Pietverdriet | vrijdag 26 februari 2016 @ 16:57 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ [ Bericht 15% gewijzigd door Pietverdriet op 26-02-2016 17:33:39 ] | |
DeTolk | vrijdag 26 februari 2016 @ 17:28 |
Voor in de OP? | |
#ANONIEM | vrijdag 26 februari 2016 @ 17:53 |
Dat rellerige, of die verontwaardiging, dat is iets wat jullie er kennelijk zelf bij bedenken. Het programma is er niet om dingen aan de kaak te stellen of zo. Het laat gewoon zien hoe het zit, zonder daar direct een waardeoordeel aan te koppelen. Dus ja, ze laten zien dat er beestjes in de dadels zitten. Doen ze daar verontwaardigd over? Proberen ze een relletje te creëren? Eerder het tegenovergestelde: ze laten zien dat die dadels prima te eten zijn en sluiten de aflevering af met het opeten ervan. | |
fespo | vrijdag 26 februari 2016 @ 19:02 |
vaak hebben ze één partij waar ze kritisch zijn (in dit geval de fabriek). Een beetje domme vragen stellen en soms een persoon een beetje voor schut zetten. de chef-kok stellen ze niet één kritische vraag, ze staan alleen een beetje te lachen. | |
Karrel_Laaglawaai | dinsdag 1 maart 2016 @ 10:33 |
Is surimi niet al een keer behandeld? | |
MrSalazar | dinsdag 1 maart 2016 @ 11:42 |
Durf je geen eigen TT meer te maken, piet? | |
golfer | dinsdag 1 maart 2016 @ 21:12 |
Wodka. Er bestaan honderden soorten en merken. Het verschil? Dat proeft alleen een échte fijnproever. En zelfs die proeft het misschien niet. De Keuringsdienst kijkt eens diep in het wodkaglaasje, donderdag om 20.30 op NPO 3. | |
#ANONIEM | dinsdag 1 maart 2016 @ 21:20 |
Ja, wodka is een vreemd product. Je maakt het door alcohol te destilleren uit graan, aardappels of iets dergelijks. Het is dan vrijwel pure alcohol, zonder geur, kleur of smaak. Vervolgens leng je het aan met water. Dat betekent dat wodka dus feitelijk nergens naar zou moeten smaken. | |
GlennQuagmire | donderdag 3 maart 2016 @ 20:39 |
60% | |
Leandra | donderdag 3 maart 2016 @ 20:47 |
Foezelolie... mooi woord | |
Weltschmerz | donderdag 3 maart 2016 @ 21:14 |
Volgens mij is er in CUL wel eens een topic geweest waarin menigeen bij hoog en bij laag volhield enorme smaakverschillen te proeven, maar ook de subtiele nuances tussen duurdere merken zoals Stolychnaya. De fijne nuances van geraffineerde suikerbietsuiker blijkt nu. | |
derLudolf | donderdag 3 maart 2016 @ 21:14 |
Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan? Ook blank spul, dit keer gedestilleerd uit kersen. Of wordt dat moet gefilterd? En jenever dan? Hoe verschilt dat van vodka? | |
djkoelkast | donderdag 3 maart 2016 @ 21:19 |
Kirsch en jenever (graanjenever, heeft dan weer niks met jeneverbes te maken, dan krijg je eerder gin) zit wel degelijk smaak aan. Ik heb ook eens destillaten van hooi (raar!), peer en wortel geproefd, nou dat merk je echt wel. | |
Curiosity | donderdag 3 maart 2016 @ 21:23 |
Kirschwasser heeft een sterke geur en een wat zoet, bittere nasmaak. | |
derLudolf | donderdag 3 maart 2016 @ 21:44 |
Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keuken Waardoor ontstaat die smaak dan? Want zoals in de uitlevering werd gezegd maakte het geen klap uit waar de alcohol uit kwam. Of is de bereidingswijze geheel anders bij zoiets? | |
derLudolf | donderdag 3 maart 2016 @ 21:47 |
Jonge jenever is tegenwoordig net als vodka las ik op Wiki? Oude jenever is wat meer traditioneler? Bevat zelfs jeneverbes las ik? | |
#ANONIEM | donderdag 3 maart 2016 @ 21:51 |
Ik weet niet hoe kirsch gemaakt wordt. Is dat ook pure alcohol, aangelengd met water? Is het enige verschil met wodka dat de alcohol uit kersen ipv graan komt? | |
golfer | donderdag 3 maart 2016 @ 21:55 |
Leuk. Een Nederlandse fabriek die gewoon pure (96%) alcohol bij de groothandel inkoopt, het aanlengt met water, dan een keer goed filtert en het vervolgens voorziet van een etiket waarop wat onzin staat en het verscheept en verkoopt in Rusland. Kostprijs van een fles wodka ca. 1, 4o euro. Verkoopprijs....een enorm veelvoud daarvan, bovenop de accijnzen en de BTW. Droge vent in die fabriek die op de vraag wat dan het verschil is tussen een fles van 12 euro en een fles van 40 euro als antwoord gaf: "de prijs". | |
Curiosity | donderdag 3 maart 2016 @ 21:55 |
Er wordt een distillaat gemaakt van kersen. Eau-de-Vie | |
Ill-Skillz | donderdag 3 maart 2016 @ 21:57 |
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan. Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig? | |
golfer | donderdag 3 maart 2016 @ 22:00 |
Ersin heet ie en hij spreekt beter Arabisch en Russisch dan ik, dus zal ie wel niet zwakzinnig zijn. In tegendeel. | |
Curiosity | donderdag 3 maart 2016 @ 22:00 |
Je betaalt voornamelijk voor de uitmonstering. 1,40 is nog duur eigenlijk. | |
erikkll | donderdag 3 maart 2016 @ 23:18 |
Spreek jij net zo goed Russisch als hij dan? Dat 'debiele' wat je bedoelt, het 'huh, ik snap hier niks van', lijkt me gespeeld om een reactie uit te lokken. | |
Skeletor. | donderdag 3 maart 2016 @ 23:34 |
Ersin is cool ! Wel grappig dat uitgerekend de Turk naar Rusland wordt gestuurd voor wodkaproeverij. Ach, Turken drinken ook bier en Yeni Raki. | |
Ill-Skillz | donderdag 3 maart 2016 @ 23:39 |
Dat is m'n vraag. Is het nou een act of ... | |
#ANONIEM | vrijdag 4 maart 2016 @ 01:57 |
Doen ze allemaal. Bij zo'n bezoekje herhalen ze altijd nog even het antwoord, maar dan in vragende vorm. 'Kijk, hier worden de pinda's gepeld.' - 'Gepeld?' En vervolgens gaat zo'n man dan uitleggen hoe die pinda's gepeld worden. Het is trouwens ook een trucje als je afgedwaald bent als iemand een verhaal aan het houden is, maar je dat niet wil laten merken. Gewoon het laatste woord van een zin herhalen als vraag. Niemand die doorheeft dat je de draad al lang kwijt bent. "Bla bla bla blabla bla bla, nou afijn, dus wij naar het ziekenhuis." - "Naar het ziekenhuis?!" | |
Weltschmerz | vrijdag 4 maart 2016 @ 08:27 |
Ik snap persoonlijk niet waarom mensen jonge jenever drinken, oude is zoveel mooier en interessanter van smaak, een stuk gekleurder ook. Waar het bij wodka gaat om het eruit filteren van smaakjes, gaat het bij oude juist om het behoud en toevoegen van de smaken. Het is ook niet alleen maar ouder, het is een ander drankje dan jonge. Korenwijn is helemaal een mooie drank, niet zo complex als een goede whiskey, maar niks minder dan het gros van het buitenlands gedestilleerd. Er zijn leuke innovaties in oude jeneverland trouwens. Ik kreeg een tijdje terug een flesje Zuidam oude jenever die 3 jaar op eikenhout had gelegen, echt lekker spul, beetje bourbon-achtig maar daar zonder het maiszoete, het is een ander zoet. Dat eikenhout staat het graan gewoon heel goed. | |
#ANONIEM | vrijdag 4 maart 2016 @ 08:46 |
Zuidam heeft inderdaad erg fijne borrels in het assortiment. | |
djkoelkast | vrijdag 4 maart 2016 @ 11:29 |
Zuidam heeft een speltjenever, die is ook heel bijzonder. Ik maak van jenever mijn eigen drankjes door er van alles in te lazeren en te laten staan Zo heb ik appeltaartjenever, daar zit bijna alles in wat ik ook in appeltaart stop. Daarna gebruik ik die jenever weer om de krenten en rozijnen die in de appeltaart gaan te wellen. | |
#ANONIEM | vrijdag 4 maart 2016 @ 11:37 |
Die maakt Hooghoudt ook Alleen noemen ze hem moonshine en verkopen hem onder een hipster naam [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2016 11:38:08 ] | |
djkoelkast | vrijdag 4 maart 2016 @ 11:45 |
Whaha, ok, die van mij is wat donkerder Zit o.a. in appels, rozijnen, krenten, vanille, suiker, boterbabbelaars (anders kreeg ik de boter er niet in), kaneel, anijs, cardemom, beetje zout en dat heeft dan een paar maanden getrokken, daarna de grove delen eruitgefilterd en voila | |
Pietverdriet | vrijdag 4 maart 2016 @ 15:49 |
Die past hier ook CUL / Likeurtjes zelf maken | |
Apekoek | vrijdag 4 maart 2016 @ 18:03 |
Ach wel nee man! Hij doet zo uit interesse, hij verplaatst zich in de kijker die het onderste uit de kan wil hebben. Sommige vragen die hij stelt lijken debiel maar kan er soms toe leiden dat fabrikanten toch meer gaan vertellen dan ze vooraf wilden. Ik vind het eerder zeer intelligent dan zwakzinnig. | |
golfer | woensdag 9 maart 2016 @ 15:14 |
Donderdag in de Keuringsdienst: natuurlijk aroma! De Keuringsdienst krijgt een beetje hulp van niemand minder dan Katja Schuurman, om de gesloten deuren van de aroma-industrie op een kiertje te krijgen! https://www.facebook.com/keuringsdienst/videos/10156558798225366/ | |
derLudolf | woensdag 9 maart 2016 @ 16:08 |
Interessant | |
golfer | donderdag 10 maart 2016 @ 22:03 |
Genetisch gemodificeerd gist geeft dus natuurlijke aroma's. Natuurlijk. | |
Spanky78 | donderdag 10 maart 2016 @ 22:46 |
Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar. En dat allemaal omdat de geitenwollensokkenbrigade wel goedkope maar toch 'natuurlijke' producten wil. Want niet-natuurlijk is ongezond ofzo... ookal zijn het exact dezelfde moleculen. Dan maken ze ze met een levend beestje is het weer niet goed. Het enige punt van kritiek is dat dit soort dingen niet gewoon verteld worden. Dat is dom en men zou dit gewoon op straat moeten gooien. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen. Als je echt mango-aroma wilt, moet dat uit mango's komen. Daar wordt het nogal... duur van. En we willen nu eenmaal mangosap voor een euro. Als we voor voedsel net zoveel wilden betalen als voor een iPhone was dit helemaal geen issue. | |
kree | donderdag 10 maart 2016 @ 22:55 |
eens met je | |
Bravebart | vrijdag 11 maart 2016 @ 01:30 |
Natuurlijk niet. Als je mango wil, moet je een mango nemen. Mango-aroma is maar een verzameling moleculen bij elkaar die zorgen dat mango als mango smaakt, dat kan je op elke mogelijk manier produceren Verder vrij saaie aflevering imho. | |
RipCity | vrijdag 11 maart 2016 @ 09:25 |
Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen? | |
Spanky78 | vrijdag 11 maart 2016 @ 17:27 |
Omdat er veel domme mensen werken bij veel domme bedrijven, daarom. Angst. En ouderwets denken. | |
Weltschmerz | vrijdag 11 maart 2016 @ 17:50 |
- Ze geven de concurrentie liever niet meer informatie dan noodzakelijk, eerste reflex is geheimhouding. - Ze hebben een hele marketingafdeling die het product romantiseert, maar in de fabriek ziet het er vaak niet smakelijk uit. Ook als je met uitsluitend biologische producten van verwende dieren en overbetaalde boeren een ontzettend gezonde aardappelsalade maakt, als je het mengt in een vat van 5000 liter ziet het er onsmakelijk uit. - De KvW wil nog wel eens aan verdachtmakingen doen, zeker als hun research niet het gewenste schandaal oplevert. Ze doen een boel goed werk, maar ze zijn niet altijd even eerlijk en maken ook wel eens onschuldige slachtoffers. | |
Bravebart | zaterdag 12 maart 2016 @ 11:44 |
En omdat er veel domme mensen kijken, waardoor het soms beter kan zijn om maar niks te laten zien, dan wel. Zat gister voor de grap even op de FB-site van de Keuringsdienst te kijken en daar ontbreekt de nuance totáál bij alle reacties onder het nieuwsbericht | |
yosander | zaterdag 12 maart 2016 @ 15:34 |
Inderdaad Monsanto en de overheid krijgen de schuld en er worden zelfs mensen ziek van aroma's | |
Teslynd | zaterdag 12 maart 2016 @ 21:14 |
Pas nog werd gewaarschuwd voor aromakaarsen. | |
Bravebart | zondag 13 maart 2016 @ 04:00 |
Vooral dat laatste ja | |
HansvanOchten | zondag 13 maart 2016 @ 17:53 |
Ik vond het juist een interessante aflevering. Aan de ene kant fascinerend wat er "technologisch" mogelijk is in de industrie, en aan de andere kant hoe zeer je wordt genept. | |
Bravebart | maandag 14 maart 2016 @ 01:06 |
Hoezo genept? Het is gewoon een grote definitiekwestie, dus genept is niet het goede woord imho | |
ZonnebankBob | maandag 14 maart 2016 @ 08:01 |
De aflevering over Vodka was erg goed, gewoon heel duidelijk zonder gedoe. De aflevering over Aroma's vond ik niet zo goed, geen duidelijk uitleg over kunstmatige, synthetische, natuur identieke, natuurlijke aroma's en extracten. | |
golfer | woensdag 16 maart 2016 @ 13:51 |
Donderdag: Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen, zo populair geworden tijdens de tapastrend dat het sindsdien niet meer kan ontbreken op de kaart van een café. De Keuringsdienst gooit haar tentakels uit en vangt de inktvisring bij de staart. Maar of die ring puur uit inktvis bestaat? | |
Miauw_Zedong | woensdag 16 maart 2016 @ 13:55 |
Interessant, ik ben benieuwd. Er was ooit een hoax dat het varkens anussen waren Ik haal ze zelf altijd verse gefrituurde inktvis bij de visboer ipv die oliebol ringen, dingen zijn niet te vreten | |
Weltschmerz | woensdag 16 maart 2016 @ 15:06 |
Ik vind het jammer om inktvis te frituren, maar ik haal regelmatig zo'n doosje uit het vriesvak van de toko. Daar hebben ze dan ook van die zakken met alleen de tubes, van grotere exemplaren. Maar de kerel van de toko sprak daar ook al zijn twijfels over uit qua echtheid. Misschien is het een soort surimi of zo? Afijn, als je het hele beest ingevroren koopt heb je daar geen last van. | |
golfer | woensdag 16 maart 2016 @ 15:09 |
Geef mij maar liever de tentakels van een pulpo om te grillen of te BBQ-en. Veel lekkerder dan die gummi binnenbanden waar die ringen vaak naar smaken. | |
Pietverdriet | woensdag 16 maart 2016 @ 16:52 |
Volgens mij staan die dingen al zeker dertig jaar af en aan op menukaarten. Je hebt daar goede in een beroerde trouwens, zoals met alles. | |
Isegrim | woensdag 16 maart 2016 @ 18:12 |
Was dat een hoax? http://www.rtlnieuws.nl/e(...)aakt-van-varkensanus Ik meen dat zelfs gezien te hebben in KvW? | |
Miauw_Zedong | woensdag 16 maart 2016 @ 18:25 |
Ja dat bleek een broodje aap. http://www.joop.nl/nieuws(...)-broodje-aap-verhaal maar ook voor dat het bekend werd dat het een hoax was vond ik het nogal een sterk verhaal. Bij KvW is het verder nooit voorbij gekomen naar mijn weten. | |
golfer | donderdag 17 maart 2016 @ 22:12 |
Je hebt dus echte pijlstaartinktvis ringen. Je hebt gestanste ringen en je hebt tot pulp vermalen stukken inktvis vermengd met andere vis met een dikke laag meel. En dat laatste wordt vooral in de Nederlandse supermarkten als calamaris verkocht. | |
Ill-Skillz | vrijdag 18 maart 2016 @ 07:26 |
Echt schokkend was de aflevering niet. Had idd gehoopt op het anussenverhaal. :p | |
HansvanOchten | vrijdag 18 maart 2016 @ 08:02 |
Het viel me vooral mee eigenlijk dat het grootste deel "gewoon" echte inktvis is. | |
golfer | donderdag 24 maart 2016 @ 15:36 |
In deze Keuringsdienst van Waarde onderzoekt de keuringsdienst de euro. Wat is de ware herkomst van de munt? Wat weten we eigenlijk van de munt waarmee we onze dagelijkse boodschappen betalen? Lang niet alles, zo ondervond de Keuringsdienst. De munt blijkt een schaduwzijde te hebben. Al onderzoekend komen zij erachter dat er een dubieus bedrijf achter de euro zit. Zullen ze het vermoeden van sommigen, dat alles duurder is geworden sinds de euro, bevestigen? Herkomst Om hierachter te komen kijkt de Keuringsdienst hoe euro’s gemaakt worden. Dat begint bij de centrale bank, waar een medewerker hen vertelt dat de euro geslagen wordt in speciale Europese munthuizen. Maar de keurders gaan dieper: waar komt het materiaal waarvan het gemaakt wordt vandaan? En wat blijkt: ze komen uit bij een bedrijf dat niet alleen munten maakt, maar ook bommen. | |
kikoooooo | donderdag 24 maart 2016 @ 19:04 |
Oh jee wat erg | |
svann | donderdag 24 maart 2016 @ 20:40 |
Gerecycled koper, nog iets verantwoords. [ Bericht 2% gewijzigd door svann op 24-03-2016 20:56:12 (typo) ] | |
Snoepje5 | donderdag 24 maart 2016 @ 20:52 |
"Metaal is metaal" dus clustermunitie? Ach, maakt toch niets uit, "metaal is metaal". | |
golfer | donderdag 24 maart 2016 @ 22:54 |
En de Nederlandse Munt wast z'n handen in onschuld. "Wir haben es nicht gewust" Totdat de KvW ermee aan kwam zetten en toen waren ze wel opeens welkom. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2016 @ 06:48 |
Edit, laat ook maar, met een beetje muur voer je een betere discussie | |
golfer | donderdag 31 maart 2016 @ 12:41 |
Vanavond: Koop je water in dure flessen in plaats van uit de kraan, dan heb je keuze. Plat of bruis, met of zonder prik. Want zonder bubbels is het leven maar saai. Natuurlijk bronwater schijnt natuurlijk te bruisen, en heeft geen dopje nodig om z’n bubbels te bewaren. Hoe zit dat? Je ziet het vanavond in de Keuringsdienst. | |
Skeletor. | donderdag 31 maart 2016 @ 12:42 |
Is dit nou een herhaling? Want een aantal jaren geleden was er ook eren waterthema. | |
golfer | donderdag 31 maart 2016 @ 13:02 |
Nee, nieuwe aflevering. Maar ze hebben inderdaad al eens in 2004 een uitzending over water gedaan: http://keuringsdienstvanw(...)/30-90586-08-06-2004 | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 31 maart 2016 @ 13:06 |
Zijn er mensen die geloven dat bronwater koolzuur bevat? | |
ZonnebankBob | donderdag 31 maart 2016 @ 14:11 |
Ten eerste heb je bronwater en mineraalwater. Er zijn verschillende mineraalwaters die van nature koolzuur bevatten. | |
Skeletor. | donderdag 31 maart 2016 @ 15:33 |
Klopt! Ik ben benieuwd wat voor nieuws ze nu gaan vertellen. Of hetzelfde, maar dan door andere interviewers gedaan. Ersin, kom maar op! | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 31 maart 2016 @ 15:34 |
Oké, laat ik het duidelijker stellen: Zijn er mensen die geloven dat het water dat wij in een supermarkt kopen daadwerkelijk natuurlijk koolzuur bevat? | |
ZonnebankBob | donderdag 31 maart 2016 @ 16:14 |
Ja, die zijn er, natuurlijk koolzuur bevattende mineraalwaters. | |
Van_Poppel | donderdag 31 maart 2016 @ 20:32 |
Ben ook wel benieuwd hoe die bubbels in Spa Rood komen. | |
yosander | donderdag 31 maart 2016 @ 20:34 |
CO2 + H2O <-> H2CO3 | |
KingRoland | donderdag 31 maart 2016 @ 20:39 |
Ik ook | |
BeamofLight | donderdag 31 maart 2016 @ 20:48 |
Zo weten we dat ook, Beetje ammoniak olie en restshit opzuipe | |
PowerLoungen | donderdag 31 maart 2016 @ 20:49 |
Wat een verrassing , ze rotzooien eraan | |
Van_Poppel | donderdag 31 maart 2016 @ 20:52 |
Die fles is veel vervuilender dan het water zelf. | |
yosander | donderdag 31 maart 2016 @ 20:52 |
Prikwater van natuurlijke oorsprong zorgt juist voor meer CO2 in de lucht!! | |
BeamofLight | donderdag 31 maart 2016 @ 20:53 |
alleen omdat jij het uitboert vuilak | |
yosander | donderdag 31 maart 2016 @ 20:55 |
Als je ademt, adem je ook CO2 uit | |
Pietverdriet | donderdag 31 maart 2016 @ 22:18 |
Vond marijn weer eens tenenkrommend kleine meisje act uithangen met die inktvissen. | |
Oscar. | donderdag 31 maart 2016 @ 22:32 |
ook in gelukkig. En ook mijn ruft. | |
yosander | vrijdag 1 april 2016 @ 00:49 |
Marijn | |
golfer | vrijdag 1 april 2016 @ 01:16 |
Leuk water, maar niks nieuws. | |
MrSalazar | vrijdag 1 april 2016 @ 01:48 |
Dat wijf ziet er niet uit man. | |
golfer | woensdag 6 april 2016 @ 13:52 |
Morgen neemt de Keuringsdienst een kijkje in de keuken van de bijzonder ronde boterhamplakjes: kipfilet. | |
derLudolf | woensdag 6 april 2016 @ 14:16 |
Dat wordt gewoon aan elkaar gelijmd met eiwitten. Weinig nieuws zou ik denken. Maar ben benieuwd | |
djkoelkast | woensdag 6 april 2016 @ 14:42 |
Lijkt mij hetzelfde inderdaad als die ham. Plakvlees, alleen wordt dit waarschijnlijk van separatorvlees gemaakt. | |
golfer | donderdag 7 april 2016 @ 12:46 |
Ongetwijfeld, maar ik denk dat dit meer over het land van herkomst gaat. Ik denk zelf dat land waar we een referendum over hebben gehad. De Oekraïne, want daar stikt het van de plofkippen en dat land hoeft zich na het 'nee' nu al helemaal niet meer aan de Europese regels te houden. | |
djkoelkast | donderdag 7 april 2016 @ 12:57 |
Ik eet toch al geen kip, maar een heleboel mensen wel. Ik zie bij de supermarkt ook heel vaak dat mensen de allergoedkoopste bakjes aanbiedingkip kopen. | |
Dragonberry | donderdag 7 april 2016 @ 13:01 |
In het voorstukje zijn ze in Thailand, waar in ieder geval kipsaté word gemaakt Maar ik ben benieuwd.. | |
Pietverdriet | donderdag 7 april 2016 @ 13:05 |
Als mensen geen fuck te besteden hebben omdat ze aan alle kanten met accijnzen en belastingen worden gepest is dat niet zo verbazingwekkend. | |
djkoelkast | donderdag 7 april 2016 @ 13:16 |
Je kunt ook kiezen voor iets minder vlees, maar ze willen veel voor weinig. | |
golfer | donderdag 7 april 2016 @ 17:11 |
Klopt: | |
Pietverdriet | donderdag 7 april 2016 @ 17:48 |
Het is verder verdomt lastig aan kwalitatief top vlees te komen. | |
djkoelkast | donderdag 7 april 2016 @ 18:52 |
Vind ik niet, je moet alleen wel even verder zoeken dan de supermarkt. | |
Pietverdriet | donderdag 7 april 2016 @ 18:59 |
Niet bij supermarkten, niet bij ca 80-90% van de slagers. Echt goed varkensvlees is het lastigst imho | |
djkoelkast | donderdag 7 april 2016 @ 19:05 |
Slagers moet je helemaal mijden. Gewoon bij boeren, rundvlees heb je hier vlakbij van een BD-boer waar ik ook mijn melk haal, die laat zijn koeien slachten als ze te oud zijn en dan kun je daar vlees komen shoppen. | |
djkoelkast | donderdag 7 april 2016 @ 19:05 |
Varkensvlees bij boerderij 't Helder in Winterswijk. Dat is echt zulk goed vlees. | |
Pietverdriet | donderdag 7 april 2016 @ 19:09 |
Dank voor de tip, ga ik zeker eens langs als ik in de buurt ben, maar het laat ook zien dat goed varkensvlees geen generiek product is. Hebben een eigen varkensras zie ik | |
djkoelkast | donderdag 7 april 2016 @ 19:32 |
Ja, qua smaak komt het heel dicht bij wild zwijn, het is echt heel erg lekker. Je kunt er ook bestellen, dan komt het ingevroren. Ik heb zelf geen problemen met ingevroren vlees. Maar het klopt wel dat je niet overal echt goed vlees kunt krijgen, maar als je de adresjes weet dan heb je ook wel wat. Ik vind het vlees van Piggy Palace ook goed, alleen dat is niet biologisch. | |
Miauw_Zedong | donderdag 7 april 2016 @ 19:45 |
Mijn slager verkoopt gewoon Helder varken, Texels lam en Limousin rund, niks mis mee. Tevens heerlijke huisgemaakte rilette van varken, eend en konijn | |
djkoelkast | donderdag 7 april 2016 @ 19:47 |
Dat had genuanceerd moeten worden tot 'veel' slagers | |
Aventura | donderdag 7 april 2016 @ 20:36 |
Kipfilet voor op brood. Interessant onderwerp. Er wordt wel geheimzinnig over gedaan zeg ... | |
Oscar. | donderdag 7 april 2016 @ 20:40 |
Zo, daar kan nederland nog een puntje aan zuigen | |
Oscar. | donderdag 7 april 2016 @ 20:40 |
wel een mooi gezicht | |
chufi | donderdag 7 april 2016 @ 20:59 |
Thai chicken hoef je dus helemaal niet meer om te vragen... | |
MrSalazar | donderdag 7 april 2016 @ 21:03 |
Wat een kutprogramma is het ook. | |
golfer | donderdag 7 april 2016 @ 21:29 |
Want??? | |
golfer | donderdag 7 april 2016 @ 21:39 |
Al die umpalumpa's in die fabriek in Thailand. | |
MrSalazar | donderdag 7 april 2016 @ 21:50 |
Onderwerpen zijn totaal niet boeiend meer. Tegenwoordig wordt ons uitgelegd wat cheddar is en dat die smeltplakjes dat niet zijn. Goh. | |
golfer | donderdag 7 april 2016 @ 21:53 |
Je zult de hele volkstammem die dat soort zaken niet weten te eten moeten geven. Niet iedereen is zo briljant op de hoogte als jij. Dus voor jou geldt dan als alleswetende het credo: niet meer naar kijken. | |
MrSalazar | donderdag 7 april 2016 @ 22:00 |
Nou, vroeger was dit programma een stuk beter met dingen waarvan ik helemaal geen weet had. Nu is het meer alsof ze eigenlijk totaal niks interessants meer weten te verzinnen. | |
golfer | donderdag 7 april 2016 @ 22:35 |
Jij wist dus al dat al die kipproducten in Nederland vooral uit Thailand en Brazilië komen en dat wij weer allerlei andere kiponderdelen naar Thailand exporteren? Ik wist dat bijvoorbeeld nog niet. | |
MrSalazar | donderdag 7 april 2016 @ 22:37 |
Nee, maar wie boeit het iets. Vroeger werden er nog wel eens misstanden aan de kaak gesteld. Nu nooit meer. | |
Woods | vrijdag 8 april 2016 @ 02:07 |
Ik leef in een achterlijke wereld mijn kip komt uit fucking Thailand | |
Walter81 | vrijdag 8 april 2016 @ 08:00 |
Ik snap wat je bedoelt. Voorheen ging het bv over truffelolie, dat de truffelsmaak uit een restproduct van een olieraffinaderij komt, waarvan de smaak toevallig op die van truffels lijkt. Daarvan een paar drupjes in een fles olie, en je hebt truffelolie. Of de mandarijntjes die gepeld worden in een bad met zoutzuur, wat dan met gootsteenontstopper weer geneutraliseerd wordt. Nu zeggen ze alleen maar dat de kip uit het buitenland komt. Maar de kip is niet gemanipuleerd ofzo, is gewoon goede kip. | |
DeTolk | vrijdag 8 april 2016 @ 08:02 |
Het wordt een beetje niveau kindertelevisie. Waar blijven de schokkende onthullingen? | |
Walter81 | vrijdag 8 april 2016 @ 08:05 |
Ja, een soort Willem Wever. Maar dan met Marijn Frank | |
#ANONIEM | vrijdag 8 april 2016 @ 08:08 |
Volgens mij bestaat het programma ook al meer dan tien jaar. Dan wordt het lastig om steeds met nieuwe dingen te komen. Ik vond dit wel een hele aardige aflevering. Maar als het allemaal niet goed is of niet deugt, waarom komen jullie dan niet met briljante tips voor de redactie? Of kijk gewoon niet, dan heb je ook niks te zeuren | |
Weltschmerz | vrijdag 8 april 2016 @ 09:01 |
Ik volg het niet meer zo, maar volgens mij is het een programma over hoe het zit en waar het vandaan komt. Er is niet altijd een grof schandaal om aan het licht te brengen, maar dat wil niet zeggen dat het niet goed is om ons te informeren over wat er te koop is en hoe dat in het schap komt. Ik vond ze soms juist iets te beschuldigend, soms is het ook gewoon een inkijkje in de grillen van globalisering, consumentengedrag, marketing en efficientie, maar is de conclusie dat het een veilig en relatief eerlijk product is. Dat is wat mij betreft ook prima tv. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 april 2016 @ 09:04 |
Ook de manderijntjes in blik aflevering vond ik hijgerige paniekzaaierij, chemie, oeh, eng. Er wordt geen gootsteenonstopper gebruikt, er worden levensmiddel gecertificeerde middelen gebruikt. | |
Spanky78 | vrijdag 8 april 2016 @ 09:11 |
Zo is dat. Ik vind ze nu wel milder. Ook leuk dat ze inmiddels ook gewoon proberen te laten zien waar ons voedsel vandaan komt zonder al dat schandaalgedoe. Als er overigens ergens eennschandaal te vinden is, moet het in vlees zijn. Producten met hoge waarde. Makkelijk mee te frauderen. Het is veel minder interessant om iets raars te doen met wortelen... | |
Walter81 | vrijdag 8 april 2016 @ 09:14 |
Snap ik ook wel, maar de gemiddelde kijker snapt niks van zuren en basen. Gootsteenontstopper kennen ze wel. | |
Walter81 | vrijdag 8 april 2016 @ 09:16 |
Nu je dat zegt, (en tevens nav het verzoek van 99.999 om met ideeën te komen), vroeg ik me onlangs af waarom er altijd kleine worteltjes in een potje HAK zitten. Als wortelen uit de grond komen zijn ze veel langer. Worden die gewoon klein gesneden en geschrapt of zit daar iets anders achter.. Wie weet een goede tip. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 april 2016 @ 09:22 |
Er is een verschil tussen laten zien hoe iets gemaakt wordt en sensationalisme en mensen bang maken. | |
djkoelkast | vrijdag 8 april 2016 @ 09:24 |
Restjes, puntjes en die worden allemaal geschrapt, dat zie je aan de stompe eindjes. Ik heb al een tijd geleden gevraagd wat nou eigenlijk "strijkvrij" is bij dekbedovertreksets en hoeslakens. Want ik heb ze die niet "strijkvrij" zijn en ik hoef ze niet te strijken. Bij navraag bij verkopers en fabrikanten wisten ze het zelf ook vaak niet, of dat er iets werd toegevoegd, maar wat dat was wilden ze niet zeggen, ik kwam geen steek verder. Nooit reactie op gehad, niet eens een 'bedankt we hebben het gelezen'. | |
Spanky78 | vrijdag 8 april 2016 @ 09:26 |
Ze worden natuurlijk gesorteerd. En daarnaast ontstaan er bij het verwerken ook kleinere stukjes. Ongetwijfeld zullen ze soms ook wortels vormen en de resten in de puree of sap verwerken. En niet alle wortels zijn natuurlijk even groot als ze groeien eh... Zo werkt dat niet. Grote wortels krijg je amper in een pot vanwege de vorm. Dus hebben ze kleintjes nodig. Zo simpel is het. | |
Spanky78 | vrijdag 8 april 2016 @ 09:28 |
Strijkvrij doen ze door de vezels te coaten met iets dat de krukels voorkomt. Met nanotechnologie enzo. Werkt trouwens echt. Ik heb overhemden die je zo hops uit een koffer zonder kreukels aantrekt. | |
djkoelkast | vrijdag 8 april 2016 @ 09:30 |
Ja met 'iets', inderdaad. En daar maak ik me zorgen om. Want ze zeggen ook dat je eerst 4x moet wassen voor het te gebruiken. Wat zit daar dan in? Ik heb sindsdien alleen nog gecertificeerd gifstofvrije dekbedovertrekken en hoeslakens gekocht. In Duitsland is dat een hot issue, hier niet. In Duitsland hebben ze alleen totaal andere maten matrassen en dekbedden, dus moet je weer goed zoeken hier. | |
#ANONIEM | vrijdag 8 april 2016 @ 10:17 |
Er zullen inderdaad wel types worteltjes zijn die klein te oogsten zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 april 2016 @ 10:28 |
Dekbedhoezen en kussenslopen hebben in D tenminste een ritssluiting standaard. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 april 2016 @ 10:33 |
Hoe kom je daarbij? Zover ik het weet is het een manier van weven en de katoenen draden heel strak draaien bij het spinnen. Two Ply noem je dat https://de.wikipedia.org/wiki/Vollzwirn http://www.leerwiki.nl/Wat_zijn_Easy_Iron_overhemden | |
-0- | vrijdag 8 april 2016 @ 11:08 |
Laatst ergens gelezen dat het helemaal geen probleem zou zijn om grote wortels in een pot te doen, mensen willen gewoon kleine worteltjes uit pot/blik. Waarom was niet bekend maar dat was nou eenmaal zo dus werden kleine worteltjes in blik gedaan. Vond het verder wel een interessante aflevering. Had geen idee dat veel van die kipproducten uit Thailand komen. Altijd wel bizar om te zien hoe er heen en weer gesleept wordt over de hele wereld met producten. | |
djkoelkast | vrijdag 8 april 2016 @ 11:59 |
Dat vind ik altijd zo'n kolder "de consument wil dat", nou mij is nooit iets gevraagd hoor. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 april 2016 @ 14:18 |
De dictatuur van de smaakpanels, Libelle huisvrouwtjes die voor de industrie voorproeven. Daarom smaken bv alle soepen zout en naar maggie. Pakjes saus en mixen net zo. Heb ooit in zo een panel gezeten en gaf een afwijkende mening, zei precies wat ik vond, en ik werd gevraagd maar niet meer mee te doen. Er is een grote bias. | |
Spanky78 | vrijdag 8 april 2016 @ 20:20 |
Er zijn meerdere methoden. Maar nanotech wordt zeker ook gebruikt. http://www.rivm.nl/Onderw(...)tenproducten/Textiel Volgens het RIVM ook bijvoorbeeld. | |
Bravebart | zaterdag 9 april 2016 @ 11:33 |
Nanozilver Niet best als dat in het megadiwaterstofoxide terecht komt! | |
Spanky78 | zaterdag 9 april 2016 @ 15:23 |
Dat zilver gebruiken ze tegen bacterieen en daarmee zweetlucht. Door het grote oppervlak veel minder stabiel. Maargoed het ging niet over nanozilver, maar over antikreuk | |
Pietverdriet | zaterdag 9 april 2016 @ 15:42 |
Waarom begin je er dan over? | |
golfer | zaterdag 9 april 2016 @ 15:49 |
Het gaat nu wel heel erg ver weg van de kipfilet van de KvW. | |
redcable | zaterdag 9 april 2016 @ 17:50 |
Gouwee ouwe rvu uitzendingen blijven het best met Klootwijk en die aziaat | |
Pietverdriet | zaterdag 9 april 2016 @ 18:37 |
De draad ging over ideeen waar de KVW zich mee bezig zou kunnen gaan houden, zelfstrijkende overhemden, zweetstank voorkomende kleding, Waren twee onderwerpen Verdere ideeën Nieuw-Zeelandse Gouda (of is dat al geweest?) Wat zit er in hondenbrokken? Analoog ham Groeien champignons werkelijk op paardenvijgen Margarine en geharde vetten Coatings op friet Waarom zitten er blikappels in appeltaart bij de bakker Fabrieksbrood en broodjes dat door zg warme bakkers wordt afgebakken Prefab in de horeca, daar is een hele eigen serie over te maken Houtskool, tropenhout? | |
Pietverdriet | zaterdag 9 april 2016 @ 18:41 |
Klootwijk is niet voor niets eigen programmas gaan maken, die zijn bovendien leuker, beter en informatiever | |
Spanky78 | zaterdag 9 april 2016 @ 20:13 |
Omdat iemand mijn quote uit de context haalt. | |
Spanky78 | zaterdag 9 april 2016 @ 20:16 |
Proceshulpmiddelen. Dat is iets waar weinig mensen iets over weten. Maar er worden vaak proceshulpmiddelen gebruikt die niet op de declaratie hoeven te komen omdat ze geen 'ingrediënt' zijn. Denk hierbij aan antischuimmiddelen, losmiddelen en nog wat zaken. Als ze op zoek zijn naar schandalen moeten ze in het vlees duiken. Analoogham is inderdaad een leuke. Hoeveel vlees er eigenlijk echt in ham zit... je gaat schrikken. Maar in het algemeen zijn dure voedingsmiddelen vatbaar voor echte fraude en bnepperij. Dus vlees, vis (er wordt heel veel vis onder verkeerde naam verkocht!) , zacht fruit (hoeveel aardbeien worden er omgecat?). Vlees over de datum. 4x ingevroren vlees... etc. | |
Pietverdriet | zaterdag 9 april 2016 @ 23:58 |
Zoals D bier volkomen voldoet aan het Rheinheitsgebot maar er wel middelen zijn ingezet om het helder te krijgen bedoel je? De wijnaflevering was daar een eerste aanzet in. Wat er gebruikt wordt om wijn te maken. | |
BaardaapAd | zondag 10 april 2016 @ 10:16 |
ALLES is chemie, natuurlijk, alles bestaat uit chemische stoffen. Maar Jan met de pet denkt dat de glimlach van Rutte echt is en dat alles wat 'natuurlijk' is beter is dan wat uit een fabriek komt. Als je dan ziet dat veel natuurlijke (geur, kleur en smaak) stoffen eigenlijk weinig natuurlijk zijn en dat er processen worden gebruikt die er voor zorgen dat de kunstmatige stoffen feitelijk in alle opzichten beter zijn .... MAAR JA, als er NATUURLIJK op de verpakking gezet kan worden dan is het veel beter verkopen. ... de keuringsdienst van waarde is een van de (zeer weinige) bestaansredenen van de publieke omroep wat mij betreft; educatief, informatief en vaak nog amusant ook. En kritisch, waardoor het niet op een commerciële omroep kan. | |
djkoelkast | zondag 10 april 2016 @ 10:19 |
Je moet gewoon helemaal geen aroma's willen. Maar dan worden producten veel duurder (door langer proces) of hebben minder smaak. Maar ook geen nepsmaak meer Het kan prima hoor. In de mayonaise die ik maak zit ook geen aroma. In alle mayonaise die je koopt wel. Behalve in Duitsland, daar maken ze nog mayonaise zonder aroma's, natuurlijk of niet. Wat ik miste bij de kipfilet was hoe de kippen daar leven. Waarschijnlijk in overvolle stallen. | |
BaardaapAd | zondag 10 april 2016 @ 10:22 |
Even over bier; hop is niet hop. Als je bijvoorbeeld die Hertog Jan reclame ziet waarin iemand een emmer hop in een vat gooit .... in werkelijkheid worden hop pellets gebruikt (die erg veel op van die dierenvoer pellets lijken) en komt er vrijwel nergens verse hop aan te pas. Het is RAAR dat op levensmiddelen de inhoud moet staan (en ook raar dat iets waar geen spoortje framboos in zit Frambozenvla mag heten) maar dat bepaalde dingen daar vrij van zijn gesteld; alcoholische dranken en zo. En als de inhoud er al niet op hoeft te staan, dan kan je vergeten dat er over de productie methoden(n) wél iets op staat natuurlijk. Zodat in een reclame echte hop gebruikt wordt terwijl het bier alleen met pellets (die uiteraard wel van hop zijn gemaakt) wordt gemaakt. | |
Pietverdriet | zondag 10 april 2016 @ 10:24 |
Waarom zou ik geen aroma willen? Geen vanille, nootmuskaat, tonkaboon? Geen kaneel? | |
BaardaapAd | zondag 10 april 2016 @ 10:29 |
Was het niet de Keuringsdienst die een aflevering over vanillevla maakte, of over eten in bejaardentehuizen, en waarbij bleek dat de meeste mensen geen echte vanille vla WILLEN; want echte vanille, dan heb je het over het (uiterst fijne) zaad, zwarte puntjes, in de (nogal bleke) vla terwijl mensen GELE vla blieven en zwarte puntjes er in eng vinden. Met mosterd is het het zelfde; mosterd is NIET geel van zichzelf maar we zijn ZO gewend aan gele mosterd dat in bijna iedere mosterd gele kleurstof wordt gebruikt, en flink ook; meestal wordt daarvoor kurkuma gebruikt. Neem eens een pot échte mosterd (bijvoorbeeld uit Arran; mosterdzaden in een honing/whiskey mengsel) en je ziet dat het totaal niet geel is. --- We zijn geïndoctrineerd; zo gewend aan (bepaalde vormen van) nep dat de meesten het échte niet eens meer kennen en liever de nep hebben. | |
djkoelkast | zondag 10 april 2016 @ 10:55 |
Ik wil dat als bestandsdeel, niet als aroma. Dus ik wil wel bourbon vanille, ik wil geen vanilline, of het nou natuurlijk is (door genetisch gemanipuleerde gisten zoals we onlangs hebben geleerd) of gefabriceerd. Het is je mond voor de gek houden. Laatst op een braderie stond iemand wafels te bakken. Veel mensen denken dan: het ruikt lekker naar wafels! Ik vond het echt niet lekker ruiken, naar een typisch "wafelaroma". Als je echt wafels bakt van meel en eieren dan ruikt dat niet zo. | |
djkoelkast | zondag 10 april 2016 @ 10:56 |
Zo was het inderdaad ook met de kippenboullion, die moet naar gebraden kip smaken, dus gistextract er in. | |
BaardaapAd | zondag 10 april 2016 @ 13:10 |
Ja, die LUCHT, afgrijselijk! Op het Zuidplein in Rotterdam heb je aan de ene kant een churros kraam (walgelijke lucht van suiker en vanilline!) en aan de andere kant een stroopwafel kraam (met een bijna identieke walm); die lucht ontneemt mij iedere neiging om hun producten te proberen. Maar dat zal wel aan mij liggen; tenslotte zijn er veel mensen die kaas die enorm stinkt héérlijk vinden (mijn eigen sokken vind ik al te veel naar kaas meuren). | |
Pietverdriet | zondag 10 april 2016 @ 14:21 |
Die weeë zoete lucht, ja, das niets. Laatst een Churroskraam die ook zo rook. En dan geeneens warme chocoladesaus er bij hebben maar potten nutella | |
Pietverdriet | zondag 10 april 2016 @ 14:21 |
AH, was spuit 11 | |
derLudolf | zondag 10 april 2016 @ 14:33 |
Moet je die willen vermelden. Dan zet je op een blek gepelde mandarijnen 'geproduceerd met zoutzuur en kaliloog'? Dat klinkt eng, netto voeg je alleen wat kaliumchloride toe. Sprak es met zijn figuur die me dat vertelde, ja die mandarijntjes worden gemaakt met zoutzuur om het velletje te verwijderen en daarna voegen ze gootsteenontstopper toe. Volgens hem was dat toch wel zulke rotzooi en ongezond en weet ik wat niet meer. Mijn reactie 'wat is je punt, dat is alleen een ingewikkelde manier om zout toe te voegen' Salmiak maak je ook met ammonia en zoutzuur dacht ik | |
Pietverdriet | zondag 10 april 2016 @ 14:49 |
Als je gewoon eerlijk en zonder sensatiehijgerij als gootsteenontstopper roepen verteld hoe zaken gemaakt worden? Zou een beter programma worden denk ik. | |
Spanky78 | zondag 10 april 2016 @ 19:59 |
Yip. Onder ander filterhulpmiddelen, alhoewel ik dat niet zo spannend vind/ Er zijn nog wel meer dingetjes in die hoek te vinden. Antischuimmiddelen bijvoorbeeld, Methylethylketon, ander oplosmiddelen, zwaveldioxide (sulfiet), chroom, allerlei enzymen gemaakt met gentechnieken ( net zoals die aroma's, het beestje dat het maakt is gemodificeerd, het product zelf niet). | |
djkoelkast | zondag 10 april 2016 @ 20:05 |
Sulfiet is een allergeen dus moet tegenwoordig vermeld worden. Ook sinds een tijd moet het soort olie vermeld worden en volstaat "plantaardige oliën en vetten" niet meer. | |
Karrel_Laaglawaai | maandag 11 april 2016 @ 13:05 |
De eerste keer dat we een echte Magnum aten dachten we dat die niet goed was omdat er zwarte puntjes in zaten... | |
Pietverdriet | maandag 11 april 2016 @ 16:47 |
De bubbelwateraflevering, oh noes, koolzuur is CO2! De kipaflevering, sommige kip komt uit het buitenland uit brandschone fabrieken! Boeiend. Wat een armoede | |
Spanky78 | maandag 11 april 2016 @ 19:11 |
Alleen boven een bepaald niveau. 10 ppm in de meeste gevallen. | |
golfer | donderdag 14 april 2016 @ 12:34 |
Vanavond alweer de laatste van dit seizoen: Van alle wilde beestjes in het bos is alleen het zwijn zo wild dat we het bij de naam noemen: wild zwijn. Voer voor jagers: nu ook veilig voorverpakt in de winkel. Maar is dat wel zo pluis? | |
Woods | donderdag 14 april 2016 @ 12:41 |
Sofie van den enk | |
golfer | donderdag 14 april 2016 @ 14:40 |
Radioactieve wildzwijnstukken gaat het o.a. over. | |
Pietverdriet | donderdag 14 april 2016 @ 15:34 |
Everzwijnen zijn gekruist met tamme varkens zodat ze meer nageslacht krijgen, daarom hebben we er een plaag van. In Frankrijk worden everzwijnen gefokt om meer te schieten te hebben. Meeste hert wat er te koop is komt ook uit de kweek, staan oa in Nieuw Zeeland hele kuddes in de weilanden. | |
golfer | donderdag 14 april 2016 @ 21:40 |
Uitzending ging zoals verwacht dus over de radioactieve zwijnen uit Oost-Europa, maar dus ook uit Zuid-Duitsland. | |
Tomatenboer | donderdag 14 april 2016 @ 21:45 |
en zelfs in Nederland komen dus schijnbaar besmette wilde zwijnen voor. | |
golfer | donderdag 14 april 2016 @ 21:46 |
Erzin:de Duitsers scoren altijd in de laatste minuut. | |
BeamofLight | donderdag 14 april 2016 @ 21:56 |
die je rustig kunt eten, 300 gram per dag | |
PandaDrop | donderdag 14 april 2016 @ 22:43 |
Geen vlees eten. Ik doe het al 21 jaar. Ik ben een vegetariër. | |
derLudolf | donderdag 14 april 2016 @ 23:26 |
Vanavond waren het niet de Duitsers... Kut Liverpool | |
golfer | vrijdag 15 april 2016 @ 00:51 |
Waar kwam de rommel vanuit Tjernobyl ook alweer terecht? | |
Pietverdriet | vrijdag 15 april 2016 @ 08:03 |
Open er een topic over | |
Saninl | vrijdag 15 april 2016 @ 11:22 |
Vanwaar dat plekje in GB? | |
ErkendFokker | vrijdag 15 april 2016 @ 11:26 |
Neergeregend? | |
Pietverdriet | vrijdag 15 april 2016 @ 12:39 |
Zou me trouwens meer zorgen maken over het luchten van je huis, radon hoopt zich op in kruipruimtes. | |
golfer | woensdag 20 april 2016 @ 12:35 |
Morgenavond toch nog een nieuwe: Dankzij gezond boerenverstand weten we dat het bij producten met boeren op het pak om bedrog gaat. Van boerenrookworst tot boerenbeschuit en van boerencake tot boerensoep. Zogenaamd allemaal van boeren, toch gewoon uit de fabriek. Boerenlulkoek dus. Op één product na. Boerenkaas is een beschermd product dat volgens echte boerenregels gemaakt moet worden. Verplicht van rauwe melk van eigen koe. Maar nu zijn er boeren die deze regels aan hun laars lappen. Bang voor bacteriën warmen ze de melk op. Dan is de boerenkaas niet rauwmelks meer. Oneerlijk, vinden de boeren die hun melk wel koud verwerken. De Keuringsdienst van Waarde belandt in een verhitte discussie en slaat aan het polderen. | |
Weltschmerz | woensdag 20 april 2016 @ 12:40 |
Ik heb wel eens iets van mijn kaasboer gehoord over nieuwe methoden waarbij de melk minder verwarmd wordt om bacterievrij te maken voor meer smaakbehoud. Ik ben daar niet tegen, maar het lijkt me wel dat rauwmelkse kaas beschermd moet worden. | |
#ANONIEM | woensdag 20 april 2016 @ 22:18 |
Ik las deze week een touristische brochure over Bohemen / Ertsgebergte en daar maken ze reclame voor een kuurbad met de hoogste radon-sterkte ter wereld. | |
golfer | donderdag 21 april 2016 @ 23:05 |
Boerenkaas, kaas van de boerderij en ook nog boerekaas. Alleen boerenkaas is de echte die voldoet aan de echte eisen. De rest is gepasteuriseerd. | |
derLudolf | vrijdag 22 april 2016 @ 00:16 |
Die mevrouw van Honig was wel erg vriendelijk Vraag me af of ze wist wie ze aan de lijn had. Als je zo bot reageert weet je zeker dat je op TV komt. Ach ik ben geen kaaseter, maar ben wel fan van de producten van Den Eelder. Eet veel van hun (echte boeren volle) yoghurt. Geen idee of dat gepasteuriseerd is, maar het is gewoon heerlijke yoghurt. Het is wel volvette yoghurt. Normaal staat 3,5% vet vermeld maar dat staat niet op die van hun, dus het zal schommelen rond de 4,3%. En ik weet dat ze zelf niet voldoende melk produceren en zodoende op de vrije markt melk bijkopen. Vind ik dat erg? Nee, is gewoon een goed product | |
Tim_Schuhmacher | vrijdag 22 april 2016 @ 00:59 |
Maar ik vond het niet zo duidelijk waarom een boer die wel zijn eigen melk gebruikt, het verwarmd en dan onterecht als boerenkaas verkoopt. Want dan kan hij toch net zo goed die extra stap niet doen (duur apparaat, verwarmingskosten) en het dan als echte boerenkaas verkopen. | |
Tim_Schuhmacher | vrijdag 22 april 2016 @ 01:00 |
boer'n kaas was dat | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 22 april 2016 @ 04:06 |
die snapte ik ook niet. Er werd veel verwezen naar de handel die per se boerenkaas wil en daar meer geld voor krijgt. Waarom je dan als boer dan extra handeling gaat doen ipv gewoon rauwe melk gebruiken | |
Isegrim | vrijdag 22 april 2016 @ 05:29 |
Ik gok dat je bij rauwe melk meer mislukte kazen krijgt. | |
derLudolf | vrijdag 22 april 2016 @ 06:24 |
Pasteuriseren zorgt voor constantere kwaliteit. Hoeveelheid ziekte kiemen is erg belangrijk bij het maken van kaas, bacteriën kunnen zorgen voor allerlei 'defecten' Bijvoorbeeld 'late blowing' veroorzaak door Clostridium tyrobutyricum | |
Isegrim | vrijdag 22 april 2016 @ 06:53 |
Is het ook zo dat je bij niet-gepasteuriseerde kaas geen bacteriën hoeft toe te voegen omdat die er van nature al zijn en dat je bij gepasteuriseerde kaas de gewenste bacteriën moet toevoegen omdat alles dood is? | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 22 april 2016 @ 07:13 |
dat maakt het ook weer beheersbaarder, net als verschil gist-zuurdesem. Ik ken een zuurdesem-bakker die wel eens een hele batch heeft moeten weggooien | |
Isegrim | vrijdag 22 april 2016 @ 07:15 |
Wel eens? Er mislukt gewoon veel vaker iets als je enkel met de natuur werkt. Blijft wel uitdagend daardoor. Kaasmaken lijkt me ook een prachtig ambacht. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 april 2016 @ 07:55 |
Als je kaas regelmatig mislukt, stijgt je kostprijs, en de vraag is of er genoeg mensen zijn die meer willen betalen voor een rauwemelkse kaas. Het is natuurlijk wel een manier meer geld te verdienen door gepasteuriseerdemelksekaas te verkopen als rauwe, je kostprijs ligt lager, meer marge. | |
Isegrim | vrijdag 22 april 2016 @ 08:00 |
Je levert alleen in op smaak. De smaak van een rauwmelkse kaas is gewoon veel voller en complexer. Net als met gist versus desem. | |
Weltschmerz | vrijdag 22 april 2016 @ 08:28 |
Omdat pasteuriseren in de plaats komt van heel veel handelingen. Als je toch gaat pasteuriseren dan hoef je niet zo moeilijjk te doen over de hygiene in het hele traject, en het is een eenvoudige handeling. Vervolgens heb je constante kwaliteit, terwijl boerenkaas niet alleen kan mislukken, maar ook verschillend kan lukken. Boerenkaas is eigenijk altijd anders omdat de melk altijd anders is, pasteuriseren doodt de bacterien, en de karakteristieke verschillen. Daaroom laat een kaasboer je traditioneel ook altijd proeven, niet omdat je niet weet hoe jong belegen smaakt, maar omdat je niet weet hoe die ene kaas die op dat moment aangesneden is smaakt. Het wordt niet gesteriliseerd he, maar gepasteuriseerd. Ik denk dat je van gesteriliseerde melk geen kass kunt maken. Maar vrij nieuw is dus het thermiseren, dat gebeurt weliswaar met een pasteur, het is wel een ander proces dat meer heel laat van de smaak van de melk. Het verdient dan ook zijn eigen plek in de kaasproductie. Je moet het alleen wel onderscheiden van rauwmelkse kaas, want met de constantere kwaliteit die thermiseren geeft tov rauwe melk, verdwijnen ook de grootste uitschieters in karakteristiek en daarmee de lekkerste, inclusief die met een stalsmaak die veel consumenten wat te gortig is. Maar als mijn kaasboer een gethermiseerde kaas heeft dan wil ik die nog wel eens een kans geven, terwijl ik gepasteuriseerde aan mij voorbij laat gaan. Maar dat niet iedereen 's ochtends bij zijn broodje kaas verrast wil worden met de smaak van een zilte bodem en een zweempje koemest is ook een gegeven. Ze kunnen alledrie naast mekaar bestaan voor hun eigen markt, maar als ik boerenkaas ga halen wil ik kans maken op een zeer karakteristieke uitschieter, en dus geen gethermiseerde. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 22 april 2016 @ 08:35 |
Haha, kaas met koemest smaak Ik heb volgens mij nog nooit rauwmelkse kaas op | |
Isegrim | vrijdag 22 april 2016 @ 08:42 |
Ik zou zeggen, probeer het eens. Is echt andere koek (kaas) dan gewone supermarktkaas. | |
djkoelkast | vrijdag 22 april 2016 @ 09:10 |
Ik dacht dat vorige week al de laatste aflevering was. Nu de herhaling maar opnemen dan Bij melk heb je ook nog een heel groot verschil tussen wel en niet gehomogeniseerd. | |
Weltschmerz | vrijdag 22 april 2016 @ 09:46 |
Ik had laatst in een moment van optimisme boerenkaas bij de AH gekocht, maar die was heel erg flets, waarschijnijk stiekem gepasteuriseerd. Dan kun je beter gewoon beemster of zo halen, daar zit meer smaak aan. | |
djkoelkast | vrijdag 22 april 2016 @ 09:56 |
En kleurstof en conserveermiddel, ohja en kaasdekmiddel. Ik vind zelf de Terschellinger en Bastiaansen erg goed. | |
Tim_Schuhmacher | vrijdag 22 april 2016 @ 10:48 |
Thnx, die info miste dit keer wat in de uitzending | |
Isegrim | vrijdag 22 april 2016 @ 10:53 |
Kaasdekmiddel is die was die eromheen zit? | |
Pietverdriet | vrijdag 22 april 2016 @ 10:56 |
Beemster XO is goed te doen | |
Curiosity | vrijdag 22 april 2016 @ 11:10 |
Ik noem het altijd "stalsmaak". Krijg gelijk weer trek in Stolwijker. | |
Weltschmerz | vrijdag 22 april 2016 @ 14:53 |
Een belegen jumboformaat met van die belletjes erin. | |
#ANONIEM | donderdag 28 april 2016 @ 20:22 |
Truffel... Herhaling? | |
Tourniquet | donderdag 28 april 2016 @ 20:37 |
Ja, van 19-3-2015. | |
xzaz | donderdag 28 april 2016 @ 20:54 |
Dit is toch algemeen bekend? | |
djkoelkast | donderdag 28 april 2016 @ 21:23 |
Nee, wat daar weer op/in zit. Is een schimmeldoder. https://nl.wikipedia.org/wiki/Natamycine http://www.food-info.net/nl/e/e235.htm | |
golfer | woensdag 18 mei 2016 @ 14:34 |
Vanaf morgen 4 weken een thema: Kersverse extra afleveringen: een vierluik over het eten van morgen! Met in de eerste uitzending: hoe ziet het varkensvlees uit de toekomst eruit? | |
ddx | woensdag 18 mei 2016 @ 16:52 |
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering : http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen | |
golfer | woensdag 18 mei 2016 @ 17:03 |
Ja. Die stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. | |
Woods | woensdag 18 mei 2016 @ 17:52 |
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt. | |
Pietverdriet | woensdag 18 mei 2016 @ 18:08 |
Ik hoor nu haar gebrabbel met haar kinderstemmetje al | |
golfer | woensdag 18 mei 2016 @ 18:18 |
Je hebt die docu al gezien? | |
Woods | woensdag 18 mei 2016 @ 19:23 |
Nee maar ze zat vorig jaar bij Pauw om erover te vertellen. Ze moest echt perse in de ochtend al stuk vlees eten hoor | |
golfer | woensdag 18 mei 2016 @ 20:24 |
En daarom is ze niet goed wijs en slooft ze zich uit? | |
zeefje | woensdag 18 mei 2016 @ 20:29 |
Ik ben benieuwd naar de docu. Maar heel die 'aftertalk' vind ik dan weer nogal overrated | |
Woods | woensdag 18 mei 2016 @ 20:32 |
Een beetje kijk-mij-vlees-eten achtig. | |
golfer | woensdag 18 mei 2016 @ 20:43 |
Ja. Daar gaat de docu inderdaad over. | |
Woods | woensdag 18 mei 2016 @ 21:09 |
De hele vleesindustrie is rot. Ik hoop dat ze erachter komt en accuut vegateriër wordt. | |
golfer | woensdag 18 mei 2016 @ 23:06 |
Heb er maar even een apart topic over geopend: CUL / [CUL docu] Vleesverlangen | |
svann | donderdag 19 mei 2016 @ 01:23 |
Is die niet al eerder uitgezonden? Of zou ik maanden geleden een promotiefilmpje hebben gezien? | |
golfer | donderdag 19 mei 2016 @ 01:39 |
| |
#ANONIEM | donderdag 19 mei 2016 @ 20:49 |
MrSalazar | donderdag 19 mei 2016 @ 21:16 |
Waarom is dat wijf d'r haar altijd zo smerig? | |
golfer | donderdag 19 mei 2016 @ 21:19 |
Van wie? | |
golfer | donderdag 19 mei 2016 @ 21:27 |
Erzin in die roze overall. | |
MrSalazar | donderdag 19 mei 2016 @ 22:36 |
wie denk je | |
DonVincenzo | vrijdag 20 mei 2016 @ 00:40 |
Je moeder? | |
Skeletor. | vrijdag 20 mei 2016 @ 06:43 |
Bij die haram-beesten! | |
golfer | donderdag 26 mei 2016 @ 13:26 |
Vanavond: Al jaren wordt er over gerept als dé belofte voor de toekomst. Insecten. We moeten met zijn allen aan de meelworm en sprinkhaan willen we in de toekomst genoeg te eten hebben. Toch zijn er nog maar weinig insecten in het supermarktschap te vinden, en vind je ze dan zijn ze vaak wegstopt in een ondefinieerbare groenteschijf. Is het een kwestie van wennen en gaan we echt met zijn allen aan de insect, of is het een hype die snel weer aan ons voorbij gaat? De Keuringsdienst over wormen, larven en krekels als voedsel. | |
golfer | donderdag 26 mei 2016 @ 20:53 |
Die krekelkwekerij. | |
Apekoek | donderdag 26 mei 2016 @ 20:56 |
Herhalingen toch? Broodje gezond wel weer een leuk nieuw alternatief met Ersin. | |
Adrie072 | donderdag 26 mei 2016 @ 20:58 |
Ze is wel lief, mevrouw krekelburger. | |
xzaz | donderdag 26 mei 2016 @ 20:58 |
3,99 ps. Haha | |
golfer | donderdag 26 mei 2016 @ 21:07 |
Ze had het koud met dat kraagje om. Maar ja, dat is niet zo raar als je zo'n anorexiapatiënte bent. | |
golfer | donderdag 26 mei 2016 @ 21:09 |
Belachelijke prijzen. 500 euro per kilo voor de krekels. | |
Maraca | donderdag 26 mei 2016 @ 23:59 |
Wat raar dat het maar niet aanslaat hoe duur gaat vlees dan wel niet in de toekomst worden, dat dit het goedkopere alternatief is? Wat was Marijn trouwens weer ouderwets irritant in deze aflevering net een klein kind | |
MrSalazar | vrijdag 27 mei 2016 @ 00:57 |
Deze teringonzin gaat nu al letterlijk 25 jaar door. Rot eens op met net te doen alsof dit nieuw is. | |
golfer | donderdag 9 juni 2016 @ 13:38 |
Vanavond: We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat. Daarom bootsen we dat warme weer na in kassen waar we de natuur zoveel mogelijk in de hand houden. Ze groeien op namaakgrond, gevoed met kunstmest en sinds kort ook onder het licht van paarse ledlampen. Ligt de toekomst van onze groenten eigenlijk nog wel op de ouderwetse akker, of moeten we de natuur meer en meer gaan nabootsen in afgesloten systemen? De Keuringsdienst over de toekomst van de tuinbouw. | |
ddx | donderdag 9 juni 2016 @ 15:21 |
Ja en tomaten die je koopt bij de supermarkt moet je pas 2 weken na de houdbaarheids datum aanraken omdat ze anders nog veel te hard zijn. In het buitenland liggen veel 'betere' tomaten in de supermarkt. | |
Woods | donderdag 9 juni 2016 @ 18:26 |
Ik ben nu toevallig in Duitsland en hier zijn tomaten mi veeel goedkoper per kilo. Hoe | |
fotostarter | donderdag 9 juni 2016 @ 18:37 |
Inderdaad. Smakeloos, hard, en waterig. Als ik ze haal, haal ik ze liever op de markt, en laat ze een week in de vensterbank liggen. | |
golfer | donderdag 9 juni 2016 @ 21:13 |
Wat een enorme kassen met al die kweektomaten. Wel futuristisch allemaal. Waarom moest Marijn nou zo een pak en en zinloos (want d'r haar stak aan alle kanten eruit en er onder) mutsje op terwijl die vent in z'n gewone kleding daar rond liep/fietste? Maar voor de lekkerste tomaten kan je ze dus het beste in je eigen moestuin met veel geduld en zonlicht en liefde zelf kweken. | |
svann | donderdag 9 juni 2016 @ 21:59 |
@golfer: Heb maar een klein stukje gezien. Misschien dat om niet dat vettige spul van tomatenbladeren aan haar kleren te krijgen? | |
golfer | donderdag 9 juni 2016 @ 22:13 |
Geen idee. Het werd ook niet gezegd. | |
Pietverdriet | donderdag 9 juni 2016 @ 22:47 |
Vooral, de juiste rassen gebruiken volgens mij | |
richolio | donderdag 4 augustus 2016 @ 20:58 |
Maffioso Albert Heijn | |
Adrie072 | donderdag 4 augustus 2016 @ 21:14 |
Voortaan maar n blokje kaas? Weer genoten van de aflevering! | |
fespo | vrijdag 5 augustus 2016 @ 23:59 |
ik mis een beetje het point van deze aflevering, natuurlijk is een ambachtelijke worst veel duurder. en de goedkope worst wordt dus ook nog goedkoper verkocht dan de inkoopprijs. verder is er niet veel nieuws. een hogere prijs geldt voor alle vleeswaren en heeft gewoon met kwaliteit, ingrediënten en productie aantallen te maken. ik had liever gezien dat ze hadden onderzocht wat er precies in zo'n goedkope worst gaat, maar heel boeiend is dat ook niet, het staat gewoon op de verpakking.. | |
golfer | zaterdag 6 augustus 2016 @ 00:43 |
Leuk dat een herhaling ook weer opnieuw reacties oproept. | |
golfer | dinsdag 30 augustus 2016 @ 17:44 |
Nieuw seizoen, nieuwe afleveringen. Donderdag: Over de kleur van tonijn. Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushi-restaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom vers. Maar er is iets geks aan de hand vertelt een anonieme chef-kok ons. Er zou goedkope geverfde tonijn op de markt zijn. De Keuringsdienst op zoek naar de ware kleur van de verse tonijnplakjes. | |
chufi | woensdag 31 augustus 2016 @ 03:04 |
Sushi is sowieso iets waar ik met al die extra rijst mn twijfels over heb... | |
#ANONIEM | woensdag 31 augustus 2016 @ 05:08 |
Dat tonijn volgepompt wordt met kleurstof hebben ze toch al eerder een aflevering van gemaakt? Die ging over blik tonijn. Maar daar kwam dat neppe kleurtje ook al ter sprake. [ Bericht 29% gewijzigd door #ANONIEM op 31-08-2016 05:10:05 ] | |
Bravebart | woensdag 31 augustus 2016 @ 11:55 |
Ze hebben het hier over sashimi hè, daar komt geen rijst aan te pas | |
Pietverdriet | woensdag 31 augustus 2016 @ 18:22 |
Tonijn wordt niet met kleurstof gekleurd, maar met koolmonoxide en rook. | |
golfer | donderdag 1 september 2016 @ 21:51 |
Toch dus wel gekleurd. Met bijvoorbeeld bietensap. | |
golfer | donderdag 1 september 2016 @ 21:56 |
Haha. Imko in de uitzending. | |
golfer | donderdag 1 september 2016 @ 22:04 |
Ongeveer een derde van alle door hen ingekochte tonijn bleek dus gekleurd te zijn. | |
djkoelkast | donderdag 1 september 2016 @ 23:16 |
Kan ook wel eens nitriet geweest zijn, ze hebben het niet in een lab laten onderzoeken. | |
golfer | donderdag 1 september 2016 @ 23:24 |
Hoe dan ook bedorven vis die niet verkleurde. | |
golfer | vrijdag 2 september 2016 @ 14:23 |
Behandelmethodes tonijn Prachtig rood gekleurde tonijn op je bord, verser kan niet. Toch? Dit is wat veel visliefhebbers geloven, maar deze rode kleur kan verraderlijk zijn. Er bestaan methodes die ervoor zorgen dat de tonijn mooi rood wordt en blijft. Deze kunstmatige manier van het kleuren van tonijn zegt niets over de versheid van de vis. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft aan dat geen enkele behandelmethode is toegestaan voor het kleuren van vis om versheid te maskeren. Het eten van gekleurde tonijn kan een potentieel risico voor de gezondheid vormen. Het bederfproces zet namelijk gewoon door, terwijl dit aan de buitenkant niet te zien is. De volgende behandelingen kunnen worden toegepast om tonijn verser te laten lijken dan hij is. Koolmonoxide (CO) Inspuiten van dit gas zorgt ervoor dat tonijn die nog rood is permanent rood blijft. Er treedt geen kleurverandering meer op, de tonijn lijkt dus oneindig lang vers. Zo’n 15 jaar geleden was het heel gebruikelijk dat deze methode werd gebruikt, dit was ook toegestaan. Vis dat met koolmonoxide is ingespoten, is op zichzelf niet gevaarlijk. Het enge is dat de vis er niet meer bedorven uitziet, terwijl hij wel bedorven kan zijn. Om die reden heeft de EU in 2003 besloten om het gebruik van CO als additief helemaal te verbieden. De European Commission’s Scientific Committee on Food verklaart dat de stabiele ‘kerskleur’ kan blijven nadat de vis oud is en daarmee bederf wordt gemaskeerd. Kleurstof Behandelen met kleurstof zoals bietenrood (E162) of rozemarijnextract (E392). Met bietenrood kun je tonijn die al bruin verkleurd is weer rood maken. Bruine tonijn is goedkoper, omdat deze minder aantrekkelijk is voor de consument. Als deze tonijn wordt gekleurd, kan hij voor een hogere prijs verkocht worden. De tonijn wordt geïnjecteerd met de kleurstof, vaak gecombineerd met water om meer volume te krijgen. Rozemarijnextract zorgt ervoor dat de roze kleur langer behouden blijft en wordt toegepast als de tonijn nog niet is verkleurd. Kleurzout Tonijn wordt in een badje van kleurzout gewassen, waardoor hij rozer kleurt en ook langer roze blijft. Tonijn die in beginsel van lagere kwaliteit is en een minder mooie kleur heeft wordt hiervoor gebruikt. Clear smoke methode Dit is een rookmethode waarbij koolmonoxide vrij kan komen. De tonijn kan hiermee een rode kleur krijgen. Het doel is om de koolmonoxide die hierbij vrijkomt ervoor te laten zorgen dat de vis zijn roze kleur behoudt. Het clearsmoke procede kan niet als traditioneel rookproces worden gezien, omdat het niet tot doel heeft het gerookte product de kenmerkende eigenschappen (geur, kleur en smaak) van het levensmiddel na roken te geven. Om die reden is deze methode verboden op grond van artikel 8, eerste lid, van het Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen. | |
golfer | dinsdag 6 september 2016 @ 20:12 |
Als je haar maar goed zit. Heeft keratine-shampoo hier wel invloed op? Je ziet het donderdag in een nieuwe aflevering van de Keuringsdienst. | |
djkoelkast | dinsdag 6 september 2016 @ 20:14 |
Reguliere shampoo zit vol rommel. Parabenen, schuimmiddelen en andere niet uit te spreken shit. Ik gebruik al jaren een speciale hairwash zonder enige rommel er in. Nou ja, er zit een soort klei in, dus bij het zwembad willen ze nog wel eens raar opkijken als je een bruin prutachtig goedje in je haar staat te smeren (of nog leuker: als je het uitwast en ze komen net binnen ) | |
Aventura | dinsdag 6 september 2016 @ 20:46 |
Wat gebruik je dan? Leuk onderwerp, shampoo. | |
Dragonberry | dinsdag 6 september 2016 @ 22:28 |
Ben benieuwd wat de bevindingen zijn. Lijkt me dat de drogisterij shampoo's weinig toevoegen. Sowieso doen die niet veel goed voor je haar. Waarom zou het met wat keratine beter zijn? | |
djkoelkast | dinsdag 6 september 2016 @ 23:30 |
Terressentials, bestel ik in Amerika, wel duur door verzenden enzo (maar gaat erg lang mee). http://www.terressentials.com/haircare.html Nooit meer wat anders willen gebruiken. | |
Bravebart | woensdag 7 september 2016 @ 11:17 |
Gebruik je dan voor zeep, crèmes etc. ook alleen maar van die rotzooiloze producten? | |
djkoelkast | woensdag 7 september 2016 @ 11:32 |
Ja. Alles in huis is vervangen. Deo, tandpasta, zeep, wasmiddel, parfum, douchegel, schoonmaakmiddelen, ook afwasmiddel, vloerreiniger en allesreiniger. Al jaren trouwens. Zelfs het vaatwasmiddel is vrij van rommel. Ideale daaraan is dat ook het glazuur van de borden gewoon heel blijft en de glazen mooi blijven. Van rommelzeep enzo krijg ik ook bultjes op mijn handen, zo is het ooit begonnen, met steeds meer dingen elimineren en dit bleek de oplossing. | |
Pietverdriet | woensdag 7 september 2016 @ 12:58 |
Zeep is sowieso niet goed voor je huid, zeep is een base en je huid is zuur, die verschillen in Ph waarde bijten elkaar. Voor de meeste onverdragelijkheidsreacties zijn trouwens de conserveermiddelen in shampoos etc verantwoordelijk | |
fotostarter | woensdag 7 september 2016 @ 16:21 |
is goedkope shampoo dan meer volgepropt met troep dan de duurdere shampoo? of bevat dat gewoon meer water? | |
djkoelkast | woensdag 7 september 2016 @ 16:30 |
Dat maakt eigenlijk niet uit, het is niet dat er in Fa meer troep zit dan in Axe of minder dan in een huismerk, het zit allemaal bomvol zooi. Overal zit Sodium Laureth (of Lauryl) Sulfate in, bijna overal zitten parabenen in, conserveerrommel, kleurstof, synthetische parfums. Ik vind het ook zo extreem sterk ruiken (maar dat heb ik ook met wasmiddel/wasverzachter). Als je dat niet meer gebruikt dan ruik je echt veel meer en worden die geuren echt too much. | |
Teslynd | woensdag 7 september 2016 @ 17:26 |
Ik neem de goedkope afwasmiddelen omdat die niet zo zwaar geparfumeerd zijn en even goed afwassen. Natuurlijk zal het een dunnere oplossing zijn en in hardnekkige gevallen wordt er wat meer gebruikt. | |
BeamofLight | woensdag 7 september 2016 @ 18:22 |
Pffff GroenLinks stemmer gespot | |
fotostarter | woensdag 7 september 2016 @ 18:23 |
Wasverzachter kan ik sowieso niet tegen. Robijn dat ruikt gewoon chemisch. Hier kan ik mij dan weer niet in vinden. Ik merk dat Dreft een stuk handiger schoonmaakt dan een huismerk | |
djkoelkast | woensdag 7 september 2016 @ 19:11 |
Afwasmiddel is hier meestal van Sodasan of Alma-win. Ruikt ten minste ècht naar wat er op de verpakking staat | |
Teslynd | woensdag 7 september 2016 @ 22:45 |
Omdat het geconcentreerder is, wat op te vangen is met een tweede kneepje. Het luchtje is nóg geconcentreerder en penetranter. Veel smaakjestheeën hebben ook zoiets chemisch om zich heen. Had een keer aardbeithee geprobeerd. Keuken en woonkamer werden gevuld met een penetrante snoepjeswalm, die lang bleef hangen. Ik heb jarenlang Ecover gebruikt. Daarmee moet je merkbaar harder boenen. Ben gestopt toen de bezuinigingen dermate toesloegen dat er op het eten bezuinigd moest worden. | |
djkoelkast | woensdag 7 september 2016 @ 23:22 |
Ecover ben ik niet zo dol op. De schoonmaakproducten die ik gebruik zijn op een heel andere basis dan Ecover. Ik mijd ook zo veel mogelijk eten met toegevoegde aroma's, ik maak het als het even kan zelf. | |
Teslynd | donderdag 8 september 2016 @ 17:04 |
Er wordt gezegd dat marseillaise-zeep ook goed is voor je haar. Het wordt van olie gemaakt en is smeerzeep. | |
djkoelkast | donderdag 8 september 2016 @ 17:41 |
Ik doe helemaal geen zeep in mijn haar Wat ik er in smeer is niet veel meer dan kleipoeder, aloë vera en etherische oliën. | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2016 @ 18:02 |
Zeep is helemaal niet goed voor je huid en haar. | |
NedKelly | donderdag 8 september 2016 @ 19:35 |
Olijfoliezeep (bijv. allepo oerzeep met laurier (bestaat alleen uit olijfolie en laurierbesolie)) is prima voor je huid en haar als je last hebt van huidirritaties. Wordt in sommige gevallen juist aangeraden. | |
Weltschmerz | donderdag 8 september 2016 @ 20:50 |
Hij is R&D man en zijn taak is om de afdeling marketing en sales te helpen... | |
Oscar. | donderdag 8 september 2016 @ 21:03 |
ja mooi he. terwijl dat normaliter andersom is | |
golfer | donderdag 8 september 2016 @ 22:07 |
Uitleg Keratine in shampoo en Shampoo-tips van een insider. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 september 2016 @ 08:15 |
Olijfolie en natronloog | |
Weltschmerz | vrijdag 9 september 2016 @ 09:02 |
Ik wil daar net te naief in zijn, het zijn niet meer de jaren 50 waarin bedrijven een zo goed mogelijk product ontwikkelen en de veel kleinere sales en marketingafdeling dat dan maar moet zien te verkopen. Maar deze man was onbedoeld wel erg duidelijk over hoe de verhoudingen bij een dergelijk bedrijf liggen. | |
Tomatenboer | vrijdag 9 september 2016 @ 09:31 |
Jarenlang de KvW kijken heeft me wat dat betreft wel cynisch gemaakt. Ik pleit niet voor een volledig staatsgestuurde samenleving, maar onze geweldige kapitalistische marktwerking heeft ons in ieder geval bedrijven gebracht die gaan voor de grootste troep van de slechtste kwaliteit tegen de hoogste prijs waarmee ze wegkomen en waar bullshit-marketing belangrijker is dan transparant en maatschappelijk verantwoord ondernemen. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 september 2016 @ 09:33 |
Je kan er ook gewoon voor kiezen goede producten te kopen ipv te jammeren dat je shit koopt. | |
Tomatenboer | vrijdag 9 september 2016 @ 09:35 |
Klopt, waar zeg ik dat ik dat overwegend niet probeer (op z'n minst). Maar de gemiddelde supermarkt ligt er vol mee. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 september 2016 @ 09:38 |
Veel mensen willen nu eenmaal goedkope leverworst en cola | |
djkoelkast | vrijdag 9 september 2016 @ 09:52 |
Er is een trend gaande dat er betere producten komen voor minder geld, maar voor het echt goed is zijn we nog wel even verder. Zolang mensen zooi blijven kopen en niet eens op de verpakking kijken wat er in zit (verbaast me echt, ik zie nooit iemand etiketten lezen) zijn we er nog niet. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 september 2016 @ 10:29 |
In de VS is die trend al heel wat langer. De grote producenten als Nestle en Sara Lee etc verliezen al meer dan twintig jaar langzaam markt aandeel, fortune had daar een paar maanden geleden een special over. Farmers Markets begonnen in Californie en zij nu in de hele VS in een opmars. | |
djkoelkast | vrijdag 9 september 2016 @ 10:49 |
Het is ook veel leuker om dingen bij kleine zelfstandige boeren te kopen en om veel meer zelf te maken. Ik ben al zo lang over op "eigen" producten dat ik het meeste supermarktspul ook echt neit meer lekker vind. Helaas is de horeca nog niet mee en vind ik daar 9 van de 10 keer ook eten dat 10x meer kost dan zelf maken en minstens 10x minder lekker is. | |
Weltschmerz | vrijdag 9 september 2016 @ 11:04 |
Enerzijds hoef je mensen niet te beschermen tegen slechte aankopen, dat moeten ze helemaal zelf doen, of niet. Het voorziet in die zin in een behoefte dat mensen gewoon willen kiezen en kopen. Het hebben van onzinnige keuzes is ook keuze, en dat heeft in zichzelf waarde. Anderzijds is het vaak op of over het randje van bedrog, en dat dat allemaal maar mag vind ik ook weer niet zo heel vanzelfsprekend. Evenmin vind ik de enorme blootstelling aan reclame die dit soort producten mogelijk maakt ook niet vanzelfsprekend. Het vervuilt het straatbeeld en de ether, terwijl dat publieke eigendom is, met als effect dat we voor meer geld slechtere waar hebben, en de enigen die profiteren zijn de marketeers die ons zo ergeren. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 september 2016 @ 12:25 |
Je moest eens weten hoeveel prefab de hoereca gebruikt. | |
djkoelkast | vrijdag 9 september 2016 @ 13:15 |
Dat proef ik ja, meestal gevacuumeerd van de groothandel. Elke tent dezelfde smaak. Daar ga ik niet voor uit eten. Valt me echt heel erg vaak heel erg tegen. Kijk, als ik in Duitsland voor 9 euro een bord vol schnitzel krijg dan verwacht ik er ook niet veel van, maar zelfs dat is vaak nog beter dan wat ze in NL voorschotelen. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 september 2016 @ 17:32 |
IJssalons ook, gebruiken voor een 90% schat ik allemaal poeiermixen, net als bakkers, jaja ambachtelijk, een zak mix gebruiken waar ze water aan toevoegen, gebak en allerlei broodsoorten van de groothandel. Mijn man was pissig toen we bij een groothandel waren en hij allerlei zaken herkende uit bakkerijen en rastaurants. |