Beemster XO is goed te doenquote:Op vrijdag 22 april 2016 09:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik had laatst in een moment van optimisme boerenkaas bij de AH gekocht, maar die was heel erg flets, waarschijnijk stiekem gepasteuriseerd. Dan kun je beter gewoon beemster of zo halen, daar zit meer smaak aan.
Ik noem het altijd "stalsmaak".quote:Op vrijdag 22 april 2016 08:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Omdat pasteuriseren in de plaats komt van heel veel handelingen. Als je toch gaat pasteuriseren dan hoef je niet zo moeilijjk te doen over de hygiene in het hele traject, en het is een eenvoudige handeling. Vervolgens heb je constante kwaliteit, terwijl boerenkaas niet alleen kan mislukken, maar ook verschillend kan lukken. Boerenkaas is eigenijk altijd anders omdat de melk altijd anders is, pasteuriseren doodt de bacterien, en de karakteristieke verschillen. Daaroom laat een kaasboer je traditioneel ook altijd proeven, niet omdat je niet weet hoe jong belegen smaakt, maar omdat je niet weet hoe die ene kaas die op dat moment aangesneden is smaakt.
[..]
Het wordt niet gesteriliseerd he, maar gepasteuriseerd. Ik denk dat je van gesteriliseerde melk geen kass kunt maken. Maar vrij nieuw is dus het thermiseren, dat gebeurt weliswaar met een pasteur, het is wel een ander proces dat meer heel laat van de smaak van de melk. Het verdient dan ook zijn eigen plek in de kaasproductie. Je moet het alleen wel onderscheiden van rauwmelkse kaas, want met de constantere kwaliteit die thermiseren geeft tov rauwe melk, verdwijnen ook de grootste uitschieters in karakteristiek en daarmee de lekkerste, inclusief die met een stalsmaak die veel consumenten wat te gortig is.
Maar als mijn kaasboer een gethermiseerde kaas heeft dan wil ik die nog wel eens een kans geven, terwijl ik gepasteuriseerde aan mij voorbij laat gaan. Maar dat niet iedereen 's ochtends bij zijn broodje kaas verrast wil worden met de smaak van een zilte bodem en een zweempje koemest is ook een gegeven. Ze kunnen alledrie naast mekaar bestaan voor hun eigen markt, maar als ik boerenkaas ga halen wil ik kans maken op een zeer karakteristieke uitschieter, en dus geen gethermiseerde.
Een belegen jumboformaat met van die belletjes erin.quote:Op vrijdag 22 april 2016 11:10 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik noem het altijd "stalsmaak".
Krijg gelijk weer trek in Stolwijker.
Nee, wat daar weer op/in zit. Is een schimmeldoder.quote:Op vrijdag 22 april 2016 10:53 schreef Isegrim het volgende:
Kaasdekmiddel is die was die eromheen zit?
Ja. Die stond al een tijdje op mijn verlanglijstje.quote:Op woensdag 18 mei 2016 16:52 schreef ddx het volgende:
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering :
http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt.quote:Op woensdag 18 mei 2016 16:52 schreef ddx het volgende:
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering :
http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen
Ik hoor nu haar gebrabbel met haar kinderstemmetje alquote:Op woensdag 18 mei 2016 17:52 schreef Woods het volgende:
[..]
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt.
Je hebt die docu al gezien?quote:Op woensdag 18 mei 2016 17:52 schreef Woods het volgende:
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt.
Nee maar ze zat vorig jaar bij Pauw om erover te vertellen. Ze moest echt perse in de ochtend al stuk vlees eten hoorquote:
En daarom is ze niet goed wijs en slooft ze zich uit?quote:Op woensdag 18 mei 2016 19:23 schreef Woods het volgende:
Nee maar ze zat vorig jaar bij Pauw om erover te vertellen. Ze moest echt perse in de ochtend al stuk vlees eten hoor
Ik ben benieuwd naar de docu. Maar heel die 'aftertalk' vind ik dan weer nogal overratedquote:Op woensdag 18 mei 2016 16:52 schreef ddx het volgende:
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering :
http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen
Een beetje kijk-mij-vlees-eten achtig.quote:Op woensdag 18 mei 2016 20:24 schreef golfer het volgende:
[..]
En daarom is ze niet goed wijs en slooft ze zich uit?
Ja. Daar gaat de docu inderdaad over.quote:
De hele vleesindustrie is rot. Ik hoop dat ze erachter komt en accuut vegateriër wordt.quote:
quote:Op donderdag 19 mei 2016 01:23 schreef svann het volgende:
Is die niet al eerder uitgezonden?
Of zou ik maanden geleden een promotiefilmpje hebben gezien?
Van wie?quote:Op donderdag 19 mei 2016 21:16 schreef MrSalazar het volgende:
Waarom is dat wijf d'r haar altijd zo smerig?
Je moeder?quote:
Ze had het koud met dat kraagje om. Maar ja, dat is niet zo raar als je zo'n anorexiapatiënte bent.quote:
Belachelijke prijzen. 500 euro per kilo voor de krekels.quote:
Wat raar dat het maar niet aanslaat hoe duur gaat vlees dan wel niet in de toekomst worden, dat dit het goedkopere alternatief is?quote:Op donderdag 26 mei 2016 21:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Belachelijke prijzen. 500 euro per kilo voor de krekels.
Ik ben nu toevallig in Duitsland en hier zijn tomaten mi veeel goedkoper per kilo. Hoequote:Op donderdag 9 juni 2016 15:21 schreef ddx het volgende:
Ja en tomaten die je koopt bij de supermarkt moet je pas 2 weken na de houdbaarheids datum aanraken omdat ze anders nog veel te hard zijn.
In het buitenland liggen veel 'betere' tomaten in de supermarkt.
Inderdaad. Smakeloos, hard, en waterig.quote:Op donderdag 9 juni 2016 15:21 schreef ddx het volgende:
Ja en tomaten die je koopt bij de supermarkt moet je pas 2 weken na de houdbaarheids datum aanraken omdat ze anders nog veel te hard zijn.
In het buitenland liggen veel 'betere' tomaten in de supermarkt.
Geen idee. Het werd ook niet gezegd.quote:Op donderdag 9 juni 2016 21:59 schreef svann het volgende:
Misschien dat om niet dat vettige spul van tomatenbladeren aan haar kleren te krijgen?
Vooral, de juiste rassen gebruiken volgens mijquote:Op donderdag 9 juni 2016 21:13 schreef golfer het volgende:
Wat een enorme kassen met al die kweektomaten. Wel futuristisch allemaal.
Waarom moest Marijn nou zo een pak en en zinloos (want d'r haar stak aan alle kanten eruit en er onder) mutsje op terwijl die vent in z'n gewone kleding daar rond liep/fietste?
Maar voor de lekkerste tomaten kan je ze dus het beste in je eigen moestuin met veel geduld en zonlicht en liefde zelf kweken.
Sushi is sowieso iets waar ik met al die extra rijst mn twijfels over heb...quote:Op dinsdag 30 augustus 2016 17:44 schreef golfer het volgende:
Nieuw seizoen, nieuwe afleveringen.
Donderdag: Over de kleur van tonijn.
Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushi-restaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom vers. Maar er is iets geks aan de hand vertelt een anonieme chef-kok ons. Er zou goedkope geverfde tonijn op de markt zijn. De Keuringsdienst op zoek naar de ware kleur van de verse tonijnplakjes.
Ze hebben het hier over sashimi hè, daar komt geen rijst aan te pasquote:Op woensdag 31 augustus 2016 03:04 schreef chufi het volgende:
[..]
Sushi is sowieso iets waar ik met al die extra rijst mn twijfels over heb...
Toch dus wel gekleurd. Met bijvoorbeeld bietensap.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Tonijn wordt niet met kleurstof gekleurd, maar met koolmonoxide en rook.
Kan ook wel eens nitriet geweest zijn, ze hebben het niet in een lab laten onderzoeken.quote:Op donderdag 1 september 2016 22:04 schreef golfer het volgende:
Ongeveer een derde van alle door hen ingekochte tonijn bleek dus gekleurd te zijn.
Hoe dan ook bedorven vis die niet verkleurde.quote:Op donderdag 1 september 2016 23:16 schreef djkoelkast het volgende:
Kan ook wel eens nitriet geweest zijn, ze hebben het niet in een lab laten onderzoeken.
Terressentials, bestel ik in Amerika, wel duur door verzenden enzo (maar gaat erg lang mee).quote:Op dinsdag 6 september 2016 20:46 schreef Aventura het volgende:
Wat gebruik je dan?
Leuk onderwerp, shampoo.
Gebruik je dan voor zeep, crèmes etc. ook alleen maar van die rotzooiloze producten?quote:Op dinsdag 6 september 2016 23:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Terressentials, bestel ik in Amerika, wel duur door verzenden enzo (maar gaat erg lang mee).
http://www.terressentials.com/haircare.html
Nooit meer wat anders willen gebruiken.
Ja. Alles in huis is vervangen. Deo, tandpasta, zeep, wasmiddel, parfum, douchegel, schoonmaakmiddelen, ook afwasmiddel, vloerreiniger en allesreiniger. Al jaren trouwens.quote:Op woensdag 7 september 2016 11:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Gebruik je dan voor zeep, crèmes etc. ook alleen maar van die rotzooiloze producten?
Dat maakt eigenlijk niet uit, het is niet dat er in Fa meer troep zit dan in Axe of minder dan in een huismerk, het zit allemaal bomvol zooi. Overal zit Sodium Laureth (of Lauryl) Sulfate in, bijna overal zitten parabenen in, conserveerrommel, kleurstof, synthetische parfums.quote:Op woensdag 7 september 2016 16:21 schreef fotostarter het volgende:
is goedkope shampoo dan meer volgepropt met troep dan de duurdere shampoo? of bevat dat gewoon meer water?
Ik neem de goedkope afwasmiddelen omdat die niet zo zwaar geparfumeerd zijn en even goed afwassen. Natuurlijk zal het een dunnere oplossing zijn en in hardnekkige gevallen wordt er wat meer gebruikt.quote:Op woensdag 7 september 2016 16:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat maakt eigenlijk niet uit, het is niet dat er in Fa meer troep zit dan in Axe of minder dan in een huismerk, het zit allemaal bomvol zooi. Overal zit Sodium Laureth (of Lauryl) Sulfate in, bijna overal zitten parabenen in, conserveerrommel, kleurstof, synthetische parfums.
Ik vind het ook zo extreem sterk ruiken (maar dat heb ik ook met wasmiddel/wasverzachter). Als je dat niet meer gebruikt dan ruik je echt veel meer en worden die geuren echt too much.
Wasverzachter kan ik sowieso niet tegen. Robijn dat ruikt gewoon chemisch.quote:Op woensdag 7 september 2016 16:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat maakt eigenlijk niet uit, het is niet dat er in Fa meer troep zit dan in Axe of minder dan in een huismerk, het zit allemaal bomvol zooi. Overal zit Sodium Laureth (of Lauryl) Sulfate in, bijna overal zitten parabenen in, conserveerrommel, kleurstof, synthetische parfums.
Ik vind het ook zo extreem sterk ruiken (maar dat heb ik ook met wasmiddel/wasverzachter). Als je dat niet meer gebruikt dan ruik je echt veel meer en worden die geuren echt too much.
Hier kan ik mij dan weer niet in vinden. Ik merk dat Dreft een stuk handiger schoonmaakt dan een huismerkquote:Op woensdag 7 september 2016 17:26 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik neem de goedkope afwasmiddelen omdat die niet zo zwaar geparfumeerd zijn en even goed afwassen. Natuurlijk zal het een dunnere oplossing zijn en in hardnekkige gevallen wordt er wat meer gebruikt.
Omdat het geconcentreerder is, wat op te vangen is met een tweede kneepje. Het luchtje is nóg geconcentreerder en penetranter.quote:Op woensdag 7 september 2016 18:23 schreef fotostarter het volgende: [..]
Wasverzachter kan ik sowieso niet tegen. Robijn dat ruikt gewoon chemisch.
[..]
Hier kan ik mij dan weer niet in vinden. Ik merk dat Dreft een stuk handiger schoonmaakt dan een huismerk
Ik heb jarenlang Ecover gebruikt. Daarmee moet je merkbaar harder boenen. Ben gestopt toen de bezuinigingen dermate toesloegen dat er op het eten bezuinigd moest worden.quote:Op woensdag 7 september 2016 19:11 schreef djkoelkast het volgende:
Afwasmiddel is hier meestal van Sodasan of Alma-win. Ruikt ten minste ècht naar wat er op de verpakking staat
Ecover ben ik niet zo dol op. De schoonmaakproducten die ik gebruik zijn op een heel andere basis dan Ecover.quote:Op woensdag 7 september 2016 22:45 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Omdat het geconcentreerder is, wat op te vangen is met een tweede kneepje. Het luchtje is nóg geconcentreerder en penetranter.
Veel smaakjestheeën hebben ook zoiets chemisch om zich heen. Had een keer aardbeithee geprobeerd. Keuken en woonkamer werden gevuld met een penetrante snoepjeswalm, die lang bleef hangen.
[..]
Ik heb jarenlang Ecover gebruikt. Daarmee moet je merkbaar harder boenen. Ben gestopt toen de bezuinigingen dermate toesloegen dat er op het eten bezuinigd moest worden.
Er wordt gezegd dat marseillaise-zeep ook goed is voor je haar. Het wordt van olie gemaakt en is smeerzeep.quote:Op woensdag 7 september 2016 23:22 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ecover ben ik niet zo dol op. De schoonmaakproducten die ik gebruik zijn op een heel andere basis dan Ecover.
Ik mijd ook zo veel mogelijk eten met toegevoegde aroma's, ik maak het als het even kan zelf.
Ik doe helemaal geen zeep in mijn haar Wat ik er in smeer is niet veel meer dan kleipoeder, aloë vera en etherische oliën.quote:Op donderdag 8 september 2016 17:04 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Er wordt gezegd dat marseillaise-zeep ook goed is voor je haar. Het wordt van olie gemaakt en is smeerzeep.
Zeep is helemaal niet goed voor je huid en haar.quote:Op donderdag 8 september 2016 17:04 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Er wordt gezegd dat marseillaise-zeep ook goed is voor je haar. Het wordt van olie gemaakt en is smeerzeep.
Olijfoliezeep (bijv. allepo oerzeep met laurier (bestaat alleen uit olijfolie en laurierbesolie)) is prima voor je huid en haar als je last hebt van huidirritaties. Wordt in sommige gevallen juist aangeraden.quote:Op donderdag 8 september 2016 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeep is helemaal niet goed voor je huid en haar.
ja mooi he. terwijl dat normaliter andersom isquote:Op donderdag 8 september 2016 20:50 schreef Weltschmerz het volgende:
Hij is R&D man en zijn taak is om de afdeling marketing en sales te helpen...
Olijfolie en natronloogquote:Op donderdag 8 september 2016 19:35 schreef NedKelly het volgende:
[..]
Olijfoliezeep (bijv. allepo oerzeep met laurier (bestaat alleen uit olijfolie en laurierbesolie)) is prima voor je huid en haar als je last hebt van huidirritaties. Wordt in sommige gevallen juist aangeraden.
Ik wil daar net te naief in zijn, het zijn niet meer de jaren 50 waarin bedrijven een zo goed mogelijk product ontwikkelen en de veel kleinere sales en marketingafdeling dat dan maar moet zien te verkopen. Maar deze man was onbedoeld wel erg duidelijk over hoe de verhoudingen bij een dergelijk bedrijf liggen.quote:Op donderdag 8 september 2016 21:03 schreef donald_dick het volgende:
[..]
ja mooi he. terwijl dat normaliter andersom is
Jarenlang de KvW kijken heeft me wat dat betreft wel cynisch gemaakt.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik wil daar net te naief in zijn, het zijn niet meer de jaren 50 waarin bedrijven een zo goed mogelijk product ontwikkelen en de veel kleinere sales en marketingafdeling dat dan maar moet zien te verkopen. Maar deze man was onbedoeld wel erg duidelijk over hoe de verhoudingen bij een dergelijk bedrijf liggen.
Je kan er ook gewoon voor kiezen goede producten te kopen ipv te jammeren dat je shit koopt.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:31 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Jarenlang de KvW kijken heeft me wat dat betreft wel cynisch gemaakt.
Ik pleit niet voor een volledig staatsgestuurde samenleving, maar onze geweldige kapitalistische marktwerking heeft ons in ieder geval bedrijven gebracht die gaan voor de grootste troep van de slechtste kwaliteit tegen de hoogste prijs waarmee ze wegkomen en waar bullshit-marketing belangrijker is dan transparant en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Klopt, waar zeg ik dat ik dat overwegend niet probeer (op z'n minst).quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan er ook gewoon voor kiezen goede producten te kopen ipv te jammeren dat je shit koopt.
Veel mensen willen nu eenmaal goedkope leverworst en colaquote:Op vrijdag 9 september 2016 09:35 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Klopt, waar zeg ik dat ik dat overwegend niet probeer (op z'n minst).
Maar de gemiddelde supermarkt ligt er vol mee.
Er is een trend gaande dat er betere producten komen voor minder geld, maar voor het echt goed is zijn we nog wel even verder. Zolang mensen zooi blijven kopen en niet eens op de verpakking kijken wat er in zit (verbaast me echt, ik zie nooit iemand etiketten lezen) zijn we er nog niet.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:35 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Klopt, waar zeg ik dat ik dat overwegend niet probeer (op z'n minst).
Maar de gemiddelde supermarkt ligt er vol mee.
In de VS is die trend al heel wat langer. De grote producenten als Nestle en Sara Lee etc verliezen al meer dan twintig jaar langzaam markt aandeel, fortune had daar een paar maanden geleden een special over. Farmers Markets begonnen in Californie en zij nu in de hele VS in een opmars.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er is een trend gaande dat er betere producten komen voor minder geld, maar voor het echt goed is zijn we nog wel even verder. Zolang mensen zooi blijven kopen en niet eens op de verpakking kijken wat er in zit (verbaast me echt, ik zie nooit iemand etiketten lezen) zijn we er nog niet.
Het is ook veel leuker om dingen bij kleine zelfstandige boeren te kopen en om veel meer zelf te maken. Ik ben al zo lang over op "eigen" producten dat ik het meeste supermarktspul ook echt neit meer lekker vind.quote:Op vrijdag 9 september 2016 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de VS is die trend al heel wat langer. De grote producenten als Nestle en Sara Lee etc verliezen al meer dan twintig jaar langzaam markt aandeel, fortune had daar een paar maanden geleden een special over. Farmers Markets begonnen in Californie en zij nu in de hele VS in een opmars.
Enerzijds hoef je mensen niet te beschermen tegen slechte aankopen, dat moeten ze helemaal zelf doen, of niet. Het voorziet in die zin in een behoefte dat mensen gewoon willen kiezen en kopen. Het hebben van onzinnige keuzes is ook keuze, en dat heeft in zichzelf waarde.quote:Op vrijdag 9 september 2016 09:31 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Jarenlang de KvW kijken heeft me wat dat betreft wel cynisch gemaakt.
Ik pleit niet voor een volledig staatsgestuurde samenleving, maar onze geweldige kapitalistische marktwerking heeft ons in ieder geval bedrijven gebracht die gaan voor de grootste troep van de slechtste kwaliteit tegen de hoogste prijs waarmee ze wegkomen en waar bullshit-marketing belangrijker is dan transparant en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Je moest eens weten hoeveel prefab de hoereca gebruikt.quote:Op vrijdag 9 september 2016 10:49 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is ook veel leuker om dingen bij kleine zelfstandige boeren te kopen en om veel meer zelf te maken. Ik ben al zo lang over op "eigen" producten dat ik het meeste supermarktspul ook echt neit meer lekker vind.
Helaas is de horeca nog niet mee en vind ik daar 9 van de 10 keer ook eten dat 10x meer kost dan zelf maken en minstens 10x minder lekker is.
Dat proef ik ja, meestal gevacuumeerd van de groothandel. Elke tent dezelfde smaak. Daar ga ik niet voor uit eten. Valt me echt heel erg vaak heel erg tegen.quote:Op vrijdag 9 september 2016 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel prefab de hoereca gebruikt.
IJssalons ook, gebruiken voor een 90% schat ik allemaal poeiermixen, net als bakkers, jaja ambachtelijk, een zak mix gebruiken waar ze water aan toevoegen, gebak en allerlei broodsoorten van de groothandel. Mijn man was pissig toen we bij een groothandel waren en hij allerlei zaken herkende uit bakkerijen en rastaurants.quote:Op vrijdag 9 september 2016 13:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat proef ik ja, meestal gevacuumeerd van de groothandel. Elke tent dezelfde smaak. Daar ga ik niet voor uit eten. Valt me echt heel erg vaak heel erg tegen.
Kijk, als ik in Duitsland voor 9 euro een bord vol schnitzel krijg dan verwacht ik er ook niet veel van, maar zelfs dat is vaak nog beter dan wat ze in NL voorschotelen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |