abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 9 september 2016 @ 17:32:34 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165203749


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 9 september 2016 @ 18:00:41 #2
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165204312
Over je laatste bericht, niet direct KvW, maar natuurlijk wel over dergelijke praktijken in onze "dagelijkse" winkels.
Er zijn ook bakkers met "merkbroden", dat is ook gewoon groothandelswerk. Ze krijgen zakken mix binnen en ze moeten het alleen nog kneden, water en vloeibaar gist toevoegen en bakken maar. Bijna afbakwerk dus.
Nederland zit vol met dit soort dikke nep waar je dik voor betaalt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_165210378
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 12:25 schreef Pietverdriet het volgende: [..]

Je moest eens weten hoeveel prefab de hoereca gebruikt.
Ja, ik was een keer een week in een hotel. Er werd een lezing gehouden in een zaaltje waarvoor we door de keuken heen moesten, wat al twijfelachtig is. In het voorbijgaan zag ik pakken aardappelpuree (gewoon de pakken die je in de winkel koopt) en eten onafgedekt in warmhoudbakken. Dat was dus onbedoelde extra informatie. Bij Ikea zag dat een bak groente werd aangevuld door een nieuwe opgewarmde bak uit te storten over een bodempje in de smoezelige bijna lege toonbankbak. De opscheplepel werd niet vervangen door een schone, om de bak heen werd niet schoongemaakt. Wie daar werkt heeft volgens een sollicitatieformulier koks-hbo.

quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 17:32 schreef Pietverdriet het volgende: [..]

IJssalons ook, gebruiken voor een 90% schat ik allemaal poeiermixen, net als bakkers, jaja ambachtelijk, een zak mix gebruiken waar ze water aan toevoegen, gebak en allerlei broodsoorten van de groothandel. Mijn man was pissig toen we bij een groothandel waren en hij allerlei zaken herkende uit bakkerijen en rastaurants.
AH had vrij goede groothandel-gevulde koeken op de versafdeling. Ze waren een keer in de aanbieding 2 voor de prijs van 1. Heb de pakken verschillende malen bekeken, maar het waren gewoon dezelfde voor dezelfde prijs. Toen de aanbieding voorbij was, waren ze 2x zo duur. Heb ze voortaan laten staan. Toen ik veel later nog eens een pak nam, waren ze anders. Smaakte alsof er kokos door zat, had ook het kruimelige. Ik werd er vaag misselijk van. Tig maal de ingrediëntenlijst bekeken, maar geen kokos kunnen vinden. Het moet een van de aroma's geweest zijn. Ze heetten geen gevulde koeken meer, maar picolientjes. Onlangs waren er gevulde roomboterkoeken in de aanbieding. Meteen geprobeerd. Gevulde koeken zijn van zanddeeg en deze leken halfweg van boterkoekdeeg te zijn. Smaakte wel beter, waarschijnlijk zijn de aroma's zorgvuldiger gekozen en/of gedoseerd.
Er is een vreemd smaakje waarvan ik niet begrijp dat mensen niet doorhebben dat dit nu chemische boteraroma is. Daar kan ik ook misselijk van worden. Ja, ik probeer het te vermijden, maar soms zondig ik bewust omdat een gereduceerd dieet de neiging heeft te eenzijdig te worden en elke eetlust in de kiem te smoren.
pi_165211030
quote:
Dierenpark Amersfoort heeft al een hele tijd een actie voor inzamelen van afgeknipte nagels. Die worden aangeboden aan delegaties van China, Vietnam en Zuid-Afrika op de Cites-top in Johannesburg (Zuid-Afrika), eind deze maand. Nagels en haar en neushoornhoorns zijn immers van hetzelfde materiaal, hoofdzakelijk keratine. Het is een ludieke actie om erop te wijzen dat neushoornstropen nergens goed voor is qua gezondheid.
http://www.ad.nl/amersfoo(...)-stroperij~a9aa2e2f/
pi_165363108
Oei die McDonals filiaalmanager :D
pi_165370194
Het was best een eerlijk verhaal van hem.
Built for Speed
pi_165376152
Leuke aflevering en ik tuin er dus ook in met die Angus-koeien. :@
Nier dat ik ooit bij McDonalds kom, maar ik koop dus wel Angusvlees en dat schijnt dus ook al helemaal vermengd te zijn.
Benieuwd hoe het dan zit met het ook door mij gekochte Wagyu-vles.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_165376912
quote:
11s.gif Op vrijdag 16 september 2016 23:37 schreef golfer het volgende: Leuke aflevering en ik tuin er dus ook in met die Angus-koeien. :@ Nier dat ik ooit bij McDonalds kom, maar ik koop dus wel Angusvlees en dat schijnt dus ook al helemaal vermengd te zijn. Benieuwd hoe het dan zit met het ook door mij gekochte Wagyu-vles.
Er is een tijd geweest, dat op de verpakking vermeld werd wat de route is. Bijvoorbeeld: geteeld in Nederland, geslacht in Duitsland, uitgebeend in Oostenrijk en toen kwam het in een Nederlandse winkel. Het opmerkelijkste vond ik, dat het om biologisch vlees ging.
Ik denk dat het wat al te informatief was. Het was snel weer weg.
pi_165424890
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

IJssalons ook, gebruiken voor een 90% schat ik allemaal poeiermixen, net als bakkers, jaja ambachtelijk, een zak mix gebruiken waar ze water aan toevoegen, gebak en allerlei broodsoorten van de groothandel. Mijn man was pissig toen we bij een groothandel waren en hij allerlei zaken herkende uit bakkerijen en rastaurants.
Anderzijds is het wel knap als je ziet hoe ver de technologie is gekomen. Want prefab of niet het meeste is prima te eten.

Er was laatst een BBC docu op TV die ging over de logistiek achter legers en dan zie je dat die vooruitgang vooral (in het begin) door het leger gedreven werd.

Nog niet zo lang geleden moesten complete kuddes aan vee met bijhorende slagers mee op campagne.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 19 september 2016 @ 11:53:50 #10
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165425583
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2016 00:11 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Er is een tijd geweest, dat op de verpakking vermeld werd wat de route is. Bijvoorbeeld: geteeld in Nederland, geslacht in Duitsland, uitgebeend in Oostenrijk en toen kwam het in een Nederlandse winkel. Het opmerkelijkste vond ik, dat het om biologisch vlees ging.
Ik denk dat het wat al te informatief was. Het was snel weer weg.
Zelfs als de route erbij staat weet je nog niet of het nou een echte Angus was of nog maar een paar procent Angus omdat het meermaals doorgekruisd is :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  maandag 19 september 2016 @ 16:34:33 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165431249
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 11:24 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Anderzijds is het wel knap als je ziet hoe ver de technologie is gekomen. Want prefab of niet het meeste is prima te eten.

Als ik aardbeienijs of mangoijs maak van aardbeien of mangos smaakt het niet alleen beter dan wat je bij een ijssalon krijgt, het smaakt echt heeeeel veel beter, het is een totaal ander product.
Anderzijds, als ik banket bij het gros van de bakkers koop en ik koop diepvriesbanket van Coppenrath &Wiese is dat laatste echt heel veel beter. Ik heb ook niet zo een moeite met prefab, ik heb moeite met de belazerhandel van mensen die in zekere mate claimen iets ambachtelijks te maken.
Ik haal hier in D bij de Aldi een afgebakken roombotercroissant uit de automaat, die is eigenlijk erg goed, kost een 35 cent. Ik kom bij de bakker en betaal een euro voor een croissant, die is slap, met margarine gemaakt en een kutproduct.
Er zijn prima prefabproducten en er is rotzooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165431371
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik aardbeienijs of mangoijs maak van aardbeien of mangos smaakt het niet alleen beter dan wat je bij een ijssalon krijgt, het smaakt echt heeeeel veel beter, het is een totaal ander product.
Anderzijds, als ik banket bij het gros van de bakkers koop en ik koop diepvriesbanket van Coppenrath &Wiese is dat laatste echt heel veel beter. Ik heb ook niet zo een moeite met prefab, ik heb moeite met de belazerhandel van mensen die in zekere mate claimen iets ambachtelijks te maken.
Ik haal hier in D bij de Aldi een afgebakken roombotercroissant uit de automaat, die is eigenlijk erg goed, kost een 35 cent. Ik kom bij de bakker en betaal een euro voor een croissant, die is slap, met margarine gemaakt en een kutproduct.
Er zijn prima prefabproducten en er is rotzooi.
Ik draai ook wel eens zelf ijs, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik vooral de fruitsmaken vele malen beter, sterker en lekkerder vind bij de ijsboer, die hoogstwaarschijnlijk zo'n mix of siroopachtige substantie gebruikt.
  maandag 19 september 2016 @ 16:44:19 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165431445
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 16:40 schreef Unites het volgende:

[..]

Ik draai ook wel eens zelf ijs, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik vooral de fruitsmaken vele malen beter, sterker en lekkerder vind bij de ijsboer, die hoogstwaarschijnlijk zo'n mix of siroopachtige substantie gebruikt.
Je doet room door je fruitijs zeker?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165432992
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je doet room door je fruitijs zeker?
Ghehehe... ja :@

Fout? :o Voor de smaakkwaliteit dan? :o
  maandag 19 september 2016 @ 19:48:13 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165434793
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 18:03 schreef Unites het volgende:

[..]

Ghehehe... ja :@

Fout? :o Voor de smaakkwaliteit dan? :o
Jep room onderdrukt de smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165436012
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 19:48 schreef Pietverdriet het volgende: [..]

Jep room onderdrukt de smaak
In Zwitserland schonk iemand koffieroom over m'n aardbeien. Dat vond ik niets, ook niet toen ik besefte dat het echte koffieroom was en niet de enge koffiemelk van ons. Ik hoef helemaal geen room of suiker over de aardbeien. Beide nemen de eigen smaak weg. Natuurlijk moet je dan wel echt rijpe aardbeien hebben. In augustus had AH twee soorten aardbeien die beide meestal helemaal rijp waren. Erg lekker.
  maandag 19 september 2016 @ 20:37:12 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165436264
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 20:30 schreef Teslynd het volgende:

[..]

In Zwitserland schonk iemand koffieroom over m'n aardbeien. Dat vond ik niets, ook niet toen ik besefte dat het echte koffieroom was en niet de enge koffiemelk van ons. Ik hoef helemaal geen room of suiker over de aardbeien. Beide nemen de eigen smaak weg. Natuurlijk moet je dan wel echt rijpe aardbeien hebben. In augustus had AH twee soorten aardbeien die beide meestal helemaal rijp waren. Erg lekker.
Ik koop aardbeien bij een aardbeienboer hier vlakbij, korona of lambadas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165436286
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop aardbeien bij een aardbeienboer hier vlakbij, korona of lambadas.
Zelf plukken?
  maandag 19 september 2016 @ 20:39:16 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165436322
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 20:38 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Zelf plukken?
Neuh, daar hebben ze hele hordes Roemeense vrouwen voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165436493
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neuh, daar hebben ze hele hordes Roemeense vrouwen voor.
Win-win-situatie voor beide partijen. Ik heb wel een paar keer zelf geplukt. Dan ga je door tot je genoeg hebt of omdat het zo ontspannen is.
pi_165496172
Vanavond:
De Keuringsdienst kreeg een vraag van een aantal kampioen rugbyspelers. Het voltallige team snoept na de training uit grote potten vol met eiwitpoeder. Om nog breder te worden dan ze al zijn. Want als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Zo lijkt het. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten? De Keuringsdienst op zoek naar het verhaal achter de witte sportpoeders.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 22 september 2016 @ 17:27:04 #22
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_165496705
quote:
3s.gif Op donderdag 22 september 2016 16:59 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
De Keuringsdienst kreeg een vraag van een aantal kampioen rugbyspelers. Het voltallige team snoept na de training uit grote potten vol met eiwitpoeder. Om nog breder te worden dan ze al zijn. Want als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Zo lijkt het. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten? De Keuringsdienst op zoek naar het verhaal achter de witte sportpoeders.
Ik lees dit stuk ook gewoon in de typische ' keuringsdienst van waarde stem' :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_165500760
Poederpotten.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_165501822
Interesting, maar even terugkijken vannacht!
pi_165510338
Wat was nou de conclusie ?
Dat je ook 2 glazen chocolademelk kan drinken ipv zo'n shake? (ze zeggen er niet bij dat er dan tig suikerklontjes inzitten, maar goed)
Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef henrydg het volgende:
Wat is er mis met de Prius?
[ afbeelding ]
Ik vind 't een hele mooie auto.
  vrijdag 23 september 2016 @ 11:22:44 #26
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_165510409
Domme aflevering
pi_165510766
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 11:19 schreef Walter81 het volgende:
Wat was nou de conclusie ?
Dat je ook 2 glazen chocolademelk kan drinken ipv zo'n shake? (ze zeggen er niet bij dat er dan tig suikerklontjes inzitten, maar goed)
als je zo fanatiek sport dat je extra eiwit nodig hebt dan kan beetje suiker ook geen kwaad
  vrijdag 23 september 2016 @ 12:08:29 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165511516
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 11:22 schreef ErkendFokker het volgende:
Domme aflevering
Goed onderbouwde mening. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 23 september 2016 @ 13:54:15 #29
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_165513552
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 12:08 schreef golfer het volgende:

[..]

Goed onderbouwde mening. :')
Ja sorry hoor, maar er zit haast geen nieuws in deze aflevering:
Wei, komt van de koe. Is een bijproduct van melk.
Wordt poeder van gemaakt en een smaakstof aan toegevoegd.
En verkocht als huismerk en als A-merk voor een hogere prijs.

Wat is hier nou voor uitzendwaarde aan.
Sowieso, is die zin aan het eind absoluut onjuist, 2 glazen chocolademelk bevat niet heel veel eiwitten, wel veel suiker.
Je kan beter dan je shake aanlengen met chocolademelk, dan heb je 2x zo veel eiwit.
pi_165515656
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 september 2016 13:54 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Ja sorry hoor, maar er zit haast geen nieuws in deze aflevering:
Wei, komt van de koe. Is een bijproduct van melk.
Wordt poeder van gemaakt en een smaakstof aan toegevoegd.
En verkocht als huismerk en als A-merk voor een hogere prijs.

Wat is hier nou voor uitzendwaarde aan.
Sowieso, is die zin aan het eind absoluut onjuist, 2 glazen chocolademelk bevat niet heel veel eiwitten, wel veel suiker.
Je kan beter dan je shake aanlengen met chocolademelk, dan heb je 2x zo veel eiwit.
Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders :W
pi_165516301
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:

[..]

Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders :W
Vertel dat dan in die uitzending, ipv een beetje verbaasd naar wei zitten kijken.
  zaterdag 24 september 2016 @ 16:49:33 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165536882
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 11:19 schreef Walter81 het volgende:
Wat was nou de conclusie ?
Dat je ook 2 glazen chocolademelk kan drinken ipv zo'n shake? (ze zeggen er niet bij dat er dan tig suikerklontjes inzitten, maar goed)
Je kan ook gewone melk drinken natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 september 2016 @ 16:51:47 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165536912
Net de aflevering over Angus gekeken, begrijp nu waarom ik die steaks nooit als echt bijzonder waarnam. Het is niets bijzonders. Vet in het vlees is belangrijk, goed afhangen is belangrijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165537316
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net de aflevering over Angus gekeken, begrijp nu waarom ik die steaks nooit als echt bijzonder waarnam. Het is niets bijzonders. Vet in het vlees is belangrijk, goed afhangen is belangrijk.
Ik denk dat mensen het concept van een hamburger ook niet helemaal snappen. Dat is een ronde schijf gehakt, gehakt is manier van verwerken van waarbij je de structuur breekt zodat je het niet uren hoeft te sudderen en het toch niet taai is. Daarvoor neem je dan een stuk van de voorpoot zodat het lekker vet is en de hamburger smeuiig en smaakvol wordt. Bij vlees in lappen komt het veel preciezer, want dan moet je vlees hebben dat al mals is, en aangezien het vet het meest smaakvol is, goed gemarmerd is. Bij gehakt maakt dat niet uit want dan komt dat vet vanzelf in elke hap, dus daar hoef je dan geen koe voor te nemen die goed is in marmering. .

Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien. Ik wist al dat gewone wodka nergens naar smaakt en het dus niet uitmaakt of je dure koopt, ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt, en dat eiwitten in gewone voeding zitten wist ik ook al heel lang. Dat maakt het geen oninteressant programma, maar als je gewoon proeft, kijkt wat je in handen hebt en nadenkt is niet elke aflevering een enorme eye-opener.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 24 september 2016 @ 17:33:11 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165537479
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik denk dat mensen het concept van een hamburger ook niet helemaal snappen. Dat is een ronde schijf gehakt, gehakt is manier van verwerken van waarbij je de structuur breekt zodat je het niet uren hoeft te sudderen en het toch niet taai is. Daarvoor neem je dan een stuk van de voorpoot zodat het lekker vet is en de hamburger smeuiig en smaakvol wordt. Bij vlees in lappen komt het veel preciezer, want dan moet je vlees hebben dat al mals is, en aangezien het vet het meest smaakvol is, goed gemarmerd is. Bij gehakt maakt dat niet uit want dan komt dat vet vanzelf in elke hap, dus daar hoef je dan geen koe voor te nemen die goed is in marmering. .

Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien. Ik wist al dat gewone wodka nergens naar smaakt en het dus niet uitmaakt of je dure koopt, ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt, en dat eiwitten in gewone voeding zitten wist ik ook al heel lang. Dat maakt het geen oninteressant programma, maar als je gewoon proeft, kijkt wat je in handen hebt en nadenkt is niet elke aflevering een enorme eye-opener.
Ze hadden een paar jaar geleden al moeten stoppen, nu schrapen ze echt onderin het vat.
Mbt vlees van de voorpoot, hoe meer een stuk vlees heeft bewogen, hoe krachtiger het smaakt.

[ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 25-09-2016 08:45:09 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 24 september 2016 @ 20:34:58 #36
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165540587
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt
Dat laagje krijg je er dus nooit helemaal af en het is nog zo giftig als de pest ook. Beter gebruik je ongewaxte citroenen als je de schil nodig hebt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 26 september 2016 @ 14:21:09 #37
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_165576231
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:

[..]

Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders :W
Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
pi_165576517
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 14:21 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
1,5 kilogram per 1 kilogram :?
  maandag 26 september 2016 @ 14:35:13 #39
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165576646
quote:
11s.gif Op maandag 26 september 2016 14:31 schreef Joezi het volgende:

[..]

1,5 kilogram per 1 kilogram :?
Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen :')
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_165576963
quote:
10s.gif Op maandag 26 september 2016 14:35 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen :')
Was ie zijn binas vergeten
  maandag 26 september 2016 @ 15:05:12 #41
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_165577524
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 14:21 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
;)

Nee bedoelde natuurlijk 1,5gram maar het is makkelijker om niet op de inhoud in te gaan maar op een typefout
pi_165580184
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 20:34 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat laagje krijg je er dus nooit helemaal af en het is nog zo giftig als de pest ook. Beter gebruik je ongewaxte citroenen als je de schil nodig hebt.
Daar heb ik interesse in. Ik doe namelijk schijfjes citroen in mijn water.
Hoe moet je dat wassen. Ik doe dat nu met water maar dat is meer voor de vorm en de pesticiden.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator maandag 26 september 2016 @ 16:58:45 #43
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165580297
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 16:52 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Daar heb ik interesse in. Ik doe namelijk schijfjes citroen in mijn water.
Hoe moet je dat wassen. Ik doe dat nu met water maar dat is meer voor de vorm en de pesticiden.
Pesticiden kun je niet van je citroenen "afwassen", die zitten er helemaal doorheen.
Waxlaagje is ook amper te doen, dan moet je ze echt met warm water en zeep en een borstel boenen.
Best ga je naar een boerderijwinkel/ekowinkel en haal je daar niet-gewaxte biologische citroenen, dan heb je ook het minste kans op pesticiden (100% uitsluiten is lastig, want het gaat gewoon door de lucht en ook een biologische citroen kan zoiets opvangen van een ander, niet-biologisch gewas in de omgeving, al zal het percentage met een enorme factor lager zijn).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_165580802
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:

[..]

Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders :W
Dit is onzin
pi_165580884
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 17:23 schreef Ties02 het volgende:

[..]

Dit is onzin
Ah deze man brengt de echte feiten, eindelijk duidelijkheid, dank voor alles. Topic kan dicht.
pi_165580980
quote:
14s.gif Op maandag 26 september 2016 17:26 schreef Joezi het volgende:

[..]

Ah deze man brengt de echte feiten, eindelijk duidelijkheid, dank voor alles. Topic kan dicht.
Geen dank
pi_165581268
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 15:05 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

;)

Nee bedoelde natuurlijk 1,5gram maar het is makkelijker om niet op de inhoud in te gaan maar op een typefout
Voor de fanatieke sporter factcheck ik een max van 1,7 grammers wat nut kan hebben, dan is er nog discussie op lichaamsgewicht of lichaamsgewicht - vetpercentage.

De discussie is denk ik dat ze het voor doen komen dat een normale sporter dit nodig heeft. Tevens is het alleen nuttig voor spierherstel, waarbij gewoon rust houden beter werkt.

Dat het extra of sneller spieren kweekt is onzin.
  maandag 26 september 2016 @ 18:15:32 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165581691
quote:
10s.gif Op maandag 26 september 2016 14:35 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen :')
Als je het aan de kook brengt zou dat best eens kunnen lukken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 september 2016 @ 19:47:34 #49
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165583669
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je het aan de kook brengt zou dat best eens kunnen lukken.
Dan blijf je nog hangen op 5 kg/l, maar het ging over kamertemperatuur in dit geval ;)
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_165590977
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien.
Dat besefte ik me laatst ook. Ik kijk het programma al jaren trouw, maar voor mij is de reden dat ik kijk niet per se meer dat ik iets nieuws te weten wil komen. Vaak is het open deuren intrappen: de tonijn wordt gekleurd, keratine doet vrijwel niks voor je haar en Angus is gewoon een koe. De bottom-line van het programma is vooral ofwel de markt doet vreemde dingen met producten om meer geld te kunnen verdienen, ofwel de markt verkoopt achterlijke leugens om ons die producten te verkopen. De kinderlijke toon die in de telefoongesprekken wordt gehanteerd vond ik eerst vervelend worden, maar het is de goede manier om uit de door de markt verziekte consumentengeest te stappen en tegen de poort van de ivoren toren van nare bedrijven te bonken.

Vooral bij de bedrijfsbezoekjes is het elke keer weer genieten als ze zo'n stumper die bij het bedrijf werkt zo ver te krijgen om toe te geven dat het eigenlijk toch allemaal best wel onzin is wat ze verkopen. Die manager van de McDonalds uit de Angus beef aflevering was daar weer een mooi voorbeeld van. Die zal nog wel een telefoontje hebben gekregen van het McDonalds HQ.
  dinsdag 27 september 2016 @ 19:11:09 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165607330
Denk dat McDonalds heel blij is met de uitzending, een half uur een semikritische infomercial met iedere keer de naam McDonalds
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 september 2016 @ 19:14:17 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165607398
A.s. donderdag:

Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. Verfijnd en vol aroma. Maar wat is een sjalot precies? Daar blijkt grote ruzie over te zijn. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Nederland teelt namaak. Uien vermomd als sjalot, aldus de Fransen. De Keuringsdienst doet verslag van de sjalottenstrijd en gaat langs bij boze Fransozen en slimme zaadknutselaars.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 september 2016 @ 20:20:12 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165609165
quote:
3s.gif Op dinsdag 27 september 2016 19:14 schreef golfer het volgende:
A.s. donderdag:

Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. Verfijnd en vol aroma. Maar wat is een sjalot precies? Daar blijkt grote ruzie over te zijn. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Nederland teelt namaak. Uien vermomd als sjalot, aldus de Fransen. De Keuringsdienst doet verslag van de sjalottenstrijd en gaat langs bij boze Fransozen en slimme zaadknutselaars.
Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165626360
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2016 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.
Is toch gewoon een soort ui? Ik proef zelden verschil tussen de soorten behalve dat rode ui zoeter smaakt.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_165657172
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator vrijdag 30 september 2016 @ 00:23:25 #56
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165662388
Wat een waardeloos gefilmde aflevering weer. Constant onscherp, of eerst inzoomen, dan scherpstellen. Vaak niet scherp wat scherp moet zijn, ongelooflijk schokkerig beeld.
Als je niet kunt filmen doe het dan niet. Huur echte cameramensen in met echte camera's. Dit is allemaal supergoedkoop met spiegelreflexcamera's gemaakt. Daar kun je leuke dingen mee, maar dit werkt niet, het ziet er niet uit.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 30 september 2016 @ 00:25:40 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165662415
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 00:23 schreef djkoelkast het volgende:
Wat een waardeloos gefilmde aflevering weer. Constant onscherp, of eerst inzoomen, dan scherpstellen. Vaak niet scherp wat scherp moet zijn, ongelooflijk schokkerig beeld.
Als je niet kunt filmen doe het dan niet. Huur echte cameramensen in met echte camera's. Dit is allemaal supergoedkoop met spiegelreflexcamera's gemaakt. Daar kun je leuke dingen mee, maar dit werkt niet, het ziet er niet uit.
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator vrijdag 30 september 2016 @ 00:33:06 #58
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165662459
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Ik heb alleen de laatste 5 minuten gezien... Maar als je die Franse laat bloeien en het zaad wint krijg je idd hetzelfde product.

Wat ik wel weet, over gele uien is dat de zogenaamde plantuien vaak een stuk groter zijn en droger. Daarom worden deze vaak gebruikt als gesneden uien. Ook zijn deze volgens mij minder goed houdbaar.

De uien die je in de netjes koopt bij de super zijn zaaiuien.

Genetisch dezelfde plant en weinig smaakverschil
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator vrijdag 30 september 2016 @ 00:48:25 #59
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165662543
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 00:25 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?
Die kunnen het hier toch lezen ;) Het is al een paar seizoenen mis en dit was weer een heel erg slechte aflevering.
Maar het is net als met eten in Nederland, men vindt het wel best zo "het is toch te kijken".
Net als eten vol met aroma's en conserveerrommel; "het is toch lekker".
Kwaliteit is niet meer belangrijk, niet in eten (McD), niet in kleding (Primark) en ook niet meer in tv-land.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_165666853
Ik geef die Fransen op zich wel gelijk, als het een kruising is, is het geen sjalot. Of er dan smaakverschil is, is niet zo belangrijk. Een andere gewas is een ander gewas en de burger heeft recht op een correcte aanduiding voor het geval hij het onderscheid zou willen maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_165681418
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Mijn knoflookjes zijn à la France: handmatig bolletjes gepoot en geoogst. De supermarkt meldt nooit welke soort je daar koopt, dus origineel of kruising is niet bekend.
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 02:29:39 #62
798 voyeur
bemoeit zich
pi_165683226
Ik dacht dat ik naar boer zoekt vrouw keek. Gluren in Sophie's decollete terwijl we met de boerenzoon over echt hollands zaad praten. Verder grappig dat die franse kok het verschil ook niet kon proeven.
Here we are now, entertain us.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 15:00:44 #63
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165790144
Vanavond:
De Keuringsdienst onderzoekt kaarsen met een luchtje. Een kijker kocht 'geurloze' kaarsen. Maar na gebruik thuis bleef toch een penetrante lucht hangen. Waar zijn die kaarsen eigenlijk van gemaakt?

De Keuringsdienst duikt in de wereld van de kaarsvetten. Die kun je ook van dieren maken, zo blijkt. Zou daar dat luchtje ook van kunnen komen? De Keuringsdienst zoekt antwoorden op deze brandende vragen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_165790317
Ze zijn deze week komen filmen bij mijn broer.
Wanneer het uitgezonden gaat worden is niet bekend.

Het ging over Streaky Bacon zei hij. Dus dan weten we dat vast :P
  Moderator donderdag 6 oktober 2016 @ 18:05:03 #65
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165793152
quote:
4s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 15:10 schreef fotostarter het volgende:
Ze zijn deze week komen filmen bij mijn broer.
Wanneer het uitgezonden gaat worden is niet bekend.

Het ging over Streaky Bacon zei hij. Dus dan weten we dat vast :P
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker? ;)

Dat is niets anders plakjes dan uitgebakken spek :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 6 oktober 2016 @ 21:35:22 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165799209
Haha. Die domme antwoorden weer van die klantenservices over kaarsen. _O-
"Buiten bereik van kinderen en dieren houden" als antwoord op de vraag of kaarsen ook van dieren kunnen zijn gemaakt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 oktober 2016 @ 21:38:59 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165799365
Een potje met vet. 8-)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 oktober 2016 @ 21:40:14 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165799413
Veganist mogen dus eigenlijk geen kaarsen gemaakt van stearine branden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator donderdag 6 oktober 2016 @ 21:42:51 #69
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165799523
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 21:40 schreef golfer het volgende:
Veganist mogen dus eigenlijk geen kaarsen gemaakt van stearine branden.
Veganisten mogen misschien nog net ademen :+
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 6 oktober 2016 @ 21:52:45 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165799909
Talg als materiaal voor kaarsen is al millennia oud
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 21:53:51 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165799947
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Talg als materiaal voor kaarsen is al millennia oud
Gewoon dierenvet is het.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_165827600
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 18:05 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker? ;)

Dat is niets anders plakjes dan uitgebakken spek :)
Jep :D
Jij ook?
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:04:14 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165827872
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 21:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Gewoon dierenvet is het.
Wat denk je wat talg is?
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Talg_(dierlijk)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:05:37 #74
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165827883
quote:
4s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 08:24 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Jep :D
Jij ook?
Nee, ik ben er es op een excursie geweest :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165827892
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 09:05 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Nee, ik ben er es op een excursie geweest :)
Ok, in Beuningen of destijds nog in Weurt? Er is in de tussentijd een hoop veranderd daar. Mooi bedrijf wel :)
  Moderator zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:10:37 #76
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165827921
quote:
4s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 09:06 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ok, in Beuningen of destijds nog in Weurt? Er is in de tussentijd een hoop veranderd daar. Mooi bedrijf wel :)
Beuningen volgens mij, is al een tijdje terug. Volgens mij was het een gloednieuwe fabriek. De vorige was uitgebrand.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_165827951
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 09:10 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Beuningen volgens mij, is al een tijdje terug. Volgens mij was het een gloednieuwe fabriek. De vorige was uitgebrand.
Jep Beuningen. Het oude gebouw was al 2 x afgebrand, en weer opgebouwd.
Maar vanwaar die excursie? Zit je in de vleesbranche, of gewoon voor de fun?
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:06:16 #78
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165829720
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 18:05 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker? ;)

Dat is niets anders plakjes dan uitgebakken spek :)
Niet per se uitgebakken; het is gewoon buikspek, that's all :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 13:34:48 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165830991
In de VS schijnt er al een tijdje bacon mania te zijn
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bacon_mania
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 8 oktober 2016 @ 14:00:13 #80
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165831413
quote:
4s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 09:13 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Jep Beuningen. Het oude gebouw was al 2 x afgebrand, en weer opgebouwd.
Maar vanwaar die excursie? Zit je in de vleesbranche, of gewoon voor de fun?
Ik volgde het vak 'vleeskunde' als vrij keuzevak ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zaterdag 8 oktober 2016 @ 14:03:42 #81
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165831488
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:06 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Niet per se uitgebakken; het is gewoon buikspek, that's all :P

Streaky Bacon is lekker krokant gebakken mager ontbijtspek.

http://www.henrivandebilt.nl/nl/streaky-bacon-52.html
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 14:22:19 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165831782
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 14:03 schreef derLudolf het volgende:

[..]


Streaky Bacon is lekker krokant gebakken mager ontbijtspek.

http://www.henrivandebilt.nl/nl/streaky-bacon-52.html
Dat Henri dat zo noemt is wat anders, streaky bacon is gewoon buikspek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 oktober 2016 @ 15:36:04 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165931858
Vanavond:
De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? Wat blijkt, het ene bruine brood is het andere niet. Broodnodig om eindelijk eens helder te krijgen wat er wel en niet in onze boterhammen zit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 oktober 2016 @ 17:36:09 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165934383
quote:
3s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 15:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? Wat blijkt, het ene bruine brood is het andere niet. Broodnodig om eindelijk eens helder te krijgen wat er wel en niet in onze boterhammen zit.
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165934467
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
diverse consumentenprogramma's volgens mij al keer keer of tien, maar ze moeten zendtijd vullen en heel veel mensen weten het nog steeds niet
  donderdag 13 oktober 2016 @ 17:43:22 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165934524
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 17:40 schreef computergirl het volgende:

[..]

diverse consumentenprogramma's volgens mij al keer keer of tien, maar ze moeten zendtijd vullen en heel veel mensen weten het nog steeds niet
Ja, zie collegas die op de gezonde toer zijn nog steeds hun becel op dit soort brood smeren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 13 oktober 2016 @ 18:20:05 #87
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165935150
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zie collegas die op de gezonde toer zijn nog steeds hun becel op dit soort brood smeren
Ze hebben laatst in zo'n programma ook weer die larie lopen ophangen dat alles in vloeibare bakproducten bakken beter is dan in vaste vetten, dat verzadigd vet slecht is en die hele cholesterolkolder.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_165935471
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
Volkoren brood (fijn/grof) is toch niet chocoladebruin?
  donderdag 13 oktober 2016 @ 18:39:54 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165935504
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 18:20 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ze hebben laatst in zo'n programma ook weer die larie lopen ophangen dat alles in vloeibare bakproducten bakken beter is dan in vaste vetten, dat verzadigd vet slecht is en die hele cholesterolkolder.
De invloed van unilever is groot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165939632
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
Leek me ook al een herhaling, bijna exact hetzelfde als bij het oorspronkelijke team.

Alleen wat dommer, die bakker aan het eind had volgens mij ook zoiets van wat moet ik hier mee.
pi_165939772
Hier vond ik ze wel een beetje moeilijk doen om het moeilijk doen.

Ok misschien is er wat te veel variatie in broodnaamgevingen, maar volkoren brood is heel duidelijk (wettelijk vastgelegd), wit brood ook duidelijk, en de rest van alle broden is ook 'wit' qua basis ingrediënt (bloem) plus wat kleur & smaak stoffen.
pi_165939884
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken.
pi_165939990
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 21:06 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken.
Die bakker probeerde het nog een paar keer uit te leggen maar zij kwam niet verder dan "wel verwarrend voor een gewoon persoon"
pi_165940608
Dus feitelijk is de Plus met de 'Korenlanders Rond volkoren' in overtreding?
Op de sticker staat namelijk heel volkorentarwebrood. De ingrediënten geven echter aan dat er 65% volkorentarwemeel in zit en verder o.a. tarwebloem.
  Moderator donderdag 13 oktober 2016 @ 22:07:11 #95
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165942555
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De invloed van unilever is groot
Ja, verschrikkelijk is het. Volgens mij sponsorden ze ook die cholesterolprikken in de supermarkt.
Sterker nog, het voedingscentrum wordt gerund door ex-unilvermensen en gesponsord door o.a. Unilever :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:09:59 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165942659
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 21:06 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken.
Onder hun kloten cq muts wil ik ze schoppen voor zulke onzin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:14:37 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165942842
Thomas Allinson, de grote pleitbezorger van het zogenaamde gezonder zijn van volkoren was ook een groot tegenstander van vaccinatie tegen de pokken btw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 13 oktober 2016 @ 22:14:58 #98
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165942856
Uit hoeveel procent bloem zal echt volkorenmeel bestaan? Bloem maakt daar ook deel vanuit natuurlijk.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:16:04 #99
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165942910
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Thomas Allinson, de grote pleitbezorger van het zogenaamde gezonder zijn van volkoren was ook een groot tegenstander van vaccinatie tegen de pokken btw
Complete idioot dus.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:18:33 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165942987
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:14 schreef derLudolf het volgende:
Uit hoeveel procent bloem zal echt volkorenmeel bestaan? Bloem maakt daar ook deel vanuit natuurlijk.
Ligt volgens mij aan het graan wat je gebruikt. Afaik moet een volkorenbrood gewoon van gemalen graan zijn zonder extra bloem van andere malingen. Je maalt 100 kilo tarwe tot meel en bakt daar brood mee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:19:59 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165943039
quote:
10s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:16 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Complete idioot dus.
En vegetarier, tegenstander van alcohol, tabak, koffie en thee, tegen het gebruik van medicijnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')