abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_171381995
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 20:26 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Is ook buiten de grote stad ;-)
Kleef is anders best wel een grote stad. Ik ben er ook een keer geweest, erg gezellig.

Waar ik het over had was Zeeland. Dat is echt wel even van een heel andere orde dan steden buiten de randstad zoals Eindhoven, Arnhem, Zwolle, Groningen etc. Daar kun je uiteraard wel goed buitenlands eten vinden. Maar in Zeeland wordt dat toch al een stukje lastiger.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 1 juni 2017 @ 23:20:27 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171386945


* Scheermessen met komijn
* Grote garnalen met avocoda, mango, chili, appelgelei
* Sucade met eendenlever en vadouvan
* Aubergine met kruidenkaas
* Kreeft met noten en asperges
* Iberico varken met gecarameliseerde ui en karwij

Miste een beetje brood of frietjes of zo, maar verder wel lekker. Zonder al te veel pretenties toch gewoon leuk. Niet goedkoop, maar ook niet echt duur. Lekker veel tafeltjes buiten. Ik denk dat we hier deze zomer nog wel eens terug zullen komen.

Restaurant Ayla, Kruisplein 153, 3014 DD Rotterdam
Prijs: ¤ 97,50 voor de gerechtjes op de foto plus 4 glazen wijn.
Cijfer : 8
pi_171388148
Leuk dat het jou heeft bevallen. Ik was er indertijd ook heel tevreden over en nog. Goede toko. :s)

quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:45 schreef Duveldrinker het volgende:
Jij woont in Rotterdam centrum Iwanius? En geen kinderen? Dan zou ik exact hetzelfde doen, zelf koken en opruimen gaat zeer veel kostbare tijd in zitten.
Precies. Die tijd kan je weer beter gebruiken om langer te kunnen acclimatiseren. :Y

quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:11 schreef Questular het volgende:
Het probleem zit hem meer aan het gebrek aan zelfdiscipline als ik een menukaart open.
Vanwege het financiële aspect? Tja, dan moet je inderdaad keuzes maken.

quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:41 schreef Spanky78 het volgende:

Dat klopt, maar zelf koken is een ander verhaal. En daar ging het over.
Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2017 00:03:51 ]
  vrijdag 2 juni 2017 @ 00:05:21 #154
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_171388239
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( :') )
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_171403739
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:01 schreef Iwanius het volgende:

Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.
Je ontkent het in ieder geval niet. Je kan lekker koks afzeiken, en vooral heel goed zuipen. Succes ermee.
Whatever...
pi_171406586
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( :') )
Bij ons in zeeland op het dorp zat er één surinamer, toevallig.

Maar we hebben er maar 1 x iets gehaald (was zo-zo) en we zagen er ook niet vaak mensen, dus zal inmiddels wel weer failliet zijn. Zo gaat dat meestal als ze iets nieuws willen proberen. Mensen kennen het niet, en plattelandsmensen eten geen dingen die ze niet kennen. Het is niet zoals in de stad dat mensen nieuwe dingen gaan proberen of zo.

Daarom vind je vaak weinig buitenlandse dingen op het platteland. (en dan bedoel ik dus écht platteland, niet eindhoven of zo. dat is gewoon een stad en geen platteland, lieve amsterdammertjes !)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 2 juni 2017 @ 23:56:41 #157
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_171409595
Jij noemt zelfs Kleve Eem grote stad. Ik woonde een tijd in Nijmegen en dat was al dorps qua keuze, laat staan Kleve, verder dan een chinees, Turk, Griek en BK/mc is er daar niets buiten de Duitse keuken (die laatste was uiteraard wel de reden af en toe daar of in omliggende dorpen te komen, verder blijft Kleve (anders dan Eindhoven ja) een gat.

Zeeland, kromme watergang is in ieder geval fantastisch!
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_171421953
bami rames gehaald bij m'n favoriete afhaaltent tandoori express, 10tje kan je twee flinke borden eten
kinkerstraat amsterdam




[ Bericht 6% gewijzigd door Karzai op 04-06-2017 18:40:04 ]
pi_171613830
Rainarai Algerijns nomaden restaurant was lekker mediterraans goede sfeer ook en snelle bediening uitstekend
groot terras zeker als je kinderen hebt fijn die kunnen lekker rond dartelen
eerst een paar biertjes en een nomadisch plankje daarna tonijn met courgette en zon gedroogde tomaten
http://rainarai.nl/wp-content/uploads/2016/06/Menu-2017.pdf
westerpark amsterdam

[ Bericht 4% gewijzigd door Karzai op 11-06-2017 12:00:42 ]
  zondag 11 juni 2017 @ 12:57:41 #160
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_171615153
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( :') )
Je druk maken om parkeren is ook iets van de randstad. :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 11 juni 2017 @ 12:59:27 #161
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_171615187
Qua Surinamers en zulks moet je hier in Limburg al snel in Maastricht zijn. Er lag er een (nouja, een surinaams-braziliaanse combinatie) in Geleen, maar die was al vrij snel failliet.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  Moderator zondag 11 juni 2017 @ 14:40:06 #162
9859 crew  Karina
Woman
pi_171617361
Vrijdag gegeten bij Restaurant Zuid (Stadionweg, Amsterdam). Nieuw restaurant van Michiel van der Eerde, die ons ook begroette.
Ze zijn nog niet officiëel open maar je kon al reserveren.

Dit keer wel foto's, ik heb wel even gevraagd of ze er bezwaar tegen hadden dat ik foto's maakte.

Vooraf had ik een salade met kreeft, creme fraiche, granny smith en limoen.


Tafelgenoot had gekozen voor buikspek met mini wortelen, gele curry en waterkers


Als hoofdgerecht namen we allebei steak bavette (sjalot, koffie, spitskool, opperdoeser, aiolie, rode wijnjus). Ik vergat een foto te maken dus de steak is al half opgegeten :') Wel patatjes erbij genomen natuurlijk.


Toetje was voor ons allebei citroen/aardbei/yoghurt/basilicum


Het restaurant, binnen en buiten:


Rekening was 101 euro (inclusief introductiekorting). Mijn wijn en de steaks maakte de rekening wat hoger dan ik in gedachten had. Maar het was wel erg lekker allemaal. Inrichting, bediening, etc. heeft nog wel wat aandacht nodig, maar daarvoor zijn deze twee weken tot de opening natuurlijk bedoeld.

Als ze 'echt' open zijn gaan we nog een keer.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 11 juni 2017 @ 15:26:09 #163
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_171618410
Gisteren uit eten geweest bij Italiaans restaurant Da Mario in Deventer.
Vooraf tomatensoep wat prima smaakte. Va het huis iedereen 3 stukjes stokbrood op en knoflookolijven.
Lief had gegrilde zalm. Niks mis mee. Lekkere kreeftensaus.
Zelf had ik halve kreeft met 3 gamba's. Ook met kreeftensaus. Eerste keer kreeft maar zeker niet de laatste keer. Wat is dat lekker!
2X extra salade en 1 x extra friet bij gevraagd. 13 euro extra op de rekening. Bij het betalen heb ik daar wat van gezegd en het hoorde inderdaad niet zo. Werd er weer vanaf getrokken. 10 euro fooi gegeven uiteraard.
Doen al je er eens bent

Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 11 juni 2017 @ 15:45:26 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171618830
Kreeftje gekookt of gegrild?
En patat bij een Italiaan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 juni 2017 @ 15:48:49 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171618912
quote:
11s.gif Op zondag 11 juni 2017 15:45 schreef golfer het volgende:
Kreeftje gekookt of gegrild?
En patat bij een Italiaan?
Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.
Wat vreemder is, de pasta bij het hoofdgerecht,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 juni 2017 @ 16:06:33 #166
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_171619352
Ik vind pasta echt niks aan maar deze lustte ik erg graag.
Ik weet de bereiding niet maar denk gegrild.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 11 juni 2017 @ 16:12:41 #167
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171619499
quote:
1s.gif Op zondag 11 juni 2017 15:48 schreef Pietverdriet het volgende:

Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.

Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in Italië zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 11 juni 2017 @ 16:24:10 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171619738
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 16:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in Italië zijn.
Stel je voor dat wij elkaar in Italie zouden ontmoeten...
Anyhow
quote:
, molti ristoranti italiani servono patate fritte sottili e rotonde cucinate espresse utilizzando patate fresche.
https://it.m.wikipedia.org/wiki/Patate_fritte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 juni 2017 @ 11:27:27 #169
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171638233
Waar? Restaurant Parmesan, Veerplein 21 in Zwijndrecht

Wanneer? Afgelopen donderdag

Wat at je? Met een vriendin heb ik 2 voorgerechten, 2 kleine hoofdgerechten en een dessert gedeeld.
Voor: eitjes met tonijnmayonaise en kappertjes/brood met eiersalade en boter. Lekker! Geen desembrood zoals op de kaart stond, daar was het veel te fluffy voor. Maar het brood was wel heerlijk. Lekkere tonijnmayo.

Hoofd: pizza met asperge, ei en taleggio/risotto met tomaat en gamba's. Geweldige pizza, wat een fantastische smaakcombinatie. De risotto was ook lekker maar werd wat ondergesneeuwd door de pizza.

Dessert: chocolade panna cotta met caramel, merengue en pistachenoten. De caramel was individueel wat heftig van smaak maar als geheel klopte de smaakcombinatie goed.

Drank: spa rood, spa blauw, 2 enorme bellen thee van ik denk 400ml. Leuke theezakjes, niet zomaar duur warm water met een zakje Lipton.

Impressie? Leuk restaurant met een leuke en zeer betaalbare kaart. Ze verstaan de kunst van het koken met weinig ingrediënten goed. Hier gaan we zeker vaker naartoe. Het menu verandert regelmatig. De kok kwam nog even langs om te vragen hoe het smaakte, we hebben nog een praatje gemaakt over asperges en kazen.
Je kunt er ook lunchen en ik meen dat de kaart de hele dag hetzelfde is. Je kunt kiezen uit grote en kleine hoofdgerechten. Wij kozen voor twee kleine maar de volgende keer zou ik een paar happen meer op kunnen. Meer vanwege de smaak dan vanwege een echt hongergevoel.

Kosten? 61.25 (2 voor, 2 klein hoofd, 1 dessert, 5 spa, 2 thee)

Cijfer? In deze klasse restaurants een 8.
Spoilers!
  vrijdag 16 juni 2017 @ 14:10:01 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171732140
Waar: Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl.
Wanneer: 15 juni 2017
Wat:

Stond al een tijdje op het verlanglijstje: een keertje eten bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Het restaurant heeft sinds 1978 een Michelinster, met uitzondering van 2004, het jaar dat de huidige chefkok Pieter Postma en gastheer Harald Hovenkamp de zaak overnamen.
We hadden het etentje gecombineerd met een middagje in een fluistersloep door de Weerribben en Wieden varen en daarbij een overnachting in een B&B op loopafstand van Kaatje geregeld.
Buiten het restaurant zie je het beeld van Kaatje:

Het restaurant zit pal aan de sluis van Blokzijl in een mooi hoekpand:


Aan 1 wand van het restaurant hangen allemaal unieke tekeningen van bekende cartoonisten. Een initiatief van wijlen Peter van Straten: potlood bij de Sluis. Een jaarlijkse lunchbijeenkomst van de tekenaars waarbij ze de kosten van de lunch betalen met een door hen gemaakte tekening.


We hadden gekozen voor een 7-gangen menu en alvorens te beginnen met het bijpassende wijnarrangement namen we eerst een glas Italiaanse Soave.

Amuse:

Crème van verse geitenkaas met salade van gele biet en tijm, bietensap en een krokantje van rode biet.

1e gerecht:

Gemarineerde zalmfilet ‘gravad lax’ met dille, mosterdmayonaise en asperges.
Daarbij dronken we een glas witte 2015 Svelato Falanghina uit Campania Italië. Goede combinatie. Niet echt spannend.

2e gerecht:

Paté van gevogelte met duindoornbes, salade van venkel, gekarameliseerde walnoot en zacht gerookte gans.
Wat ons betreft het toppunt van de avond. Heerlijk subtiele rooksmaak en een zalige paté onderin het kokertje van krokante venkel.
Daarbij dronken we alweer een glas witte wijn, een 2013 Trimbach Pinot Gris uit de Elzas, Frankrijk.

3e gerecht:

Gestoomde mousse van snoek met peterselie, fregula (een soort pastabolletjes), citroensaus en gepofte zwarte rijst.
Niet echt meer herkenbaar als snoek, wel een lichte vissmaak op de achtergrond van de mousse. Krokant gepofte rijst was lekker als tegenhanger van de zachte pasta en mousse.
Hierbij alweer en glas witte wijn, dit keer een 2015 Laurenz Five Fine Wine Grüner Veltliner uit Kamptal, Oostenrijk.

4e gerecht:

Gebakken scholfilet met saus van vadouvan (gefermenteerde) kruiden, en in beurre noisette gebakken bloemkool.
Lekker. Niet echt speciaal.
Weer een glas witte wijn erbij. Dit keer een 2015 Mas des Bressades, Rousanne Marsanne Grenache Blanc, Costières de Nimes uit Frankrijk.

5e gerecht:

Filet van ree en reepeper uit de Weerribben, wortel uit de oven met een geroosterde lente-ui en saus van citroengras. Goed bereide reefilet en vooral een erg lekkere reepeper.
Hierbij een glas lichte rode wijn: 2014 Manz Spätburgunder uit Rheinhessen, Duitsland.

6e gerecht:


Een kaasplankje met daarbij 2 soorten compote en een appel-radijs-krokantje en een soort kleine muffins.
Daarbij een bijna naar port smakende rode wijn: Solera 1954, bodega De Muller uit Taragona, Spanje.

7e gerecht:

Het (erg zoete) dessert. Rabarber met roomijs van dragon, polderkoninkjes (aardbei), witte chocolade en een Champagne dressing.
Ook hierbij een lekker fris-zoete licht mousserende dessertwijn: 2015 Bricco Riella, Moscato d’asti uit Italië.

We besloten het hierbij te laten.
Lekker gegeten en hoewel sommige gerechten soms een beetje gedateerd zijn en niet echt spannend of vernieuwend zijn, is Kaatje bij de Sluis al jarenlang een terechte bezitter van een Michelinster, met vriendelijk en kundig personeel.

Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Een leuk restaurant in een prachtige omgeving. De moeite waard om een keer te bezoeken.

8,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 16-06-2017 14:49:49 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171732811
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 14:58:02 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171733003
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
pi_171733469
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Is op dit forum uitgevonden:

SEX / Op ongewenste moment een erectie krijgen:')
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 17:01:49 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171735543
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes.
Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171735829
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.
Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte. :)
Verder moet je eens kijken of je iets met je witbalans (van je toestel) kunt doen. ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 17:33:40 #176
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171736092
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:16 schreef Bart2002 het volgende:

Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte. :)
Verder moet je eens kijken of je iets met je witbalans (van je toestel) kunt doen. ;)
Ik maak de kiekjes met een simpel compact-cameraatje op de stand automatisch. Hoeven van mij geen fotografische kunstwerken te zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171737715
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Haha newbie gespot.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 19:07:07 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171737832
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 15:22 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Is op dit forum uitgevonden:

SEX / Op ongewenste moment een erectie krijgen:')
Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.
Ik kom daar niet. En ga dus ook niet klikken. Maar evengoed bedankt.
pi_171737997
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 19:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.
Ik kom daar niet. En ga dus ook niet klikken. Maar evengoed bedankt.
Gecensureerd stukje:

vond wel chanant (of hoe je eht ook schrijft ;P ) (2008)

Sindsdien een running gag. Maar niet hier gelukkig.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_171739383
Lekker veel saus Golfer :9

Toch wel benieuwd hoe duur het eten nou is, drinken hoef ik niet te weten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_171806070
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
Maar dat is toch zo een beetje de 'sterren' keuken tegenwoordig in Nl geworden. Overal doen ze hetzelfde,daarom ben ik er in Nederland wel een beetje klaar mee. Dan liever gewoon simpel "Deli eten" Maar goed, als het GF maar gesmaakt heeft.
pi_171906133
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.
pi_171906151
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:20 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.
Dat is een incrowd garpje. Sinds 2008. Toen is deze alternatieve spelling uitgevonden hier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 21:30:35 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171922624
Wanneer: 24 juni 2017
Waar: Restaurant N.A.P., Bloemendaal.

Wat:
Net 5 weken geleden geopend op het Kerkplein in Bloemendaal, naast Vreeburg, in het pand waar voorheen Restaurant Terra zat en nog meer in het verleden restaurant Terra Cotta. De nieuwe mede eigenaar Jimmy Dobbelaar is de zoon van de vroegere eigenaar van Terra Cotta, Henny Dobbelaar, die recent ook Grand Café Vreeburg heeft gekocht.
Jimmy doet front of house en vriend Jordy Schragen (voorheen Terra en Rijks* Restaurant) is chefkok.
De kleine kaart focust zich vooral op groenten- en vis-gerechten en bestaat uit 10 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. De voorgerechten variëren in prijs tussen de 8,50 en 16 euro. De hoofdgerechten tussen de 21 en 25 euro.
Je kunt door alleen een aantal voorgerechten te nemen ook een volledige maaltijd samenstellen.
Wij besloten alleen voor een aantal voorgerechten te gaan.
Nadat er goed brood met lekkere boter en olijfolie geserveerd werd namen we een fles Spaanse Sauvignon Blanc, Habla de Ti en een fles bruisend water (Pellegrino).

1e (voor)gerecht:

Bluezz had gekozen voor de tataki van tonijn. Daarbij gebakken sushirijst, wat parels van ponzu en wakame (zeewier). Geen saus erbij om een verbinding te maken. De rijst was nogal plakkerig.


Voor mij de salade van Noordzeekrab met flakes van spelt, wat jonge sla en een vinaigrette van yuzu. De yuzu-vinaigrette was een mooie friszure tegenhanger voor de ziltig-zoete krabsalade, die meer een soort mousse was.

2e (voor)gerecht:

Voor Bluezz gepofte gele peen met een worteljus, crème van dragon en geiten hangop en krokantjes.
Vooral de hangop van geit en ook de worteljus was bijzonder smakelijk.

Ik had gekozen voor de langoustine met quinoa en koolrabi met een bisque. Slechts 1 klein langousinestaartje die nogal verloren ging door de hoeveelheid quinoa die ook nog eens de bisque volledig absorbeerde. De koolrabischijf onder de quinoa voegde weinig smaak toe. Jammer. Voor verbetering vatbaar.

3e (voor)gerecht:


Bluezz nam de pastrami van rund met tomaat en radijs en basilicumcrème. Voldoende grote portie, maar alweer geen saus erbij.


Voor mij de gebraden eendenborst met pompoen, gepofte granola en een saus van eend. Hoogtepunt van de avond, die volle saus.

Wij besloten om het dessert, dat op een leuke trolley-ijscocar wel op een showachtige manier aan tafel met taart en fruit klaargemaakt kon worden aan ons voorbij te laten gaan.

Totaal inclusief water en wijn waren we 120 euro kwijt.

Prijs/kwaliteit: 7/10

Conclusie: in potentie een leuk restaurant dat iets meer moet nadenken over portionering en de sauzen, met leuke groentengerechten en een iets te kleine keuze in hoofdgerechten.

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 24-06-2017 22:19:34 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO zaterdag 24 juni 2017 @ 22:36:54 #185
22592 crew  Ole
pi_171923818
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 24 juni 2017 @ 22:40:12 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171923869
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 22:36 schreef Ole het volgende:
[ afbeelding ]
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171924133
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:10 schreef golfer het volgende:
Waar: Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl.
Wanneer: 15 juni 2017
Wat:

Stond al een tijdje op het verlanglijstje: een keertje eten bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Het restaurant heeft sinds 1978 een Michelinster, met uitzondering van 2004, het jaar dat de huidige chefkok Pieter Postma en gastheer Harald Hovenkamp de zaak overnamen.
We hadden het etentje gecombineerd met een middagje in een fluistersloep door de Weerribben en Wieden varen en daarbij een overnachting in een B&B op loopafstand van Kaatje geregeld.
Buiten het restaurant zie je het beeld van Kaatje:
[ afbeelding ]
Het restaurant zit pal aan de sluis van Blokzijl in een mooi hoekpand:
[ afbeelding ]

Aan 1 wand van het restaurant hangen allemaal unieke tekeningen van bekende cartoonisten. Een initiatief van wijlen Peter van Straten: potlood bij de Sluis. Een jaarlijkse lunchbijeenkomst van de tekenaars waarbij ze de kosten van de lunch betalen met een door hen gemaakte tekening.
[ afbeelding ]

We hadden gekozen voor een 7-gangen menu en alvorens te beginnen met het bijpassende wijnarrangement namen we eerst een glas Italiaanse Soave.

Amuse:
[ afbeelding ]
Crème van verse geitenkaas met salade van gele biet en tijm, bietensap en een krokantje van rode biet.

1e gerecht:
[ afbeelding ]
Gemarineerde zalmfilet ‘gravad lax’ met dille, mosterdmayonaise en asperges.
Daarbij dronken we een glas witte 2015 Svelato Falanghina uit Campania Italië. Goede combinatie. Niet echt spannend.

2e gerecht:
[ afbeelding ]
Paté van gevogelte met duindoornbes, salade van venkel, gekarameliseerde walnoot en zacht gerookte gans.
Wat ons betreft het toppunt van de avond. Heerlijk subtiele rooksmaak en een zalige paté onderin het kokertje van krokante venkel.
Daarbij dronken we alweer een glas witte wijn, een 2013 Trimbach Pinot Gris uit de Elzas, Frankrijk.

3e gerecht:
[ afbeelding ]
Gestoomde mousse van snoek met peterselie, fregula (een soort pastabolletjes), citroensaus en gepofte zwarte rijst.
Niet echt meer herkenbaar als snoek, wel een lichte vissmaak op de achtergrond van de mousse. Krokant gepofte rijst was lekker als tegenhanger van de zachte pasta en mousse.
Hierbij alweer en glas witte wijn, dit keer een 2015 Laurenz Five Fine Wine Grüner Veltliner uit Kamptal, Oostenrijk.

4e gerecht:
[ afbeelding ]
Gebakken scholfilet met saus van vadouvan (gefermenteerde) kruiden, en in beurre noisette gebakken bloemkool.
Lekker. Niet echt speciaal.
Weer een glas witte wijn erbij. Dit keer een 2015 Mas des Bressades, Rousanne Marsanne Grenache Blanc, Costières de Nimes uit Frankrijk.

5e gerecht:
[ afbeelding ]
Filet van ree en reepeper uit de Weerribben, wortel uit de oven met een geroosterde lente-ui en saus van citroengras. Goed bereide reefilet en vooral een erg lekkere reepeper.
Hierbij een glas lichte rode wijn: 2014 Manz Spätburgunder uit Rheinhessen, Duitsland.

6e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een kaasplankje met daarbij 2 soorten compote en een appel-radijs-krokantje en een soort kleine muffins.
Daarbij een bijna naar port smakende rode wijn: Solera 1954, bodega De Muller uit Taragona, Spanje.

7e gerecht:
[ afbeelding ]
Het (erg zoete) dessert. Rabarber met roomijs van dragon, polderkoninkjes (aardbei), witte chocolade en een Champagne dressing.
Ook hierbij een lekker fris-zoete licht mousserende dessertwijn: 2015 Bricco Riella, Moscato d’asti uit Italië.

We besloten het hierbij te laten.
Lekker gegeten en hoewel sommige gerechten soms een beetje gedateerd zijn en niet echt spannend of vernieuwend zijn, is Kaatje bij de Sluis al jarenlang een terechte bezitter van een Michelinster, met vriendelijk en kundig personeel.

Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Een leuk restaurant in een prachtige omgeving. De moeite waard om een keer te bezoeken.

8,5/10
Wat was je kwijt voor dit diner?
Hee. Zeg nou zelf, ik ben toch gewoon een hartstikke lekker ding? TOch?
  zaterdag 24 juni 2017 @ 23:06:49 #188
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171924286
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 22:57 schreef Chinless het volgende:

Wat was je kwijt voor dit diner?
Wat begrijp je niet aan:
quote:
Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171924670
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 23:06 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat begrijp je niet aan:

[..]

?
Groot gelijk. Als mensen de prijs willen weten kunnen ze ook gewoon naar de website van het restaurant.
pi_171956547
:o

Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"

V.w.b.het gegeven cijfer zou ik het alleen vanwege het aanblik, en wat is, een 6- hebben gegeven.
Te gekunsteld allemaal.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2017 09:19:36 ]
  maandag 26 juni 2017 @ 09:22:53 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171956661
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171957004
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
Waar staat hoofdgerecht pik?
  maandag 26 juni 2017 @ 11:08:05 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171959102
quote:
10s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:
:o

Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
:o indeed :o
  maandag 26 juni 2017 @ 11:09:34 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171959125
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:
Wij besloten alleen voor een aantal voorgerechten te gaan.
  maandag 26 juni 2017 @ 11:48:06 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171960085
quote:
10s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:

Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
Oh?
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:

Totaal inclusief water en wijn waren we 120 euro kwijt.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171966983
Gisteren gelunched bij strandtent de stern,
ik had gebakken mosselen met stokbrood en een pul bier
zus patat en een frikandel speciaal en spa
moeder sate met patat en salade en een vaasje
stiefvader biefstuk met patat en salade en een vaasje
beetje vervallen strandtent maar de porties zijn groot en de prijzen vriendelijk net als de bediening als je ooit naar callantsoog gaat bezoek dan deze strandtent
http://strandpaviljoendestern.nl/
  zondag 16 juli 2017 @ 14:23:03 #197
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_172457888
Ergens medio september wil ik met mijn vriendin lekker uit eten in Rotterdam, want dan kunnen we gewoon koprollend naar huis. Budget is zo rond de ¤100 per persoon en aangezien we graag zoveel mogelijk willen proeven, doen we het liefst iets met minimaal 5 gangen (beetje zoals dit) en een wijnarrangement. Als we dan in totaal op ¤250 uitkomen, is dat ook prima. Hebben jullie daar tips voor?
  zondag 16 juli 2017 @ 14:34:42 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172458251
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
pi_172458670
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Ik zou dan inderdaad de Jong of Yama doen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  zondag 16 juli 2017 @ 15:23:51 #200
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_172459746
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Oh nice, door jouw recensies was ik ook al erg benieuwd geworden. En naar Yama ook, maar die naam was ik vergeten. Thanks alvast!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')