abonnement Unibet Coolblue
pi_165103346








[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-09-2016 14:09:48 ]
pi_165103376


pi_165103502
Maar, als ik KirmiziBeyaz goed begrijp, is het zo gegaan:
- Erdofielen maken Twitter-account Arm_van_Ankara aan.
- Dat account uit zich pro-regering uit, en jaagt op Gülenisten.
- Krijgt media-aandacht.
- Vervolgens 'hacken' de Erdofielen dat account.
- Ze posten neppe/gefabriceerde screenshots.
- Gülenisten komen negatief in beeld, Erdofielen bereiken doel.
- De rest van de Erdofielen trapt er met open ogen in.

Want, ja, zo listig zijn die "trotse en domme" Erdofielen.

Dat bewijst het verleden anders wel: Gülen en zijn beweging is transparant, Erdo is geheimzinnig en tactisch. Jahaa!
pi_165103711
En, echt, de intellectuelen van Gülen zien als enige dat het een toneelstukje is, terwijl de Erdofielen, de Grijze Wolven en de Ataturkisten (lekker strooien met termen) en zelfs de Koerden er allemaal met ogen open intrappen...

Maakt verder ook niet uit dat er op de Yenikapı-meeting niet alleen AKP, maar ook CHP en MHP aanwezig waren. Zijn allemaal Erdofielen.
  maandag 5 september 2016 @ 14:50:13 #280
262 Re
Kiss & Swallow
pi_165103990
ja leuk dat turks maar we zitten op een nederlands forum }:|
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_165104178
quote:
6s.gif Op maandag 5 september 2016 14:50 schreef Re het volgende:
ja leuk dat turks maar we zitten op een nederlands forum }:|
jamaar, jamaar
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165123825
Opiniestuk van de verstoten Erdofiel van GL:

http://www.volkskrant.nl/(...)-verstoten~a4370924/

Prachtige reacties ook onder het artikel. Korte samenvatting: behalve de Erdofielen gelooft nog steeds geen hond in de de georkestreerde coup van Erdogan. :s)
pi_165124086
Turkije schorst duizenden leerkrachten

quote:
De Turkse premier Binali Yildirim heeft de schorsing van duizenden leerkrachten aangekondigd in het zuidoosten van het land wegens veronderstelde steun aan de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK. "Naar schatting 14.000 leerkrachten zijn op de een of andere manier betrokken bij terreur", zei Yildirim volgens het aan de regering gelinkte persbureau Anadolu gisteravond met het oog op de PKK in de Koerdische grootstad Diyarbakir.
Leerkrachten onder verdenking werden geschorst. "Er is voor hen in het nieuwe schooljaar geen plaats meer", zei Yildirim. Het schooljaar begint in Turkije op 19 september.

Yildirim bedreigde de veronderstelde PKK-sympathisanten nog met bijkomende maatregelen. Ze zullen net zo behandeld worden als de aanhangers van de beweging van de in de VS verblijvende prediker Fethullah Gülen. Turkije acht Gülen voor de couppoging van 15 juli verantwoordelijk. Sindsdien pakken de autoriteiten diens aanhangers hard aan.

Pas vrijdag werden bijna 50.000 staatsambtenaren onder andere wegens de steun aan een terreurorganisatie per noodverordening ontslagen. Eerder waren al bijna 80.000 personeelsleden van de openbare diensten geschorst. Hun mogelijke ontslag ligt nog op tafel.
Om een internationaal erkende terreurorganisatie als de PKK zal ik geen traan laten en ook niet om de sympathisanten daarvan, maar waar was de regering 14 jaar lang met deze maatregelen? Het is niet alsof de PKK terreur en diens medestanders nieuw is. Of was de regering te veel bezig met het onderhandelen met Ocalan?

Was de druk te groot om ook maatregelen te nemen tegen de PKK, omdat mensen zich hardop afvragen waarom de regering wel maatregelen neemt tegen een groep mensen wiens schuld nog moet worden bewezen, maar niet tegen een groep mensen die een internationaal erkende terreurgroep ondersteunen? Nu ook nog advocaten, rechters, zakenlieden, artiesten op de zelfde manier behandelen. Dan kan ik de regering in ieder geval niet verwijten dat ze inconsistent zijn. Dat laatste zal niet gaan, omdat de PKK en diens aanhang er niet voor terugdeinst om de wapens te pakken, die dankzij de AKP massaal zijn ingeslagen in de desbetreffende gebieden, in tegenstelling tot een groep mensen die niets met wapens heeft en dus vrij makkelijk kan worden onderdrukt, zoals nu ook gebeurt.
pi_165124175
Banden tussen Turks-Nederlandse organisaties en Ankara zijn nauw

quote:
De banden tussen Ankara en Turks-Nederlandse organisaties zijn nauw en leidinggevende figuren zijn vaak in meerdere clubs actief. Dat blijkt uit een inventarisatie van Het Parool.

De aanwijzingen stapelen zich op dat de onrust in de Turks-Nederlandse gemeenschap wordt aangewakkerd vanuit Turkije. Zo heeft het ministerie voor Turken in het Buitenland (YTB) na de couppoging opgeroepen leden van de 'terroristische' Gülen­beweging aan te pakken en zwart te maken.

Opvallend is bijvoorbeeld de positie van advocaat Ejder Köse, een van de vijf Turks-Nederlandse leden die in de adviesraad van de YTB zit, volgens sommige deskundigen in feite een verlengstuk van het AKP-regime.

CDA
Köse verdedigt een groep Turks-Nederlandse ouders die anderen zou hebben opgehitst om hun kinderen van de Zaanse 'Gülenschool' De Roos te halen.

In die adviesraad van YTB zit ook Ogün Osman ­Elmaci, die als Turks 'ereparlementariër' door het leven gaat sinds het CDA hem als kandidaat-Kamerlid schrapte vanwege het ontkennen van de Armeense genocide. Elmaci is ook toezichthouder bij de Islamitische Universiteit Rotterdam, een bolwerk van aanhangers van de AKP van president Erdogan.

Leiband
De onrust in de gemeenschap houdt verband met mislukte coup in Turkije en de grimmige sfeer die is ontstaan tussen aanhangers van Erdogan en die van spiritueel leider Fethullah Gülen. Erdogan verwijt hem achter de couppoging te zitten.

Vorige week publiceerde het Turkse staatspersbureau AA een lijst met vermeende Gülenorganisaties in Nederland.

Betrokkenen zelf ontkennen dat ze aan de leiband van Ankara en president Erdogan lopen.

Ik vraag me af of de AIVD deze mannen in de gaten houdt.
pi_165124384
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 11:28 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Opiniestuk van de verstoten Erdofiel van GL:

http://www.volkskrant.nl/(...)-verstoten~a4370924/

Prachtige reacties ook onder het artikel. Korte samenvatting: behalve de Erdofielen gelooft nog steeds geen hond in de de georkestreerde coup van Erdogan. :s)
Even snel de reacties gelezen... Het maakt echt geen fuck uit wat de gemiddelde Nederlander denkt over de coup in Turkije.

Strijdvaardig van je, blijven herhalen dat Erdo de coup heeft georkestreerd. :s).
  zondag 11 september 2016 @ 14:54:16 #287
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_165246803
Tientallen Koerdische burgemeesters ontslagen in Turkije

quote:
In Turkije zijn tientallen burgemeesters ontslagen die lid zijn van de Koerdische partij HDP, meldt Reuters. In 24 steden in het zuidoosten van het land zijn de burgemeesters vervangen. Ook zijn vier burgemeesters ontslagen omdat ze lid zouden zijn van de Gülen-beweging.

Twaalf van de burgemeesters zijn gearresteerd voor het verlenen van steun aan de Gülen-beweging of de PKK.

De HDP, de derde partij in het parlement, is volgens president Erdogan verbonden aan de Koerdische terreurbeweging PKK. De partij zelf ontkent daar banden mee te hebben. Erdogan kondigde deze week al aan dat het afzetten van alle PKK-bondgenoten een prioriteit was voor Turkije. De HDP noemt de actie van de Turkse regering een 'administratieve coup'.
Ontslagen

De Turkse regering is sinds de mislukte coup op 15 juli ook bezig met het ontslaan van grote groepen mensen die aanhanger zijn van de geestelijke leider Fethullah Gülen. Hij is volgens Turkije verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep. Naar aanleiding daarvan zijn al meer dan 100.000 mensen ontslagen of geschorst en zijn tienduizenden mensen gearresteerd.

Er worden dus al veel meer mensen door de Turkse regering ontslagen, maar volgens correspondent Lucas Waagmeester is het ontslag van de burgemeester toch een nieuwe stap. "Tot nu toe werden vooral mensen in overheidsdiensten, als ambtenaren, militairen en rechters ontslagen. Maar hier gaat het echt om democratisch gekozen functionarissen en dat is toch wel echt nieuw."
AK-partij

Hij zegt dat het zeer de vraag is in hoeverre mensen uit de gemeenten waar de burgemeesters vandaan komen het accepteren dat ze aan de kant zijn gezet. "Deze mensen worden vervangen door bewindvoerders vanuit Ankara. Je kunt er vanuit gaan dat dat mensen zijn van de regerende AK-partij, terwijl de bevolking in veel van die gemeentes bewust heeft gekozen voor een burgemeester van de Koerdische HDP-partij."

Volgens de regering is dit een stap om de macht in de gemeentes weer terug te geven aan het volk, zegt Waagmeester. Die macht was de afgelopen tijd gekaapt door de terreur, zegt de regering.

De regering-Erdogan wilde al langer een wet die het mogelijk zou maken om gekozen functionarissen aan de kant te zetten. Die wet haalde het niet, maar de couppoging heeft alles veranderd. Sindsdien is er een noodwet, die dat alsnog mogelijk maakt.
Vredesonderhandelingen

De strijd tussen Turkije en de Koerdische PKK is het afgelopen jaar weer opgelaaid, nadat vredesonderhandelingen tussen de regering en de PKK stuk liepen. Er volgden bomaanslagen en zware gevechten in Koerdische steden in het zuidoosten van het land. Sinds half augustus voert het Turkse leger operaties uit in het noorden van Syrië, waarbij ook Koerdische milities worden aangevallen. Turkije steunt Syrische rebellen die strijd leveren met de Koerdische YPG-militie met tanks en luchtsteun.
Onder het mom van " Volgens de regering is dit een stap om de macht in de gemeentes weer terug te geven aan het volk, zegt Waagmeester. Die macht was de afgelopen tijd gekaapt door de terreur, zegt de regering." Bulshit!!!

Volgens mij is het Erdogan met zijn AK partij die terreur blijven uitvoeren in Turkije en alle middelen aangrijpen om overal de macht te krijgen. :r
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 11 september 2016 @ 16:39:09 #288
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165248647
USEmbassyTurkey twitterde op zondag 11-09-2016 om 13:42:27 Statement of concern about today's events in southeast #Turkey. https://t.co/3cDeLkP4q3 https://t.co/tXeR3D1j9w reageer retweet
Say what?
pi_165251805
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 14:54 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:
Tientallen Koerdische burgemeesters ontslagen in Turkije

[..]

Onder het mom van " Volgens de regering is dit een stap om de macht in de gemeentes weer terug te geven aan het volk, zegt Waagmeester. Die macht was de afgelopen tijd gekaapt door de terreur, zegt de regering." Bulshit!!!

Volgens mij is het Erdogan met zijn AK partij die terreur blijven uitvoeren in Turkije en alle middelen aangrijpen om overal de macht te krijgen. :r
HDP begon als een linkse liberale partij en won daarmee ook stemmen van Turken die bijv. op CHP (grootste oppositiepartij, links, sociaaldemocratisch) stemmen. Echter bleek al snel dat de HDP niet (genoeg) afstand nam van PKK, en is de partij op die manier zijn steun onder de Turken die op de partij hebben gestemd toch alweer verloren.

De partij die dus begon als een partij voor iedereen in Turkije, wordt toch nu toch al veel meer gezien als een 'Koerden-partij'.

Ik vermoed dat de AKP en MHP deze acties okay vinden (er niet tegen zijn) en dat CHP het op z'n minst door de vingers ziet.

Maar goed, op gevoelige onderwerpen als PKK wordt er hier in het westen anders gereageerd dan in Turkije. Dus mja.
pi_165252670
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 16:39 schreef UpsideDown het volgende:
USEmbassyTurkey twitterde op zondag 11-09-2016 om 13:42:27 Statement of concern about today's events in southeast #Turkey. https://t.co/3cDeLkP4q3 https://t.co/tXeR3D1j9w reageer retweet
Als de Amerikanen klagen betekent het dus dat er iets goeds is gebeurd. Altijd het tegenovergestelde doen van wat die mensen zeggen.
pi_165254121
Zo, zijn de naïeve mensen die riepen dat Erdolf geen Dictatuur ging installeren al wakker geworden?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_165254168
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 20:04 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Zo, zijn de naïeve mensen die riepen dat Erdolf geen Dictatuur ging installeren al wakker geworden?
Hoezo? Hij ontslaat toch gewoon alleen terroristen?
pi_165254203
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2016 20:07 schreef Physsic het volgende:

[..]

Hoezo? Hij ontslaat toch gewoon alleen terroristen?
Geen gezeik, iedereen terrorist!
pi_165255447
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 20:04 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Zo, zijn de naïeve mensen die riepen dat Erdolf geen Dictatuur ging installeren al wakker geworden?
Is het nou wel een dictatuur, of een dictatuur in wording, wat is het nou?
  Trouwste user 2022 maandag 12 september 2016 @ 07:39:24 #295
7889 tong80
Spleenheup
pi_165264785
In het zuidoosten van Turkije is zondag gedemonstreerd tegen het besluit van de overheid om tientallen burgemeesters te vervangen door bewindvoerders. De politie moest traangas en waterkanonnen inzetten om betogers uiteen te drijven.

De nieuwe bewindvoerders beleefden onder meer een onrustige werkdag in Suruç, vlakbij de grens met Syrië. Daar verzamelden betogers zich volgens veiligheidsbronnen bij lokale overheidsgebouwen. Ook op andere plekken in de stad werd gedemonstreerd. Het was ook onrustig in de stad Diyarbakir en in de provincie Hakkâri, bij de grens met Irak.

De burgemeesters zijn afgezet omdat ze banden zouden hebben met de verboden Koerdische afscheidingsbeweging PKK of de beweging van de geestelijke Fethullah Gülen, berichtte de krant Hürriyet eerder. In 24 van de gemeenten was de pro-Koerdische Democratische Volkspartij (HDP) aan de macht.

De HDP heeft fel gereageerd op het verwijderen van de burgemeesters. De partij sprak over een ,,administratieve coup''. De Turkse minister Bekir Bozdag (Justitie) stelde op zijn beurt dat ,,gekozen worden functionarissen geen vrijbrief geeft om misdrijven te begaan''.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat wordt onderzocht of de 28 burgemeesters ,,hulp en ondersteuning'' hebben geboden aan de PKK of de beweging van Gülen. Zeker twaalf van de lokale bestuurders zouden al zijn opgepakt.

Sinds de mislukte staatsgreep in Turkije zijn al meer dan honderdduizend mensen ontslagen of geschorst. Ten minste 40.000 personen zijn opgepakt omdat ze banden zouden hebben met de beweging van Gülen, die volgens de regering achter de couppoging zit.

http://www.telegraaf.nl/b(...)otest_Turkije__.html

Demonstreren verboden.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 12 september 2016 @ 07:41:28 #296
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_165264792
Wat een land :N
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 12 september 2016 @ 07:48:13 #297
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165264825
Zijn de keiharde bewijzen voor de verantwoordelijkheid van Gülen inmiddels op tafel?

Veel verder dan "Erdogan zegt het, dus dan is het waar" komen mijn Turkse collega's ook niet.
En dat is ook het enige wat ik in de media hoor van andere Turkse Nederlanders.

Had gehoopt dat men wat kritischer naar haar eigen overheid zou durven kijken, maar valt me weer vies tegen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165265788
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 07:48 schreef DustPuppy het volgende:
Zijn de keiharde bewijzen voor de verantwoordelijkheid van Gülen inmiddels op tafel?

Veel verder dan "Erdogan zegt het, dus dan is het waar" komen mijn Turkse collega's ook niet.
En dat is ook het enige wat ik in de media hoor van andere Turkse Nederlanders.

Had gehoopt dat men wat kritischer naar haar eigen overheid zou durven kijken, maar valt me weer vies tegen.
Nee, want Erdogan is voor hun een soort profeet of God. Volgens hun kan hij niets fout doen en zonder hem zou Turkije niets zijn.

Deze mensen vrezen God niet zoals ze Erdogan vrezen. Zoals ze Erdogan verdedigen, verdedigen ze God of zijn profeten niet.

Zo beschouwd heb ik eigenlijk best medelijden met ze. Moge God ook deze Erdofielen het rechte pad laten zien en laten bewandelen in plaats van als lemmingen naar de afgrond lopen.

Eid mubarak voor alle moslims.
pi_165266033
Het is net zoals veel Russen in Nederland Putin verdedigen. In dat soort landen symboliseert de grote leider het hele land, de hele cultuur, de taal, alles. Als je kritiek uit op de leider, en enkel de leider, zien ze dat automatisch als kritiek op het hele land, en eigenlijk dus henzelf. Vandaar dat ze zo opgefokt en defensief reageren op kritiek op Erdogan (of Putin, for that matter).

Individuele meningen, vrijheid van meningsuiting, zelf expressie, enzovoort kennen ze niet in dat soort landen. Jouw mening is de mening van de leider. Jouw mening is bezit van de staat.
  maandag 12 september 2016 @ 10:01:07 #300
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_165266107
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 09:55 schreef Homey het volgende:
Het is net zoals veel Russen in Nederland Putin verdedigen. In dat soort landen symboliseert de grote leider het hele land, de hele cultuur, de taal, alles. Als je kritiek uit op de leider, en enkel de leider, zien ze dat automatisch als kritiek op het hele land, en eigenlijk dus henzelf. Vandaar dat ze zo opgefokt en defensief reageren op kritiek op Erdogan (of Putin, for that matter).

Individuele meningen, vrijheid van meningsuiting, zelf expressie, enzovoort kennen ze niet in dat soort landen. Jouw mening is de mening van de leider. Jouw mening is bezit van de staat.
Vandaar dus ook de vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')