Ja, ik was een keer een week in een hotel. Er werd een lezing gehouden in een zaaltje waarvoor we door de keuken heen moesten, wat al twijfelachtig is. In het voorbijgaan zag ik pakken aardappelpuree (gewoon de pakken die je in de winkel koopt) en eten onafgedekt in warmhoudbakken. Dat was dus onbedoelde extra informatie. Bij Ikea zag dat een bak groente werd aangevuld door een nieuwe opgewarmde bak uit te storten over een bodempje in de smoezelige bijna lege toonbankbak. De opscheplepel werd niet vervangen door een schone, om de bak heen werd niet schoongemaakt. Wie daar werkt heeft volgens een sollicitatieformulier koks-hbo.quote:Op vrijdag 9 september 2016 12:25 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
Je moest eens weten hoeveel prefab de hoereca gebruikt.
AH had vrij goede groothandel-gevulde koeken op de versafdeling. Ze waren een keer in de aanbieding 2 voor de prijs van 1. Heb de pakken verschillende malen bekeken, maar het waren gewoon dezelfde voor dezelfde prijs. Toen de aanbieding voorbij was, waren ze 2x zo duur. Heb ze voortaan laten staan. Toen ik veel later nog eens een pak nam, waren ze anders. Smaakte alsof er kokos door zat, had ook het kruimelige. Ik werd er vaag misselijk van. Tig maal de ingrediëntenlijst bekeken, maar geen kokos kunnen vinden. Het moet een van de aroma's geweest zijn. Ze heetten geen gevulde koeken meer, maar picolientjes. Onlangs waren er gevulde roomboterkoeken in de aanbieding. Meteen geprobeerd. Gevulde koeken zijn van zanddeeg en deze leken halfweg van boterkoekdeeg te zijn. Smaakte wel beter, waarschijnlijk zijn de aroma's zorgvuldiger gekozen en/of gedoseerd.quote:Op vrijdag 9 september 2016 17:32 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
IJssalons ook, gebruiken voor een 90% schat ik allemaal poeiermixen, net als bakkers, jaja ambachtelijk, een zak mix gebruiken waar ze water aan toevoegen, gebak en allerlei broodsoorten van de groothandel. Mijn man was pissig toen we bij een groothandel waren en hij allerlei zaken herkende uit bakkerijen en rastaurants.
Dierenpark Amersfoort heeft al een hele tijd een actie voor inzamelen van afgeknipte nagels. Die worden aangeboden aan delegaties van China, Vietnam en Zuid-Afrika op de Cites-top in Johannesburg (Zuid-Afrika), eind deze maand. Nagels en haar en neushoornhoorns zijn immers van hetzelfde materiaal, hoofdzakelijk keratine. Het is een ludieke actie om erop te wijzen dat neushoornstropen nergens goed voor is qua gezondheid.quote:Op donderdag 8 september 2016 22:07 schreef golfer het volgende: Uitleg Keratine in shampoo
Shampoo-tips van een insider.
Er is een tijd geweest, dat op de verpakking vermeld werd wat de route is. Bijvoorbeeld: geteeld in Nederland, geslacht in Duitsland, uitgebeend in Oostenrijk en toen kwam het in een Nederlandse winkel. Het opmerkelijkste vond ik, dat het om biologisch vlees ging.quote:Op vrijdag 16 september 2016 23:37 schreef golfer het volgende: Leuke aflevering en ik tuin er dus ook in met die Angus-koeien. Nier dat ik ooit bij McDonalds kom, maar ik koop dus wel Angusvlees en dat schijnt dus ook al helemaal vermengd te zijn. Benieuwd hoe het dan zit met het ook door mij gekochte Wagyu-vles.
Anderzijds is het wel knap als je ziet hoe ver de technologie is gekomen. Want prefab of niet het meeste is prima te eten.quote:Op vrijdag 9 september 2016 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
IJssalons ook, gebruiken voor een 90% schat ik allemaal poeiermixen, net als bakkers, jaja ambachtelijk, een zak mix gebruiken waar ze water aan toevoegen, gebak en allerlei broodsoorten van de groothandel. Mijn man was pissig toen we bij een groothandel waren en hij allerlei zaken herkende uit bakkerijen en rastaurants.
Zelfs als de route erbij staat weet je nog niet of het nou een echte Angus was of nog maar een paar procent Angus omdat het meermaals doorgekruisd isquote:Op zaterdag 17 september 2016 00:11 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Er is een tijd geweest, dat op de verpakking vermeld werd wat de route is. Bijvoorbeeld: geteeld in Nederland, geslacht in Duitsland, uitgebeend in Oostenrijk en toen kwam het in een Nederlandse winkel. Het opmerkelijkste vond ik, dat het om biologisch vlees ging.
Ik denk dat het wat al te informatief was. Het was snel weer weg.
Als ik aardbeienijs of mangoijs maak van aardbeien of mangos smaakt het niet alleen beter dan wat je bij een ijssalon krijgt, het smaakt echt heeeeel veel beter, het is een totaal ander product.quote:Op maandag 19 september 2016 11:24 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Anderzijds is het wel knap als je ziet hoe ver de technologie is gekomen. Want prefab of niet het meeste is prima te eten.
Ik draai ook wel eens zelf ijs, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik vooral de fruitsmaken vele malen beter, sterker en lekkerder vind bij de ijsboer, die hoogstwaarschijnlijk zo'n mix of siroopachtige substantie gebruikt.quote:Op maandag 19 september 2016 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik aardbeienijs of mangoijs maak van aardbeien of mangos smaakt het niet alleen beter dan wat je bij een ijssalon krijgt, het smaakt echt heeeeel veel beter, het is een totaal ander product.
Anderzijds, als ik banket bij het gros van de bakkers koop en ik koop diepvriesbanket van Coppenrath &Wiese is dat laatste echt heel veel beter. Ik heb ook niet zo een moeite met prefab, ik heb moeite met de belazerhandel van mensen die in zekere mate claimen iets ambachtelijks te maken.
Ik haal hier in D bij de Aldi een afgebakken roombotercroissant uit de automaat, die is eigenlijk erg goed, kost een 35 cent. Ik kom bij de bakker en betaal een euro voor een croissant, die is slap, met margarine gemaakt en een kutproduct.
Er zijn prima prefabproducten en er is rotzooi.
Je doet room door je fruitijs zeker?quote:Op maandag 19 september 2016 16:40 schreef Unites het volgende:
[..]
Ik draai ook wel eens zelf ijs, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik vooral de fruitsmaken vele malen beter, sterker en lekkerder vind bij de ijsboer, die hoogstwaarschijnlijk zo'n mix of siroopachtige substantie gebruikt.
Ghehehe... jaquote:Op maandag 19 september 2016 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je doet room door je fruitijs zeker?
Jep room onderdrukt de smaakquote:Op maandag 19 september 2016 18:03 schreef Unites het volgende:
[..]
Ghehehe... ja
Fout? Voor de smaakkwaliteit dan?
In Zwitserland schonk iemand koffieroom over m'n aardbeien. Dat vond ik niets, ook niet toen ik besefte dat het echte koffieroom was en niet de enge koffiemelk van ons. Ik hoef helemaal geen room of suiker over de aardbeien. Beide nemen de eigen smaak weg. Natuurlijk moet je dan wel echt rijpe aardbeien hebben. In augustus had AH twee soorten aardbeien die beide meestal helemaal rijp waren. Erg lekker.quote:Op maandag 19 september 2016 19:48 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
Jep room onderdrukt de smaak
Ik koop aardbeien bij een aardbeienboer hier vlakbij, korona of lambadas.quote:Op maandag 19 september 2016 20:30 schreef Teslynd het volgende:
[..]
In Zwitserland schonk iemand koffieroom over m'n aardbeien. Dat vond ik niets, ook niet toen ik besefte dat het echte koffieroom was en niet de enge koffiemelk van ons. Ik hoef helemaal geen room of suiker over de aardbeien. Beide nemen de eigen smaak weg. Natuurlijk moet je dan wel echt rijpe aardbeien hebben. In augustus had AH twee soorten aardbeien die beide meestal helemaal rijp waren. Erg lekker.
Zelf plukken?quote:Op maandag 19 september 2016 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop aardbeien bij een aardbeienboer hier vlakbij, korona of lambadas.
Neuh, daar hebben ze hele hordes Roemeense vrouwen voor.quote:
Win-win-situatie voor beide partijen. Ik heb wel een paar keer zelf geplukt. Dan ga je door tot je genoeg hebt of omdat het zo ontspannen is.quote:Op maandag 19 september 2016 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh, daar hebben ze hele hordes Roemeense vrouwen voor.
Ik lees dit stuk ook gewoon in de typische ' keuringsdienst van waarde stem'quote:Op donderdag 22 september 2016 16:59 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
De Keuringsdienst kreeg een vraag van een aantal kampioen rugbyspelers. Het voltallige team snoept na de training uit grote potten vol met eiwitpoeder. Om nog breder te worden dan ze al zijn. Want als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Zo lijkt het. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten? De Keuringsdienst op zoek naar het verhaal achter de witte sportpoeders.
als je zo fanatiek sport dat je extra eiwit nodig hebt dan kan beetje suiker ook geen kwaadquote:Op vrijdag 23 september 2016 11:19 schreef Walter81 het volgende:
Wat was nou de conclusie ?
Dat je ook 2 glazen chocolademelk kan drinken ipv zo'n shake? (ze zeggen er niet bij dat er dan tig suikerklontjes inzitten, maar goed)
Goed onderbouwde mening.quote:
Ja sorry hoor, maar er zit haast geen nieuws in deze aflevering:quote:
Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poedersquote:Op vrijdag 23 september 2016 13:54 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Ja sorry hoor, maar er zit haast geen nieuws in deze aflevering:
Wei, komt van de koe. Is een bijproduct van melk.
Wordt poeder van gemaakt en een smaakstof aan toegevoegd.
En verkocht als huismerk en als A-merk voor een hogere prijs.
Wat is hier nou voor uitzendwaarde aan.
Sowieso, is die zin aan het eind absoluut onjuist, 2 glazen chocolademelk bevat niet heel veel eiwitten, wel veel suiker.
Je kan beter dan je shake aanlengen met chocolademelk, dan heb je 2x zo veel eiwit.
Vertel dat dan in die uitzending, ipv een beetje verbaasd naar wei zitten kijken.quote:Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:
[..]
Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders
Je kan ook gewone melk drinken natuurlijkquote:Op vrijdag 23 september 2016 11:19 schreef Walter81 het volgende:
Wat was nou de conclusie ?
Dat je ook 2 glazen chocolademelk kan drinken ipv zo'n shake? (ze zeggen er niet bij dat er dan tig suikerklontjes inzitten, maar goed)
Ik denk dat mensen het concept van een hamburger ook niet helemaal snappen. Dat is een ronde schijf gehakt, gehakt is manier van verwerken van waarbij je de structuur breekt zodat je het niet uren hoeft te sudderen en het toch niet taai is. Daarvoor neem je dan een stuk van de voorpoot zodat het lekker vet is en de hamburger smeuiig en smaakvol wordt. Bij vlees in lappen komt het veel preciezer, want dan moet je vlees hebben dat al mals is, en aangezien het vet het meest smaakvol is, goed gemarmerd is. Bij gehakt maakt dat niet uit want dan komt dat vet vanzelf in elke hap, dus daar hoef je dan geen koe voor te nemen die goed is in marmering. .quote:Op zaterdag 24 september 2016 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net de aflevering over Angus gekeken, begrijp nu waarom ik die steaks nooit als echt bijzonder waarnam. Het is niets bijzonders. Vet in het vlees is belangrijk, goed afhangen is belangrijk.
Ze hadden een paar jaar geleden al moeten stoppen, nu schrapen ze echt onderin het vat.quote:Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik denk dat mensen het concept van een hamburger ook niet helemaal snappen. Dat is een ronde schijf gehakt, gehakt is manier van verwerken van waarbij je de structuur breekt zodat je het niet uren hoeft te sudderen en het toch niet taai is. Daarvoor neem je dan een stuk van de voorpoot zodat het lekker vet is en de hamburger smeuiig en smaakvol wordt. Bij vlees in lappen komt het veel preciezer, want dan moet je vlees hebben dat al mals is, en aangezien het vet het meest smaakvol is, goed gemarmerd is. Bij gehakt maakt dat niet uit want dan komt dat vet vanzelf in elke hap, dus daar hoef je dan geen koe voor te nemen die goed is in marmering. .
Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien. Ik wist al dat gewone wodka nergens naar smaakt en het dus niet uitmaakt of je dure koopt, ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt, en dat eiwitten in gewone voeding zitten wist ik ook al heel lang. Dat maakt het geen oninteressant programma, maar als je gewoon proeft, kijkt wat je in handen hebt en nadenkt is niet elke aflevering een enorme eye-opener.
Dat laagje krijg je er dus nooit helemaal af en het is nog zo giftig als de pest ook. Beter gebruik je ongewaxte citroenen als je de schil nodig hebt.quote:Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt
Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoorquote:Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:
[..]
Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders
1,5 kilogram per 1 kilogramquote:Op maandag 26 september 2016 14:21 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossenquote:
Was ie zijn binas vergetenquote:Op maandag 26 september 2016 14:35 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen
quote:Op maandag 26 september 2016 14:21 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
Daar heb ik interesse in. Ik doe namelijk schijfjes citroen in mijn water.quote:Op zaterdag 24 september 2016 20:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat laagje krijg je er dus nooit helemaal af en het is nog zo giftig als de pest ook. Beter gebruik je ongewaxte citroenen als je de schil nodig hebt.
Pesticiden kun je niet van je citroenen "afwassen", die zitten er helemaal doorheen.quote:Op maandag 26 september 2016 16:52 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Daar heb ik interesse in. Ik doe namelijk schijfjes citroen in mijn water.
Hoe moet je dat wassen. Ik doe dat nu met water maar dat is meer voor de vorm en de pesticiden.
Dit is onzinquote:Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:
[..]
Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders
Ah deze man brengt de echte feiten, eindelijk duidelijkheid, dank voor alles. Topic kan dicht.quote:
Geen dankquote:Op maandag 26 september 2016 17:26 schreef Joezi het volgende:
[..]
Ah deze man brengt de echte feiten, eindelijk duidelijkheid, dank voor alles. Topic kan dicht.
Voor de fanatieke sporter factcheck ik een max van 1,7 grammers wat nut kan hebben, dan is er nog discussie op lichaamsgewicht of lichaamsgewicht - vetpercentage.quote:Op maandag 26 september 2016 15:05 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Nee bedoelde natuurlijk 1,5gram maar het is makkelijker om niet op de inhoud in te gaan maar op een typefout
Als je het aan de kook brengt zou dat best eens kunnen lukken.quote:Op maandag 26 september 2016 14:35 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen
Dan blijf je nog hangen op 5 kg/l, maar het ging over kamertemperatuur in dit gevalquote:Op maandag 26 september 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je het aan de kook brengt zou dat best eens kunnen lukken.
Dat besefte ik me laatst ook. Ik kijk het programma al jaren trouw, maar voor mij is de reden dat ik kijk niet per se meer dat ik iets nieuws te weten wil komen. Vaak is het open deuren intrappen: de tonijn wordt gekleurd, keratine doet vrijwel niks voor je haar en Angus is gewoon een koe. De bottom-line van het programma is vooral ofwel de markt doet vreemde dingen met producten om meer geld te kunnen verdienen, ofwel de markt verkoopt achterlijke leugens om ons die producten te verkopen. De kinderlijke toon die in de telefoongesprekken wordt gehanteerd vond ik eerst vervelend worden, maar het is de goede manier om uit de door de markt verziekte consumentengeest te stappen en tegen de poort van de ivoren toren van nare bedrijven te bonken.quote:Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien.
Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.quote:Op dinsdag 27 september 2016 19:14 schreef golfer het volgende:
A.s. donderdag:
Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. Verfijnd en vol aroma. Maar wat is een sjalot precies? Daar blijkt grote ruzie over te zijn. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Nederland teelt namaak. Uien vermomd als sjalot, aldus de Fransen. De Keuringsdienst doet verslag van de sjalottenstrijd en gaat langs bij boze Fransozen en slimme zaadknutselaars.
Is toch gewoon een soort ui? Ik proef zelden verschil tussen de soorten behalve dat rode ui zoeter smaakt.quote:Op dinsdag 27 september 2016 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?quote:Op vrijdag 30 september 2016 00:23 schreef djkoelkast het volgende:
Wat een waardeloos gefilmde aflevering weer. Constant onscherp, of eerst inzoomen, dan scherpstellen. Vaak niet scherp wat scherp moet zijn, ongelooflijk schokkerig beeld.
Als je niet kunt filmen doe het dan niet. Huur echte cameramensen in met echte camera's. Dit is allemaal supergoedkoop met spiegelreflexcamera's gemaakt. Daar kun je leuke dingen mee, maar dit werkt niet, het ziet er niet uit.
Ik heb alleen de laatste 5 minuten gezien... Maar als je die Franse laat bloeien en het zaad wint krijg je idd hetzelfde product.quote:Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Die kunnen het hier toch lezen Het is al een paar seizoenen mis en dit was weer een heel erg slechte aflevering.quote:Op vrijdag 30 september 2016 00:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?
Mijn knoflookjes zijn à la France: handmatig bolletjes gepoot en geoogst. De supermarkt meldt nooit welke soort je daar koopt, dus origineel of kruising is niet bekend.quote:Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker?quote:Op donderdag 6 oktober 2016 15:10 schreef fotostarter het volgende:
Ze zijn deze week komen filmen bij mijn broer.
Wanneer het uitgezonden gaat worden is niet bekend.
Het ging over Streaky Bacon zei hij. Dus dan weten we dat vast
Veganisten mogen misschien nog net ademenquote:Op donderdag 6 oktober 2016 21:40 schreef golfer het volgende:
Veganist mogen dus eigenlijk geen kaarsen gemaakt van stearine branden.
Gewoon dierenvet is het.quote:Op donderdag 6 oktober 2016 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Talg als materiaal voor kaarsen is al millennia oud
Jepquote:Op donderdag 6 oktober 2016 18:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker?
Dat is niets anders plakjes dan uitgebakken spek
Nee, ik ben er es op een excursie geweestquote:
Ok, in Beuningen of destijds nog in Weurt? Er is in de tussentijd een hoop veranderd daar. Mooi bedrijf welquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nee, ik ben er es op een excursie geweest
Beuningen volgens mij, is al een tijdje terug. Volgens mij was het een gloednieuwe fabriek. De vorige was uitgebrand.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:06 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ok, in Beuningen of destijds nog in Weurt? Er is in de tussentijd een hoop veranderd daar. Mooi bedrijf wel
Jep Beuningen. Het oude gebouw was al 2 x afgebrand, en weer opgebouwd.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:10 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Beuningen volgens mij, is al een tijdje terug. Volgens mij was het een gloednieuwe fabriek. De vorige was uitgebrand.
Niet per se uitgebakken; het is gewoon buikspek, that's allquote:Op donderdag 6 oktober 2016 18:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker?
Dat is niets anders plakjes dan uitgebakken spek
Ik volgde het vak 'vleeskunde' als vrij keuzevakquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:13 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Jep Beuningen. Het oude gebouw was al 2 x afgebrand, en weer opgebouwd.
Maar vanwaar die excursie? Zit je in de vleesbranche, of gewoon voor de fun?
quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 12:06 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Niet per se uitgebakken; het is gewoon buikspek, that's all
Dat Henri dat zo noemt is wat anders, streaky bacon is gewoon buikspekquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 14:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Streaky Bacon is lekker krokant gebakken mager ontbijtspek.
http://www.henrivandebilt.nl/nl/streaky-bacon-52.html
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?quote:Op donderdag 13 oktober 2016 15:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? Wat blijkt, het ene bruine brood is het andere niet. Broodnodig om eindelijk eens helder te krijgen wat er wel en niet in onze boterhammen zit.
diverse consumentenprogramma's volgens mij al keer keer of tien, maar ze moeten zendtijd vullen en heel veel mensen weten het nog steeds nietquote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
Ja, zie collegas die op de gezonde toer zijn nog steeds hun becel op dit soort brood smerenquote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
diverse consumentenprogramma's volgens mij al keer keer of tien, maar ze moeten zendtijd vullen en heel veel mensen weten het nog steeds niet
Ze hebben laatst in zo'n programma ook weer die larie lopen ophangen dat alles in vloeibare bakproducten bakken beter is dan in vaste vetten, dat verzadigd vet slecht is en die hele cholesterolkolder.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, zie collegas die op de gezonde toer zijn nog steeds hun becel op dit soort brood smeren
Volkoren brood (fijn/grof) is toch niet chocoladebruin?quote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
De invloed van unilever is grootquote:Op donderdag 13 oktober 2016 18:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ze hebben laatst in zo'n programma ook weer die larie lopen ophangen dat alles in vloeibare bakproducten bakken beter is dan in vaste vetten, dat verzadigd vet slecht is en die hele cholesterolkolder.
Leek me ook al een herhaling, bijna exact hetzelfde als bij het oorspronkelijke team.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
Die bakker probeerde het nog een paar keer uit te leggen maar zij kwam niet verder dan "wel verwarrend voor een gewoon persoon"quote:Op donderdag 13 oktober 2016 21:06 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken.
Ja, verschrikkelijk is het. Volgens mij sponsorden ze ook die cholesterolprikken in de supermarkt.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De invloed van unilever is groot
Onder hun kloten cq muts wil ik ze schoppen voor zulke onzinquote:Op donderdag 13 oktober 2016 21:06 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken.
Complete idioot dus.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Thomas Allinson, de grote pleitbezorger van het zogenaamde gezonder zijn van volkoren was ook een groot tegenstander van vaccinatie tegen de pokken btw
Ligt volgens mij aan het graan wat je gebruikt. Afaik moet een volkorenbrood gewoon van gemalen graan zijn zonder extra bloem van andere malingen. Je maalt 100 kilo tarwe tot meel en bakt daar brood meequote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:14 schreef derLudolf het volgende:
Uit hoeveel procent bloem zal echt volkorenmeel bestaan? Bloem maakt daar ook deel vanuit natuurlijk.
En vegetarier, tegenstander van alcohol, tabak, koffie en thee, tegen het gebruik van medicijnenquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |