FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / De Zwarte Piet-discussie #119
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 14:44
Aberglaube-Hanna-B%C3%B6vong-buchcover_wildejagd.jpg
Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Overzicht door Lunatiek:

Ik heb het eerste topic van augustus 2015 bekeken (de eerste van de reeks met de huidige nummering), en kom tot de volgende conclusie:

Er worden vanuit de anti-piet kant de volgende argumenten gebruikt:

• Het buitenland vind het maar vreemd (Had het afgelopen zaterdag met een maatje uit Ierland over het fenomeen Zwarte Piet. Die vindt het echt een van de meest bizarre en politiek incorrecte dingen die hij ooit heeft gezien - KoosVogels)
Tegenargumenten:
- Waarom moeten wij door het buitenland laten bepalen hoe wij onze volksfeesten vieren?
- Maakt "het buitenland" zich werkelijk zo druk om Zwarte Piet?

• ,,Wij zijn van mening dat de slavernij, een misdaad tegen de menselijkheid, niet gebagatelliseerd mag worden omwille van een kinderfeest" (gequote door Childofthe90s, onbekend waarvandaan, het klinkt als een valide argument)
Tegenargumenten:
- Het Sinterklaasfeest heeft niets met slavernij te maken
- Zwarte Piet was een door Sinterklaas bevrijde slaaf (volgens de hagiografie)

• Zwarte Piet is een neger/blackface, zwarte mensen vinden het beledigend op die manier geďmiteerd te worden.
Tegenargumenten:
- Niet alle negers hebben er een probleem mee
- Zwarte Piet is geen neger/blackface
- Zwarte Piet is nooit bedoeld om negers te beledigen.

• Zwarte Piet = racisme
Tegenargument:
- Zwarte Piet heeft niets met racisme te maken
- Ik heb niks tegen Zwarte Piet en ik ben géén racist

Uit de extreme anti-piet hoek komen niet echt argumenten, maar meer beschuldigingen over white privilege, white guilt en dergelijke.

Maryen65 citeert een tekst met uitspraken van anti-pietgroepen over het besluit van De Bijenkorf om gouden pieten te gebruiken:

[..]

Argumenten die hiermee samenhangen:
- Het is ook nooit goed
- Tegenstanders van Zwarte Piet gaan door tot de herstelbetalingen zijn betaald (chantage)
- We weten niet wanneer het genoeg is voor de tegenstanders (ethische slavernij)

Dan is er een groep die niet geheel anti-piet is, maar wel graag veranderingen ziet om het feest voor alle kinderen gezellig te houden. Zij zien graag Pieten in verschillende kleuren en/of het verwijderen van racistische, stereotype kenmerken.

• Iedereen moet gezellig aan het Sinterklaasfeest mee kunnen doen (Ik vind het maar een raar stuk, wat is er op tegen om een bedachte figuur aan te passen zodat ook die kleine groep tevreden is en we allemaal gezellig Sinterklaas kunnen vieren? - Wespensteek)
• Als er kinderen zijn die met de huidige situatie problemen hebben zie ik alleen verbetering als dat wordt opgelost. (Wespensteek)
Tegenargumenten:
- Het is niet verplicht Sinterklaas te vieren
- Sinterklaas is niet alleen een kinderfeest
- Er is onvoldoende bewijs dat er kinderen zijn die problemen hebben met de huidige situatie (het onderzoek van de Kinderombudsman wordt gezien als niet-wetenschappelijk, uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat kinderen geen problemen hebben met de huidige situatie, bij Paul de Leeuw bleek dit eveneens)

Er is ook een kleine groep die op zich wel wil overwegen veranderingen in Zwarte Piet wil doorvoeren, maar "niet als het op deze manier moet". Dit is de groep die zich geďntimideerd voelt door de militante, agressieve anti-piet-groepen, refererend aan de Slag in Gouda van 2014. Dus: rustig polderen over wijzigingen, niet de druk van anti-piet-acties leidend laten zijn.
Dit kun je ook zien als de "kont tegen de krib"groep, mensen die menen "wie vraagt wordt overgeslagen". Zwarte Piet niet willen veranderen, omdat ze van mening zijn dat de aanpassing niet afgedwongen mag worden.
Tegenargument:
- als er geen dwang aan te pas komt, wordt er nooit iets veranderd.

Aan de gematigde pro-piet kant zijn de volgende argumenten te horen:

• Het is een Nederlandse traditie, waarom zou je dat willen veranderen?
Tegenargumenten:
- Zwarte Piet is al heel oud en is altijd al veranderd, dus waarom nu dan niet?
- De tijden zijn verandert, je kunt niet meer aankomen met een stereotype uit de slaventijd
- Schenkman heeft Zwarte Piet bedacht in 1850, die traditie is niet zo oud.

In de historische hoek zijn de volgende argumenten te horen:

• Sinterklaas maakt met Zwarte Piet deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed van Nederland en dat verdient bescherming
• Aangezien er geen enkel historisch bewijs is voor een racistische opvatting van Zwarte Piet, zijn wijzigingen om die reden niet gewenst
Tegenargumenten:
- Zwarte Piet is racistisch geworden en dat is voldoende reden om het te wijzigen
- Zulk erfgoed is verwerpelijk

De meer extreme argumenten uit het pro-piet kamp:
• Als je het er niet mee eens bent, rot je maar op naar je eigen land!!1!1!11
• Ze moeten zich niet met onze cultuur bemoeien, wij bemoeien ons ook niet met hun cultuur!
Tegenargumenten:
- Het zijn mensen die hier zijn geboren
jager_doorzonsint.jpg
Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:
de92ms.jpg
Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
8978_1.jpg
De alternatieve Sinterklaas van Dick Maas.

Gezin_op_Sinterklaasavond_Dutch_family_celebrating_St._Nicholas_eve.jpg

quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.
08_St._Nikolaas_bij_een_Snoeper-1.jpg
quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geďnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geďnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
zwartepiet.jpg

Update :

Kick Out Zwarte Piet opgenomen in Dreigingsbeeld Terrorisme,
samen met Demonstranten G20 Hamburg en De Grauwe Eeuw.

Enkele relatief nieuwe extreemlinkse antiracistische actiegroepen bestaan voornamelijk uitactievoerders met een migranten achtergrond. Zij strijdentegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlandse maatschappij, zoals Zwarte Piet, deVOC, straatnamen en standbeelden. De bekendste actiegroepen hiervan zijn Kick Out Zwarte Piet en De Grauwe
Eeuw.

link
link document

Barryl Biekman: 'Het is niet mijn feest. We moeten echt gaan nadenken over het concept van het Sinterklaasfeest'


Anti-Piet-activisten verdeeld over nieuwe Amsterdamse Piet

En verder!

<O) :W

[ Bericht 0% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 17:07:22 ]
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 14:45
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 14:47
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:34 schreef WodanIsGroot het volgende: [..] Emotie is geen argument. Ja sorry van een oneliner op je uitgebreide post, misschien dat iemand anders er meer op te zeggen heeft, maar gevoelens zijn geen fatsoenlijk argument om anderen iets te forceren.
Is het dan geen emotie piet te willen behouden zoals die is? Want als we het puur rationeel bekijken is er geen enkele reden daaraan vast te houden, het als aanval op de Nederlandse identiteit te zien. Als we enkel koude feiten toe passen dan komen we tot de conclusie dat er helemaal geen vast piet figuur bestaat, dat veranderingen en aanvullingen eerder de norm zijn dan andersom.

Het is aan beide kanten emotie. Dus je argument gaat op in rook.

Oh en nog een reactie op het voorgaande topic. Hugo Kuiper ja, of heb ik de naam verkeerd (sorry dan).
De woordvoerder/leider van actiegroep behoud zwarte piet. Die bij Sylvana voor de deur stonden en haar adres op het internet pleurde met de oproep om haar even op haar huisadres te gaan vertellen wat men ervan denkt, die op een school binnen kwamen vallen (ja, plein is ook binnen, is niet openbaar), die nu dan in een gemeenteraad binnen kwamen vallen.

Pegida voorman, die bij meerdere nvu bijeenkomsten is geweest.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 14:48
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:47 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Is het dan geen emotie piet te willen behouden zoals die is? Want als we het puur rationeel bekijken is er geen enkele reden daaraan vast te houden, [censuur]> Als we enkel koude feiten toe passen dan komen we tot de conclusie dat er helemaal geen vast piet figuur bestaat, dat veranderingen en aanvullingen eerder de norm zijn dan andersom.

Het is aan beide kanten emotie. Dus je argument gaat op in rook.
Nee niet-toegeven aan janken staat niet gelijk aan zelf janken.

We zijn volwassenen.
Baconbusdonderdag 30 november 2017 @ 14:49
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:48 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Nee niet-toegeven aan janken staat niet gelijk aan zelf janken.

We zijn volwassenen.
Het is een kinderfeest.
enginedonderdag 30 november 2017 @ 14:50
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:42 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Op de enkele gek na zei ik al...

Maar reageer eens op de rest ipv in te zoomen op dat enkele mens die wat zegt wat je kan gebruiken voor je eigen riedeltje.
Wat vind je ervan dat kozp als organisatie in gesprek is gegaan met bv gemeente Amsterdam en tot de roetpiet is gekomen, daar tevreden mee is en zelfs als vb van hoe het ook kan neer zet?
Maar het is geen enkele gek. Het is juist de groep die constant aan het woord gelaten wordt die er het fanatiekst in is. Daar stoor ik me aan.

Ik deel de mening van Nzume maar nu gaan eisen dat morgen alles anders is, dat is kansloos. Dus ja, ik vind het een goed idee als groepen bij elkaar komen en er in een gesprek uitkomen. Maar dan moet je zo'n gesprek wel een kans willen geven en dat is met een te grote groep mensen onmogelijk.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 14:51
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:49 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Het is een kinderfeest.
En wij zijn volwassen.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 14:51
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:48 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Nee niet-toegeven aan janken staat niet gelijk aan zelf janken.

We zijn volwassenen.
Wat een gelul om de eigen emotie goed te praten.

Ik snap die emotie echt wel, maar doe niet zo schijnheilig. Beide groepen, anti en pro, reageren vanuit emotie.
Baconbusdonderdag 30 november 2017 @ 14:52
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:51 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

En wij zijn volwassen.
Dit is oprecht grappig. Chapeau.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 14:53
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:51 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Wat een gelul om de eigen emotie goed te praten.

Ik snap die emotie echt wel, maar doe niet zo schijnheilig. Beide groepen, anti en pro, reageren vanuit emotie.
Nee, dat is jouw perceptie. 90% van NL is pro kamp he en niet emotioneel.
BlackEyedAngeldonderdag 30 november 2017 @ 14:54
Ja.
Abeddonderdag 30 november 2017 @ 14:54
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:53 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Nee, dat is jou perceptie.
jou :')
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 14:55
quote:
2s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:50 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Maar het is geen enkele gek. Het is juist de groep die constant aan het woord gelaten wordt die er het fanatiekst in is. Daar stoor ik me aan.

Ik deel de mening van Nzume maar nu gaan eisen dat morgen alles anders is, dat is kansloos. Dus ja, ik vind het een goed idee als groepen bij elkaar komen en er in een gesprek uitkomen. Maar dan moet je zo'n gesprek wel een kans willen geven en dat is met een te grote groep mensen onmogelijk.
Het is wel een enkele gek. Ik zeg het nog maar een keer, als organisatie heeft kozp meegewerkt aan de Sint viering in Amsterdam en was een compromis prima. Hebben ze laten blijken wel degelijk ook naar de andere kant te kijken die het symbolische zwart wil behouden.

Het hele het is nooit genoeg klopt dus gewoon niet. Dat is een frame.
Net zoals het een frame is dat iedereen die voor het behoud van zp is een stiekeme racist is.
Dat komt voor, stiekem of wat minder stiekem, actiegroep behoud zwarte piet bv heeft zo'n nasmaak met een nvu lover als woordvoerder. Maar dat dat clubje die smaak heeft zegt niets over het gros van de mensen die zp een warm hart toe dragen en het willen behouden. Het gros is geen (stiekeme) racist, het is de enkeling die dat is en dit misbruikt.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 14:56
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:54 schreef Abed het volgende:

[..]

jou :')
Dank u.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 14:58
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:53 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Nee, dat is jou perceptie. 90% van NL is pro kamp he.
En 90% is dat vanuit emotie. Andersom precies hetzelfde trouwens.

Dat is geen perceptie, dat is gewoon rationeel en koud ernaar kijken. Iets wat jij enkel toepast op anderen, maar niet op jezelf.

Als je emotie loslaat is er geen enkele reden om niet te veranderen, ook niet om wel te veranderen. Het blijft neer komen op emotie, welke gevoelsmatige kwestie geven we voorrang? Of vinden we een tussenweg die de emotie van beide kanten respecteert?
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 15:01
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:58 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

En 90% is dat vanuit emotie. Andersom precies hetzelfde trouwens.

Dat is geen perceptie, dat is gewoon rationeel en koud ernaar kijken. Iets wat jij enkel toepast op anderen, maar niet op jezelf.

Als je emotie loslaat is er geen enkele reden om niet te veranderen, ook niet om wel te veranderen. Het blijft neer komen op emotie, welke gevoelsmatige kwestie geven we voorrang? Of vinden we een tussenweg die de emotie van beide kanten respecteert?
Dua verandert er niks.

Maar ja als de emotie eens onderbouwt wordt en argumenten heeft die meer zijn dan een gevoel is er vast wel wat te schikken uit respect.

Ps. respect is niet af te dwingen.
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 15:03
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:55 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Het is wel een enkele gek. Ik zeg het nog maar een keer, als organisatie heeft kozp meegewerkt aan de Sint viering in Amsterdam en was een compromis prima. Hebben ze laten blijken wel degelijk ook naar de andere kant te kijken die het symbolische zwart wil behouden.

Het hele het is nooit genoeg klopt dus gewoon niet. Dat is een frame.
Net zoals het een frame is dat iedereen die voor het behoud van zp is een stiekeme racist is.
Dat komt voor, stiekem of wat minder stiekem, actiegroep behoud zwarte piet bv heeft zo'n nasmaak met een nvu lover als woordvoerder. Maar dat dat clubje die smaak heeft zegt niets over het gros van de mensen die zp een warm hart toe dragen en het willen behouden. Het gros is geen (stiekeme) racist, het is de enkeling die dat is en dit misbruikt.
Je zegt het verkeerd het is geen normale organisatie maar een extreemlinkse antiracistische actiegroep.
Die hebben geen bestaansrecht .
Dat verzinnen we zelf niet maar de AIVD.
Opnaarutrechtdonderdag 30 november 2017 @ 15:04
De troela's van een Anna Steijn, die zich om duidelijke redenen Anousha Nzume noemt, en Geordina Verbaan hebben gisteren bij DWDD weer prima pr gedaan voor het pro-Zwarte Pietkamp, onder wie ikzelf. Wat een arrogante huilebalken.
AchJadonderdag 30 november 2017 @ 15:05
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:55 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Het is wel een enkele gek. Ik zeg het nog maar een keer, als organisatie heeft kozp meegewerkt aan de Sint viering in Amsterdam en was een compromis prima. Hebben ze laten blijken wel degelijk ook naar de andere kant te kijken die het symbolische zwart wil behouden.
Wat hadden ze dan te zoeken in Dokkum? Het was toch in kannen en kruiken zeg je zelf?
the-eyedonderdag 30 november 2017 @ 15:05
Is deze hier al geplaatst?
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 15:07
quote:
15s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:01 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Dua verandert er niks.

Maar ja als de emotie eens onderbouwt wordt en argumenten heeft die meer zijn dan een gevoel is er vast wel wat te schikken uit respect.

Ps. respect is niet af te dwingen.
Er zijn argumenten die meer zijn dan een gevoel. Jij accepteert die alleen niet.
Voor beide kanten is wat te zeggen en dat is de werkelijkheid in deze discussie.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 15:08
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:07 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Er zijn argumenten die meer zijn dan een gevoel. Jij accepteert die alleen niet.
Voor beide kanten is wat te zeggen en dat is de werkelijkheid in deze discussie.
Gooi ze op tafel, die argumenten van je.
Montaguidonderdag 30 november 2017 @ 15:10
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:55 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Het is wel een enkele gek. Ik zeg het nog maar een keer, als organisatie heeft kozp meegewerkt aan de Sint viering in Amsterdam en was een compromis prima. Hebben ze laten blijken wel degelijk ook naar de andere kant te kijken die het symbolische zwart wil behouden.

Het hele het is nooit genoeg klopt dus gewoon niet. Dat is een frame.
Net zoals het een frame is dat iedereen die voor het behoud van zp is een stiekeme racist is.
Dat komt voor, stiekem of wat minder stiekem, actiegroep behoud zwarte piet bv heeft zo'n nasmaak met een nvu lover als woordvoerder. Maar dat dat clubje die smaak heeft zegt niets over het gros van de mensen die zp een warm hart toe dragen en het willen behouden. Het gros is geen (stiekeme) racist, het is de enkeling die dat is en dit misbruikt.
Nadat ze de rechtszaak uiteindelijk verloren.

Het aanspannen van een rechtszaak lijkt me nou niet een fijne reden om mee aan te geven dat ze zich vrijwillig hebben geschikt naar het compromis, zeker niet na een uitspraak in de pleidooi:

"Racisme bouw je niet af, racisme schaf je af. Over racisme valt niet te onderhandelen."

http://nucnet.nl/pleidooi(...)-racisme-schaf-je-af
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 15:11
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:03 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Je zegt het verkeerd het is geen normale organisatie maar een extreemlinkse antiracistische actiegroep.
Die hebben geen bestaansrecht .
Dat verzinnen we zelf niet maar de AIVD.
Rot toch op met je AIVD. Het is niet aangemerkt als terroristische organisatie, je neemt een stevig loopje met die vermelding van. Enkel om je eigen emotionele punt te versterken en de 'ander' maar zette kunnen zetten.

Ik zie je hier niet schuimbekken over die woordvoerder van actiegroep behoud zwarte piet met banden met de nvu. Die ook genoemd wordt bij de AIVD...
Abeddonderdag 30 november 2017 @ 15:12
Zwarte piet is niet racistisch.
Zwarte piet hoeft niet helemaal weg.
Sylvana is gek.
Een aantal roetveegpieten erbij gooien is voldoende.
De meerderheid van de anti's is voor een simpele aanpassing en hebben niks met de protestgekkies die de hele handel willen verbieden.

Zo moeilijk is het toch allemaal niet.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 15:13
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:05 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wat hadden ze dan te zoeken in Dokkum? Het was toch in kannen en kruiken zeg je zelf?
Euhm nee.

Ze waren tevreden met een aanpassing, wat in Dokkum niet het geval was.

Nog maar een keer zodat het niet gemist kan worden, ik ben TEGEN demonstraties bij de intochten.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 15:16
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:08 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Gooi ze op tafel, die argumenten van je.
Al 80.000 keer gedaan (door mij en anderen), je accepteerde ze toen niet, zal ze nu ook niet accepteren. Dus wat is het nut?

Ik blijf zeggen, voor beide kanten is wat te zeggen. In tegenstelling tot jou ben ik niet van 1 kant. Snap ik de argumenten van de pro pieters en de argumenten van de anti pieters.
Ik kan je aanraden de emotie even in de ijskast te zetten en op een open manier te luisteren ipv vanuit een ik voel dit (niet) zo, dus wat ik voel is waar.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 15:17
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:10 schreef Montagui het volgende:

[..]

Nadat ze de rechtszaak uiteindelijk verloren.

Het aanspannen van een rechtszaak lijkt me nou niet een fijne reden om mee aan te geven dat ze zich vrijwillig hebben geschikt naar het compromis, zeker niet na een uitspraak in de pleidooi:

"Racisme bouw je niet af, racisme schaf je af. Over racisme valt niet te onderhandelen."

http://nucnet.nl/pleidooi(...)-racisme-schaf-je-af
Daarmee hebben ze het over zp in die specifieke vorm. Niet over aanpassingen.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 15:18
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:16 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Al 80.000 keer gedaan (door mij en anderen), je accepteerde ze toen niet, zal ze nu ook niet accepteren. Dus wat is het nut?

...
En ik zeg breng die argumenten die een gevoel ontstijgen eens op tafel. En als je het al gedaan hebt en weinig moeite wil doen link ze dan even.

Dit is een discussie topic.
enginedonderdag 30 november 2017 @ 15:18
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 14:55 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Het is wel een enkele gek. Ik zeg het nog maar een keer, als organisatie heeft kozp meegewerkt aan de Sint viering in Amsterdam en was een compromis prima. Hebben ze laten blijken wel degelijk ook naar de andere kant te kijken die het symbolische zwart wil behouden.

Het hele het is nooit genoeg klopt dus gewoon niet. Dat is een frame.
Net zoals het een frame is dat iedereen die voor het behoud van zp is een stiekeme racist is.
Dat komt voor, stiekem of wat minder stiekem, actiegroep behoud zwarte piet bv heeft zo'n nasmaak met een nvu lover als woordvoerder. Maar dat dat clubje die smaak heeft zegt niets over het gros van de mensen die zp een warm hart toe dragen en het willen behouden. Het gros is geen (stiekeme) racist, het is de enkeling die dat is en dit misbruikt.
Ik zie dat toch anders. Als ik luister naar de toon van veel anti pieten in de media, is dat niet echt uitnodigind voor een gesprek. Zoals je zelf al aangeeft, teveel emotie.

Dat er meegewerkt wordt aan een compromis is mooi. Zou fijn zijn om daar meer van terug te zien buiten Amsterdam.
Montaguidonderdag 30 november 2017 @ 15:19
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:17 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Daarmee hebben ze het over zp in die specifieke vorm. Niet over aanpassingen.
We zullen zien.
S95Sedandonderdag 30 november 2017 @ 15:21
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:13 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Euhm nee.

Ze waren tevreden met een aanpassing, wat in Dokkum niet het geval was.

Nog maar een keer zodat het niet gemist kan worden, ik ben TEGEN demonstraties bij de intochten.
Dokkum had besloten om het zo te vieren.

Als ik hier op een bepaalde manier iets vier en iemand is het er niet mee eens dan heeft diegene toch ook gewoon pech. Als ik niemand beledig dan is er gewoon 0 om over te discussieren.

Maargoed tegenwoordig voelt iedereen zich over alles aangevallen en dat is waar deze discussie over gaat. Over 'special snowflakes' die een speciale behandeling willen omdat ze het niet kunnen handelen dat de rest van Nederland niet voor ze buigt.
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 15:21
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:11 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Rot toch op met je AIVD. Het is niet aangemerkt als terroristische organisatie, je neemt een stevig loopje met die vermelding van. Enkel om je eigen emotionele punt te versterken en de 'ander' maar zette kunnen zetten.

Ik zie je hier niet schuimbekken over die woordvoerder van actiegroep behoud zwarte piet met banden met de nvu. Die ook genoemd wordt bij de AIVD...
Dat die genoemd wordt bij de AIVD is dan ook terecht ja (als dat zo is)
Heb je een link ?
Wat vind je er van dat sommige leden van kozp politieagenten aanvallen en mollesteren?

[ Bericht 0% gewijzigd door StaceySinger op 30-11-2017 15:44:53 ]
AchJadonderdag 30 november 2017 @ 15:29
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:13 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Euhm nee.

Ze waren tevreden met een aanpassing, wat in Dokkum niet het geval was.
Hou je sores gewoon lekker in Amsterdam en vier daar Sinterklaas zoals je dat wil en val de "achtergestelde provinciale Tokkies" daarbuiten vooral niet lastig met je betweterige morele vingergewapper.
enginedonderdag 30 november 2017 @ 15:29
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:21 schreef S95Sedan het volgende:

[..]

Dokkum had besloten om het zo te vieren.

Als ik hier op een bepaalde manier iets vier en iemand is het er niet mee eens dan heeft diegene toch ook gewoon pech. Als ik niemand beledig dan is er gewoon 0 om over te discussieren.

Maargoed tegenwoordig voelt iedereen zich over alles aangevallen en dat is waar deze discussie over gaat. Over 'special snowflakes' die een speciale behandeling willen omdat ze het niet kunnen handelen dat de rest van Nederland niet voor ze buigt.
Natuurlijk werd de intocht in Dokkum wel op tv uitgezonden. Je kunt dus niet zeggen dat de rest van Nederland er niet mee geconfronteerd werd.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 15:31
quote:
2s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:29 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Natuurlijk werd de intocht in Dokkum wel op tv uitgezonden. Je kunt dus niet zeggen dat de rest van Nederland er niet mee geconfronteerd werd.
Men hoeft niet tv te kijken, en als ze willen zeuren moeten ze dat bij de npo doen(enkel over het uitzenden), toch?
S95Sedandonderdag 30 november 2017 @ 15:32
quote:
2s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:29 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Natuurlijk werd de intocht in Dokkum wel op tv uitgezonden. Je kunt dus niet zeggen dat de rest van Nederland er niet mee geconfronteerd werd.
Maar dat ben je niet verplicht om te kijken. Je hoeft ook niet mee te doen ermee maar laat een ander daar dan wel vrij in vind ik. :)
the-eyedonderdag 30 november 2017 @ 15:32
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:13 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Euhm nee.

Ze waren tevreden met een aanpassing, wat in Dokkum niet het geval was.

Nog maar een keer zodat het niet gemist kan worden, ik ben TEGEN demonstraties bij de intochten.
Nee hčhč. In Dokkum waren ze tevreden met hoe hij was en was geen behoefte aan aanpassing.
enginedonderdag 30 november 2017 @ 15:33
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:31 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Men hoeft niet tv te kijken, en als willen zeuren moeten ze dat bij de npo doen, toch?
Men hoeft niet te kijken inderdaad. Maar het gaat er juist om dat wel iedereen kan/wil kijken (lees meedoen).

Dat tweede is wel een goed punt.
S95Sedandonderdag 30 november 2017 @ 15:35
Dat ik niet hou van Opera betekend toch niet meteen dat het aangepast of verboden moet worden.

Dat gaat voor dit ook op, als je het niet leuk vind hoef je niet mee te doen.
Het mag wel uiteraard, die vrijheden hebben we gelukkig hier.
Baconbusdonderdag 30 november 2017 @ 15:35
quote:
2s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:33 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Men hoeft niet te kijken inderdaad. Maar het gaat er juist om dat wel iedereen kan/wil kijken (lees meedoen).

Dat tweede is wel een goed punt.
Dat ligt niet echt in de aard van onze cultuur.
Althans zo ervaar ik het zelf niet, dat men zich aan wil passen voor mensen die mee willen doen.
AchJadonderdag 30 november 2017 @ 15:37
quote:
2s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:29 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Natuurlijk werd de intocht in Dokkum wel op tv uitgezonden. Je kunt dus niet zeggen dat de rest van Nederland er niet mee geconfronteerd werd.
Dan kijk je gewoon niet en ga je naar de Amsterdamse roetveegpiet intocht... Hoe ingewikkeld kan het zijn? Nee er worden een stel bussen uit 1970 gecharterd en we gaan ons verplaatsen naar de provincie om die boertjes van buut'n wel even vertellen dat ze Sinterklaas dienen te vieren volgens de door ons goedgekeurde normen, lukt dat niet dan dwingen we het wel af.
bedachtzaamdonderdag 30 november 2017 @ 15:38
Overigens was GroenLinks de zaal uit gelopen nadat er 3 zwarte pieten op de publieke tribune zaten, het word ook steeds gestoorder.
Amsterdam
Molurusdonderdag 30 november 2017 @ 15:38
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:35 schreef S95Sedan het volgende:
Dat ik niet hou van Opera betekend toch niet meteen dat het aangepast of verboden moet worden.

Dat gaat voor dit ook op, als je het niet leuk vind hoef je niet mee te doen.
Het mag wel uiteraard, die vrijheden hebben we gelukkig hier.
Het voorbeeld dat je geeft gaan puur over smaak. De Zwarte Piet discussie gaat eerder over fatsoen.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 15:41
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:38 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het voorbeeld dat je geeft gaan puur over smaak. De Zwarte Piet discussie gaat eerder over fatsoen.
En je eigen fatsoen wou je opleggen?

Wat is fatsoen eigenlijk?
S95Sedandonderdag 30 november 2017 @ 15:41
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:38 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het voorbeeld dat je geeft gaan puur over smaak. De Zwarte Piet discussie gaat eerder over fatsoen.
Fatsoen voor? Beide zijn verzonnen/bedacht in een verleden, mischien heb ik wel nare herinneringen van opera.

Dus je komt nu waarschijnlijk met een argument dat de ene kant wel oke is maar als ik datzelfde verwacht dan mag dat opeens niet.

Meten met twee maten heet zoiets.
enginedonderdag 30 november 2017 @ 15:41
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:38 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het voorbeeld dat je geeft gaan puur over smaak. De Zwarte Piet discussie gaat eerder over fatsoen.
Daarnaast hoop ik ook dat racistische opera aangepast wordt :')
OxygeneFRLdonderdag 30 november 2017 @ 15:43
Ze gaan zaterdag in Dokkum alsnog protesteren.
Ze weten dat er verder niets te doen is in Dokkum?

Er gaan al geluiden om Dokkum te mijden en dat de middenstand smiddags alles dicht doet.
Molurusdonderdag 30 november 2017 @ 15:45
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:41 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

En je eigen fatsoen wou je opleggen?
Daar bestaan verschillende niveaus in. Het gaat in elk geval zeker niet alleen over wetgeving.

quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:41 schreef WodanIsGroot het volgende:

Wat is fatsoen eigenlijk?
Dat is een vraag die nooit een definitief antwoord zal krijgen en toch continu beantwoord moet worden.

* Molurus wijst naar zijn voetnoot
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:43 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ze gaan zaterdag in Dokkum alsnog protesteren.
Ze weten dat er verder niets te doen is in Dokkum?

Er gaan al geluiden om Dokkum te mijden en dat de middenstand smiddags alles dicht doet.
Ja tussen 2 en 4 uur is alles dicht in Dokkum. Alles.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Daar bestaan verschillende niveaus in. Het gaat in elk geval zeker niet alleen over wetgeving.

[..]

Dat is een vraag die nooit een definitief antwoord zal krijgen en toch continu beantwoord moet worden.

* Molurus wijst naar zijn voetnoot
Maar als het niet te defineren is dan kan het toch geen argument in een discussie zijn?

Ik ben altijd mobiel dus zie (gelukkig geen avatars of signs, maar heb m nu gelezen hoor :T )
ietjefietjedonderdag 30 november 2017 @ 15:49
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:43 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ze gaan zaterdag in Dokkum alsnog protesteren.
Ze weten dat er verder niets te doen is in Dokkum?

Er gaan al geluiden om Dokkum te mijden en dat de middenstand smiddags alles dicht doet.
En dan nog een zooitje hagelbuien erover heen, en daar staan ze dan in dat T-shirtje!
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 15:51
quote:
14s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:49 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

En dan nog een zooitje hagelbuien erover heen, en daar staan ze dan in dat T-shirtje!
moscow-russia-29th-jan-2017-demonstrators-hold-placards-during-a-protest-HKKK26.jpg
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 15:55
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:35 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Dat ligt niet echt in de aard van de Nederlandse cultuur.
Althans zo ervaar ik het zelf niet, dat men zich aan wil passen voor mensen die mee willen doen.
Klopt. Accepteer dat.

Als je mee wil doen doe je mee en als je niet mee wil doen doe je niet mee.

Even goede vrienden... totdat je gaat zeuren over wat en hoe ik doe.

Ik ga bij jou ook niet je glas wijn van tafel eisen.
Montaguidonderdag 30 november 2017 @ 15:57
quote:
11s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:38 schreef bedachtzaam het volgende:
Overigens was GroenLinks de zaal uit gelopen nadat er 3 zwarte pieten op de publieke tribune zaten, het word ook steeds gestoorder.
Amsterdam
Uiteraard GL. Anti-Piet activisten zijn onderdeel van hun achterban.

De reden dat de Zwarte Pieten verwijderd werden is dan ook weer ludiek, gelet op 1 van de argumenten van pro-Piet.
bedachtzaamdonderdag 30 november 2017 @ 16:02
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:57 schreef Montagui het volgende:

[..]

Uiteraard GL. Anti-Piet activisten zijn onderdeel van hun achterban.

De reden dat de Zwarte Pieten verwijderd werden is dan ook weer ludiek, gelet op 1 van de argumenten van pro-Piet.
Ik las iets over herkenbaarheid, dat gaat een staartje krijgen.
Overigens schoot gisteren ook D66 in een stuip toen een zeker kamerlid van een nieuwe partij het waagde om het woord neger uit te spreken in de TK. _O-

Hoe we afglijden zeg..
Weltschmerzdonderdag 30 november 2017 @ 16:06
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:43 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ze gaan zaterdag in Dokkum alsnog protesteren.
Ze weten dat er verder niets te doen is in Dokkum?
Volgens mij was die wegblokkade nou juist opgezet om te voorkomen dat het kinderfeestje van de intocht verstoord zou worden door anti's, pro's en de politie ertussen. Dus ik neem aan dat een dergelijke vrije meningsuiting geen enkel probleem is in het Dokkum waar verder niets te doen is.
OxygeneFRLdonderdag 30 november 2017 @ 16:08
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:06 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Volgens mij was die wegblokkade nou juist opgezet om te voorkomen dat het kinderfeestje van de intocht verstoord zou worden door anti's, pro's en de politie ertussen. Dus ik neem aan dat een dergelijke vrije meningsuiting geen enkel probleem is in het Dokkum waar verder niets te doen is.
Dat is het ook niet. Ik geef alleen aan dat ik hoop dat er zaterdagmiddag geen kip in Dokkum is alleen dat groepje.
Slayagedonderdag 30 november 2017 @ 16:13
centraal beheer bekent kleur

Baconbusdonderdag 30 november 2017 @ 16:15
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:55 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Klopt. Accepteer dat.

Als je mee wil doen doe je mee en als je niet mee wil doen doe je niet mee.

Even goede vrienden... totdat je gaat zeuren over wat en hoe ik doe.

Ik ga bij jou ook niet je glas wijn van tafel eisen.
Je lijkt niet te begrijpen waar ik op doel. Daar lijkt tevens de kern van het probleem te liggen.
Wat toepasselijk. Hoop dat je ver komt ondanks deze mentaliteit.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 16:17
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:21 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Dat die genoemd wordt bij de AIVD is dan ook terecht ja (als dat zo is)
Heb je een link ?
Wat vind je er van dat sommige leden van kozp politieagenten aanvallen en mollesteren?
Vraag je dat werkelijk??? De tering zeg.

Ik ben geen kozp fan, word er een beetje moe van dat elke nuance in het extreme getrokken wordt door oa jou. Maar dat is tekenend voor deze discussie, een gewoon geluid wordt weggemoffeld of wordt mee aan de haal gegaan om maar niet te hoeven luisteren.

Nu na al die delen of zelfs enkel mijn bijdragen van vandaag moet toch wel duidelijk zijn dat ik geen anti piet ben noch pro piet? En dat ik de extremen aan beide kanten afkeur?
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 16:18
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hou je sores gewoon lekker in Amsterdam en vier daar Sinterklaas zoals je dat wil en val de "achtergestelde provinciale Tokkies" daarbuiten vooral niet lastig met je betweterige morele vingergewapper.
Euhm, ik ben zo'n achtergestelde provinciale Tokkie...
Als ik een keertje goed aanzet om te tuffen raak ik Friesland.

[ Bericht 2% gewijzigd door Cause_Mayhem op 30-11-2017 16:23:20 ]
DUTCHKOdonderdag 30 november 2017 @ 16:18
quote:
7s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:02 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Ik las iets over herkenbaarheid, dat gaat een staartje krijgen.
Overigens schoot gisteren ook D66 in een stuip toen een zeker kamerlid van een nieuwe partij het waagde om het woord neger uit te spreken in de TK. _O-

Hoe we afglijden zeg..
Dat er geen draadje over geopend is valt mij tegen.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 16:19
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:31 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Men hoeft niet tv te kijken, en als ze willen zeuren moeten ze dat bij de npo doen(enkel over het uitzenden), toch?
Men hoeft geen tv te kijken, men hoeft niet naar een winkelstraat (ruim 2 maanden lang), men hoeft niet naar school enz enz enz.
Is dat niet een beetje onredelijk?
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 16:19
quote:
Wat een mierenneuk gemiep. Dit is oke, net als helemaal bedekt of helemaal niet. Of houdt het oke zijn bij een bepaald percentage op?

50? 70? 75? 76,345?
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 16:20
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Men hoeft geen tv te kijken, men hoeft niet naar een winkelstraat (ruim 2 maanden lang), men hoeft niet naar school enz enz enz.
Is dat niet een beetje onredelijk?
Eigen verantwoordelijkheid.

Men hoeft zich niet gekwetst te voelen.
Baconbusdonderdag 30 november 2017 @ 16:21
quote:
7s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:02 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Overigens schoot gisteren ook D66 in een stuip toen een zeker kamerlid van een nieuwe partij het waagde om het woord neger uit te spreken in de TK. _O-

Dat is wel heel pijnlijk. Toch wel plausibel als je ziet wat voor figuren politiek bedrijven.
Molurusdonderdag 30 november 2017 @ 16:21
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:47 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Maar als het niet te defineren is dan kan het toch geen argument in een discussie zijn?
Da's het probleem met morele filosofie he? Het gaat over vragen die nooit definitief beantwoord kunnen worden en tegelijk dagelijks beantwoord moeten worden.

Dat wil niet zeggen dat morele argumenten niet bestaan of niet gebruikt kunnen worden. De volledige politiek gaat over zulke vraagstukken.

Of, om er maar een lullig voorbeeld in te stoppen: het is niet verboden om stomdronken aan te komen bij het verjaardagsfeestje van je 6-jarige nichtje. Toch wordt dat algemeen gezien als onfatsoenlijk, daar waar netjes fris voor de dag komen met een leuk cadeautje wel als fatsoenlijk wordt gezien.

Nee, dat zijn geen absolute waarheden. Maar dat betekent niet dat fatsoen in die zin niet bestaat. Noch betekent dat dat er geen argumenten gegeven kunnen worden waarom het 1 wel en het ander niet fatsoenlijk zou zijn.

Kortom: discussies over en argumenten voor morele standpunten zijn wel degelijk mogelijk.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 16:21
quote:
_O- _O- _O-
maryen65donderdag 30 november 2017 @ 16:23
quote:
_O- _O- Deze is echt leuk _O-
Nattekatdonderdag 30 november 2017 @ 16:23
quote:
Vind het niet kunnen dat Centraal Beheer karakters uitsluit op basis van huidskleur, dat is een vorm van racisme. Ik ga op zoek naar een nieuwe auto-verzekeraar, eentje die wel waarde hecht aan gelijkwaardigheid en Nederlandse tradities.
quote:
En die pieten zien eruit alsof ze die keutels in hun gezicht hebben lopen wrijven.
Ik had een shitstorm verwacht onder die video, dit valt nog mee :D
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 16:25
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:20 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Eigen verantwoordelijkheid.

Men hoeft zich niet gekwetst te voelen.
Jij hoeft je ook niet zo druk te maken om het zwart op zwarte piet... Jij hoeft het niet als aanval op de Nederlandse identiteit te zien als er commentaar is op zwarte piet en ga zo maar door.

Maar dat is natuurlijk 'anders' en helemaal niet emotioneel.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 16:26
ze zien er overal behalve in de closups gewoon uit als normale zwarte pieten ... maar dan bruin dus ik zie niet hoe deze variant wat oplost tbh en ik vind de normale zwarte sowieso mooier

zinloze aanpassing op deze manier
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 16:26
maar de reclame is leuk zoals gewoonlijk :)
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 16:27
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:21 schreef Molurus het volgende:

[..]

Da's het probleem met morele filosofie he? Het gaat over vragen die nooit definitief beantwoord kunnen worden en tegelijk dagelijks beantwoord moeten worden.

Dat wil niet zeggen dat morele argumenten niet bestaan of niet gebruikt kunnen worden. De volledige politiek gaat over zulke vraagstukken.

Of, om er maar een lullig voorbeeld in te stoppen: het is niet verboden om stomdronken aan te komen bij het verjaardagsfeestje van je 6-jarige nichtje. Toch wordt dat algemeen gezien als onfatsoenlijk, daar waar netjes fris voor de dag komen met een leuk cadeautje wel als fatsoenlijk wordt gezien.

Nee, dat zijn geen absolute waarheden. Maar dat betekent niet dat fatsoen in die zin niet bestaat. Noch betekent dat dat er geen argumenten gegeven kunnen worden waarom het 1 wel en het ander niet fatsoenlijk zou zijn.

Kortom: discussies over en argumenten voor morele standpunten zijn wel degelijk mogelijk.
Maar je hoeft je niks van een vermeend fatsoen wat aan te trekken. Als ik dronken op het feestje van mn nichtje wil komen doe ik dat.

Dat ik daar niet welkom ben en niet mee doe is een logisch gevolg.

Maar dat heeft weinig te maken met je gekwetst voelen door zwarte piet en dan naar mij toe komt te zeuren dat mn normen en waarden fout zijn en veranderd moeten worden.

Filsofie is leuk totdat je anderen er mee lastig gaat vallen. Want uiteindelijk is dit geen filosofische vraagstuk maar werkelijkheid.

Iedereen mag zoveel als die wil nadenken over zwarte piet.

[ Bericht 1% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 16:35:37 ]
Slayagedonderdag 30 november 2017 @ 16:27
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:19 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Wat een mierenneuk gemiep. Dit is oke, net als helemaal bedekt of helemaal niet. Of houdt het oke zijn bij een bepaald percentage op?

50? 70? 75? 76,345?
het is okey als het de karikatuur/stereotype kenmerken van een zwarte man niet bezit, dit zijn gewoon blanke mannen met een vies gezicht door de schoorsteen als je wilt.

itt. dit: 8}
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 16:29
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:25 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Jij hoeft je ook niet zo druk te maken om het zwart op zwarte piet... Jij hoeft het niet als aanval op de Nederlandse identiteit te zien als er commentaar is op zwarte piet en ga zo maar door.
Klopt. Val me er gewoon niet mee lastig, ga me niet vertellen wat ik niet hoor te doen in je jouw ogen.
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 16:30
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:17 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Vraag je dat werkelijk??? De tering zeg.

Ik ben geen kozp fan, word er een beetje moe van dat elke nuance in het extreme getrokken wordt door oa jou. Maar dat is tekenend voor deze discussie, een gewoon geluid wordt weggemoffeld of wordt mee aan de haal gegaan om maar niet te hoeven luisteren.

Nu na al die delen of zelfs enkel mijn bijdragen van vandaag moet toch wel duidelijk zijn dat ik geen anti piet ben noch pro piet? En dat ik de extremen aan beide kanten afkeur?
Je zit hier in Nws
Als je dit komt beweren > Die ook genoemd wordt bij de AIVD...
Dan zet je er gewoon een linkje bij
Is dat zo moeilijk?
Of zet er anders bij> dit heb ik zelf verzonnen
Molurusdonderdag 30 november 2017 @ 16:33
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:27 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Maar je hoeft je niks van een vermeend fatsoen wat aan te trekken. Als ik dronken op het feestje van mn nichtje wil komen doe ik dat.

Dat ik daar niet welkom en niet mee doe is een logisch gevolg.

Maar dat heeft weinig te maken met je gekwetst voelen door zwarte piet en dan naar mij toe komt te zeuren dat mn normen eb waarden fout zijn en veranderd moeten worden.

Filsofie is leuk totdat je anderen er mee lastig gaat vallen. Want uiteindelijk is dit geen filosofische vraagstuk.
En jouw mening over ZP is geen moreel standpunt? Kom nou toch.

Laten we nou niet doen alsof morele filosofie iets is voor zweverige oude mannen die sandalen dragen waar de gewone mens nooit iets mee te maken heeft. Iedereen maakt dagelijks morele keuzes, jij ook.
Wantiedonderdag 30 november 2017 @ 16:33
Kan iemand Ronald McDonald aan mij uitleggen?
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 16:34
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:30 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Je zit hier in Nws
Als je dit komt beweren > Die ook genoemd wordt bij de AIVD...
Dan zet je er gewoon een linkje bij
Is dat zo moeilijk?
Of zet er anders bij> dit heb ik zelf verzonnen
Jij bent toch de expert in deze? Weet toch zo goed wat de AIVD zegt over bepaalde clubjes? Sterker nog, bent al topics lang bezig kozp te framen als terroristische club?

Erg vreemd dat je dan niet weet dat de nvu (nazi shit) genoemd wordt. Dan laat je zien dat je je eigen bronnen niet leest, maar er gewoon uitpakt wat je wil om het te gebruiken in je eigen voordeel.
Bah, echt gvd dit zeg.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 16:39
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:33 schreef Molurus het volgende:

[..]

En jouw mening over ZP is geen moreel standpunt? Kom nou toch.

Laten we nou niet doen alsof morele filosofie iets is voor zweverige oude mannen die sandalen dragen waar de gewone mens nooit iets mee te maken heeft. Iedereen maakt dagelijks morele keuzes, jij ook.
Wanneer je gaat vertellen aan anderen wat ze moeten vinden en denken houdt de filosofie echt op hoor.

Je kan wel doen alsof dit een filosofisch vraagstuk is, maar dat is het niet. Er zijn protesten er is geschreeuw er is geweld er is primatieve emotie. Dit is ordinair de zin door willen drukken.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 16:40
quote:
10s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is okey als het de karikatuur/stereotype kenmerken van een zwarte man niet bezit, dit zijn gewoon blanke mannen met een vies gezicht door de schoorsteen als je wilt.

itt. dit: 8}
Ik neem je mening ter kennisgeving aan.
Slayagedonderdag 30 november 2017 @ 16:45
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:33 schreef Wantie het volgende:
Kan iemand Ronald McDonald aan mij uitleggen?
great question! nooit begrepen ook!
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 16:46
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:15 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Je lijkt niet te begrijpen waar ik op doel. Daar lijkt tevens de kern van het probleem te liggen.
Wat toepasselijk. Hoop dat je ver komt ondanks deze mentaliteit.
Ik begrijp je wel. Jij lijkt alleen niet te begrijpen dat het geen fuck uitmaakt of je mee doet of niet, boeit niks, totdat je wil dat wij omwille van jou veranderen. Doe dan je eigen ding.

Meedoen is ook gewoon een keuze.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 16:50
quote:
10s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

great question! nooit begrepen ook!

Komt uit het hippie tijdperk.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 16:50
ff niet op de man pls
BaajGuardiandonderdag 30 november 2017 @ 17:04
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:26 schreef sp3c het volgende:
maar de reclame is leuk zoals gewoonlijk :)
Helaas word het leuke wel wat overschaduwt (ayyy) door het installeren van de roetveegclown ipv de nachtzwarte piet met gouden oorbellen, die laatste had de reclame iig nog non-cringy gemaakt. Niet dat ik die reclames voorbij zie komen verder want tv kijken doe ik mischien 1x per half jaar ofzo.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 17:05
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:04 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Helaas word het leuke wel wat overschaduwt (ayyy) door het installeren van de roetveegclown ipv de nachtzwarte piet met gouden oorbellen, die laatste had de reclame iig nog non-cringy gemaakt. Niet dat ik die reclames voorbij zie komen verder want tv kijken doe ik mischien 1x per half jaar ofzo.
Dat is jouw persoonlijke smaak :D
BaajGuardiandonderdag 30 november 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:33 schreef Wantie het volgende:
Kan iemand Ronald McDonald aan mij uitleggen?
Duidelijk een domme witte man, hij doet heel dom en praat met zon kinderlijk maniertje, van die grapjes alsof hij niks snapt enzo.. dat hij dikke lippen heeft is ook om de rassenkenmerken van pruimtabak kouwende boeren uit te beelden en zn rode haar is om de gaelische rassenkenmerken uit te beelden.

Het is een duidelijk racistisch figuur dat zo snel mogelijk aangepast dient te worden zodat blanke mensen zich niet geassocieerd voelen in hun identitypolitics.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 17:18
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:04 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Helaas word het leuke wel wat overschaduwt (ayyy) door het installeren van de roetveegclown ipv de nachtzwarte piet met gouden oorbellen, die laatste had de reclame iig nog non-cringy gemaakt. Niet dat ik die reclames voorbij zie komen verder want tv kijken doe ik mischien 1x per half jaar ofzo.
nah is gewoon lollig, je kan dat best los van elkaar zien
BaajGuardiandonderdag 30 november 2017 @ 17:19
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:18 schreef sp3c het volgende:

[..]

nah is gewoon lollig, je kan dat best los van elkaar zien
Ik zag het lollige er ook juist los van, dus daar amuseerde ik me dan ook wel over. Neemt de cringeritis niet weg verder die aan de andere helft bungelt.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 17:21
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:19 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Ik zag het lollige er ook juist los van, dus daar amuseerde ik me dan ook wel over. Neemt de cringeritis niet weg verder die aan de andere helft bungelt.
ik denk dat het in dit geval beter werkt omdat de gelaatsuitdrukkingen een beetje wegvallen als ze helemaal zwart zijn

wat natuurlijk de bedoeling is maar voor de reclame werkt het denk beter
Baconbusdonderdag 30 november 2017 @ 17:21
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 16:46 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Ik begrijp je wel. Jij lijkt alleen niet te begrijpen dat het geen fuck uitmaakt of je mee doet of niet, boeit niks, totdat je wil dat wij omwille van jou veranderen. Doe dan je eigen ding.

Meedoen is ook gewoon een keuze.
Je lijkt tegen de samenleving te zijn. Klopt dat?
BaajGuardiandonderdag 30 november 2017 @ 17:22
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:21 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik denk dat het in dit geval beter werkt omdat de gelaatsuitdrukkingen een beetje wegvallen als ze helemaal zwart zijn

wat natuurlijk de bedoeling is maar voor de reclame werkt het denk beter
Ik vind de gelaatsuitdrukking van de macro juist leuker, zie je ook bij clowns, wanneer die een verdrietig gezicht trekken is het ook grappiger dan een verdrietig gezicht van een gewone vent. (en eigenlijk zijn zwarte pieten ook een soort clowns)
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 17:22
wat is dat nou weer voor een malle vraag :')
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 17:23
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:22 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Ik vind de gelaatsuitdrukking van de macro juist leuker, zie je ook bij clowns, wanneer die een verdrietig gezicht trekken is het ook grappiger dan een verdrietig gezicht van een gewone vent. (en eigenlijk zijn zwarte pieten ook een soort clowns)
kun je ook grappige dingen mee doen dat zeker :Y
BaajGuardiandonderdag 30 november 2017 @ 17:24
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:23 schreef sp3c het volgende:

[..]

kun je ook grappige dingen mee doen dat zeker :Y
Ik moet trouwens zeggen, in mijn ..nogal gefragmenteerde herinnering had ik altijd bonje met je maar nu ik zelf realistischer/nietlinksmeer ben geworden stel ik bijna al je posts wel op prijs.

Twilight zone.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 17:24
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:21 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Je lijkt tegen de samenleving te zijn. Klopt dat?
Nee. Jij lijkt te denken dat je alleen mee kan doen wanneer je invloed kan hebben op een aspect (een verandering naar jouw wensen) van de Nederlandse samenleving. Klopt dat?

[ Bericht 0% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 18:00:44 ]
Baconbusdonderdag 30 november 2017 @ 17:26
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:24 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Nee. Jij lijkt te denken dat je alleen mee kan doen wanneer invloed kan hebben op een aspect van de Nederlandse samenleving. Klopt dat?
Nee. Ik ben voor reciprociteit en synergie.
Uit jouw posts lijkt het alsof je daar tegen bent of er in ieder geval onverschillig tegenover staat.
Vandaar mijn vraag.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 17:28
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:26 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Nee. Ik ben voor reciprociteit en synergie.
Uit jouw posts lijkt het alsof je daar tegen bent of er in ieder geval onverschillig tegenover staat.
Vandaar mijn vraag.
Wanneer je het over reciprociteit hebt zeg je eigenlijk dat er verschillende samenlevingen zijn in dit land die een wederzijdse verplichting naar elkaar hebben.

Nou niet dus. Om het concreet te maken ik heb me niet te schikken naar de wensen van buitenstaanders. Doe dan gewoon niet mee en je eigen ding.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 17:28
quote:
99s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:24 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Ik moet trouwens zeggen, in mijn ..nogal gefragmenteerde herinnering had ik altijd bonje met je maar nu ik zelf realistischer/nietlinksmeer ben geworden stel ik bijna al je posts wel op prijs.

Twilight zone.
vreemd idd, ik dacht laatsts ook zoiets _O-
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 17:30
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:28 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Wanneer je het over reciprociteit hebt zeg je eigenlijk dat er verschillende samenlevingen zijn in dit land die een wederzijdse verplichting naar elkaar hebben.

Nou niet dus. Om het concreet te maken ik heb me niet te schikken naar de wensen van buitenstaanders.
je hoeft je sowieso niet te schikken, of die mensen nu buitenstaanders zijn of niet maakt wat dat betreft geen reet uit

het argument heeft niet ineens meer waarde nu Georgina verbaan het maakt ofzo
Slayagedonderdag 30 november 2017 @ 17:32
quote:
99s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:24 schreef BaajGuardian het volgende:

[..]

Ik moet trouwens zeggen, in mijn ..nogal gefragmenteerde herinnering had ik altijd bonje met je maar nu ik zelf realistischer/nietlinksmeer ben geworden stel ik bijna al je posts wel op prijs.

Twilight zone.
times are changing, people are changing, pieter baas is changing 8}
Baconbusdonderdag 30 november 2017 @ 17:33
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:28 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Wanneer je het over reciprociteit hebt zeg je eigenlijk dat er verschillende samenlevingen zijn in dit land die een wederzijdse verplichting naar elkaar hebben.

Nou niet dus. Om het concreet te maken ik heb me niet te schikken naar de wensen van buitenstaanders.
Ik doel daarmee meer op een uitwisseling van visies en ideeën voor meer begrip, geluk en eenheid.
Je lijkt daar niet open voor te staan en dat zie ik als zonde.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 17:34
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:33 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Ik doel daarmee meer op een uitwisseling van visies en ideeën voor meer begrip, geluk en eenheid.
Je lijkt daar niet open voor te staan en dat zie ik als zonde.
je kunt het ook gewoon een slecht idee vinden dat wil natuurlijk niet direct zeggen dat je tegen een eventuele uitwisseling van bent
DrDentzdonderdag 30 november 2017 @ 17:36
De antipieten zijn eigenlijk kleine Hitlers, ze eisen steeds meer en wij geven ze steeds een beetje meer hun zin omdat we denken dat we zo de vrede kunnen bewaren. Onze appeasementpolitiek lijkt averechts te werken.
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 17:44
Geen Zwarte Piet in Canada na protest

quote:
Een Nederlandse winkel in de Canadese hoofdstad Ottawa krijgt dit jaar geen bezoek van Zwarte Piet. Sinterklaas komt in zijn eentje langs bij Dutch Groceries and Giftware. Tegenstanders hebben gedreigd met acties „die het leuke evenement onmogelijk maken”, schrijven eigenaren Henk en José van Zijl.

Volgens de winkeliers komen Sint en Piet al meer dan zestig jaar op bezoek in de winkel. „We zijn onlangs benaderd door mensen uit Ottawa die luid protesteren tegen het huidige uiterlijk van Zwarte Piet. Ze eisen dat wij onze gewoontes veranderen”, aldus de eigenaren. Ze hebben nu „met tegenzin” besloten dat Zwarte Piet niet komt.

Het is niet bekend met welke acties werd gedreigd. Zwarte Piet gaat ook niet naar een Nederlandse school in Ottawa.

Een burgergroep, de Caribische Unie van Canada, was een petitie begonnen tegen Zwarte Piet. „Hij vertegenwoordigt discriminatie en racisme tegen zwarten uit de tijd van de slavernij, met de gebruikelijke stereotypen als een zwart gezicht, grote lippen en onhandig gedrag”, aldus voorzitter César Ndéma-Moussa tegen de publieke omroep CBC.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 17:44
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:33 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Ik doel daarmee meer op een uitwisseling van visies en ideeën voor meer begrip, geluk en eenheid.
Je lijkt daar niet open voor te staan en dat zie ik als zonde.
Ik doel er op dat er niks te eisen of te verwachten valt en dat een teleurstelling hierover je eigen probleem is en niet die van een ander of de samenleving.
DrDentzdonderdag 30 november 2017 @ 17:48
quote:
Dat vind ik slecht, wij moeten onze cultuur kunnen behouden in andere landen. We laten hier immers ook ritueel slachten, kindhuwelijken en vrouwenbesnijdenis toe.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 17:49
andere landen hebben geen reet te maken met wat wij hier doen
BoneThugssdonderdag 30 november 2017 @ 18:06

_O_ _O_
KoosVogelsdonderdag 30 november 2017 @ 18:18
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:48 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Dat vind ik slecht, wij moeten onze cultuur kunnen behouden in andere landen. We laten hier immers ook ritueel slachten, kindhuwelijken en vrouwenbesnijdenis toe.
Kindhuwelijken worden in Nederland niet erkend, vrouwenbesnijdenis is verboden en rituele slacht kent aangescherpte regels.

Snap verder trouwens niet wat dat met Canada heeft te maken.
Bluesdudedonderdag 30 november 2017 @ 18:21
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 17:36 schreef DrDentz het volgende:
De antipieten zijn eigenlijk kleine Hitlers, ze eisen steeds meer en wij geven ze steeds een beetje meer hun zin omdat we denken dat we zo de vrede kunnen bewaren. Onze appeasementpolitiek lijkt averechts te werken.
Wat stel jij voor als hitlerkenner ?
Onderdrukking door de samenleving van opvattingen die een meerderheid afwijst. ?
Bijv: het verbieden van alle anitpietdemo's
Het verbieden van t-shirts dragen met de kreet zp =racisme
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 18:24
Han van der Horst
quote:
Joop.nl_logo.png
‘Zwarte Piet is racisme’ voorkomt noodzakelijke discussie over racisme
Wie aangevallen wordt over de band van Zwarte Piet, moet zich eerst verdedigen tegen de onjuiste aantijging racistisch bezig te zijn. Want dat ben je als je een racistisch symbool in je feestvieringen toelaat, of niet soms?



De argumenten kaatsten heen en weer als ballen op een pooltafel woensdagavond bij De Wereld Draait Door, waar een discussie plaatsvond over de nieuwe t-shirtslogan ¨Zwarte Piet is racisme¨. Toch trof gaste Anousha Nzume de kern van de zaak in een paar woorden. Zij wil dat het racisme en het racistische element in Zwarte Piet erkend wordt. Anders is zij niet bereid om onder leiding van een mediator te onderhandelen over het uiterlijk van Zwarte Piet, zoals Hans Nijenhuis voorstelde, de hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad. Hij vroeg al eerder in zijn krant om een bestand tussen voor- en tegenstanders tot en met 6 december.

Nu is juist de leuze ¨Zwarte Piet is racisme¨ het centrale element dat elke verandering blokkeert. Wie morrelen toelaat aan het uiterlijk van de grote kindervriend geeft daarmee toe dat hij of zij zich ingelaten heeft met een racistische praktijk. Het is de vraag wat dan erger is: dat je het bewust hebt gedaan of dat je van de prins geen kwaad wist. Je hebt de keuze tussen slecht en dom, doortrapt en onnozel.

Zwarte Piet is géén racisme. Het is voorstelbaar dat mensen die opgevoed zijn met de Amerikaanse minstrel shows vreemd opkijken als Sint Nicolaas zijn intocht houdt maar dit gebeuren komt uit een geheel andere traditie. Wie de sinterklaasviering van binnen kent weet dat er geen enkel racistisch element in zit en dat – hoe vreemd het ook mag klinken – Zwarte Piet nooit werd geassocieerd met Afrika.

Natuurlijk kwam en komt het voor dat slecht opgevoede etterstraaltjes klasgenoten uitmaken voor ‘Zwarte Piet’. Dat gebeurt om te pesten en het verdient dan ook krachtige afwijzing. Het is geen reden om Zwarte Piet op oneigenlijke gronden te elimineren. Ook kom je in een multiculturele samenleving nu eenmaal tal van symbolen en verschijnselen tegen die niet meteen een gunstige indruk maken als je alleen maar uitgaat van je eigen culturele referentiekaders. Je moet ergens tegen kunnen in een veelkleurige samenleving en een diverse wereld. Neem de hoofddoekjes en de niqaabs, die door veel niet moslima´s als een symbool voor onderdrukking worden beschouwd. Toch is het alleen extreemrechts dat deze kledingstukken wil verbieden.

Was nu de vraag gesteld: “Wordt het zo langzamerhand geen tijd om de veelkleurigheid van onze samenleving ook onder het personeel van Sinterklaas tot uiting te laten komen. Moeten kindertjes van elke afkomst zich niet in Piet kunnen herkennen?”, dan was de discussie al lang in het voordeel van de veranderaars beslecht.

Maar dat is onmogelijk. Tegenstanders van de categorie Kick Out Zwarte Piet of Anousha Nzume is het niet om Zwarte Piet te doen. Zij willen via deze mythische figuur het racisme in Nederland aan de kaak stellen, of zoals ze het waarschijnlijk liever zelf zouden zeggen, het institutioneel racisme. Zwarte Piet is daarvan in hun ogen een symbool en een uitdrukkingsvorm. Het is niet de kern van hun strijd. Daarom moet eerst erkend worden dat we te maken hebben met een racistisch verschijnsel.

Zo maken zij een discussie over racisme in Nederland onmogelijk. Wie aangevallen wordt over de band van Zwarte Piet, moet zich eerst verdedigen tegen de onjuiste aantijging racistisch bezig te zijn. Want dat ben je als je een racistisch symbool in je feestvieringen toelaat, of niet soms? Als de discussie zich daarna voortzet, gaat het over wie Zwarte Piet wezenlijk is en waar hij vandaan komt. Ook nu gaat het erom het ten onrechte opgevoerde element racisme van tafel te krijgen.

Ondertussen hebben de echte racisten in dit land het cadeau van Kick Out Zwarte Piet gaarne aanvaard. Zij proberen de onschuldige kindervriend inderdaad te framen als een uithangbord voor hun ideologische smeerlapperij en hun hang naar maatschappijmodellen uit het verleden. Tel uit je winst.

In dit land is racisme bezig salonfähig te worden, nu zelfs een volksvertegenwoordiger het in het parlement zelf meent te kunnen hebben over een ‘trotse, fiere neger’, alsof hij een veilingmeester was die zijn waren stond aan te prijzen. In de grote steden heerst een feitelijke apartheid, waarbij bevolkingsgroepen van verschillende achtergronden volstrekt langs elkaar heen leven. Solliciteren is een frustrerende bezigheid als je de verkeerde achternaam of de verkeerde foto op je Facebook hebt. Armoede krijgt in dit land steeds vaker een huidskleur.

Dat willen activisten van Kick Out Zwarte Piet of Anousha Nzume aan de orde stellen. Jammer genoeg passen zij een verkeerde strategie toe. Baudet en Kuzu staan ondertussen klaar om de oogst binnen te halen.
Neem dat aan van deze oude blanke man.
https://joop.bnnvara.nl/o(...)scussie-over-racisme
Deze oude man neemt ergens op het einde een verkeerde afslag maar dat zal vast aan zn oude mannen dromerigheid liggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 18:38:16 ]
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 18:25
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 18:21 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Wat stel jij voor als hitlerkenner ?
Onderdrukking door de samenleving van opvattingen die een meerderheid afwijst. ?
Bijv: het verbieden van alle anitpietdemo's
Het verbieden van t-shirts dragen met de kreet zp =racisme
Wie verbied er demo's of t shirts?
Bluesdudedonderdag 30 november 2017 @ 18:26
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 18:25 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Wie verbied er demo's of t shirts?
Niet de staat, maar mogelijk vind Dentz dit een fout beleid.
Daarom vraag ik duidelijkheid
Nattekatdonderdag 30 november 2017 @ 18:27
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 18:24 schreef WodanIsGroot het volgende:
Han van der Horst

[..]

https://joop.bnnvara.nl/o(...)scussie-over-racisme
Deze oude man neemt ergens op het einde een verkeerde afslag maar dat zal vast aan zn oude mannen dromerigheid liggen.
Het begon zo sterk :'(
Bluesdudedonderdag 30 november 2017 @ 18:29
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 18:24 schreef WodanIsGroot het volgende:
Han van der Horst

[..]

https://joop.bnnvara.nl/o(...)scussie-over-racisme
Deze oude man neemt ergens op het einde een verkeerde afslag maar dat zal vast aan zn oude mannen dromerigheid liggen.
Dit is slap gelul van een arrogante jongere.
Je speelt op de man, niet op de bal.
Val hem aan met zinnige argumenten op de inhoud. Niet op zijn leeftijd

jij jij..... snotneus _O-
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 18:32
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 18:29 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dit is slap gelul van een arrogante jongere.
Je speelt op de man, niet op de bal.
Val hem aan met zinnige argumenten op de inhoud. Niet op zijn leeftijd

jij jij..... snotneus _O-
Het is een feit dat bejaarden een kortere aandachtsspanne hebben. Dus het is wel begrijpelijk dat hij bij het einde de draad wat kwijt raakt en offtopic gaat: iets wat vermeend institutioneel racisme is.

Behalve zn offtopic geneuzel ben ik het grotendeels met hem eens, dus ik heb niks te spelen.
DrDentzdonderdag 30 november 2017 @ 18:37
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 18:21 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Wat stel jij voor als hitlerkenner ?
Onderdrukking door de samenleving van opvattingen die een meerderheid afwijst. ?
Bijv: het verbieden van alle anitpietdemo's
Het verbieden van t-shirts dragen met de kreet zp =racisme
We moeten op zoek naar een Endlösung voor dit probleem, zo kan het niet langer.
BoneThugssdonderdag 30 november 2017 @ 18:42
Goed, we zijn weer bij Hitler beland, stelletje kneuzen.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 18:51
dwdd
filmpje :
Verbaan gemiep en een met n moeilijke naam vs n (schijnbaar vermeldingswaardige) pvv aanhanger. Plus extras


[ Bericht 29% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 19:04:07 ]
DrDentzdonderdag 30 november 2017 @ 19:15
24176926_2322843801062345_4888506176409260320_n.jpg?oh=ecee3e49e8305526742f75c1273fd8c9&oe=5A944ED9

We moeten dit zien te voorkomen, als deze demonstratie doorgaat verliezen we onze cultuur
Molurusdonderdag 30 november 2017 @ 19:20
Bijna niemand gebruikt nog Teletekst. Als we daar vanaf kunnen kunnen we ook van ZP af.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 19:26
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:15 schreef DrDentz het volgende:
[ afbeelding ]

We moeten dit zien te voorkomen, als deze demonstratie doorgaat verliezen we onze cultuur
Laat ze lekker op de toendra bevriezen. De stad zal uitgestorven zijn. En we hebben geen gekke Hollanders van welk pluimage nodig hier in Friesland.
PiraatPietdonderdag 30 november 2017 @ 19:28
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:15 schreef DrDentz het volgende:
[ afbeelding ]

We moeten dit zien te voorkomen, als deze demonstratie doorgaat verliezen we onze cultuur
Laat ze lekker, het enige wat ze voor elkaar krijgen is dat het in Amsterdam veranderd. Rest van Nederland blijft gewoon normaal doen.

Geen aandacht aan besteden meer.
DrDentzdonderdag 30 november 2017 @ 19:31
We passen de tactiek van de Russen toe, we trekken ons terug en laten de indringers vastvriezen in de ijzige kou.
DrDentzdonderdag 30 november 2017 @ 19:33
cropped-Untitled-1-01.jpg
Aanstootgevenddonderdag 30 november 2017 @ 19:34
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:26 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Laat ze lekker op de toendra bevriezen. De stad zal uitgestorven zijn. En we hebben geen gekke Hollanders van welk pluimage nodig hier in Friesland.
Klopt - jullie hadden 46 jaar terug al een zwarte sinterklaas met witte knecht.
Het heeft even geduurd; maar langzaamaan volgt de Randstad jullie voorbeeld.
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 19:36
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:28 schreef PiraatPiet het volgende:

[..]

Laat ze lekker, het enige wat ze voor elkaar krijgen is dat het in Amsterdam veranderd. Rest van Nederland blijft gewoon normaal doen.

Geen aandacht aan besteden meer.
Ik begrijp dat ook niet, het lijkt me allemaal niet zo moeilijk. Maar blijkbaar zit het zo diep dat Dokkum zijn winkeltijden gaat aanpassen aan een demonstratie :D
Bluesdudedonderdag 30 november 2017 @ 19:36
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 18:37 schreef DrDentz het volgende:

[..]

We moeten op zoek naar een Endlösung voor dit probleem, zo kan het niet langer.
tjeeee.... je grossiert in godwins vandaag.
Wat bedoel je met Endlösung?
De 'eindoplossing' van het zp-debat ? Hoe zie je dat?
In een democratie als de onze kunnen mensen hun meningen uiten en dus blijft het debat doorsudderen .. Hoe wil je mensen stoppen daartoe?
Dwang.. welke dwang?
Bluesdudedonderdag 30 november 2017 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:15 schreef DrDentz het volgende:
[ afbeelding ]

We moeten dit zien te voorkomen, als deze demonstratie doorgaat verliezen we onze cultuur
tjeeee... dramaqueen..
Demonstreren is ÖNZE cutuur... dat heet vrijheid en democratie
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:34 schreef Aanstootgevend het volgende:

[..]

Klopt - jullie hadden 46 jaar terug al een zwarte sinterklaas met witte knecht.
Het heeft even geduurd; maar langzaamaan volgt de Randstad jullie voorbeeld.
En 46 jaar later weer niet.

Lekker boeiend voor je.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 19:39
quote:
10s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:36 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ik begrijp dat ook niet, het lijkt me allemaal niet zo moeilijk. Maar blijkbaar zit het zo diep dat Dokkum zijn winkeltijden gaat aanpassen aan een demonstratie :D
Dat is dus ook een demonstratie.

aka: jullie problemen boeien ons niet.
Aanstootgevenddonderdag 30 november 2017 @ 19:41
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:38 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

En 46 jaar later weer niet.

Lekker boeiend voor je.
Ach, Piet is ook al een tijdje geen raaf meer. Lijkt er zelfs niet op. Is het waarschijnlijk in Nederland zelfs nooit geweest.
Toch gebruiken sommige mensen hier dat ook als argument :P
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 19:42
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:41 schreef Aanstootgevend het volgende:

[..]

Ach, Piet is ook al een tijdje geen raaf meer. Lijkt er zelfs niet op. Is het waarschijnlijk in Nederland zelfs nooit geweest.
Toch gebruiken sommige mensen hier dat ook als argument :P
In mijn familie is piet altijd de rolvervuller van de raven van wodan geweest.
Aanstootgevenddonderdag 30 november 2017 @ 19:43
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:39 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Dat is dus ook een demonstratie.

aka: jullie problemen boeien ons niet.
De Randstad zal dat onthouden als er weer gejankt wordt dat overheidsdocumenten in het Frysk beschikbaar moeten zijn :P
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 19:44
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:43 schreef Aanstootgevend het volgende:

[..]

De Randstad zal dat onthouden als er weer gejankt wordt dat overheidsdocumenten in het Frysk beschikbaar moeten zijn :P
Doe maar, dan gelden je wetten je hier ook niet meer :p
Aanstootgevenddonderdag 30 november 2017 @ 19:47
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:42 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

In mijn familie is piet altijd de rolvervuller van de raven van wodan geweest.
Ah, immigrant dus ? Die zijn buitenlandse familietraditie wil opdringen aan Nederlanders ?
Spanky78donderdag 30 november 2017 @ 19:47
Is deze discussie nu nog steeds gaande?
Aanstootgevenddonderdag 30 november 2017 @ 19:48
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:47 schreef Spanky78 het volgende:
Is deze discussie nu nog steeds gaande?
Al sinds 1930. Nog een paar jaar en we kunnen het een Koninklijke discussie gaan noemen.
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 19:48
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:39 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Dat is dus ook een demonstratie.

aka: jullie problemen boeien ons niet.
Als het je niet boeit, trek je je er niks van aan en hou je gewoon je winkel open, net als altijd. Maar nee hoor, deuren dicht en verstoppen.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 19:50
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:47 schreef Aanstootgevend het volgende:

[..]

Ah, immigrant dus ? Die zijn buitenlandse familietraditie wil opdringen aan Nederlanders ?
Ik dring niks op. En ik woon in Friesland wat al duizenden jaren bestaat en nooit cultureel overheerst geweest is, niet door de Romeinen en niet door de Hollanders en zeker niet door kozp.

En ik hammer op Fries zijn omdat er schijnbaar een groot verschil is in mentaliteit vergeleken met de randstad. Deal with it.

[ Bericht 4% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 19:56:34 ]
Molurusdonderdag 30 november 2017 @ 19:51
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:48 schreef Aanstootgevend het volgende:

[..]

Al sinds 1930. Nog een paar jaar en we kunnen het een Koninklijke discussie gaan noemen.
De zwarte piet discussie moet behouden blijven! Is traditie!
BoneThugssdonderdag 30 november 2017 @ 19:52
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:48 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Als het je niet boeit, trek je je er niks van aan en hou je gewoon je winkel open, net als altijd. Maar nee hoor, deuren dicht en verstoppen.
Die mensen in Friesland hebben helemaal geen behoefte aan een 'protest', was dat nog niet helemaal duidelijk.

Blijf lekker in je eigen stad / dorp.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 19:52
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:48 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Als het je niet boeit, trek je je er niks van aan en hou je gewoon je winkel open, net als altijd. Maar nee hoor, deuren dicht en verstoppen.
Het is een geweldig signaal naar iemand die je wil lastig vallen met geschreeuw. Laat ze maar in de leegte schreeuwen, die vrijheid hebben ze.
Bluesdudedonderdag 30 november 2017 @ 19:53
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:47 schreef Spanky78 het volgende:
Is deze discussie nu nog steeds gaande?
Nog steeds.... maar er is al een oproep geweest tot Endlösung
NWS / De Zwarte Piet-discussie #119
Aanstootgevenddonderdag 30 november 2017 @ 19:55
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:50 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Ik dring niks op. En ik woon in Friesland wat al duizenden jaren bestaat en nooit cultureel overheerst geweest is, niet door de Romeinen en niet door de Hollanders en zeker niet door kozp.
Dat je nu in Friesland woont zegt natuurlijk niets - daar wonen ook mensen die gisteren uit Syrie zijn gekomen.
Je familietraditie is in ieder geval niet Fries. Dus steek hem in je derriere en omarm het Nederlanderschap :P
Nattekatdonderdag 30 november 2017 @ 19:55
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:53 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Nog steeds.... maar er is al een oproep geweest tot Endlösung
NWS / De Zwarte Piet-discussie #119
Ja, dat riep ik al in #99. Is niet goedgekomen.
Bluesdudedonderdag 30 november 2017 @ 19:55
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:53 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Misschien wel plantage eigenaren.
Wodanisgroot, Hoe het komt dat jouw familie zp ziet als vervolg van wodaneske raven ?
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 19:55
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:52 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Het is een geweldig signaal naar iemand die je wil lastig vallen met geschreeuw. Laat ze maar in de leegte schreeuwen, die vrijheid hebben ze.
Natuurlijk hebben ze die vrijheid. Persoonlijk vind ik het nogal lafjes om je leven daaraan aan te passen en je winkel dicht te gooien. :)
JeSuisDroppiedonderdag 30 november 2017 @ 19:56
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:55 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Natuurlijk hebben ze die vrijheid. Persoonlijk vind ik het nogal lafjes om je leven daaraan aan te passen en je winkel dicht te gooien. :)
Net zo laf als kinderen uitschelden voor racist bedoel je?
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 19:57
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:55 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Natuurlijk hebben ze die vrijheid. Persoonlijk vind ik het nogal lafjes om je leven daaraan aan te passen en je winkel dicht te gooien. :)
Dit is schikken. Dat wil kozp toch zo graag :?
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 19:58
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:57 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Dit is schikken. Dat wil kozp toch zo graag :?
Neeehhh dat is geen schikken, dat is het probleem ontlopen.
JeSuisDroppiedonderdag 30 november 2017 @ 20:00
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:58 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Neeehhh dat is geen schikken, dat is het probleem ontlopen.
KOZP gaat problemen veroorzaken in Dokkum ja?
DrDentzdonderdag 30 november 2017 @ 20:01
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:53 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Nog steeds.... maar er is al een oproep geweest tot Endlösung
NWS / De Zwarte Piet-discussie #119
Oh NSB'er, mij een beetje verraden hč.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 20:03
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:58 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Neeehhh dat is geen schikken, dat is het probleem ontlopen.
Gezeur ontlopen. Dat overkwam Bonifatius ook, die raakte gefrustreerd en ging vandalisme plegen. Dat is het probleem met heethoofden die je iets willen afdwingen: ze stoppen niet en zijn nooit tevreden.
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 20:06
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:03 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Gezeur ontlopen. Dat overkwam Bonifatius ook, die raakte gefrustreerd en ging vandalisme plegen. Dat is het probleem met heethoofden die je iets willen afdwingen: ze stoppen niet.
Je kan ook gewoon op een volwassen manier in discussie gaan. Heethoofden kunnen idd maar beter thuis blijven, die zijn niet zo goed in discussies.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 20:07
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 19:50 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Ik dring niks op. En ik woon in Friesland wat al duizenden jaren bestaat en nooit cultureel overheerst geweest is, niet door de Romeinen en niet door de Hollanders en zeker niet door kozp.

En ik hammer op Fries zijn omdat er schijnbaar een groot verschil is in mentaliteit vergeleken met de randstad. Deal with it.
En dan neem je wel de Germaanse cultuur over? Terwijl er ten zeerste wordt betwijfeld of de Friezen wel Germaanse wortels hebben aangezien de taal e.d. niet klopt daarbij?
En neem je het beeld van de raaf aan voor zp, die in Friesland nooit als zodanig toegepast is?
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 20:16
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:07 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

En dan neem je wel de Germaanse cultuur over? Terwijl er ten zeerste wordt betwijfeld of de Friezen wel Germaanse wortels hebben aangezien de taal e.d. niet klopt daarbij?
Niet Germaans? Wat dan Keltisch?

Of anglosakisch?
Maar ja dat is ook Germaans, alles is Germaans tot aan de Laplanders.

quote:
En neem je het beeld van de raaf aan voor zp, die in Friesland nooit als zodanig toegepast is?
ik vertel dus net van wel, als dezelfde rolvervuller. Vast heel intressant...

Ik ben wel blij dat ik eens het youtube channel van Hilbert onder de aandacht kan brengen. Echt een aanrader.
Bluesdudedonderdag 30 november 2017 @ 20:16
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:01 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Oh NSB'er, mij een beetje verraden hč.
Geef nou gewoon antwoord hoe je het zp-debat wilt stoppen.
Of voel je op je klompen aan dat je dacht aan anti-democratisch maatregelen en je weet dat dit onfatsoenlijk is.
JeSuisDroppiedonderdag 30 november 2017 @ 20:22
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:16 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Geef nou gewoon antwoord hoe je het zp-debat wilt stoppen.
Of voel je op je klompen aan dat je dacht aan anti-democratisch maatregelen en je weet dat dit onfatsoenlijk is.
Waarom moeten de pro-pieten gaan verzinnen hoe een door zeurpieten gearrangeerde demonstratie gestopt dient te worden?
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 20:24
Ik las trouwens een paar dagen geleden dit artikel:

"Friese tegenstanders Zwarte Piet durven dat niet te zeggen"

quote:
Friese tegenstanders van de traditionele Zwarte Piet durven zich daar niet over uit te laten. Dat zegt Mirka Antolovic, directeur van Tumba, waar ook het meldpunt discriminatie onder valt. Bij dit meldpunt zijn dit jaar amper meldingen binnengekomen, maar volgens Antolovic betekent dat niet dat het niet leeft. "Mensen zijn hier vaak onderdeel van een kleine gemeenschap en voelen zich daarin niet veilig genoeg om zich te uiten."

Eerder kreeg Tumba al eens melding van een moeder wiens zoontje op school niet als Sinterklaas mocht worden verkleed, omdat hij 'toch al Zwarte Piet van zichzelf was'. Mirka Antolovic deed haar uitspraken in het programma Buro de Vries bij omroep Fryslan.
Lunatiekdonderdag 30 november 2017 @ 20:24
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:07 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

En dan neem je wel de Germaanse cultuur over? Terwijl er ten zeerste wordt betwijfeld of de Friezen wel Germaanse wortels hebben aangezien de taal e.d. niet klopt daarbij?
En neem je het beeld van de raaf aan voor zp, die in Friesland nooit als zodanig toegepast is?
De Friese taal is toch voor een groot deel Germaans. Er zitten woorden van een substraattaal bij, maar dat is met het Nederlands ook. Waarbij het Nederlands (Hollands) zelf het Fries weer als substraattaal heeft. De Randstad was ook Fries...
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 20:25
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:06 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Je kan ook gewoon op een volwassen manier in discussie gaan. Heethoofden kunnen idd maar beter thuis blijven, die zijn niet zo goed in discussies.
Waarom? Niemand heeft het recht om een discussie af te dwingen, als ik niet naar je wil luisteren dan hoef ik dat ook zeker niet en loop ik weg. Dat zou wat zijn: achtervolgde demonstranten :p
AchJadonderdag 30 november 2017 @ 20:26
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:24 schreef Kijkertje het volgende:
Ik las trouwens een paar dagen geleden dit artikel:

"Friese tegenstanders Zwarte Piet durven dat niet te zeggen"
Als de uitslag je niet aanstaat ligt het natuurlijk aan iets anders... :') :') _O-
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 20:26
gewoon met zijn allen niet op komen dagen is wel een mooie geweldloze actie idd _O_
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 20:31
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:25 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Waarom? Niemand heeft het recbt om een discussie af te dwingen, als ik niet naar je wil luisteren dan hoef ik dat ook zeker niet.
Oh maar natuurlijk is dat geen verplichting. Maar je winkel dichtgooien is nergens voor nodig als het je niet boeit.
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 20:32
Tumba ligt de friezen niet zo

Om de opgelegde bezuiniging te halen, is directeur Brenda Ottjens van Tűmba vrijwillig opgestapt. Dat zegt de nieuwe directeur, Mirka Antolovic :)
Het is de provinciale subsidie kwijtgeraakt en moest flink bezuinigen.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 20:32
quote:
10s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:26 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als de uitslag je niet aanstaat ligt het natuurlijk aan iets anders... :') :') _O-
Haha Tumba. Anti racisme bureau, het kan niet eens een Fries als vertegenwoordiger vinden. Ik heb Tumba trouwens al eens over deze kwestie gesproken en daar was het enige argument dat kindjes zwarte piet genoemd werden. Dus ja wat kan je daar nou mee.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 20:35
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:16 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Niet Germaans? Wat dan Keltisch?

Of anglosakisch?
Maar ja dat is ook Germaans, alles is Germaans tot aan de Laplanders.

[..]

ik vertel dus net van wel, als dezelfde rolvervuller. Vast heel intressant...

Ik ben wel blij dat ik eens het youtube channel van Hilbert onder de aandacht kan brengen. Echt een aanrader.
Wel indo-europees, maar niet Germaans. Andere taal.
Maar goed, daar zitten wel wat vraagtekens bij natuurlijk en dan hebben we het over de Friezen van heel lang geleden, in het begin van de jaartelling. Die zijn rond de middeleeuwen van het toneel verdwenen (in de literatuur dan he ;) ). Pas daarna komen de (eutische) Saksen die zich Friezen gaan noemen en is het een vraag of wat we vanaf dat moment de Friezen noemen verwantschap hebben aan die frisii.

Is al heel wat jaar geleden dat ik hierover wat geleerd heb, dus pak me niet op kleine details aub. Weet dat er toen DNA onderzoek werd gedaan, weet alleen niet wat eruit gekomen is.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 20:35
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:31 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Oh maar natuurlijk is dat geen verplichting. Maar je winkel dichtgooien is nergens voor nodig als het je niet boeit.
Agree to disagree
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 20:35
Want het kan natuurlijk nooit zo zijn dat er ook in Friesland racisme voorkomt. :D
JeSuisDroppiedonderdag 30 november 2017 @ 20:35
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:32 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Haha Tumba. Anti racisme bureau, het kan niet eens een Fries als vertegenwoordiger vinden. Ik heb Tumba trouwens al eens over deze kwestie gesproken en daar was het enige argument dat kindjes zwarte piet genoemd werden. Dus ja wat kan je daar nou mee.
Subsidie trekken blijkbaar.
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 20:36
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:35 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Agree to disagree
^O^
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 20:38
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:35 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Wel indo-europees, maar niet Germaans. Andere taal.
Maar goed, daar zitten wel wat vraagtekens bij natuurlijk en dan hebben we het over de Friezen van heel lang geleden, in het begin van de jaartelling. Die zijn rond de middeleeuwen van het toneel verdwenen (in de literatuur dan he ;) ). Pas daarna komen de (eutische) Saksen die zich Friezen gaan noemen en is het een vraag of wat we vanaf dat moment de Friezen noemen verwantschap hebben aan die frisii.

Is al heel wat jaar geleden dat ik hierover wat geleerd heb, dus pak me niet op kleine details aub. Weet dat er toen DNA onderzoek werd gedaan, weet alleen niet wat eruit gekomen is.
Je hebt gelijk, maar dat wil niet zeggen dat alle frisii uitgestorven zijn. Uit het DNA onderzoek kwam naar voren dat Scandinavische Vikingen flink hebben lopen te 'verkrachten' :p en taal is niet natuurlijk niet gelijk aan cultuur.

Dit is wel echt een andere taal:
Anglo Sakisch

Hetzelfde in modern Engels:

Jammer dat er geen reading in modern Fries is voor vergelijking.

[ Bericht 4% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 20:50:21 ]
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 20:39
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:35 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Subsidie trekken blijkbaar.
Ja, met een geheel herenhuis in de binnenstad.
900379.jpg

Voor die tien mensen per jaar in totaal die misschien wat te melden hebben over een racisme beleving.
Lunatiekdonderdag 30 november 2017 @ 20:40
quote:
6s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:24 schreef Kijkertje het volgende:
Ik las trouwens een paar dagen geleden dit artikel:

"Friese tegenstanders Zwarte Piet durven dat niet te zeggen"

[..]

Omdat het aantal meldingen terugloopt, is de conclusie dat mensen niet meer durven te melden? Wat een idioterie! 8)7
AchJadonderdag 30 november 2017 @ 20:45
quote:
10s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:35 schreef Kijkertje het volgende:
Want het kan natuurlijk nooit zo zijn dat er ook in Friesland racisme voorkomt. :D
Misschien hebben ze daar wel een wat dikkere huid en janken ze niet om het minste geringste... Maar dat is natuurlijk absoluut onmogelijk volgens de beroepsgekwetsten, die gaan natuurlijk wel even bepalen hoe er gedacht moet worden en gaan vooral even opdringen dat je er toch echt last van moet hebben...
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 20:48
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:39 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Ja, met een geheel herenhuis in de binnenstad.
[ afbeelding ]

Voor die tien mensen per jaar in totaal die misschien wat te melden hebben over een racisme beleving.
En dan lijkt 10 me nog aan de hoge kant :7
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 20:57
It wurd wol kâld dus #ikblijfthuis

Fryslan01 twitterde op donderdag 30-11-2017 om 20:54:11 Anti Zwarte Piet-demonstratie zaterdag in Dokkum. Geef ze geen podium! Iedereen vrijdag de boodschappen in huis halen, zaterdag niet de stad in.https://t.co/C3b0Nzoqlw reageer retweet
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 21:02
deze gasten komen ook pffft

PegidaNederland twitterde op donderdag 30-11-2017 om 16:26:51 Zaterdag komen Pegida #ZwartePieten naar #Dokkum, vanaf ca 13 uur Pepernoten uitdelen! Zoals bij onze voorgaande Zwarte Pieten acties, zal dit weer een kind vriendelijk en ludieke actie zijn. Sluit je aan als #ZwartePiet, mooier statement zonder te demonstreren kan je niet maken.… https://t.co/3gBGsYvDqc reageer retweet
DP4_A5gXkAYjhS6.jpg:orig
Red_85donderdag 30 november 2017 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:57 schreef StaceySinger het volgende:
It wurd wol kâld dus #ikblijfthuis

Fryslan01 twitterde op donderdag 30-11-2017 om 20:54:11 Anti Zwarte Piet-demonstratie zaterdag in Dokkum. Geef ze geen podium! Iedereen vrijdag de boodschappen in huis halen, zaterdag niet de stad in.https://t.co/C3b0Nzoqlw reageer retweet
Dood negeren die zeurpieten.
Dat is wel de oplossing inderdaad.

Goed voorbeeld zou goed moeten doen volgen.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 21:05
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:02 schreef StaceySinger het volgende:
deze gasten komen ook pffft

PegidaNederland twitterde op donderdag 30-11-2017 om 16:26:51 Zaterdag komen Pegida #ZwartePieten naar #Dokkum, vanaf ca 13 uur Pepernoten uitdelen! Zoals bij onze voorgaande Zwarte Pieten acties, zal dit weer een kind vriendelijk en ludieke actie zijn. Sluit je aan als #ZwartePiet, mooier statement zonder te demonstreren kan je niet maken.… https://t.co/3gBGsYvDqc reageer retweet
[ afbeelding ]
Haha gekke buitenstaanders die op de eenzame toendra verweg elkaar gaan opzoeken.

Het kan net zo goed een sketch zijn. Monty phyton achtig.
Nattekatdonderdag 30 november 2017 @ 21:05
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:02 schreef StaceySinger het volgende:
deze gasten komen ook pffft

PegidaNederland twitterde op donderdag 30-11-2017 om 16:26:51 Zaterdag komen Pegida #ZwartePieten naar #Dokkum, vanaf ca 13 uur Pepernoten uitdelen! Zoals bij onze voorgaande Zwarte Pieten acties, zal dit weer een kind vriendelijk en ludieke actie zijn. Sluit je aan als #ZwartePiet, mooier statement zonder te demonstreren kan je niet maken.… https://t.co/3gBGsYvDqc reageer retweet
[ afbeelding ]
Neeeee, mongolen :|W
AchJadonderdag 30 november 2017 @ 21:07
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:02 schreef StaceySinger het volgende:
deze gasten komen ook pffft

PegidaNederland twitterde op donderdag 30-11-2017 om 16:26:51 Zaterdag komen Pegida #ZwartePieten naar #Dokkum, vanaf ca 13 uur Pepernoten uitdelen! Zoals bij onze voorgaande Zwarte Pieten acties, zal dit weer een kind vriendelijk en ludieke actie zijn. Sluit je aan als #ZwartePiet, mooier statement zonder te demonstreren kan je niet maken.… https://t.co/3gBGsYvDqc reageer retweet
[ afbeelding ]
Het zou me verbazen als ze Dokkum weten te vinden... :')
AchJadonderdag 30 november 2017 @ 21:08
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:05 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Neeeee, mongolen :|W
Jammer idd... -O-
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 21:09
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:05 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Neeeee, mongolen :|W
Grappig toch, wat een bemoeizuchtige heethoofden allemaal. De boodschap van pegida is net zo onwelkom,ze zoeken het maar uit met elkaar lol

Als ze de rotzooi na de tijd maar opruimen en nooit meer nogeens terug komen.

[ Bericht 0% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 21:18:56 ]
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 21:10
ene actie verpest de andere :')

knal gewoon de deur dicht met zijn allen, zal best wel een zaaltje zijn waar die zwarte pieten kunnen optreden en knal dan gewoon die deur ook dicht
enginedonderdag 30 november 2017 @ 21:13
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:02 schreef StaceySinger het volgende:
deze gasten komen ook pffft

PegidaNederland twitterde op donderdag 30-11-2017 om 16:26:51 Zaterdag komen Pegida #ZwartePieten naar #Dokkum, vanaf ca 13 uur Pepernoten uitdelen! Zoals bij onze voorgaande Zwarte Pieten acties, zal dit weer een kind vriendelijk en ludieke actie zijn. Sluit je aan als #ZwartePiet, mooier statement zonder te demonstreren kan je niet maken.… https://t.co/3gBGsYvDqc reageer retweet
[ afbeelding ]
Wat een misselijke mensen. Pesten heet dat.
#ANONIEMdonderdag 30 november 2017 @ 21:15
Pegida :') KZOP :')

Als ik ooit iemand vertel dat ik op een koude zaterdagmiddag naar fucking Dokkum ga om te demonstreren, voor of tegen, hoop ik dat ze mij direct in een gesticht plaatsen.
#ANONIEMdonderdag 30 november 2017 @ 21:15
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:13 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Wat een misselijke mensen. Pesten heet dat.
Nee, dat noemt men een tegendemonstratie.
Disanadonderdag 30 november 2017 @ 21:17
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:02 schreef StaceySinger het volgende:
deze gasten komen ook pffft

PegidaNederland twitterde op donderdag 30-11-2017 om 16:26:51 Zaterdag komen Pegida #ZwartePieten naar #Dokkum, vanaf ca 13 uur Pepernoten uitdelen! Zoals bij onze voorgaande Zwarte Pieten acties, zal dit weer een kind vriendelijk en ludieke actie zijn. Sluit je aan als #ZwartePiet, mooier statement zonder te demonstreren kan je niet maken.… https://t.co/3gBGsYvDqc reageer retweet
[ afbeelding ]
Kindvriendelijk en ludiek noemen ze het. Ik noem het fout en gevaarlijk, want hoe moeten die kinderen weten of de pepernoten ongevaarlijk zijn. Dit is hetzelfde gedrag als bij die school eerder, ze dringen zich op en wekken angst op.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 21:19
ik zou mijn kindertjes niet aan wildvreemde pepernoten laten knabbelen idd
enginedonderdag 30 november 2017 @ 21:20
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:15 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Nee, dat noemt men een tegendemonstratie.
Allemaal thuis blijven is een tegendemonstratie.
Dit is uitlokken. Ga in een andere stad staan.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 21:22
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:15 schreef Scrummie het volgende:
Pegida :') KZOP :')

Als ik ooit iemand vertel dat ik op een koude zaterdagmiddag naar fucking Dokkum ga om te demonstreren, voor of tegen, hoop ik dat ze mij direct in een gesticht plaatsen.
Los van demonstreren, als je denkt naar Dokkum te moeten gaan terwijl je er niks te zoeken hebt, moet je niet gaan.

Iedereen die dat doet hoort in een gesticht thuis, ter zelfbescherming. Zowiese Dokkum... wie wil daar nou heen, enge lui wonen daar, die kan je beter op gepaste afstand houden als je leven je lief is: regel #11 uit de Friese overlevingsgids.
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 21:23
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:17 schreef Disana het volgende:

[..]

Kindvriendelijk en ludiek noemen ze het. Ik noem het fout en gevaarlijk, want hoe moeten die kinderen weten of de pepernoten ongevaarlijk zijn. Dit is hetzelfde gedrag als bij die school eerder, ze dringen zich op en wekken angst op.
Extreemlinkse & extreemrechtse actiegroepen in Dokkum waar de winkels dicht zijn en waar geen burger meer op straat zal lopen.
Zo'n pittoresk stadje als Dokkum zit niet op dit soort ellende te wachten.
Disanadonderdag 30 november 2017 @ 21:24
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:23 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Extreemlinkse & extreemrechtse actiegroepen in Dokkum waar de winkels dicht zijn en waar geen burger meer op straat zal lopen.
Zo'n pittoresk stadje als Dokkum zit niet op dit soort ellende te wachten.
Nee beslist niet. Ik snap die mensen ook niet, het enige dat ze doen is anderen lastig vallen. De zaak Zwarte Piet voor of tegen is er ook niet mee gediend.
the-eyedonderdag 30 november 2017 @ 21:24
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:05 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Haha gekke buitenstaanders die op de eenzame toendra verweg elkaar gaan opzoeken.

Het kan net zo goed een sketch zijn. Monty phyton achtig.
:Y _O-
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 21:30
Nvm :p

[ Bericht 57% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 21:37:08 ]
the-eyedonderdag 30 november 2017 @ 21:31
Maar komt Pegida verkleed als Zwarte Pieten aangezien ze pepernoten uit willen delen?
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 21:35
ondertussen in Amsterdam ...

TMMRAcF.jpg
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 21:39
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:35 schreef sp3c het volgende:
ondertussen in Amsterdam ...

[ afbeelding ]
Morgen in Amsterdam:
KingRadlerdonderdag 30 november 2017 @ 21:39
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:35 schreef sp3c het volgende:
ondertussen in Amsterdam ...

[ afbeelding ]
Grappig een meisje met een mafkees die zich verkleed als een slaaf.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 21:40
gewoon een spaanse edelman dude :{w
KingRadlerdonderdag 30 november 2017 @ 21:41
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:40 schreef sp3c het volgende:
gewoon een spaanse edelman dude :{w
Edelman zijn blank.
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 21:42
dat lijkt me een racistische stelling
Montaguidonderdag 30 november 2017 @ 21:43
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:39 schreef KingRadler het volgende:

[..]

Grappig een meisje met een mafkees die zich verkleed als een slaaf.
Wat een aparte kijk op slaven heb jij.
StaceySingerdonderdag 30 november 2017 @ 21:45
En dan is er nog een actie :7

Afwezigheid Actie in Dokkum

Robert Steen
Ik vind het een prima gedachte van het organisatie-commité - Afwezigheid Actie Dokkum -!! Door massaal dit initiatief van dit commité te ondersteunen laten we aan die - Zwarte Pieten-haters zien dat wij met z'n allen hun ziekelijke gedachtengoed massaal afwijzen en daar verder geen aandacht aan wensen te geven! Daarmee ondergraven we op voorhand hun plannen om agressie en confrontatie uit te lokken waardoor confrontaties kunnen ontstaan die vervolgens door hun weer kunnen worden gebruikt in anti-Zwarte Piet (media) campagnes!! Indien wij massaal afwezig zullen zijn in Dokkum, zijn ze roependen in de woestijn! We zullen ze geen kans geven om hun verderfelijke gif over ons en onze kinderen uit te strooien!!!
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 21:45
Het vriest nu al in Friesland, de plassen op straat zijn bevroren, oh en sloten ook Lol have fun zaterdag.

Donaar zal het laten stormen.

[ Bericht 11% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 21:51:03 ]
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 21:46
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:45 schreef WodanIsGroot het volgende:
Het vriest nu al in Friesland, de plassen op straat zijn bevroren. Lol have fun zaterdag.

Donaar zal het laten stormen.
#ELFSTEDENTOCHTDERTOCHTEN!!!!
Wantiedonderdag 30 november 2017 @ 21:47
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:39 schreef KingRadler het volgende:

[..]

Grappig een meisje met een mafkees die zich verkleed als een slaaf.
Heb je iets tegen een zwarte huidskleur?
AchJadonderdag 30 november 2017 @ 21:47
#ITSILHEVE
Nattekatdonderdag 30 november 2017 @ 21:47
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:45 schreef StaceySinger het volgende:
En dan is er nog een actie :7

Afwezigheid Actie in Dokkum

Robert Steen
Ik vind het een prima gedachte van het organisatie-commité - Afwezigheid Actie Dokkum -!! Door massaal dit initiatief van dit commité te ondersteunen laten we aan die - Zwarte Pieten-haters zien dat wij met z'n allen hun ziekelijke gedachtengoed massaal afwijzen en daar verder geen aandacht aan wensen te geven! Daarmee ondergraven we op voorhand hun plannen om agressie en confrontatie uit te lokken waardoor confrontaties kunnen ontstaan die vervolgens door hun weer kunnen worden gebruikt in anti-Zwarte Piet (media) campagnes!! Indien wij massaal afwezig zullen zijn in Dokkum, zijn ze roependen in de woestijn! We zullen ze geen kans geven om hun verderfelijke gif over ons en onze kinderen uit te strooien!!!
Wie geeft dit even door aan Pegida?
Wantiedonderdag 30 november 2017 @ 21:48
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:41 schreef KingRadler het volgende:

[..]

Edelman zijn blank.
Dat is wel heel stereotiep
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 21:51
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:46 schreef sp3c het volgende:

[..]

#ELFSTEDENTOCHTDERTOCHTEN!!!!
Over Hollandse bemoeizucht gesproken.
AchJadonderdag 30 november 2017 @ 21:54
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:51 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Over Hollandse bemoeizucht gesproken.
Ook zoiets ja, een paar nachten vorst en in de randstad beginnen ze paniek te zaaien over een elfstedentocht... :')
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 21:56
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:45 schreef StaceySinger het volgende:
En dan is er nog een actie :7

Afwezigheid Actie in Dokkum

Robert Steen
Ik vind het een prima gedachte van het organisatie-commité - Afwezigheid Actie Dokkum -!! Door massaal dit initiatief van dit commité te ondersteunen laten we aan die - Zwarte Pieten-haters zien dat wij met z'n allen hun ziekelijke gedachtengoed massaal afwijzen en daar verder geen aandacht aan wensen te geven! Daarmee ondergraven we op voorhand hun plannen om agressie en confrontatie uit te lokken waardoor confrontaties kunnen ontstaan die vervolgens door hun weer kunnen worden gebruikt in anti-Zwarte Piet (media) campagnes!! Indien wij massaal afwezig zullen zijn in Dokkum, zijn ze roependen in de woestijn! We zullen ze geen kans geven om hun verderfelijke gif over ons en onze kinderen uit te strooien!!!
Dit wordt het eerste protest waar ik fysiek aan mee ga doen.

Zenuwachtig man.
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 21:58
We gaan ze lekker thuis zitten negeren!!!11!!1 :(

_O-
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 22:00
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:54 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ook zoiets ja, een paar nachten vorst en in de randstad beginnen ze paniek te zaaien over een elfstedentocht... :')
in de randstad houden we gewoon van schaatsen
BoneThugssdonderdag 30 november 2017 @ 22:02
Sp3c _O_ _O_

#ALTIJDREaDY
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 22:03
#ready in mijn #slaap
Straatcommando.donderdag 30 november 2017 @ 22:03
#viesdik
Enchanterdonderdag 30 november 2017 @ 22:05
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:41 schreef KingRadler het volgende:

[..]

Edelman zijn blank.
4496875722_14beabe4da_o.jpg
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 22:05
sowieso zouden we de elfstedentocht gewoon hiernaartoe moeten halen, gaat het misschien nog een keertje door ook

die fabel dat Friesland zo'n schaatsland is mag nu ook wel een keer doorgeprikt worden
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 22:05
maar das een ander probleem natuurlijk
Straatcommando.donderdag 30 november 2017 @ 22:06
Friesland kunnen we ook gewoon zelf doorprikken en of afsteken. Mis je niet zo gek veel aan.
RipCitydonderdag 30 november 2017 @ 22:06
Genot: https://www.npo.nl/sinterklaas-bestaat/05-12-2017/VPWON_1266472
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 22:07
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:06 schreef Straatcommando. het volgende:
Friesland kunnen we ook gewoon zelf doorprikken en of afsteken. Mis je niet zo gek veel aan.
Thialf is wel mooi hoor

B82686202Z.1_20131101145745_000+GCRCGE4M.1.jpg
sp3cdonderdag 30 november 2017 @ 22:07
dawast
enginedonderdag 30 november 2017 @ 22:10
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:06 schreef Straatcommando. het volgende:
Friesland kunnen we ook gewoon zelf doorprikken en of afsteken. Mis je niet zo gek veel aan.
Doe dan Groningen er ook meteen bij.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 22:29
En zoals altijd vergeet iedereen dat Drenthe bestaat.
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 22:31
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:05 schreef sp3c het volgende:
sowieso zouden we de elfstedentocht gewoon hiernaartoe moeten halen, gaat het misschien nog een keertje door ook

die fabel dat Friesland zo'n schaatsland is mag nu ook wel een keer doorgeprikt worden
Dat dat een fabel ben ik als kind al achter gekomen.
Toen ik nog een kleine mayhem was gingen we een keer naar Friesland. Ik helemaal blij, stond al klaar met mijn schaatsen (van die onderbind dingen met 2 glijders). Bleek het helemaal niet te vriezen in Friesland. Diep trauma.
Slayagedonderdag 30 november 2017 @ 22:33
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:31 schreef Cause_Mayhem het volgende:

(van die onderbind dingen met 2 glijders).
geil...
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 22:33
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:31 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Dat dat een fabel ben ik als kind al achter gekomen.
Toen ik nog een kleine mayhem was gingen we een keer naar Friesland. Ik helemaal blij, stond al klaar met mijn schaatsen (van die onderbind dingen met 2 glijders). Bleek het helemaal niet te vriezen in Friesland. Diep trauma.
Dooie boel daar?
Cause_Mayhemdonderdag 30 november 2017 @ 22:35
quote:
11s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:33 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Dooie boel daar?
Valt wel mee eigenlijk, maar het was echt een grote teleurstelling voor me toen (was 4 ofzo toen).
Lunatiekdonderdag 30 november 2017 @ 22:35
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 21:45 schreef StaceySinger het volgende:
En dan is er nog een actie :7

Afwezigheid Actie in Dokkum

Robert Steen
Ik vind het een prima gedachte van het organisatie-commité - Afwezigheid Actie Dokkum -!! Door massaal dit initiatief van dit commité te ondersteunen laten we aan die - Zwarte Pieten-haters zien dat wij met z'n allen hun ziekelijke gedachtengoed massaal afwijzen en daar verder geen aandacht aan wensen te geven! Daarmee ondergraven we op voorhand hun plannen om agressie en confrontatie uit te lokken waardoor confrontaties kunnen ontstaan die vervolgens door hun weer kunnen worden gebruikt in anti-Zwarte Piet (media) campagnes!! Indien wij massaal afwezig zullen zijn in Dokkum, zijn ze roependen in de woestijn! We zullen ze geen kans geven om hun verderfelijke gif over ons en onze kinderen uit te strooien!!!
Ook ik zal met vele medestanders zaterdag afwezig zijn in Dokkum ^O^
Laat zien dat je niks van KOZP noch Pegida moet hebben en blijf weg! Met miljoenen Nederlanders moeten we een overtuigend statement kunnen maken *O*
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 22:42
Toch wel mooi hoe die Friezen eensgezind in 'opstand' komen. Dat zal ze leren! :Y
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 22:44
En eigenlijk doet 92% van de bevolking hier zaterdag ook aan mee natuurlijk! :o
Nattekatdonderdag 30 november 2017 @ 22:45
quote:
14s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:35 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ook ik zal met vele medestanders zaterdag afwezig zijn in Dokkum ^O^
Laat zien dat je niks van KOZP noch Pegida moet hebben en blijf weg! Met miljoenen Nederlanders moeten we een overtuigend statement kunnen maken *O*
Pegida moet er ook gewoon wegblijven.
Lunatiekdonderdag 30 november 2017 @ 22:54
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:45 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Pegida moet er ook gewoon wegblijven.
Eens. KOZP eveneens.

Leuk stadje wel dat Dokkum. Het bezichtigen waard, maar dus beter niet deze week.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 22:56
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:54 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Eens. KOZP eveneens.

Leuk stadje wel dat Dokkum. Het bezichtigen waard, maar dus beter niet deze week.
Werkelijk? Ik ben er nog nooit geweest. Wel twee keer geslapen met een donker meisje uit Dokkum :D herinner ik me opeens, daar zit een mooi verhaal aanvast maar das allemaal te prive lol
Monolithdonderdag 30 november 2017 @ 22:58
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:29 schreef WodanIsGroot het volgende:
En zoals altijd vergeet iedereen dat Drenthe bestaat.
Dat is dan ook wel de meest irrelevante provincie van ons land.
enginedonderdag 30 november 2017 @ 23:00
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:56 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Werkelijk? Ik ben er nog nooit geweest. Wel twee keer geslapen met een donker meisje uit Dokkum :D herinner ik me opeens, daar zit een mooi verhaal aanvast maar das allemaal te prive lol
Gast... Nu wil ik het ook weten ook.
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 23:07
quote:
14s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:35 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ook ik zal met vele medestanders zaterdag afwezig zijn in Dokkum ^O^
Laat zien dat je niks van KOZP noch Pegida moet hebben en blijf weg! Met miljoenen Nederlanders moeten we een overtuigend statement kunnen maken *O*
En allemaal schminken als Zwarte Piet ook! :D
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 23:08
quote:
10s.gif Op donderdag 30 november 2017 23:00 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Gast... Nu wil ik het ook weten ook.
SPOILER
Nou, ze vroeg de derde keer of haar zus ook kon blijven slapen :o en om een lang verhaal kort te maken. Ik werkte tot 3 uur snachts in een horeca gelegenheid, het zusje was langs gekomen rond sluitingstijd en die gaf ik n beurt op de pooltafel. Ondertussen gebonk op de ramen beneden, wat toch wel heel erg werd. Stond zus daar buiten helemaal boos en bezopen, 10 seconden later rollen ze vechtend over straat terwijl de portiers en eigenaren van de andere tenten in de straat allemaal voor de deur staan te kijken... Om nog heel wat over te slaan, ik was er wel klaar mee.

Lol was het al helemaal vergeten.


[ Bericht 2% gewijzigd door WodanIsGroot op 30-11-2017 23:13:56 ]
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 23:41
100 jaar Sinterklaas in Nederland

Het sinterklaasfeest maakt al ruim een eeuw veel los in Nederland. Zo vierden protestanten het feest lange tijd stiekem achter de voordeur. Onze redacteur Wilfred Takken bespreekt twintig historische sinterklaasfoto’s, geadviseerd door cultureel antropoloog en sintoloog Jef de Jager.
enginedonderdag 30 november 2017 @ 23:47
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 23:08 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

SPOILER
Nou, ze vroeg de derde keer of haar zus ook kon blijven slapen :o en om een lang verhaal kort te maken. Ik werkte tot 3 uur snachts in een horeca gelegenheid, het zusje was langs gekomen rond sluitingstijd en die gaf ik n beurt op de pooltafel. Ondertussen gebonk op de ramen beneden, wat toch wel heel erg werd. Stond zus daar buiten helemaal boos en bezopen, 10 seconden later rollen ze vechtend over straat terwijl de portiers en eigenaren van de andere tenten in de straat allemaal voor de deur staan te kijken... Om nog heel wat over te slaan, ik was er wel klaar mee.

Lol was het al helemaal vergeten.
Hehe wie won er uiteindelijk? :D Goed verhaal wel.
WodanIsGrootdonderdag 30 november 2017 @ 23:52
quote:
10s.gif Op donderdag 30 november 2017 23:47 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Hehe wie won er uiteindelijk? :D Goed verhaal wel.
SPOILER
Ik ben naar ze toegelopen heb de tas van de zus gepakt die n end weggeslingerd, het zusje een huissleutel geven en weggestuurd. En toen... nog snel wat joints gepakt en de zus stiekem van afstand in de gaten gehouden want die dreigde met zelfmoord :o uren later uiteindelijk nog lang met haar gepraat bij t station tot de eerste bus ging.

Vrouwen... never a dull moment :p
the-eyedonderdag 30 november 2017 @ 23:55
quote:
17s.gif Op donderdag 30 november 2017 23:41 schreef Kijkertje het volgende:
100 jaar Sinterklaas in Nederland

Het sinterklaasfeest maakt al ruim een eeuw veel los in Nederland. Zo vierden protestanten het feest lange tijd stiekem achter de voordeur. Onze redacteur Wilfred Takken bespreekt twintig historische sinterklaasfoto’s, geadviseerd door cultureel antropoloog en sintoloog Jef de Jager.
^O^ leuk
Kijkertjedonderdag 30 november 2017 @ 23:56
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 23:55 schreef the-eye het volgende:

[..]

^O^ leuk
Dat meisje met die klomp! Zo'n mooie foto O+
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 00:00
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:58 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat is dan ook wel de meest irrelevante provincie van ons land.
:( :R -O-
Braindead2000vrijdag 1 december 2017 @ 00:01
Wat die pietenhaters doen is toch ook haatzaaien en/of aanzetten tot discriminatie en/of groepsbedeling? Waarom worden die niet aangepakt? Waarom krijgen ze zelfs politiebegeleiding om hun haatzaaien uit te kunnen oefenen?
2spooky4uvrijdag 1 december 2017 @ 00:09
Tsja, wet van vrije menings uiting, protestrecht en dat soort neem ik aan.

Wij vieren al 20 jaar geen Sinterklaas meer dus deze discussie had sinds kort nooit mijn interesse.

Nu zit ik toch ineens als ik buiten loop verhalen te verzinnen alsof ik zo in een politiek debat kan gaan staan.

Het is mij opzich om het even, wel of geen Zwarte Piet, maar ik vind wel dat de politiek hier al jaren geleden een beslissing over had moeten nemen. In de zin van "Mensen, Zwarte Piet blijft gewoon en als je de openbare orde verstoort krijg je boetes of een celstraf, OF, mensen, we zijn het er mee eens dat door Zwarte Piet mensen gekwetst worden, dus vanaf nu geen Zwarte Piet meer". Vervolgens kan je als inwoner besluiten hier mee akkoord te gaan of niet, maar dan weet je in iedergeval waar je staat.

Nu heb je Rutte die een keer heeft gezegd "mensen het is een kinderfeest, en voor de rest zoeken jullie het zelf maar uit"

Op deze manier blijft deze kwestie van jaar naar jaar borrelen tot er een keer echt een halve zool mensen verwondt of nog erger op een intocht.

De overheid had al lang een openbare statement moeten maken.
SpaceOddityvrijdag 1 december 2017 @ 00:23
Net Wild Geraas bekeken. _O_

Er word gewoon onweerlegbaar aangetoond dat Zwarte piet echt helemaal niets met racisme te maken heeft, en dat de goedheiligman, zoals wij m nu kennen, zelfs een verzetter was tegen slavernij.

Onbegrijpelijk dat dit niet op tv word uitgezonden. |:(
WodanIsGrootvrijdag 1 december 2017 @ 00:24
Zeer leuk.

En dan zitten we in Nederland een zeurende Afrikaan serieus te nemen, die een groepje heeft opgericht voor mensen met een probleem met een zwart gezicht.


Ps. 2017 interview staat op dumpert, maar deze swingt meer.

[ Bericht 5% gewijzigd door WodanIsGroot op 01-12-2017 00:54:23 ]
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 00:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:01 schreef Braindead2000 het volgende:
Wat die pietenhaters doen is toch ook haatzaaien en/of aanzetten tot discriminatie en/of groepsbedeling? Waarom worden die niet aangepakt? Waarom krijgen ze zelfs politiebegeleiding om hun haatzaaien uit te kunnen oefenen?
Wij zijn niet van die jankerds
2spooky4uvrijdag 1 december 2017 @ 00:33
quote:
15s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:23 schreef SpaceOddity het volgende:
Net Wild Geraas bekeken. _O_

Er word gewoon onweerlegbaar aangetoond dat Zwarte piet echt helemaal niets met racisme te maken heeft, en dat de goedheiligman, zoals wij m nu kennen, zelfs een verzetter was tegen slavernij.

Onbegrijpelijk dat dit niet op tv word uitgezonden. |:(
Had toenstraks nog een discussie met een anti-Piet figuur. Het maakt niet uit waar je mee aankomt. Het feit dat Zwarte Piet zwarte/donkere schmink heeft met rode lippen, kroeshaar en oorbellen is voor de meeste demonstranten genoeg om dat te bestempelen als het belachelijk maken van zus en zo bevolkingsgroep.

Ik kwam met verweerwoorden als Karnaval en Halloween, en dat dit gewoon de make-up van Zwarte Piet is, maar het helpt allemaal niet.
Braindead2000vrijdag 1 december 2017 @ 00:33
Extremistische haatzaaiende pietenhaters krijgen politiebegeleiding om 250 km verderop hun haat te zaaien en bij een Pegidademonstratie gebruikt de politie elk excuus om deelnemers op te pakken. Onze rechtstaat is morsdood. Het OM, rechters, de politie misbruiken de wet zoals ze het beste uitkomt. :r
Red_85vrijdag 1 december 2017 @ 00:33
quote:
14s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:35 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Ook ik zal met vele medestanders zaterdag afwezig zijn in Dokkum ^O^
Laat zien dat je niks van KOZP noch Pegida moet hebben en blijf weg! Met miljoenen Nederlanders moeten we een overtuigend statement kunnen maken *O*
Pegida is zo erg nog niet. Een stel zwarte pieten door het centrum.. So what.
Alleen zij moeten zich ook even realiseren dat iedereen de antipieten doodzwijgt. Die demo is tussen 2 en 4. Ga lekker voor 12'en ofso en wees dan weg. Ga de confrontatie uit de weg.
Red_85vrijdag 1 december 2017 @ 00:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:33 schreef Braindead2000 het volgende:
Extremistische haatzaaiende pietenhaters krijgen politiebegeleiding om 250 km verderop hun haat te zaaien en bij een Pegidademonstratie gebruikt de politie elk excuus om deelnemers op te pakken. Onze rechtstaat is morsdood. Het OM, rechters, de politie misbruiken de wet zoals ze het beste uitkomt. :r
Aan ons de keuze om ze dood te zwijgen.
Andromachevrijdag 1 december 2017 @ 00:37
Wat zou reden zijn om aangifte te doen tegen KOZP? Laster?
bluemoon23vrijdag 1 december 2017 @ 00:38
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 20:16 schreef Bluesdude het volgende:
Geef nou gewoon antwoord hoe je het zp-debat wilt stoppen.
Of voel je op je klompen aan dat je dacht aan anti-democratisch maatregelen en je weet dat dit onfatsoenlijk is.
Waarom wil jij toch altijd zo graag mensen uitspraken ontlokken zodat jij ze daar later weer op terug kan pakken ? :(
Is dat jouw NSB mentaliteit die je hier al vaker hebt laten zien op Fok ?
Bluesdudevrijdag 1 december 2017 @ 00:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:38 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Waarom wil jij toch altijd zo graag mensen uitspraken ontlokken zodat jij ze daar later weer op terug kan pakken ? :(
Is dat jouw NSB mentaliteit die je hier al vaker hebt laten zien op Fok ?
Nogal demoniserend van je ... om de NSB erbij te halen. Is het een speciale godwindatum ofzo ?
Je ontkent natuurlijk dat Dentz heel stoer zat te mauwen over de oplossing van het ZP-conflict. Hij noemde het Endlösung . Zulke taal vraagt om verduidelijking. Hij suggereerde een drastisch plan , maar dan ineens weigert hij het toe te lichten.
En jij doet mee aan de coverup van zijn kronkels.

Overigens stel ik gewoon scherpe vragen . Een heel normale discussietechniek
Veel inhoudeli[jker dan iemand verkapt voor nazi uit te maken wat je net deed.
bluemoon23vrijdag 1 december 2017 @ 00:52
Kom kom, niet zo naief en verontwaardigd doen.
Zelf heb je het waarschijnlijk niet eens door, maar je bent vaak enorm aan het zuigen en proberen om mensen uitspraken te ontlokken zodat jij ze later weer kunt uitmaken voor racist, nazi, fascist en wat nog meer.

En dan durf je tegen mij te beginnen over een Godwin ?
Hoevaak haal jijzelf wel niet een godwin uit ?
SpaceOddityvrijdag 1 december 2017 @ 00:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:33 schreef 2spooky4u het volgende:

[..]

Had toenstraks nog een discussie met een anti-Piet figuur. Het maakt niet uit waar je mee aankomt. Het feit dat Zwarte Piet zwarte/donkere schmink heeft met rode lippen, kroeshaar en oorbellen is voor de meeste demonstranten genoeg om dat te bestempelen als het belachelijk maken van zus en zo bevolkingsgroep.

Ik kwam met verweerwoorden als Karnaval en Halloween, en dat dit gewoon de make-up van Zwarte Piet is, maar het helpt allemaal niet.
Ja klopt, ook dit is duidelijk in Wild Geraas te zien. Onze huidige zwarte piet is een afgeleide van verschillende, voornamelijk europese, religieuze folklores die al millennia (!) oud zijn, waarbij het zwart maken van een gezicht symbool staat voor onder andere vruchtbaarheid en dat soort dingen.

Scheer verteld, aan het eind van de docu, tegen een getinte anti Pieter dat er in afrika afrikanen hun gezicht wit maken als onderdeel van rituelen, de reactie van de anti pieter is veelzeggend.
Hij geeft aan dat dat vanuit religieuze gronden word gedaan, en dat het niets te maken heeft met het ''belachelijk maken van jullie'', waarop Scheer hem vervolgens verteld dat dit bij zwarte piet ook het geval is, maar dan is meneer voor geen enkele reden meer vatbaar.
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 00:56
quote:
15s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:52 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Ja klopt, ook dit is duidelijk in Wild Geraas te zien. Onze huidige zwarte piet is een afgeleide van verschillende, voornamelijk europese, religieuze folklores die al millennia (!) oud zijn, waarbij het zwart maken van een gezicht symbool staat voor onder andere vruchtbaarheid en dat soort dingen.

Scheer verteld, aan het eind van de docu, tegen een getinte anti Pieter dat er in afrika afrikanen hun gezicht wit maken als onderdeel van rituelen, de reactie van de anti pieter is veelzeggend.
Hij geeft aan dat dat vanuit religieuze gronden word gedaan, en dat het niets te maken heeft met het ''belachelijk maken van jullie'', waarop Scheer hem vervolgens verteld dat dit bij zwarte piet ook het geval is, maar dan is meneer voor geen enkele reden meer vatbaar.
Heee thats it! We bouwen een zwarte pieten kerk en gaan elk uur bidden tot ZP. Op religieuze gronden mag alles!
SpaceOddityvrijdag 1 december 2017 @ 00:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:56 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Heee thats it! We bouwen een zwarte pieten kerk en gaan elk uur bidden tot ZP. Op religieuze gronden mag alles!
Kijk die docu nu maar eerst voordat je denkt dat je er over mee kunt praten. :')
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 00:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:56 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Heee thats it! We bouwen een zwarte pieten kerk en gaan elk uur bidden tot ZP. Op religieuze gronden mag alles!
Lijkt mij aardig.
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 00:59
quote:
15s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:59 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Kijk die docu nu maar eerst voordat je denkt dat je er over mee kunt praten. :')
Tut tut tut ff dimmen ja
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:59 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Tut tut tut ff dimmen ja
Je bent een vrouw?
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 01:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:00 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Je bent een vrouw?
Kweenie :?
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:01 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Kweenie :?
Mens dan?
SpaceOddityvrijdag 1 december 2017 @ 01:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:59 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Tut tut tut ff dimmen ja
Kijk dan, nog meer racisme en discriminatie om je over op te winden, de ''Pias''! :Y
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 01:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:02 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Mens dan?
Mmm misschien :B
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 01:04
quote:
15s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:03 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Kijk dan, nog meer racisme en discriminatie om je over op te winden, de ''Pias''! :Y
Maak ik mij niet druk om
StaceySingervrijdag 1 december 2017 @ 01:06
CsZQbQd.png


Lespakket van Jerry Afriyie staat vol plagiaat :Y)

Het lespakket vóór Zwarte Piet is af! Nu moeten we het grootschalig promoten en verspreiden onder leerkrachten. Dat kost ¤15.000,-. Dat lijkt misschien veel, maar alleen al een promotiebrief sturen aan elk van de 6239 basisscholen in Nederland, kost ¤4.183,-! Help ons met een donatie aan de ¤15.000,- te komen zodat ik het lespakket grootschalig massaal kan promoten en verspreiden!

Lespakket van Jerry Afriyie staat vol plagiaat

Het lespakket tegen Zwarte Piet van Nederland Wordt Beter is voor een groot deel geplagieerd. Dat blijkt uit onderzoek van Cultuur onder Vuur.
Gesubsidieerde propaganda

Nederland Wordt Beter is de club van Jerry Afriyie, die geweld niet schuwt bij het strijden tegen Zwarte Piet. Afriyies stichting wordt gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam om lasterpraat tegen Zwarte Piet te verspreiden.
Plagiaat op het spoor

Een activist van Cultuur onder Vuur stuitte op het plagiaat bij onderzoek voor ons eigen pro-Zwarte Piet-lespakket. In het lespakket van Afriyie herkende de activist tekst uit een artikel van televisieprogramma Andere Tijden. Van daaruit zijn we verder gaan zoeken.
Schokkend resultaat

We hebben Afriyie’s lespakket door speciaal programma Quetext later analyseren. Het resultaat is schokkend. Het lespakket van 20 pagina’s bevat volgens Quetext 165 keer plagiaat. Trek de gevallen van correcte citering en zelfplagiaat af en je houdt alsnog 100 tot 120 gevallen van plagiaat over. De drie grootste gevallen hebben wij hieronder gepresenteerd.
Overgeschreven

Het meest in het oog springt les 3 van het lespakket, getiteld Karikaturen. Dat gedeelte omvat drie pagina’s en is volledig overgeschreven uit het boek Wit over zwart. Beelden van Afrika en zwarten in de westerse populaire cultuur van Jan Nederveen Pieterse (pp. 152-159). Slechts hier en daar is een zinnetje weggelaten of toegevoegd.
Geen toestemming

Het boek van Nederveen Pieterse wordt onderaan de geplagieerde tekst vermeld, onder het kopje ‘Bronnen’. Nergens in het lespakket wordt melding gemaakt van volledige overname van Nederveen Pieterse’s tekst, al helemaal niet of hij instemt. Hier is onmiskenbaar sprake van “het overnemen van stukken, gedachten, [of] redeneringen van anderen en deze laten doorgaan voor eigen werk”, zoals de Dikke van Dale plagiaat definieert.
Strafbaar feit

Al met al is de conclusie gerechtvaardigd: hier is plagiaat gepleegd. En plagiaat, dat is een strafbaar feit. Een strafbaar feit dat des te schandelijker is als het gepleegd wordt door een stichting die belastinggeld ontvangt.
Oproep

Daarom roepen wij Nederland Wordt Beter op: haal het lespakket direct offline en bied excuses aan. Jerry Afriyie, je weet wat je te doen staat!

lees verder> https://cultuurondervuur.(...)lagiaat-zwarte-piet/

[ Bericht 1% gewijzigd door StaceySinger op 01-12-2017 01:14:36 ]
StaceySingervrijdag 1 december 2017 @ 01:08
Plagiaat #1: Andere Tijden

Televisieprogramma Andere Tijden besteedde vorig jaar in een artikel aandacht aan Zwarte Piet:

wanroij1.png

Uit het lespakket van Nederland Wordt Beter:

wanroij_nwb.png

https://cultuurondervuur.(...)lagiaat-zwarte-piet/
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:11
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:47 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Ja tussen 2 en 4 uur is alles dicht in Dokkum. Alles.
In Amsterdam ook.
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:11 schreef Jaroon het volgende:

[..]

In Amsterdam ook.
Niet geheel waaar. Dan heb je nachtkroegen.
SpaceOddityvrijdag 1 december 2017 @ 01:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:11 schreef Jaroon het volgende:

[..]

In Amsterdam ook.
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:15 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Niet geheel waaar. Dan heb je nachtkroegen.
Wat is dit nu weer?

Ga jij nu jezelf quoten om vervolgens jezelf weer tegen te spreken?
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:20
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2017 22:58 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat is dan ook wel de meest irrelevante provincie van ons land.
Een van de leukste provincies.
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:20
quote:
15s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:17 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

[..]

Wat is dit nu weer?

Ga jij nu jezelf quoten om vervolgens jezelf weer tegen te spreken?
Ja.
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 01:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:20 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Een van de leukste provincies.
De leukste provincie :P
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:26 schreef maryen65 het volgende:

[..]

De leukste provincie :P
Niet helemaal los gaan nu.
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 01:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:28 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Niet helemaal los gaan nu.
Bryan Ferry volgend jaar bij Retro pop *O*
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:30 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Bryan Ferry volgend jaar bij Retro pop *O*
Is dat een Drenth.
maryen65vrijdag 1 december 2017 @ 01:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:32 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Is dat een Drenth.
oO/ je vraagt erom he oO/
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:33 schreef maryen65 het volgende:

[..]

oO/ je vraagt erom he oO/
Ja. Lijkt mij leuk ook.
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:33 schreef maryen65 het volgende:

[..]

oO/ je vraagt erom he oO/
Dn nodigen we ook die snor en Van der Gijp uit,
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 01:40
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 15:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Daar bestaan verschillende niveaus in. Het gaat in elk geval zeker niet alleen over wetgeving.

[..]

Dat is een vraag die nooit een definitief antwoord zal krijgen en toch continu beantwoord moet worden.

* Molurus wijst naar zijn voetnoot
Misschien zit daar een waarheid.
Kijkertjevrijdag 1 december 2017 @ 01:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:06 schreef StaceySinger het volgende:
[ afbeelding ]

Lespakket van Jerry Afriyie staat vol plagiaat :Y)

quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:08 schreef StaceySinger het volgende:
Plagiaat #1: Andere Tijden

Die lespakketten zullen vast heel snel van het internet gehaald worden. Net zo snel als de geldstroom stopgezet wordt van de KOZP vermoed ik :+

Dit ook: :D

quote:
Daarom roepen wij Nederland Wordt Beter op: haal het lespakket direct offline en bied excuses aan. Jerry Afriyie, je weet wat je te doen staat!

Die oproep helpt vast wel hoor, maar waarom doen ze niet gewoon aangifte van plagiaat :?
Hathorvrijdag 1 december 2017 @ 01:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:33 schreef 2spooky4u het volgende:

[..]

Had toenstraks nog een discussie met een anti-Piet figuur. Het maakt niet uit waar je mee aankomt. Het feit dat Zwarte Piet zwarte/donkere schmink heeft met rode lippen, kroeshaar en oorbellen is voor de meeste demonstranten genoeg om dat te bestempelen als het belachelijk maken van zus en zo bevolkingsgroep.

Ik kwam met verweerwoorden als Karnaval en Halloween, en dat dit gewoon de make-up van Zwarte Piet is, maar het helpt allemaal niet.
Je moet met dat soort lui ook helemaal niet in discussie gaan, word je alleen maar moe van.
Abedvrijdag 1 december 2017 @ 01:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:49 schreef Hathor het volgende:

[..]

Je moet met dat soort lui ook helemaal niet in discussie gaan, word je alleen maar moe van.
Ze hebben wel gelijk.
Jaroonvrijdag 1 december 2017 @ 02:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 01:56 schreef Abed het volgende:

[..]

Ze hebben wel gelijk.
Hangt er vanaf>
Kijkertjevrijdag 1 december 2017 @ 02:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 00:33 schreef 2spooky4u het volgende:

[..]

Had toenstraks nog een discussie met een anti-Piet figuur. Het maakt niet uit waar je mee aankomt. Het feit dat Zwarte Piet zwarte/donkere schmink heeft met rode lippen, kroeshaar en oorbellen is voor de meeste demonstranten genoeg om dat te bestempelen als het belachelijk maken van zus en zo bevolkingsgroep.

Ik kwam met verweerwoorden als Karnaval en Halloween, en dat dit gewoon de make-up van Zwarte Piet is, maar het helpt allemaal niet.
Carnaval en Halloween hebben dan ook niks met een racistisch stereotype te maken en Zwarte Piet wel.
SpaceOddityvrijdag 1 december 2017 @ 02:09
quote:
6s.gif Op vrijdag 1 december 2017 02:05 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Carnaval en Halloween hebben dan ook niks met een racistisch stereotype te maken en Zwarte Piet wel.
Niet.

Kijk die docu maar even.
Kijkertjevrijdag 1 december 2017 @ 02:13
quote:
15s.gif Op vrijdag 1 december 2017 02:09 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Niet.

Kijk die docu maar even.
Ik ken de argumenten nu denk ik wel, daar hoef ik de docu niet voor te zien. Ze zijn hier tot in den treure herhaald :')
Abedvrijdag 1 december 2017 @ 02:14
En
Abedvrijdag 1 december 2017 @ 02:15
Dicht