Waar?
© FG restaurant FG restaurantLloydstraat 204
3024 EA Rotterdam
Wat at / dronk je?
Tja..laat mij maar gelijk aangeven wat voor zeer geldverslindende en kapitalistische 'feest'avond het werd, is dat er tenminste uit. Maar het bleef niet bij deze drie flessen bubbels. Afijn,kijk en lees maar verder hoe deze laatste culinaire uitspatting voor ons vertrek afliep.
Voorzichtig beginnen met deze Ruinart B de B champagne als binnenkomer.
Glazen gevuld met de Blanc de Blanc en gelijk zo een portie met de welbekende Canelé met een eendenlevermousse. Hierna nog 1x ( 1 stuk p.p.) extra uitgevraagd want het is niet de bedoeling dat we alleen maar op zuurdesem brood zitten te kauwen.
En daar zijn 1 van mijn favorieten en wel de bekende mini ijsjes met een sorbet van piccalilly en van die knettertjes die in je mond een smaakexplosie geven. Gelijk nog 6 extra 'ijsjes' (3 p.p) uitgevraagd gewoon omdat het de avond is van de ‘1%’van Nederland.
Mwah....als je eerst een paar Canelé met een eendenlevermousse en mini ijsjes met een sorbet van piccalilly hebt genuttigd dan is dit in zowel aanzien als smaak een matig en teleurstellend geheel. Gauw maar een nieuwe fles bubbels bestellen om weer in de goede flow te komen.
Boeja...deze fles moet ons(mij) weer in de goede flow brengen en weer een blanc de blanc maar dan een Grand Cru 2006! Oh ja...dit is 'm hoor met zijn in de neus rijke geuren van o.a.geroosterd zacht zoet wit brood en kokos i.c.m. peer? Lekker hoor en laat het volgende gerecht maar komen Harry!
Oh...dit is zo lekker als opwarmertje voordat het hoofdgerecht komt. Hier kom ik altijd graag voor naar FG. Stukjes fijn gesneden 'zoete' kreeft met verjus i.c.m.pastinaak van witte peen als puree en een saus van gerookt boter. Het is dat ik weet wat hierna komt anders had ik het gerecht nog een keer uitgevraagd.B.t.w. dat stuk kreeft mag er dan wel uitzien als decor,men heeft de kop leeggemaakt en gevuld met stukken kreeft van de staart waaruit je dus ook kan opscheppen mocht je meer willen.
Boeja. Hier kom ik voor! En gelijk dit gerecht voor mij ('Miep' hoefde niet meer) nog 2x extra uitgevraagd gewoon omdat dit mijn lievelingsgerecht bij FG is en wel kreeft met o.a.een witte chocolade emulsion van knolselderij, een jus van gerookt boter(kwam er later op en zo zag het eruit bij een eerder bezoek), bieslook,verjus, en afgemaakte met Osciëtrakaviaar. Oh..."to die for." Links weer de bekende vingers van 'Miep' die ook heerlijk zat te snoepen uit de kop vd kreeft dat rijkelijk gevuld was met kreeft van de staart.
De volgende fles champagne en wel deze naar later bleek overheerlijke Pierre Gimonnet millsesime 2002. Oh...erg delicaat maar ook somber in de mond,hoe raar dit ook klinkt. Wel een geweldige structuur en finesse i.c.m.de geuren en smaken van Oranje bloesem,grapefruit,witte peer en citrus. Erg lekker en benieuwd hoe deze smaakt bij het volgende en laatste hoofdgerecht.
Een avondje FG is niet compleet zonder de overheerlijke Wagyu Beef! ( met daarachter een lang schaaltje met o.a. die witte chocolade emulsion van knolselderij i.c.m.een kledder Osciëtrakaviaar en een krokantje) En i.c.m. de net bestelde Pierre Gimonnet millsesime 2002 bubbel is dit zo een zalige combinatie dat je wenst dat deze blijvende is.Op de achtergrond zie je hoe schandalig veel bubbel flessen al zijn geopend, een indruk die ik al aan het begin van de recensie poste met een close-up foto. En toen begon de 'ellende'
Die 'bolle' kwam mij gezelschap houden en bracht mee op mijn verzoek volgens zegge "de beste cava ter wereld" die standaard bij het voormalige toprestaurant El Bulli werd geschonken. Naam? Cava Agusti Torello Kripta Gran Reserva Brut.
Eerlijk is eerlijk: Heel erg lekker,droog maar subtiel in smaak en toch vol. Verslaat met gemak durf ik te zeggen grote Champagne Huizen hun eerste flessen zoals Moët & Chandon brut premier,Veuve Cliquot brut,Laurent Perier brut,Perrier-Jouët belle epoque,Deutz of een Armand de Brignac( ace of spades) brut!
Daarna liet die 'bolle' een grote kom voor mij gevuld (want ik had nog een beetje natrek gekregen) met opnieuw die boterzachte witte chocolade emulsion van knolselderij i.c.m.een kledder Osciëtrakaviaar aanrukken en ik liet op mijn beurt maar zijn top champagne, Salon, uit zijn kelder halen die hij zelf wilde openen omdat hij bang was dat ik in mijn wat beschonken toestand intussen met de fles zou gaan spuiten.(iets dat ik nooit doe trouwens maar goed) Op de achtergrond zie je nog net het welbekende FG dessert bestaande uit die levensgrote suikerspin met allerlei zoetigheden erop die niet eens was aangeraakt omdat die bolle erbij was gekomen en alle aandacht opeiste. En zo ziet een blije 2 Michellin sterren chef eruit wanneer het weer zo een avond is met een oude vriend die even losgaat in zijn toko.('Miep' maakte deze foto van ons beiden waar ik eruit ben gesneden) en het financieel voor het personeel ook erg goed zal worden gezien de tip die bij dit soort bezoeken dan altijd worden uitgedeeld als dank voor de heerlijke avond.Impressies / Op of aanmerkingenTja...wat valt er nog over te zeggen deze explosie van decadentie en beschonkenheid.
I.v.g met de laatste keer dat ik hier was was het nu wel erg "over the top"maar ach....dat moet dan maar een keer want je leeft maar 1 keer zeg ik altijd.
I.i.g. werd het nog een lange avond daar in FG.
Ho! Harry. Vertel eens: Wat kost zo een decadente avond daar in FG aan de Lloydstraat'?Ehhh... weet ik niet meer maar volgens mij oversteeg dit ook dik Louis XV in Monaco want de bediening was ook erg in hun nopjes met hun 'dubbeldekkers' als dank voor de meer dan geslaagde avond ter ere van 'Miep' ( en mij een beetje) en ons laatste weekend in Nederland.
Cijfer
9,5 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2015 16:48:44 ]