abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 7 mei 2018 @ 17:16:47 #51
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_178993876
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 16:52 schreef tetsuo-shima het volgende:
nou ja platte pannekoeken kan ik niet zeggen, maar ze zijn gewoon echt veel kleiner dan tijdens de workshop
dit was het resultaat:
https://imgur.com/a/Q08VEhI

de foto deed het niet, waarom weet ik niet, dus maar even een linkje
Ik vind het mooie broden trouwens. (en de reden dat het niet werkt is omdat FOK! is geblokkeerd door imgur).
pi_178993991
ik bak het af in de oven op de plaat, dus de laatste rijs is in de rijsmandjes, maar als jij zegt dat het wat lastiger meel is, dan kan het idd geen kwaad om eens een ander meel te bestellen. dank je voor de tip!

ja ik vind de broden ook erg mooi, alleen ja ze zijn gewoon anders helaas. maar nogmaals, dat andere meel is een goed iets om te proberen.
  maandag 7 mei 2018 @ 17:43:29 #53
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_178994418
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 13:56 schreef tetsuo-shima het volgende:
Ik ben laatst bij levine geweest voor een workshop brood bakken en daar hebben we een vloerbrood met sesamzaad gemaakt welke echt heerlijk was. Nu heb ik thuis het recept ook al een paar keer geprobeerd. Maar de broden blijven zo klein. Ze zien er verder prachtig uit maar gewoon klein. Wat zou hiervan de reden kunnen zijn?

Navragen zegt dat we precies hetzelfde recept hebben gebruikt op de workshop maar daar waren de broden.veel groter.

Oh en edit 2. Het gist dat ik gebruikte was nieuw gekocht in de ah want na de eerste poging dacht ik dat het gist misschien wel dood was
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje :P.

Deze hadden jullie nog tegoed:
BNSRcRO.jpg
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
7e1HYSp.jpg
pi_178994498
ziet er lekker uit hoor!
en ja ik ga de volgende keer de tip gebruiken met het andere meel, en ja mijn ovensteen is natuurlijk anders als haar ovensteen. ik ga het vooral even zoeken nu in het meel en in het kneden.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 7 mei 2018 @ 18:20:02 #55
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_178995086
Ik heb nu een pizzasteen bovenin en onderin de oven, en dat scheelt echt enorm. Alleen al bij het verbranden aan de bovenkant van het brood, het brood kleurt nu veel gelijkmatiger.
pi_178995810
quote:
17s.gif Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje :P.

Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]
wat zijn die roze blauwe broodjes?
  maandag 7 mei 2018 @ 19:07:53 #57
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_178996171
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 18:51 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

wat zijn die roze blauwe broodjes?
Kokos, macadamia en witte chocolade-broodjes. Waren voor de babyshower van mijn schoonzusje.
pi_179106776
Berliner knuppel, voor mijn doen zeer mooi gelukt.
Recept Levine
168924p.jpg
pi_179696345
Stil hier ;)

Vandaag weer desembroodjes gebakken met lijnzaad, sesam en havervlokken
izqaeg.jpg
pi_179697839
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 19:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Stil hier ;)

Vandaag weer desembroodjes gebakken met lijnzaad, sesam en havervlokken
[ afbeelding ]
Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.
pi_179698277
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:25 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.
ja voor mijn doen goed gelukt vond ik. Meestal bak ik gedrochten die ik hier niet laat zien.
Smaak is altijd goed, en ik ben echt fan geworden van de wat stevigere structuur van zuurdesem

[ Bericht 0% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 09-06-2018 21:00:19 ]
pi_179698332
Damzzzzz wat kunnen jullie toch goed bakken O+

Eigenlijk moet ik dat echt eens gaan doorzetten. Heb een top-oven en boek van Levine.
Aantal jaren geleden was ik zo fanatiek in brood/broodjes bakken O+
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_179698426
quote:
17s.gif Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje :P.

Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]
als de steen het probleem is ff naar de action een pizza steen van Jamie Oliver halen voor 8 euro ofzo. Ligt bij de BBQ spullen
pi_179698474
Gewoon weer oppakken dan ;) . Voordeel van broodbakken is dat je overgrote deel van de tijd gewoon met andere dingen bezig kan zijn.
pi_179698547
Ik heb vorig jaar ooit brood gebakken welke ik echt niet lekker vond. De structuur stond mij tegen

Gisteren een bakdag met een vriendin

-iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen
XZSUe8t.jpg

Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes
jhQq0Os.jpg
pi_179699301
Hmmm, lekker allemaal! Behalve het sodabrood, kennelijk. Nog nooit gehad.

Hier staan hamburgerbroodjes in de koelkast voor lange tweede rijs. Morgen afbakken, en s avonds opeten.
pi_179699405
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Hmmm, lekker allemaal! Behalve het sodabrood, kennelijk. Nog nooit gehad.

Hier staan hamburgerbroodjes in de koelkast voor lange tweede rijs. Morgen afbakken, en s avonds opeten.
de geur vond ik al smerig tijdens het maken, het is niet mijn ding zeg maar -O-
pi_179699993
Wel jammer van de tijd en moeite...
  zondag 10 juni 2018 @ 00:00:24 #69
401892 Helsinki
Avec persÚvÚrance.
pi_179702211
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vorig jaar ooit brood gebakken welke ik echt niet lekker vond. De structuur stond mij tegen

Gisteren een bakdag met een vriendin

-iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen
[ afbeelding ]

Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes
[ afbeelding ]
Oooh, die bollen zien er heerlijk uit :).
Zou ik het recept mogen?
pi_179704040
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 00:00 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Oooh, die bollen zien er heerlijk uit :).
Zou ik het recept mogen?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_179704457
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 22:03 schreef Bleie het volgende:
Wel jammer van de tijd en moeite...
Sodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. IngrediŰnten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg :+ .
Sodabrood werkt met een reactie van een zuur (meestal karnemelk) op baking soda, het blijft een redelijk compact, wat zurig brood. Ik heb het in Ierland veel gegeten, ik ben wel een liefhebber ervan.
pi_179704468
quote:
14s.gif Op zondag 10 juni 2018 08:41 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Sodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. IngrediŰnten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg :+ .
Sodabrood werkt met een reactie van een zuur (meestal karnemelk) op baking soda, het blijft een redelijk compact, wat zurig brood. Ik heb het in Ierland veel gegeten, ik ben wel een liefhebber ervan.
klopt het is makkelijk te maken maar hier is het echt de container in gegaan. Ik vind het echt niet lekker. Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
pi_179704475
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 08:43 schreef Goitske het volgende:

[..]
Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
Ik ook. Ik eet alleen zelfgemaakt brood *)
pi_179704498
quote:
10s.gif Op zondag 10 juni 2018 08:45 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik ook. Ik eet alleen zelfgemaakt brood *)
nou dat is het bij mij niet. Van de bakker is ook goed.
En gewoon lekkere broodjes

Maar bijv bananenbrood en soda brood gatver
pi_179704532
Voor de liefhebber het recept van het soda brood
Recept dat mijn collega altijd gebruikt

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_179704574
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 08:49 schreef Goitske het volgende:

[..]

nou dat is het bij mij niet. Van de bakker is ook goed.
En gewoon lekkere broodjes

Maar bijv bananenbrood en soda brood gatver
Ik ben allergisch voor sesam dus ik kan nergens brood kopen wegens contaminatie/kruisbesmetting. Dus toem ben ik zelf maar gaan bakken :D.

En @ sodabrood recept, zonder bakvorm lukt het ook als het goed is. Gewoon even vormen en in de oven.
  zondag 10 juni 2018 @ 09:13:17 #77
64781 bonke
pipo koeie
pi_179704642
x4svkczf.jpg

deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meer
pies on joe toe
pi_179704659
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 09:13 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]

deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meer
conserveringsmiddelen gok ik

Hij is wel heel erg mooi geworden
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 10 juni 2018 @ 09:28:15 #79
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_179704772
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 09:13 schreef bonke het volgende:
[ afbeelding ]

deze gemaakt met de dutch oven in de open haard
wat ik me afvraag is hoe bakkers hun brood een paar dagen vers kunnen houden
dit brood was na een dag eigenlijk niet lekker meer
Vet erin. Ik meng bij brood wat lang goed moet blijven altijd 3% margarine (bakkersformule) door het deeg.
  zondag 10 juni 2018 @ 09:36:18 #80
64781 bonke
pipo koeie
pi_179704833
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 09:28 schreef qltel het volgende:

[..]

Vet erin. Ik meng bij brood wat lang goed moet blijven altijd 3% margarine (bakkersformule) door het deeg.
bij mij zit er roomboter in maar eigenlijk is dit brood dan nog alleen maar lekker als je hem dezelfde dag eet
nu lukt dit wel want als het brood klaar is doen we meestal een bbqtje dus dan raakt ie wel op :)
pies on joe toe
pi_179704983
vi2nbr.jpg

Hamburgerbroodjes voor vanavond.

Mooi brood Bonke! Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?
pi_179705000
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 09:53 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]

Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?
:Y
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 10 juni 2018 @ 09:57:44 #83
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_179705030
Ik heb vorige week een poging gedaan op de BBQ, maar dat brood was nogal donker.. Nouja, gewoon zwart, verkoold.. :)

Binnenkort weer eens een poging doen, deze is vast te warm geworden.
  zondag 10 juni 2018 @ 09:58:04 #84
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_179705036
Oeh wat een lekkere dingen komen er voorbij!

Die witte bolletjes zien er echt perfect uit! :D

En sodabread vind ik ook echt niet lekker :X

En Bleie wat zullen dat fotogenieke hamburgers worden!
O+


2mqsqxl.jpg

Hier gelukkig niet allergisch voor sesam maar alsnog zelf gebakken ;)
pi_179705100
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 09:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oeh wat een lekkere dingen komen er voorbij!

Die witte bolletjes zien er echt perfect uit! :D

En sodabread vind ik ook echt niet lekker :X

En Bleie wat zullen dat fotogenieke hamburgers worden!
O+


[ afbeelding ]

Hier gelukkig niet allergisch voor sesam maar alsnog zelf gebakken ;)
wauw hoe snijd je die plakjes zo netjes
pi_179705126
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 09:53 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]

Hamburgerbroodjes voor vanavond.

Mooi brood Bonke! Een Dutch oven, dat is toch gewoon een gietijzeren braadpan, of niet?
ooh wauw die zien er lekker uit!

Ik ga misschien vanmiddag nog even kijken in de boeken van Robert van beckhoven die hier staan. En wacht vol smart om de Broodbijbel die ik gewonnen heb via Rutger bakt O+
pi_179707129
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 08:43 schreef Goitske het volgende:

[..]

klopt het is makkelijk te maken maar hier is het echt de container in gegaan. Ik vind het echt niet lekker. Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
Heb het ook ooit gemaakt uit nieuwsgierigheid. Maar echt een plakje was al lastig om weg te krijgen. Dus ik heb de rest meteen de vuilnisbak in gekieperd. :r

Geef mij maar gistbrood of desem. Speaking of which. Toch maar begonnen met een tweede poging. De eerste keer icm ananassap. Nu gewoon sinaasappelsap.
mag het weten
  zondag 10 juni 2018 @ 15:08:15 #88
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_179709139
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 10:03 schreef Goitske het volgende:

[..]

wauw hoe snijd je die plakjes zo netjes
Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE

Die is echt geweldig!! O+ O+
pi_179709263
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE

Die is echt geweldig!! O+ O+
ik heb deze daar moet het dan ook wel mee lukken

https://cookinglife.nl/di(...)AdlF14waApyIEALw_wcB
pi_179709839
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE

Die is echt geweldig!! O+ O+
kan je met gemak nog een lijk in stukken zagen volgens mij :o :D
pi_179712656
De hamburgers waren heerlijk!

Ik heb ook een goed mes, maar kan toch niet zˇ netjes snijden. Ik zou het ook eigenlijk eens moeten laten slijpen, denk ik.
pi_179715232
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 15:08 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Dit mes: https://www.kookpunt.nl/s(...)rEAQYASABEgKIdvD_BwE

Die is echt geweldig!! O+ O+
Die is idd zo erg fijn O+
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  maandag 11 juni 2018 @ 10:59:18 #93
401892 Helsinki
Avec persÚvÚrance.
pi_179724046
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 07:56 schreef Goitske het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dank! Dat opbollen, dat moet ik nog maar eens even zien maar ik denk dat ik ze zo ga maken :). Alles in huis. (Gewone kristalsuiker, dat kan ook neem ik aan?)
pi_179728330
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 10:59 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Dank! Dat opbollen, dat moet ik nog maar eens even zien maar ik denk dat ik ze zo ga maken :). Alles in huis. (Gewone kristalsuiker, dat kan ook neem ik aan?)
gewoon doen
pi_179834800
Experimentje....
2gwx0z7.jpg
Broodjes met geraspte oude kaas en gebakken ui
  zondag 17 juni 2018 @ 07:16:53 #96
64781 bonke
pipo koeie
pi_179841949
broodjes bakken kon je al zag ik
dus het is meer een smaak experiment
maar ze zien er lekker uit :)
pies on joe toe
pi_179849662
quote:
0s.gif Op zondag 17 juni 2018 07:16 schreef bonke het volgende:
broodjes bakken kon je al zag ik
dus het is meer een smaak experiment
maar ze zien er lekker uit :)
het komt nog niet in de buurt van ui-kaasbroodjes. Voor mijn gevoel ging er toch veel ui doorheen :{w
pi_179900439
Yessss een paar weken geleden heb ik de Broodbijbel gewonnen bij Rutger bakt. Helaas was de uitgeverij wat traag met verzenden maar hij is vandaag bezorgd! *O* *O* *O* *O* *O*
lIf2BV4.jpg
pi_179902206
*O* *O* *O*
pi_179904269
Het boek is echt de moeite waard. Goede uitleg, leuke recepten. Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan. Helaas morgen wat andere dingen die moeten -O-
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')