Ik maak de kiekjes met een simpel compact-cameraatje op de stand automatisch. Hoeven van mij geen fotografische kunstwerken te zijn.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 17:16 schreef Bart2002 het volgende:
Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte.
Verder moet je eens kijken of je iets met je witbalans (van je toestel) kunt doen.![]()
Haha newbie gespot.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 15:22 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Is op dit forum uitgevonden:
SEX / Op ongewenste moment een erectie krijgen:')
Gecensureerd stukje:quote:Op vrijdag 16 juni 2017 19:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.
Ik kom daar niet. En ga dus ook niet klikken. Maar evengoed bedankt.
Maar dat is toch zo een beetje de 'sterren' keuken tegenwoordig in Nl geworden. Overal doen ze hetzelfde,daarom ben ik er in Nederland wel een beetje klaar mee. Dan liever gewoon simpel "Deli eten" Maar goed, als het GF maar gesmaakt heeft.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
Dat is een incrowd garpje. Sinds 2008. Toen is deze alternatieve spelling uitgevonden hier.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 04:20 schreef FlipjeHolland het volgende:
[..]
ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.
quote:
Wat was je kwijt voor dit diner?quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:10 schreef golfer het volgende:
Waar: Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl.
Wanneer: 15 juni 2017
Wat:
Stond al een tijdje op het verlanglijstje: een keertje eten bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Het restaurant heeft sinds 1978 een Michelinster, met uitzondering van 2004, het jaar dat de huidige chefkok Pieter Postma en gastheer Harald Hovenkamp de zaak overnamen.
We hadden het etentje gecombineerd met een middagje in een fluistersloep door de Weerribben en Wieden varen en daarbij een overnachting in een B&B op loopafstand van Kaatje geregeld.
Buiten het restaurant zie je het beeld van Kaatje:
[ afbeelding ]
Het restaurant zit pal aan de sluis van Blokzijl in een mooi hoekpand:
[ afbeelding ]
Aan 1 wand van het restaurant hangen allemaal unieke tekeningen van bekende cartoonisten. Een initiatief van wijlen Peter van Straten: potlood bij de Sluis. Een jaarlijkse lunchbijeenkomst van de tekenaars waarbij ze de kosten van de lunch betalen met een door hen gemaakte tekening.
[ afbeelding ]
We hadden gekozen voor een 7-gangen menu en alvorens te beginnen met het bijpassende wijnarrangement namen we eerst een glas Italiaanse Soave.
Amuse:
[ afbeelding ]
Crème van verse geitenkaas met salade van gele biet en tijm, bietensap en een krokantje van rode biet.
1e gerecht:
[ afbeelding ]
Gemarineerde zalmfilet ‘gravad lax’ met dille, mosterdmayonaise en asperges.
Daarbij dronken we een glas witte 2015 Svelato Falanghina uit Campania Italië. Goede combinatie. Niet echt spannend.
2e gerecht:
[ afbeelding ]
Paté van gevogelte met duindoornbes, salade van venkel, gekarameliseerde walnoot en zacht gerookte gans.
Wat ons betreft het toppunt van de avond. Heerlijk subtiele rooksmaak en een zalige paté onderin het kokertje van krokante venkel.
Daarbij dronken we alweer een glas witte wijn, een 2013 Trimbach Pinot Gris uit de Elzas, Frankrijk.
3e gerecht:
[ afbeelding ]
Gestoomde mousse van snoek met peterselie, fregula (een soort pastabolletjes), citroensaus en gepofte zwarte rijst.
Niet echt meer herkenbaar als snoek, wel een lichte vissmaak op de achtergrond van de mousse. Krokant gepofte rijst was lekker als tegenhanger van de zachte pasta en mousse.
Hierbij alweer en glas witte wijn, dit keer een 2015 Laurenz Five Fine Wine Grüner Veltliner uit Kamptal, Oostenrijk.
4e gerecht:
[ afbeelding ]
Gebakken scholfilet met saus van vadouvan (gefermenteerde) kruiden, en in beurre noisette gebakken bloemkool.
Lekker. Niet echt speciaal.
Weer een glas witte wijn erbij. Dit keer een 2015 Mas des Bressades, Rousanne Marsanne Grenache Blanc, Costières de Nimes uit Frankrijk.
5e gerecht:
[ afbeelding ]
Filet van ree en reepeper uit de Weerribben, wortel uit de oven met een geroosterde lente-ui en saus van citroengras. Goed bereide reefilet en vooral een erg lekkere reepeper.
Hierbij een glas lichte rode wijn: 2014 Manz Spätburgunder uit Rheinhessen, Duitsland.
6e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een kaasplankje met daarbij 2 soorten compote en een appel-radijs-krokantje en een soort kleine muffins.
Daarbij een bijna naar port smakende rode wijn: Solera 1954, bodega De Muller uit Taragona, Spanje.
7e gerecht:
[ afbeelding ]
Het (erg zoete) dessert. Rabarber met roomijs van dragon, polderkoninkjes (aardbei), witte chocolade en een Champagne dressing.
Ook hierbij een lekker fris-zoete licht mousserende dessertwijn: 2015 Bricco Riella, Moscato d’asti uit Italië.
We besloten het hierbij te laten.
Lekker gegeten en hoewel sommige gerechten soms een beetje gedateerd zijn en niet echt spannend of vernieuwend zijn, is Kaatje bij de Sluis al jarenlang een terechte bezitter van een Michelinster, met vriendelijk en kundig personeel.
Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Een leuk restaurant in een prachtige omgeving. De moeite waard om een keer te bezoeken.
8,5/10
Wat begrijp je niet aan:quote:
?quote:Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Groot gelijk. Als mensen de prijs willen weten kunnen ze ook gewoon naar de website van het restaurant.quote:
Waar staat hoofdgerecht pik?quote:Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
quote:Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:
![]()
Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
quote:Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:
Wij besloten alleen voor een aantal voorgerechten te gaan.
Oh?quote:Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:
Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:
Totaal inclusief water en wijn waren we 120 euro kwijt.
Ik zou dan inderdaad de Jong of Yama doen.quote:Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Oh nice, door jouw recensies was ik ook al erg benieuwd geworden. En naar Yama ook, maar die naam was ik vergeten. Thanks alvast!quote:Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |