abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_173214792
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
pi_173214808
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 16:47 schreef groenen het volgende:
Pijnlijk, had beter kunnen stoppen.

Dat krantenknipsels is wel echt onzin, Oscarito, Cancellara, Voigt, Voeckler, Terpstra, Boom zo laag. Dat zijn dan wel echt supertalenten.

Ah, ik zie ook de namen van Cunego en Basso heel laag. Vooral Cunego vind ik wel een interessante renner, die moet op een bepaald moment toch gewoon gestopt zijn met doping.
Dat zijn twee veelgemaakte fouten bij de interpretatie;
1. Alleen categorie 0 en 1 kunnen als relatief onverdacht, rest is al verdacht.
2. Categorieën vanaf 2 zijn vooral een zeer sterke indicatie voor dopinggebruik, 0 en 1 pleiten zeker niet vrij. Bij perfect dopinggebruik (micromicrodoses vanaf zeer lage leeftijd) zal je nooit gepakt worden, en alleen verdacht op basis van je prestaties.
pi_173215744
Zwemcoach in Marseille (van onder meer Manaudou, Lacourt, Gilot, Bousquet) voor een half jaar geschorst omdat hij dopingtests in de weg zat :')

https://swimswam.com/roma(...)ing-rules-violation/

quote:
In effect, the AFLD accused Barnier of opposing a doping control for three of his female swimmers during a training session in early July. It is alleged that he clearly prevented the action of the Doping Control Officers, who had come for an unannounced control at the team’s training site.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 17 augustus 2017 @ 19:40:46 #4
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173215818
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 19:37 schreef heywoodu het volgende:
Zwemcoach in Marseille (van onder meer Manaudou, Lacourt, Gilot, Bousquet) voor een half jaar geschorst omdat hij dopingtests in de weg zat :')

https://swimswam.com/roma(...)ing-rules-violation/

[..]

#technischesport
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173216071
Uitspraak van CAS in de zaak-Johaug zou vandaag of morgen komen, maar is uitgesteld naar dinsdag. Voorlopig is ze tot 18 november geschorst, FIS wil dat de schorsing minstens 16 maanden wordt zodat ze de Spelen mist.

http://www.neveitalia.it/(...)so-di-therese-johaug
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173216096
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 19:37 schreef heywoodu het volgende:
Zwemcoach in Marseille (van onder meer Manaudou, Lacourt, Gilot, Bousquet) voor een half jaar geschorst omdat hij dopingtests in de weg zat :')

https://swimswam.com/roma(...)ing-rules-violation/

[..]

lol

Maar dan blijft Van der Weijden stil... ;)
pi_173216378
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 19:50 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

lol

Maar dan blijft Van der Weijden stil... ;)
Zwemmen zo hard vanwege nieuwe zwembaden. :) :)
Jack does it in real time...
pi_173216878
Watercirculatie en groenten
  donderdag 17 augustus 2017 @ 21:12:51 #9
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_173218768
vremdetweet twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:24:07 Luik-Bastenaken-Luik 2003. Eindelijk de volle kaart doorstreept. https://t.co/zMalzlc24C https://t.co/mDBgQwPy1F reageer retweet
alexieden twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:25:48 @vremdetweet hoe zitten we met de 10 erachter? reageer retweet
vremdetweet twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:27:04 @alexieden Vandenbroucke elfde en Armstrong werd twintigste. Ik geloof dat dat het wel samenvat. reageer retweet
mxbiker85 twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:28:25 @vremdetweet als je alle dopingzondaars zou schrappen, wie wint die editie van LBL dan? reageer retweet
vremdetweet twitterde op donderdag 17-08-2017 om 16:31:05 @mxbiker85 Walter Beneteau. reageer retweet
WalterBeneteau twitterde op donderdag 17-08-2017 om 18:39:59 @TheArdoisier @vremdetweet @mxbiker85 Merci monsieur c'est gentil😉✌ reageer retweet
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:54:19 #10
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173230296
Ik mag het niet zeggen maar voor het openen van de ogen heeft voetbal het nodig dat eens een superster overlijdt op het veld, ipv relatieve nobodies zoals Foe of Nouri.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173230720
Erik Dekker heeft nu L-B-L 2004 gewonnen. _O_
- verwijderd door admin -
pi_173231891
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:54 schreef Klopkoek het volgende:
Ik mag het niet zeggen maar voor het openen van de ogen heeft voetbal het nodig dat eens een superster overlijdt op het veld, ipv relatieve nobodies zoals Foe of Nouri.
jep, die hartaanvallen per jaar zijn niet normaal!
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:20:49 #13
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_173232854
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:21 schreef groenen het volgende:
Erik Dekker heeft nu L-B-L 2004 gewonnen. _O_
Als ik even door die lijst ga kom ik op #14 Freire tegen, daar had Rasmussen z'n woorden tegen ingetrokken en is misschien iets cleaner dan Dekker, maar verder is die hele lijst dezelfde ellende. #15-#19 is met Menchov, Vandenbroucke, Landaluze, Brochard en Landis ook wel een mooie bloemlezing van verschillende soorten dopeurs.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_173232968
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 10:54 schreef Klopkoek het volgende:
Ik mag het niet zeggen maar voor het openen van de ogen heeft voetbal het nodig dat eens een superster overlijdt op het veld, ipv relatieve nobodies zoals Foe of Nouri.
Inderdaad, want dat gebeurt helemaal niet bij niet-sporters op jonge leeftijd!
pi_173233010
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:20 schreef I.R.Baboon het volgende:

[..]

Als ik even door die lijst ga kom ik op #14 Freire tegen, daar had Rasmussen z'n woorden tegen ingetrokken en is misschien iets cleaner dan Dekker, maar verder is die hele lijst dezelfde ellende. #15-#19 is met Menchov, Vandenbroucke, Landaluze, Brochard en Landis ook wel een mooie bloemlezing van verschillende soorten dopeurs.
Best opvallend dat er eigenlijk nooit dopinggeruchten over Freire zijn geweest, terwijl hij met Mapei, Rabo en Katusha toch een leuk rijtje ploegen had..

(al waren er bij Samuel Sanchez ook amper geruchten, geloof ik)
pi_173233122
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:26 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Best opvallend dat er eigenlijk nooit dopinggeruchten over Freire zijn geweest, terwijl hij met Mapei, Rabo en Katusha toch een leuk rijtje ploegen had..

(al waren er bij Samuel Sanchez ook amper geruchten, geloof ik)
Bij dat soort gasten weet elke realist gewoon dat ze aan de doping zaten, het hangt van de lokale media af of er een ding van gemaakt wordt. Spaanse media zit daar wat minder bovenop denk ik (maar krijg je ook minder mee natuurlijk), en wmb terecht.
  vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:31:31 #17
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173233139
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:26 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Best opvallend dat er eigenlijk nooit dopinggeruchten over Freire zijn geweest, terwijl hij met Mapei, Rabo en Katusha toch een leuk rijtje ploegen had..

(al waren er bij Samuel Sanchez ook amper geruchten, geloof ik)
Ik las gisteren juist dat Samuel Sanchez in zijn tijd als junior al eens is betrapt, maar kan nergens een goede bron vinden.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173233214
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:31 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik las gisteren juist dat Samuel Sanchez in zijn tijd als junior al eens is betrapt, maar kan nergens een goede bron vinden.
Ik zou het woordje "juist" weghalen, want dit is dan juist zeer illustratief.
pi_173233276
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:26 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Best opvallend dat er eigenlijk nooit dopinggeruchten over Freire zijn geweest, terwijl hij met Mapei, Rabo en Katusha toch een leuk rijtje ploegen had..

(al waren er bij Samuel Sanchez ook amper geruchten, geloof ik)
Sammy vond het nodig om heel vaak te benadrukken dat Pepe Marti een hele goede vriend is en tevens de beste trainer ter wereld.
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 18:22:58 #20
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_173259644
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:31 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik las gisteren juist dat Samuel Sanchez in zijn tijd als junior al eens is betrapt, maar kan nergens een goede bron vinden.
http://www.omroepzeeland.(...)er-betrapt-op-doping
pi_173265494
Wat doen we met de 1999 editie van LBL waar Frank Vandenbroucke zo hard de Saint Nicolas op schroeide dat Boogerd er nog steeds verkouden van is. Hele top 10/20 ook gegarandeerde dopeurs of zit er nog een verstekeling tussen die mogelijk schoner zou kunnen zijn?

Rabo had 4 man in de top 10 waaronder Niki Aebersold _O-
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173266848
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 21:56 schreef komrad het volgende:
Wat doen we met de 1999 editie van LBL waar Frank Vandenbroucke zo hard de Saint Nicolas op schroeide dat Boogerd er nog steeds verkouden van is. Hele top 10/20 ook gegarandeerde dopeurs of zit er nog een verstekeling tussen die mogelijk schoner zou kunnen zijn?

Rabo had 4 man in de top 10 waaronder Niki Aebersold _O-
gewoon allemaal, alleen de top 10 wat meer dan de rest.
pi_173267019
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 21:56 schreef komrad het volgende:
Wat doen we met de 1999 editie van LBL waar Frank Vandenbroucke zo hard de Saint Nicolas op schroeide dat Boogerd er nog steeds verkouden van is. Hele top 10/20 ook gegarandeerde dopeurs of zit er nog een verstekeling tussen die mogelijk schoner zou kunnen zijn?

Rabo had 4 man in de top 10 waaronder Niki Aebersold _O-
Ho ho, VDB had carbon velgen.
pi_173267054
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:37 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gewoon allemaal, alleen de top 10 wat meer dan de rest.
Of de top-10 deed net zoveel als de rest en had wat meer talent dan hetgeen wat daarachter zat.
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:42:37 #25
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173267060
quote:
6s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:41 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ho ho, VDB had carbon velgen.
En een hele zieke hond.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
pi_173267196
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:50:32 #27
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173267288
Gilbert was denk ik de laatste die zo'n grap uithaalde. Als een renner zijn haar liet peroxideren wist je dat hij in vuur en vlam stond. Festina kwam zo met zijn allen aan de start bij de Tour van '98, doodzonde dat ze er toen uit zijn gegooid. Ik denk dat dat een legendarisch machtsvertoon zou zijn geworden.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
pi_173267355
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:50 schreef Mani89 het volgende:
Gilbert was denk ik de laatste die zo'n grap uithaalde. Als een renner zijn haar liet peroxideren wist je dat hij in vuur en vlam stond. Festina kwam zo met zijn allen aan de start bij de Tour van '98, doodzonde dat ze er toen uit zijn gegooid. Ik denk dat dat een legendarisch machtsvertoon zou zijn geworden.
niets kan Gewiss @ Fleche evenaren _O_
of Riis @Hautacam
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:55:39 #29
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_173267441
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:50 schreef Mani89 het volgende:
Gilbert was denk ik de laatste die zo'n grap uithaalde. Als een renner zijn haar liet peroxideren wist je dat hij in vuur en vlam stond. Festina kwam zo met zijn allen aan de start bij de Tour van '98, doodzonde dat ze er toen uit zijn gegooid. Ik denk dat dat een legendarisch machtsvertoon zou zijn geworden.
niet alleen wielrenners

271226.jpg
Feyenoord!!! * Barça
pi_173267489
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:42 schreef TheArt het volgende:

[..]

Of de top-10 deed net zoveel als de rest en had wat meer talent dan hetgeen wat daarachter zat.
talent bestaat niet in wielrennen
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:58:11 #31
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173267511
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:55 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

niet alleen wielrenners

[ afbeelding ]
Die zal ik ook nooit vergeten nee. :D mooi team was dat ook.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
pi_173267520
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:57 schreef THEFXR het volgende:

[..]

talent bestaat niet in wielrennen
het is ook een fysiek talent dat je lichaam de doping optimaal kan gebruiken om te vliegen
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:58:44 #33
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173267524
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:52 schreef komrad het volgende:

[..]

niets kan Gewiss @ Fleche evenaren _O_
of Riis @Hautacam
Dit is mijn huidige desktop achtergrond. O+

uJSFiLK.jpg
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
pi_173267561
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:58 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Dit is mijn huidige desktop achtergrond. O+

[ afbeelding ]
het mooiste was nog wel dat ze bij de voorlaatste beklimming van de mur de huy iedereen weg reden zonder te ademen. En gewoon 3 tanden groter rijden dan de rest.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173272530
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:59 schreef komrad het volgende:

[..]

het mooiste was nog wel dat ze bij de voorlaatste beklimming van de mur de huy iedereen weg reden zonder te ademen. En gewoon 3 tanden groter rijden dan de rest.
Kwam door de wielen. Toen ook al marginal gains _O_
in a crowd you lose humanity
pi_173274606
Wat heeft blonderen met doping te maken?
pi_173274822
http://www.clint.be/sport(...)-gilbert-ontsluierd/

Dopinggebruik kan via het haar aangetoond worden. Blonderen verhindert dat. Echter: bij dopingtests wordt alleen bloed en urine getest.
in a crowd you lose humanity
pi_173320333
quote:
Greetings citizens of the world.

Today Fancy Bears' hack team is publishing the material leaked from various sources related to football. Football players and officials unanimously affirm that this kind of sport is free of doping. Our team perceived these numerous claims as a challenge and now we will prove they are lying.

You can have a look at WADA documents revealing that more than 150 players were caught doping in 2015. The next year this number increased up to 200 athletes.
Link to download

You may find below other documents about football players taking prohibited substances and drugs.
Download the archive

We are Anonymous.
We are Legion.
We do not forgive.
We do not forget.
Expect us.

Anonymous – #OpOlympics

https://fancybear.net/pages/football.html
pi_173320674
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 13:10 schreef showtimer het volgende:

[..]

De demagoog Kuytgod _O_
pi_173320937
Kuyt TUE voor dexamethasone, een corticosteroïde
pi_173321017
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 13:37 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Kuyt TUE voor dexamethasone, een corticosteroïde
Vast om Kuipkoorts te behandelen.

Maar heel lekker, voetbal. :') PAK ZE MAAR AAN!
Jack does it in real time...
pi_173321071
Verder vooral veel recreatieve drugs als coke, speed en THC en veel Clenbuterol (maar vooral in Mexico dus dat zou daadwerkelijk van de koeien kunnen komen).

Maar goed, tegenwoordig wordt er bijna niemand meer gepakt met OOC bloedcontroles, ook niet in het wielrennen. Sporters weten wat ze moeten doen en je mag best veel controles missen.
pi_173321092
Haha voetballers aan de amfethamine :D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_173321141
JohaugGodin mist overigens Pyeongchang, haar straf is verzwaard naar 18 maanden (terecht in mijn ogen).
Jack does it in real time...
pi_173321799
Iemand met een enigszins geloofwaardig verhaal krijgt anderhalf jaar aan de broek (niet onterecht, want eigen verantwoordelijkheid en dom natuurlijk), en het 'mijn moeder liet haar kankermedicijn in de tortellini vallen'-excuus leidt tot twee maanden _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 14:28:22 #46
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173321863
Kuijt :')
Schijnheilige dorpspastoor
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 14:31:26 #47
362868 Slobeend
of all places
pi_173321904
quote:
In een reactie laat Dirk Kuyt weten dat hij tijdens het WK last kreeg van zijn kies en in Zuid-Afrika naar de tandarts is gegaan. De bondsarts Gert-Jan Goudswaard was daarbij aanwezig en heeft na afloop van de wortelkanaalbehandeling een medisch attest aangevraagd. ,,Dat is geheel volgens de regels gegaan", aldus Kuyt.
pi_173324525
Voormalig Braziliaans kampioene mountainbiken en de nummer twee op de vorige twee NK's, vier jaar geschorst wegens afwijkingen in haar biologisch paspoort. Wel apart dat het hele gebeuren ver na de Spelen begon (die ze door ernstige ziekte moest missen), waarna ze onder meer nog knokkelkoorts kreeg. Niet naar CAS, want daar is geen geld voor.

https://pt.wikipedia.org/wiki/Isabella_Lacerda
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173324698
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 14:23 schreef heywoodu het volgende:
Iemand met een enigszins geloofwaardig verhaal krijgt anderhalf jaar aan de broek (niet onterecht, want eigen verantwoordelijkheid en dom natuurlijk), en het 'mijn moeder liet haar kankermedicijn in de tortellini vallen'-excuus leidt tot twee maanden _O_
het voelt niet geheel rechtvaardig en erg zwaar gestraft.... dom blijft het van Johaug en wat te denken van de arts.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173327439
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 13:10 schreef showtimer het volgende:

[..]

eindelijk :D :D >:) })
pi_173327489
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 16:56 schreef heywoodu het volgende:
Voormalig Braziliaans kampioene mountainbiken en de nummer twee op de vorige twee NK's, vier jaar geschorst wegens afwijkingen in haar biologisch paspoort. Wel apart dat het hele gebeuren ver na de Spelen begon (die ze door ernstige ziekte moest missen), waarna ze onder meer nog knokkelkoorts kreeg. Niet naar CAS, want daar is geen geld voor.

https://pt.wikipedia.org/wiki/Isabella_Lacerda
dat is erg veel voor een ABP afwijking
pi_173377973
Kirill Pozdnyakov, winnaar van de Tour d'Azerbaïdjan, voor 8 maanden geschorst.
pi_173403064
Nederlandse tennis in de shit, Jake Mak is voorlopig geschorst omdat op 24 februari hij een bloedtest weigerde.

http://www.itftennis.com/(...)x?playerid=100112524

Daar gaat z'n goddelijke loopbaan.

6f6209894a.png
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173455104
JD_CSC07_016_600.jpg

Deze voormalige Rock Racing-meneer is voor de tweede keer gepakt.
pi_173455130
Ondertussen in het ijshockey:

NHLonNBCSports twitterde op maandag 28-08-2017 om 23:13:54 Danis Zaripov ruled eligible to play in NHL after receiving two-year IIHF ban for doping https://t.co/DKqzeqClPF reageer retweet
pi_173456448
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 00:53 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]

Deze voormalige Rock Racing-meneer is voor de tweede keer gepakt.
Vanwege de tattoos i.c.m. de no needle policy?
pi_173456559
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 00:53 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]

Deze voormalige Rock Racing-meneer is voor de tweede keer gepakt.
Een naam zou leuk zijn ook :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173456614
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 17:11 schreef wimderon het volgende:

[..]

Word gezegd dat David Torrence wellicht degene zou zijn die het balletje aan het rollen heeft gebracht. Heeft in 2014 kortstondig bij Aden getraind maar is snel weer vertrokken.

[..]

David_Torrence twitterde op maandag 20-06-2016 om 17:51:22 Pro Tip: if you see/hear/feel/know something, don't post on Twitter or talk about it in interviews. Element of surprise is key. #cleansport reageer retweet
Gisteren dood gevonden op de bodem van het zwembad bij zijn appartement. Uiteraard zal het er vermoedelijk niks mee te maken hebben, maar wel frappant.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173458744
zeven, seven, 7

U.S. Cycling Athlete, Kayle LeoGrande, Receives Sanction for Second Anti-Doping Rule Violation

quote:
LeoGrande, 40, tested positive for raloxifene, ostarine, ibutamoren, GW1516 sulfone, RAD140, LGD4033, and andarine as the result of an in‐competition urine sample he provided on April 30, 2017. Raloxifene and GW1516 sulfone, a metabolite of GW1516, are prohibited substances in the class of Hormone and Metabolic Modulators; ostarine, RAD140, LGD4033 and andarine, are prohibited substances in the class of Anabolic Agents; and ibutamoren is a prohibited substance in the class of Peptide Hormones, Growth Factors, Related Substances and Mimetics. These substances are prohibited at all times under the USADA Protocol for Olympic and Paralympic Movement Testing, the United States Olympic Committee National Anti-Doping Policies, and the International Cycling Union Anti-Doping Rules, all of which have adopted the World Anti-Doping Code and the World Anti-Doping Agency Prohibited List.
https://www.usada.org/kay(...)ond-doping-sanction/
pi_173459028
http://www.faz.net/aktuel(...)rkannt-15173128.html

een grote anonieme studie gebaseerd op interviews (in volle anonimiteit, via randomizedresponse zodat ook de onderzoekers antwoorden niet kunnen koppelen aan een persoon en strafvervolging onmogelijk is) van de Universiteit Tübingen en de Harvard Medical School over dopinggebruik door atleten tijdens het WK Atletiek van 2011 in Zuid-Korea en de Pan-Arabische spelen in Qatar dat jaar.

In dat onderzoek geven 30% van de atleten op het WK en 45% van de atleten tijdens de pan-arabische spelen toe verboden middelen gebruikt te hebben.

Tijdens het WK werd 0,5% van de atleten betrapt en bij in Qatar 3,6 procent.
DE onderzoeker hebben nu al hun resultaten in een Wetenschappelijk Tijdschrift voor sport medicatie gepubliceerd
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs40279-017-0765-4

Het onderzoek is al enkele jaren terug uitgevoerd en was afgerond, is ook gebruikt bij parlementaire onderzoeken in de VS en het Verenigd Koninkrijk in 2015, maar publicatie was tot nu toe tegengehouden door de WADA.

Het blijkt dat doping ontzettend wijdverspreid is in de sport en dat de kans gepakt te worden extreem klein is.
Betrapte atleten zijn een topje van de IJsberg.
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_173459883
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 11:49 schreef RM-rf het volgende:
http://www.faz.net/aktuel(...)rkannt-15173128.html

een grote anonieme studie gebaseerd op interviews (in volle anonimiteit, via randomizedresponse zodat ook de onderzoekers antwoorden niet kunnen koppelen aan een persoon en strafvervolging onmogelijk is) van de Universiteit Tübingen en de Harvard Medical School over dopinggebruik door atleten tijdens het WK Atletiek van 2011 in Zuid-Korea en de Pan-Arabische spelen in Qatar dat jaar.

In dat onderzoek geven 30% van de atleten op het WK en 45% van de atleten tijdens de pan-arabische spelen toe verboden middelen gebruikt te hebben.

Tijdens het WK werd 0,5% van de atleten betrapt en bij in Qatar 3,6 procent.
DE onderzoeker hebben nu al hun resultaten in een Wetenschappelijk Tijdschrift voor sport medicatie gepubliceerd
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs40279-017-0765-4

Het onderzoek is al enkele jaren terug uitgevoerd en was afgerond, is ook gebruikt bij parlementaire onderzoeken in de VS en het Verenigd Koninkrijk in 2015, maar publicatie was tot nu toe tegengehouden door de WADA.

Het blijkt dat doping ontzettend wijdverspreid is in de sport en dat de kans gepakt te worden extreem klein is.
Betrapte atleten zijn een topje van de IJsberg.
dus de helft geeft het toe? want er is ook een % die het nooit toegeeft en het in het graf meeneemt.
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 12:51:51 #62
14505 OProg
A Life in Music
pi_173460127
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 11:31 schreef THEFXR het volgende:
zeven, seven, 7

U.S. Cycling Athlete, Kayle LeoGrande, Receives Sanction for Second Anti-Doping Rule Violation

https://www.usada.org/kay(...)ond-doping-sanction/
Hij heeft nadat hij ook al eerder een aantal zaken met USADA had uiteindelijk toegegeven indertijd al jaren met doping bezig te zijn geweest en gaf gewoon toe.

Maar om dan uiteindelijk met 40 een tweede keer gepakt te worden met een hele lijst is wel echt ongehoord sneu zeg, met name omdat het in een amateurrace was. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_173460283
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:44 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Een naam zou leuk zijn ook :P
Dit is Leogrande dus.
pi_173461858
quote:
15s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 12:51 schreef OProg het volgende:

[..]

Hij heeft nadat hij ook al eerder een aantal zaken met USADA had uiteindelijk toegegeven indertijd al jaren met doping bezig te zijn geweest en gaf gewoon toe.

Maar om dan uiteindelijk met 40 een tweede keer gepakt te worden met een hele lijst is wel echt ongehoord sneu zeg, met name omdat het in een amateurrace was. :')
die amateurs zitten nokvol :D
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:09:02 #65
14505 OProg
A Life in Music
pi_173462503
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 14:35 schreef THEFXR het volgende:

die amateurs zitten nokvol :D
Sommigen op dergelijk circuit wel. Maar dan heb je de categorie die ooit nog een keer hoopt prof te worden en op deze manier dat gaat bereiken. En iemand van 40 die zelfs al een keer gepakt is toen hij marginale prof was. Tsjah, wat wil je dan nog bereiken? :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_173471285
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 11:49 schreef RM-rf het volgende:
http://www.faz.net/aktuel(...)rkannt-15173128.html

een grote anonieme studie gebaseerd op interviews (in volle anonimiteit, via randomizedresponse zodat ook de onderzoekers antwoorden niet kunnen koppelen aan een persoon en strafvervolging onmogelijk is) van de Universiteit Tübingen en de Harvard Medical School over dopinggebruik door atleten tijdens het WK Atletiek van 2011 in Zuid-Korea en de Pan-Arabische spelen in Qatar dat jaar.

In dat onderzoek geven 30% van de atleten op het WK en 45% van de atleten tijdens de pan-arabische spelen toe verboden middelen gebruikt te hebben.

Tijdens het WK werd 0,5% van de atleten betrapt en bij in Qatar 3,6 procent.
DE onderzoeker hebben nu al hun resultaten in een Wetenschappelijk Tijdschrift voor sport medicatie gepubliceerd
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs40279-017-0765-4

Het onderzoek is al enkele jaren terug uitgevoerd en was afgerond, is ook gebruikt bij parlementaire onderzoeken in de VS en het Verenigd Koninkrijk in 2015, maar publicatie was tot nu toe tegengehouden door de WADA.

Het blijkt dat doping ontzettend wijdverspreid is in de sport en dat de kans gepakt te worden extreem klein is.
Betrapte atleten zijn een topje van de IJsberg.
Hier een artikel van The Guardian erover: https://amp.theguardian.c(...)ter-scandalous-delay

Met een stuitende reactie van de Britse Herman Ram:
quote:
Nicole Sapstead, chief executive of UK Anti-Doping, described the findings as “disappointing and concerning statistics”, but she said many things had changed since 2011, including stiffer sanctions. “Testing methods continue to advance but testing is only one part of the anti-doping process,” she said. “There is now greater investment in educating elite and up and coming athletes about the dangers and consequences of taking banned substances, as well as a greater emphasis on intelligence and investigations as an alternative way of catching those who seek to break the rules.”
:')

Verder lijkt het alsof wada / Coe het onder het tapijt probeerden te schuiven. En Ross Tucker wordt nog even aangehaald, wat het vertrouwen in dat onderzoek ook wel doet toenemen bij mij.

Schokkende openbaringen, zeker voor de gemiddelde sportvolger, maar de NOS besteedt er bij mijn weten geen enkele aandacht aan.
pi_173472183
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 08:50 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gisteren dood gevonden op de bodem van het zwembad bij zijn appartement. Uiteraard zal het er vermoedelijk niks mee te maken hebben, maar wel frappant.
die hartaanvallen in het voetbal hebben er ook niks mee te maken?
pi_173475656
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 11:49 schreef RM-rf het volgende:
http://www.faz.net/aktuel(...)rkannt-15173128.html

een grote anonieme studie gebaseerd op interviews (in volle anonimiteit, via randomizedresponse zodat ook de onderzoekers antwoorden niet kunnen koppelen aan een persoon en strafvervolging onmogelijk is) van de Universiteit Tübingen en de Harvard Medical School over dopinggebruik door atleten tijdens het WK Atletiek van 2011 in Zuid-Korea en de Pan-Arabische spelen in Qatar dat jaar.

In dat onderzoek geven 30% van de atleten op het WK en 45% van de atleten tijdens de pan-arabische spelen toe verboden middelen gebruikt te hebben.

Tijdens het WK werd 0,5% van de atleten betrapt en bij in Qatar 3,6 procent.
DE onderzoeker hebben nu al hun resultaten in een Wetenschappelijk Tijdschrift voor sport medicatie gepubliceerd
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs40279-017-0765-4

Het onderzoek is al enkele jaren terug uitgevoerd en was afgerond, is ook gebruikt bij parlementaire onderzoeken in de VS en het Verenigd Koninkrijk in 2015, maar publicatie was tot nu toe tegengehouden door de WADA.

Het blijkt dat doping ontzettend wijdverspreid is in de sport en dat de kans gepakt te worden extreem klein is.
Betrapte atleten zijn een topje van de IJsberg.
Met daarbij als kleine kanttekening dat het gaat om dopinggebruik in de twaalf maanden voorafgaand aan de enquete. Het is dus niet zo dat 30% toe heeft gegeven tijdens het WK aan de doping gezeten te hebben, het is prima mogelijk om eerlijk met 'Ja, ik heb doping gebruikt' te antwoorden (in de laatste twaalf maanden dus) en op het WK daadwerkelijk 'schoon' te zijn :P

Het zal niet het hele verschil tussen 30% en 0,5% verklaren uiteraard, maar vast wel een deel (van atleten die doping gebruiken om extra hard te kunnen trainen, maar op het WK schoon zijn).
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173482141
Vermakelijke discussie:

VBL / AFC AJAX #2983
pi_173482849
quote:
6s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 15:15 schreef Sloggi het volgende:
Vermakelijke discussie:

VBL / AFC AJAX #2983

De techniektraining van Parma.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  woensdag 30 augustus 2017 @ 17:12:41 #71
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_173484607
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 15:50 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]


De techniektraining van Parma.
_O-

Is dat al lang bekend?
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_173658344
Hoe ver willen we eigenlijk gaan met doping controles? En hoeveel verstand en compassie hebben die controleurs eigenlijk?

Dit is toch te debiel voor woorden (en daarbij volledig nutteloos): Ernstig zieke Mentel verbijsterd door dopingcontrole
stupidity has become as common as common sense was before
pi_173659655
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 14:36 schreef marcb1974 het volgende:
Hoe ver willen we eigenlijk gaan met doping controles? En hoeveel verstand en compassie hebben die controleurs eigenlijk?

Dit is toch te debiel voor woorden (en daarbij volledig nutteloos): Ernstig zieke Mentel verbijsterd door dopingcontrole
eigen schuld, als je zo ziek bent moet je gewoon uit de testing pool stappen en je whereabouts niet meer invullen.
pi_173659813
Published on Sep 7, 2017
Former PED supplier turned federal witness and legal sports coach, Angel Heredia Hernandez discusses Jon Jones' failed drug test from UFC 214, Turinabol and why it doesn't make sense to take it so close to a fight, why the testing procedure lacks credibility, the unusual amount of times Jones' sample was tested, laboratories making mistakes and never releasing them, being part of Jones' defense team, how likely the tainted supplement scenario is, the PED current landscape in MMA and USADA's effectiveness, micro dosing and if MMA fighters can afford and are using designer steroids, and more!

.
pi_173670263
Wie had er nog een appeltje te schillen met Van Moorsel? _O-

Die wordt aardig voor de bus gegooid door Peter Janssen.
Jack does it in real time...
pi_173670286
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 02:17 schreef DeeBee het volgende:
Wie had er nog een appeltje te schillen met Van Moorsel? _O-

Die wordt aardig voor de bus gegooid door Peter Janssen.
Plaats dan ook een bron erbij.

https://nos.nl/artikel/21(...)verband-met-epo.html
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_173670292
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 02:17 schreef DeeBee het volgende:
Wie had er nog een appeltje te schillen met Van Moorsel? _O-

Die wordt aardig voor de bus gegooid door Peter Janssen.
Hou eens op met deze heksenjacht, Tinus kwam daar alleen voor voedingsadvies en trainingsschema's.
  zaterdag 9 september 2017 @ 02:26:49 #78
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173670297
Had hij geen zin om Johnny op te hangen?
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
  zaterdag 9 september 2017 @ 05:52:18 #79
14505 OProg
A Life in Music
pi_173670572
Is ze eigenlijk al klaar met haar 'stappen' tegen Monique Knol?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 9 september 2017 @ 07:29:13 #80
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173670683
Mooi die ontmaskering. Moet maar weer even zielig doen bij Humberto over anorexia en misschien is dan alles weer goed.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 9 september 2017 @ 08:06:34 #81
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_173670825
*O*

Krook ook genoemd. Hoop dat die beerput bij het schaatsen ook eens open gaat.
Maar dat is een technische sport natuurlijk.
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
  zaterdag 9 september 2017 @ 08:42:20 #82
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_173670990
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 02:22 schreef superniger het volgende:

[..]

Plaats dan ook een bron erbij.

https://nos.nl/artikel/21(...)verband-met-epo.html
SOW Koekoek _O_

Is natuurlijk een belachelijke insinuatie verder, gezien het feit dat Nederlanders niet dopen.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  zaterdag 9 september 2017 @ 08:51:29 #83
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_173671051
Alsof het nieuws is dat iemand die rond de eeuwwisseling alles kapot fietste EPO heeft gebruikt...
  zaterdag 9 september 2017 @ 09:01:51 #84
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_173671141
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 02:17 schreef DeeBee het volgende:
Wie had er nog een appeltje te schillen met Van Moorsel? _O-

Die wordt aardig voor de bus gegooid door Peter Janssen.
Volgende maand komt zijn boek uit, leuk voor onder de kerstboom.

Hij heeft 15 jaar zijn bek gehouden woont nu in Thailand maar het geld raakt op.
pi_173671402
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:01 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Volgende maand komt zijn boek uit, leuk voor onder de kerstboom.

Hij heeft 15 jaar zijn bek gehouden woont nu in Thailand maar het geld raakt op.
Op 75-jarige leeftijd nog even de medische geheimhouding schenden. Als hij wel ballen had, dan was na PDM niet meer teruggekomen in het wielrennen.
  zaterdag 9 september 2017 @ 09:30:57 #86
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173671481
Het stukje over het anti doping lab in Utrecht is wel interessant.

https://s.vk.nl/sb07e-a45(...)7df4e4.1504941900635

Dit lab sloot min of meer in 1995, en zou mede kunnen verklaren waarom de Nederlandse prestaties in de grote sporten achteruit zijn gehold.

Sindsdien ben je afhankelijk van Keulen, en vraag maar aan het Duitse voetbal wat daar zoal gebeurt.

Hier meer daarover

https://www.volkskrant.nl(...)ngbeleid~a414681/amp

https://www.volkskrant.nl(...)-familie~a462692/amp

Het brengt je als land op achterstand
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173671659
Janssen heeft het dus ook over Plaza en Bak.
pi_173671690
Thijsgod is ook wakker.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  zaterdag 9 september 2017 @ 10:12:41 #89
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173671889
Clement L'Hotellerie was een wandelende apotheek maar kon er nog steeds geen reet van.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
  zaterdag 9 september 2017 @ 10:18:34 #90
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_173671956
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:12 schreef Mani89 het volgende:
Clement L'Hotellerie was een wandelende apotheek maar kon er nog steeds geen reet van.
je maakt van een ezel ook geen renpaard
pi_173672117
Sunfield is met een harde plasser aan het twitteren.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_173672126
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:12 schreef Mani89 het volgende:
Clement L'Hotellerie was een wandelende apotheek maar kon er nog steeds geen reet van.
Bergtruitje als enige wapenfeit in de Dauphiné toch?
pi_173672129
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:35 schreef superniger het volgende:
Sunfield is met een harde plasser aan het twitteren.
gewoon walgelijk om te zien
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  zaterdag 9 september 2017 @ 10:58:30 #94
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173672376
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:36 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Bergtruitje als enige wapenfeit in de Dauphiné toch?
Parijs tegen Nice.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
pi_173672489
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:37 schreef Evertjan het volgende:

[..]

gewoon walgelijk om te zien
Hij heeft gewoon gelijk anders.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_173672499
Dat gehaat op Thijs altijd :')
  zaterdag 9 september 2017 @ 11:20:27 #97
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_173672570
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:11 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Hij heeft gewoon gelijk anders.
Al die mensen op twitter die vinden dat Jansen niets had moeten zeggen :')
pi_173672682
Je zou haast denken dat in de opleiding tot arts ook het vak 'trainingsschema's' is opgenomen. Hoe vaak dat excuus wel niet wordt gebruikt _O_
pi_173672759
quote:
"De toekomst van de wielersport is in ieder geval niet gebaat bij deze vage verdachtmakingen", stelt Van Moorsel. "Ik ben dertien jaar geleden gestopt met mijn actieve wielercarrière, waarin er nooit enige twijfel is gerezen bij mijn medische testen."
Gelachen. Vage verdachtmakingen _O-
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_173672820
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:11 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Hij heeft gewoon gelijk anders.
Blijft natuurlijk het verhaal van maar 1 man. Niks geen bewijs met dossiers of dergelijke andere bewijzen. Ik steek mijn hand ook niet in het vuur voor mevrouw van Moorsel maar om nu nog al die jaren te komen met dit verhaal is ook niet echt zuiver.
Enigste die er echt de dupe van zijn zijn de rensters van vandaag waarvan hun prestaties die ze in dit tijdperk leveren gelijk weer met argusogen worden bekeken dankzij dit soort verhalen.
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  zaterdag 9 september 2017 @ 11:45:22 #101
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_173672821
Het is allang verjaard.
  zaterdag 9 september 2017 @ 11:49:46 #102
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173672866
Dit is wel weer genot hoor. _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173672876
Jammer dat hij niks zegt over zijn tijd bij Vacansoleil.
Citius, Altius, Fortius.
  zaterdag 9 september 2017 @ 11:52:08 #104
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173672889
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:50 schreef Aguero het volgende:
Jammer dat hij niks zegt over zijn tijd bij Vacansoleil.
Wel.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
pi_173672914
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:52 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Wel.
Aha, het artikel ging nog verder. :@
Citius, Altius, Fortius.
pi_173672945
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:45 schreef Evertjan het volgende:

[..]

Blijft natuurlijk het verhaal van maar 1 man. Niks geen bewijs met dossiers of dergelijke andere bewijzen. Ik steek mijn hand ook niet in het vuur voor mevrouw van Moorsel maar om nu nog al die jaren te komen met dit verhaal is ook niet echt zuiver.
Enigste die er echt de dupe van zijn zijn de rensters van vandaag waarvan hun prestaties die ze in dit tijdperk leveren gelijk weer met argusogen worden bekeken dankzij dit soort verhalen.
Zijn schriftje met aantekeningen wordt aangehaald als bron.

Ik hink op twee gedachten. Enerzijds schendt de man zijn beroepsgeheim, anderzijds is Van Moorsel ontzettend hypocriet en daar houd ik niet zo van. Eigenlijk is het dus gewoon genieten.
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:07:49 #107
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_173673084
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:57 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Zijn schriftje met aantekeningen wordt aangehaald als bron.

Ik hink op twee gedachten. Enerzijds schendt de man zijn beroepsgeheim, anderzijds is Van Moorsel ontzettend hypocriet en daar houd ik niet zo van. Eigenlijk is het dus gewoon genieten.
Hij heeft zelf ook jarenlang financieel van het bedrog geprofiteerd.
pi_173673502
Heerlijk stukkie. Vooral dat schaatsen, zorzoli en de verschrikkelijke Douwe de Boer er eens goed bijgenaaid worden.

Verder wel een hoogst hypocriet doktertje natuurlijk.
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:38:43 #109
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173673529
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:07 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Hij heeft zelf ook jarenlang financieel van het bedrog geprofiteerd.
Ja z'n geld zal wel op zijn :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173673579
De zoveelste bevestiging van wat iedereen weet: dopingcontrole moet volledig onafhankelijk gedaan worden en er moet veel geld in gepompt worden. Dan kan je het nog best binnen de perken houden, want ook deze dokter zag een afname (een trend die de afgelopen jaren weer omgekeerd is, in mijn overtuiging).
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:42:43 #111
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_173673583
more-popcorn.gif
Feyenoord!!! * Barça
pi_173673663
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:54 schreef Aguero het volgende:

[..]

Aha, het artikel ging nog verder. :@
Hij maakt daar wel een foutje volgens mij. Tussen Lhotellerie, Plaza en de broertjes Feillu moet minstens een jaar gezeten hebben.
pi_173673708
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:42 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
De zoveelste bevestiging van wat iedereen weet: dopingcontrole moet volledig onafhankelijk gedaan worden en er moet veel geld in gepompt worden. Dan kan je het nog best binnen de perken houden, want ook deze dokter zag een afname (een trend die de afgelopen jaren weer omgekeerd is, in mijn overtuiging).
Helemaal mee eens.

Het verweer van Van Moorsel is ook lachwekkend, die variant op de 'nooit positief getest!'

Verder zou ik er ook voor pleiten onafhankelijke artsen de begeleiding en attesten etc. te laten regelen onder complete transparantie. Als topsporter en team verlies je in mijn ogen die rechten om 'privacy' te hebben tijdens je actieve carriere, zie de hoeveelheid schimmigheden de laatste jaren.

Ab Krook genot verder ook wel. Schaatsen is een lachwekkende sport, in die tijd werden we nota bene nog vaak geklopt in tegenstelling tot nu toe. _O- Cees Rein (oh Cees Rein), wat een legende. _O_
Jack does it in real time...
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:00:33 #114
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173673756
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:42 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
De zoveelste bevestiging van wat iedereen weet: dopingcontrole moet volledig onafhankelijk gedaan worden en er moet veel geld in gepompt worden. Dan kan je het nog best binnen de perken houden, want ook deze dokter zag een afname (een trend die de afgelopen jaren weer omgekeerd is, in mijn overtuiging).
En al die dubieuze figuren uit het verleden (dokters etc.) moeten eindelijk eens definitief uit de sport worden geweerd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:25:05 #115
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173674149
quote:
Als u Van Moorsel hoort zeggen: ik heb nooit doping gebruikt, wat denkt u dan?
'Dat heb ik al zo vaak meegemaakt, dan denk ik: hou alsjeblieft je mond, zeg dan gewoon niks.'
Misschien wel de beste quote. _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:26:37 #116
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_173674176
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Misschien wel de beste quote. _O_
welk artikel is dat nu precies?
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:27:48 #117
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173674200
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Misschien wel de beste quote. _O_
Hehe, correct. Mooi artikel.
Ik kan tellen
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:30:41 #118
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173674257
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:26 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

welk artikel is dat nu precies?
Artikel uit de Volkskrant, over Peter Janssen.

https://www.volkskrant.nl(...)pingdokter~a4515744/
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:33:50 #119
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173674326
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:35 schreef superniger het volgende:
Sunfield is met een harde plasser aan het twitteren.
Maakt wel goede argumenten tegen de drogredenen.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:33:59 #120
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_173674329
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:30 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Artikel uit de Volkskrant, over Peter Janssen.

https://www.volkskrant.nl(...)pingdokter~a4515744/
is afgeschermd ;(
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:35:32 #121
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173674360
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:35:34 #122
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173674362
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:33 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

is afgeschermd ;(
Staat ook op Blendle voor 39 cent ofzo en als dat teveel is kan je het op andere plaatsen voor niks vinden met een beetje goed zoekwerk.

Oh, of je gebruikt de link van Mani. :D
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:37:11 #123
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173674386
Ik heb gewoon netjes 39 cent betaald.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
pi_173674418
Het zal gezellig zijn geweest aan de ontbijttafel in huize Zijlaard-Van Moorsel
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:46:42 #125
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_173674555
En over 15 jaar lees je dit soort interviews over Dafne, Sven en Ireen
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:53:19 #126
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173674648
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef Van_Poppel het volgende:
En over 15 jaar lees je dit soort interviews over Dafne, Sven en Ireen
Waarna arrogante lul Sven het op Armstrongesque wijze van tafel gaat slaan. Kijk daar best naar uit _O_.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173674665
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:53 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Helemaal mee eens.

Het verweer van Van Moorsel is ook lachwekkend, die variant op de 'nooit positief getest!'

Verder zou ik er ook voor pleiten onafhankelijke artsen de begeleiding en attesten etc. te laten regelen onder complete transparantie. Als topsporter en team verlies je in mijn ogen die rechten om 'privacy' te hebben tijdens je actieve carriere, zie de hoeveelheid schimmigheden de laatste jaren.

Ab Krook genot verder ook wel. Schaatsen is een lachwekkende sport, in die tijd werden we nota bene nog vaak geklopt in tegenstelling tot nu toe. _O- Cees Rein (oh Cees Rein), wat een legende. _O_
Tegen Conconi kun je ook niet op.

Weten we ook gelijk waarom Ab Krook elk jaar met een camper de Tour volgt.
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:55:56 #128
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173674686
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:53 schreef Szura het volgende:

[..]

Waarna arrogante lul Sven het op Armstrongesque wijze van tafel gaat slaan. Kijk daar best naar uit _O_.
De dag dat Dafne voor de bijl gaat roep ik uit tot nationale feestdag.

Dat schaatsgedoe is verder niet zo interessant. Allemaal opsluiten in Thialf en nooit meer over praten.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173674690
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:00 schreef Szura het volgende:

[..]

En al die dubieuze figuren uit het verleden (dokters etc.) moeten eindelijk eens definitief uit de sport worden geweerd.
Gelukkig gaat Contador nu samen met Basso de opleidingsploeg van Trek leiden!
pi_173674780
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:54 schreef wimderon het volgende:

[..]

Tegen Conconi kun je ook niet op.

Weten we ook gelijk waarom Ab Krook elk jaar met een camper de Tour volgt.
Haha ow ja, dat is waar. :D

Ik vind die rant van o.a. Veldkamp ook zo mooi, dat is in mijn ogen ook bewijs dat ze tjokvol zaten. Er zelf alles aan gedaan hebben en volle bak gedoped en dan zó verbaasd zijn dat er anderen nog meer konden. _O-

ConconiGod is wel heel lekker bezig geweest dan, die Noren deugen verder voor geen meter natuurlijk. In het hedendaagse langlaufen en biathlon nog steeds niet.

Prachtig interview verder, topquotes. _O_
Jack does it in real time...
pi_173674941
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef Van_Poppel het volgende:
En over 15 jaar lees je dit soort interviews over Dafne, Sven en Ireen
Buiten het wielrennen blijven ze meestal nog wel buiten schot dus ik moet dat nog maar zien, helemaal met onze schaatshelden. Ook van de schaatsers uit de jaren '80 en '90 is er weinig naar buiten gekomen, er zijn wel wat namen in verband gebracht met gezellig dopingdokters maar er is nog geen exposé in de media verschenen over schaatsploegen SpaarSelect, Sanex, DSB en TVM zoals over Rabobank en TVM in het wielrennen.

Je had een paar jaar terug wel die Amerikaaanse dokter die wat dingen heeft gezegd maar daar is volgens mij ook verder niks van terecht gekomen.
Citius, Altius, Fortius.
  zaterdag 9 september 2017 @ 14:15:05 #132
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173675033
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:10 schreef Aguero het volgende:

[..]

Buiten het wielrennen blijven ze meestal nog wel buiten schot dus ik moet dat nog maar zien, helemaal met onze schaatshelden. Ook van de schaatsers uit de jaren '80 en '90 is er weinig naar buiten gekomen, er zijn wel wat namen in verband gebracht met gezellig dopingdokters maar er is nog geen exposé in de media verschenen over schaatsploegen SpaarSelect, Sanex, DSB en TVM zoals over Rabobank en TVM in het wielrennen.

Je had een paar jaar terug wel die Amerikaaanse dokter die wat dingen heeft gezegd maar daar is volgens mij ook verder niks van terecht gekomen.
Atletiek is niet buiten schot gebleven.

Ik noem houten klaas Simon Vroemen die even de keniaantjes eruit liep.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173675198
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:15 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik noem houten klaas Simon Vroemen die even de keniaantjes eruit liep.
Dat is hem overigens ongeveer één keer gelukt in al die jaren, waarvan precies nul keer in wedstrijden van enig serieus belang. Maar dat verder geheel terzijde.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zaterdag 9 september 2017 @ 14:25:18 #134
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_173675257
Gelukkig hebben we nu Het Nieuwe Wielrennen. ;)
pi_173675305
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:25 schreef kaasplankje het volgende:
Gelukkig hebben we nu Het Nieuwe Wielrennen. ;)
Ik zal hier wel voor gek verklaard worden maar toch denk ik dat het in de breedte een stuk schoner is dan 15 jaar geleden.
pi_173675382
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:27 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik zal hier wel voor gek verklaard worden maar toch denk ik dat het in de breedte een stuk schoner is dan 15 jaar geleden.
Het lijkt erop dat UCI er voor heeft gekozen om dopinggebruik te reguleren; waarschuwinkje hier, krabbelaar die te gek doet pakken daar... Daarmee limiteer je dopinggebruik en verklein je de afstand tussen de gebruikers en niet-gebruikers.

Maar de incentives om te gebruiken zijn nog steeds immens, en de risico's erg klein. Ik zou het wel weten (denk ik, daadwerkelijk zo'n spuit erin zetten is makkelijker gezegd dan gedaan).
pi_173675428
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:53 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Helemaal mee eens.

Het verweer van Van Moorsel is ook lachwekkend, die variant op de 'nooit positief getest!'

Verder zou ik er ook voor pleiten onafhankelijke artsen de begeleiding en attesten etc. te laten regelen onder complete transparantie. Als topsporter en team verlies je in mijn ogen die rechten om 'privacy' te hebben tijdens je actieve carriere, zie de hoeveelheid schimmigheden de laatste jaren.

Ab Krook genot verder ook wel. Schaatsen is een lachwekkende sport, in die tijd werden we nota bene nog vaak geklopt in tegenstelling tot nu toe. _O- Cees Rein (oh Cees Rein), wat een legende. _O_
Inderdaad, privacy wordt vaak misbruikt als een soort alles overstijgend mensenrecht, terwijl het ook gewoon iets is wat je moet afwegen (tegen zaken die in dit geval veel zwaarder wegen).
pi_173675523
Ik heb overigens wel een dubbel gevoel bij het uit de school klappen van doktoren. Jarenlang onderdeel uitgemaakt van het probleem en er geld mee verdiend, sommigen zelfs dik geld. Vervolgens door dit soort interviews je handen schoonwassen. Anderzijds betreft het weinig nieuws. Dat Van Moorsel aan de EPO heeft gezeten mag geen verrassing zijn. Verder zijn dit soort verhalen natuurlijk altijd leuk om te lezen.
pi_173675622
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:39 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik heb overigens wel een dubbel gevoel bij het uit de school klappen van doktoren. Jarenlang onderdeel uitgemaakt van het probleem en er geld mee verdiend, sommigen zelfs dik geld. Vervolgens door dit soort interviews je handen schoonwassen. Anderzijds betreft het weinig nieuws. Dat Van Moorsel aan de EPO heeft gezeten mag geen verrassing zijn. Verder zijn dit soort verhalen natuurlijk altijd leuk om te lezen.
Het goede van dit 'nieuws' is dat aangetoond wordt hoe de UCI zich opstelt. En daar ligt zeker ruimte voor verbetering. Maar goed, dan heb je het alleen over de UCI. Als je ziet hoe het IOC gepiepeld wordt door de Russen.. dan hebben we nog een lange weg te gaan.
pi_173675647
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:45 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Het goede van dit 'nieuws' is dat aangetoond wordt hoe de UCI zich opstelt. En daar ligt zeker ruimte voor verbetering. Maar goed, dan heb je het alleen over de UCI. Als je ziet hoe het IOC gepiepeld wordt door de Russen.. dan hebben we nog een lange weg te gaan.
Controle en straffen helemaal loskoppelen van bonden.
  zaterdag 9 september 2017 @ 14:47:01 #141
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173675656
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:39 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik heb overigens wel een dubbel gevoel bij het uit de school klappen van doktoren. Jarenlang onderdeel uitgemaakt van het probleem en er geld mee verdiend, sommigen zelfs dik geld. Vervolgens door dit soort interviews je handen schoonwassen. Anderzijds betreft het weinig nieuws. Dat Van Moorsel aan de EPO heeft gezeten mag geen verrassing zijn. Verder zijn dit soort verhalen natuurlijk altijd leuk om te lezen.
Interessant zijn de andere dingen, zoals o.a. dat lab in Utrecht zoals ik op de vorige pagina zeg. Dat dus in 1995 sloot.

Één bekentenis is geen bewijs zegt men altijd, en wat in Rusland gebeurt is in Europa onmogelijk.

Wat dat betreft kunnen er niet genoeg onthullingen zijn. Dubbele bekentenissen door meerdere personen zijn net zo goed waardevol.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173675861
'Minrin is een middel tegen bedplassen. Werkt goed. Kinderen die Minrin nemen houden meer vocht vast. Dus af en toe was er wel een renner die twee snufjes niet genoeg vond, die kwam dan de volgende morgen met een dikke kop beneden. Ogen helemaal dicht, echt hoor.'

mauro-santambrogio-giro-ditalia-2013-stage-14_3242185.jpg?20141218183247
pi_173675876
Man die Janssen heeft wel echt goede verhalen. _O-

En vrij innovatief, lekker bloeddopen met PDM, in die jaren godver al zo ver als Fuentes. _O_ Verder ook overduidelijk dat dopingtesten niks zeggen, net als de Oost-Duitsers had hij dus ook al door dat die TE test zo makkelijk te halen is. Alleen als sukkels op eigen initiatief iets doen test je positief op die rommel... Ook wel kudos voor bloedtransfusies testen op jezelf inclusief maximale inspanningstest doen. :D Dan heb je wel ambitie als dopingarts!

En ik lees dat epo nogal goed werkt, maar dit lijkt mij een leugen. Want Harm Kuipers heeft ons samen met Herman Ram geleerd dat epo vooral een placebo effect geeft! :')

Hein paste ook wel goed de FIFA/UEFA/ATP tactiek toe als UCI preses, af en toe wat kleine vissen pakken maar geen moeite doen je sterren te betrappen.
Jack does it in real time...
pi_173676519
Prima dat ie z'n verhaal doet, schoon schip en vergeven. Shirtje moet ie teruggeven vind ik.
pi_173676814
Gio nu op NPO1.
sig verwijderd door FA
pi_173676886
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 08:06 schreef kikoooooo het volgende:
*O*

Krook ook genoemd. Hoop dat die beerput bij het schaatsen ook eens open gaat.
Maar dat is een technische sport natuurlijk.
dit, die zitten er al decennia vol op
pi_173676910
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:01 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Volgende maand komt zijn boek uit, leuk voor onder de kerstboom.

Hij heeft 15 jaar zijn bek gehouden woont nu in Thailand maar het geld raakt op.
dit! :D die ladyboy's zijn niet gratis daar.
pi_173677959
quote:
Dan grinnikt hij: 'Als je naar de klassiekers ging, stond er in het hotel de avond ervoor een gigantische rij voor het faxapparaat. Bij die ploegen hadden wel zeven van de negen renners een doktersverklaring voor cortisonen. En die faxen gingen zo ontzettend langzaam...'

Met de attesten hebben de ploegen een vrijbrief om cortisonen te gebruiken. En volgens Janssen was er ook bij epo-gebruik weinig van de UCI te vrezen. Sterker nog, ze waren bereid informatie te delen over het antidopingbeleid en de testmethoden: 'Dokter Zorzoli, de opvolger van Schattenberg bij de UCI, kwam regelmatig in het voorjaar in de praktijk. Dan maakte-ie een afspraak en lulden we een uur over van alles en nog wat.'
_O- _O- _O- _O-
  zaterdag 9 september 2017 @ 17:07:17 #149
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173677983
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 15:00 schreef wimderon het volgende:
'Minrin is een middel tegen bedplassen. Werkt goed. Kinderen die Minrin nemen houden meer vocht vast. Dus af en toe was er wel een renner die twee snufjes niet genoeg vond, die kwam dan de volgende morgen met een dikke kop beneden. Ogen helemaal dicht, echt hoor.'

[ afbeelding ]
Mauro was eerder een gevalletje cortisonen overdosis.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
  zaterdag 9 september 2017 @ 18:31:27 #150
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_173680048
Schaatsers gebruiken geen doping
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_173680341
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:27 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik zal hier wel voor gek verklaard worden maar toch denk ik dat het in de breedte een stuk schoner is dan 15 jaar geleden.
idd, je bent gek, ze rijden nu nog harder de bergen op, de laatste dag
pi_173680399
Straks een item over Leontien bij RTL Boulevard.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zaterdag 9 september 2017 @ 18:55:03 #153
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173680502
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  zaterdag 9 september 2017 @ 18:56:22 #154
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173680532
quote:
Toch wel grappig dat Monique Knol echt ontzettend veel op een paard lijkt.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173680560
Leontien zit nog steeds aan de doping met haar bodybuilding benen
pi_173680575
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Toch wel grappig dat Monique Knol echt ontzettend veel op een paard lijkt.
man, wat een lelijke trol en dan ook nog de heilige uithangen :r
pi_173680868
"Ik ben nooit gepakt!!" is gewoon een bekentenis.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Hl05kFaPq14" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=Hl05kFaPq14</a>
  zaterdag 9 september 2017 @ 19:14:27 #158
14505 OProg
A Life in Music
pi_173680991
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:09 schreef Nober het volgende:
"Ik ben nooit gepakt!!" is gewoon een bekentenis.
Bij dat soort opmerkingen mag deze klassieker natuurlijk niet ontbreken:
https://nos.nl/video/533397-tour-1998-blijlevens-ontkent.html

:')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_173681242
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:09 schreef Nober het volgende:
"Ik ben nooit gepakt!!" is gewoon een bekentenis.
dat is zoiets met koekjes en je moeder of met alcohol op rijden.
pi_173681309
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:09 schreef Nober het volgende:
"Ik ben nooit gepakt!!" is gewoon een bekentenis.
ik wil haar best alsnog pakken :D :9 ~O>
  zaterdag 9 september 2017 @ 19:30:34 #161
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_173681340
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:14 schreef OProg het volgende:

[..]

Bij dat soort opmerkingen mag deze klassieker natuurlijk niet ontbreken:
https://nos.nl/video/533397-tour-1998-blijlevens-ontkent.html

:')
mist alleen nog een stukje over dat je wat gewicht is verloren.
  zaterdag 9 september 2017 @ 19:30:54 #162
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_173681346
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik wil haar best alsnog pakken :D :9 ~O>
dan ben je de enige.
pi_173681362
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:30 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

dan ben je de enige.
no way :{w
  zaterdag 9 september 2017 @ 19:37:08 #164
14505 OProg
A Life in Music
pi_173681487
Overigens, dat de EPO uit d'r oren spoot zal me in feite worst wezen want ik had niet anders verwacht. Ik vind het vooral irritant dat ze dan met stappen gaan dreigen tegen mensen die hun mond wel eens open hebben gedaan of, zoals Boogertje, dat hij Kohl "wel tegen de muur zou willen zetten".
Dat ben ik helemaal met Jansen eens. Hou dan gewoon lekker je waffel dicht.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_173681962
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:27 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik zal hier wel voor gek verklaard worden maar toch denk ik dat het in de breedte een stuk schoner is dan 15 jaar geleden.
Ik denk het ook. Ipv tot over hun oren, zitten ze nu tot aan hun nek onder de doping.
in a crowd you lose humanity
pi_173688738
Welke nederlandse olympische medaille vanaf sydney zou wel schoon behaald zijn?

Anky, hockey, sauerbreij?
De rest lijkt mij niet.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_173688791
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 09:15 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Welke nederlandse olympische medaille vanaf sydney zou wel schoon behaald zijn?

Anky, hockey, sauerbreij?
De rest lijkt mij niet.
Sanne Wevers.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 10 september 2017 @ 09:24:50 #168
131800 Tarado
capô de fusca
pi_173688805
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 09:15 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Welke nederlandse olympische medaille vanaf sydney zou wel schoon behaald zijn?

Anky, hockey, sauerbreij?
De rest lijkt mij niet.
Anky wel maar haar paarden niet
pi_173689692
Wat voor wattages zijn er eigenlijk op de Angliru gereden gisteren?
  zondag 10 september 2017 @ 11:00:03 #170
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_173689754
quote:
6s.gif Op zondag 10 september 2017 09:22 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Sanne Wevers.
Volgens mij is er in het turnen nog nooit door iemand een medaille clean behaald eigenlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 10 september 2017 @ 11:01:25 #171
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_173689787
quote:
15s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:37 schreef OProg het volgende:
Overigens, dat de EPO uit d'r oren spoot zal me in feite worst wezen want ik had niet anders verwacht. Ik vind het vooral irritant dat ze dan met stappen gaan dreigen tegen mensen die hun mond wel eens open hebben gedaan of, zoals Boogertje, dat hij Kohl "wel tegen de muur zou willen zetten".
Dat ben ik helemaal met Jansen eens. Hou dan gewoon lekker je waffel dicht.
Exact ... Daarom dat bv Lance Armstrong ook zo'n walgelijk figuur was. Er is nog een verschil tussen doping nemen en doping nemen en vervolgens iedereen die daar de waarheid over spreekt als een maffiabaas gaan afdreigen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_173690191
quote:
7s.gif Op zondag 10 september 2017 10:54 schreef Sloggi het volgende:
Wat voor wattages zijn er eigenlijk op de Angliru gereden gisteren?
https://mobile.twitter.com/festinaboy/status/906807721118322689

Dus zo'n 5.9 W/kg, maar die berekeningen zijn op zulke bergen wat lastig. Eerste deel is natuurlijk een stuk vlakker, laatste deel zal vast hogere W/kg zijn geweest.

Lager dan 2008 Contador en Heras overduidelijk. Daarachter reden ze minuutje harder, dus zo'n 6.0 W/kg. #nieuwewielrennen
Jack does it in real time...
pi_173691038
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 11:31 schreef DeeBee het volgende:

[..]

https://mobile.twitter.com/festinaboy/status/906807721118322689

Dus zo'n 5.9 W/kg, maar die berekeningen zijn op zulke bergen wat lastig. Eerste deel is natuurlijk een stuk vlakker, laatste deel zal vast hogere W/kg zijn geweest.

Lager dan 2008 Contador en Heras overduidelijk. Daarachter reden ze minuutje harder, dus zo'n 6.0 W/kg. #nieuwewielrennen
_O-
  zondag 10 september 2017 @ 13:15:30 #174
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_173691999
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 20:03 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik denk het ook. Ipv tot over hun oren, zitten ze nu tot aan hun nek onder de doping.
als oren tot nek al 3 minuten scheelt, wat is dan een schone tijd? 50m+?
pi_173693814
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 11:31 schreef DeeBee het volgende:

[..]

https://mobile.twitter.com/festinaboy/status/906807721118322689

Dus zo'n 5.9 W/kg, maar die berekeningen zijn op zulke bergen wat lastig. Eerste deel is natuurlijk een stuk vlakker, laatste deel zal vast hogere W/kg zijn geweest.

Lager dan 2008 Contador en Heras overduidelijk. Daarachter reden ze minuutje harder, dus zo'n 6.0 W/kg. #nieuwewielrennen
Hoe wordt eigenlijk rekening gehouden met de wind in dat soort berekeningen?
pi_173698507
quote:
7s.gif Op zondag 10 september 2017 14:32 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Hoe wordt eigenlijk rekening gehouden met de wind in dat soort berekeningen?
Voor zover ik weet: nIet. Volgens mij kijken ze gewoon naar de de klmtijd, de hoogtemeters en nemen een standaardrenner op het wattage te berekenen.
Daarom zeggen deze berekeningen op zichzelf niet zoveel.
in a crowd you lose humanity
pi_173717231
Sunfield en Dijkstra straks bij DWDD.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_173717447
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 19:05 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Voor zover ik weet: nIet. Volgens mij kijken ze gewoon naar de de klmtijd, de hoogtemeters en nemen een standaardrenner op het wattage te berekenen.
Daarom zeggen deze berekeningen op zichzelf niet zoveel.
Dr. Ferrari methode neemt tijd, hoogtemeters en steilte mee, dat kan elke hansworst berekenen en vermoed dat Vayer het ook zo doet en inderdaad de Watt per kg met typisch Franse dwarsheid nogal onlogisch vermenigvuldigd met een standaardgewicht.

Die verschillende methodes van ammatipattinogwat nemen wel zaken als wind, wegdek en het al dan niet hebben van knechten mee.
pi_173718316
Haha, Thijsje gelooft de schone schroeiclub Sunweb.
- verwijderd door admin -
  maandag 11 september 2017 @ 19:52:54 #180
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173718454
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:46 schreef groenen het volgende:
Haha, Thijsje gelooft de schone schroeiclub Sunweb.
Wat dat betreft is Thijs natuurlijk een enorme huichelaar. Heeft een paar keer mee mogen lopen met Sunweb en weet dus zeker dat ze daar niet gebruiken, vergelijkbaar met Walsh bij Team Sky.

Dan ben je geen serieuze journalist.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173718482
hetiskoers twitterde op maandag 11-09-2017 om 17:20:55 Morgen in BelgaSport op Canvas (21.15 u): 4 Lotto-renners die in de Tour van '95 weigerden epo te nemen: https://t.co/pk5QjA9myI reageer retweet
pi_173718498
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Wat dat betreft is Thijs natuurlijk een enorme huichelaar. Heeft een paar keer mee mogen lopen met Sunweb en weet dus zeker dat ze daar niet gebruiken, vergelijkbaar met Walsh bij Team Sky.

Dan ben je geen serieuze journalist.
Die stelligheid snap ik ook niet.
pi_173718539
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:54 schreef TargaFlorio het volgende:
hetiskoers twitterde op maandag 11-09-2017 om 17:20:55 Morgen in BelgaSport op Canvas (21.15 u): 4 Lotto-renners die in de Tour van '95 weigerden epo te nemen: https://t.co/pk5QjA9myI reageer retweet
Dat werd van Bouwmans ook altijd gezegd..
  maandag 11 september 2017 @ 19:59:29 #184
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_173718572
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:54 schreef TargaFlorio het volgende:
hetiskoers twitterde op maandag 11-09-2017 om 17:20:55 Morgen in BelgaSport op Canvas (21.15 u): 4 Lotto-renners die in de Tour van '95 weigerden epo te nemen: https://t.co/pk5QjA9myI reageer retweet
Pijnlijk als dat het verhaal is. Renners die GEEN doping hebben genomen

Nou poe
pi_173718611
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:57 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Dat werd van Bouwmans ook altijd gezegd..
Van gasten die buiten de tijd eindigen en geen contractverlenging krijgen ben ik, zeker als ze in de jeugd enigszins aansprekende resultaten hebben geboekt, geneigd ze te geloven.

Overigens kan ik me op zich ook voorstellen dat je het een paar keer probeert en alsnog gewetenswroeging krijgt en ermee stopt. Nog steeds bewonderenswaardig.
pi_173718652
Thijs houdt wel een slag om de arm wb Sunweb hoor, maar ben zelf ook wel wat skeptischer dan hij overkwam.
  maandag 11 september 2017 @ 20:10:54 #187
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_173718778
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:46 schreef groenen het volgende:
Haha, Thijsje gelooft de schone schroeiclub Sunweb.
Zei hij nou dat doordat team Sunweb een extreem antidopingbeleid voert ze nu zulke goede resultaten boeken?
  maandag 11 september 2017 @ 20:12:03 #188
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173718804
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 20:10 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Zei hij nou dat doordat team Sunweb een extreem antidopingbeleid voert ze nu zulke goede resultaten boeken?
Zo begreep ik het ook.

Lijkt me nogal de omgekeerde wereld.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173718897
Nee joh, dankzij de langzame weg van Sunweb en verminderd dopinggebruik (in het algemeen), is het idee.

En er zit natuurlijk ook wel een verschil tussen een Sunweb en een Vacansoleil.
  maandag 11 september 2017 @ 20:18:45 #190
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173718958
Er zit inderdaad een verschil tussen Sunweb en Vacansoleil. Bij Vacansoleil konden ze van een tijdrijder een serieuze kandidaat voor Parijs-Nice maken. Bij Sunweb maken ze van een tijdrijder een winnaar van een grote ronde.

Dat doet alleen Sky ze na.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173719022
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 20:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Er zit inderdaad een verschil tussen Sunweb en Vacansoleil. Bij Vacansoleil konden ze van een tijdrijder een serieuze kandidaat voor Parijs-Nice maken. Bij Sunweb maken ze van een tijdrijder een winnaar van een grote ronde.

Dat doet alleen Sky ze na.
Dus in een dopingvrije wereld is iemand die als tijdrijder begint kansloos om een grote ronde te winnen?
pi_173719285
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:54 schreef TargaFlorio het volgende:
hetiskoers twitterde op maandag 11-09-2017 om 17:20:55 Morgen in BelgaSport op Canvas (21.15 u): 4 Lotto-renners die in de Tour van '95 weigerden epo te nemen: https://t.co/pk5QjA9myI reageer retweet
Deze beelden dus zeg maar.

http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/Tour/1.2388730
pi_173719339
quote:
Daarover heeft Mattan een paar jaar geleden in de avondettappe gezegd "toen waren we niet goed voorbereid. Een jaar later kwamen we beter voorbereid aan de start." En zag je hem denken "oh god :@ heb ik nou gewoon bekend dat we een jaar later wel aan de doping zaten".
En Mart Smeets die er totaal niet op inging :P

En iedereen op Fok! postte wat Mattan dacht.
in a crowd you lose humanity
  maandag 11 september 2017 @ 22:15:15 #194
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_173722365
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 19:59 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Pijnlijk als dat het verhaal is. Renners die GEEN doping hebben genomen

Nou poe
Niemand zegt dat ze geen doping namen. Ze hadden alleen nog geen EPO ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 11 september 2017 @ 22:18:06 #195
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173722432
quote:
Deze heb ik al zo vaak teruggekeken, echt prachtig. Binnen komen op een uur in de stromende regen en bliksem terwijl het hele podium al is afgebroken en iedereen naar huis is.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
  maandag 11 september 2017 @ 22:20:29 #196
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173722516
Ik moet ook elke keer weer lachen als ik Carlo Bomans zie, zo'n lelijke aap met een flitsende blauwe zonnebril en die Mapei outfit. Ik heb nog nooit zo'n grote mismatch gezien in mijn leven.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
  maandag 11 september 2017 @ 22:23:33 #197
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173722586
Ben wel benieuwd naar het schijnheilige hoofd van Mario deze documentaire.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
  maandag 11 september 2017 @ 22:46:12 #198
14505 OProg
A Life in Music
pi_173723078
Ik hoop nog steeds op het prachtige boek van Mario.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 11 september 2017 @ 23:26:35 #199
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173723703
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 20:21 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dus in een dopingvrije wereld is iemand die als tijdrijder begint kansloos om een grote ronde te winnen?
Nou, ik lees net dat de Tour begint met 9 vlakke ritten, dus in dat geval niet.

Maar normaliter wel.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173730848
http://www.nporadio1.nl/d(...)-op-het-sportweekend

Erben Wennemars belt met Ab Krook vanaf 6.55
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_173731618
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 22:18 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Deze heb ik al zo vaak teruggekeken, echt prachtig. Binnen komen op een uur in de stromende regen en bliksem terwijl het hele podium al is afgebroken en iedereen naar huis is.
kan je het verschil nagaan tussen clean en op de dope, dan komen ze nog wat uurtjes later binnen.
  dinsdag 12 september 2017 @ 15:27:01 #202
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_173732258
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:13 schreef rubbereend het volgende:
http://www.nporadio1.nl/d(...)-op-het-sportweekend

Erben Wennemars belt met Ab Krook vanaf 6.55
Ab Krook liegt, hij blijft het over een inspanningstest hebben ipv bloedtransfusie. Erben houdt zich ook lekker van de domme
Feyenoord!!! * Barça
pi_173732459
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:27 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

Ab Krook liegt, hij blijft het over een inspanningstest hebben ipv bloedtransfusie. Erben houdt zich ook lekker van de domme
Erben is gewoon een rat,die liegt alles bij elkaar.
  dinsdag 12 september 2017 @ 15:38:35 #204
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173732478
Erben heeft no-no-nooit doping gebruikt en hij heeft het ook nog no-nooit bij andere schaatsers gezien.

Maar natuurlijk.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  dinsdag 12 september 2017 @ 16:04:27 #205
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_173732898
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 september 2017 14:13 schreef rubbereend het volgende:
http://www.nporadio1.nl/d(...)-op-het-sportweekend

Erben Wennemars belt met Ab Krook vanaf 6.55
Ik zag op twitter dat Jarno Meijer (subtopschaatser in t verleden) wat tweets wijdde aan Krook, dus ik vermoed dat er altijd al wat geruchten waren in het circuit.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_173795337
quote:
Rumsas under investigation into son’s death

21-year-old died in May, apparently from doping

Officials in Lucca, Italy, are investigating former pro cyclist Raimondas Rumsas in connection with the death of his 21-year-old son Linas in May. His son is said to have died following the use of forbidden doping substances, officials are said to have alleged.

The young Rumsas died on May 2, after being discovered unconscious. He was a former junior national road race champion and was with the Italian Altopack-Eppela team, with hopes of becoming a professional cyclist.

The SID news agency reported that the Rumsas family home in Lucca and that of the president of the Altopack-Eppela team were searched. Banned substances and medications were seized, according to Gazzetta dello Sport. A total of five people are said to be under investigation for the distribution of doping products, dealing in stolen goods and violating the anti-doping law.

Raimondas Rumsas, who finished third in the 2002 Tour de France, is no stranger to doping investigations. His wife Edita was arrested with a campervan full of drugs on her way home from that Tour. A trial was finally held in 2005, with both Raimondas and Edita being given four month suspended sentences in January 2006.

In the meantime, Raimondas also tested positive for EPO at the 2003 Giro d’Italia.
  vrijdag 15 september 2017 @ 18:15:16 #208
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173795506
Wow.
There's a club if you'd like to go, you could meet somebody who really loves you..
So you go and you stand on your own, and you leave on your own.
And you go home and you cry, and you want to die.
pi_173795522
:o
pi_173795800
Schokkend :o
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_173911788
Young swimmer who died in the middle of the night sparks new fears that China may have copied Russia's doping regime

.
http://www.dailymail.co.u(...)s-doping-regime.html
pi_173937004
Gepakt worden terwijl je al voor acht jaar geschorst bent wegens een tweede overtreding, wat een godin _O_

Edit: Ze was natuurlijk niet meer geschorst. Sinds dit jaar mocht ze weer meedoen. :')

[ Bericht 20% gewijzigd door heywoodu op 22-09-2017 21:57:23 ]
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 22 september 2017 @ 21:48:21 #214
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_173937096
quote:
9s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:43 schreef heywoodu het volgende:
Gepakt worden terwijl je al voor acht jaar geschorst bent wegens een tweede overtreding, wat een godin _O_
De aanhouder wint.

En in de voetbal ook twee positieve plasjes , maar dat is een technische sport
  vrijdag 22 september 2017 @ 21:55:22 #215
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')