niet lukken aangezien ik over een kwartiertje het eten op tafel moet hebben staan..
    En hoe was de smaak?
    SiGNezondag 15 juli 2007 @ 18:04
    quote:
    Op zondag 15 juli 2007 16:24 schreef Innocence het volgende:

    [..]

    En hoe was de smaak?
    Lekker zacht, bijna zoetig (misschien omdat de knoflook iets te warm was geworden en daarom is gaan carameliseren?) maar smaakte erg goed bij de zeebaars.
    Mutsaers__78dinsdag 17 juli 2007 @ 09:08
    quote:
    Op zaterdag 14 juli 2007 20:23 schreef SiGNe het volgende:
    En meteen ook maar even het recept posten voor mijn befaamde knofloosaus:
    Dan ook maar mijn eigen befaamde knoflooksaus:
    300 ml (magere) yoghurt
    150 ml frietsaus
    2 TL suiker
    snuf zout
    flinke snuf peper
    klein handje fijngehakte bieslook
    2 teentjes fijngehakte knoflook

    Roeren en smullen maar
    sangerdinsdag 17 juli 2007 @ 09:18
    tvp
    repeetdinsdag 17 juli 2007 @ 09:39
    Ik kook de knoflook tegenwoordig in de schil met de pasta mee en daarna in de saus. Je kunt het ook in de schil meebakken.Dan heb je ook minder last van de geur naar het schijnt.
    Nick-Name-dinsdag 17 juli 2007 @ 11:02
    Er staan hier werkelijk juweeltjes bij.
    Wat ik weleens doe is het volgende:
    Biefstuk bakken met veel peper(niet in prikken). Laten rusten in A.Folie
    Dan wat zout er over malen en dan.........Aan beide kanten VERSE Knoflook erover persen.
    -Mellow-dinsdag 17 juli 2007 @ 12:00
    de lekkerste knoflooksaus:
    half turkse yoghurt met 10%vet, half mayonaise
    een zooi knoflook
    peterselie
    kappertjes
    worcestersauce
    BliksemSchigtdinsdag 17 juli 2007 @ 13:01
    Morgen de Pollo Con Ajo eens proberen .
    Vanyeldinsdag 17 juli 2007 @ 14:13
    Ik vind knoflooksaus altijd lekkerderder met geklopte slagroom (ongezoet natuurlijk) en een beetje geraspte/fijngesneden komkommer. Niet zo veel dat het tzaziki wordt, maar gewoon lekker voor de frisse bite.
    Drupje tabasco is ook altijd fijn.
    xxjosjexwoensdag 18 juli 2007 @ 09:05
    Iemand hier al wezen eten??
    http://www.garlicqueen.nl/
    DarkElfwoensdag 18 juli 2007 @ 09:31
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 20:48 schreef Curiosity het volgende:
    Pollo Con Ajo (4 pers)


  • 8 stukken kip - geen filet of drumsticks, liefst kipbraadstukken van middelmatige grootte
  • ong. 25/30 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
  • zout
  • rode peper
  • tijm
  • laurier
  • paprikapoeder
  • grof gesneden rauwe aardappelen


    kip kruiden met zout, peper, tijm, paprikapoeder en laurier... flink kruiden

    flinke laag olijfolie/zonnebloemolie in de braadpan of wok
    kip licht aanbraden tot alles lichtbruin gekleurd is

    Kip overhevelen in ovenschaal (tenzij gebruikte braadpan ook in de oven kan), met olie en al. Alle knoflooktenen en de aardappelen toevoegen.
    schaal/pan in voorverwarmde oven (160 graden) zetten, tot de kip goed gekleurd is en uit elkaar valt
    (+/- 1 uur)

    serveren met stokbrood en/of een frisse salade, de knoflook uitsmeren op je stokbrood, hmmmmm
  • Oh dit gaan we een keer maken
    PeRiwoensdag 18 juli 2007 @ 09:32
    quote:
    Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
    Iemand hier al wezen eten??
    http://www.garlicqueen.nl/
    Ik heb naar het menu ziten loeren, maar ik vind het niet echt lekker klinken allemaal. Komt misschien ook omdat ik de helft van de dingen die op het menu staan, niet eet.
    ColdFeetwoensdag 18 juli 2007 @ 11:27
    Ik heb eergisteren tomatensaus gemaakt met o.a. 4 bollen knoflook, een fles witte wijn en 5 blikken tomaten.
    Zalig
    gekkehoedenmakerwoensdag 18 juli 2007 @ 11:55
    quote:
    Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
    Iemand hier al wezen eten??
    http://www.garlicqueen.nl/
    Ik ben naar de Rotterdamse variant geweest, Look, en ik heb echt heerlijk gegeten.
    MarkDeMagiërwoensdag 18 juli 2007 @ 12:50
    quote:
    Op woensdag 18 juli 2007 11:27 schreef ColdFeet het volgende:
    Ik heb eergisteren tomatensaus gemaakt met o.a. 4 bollen knoflook, een fles witte wijn en 5 blikken tomaten.
    Zalig
    Wil je je receppie plaatsen? Ben altijd in voor variaties op de tomatensaus, zeker als het met veel knoflook is....
    PeRiwoensdag 18 juli 2007 @ 18:09
    Pollo Con Ajo staat in de oven .
    Mini_rulezdonderdag 19 juli 2007 @ 22:51
    Daarstraks weer een lekker knoflooksausje gemaakt, staat nu in te trekken.
    Eerder vanavond gekruid gehakt gegeten, ook met een paar teentjes knoflook. Als we toch al stinken, doen we het meteen goed.
    #ANONIEMvrijdag 20 juli 2007 @ 15:52
    Vorige week geloof ik gemaakt:


    Eerst een paar uur in het water laten trekken: 2 preien fijngesneden, paar bollen knoflook uitgeperst en geplette peperbolletjes.
    Daarna de mosselen erin laten koken
    HMaster-IIwoensdag 25 juli 2007 @ 13:40
    quote:
    Op vrijdag 1 juni 2007 09:07 schreef xxjosjex het volgende:
    Knoflooksoep? Iemand al geprobeerd??
    Ja een Kom gehad in Tjechië... Was eigenlijk Knoflook met bouillon.
    Na een uurtjes kwam de knoflook geur uit alle poriën naar buiten (mede vanwege de hitte overdag). Ik heb nog nooit iemand zo kwaad gehad in de auto vanwege het knoflook aroma. (Had meteen m'n ex de auto uit moeten trappen, maar dat terzijde)

    Ik moet toch maar eens op zoek naar een goed Knoflooksoep recept.
    Tevens tuvupuh
    Vanyelwoensdag 25 juli 2007 @ 14:05
    De basis van lekkere knoflooksoep is heel simpel: ong. een bol per persoon en lekker lang laten koken, zodat de smaak zacht wordt. Kruidenbuiltje meekoken, binden kan (ja heus) met mayo.
    Als topping een beetje shoarma erover voor het jolige effect maakt al een prima soepie
    #ANONIEMwoensdag 25 juli 2007 @ 14:12
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 14:05 schreef Vanyel het volgende:
    De basis van lekkere knoflooksoep is heel simpel: ong. een bol per persoon en lekker lang laten koken, zodat de smaak zacht wordt. Kruidenbuiltje meekoken, binden kan (ja heus) met mayo.
    Als topping een beetje shoarma erover voor het jolige effect maakt al een prima soepie
    Gaat dat niet schiften?
    Ripleywoensdag 25 juli 2007 @ 14:15
    quote:
    Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
    Iemand hier al wezen eten??
    http://www.garlicqueen.nl/
    Ja

    Heerlijk eten. De knoflook is veel, maar niet overheersend. Superlekker - ik ben een fan van de gamba's

    Ook leuk:je krijgt een button mee die je verexcuseert voor de knoflooklucht
    Blueswoensdag 25 juli 2007 @ 14:17
    quote:
    Op woensdag 18 juli 2007 11:27 schreef ColdFeet het volgende:
    Ik heb eergisteren tomatensaus gemaakt met o.a. 4 bollen knoflook, een fles witte wijn en 5 blikken tomaten.
    Zalig
    Receppieeeeeeeeee
    Gripperwoensdag 25 juli 2007 @ 14:20
    Ik heb nog een "paar" bolletjes kakelverse knof thuis liggen...

    Afgelopen zaterdag op de markt hadden ze bij een van de kraampjes mandjes knoflook staan. Vers geplukt, de walm kwam er vanaf. Ik krijg een hele mand natuurlijk nooit op, dus ik vroeg of ik ook 2 bollen mee kon krijgen. Een mandje was 4 euro, en met even omrekenen mocht ik dan 20 cent per bolletje betalen. Na even prutsen aan het netje zei de marktkoopman: Weet je wat? 40 cent, heb je de hele mand. Alsjeblieft!


    het spul is nog helemaal zacht en vers, en een deel van de bollen was vies en beschimmeld. Toch nog 32 bollen kunnen redden, waarvan ik er 16 aan mn moeder heb gegeven. De rest kan ik denk ik maar het beste drogen om ze niet te laten bederven he? Ophangen aan touwtjes in de zon ofzo? het ruikt nu nog zo sterk dat ik ze niet in huis kan bewaren, maar ik neem aan dat de knoflookgeur na het drogen al heel wat minder sterk zal zijn...

    Zo, dat was een uitgebreide tvp, om de recepten die hier staan eens te gaan proberen.
    Nembrionicwoensdag 25 juli 2007 @ 14:23
    TerugVindPers

    Eten bij de Garlic Queen was trouwens erg lekker
    Maar sla het draadjesvlees/stoofpot over. Dat is één grote kruidnagel en geen knoflook.

    Maar de knoflooksoep, de Porto Bello bijvoorbeeld waren verukkelijk!
    #ANONIEMwoensdag 25 juli 2007 @ 16:13
    Oei zat even te googlen op knoflooksoep en kwam bij deze site terecht http://www.alken.nl/garlic/
    Echt veel gerechten met knoflook staan erop
    Pearl22woensdag 25 juli 2007 @ 17:14
    Gehakte jonge verse knoflook in de tomatensalade .
    Pearl22woensdag 25 juli 2007 @ 17:16
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 16:13 schreef SeaOfLove het volgende:
    Oei zat even te googlen op knoflooksoep en kwam bij deze site terecht http://www.alken.nl/garlic/
    Echt veel gerechten met knoflook staan erop
    Fijne site .
    Vanyelwoensdag 25 juli 2007 @ 18:49
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 14:12 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Gaat dat niet schiften?
    Geen uur doorkoken nadat je de mayo erin hebt gegooid. Dan: nee.
    Ik heb het wel eens zo gegeten en geen schiftje aan de lucht.
    #ANONIEMwoensdag 25 juli 2007 @ 19:41
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 18:49 schreef Vanyel het volgende:

    [..]

    Geen uur doorkoken nadat je de mayo erin hebt gegooid. Dan: nee.
    Ik heb het wel eens zo gegeten en geen schiftje aan de lucht.

    oké dan

    Heb vanaaf dus knoflooksoep gemaakt, naar een receptje van de site die ik eerder noemde.

    En het was echt verrukkelijk

    Ingredienten:

    10-12 teentjes knoflook
    1 l runderbouillon
    1/4 l slagroom
    1 eetlepel maizena
    peper en zout
    handvol croutons
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:
    Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen
    Tel_Rwoensdag 25 juli 2007 @ 20:33
    Heeft iemand dit al eens geprobeerd?

    http://www.etenengenieten(...)ker_stinken.html?p=2
    Nembrionicwoensdag 25 juli 2007 @ 20:48
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]


    oké dan

    Heb vanaaf dus knoflooksoep gemaakt, naar een receptje van de site die ik eerder noemde.

    En het was echt verrukkelijk

    Ingredienten:

    10-12 teentjes knoflook
    1 l runderbouillon
    1/4 l slagroom
    1 eetlepel maizena
    peper en zout
    handvol croutons
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:
    Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen
    Klinkt lekker maar 1 ding begrijp ik niet helemaal.
    Je kookt eerst de knoflook. Gewoon in water? En dat water gooi je weg daarna? Of zie ik het verkeerd
    ColdFeetwoensdag 25 juli 2007 @ 21:37
    SoL, lekker bezig! Wordt het niet erg lobbig van maizena?

    Als rasechte knoflookfanaat moet ik dit natuurlijk ook een keertje gaan proberen
    #ANONIEMwoensdag 25 juli 2007 @ 21:47
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 20:48 schreef Nembrionic het volgende:

    [..]

    Klinkt lekker maar 1 ding begrijp ik niet helemaal.
    Je kookt eerst de knoflook. Gewoon in water? En dat water gooi je weg daarna? Of zie ik het verkeerd
    Yepz, dacht eerst nog van zal ik het bij de bouillon doen, maar aangezien ik dit nog nooit eerder gemaakt en geproefd had, besloot ik me voor de verandering eens aan het recept te houden.

    En dat water waar die knoflook in gekookt heeft is idd niet nodig. De soep was heerlijk van smaak, en m.i. zou het dan te krachtig naar knoflook smaken, zover 't dat al niet deed

    De volgende keer neem ik alleen wel 50ml minder room, vond het iets te melkerig ruiken, wat je er overigens niet vanaf proefde.
    #ANONIEMwoensdag 25 juli 2007 @ 21:48
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 21:37 schreef ColdFeet het volgende:
    SoL, lekker bezig! Wordt het niet erg lobbig van maizena?

    Als rasechte knoflookfanaat moet ik dit natuurlijk ook een keertje gaan proberen
    Ik weet niet wat je met lobbig bedoelt, maar ik merkte niks van de maizena verder
    ColdFeetwoensdag 25 juli 2007 @ 22:11
    quote:
    Op woensdag 18 juli 2007 12:50 schreef MarkDeMagiër het volgende:

    [..]

    Wil je je receppie plaatsen? Ben altijd in voor variaties op de tomatensaus, zeker als het met veel knoflook is....
    Ja weet je, 't is niet echt een recept ofzo

    iets van: 4 bollen knoflook pellen en een beetje hakken.

    Aanfruiten in wat olijfolie. beetje tijm, salie en oregano erbij (zuunig met de salie, dat kan behoorlijk gaa overheersen.

    Dan een halve fles wijn erbij, beetje laten inkoken, nog n beetje erbij... tot de fles leeg is en je maar heel weinig vloeistof overhebt. (stiekem kun je natuurlijk prima de hele fles er tegelijk doorgooien, maar hee, zie pastasauzentopic: voor de therapeutische werking moet je af en toe even wat erbij gooien in de pan )

    Dan tomaten erbij, uit blik (ik zeef ze altijd even, wat ik vind die steelaanzet of hoe dat heet, en de pitjes, zo viezig. Maar wat jij leuk vindt hoor....). 4, 5, 6 blikken, het luistert niet zo nauw. Best veel in ieder geval.

    dan een pot geroosterde paprika's erbij en wat zout of vegeta, en pruttelen met die hap. Lekker laten inkoken, jeweetwel. Tot het een fijne dikke saus is.

    Op t eind even proeven. Als ie te zuur is (hangt af van de wijn die je gebruikt) wat suiker of honing erbij.

    Zwarte peper erover malen, een handje basilicum erdoor, klaaaaaar.

    Ik vries dan een paar porties in.

    Lekker: spekkies uitbakken, courgette, paprika en rode ui beetje zacht bakken, saus erbij, handje zwarte olijven erbij. Mjum. Let wel: natuurlijk niet je pasta verdrinken in saus gewoon lekker een bescheiden hoeveelheid.
    Kan ook op de pizza, trouwens. No problemo.

    Bertolli knoflooksaus may now kiss my feet
    Farenjizaterdag 28 juli 2007 @ 17:48
    Heeft iemand wel eens knoflookijs geprobeerd? Lijkt me echt geniaal!
    D-BaZzmaandag 30 juli 2007 @ 14:29
    Laatst gemaakt en het was zeker de moeite waard! Zoet ijs met een duidelijke knoflooknasmaak. Overigens dit recept ervoor gebruikt.
    Farenjimaandag 30 juli 2007 @ 20:35
    quote:
    Op maandag 30 juli 2007 14:29 schreef D-BaZz het volgende:
    Laatst gemaakt en het was zeker de moeite waard! Zoet ijs met een duidelijke knoflooknasmaak. Overigens dit recept ervoor gebruikt.
    Daar gaan 2 teentjes knoflook in, in het recept in mijn post een hele bol!
    Susanne81dinsdag 31 juli 2007 @ 14:10
    Afgelopen kerst heb ik gepofte knoflookbollen als voorgerecht geserveerd. Gewoon in tweeen gesneden en met een klein lepeltje erbij. Was erg lekker. De smaak is veel zachter en ook de strucuur veranderd. Het deed me een beetje aan aardappel denken maar dan met veel meer smaak.
    Puckzzzdinsdag 31 juli 2007 @ 14:20
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 00:54 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Klopt, zie dit artikel
    ik heb net een hele fles op gebruikt van zelfgemaakte knoflook olie, en er staat er nu weer een nieuwe klaar waar ik al van heb gebruikt. maar na het lezen van dit artikel gooi ik 'm toch maar leeg

    OT iemand een goed recept voor knoflook-cremesoep?
    Isegrimdinsdag 31 juli 2007 @ 14:22
    Knoflook is

    Tijdje terug gegeten bij 'Look', een knoflookrestaurant hier in Rotterdam. Was heerlijk!!!
    Puckzzzdinsdag 31 juli 2007 @ 14:37
    quote:
    Op dinsdag 31 juli 2007 14:20 schreef Puckzzz het volgende:

    [..]

    ik heb net een hele fles op gebruikt van zelfgemaakte knoflook olie, en er staat er nu weer een nieuwe klaar waar ik al van heb gebruikt. maar na het lezen van dit artikel gooi ik 'm toch maar leeg

    OT iemand een goed recept voor knoflook-cremesoep?
    jezelf quoten is zó not done

    maargoed ik had al op quote geklikt en mijn reactie geplaatst en pas daarna het topic verder gelezen. ik gooi de fles dus niet leeg, maar doe er wat citroenstukjes bij. dat zal wel voldoende zijn denk ik (op zich ook wel een lekkere tegenhanger denk ik )
    SiGNedinsdag 31 juli 2007 @ 15:29
    quote:
    Op dinsdag 31 juli 2007 14:20 schreef Puckzzz het volgende:

    [..]

    ik heb net een hele fles op gebruikt van zelfgemaakte knoflook olie, en er staat er nu weer een nieuwe klaar waar ik al van heb gebruikt. maar na het lezen van dit artikel gooi ik 'm toch maar leeg

    OT iemand een goed recept voor knoflook-cremesoep?
    het gaat alleen om stukken knoflook in de olie, als je alleen de olie in een fles hebt kan je ook geen last van botulisme krijgen.
    Ik heb hier ook een fles zelfgemaakte knoflookolie staan maar daar zit verder geen knoflook meer in (knoflook in olie gekookt, van de knoflook knoflookpuree gemaakt en de overgebleven olie in een fles gedaan)
    Puckzzzdinsdag 31 juli 2007 @ 15:36
    quote:
    Op dinsdag 31 juli 2007 15:29 schreef SiGNe het volgende:

    [..]

    het gaat alleen om stukken knoflook in de olie, als je alleen de olie in een fles hebt kan je ook geen last van botulisme krijgen.
    Ik heb hier ook een fles zelfgemaakte knoflookolie staan maar daar zit verder geen knoflook meer in (knoflook in olie gekookt, van de knoflook knoflookpuree gemaakt en de overgebleven olie in een fles gedaan)
    ik heb een volle bol knoflook in de olie gedaan samen met tijm. dat laat ik er altijd inzitten. ik wist het dus ook totaal niet, maar bij de vorige fles is het ook gewoon goed gegaan. voor alle zekerheid doe ik er nu wel wat citroen door. (ik eet die knoflook trouwens niet, die in die fles zit)

    ik heb nog twee flessen zelfgemaakte kruidenolie staan, maar daar zit geen knoflook door. ik hoop alleen wel dat de ingredienten die daar inzitten ook niet kunnen leiden tot enge aandoeningen
    sampoodinsdag 31 juli 2007 @ 17:00
    Mmmmm. Wat smaakt die boterham die ik nu eet toch lekker als je tegelijkertijd een beetje op CUL zit te lezen.

    Over een uur of twee zijn de kippenpoten ontdooit en kan ik ook "proper" beginnen te koken.
    Pietverdrietdinsdag 31 juli 2007 @ 17:20
    quote:
    Op dinsdag 31 juli 2007 17:00 schreef sampoo het volgende:
    Mmmmm. Wat smaakt die boterham die ik nu eet toch lekker als je tegelijkertijd een beetje op CUL zit te lezen.

    Over een uur of twee zijn de kippenpoten ontdooit en kan ik ook "proper" beginnen te koken.
    Leg ze in een plastic zak in een bak met koud water, dan ontdooien ze veel sneller.
    Geen warm water gebruiken.
    lemonlimedinsdag 31 juli 2007 @ 18:37
    Hier een heerlijk recept voor knoflookolie, echt fantastisch door een dressing of door aardappelpuree. Het heet officieel Thaise gekarameliseerde olie, uit het boek 'Sausen & Salsa's' van Oded Schwartz (erg mooi boek!!).

    -150 gram sjalotten, fijngesneden
    - 10 tenen knoflook, fijngesneden
    - 5 cm verse gember, geraspt
    - 1-2 thaise pepers, verse of gedroogde rawit, geplet
    - 1 liter olie

    Alle ingeredienten 15-20 minuten zachtjes in de olie fruiten tot de sjalotten goudbruin en knapperig zijn. Van het vuur af en laten afkoelen. Onmiddelijk gebruiken of filteren door een gaasdoek en bewaren in gesteriliseerde fles. Ongeveer 6 maand houdbaar. Het sjalottenmengsel niet weggooien, dat is een maandje houdbaar in de koelkast en lekker door de sla of stoofpot.
    Gripperdinsdag 7 augustus 2007 @ 10:41
    quote:
    Op dinsdag 31 juli 2007 18:37 schreef lemonlime het volgende:
    Hier een heerlijk recept voor knoflookolie..
    <knip>
    Dat moet ik toch nog eens goed proberen te doen, de laatste keren dat ik een kruidenolie wilde maken was het al binnen een paar weken bedorven....
    Puckzzzdinsdag 7 augustus 2007 @ 11:00
    quote:
    Op dinsdag 7 augustus 2007 10:41 schreef Gripper het volgende:

    [..]

    Dat moet ik toch nog eens goed proberen te doen, de laatste keren dat ik een kruidenolie wilde maken was het al binnen een paar weken bedorven....
    de recepten die ik heb komen uit kruidenboeken. Alledrie boeken zeggen dat je de olie in een goed afgesloten fles in een donkere omgeving moet plaatsen en dan twee weken laten trekken. Elke dag de fles een keertje goed omdraaien en een beetje schudden. Na twee weken is de olie klaar voor gebruik. Daar staat dus niets van koken en de gevaren van knoflook in. Ik heb de olie ook zo gemaakt, hij was heerlijk en we leven nog steeds

    toch ben ik ineens wat huiverig geworden met het gebruik van de nieuwe fles...damn had ik dat artikel maar niet gelezen
    Innocencedinsdag 7 augustus 2007 @ 20:03
    Hoe bewaren jullie eigenlijk knoflook? het is nu al de zoveelste keer dat ik in een keukenkastje kijk en de bollen helemaal verrot zijn, dus volgensmij doe ik iets fout...
    Pietverdrietdinsdag 7 augustus 2007 @ 20:27
    quote:
    Op dinsdag 7 augustus 2007 20:03 schreef Innocence het volgende:
    Hoe bewaren jullie eigenlijk knoflook? het is nu al de zoveelste keer dat ik in een keukenkastje kijk en de bollen helemaal verrot zijn, dus volgensmij doe ik iets fout...
    Bij mij liggen er gewoon een paar bolletjes op de vensterbank, naast de rozemarijn en de basilicum.
    Puckzzzwoensdag 8 augustus 2007 @ 09:52
    bij mij liggen ze in de fruitschaal, ik vind knoflook nl best decoratief
    Isegrimwoensdag 8 augustus 2007 @ 18:02
    Die van mij liggen gewoon in een bakje in de kast. Verrotten doen ze niet.
    Innocencewoensdag 8 augustus 2007 @ 18:49
    Dan moet ik gewoon maar nog meer knoflook gaan eten.
    Anubis1984zaterdag 18 augustus 2007 @ 18:50
    Even een ordinaire rotkick, knoflook verdient alle hulde

    De pollo con ajo staat nu in de oven, as we speak. Ik ben absoluut geen keukenprinses, heb het pas net geleerd, maar oh wat zag dit er goed uit zeg! Ben trots op mezelf. Op deze manier ga ik koken echt heel leuk vinden.

    Bedankt voor het recept dus, en er zullen vast nog wel meer lekkere gerechten zijn met knoflook toch? Dus, topic weer nieuw leven inblazen? Dan kan deze keukenamateur aan het werk
    Dreuzeldinsdag 21 augustus 2007 @ 00:29
    tvp
    Hoi_Piepeloidinsdag 21 augustus 2007 @ 00:46
    Knoflook
    Aangezien mamalief niet kan koken zal ik maar eens een keer een paar van deze receptjes uitproberen!
    #ANONIEMdinsdag 21 augustus 2007 @ 16:33
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]


    oké dan

    Heb vanaaf dus knoflooksoep gemaakt, naar een receptje van de site die ik eerder noemde.

    En het was echt verrukkelijk

    Ingredienten:

    10-12 teentjes knoflook
    1 l runderbouillon
    1/4 l slagroom
    1 eetlepel maizena
    peper en zout
    handvol croutons
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:
    Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen
    Grmbl... ben vergeten maizena te halen en verse peterselie. Gebruik dan maar gedroogde peterselie...maar zou het een gemis zijn als de soep iets minder gebonden is?? Hellup
    Stereotomydinsdag 21 augustus 2007 @ 16:41
    Je kunt ook havermout, blokjes kruimige aardappels of stukjes brood gebruiken om het te binden. Alles met zetmeel dus. Niet zo goed als maizena en op eigen risico....
    Innocencedinsdag 21 augustus 2007 @ 17:28
    quote:
    Op dinsdag 21 augustus 2007 16:33 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Grmbl... ben vergeten maizena te halen en verse peterselie. Gebruik dan maar gedroogde peterselie...maar zou het een gemis zijn als de soep iets minder gebonden is?? Hellup
    Binden kan ook met wat bloem opgelost in water. Alleen teveel proef je al snel.
    #ANONIEMdinsdag 21 augustus 2007 @ 17:41
    Ik zie hier alleen maar Brinta en zelfrijzend bakmeel in de kastjes

    Dus het wordt een wat minder gebonden soepje...boeiend, ik heb ookal geen croutons, verse perselie en een staafmixer of keukenmachine is er ookal niet te vinden

    We hebben genoeg te eten vanaaf dus dat komt sowieso goed.

    But anywayzzz....tnx allebei
    Puckzzzwoensdag 22 augustus 2007 @ 18:32
    Zo ik heb ook net die soep op. het was echt verrukkelijk!!

    Ik heb een paar dingen anders gedaan. die 10 teentjes knoflook zijn er 20 geworden
    i.p.v. op smaak maken met zout heb ik ansjovis met een beetje soep erbij met de staafmixer gepureerd. en i.p.v. runderbouillon heb ik runderfond gebruikt.

    het was echt smullen, ik heb twee grote kommen op
    *stinkt*
    DarkElfwoensdag 22 augustus 2007 @ 22:03
    vanavond gemaakt en het was echt heel erg lekker:
    quote:

    Franse knoflook-broodsoep

    Ingrediënten

    4 sneetjes oud witbrood
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    6 tenen knoflook, gesnipperd
    1 liter kruidenbouillon
    1-2 eidooiers
    zout, versgemalen peper
    nootmuskaat
    2 grote geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes
    50 g geraspte gruyère
    2 eetlepels peterselie, fijngehakt
    1 stokbrood

    Bereiding
    Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn.
    Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan.
    Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.
    Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is.
    Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep.
    Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe.
    Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken.
    Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

    Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden.
    Strooi de gruyère en peterselie erover.
    Serveer met plakjes stokbrood, eventueel knapperig bruingebakken in olijfolie.
    Puckzzzwoensdag 22 augustus 2007 @ 23:48
    gruyère
    bokudonderdag 23 augustus 2007 @ 10:53
    quote:
    Op woensdag 18 juli 2007 11:55 schreef gekkehoedenmaker het volgende:

    [..]

    Ik ben naar de Rotterdamse variant geweest, Look, en ik heb echt heerlijk gegeten.
    Ik ben gisteravond samen met mijn vriendin en wat vrienden ook naar Look geweest en ik kan het iedereen die van knoflook houd echt aanraden.

    Oh ja bij 1 van de gerechten zat gekarameliseerde (spelling?) knoflook, heel erg lekker maar heeft iemand enig idee hoe je zoiets maakt?
    Susanne81woensdag 29 augustus 2007 @ 09:52
    Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
    ColdFeetwoensdag 29 augustus 2007 @ 10:01
    En, is die roze knoflook nou ook substantieel anders dan 'gewone' witte?

    Ik vind het wel een grappig apparaat, die knoflookmolen, maar wel een beetje duur. Ik moet zeggen, meestal hak ik het gewoon. Leuk klusje vind ik dat.
    Ik zag laatst bij de AH zo'n knoflookrollertje liggen (om te pellen dus), echt grappig zeg, dat gaat echt heel erg makkelijk. Ze waren daar iets van 2/3 euro in de bonus, bij jouw online shopje iets duurder.

    Nieuwe knoflookrecepten heb ik niet, wel wil ik even melden dat mijn gemiddelde op 2 a 3 tenen per dag ligt tegenwoordig
    Puckzzzwoensdag 29 augustus 2007 @ 10:13
    dat rollertje lijkt me wel handig ja. kan je die ook zonder AH bonuszooi ergens kopen?

    die molen hoeft voor mij niet.
    ik plet de knoflook altijd door mijn mes erop te leggen en er een flinke klap op te geven, daarna ff lekker hakkehakkehakke (lekker afreageren)
    ColdFeetwoensdag 29 augustus 2007 @ 11:23
    quote:
    Op woensdag 29 augustus 2007 10:13 schreef Puckzzz het volgende:
    dat rollertje lijkt me wel handig ja. kan je die ook zonder AH bonuszooi ergens kopen?

    die molen hoeft voor mij niet.
    ik plet de knoflook altijd door mijn mes erop te leggen en er een flinke klap op te geven, daarna ff lekker hakkehakkehakke (lekker afreageren)
    Op die website 2 posts boven die van jou kun je m voor 4 euro bestellen, en kookwinkels hebben ze, in knoflookbolvorm, ook liggen. DOK in Den Haag iig wel

    Ja, hakken is leuk. Knoflookgeur aan je handen is ook vind ik.
    Heel leuk is ook om pompoen in parten te snijden, dan veel knoflook hakken, in een bakje doen, er een grote slok olijfolie overheen gieten (eventueel peper, zout en salie erbij). Dan lekker met je handen de stukken pompoen inwrijven met de olie en in de oven roosteren. Zalig klusje is dat, zo'n lekker 'kook-gevoel', met je handen in de olie en knoflook
    xxjosjexwoensdag 17 oktober 2007 @ 09:42
    quote:
    Op woensdag 29 augustus 2007 09:52 schreef Susanne81 het volgende:
    Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
    Ik heb toevallig net die knoflookmolen besteld. Ben blij te lezen over je positieve ervaring.

    Wij neigde al naar die knoflookpuree-tubes van de AH omdat die knoflookpers zo rot werkte. Maar denk dat die roze knoflook uit de molen veel lekkerder is...

    Heb wel die mooie RVS versie genomen....Staat denk ik erg mooi bij de rest van de rvs keukenaccessoires (olie en azijn sprays)....
    gekkehoedenmakerwoensdag 17 oktober 2007 @ 11:33
    Maandag heb ik knoflooksoep gemaakt, met drie bollen knof. Ik stink er nu nog naar!
    Nembrionicwoensdag 17 oktober 2007 @ 11:44
    quote:
    Op woensdag 29 augustus 2007 09:52 schreef Susanne81 het volgende:
    Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
    Wat is het verschil tussen roze knoflook en gewone knoflook?
    xxjosjexwoensdag 17 oktober 2007 @ 12:07
    "Roze knoflook uit Lautrec geldt onder kenners en liefhebbers als de beste en lekkerste knoflook, en het is de enige -al sinds 40 jaar- met het Franse ‘Label Rouge’ kwaliteitsbewijs en de Europese bescherming ‘Indication Géographique Protégée’. Roze knoflook heeft grote, stevige en zeer geconcentreerde tenen."

    Dit is een stukje van de site. Over de smaak kan ik nog niks te zeggen want ik moet het nog proeven. Laat het even weten.....
    Martijn_77woensdag 17 oktober 2007 @ 18:52
    quote:
    Op woensdag 17 oktober 2007 11:33 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
    Maandag heb ik knoflooksoep gemaakt, met drie bollen knof. Ik stink er nu nog naar!
    Heb je het recept?
    gekkehoedenmakerwoensdag 17 oktober 2007 @ 22:46
    quote:
    Op woensdag 17 oktober 2007 18:52 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Heb je het recept?
    Knoflooksoep
    (voor 4 personen, iets meer dan een liter)

    Ingrediënten:
    2 grote bollen knoflook
    2 rode uien
    6 sjalotjes
    Oud witbrood
    6 takjes peterselie
    5 takjes tijm
    4 takjes oregano
    2 verse laurierblaadjes
    1 liter groentebouillon
    200 ml melk
    100 ml room
    zout en peper, duh.

    Pel de knoflook en snipper de sjalotjes en de rode uien. Doe intussen wat boter in de pan en bak, op een hoog vuur, de uien bruin. Zet dan het vuur wat lager, doe de knoflook erbij en bak deze gedurende een half uur een beetje bruin.
    Maak ondertussen de groentebouillon klaar en verkruimel ongeveer 100 gram witbrood.
    Bind de kruiden samen (of speel vals, net als ik. Doe gewoon wat gedroogde kruiden in een thee-ei en hang dat in de soep) en doe deze samen met de groentebouillon in de soep.
    Breng het geheel nu aan de kook, doe de broodkruimels erbij en laat het geheel 20 minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen. Haal na de 20 minuten de kruiden eruit.
    Doe daarna de melk en de kookroom er doorheen en pureer de soep dan tot een glad geheel met de staafmixer of whatever!
    Breng op smaak met zout en peper.

    Ik maak meestal een dubbele portie.
    Nembrionicwoensdag 17 oktober 2007 @ 23:43
    quote:
    Op woensdag 17 oktober 2007 12:07 schreef xxjosjex het volgende:
    "Roze knoflook uit Lautrec geldt onder kenners en liefhebbers als de beste en lekkerste knoflook, en het is de enige -al sinds 40 jaar- met het Franse &#8216;Label Rouge&#8217; kwaliteitsbewijs en de Europese bescherming &#8216;Indication Géographique Protégée&#8217;. Roze knoflook heeft grote, stevige en zeer geconcentreerde tenen."

    Dit is een stukje van de site. Over de smaak kan ik nog niks te zeggen want ik moet het nog proeven. Laat het even weten.....
    Dat had ik al gelezen maar dat zegt me eigenlijk niets
    Nembrionicwoensdag 17 oktober 2007 @ 23:44
    die soep ga ik eens maken
    SiGNedonderdag 18 oktober 2007 @ 01:12
    Die rode uien heb je in 2 formaten, normale middelgrote uien en wat kleinere uien (iets groter dan sjalotjes) welke maat wordt er hier bedoeld?
    xxjosjexdonderdag 18 oktober 2007 @ 11:22
    quote:
    Op woensdag 17 oktober 2007 23:43 schreef Nembrionic het volgende:

    [..]

    Dat had ik al gelezen maar dat zegt me eigenlijk niets
    Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!
    gekkehoedenmakerdonderdag 18 oktober 2007 @ 11:45
    quote:
    Op donderdag 18 oktober 2007 01:12 schreef SiGNe het volgende:
    Die rode uien heb je in 2 formaten, normale middelgrote uien en wat kleinere uien (iets groter dan sjalotjes) welke maat wordt er hier bedoeld?
    Normale, middelgrote uien.
    Nembrionicdonderdag 18 oktober 2007 @ 12:12
    quote:
    Op donderdag 18 oktober 2007 11:22 schreef xxjosjex het volgende:

    [..]

    Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!
    Isegrimdonderdag 18 oktober 2007 @ 12:32
    Ik denk dat ik dit vanavond maar ga maken:

    http://www.alken.nl/garlic/rundvlees.html

    En dan met een lekkere aardappelpuree erbij.
    Nembrionicdonderdag 18 oktober 2007 @ 12:39
    quote:
    Op donderdag 18 oktober 2007 12:32 schreef Isegrim het volgende:
    Ik denk dat ik dit vanavond maar ga maken:

    http://www.alken.nl/garlic/rundvlees.html

    En dan met een lekkere aardappelpuree erbij.
    Dat...ziet....er.....erg.....ERG....lekker....uit....
    Must...get...ingredients....*kwijl*
    Isegrimdonderdag 18 oktober 2007 @ 12:41
    quote:
    Op donderdag 18 oktober 2007 12:39 schreef Nembrionic het volgende:

    [..]

    Dat...ziet....er.....erg.....ERG....lekker....uit....
    Must...get...ingredients....*kwijl*
    Ik denk wel dat ik het aantal knoflooktenen in het recept nog even ga upgraden.
    Nembrionicdonderdag 18 oktober 2007 @ 12:42
    Ja..een paar bolletjes

    -edit-

    wat voor boullion zouden ze bedoelen? Runder? Het staat er vaak niet bij. Uiterst irritant
    Isegrimdonderdag 18 oktober 2007 @ 12:43
    Inderdaad.
    Isegrimdonderdag 18 oktober 2007 @ 14:02
    quote:
    Op donderdag 18 oktober 2007 12:42 schreef Nembrionic het volgende:
    Ja..een paar bolletjes

    -edit-

    wat voor boullion zouden ze bedoelen? Runder? Het staat er vaak niet bij. Uiterst irritant
    Ik ga voor runderbouillon. Wel uit een blokje of potje ditmaal.

    Ik vergeet dus gewoon mijn boodschappenlijstje mee te nemen naar de winkel. Nog maar een keertje dus.
    Nembrionicdonderdag 18 oktober 2007 @ 14:23
    xxjosjexmaandag 29 oktober 2007 @ 10:22
    quote:
    Op donderdag 18 oktober 2007 11:22 schreef xxjosjex het volgende:

    [..]

    Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!
    Heb ondertussen de roze knoflook binnen en geproeft. Het zijn erg grote tenen en smaken heel sterk en scherp. Heb van een teen een bakje knoflooksaus gemaakt en het ruikt als een idioot, maar het smaakt verrukkelijk!!!
    Door het eten is ie ook heerlijk, zal ook snel eens van de recpeten die hier staan proberen.
    Nadeel, je ruikt de dag erna nog erg uit je mond ervan?!?!?!?!

    Wie heeft trouwens de uitzending van Rudolf gezien van zijn programma (ben de naam even kwijt) dat ie in het restaurant The Stinking Rose in Amerika was......Was van het weekend.
    Die chefkok was echt bezeten van knoflook. Ze gebruikte met nog een aantal vestigingen in een jaar 6 ton knoflook......
    Hij deed daar iig ook de knoflooktenen bakken in boter tot ze zacht werden en dat kon je zo op een broodje uitsmeren....Misschien een leuk idee ipv gewone knoflookboter met brood....
    Mirjammaandag 29 oktober 2007 @ 10:54
    ik heb die een stuk gezien, leuk programma wel btw
    die kok sprak echt vol passie over knoflook, leuk om te zien..
    xxjosjexmaandag 29 oktober 2007 @ 11:06
    quote:
    Op maandag 29 oktober 2007 10:54 schreef MissyMirjaM het volgende:
    ik heb die een stuk gezien, leuk programma wel btw
    die kok sprak echt vol passie over knoflook, leuk om te zien..
    Hehehehe ja, "Garlic is my life!!!"
    SiGNemaandag 29 oktober 2007 @ 18:08
    Het was geen 6 ton knoflook maar 60 ton
    En knoflook heel zacht in olie garen (20-30 minuten) is inderdaad heel lekker, je kan de tenen als ze gaar zijn (wel een sudderplaatje gebruiken, anders wordt de olie te heet) ook even blenderen, dan heb je knoflookpuree.
    De olie kan je in een flesje doen en dan heb je echt superlekkere knoflookolie.
    xxjosjexdinsdag 30 oktober 2007 @ 07:24
    Waaaaaaat nog meer, my bad?! Maargoed het is echt veel knoflook. Zal wel goed stinken in die keuken.....

    Ik ben trouwens erg tevreden met die knoflookmolen van Genius. Je snijd het onderkantje van de knoflookteen, je rolt em door zo'n ontveller. Velletje eraf en dump em in de molen in zijn geheel. Zelf die grote roze tenen passen erin. Nou als de pan opstaat en de olie heet is ga je draaien en draaien tot er mooie kleine vierkante stukjes knoflook uitkomen. En hij maakt em helemaal op, dus geen stukken zoals bij een knoflookpers....
    Je raakt geen een keer echt de knoflook aan, ja om em in de molen te doen dan. De vuile onderdelen in de afwasmachine en hoppa klaar....
    SiGNedinsdag 30 oktober 2007 @ 13:53
    Is ie ook een beetje goed met de hand af te wassen? Ik ben zelf m'n eigen vaatwasmachine...
    Muckdinsdag 30 oktober 2007 @ 14:20
    mijn vader kweekt zijn eigen knoflook
    oh men, wat is dat lekker
    BlaatschaaPdinsdag 30 oktober 2007 @ 14:28
    Oh man, ik krijg echt trek en inspiratie door dit topic.
    Puckzzzdinsdag 30 oktober 2007 @ 14:57
    m
    quote:
    Op maandag 29 oktober 2007 18:08 schreef SiGNe het volgende:
    Het was geen 6 ton knoflook maar 60 ton
    En knoflook heel zacht in olie garen (20-30 minuten) is inderdaad heel lekker, je kan de tenen als ze gaar zijn (wel een sudderplaatje gebruiken, anders wordt de olie te heet) ook even blenderen, dan heb je knoflookpuree.
    De olie kan je in een flesje doen en dan heb je echt superlekkere knoflookolie.
    wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
    Gripperdinsdag 30 oktober 2007 @ 15:45
    quote:
    Op dinsdag 30 oktober 2007 14:57 schreef Puckzzz het volgende:
    m
    [..]

    wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
    De keer dat ik dat probeerde was de knoflookolie binnen een week beschimmeld. Wat zou er dan fout zijn gegaan?
    SiGNedinsdag 30 oktober 2007 @ 16:11
    quote:
    Op dinsdag 30 oktober 2007 14:57 schreef Puckzzz het volgende:
    m
    [..]

    wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
    Misschien teveel olie gebuikt?
    quote:
    Op dinsdag 30 oktober 2007 15:45 schreef Gripper het volgende:

    [..]

    De keer dat ik dat probeerde was de knoflookolie binnen een week beschimmeld. Wat zou er dan fout zijn gegaan?
    Beschimmeld? hoe zag dat er uit?
    Olie kan er soms wel wat troebel uitzien maar het is dan niet beschimmeld o.i.d.
    Puckzzzdinsdag 30 oktober 2007 @ 16:30
    had je de tenen erin laten zitten Gripper?
    zou toch ook moeten kunnen volgens mij.

    de volgende fles ga ik toch op de oude vertrouwed manier maken hoor...gewoon een flinke hoeveelheid rauwe tenen in een liter olie. twee weken in de kelder en elke dag ff schudden.
    in ik weet niet hoeveel landen maken ze altijd hun knoflookolie van rauwe knoflook. ik neem het risico wel.

    als het mijn tijd is om te gaan, dan het liefst meurend naar knoflook
    xxjosjexdinsdag 30 oktober 2007 @ 16:42
    quote:
    Op dinsdag 30 oktober 2007 13:53 schreef SiGNe het volgende:
    Is ie ook een beetje goed met de hand af te wassen? Ik ben zelf m'n eigen vaatwasmachine...
    Je kan alle delen die vies worden helemaal uit elkaar halen dus ja hij is best goed met de hand te wassen hoor!
    Isegrimzaterdag 8 november 2008 @ 22:54
    Ik ga deze even kicken. Ik heb namelijk vandaag op de markt 'monobulbus' knoflook ontdekt. Dat zijn mini-knoflookjes die geen teentjes hebben. Je pelt ze en dan, hup, kun je meteen gaan hakken. Geen gerommel met teentjes ontvellen.

    Ik hou van knoflook. Maar niet van plakkerige vingers.
    RobinOokzaterdag 8 november 2008 @ 23:02
    Ik heb ze ook meestal in huis. Omdat ik toch grootverbruiker knoflook ben.
    Ze zijn ook extra leuk om te poffen, lijkt het wel

    MinderMutsigzaterdag 8 november 2008 @ 23:03
    Dit soort?


    Die zijn erg lekker. Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
    Isegrimzaterdag 8 november 2008 @ 23:15
    quote:
    Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
    Dit soort?
    [ afbeelding ]

    Die zijn erg lekker. Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
    Dat zijn ze inderdaad. Ik ben er instant fan van geworden.
    Isegrimzaterdag 8 november 2008 @ 23:16
    quote:
    Op zaterdag 8 november 2008 23:02 schreef RobinOok het volgende:
    Ik heb ze ook meestal in huis. Omdat ik toch grootverbruiker knoflook ben.
    Ze zijn ook extra leuk om te poffen, lijkt het wel

    [ afbeelding ]
    Dat heb ik nog nooit gedaan, knoflook poffen.
    Isegrimzaterdag 8 november 2008 @ 23:20
    Trouwens, paar weken geleden zit ik 's ochtends op mijn werk, zegt mijn collega (die drie meter verderop zit): "Ik ruik knoflook".

    Dat was ik dus.

    Wij eten véél knoflook.
    Nembrioniczondag 9 november 2008 @ 15:57
    quote:
    Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
    Dit soort?
    [ afbeelding ]

    Die zijn erg lekker. Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
    Ja deze hebben wij tegenwoordig ook. Bij de Bas vandaag. Smaakt echt prima en is precies goed op maat te snijden
    Deliahzondag 9 november 2008 @ 16:09
    Knoflook .
    Dandilionzondag 9 november 2008 @ 22:15
    quote:
    Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
    Dit soort?
    [ afbeelding ]

    Die zijn erg lekker. Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
    heb ik pas geleden gekocht bij de lidle, smaakt erg lekker!

    knoflook gata bij mij in bijna alle gerechten.
    aardappelpuree met knoflook is mijn favo!
    p_igletzondag 9 november 2008 @ 22:19
    Ja ik heb ze gisteren ook op de markt gekocht die monobulbus knoflook.
    Iemand nog extra leuke ideeetjes daarmee??
    UncleSamzondag 5 april 2009 @ 12:44
    Ik moet even dit topic omhoog schoppen om mensen te waarschuwen om niet de knoflookpers van de AH te kopen. Wat een onding is dat zeg!
    Zodra je een keer perst, zitten alle gaatjes verstopt, en komt het niet aan de onderkant er uit maar aan de bovenkant in je gezicht!
    Daarbij zitten er op het duwgedeelte niet van die bolletjes/staafjes die er voor zorgen dat de knoflook ook echt door de gaatjes heen wordt geperst, maar is dat gedeelte gewoon plat!

    Nou deze kan gelijk de rommelmarktdoos in (hoewel ik dan iemand anders opzadel met dit probleem.)
    -Mellow-zondag 5 april 2009 @ 13:16
    knoflookpersen zijn sowieso ondingen
    Mirjamzondag 5 april 2009 @ 13:17
    die van mij brak van de week teriwjl ik knoflook aan het persen was
    Isegrimzondag 5 april 2009 @ 13:22
    quote:
    Op zondag 5 april 2009 13:17 schreef Mirjam het volgende:
    die van mij brak van de week teriwjl ik knoflook aan het persen was
    Je moet natuurlijk ook geen knoflook persen met zo'n ding.
    Mirjamzondag 5 april 2009 @ 13:22
    quote:
    Op zondag 5 april 2009 13:22 schreef Isegrim het volgende:

    [..]

    Je moet natuurlijk ook geen knoflook persen met zo'n ding.
    knoflook pers --> knoflook persen
    hmm
    RobinOokzondag 5 april 2009 @ 13:51
    quote:
    Op zondag 5 april 2009 12:44 schreef UncleSam het volgende:Nou deze kan gelijk de rommelmarktdoos in (hoewel ik dan iemand anders opzadel met dit probleem.)
    Je kan 'm beter terug brengen naar AH.
    littledrummergirlzondag 5 april 2009 @ 15:47
    ik zag weer verse knoflook vind ik ook altijd wel lekker!
    Puckzzzmaandag 6 april 2009 @ 07:23
    gisteren een hele bol knoflook gepoft. Héérlijk!

    nu denk ik daar iets anders over
    Isegrimmaandag 6 april 2009 @ 07:35
    En je collega's waarschijnlijk ook.
    Puckzzzmaandag 6 april 2009 @ 07:50
    Tic-Tac Tic-Tac Tic-Tac Tic-Tac Tic-Tac Tic-Tac