SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Sorry, even geen tijd om plaatjes uit vorige topic te zoeken. Ik kwam alleen even snel mijn baksel van vandaag showen.
Brood met zaden en pitten uit Levine 1. Heeft tweede rijs vannacht in de koelkast gedaan. Errug lekker.
Er zit alleen wel een gat in...Beetje jammer van dat gat idd
Ik heb nog nooit succes gehad met rijzen in de koelkast, dus ik vind een heel goed resultaatZiet er mooi uit!quote:Op zondag 11 maart 2018 15:30 schreef Bleie het volgende:
Sorry, even geen tijd om plaatjes uit vorige topic te zoeken. Ik kwam alleen even snel mijn baksel van vandaag showen.
Brood met zaden en pitten uit Levine 1. Heeft tweede rijs vannacht in de koelkast gedaan. Errug lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Er zit alleen wel een gat in...douche-eendje
met pulletjesMooi Bleie!
Hier ook weer een productief weekend gehad.
Tarwebloem/speltmeel met vijgen en karwijzaad
Tarwebloem met 2 soorten kaas en zongedroogde tomaten.
Beide uit Levine deel 2mascara-klodder
make-up veegHet is toch weer de Patissier geworden, in een iets andere uitvoering was het ding weer te bestellenquote:Op maandag 19 februari 2018 10:35 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ah kijk. Iets met never change a winning team
Ik ga zo maar eens aan de slag met wat brood. Kaasbroodjes voor de leuk en een ander brood voor de rest van de week.
En net ook het, ik denk, eerste boek van Levine besteld want ik heb een heel stoer 6-pitsfornuis met oven van SMEG gekocht (zie pats hier met je nieuwe keukenspullen-topic in CUL voor fotootjes )
Hopelijk bak ik straks net zulke mooie broden en broodjes zoals jullie doen hier in het topicOp woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?douche-eendje
met pulletjesMooi havermoutkoekje!
Ik wil croissants gaan maken, welk recept zouden jullie daarvoor gebruiken?nou dan zou ik deze doen, ben je gelijk 3 dagen bezigquote:
https://www.weekendbakery(...)e-franse-croissants/Oh, dat wil ik ook weleens proberen. Heb je een recept?quote:Op zaterdag 24 maart 2018 14:32 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Het is weer bijna Pasen dus tijd voor duivekater, dit is brood met honing, steranijs en citroenrasp
[ afbeelding ]https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/duivewater/quote:Op zaterdag 24 maart 2018 21:02 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh, dat wil ik ook weleens proberen. Heb je een recept?
Deze heb ik aangehouden voor hoeveelheden. Recept gebruikt verse gist, dus even omrekenen als je gedroogde gebruikt. En dat papje hoeft ook nietzondag 25 maart 2018 @ 08:33:31 #17Molo
Völlig losgelöstWel nasty MI bij duivewaterquote:Op zondag 25 maart 2018 07:56 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/duivewater/
Deze heb ik aangehouden voor hoeveelheden. Recept gebruikt verse gist, dus even omrekenen als je gedroogde gebruikt. En dat papje hoeft ook nietOh how you'd have a happy life, if you did the things you likeoh die typo in link was me niet eens opgevallenquote:
Maar ik heb hele goede herinneringen aan Duivekater, vroeger moest ik voor familie naar de bakker hier om een bestelling mee naar oosten des lands te nemen maar die dingen zijn nog best duur.
Heerlijk met roomboterzondag 1 april 2018 @ 15:41:55 #19AnneX
Duivekater namen oom en tante mee uit Krommenie, als zij kwamen logeren in Den Haag.
Gister begonnen en vanochtend gebrunch’d met brioche.
http://www.kokenmetkarin.nl/2016/04/05/briochebloem/
Simpel te doen, zag eruit als op de plaatjes en smaakte voortreffelijk.
# boter - jam - hagelslag puur.
Heeft iemand anders zich al eens gewaagd aan brioche.
Of is dit té simpel?qltel
Meneer RewimoMooi brood op het plaatje, nog nooit gemaakt, toch eens proberen! Het recept bewaar ik dus maar even.quote:Op zondag 1 april 2018 15:41 schreef AnneX het volgende:
Heeft iemand anders zich al eens gewaagd aan brioche.
Of is dit té simpel?
Chinois is trouwens ook heel erg lekker. In Duitsland wordt dat al erg lang verkocht en daar kochten we dat vaak vroeger.ik heb ooit kleine brioches gemaakt, deeg zat zo vol met boter dat het lastig te verwerken wasquote:Op zondag 1 april 2018 15:41 schreef AnneX het volgende:
Heeft iemand anders zich al eens gewaagd aan brioche.
Of is dit té simpel?zondag 1 april 2018 @ 16:07:39 #23Kaneelstokje
Archbishop of BanterburyIk heb gisteren mijn eerste brood gebakken. Hij was smakelijk, maar niet helemaal gaar geworden.
Ik ga dit topic volgen voor tips en inspiratie.Emotionele exclusiviteit monogamie-adeptzondag 1 april 2018 @ 16:53:39 #24AnneX
Nu ben ik geen ervaren ( brood) bakker.quote:Op zondag 1 april 2018 15:58 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik heb ooit kleine brioches gemaakt, deeg zat zo vol met boter dat het lastig te verwerken was
75 gram boter vond ik wel meevallen, tóch?en 60 gram suiker slechts.
En een vleug vanille geproefd van een volwassen Madagascar vanille stokje: bijna een theelepel.
Beetje jammer Kaneelstokje.
Wat kun je anders doen?
Lag het aan de oven bijv.?jouw recept is niet het enige recept ter wereld hoor. Ik had 250 gr boter en 6 eierenquote:Op zondag 1 april 2018 16:53 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nu ben ik geen ervaren ( brood) bakker.
75 gram boter vond ik wel meevallen, tóch?en 60 gram suiker slechts.
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/brioches__ttes_39328zondag 1 april 2018 @ 17:06:25 #26AnneX
Wow...een pakje boter.quote:Op zondag 1 april 2018 16:59 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
jouw recept is niet het enige recept ter wereld hoor. Ik had 250 gr boter en 6 eieren
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/brioches__ttes_39328
Er zijn ( inderdaad) vele recepten te vinden.
Karin vertrouw ik altijd wel met simpel en smakelijk.zondag 1 april 2018 @ 17:30:04 #27Kaneelstokje
Archbishop of BanterburyHet is waarschijnlijk de oven.quote:Op zondag 1 april 2018 16:53 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nu ben ik geen ervaren ( brood) bakker.
75 gram boter vond ik wel meevallen, tóch?en 60 gram suiker slechts.
En een vleug vanille geproefd van een volwassen Madagascar vanille stokje: bijna een theelepel.
Beetje jammer Kaneelstokje.
Wat kun je anders doen?
Lag het aan de oven bijv.?
Ik merkte het ook met mijn boterkoek, en met mijn zandkoekjes.
Hoger zetten lukt niet, hij stond al op max.
Dus ik denk langer laten staan.Emotionele exclusiviteit monogamie-adeptzondag 1 april 2018 @ 19:01:01 #28cafca
Was het wel goed gerezen? Als het te vast is binnenin wordt het ook lastiger gaar. Anders langer erin laten inderdaad.quote:Op zondag 1 april 2018 17:30 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Het is waarschijnlijk de oven.
Ik merkte het ook met mijn boterkoek, en met mijn zandkoekjes.
Hoger zetten lukt niet, hij stond al op max.
Dus ik denk langer laten staan.Ik heb helemaal mijn brood vergeten........ietssssss te lange eerste rijs
Kijken of er nog iets te redden iszondag 1 april 2018 @ 19:41:19 #30cafca
Heb ik laatst ook een keer gehad... is niet meer goed gekomenquote:Op zondag 1 april 2018 19:35 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb helemaal mijn brood vergeten........ietssssss te lange eerste rijs
Kijken of er nog iets te redden isik zal het zien, het extra half uur van eerste rijs maar afgetrokken van de tweede. Staat net in de ovenquote:Op zondag 1 april 2018 19:41 schreef cafca het volgende:
[..]
Heb ik laatst ook een keer gehad... is niet meer goed gekomennou valt mee, best wat ovenspring nog en opengesprongen aan de zijkant zoals vaak bij busbroden bij mij. Hij is nog beetje te warm om te snijden maar eerste kapje smaakte goed (lichtbruin, uit Levine2)quote:Zo-is-dat
of nie dan?Zonnebloempitten brood uit Levines tweede boek
Helaas blijkt mijn gist aan t overlijden dus minder gerezen dan de bedoeling was, nu maar hopen dat de smaak prima is.
Mis m’n desem wel een beetje maar gelukkig is brood met gist bakken ook leukdouche-eendje
met pulletjesMooi zo is dat! Ik heb deze week voor het eerst een busbrood geprobeerd te maken, ik ben nog niet helemaal tevreden over de vorm
Vandaag een lading kaasbroodjes uit Levine deel 2
heb 2x deeg gemaakt, wat variaties op het recept uit het boek. Belegen kaas met zwarte olijven en parmezaanse kaas met oregano.
Morgen de kokos-macadamia broodjes met witte chocolade maken voor een babyshower. Komt nog foute roze en blauwe glittersuiker bovenop.
[ Bericht 0% gewijzigd door douche-eendje op 27-04-2018 19:21:31 ]Zo-is-dat
of nie dan?Oeh die zien er perfect uit! Sn klinken heel lekker! Ben ook erg benieuwd naar de babyshower broodjes, lekker kitschquote:Op vrijdag 27 april 2018 19:14 schreef douche-eendje het volgende:
Mooi zo is dat! Ik heb deze week voor het eerst een busbrood geprobeerd te maken, ik ben nog niet helemaal tevreden over de vorm
Vandaag een lading kaasbroodjes uit Levine deel 2
[ afbeelding ]heb 2x deeg gemaakt, wat variaties op het recept uit het boek. Belegen kaas met zwarte olijven en parmezaanse kaas met oregano.
Morgen de kokos-macadamia broodjes met witte chocolade maken voor een babyshower. Komt nog foute roze en blauwe glittersuiker bovenop.Ik ben laatst bij levine geweest voor een workshop brood bakken en daar hebben we een vloerbrood met sesamzaad gemaakt welke echt heerlijk was. Nu heb ik thuis het recept ook al een paar keer geprobeerd. Maar de broden blijven zo klein. Ze zien er verder prachtig uit maar gewoon klein. Wat zou hiervan de reden kunnen zijn?
Navragen zegt dat we precies hetzelfde recept hebben gebruikt op de workshop maar daar waren de broden.veel groter.
Oh en edit 2. Het gist dat ik gebruikte was nieuw gekocht in de ah want na de eerste poging dacht ik dat het gist misschien wel dood was
[ Bericht 15% gewijzigd door tetsuo-shima op 07-05-2018 14:07:46 ]qltel
Meneer RewimoEn behalve de apparatuur, kan de grondstof ook nog schelen. Er zijn veel verschillende soorten meel. Ik gebruikte eerst Duits volkoren van de Zuidmolen en kreeg daar een redelijk rijzend brood mee. Nu gebruik ik volkoren natuur (ook van de Zuidmolen) en dat rijst fantastisch, het scheelt echt enorm. En zelfs tussen 2 batches van hetzelfde meel kunnen nog verschillen optreden.Ja de ingrediënten had ik ook allemaal nieuw besteld bij de zuidmolej na de eerste keer idd omdat ik dat dus wilde uitsluiten. Maar misschien dat het kneden wel scheelt ja. Ik gebruik een Kenwood apparaat en zij een echte brooddeegkneefmachine.qltel
Meneer RewimoWelk meel gebruik je?quote:Op maandag 7 mei 2018 15:13 schreef tetsuo-shima het volgende:
Ja de ingrediënten had ik ook allemaal nieuw besteld bij de zuidmolej na de eerste keer idd omdat ik dat dus wilde uitsluiten. Maar misschien dat het kneden wel scheelt ja. Ik gebruik een Kenwood apparaat en zij een echte brooddeegkneefmachine.tawemeel van de zuidmolende melen/bloemen die ik gebruik zijn van de zuidmolen:quote:
- volkorenmeel
- donker moutmeel
- tarwebloem
- roggebloemja dat bedacht ik me ook toen ik het neergezet had, de precieze linkjes van het product zal ik even opzoeken en hier neerzettenquote:Op maandag 7 mei 2018 16:19 schreef qltel het volgende:
[..]
Okee, maar ze hebben ongeveer 20 soorten. Welke daarvan?volkoren tarwemeel
https://www.de-zuidmolen.(...)d/volkorentarwemeel/
moutmeel
https://www.de-zuidmolen.(...)rstemoutmeel-donker/
tarwebloem
https://www.de-zuidmolen.(...)it-brood/tarwebloem/
roggebloem
https://www.de-zuidmolen.(...)se-melen/roggebloem/
dit zijn de pakketten die ik gebruikt heb en dus ook nieuw besteld na de eerste poging.Als het platte pannenkoeken worden heb je te lang gewacht en deeg niet goed gevormd maar als brood klein blijft is hoeveelheid gluten of kneden meestal eerste om aan te denken.
Ik bak overigens al vrij lang en mijn brood is nooit zo mooi als dat van Levine of andere profi bakkers.
[ Bericht 0% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 07-05-2018 17:20:09 ]nou ja platte pannekoeken kan ik niet zeggen, maar ze zijn gewoon echt veel kleiner dan tijdens de workshop
dit was het resultaat:
https://imgur.com/a/Q08VEhI
de foto deed het niet, waarom weet ik niet, dus maar even een linkjeqltel
Meneer RewimoHet tarwemeel wat je besteld hebt is minder geschikt voor de broodbakmachine staat erbij. Mijn ervaring is dat het dan ook een lastiger te verwerken meel is.
Ik bestel altijd deze: https://www.de-zuidmolen.(...)ood/volkoren-natuur/ . Het voordeel daarvan is ook dat er al tarwemoutmeel (zorgt voor beter rijzen), tarwegluten (zorgt voor betere gluten) en ascorbinezuur/E300 oftewel vitamine C in zit die de gluten sterker maakt.
Ik bak hiermee vaak normaal tarwebrood en dat rijst echt de pan (eeeh, het blik) uit. Als je weer gaat bestellen, probeer het eens.
Uiteraard is goed kneden (zoals HaverMoutKoekje al zegt) een must, en ik heb dan wel het voordeel van een professionele planeetkneder. Maar als het niet mooi wordt is het nooit verkeerd om eens een andere soort meel te proberen.qltel
Meneer RewimoIk vind het mooie broden trouwens. (en de reden dat het niet werkt is omdat FOK! is geblokkeerd door imgur).quote:Op maandag 7 mei 2018 16:52 schreef tetsuo-shima het volgende:
nou ja platte pannekoeken kan ik niet zeggen, maar ze zijn gewoon echt veel kleiner dan tijdens de workshop
dit was het resultaat:
https://imgur.com/a/Q08VEhI
de foto deed het niet, waarom weet ik niet, dus maar even een linkjeik bak het af in de oven op de plaat, dus de laatste rijs is in de rijsmandjes, maar als jij zegt dat het wat lastiger meel is, dan kan het idd geen kwaad om eens een ander meel te bestellen. dank je voor de tip!
ja ik vind de broden ook erg mooi, alleen ja ze zijn gewoon anders helaas. maar nogmaals, dat andere meel is een goed iets om te proberen.maandag 7 mei 2018 @ 17:43:29 #53douche-eendje
met pulletjesBij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!quote:Op maandag 7 mei 2018 13:56 schreef tetsuo-shima het volgende:
Ik ben laatst bij levine geweest voor een workshop brood bakken en daar hebben we een vloerbrood met sesamzaad gemaakt welke echt heerlijk was. Nu heb ik thuis het recept ook al een paar keer geprobeerd. Maar de broden blijven zo klein. Ze zien er verder prachtig uit maar gewoon klein. Wat zou hiervan de reden kunnen zijn?
Navragen zegt dat we precies hetzelfde recept hebben gebruikt op de workshop maar daar waren de broden.veel groter.
Oh en edit 2. Het gist dat ik gebruikte was nieuw gekocht in de ah want na de eerste poging dacht ik dat het gist misschien wel dood was
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje .
Deze hadden jullie nog tegoed:
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
ziet er lekker uit hoor!
en ja ik ga de volgende keer de tip gebruiken met het andere meel, en ja mijn ovensteen is natuurlijk anders als haar ovensteen. ik ga het vooral even zoeken nu in het meel en in het kneden.qltel
Meneer RewimoIk heb nu een pizzasteen bovenin en onderin de oven, en dat scheelt echt enorm. Alleen al bij het verbranden aan de bovenkant van het brood, het brood kleurt nu veel gelijkmatiger.wat zijn die roze blauwe broodjes?quote:Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje .
Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]maandag 7 mei 2018 @ 19:07:53 #57douche-eendje
met pulletjesKokos, macadamia en witte chocolade-broodjes. Waren voor de babyshower van mijn schoonzusje.quote:Op maandag 7 mei 2018 18:51 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
wat zijn die roze blauwe broodjes?Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 19:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Stil hier
Vandaag weer desembroodjes gebakken met lijnzaad, sesam en havervlokken
[ afbeelding ]ja voor mijn doen goed gelukt vond ik. Meestal bak ik gedrochten die ik hier niet laat zien.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:25 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.
Smaak is altijd goed, en ik ben echt fan geworden van de wat stevigere structuur van zuurdesem
[ Bericht 0% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 09-06-2018 21:00:19 ]zaterdag 9 juni 2018 @ 20:48:48 #62mascara-klodder
make-up veegDamzzzzz wat kunnen jullie toch goed bakken
Eigenlijk moet ik dat echt eens gaan doorzetten. Heb een top-oven en boek van Levine.
Aantal jaren geleden was ik zo fanatiek in brood/broodjes bakkenOp woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?als de steen het probleem is ff naar de action een pizza steen van Jamie Oliver halen voor 8 euro ofzo. Ligt bij de BBQ spullenquote:Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje .
Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]Gewoon weer oppakken dan . Voordeel van broodbakken is dat je overgrote deel van de tijd gewoon met andere dingen bezig kan zijn.Ik heb vorig jaar ooit brood gebakken welke ik echt niet lekker vond. De structuur stond mij tegen
Gisteren een bakdag met een vriendin
-iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen
Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes
Hmmm, lekker allemaal! Behalve het sodabrood, kennelijk. Nog nooit gehad.
Hier staan hamburgerbroodjes in de koelkast voor lange tweede rijs. Morgen afbakken, en s avonds opeten.de geur vond ik al smerig tijdens het maken, het is niet mijn ding zeg maarquote:Op zaterdag 9 juni 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Hmmm, lekker allemaal! Behalve het sodabrood, kennelijk. Nog nooit gehad.
Hier staan hamburgerbroodjes in de koelkast voor lange tweede rijs. Morgen afbakken, en s avonds opeten.zondag 10 juni 2018 @ 00:00:24 #69Helsinki
Avec persévérance.Oooh, die bollen zien er heerlijk uit .quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vorig jaar ooit brood gebakken welke ik echt niet lekker vond. De structuur stond mij tegen
Gisteren een bakdag met een vriendin
-iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen
[ afbeelding ]
Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes
[ afbeelding ]
Zou ik het recept mogen?quote:Op zondag 10 juni 2018 00:00 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Oooh, die bollen zien er heerlijk uit .
Zou ik het recept mogen?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.zondag 10 juni 2018 @ 08:41:55 #71douche-eendje
met pulletjesSodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. Ingrediënten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg .quote:
Sodabrood werkt met een reactie van een zuur (meestal karnemelk) op baking soda, het blijft een redelijk compact, wat zurig brood. Ik heb het in Ierland veel gegeten, ik ben wel een liefhebber ervan.klopt het is makkelijk te maken maar hier is het echt de container in gegaan. Ik vind het echt niet lekker. Maar ik ben een vrij moeilijke brood eterquote:Op zondag 10 juni 2018 08:41 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Sodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. Ingrediënten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg .
Sodabrood werkt met een reactie van een zuur (meestal karnemelk) op baking soda, het blijft een redelijk compact, wat zurig brood. Ik heb het in Ierland veel gegeten, ik ben wel een liefhebber ervan.zondag 10 juni 2018 @ 08:45:28 #73douche-eendje
met pulletjesIk ook. Ik eet alleen zelfgemaakt broodquote:Op zondag 10 juni 2018 08:43 schreef Goitske het volgende:
[..]
Maar ik ben een vrij moeilijke brood eternou dat is het bij mij niet. Van de bakker is ook goed.quote:Op zondag 10 juni 2018 08:45 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik ook. Ik eet alleen zelfgemaakt brood
En gewoon lekkere broodjes
Maar bijv bananenbrood en soda brood gatverVoor de liefhebber het recept van het soda brood
Recept dat mijn collega altijd gebruiktSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.zondag 10 juni 2018 @ 09:00:21 #76douche-eendje
met pulletjesIk ben allergisch voor sesam dus ik kan nergens brood kopen wegens contaminatie/kruisbesmetting. Dus toem ben ik zelf maar gaan bakken .quote:Op zondag 10 juni 2018 08:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
nou dat is het bij mij niet. Van de bakker is ook goed.
En gewoon lekkere broodjes
Maar bijv bananenbrood en soda brood gatver
En @ sodabrood recept, zonder bakvorm lukt het ook als het goed is. Gewoon even vormen en in de oven.zondag 10 juni 2018 @ 09:13:17 #77bonke
pipo koeie
deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meerpies on joe toeconserveringsmiddelen gok ikquote:Op zondag 10 juni 2018 09:13 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]
deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meer
Hij is wel heel erg mooi gewordenqltel
Meneer RewimoVet erin. Ik meng bij brood wat lang goed moet blijven altijd 3% margarine (bakkersformule) door het deeg.quote:Op zondag 10 juni 2018 09:13 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]
deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meerzondag 10 juni 2018 @ 09:36:18 #80bonke
pipo koeiebij mij zit er roomboter in maar eigenlijk is dit brood dan nog alleen maar lekker als je hem dezelfde dag eetquote:Op zondag 10 juni 2018 09:28 schreef qltel het volgende:
[..]
Vet erin. Ik meng bij brood wat lang goed moet blijven altijd 3% margarine (bakkersformule) door het deeg.
nu lukt dit wel want als het brood klaar is doen we meestal een bbqtje dus dan raakt ie wel oppies on joe toezondag 10 juni 2018 @ 09:53:33 #81Bleie
Hamburgerbroodjes voor vanavond.
Mooi brood Bonke! Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?quote:Op zondag 10 juni 2018 09:53 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?qltel
Meneer RewimoIk heb vorige week een poging gedaan op de BBQ, maar dat brood was nogal donker.. Nouja, gewoon zwart, verkoold..
Binnenkort weer eens een poging doen, deze is vast te warm geworden.zondag 10 juni 2018 @ 09:58:04 #84Zo-is-dat
of nie dan?Oeh wat een lekkere dingen komen er voorbij!
Die witte bolletjes zien er echt perfect uit!
En sodabread vind ik ook echt niet lekker
En Bleie wat zullen dat fotogenieke hamburgers worden!
Hier gelukkig niet allergisch voor sesam maar alsnog zelf gebakkenwauw hoe snijd je die plakjes zo netjesquote:Op zondag 10 juni 2018 09:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oeh wat een lekkere dingen komen er voorbij!
Die witte bolletjes zien er echt perfect uit!
En sodabread vind ik ook echt niet lekker
En Bleie wat zullen dat fotogenieke hamburgers worden!
[ afbeelding ]
Hier gelukkig niet allergisch voor sesam maar alsnog zelf gebakkenooh wauw die zien er lekker uit!quote:Op zondag 10 juni 2018 09:53 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Hamburgerbroodjes voor vanavond.
Mooi brood Bonke! Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?
Ik ga misschien vanmiddag nog even kijken in de boeken van Robert van beckhoven die hier staan. En wacht vol smart om de Broodbijbel die ik gewonnen heb via Rutger baktHeb het ook ooit gemaakt uit nieuwsgierigheid. Maar echt een plakje was al lastig om weg te krijgen. Dus ik heb de rest meteen de vuilnisbak in gekieperd.quote:Op zondag 10 juni 2018 08:43 schreef Goitske het volgende:
[..]
klopt het is makkelijk te maken maar hier is het echt de container in gegaan. Ik vind het echt niet lekker. Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
Geef mij maar gistbrood of desem. Speaking of which. Toch maar begonnen met een tweede poging. De eerste keer icm ananassap. Nu gewoon sinaasappelsap.mag het wetenzondag 10 juni 2018 @ 15:08:15 #88Zo-is-dat
of nie dan?Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwEquote:Op zondag 10 juni 2018 10:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
wauw hoe snijd je die plakjes zo netjes
Die is echt geweldig!!ik heb deze daar moet het dan ook wel mee lukkenquote:Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE
Die is echt geweldig!!
https://cookinglife.nl/di(...)AdlF14waApyIEALw_wcBkan je met gemak nog een lijk in stukken zagen volgens mijquote:Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE
Die is echt geweldig!!zondag 10 juni 2018 @ 19:08:21 #91Bleie
De hamburgers waren heerlijk!
Ik heb ook een goed mes, maar kan toch niet zó netjes snijden. Ik zou het ook eigenlijk eens moeten laten slijpen, denk ik.zondag 10 juni 2018 @ 20:57:26 #92mascara-klodder
make-up veegDie is idd zo erg fijnquote:Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE
Die is echt geweldig!!Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?maandag 11 juni 2018 @ 10:59:18 #93Helsinki
Avec persévérance.quote:Op zondag 10 juni 2018 07:56 schreef Goitske het volgende:
[..]Dank! Dat opbollen, dat moet ik nog maar eens even zien maar ik denk dat ik ze zo ga maken . Alles in huis. (Gewone kristalsuiker, dat kan ook neem ik aan?)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.gewoon doenquote:Op maandag 11 juni 2018 10:59 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Dank! Dat opbollen, dat moet ik nog maar eens even zien maar ik denk dat ik ze zo ga maken . Alles in huis. (Gewone kristalsuiker, dat kan ook neem ik aan?)zondag 17 juni 2018 @ 07:16:53 #96bonke
pipo koeiebroodjes bakken kon je al zag ik
dus het is meer een smaak experiment
maar ze zien er lekker uitpies on joe toehet komt nog niet in de buurt van ui-kaasbroodjes. Voor mijn gevoel ging er toch veel ui doorheenquote:Op zondag 17 juni 2018 07:16 schreef bonke het volgende:
broodjes bakken kon je al zag ik
dus het is meer een smaak experiment
maar ze zien er lekker uitYessss een paar weken geleden heb ik de Broodbijbel gewonnen bij Rutger bakt. Helaas was de uitgeverij wat traag met verzenden maar hij is vandaag bezorgd!
dinsdag 19 juni 2018 @ 20:33:10 #100Goitske
Het boek is echt de moeite waard. Goede uitleg, leuke recepten. Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan. Helaas morgen wat andere dingen die moeten
Forum Opties Forumhop: Hop naar: