abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 6 mei 2017 @ 09:34:14 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170721706
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 08:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.
O+ O+ O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 6 mei 2017 @ 09:34:22 #103
414785 sirdanilot
pi_170721707
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 08:21 schreef MCH het volgende:

[..]

Dit wisten we al wel van jou.
Ok fijn dat je dat even vermeldt, we zullen het meenemen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 6 mei 2017 @ 09:35:31 #104
414785 sirdanilot
pi_170721725
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 08:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.
Misschien dat ik er kom als ik een rijke vent aan de haak geslagen heb die zoveel verdient dat ik daar gewoon kan komen eten en alles 2 tot 3x kan uitvragen. Een soort iwanius zeg maar.

Maar tot die tijd nee.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:25:52 #105
221912 minilot
Nancy boy
pi_170724767
Uit de hand lopend off topic-geleuter verwijderd. Weer verder over eetgelegenheden graag, merci! -x-
Let me see you stripped down to the bone
pi_170736335
Biertocht gemaakt in Belgie langs diverse brouwerijen waar ze o.a. varken aan het spit hadden :9

pi_170740731
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:25 schreef minilot het volgende:
Uit de hand lopend off topic-geleuter verwijderd. Weer verder over eetgelegenheden graag, merci! -x-
Hoe is die hele entrenousleuter boven jouw post in hemelsnaam de dans ontsprongen dan :?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 14 mei 2017 @ 00:37:52 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170926238
Wanneer: 13 mei 2017
Waar: Restaurant Fris in Haarlem
Wat: 6 gangen verrassingsmenu.
Impressie:





Complete recensie hier.

Totale kosten inclusief drank: ¤ 126,75

Cijfer: 8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_170929567
Die torentjes, kunstige bouwwerkjes en zwemen van schuim zijn nog steeds niet uit de mode zo te zien.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 20 mei 2017 @ 23:07:33 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171084906
Grillig Rotterdam

Wanneer: vandaag
Waar: Grillig Sandwiches op de Nieuwe Binnenweg 188d in Rotterdam.
Wat: 2 broodjes verschillende met merguez worstjes en verschillende toppings.

Leuke, mooie zaak. Alles vers en met aandacht bereid. Houtskool bbq midden in de zaak. Soep van tante, een paar sapjes/smoothies en huisgemaakte frieten. Eigenlijk best een aanrader. Elke dag (behalve dinsdag) open tot 22:00. Gaan we maar eens vaker naartoe. :9
pi_171085362
Dat ziet eruit als heel fijne broodjes.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator maandag 22 mei 2017 @ 19:22:29 #112
9859 crew  Karina
Woman
pi_171123324
Vrijdagavond gegeten bij 'Het Amsterdamse Proeflokaal' nieuw, groot restaurant op het Stadionplein (in Amsterdam dus :P).

Ze hebben verschillende kaarten, een kaart met daarop ontbijt, lunch, borrelhapjes e.d., een kaart met vis/zeevruchten en een grill/bistrokaart. Tafelgenoot en ik kozen beiden van de laatste kaart.

Tafelgenoot begon met het Amsterdams pekelvlees. Zag er lekker uit en volgens mij smaakte het prima, ik was vergeten een hapje te proeven 8)7 stom. Maar wat ik zelf had was ook erg lekker, de steak tartaar.

Daarna het hoofdgerecht, tafelgenoot had de steak en ik zelf de hamburger. Zo te zien was de steak niet zo heel erg groot, maar blijkbaar viel dat reuze mee want het was zeker voldoende, zat ook wat groente met uitjes en aardappeltjes bij (lag eronder). Mijn hamburger was heerlijk en de patatjes met (zelfgemaakt?) mayo kreeg ik maar amper op omdat de hamburger wel erg groot was _O-

Geen toetje genomen, die waren of met nootjes of met karamel en beiden vinden dat niet zo een topshow. Kaasplankje hadden we geen trek in.

We dronken er bier en wijn bij.

Geslaagde avond. Misschien had het allemaal wat vlotter gekund, maar we hadden niet gereserveerd en blijkbaar was het nogal druk. Nette bediening, werd ook opgelet of ons glas leeg was, wat niet altijd normaal is gek genoeg.

Zeker voor herhaling vatbaar, misschien dan voor lunch of ontbijt of zomaar wat kroketjes.

Prijs: geen idee, ik werd getrakteerd dus ik ben zo beleefd om het niet uit te gaan rekenen :P Volgens mij vrij redelijke prijzen wel.

Ik heb geen foto's gemaakt want dat vind ik een beetje gek altijd (en ik neem sowieso ook nooit mijn telefoon mee).

Helaas waren we te laat om de radioshow van Wilfred Genee mee te kunnen maken :D

Foto van de buitenkant (van hun site)


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 5% gewijzigd door Karina op 22-05-2017 19:54:45 ]
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_171342417
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:22 schreef Bart2002 het volgende:
Dat ziet eruit als heel fijne broodjes.
Mwah...ziet eruit als iets wat jezelf ook kan maken. Daarvoor ga ik dus niet ergens uiteten.
  woensdag 31 mei 2017 @ 09:40:35 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171342542
Uit eten? Is gewoon een broodjeszaak, voor als je honger hebt en zin hebt in een kant-en-klaar broodje.
pi_171353848
Maakt niet uit. Is en blijft "buiten de deur = uit eten"maar dan eenvoudig. Als ik buiten de deur eet wil ik geen dingen eten die ik thuis ook kan bereiden. Daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven.
  woensdag 31 mei 2017 @ 18:08:34 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171354207
Ow.
pi_171354599
Daarom eet Iwanius nooit pizza of pasta. Oh wacht...
  Moderator / Miss SHO woensdag 31 mei 2017 @ 19:37:41 #118
22592 crew  Ole
pi_171356620
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 18:26 schreef Tem het volgende:
Daarom eet Iwanius nooit pizza of pasta. Oh wacht...
zijn huiselijke maaltijden zien er altijd goed uit!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_171357575
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 19:37 schreef Ole het volgende:

[..]

zijn huiselijke maaltijden zien er altijd goed uit!
Inderdaad! Voor hem geen Ikea om z'n köttbullar te ontdooien ;)
pi_171362748
Nee, ik ben geen "laten we eens gehaktballen bij de IKEA gaan halen,in te vriezen en vervolgens op te peuzelen als ik trek heb." type. Dan bereid ik ze liever zelf en ga ik er een ochtend voor in de keuken staan.

quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 18:26 schreef Tem het volgende:
Daarom eet Iwanius nooit pizza of pasta. Oh wacht...
Ik vind het een prima afwisseling als snelle hap naast het Aziatische [= Chinees/Thais/Vietnamese] en Surinaamse wat ik tegenwoordig veel eet.
  woensdag 31 mei 2017 @ 22:55:04 #121
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171362891
En pasta thuis bereiden kun je niet. Nee, okay, het is duidelijk hoor.
pi_171363083
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 22:50 schreef Iwanius het volgende:
Nee, ik ben geen "laten we eens gehaktballen bij de IKEA gaan halen,in te vriezen en vervolgens op te peuzelen als ik trek heb." type. Dan bereid ik ze liever zelf en ga ik er een ochtend voor in de keuken staan.

[..]

Ik vind het een prima afwisseling als snelle hap naast het Aziatische [= Chinees/Thais/Vietnamese] en Surinaamse wat ik tegenwoordig veel eet.
Ik heb de nasi gezien. Je kunt leuk over eten lullen en goed dure wijn zuipen, maar ik geloof niet dat jij kunt koken.
Whatever...
pi_171363293
Zinnige discussies hier weer.
  woensdag 31 mei 2017 @ 23:16:00 #124
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_171363478
BonAmb (2 sterren). Was top!
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_171364200
Binnenkort je foto's en ervaring?
pi_171367667
quote:
2s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:54 schreef Iwanius het volgende:
Maakt niet uit. Is en blijft "buiten de deur = uit eten"maar dan eenvoudig. Als ik buiten de deur eet wil ik geen dingen eten die ik thuis ook kan bereiden. Daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven.
Dus je kan thuis geen frites, pizza, bowls en ijs maken?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_171371386
Sterker nog: Ik heb niet eens een frituur in huis gewoon omdat ik het nooit wilde. En zoals ik al vele malen zei: :"Ik ben in de basis gewoon lui om iets te doen/ in de keuken te gaan staan."Dus eet ik zoveel mogelijk buiten de deur. En die keren dat ik wel mij er toe aanzet iets te bereiden zijn zeldzaam en hebben dan een reden. Maar allemaal op 1 hand te tellen.

Uiteten is voor mij dagelijkse kost. Thuis bereiden zeldzame. Want waarom je zelf vermoeien als anderen het voor je kunnen doen.
pi_171371422
Jij woont in Rotterdam centrum Iwanius? En geen kinderen? Dan zou ik exact hetzelfde doen, zelf koken en opruimen gaat zeer veel kostbare tijd in zitten.
  donderdag 1 juni 2017 @ 11:46:20 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171371428
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 23:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik heb de nasi gezien. Je kunt leuk over eten lullen en goed dure wijn zuipen, maar ik geloof niet dat jij kunt koken.
Hoe meer mensen als Iwanus, hoe meer goede horeca.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 1 juni 2017 @ 11:59:42 #130
414785 sirdanilot
pi_171371662
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe meer mensen als Iwanus, hoe meer goede horeca.
Zeker. Ik zou ook lekker vaak buiten de deur eten als ik geld had.

Maar helaas, ik ben een arme student dus zelfs het bestellen van een kapsalon op thuisbezorgd is al een luxe voor mij. Het geld groeit me niet op de rug helaas.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_171371811
Alleen maar buitenshuis eten zou mij behoorlijk snel gaan vervelen + ik ken mezelf daar ging dan vrij weinig gezond eten naar binnen.
pi_171371838
In een grote stad geen probleem, zat gezonds te nassen. Woon je er buiten kom je vaak niet verder dan de snackbar, chinees en eetcafe.
pi_171371880
Het probleem zit hem meer aan het gebrek aan zelfdiscipline als ik een menukaart open.
  donderdag 1 juni 2017 @ 12:38:31 #134
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_171372589
quote:
6s.gif Op woensdag 31 mei 2017 09:32 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Mwah...ziet eruit als iets wat jezelf ook kan maken. Daarvoor ga ik dus niet ergens uiteten.
quote:
2s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:54 schreef Iwanius het volgende:
Maakt niet uit. Is en blijft "buiten de deur = uit eten"maar dan eenvoudig. Als ik buiten de deur eet wil ik geen dingen eten die ik thuis ook kan bereiden. Daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven.
quote:
2s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:44 schreef Iwanius het volgende:
Sterker nog: Ik heb niet eens een frituur in huis gewoon omdat ik het nooit wilde. En zoals ik al vele malen zei: :"Ik ben in de basis gewoon lui om iets te doen/ in de keuken te gaan staan."Dus eet ik zoveel mogelijk buiten de deur. En die keren dat ik wel mij er toe aanzet iets te bereiden zijn zeldzaam en hebben dan een reden. Maar allemaal op 1 hand te tellen.

Uiteten is voor mij dagelijkse kost. Thuis bereiden zeldzame. Want waarom je zelf vermoeien als anderen het voor je kunnen doen.
Nee ok. Je eet dus zelden zelfgemaakt eten; je wil je niet vermoeien als anderen het voor je kunnen doen. Maar tegelijkertijd zou je de prima broodjes die Robinook ergens gegeten had niet halen want 'dat kan je thuis ook maken'.

En doe jij voor wat je doet hoor, ik lees 't allemaal met interesse en plezier, maar ga niet een ander lopen afzeiken, om vervolgens jezelf nog geen 3 posts later weer helemaal tegen te spreken.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_171372663
Wat hij bedoeld denk ik, als ik de keuze heb dan kies ik iets wat je normaliter niet thuis maakt ipv een simpel broodje worst. Ik zou ook eerder voor een lekkere maaltijd gaan bij een chinese toko.
pi_171372674
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe meer mensen als Iwanus, hoe meer goede horeca.
Dat klopt, maar zelf koken is een ander verhaal. En daar ging het over.
Whatever...
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 1 juni 2017 @ 12:43:48 #137
414785 sirdanilot
pi_171372727
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:09 schreef Duveldrinker het volgende:
In een grote stad geen probleem, zat gezonds te nassen. Woon je er buiten kom je vaak niet verder dan de snackbar, chinees en eetcafe.
Dit is helemaal niet waar. Bij ons in Zeeland waar ik vandaan kom zit genoeg goede horeca. B.v. de kromme watergang, 2 michelin sterren. En in een lager prijssegment genoeg goede eet tentjes, om b.v. mosselen te eten. En zlefs bij de simpele visboer kun je heerlijke garnalenkroketten krijgen. Er zit echt genoeg.

Denk dat het in het noorden van het land waar ze alleen maar droge worst knagen wel slechter is dan in het zuiden overigens.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_171372802
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:43 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dit is helemaal niet waar. Bij ons in Zeeland waar ik vandaan kom zit genoeg goede horeca. B.v. de kromme watergang, 2 michelin sterren. En in een lager prijssegment genoeg goede eet tentjes, om b.v. mosselen te eten. En zlefs bij de simpele visboer kun je heerlijke garnalenkroketten krijgen. Er zit echt genoeg.

Denk dat het in het noorden van het land waar ze alleen maar droge worst knagen wel slechter is dan in het zuiden overigens.
Michelin ster zit zo ie zo niet vaak in de randstad en je hebt het nu over streekproducten of een viskraam. Het eten in een stad is extreem divers, ik heb ook een goede visboer en een prima eetcafe in mijn dorp (vlakbij Rotterdam) maar dat gaat snel vervelen als je daar elke dag gaat eten. De alternatieven worden dan pizza, patat of smerige Chinees.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 1 juni 2017 @ 12:48:20 #139
414785 sirdanilot
pi_171372848
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:46 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Michelin ster zit zo ie zo niet vaak in de randstad en je hebt het nu over streekproducten of een viskraam. Het eten in een stad is extreem divers, ik heb ook een goede visboer en een prima eetcafe in mijn dorp (vlakbij Rotterdam) maar dat gaat snel vervelen als je daar elke dag gaat eten. De alternatieven worden dan pizza, patat of smerige Chinees.
Het is inderdaad zo dat je weinig hebt tussen zeg maar restaurant niveau en de snackbar in qua gezond eten.

Maar er valt alsnog genoeg te nassen hoor, ook buiten de randstad. Je hebt wel minder keuze qua buitenlandse dingen. Dus in Terneuzen, Zeeland, ga je geen Thais eten of Pho vinden of zo. Maar dat moet je ook niet willen zo ver buiten de randstad. Dan moet je lokaal eten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 1 juni 2017 @ 12:51:35 #140
414785 sirdanilot
pi_171372905
Ik zou extra geld sowieso voornamelijk gebruiken om beter te gaan koken, betere messen vooral en betere ingredienten. B.v. luxere vis, luxe vlees zoals biefstuk.

En dan van het extra geld nog af en toe lekker uit eten gaan bij goede zaken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_171373520
ik eet niet zo vaak buiten de deur afgelopen zaterdag hier geweest
https://www.couverts.nl/r(...)ouden-hoek#menukaart
ik had de vis van de dag tarbot met asperge, wortel, venkel en kappertjes

[ Bericht 6% gewijzigd door Karzai op 01-06-2017 13:42:21 ]
  donderdag 1 juni 2017 @ 14:04:07 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171374504
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:38 schreef MutedFaith het volgende:
maar ga niet een ander lopen afzeiken, om vervolgens jezelf nog geen 3 posts later weer helemaal tegen te spreken.
Nou, nou, nou, afzeiken. Je kunt het ook lezen als "mij trekt het niet, ik ga daar niet eten". En dat kan natuurlijk.
pi_171379536
Ik zou van alleen buiten de deur eten een beetje ellendig worden van de lage verhouding groenten die je dan toch vaak hebt. Je kunt ook nergens gewoon "doe mij maar broccoli en aubergine" bestellen. Thuis een stuk relaxter om zo'n kaal bordje gezond en lekker weg te werken.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 1 juni 2017 @ 20:09:11 #144
63722 z80
I fink you freaky
pi_171381587
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:48 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Het is inderdaad zo dat je weinig hebt tussen zeg maar restaurant niveau en de snackbar in qua gezond eten.

Maar er valt alsnog genoeg te nassen hoor, ook buiten de randstad. Je hebt wel minder keuze qua buitenlandse dingen. Dus in Terneuzen, Zeeland, ga je geen Thais eten of Pho vinden of zo. Maar dat moet je ook niet willen zo ver buiten de randstad. Dan moet je lokaal eten.
Waarom niet? Ook buiten de randstad wonen mensen die graag eens wat anders eten.
Of wil je iedereen van buiten de grote stinkstad verplichten om ook de stad, waar parkeren een ramp is, in te komen als ze eens wat anders willen eten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 1 juni 2017 @ 20:19:43 #145
414785 sirdanilot
pi_171381794
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 20:09 schreef z80 het volgende:

[..]

Waarom niet? Ook buiten de randstad wonen mensen die graag eens wat anders eten.
Of wil je iedereen van buiten de grote stinkstad verplichten om ook de stad, waar parkeren een ramp is, in te komen als ze eens wat anders willen eten.
Ik heb het over het platteland he. Als je ooit in zeeland bent geweest zul je wel begrijpen dat je ons niet zomaar aan de Pho of thais eten krijgt. Niemand weet daar wat dat is.

Als je zoiets wil moet je naar Gent, Breda , Antwerpen of rotterdam rijden denk ik. Denk dat je het zelfs in middelburg moeilijk zult vinden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 1 juni 2017 @ 20:22:21 #146
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_171381845
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:48 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Het is inderdaad zo dat je weinig hebt tussen zeg maar restaurant niveau en de snackbar in qua gezond eten.

Maar er valt alsnog genoeg te nassen hoor, ook buiten de randstad. Je hebt wel minder keuze qua buitenlandse dingen. Dus in Terneuzen, Zeeland, ga je geen Thais eten of Pho vinden of zo. Maar dat moet je ook niet willen zo ver buiten de randstad. Dan moet je lokaal eten.
Waarom moet je daar lokaal eten? Wat een onzin zeg. Ken uitstekende "buitenlandse" restaurants buiten de randstad. Kwantiteit /= kwaliteit.
Aanvulling: in zeeland misschien niet (gezien je eerdere Posts), maar in andere regio's is het prima te doen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 1 juni 2017 @ 20:22:58 #147
414785 sirdanilot
pi_171381862
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 20:22 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Waarom moet je daar lokaal eten? Wat een onzin zeg. Ken uitstekende "buitenlandse" restaurants buiten de randstad. Kwantiteit /= kwaliteit.
Ik heb het over het platteland, zeeland. Niet eindhoven of zo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 1 juni 2017 @ 20:23:12 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171381870
Bij de griek (Korfu in Kleef) de tafel vol voorgerechten laten zetten, heerlijk, taramas, gegrillde calamaris, garnalen, gegrillde feta, taramas, gebakken courgette en aubergine, lamskotelet, etc.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 1 juni 2017 @ 20:23:53 #149
414785 sirdanilot
pi_171381889
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij de griek (Korfu in Kleef) de tafel vol voorgerechten laten zetten, heerlijk, taramas, gegrillde calamaris, garnalen, gegrillde feta, taramas, gebakken courgette en aubergine, lamskotelet, etc.
Lekker !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 1 juni 2017 @ 20:26:57 #150
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_171381961
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 20:23 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Lekker !
Is ook buiten de grote stad ;-)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 1 juni 2017 @ 20:29:16 #151
414785 sirdanilot
pi_171381995
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 20:26 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Is ook buiten de grote stad ;-)
Kleef is anders best wel een grote stad. Ik ben er ook een keer geweest, erg gezellig.

Waar ik het over had was Zeeland. Dat is echt wel even van een heel andere orde dan steden buiten de randstad zoals Eindhoven, Arnhem, Zwolle, Groningen etc. Daar kun je uiteraard wel goed buitenlands eten vinden. Maar in Zeeland wordt dat toch al een stukje lastiger.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 1 juni 2017 @ 23:20:27 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171386945


* Scheermessen met komijn
* Grote garnalen met avocoda, mango, chili, appelgelei
* Sucade met eendenlever en vadouvan
* Aubergine met kruidenkaas
* Kreeft met noten en asperges
* Iberico varken met gecarameliseerde ui en karwij

Miste een beetje brood of frietjes of zo, maar verder wel lekker. Zonder al te veel pretenties toch gewoon leuk. Niet goedkoop, maar ook niet echt duur. Lekker veel tafeltjes buiten. Ik denk dat we hier deze zomer nog wel eens terug zullen komen.

Restaurant Ayla, Kruisplein 153, 3014 DD Rotterdam
Prijs: ¤ 97,50 voor de gerechtjes op de foto plus 4 glazen wijn.
Cijfer : 8
pi_171388148
Leuk dat het jou heeft bevallen. Ik was er indertijd ook heel tevreden over en nog. Goede toko. :s)

quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:45 schreef Duveldrinker het volgende:
Jij woont in Rotterdam centrum Iwanius? En geen kinderen? Dan zou ik exact hetzelfde doen, zelf koken en opruimen gaat zeer veel kostbare tijd in zitten.
Precies. Die tijd kan je weer beter gebruiken om langer te kunnen acclimatiseren. :Y

quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:11 schreef Questular het volgende:
Het probleem zit hem meer aan het gebrek aan zelfdiscipline als ik een menukaart open.
Vanwege het financiële aspect? Tja, dan moet je inderdaad keuzes maken.

quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:41 schreef Spanky78 het volgende:

Dat klopt, maar zelf koken is een ander verhaal. En daar ging het over.
Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2017 00:03:51 ]
  vrijdag 2 juni 2017 @ 00:05:21 #154
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_171388239
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( :') )
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_171403739
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:01 schreef Iwanius het volgende:

Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.
Je ontkent het in ieder geval niet. Je kan lekker koks afzeiken, en vooral heel goed zuipen. Succes ermee.
Whatever...
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 2 juni 2017 @ 22:07:05 #156
414785 sirdanilot
pi_171406586
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( :') )
Bij ons in zeeland op het dorp zat er één surinamer, toevallig.

Maar we hebben er maar 1 x iets gehaald (was zo-zo) en we zagen er ook niet vaak mensen, dus zal inmiddels wel weer failliet zijn. Zo gaat dat meestal als ze iets nieuws willen proberen. Mensen kennen het niet, en plattelandsmensen eten geen dingen die ze niet kennen. Het is niet zoals in de stad dat mensen nieuwe dingen gaan proberen of zo.

Daarom vind je vaak weinig buitenlandse dingen op het platteland. (en dan bedoel ik dus écht platteland, niet eindhoven of zo. dat is gewoon een stad en geen platteland, lieve amsterdammertjes !)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 2 juni 2017 @ 23:56:41 #157
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_171409595
Jij noemt zelfs Kleve Eem grote stad. Ik woonde een tijd in Nijmegen en dat was al dorps qua keuze, laat staan Kleve, verder dan een chinees, Turk, Griek en BK/mc is er daar niets buiten de Duitse keuken (die laatste was uiteraard wel de reden af en toe daar of in omliggende dorpen te komen, verder blijft Kleve (anders dan Eindhoven ja) een gat.

Zeeland, kromme watergang is in ieder geval fantastisch!
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_171421953
bami rames gehaald bij m'n favoriete afhaaltent tandoori express, 10tje kan je twee flinke borden eten
kinkerstraat amsterdam




[ Bericht 6% gewijzigd door Karzai op 04-06-2017 18:40:04 ]
pi_171613830
Rainarai Algerijns nomaden restaurant was lekker mediterraans goede sfeer ook en snelle bediening uitstekend
groot terras zeker als je kinderen hebt fijn die kunnen lekker rond dartelen
eerst een paar biertjes en een nomadisch plankje daarna tonijn met courgette en zon gedroogde tomaten
http://rainarai.nl/wp-content/uploads/2016/06/Menu-2017.pdf
westerpark amsterdam

[ Bericht 4% gewijzigd door Karzai op 11-06-2017 12:00:42 ]
  zondag 11 juni 2017 @ 12:57:41 #160
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_171615153
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( :') )
Je druk maken om parkeren is ook iets van de randstad. :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 11 juni 2017 @ 12:59:27 #161
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_171615187
Qua Surinamers en zulks moet je hier in Limburg al snel in Maastricht zijn. Er lag er een (nouja, een surinaams-braziliaanse combinatie) in Geleen, maar die was al vrij snel failliet.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  Moderator zondag 11 juni 2017 @ 14:40:06 #162
9859 crew  Karina
Woman
pi_171617361
Vrijdag gegeten bij Restaurant Zuid (Stadionweg, Amsterdam). Nieuw restaurant van Michiel van der Eerde, die ons ook begroette.
Ze zijn nog niet officiëel open maar je kon al reserveren.

Dit keer wel foto's, ik heb wel even gevraagd of ze er bezwaar tegen hadden dat ik foto's maakte.

Vooraf had ik een salade met kreeft, creme fraiche, granny smith en limoen.


Tafelgenoot had gekozen voor buikspek met mini wortelen, gele curry en waterkers


Als hoofdgerecht namen we allebei steak bavette (sjalot, koffie, spitskool, opperdoeser, aiolie, rode wijnjus). Ik vergat een foto te maken dus de steak is al half opgegeten :') Wel patatjes erbij genomen natuurlijk.


Toetje was voor ons allebei citroen/aardbei/yoghurt/basilicum


Het restaurant, binnen en buiten:


Rekening was 101 euro (inclusief introductiekorting). Mijn wijn en de steaks maakte de rekening wat hoger dan ik in gedachten had. Maar het was wel erg lekker allemaal. Inrichting, bediening, etc. heeft nog wel wat aandacht nodig, maar daarvoor zijn deze twee weken tot de opening natuurlijk bedoeld.

Als ze 'echt' open zijn gaan we nog een keer.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 11 juni 2017 @ 15:26:09 #163
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_171618410
Gisteren uit eten geweest bij Italiaans restaurant Da Mario in Deventer.
Vooraf tomatensoep wat prima smaakte. Va het huis iedereen 3 stukjes stokbrood op en knoflookolijven.
Lief had gegrilde zalm. Niks mis mee. Lekkere kreeftensaus.
Zelf had ik halve kreeft met 3 gamba's. Ook met kreeftensaus. Eerste keer kreeft maar zeker niet de laatste keer. Wat is dat lekker!
2X extra salade en 1 x extra friet bij gevraagd. 13 euro extra op de rekening. Bij het betalen heb ik daar wat van gezegd en het hoorde inderdaad niet zo. Werd er weer vanaf getrokken. 10 euro fooi gegeven uiteraard.
Doen al je er eens bent

Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 11 juni 2017 @ 15:45:26 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171618830
Kreeftje gekookt of gegrild?
En patat bij een Italiaan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 juni 2017 @ 15:48:49 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171618912
quote:
11s.gif Op zondag 11 juni 2017 15:45 schreef golfer het volgende:
Kreeftje gekookt of gegrild?
En patat bij een Italiaan?
Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.
Wat vreemder is, de pasta bij het hoofdgerecht,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 juni 2017 @ 16:06:33 #166
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_171619352
Ik vind pasta echt niks aan maar deze lustte ik erg graag.
Ik weet de bereiding niet maar denk gegrild.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 11 juni 2017 @ 16:12:41 #167
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171619499
quote:
1s.gif Op zondag 11 juni 2017 15:48 schreef Pietverdriet het volgende:

Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.

Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in Italië zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 juni 2017 @ 16:24:10 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171619738
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 16:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in Italië zijn.
Stel je voor dat wij elkaar in Italie zouden ontmoeten...
Anyhow
quote:
, molti ristoranti italiani servono patate fritte sottili e rotonde cucinate espresse utilizzando patate fresche.
https://it.m.wikipedia.org/wiki/Patate_fritte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 juni 2017 @ 11:27:27 #169
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171638233
Waar? Restaurant Parmesan, Veerplein 21 in Zwijndrecht

Wanneer? Afgelopen donderdag

Wat at je? Met een vriendin heb ik 2 voorgerechten, 2 kleine hoofdgerechten en een dessert gedeeld.
Voor: eitjes met tonijnmayonaise en kappertjes/brood met eiersalade en boter. Lekker! Geen desembrood zoals op de kaart stond, daar was het veel te fluffy voor. Maar het brood was wel heerlijk. Lekkere tonijnmayo.

Hoofd: pizza met asperge, ei en taleggio/risotto met tomaat en gamba's. Geweldige pizza, wat een fantastische smaakcombinatie. De risotto was ook lekker maar werd wat ondergesneeuwd door de pizza.

Dessert: chocolade panna cotta met caramel, merengue en pistachenoten. De caramel was individueel wat heftig van smaak maar als geheel klopte de smaakcombinatie goed.

Drank: spa rood, spa blauw, 2 enorme bellen thee van ik denk 400ml. Leuke theezakjes, niet zomaar duur warm water met een zakje Lipton.

Impressie? Leuk restaurant met een leuke en zeer betaalbare kaart. Ze verstaan de kunst van het koken met weinig ingrediënten goed. Hier gaan we zeker vaker naartoe. Het menu verandert regelmatig. De kok kwam nog even langs om te vragen hoe het smaakte, we hebben nog een praatje gemaakt over asperges en kazen.
Je kunt er ook lunchen en ik meen dat de kaart de hele dag hetzelfde is. Je kunt kiezen uit grote en kleine hoofdgerechten. Wij kozen voor twee kleine maar de volgende keer zou ik een paar happen meer op kunnen. Meer vanwege de smaak dan vanwege een echt hongergevoel.

Kosten? 61.25 (2 voor, 2 klein hoofd, 1 dessert, 5 spa, 2 thee)

Cijfer? In deze klasse restaurants een 8.
Spoilers!
  vrijdag 16 juni 2017 @ 14:10:01 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171732140
Waar: Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl.
Wanneer: 15 juni 2017
Wat:

Stond al een tijdje op het verlanglijstje: een keertje eten bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Het restaurant heeft sinds 1978 een Michelinster, met uitzondering van 2004, het jaar dat de huidige chefkok Pieter Postma en gastheer Harald Hovenkamp de zaak overnamen.
We hadden het etentje gecombineerd met een middagje in een fluistersloep door de Weerribben en Wieden varen en daarbij een overnachting in een B&B op loopafstand van Kaatje geregeld.
Buiten het restaurant zie je het beeld van Kaatje:

Het restaurant zit pal aan de sluis van Blokzijl in een mooi hoekpand:


Aan 1 wand van het restaurant hangen allemaal unieke tekeningen van bekende cartoonisten. Een initiatief van wijlen Peter van Straten: potlood bij de Sluis. Een jaarlijkse lunchbijeenkomst van de tekenaars waarbij ze de kosten van de lunch betalen met een door hen gemaakte tekening.


We hadden gekozen voor een 7-gangen menu en alvorens te beginnen met het bijpassende wijnarrangement namen we eerst een glas Italiaanse Soave.

Amuse:

Crème van verse geitenkaas met salade van gele biet en tijm, bietensap en een krokantje van rode biet.

1e gerecht:

Gemarineerde zalmfilet ‘gravad lax’ met dille, mosterdmayonaise en asperges.
Daarbij dronken we een glas witte 2015 Svelato Falanghina uit Campania Italië. Goede combinatie. Niet echt spannend.

2e gerecht:

Paté van gevogelte met duindoornbes, salade van venkel, gekarameliseerde walnoot en zacht gerookte gans.
Wat ons betreft het toppunt van de avond. Heerlijk subtiele rooksmaak en een zalige paté onderin het kokertje van krokante venkel.
Daarbij dronken we alweer een glas witte wijn, een 2013 Trimbach Pinot Gris uit de Elzas, Frankrijk.

3e gerecht:

Gestoomde mousse van snoek met peterselie, fregula (een soort pastabolletjes), citroensaus en gepofte zwarte rijst.
Niet echt meer herkenbaar als snoek, wel een lichte vissmaak op de achtergrond van de mousse. Krokant gepofte rijst was lekker als tegenhanger van de zachte pasta en mousse.
Hierbij alweer en glas witte wijn, dit keer een 2015 Laurenz Five Fine Wine Grüner Veltliner uit Kamptal, Oostenrijk.

4e gerecht:

Gebakken scholfilet met saus van vadouvan (gefermenteerde) kruiden, en in beurre noisette gebakken bloemkool.
Lekker. Niet echt speciaal.
Weer een glas witte wijn erbij. Dit keer een 2015 Mas des Bressades, Rousanne Marsanne Grenache Blanc, Costières de Nimes uit Frankrijk.

5e gerecht:

Filet van ree en reepeper uit de Weerribben, wortel uit de oven met een geroosterde lente-ui en saus van citroengras. Goed bereide reefilet en vooral een erg lekkere reepeper.
Hierbij een glas lichte rode wijn: 2014 Manz Spätburgunder uit Rheinhessen, Duitsland.

6e gerecht:


Een kaasplankje met daarbij 2 soorten compote en een appel-radijs-krokantje en een soort kleine muffins.
Daarbij een bijna naar port smakende rode wijn: Solera 1954, bodega De Muller uit Taragona, Spanje.

7e gerecht:

Het (erg zoete) dessert. Rabarber met roomijs van dragon, polderkoninkjes (aardbei), witte chocolade en een Champagne dressing.
Ook hierbij een lekker fris-zoete licht mousserende dessertwijn: 2015 Bricco Riella, Moscato d’asti uit Italië.

We besloten het hierbij te laten.
Lekker gegeten en hoewel sommige gerechten soms een beetje gedateerd zijn en niet echt spannend of vernieuwend zijn, is Kaatje bij de Sluis al jarenlang een terechte bezitter van een Michelinster, met vriendelijk en kundig personeel.

Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Een leuk restaurant in een prachtige omgeving. De moeite waard om een keer te bezoeken.

8,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 16-06-2017 14:49:49 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171732811
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 14:58:02 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171733003
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
pi_171733469
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Is op dit forum uitgevonden:

SEX / Op ongewenste moment een erectie krijgen:')
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 17:01:49 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171735543
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes.
Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171735829
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.
Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte. :)
Verder moet je eens kijken of je iets met je witbalans (van je toestel) kunt doen. ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 17:33:40 #176
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171736092
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:16 schreef Bart2002 het volgende:

Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte. :)
Verder moet je eens kijken of je iets met je witbalans (van je toestel) kunt doen. ;)
Ik maak de kiekjes met een simpel compact-cameraatje op de stand automatisch. Hoeven van mij geen fotografische kunstwerken te zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171737715
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Haha newbie gespot.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 19:07:07 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171737832
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 15:22 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Is op dit forum uitgevonden:

SEX / Op ongewenste moment een erectie krijgen:')
Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.
Ik kom daar niet. En ga dus ook niet klikken. Maar evengoed bedankt.
pi_171737997
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 19:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.
Ik kom daar niet. En ga dus ook niet klikken. Maar evengoed bedankt.
Gecensureerd stukje:

vond wel chanant (of hoe je eht ook schrijft ;P ) (2008)

Sindsdien een running gag. Maar niet hier gelukkig.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_171739383
Lekker veel saus Golfer :9

Toch wel benieuwd hoe duur het eten nou is, drinken hoef ik niet te weten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_171806070
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
Maar dat is toch zo een beetje de 'sterren' keuken tegenwoordig in Nl geworden. Overal doen ze hetzelfde,daarom ben ik er in Nederland wel een beetje klaar mee. Dan liever gewoon simpel "Deli eten" Maar goed, als het GF maar gesmaakt heeft.
pi_171906133
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.
pi_171906151
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:20 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.
Dat is een incrowd garpje. Sinds 2008. Toen is deze alternatieve spelling uitgevonden hier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 21:30:35 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171922624
Wanneer: 24 juni 2017
Waar: Restaurant N.A.P., Bloemendaal.

Wat:
Net 5 weken geleden geopend op het Kerkplein in Bloemendaal, naast Vreeburg, in het pand waar voorheen Restaurant Terra zat en nog meer in het verleden restaurant Terra Cotta. De nieuwe mede eigenaar Jimmy Dobbelaar is de zoon van de vroegere eigenaar van Terra Cotta, Henny Dobbelaar, die recent ook Grand Café Vreeburg heeft gekocht.
Jimmy doet front of house en vriend Jordy Schragen (voorheen Terra en Rijks* Restaurant) is chefkok.
De kleine kaart focust zich vooral op groenten- en vis-gerechten en bestaat uit 10 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. De voorgerechten variëren in prijs tussen de 8,50 en 16 euro. De hoofdgerechten tussen de 21 en 25 euro.
Je kunt door alleen een aantal voorgerechten te nemen ook een volledige maaltijd samenstellen.
Wij besloten alleen voor een aantal voorgerechten te gaan.
Nadat er goed brood met lekkere boter en olijfolie geserveerd werd namen we een fles Spaanse Sauvignon Blanc, Habla de Ti en een fles bruisend water (Pellegrino).

1e (voor)gerecht:

Bluezz had gekozen voor de tataki van tonijn. Daarbij gebakken sushirijst, wat parels van ponzu en wakame (zeewier). Geen saus erbij om een verbinding te maken. De rijst was nogal plakkerig.


Voor mij de salade van Noordzeekrab met flakes van spelt, wat jonge sla en een vinaigrette van yuzu. De yuzu-vinaigrette was een mooie friszure tegenhanger voor de ziltig-zoete krabsalade, die meer een soort mousse was.

2e (voor)gerecht:

Voor Bluezz gepofte gele peen met een worteljus, crème van dragon en geiten hangop en krokantjes.
Vooral de hangop van geit en ook de worteljus was bijzonder smakelijk.

Ik had gekozen voor de langoustine met quinoa en koolrabi met een bisque. Slechts 1 klein langousinestaartje die nogal verloren ging door de hoeveelheid quinoa die ook nog eens de bisque volledig absorbeerde. De koolrabischijf onder de quinoa voegde weinig smaak toe. Jammer. Voor verbetering vatbaar.

3e (voor)gerecht:


Bluezz nam de pastrami van rund met tomaat en radijs en basilicumcrème. Voldoende grote portie, maar alweer geen saus erbij.


Voor mij de gebraden eendenborst met pompoen, gepofte granola en een saus van eend. Hoogtepunt van de avond, die volle saus.

Wij besloten om het dessert, dat op een leuke trolley-ijscocar wel op een showachtige manier aan tafel met taart en fruit klaargemaakt kon worden aan ons voorbij te laten gaan.

Totaal inclusief water en wijn waren we 120 euro kwijt.

Prijs/kwaliteit: 7/10

Conclusie: in potentie een leuk restaurant dat iets meer moet nadenken over portionering en de sauzen, met leuke groentengerechten en een iets te kleine keuze in hoofdgerechten.

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 24-06-2017 22:19:34 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO zaterdag 24 juni 2017 @ 22:36:54 #185
22592 crew  Ole
pi_171923818
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 24 juni 2017 @ 22:40:12 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171923869
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 22:36 schreef Ole het volgende:
[ afbeelding ]
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171924133
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:10 schreef golfer het volgende:
Waar: Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl.
Wanneer: 15 juni 2017
Wat:

Stond al een tijdje op het verlanglijstje: een keertje eten bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Het restaurant heeft sinds 1978 een Michelinster, met uitzondering van 2004, het jaar dat de huidige chefkok Pieter Postma en gastheer Harald Hovenkamp de zaak overnamen.
We hadden het etentje gecombineerd met een middagje in een fluistersloep door de Weerribben en Wieden varen en daarbij een overnachting in een B&B op loopafstand van Kaatje geregeld.
Buiten het restaurant zie je het beeld van Kaatje:
[ afbeelding ]
Het restaurant zit pal aan de sluis van Blokzijl in een mooi hoekpand:
[ afbeelding ]

Aan 1 wand van het restaurant hangen allemaal unieke tekeningen van bekende cartoonisten. Een initiatief van wijlen Peter van Straten: potlood bij de Sluis. Een jaarlijkse lunchbijeenkomst van de tekenaars waarbij ze de kosten van de lunch betalen met een door hen gemaakte tekening.
[ afbeelding ]

We hadden gekozen voor een 7-gangen menu en alvorens te beginnen met het bijpassende wijnarrangement namen we eerst een glas Italiaanse Soave.

Amuse:
[ afbeelding ]
Crème van verse geitenkaas met salade van gele biet en tijm, bietensap en een krokantje van rode biet.

1e gerecht:
[ afbeelding ]
Gemarineerde zalmfilet ‘gravad lax’ met dille, mosterdmayonaise en asperges.
Daarbij dronken we een glas witte 2015 Svelato Falanghina uit Campania Italië. Goede combinatie. Niet echt spannend.

2e gerecht:
[ afbeelding ]
Paté van gevogelte met duindoornbes, salade van venkel, gekarameliseerde walnoot en zacht gerookte gans.
Wat ons betreft het toppunt van de avond. Heerlijk subtiele rooksmaak en een zalige paté onderin het kokertje van krokante venkel.
Daarbij dronken we alweer een glas witte wijn, een 2013 Trimbach Pinot Gris uit de Elzas, Frankrijk.

3e gerecht:
[ afbeelding ]
Gestoomde mousse van snoek met peterselie, fregula (een soort pastabolletjes), citroensaus en gepofte zwarte rijst.
Niet echt meer herkenbaar als snoek, wel een lichte vissmaak op de achtergrond van de mousse. Krokant gepofte rijst was lekker als tegenhanger van de zachte pasta en mousse.
Hierbij alweer en glas witte wijn, dit keer een 2015 Laurenz Five Fine Wine Grüner Veltliner uit Kamptal, Oostenrijk.

4e gerecht:
[ afbeelding ]
Gebakken scholfilet met saus van vadouvan (gefermenteerde) kruiden, en in beurre noisette gebakken bloemkool.
Lekker. Niet echt speciaal.
Weer een glas witte wijn erbij. Dit keer een 2015 Mas des Bressades, Rousanne Marsanne Grenache Blanc, Costières de Nimes uit Frankrijk.

5e gerecht:
[ afbeelding ]
Filet van ree en reepeper uit de Weerribben, wortel uit de oven met een geroosterde lente-ui en saus van citroengras. Goed bereide reefilet en vooral een erg lekkere reepeper.
Hierbij een glas lichte rode wijn: 2014 Manz Spätburgunder uit Rheinhessen, Duitsland.

6e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een kaasplankje met daarbij 2 soorten compote en een appel-radijs-krokantje en een soort kleine muffins.
Daarbij een bijna naar port smakende rode wijn: Solera 1954, bodega De Muller uit Taragona, Spanje.

7e gerecht:
[ afbeelding ]
Het (erg zoete) dessert. Rabarber met roomijs van dragon, polderkoninkjes (aardbei), witte chocolade en een Champagne dressing.
Ook hierbij een lekker fris-zoete licht mousserende dessertwijn: 2015 Bricco Riella, Moscato d’asti uit Italië.

We besloten het hierbij te laten.
Lekker gegeten en hoewel sommige gerechten soms een beetje gedateerd zijn en niet echt spannend of vernieuwend zijn, is Kaatje bij de Sluis al jarenlang een terechte bezitter van een Michelinster, met vriendelijk en kundig personeel.

Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Een leuk restaurant in een prachtige omgeving. De moeite waard om een keer te bezoeken.

8,5/10
Wat was je kwijt voor dit diner?
Hee. Zeg nou zelf, ik ben toch gewoon een hartstikke lekker ding? TOch?
  zaterdag 24 juni 2017 @ 23:06:49 #188
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171924286
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 22:57 schreef Chinless het volgende:

Wat was je kwijt voor dit diner?
Wat begrijp je niet aan:
quote:
Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171924670
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 23:06 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat begrijp je niet aan:

[..]

?
Groot gelijk. Als mensen de prijs willen weten kunnen ze ook gewoon naar de website van het restaurant.
pi_171956547
:o

Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"

V.w.b.het gegeven cijfer zou ik het alleen vanwege het aanblik, en wat is, een 6- hebben gegeven.
Te gekunsteld allemaal.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2017 09:19:36 ]
  maandag 26 juni 2017 @ 09:22:53 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171956661
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171957004
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
Waar staat hoofdgerecht pik?
  maandag 26 juni 2017 @ 11:08:05 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171959102
quote:
10s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:
:o

Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
:o indeed :o
  maandag 26 juni 2017 @ 11:09:34 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171959125
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:
Wij besloten alleen voor een aantal voorgerechten te gaan.
  maandag 26 juni 2017 @ 11:48:06 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171960085
quote:
10s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:

Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
Oh?
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:

Totaal inclusief water en wijn waren we 120 euro kwijt.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171966983
Gisteren gelunched bij strandtent de stern,
ik had gebakken mosselen met stokbrood en een pul bier
zus patat en een frikandel speciaal en spa
moeder sate met patat en salade en een vaasje
stiefvader biefstuk met patat en salade en een vaasje
beetje vervallen strandtent maar de porties zijn groot en de prijzen vriendelijk net als de bediening als je ooit naar callantsoog gaat bezoek dan deze strandtent
http://strandpaviljoendestern.nl/
  zondag 16 juli 2017 @ 14:23:03 #197
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_172457888
Ergens medio september wil ik met mijn vriendin lekker uit eten in Rotterdam, want dan kunnen we gewoon koprollend naar huis. Budget is zo rond de ¤100 per persoon en aangezien we graag zoveel mogelijk willen proeven, doen we het liefst iets met minimaal 5 gangen (beetje zoals dit) en een wijnarrangement. Als we dan in totaal op ¤250 uitkomen, is dat ook prima. Hebben jullie daar tips voor?
  zondag 16 juli 2017 @ 14:34:42 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172458251
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
pi_172458670
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Ik zou dan inderdaad de Jong of Yama doen.
  zondag 16 juli 2017 @ 15:23:51 #200
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_172459746
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Oh nice, door jouw recensies was ik ook al erg benieuwd geworden. En naar Yama ook, maar die naam was ik vergeten. Thanks alvast!
pi_172462082
Als die allebei vol zijn, misschien de keuken van Floris? Lang geleden dat ik er was, maar was altijd fijn
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_172465823
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 16:45 schreef Vanyel het volgende:
Als die allebei vol zijn, misschien de keuken van Floris? Lang geleden dat ik er was, maar was altijd fijn

Of daarnaast Fred. Maar dat moet qua ambiance wel je ding zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')