SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/PrefermentWasda
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje vanVincent Talleu
:
![]()
Sorry, even geen tijd om plaatjes uit vorige topic te zoeken. Ik kwam alleen even snel mijn baksel van vandaag showen.
Brood met zaden en pitten uit Levine 1. Heeft tweede rijs vannacht in de koelkast gedaan. Errug lekker.
Er zit alleen wel een gat in...![]()
Beetje jammer van dat gat idd![]()
Ik heb nog nooit succes gehad met rijzen in de koelkast, dus ik vind een heel goed resultaat![]()
Ziet er mooi uit!quote:Op zondag 11 maart 2018 15:30 schreef Bleie het volgende:
Sorry, even geen tijd om plaatjes uit vorige topic te zoeken. Ik kwam alleen even snel mijn baksel van vandaag showen.
Brood met zaden en pitten uit Levine 1. Heeft tweede rijs vannacht in de koelkast gedaan. Errug lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Er zit alleen wel een gat in...![]()
![]()
Mooi Bleie!
Hier ook weer een productief weekend gehad.
Tarwebloem/speltmeel met vijgen en karwijzaad
Tarwebloem met 2 soorten kaas en zongedroogde tomaten.
Beide uit Levine deel 2![]()
![]()
Het is toch weer de Patissier geworden, in een iets andere uitvoering was het ding weer te bestellenquote:Op maandag 19 februari 2018 10:35 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ah kijk. Iets met never change a winning team![]()
Ik ga zo maar eens aan de slag met wat brood. Kaasbroodjes voor de leuk en een ander brood voor de rest van de week.
En net ook het, ik denk, eerste boek van Levine besteld want ik heb een heel stoer 6-pitsfornuis met oven van SMEG gekocht(zie pats hier met je nieuwe keukenspullen-topic in CUL voor fotootjes
)
Hopelijk bak ik straks net zulke mooie broden en broodjes zoals jullie doen hier in het topic![]()
![]()
nou dan zou ik deze doen, ben je gelijk 3 dagen bezigquote:![]()
https://www.weekendbakery(...)e-franse-croissants/![]()
Oh, dat wil ik ook weleens proberen. Heb je een recept?quote:Op zaterdag 24 maart 2018 14:32 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Het is weer bijna Pasen dus tijd voor duivekater, dit is brood met honing, steranijs en citroenrasp
[ afbeelding ]![]()
https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/duivewater/quote:Op zaterdag 24 maart 2018 21:02 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh, dat wil ik ook weleens proberen. Heb je een recept?
Deze heb ik aangehouden voor hoeveelheden. Recept gebruikt verse gist, dus even omrekenen als je gedroogde gebruikt. En dat papje hoeft ook niet![]()
Wel nasty MI bij duivewaterquote:Op zondag 25 maart 2018 07:56 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/duivewater/
Deze heb ik aangehouden voor hoeveelheden. Recept gebruikt verse gist, dus even omrekenen als je gedroogde gebruikt. En dat papje hoeft ook niet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
oh die typo in link was me niet eens opgevallenquote:
Maar ik heb hele goede herinneringen aan Duivekater, vroeger moest ik voor familie naar de bakker hier om een bestelling mee naar oosten des lands te nemen maar die dingen zijn nog best duur.
Heerlijk met roomboter![]()
Duivekater namen oom en tante mee uit Krommenie, als zij kwamen logeren in Den Haag.
Gister begonnen en vanochtend gebrunch’d met brioche.
http://www.kokenmetkarin.nl/2016/04/05/briochebloem/
Simpel te doen, zag eruit als op de plaatjes en smaakte voortreffelijk.
# boter - jam - hagelslag puur.
Heeft iemand anders zich al eens gewaagd aan brioche.
Of is dit té simpel?![]()
![]()
Mooi brood op het plaatje, nog nooit gemaakt, toch eens proberen! Het recept bewaar ik dus maar even.quote:Op zondag 1 april 2018 15:41 schreef AnneX het volgende:
Heeft iemand anders zich al eens gewaagd aan brioche.
Of is dit té simpel?![]()
Chinois is trouwens ook heel erg lekker. In Duitsland wordt dat al erg lang verkocht en daar kochten we dat vaak vroeger.![]()
ik heb ooit kleine brioches gemaakt, deeg zat zo vol met boter dat het lastig te verwerken wasquote:Op zondag 1 april 2018 15:41 schreef AnneX het volgende:
Heeft iemand anders zich al eens gewaagd aan brioche.
Of is dit té simpel?![]()
![]()
Ik heb gisteren mijn eerste brood gebakken. Hij was smakelijk, maar niet helemaal gaar geworden.
Ik ga dit topic volgen voor tips en inspiratie.Emotionele exclusiviteit monogamie-adept![]()
Nu ben ik geen ervaren ( brood) bakker.quote:Op zondag 1 april 2018 15:58 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik heb ooit kleine brioches gemaakt, deeg zat zo vol met boter dat het lastig te verwerken was
75 gram boter vond ik wel meevallen, tóch?en 60 gram suiker slechts.
En een vleug vanille geproefd van een volwassen Madagascar vanille stokje: bijna een theelepel.
Beetje jammer Kaneelstokje.![]()
Wat kun je anders doen?
Lag het aan de oven bijv.?![]()
jouw recept is niet het enige recept ter wereld hoor. Ik had 250 gr boter en 6 eierenquote:Op zondag 1 april 2018 16:53 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nu ben ik geen ervaren ( brood) bakker.
75 gram boter vond ik wel meevallen, tóch?en 60 gram suiker slechts.
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/brioches__ttes_39328
Forum Opties Forumhop: Hop naar: