abonnement Unibet Coolblue
pi_164732479




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
pi_164732495
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:58 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Een scheiding van kerk en staat is een scheiding van kerk en staat. Die hoeft zich niet te manifesteren in de persoonlijke sfeer, totdat jij met je persoonlijke sfeer de straat op gaat. Uiteindelijk ben je hoe dan ook onderdeel van een gemeenschap. Daar kan je geen harde grens in stellen. Maar als je als ouder naar de school van je kind gaat, of je bent politieman, dan heb je daar al mee te maken. Als je een islamitische slager bent, mogen dan alleen moslims klant zijn? Daar ga je al.
prcs dat is wat ik zeg. het is een wettelijk iets, die scheiding en niet te vertalen naar een persoonlijke scheiding

maar genoeg off topic lijkt me :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164732504
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:03 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nee, die mening heb ik niet. Maar de strijders van IS roepen dat wel.
De claims van militante en bloeddorstige propagandisten, die je niet snel zou herhalen dus?

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2016 14:05:42 ]
  zondag 21 augustus 2016 @ 14:06:41 #4
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164732538
quote:
14s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:05 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De claims van militante en bloeddorstige propagandisten, die je niet snel zou herhalen dus?
Als er maar genoeg burgers worden platgebombardeert heb je een punt. Maar dat zal Rutte minder snel doen dan de Amerikanen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 21 augustus 2016 @ 14:07:32 #5
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164732560
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

prcs dat is wat ik zeg. het is een wettelijk iets, die scheiding en niet te vertalen naar een persoonlijke scheiding

maar genoeg off topic lijkt me :P
Die scheiding zal je zelf naar je persoonlijk leven moeten vertalen, of je moet je apart zetten van de maatschappij, zoals veel extremisten dan ook doen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164732565
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:06 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Als er maar genoeg burgers worden platgebombardeert heb je een punt. Maar dat zal Rutte minder snel doen dan de Amerikanen.
Een ieder naar draagkracht natuurlijk, Rutte zal het ook wel meer doen dan Micronesië voor zover zij al een bijdrage levert.
pi_164732593


"Vallah Abi, wij geven hem eerlijk proces."

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2016 14:09:06 ]
  zondag 21 augustus 2016 @ 14:09:45 #8
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164732643
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Een ieder naar draagkracht natuurlijk, Rutte zal het ook wel meer doen dan Micronesië voor zover zij al een bijdrage levert.
En daarbij komt: de een zijn terrorist is de ander zijn vrijheidsstrijder.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164732670
Dat jullie nog reageren op die nep Turk KB :D
pi_164732673
"er kan geen reden zijn voor land verraad, slechts een tol"

quote:
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164732781
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:10 schreef xaban06 het volgende:
Dat jullie nog reageren op die nep Turk KB :D
Nou ja, ik heb een Mekka verdrag met KB gesloten en daar blijf ik trouw aan, aan zijn loyaliteit twijfel ik niet minder als individu.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_164732811
quote:
17s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:10 schreef Slayage het volgende:
"er kan geen reden zijn voor land verraad, slechts een tol"

[..]

Turkije wordt ook een belastingstaat.
pi_164732835
quote:
9s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:17 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Turkije wordt ook een belastingstaat.
zou wat wezen :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164732878
quote:
14s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:15 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nou ja, ik heb een Mekka verdrag met KB gesloten en daar blijf ik trouw aan, aan zijn loyaliteit twijfel ik niet minder als individu.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
welke loyaliteit?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164732895
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke loyaliteit?
Aan de veda hutbesi.
pi_164733052
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:20 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Aan de veda hutbesi.
het gaat er imHo in islam niet zo zeer om je loyaliteit naar de veda hutbesi/kuran/sunna, maar eerder hoe vertaal jij die loyaliteit in je leven? dus wat zijn je daden? hoe heb ik de islamitische bronnen onderdeel kunnen uitmaken van mijn dagelijkse leven?
als jij in die vertaling net als isis ALLE moslims tegen je hebt gekeerd en in het geval van de Gulenisten ALLE turken die geen onderdeel zijn van de sekte, tegen je hebt gekeerd, dan zou je je op zijn minst achter de oren moeten krabben of je wel goed bezig bent.

dus ik kan zeggen dat ik je mening in theorie deel maar niet in de praktijk.

maar genoeg off topic. ik stop ermee :X
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164733083
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

het gaat er imHo in islam niet zo zeer om je loyaliteit naar de veda hutbesi/kuran/sunna, maar eerder hoe vertaal jij die loyaliteit in je leven? dus wat zijn je daden? hoe heb ik de islamitische bronnen onderdeel kunnen uitmaken van mijn dagelijkse leven?
als jij in die vertaling net als isis ALLE moslims tegen je hebt gekeerd en in het geval van de Gulenisten ALLE turken die geen onderdeel zijn van de sekte, tegen je hebt gekeerd, dan zou je je op zijn minst achter de oren moeten krabben of je wel goed bezig bent.

dus ik kan zeggen dat ik je mening in theorie deel maar niet in de praktijk.

maar genoeg off topic. ik stop ermee :X
Al 90% van Turkije tegen je is gekeerd heb je wel een probleem iig.
pi_164749329
90% Van Turkije weet of niet beter dan wat ze elke dag via de staatsmedia krijgen voorgeschoteld of is van oudsher al niet zo'n fan van Gulen (want moslim) of is bang om zelf de pineut te zijn.

Een hoog percentage zegt niets over de schuld van iemand. Feiten in de vorm van tastbaar bewijs wel.
pi_164749802
quote:
Need for transparency the main lesson from coup attempt, says ex-president

One of the most pressing lessons Turkey must learn from the failed July 15 coup attempt is the need and importance of transparency for a democracy, former Turkish President Abdullah Gül told the Hürriyet Daily News on Aug. 21.

As the former president of Turkey, who also served as prime minister and foreign minister in Justice and Development Party governments, how would you describe what happened in Turkey on July 15?


It has been now more than a month since July 15, when 240 people, the majority of them civilians, were martyred, more than 2,000 wounded were by a group of army personnel, parliament was bombed and cities across the country were terrorized by low-flying jets. The Turkish people immediately took to the streets, squares and highways and thwarted the coup attempt. In spite of the high polarization and deep political divisions we had witnessed previous to the coup attempt, President Recep Tayyip Erdoğan, the government, the social democrat main opposition party, the nationalist movement and the pro-Kurdish opposition, supported by the trade unions, NGOs, business associations and media are now in full solidarity for democracy. Their multimillion rally on Aug. 7, where I was also present, was not only the grand finale of nightly rallies in 81 provinces, but was also a milestone of Turkish democracy, raising my optimism.

When you served as president of Turkey, did you ever see a risk of a coup d’état in your country?

When I was in office until two years ago, I had been asked several times if there was any possibility for a coup d’état in Turkey. My simple and sincere answer was always the same: “It was out of the question.”

I had never thought that, in today’s world, a group of military personnel out of command and control would dare to stage a coup in Turkey. I would have seen such a possibility as an anomaly. Yet, the coup attempt on July 15 proved me wrong to some extent. However, the immediate and spectacular failure of this assault on our democracy justified my confidence in my people’s wisdom in their protection of democracy. The failure of the plot also justified my trust in the maturity and strength of our democratic institutions: the parliament, political parties, media and civil society, which heroically resisted the coup attempt.

What was the reason for your confidence, or was this over-confidence?

The main reason for my confidence is the resilience of Turkish democracy; our democratic legacy that is more than a century old. This legacy had culminated in the popular success of the comprehensive political and economic reforms implemented since 2002 and during the accession negotiations with the EU with the purpose of upgrading and consolidating our democracy. Those responsible for last month’s assault on democracy failed to see this fact.

How would you portray and analyze those who were behind the coup attempt and their intentions?

The statements of the culprits and the documentation clearly signal that most of these criminals belong to the Fethullah Gülen movement. This group is a byproduct of post-Cold War traumas and vacuums. Although it [prevented] to be a civil society movement for decades, it is now apparent that it was originally devised to be a clandestine political organization and ended up spilling the blood of innocent people. This secretive organization exploited the atmosphere of freedom in Turkey. It abused democratic institutions, seduced and wasted thousands of innocent young people and took advantage of the naivety of some philanthropists, fuelled careerist ambitions and infiltrated state organs from the army to the judiciary and civilian life for Machiavellian purposes. They deliberately disguised all their wrongdoings under their so-called divine, superior, final goals.

What is the main lesson one should learn from this episode?

Out of the many lessons we should draw from this episode, one is the importance of transparency for a democracy. Traditional definitions of democracy need to be complemented and enhanced with an element of “transparency.” The democratic credentials of those who pursue hidden agendas in a non-transparent manner should be questioned. On the other hand, it is a vital duty for democratic forces all over the world to safeguard their credibility and solidarity against sly assaults on democracy. Democratic forces should be keen on not creating any political and ideological vacuums to be filled, or pretexts to be used by non-transparent structures poised for violence, be they religious-ethnic extremists, xenophobic demagogues or terrorists and criminals like the plotters in Turkey.

Any other lessons?

The experience of July 15 should also be a lesson to Kurdish political movements in Turkey to get rid of the yoke of the PKK [outlawed Kurdistan Workers’ Party], another non-transparent terrorist organization, and establish themselves as fully transparent and democratic forces.

How do you consider EU-Turkey relations after the failed coup attempt?

The coup attempt is yet another signal that Turkey and the EU should have continued the accession process sincerely. Therefore, we should point our fingers at those who blocked the membership negotiations between Turkey and the EU on the basis of trivial matters as well. If only they had ceased their short-sighted approach and let the process go on smoothly, this would have further upgraded Turkey’s social, political and judicial standards, including civilian-military relations.

Do you think that the disappointment expressed by the Turkish leadership at the positions of the United States and the Europeans vis-à-vis the coup attempt was justified or was it somewhat out of proportion?

Indeed, it is regretful that many of our allies and friends in the U.S. and Europe made a strategic mistake by failing to understand the situation properly. Many of them succumbed to subjective or secondary, if not irrelevant, elements rather than taking a long-term-oriented and strategic approach toward Turkey. Like many fellow citizens, I was also expecting our allies and friends to take stronger and more principled positions on the side of democracy and the elected government, in tune with the sentiments of the Turkish people in the streets resisting the plotters. Whether they are in favor or not of certain policies and practices of the current government, they had to reject the coup attempt without any hesitation.

This would have provided Western democracies with the necessary credibility and leverage to make their opinions, concerns or suggestions heard and responded to better in Turkey.

Is there a better understanding now?

I am now relieved to see that that many, except some populists or misguided politicians, are gradually rectifying their rhetoric, positions and actions responding to Turkey’s calls.

Of course, more is expected. U.S. Vice President [Joe] Biden’s visit to Ankara this week will be essential in this regard.

How will Turkey recover from the traumatic effects of the coup attempt?

An unprecedented atmosphere of national unity and reconciliation now reigns in Turkey as a reaction to the coup attempt. This should be followed by a righteous application of the measures required by the extraordinary circumstances in a lawful and proportionate manner. Such a new atmosphere could be an opportunity to conceive a refreshed vision of a more predictable democracy based on our universal common values and ideals. Doing so would place Turkey in the new orbit in the 21st century that it deserves. Once, and hopefully very soon, the measures required by the extraordinary circumstances fulfill their mission and normality is restored, a forward-looking approach should be adopted. A new vision envisaging a further upgrading of our democracy and freedoms, the rule of law, inserting more transparency and streamlining civil-military relations could be reflected in a long-awaited modern constitution with all the check and balances in place. A refocus on serious reforms in the economy and education and environmental, scientific and cultural policies at a national level should accompany a political recovery.

As a former foreign minister, do you think the post-July 15 circumstances will have any effects on Turkish diplomacy?

I am very pleased to see that Turkey is already benefiting from the new atmosphere to retake and energize her traditional problem-solving role in the region. This was actually the characteristics of AK Party governments with regard to regional issues, which are now more burning and urgent.

http://www.hurriyetdailyn(...)103080&NewsCatID=341
August/22/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164758116
CHP is de grootste oppositie partij in Turkije

quote:
Turkey could become either more democratic or more authoritarian: CHP's Tezcan

While there is an opportunity for Turkey to evolve into a consolidated democracy, it is also at risk of sliding into authoritarianism, according to a spokesperson of the main opposition. ‘The climate of dialogue could lead us to more democracy, but we aren’t underestimating the risks,’ says Bülent Tezcan, a deputy chair of the CHP

The climate of dialogue that has emerged following the July 15 coup attempt could lead Turkey toward a consolidated democracy, said Bülent Tezcan, deputy chair of the opposition Republican People’s party (CHP).

But the risk of a slide into authoritarianism is there as well, according to Tezcan, who said the CHP was not underestimating the risks.


Tell us how the CHP is approaching the post-coup climate of dialogue.

We are approaching it in terms of a healthy democracy in which different views can be debated and where you do not have polarization.

The most important characteristic of democracy is to reach consensus within debates.

Turkey had entered a heavy climate of polarization before July 15. The polarization in politics prevented effective work; we were having difficulty at meeting on common points.

Politics turned into a platform creating problems instead of a platform to solve problems.

July 15 has proved to be an important turning point. The coup plotters hoped to make use of the polarization. Looking at Turkey, they saw half of the nation burning the bridges with the government while that government had declared the other half which did not vote for it as an enemy. The plotters thought there was an unbridgeable contradiction between the two and said, “If we were to resort to undemocratic methods, that other half will support us.”

They saw this polarized environment as a guarantee to their success. But both the government and the opposition stood against the coup, which disrupted the game plan of the coup plotters. The coup failed because of the culture of compromise.

Where is this climate is headed?

We said there are three phases after the coup, finding those responsible, normalization and democratization. We are hoping this climate will take us on a path where we can build a strong democracy.

If we cannot succeed in this endeavor, it will prove very easy to slide toward polarization again. In order to avoid that, we need to turn this climate of compromise into an opportunity in a very fast way by moving toward more democracy.

Can you tell us how the work is proceeding at the commission that was established in parliament?

We started work on a mini-constitution package. The main target is to reach a consensus on the judiciary. We have seen something during the work of the two commissions that was previously established on the constitution: when we try to go on prioritizing the points we disagree on, that takes us nowhere. Then we have to look where we can agree. What is the priority area? We saw that the problem of the judiciary is a burning priority.

I have to say that there is one party [pro-Kurdish Peoples’ Democratic Party – HDP] missing. All parties in parliament should be in this commission. But the opportunity is still not missed.

At any rate, we have the impression that we can reach an outcome. We have decided on certain principles. We want the parliament to be much more effective in the [composition] of judicial organs. We agreed on the need, for example, to have a system that will prevent the institutions in the judiciary from being divided into camps, a system that will secure the independence of the judiciary. Following the agreement on the principles, we will start working on the details and in the end, we will come up with a new HSYK [High Council of Judges and Prosecutors] and court system. We have started from an optimistic point and we hope to continue this optimism. But this optimism does not mean we are underestimating the risks.

Do you think the government seems to have taken lessons from the past? What is the reason for your optimism?

Looking at signs and dialogue, we see a sense of having learned from the past. But what will be the outcome of these lessons? Will we end up setting up a democratic institution open to checks or will that make the government more introverted? In other words, will they end up saying, “We shared the power with this group, who then turned against us, so now let’s not share power and just accumulate it in one hand.”
This process could lead to both points.

As of now, you can’t tell which way this process will go?

From the point of the mini-constitution commission, we have attained a common working language. But we would be making a mistake if we were to make our conclusions looking to just the workings of the commission. Look at the implementations of the state of emergency, for instance. From day one, we said there was no need for a state of emergency.

How is the CHP planning to continue from now on?

We want this climate of dialogue to continue. But that does not mean there is no room for debate. We said no to the state of emergency. But it passed through parliament. Now we are following the implementation. There are five decrees by the power of law [KHK]. Some of them stipulate permanent changes in terms of the structuring of the state, like the one on the army. These permanent changes need to be done by law, not by the KHK. We told the government that we were ready to provide support in parliament to talk about them. The restrictions on fundamental freedoms, long detention periods are not practices that are in conformity with the climate that averted the coup.

The KHKs need to be debated in the parliament. The government needs to cease seeking to make the changes it wants via the KHK.

Some might think that the government is using the CHP; it cooperates when it suits its interests and abstains from doing so when it does not.

Consensus building does not mean surrender. It’s not like we accept everything the government says for the sake of not spoiling the climate. In the past, there was a rhetoric of contention which made it difficult to meet on a framework. Today, the doors of dialogue are open. But we are not delusional. We are not underestimating the risks. There is a window of opportunity for this process to evolve into a consolidation of democracy. But there is also the risk of this process evolving into authoritarianism. We see mixed signals coming from the government. In the past, some governments have seen such crises as an opportunity for authoritarianism. The way to stop that is to keep the lines of communication open.

There is fear that the purges that have started against the Fetullahist Terror Organization (FETÖ) will also target other dissidents.

That’s why we underline the importance of the law. Another issue we underline is the state’s encouragement of snitching. Some of the practices could lead to a witch hunt. Sending your children to a specific school should not be sufficient reason to be the subject of investigation.

Do you think there is a currently witch hunt?

We feel that this is getting out of control. When you look at the numbers, you can’t say all of them are member of the terror organization. It might be too soon to say there is a witch hunt, but we are on a dangerous course; we see detentions just because of some social media postings. We relate our concerns to the government, and they do accept that there are deviations from some to time.

Do you think your criticism is having an impact, or is it falling on deaf ears?

We need to wait a little bit more to see the results.

Is your constituency happy with your compromise stance with the government?

It’s not just the CHP; the AKP constituency is also happy about this climate.

But CHP voters were absent from the so-called democracy demonstrations that have taken place throughout the month.

Everybody was on the street the first night, including CHP voters. But afterwards these demonstrations turned into rallies of a political party, so our voters preferred not to go.

There are rumors that some within the party are unhappy with the CHP standing next to the AKP.

Some might be wanting us to display a combative rhetoric. Some might want us to accuse the government over and over again saying, “It was you who joined hands with the [Gülenist] brotherhood; it was you who placed [Gülenists] in important places. Hearing that might please some of our constituency. But the issue is not saying what pleases [some people] but saying something that can bring about results.

What is your view about the Western reaction to the coup?

We expected a clearer stance. They should have first stood in a clear way against the coup and then voiced their concerns. Unfortunately, they first voiced their concerns and then voiced their stance against coups.

Why so?

They all have certain expectations as far as this region is concerned. Perhaps they waited to get a certain position.

What will your approach be? Are you planning to reach out to the world to explain your case?

Turkey’s orientation has been toward the West. This is not a geographical orientation; it is about modernization. Turkey’s Westernization will continue. We will be talking with our interlocutors and this is what we will say: Turkey is a democratic country, a country that wants its democracy consolidated. Turkey’s position within the West is not something that can be easily disrupted. We want to consolidate Turkish democracy and we want the support of the West.

Do you have some resentment or anger toward the West?

There is no sense in having emotional stances in international relations.

http://www.hurriyetdailyn(...)103083&NewsCatID=338
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164758325
erdogan go :')

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164759981
Maken jullie hier nog steeds het ruzie?
pi_164761519
hoe stop je een colonne pantservoertuigen? nieuwe beelden avond van de coup

https://www.facebook.com/trthaber/videos/1279897528695262/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 22 augustus 2016 @ 15:24:56 #24
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_164762629
quote:
99s.gif Op maandag 22 augustus 2016 14:12 schreef Slayage het volgende:
hoe stop je een colonne pantservoertuigen? nieuwe beelden avond van de coup

https://www.facebook.com/trthaber/videos/1279897528695262/
Hadden ze maar gas bij gegeven.
pi_164762974
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 15:24 schreef PLAE@ het volgende:

[..]

Hadden ze maar gas bij gegeven.
:').
pi_164770423
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 15:53 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Er staat niets nieuws in die cables. Vooral veel zorgen van Kemalisten die worden opgevangen door Amerikaanse diplomaten.

Ja, deze mensen zijn afgestudeerd van universiteiten van Gülen sympathisanten en zijn toen legerofficier, advocaat, rechter, politie-agent, schooldirecteur, etc geworden. Wat hadden ze dan na hun studie moeten doen, brood bakken? Met die zelfde gedachte zou je kunnen zeggen dat Kemalisten, Erdofielen zijn geïnfiltreerd in de Nederlandse samenleving, al zal het percentage bij de laatste groep wel meevallen.

Wil je zeggen dat de AIVD een stelletje prutsers is en niet weet wat voor soort beweging Hizmet is?
Het AIVD-onderzoek werd in 2008 uitgevoerd. Destijds was Gülen hooguit een geheimzinnige man; na 2011 bleek zijn ware aard pas.

Gülenisten zijn idd heel erg hoog opgeleid. Bovendien zijn ze uit het goede hout gesneden. Ik vind het ook knap hoe jij je hier in je eentje staande houdt. Dat maakt deze oorlog tussen Gülen en Erdogan ook zo zonde. Deze is wederzijds destructief. Erdogan behaalt slechts een pyrrusoverwinning. Ik ben opgelucht dat Erdogan wint, maar deze oorlog had nooit plaats mogen vinden. Al helemaal niet op dit moment. Eeuwig zonde.

Ik hoop dat Gülen plaats maakt voor een nieuw gezicht. Als deze opvolger zijn excuses aanbiedt, de beweging transparant maakt, geen examenfraude pleegt, machtsmisbruik uitbant en zich concentreert op het kweken van een gouden generatie voor heel Turkije, is Erdogan wel zo pragmatisch om vrede te sluiten. Als dit niet heel snel gebeurt, zie ik het nooit meer goed komen met de beweging.

Ik ben razend benieuwd hoe jij de toekomst van Hizmet voor je ziet.

quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 16:03 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Voor diegenen die Kadir Misiroglu serieus nemen en als bron aandragen:


"De echte naam van Shakespeare was Seyh Pir en hij was een verborgen moslims"

_O-
Een rapport van de geheime inlichtingendienst uit 1971 meldt hetzelfde als Hüsrev Altinbasak.
pi_164772996
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:03 schreef Bilge het volgende:

[..]

Het AIVD-onderzoek werd in 2008 uitgevoerd. Destijds was Gülen hooguit een geheimzinnige man; na 2011 bleek zijn ware aard pas.

Gülenisten zijn idd heel erg hoog opgeleid. Bovendien zijn ze uit het goede hout gesneden. Ik vind het ook knap hoe jij je hier in je eentje staande houdt. Dat maakt deze oorlog tussen Gülen en Erdogan ook zo zonde. Deze is wederzijds destructief. Erdogan behaalt slechts een pyrrusoverwinning. Ik ben opgelucht dat Erdogan wint, maar deze oorlog had nooit plaats mogen vinden. Al helemaal niet op dit moment. Eeuwig zonde.

Ik hoop dat Gülen plaats maakt voor een nieuw gezicht. Als deze opvolger zijn excuses aanbiedt, de beweging transparant maakt, geen examenfraude pleegt, machtsmisbruik uitbant en zich concentreert op het kweken van een gouden generatie voor heel Turkije, is Erdogan wel zo pragmatisch om vrede te sluiten. Als dit niet heel snel gebeurt, zie ik het nooit meer goed komen met de beweging.

Ik ben razend benieuwd hoe jij de toekomst van Hizmet voor je ziet.

[..]

Een rapport van de geheime inlichtingendienst uit 1971 meldt hetzelfde als Hüsrev Altinbasak.
wat een naiviteit om een dergelijke beweging nog een nieuwe kans te geven. het was al minimaal 2 decennia bekend dat gulen en zijn sekteleden waren doorgedrongen tot veel instituties in Turkije. Doen alsof erdogan en de akp geen blaam treft is typisch het eigen straatje proberen schoon te vegen, de akp en erdogan treft net zoveel blaam om met deze organisatie in zee te zijn gegaan om macht te verkrijgen. maar dat hoor je akp'ers nauwelijks doen, die bagatelliseren natuurlijk de invloed van gulen die ze hebben aangewend
pi_164774446
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:24 schreef Capi het volgende:

[..]

wat een naiviteit om een dergelijke beweging nog een nieuwe kans te geven.
Gülenisten zijn ondernemend en hoogopgeleid. Binnen de media, politiek en geheime inlichtendienst hebben ze veel kennis, ervaring en een breed netwerk. Hun vijandschap is kostbaar en hun vriendschap is waardevol. Je kunt wel als een primitieve barbaar wraak eisen, maar pragmatisch bezien zijn alle betrokkenen gebaat bij vrede (uiteraard onder bepaalde voorwaarden om herhaling te voorkomen). Als er geen vrede komt verspilt Turkije haar geld en tijd aan een oorlog zonder opbrengst. Dat geld en die tijd kunnen we beter besteden aan zinvollere zaken.
quote:
het was al minimaal 2 decennia bekend dat gulen en zijn sekteleden waren doorgedrongen tot veel instituties in Turkije.
Dit was al 4 decennia bekend. Niettemin werd dit gerechtvaardigd doordat Kemalisten met hun rigide opvattingen gelovigen uit machtcentra hielden. Als Kemalisten wat meer naar de samenleving zouden hebben geluisterd, was Gülens achterban nooit zo hard gegroeid. Gelukkig erkennen Kemalistische opiniemakers dit ook.
quote:
Doen alsof erdogan en de akp geen blaam treft is typisch het eigen straatje proberen schoon te vegen, de akp en erdogan treft net zoveel blaam om met deze organisatie in zee te zijn gegaan om macht te verkrijgen. maar dat hoor je akp'ers nauwelijks doen, die bagatelliseren natuurlijk de invloed van gulen die ze hebben aangewend
Dit doe ik nergens. En Erdogan heeft zijn fout erkend en op tv nederig excuses aangeboden.
pi_164777004
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 23 augustus 2016 @ 06:52:37 #30
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164778492
Tegen beter weten in blijf ik toch bij elke nieuwe post dit topic checken of het grote onwrikbare bewijs nu eens geleverd is.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 23 augustus 2016 @ 06:55:44 #31
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164778498
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 06:52 schreef nixxx het volgende:
Tegen beter weten in blijf ik toch bij elke nieuwe post dit topic checken of het grote onwrikbare bewijs nu eens geleverd is.
Welk bewijs? :?
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 23 augustus 2016 @ 07:17:24 #32
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164778551
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 06:55 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Welk bewijs? :?
Het bewijs dat Gulen achter de coup zit natuurlijk.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_164780285
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 07:17 schreef nixxx het volgende:

[..]

Het bewijs dat Gulen achter de coup zit natuurlijk.
Ik weet niet of je nu gewoon wat naïef bent of een grapje maakt. Inmiddels zijn we 60 topics verder, wat denk je zelf? :P

Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf liever 10x naïef dan dat ik een corrupte dictator steun in zijn kruistocht tegen mensen wiens enige schuld is het hebben van sympathie voor een stroming die Islam combineert met het belang van opleiding en tolerantie.

God behoede mij dat ik mij straks niet kan verantwoorden in Mahkeme-i Kubra (rechtbank tegenover God) . Ik kan in ieder geval zeggen dat ik zou zijn bedrogen door iemand die mij de Islam als tolerante en vredelievende godsdienst leerde kennen waarin opleiding een belangrijke factor speelt. Ik zou niet in de schoenen willen staan van diegenen die moeten verantwoorden waarom ze achter een corrupte dictator stonden en hem hebben geholpen om vrome en vredelievende moslims te onderdrukken zonder enige vorm van bewijs.
  dinsdag 23 augustus 2016 @ 10:11:53 #34
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164780577
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 09:55 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Ik weet niet of je nu gewoon wat naïef bent of een grapje maakt. Inmiddels zijn we 60 topics verder, wat denk je zelf? :P

Ben niet naief, en denk ook niet dat het bewijs er is, anders was het al wel uitvoerig gepresenteerd. Misschien komt het nog, ik wil geen uitspraken doen over de persoon Gulen of zijn plannen. Ik constateer alleen dat er nog geen bewijs gepresenteerd is.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 23 augustus 2016 @ 10:33:35 #35
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164780969
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 10:11 schreef nixxx het volgende:

[..]

Ben niet naief, en denk ook niet dat het bewijs er is, anders was het al wel uitvoerig gepresenteerd. Misschien komt het nog, ik wil geen uitspraken doen over de persoon Gulen of zijn plannen. Ik constateer alleen dat er nog geen bewijs gepresenteerd is.
Het enige 'bewijs' dat men heeft zijn de bekentenissen van de coup-plegers. Maar ga zelf maar na hoe betrouwbaar je dat acht.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164785688
in het westen denken velen dat turkije bergafwaarts gaat. in turkije denkt de consument daar heel anders over. na de coup is het consumenten vertrouwen gewoon omhoog gegaan :D

quote:
Turkish consumer confidence increases sharply after coup attempt

Turkey consumer confidence rose by 11.1 percent in August from the previous month, data from the Turkish Statistics Institute (TÜIK) showed on Aug. 23.


The index was 74.44 in August, up from 67.03 in July, according to official data.

The index hit a six-year low of 58.52 last September, but has since recovered somewhat, even after the failed coup attempt.

Households turned optimistic about the general economic situation for the next 12 months, with the general economic situation expectation index increasing from 89.82 in July to 101.95 in August, according to the results of the TÜIK survey, made in cooperation with the Central Bank.

The household financial situation expectation index also increased by 6.6 percent compared to the previous month, becoming 94.19 in August.

More consumers also expect a decline in unemployment rates and they seemed to be less pessimistic about their saving prospects.

The latest figures were the highest since November 2015, following the parliamentary election, when the consumer confidence index rose to its highest level since April 2014, when it jumped 22.9 points from October 2015 to 77.15.

http://www.hurriyetdailyn(...)103143&NewsCatID=344
August/23/2016
quote:
The challenge of convincing Europe on FETÖ

Europeans are having tremendous difficulty understanding the threat of the Fethullahist Terrorist Organization (FETÖ).

How can they not, when some of us in Turkey were shocked to see how far the Gülenists went in infiltrating the state?

I was personally not convinced when the National Security Council (MGK) decided to formally name the Gülenists as the “FETÖ/Parallel State Structure (PDY)” and declare them an armed terrorist organization in its meeting in May earlier this year.

“The PDY will be treated and tried [the same] as the [outlawed Kurdistan Workers’ Party] PKK,” President Recep Tayyip Erdoğan had said at the time.

I thought back then that the government was in a power-struggle war, not in armed contention with the Gülenists. It was like former friends now turned enemies settling accounts between themselves, with simple citizens just bystanders.

I thought it was an exaggeration to call the Gülenists a terrorist organization, let alone treat them as an armed group. I thought Erdoğan’s anger stemmed from the December 2013 corruption allegations.

This is most probably what the Europeans have also been thinking: “Erdoğan is angry not because Gülenists are terrorists but because they revealed the dirty business of the government and especially Erdoğan’s family.” Since he is by far the most disliked figure in the West, there was a sense of “well, he deserves it.”

And when the coup took place, no one in Europe could believe it. Let’s face it, we in Turkey thought the era of coups had ended. A lot of people could not believe their eyes, and just as some in Turkey (a tiny minority) thought the coup attempt may have been orchestrated by Erdoğan himself, many in Europe did not hesitate to believe the same. Saying the coup was staged by Erdoğan himself is as ridiculous as saying the 9/11 attacks were staged by the Americans themselves in order to attack Afghanistan.

The difference here is that Erdoğan became a victim of his own making. He has interfered so much in Turkey’s political and economic system (like weakening the independence of the judiciary, micro-managing the economy, oppressing the media and dissenting views) that he himself helped the creation of an image of Turkey as an undemocratic third-world country, where a strong leader can orchestrate a coup against himself.

Following their initial reactions to the coup attempt, which will be remembered as shameful, Europeans are now slowly realizing that Turkey survived a tremendous threat on the night of July 15.

But there are still suspicions about the culprits of the coup attempt. As a result, Europe should ask this question: How is it that the opposition, especially the main opposition Republican People’s Party (CHP), which has never been on the same page as the government on any issue whatsoever, has not voiced any skepticism about the culprits? Have they heard any other theories coming from the opponents of the ruling Justice and Development Party (AKP) pointing to anyone other than the Gülenists?

Even if Europeans become persuaded that the coup was staged by Gülenists, it is still going to prove extremely difficult to convince them that the current purge is not just about punishing the coup plotters but also about cleansing state structures of an illegal organization.

Erdoğan and the government already suffer from a credibility problem. Whatever explanation they make risks falling on deaf ears if the post-coup attempt purge continues in the form of a witch hunt, targeting those who have no link to FETÖ whatsoever.

http://www.hurriyetdailyn(...)103125&NewsCatID=412
August/23/2016



[ Bericht 9% gewijzigd door Slayage op 23-08-2016 14:26:00 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164795409
Natuurlijk, alles gaat volgens plan volgens de Turken. Eerst Europa infiltreren met goedaardige, vredelievende moslims en die dan op een bepaald moment gaan vervangen door vijandige die de échte islam volgen. Net zoals met imams gebeurt.
De vraag is in hoeverre de Gulenisten het spel meespelen.
pi_164795768
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 20:41 schreef Loekie1 het volgende:
Natuurlijk, alles gaat volgens plan volgens de Turken. Eerst Europa infiltreren met goedaardige, vredelievende moslims en die dan op een bepaald moment gaan vervangen door vijandige die de échte islam volgen. Net zoals met imams gebeurt.
De vraag is in hoeverre de Gulenisten het spel meespelen.
Tot dat Europa geen Europa meer is maar deel gaat uitmaken van het machtige Ottomaanse Rijk.
pi_164796040
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 07:17 schreef nixxx het volgende:

[..]

Het bewijs dat Gulen achter de coup zit natuurlijk.
Ik had mijn interesse een beetje verloren in dit onderwerp, ging er vanuit dat Atak dat al lang en breed aangeleverd zou hebben. Beetje jammer.
pi_164796185
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 20:54 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Tot dat Europa geen Europa meer is maar deel gaat uitmaken van het machtige Ottomaanse Rijk.
Zoiets zal het plan zijn.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 dinsdag 23 augustus 2016 @ 21:08:33 #41
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164796237
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 20:41 schreef Loekie1 het volgende:
Natuurlijk, alles gaat volgens plan volgens de Turken. Eerst Europa infiltreren met goedaardige, vredelievende moslims en die dan op een bepaald moment gaan vervangen door vijandige die de échte islam volgen. Net zoals met imams gebeurt.
De vraag is in hoeverre de Gulenisten het spel meespelen.
Je denkt dus dat Gulen en zijn aanhangers plus Erdogan en zijn aanhanges dit alles voor de show doen en als gemeenschappelijk doel hebben Europa te koloniseren en islamiseren.

Oké.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164796268
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 21:08 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Je denkt dus dat Gulen en zijn aanhangers plus Erdogan en zijn aanhanges dit alles voor de show doen en als gemeenschappelijk doel hebben Europa te koloniseren en islamiseren.

Oké.
Ik denk wel dat er een plan achter zit vanaf het begin af aan. Die Gulenisten namelijk hebben een religie die helemaal niets met de islam te maken heeft. Dat is het eerste opvallende. Het tweede opvallende is wat er nu gebeurt: alle Gulenisten vervangen door Erdoganisten omdat zogenaamd alle Gulenisten terroristen zijn. Een bizarre wending waar meer achter moet zitten. Je ziet dat met imams hetzelfde patroon gevolgd wordt: eerst een lieve gematigde imam die niemand kwaad doet in een moskee zetten en die dan geruisloos vervangen door een haatimam.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 dinsdag 23 augustus 2016 @ 21:12:12 #43
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164796336
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 21:09 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Ik denk wel dat er een plan achter zit vanaf het begin af aan.
Dat kan, er zijn redenen om dat te denken, maar ook daar is geen hard bewijs voor. Ikzelf denken dat Gulen de coupe veroorzaakt heeft, maar er geen directe opdracht toe heeft gegeven. Zo sneaky is ie wel. Het komt Erdogan goed uit.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164802883
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 21:09 schreef Loekie1 het volgende:

Je ziet dat met imams hetzelfde patroon gevolgd wordt: eerst een lieve gematigde imam die niemand kwaad doet in een moskee zetten en die dan geruisloos vervangen door een haatimam.
waar de neuk haal jij je "informatie" vandaan meisje?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164802929
die nederlanders ook :P

quote:
Turkse minister in Den Haag: 'We houden ons keurig aan mensenrechten'

Er is geen enkele reden voor Nederland om Turkije de les te lezen over mensenrechten. Het land opereert bij het vervolgen van de mogelijke daders van de staatsgreep op 15 juli binnen de kaders van de wet.


Dat zei de Turkse minister van Economische Zaken, Nihat Zeybekçi, vandaag bij een bezoek aan Den Haag, waar hij ondermeer minister Lilianne Ploumen ontmoette. 'Turkije is geen land dat gewaarschuwd hoeft te worden over mensenrechten,' aldus Zeybekçi. 'De coupe was een aanval op de mensenrechten waar wij juist voor vechten.'

Eerder zei dezelfde bewindspersoon tijdens een bijeenkomst in Turkije nog dat de daders van de staatsgreep minder dan honden zijn die zullen 'smeken om hun executie'. Volgens Zeybekçi zijn die woorden verkeerd uitgelegd. 'Ik wilde alleen maar zeggen dat niemand er voor zal kiezen om in een kleine cel de rest van zijn leven door te brengen.'

Minister Ploumen van Economische Zaken liet in een schriftelijke verklaring weten dat ze Turkije oproept de mensenrechten te respecteren. Ook heeft ze tegen Zeybekçi gezegd dat Turkse fricties niet naar de Turks-Nederlandse gemeenschap geëxporteerd moeten worden.

Zeybekçi reageerde verbaasd op dat statement. Volgens hem heeft Ploumen niet gesproken over mensenrechten. 'Minister Ploumen heeft gezegd dat ze er van overtuigd is dat Turkije binnen de kaders van de wet opereert.'

De Turkse minister hield zich ook op de vlakte over de spanningen in Nederland. Hij zei dat er volgens hem geen bedreigingen plaatsvinden tegen Gülenaanhangers in Nederland. Volgens hem zijn sympathisanten van Fethullah Gülen, de geestelijke die volgens de Turkse autoriteiten achter de coupe van juli zat, niet automatisch terroristen. 'Natuurlijk niet. Dat moet eerst bewezen worden door een rechter.'
Misvattingen
Lees ook

Turkije heeft zijn ambassadeur uit Wenen teruggetrokken om de 'betrekkingen met Oostenrijk onder de loep te nemen'. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu maandag bekendgemaakt.

'De coupe van 15 juli was de grootste terroristische aanslag op een democratie uit de wereldgeschiedenis. De perceptie in andere landen is vaak totaal anders dan de realiteit. Ik ben hier om aan onze vrienden de positie van Turkije uit te leggen.'

Zeybekçi zei er op te rekenen dat de relaties tussen Nederland en Turkije goed blijven.

De afgelopen weken toonden de EU en VS zich gealarmeerd over de mensenrechten in Turkije. In de nasleep van de coupe zijn talloze militairen, ambtenaren, journalisten en leraren aangehouden wegens mogelijke banden met de coupeplegers. Ook overweegt Turkije om de doodstraf weer in te voeren.
quote:
European Parliament rapporteur visits CNN Türk to hail media's role in thwarting coup attempt

Kati Piri, the rapporteur of the European Parliament on Turkey, has begun her two-day trip to the country by visiting the Ankara office of CNN Türk to hail the role of the broadcaster on the night of July 15 in thwarting the military coup attempt.


"It's the first stop in Ankara because of what you went through here at CNN Türk on July 15," Piri said during her meeting with CNN Türk's Ankara bureau chief Hande F?rat on Aug. 23.

F?rat's interview with President Recep Tayyip Erdogan through the FaceTime application of her mobile phone in the critical hours of July 15 changed the course of the coup attempt, as thousands of people subsequently hit the streets to stand against coup plotters upon Erdogan's call.

"We're here to show solidarity ... to show that we care and to show that we very much support you in maintaining democratic institutions. [The coup attempt] was not just an attack on the government, it was an attack on the people, on the free media. That's the reason for my visit," Piri added.

She also visited Deputy Prime Minister Mehmet Simsek and a number of non-governmental organizations on Aug. 23. On Aug. 24 she will visit parliament and Parliament Speaker Ismail Kahraman.

The Turkish government has strongly criticized the European Union and other European bodies, complaining that they did not display genuine support and were late to visit Ankara in the aftermath of the coup attempt.

August/23/2016


[ Bericht 12% gewijzigd door Slayage op 24-08-2016 00:41:19 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164803126
de amerikanen waren vandaag op bezoek in TR. ik vraag me af of ze een list hebben bedacht met de amerikanen om de uitlevering anders aan te pakken :P

quote:
Turkije heeft de Verenigde Staten dinsdag formeel om uitlevering van de geestelijke Fethullah Gülen gevraagd.

Dat laat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Het uitleveringsverzoek heeft geen verband met de mislukte staatsgreep in Turkije. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan liet eerder weten Gülen te verdenken van betrokkenheid bij de coup.


"We kunnen bevestigen dat Turkije om uitlevering van Gülen heeft gevraagd", aldus het ministerie. Het verzoek van de Turken is gebaseerd op andere kwesties waar Gülen voor wordt gezocht. Het is echter niet duidelijk om welke kwesties het precies gaat.

De staatsgreep op 15 juli mislukte. Sindsdien zijn in Turkije duizenden vermeende aanhangers van Gülen opgepakt. Ook worden scholen, universiteiten en media die banden hebben met Gülens beweging gesloten.

Begin augustus vroeg Turkije al om uitlevering van Gülen aan de VS. Er werd toen in Turkije ook een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de geestelijke. Op 13 augustus vroeg de hoofdaanklager van Istanbul om Gülen in voorlopige hechtenis te nemen. De Amerikanen hebben echter altijd gesteld dat Turkije met bewijzen moeten komen.

Gülen dringt zelf aan op een internationaal onderzoek naar de gebeurtenissen in aanloop naar de gefaalde staatsgreep.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164805343
quote:
15s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 00:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

waar de neuk haal jij je "informatie" vandaan meisje?
Denk je dat zoiets geheim kan blijven?
  Trouwste user 2022 woensdag 24 augustus 2016 @ 08:52:15 #48
7889 tong80
Spleenheup
pi_164805644
De Turkse geheime dienst bespioneert Nederturken. Dat is zorgelijk, zeggen kenners.

Nederlandse Koerden, Alevieten en Gülen-aanhangers zeggen zeker te weten dat ze in de gaten worden gehouden. „Vaak staat er bij een demonstratie iemand te filmen of te fotograferen”, zegt Latif Tali, actief in de Koerdische beweging.

In Duitsland werken zesduizend agenten en informanten van de MIT, de Turkse inlichtingendienst. Dat cijfer kwam deze week naar boven vanuit de Duitse ’commissie stiekem’, die nu opheldering eist over de handel en wandel van de Turkse agenten. Deskundigen twijfelen er niet aan dat de MIT ook in Nederland werkt.

VVD-Kamerlid Han ten Broeke ziet duidelijke tekenen van inmenging van de Turkse inlichtingendienst. Toen vijf werknemers van de Turkse ambassade in Den Haag werden ontslagen, reageerde de zaakgelastigde Aykan met de woorden: „Wie veertig jaar heeft geïnfiltreerd, wordt vroeg of laat door onze diensten opgespoord.”

http://www.telegraaf.nl/b(...)gan_kijkt_mee__.html

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_164805741
Ik denk dat de Gulenisten zich vanaf nu vrij geruisloos laten vervangen. Zij spelen het spel mee. Die hele Gulenbeweging is namelijk nep. Wie echt op hun tellen moeten passen zijn de Turkse seculieren en journalisten.
Ik heb geen informatie van wie dan ook, maar we zullen zien of ik gelijk krijg of niet.
pi_164806860
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 08:18 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Denk je dat zoiets geheim kan blijven?
maw, wat is je bron?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164810040
_O- _O- _O-

CNNTURK_ENG twitterde op woensdag 24-08-2016 om 12:15:38 #BREAKING U.S President Joe Biden during Ankara visit says "wish Gulen were in another country, not in U.S" https://t.co/ZX1gpeJp3q reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164810056
Joe Biden US President _O_
pi_164810072
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 08:52 schreef tong80 het volgende:
De Turkse geheime dienst bespioneert Nederturken. Dat is zorgelijk, zeggen kenners.

Nederlandse Koerden, Alevieten en Gülen-aanhangers zeggen zeker te weten dat ze in de gaten worden gehouden. „Vaak staat er bij een demonstratie iemand te filmen of te fotograferen”, zegt Latif Tali, actief in de Koerdische beweging.

In Duitsland werken zesduizend agenten en informanten van de MIT, de Turkse inlichtingendienst. Dat cijfer kwam deze week naar boven vanuit de Duitse ’commissie stiekem’, die nu opheldering eist over de handel en wandel van de Turkse agenten. Deskundigen twijfelen er niet aan dat de MIT ook in Nederland werkt.

VVD-Kamerlid Han ten Broeke ziet duidelijke tekenen van inmenging van de Turkse inlichtingendienst. Toen vijf werknemers van de Turkse ambassade in Den Haag werden ontslagen, reageerde de zaakgelastigde Aykan met de woorden: „Wie veertig jaar heeft geïnfiltreerd, wordt vroeg of laat door onze diensten opgespoord.”

http://www.telegraaf.nl/b(...)gan_kijkt_mee__.html

:P
guess what: de russische/amerikaanse/chinese/duitse geheime dienst is ook actief in nederland :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164810118
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 08:18 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Denk je dat zoiets geheim kan blijven?
Dit is de Atak-discussietactiek. Een concrete vraag beantwoorden met een zo'n vaag mogelijke tegenvraag. Gewoon niet doen.
pi_164814848
http://www.telegraaf.nl/b(...)2800_rechters__.html

quote:
ISTANBUL - De Turkse autoriteiten hebben woensdag 2800 rechters en aanklagers ontslagen, in de laatste zuiveringsactie na de mislukte staatsgreep van 15 juli. Dat meldt de televisiezender CNN Turk. Eerder zijn al zo'n 4500 rechters en aanklagers geschorst.

Turkije heeft inmiddels in totaal 80.000 mensen uit het ambtenarenapparaat, de rechterlijke macht, politie en justitie ontslagen of op non-actief gesteld naar aanleiding van de couppoging. De autoriteiten beschuldigen hen ervan aanhangers te zijn van de in de VS wonende moslimgeestelijke Fethullah Gülen. Turkije zegt dat hij het brein achter de coup is.
Wat maar weer duidelijk maakt wat voor schurken nu in Turkije aan de macht zijn. Die mensen hebben de verkeerde opvattingen, hun ergste misdaad is dat ze aanhangers van Gülen zijn.
pi_164818184
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 12:26 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Dit is de Atak-discussietactiek. Een concrete vraag beantwoorden met een zo'n vaag mogelijke tegenvraag. Gewoon niet doen.
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164818223
quote:
Biden heeft spijt over uitblijven bezoek aan Turkije

ANP

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden voelt zich schuldig omdat hij niet eerder naar Turkije is gereisd om het land na de verijdelde staatsgreep van vorige maand zijn steun te betuigen.

Dat zei Biden woensdag in Ankara na een onderhoud met de Turkse premier Binali Yildirim.

Biden beloofde Yildirim dat de Verenigde Staten alles in het werk zullen stellen om de beramers van de coup voor de rechter te brengen.

Yildirim hamerde opnieuw vooral op de uitlevering van Fethullah Gülen, de naar de VS uitgeweken geestelijke die volgens Ankara verantwoordelijk is voor de poging tot staatsgreep.

Biden verzekerde dat de VS blijven samenwerken met Turkije en samen het door de Turken aangedragen bewijs zullen beoordelen. Dat moet echter wel wettig en overtuigend zijn, tekende Biden aan. Volgens Yildirim kan de uitleveringsprocedure geen getreuzel lijden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 augustus 2016 @ 20:13:35 #58
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_164821358
Aziz Yildirim op NTV/NTVSPOR/FBTV/STAR nu live.

Hij zegt best interessante dingen over Gulen.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 augustus 2016 @ 20:20:27 #59
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_164821569
Echt even volgen als Turk zijnde jongens. Veel dingen die je nergens anders hoort over hoe uitgebreid Gulen beweging is en hoeveel macht hij eigenlijk heeft.
pi_164822973
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 18:02 schreef Slayage het volgende:
Biden verzekerde dat de VS blijven samenwerken met Turkije en samen het door de Turken aangedragen bewijs zullen beoordelen.
Dat moet echter wel wettig en overtuigend zijn, tekende Biden aan.
Dat laatste zal lastig worden vermoed ik ;)
pi_164844791
nice!

quote:
EU-commissarissen naar Turkije

Drie leden van de Europese Commissie reizen binnenkort naar Turkije om te praten over de situatie na de mislukte staatsgreep. Ze bespreken ook visumvrij reizen en de onderhandelingen over het Turkse EU-lidmaatschap. Vicevoorzitter en buitenlandcoördinator Federica Mogherini en de commissarissen Johannes Hahn (Uitbreiding) en Dmitris Avromopoulos (Migratie) voeren begin september gesprekken met de Turkse regering.

Tot ongenoegen van de Turken is er sinds de verijdelde coup van 15 juli nog geen hoog bezoek geweest vanuit Europa. Wel hadden leden van het Europees Parlement, onder wie Turkije-rapporteur Kati Piri (PvdA) deze week gesprekken in Ankara, vooral over de motieven achter en mogelijke gevolgen van de couppoging.

"Niemand sprak met elkaar de afgelopen weken", zei Piri donderdag vanuit de Turkse hoofdstad. "Als je serieus wil worden genomen, moet je op zijn minst in gesprek komen."

Zorgen
De parlementsdelegatie heeft zorgen uitgesproken over de arrestaties van vermeende coupaanhangers en benadrukt dat alle maatregelen in lijn moeten zijn met rechtsstatelijke normen, aldus Piri. "Dat is duidelijk aangekomen bij de regering." Volgens haar leven vooral bij de oppositie en mensenrechtenorganisaties zorgen over deze 'purge'.

"Het vertrouwen is beschadigd doordat Europa niet volledig stelling tegen de couppoging heeft genomen en direct met kritiek kwam. Daarom was het goed om te laten zien dat we de dialoog willen aangaan", besluit de PvdA-politica.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164848648
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 20:13 schreef Kyran het volgende:
Aziz Yildirim op NTV/NTVSPOR/FBTV/STAR nu live.

Hij zegt best interessante dingen over Gulen.
Samenvatting?
pi_164848966
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 19:40 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Samenvatting?
GS is Gulenistenclub, die hem de gevangenis in heeft laten gooien :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164849026
koenders gaat de turken een lesje leren :Y)

quote:
Koenders gaat naar Turkije (met geheven vinger :P )
bron: ANP

Minister Bert Koenders (buitenlandse zaken) gaat begin volgende week op bezoek in Turkije. Het is voor het eerst sinds de mislukte staatsgreep in juli dat een Nederlandse bewindsman het land aandoet.

Koenders zal tijdens het anderhalve dag durende bezoek onder meer spreken met zijn Turkse ambtgenoot en met oppositiepartijen. Hij zal nogmaals hameren op het respecteren van de rechtstaat door de Turkse regering. Sinds de couppoging zijn duizenden mensen opgepakt en hebben tienduizenden hun baan verloren.

Het kabinet vindt dat bij een verdere verslechtering van de rechtstaat de EU-subsidies aan Turkije moeten worden gekort. Een rode lijn voor het kabinet is de herinvoering van de doodstraf. Die roep klinkt sinds de mislukte machtsovername weer vaker in Turkije.

Spanningen in Nederland
Daarnaast zal Koenders opnieuw duidelijk maken dat spanningen in Turkije niet geëxporteerd mogen worden naar Nederland, zei hij vandaag. De Turkse regering beschuldigt de islamitische prediker Fethullah Gülen ervan achter de mislukte coup te zitten, en dat zorgt ook in Nederland voor spanningen binnen de Turks-Nederlandse gemeenschap.

Zo zijn verschillende Nederlandse basisscholen die op sociale media als 'Gülenscholen' worden bestempeld, leerlingen kwijtgeraakt. Ouders halen hun kinderen bij de scholen weg omdat ze niet meer geassocieerd willen of durven worden met Fethullah Gülen.

Ook de gemoederen onder Turkse Rotterdammers liepen vorige maand flink op. Ruiten van verenigingen werden ingegooid en een raadslid van Turkse afkomst is bedreigd. De Turkse overheid roept Nederlandse Turken op om mensen aan te geven die Gülen steunen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb riep de Turkse gemeenschap op tot kalmte. "Het conflict in Turkije is erg genoeg. Ik accepteer niet dat het overslaat naar Rotterdamse straten."
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164854956
Ze hebben ook niks beters te doen he :')
pi_164855281
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 23:06 schreef xaban06 het volgende:
Ze hebben ook niks beters te doen he :')
Is toch maar een mooi uitstapje of mag ik zeggen betaald uitstapje?
pi_164855379
EU die dreigt met het korten van subsidies aan Turkije, mag Turkije dan ook dreigen met het eenzijdig terugtrekken van alle voorrangsposities van EU landen Turkse handel, of is dat dan weer 'chantage'?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2016 23:19:58 ]
pi_164855521
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 23:16 schreef john2406 het volgende:

[..]

Is toch maar een mooi uitstapje of mag ik zeggen betaald uitstapje?
betaald door jou idd
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164855522
quote:
14s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 23:19 schreef Triggershot het volgende:
EU die dreigt met het korten van subsidies aan Turkije, mag Turkije dan ook dreigen met het eenzijdig terugtrekken van alle voorrangsposities van EU landen Turkse handel, of is dat dan weer 'chantage'?
Lijkt mij niet maar wie krijgt er dan die voorrangspositie, ze zullen toch wel graag inkomsten hebben of willen ze twee keer minder hebben?
pi_164855560
quote:
10s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 23:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

betaald door jou idd
Door mij?
Wat zeg je me nou, dan ging ik toch eerst zelf als er dan iets over zou zijn misschien?
pi_164856312
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 23:23 schreef john2406 het volgende:

[..]

Lijkt mij niet maar wie krijgt er dan die voorrangspositie, ze zullen toch wel graag inkomsten hebben of willen ze twee keer minder hebben?
De huidige voorwaarden zijn nadelig voor de Turkse positie:

quote:
While the political accession negotiations between Turkey and the EU have been stagnant over the past years, economic cooperation has steadily improved, particularly after Turkey joined the CU. Today, the EU is Turkey’s number-one import and export partner; mean-while, Turkey ranks seventh in the EU’s top import and fifth in export markets. Additionally, over the past five years, the EU has accounted for 75 percent of the total foreign direct in-vestments (FDI) to Turkey.

Looking at the status quo, it may seem at first that a stagnation of political integration, on the one hand, and flourishing economic relations, on the other, are acceptable means to maintain bilateral relations between Turkish and European politicians in power.

However, recent developments increasingly cast doubt on the success of this inarticulate policy agenda. In this context, EU negotiations on a Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) play a special role.

The negotiations uncovered a dramatic misalignment in the existing CU between Turkey and the EU.

Since the CU calls for a joint external tariff for third countries, Turkey is obliged to open up its market to the third country involved every time the EU signs a new free trade agreement involving industries covered by the CU. Turkey, however, does not gain access to that coun-try’s market. According to the calculations of the German Ifo Institute, the successful nego-tiation of TTIP could lead to a decrease in Turkish GDP by over 1.5 percent.

Turkey rightly favored the launch of the CU with the EU in 1996 under the expectation that it would soon become a full member of the political union and, therefore, handed over its trade policy autonomy to the EU.

In this sense, the existing trade accord between Turkey and the EU represents an intermediate state in a long-lasting economic integration process. Unfortunately, the “temporary agreement” turned out to be the basis for a bilateral eco-nomic relationship that has been lasting longer than intended. Correcting the asymmetric duties arising from the CU is not easy to achieve.

Turkey’s inclusion in the TTIP without being a full member of the EU is fairly unlikely, and this has been repeatedly stated by both EU and U.S. authorities. Alternatively, a downgrad-ing of the CU to a free trade agreement (FTA) would not offset Turkey’s short-term losses from the TTIP either as costly controls of the origin of goods traded with the EU would be required. As such, the planned deepening of the existing CU remains the most viable way of counteracting the disadvantages arising from the TTIP and further new FTAs negotiated by the EU.

To this end, services and agricultural products excluded from customs exemption to date would have to be included in the agreement. A liberalization of public procurement will be on the table as well. Such a deepening of the CU will certainly intensify competition in the related Turkish industries. In return for these economic costs, all existing asymmetries of the CU should be eliminated by allowing Turkey to be a full member in any decision-making process of the European CU. With reference to the third-country regulation, Turkey has to be allowed to claim the same trade concessions like all EU member states.
http://www.hurriyetdailyn(...)=87044&NewsCatID=396

quote:
Turkey, by accepting the customs union protocol, was giving the EU the power to manipulate the foreign relations of Turkey. Turkey was accepting all the treaties between EU and any non EU country (i.e. all the other countries in the world) by precondition. (16th and 55th articles[4] )
Turkey, by entering to the customs union, was accepting not to do any treaties with any non-EU country without the knowledge of EU. Otherwise, EU had the right to intervene and annul that treaty. (56th article[4])
Turkey, by entering to the customs union, was unconditionally accepting to make laws which are parallel to the newer laws made for the customs union by EU. (8th article[4])
Turkey, by entering to the customs union, was accepting to obey the all laws and decisions of European Court of Justice, where there is no single Turkish judge. (64th article[4])
Turkey, by entering to the customs union, was opening its own market to European goods. The domestic goods of Turkey were in a great difficulty to compete against these due to a difference in quality. The European goods would flow into Turkey without any customs fee.
https://en.wikipedia.org/(...)Turkey_Customs_Union

dit soort verdragen beperkt Turkije gigantisch in haar potentie om te groeien, als dit eenzijdig wordt opgezegd krijgt de EU niet een kleinere klap dan de EU die dreigt subsidies te korten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2016 23:46:00 ]
pi_164860383
Sinds de coup het toneelstuk van 15 juli en de coup die daarop volgde is er geen enkele media meer over in Turkije die kritisch is.

Hurriyet, waarvan de eigenaar Dogan is, hanteert sindsdien een strict autocencensuur beleid, want ze hebben gezien hoe ver Erdogan wil en kan gaan om zijn zin door te drijven en de positie van zijn familie en naasten veilig te stellen, tot zelfs het uit laten moorden en tegen elkaar op laten zetten van zijn eigen volk.
pi_164860486
TurkeyBlocks twitterde op donderdag 25-08-2016 om 22:13:03 Confirmed: Twitter, Facebook & YouTube blocked by throttling in #Turkey at 11:07PM - reason unknown https://t.co/vEGSt0jvWU reageer retweet
TurkeyBlocks twitterde op vrijdag 26-08-2016 om 05:48:30 Could #Turkey's new wartime net killswitch amendment explain mystery social media blackout?https://t.co/ZpJ6jixhsB https://t.co/W2NcY2twlU reageer retweet
pi_164860569
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 07:48 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Sinds de coup het toneelstuk van 15 juli en de coup die daarop volgde is er geen enkele media meer over in Turkije die kritisch is.

Hurriyet, waarvan de eigenaar Dogan is, hanteert sindsdien een strict autocencensuur beleid, want ze hebben gezien hoe ver Erdogan wil en kan gaan om zijn zin door te drijven en de positie van zijn familie en naasten veilig te stellen, tot zelfs het uit laten moorden en tegen elkaar op laten zetten van zijn eigen volk.
:') wat een fantasie heb jij

Dat Gulenisten opdracht geven om op opstanders te schieten, het parlementsgebouw te bombarderen valt natuurlijk wel uit te leggen, toch?
pi_164860613
En was het nou toneel van Erdogan of waren het de Kemalisten, iedere dag is het weer wat anders volgens jou :')
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 augustus 2016 @ 10:38:33 #76
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_164862446
quote:
1s.gif Op donderdag 25 augustus 2016 19:40 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Samenvatting?
Best wel wat interessante dingen.

- Hij is toen hij net president werd in 1998 al meteen aangesproken om Gülen te helpen en zijn vrienden op hoge posities te beïnvloeden om Gülen te helpen.

- Nog een keer aangegeven dat hij in 2012 en 2013 al heeft gezegd dat er een civiele staatsgreep zou komen en dat dit al jaren bezig was (hierbij doelde hij dus op rechters, officieren van justitie en politie waarbij de Gülenisten de overhand hadden).

- "Het lijkt wel alsof de staat in de Gülen beweging is geïnfiltreerd en niet andersom", waarmee hij probeert aan te geven hoe grootschalig de infiltratie eigenlijk is.

- Gülen schijnt 140 scholen in USA te hebben, met meer dan 65.000 studenten (ik wist persoonlijk niet dat hij er zoveel had, dacht eerder hooguit 10.000 studenten).

- Veel gepraat over de vermeende omkoping tijdens wedstrijden in seizoen van 2010/2011. Alle rechters en officieren van justitie die er toen mee te maken hadden zijn ondertussen opgepakt, uit functie gezet of voortvluchtig.

- Nog even gehad over de beelden die laatst opdoken van Gülen met enkele Galatasaray spelers, waarbij Gülen steun betuigt en vindt dat Galatasaray kampioen moet worden. Hij vindt dat de jaren waarin Galatasaray kampioen werd moeten worden onderzocht (Hakan Sukur met 37 goals topscorer, waarvan 17 penalties volgens mij).

- Ook nog even gehad over de aanslag op de spelersbus van Fenerbahce vorig jaar. Dat hier meer achter zit. Hij beweerde zelfs dat de daders bekenden van de politie zijn en soms zelfs als informant werd ingezet.

- Tijdens de rechtzaak bij CAS schijnen in eerste instantie de rechters 2-1 in de voordeel van Fenerbahce te zijn geweest. De volgende ochtend was het opeens 1-2. Hij zet hier zijn vraagtekens bij.

Hij beweert trouwens niet dat GS achter het hele omkoopschandaal zit, maar gewoon Gülen. GS heeft gewoon handig gebruik gemaakt van de situatie aangezien ze al banden hadden met Gülen.
pi_164867951
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 08:09 schreef xaban06 het volgende:

[..]

:') wat een fantasie heb jij

Dat Gulenisten opdracht geven om op opstanders te schieten, het parlementsgebouw te bombarderen valt natuurlijk wel uit te leggen, toch?
Volgens mij zijn er nog een aantal mensen die wachten op je bewijs dat de sympathisanten van Gulen achter deze 'coup' zitten en al datgene hebben gedaan wat jij zegt.
pi_164867999
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 08:13 schreef xaban06 het volgende:
En was het nou toneel van Erdogan of waren het de Kemalisten, iedere dag is het weer wat anders volgens jou :')
Het heeft kafirs er nooit van weerhouden om samen te werken met munafiqs, dus waarom zou het je verbazen als kemalisten samenwerken met Erdogan, of als een van beiden het weet van de ander maar het toeziet omdat het wel goed uitkomt?
pi_164868204

quote:
Hen ‘de honden van Gülen’ noemen? Dat is veel te min, aldus de minister. ‘Waag het niet om honden zo te beledigen.’ Hij wil niet alleen de doodstraf voor hen, zegt hij dreigend, maar hen ook pijn laten lijden, martelen. ‘We gaan hen op zo’n manier straffen dat ze zullen smeken te worden gedood.’ Zeybekci dreigend: ‘We zullen hen wegstoppen in holen, opdat zij nooit meer een menselijke stem zullen horen.’
http://www.elsevier.nl/bu(...)ster-spreekt-345809/

Klinkt niet als een boodschap van een moslim. Ja misschien van IS-moslims, maar niet de gewone.

Wat vinden de FOK-Turken van deze uitspraken?

Hebben de Gulen-sympathisanten dit inderdaad verdiend? Wat maakt de Gulen-sympathisanten zoveel erger dan PKK-sympathisanten, die al meer dan 30 jaar relatief veilig in Turkije kunnen leven en nooit zo openlijk zijn bedreigd, terwijl de PKK bewezen burgers en soldaten heeft gedood en voor de beschuldiging van Gulen ontbreekt nog elk spoor van bewijs? Waarom zijn nooit banken, scholen, bedrijven van PKK-sympathisanten gesloten en wel van Gulen-sympathisanten? Dit alles terwijl de PKK nooit heeft verbloemd tegen de staat te vechten en Gulen altijd heeft gezegd dat hij er niets mee te maken heeft.
pi_164868340
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 14:56 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

http://www.elsevier.nl/bu(...)ster-spreekt-345809/

Klinkt niet als een boodschap van een moslim. Ja misschien van IS-moslims, maar niet de gewone.

Wat vinden de FOK-Turken van deze uitspraken?

Hebben de Gulen-sympathisanten dit inderdaad verdiend? Wat maakt de Gulen-sympathisanten zoveel erger dan PKK-sympathisanten, die al meer dan 30 jaar relatief veilig in Turkije kunnen leven en nooit zo openlijk zijn bedreigd, terwijl de PKK bewezen burgers en soldaten heeft gedood en voor de beschuldiging van Gulen ontbreekt nog elk spoor van bewijs? Waarom zijn nooit banken, scholen, bedrijven van PKK-sympathisanten gesloten en wel van Gulen-sympathisanten? Dit alles terwijl de PKK nooit heeft verbloemd tegen de staat te vechten en Gulen altijd heeft gezegd dat hij er niets mee te maken heeft.
De PKK is en blijft natuurlijk een marginale flutorganisatie die niet verder komt dan een guerillastrijd. De Gulen beweging is een daadwerkelijk gevaar voor de veiligheid en het voortbestaan van de Staat. Mits de beschuldigingen kloppen natuurlijk. Natuurlijk is het huidige schuldig tenzij onschuldig fout maar dat gegeven verklaart wel de vijandigheid en de roep om de ultieme straf.
pi_164868571
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 14:56 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

http://www.elsevier.nl/bu(...)ster-spreekt-345809/

Klinkt niet als een boodschap van een moslim. Ja misschien van IS-moslims, maar niet de gewone.

Wat vinden de FOK-Turken van deze uitspraken?

Hebben de Gulen-sympathisanten dit inderdaad verdiend? Wat maakt de Gulen-sympathisanten zoveel erger dan PKK-sympathisanten, die al meer dan 30 jaar relatief veilig in Turkije kunnen leven en nooit zo openlijk zijn bedreigd, terwijl de PKK bewezen burgers en soldaten heeft gedood en voor de beschuldiging van Gulen ontbreekt nog elk spoor van bewijs? Waarom zijn nooit banken, scholen, bedrijven van PKK-sympathisanten gesloten en wel van Gulen-sympathisanten? Dit alles terwijl de PKK nooit heeft verbloemd tegen de staat te vechten en Gulen altijd heeft gezegd dat hij er niets mee te maken heeft.
Nu het niet meer lukt om een Gülen vs. Erdoğan-vergelijking te maken (want hé, ook de oppositie staat wat dit betreft achter AKP), maak je er maar Gülen vs. PKK van?

Interessante tactiek, wel.
pi_164868687
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 14:46 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Het heeft kafirs er nooit van weerhouden om samen te werken met munafiqs, dus waarom zou het je verbazen als kemalisten samenwerken met Erdogan, of als een van beiden het weet van de ander maar het toeziet omdat het wel goed uitkomt?
Toe maar, noem de kemalisten en Erdoğanistan maar "munafiqs" en "kafirs". :D.

Wat zei jij zelf nou over smaad en laster?

Oh well.
pi_164869595
eerst afgeven op ISIS met deze post (ISIS dat alles en iedereen dat niet bij hen aansluit als ongelovig verklaart) en ISIS vervolgens plaatst tegenover de "gewone" moslim.

quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 14:56 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

Klinkt niet als een boodschap van een moslim. Ja misschien van IS-moslims, maar niet de gewone.
en dan vervolgens met deze post hele volksstammen ongelovig verklaren net als ISIS, jij klinkt idd niet als een ISIS fanboy maar als een "gewone" moslim.

quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 14:46 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Het heeft kafirs er nooit van weerhouden om samen te werken met munafiqs, dus waarom zou het je verbazen als kemalisten samenwerken met Erdogan, of als een van beiden het weet van de ander maar het toeziet omdat het wel goed uitkomt?
ik neem jou al geruime tijd niet meer serieus met je eeuwige gedraai (welke turk neemt jou wel nog serieus vraag ik me af), maar je hebt weer een nieuw dieptepunt bereikt door binnen 10 minuten twee posts te plaatsen die niet te rijmen zijn met elkaar en dan toch de superieure moslim uit te hangen >:O
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164869763
Turkse consul wil niet met Aboutaleb praten de turkse consul wil niet praten met Ahmet _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164884010

_O_ Ömer Halisdemir _O_

Een naam die Turkije nooit mag vergeten



[ Bericht 4% gewijzigd door ClapClapYourHands op 27-08-2016 12:46:30 ]
pi_164885295
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 16:11 schreef Slayage het volgende:
Turkse consul wil niet met Aboutaleb praten de turkse consul wil niet praten met Ahmet _O-
Baas :D lijkt Erdogan wel :P
pi_164886799
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 10:08 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Baas :D lijkt Erdogan wel :P
ik vraag me wel af wat de exacte aanleiding was, omdat de afspraak al twee weken stond. "ik dacht dat we een kopje thee drinken" klinkt imo niet echt aannemelijk. ik vind wel die brief die hij heeft gezonden aan de rand gemeenten echt niet passend overigens. ook al heeft hij het vanuit zijn redenering ongetwijfeld goed bedoeld.

kent iemand overigens die brief, want ik heb heb hem nergens langs zien komen

[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 27-08-2016 12:55:32 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164886893
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 03:24 schreef ClapClapYourHands het volgende:

_O_ Ömer Halisdemir _O_

Een naam die Turkije nooit mag vergeten

[ afbeelding ]
filmpje bestaat niet meer.

het had die avond mogelijk heel anders gelopen als hij die kogels niet had afgevuurd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164887948
quote:
99s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 11:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

filmpje bestaat niet meer.

het had die avond mogelijk heel anders gelopen als hij die kogels niet had afgevuurd.
Aangepast.

Klopt, wetende dat hij zou sterven heeft hij actie ondernomen. Wetende dat de rest van de coupplegers hem zouden vermoorden schoot hij de verrader Semih Terzi dood en bracht een gigantische slag toe aan de coupplegers.


Ömer Halisdemir _O_
pi_164888087
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 12:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Aangepast.

Klopt, wetende dat hij zou sterven heeft hij actie ondernomen. Wetende dat de rest van de coupplegers hem zouden vermoorden schoot hij de verrader Semih Terzi dood en bracht een gigantische slag toe aan de coupplegers.

[ afbeelding ]
Ömer Halisdemir _O_

diep respect. goed filmpje ook :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164897042
http://www.telegraaf.nl/b(...)se_agente_mag__.html

Het seculiere deel van Turkije is steeds meer aan het verdwijnen.
pi_164897212
Terecht, gewoon met je poten afblijven van de rechten van een ander.
pi_164899726
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 20:29 schreef Wespensteek het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)se_agente_mag__.html

Het seculiere deel van Turkije is steeds meer aan het verdwijnen.
net als het seculiere deel van schotland ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 28 augustus 2016 @ 21:35:27 #94
74056 crew  ToT
pi_164924251
Goh de vakbonden zitten ook al vol Gülenisten? Turkse oppositie: zuiveringen gaan te ver
pi_164928271
quote:
2s.gif Op zondag 28 augustus 2016 21:35 schreef ToT het volgende:
Goh de vakbonden zitten ook al vol Gülenisten? Turkse oppositie: zuiveringen gaan te ver
toen de oppositie vol de zuiveringen aan het steunen waren, hoorde je de media (in dit geval fok) niet en nu de oppositie kritiek levert aan de zuiveringen hoor je de media wel. hypocriet no?

dit sluit naadloos aan bij deze posts van mij zojuist in een andere topic.

mbt tot wat erdo gezegd zou hebben, namelijk dat hij in oorlog zou zijn tegen de koerden.

quote:
2s.gif Op zondag 28 augustus 2016 21:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is een strijd tegen de PKK kip, niet tegen "de koerden". dat de PKK een koerdische organisatie is betekent niet dat dat er een oorlog is tegen "de koerden". zoals ik zei zou dat impliceren dat erdo oorlog voert tegen een grote gedeelte van zijn achterban, ter info ook zijn vrouw is een koerd om maar een voorbeeld te noemen.

daarnaast weet ik dat het voor de gemiddelde nederlander knap lastig om te begrijpen dat niet elke koerd een PKK landverrader is en dat niet elke koerd zit te huilen dat ze onderdrukt worden en dat er genocide wordt gepleegd op hen.

ook kan ik me voorstellen dat de gemiddelde nederlander er met zijn hoofd niet bij kan dat de gemiddelde koerd net als de gemiddelde turk gewoon erdo stemt.

but hey, ik begrijp het dat jouw beperkte kennis van de lokale issues het resultaat is van jaren lang indoctrinatie van media die geen idee hebben waar ze het over hebben en dan kunnen correspondenten misschien in bv turkije wonen, maar dat maakt hen nog steeds geen turkije experts, omdat ze immers nog steeds denken in hokjes als turk/koerd, pro erdo/anti erdo.
quote:
99s.gif Op zondag 28 augustus 2016 22:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

je leest te veel van dit soort koppen waar er wordt gesuggereerd dat erdo dit zou hebben gezegd.

"Erdogan: Turkije meedogenloos in strijd tegen IS en Koerden" (volkskrant)

erdo heeft dit niet gezegd zou dit nooit zeggen.

nederlandse media is 1 grote grap als het erdo en turkije betreft
quote:
99s.gif Op zondag 28 augustus 2016 22:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

is echt om te huilen de nederlands media...

ik heb ff gekeken, op ad / telegraaf / volksrant, die leggen gewoon woorden in de mond van erdo dat hij nooit gezegd heeft, de nos heeft het opeens over dat hij heeft gezegd dat "turkije snel de doodstraf moet invoeren" maar dit niet blijkt uit de beelden wat ze laten zien, dus kan ook net zo goed uit de duim gezogen.

en als ik dan simpelweg de conclusie trek dat de berichtgeving van de nederlandse media om te huilen is omdat er leugens worden verkondigd kan ik het natuurlijk de gemiddelde nederlander niet eens kwalijk nemen dat ze zo slecht geinformeerd zijn en dat ze eigenlijk niet eens weten waar ze het over hebben.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164979088
Schaamteloze crosspost gesignaleerd! :{w

quote:
Zaman Vandaag Vrijheidseditie

Zaman Vandaag is een emancipatiekrant opgericht door Turkse Nederlanders. Vanwege de ontwikkelingen in Turkije worden de journalisten van deze moedige krant bedreigd. Wij vinden dat journalisten nimmer in hun vrijheid mogen worden beknot. En als statement wil de krant een eenmalige Vrijheidseditie uitbrengen en aandacht vragen voor de persvrijheid in Nederland. Steun ons in deze missie en doe mee met onze crowdfundingcampagne!


Zaman Vandaag is een emancipatiekrant opgericht door Turkse Nederlanders, gelieerd aan de sociale beweging Hizmet en de filosofie van de gematigde moslimintellectueel Gülen. Inmiddels is de redactie zeer divers en heeft nog maar 15% van de journalisten en columnisten Turkse roots.

Vanwege de kritische berichtgeving over zorgwekkende ontwikkelingen in Turkije worden de journalisten van deze moedige krant helaas dagelijks bedreigd. Verbaal, maar ook fysiek!

Journalisten mogen nimmer in hun vrijheid worden beknot. Als statement wil de krant een eenmalige Vrijheidseditie uitbrengen. Hiermee vraagt zij aandacht voor persvrijheid in Nederland.

Met het opgehaalde bedrag willen wij naast de Vrijheids(bewaar)editie een “free press dinner” organiseren met journalisten, vrije geesten en uiteraard onze crowd. Tijdens dit event zullen inspirerende sprekers een podium krijgen. We zullen dan de Vrijheidseditie voor het eerst tonen en verspreiden.

Je kunt ons tijdens deze campagne ook steunen door een (proef)abonnement af te nemen. Zaman Vandaag richt zich met name op professionals met interesse in o.a. grote stedenproblematiek, diversiteit, islam in Nederland alsmede op hoogopgeleide Nieuwe Nederlanders en andere vrije geesten.

Doe mee en maak samen met ons de Vrijheidseditie waar!
https://crowdaboutnow.nl/campagnes/zamanvandaag

Tot bij het Free Press Diner, voor diegenen die 250 Euro doneren ^O^
pi_164979280
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 00:21 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik kijk alleen eens naar die lichaamstaal van de eerste foto. hij bekijkt hem nog niet of lijkt dat maar zo?
nietszeggende foto
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164979358
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164979477
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164981688
gulenisten spelen hardball door ouders voor de rechter te slepen

quote:
Islamitische school daagt ouders om Gülen-uitlatingen

De Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) sleept vier ouders voor de rechter om negatieve uitlatingen over de vermeende Gülen-basisschool De Roos. SIOZ eist dat de ouders hier per direct mee stoppen en dat alle beschuldigingen worden gerectificeerd.


Dat blijkt woensdag uit gegevens van de rechtbank in Haarlem.

De stichting heeft onder de naam IBS De Roos scholen in Zaandam en Purmerend. SIOZ wordt er op sociale media van beticht een 'Gülenschool' te zijn, wat de stichting ten stelligste ontkent.

De islamitische onderwijsinstelling eist dat alle WhatsAppgroepen, Facebookgroepen en alle eventuele andere activiteiten op sociale media van de ouders worden opgeheven. Daarnaast wil SIOZ dat de rechter de ouders een dwangsom oplegt.

De zaak dient vrijdag om 13.30 uur in Haarlem.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164981931
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165000706
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165001000
Slechte zaak, alleen de jaknikkers blijven blijkbaar over.
pi_165001010
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 00:19 schreef bluemoon23 het volgende:
Slechte zaak, alleen de jaknikkers blijven blijkbaar over.
om te overleven moet je flexibel zijn
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165001100
80 jaar geleden hadden ze daar een mooi woord voor: Gleichschaltung
pi_165001130
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 00:25 schreef bluemoon23 het volgende:
80 jaar geleden hadden ze daar een mooi woord voor: Gleichschaltung
Gelijkstroom schakelaar?
pi_165001232
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 00:26 schreef john2406 het volgende:
Gelijkstroom schakelaar?
Google maar eens john, en verbaas je over de gelijkenissen met Turkije....
pi_165001325
quote:
Hahahaha
pi_165003460
quote:
  Moderator donderdag 1 september 2016 @ 09:34:37 #112
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_165004319
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_165006617
quote:
Lijst met 'goede en foute Gülenleerlingen' gaat rond in Amsterdam

In Amsterdam doen lijsten met 'Gülenleerlingen' de ronde. Deze worden ook gedeeld met de Turkse overheid, bericht Het Parool. De Amsterdamse gemeenteraad vindt de praktijk onacceptabel en heeft de politie en het OM ingelicht.

De lijsten bevatten namen van Turkse leerlingen op Amsterdamse scholen, waarbij wordt aangegeven wie tot het Gülenkamp behoort en wie aanhanger is van president Recep Erdogan: wie is 'goed' en wie 'fout'.

De gemeente wordt naar eigen zeggen voortdurend benaderd door groepen die lijsten met namen willen doorgeven. Daarbij gaat het ook om lijsten met afwezige leerlingen. De gemeente gaat er niet op in.

Prediker
Het Turkse staatspersbureau publiceerde eerder deze week een lijst met Nederlandse organisaties die banden zouden hebben met de in Turkije omstreden prediker Fethullah Gülen. Het gebeurde op dezelfde dag dat minister Koenders op bezoek was in Ankara om zijn Turkse collega Mevlut Cavusoglu te melden dat Nederland zich grote zorgen maakt over de Turkse inmenging in Nederlandse binnenlandse aangelegenheden

Op de lijst zijn scholen als basisschool De Witte Tulp in Osdorp en het Cosmicus College in Rotterdam terug te vinden. Wat verder opvalt is dat veel regionale (jonge) ondernemersverenigingen uit Nederland voorkomen op de gepubliceerde lijst en dat er ook vermeende kopstukken van de Gülenbeweging in Nederland vermeld worden.

Ontslag
Zeven docenten van de vermeende Gülenschool De Roos in Zaandam hebben inmiddels hun ontslag aangevraagd. De reden is volgens De Telegraaf niet duidelijk. Toch denkt Klaas Hiemstra van School en Veiligheid het vertrek te kunnen verklaren: ,,Kennelijk voelen deze docenten zich onder druk gezet en gecontroleerd; of ze wel trouw zijn aan de Turkse staat. Ze zijn vermoedelijk bang, maar openlijk wordt dat niet gezegd."

Op De Roos in Zaandam zijn inmiddels 120 van de 400 Turkse kinderen vertrokken, omdat ouders toch liever niet willen dat hun kind op een school zit die volgens de 'lijst Erdogan' gelieerd is aan de islamitische geestelijke Gülen.
http://www.ad.nl/amsterda(...)-amsterdam~ac6c549d/
:{
  Moderator donderdag 1 september 2016 @ 11:53:04 #114
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_165006894
bah -O-
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 1 september 2016 @ 12:18:46 #115
262 Re
Kiss & Swallow
pi_165007460
wat een kanker zeg die erdogestappo
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_165007708
Het gaat echt te ver allemaal.
pi_165007759
Erdogan _O_
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 1 september 2016 @ 12:44:57 #118
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165008014
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:39 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

:{
Ik denk dat we op onze beurt dan ook maar een lijst met Erdo-NSB'ers moeten gaan opstellen, just to be safe.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 1 september 2016 @ 12:47:24 #119
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165008075
Haha stasi praktijken dit. _O-
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_165008083
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:44 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik denk dat we op onze beurt dan ook maar een lijst met Erdo-NSB'ers moeten gaan opstellen, just to be safe.
Hier moet wel iets tegen gedaan worden. Weet niet wat maar nu gaat men zelfs minderjarigen labelen...
  donderdag 1 september 2016 @ 12:48:48 #121
262 Re
Kiss & Swallow
pi_165008098
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:47 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hier moet wel iets tegen gedaan worden. Weet niet wat maar nu gaat men zelfs minderjarigen labelen...
het zijn bewezen terroristen dus die moeten dood...
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_165008117
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:47 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hier moet wel iets tegen gedaan worden. Weet niet wat maar nu gaat men zelfs minderjarigen labelen...
Alleen wat?
pi_165008123
quote:
3s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:48 schreef Re het volgende:

[..]

het zijn bewezen terroristen dus die moeten dood...
Voor de staatsgreep had ik nog nooit gehoord van die Gulenbeweging maar ze schijnen dus hele gevaarlijke mensen te zijn :P
  donderdag 1 september 2016 @ 12:50:26 #124
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165008133
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:49 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Alleen wat?
Volgens mij kun je hier niks tegen doen. Je kunt het alleen constateren en veroordelen, maar verder? Duidelijk laten merken dat deze mensen beschermd zullen worden door de Nederlandse staat zolang er geen keihard bewijs is. En dan ook als zodanig optreden?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 1 september 2016 @ 12:50:59 #125
262 Re
Kiss & Swallow
pi_165008143
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:50 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Voor de staatsgreep had ik nog nooit gehoord van die Gulenbeweging maar ze schijnen dus hele gevaarlijke mensen te zijn :P
vooral de kinderen ja, werpen je zo omver als je ff niet kijkt
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_165008150
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:49 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Alleen wat?
Ik heb geen idee. maar dit gaat echt te ver. Er was zelfs al een klas verdwenen van een school naar aanleiding van dat Gulen gedoe. Docenten die ontslag nemen. Mensen die bedreigt worden. Wtf?

En dan nu een lijstje maken met kinderen en dat verspreiden?
pi_165008183
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:50 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Volgens mij kun je hier niks tegen doen. Je kunt het alleen constateren en veroordelen, maar verder? Duidelijk laten merken dat deze mensen beschermd zullen worden door de Nederlandse staat zolang er geen keihard bewijs is. En dan ook als zodanig optreden?
Kun je dit niet zien als haatzaaien?
pi_165008215
Mooi, schoon schip.
  donderdag 1 september 2016 @ 12:54:01 #129
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165008220
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:52 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Kun je dit niet zien als haatzaaien?
Dat is het ook. Maar het is de Turkse overheid die de haat zaait. Hoe wil je daar tegen optreden?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165008227
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:51 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ik heb geen idee. maar dit gaat echt te ver. Er was zelfs al een klas verdwenen van een school naar aanleiding van dat Gulen gedoe. Docenten die ontslag nemen. Mensen die bedreigt worden. Wtf?

En dan nu een lijstje maken met kinderen en dat verspreiden?
naja, misschien wordt ie wel ernstig ziek ofzo.
pi_165008229
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:54 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat is het ook. Maar het is de Turkse overheid die de haat zaait. Hoe wil je daar tegen optreden?
Nou je zou toch ook de mensen die hier die lijsten verspreiden kunnen aanpakken?
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 1 september 2016 @ 12:54:36 #132
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165008232
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:53 schreef xaban06 het volgende:
Mooi, schoon schip.
Dafuq
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  donderdag 1 september 2016 @ 12:55:14 #133
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165008245
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:54 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou je zou toch ook de mensen die hier die lijsten verspreiden kunnen aanpakken?
Moet je ze eerst vinden. Maar het is nu zover verspreid dat het daarvoor al te laat is, ben ik bang.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165008259
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:55 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Moet je ze eerst vinden. Maar het is nu zover verspreid dat het daarvoor al te laat is, ben ik bang.
Je bent wel echt een walgelijk persoon als je kinderen in een nare positie brengt. :{
pi_165008271
quote:
18s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:54 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Dafuq
Sup?
pi_165008276
En dan gaat Rutte naar Erdogan om hem streng toe te spreken hier niet te stoken en dan gewoon schijt er aan hebben ...
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 1 september 2016 @ 12:56:55 #137
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165008280
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:56 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Sup?
Verklaar je nader. Jij vindt kinderen als fout of goed bestempelen schoon schip maken?
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_165008288
En die domme Turken trappen er allemaal in :{
pi_165008360
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:56 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Verklaar je nader. Jij vindt kinderen als fout of goed bestempelen schoon schip maken?
Indirect een terroristische organisatie steunen is op ieder leeftijd fout.
pi_165008414
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:00 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Indirect een terroristische organisatie steunen is op ieder leeftijd fout.
Zullen we dan ook maar schoon schip maken met diegenen die het Turkse staatsterrorisme steunen?
pi_165008419
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:03 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Geen idee, zou kunnen. Je bent wel emotioneel zeg :D
Nah je bent echt wel een idioot als je lijsten met kinderen gaat verspreiden...
pi_165008453
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:03 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Zullen we dan ook maar schoon schip maken met diegenen die het Turkse staatsterrorisme steunen?
Doe je best, ver zal je niet komen.
pi_165008485
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:03 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nah je bent echt wel een idioot als je lijsten met kinderen gaat verspreiden...
Ze kunnen er ook voor kiezen om naar een andere school te gaan, een school waar geen terroristische organisatie achter zit.
pi_165008522
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:07 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ze kunnen er ook voor kiezen om naar een andere school te gaan, een school waar geen terroristische organisatie achter zit.
Wat is eigenlijk het doel van de lijst? Die mensen isoleren? Weten waar je de ruiten kapot kunt gooien?
  donderdag 1 september 2016 @ 13:10:50 #145
262 Re
Kiss & Swallow
pi_165008562
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:07 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ze kunnen er ook voor kiezen om naar een andere school te gaan, een school waar geen terroristische organisatie achter zit.
en hoe zie je een knulletje van 6 op een erdoganschool of zo? ik zie liever jullie erdogangestappo opkankeren naar Turkije :*
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_165008564
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:08 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Wat is eigenlijk het doel van de lijst? Die mensen isoleren? Weten waar je de ruiten kapot kunt gooien?
Geen idee, ik heb het lijstje niet gemaakt. Sowieso vind ik het maar een vaag verhaal, wie kan zo een lijst bekend maken behalve de instelling zelf?
pi_165008580
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:10 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Geen idee, ik heb het lijstje niet gemaakt. Sowieso vind ik het maar een vaag verhaal, wie kan zo een lijst bekend maken behalve de instelling zelf?
Geen idee? Maar net vond je het nog een schoonmaak toch? Dus wat is nou het nut van die info?
  donderdag 1 september 2016 @ 13:50:41 #148
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165009611
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:05 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Doe je best, ver zal je niet komen.
Ongeveer net zo ver als de Turken die nu op jacht gaan naar de Gulen aanhangers, vermoed ik.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165011388
:') :') :')

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165011404
quote:
3s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:18 schreef Re het volgende:
wat een kanker zeg die erdogestappo
O~)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165011416
quote:
3s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:48 schreef Re het volgende:

[..]

het zijn bewezen terroristen dus die moeten dood...
jij weet!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165011451
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:56 schreef Yasmin23 het volgende:
En dan gaat Rutte naar Erdogan om hem streng toe te spreken hier niet te stoken en dan gewoon schijt er aan hebben ...
erdo heeft schijt aan wie dan ook. muv zijn electoraat uiteraard :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165011472
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:57 schreef Yasmin23 het volgende:
En die domme Turken trappen er allemaal in :{
begin jij nou ook al met je "domme turken"...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165011510
arabthomness twitterde op donderdag 01-09-2016 om 15:08:15 #Syria: #FSA rebels have captured Zughrah, al-Kulliyah and Tal Aghbar alongside the Turkish border from #Daesh militants reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165011782
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 15:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

begin jij nou ook al met je "domme turken"...
Die Turken die hier intrappen zijn die domme Turken ja :P
  donderdag 1 september 2016 @ 15:34:45 #156
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_165011975
OMG, het is jaren 30 all over in Turkije. Erdogan heeft de geschiedenisboekjes bestudeerd en wat interessante voorbeelden gevonden. Ik denk dat de Gulenisten straks in heropvoedingskampen terecht komen om weer 'ware' Turken te worden. De Alevieten en Koerden zijn waarschijnlijk de volgende.

En al die halve apen hier met hun monobrow juichen dit nog toe ook.

Aha; de CIA zit achter Gulen! Bovendien is hij ook gelinkt aan de PKK:

http://www.hurriyetdailyn(...)103419&NewsCatID=341

Nog een kwestie van tijd voor de zionisten achter Gulen blijken te zitten.

[ Bericht 44% gewijzigd door EdvandeBerg op 01-09-2016 15:43:41 ]
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_165031018
overal in de Nederlands media was te lezen dat de CHP (de grootste oppositie partij in het turkse parlement) vond dat de zuiveringen "te ver" gingen.

nu zegt de CHP het volgende CHP calls on EU to open Chapters 23 and 24 to strengthen justice impartiality

zou dit ook noemenswaardig nieuws zijn voor de nederlandse media of is iets pas noemenswaardig als het past binnen de frame: "dictator erdogan"?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 15:54:54 #158
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_165037588
http://www.telegraaf.nl/b(...)ren_ontslagen__.html

ruimt lekker op met zo een reorganisatie
als je niet op erdogan stemt dan krijg je ontslag
quote:
Met al eerder aangekondigde ontslagen zijn nu in totaal bijna 130.000 ambtenaren aan de kant gezet.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 2 september 2016 @ 15:56:04 #159
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_165037611
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 00:19 schreef bluemoon23 het volgende:
Slechte zaak, alleen de jaknikkers blijven blijkbaar over.
klopt en de rest krijgt ontslag of komt voor het doodschiet team
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_165051974
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:11 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Geen idee? Maar net vond je het nog een schoonmaak toch? Dus wat is nou het nut van die info?
quote:
Amsterdamse Gülen-lijst bestaat niet

Misverstand De ‘Gülen-lijst’ die deze week in Amsterdam circuleerde, bevat namen van leerlingen die van school wisselden om redenen van veiligheid.


Politici spraken er de afgelopen dagen schande van. In Amsterdam zou een lijst circuleren met ruim honderd ‘Gülen-leerlingen’. Kinderen zouden hiermee speelbal zijn geworden van Turkse spanningen, riepen politici. Maar na twee dagen lijkt alle ophef gebaseerd op een misverstand.

Het gerucht ontstaat woensdagavond, als politici van D66 een bezoek brengen aan bestuurders van scholen die zijn gelieerd aan de Gülen-beweging. Omdat deze beweging door Turkije verantwoordelijk wordt gehouden voor de mislukte couppoging, halen veel Turks-Nederlandse ouders hun kinderen van Gülen-scholen af. De scholen vertellen tijdens het gesprek dat dit met de nodige druk gepaard zou gaan: er gaat zelfs een lijst rond met namen van Gülen-leerlingen.

De volgende morgen trekt D66-gemeenteraadslid Jan Paternotte in de Amsterdamse gemeenteraad aan de bel over de lijst. Het Parool pikt het nieuws op. „Lijsten met Gülenleerlingen” worden gedeeld met de Turkse overheid, aldus de krant. Het leidt twee dagen lang tot afkeurende reacties van politici. „Ouders voelen zich geïntimideerd door de Turkse overheid en de gemeenschap hier”, stelt Simone Kukenheim, wethouder Onderwijs in Amsterdam.

Maar waarom is de lijst eigenlijk opgesteld? Dat is het werk van de commissie Veilig naar School, een groep Turks-Nederlandse ouders die hun kinderen van Gülen-scholen willen afhalen. „Deze ouders kunnen zich niet vinden in de ideologie van de Gülen-beweging én vrezen voor de veiligheid van hun kinderen, omdat gebouwen van Gülen mikpunt zijn van vernielingen”, zegt Sukran Ince, een juriste die bemiddelt tussen ouders en de gemeente bij het herplaatsen van kinderen. „Omdat wij door zóveel ouders zijn benaderd met de vraag hoe zij hun kind van school konden halen, hebben wij besloten een lijst te maken. Die is verstuurd naar de gemeente, school en leerplicht, om een overzicht te geven van welke kinderen willen overstappen.”

Burgemeester Eberhard van der Laan bevestigde donderdagavond dat de enige lijst die de gemeente kent, een lijst betreft van kinderen die juist van school áf willen. Geen ‘Gülen-leerlingen’ dus.

Dat geeft gemeenteraadslid Jan Paternotte, die over de vermeende lijsten begon, inmiddels ook toe. Toch neemt hij zijn eerdere uitlatingen niet terug. Er staan ook kinderen tegen hun zin op die lijst, heeft Paternotte via via gehoord, al heeft hij die kinderen of hun ouders niet zelf gesproken.

Volgens Sukran Ince zijn de meeste kinderen die op de lijst stonden inmiddels ondergebracht op een nieuwe school.
De Gulen scholen waren dus willens en wetens aan het liegen.

En Jan Paternotte.... via via gehoord, de ouders of de leerlingen niet gesproken, maar toch de uitlatingen niet terugnemen :r
pi_165052573
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 07:29 schreef xaban06 het volgende:

[..]

[..]

De Gulen scholen waren dus willens en wetens aan het liegen.

En Jan Paternotte.... via via gehoord, de ouders of de leerlingen niet gesproken, maar toch de uitlatingen niet terugnemen :r
Nou das goed nieuws dan :)

Alsnog is het hele Gulengedoe een beetje vreemd maar er is tenminste niet zo'n smerige lijst gemaakt als eerder gedacht is. :P
pi_165052602
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:27 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou das goed nieuws dan :)

Alsnog is het hele Gulengedoe een beetje vreemd maar er is tenminste niet zo'n smerige lijst gemaakt als eerder gedacht is. :P
Wat bedoel je daarmee?
pi_165052615
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:30 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Wat bedoel je daarmee?
Nou de haat die er zo ontstaat en de heksenjacht in Turkije. En hier in Nederland dan bedreigingen en ruiten door gooien. Kinderen van scholen halen.
pi_165052675
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:32 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou de haat die er zo ontstaat en de heksenjacht in Turkije. En hier in Nederland dan bedreigingen en ruiten door gooien. Kinderen van scholen halen.
Dat je dat vreemd vind is wel opmerkelijk.

Er is een couppoging geweest, met als gevolg honderden doden en duizenden gewonden. Parlement is gebombardeerd, er is geschoten op mensen. Maar dat er haat ontstaan is vind jij vreemd, ok.
pi_165052686
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:37 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Dat je dat vreemd vind is wel opmerkelijk.

Er is een couppoging geweest, met als gevolg honderden doden en duizenden gewonden. Parlement is gebombardeerd, er is geschoten op mensen. Maar dat er haat ontstaan is vind jij vreemd, ok.
Ja is er bewijs voor dat het die Gulen beweging is dan?
pi_165052707
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:38 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja is er bewijs voor dat het die Gulen beweging is dan?
Ja. Tenminste, wanneer vind jij iets bewijs? Moet Gulen in het openbaar letterlijk zeggen "ja ik was het"?
pi_165052718
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:40 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ja. Tenminste, wanneer vind jij iets bewijs? Moet Gulen in het openbaar letterlijk zeggen "ja ik was het"?
Das toch niet een antwoord :P
pi_165052794
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:41 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Das toch niet een antwoord :P
Ok, nee. Dit wel een goede antwoord?
pi_165052812
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:46 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ok, nee. Dit wel een goede antwoord?
Ik vraag of ze bewijs hebben dat deze beweging er achter zat. En dan geef jij een twijfelend antwoord. Dus ze hebben geen overtuigend bewijs?
pi_165053501
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:47 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ik vraag of ze bewijs hebben dat deze beweging er achter zat. En dan geef jij een twijfelend antwoord. Dus ze hebben geen overtuigend bewijs?
Ja, eigenlijk wel. De meeste officieren die betrokken waren bij de coup hadden een Gulen geschiedenis. Bovendien werden een groot aantal militaire scholen gerund door Gulen aanhangers en werden niet-Gulenisten weggepest op die scholen. Dan heb je ook nog dat de andere ambtenaars werk die over werd genomen door Gulenisten, mede dankzij Erdogan. Dus Gulen was sowieso een gevaar voor de staat, omdat hij te veel macht had. En er zijn sterke aanwijzing dat hij achter de coup zat.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  zaterdag 3 september 2016 @ 10:48:44 #171
262 Re
Kiss & Swallow
pi_165053536
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 10:45 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, eigenlijk wel. De meeste officieren die betrokken waren bij de coup hadden een Gulen geschiedenis. Bovendien werden een groot aantal militaire scholen gerund door Gulen aanhangers en werden niet-Gulenisten weggepest op die scholen. Dan heb je ook nog dat de andere ambtenaars werk die over werd genomen door Gulenisten, mede dankzij Erdogan. Dus Gulen was sowieso een gevaar voor de staat, omdat hij te veel macht had. En er zijn sterke aanwijzing dat hij achter de coup zat.
en je denkt dat die invloed niet een beetje erg overdreven wordt neergezet, om Erdodolf wat sterker in het zadel te zetten...
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_165053773
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 09:47 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ik vraag of ze bewijs hebben dat deze beweging er achter zat. En dan geef jij een twijfelend antwoord. Dus ze hebben geen overtuigend bewijs?
Ik gaf toch echt antwoord door Ja te zeggen. Niks geen twijfel, maar ik wilde je voor zijn door gelijk te vragen wanneer jij iets overtuigend bewijs vind.

Ja, Yasmin, er is bewijs. Gulen zat achter de couppoging.

Vind je de ontstane haat nog steeds vreemd?
pi_165053795
quote:
3s.gif Op zaterdag 3 september 2016 10:48 schreef Re het volgende:

[..]

en je denkt dat die invloed niet een beetje erg overdreven wordt neergezet, om Erdodolf wat sterker in het zadel te zetten...
Natuurlijk, maar hij is ook een politici. Maar hij werkt in ieder geval Turkije naar voren en zet Turkije neer als een zelfstandig land, die zichzelf kan ontwikkelen zonder westers bemoeizucht in tegenstelling tot afgelopen 50 jaren.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zaterdag 3 september 2016 @ 11:09:31 #174
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165053808
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:07 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ik gaf toch echt antwoord door Ja te zeggen. Niks geen twijfel, maar ik wilde je voor zijn door gelijk te vragen wanneer jij iets overtuigend bewijs vind.

Ja, Yasmin, er is bewijs. Gulen zat achter de couppoging.

Vind je de ontstane haat nog steeds vreemd?
Gek dat er nog steeds geen hard bewijs is dan, je zou verwachten dat dat direct wereldkundig gemaakt zou worden.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_165053812
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:07 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ik gaf toch echt antwoord door Ja te zeggen. Niks geen twijfel, maar ik wilde je voor zijn door gelijk te vragen wanneer jij iets overtuigend bewijs vind.

Ja, Yasmin, er is bewijs. Gulen zat achter de couppoging.

Vind je de ontstane haat nog steeds vreemd?
Jij vindt het misschien bewijs ja maar geloof dat de meeste Turkse Erdogan Aanhangers niet echt subjectief nieuws te zien krijgen. En buiten of er wel of geen bewijs is. Ik zou het wel fijn vinden als deze heksenjacht niet in Nederland plaats vindt.
pi_165054257
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:09 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Jij vindt het misschien bewijs ja maar geloof dat de meeste Turkse Erdogan Aanhangers niet echt subjectief nieuws te zien krijgen. En buiten of er wel of geen bewijs is. Ik zou het wel fijn vinden als deze heksenjacht niet in Nederland plaats vindt.
Hoe weet jij nou wat voor nieuws de Turken lezen? Heb je dat van het ANP geleerd?

Oh en je bedoelt objectief gok ik.
pi_165054328
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:09 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Jij vindt het misschien bewijs ja maar geloof dat de meeste Turkse Erdogan Aanhangers niet echt subjectief nieuws te zien krijgen. En buiten of er wel of geen bewijs is. Ik zou het wel fijn vinden als deze heksenjacht niet in Nederland plaats vindt.
Als je het toch niet wilt geloven of als het je überhaupt niet uitmaakt of er bewijs is, waarom vraag je het dan :')
pi_165054443
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:44 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Als je het toch niet wilt geloven of als het je überhaupt niet uitmaakt of er bewijs is, waarom vraag je het dan :')
Omdat je zo stellig zei dat ze er achter zitten :p

[ Bericht 0% gewijzigd door bitterbal op 03-09-2016 11:58:45 ]
pi_165054446
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:41 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Hoe weet jij nou wat voor nieuws de Turken lezen? Heb je dat van het ANP geleerd?

Oh en je bedoelt objectief gok ik.
Dat woord bedoel ik idd :P
  zaterdag 3 september 2016 @ 11:54:04 #180
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_165054486
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:41 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Hoe weet jij nou wat voor nieuws de Turken lezen? Heb je dat van het ANP geleerd?

Oh en je bedoelt objectief gok ik.
turlken lezen wat Erdogan wil dat ze lezen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_165054616
http://www.telegraaf.nl/b(...)e_Gulenschool__.html

quote:
Het gaat om Sükran Ince, een Turks-Nederlandse juriste van begin 30 die zich bij de laatste parlementsverkiezingen in Turkije kandidaat stelde namens Erdogans AK-partij. Dat meldt De Volkskrant.
Het wordt tijd voor een grondig onderzoek naar deze kwestie en als daar bewijs uitkomt van buitenlandse bemoeienis door de Turkse regering moeten er straffen volgen voor deze vrouw en sancties voor Turkije.
pi_165054630
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

turlken lezen wat Erdogan wil dat ze lezen
en als de turlken dat niet doen komt de doodschietteam!!!
pi_165055055
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 12:08 schreef zarGon het volgende:

[..]

en als de turlken dat niet doen komt de doodschietteam!!!


[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2016 12:43:20 ]
pi_165055874
quote:
9s.gif Op zaterdag 3 september 2016 12:42 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
_O-
pi_165056105
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 11:09 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

ik geloof dat de meeste Turkse Erdogan Aanhangers niet echt objectief nieuws te zien krijgen.
waar baseer jij deze mening op?

daarnaast welke medium zou volgens jou objectief nieuws te melden hebben mbt dit onderwerp?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165056237
e: verkeerd topic :')

[ Bericht 65% gewijzigd door ClapClapYourHands op 03-09-2016 14:16:01 ]
pi_165056409
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 13:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

waar baseer jij deze mening op?

daarnaast welke medium zou volgens jou objectief nieuws te melden hebben mbt dit onderwerp?
Ja ja Erdogan staat er idd om bekend dat die absoluut niet aan propaganda doet. :D Het is echt een hele eerlijke man die het land schoon veegt van al die smerige terroristen :P
pi_165056449
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:15 schreef Yasmin23 het volgende:

Ja ja Erdogan staat er idd om bekend dat die absoluut niet aan propaganda doet.
Wat is het probleem dan? Of bedoel je het sarcastisch, dan hebben we wat bronnen nodig voor deze uitspraken. Als het algemeen bekend zou zijn is dat zo geregeld.
pi_165056481
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:17 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Wat is het probleem dan? Of bedoel je het sarcastisch, dan hebben we wat bronnen nodig voor deze uitspraken. Als het algemeen bekend zou zijn is dat zo geregeld.
Natuurlijk bedoel ik dat sarcastisch :P

Maar dat schiet niet op met die discussie. Zo gaat het al de hele tijd op Fok. Erdoganaanhangers vinden het een toffe peer. Nou prima.
pi_165056622
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:15 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja ja Erdogan staat er idd om bekend dat die absoluut niet aan propaganda doet. :D Het is echt een hele eerlijke man die het land schoon veegt van al die smerige terroristen :P
je kan je mening dus niet staven en antwoord geven op mijn vragen. helder ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165056653
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:19 schreef Yasmin23 het volgende:

Erdoganaanhangers vinden het een toffe peer. Nou prima.
niet prima kennelijk ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165056657
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:19 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Natuurlijk bedoel ik dat sarcastisch :P

Maar dat schiet niet op met die discussie. Zo gaat het al de hele tijd op Fok. Erdoganaanhangers vinden het een toffe peer. Nou prima.
Nee maar jij zegt dat Erdogan veel propaganda maakt. Nu ben ik er wel benieuwd naar. Misschien kan jij als verlichte, beschaafde Westerling aan mij (de barbaarse Turk) vertellen waar ik allemaal in trap.
pi_165056675
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Nee maar jij zegt dat Erdogan veel propaganda maakt. Nu ben ik er wel benieuwd naar. Misschien kan jij als verlichte, beschaafde Westerling aan mij (de barbaarse Turk) vertellen waar ik allemaal in trap.
over framing gesproken :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165056700
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Nee maar jij zegt dat Erdogan veel propaganda maakt. Nu ben ik er wel benieuwd naar. Misschien kan jij als verlichte, beschaafde Westerling aan mij (de barbaarse Turk) vertellen waar ik allemaal in trap.
Heb je helemaal niet barbaars genoemd? Maar als jij echt oprecht gelooft dat Erdogan echt een eerlijke man is dan moet je dat doen toch? Boeit mij verder niks namelijk. Hoop alleen dat deze hele Gulenoorlog hier niet verder uit de hand loopt.
pi_165056731
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:28 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Heb je helemaal niet barbaars genoemd? Maar als jij echt oprecht gelooft dat Erdogan echt een eerlijke man is dan moet je dat doen toch? Boeit mij verder niks namelijk. Hoop alleen dat deze hele Gulenoorlog hier niet verder uit de hand loopt.
Heb je me zo genoemd? Nee, maar zo komt het wel over. Jij komt hier even vertellen wie er allemaal propaganda maakt, wie er allemaal liegt en bedriegt, wat er allemaal aan de hand is en wij Turken lullen maar een end weg om de grote leider te ondersteunen.
pi_165056735
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:28 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hoop alleen dat deze hele Gulenoorlog hier niet verder uit de hand loopt.
eens
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165056749
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Heb je me zo genoemd? Nee, maar zo komt het wel over. Jij komt hier even vertellen wie er allemaal propaganda maakt, wie er allemaal liegt en bedriegt, wat er allemaal aan de hand is en wij Turken lullen maar een end weg om de grote leider te ondersteunen.
Nou het gedrag wat de laatste weken hebben gezien levert genoeg vragen op toch? Maar volgens mij heb ik je beledigt door te zeggen dat Erdogan niet helemaal eerlijk is? :P
pi_165056791
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:30 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou het gedrag wat de laatste weken hebben gezien levert genoeg vragen op toch? Maar volgens mij heb ik je beledigt door te zeggen dat Erdogan niet helemaal eerlijk is? :P
Vragen? Prima, maar veel mensen komen hier met bepaalde meningen als feiten aanzetten. Veel mensen die zich totaal niet hebben ingelezen in de situatie en die nooit de Turkse politiek hebben gevolgd, mensen die denken dat Gülen op 15 juli 2016 is geboren.
pi_165056822
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Vragen? Prima, maar veel mensen komen hier met bepaalde meningen als feiten aanzetten. Veel mensen die zich totaal niet hebben ingelezen in de situatie en die nooit de Turkse politiek hebben gevolgd, mensen die denken dat Gülen op 15 juli 2016 is geboren.
Nou eerder in het topic werd gezegd dat er bewijs is dat deze Gulenbeweging achter de staatsgreep zit. En daar schijnt bewijs voor te zijn?

Wat natuurlijk ook zo is dat als niet Turk zoals ik je echt heel weinig begrijpt van wat er nu gebeurt. En als niet Turk heb je hier ook helemaal geen zin in.
pi_165056887
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:33 schreef Yasmin23 het volgende:

Nou eerder in het topic werd gezegd dat er bewijs is dat deze Gulenbeweging achter de staatsgreep zit. En daar schijnt bewijs voor te zijn?
De vele verschillende verklaringen van generaals en officieren die de coup hebben uitgevoerd. Het feit dat ze Hulusi Akar (Chief of the general staff, hoogste van het hoogste binnen het leger) hebben ontvoerd en hebben gepoogd hem met Fetullah Gulen te laten spreken.

Als je verwacht dat je foto's kan vinden vna Fetullah Gulen in een tank kan je nog lang wachten.
pi_165056895
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:37 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

De vele verschillende verklaringen van generaals en officieren die de coup hebben uitgevoerd. Het feit dat ze Hulusi Akar (Chief of the general staff, hoogste van het hoogste binnen het leger) hebben ontvoerd en hebben gepoogd hem met Fetullah Gulen te laten spreken.

Als je verwacht dat je foto's kan vinden vna Fetullah Gulen in een tank kan je nog lang wachten.
_O-

Dan pas ben ik overtuigd :P

Maar stel wat je zegt is waar. Vindt je al die ontslagen dan niet beetje ver gaan?
pi_165056958
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:38 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

_O-

Dan pas ben ik overtuigd :P

Maar stel wat je zegt is waar. Vindt je al die ontslagen dan niet beetje ver gaan?
Nee. We hebben het over rechters, politieagenten, soldaten etc. Dit zijn mensen die met valsbewijs mensen kunnen opsluiten of zelfs vermoorden en hun eigen sporen kunnen opruimen. Dat is het juist het hele probleem, de Gulenbeweging heeft de halve top van het leger de gevangenis in laten flikkeren nadat ze met vals bewijs aan kwamen zetten. Mensen beticht van het plegen van een coup om maar plek te kunnen maken voor leden van hun eigen beweging.

De Gulenbeweging zit door de hele overheid heen, van docenten (Zorgen voor nieuwe aanwas voor de beweging) tot het leger (Uiteindelijk de macht grijpen via een coup).

De boel moet flink opgeschoond worden.
pi_165056983
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:41 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Nee. We hebben het over rechters, politieagenten, soldaten etc. Dit zijn mensen die met valsbewijs mensen kunnen opsluiten of zelfs vermoorden en hun eigen sporen kunnen opruimen. Dat is het juist het hele probleem, de Gulenbeweging heeft de halve top van het leger de gevangenis in laten flikkeren nadat ze met vals bewijs aan kwamen zetten. Mensen beticht van het plegen van een coup om maar plek te kunnen maken voor leden van hun eigen beweging.

De Gulenbeweging zit door de hele overheid heen, van docenten (Zorgen voor nieuwe aanwas voor de beweging) tot het leger (Uiteindelijk de macht grijpen via een coup).

De boel moet flink opgeschoond worden.
Nou dat doet die zeker. Academici zijn ook niet meer te vertrouwen nu blijkbaar :P Mensen die niet meer op reis mogen. Mensen in het buitenland die worden verzocht terug te komen. Hier ontstaat een heksenjacht.

Het gaat allemaal wat ver hoor :P
pi_165057040
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:43 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Nou dat doet die zeker. Academici zijn ook niet meer te vertrouwen nu blijkbaar :P Mensen die niet meer op reis mogen. Mensen in het buitenland die worden verzocht terug te komen. Hier ontstaat een heksenjacht.

Het gaat allemaal wat ver hoor :P
Bepaalde mensen mogen niet meer op reis omdat Europa en Amerika die mensen niet uitleveren als men daar om vraagt. Er zijn tig mensen in Europa die op de avond van de coup actief waren (dus ook echt gevochten hebben) en die niet uitgeleverd worden door Europa.
pi_165057052
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Bepaalde mensen mogen niet meer op reis omdat Europa en Amerika die mensen niet uitleveren als men daar om vraagt. Er zijn tig mensen in Europa die op de avond van de coup actief waren (dus ook echt gevochten hebben) en die niet uitgeleverd worden door Europa.
Die berichten heb ik dus nog nergens gezien?
pi_165057063
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:47 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Die berichten heb ik dus nog nergens gezien?
http://www.rtlnieuws.nl/b(...)te-turkse-militairen
Die zitten nog in Griekenland en krijgen waarschijnlijk asiel ofzo. (het schijnt dat er een aantal ook uit Griekenland gevlucht zijn)
pi_165057071
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

http://www.rtlnieuws.nl/b(...)te-turkse-militairen
Die zitten nog in Griekenland en krijgen waarschijnlijk asiel ofzo.
Oh die ja. Maar dat was al in het begin. Maar bedoelde academici die in het buitenland werken en werd verzocht terug te komen.
pi_165057078
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:49 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Oh die ja. Maar dat was al in het begin. Maar bedoelde academici die in het buitenland werken en werd verzocht terug te komen.
Genoeg academici die leden aan het werven zijn voor de organisatie :Y
pi_165057128
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Genoeg academici die leden aan het werven zijn voor de organisatie :Y
En het doel van de organisatie is dus Erdogan omver werpen en de macht overnemen. Waar staan ze voor?
pi_165057158
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:53 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

En het doel van de organisatie is dus Erdogan omver werpen en de macht overnemen. Waar staan ze voor?
Ze staan voor Fetullah Gulen, hij noemt zichzelf nog net geen profeet maar naar de buitenwereld tonen ze zich als de meeste tolerante moslims, scoort makkelijk bij het Westen.
pi_165057170
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:55 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ze staan voor Fetullah Gulen, hij noemt zichzelf nog net geen profeet maar naar de buitenwereld tonen ze zich als de meeste tolerante moslims, scoort makkelijk bij het Westen.
Ja maar wat willen ze echt dan?
pi_165057201
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:55 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja maar wat willen ze echt dan?
De macht grijpen natuurlijk, anders ga je geen coup plegen. Gulen wilde gewoon Turkije z'n eigen proxy maken. Misschien dat hij een leuke deal met de Amerikanen heeft kunnen sluiten :s)

Misschien dat de Amerikanen nog hopen dat hij wat kan flikken en houden ze hem nog lekker zelf.
pi_165057216
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:57 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

De macht grijpen natuurlijk, anders ga je geen coup plegen. Gulen wilde gewoon Turkije z'n eigen proxy maken. Misschien dat hij een leuke deal met de Amerikanen heeft kunnen sluiten :s)

Misschien dat de Amerikanen nog hopen dat hij wat kan flikken en houden ze hem nog lekker zelf.
Ja dat begreep ik al. Maar waar staan ze voor. Zijn het strenge moslims of seculier?
pi_165057265
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:58 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja dat begreep ik al. Maar waar staan ze voor. Zijn het strenge moslims of seculier?
Gulen gebruikt de islam om mensen te ronselen en aan zich te binden, hoe seculier dat is mag je zelf weten.

Naar de buitenwereld tonen ze zich seculier, zo gaf hij opdracht aan soldaten die in rang stegen op zichtbare plekken flessen met alcohol neer te leggen, dan maak je een goede beurt bij seculieren :Y
pi_165058038
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:55 schreef Yasmin23 het volgende:
Ja maar wat willen ze echt dan?
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:57 schreef ClapClapYourHands het volgende:
De macht grijpen natuurlijk, anders ga je geen coup plegen. Gulen wilde gewoon Turkije z'n eigen proxy maken.
En Erdogan wil niet de absolute macht grijpen ? word toch eens wakker kerel.
Het is gewoon een ordinaire machtsstrijd tussen 2 oude gefrustreerde mannetjes, niet meer en niet minder.
Erdogan wil er zijn eigen proxy van maken, hij is al bezig om de macht en de bevoegdheden van de president (hijzelf dus) flink te verruimen.

Ik heb nog geen steekhoudend argument gehoord dat Turkije er slechter van wordt als Gulen aan de macht was gekomen in plaats van Erdogan.
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Bepaalde mensen mogen niet meer op reis omdat Europa en Amerika die mensen niet uitleveren als men daar om vraagt.
Er zijn tig mensen in Europa die op de avond van de coup actief waren
(dus ook echt gevochten hebben) en die niet uitgeleverd worden door Europa.
Nee logisch dat de Europese landen en de VS die niet gaan uitleveren, bewijs dat ze betrokken waren bij de coup, behalve dat ze gelieerd waren aan Gulen is er namelijk ook niet
pi_165058121
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:06 schreef bluemoon23 het volgende:
En Erdogan wil niet de absolute macht grijpen ? word toch eens wakker kerel.
Het is gewoon een ordinaire machtsstrijd tussen 2 oude gefrustreerde mannetjes, niet meer en niet minder.
Erdogan wil er zijn eigen proxy van maken, hij is al bezig om de macht en de bevoegdheden van de president (hijzelf dus) flink te verruimen.

Ik heb nog geen steekhoudend argument gehoord dat Turkije er slechter van wordt als Gulen aan de macht was gekomen in plaats van Erdogan.
De AKP heeft al 15 jaar 50% van de zetels in het Turkse parlement, klets niet :s)

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:06 schreef bluemoon23 het volgende:
Nee logisch dat de Europese landen en de VS die niet gaan uitleveren, bewijs dat ze betrokken waren bij de coup, behalve dat ze gelieerd waren aan Gulen is er namelijk ook niet
_O-

We hebben het over soldaten die actief hebben meegevochten tijdens de coup, again, klets niet.
pi_165058330
Zodra een leider start met opschoonacties en daarbij een groot deel van het volk weet te hersenspoelen, wordt het in mijn ogen eng en gevaarlijk.
Het volk zit straks in een ijzeren greep. Al die erdogan aanhangers wanen zich nu aan de goede kant en veilg. Totdat de repressie zich tot in alle vezels van het dagelijkse leven is doorgedrongen. Wie is wie, wie is wel/niet te vertrouwen. En ineens worden ook mensen verdacht en opgepakt die echt geen terrorist zijn, maar ook gewoon normale mensen die onbewust iets gezegd/gedaan hebben wat niet wordt gewaardeerd.

Na verloop van tijd zullen ook erdogan aanhangers op hun woorden en gedrag moeten letten en wat eerst zo mooi en geweldig leek, wordt een leven in angst en onvrijheid, achterdocht, verdeeldheid, haat. Dit zal Turkije enorm veel ellende gaan bezorgen.

Alleen..... Zoals de geschiedenis voortdurend laat zien, het volk gaat er vol overtuiging en met open ogen in. Wat mensen ook zeggen of doen. Geen enkel argument of feit komt aan. Men is 100% overtuigt dat deze weg de juiste is.
Ik ben verbijsterd hoe snel en makkelijk het gaat. Blijkbaar moet eerst alles kapot om weer tot bezinning te komen.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_165058380
Is er inmiddels al 1 autochtone Nederlander om door de woorden van de Erdofielen?

Je zou denken dat de Erdofielen in Nederland in ieder geval kritisch kunnen nadenken over wat er werkelijk in Turkije gebeurt. Kijk, de Turken in Turkije zien 24/7 Erdoganda, maar de Turken hier kunnen af en toe ook nieuws uit de rest van de wereld zien. Desondanks zijn het haast fanatiekere activisten dan de Erdofielen in Turkije.

Even wat zaken op een rij:

• PKK is een wereldwijd erkende terreurorganisatie, de Gulen-beweging is een groep mensen die tolerantie, opleiding en dialoog predikt en wereldwijd wordt gezien als een van de meest tolerante moslimgroeperingen. Behalve in Turkije natuurlijk. Wat ziet Turkije wel wat de wereld niet ziet?

• Als het zo een gevaarlijke groep zou zijn geweest, hadden ze dan niet beter ingegrepen toen ze nog met een paar 100.000 man actief waren binnen scholen, leger, legislatie en politie in plaats van op hun zwakste punt toen de meerderheid al was ontslagen of overgeplaatst?

• De PKK is een gewapende terreurorganisatie die inmiddels meer dan 40.000 doden op zijn geweten heeft, maar de PKK-sympathisanten hebben nog geen tiende meegemaakt wat de Gulen-sympathisanten nu meemaken. Bij de eerste groep zijn in die 30+ jaar nog nooit scholen, winkels, ziekenhuizen, banken, etc gesloten of overgenomen. Wat maakt het dat de tweede groep mensen zo veel gevaarlijker is dan PKK aanhangers?

• Toen de PKK op zijn zwakst was riep de AKP dat er een wapenstilstand was en heeft een zogenaamd vredesproces gestart. Waarom zou een partij dat doen met een terreurorganisatie die al bijna de bodem had bereikt?

• Meer dan 300 mensen zijn gedood in de mijnramp van Soma, maar geen enkele minister trad af en Erdogan noemde het risico van het vak. Er was bezuinigd op de veiligheidskamers die elke mijn zou moeten hebben. Wat vinden jullie hiervan?

• Erdogan wist via zijn zwager (wtf?) dat er een 'coup' zou komen. Eerst om 16:00, toen om 21:00 en toen weer op een ander moment. Make up your mind. Wie is die zwager en wat vinden jullie van dit gegeven?

• Tijdens het telefoongesprek in het eerste uur van de 'coup' wist Erdogan de daders te benoemen, namelijk Gulenisten, terwijl verder niets in die richting wees. Je zou eerder iets verwachten als 'We zoeken uit wie de daders zijn en zullen ze voor het gerecht brengen'. En toch wist hij de daders vrijwel direct te benoemen, en dat voor iemand die het nieuws van zijn zwager vernam. Doet dat geen alarmbellen rinkelen?

• Erdogan en vooral zijn schoonzoon zaten goed te grinniken bij de persvoorlichting nadat de 'coup' was neergeslagen. Waarom?

• Erdogan noemde de 'coup' een geschenk van God. Waarom?

• De officieren claimden zelf eerst kemalistische seculieren te zijn en na wat Turkse ondervraging en bijbehorende verbouwing van gezichten waren het opeens Gulenisten. Hoe kan dat?

• Voor de 'coup' is meerdere keren door andere partijen het voorstel ingediend om te onderzoeken wie de parallelle staat is en wie nou daadwerkelijk achter de tapes van de corruptieschandalen zaten, zaken waarvan de Gulenbeweging is beschuldigd door Erdogan, maar telkens verworpen door de AKP. Waarom?

• Tijdens een verkiezing van een paar jaar terug zijn op 14 plaatsen tegelijk trafo's uitgevallen. Volgens de minister door katten die daarin zijn gesprongen. Uiteraard precies op de momenten dat er tellingen waren. Wat vinden jullie hiervan?

• Tijdens die zelfde verkiezing zijn uit een dorp met 200 inwoners 400 stemmen gekomen. Vinden jullie dat niet raar?

• Door Gulen is opgeroepen om internationaal onderzoek te laten doen naar de 'coup', maar hierop is niet gereageerd door Erdogan en zijn AKP. Waarom?

• Bilal, de zoon van Erdogan, wordt weer verdacht van corruptie, maar nu in Italie. Waarom is hij dat land ontvlucht als hij niets te verbergen heeft?

• Een minister bespotte de Koran en is daarna gepromoveerd tot directe raadgever van Erdogan. Vind ik raar in een land die een regering heeft die claimt islamitisch te zijn. Wat vinden jullie?

• Vrijwel iedere misdaad die de afgelopen 30 is gepleegd wordt nu in de schoenen van de Gulenbeweging geschoven. Van de moord op Ozal en Yazicioglu, terwijl beide groot liefhebbers van de Gulenbeweging waren, tot aanrijdingen met koeien. Is dat niet wat bizar?

• Sinds de grootste corruptieschandalen die het land kende, zijn er 24/7 nieuwsberichten de deur uitgestuurd die de Gulenbeweging aansprakelijk stelden. Iedereen die dat niet deed is opgepakt of hanteert nu autocensuur omdat ze zien dat Erdogan zelfs zo ver wil gaan dat hij met gemak honderden mensen opoffert om zijn doel te kunnen bereiken. Klopt het dat sinds de corruptieschandalen veelvuldig deze beweging in een kwaad daglicht is gezet?

• Op elke gebeurtenis die de AKP en Erdogan in een kwaad daglicht zou kunnen zetten, is er een mediaverbod opgelegd. Waarom?

Zo kan ik er nog wel meer noemen, maar waarom worden deze zaken die wel in het Westen worden bediscussieerd, niet in Turkije bediscussieerd? Voor de niet-kenners, er is elke avond wel een discussieprogramma op weet ik hoeveel zenders waarin het over politiek gaat.

Waarom is er niet 1 journalist die deze vragen durft te stellen?

Als er ook maar 1 Turk is die mij voor al deze punten per punt een toelichting kan geven, dan sluit ik me aan bij het Erdokamp.

[ Bericht 3% gewijzigd door KirmiziBeyaz op 03-09-2016 16:46:44 ]
pi_165058599
Zijn er eigenlijk Turken die niet tot een of andere beweging horen? Die gewoon onafhankelijk denken en proberen een enigszins objectieve mening te hebben?
Dus.... Niet erdoğanist, geen gülenist, geen PKK-aanhanger, geen Kemalist?
Sinds wanneer zijn Turken alleen maar kuddedieren geworden die zich volledig laten indoctrineren door een of andere leiders van een beweging?
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_165058627
Ik vraag me ook echt af wat die Erdoğanisten vinden van dat krankzinnige paleis van hem in Ankara en van die miljarden die door zijn kinderen uit Turkije gesluisd zijn...
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_165058632
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:12 schreef ClapClapYourHands het volgende:
De AKP heeft al 15 jaar 50% van de zetels in het Turkse parlement, klets niet :s)
Je moet zelf niet kletsen.
In juni waren er verkiezingen waarbij de AKP 40% van de stemmen kreeg, toen lukte het niet om een coalitie te vormen.
Daarom kwamen er in November nieuwe verkiezingen, waarbij de AKP iets van 49% van de stemmen kreeg.
Maar die 49% is wel goed voor 316 van de 550 zetels, een absolute meerderheid dus.
Dat die verkiezingen in November niet al te democratisch verliepen wekt natuurlijk geen verbazing......
http://nos.nl/artikel/206(...)kse-stembusgang.html
Vanzelfsprekend zijn alle ministers in het kabinet van de AKP partij. :Y
quote:
We hebben het over soldaten die actief hebben meegevochten tijdens de coup, again, klets niet.
Die soldaten in Griekenland die daar in die heli aankwamen bedoel je ?
Wat voor bewijs is er dat ze meegevochten hebben in die "coup" ?
Heeft die heli meegedaan, en is die met registratie en al gespot tijdens de gevechten ?
Is er hard bewijs dat die officieren zijn gespot tijdens gevechten ?
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:41 schreef Injetta het volgende:
Zijn er eigenlijk Turken die niet tot een of andere beweging horen? Die gewoon onafhankelijk denken en proberen een enigszins objectieve mening te hebben?
Die zullen er vast wel zijn, maar die zijn steeds banger om hun mening te geven.
pi_165058685
quote:
hoeveel weken extra gaat zaman vandaag met de binnen geharkte ¤9.932 van voornamelijk naive nederlanders zijn kop boven water houden? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165058749
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:28 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

Als er ook maar 1 Turk is die mij voor al deze punten per punt een toelichting kan geven, dan sluit ik me aan bij het Erdokamp.
jouw messias geeft jou geen toestemming om je aan te sluiten bij het Erdokamp, dus houd met het doen alsof jij als overtuigd sekte lid enig inbreng hebt omtrent welk kamp je staat.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165058819
De basis is toch nog steeds dat mensen alleen schuldig zijn aan de daden die ze hebben gepleegd, zelfs al steunden ze Gullen en als blijkt dat Gullen achter de coup zit dan zijn mensen nog onschuldig die niets wisten van de plannen van de coup en niet actief aan de coup hebben meegewerkt.

Er is dus geen enkele reden om achter de zuiveringen van Erdogan te staan en er is ook geen reden achter de coup te staan, beide is fout.
pi_165059950
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoeveel weken extra gaat zaman vandaag met de binnen geharkte ¤9.932 van voornamelijk naive nederlanders zijn kop boven water houden? :P
Oh kampt zaman met geld problemen? Wat extra verkeer richting hun server(s) met als gevolg een gepeperde rekening kan er dus wel bij :P
pi_165060065
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:45 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Oh kampt zaman met geld problemen? Wat extra verkeer richting hun server(s) met als gevolg een gepeperde rekening kan er dus wel bij :P
haha heb je dat gemist dan? zaman belgie/frankrijk al over de kop omdat, ik vermoed trukse sponsors niet meer komen opdagen. omdat ze niet geassocieerd willen worden met een terreur organisatie en zaman vandaag is aan het kwakkelen en probeert door oa crowfunding door de vrije media kaart te spelen geld af te troggelen van nederlanders, die geen flauw idee hebben waar ze hun geld naar overboeken :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165060332
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:28 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Is er inmiddels al 1 autochtone Nederlander om door de woorden van de Erdofielen?
Ik wel, ik was altijd vrij mild over ze maar het lijken allemaal volstrekte idioten te zijn die zelf nadenken nog niet uitgevonden hebben.
pi_165060590
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:00 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Ik wel, ik was altijd vrij mild over ze maar het lijken allemaal volstrekte idioten te zijn die zelf nadenken nog niet uitgevonden hebben.
Sterkte :o
pi_165060680
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:07 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Sterkte :o
Er staat bewijs genoeg in deze topic reeks en dan heb je nog die dwazen die hun kinderen jarenlang naar een school sturen die ineens niet goed genoeg meer is. Er zit gewoon geen enkele logica in hun keuze, dezelfde school die goed was is nu heel erg fout omdat Erdogan het zegt.
pi_165060724
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:10 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Er staat bewijs genoeg in deze topic reeks en dan heb je nog die dwazen die hun kinderen jarenlang naar een school sturen die ineens niet goed genoeg meer is. Er zit gewoon geen enkele logica in hun keuze, dezelfde school die goed was is nu heel erg fout omdat Erdogan het zegt.
Ja ik snap er ook niet zo veel van maar als niet Turks persoon ervaar je dit natuurlijk heel anders. En wij zijn ook helemaal niet zo trots als de Turken.
pi_165060896
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:12 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja ik snap er ook niet zo veel van maar als niet Turks persoon ervaar je dit natuurlijk heel anders. En wij zijn ook helemaal niet zo trots als de Turken.
Vrij vreemd inderdaad dat mensen er trots op zijn terwijl je er vrij weinig aan kunt doen dat je Turk bent, het is geen eigen prestatie of zo.
pi_165060919
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:19 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Vrij vreemd inderdaad dat mensen er trots op zijn terwijl je er vrij weinig aan kunt doen dat je Turk bent, het is geen eigen prestatie of zo.
Ja ben ik met je eens. weet niet waarom dat zo is. Maar vond de reactie na de staatsgreep wel indrukwekkend.
pi_165061159
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:45 schreef xaban06 het volgende:
Oh kampt zaman met geld problemen? Wat extra verkeer richting hun server(s) met als gevolg een gepeperde rekening kan er dus wel bij :P
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:50 schreef Slayage het volgende:
haha heb je dat gemist dan? zaman belgie/frankrijk al over de kop omdat, ik vermoed trukse sponsors niet meer komen opdagen. omdat ze niet geassocieerd willen worden met een terreur organisatie en zaman vandaag is aan het kwakkelen en probeert door oa crowfunding door de vrije media kaart te spelen geld af te troggelen van nederlanders, die geen flauw idee hebben waar ze hun geld naar overboeken :D
Ja doe maar, juich het maar toe dat de persvrijheid wordt afgebroken.
Stelletje halve zolen :6
pi_165061736
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:31 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

[..]

Ja doe maar, juich het maar toe dat de persvrijheid wordt afgebroken.
Stelletje halve zolen :6
zaman is een tool van het gulen netwerk (feit) en heeft daarom imo ook helemaal niks te maken met persvrijheid :6
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165061774
Dat is jou mening :6
pi_165061883
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:57 schreef bluemoon23 het volgende:
Dat is jou mening :6
tweede helft van mijn zin wel. eerste helft is een feit :6
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165061929
Zal best dat ze gelieerd zijn aan Gulen, daarom mogen ze nog wel nieuws uitbrengen.
Dat noemen ze persvrijheid.

Ondersteun je dat niet ?
Verhuis dan lekker naar Turkije :W
pi_165062139
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 19:03 schreef bluemoon23 het volgende:
Zal best dat ze gelieerd zijn aan Gulen, daarom mogen ze nog wel nieuws uitbrengen.
Dat noemen ze persvrijheid.

Ondersteun je dat niet ?
Verhuis dan lekker naar Turkije :W
als je een tool bent van een specifiek netwerk, dat al jaren in oorlog is met de turkse staat heb je niks te maken met persvrijheid, maar dan ben je gewoon een tool om het publiek te beinvloeden om dat doel te bereiken. een ander woord daarvoor is propaganda, iets waar Erdo media van wordt beticht en waar simpele zielen als jij over huilen weet je nog? huilen over Erdo media, maar Gulen media toejuichen gaat niet samen :*

700ste ga terug naar je eigen land post van dit topic overigens :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165065342
Al jaren in oorlog is overdreven.
Tot 2013 waren Erdogan en Gulen nog maatjes, maar nadat Gulen kritiek had op het hardhandige optreden van de politie bij de demonstraties bekoelden de relaties.
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 19:10 schreef Slayage het volgende:
700ste ga terug naar je eigen land post van dit topic overigens :')
Dat komt ook omdat je een beetje hardleers bent.
pi_165065496
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:56 schreef bluemoon23 het volgende:
Al jaren in oorlog is overdreven.
Tot 2013 waren Erdogan en Gulen nog maatjes, maar nadat Gulen kritiek had op het hardhandige optreden van de politie bij de demonstraties bekoelden de relaties.
we zitten in 2016 dus reken maar uit schoonheid. volgens is dat meer dan 1 jaren en dan hebben we het automatisch over jaren :*

quote:
Dat komt ook omdat je een beetje hardleers bent.
:')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165065806
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:56 schreef bluemoon23 het volgende:
Al jaren in oorlog is overdreven.
Tot 2013 waren Erdogan en Gulen nog maatjes, maar nadat Gulen kritiek had op het hardhandige optreden van de politie bij de demonstraties bekoelden de relaties.

[..]

Dat komt ook omdat je een beetje hardleers bent.
:')

Google anders even op Zaman + Gezi plaatjes. Zaman stond naast de regering, tegen de gezizekalilar. Pas nadat er fittie was tussen Erdo/Gulen draaiden ze 180 om.
pi_165065822
Jij hebt vast betere info ?
Erogan en Gulen waren gewoon maatjes tot aan 2013, daarna was Erdogan hem blijkbaar niet meer nodig voor zijn drang naar de absolute macht.
pi_165065898
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:15 schreef bluemoon23 het volgende:
Jij hebt vast betere info ?
Erogan en Gulen waren gewoon maatjes tot aan 2013, daarna was Erdogan hem blijkbaar niet meer nodig voor zijn drang naar de absolute macht.
Bingo!
pi_165074643
_O- _O- _O-

quote:
Geen lijst met Gülen-leerlingen, zegt Van der Laan

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam zegt dat het verhaal over het bestaan van een lijst of van lijsten met Gülen-kinderen die naar de Turkse regering worden opgestuurd, op een misverstand berust.


De vergissing is volgens hem bij de D66-fractie in de Amsterdamse raad ontstaan, zei hij tegen AT5. D66'ers kregen bij een bezoek aan een school een 'lijst' te zien waarop namen van kinderen zouden staan die een vermeende Gülen-school bezoeken. De ouders van kinderen op die school voelden zich door het bestaan van die lijst bedreigd en onder druk gezet om kinderen van school te halen.
Geen Gülen-kinderen

Volgens Van der Laan is het document waarover de ophef gaat geen lijst, maar een brief die op 18 augustus door ouders is opgesteld voor de Amsterdamse wethouder van Onderwijs Simone Kukenheim. Daarin vragen ouders de wethouder of zij een andere school voor hun kinderen wil zoeken, omdat zij niet willen dat hun kinderen op een school zitten die bekendstaat als een Gülen-school.

"Dat is de lijst", zei Van der Laan. "Dat is juist het tegenovergestelde. Dat zijn geen Gülen-kinderen, maar kinderen van ouders die zich willen distantiëren van Gülen."
Communicatie

Gistermorgen vroeg D66-fractieleider Jan Paternotte wethouder Kukenheim of zij wist van lijsten waarop kinderen tot Gülen-leerlingen worden bestempeld en die naar de Turkse regering worden opgestuurd.

Het antwoord van Kukenheim daarop luidde: "Wij weten dat die lijsten doorgaan. Dat geven wij ook gewoon door aan de driehoek, daar wordt het ook besproken." 's Middags ontkende Van der Laan dat het bestaan van een dergelijke lijst of lijsten bij het gemeentebestuur, de politie of het Openbaar Ministerie bekend is.

Van der Laan wijt het verschil in de antwoorden die de wethouder en hijzelf gaven aan het gebrek aan tijd om er onderling over te spreken. De Amsterdamse raad krijgt maandag schriftelijk uitleg over de gang van zaken rond de brief.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165074656
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:20 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja ben ik met je eens. weet niet waarom dat zo is. Maar vond de reactie na de staatsgreep wel indrukwekkend.
Misschien meer een statement dat ze in ieder geval geen Nederlander zijn.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_165074687
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2016 10:11 schreef SlugGuts het volgende:

[..]

Misschien meer een statement dat ze in ieder geval geen Nederlander zijn.
Hmm ja bedoelde eigenlijk de reactie in Turkije zelf. Maar klopt, hier zag je eigenlijk het zelfde ja.
  zondag 4 september 2016 @ 11:27:03 #247
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_165076002
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:15 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Ja ja Erdogan staat er idd om bekend dat die absoluut niet aan propaganda doet. :D Het is echt een hele eerlijke man die het land schoon veegt van al die smerige terroristen :P
Die Turken zullen nog wat gaan meemaken, die Erdogan wordt erger dan Mugabe , Poetin of Assad

De TURKEN ZITTEN IN DE VAL
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_165076108
Erdo: "Handover Gulen LAN"

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 4 september 2016 @ 12:20:53 #249
262 Re
Kiss & Swallow
pi_165077031
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:55 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ze staan voor Fetullah Gulen, hij noemt zichzelf nog net geen profeet maar naar de buitenwereld tonen ze zich als de meeste tolerante moslims, scoort makkelijk bij het Westen.
blatante bullshit, ik ken academischie die zo atheistisch als de neten zijn en of niet meer mogen reizen of verzocht zijn terug te keren.
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  zondag 4 september 2016 @ 12:43:11 #250
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165077545
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2016 12:20 schreef Re het volgende:

[..]

blatante bullshit, ik ken academischie die zo atheistisch als de neten zijn en of niet meer mogen reizen of verzocht zijn terug te keren.
Wie jij wel of niet kent doet er niet toe. Of jij denkt dat mensen niet kunnen liegen of je bent naïef.
  zondag 4 september 2016 @ 13:09:16 #251
262 Re
Kiss & Swallow
pi_165078210
quote:
7s.gif Op zondag 4 september 2016 12:43 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Wie jij wel of niet kent doet er niet toe. Of jij denkt dat mensen niet kunnen liegen of je bent naïef.
:') erdodolf houdt gewoon niet van slimme mensen. ik weet genoeg over hoe ziek jullie maatschappij is, aan alle kanten.
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  zondag 4 september 2016 @ 13:15:46 #252
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165078366
quote:
3s.gif Op zondag 4 september 2016 13:09 schreef Re het volgende:

[..]

:') erdodolf houdt gewoon niet van slimme mensen. ik weet genoeg over hoe ziek jullie maatschappij is, aan alle kanten.
Oké doei.
pi_165079983
Wat een contrast. Aan de ene kant een listige berekenende rat die religie als middel gebruikt om zijn machtshonger te stillen, en aan de andere kant naïeve en diepgelovige mensen. Dat zulke mooie mensen zich voor het karretje van zo'n akelig figuur laten spannen is onvoorstelbaar tragisch en bedroevend...
pi_165080202
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2016 14:22 schreef Bilge het volgende:
Wat een contrast. Aan de ene kant een listige berekenende rat die religie als middel gebruikt om zijn machtshonger te stillen, en aan de andere kant naïeve en diepgelovige mensen. Dat zulke mooie mensen zich voor het karretje van zo'n akelig figuur laten spannen is onvoorstelbaar tragisch en bedroevend...
Zijn atheïstische niet-naïeve mensen geen mooie mensen ?
pi_165080226
Het probleem met het conservatieve deel van de Turkse samenleving onbewust mooi samengevat door Bilge.

Zo lang iemand iets religieus roept rennen ze er achteraan, alle twijfels weg. De AKP weet dit ook.
pi_165080410
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2016 14:32 schreef Kosmoproleet het volgende:

[..]

Zijn atheïstische niet-naïeve mensen geen mooie mensen ?
Een ezel is een dier, maar niet elke dier is een ezel.
Een naïeve, diepgelovige is m.i. een mooi mens, maar dit betekent niet dat elk mooi mens per se een naïeve diepgelovige moet zijn.

Simpele logica.

quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2016 14:33 schreef Kosmoproleet het volgende:
Het probleem met het conservatieve deel van de Turkse samenleving onbewust mooi samengevat door Bilge.

Zo lang iemand iets religieus roept rennen ze er achteraan, alle twijfels weg. De AKP weet dit ook.
Stel: een autochtone Nederlander zoekt een tweedehands auto. Hij kan kiezen tussen de auto van een deftig gezin uit Staphorst of de auto van een jongeman uit de achterbuurten van Den Haag. Welke neiging zal de koper hebben?

Vooroordelen, ook over religie en cultuur, zijn niet enkel voorbehouden aan Turken maar menselijk.
pi_165081125
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2016 14:43 schreef Bilge het volgende:

[..]

Een ezel is een dier, maar niet elke dier is een ezel.
Een naïeve, diepgelovige is m.i. een mooi mens, maar dit betekent niet dat elk mooi mens per se een naïeve diepgelovige moet zijn.

Simpele logica.

[..]

Stel: een autochtone Nederlander zoekt een tweedehands auto. Hij kan kiezen tussen de auto van een deftig gezin uit Staphorst of de auto van een jongeman uit de achterbuurten van Den Haag. Welke neiging zal de koper hebben?

Vooroordelen, ook over religie en cultuur, zijn niet enkel voorbehouden aan Turken maar menselijk.
Ik wijs er enkel op dat deze vooroordelen worden uitgebuit door mensen die religie gebruiken om hun macht uit te breiden, zoals je zelf ook de Gülen-beweging noemt. Maar ze zijn niet de enige.
pi_165081274
En los ervan vind ik het jammer dat de "mooiheid" van mensen door een grote groep wordt afgemeten aan dingen als religiositeit, persoonlijke voorkeuren, seksuele moraal, etc.

Dingen die in mijn ogen niks zeggen over of iemand een mooi mens is. Ik zie mooiheid in compassie, medeleven, moed, behulpzaamheid.

Maar een deel denkt dat je niet mooi kan zijn als je niet religieus bent, of minstens de schijn tegen hebt, of in t beste geval dat diepgelovige mensen de schijn mee hebben. Dit wordt gewoon gebruikt door mensen. Zie de "bakara, makara" gate van Egemen Bağış.


Verder heb je gelijk, veel naïeve lieve mensen trappen erin.
pi_165081790
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2016 15:09 schreef Kosmoproleet het volgende:

[..]

Ik wijs er enkel op dat deze vooroordelen worden uitgebuit door mensen die religie gebruiken om hun macht uit te breiden, zoals je zelf ook de Gülen-beweging noemt. Maar ze zijn niet de enige.
Ok, dan zitten we op 1 lijn.

quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2016 15:14 schreef Kosmoproleet het volgende:
En los ervan vind ik het jammer dat de "mooiheid" van mensen door een grote groep wordt afgemeten aan dingen als religiositeit, persoonlijke voorkeuren, seksuele moraal, etc.

Dingen die in mijn ogen niks zeggen over of iemand een mooi mens is. Ik zie mooiheid in compassie, medeleven, moed, behulpzaamheid.

Maar een deel denkt dat je niet mooi kan zijn als je niet religieus bent, of minstens de schijn tegen hebt, of in t beste geval dat diepgelovige mensen de schijn mee hebben. Dit wordt gewoon gebruikt door mensen. Zie de "bakara, makara" gate van Egemen Bağış.
Je trekt weer te vroeg conclusies, maar ik laat het hierbij omdat we offtopic gaan.
quote:
Verder heb je gelijk, veel naïeve lieve mensen trappen erin.
Ik heb altijd gelijk, het duurt alleen even voordat anderen dit inzien. ;(
pi_165082811
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2016 14:22 schreef Bilge het volgende:
Wat een contrast. Aan de ene kant een listige berekenende rat die religie als middel gebruikt om zijn machtshonger te stillen, en aan de andere kant naïeve en diepgelovige mensen. Dat zulke mooie mensen zich voor het karretje van zo'n akelig figuur laten spannen is onvoorstelbaar tragisch en bedroevend...
Het mooie van die tekst van jou is, dat je die ook probleemloos onder een filmpje van Erdogan kan plaatsen ;)
pi_165094166
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2016 16:21 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Het mooie van die tekst van jou is, dat je die ook probleemloos onder een filmpje van Erdogan kan plaatsen ;)
Scherp opgemerkt. Maar ik ben het er niet mee eens. Gülen is een 'imam' wiens preken vrijwel uitsluitend gebaseerd zijn op zijn interpretatie van Islamitische bronnen. In Erdogans toespraken en partijprogramma komt de Islam slechts her en der voor en vaak ook symbolisch. Hij voert geen religieus geïnspireerd beleid. Dat belooft hij de kiezer ook niet. Leiders van andere Islamitische landen adviseert hij zelfs om een seculier beleid te voeren. Zijn beleid is eerder pragmatisch en nationalistisch.

Dit artikel omschrijft Erdogans karakter voortreffelijk.
pi_165094396
De opstand van het Turkse volk tegen de staatsgreep dient als voorbeeld/ motivatie voor Brazilianen die in opstand komen tegen de ambtelijke/ juridische staatsgreep jegens Dilma Rousseff:



pauloteixeira13 twitterde op zaterdag 16-07-2016 om 03:05:12 Povo vai às ruas na Turquia pra reverter a tentativa de golpe. Bom exemplo a ser seguido no Brasil! #ForaTemer reageer retweet
sibamachado13 twitterde op zondag 17-07-2016 om 17:08:42 Turquia:O Povo RECHAÇOU a tentativa de golpe!Te prepara Temer! reageer retweet
profsosa13 twitterde op maandag 18-07-2016 om 22:59:43 Na Turquia quando os golpistas querem dar um golpe, eles tomam a TV, aqui as TVs promovem o golpe e o transmitem ao vivo. Eis a diferença. reageer retweet
  maandag 5 september 2016 @ 00:55:47 #263
19194 Oversight
◢◤
pi_165096872
quote:
3s.gif Op zondag 4 september 2016 13:09 schreef Re het volgende:

[..]

:') erdodolf houdt gewoon niet van slimme mensen. ik weet genoeg over hoe ziek jullie maatschappij is, aan alle kanten.
:') Obaamaa gaat erdodolf helpen met het vervolgen van de coup plegers.

:|W Wat wel raar is omdat de US een vrij grote rol had door op het moment supreme naar buiten te brengen dat Edodolf op weg was naar Duitsland om daar asiel aan te vragen.

Stratfor twitterde op vrijdag 15-07-2016 om 23:32:36 #Turkey Erdogan in airplane, refused landing at #Istanbul, now trying to seek asylum in Germany, US defense officials say, @MSNBC reageer retweet
_O- Erdo speelt het spel geniaal, dit is een klassieker uit de CIA boekjes.
◢◤
pi_165096991
quote:
17s.gif Op zondag 4 september 2016 22:32 schreef Bilge het volgende:
De opstand van het Turkse volk tegen de staatsgreep dient als voorbeeld/ motivatie voor Brazilianen die in opstand komen tegen de ambtelijke/ juridische staatsgreep jegens Dilma Rousseff:

Als het een door Rousseff geregisseerde staatsgreep zou zijn zoals in Turkije, dan was dat inderdaad ook een optie geweest.
pi_165099421
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2016 22:24 schreef Bilge het volgende:

Dit artikel omschrijft Erdogans karakter voortreffelijk.
welcome to demokrasi. zeker een goed stuk, dat erdo en zijn beleid goed beschrijft door je jaren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165099915
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 01:19 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Als het een door Rousseff geregisseerde staatsgreep zou zijn zoals in Turkije, dan was dat inderdaad ook een optie geweest.
_O-.
pi_165100471
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165100971
Het twitteraccount arm_van_ankara is gehackt en de persoonlijke berichten zijn gelekt. Wat blijkt? Gülenisten blijken zelf achter dit account te zitten. Voor degenen die dit account niet kennen: de gluiperige ratten deden net alsof ze namens Ankara op Gülenistenjacht waren, en creëerden zo het beeld dat Turkije zich met Nederlandse aangelegenheden bemoeit. Zie: https://twitter.com/arm_van_Ankara
pi_165101177
Nederlandse media trapten er uiteraard in:
U geeft ze aan, wij doen de rest

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_165101516
http://www.nu.nl/binnenla(...)kse-gemeenschap.html

quote:
Arrestatie in Rotterdam om spanningen Turkse gemeenschap

Voor het eerst is iemand opgepakt met betrekking tot de spanningen in de Turkse gemeenschap. Dat gebeurde maandagochtend in Rotterdam. De arrestant wordt verdacht van opruiing, belediging, bedreiging, haatzaaien en vernieling. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

Volgens de politie is de arrestant een 42-jarige Rotterdammer. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

De onrust in de Turkse gemeenschap houdt verband met de couppoging in Turkije en de grimmige sfeer die is ontstaan tussen aanhangers van president Recep Tayyip Erdogan en aanhangers van spiritueel leider Fethullah Gülen. Erdogan verwijt Gülen achter de coup te zitten. De politie wil niet zeggen tot welke groep de verdachte behoort.

Aangiften
Een speciaal politieteam onderzoekt de aangiften en meldingen die in Rotterdam zijn gedaan na de couppoging. Er zijn inmiddels ruim tachtig aangiften bekend.

In de Rotterdamse regio lijken meer meldingen te zijn gedaan dan in andere regio's. De spanningen binnen de Turkse gemeenschap liepen er hoog op, leidden tot bedreigingen, intimidatie en vernielingen en daarmee een breed gevoelde onveiligheid.

Boycot
Sinds de mislukte staatsgreep zijn in heel Nederland ongeveer 175 aangiften gedaan. ''Er speelt vanalles in de Turkse gemeenschap en dat leidt tot spanning. Zo houden ouders bijvoorbeeld kinderen van school en worden er bedrijven geboycot", vertelt Peter Slort. Hij is bij de politie verantwoordelijk voor de landelijke aanpak van deze spanningen.

''Het is in Nederland nog niet tot enorme ordeverstoringen gekomen", zegt hij. ''Er zijn wel een paar schermutselingen geweest."

De meerderheid van de aangiften wordt gedaan voor bedreigingen en beledigingen die via sociale media worden geuit. ''Het blijkt voorlopig bij bedreigingen te blijven. Ze worden in weinig gevallen uitgevoerd."
"De politie wil niet zeggen tot welke groep de verdachte behoort."

No worries, er is maar een partij die van de opruiing, belediging, bedreiging, haatzaaien en vernieling is :s)

quote:
De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.
Daar kun je op wachten. Erdofielen zijn meestal te achterlijk voor woorden en laten zich maar al te graag gebruiken voor provocatie vanuit het land van Erdogan.
pi_165101679
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 12:15 schreef Bilge het volgende:
Het twitteraccount arm_van_ankara is gehackt en de persoonlijke berichten zijn gelekt. Wat blijkt? Gülenisten blijken zelf achter dit account te zitten. Voor degenen die dit account niet kennen: de gluiperige ratten deden net alsof ze namens Ankara op Gülenistenjacht waren, en creëerden zo het beeld dat Turkije zich met Nederlandse aangelegenheden bemoeit. Zie: https://twitter.com/arm_van_Ankara
_O- _O- _O-

ik vond het al een raar iets, alleen al door de nederlandse taal te kiezen en "lange arm van ankara" te gebruiken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165102035
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 12:15 schreef Bilge het volgende:
Het twitteraccount arm_van_ankara is gehackt en de persoonlijke berichten zijn gelekt. Wat blijkt? Gülenisten blijken zelf achter dit account te zitten. Voor degenen die dit account niet kennen: de gluiperige ratten deden net alsof ze namens Ankara op Gülenistenjacht waren, en creëerden zo het beeld dat Turkije zich met Nederlandse aangelegenheden bemoeit. Zie: https://twitter.com/arm_van_Ankara
lolz

_O-.
pi_165102516
Typerend dat weer alleen Erdofielen in dit toneelstukje trappen. De enigen die zo trots en dom zijn om hun account openlijk de lange arm van Ankara te noemen zijn Erdofielen. Het is nogal een belediging aan het intellect van de gemiddelde Gulen sympathisant. Maar he, alle middelen zijn geheiligd om deze mensen in een kwaad daglicht te zetten natuurlijk.

Vooral de tekst bij een screenshot was hilarisch: "Ik weet niet wat jullie hebben geschreven, maar jullie hebben FETO gebruikt om het geloofwaardiger te maken" (in het turks), om in een latere tweet een keurige vertaling te geven van een gesprek tussen tweeters.

Next :W
pi_165103163
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2016 13:27 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Typerend dat weer alleen Erdofielen in dit toneelstukje trappen. De enigen die zo trots en dom zijn om hun account openlijk de lange arm van Ankara te noemen zijn Erdofielen. Het is nogal een belediging aan het intellect van de gemiddelde Gulen sympathisant. Maar he, alle middelen zijn geheiligd om deze mensen in een kwaad daglicht te zetten natuurlijk.
:D.

O+.

:W.
pi_165103346








[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-09-2016 14:09:48 ]
pi_165103376


pi_165103502
Maar, als ik KirmiziBeyaz goed begrijp, is het zo gegaan:
- Erdofielen maken Twitter-account Arm_van_Ankara aan.
- Dat account uit zich pro-regering uit, en jaagt op Gülenisten.
- Krijgt media-aandacht.
- Vervolgens 'hacken' de Erdofielen dat account.
- Ze posten neppe/gefabriceerde screenshots.
- Gülenisten komen negatief in beeld, Erdofielen bereiken doel.
- De rest van de Erdofielen trapt er met open ogen in.

Want, ja, zo listig zijn die "trotse en domme" Erdofielen.

Dat bewijst het verleden anders wel: Gülen en zijn beweging is transparant, Erdo is geheimzinnig en tactisch. Jahaa!
pi_165103711
En, echt, de intellectuelen van Gülen zien als enige dat het een toneelstukje is, terwijl de Erdofielen, de Grijze Wolven en de Ataturkisten (lekker strooien met termen) en zelfs de Koerden er allemaal met ogen open intrappen...

Maakt verder ook niet uit dat er op de Yenikapı-meeting niet alleen AKP, maar ook CHP en MHP aanwezig waren. Zijn allemaal Erdofielen.
  maandag 5 september 2016 @ 14:50:13 #280
262 Re
Kiss & Swallow
pi_165103990
ja leuk dat turks maar we zitten op een nederlands forum }:|
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_165104178
quote:
6s.gif Op maandag 5 september 2016 14:50 schreef Re het volgende:
ja leuk dat turks maar we zitten op een nederlands forum }:|
jamaar, jamaar
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165123825
Opiniestuk van de verstoten Erdofiel van GL:

http://www.volkskrant.nl/(...)-verstoten~a4370924/

Prachtige reacties ook onder het artikel. Korte samenvatting: behalve de Erdofielen gelooft nog steeds geen hond in de de georkestreerde coup van Erdogan. :s)
pi_165124086
Turkije schorst duizenden leerkrachten

quote:
De Turkse premier Binali Yildirim heeft de schorsing van duizenden leerkrachten aangekondigd in het zuidoosten van het land wegens veronderstelde steun aan de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK. "Naar schatting 14.000 leerkrachten zijn op de een of andere manier betrokken bij terreur", zei Yildirim volgens het aan de regering gelinkte persbureau Anadolu gisteravond met het oog op de PKK in de Koerdische grootstad Diyarbakir.
Leerkrachten onder verdenking werden geschorst. "Er is voor hen in het nieuwe schooljaar geen plaats meer", zei Yildirim. Het schooljaar begint in Turkije op 19 september.

Yildirim bedreigde de veronderstelde PKK-sympathisanten nog met bijkomende maatregelen. Ze zullen net zo behandeld worden als de aanhangers van de beweging van de in de VS verblijvende prediker Fethullah Gülen. Turkije acht Gülen voor de couppoging van 15 juli verantwoordelijk. Sindsdien pakken de autoriteiten diens aanhangers hard aan.

Pas vrijdag werden bijna 50.000 staatsambtenaren onder andere wegens de steun aan een terreurorganisatie per noodverordening ontslagen. Eerder waren al bijna 80.000 personeelsleden van de openbare diensten geschorst. Hun mogelijke ontslag ligt nog op tafel.
Om een internationaal erkende terreurorganisatie als de PKK zal ik geen traan laten en ook niet om de sympathisanten daarvan, maar waar was de regering 14 jaar lang met deze maatregelen? Het is niet alsof de PKK terreur en diens medestanders nieuw is. Of was de regering te veel bezig met het onderhandelen met Ocalan?

Was de druk te groot om ook maatregelen te nemen tegen de PKK, omdat mensen zich hardop afvragen waarom de regering wel maatregelen neemt tegen een groep mensen wiens schuld nog moet worden bewezen, maar niet tegen een groep mensen die een internationaal erkende terreurgroep ondersteunen? Nu ook nog advocaten, rechters, zakenlieden, artiesten op de zelfde manier behandelen. Dan kan ik de regering in ieder geval niet verwijten dat ze inconsistent zijn. Dat laatste zal niet gaan, omdat de PKK en diens aanhang er niet voor terugdeinst om de wapens te pakken, die dankzij de AKP massaal zijn ingeslagen in de desbetreffende gebieden, in tegenstelling tot een groep mensen die niets met wapens heeft en dus vrij makkelijk kan worden onderdrukt, zoals nu ook gebeurt.
pi_165124175
Banden tussen Turks-Nederlandse organisaties en Ankara zijn nauw

quote:
De banden tussen Ankara en Turks-Nederlandse organisaties zijn nauw en leidinggevende figuren zijn vaak in meerdere clubs actief. Dat blijkt uit een inventarisatie van Het Parool.

De aanwijzingen stapelen zich op dat de onrust in de Turks-Nederlandse gemeenschap wordt aangewakkerd vanuit Turkije. Zo heeft het ministerie voor Turken in het Buitenland (YTB) na de couppoging opgeroepen leden van de 'terroristische' Gülen­beweging aan te pakken en zwart te maken.

Opvallend is bijvoorbeeld de positie van advocaat Ejder Köse, een van de vijf Turks-Nederlandse leden die in de adviesraad van de YTB zit, volgens sommige deskundigen in feite een verlengstuk van het AKP-regime.

CDA
Köse verdedigt een groep Turks-Nederlandse ouders die anderen zou hebben opgehitst om hun kinderen van de Zaanse 'Gülenschool' De Roos te halen.

In die adviesraad van YTB zit ook Ogün Osman ­Elmaci, die als Turks 'ereparlementariër' door het leven gaat sinds het CDA hem als kandidaat-Kamerlid schrapte vanwege het ontkennen van de Armeense genocide. Elmaci is ook toezichthouder bij de Islamitische Universiteit Rotterdam, een bolwerk van aanhangers van de AKP van president Erdogan.

Leiband
De onrust in de gemeenschap houdt verband met mislukte coup in Turkije en de grimmige sfeer die is ontstaan tussen aanhangers van Erdogan en die van spiritueel leider Fethullah Gülen. Erdogan verwijt hem achter de couppoging te zitten.

Vorige week publiceerde het Turkse staatspersbureau AA een lijst met vermeende Gülenorganisaties in Nederland.

Betrokkenen zelf ontkennen dat ze aan de leiband van Ankara en president Erdogan lopen.

Ik vraag me af of de AIVD deze mannen in de gaten houdt.
pi_165124384
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 11:28 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Opiniestuk van de verstoten Erdofiel van GL:

http://www.volkskrant.nl/(...)-verstoten~a4370924/

Prachtige reacties ook onder het artikel. Korte samenvatting: behalve de Erdofielen gelooft nog steeds geen hond in de de georkestreerde coup van Erdogan. :s)
Even snel de reacties gelezen... Het maakt echt geen fuck uit wat de gemiddelde Nederlander denkt over de coup in Turkije.

Strijdvaardig van je, blijven herhalen dat Erdo de coup heeft georkestreerd. :s).
  zondag 11 september 2016 @ 14:54:16 #287
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_165246803
Tientallen Koerdische burgemeesters ontslagen in Turkije

quote:
In Turkije zijn tientallen burgemeesters ontslagen die lid zijn van de Koerdische partij HDP, meldt Reuters. In 24 steden in het zuidoosten van het land zijn de burgemeesters vervangen. Ook zijn vier burgemeesters ontslagen omdat ze lid zouden zijn van de Gülen-beweging.

Twaalf van de burgemeesters zijn gearresteerd voor het verlenen van steun aan de Gülen-beweging of de PKK.

De HDP, de derde partij in het parlement, is volgens president Erdogan verbonden aan de Koerdische terreurbeweging PKK. De partij zelf ontkent daar banden mee te hebben. Erdogan kondigde deze week al aan dat het afzetten van alle PKK-bondgenoten een prioriteit was voor Turkije. De HDP noemt de actie van de Turkse regering een 'administratieve coup'.
Ontslagen

De Turkse regering is sinds de mislukte coup op 15 juli ook bezig met het ontslaan van grote groepen mensen die aanhanger zijn van de geestelijke leider Fethullah Gülen. Hij is volgens Turkije verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep. Naar aanleiding daarvan zijn al meer dan 100.000 mensen ontslagen of geschorst en zijn tienduizenden mensen gearresteerd.

Er worden dus al veel meer mensen door de Turkse regering ontslagen, maar volgens correspondent Lucas Waagmeester is het ontslag van de burgemeester toch een nieuwe stap. "Tot nu toe werden vooral mensen in overheidsdiensten, als ambtenaren, militairen en rechters ontslagen. Maar hier gaat het echt om democratisch gekozen functionarissen en dat is toch wel echt nieuw."
AK-partij

Hij zegt dat het zeer de vraag is in hoeverre mensen uit de gemeenten waar de burgemeesters vandaan komen het accepteren dat ze aan de kant zijn gezet. "Deze mensen worden vervangen door bewindvoerders vanuit Ankara. Je kunt er vanuit gaan dat dat mensen zijn van de regerende AK-partij, terwijl de bevolking in veel van die gemeentes bewust heeft gekozen voor een burgemeester van de Koerdische HDP-partij."

Volgens de regering is dit een stap om de macht in de gemeentes weer terug te geven aan het volk, zegt Waagmeester. Die macht was de afgelopen tijd gekaapt door de terreur, zegt de regering.

De regering-Erdogan wilde al langer een wet die het mogelijk zou maken om gekozen functionarissen aan de kant te zetten. Die wet haalde het niet, maar de couppoging heeft alles veranderd. Sindsdien is er een noodwet, die dat alsnog mogelijk maakt.
Vredesonderhandelingen

De strijd tussen Turkije en de Koerdische PKK is het afgelopen jaar weer opgelaaid, nadat vredesonderhandelingen tussen de regering en de PKK stuk liepen. Er volgden bomaanslagen en zware gevechten in Koerdische steden in het zuidoosten van het land. Sinds half augustus voert het Turkse leger operaties uit in het noorden van Syrië, waarbij ook Koerdische milities worden aangevallen. Turkije steunt Syrische rebellen die strijd leveren met de Koerdische YPG-militie met tanks en luchtsteun.
Onder het mom van " Volgens de regering is dit een stap om de macht in de gemeentes weer terug te geven aan het volk, zegt Waagmeester. Die macht was de afgelopen tijd gekaapt door de terreur, zegt de regering." Bulshit!!!

Volgens mij is het Erdogan met zijn AK partij die terreur blijven uitvoeren in Turkije en alle middelen aangrijpen om overal de macht te krijgen. :r
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 11 september 2016 @ 16:39:09 #288
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165248647
USEmbassyTurkey twitterde op zondag 11-09-2016 om 13:42:27 Statement of concern about today's events in southeast #Turkey. https://t.co/3cDeLkP4q3 https://t.co/tXeR3D1j9w reageer retweet
Say what?
pi_165251805
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 14:54 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:
Tientallen Koerdische burgemeesters ontslagen in Turkije

[..]

Onder het mom van " Volgens de regering is dit een stap om de macht in de gemeentes weer terug te geven aan het volk, zegt Waagmeester. Die macht was de afgelopen tijd gekaapt door de terreur, zegt de regering." Bulshit!!!

Volgens mij is het Erdogan met zijn AK partij die terreur blijven uitvoeren in Turkije en alle middelen aangrijpen om overal de macht te krijgen. :r
HDP begon als een linkse liberale partij en won daarmee ook stemmen van Turken die bijv. op CHP (grootste oppositiepartij, links, sociaaldemocratisch) stemmen. Echter bleek al snel dat de HDP niet (genoeg) afstand nam van PKK, en is de partij op die manier zijn steun onder de Turken die op de partij hebben gestemd toch alweer verloren.

De partij die dus begon als een partij voor iedereen in Turkije, wordt toch nu toch al veel meer gezien als een 'Koerden-partij'.

Ik vermoed dat de AKP en MHP deze acties okay vinden (er niet tegen zijn) en dat CHP het op z'n minst door de vingers ziet.

Maar goed, op gevoelige onderwerpen als PKK wordt er hier in het westen anders gereageerd dan in Turkije. Dus mja.
pi_165252670
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 16:39 schreef UpsideDown het volgende:
USEmbassyTurkey twitterde op zondag 11-09-2016 om 13:42:27 Statement of concern about today's events in southeast #Turkey. https://t.co/3cDeLkP4q3 https://t.co/tXeR3D1j9w reageer retweet
Als de Amerikanen klagen betekent het dus dat er iets goeds is gebeurd. Altijd het tegenovergestelde doen van wat die mensen zeggen.
pi_165254121
Zo, zijn de naïeve mensen die riepen dat Erdolf geen Dictatuur ging installeren al wakker geworden?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_165254168
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 20:04 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Zo, zijn de naïeve mensen die riepen dat Erdolf geen Dictatuur ging installeren al wakker geworden?
Hoezo? Hij ontslaat toch gewoon alleen terroristen?
pi_165254203
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2016 20:07 schreef Physsic het volgende:

[..]

Hoezo? Hij ontslaat toch gewoon alleen terroristen?
Geen gezeik, iedereen terrorist!
pi_165255447
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 20:04 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Zo, zijn de naïeve mensen die riepen dat Erdolf geen Dictatuur ging installeren al wakker geworden?
Is het nou wel een dictatuur, of een dictatuur in wording, wat is het nou?
  Trouwste user 2022 maandag 12 september 2016 @ 07:39:24 #295
7889 tong80
Spleenheup
pi_165264785
In het zuidoosten van Turkije is zondag gedemonstreerd tegen het besluit van de overheid om tientallen burgemeesters te vervangen door bewindvoerders. De politie moest traangas en waterkanonnen inzetten om betogers uiteen te drijven.

De nieuwe bewindvoerders beleefden onder meer een onrustige werkdag in Suruç, vlakbij de grens met Syrië. Daar verzamelden betogers zich volgens veiligheidsbronnen bij lokale overheidsgebouwen. Ook op andere plekken in de stad werd gedemonstreerd. Het was ook onrustig in de stad Diyarbakir en in de provincie Hakkâri, bij de grens met Irak.

De burgemeesters zijn afgezet omdat ze banden zouden hebben met de verboden Koerdische afscheidingsbeweging PKK of de beweging van de geestelijke Fethullah Gülen, berichtte de krant Hürriyet eerder. In 24 van de gemeenten was de pro-Koerdische Democratische Volkspartij (HDP) aan de macht.

De HDP heeft fel gereageerd op het verwijderen van de burgemeesters. De partij sprak over een ,,administratieve coup''. De Turkse minister Bekir Bozdag (Justitie) stelde op zijn beurt dat ,,gekozen worden functionarissen geen vrijbrief geeft om misdrijven te begaan''.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat wordt onderzocht of de 28 burgemeesters ,,hulp en ondersteuning'' hebben geboden aan de PKK of de beweging van Gülen. Zeker twaalf van de lokale bestuurders zouden al zijn opgepakt.

Sinds de mislukte staatsgreep in Turkije zijn al meer dan honderdduizend mensen ontslagen of geschorst. Ten minste 40.000 personen zijn opgepakt omdat ze banden zouden hebben met de beweging van Gülen, die volgens de regering achter de couppoging zit.

http://www.telegraaf.nl/b(...)otest_Turkije__.html

Demonstreren verboden.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 12 september 2016 @ 07:41:28 #296
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_165264792
Wat een land :N
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 12 september 2016 @ 07:48:13 #297
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165264825
Zijn de keiharde bewijzen voor de verantwoordelijkheid van Gülen inmiddels op tafel?

Veel verder dan "Erdogan zegt het, dus dan is het waar" komen mijn Turkse collega's ook niet.
En dat is ook het enige wat ik in de media hoor van andere Turkse Nederlanders.

Had gehoopt dat men wat kritischer naar haar eigen overheid zou durven kijken, maar valt me weer vies tegen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165265788
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 07:48 schreef DustPuppy het volgende:
Zijn de keiharde bewijzen voor de verantwoordelijkheid van Gülen inmiddels op tafel?

Veel verder dan "Erdogan zegt het, dus dan is het waar" komen mijn Turkse collega's ook niet.
En dat is ook het enige wat ik in de media hoor van andere Turkse Nederlanders.

Had gehoopt dat men wat kritischer naar haar eigen overheid zou durven kijken, maar valt me weer vies tegen.
Nee, want Erdogan is voor hun een soort profeet of God. Volgens hun kan hij niets fout doen en zonder hem zou Turkije niets zijn.

Deze mensen vrezen God niet zoals ze Erdogan vrezen. Zoals ze Erdogan verdedigen, verdedigen ze God of zijn profeten niet.

Zo beschouwd heb ik eigenlijk best medelijden met ze. Moge God ook deze Erdofielen het rechte pad laten zien en laten bewandelen in plaats van als lemmingen naar de afgrond lopen.

Eid mubarak voor alle moslims.
pi_165266033
Het is net zoals veel Russen in Nederland Putin verdedigen. In dat soort landen symboliseert de grote leider het hele land, de hele cultuur, de taal, alles. Als je kritiek uit op de leider, en enkel de leider, zien ze dat automatisch als kritiek op het hele land, en eigenlijk dus henzelf. Vandaar dat ze zo opgefokt en defensief reageren op kritiek op Erdogan (of Putin, for that matter).

Individuele meningen, vrijheid van meningsuiting, zelf expressie, enzovoort kennen ze niet in dat soort landen. Jouw mening is de mening van de leider. Jouw mening is bezit van de staat.
  maandag 12 september 2016 @ 10:01:07 #300
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_165266107
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 09:55 schreef Homey het volgende:
Het is net zoals veel Russen in Nederland Putin verdedigen. In dat soort landen symboliseert de grote leider het hele land, de hele cultuur, de taal, alles. Als je kritiek uit op de leider, en enkel de leider, zien ze dat automatisch als kritiek op het hele land, en eigenlijk dus henzelf. Vandaar dat ze zo opgefokt en defensief reageren op kritiek op Erdogan (of Putin, for that matter).

Individuele meningen, vrijheid van meningsuiting, zelf expressie, enzovoort kennen ze niet in dat soort landen. Jouw mening is de mening van de leider. Jouw mening is bezit van de staat.
Vandaar dus ook de vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_165266124
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 10:01 schreef Perrin het volgende:

[..]

Vandaar dus ook de vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog.
Ja. Ik heb net een fantastisch boek gelezen over dictators: Het Dictatorvirus.

http://www.eci.nl/boeken/(...)0F0aAiKOUaAiYP8P8HAQ

Een aanrader. Dit boek legt heel goed uit hoe dictators aan de macht komen, hoe ze de psychologische fases van normaal naar megalomanie meemaken, hoe ze elkaar kopieren, etc.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')