abonnement Unibet Coolblue
pi_154326541
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 13:04 schreef minilot het volgende:
Ja zeg, wat zeg ik nou net? :D
Mijn welgemeende excuses :)
pi_154329628
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 00:39 schreef Nico987 het volgende:
vooraf koos ik de charcuterie. Goed vlees maar miste wat salade.
dan had je een salade moeten bestellen en geen charcuterie.
  dinsdag 14 juli 2015 @ 16:03:10 #203
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154331591
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:58 schreef Prego het volgende:

[..]

dan had je een salade moeten bestellen en geen charcuterie.
_O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154350092


Waar?





FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam





Wat dronk/at je?


Francoise dacht dat de naam van de wijnboer niet genoeg was...



Tja..de combinatie met deze bubbels en de "Pimientos de Padrón" alias sesam & roze peper crostini (alias de knabbelhap) is niet slecht als begin waarbij laatst genoemde ik voor de ban ook al kende maar dan in zijn andere toko.



'Pan con tomate' met een toast van zuurdesem i.c.m.verschillende soorten bereidingen van o.a. tomaat,inktvis,Krokantje van tapioca met een koud tomatensoepje.



Canelé met een eendenlevermousse (welbekend in FG's wereldje) maar altijd lekker en helemaal als ik er 2 krijg i.p.v. 1, gewoon omdat het kan als ik het vraag. :')



Quail Jelly bestaande uit broccoli/kwartelgelei met langoustineroom en eendenlever i.c.m. een olijven-toastje met eendenlever en tomaat.



Tonijn servietje met o.a.een aioli op Japanse wijze,spicey tomaat en hoisin saus.



Wagyu A5 beef _O_ ( het echte traditionele werk!) die ik maar bestelde,gewoon...omdat het kan!



"El Jefe"legt even uit aan een gast die net binnenkomt en bewonderend vraagt wat dat is wat hij op het dienblad heeft.



Kabeljauw met o.a.parelgort,knolselderij en een schuim van een Thom kha kai.



Boterzachte aardappel puree met o.a.een zalmbereiding en Perle Imperial kaviaar. Een werkelijk g o d d e l i j k gerecht! Vooral de aardappelpuree was zo zacht en zo verfijnt... _O_



Close-up van het goddelijke gerecht!


Voor wie het opmerkte: Op de eerste foto van het 'goddelijk' gerecht zie je 2 champagne glazen en dat betekend dat er dus een nieuwe fles is aangebroken en dat is


Tja..als je Wagyu A5 beef net bestelt hebt en Francoise toch al de vrije hand heeft gekregen m.b.t. mijn avondeten bij hem, dan kan zo een fles er ook nog wel bij. (was trouwens zijn laatste bleek later) Tis tenslotte.... ~O>



Eend met schuim van o.a.pastinaak,tuinbonen,zoetzuur van venkel en Marokkaanse kruiden. (Dat derde glas op de achtergrond bij de fles, was van een andere fles (huis-champagne) die werd opengemaakt om mij te laten proeven maar verdween compleet in het niet als je aan een Dom Pérignon zit.Liet 'm ook lekker staan na 1 sip.) De 2 glazen voor je is links de Dom Pérignon en rechts inmiddels de 'dode' Francis Boulard bubbel van aan het begin van de avond.



Crème van zoete aardappel,mix van o.a.oesterzwammen,tofoe,schuim van knoflook en een krokantje van zuurdesem.



Wagyu A5! 200 gram beef i.c.m. aardappelpuree (weer zo hemelszacht) 'kaantjes'combinatie en...een glas Château Cos D'Estournel, 2e Grand Cru 2007! _O_ ( Ja... voordat wijken ook de champagne glazen uit naar de achtergrond!)



Close-up van de Wagyu A5! 200 gram beef i.c.m. aardappelpuree (weer zo hemelszacht) 'kaantjes'combinatie. _O_



Na het vorige 'orgasme' tijd voor een rustige voortzetting met het eerste deel van het dessert bestaande uit o.a. aardbeien..



Mango bavarois met o.a.popcorn als het tweede deel van het dessert.


Impressie / Op of aanmerkingen

Ik had vooraf mijn bedenkingen omdat ik FG FoofLabs al natuurlijk langer kende dan vandaag en vanaf dag 1 dat deze geopend was niet enthousiast was over wat daar geserveerd werd en de smaakcombinaties die eruit voortvloeiden. Anno 2015 is dit echter veranderd en kun je zeggen dat FG FoodLabs gegroeid is en goed tot zeer goed is geworden en terecht een Michelinster voor zijn genre heeft gekregen.

Maar wacht even: Jij had FG toch blacklisted?

:Y maar er is in de tussentijd vrij veel gebeurd te meer je elkaar soms nog weleens ergens tegenkomt en dan worden er altijd vragen gesteld en gevraagd of de problemen kunnen worden opgelost aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende. En daar ik altijd iemand ben die in het goede van iemand blijf geloven,zaken waren uitgesproken en opgelost,ben ik dus weer langs geweest en ik heb er geen moment spijt van gehad!

In de geschreven teksten onder de foto's was je bij enkele gerechten zeer enthousiast.

Ja,klopt,gewoon omdat ze perfect met een grote P waren als in bereiding/garing en voortvloeiende smaakcombinaties! Ik heb het dan over:

• Aardappel puree met o.a.een zalmbereiding en Perle Imperial kaviaar
• De Wagyu A5! beef.

Regelrechte 'porno'! = 10/10!

Hoeveel was je kwijt voor dit avondje en ben je weer vaste klant van Francoise Geurds?

Wat iets voor een avondje kost vind ik nog altijd onbelangrijk omdat ik ook vind dat als je op de prijs vooral gaat letten,je beter thuis kan blijven.

Maar als je echt het wilt weten: De rekening was bijna het dubbele :@ van het bezoek aan restaurant Fitzgerald van een tijdje terug. Vaste klant,ja, maar elke dag gaan eten bij FG FoodLabs :N Wel staan zijn toko's weer in mijn lijstje van zaken waar ik graag kom om te smikkelen als de tijd weer eens rijp is.

Cijfer

9 1/2
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2015 14:29:16 ]
  woensdag 15 juli 2015 @ 07:53:15 #205
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154351276
Als jij daar gisteren was is de kans groot dat we er gelijktijdig waren. :o LHO en ik waren er voor de presentatie van de Shopping Gids Rotterdam Noord, waar wij in staan. Die groep op het terras tussen 18.00 en 20.00.

Wat wij er kregen was gratis. :+ Diezelfde crackertjes als jij, olijven, heerlijke droge worst, bitterballen, vlammetjes (maar dan zelfgemaakt), brie, toast met rillettes, toast met pâté de foie gras.. Allemaal helemaal niet verkeerd!

[ Bericht 18% gewijzigd door Isegrim op 15-07-2015 08:19:11 ]
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154351702
quote:
3s.gif Op woensdag 15 juli 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:



Francoise dacht dat de naam van de wijnboer niet genoeg was...
...

Tja..als je Wagyu A5 beef net bestelt hebt en Francoise toch al de vrije hand heeft gekregen m.b.t. mijn avondeten bij hem

...

aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende.

...

Hoeveel was je kwijt voor dit avondje en ben je weer vaste klant van Francoise Geurds?

De borden zien er smakelijk uit, de wijn naar mijn smaak een overdaad aan bubbels. Maar als je hem zo goed kent, waarom noem je hem dan consequent Francoise?
  woensdag 15 juli 2015 @ 09:54:10 #207
130803 Gripper
Get a grip
pi_154352583
Ziet er allemaal goed uit Iwanius!

Jij kent ze nu allebei, is er veel verschil tussen FG en FG foodlabs? En waaraan merk je dat?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_154352976
1000 euro :o
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 15 juli 2015 @ 10:48:47 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154353497
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro :o
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro :o
Volgens mij zit dat voor 75% in de drank. :X
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154359349
_O_ Iwanius _O_


  † In Memoriam † woensdag 15 juli 2015 @ 14:31:04 #211
43556 miss_dynastie
pi_154359408
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro :o
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro :o
Ja, maar dan heb je wel je buikje heel vol, zo te zien :+
  woensdag 15 juli 2015 @ 20:24:29 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154368945
quote:
3s.gif Op woensdag 15 juli 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

:Y maar er is in de tussentijd vrij veel gebeurd te meer je elkaar soms nog weleens ergens tegenkomt en dan worden er altijd vragen gesteld en gevraagd of de problemen kunnen worden opgelost aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende. En daar ik altijd iemand ben die in het goede van iemand blijf geloven,zaken waren uitgesproken en opgelost,ben ik dus weer langs geweest en ik heb er geen moment spijt
Dat vind ik goed om te horen!
Want dat gekat op hem vond ik echt niet fijn. Zo'n aardige, blije chef.

Maar een 9,5 vd 10, dat zie ik niet zo op die foto's.
Ik zou denk ik niet gauw (weer) naar zijn lab gaan. (ik geloof niet dat ik ooit zo lyrisch kan worden over aardappelpuree)

Liever het FG restaurant.
pi_154372134
Geloof mij maar Robin die puree is zo boter - tegen het hemelse - zacht geweest. Fijnste structuur die je maar kan bedenken al smeltend op je tong. :9~ Nee, ik ben zelden lyrisch maar nu was ik het wel!

V.w.b. onze onenigheid: Hij is altijd in Rotterdam mijn lievelings chef geweest,maar heeft het toen voor zichzelf verpest door zijn woord te breken en zij die hem vanaf dag 1 bij stonden in het verwezenlijken van zijn droom( dromen) in de maling te nemen. Integriteit/eerlijkheid daar word je op afgerekend.

quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 07:53 schreef Isegrim het volgende:

Wat wij er kregen was gratis. :+ Diezelfde crackertjes als jij, olijven, heerlijke droge worst, bitterballen, vlammetjes (maar dan zelfgemaakt), brie, toast met rillettes, toast met pâté de foie gras.. Allemaal helemaal niet verkeerd!
Leuk dat jullie dat kregen. Doet hij trouwens wel vaker hoor dit soort 'gerechtjes' als het promo o.i.d. betreft, gratis weggeven. (niet helemaal want hij weet dat hij zo ook weer gratis reclame krijgt) Maar wat jullie kregen had ik niet omdat Francois zelf aanbood mij te gaan verwennen op culinair gebied.

Enige keer dat ik een 'kaart' in mijn hand kreeg was om de champagnes te bestellen. :')

quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 08:44 schreef ..-._---_-.- het volgende:

De borden zien er smakelijk uit, de wijn naar mijn smaak een overdaad aan bubbels. Maar als je hem zo goed kent, waarom noem je hem dan consequent Francoise?
Wijn was net in geschonken,maar begrijp wat je bedoelt. Oh.. ik heb nog wel meer bijnamen voor bepaalde chef-koks als we elkaar zien. Maar Francois noem ik van "Francoise" omdat hij altijd met die voor mij hoge stem praat i.c.m. dat Brabants? accent. Vind het dan net een 'wijf'...en met die omvang "Bessie Turf". :@ Maar is altijd mijn favoriete kok geweest.

quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 09:54 schreef Gripper het volgende:
Ziet er allemaal goed uit Iwanius!

Jij kent ze nu allebei, is er veel verschil tussen FG en FG foodlabs? En waaraan merk je dat?
Het is heel simpel i.t.t voorheen( = het eerste jaar van de opening)

• FG FoodLabs: Experimentele toko voor allerlei nieuwigheden op culinair gebied en daar voor het eerst te proeven.
• FG restaurant: Alles wat bij FoodLabs geslaagd is,komt later ook in een iets andere vorm naar hier.

Los van het gegeven dat FG het grote restaurant is waar je echt ervoor gaat zitten om uitgebreid jezelf te verwennen en FoodLabs was eigenlijk bedoelt als een veredelde 'snackbar'= light versie van FG(Ivy) Je zal ook merken dat beide menu's strict van elkaar zijn gescheiden en je dus niet alles van het grote restaurant (FG) daar zal vinden. (geen kreeft met kaviaar of die 'ijsjes' met een hoorntje van tomaat, piccalilly ijs en een randje van licorice e.d.) Het champagne aanbod in FoodLabs is voor liefhebbers ook beperkt als je praat over de top huizen.

Concreet: Financieel kan je het in beide zaken zo gek maken als dat je wilt maar FoodLabs is iets...goedkoper dan FG restaurant,maar veel scheelt het niet vind ik. 2 sterren chef hé..

quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 10:48 schreef Isegrim het volgende:

Volgens mij zit dat voor 75% in de drank. :X
Iets lager. Het was +/- 65%. Ik zat trouwens ook weer te laag met mijn melding van het 'dubbele' want het was zelfs er over heen als ik de tip niet mee reken. Maar goed,klein detail.

Je vergeet verder dat ik dat Wagyu A5 bij hem bestelde en i.p.v. normaal 100 gram dat je krijgt kreeg ik 200 gram en dat was stevig in de prijs kan ik je vertellen. Daarbij was niets van de standaard kaart die FoodLabs heeft maar deed Francois alles zelf. Wel denk ik dat hij mij gewoon het FG 9(Ivy) gangen restaurant menu (eigen samenstelling!) heeft aangehouden als leidraad.



Waar?







Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat dronk/at je?


Ruinart is en blijft een prima bubbelhuis.



Plateautje met een proeverij van verschillende kleine amuses.





Sint-Jacobsmossel “zwart-wit” met o.a. crème frâiche, Perle Imperial kaviaar & witte asperges.



Kalfshaas gepocheerd, geserveerd in bouillon verrijkt met o.a. lapsang souchong thee, soja boon, Sugar snaps en ridderzwammen.



Oosterschelde kreeft gebraden in het pantser met o.a. kerrie, kokos, noedels gemaakt van hoeve-ei dooiers.


Impressie / Op of aanmerkingen

Het was een hele lange tijd geleden (als in jaren) dat ik restaurant Parkheuvel aandeed,gewoon omdat ik niks op heb met de eigenaar/chefkok Erik van Loo. En laten we nu eerlijk zijn: Als je Cees Helder gewend bent,dan kan het nadien alleen maar tegenvallen dus mijd je Parkheuvel gewoon een aantal jaren en hoor je eigenlijk in het horeca-wereldje wat je zelf allang weet dat het een gedreven maar ongelofelijke arrogante,zelfingenomen en hautaine chef-kok is die ondanks dat hij een fervent Ajax supporter is weinig op heeft met mensen die in zijn ogen niet zijn gelijke zijn.

Ja,kunnen we het nu over het eten en drinken hebben want dit is volgens mij geen KRO profiel schets-recensie.

Ik heb genoten allereerst! Ten tweede merk je dat Erik van Look een chef-kok is die van finesses houdt en een gedurfde chef-kok is die op smaakcombinaties en de daaruit voortvloeiende smaken let zonder dat dit gekunsteld is of zo overkomt. Eigenlijk merk je dat zijn basis gewoon heel er goed is en subtiliteit in zijn geprepareerde gerechten daar. Maar....als je een vergelijking wilt trekken met bijvoorbeeld Francois Geurds van FG ( hoe onredelijk en verschillend hun keukenstijlen/ keukens zijn),dan kookt laatst genoemde toch spannender en gedurfder in mijn ogen.

Zou je er terugkeren en word je weer 'vaste' klant van Parkheuvel? M.a.w. Parkheuvel in je lijst van favoriete 'toko's waar je op top niveau culinair wilt genieten?

:Y

Cijfer

9-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2015 14:33:36 ]
  woensdag 15 juli 2015 @ 21:55:30 #214
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154372395
Jeeeetje, ben je aan de seroxat of zo?
pi_154372787
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 21:55 schreef RobinOok het volgende:
Jeeeetje, ben je aan de seroxat of zo?
Een manie? Daar dacht ik aan :@
  Moderator / Miss SHO woensdag 15 juli 2015 @ 22:14:34 #216
22592 crew  Ole
pi_154373114
Ik heb nu zin in een bruine boterham met kaas..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_154374817
Het ziet er niet echt spectaculair uit. Maar jeetje, pak je morgen ook weer een sterrenrestaurant?
  woensdag 15 juli 2015 @ 23:31:59 #218
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_154375685
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
pi_154377436
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 23:31 schreef Fietsertje70 het volgende:
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die dagen avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
Maffia *)

Of gewoon iemand die financieel wat meer geluk heeft gehad dan anderen en er wellicht hard voor gewerkt heeft.
  roze donderdag 16 juli 2015 @ 00:55:35 #220
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_154377854
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro :o
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro :o
Damn 8)7
Your beauty never ever scared me.
  donderdag 16 juli 2015 @ 00:58:56 #221
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_154377915
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 23:31 schreef Fietsertje70 het volgende:
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
Een héle goede baan en geen kinderen lijkt me, al ben ik ook benieuwd wat voor type baan.
Investment banker die er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen? B-)
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_154382886
Loterij gewonnen neem ik aan
pi_154382936
:D! :')_!

Wij gaan voor ons 5-jarig jubileum ook ergens uit eten, maar het is een verrassing. Hoop dat ik volgende week om deze tijd ook een leuk verslagje kan plaatsen. Hebben we voor gespaard enzo O+
Ja doei.
pi_154383029
quote:
2s.gif Op donderdag 16 juli 2015 00:58 schreef MacorgaZ het volgende:

[..]

Een héle goede baan en geen kinderen lijkt me, al ben ik ook benieuwd wat voor type baan.

Geen vriendin scheelt ook.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  donderdag 16 juli 2015 @ 11:15:33 #225
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154383183
Ja, klaar weer. :{w Over tot de orde van de dag!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154383428
quote:
10s.gif Op donderdag 16 juli 2015 11:06 schreef motorbloempje het volgende:
Wij gaan voor ons 5-jarig jubileum ook ergens uit eten, maar het is een verrassing
Voor ons of voor jou?
pi_154383685
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 11:27 schreef Godtje het volgende:

[..]

Voor ons of voor jou?
Voor iedereen, behalve voor m'n man. Die weet waar we heen gaan :+
Ja doei.
pi_154384281
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 11:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, klaar weer. :{w Over tot de orde van de dag!
Ja mod :+
pi_154387401
quote:
14s.gif Op woensdag 15 juli 2015 23:05 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet echt spectaculair uit. Maar jeetje, pak je morgen ook weer een sterrenrestaurant?
:@ Nou...ik zat vanmorgen in onze hoofstad in weer zo een sterren-toko even een glaasje te doen en nee,ik heb er niet gelunched omdat ik weer terug naar Roterdam moest en al besloten had daar te gaan lunchen zoals je hier kunt zien.

Daarbij was ik eventjes klaar met die tierlantijntjes op culinair gebied en wilde mijn maag gewoon iets hartigs en simpels. En dat werd dus Turks. Voor vanavond weet ik het nog niet O-)
  donderdag 16 juli 2015 @ 14:42:11 #230
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154387733
Zat je bij Sofra? :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154392665
:Y Uiteraard.

Ben nu echt in de dubio waar of wat te gaan eten ondanks dat het hier buiten goed toeven is.


M'n glas i.c.m. de paffert op het glazen kaarsbakje.



Huis 'bocht' :@


..... wordt vervolgd.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2015 17:55:16 ]
  donderdag 16 juli 2015 @ 18:26:55 #232
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154393104
Mogen we stemmen? Waar twijfel je tussen? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154393132
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 16 juli 2015 @ 18:30:42 #234
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154393184
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben :D
Ik zit op zo'n 800m er vandaan. 8-)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154393197
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik zit op zo'n 800m er vandaan. 8-)
Ik zo'n 10 minuten :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 16 juli 2015 @ 18:31:12 #236
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154393199
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik zit op zo'n 800m er vandaan. 8-)
Je kunt in de spiegeling een glimps van hem zien, genoeg voor herkenning in ieder geval ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154396256
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben :D
Wij zaten daar verdomme rond vijven een ijsje te eten bij de ijssalon :( Dit was de kans.
pi_154406532
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:26 schreef Isegrim het volgende:
Mogen we stemmen? Waar twijfel je tussen? :D
Nou..niks omdat ik echt geen flauw idee had wat of waar nu weer te gaan eten. Dus ik stond voor echt alles open....op de Mc Donalds na...

quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben :D
:D Had je gelijk kunnen aanschuiven voor een glaasje bubbels. Zo gastvrij ben ik dan ook wel weer..

quote:
10s.gif Op donderdag 16 juli 2015 20:33 schreef Tem het volgende:

Wij zaten daar verdomme rond vijven een ijsje te eten bij de ijssalon :( Dit was de kans.
Nou he... weer een kans vergaan maar troost je: Ik ben er niet gebleven omdat ik niet buiten kon eten ondanks de tafels op de stoep. Men wilde wel mij tot dienst zijn maar het schijnt een gemeentelijke verordening te zijn dat men geen eten mag uitserveren bij Amarone op de stoep op De Meent. Raar...want bij het tegenover gelegen Napoli? wordt wel buiten gegeten. :{



Waar?







In de keuken van Floris
Honingerdijk 259
3063 AM Rotterdam

Wat at / dronk je?



























Impressie / Op of aanmerkingen

In de Keuken van Floris is voor mij altijd in Rotterdam het restaurant geweest waar m.i. na Francois Geurds de beste "out of the box" denkende kok van sowieso Rotterdam woont en werkt.

Floris is een gedreven en "out of the box"denkende 'jonge'chef-kok die nieuwe smaken creeert zonder over de welbekende kaders na te denken en gedurft wil koken voor zijn gasten. Het is voor mij dan ook onbegrijpelijk dat In de Keuken van Floris nog steeds voor zijn gedurfde smaakcombinaties en verfrissende stijl van gerechten bereiding geen Michellinster heeft gekregen. Nou... eigenlijk wel want Michellin wil al jaren dat men op een bepaalde manier kookt die altijd een beetje in de stijl van "Michellin"is en daar valt Floris Versluis dus gewoon buiten omdat hij zich juist niet wil conformeren en lak heeft aan het "binnen bepaalde kaders van de culinaire wereld te moeten koken"omdat dat nu eenmaal al jaren gewensd wordt. Dat uitstel en uitblijving van Michellin's erkenning heeft dan ook een jaartje of wat geleden geleid dat Floris Versluis openlijk zich tegen Michellin heeft gekeerd in de media en duidelijk heeft gemaakt dat Michellin en waar het voorstaat voor wat hem betreft de boom in kunnen en hij lekker op zijn eigen wijze doorgaat zijn gasten tevreden te blijven stellen met zijn restaurant.

Ja,oke, maar kunnen we het nu over het eten hebben want volgens mij gaat het daarom en niet waarom iemand iets niet heeft gekregen of wat zijn persoonlijke houding is jegens wie dan ook en om welke reden.


Alle gerechten waren op smaak,goed gegaard, lekker en een genot om te verorberen.

Wat? geen minpuntjes?

Eeeeh...nou vooruit. Het is wanneer je bij In de Keuken van Floris binnenkomt een lange zit als in een uurtje of 3,iets waar ik (mits in gezelschap) een hekel aan heb. Ik vroeg dan ook of mijn gerechten in een wat sneller tempo konden worden uitgeserveerd aangezien ik nog voor half elf een deel van het Rotterdamse nachtleven :') wilde verkennen alvorens huiswaarts te keren. Dus ja, ik nam geen bijbehorend wijnarrangement maar bestelde gewoon een eigen fles en wat plat water om de mond af en toe te spoelen.

Je bent dus fan en komt zeker terug?

Ik ben al jaren fan van dit restaurant en diens eigenaar/chefkok en het is geen vraag of ik terugkom maar wanneer.

Cijfer

8,5
/ 10

PS: Excuses voor het ontbreken van de ondertitels bij de foto's maar kan mij niet meer herinneren wat werd uitgelegd omdat ik al aardig 8)7 was naarmate de avond vorderde. :+


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-07-2015 11:32:13 ]
pi_154406990
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 02:36 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:D Had je gelijk kunnen aanschuiven voor een glaasje bubbels. Zo gastvrij ben ik dan ook wel weer..

*O*

Dat had ik dan liever hier

quote:
10s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 02:36 schreef Iwanius het volgende:

In de keuken van Floris

gedaan, want dat is maar 5 minuten fietsen :D

En ik vind Floris fantastisch! Het is boven mijn budget, zou er zelf nog wel geld voor opzij willen zetten/reserveren om er 1 keer per jaar, 1 keer per half jaar te eten, maar ik ken niemand (met wie ik ook graag daadwerkelijk zo lang aan tafel zou zitten) voor wie dat ook geldt.

Jammer van de omschrijvingen! Geen mailadres achtergelaten zeker? Wanneer je reserveert krijg je volgens mij na afloop een mailtje wat je nou allemaal hebt gegeten en gedronken.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_154406999
Binnenkort ga ik weer langs bij de plaatselijke Griek.
Het is alsof de tijd heeft stilgestaan daar.
Fotoreportage volgt nog.
  vrijdag 17 juli 2015 @ 05:58:32 #241
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407007
Floris is heerlijk ja. :Y Jammer dat zijn eerste sommelier weg is gegaan, die was ook erg lekker. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 17 juli 2015 @ 07:24:19 #242
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407240
DP ik wil best eens per jaar met je mee hoor! :D LHO is niet zo'n fan van Floris, maar ik wel. *O*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154407259
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 07:24 schreef Isegrim het volgende:
DP ik wil best eens per jaar met je mee hoor! :D LHO is niet zo'n fan van Floris, maar ik wel. *O*
O+

Maar ja dat is het dus een beetje. Je kunt altijd wel mensen vinden, maar ik wil dan natuurlijk weer graag met MIJN mensen. En die willen niet. Met niet-mijn-lieffies zo'n avond delen is toch anders dan met mijn-lieffies.. :@
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 17 juli 2015 @ 07:34:44 #244
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407296
Ik ben best lief. :{w

Maar ik snap! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154407699
Ik ben gek op de Aziatische keuken, ik kook het vaak zelf en het is langzaam een soort persoonlijke queeste geworden om in Nederland restaurants vinden die de kwaliteit, sfeer en prijs evenaren van degene die ik in Japan, China, Hong Kong, India en Thailand heb mogen ervaren.

Ik kan genieten van een mooie restaurant als Yamazoto in het Okura die een fantastisch Keiseki menu aanbieden, maar meestal ga niet voor de meest verfijnde keuken maar voor eerlijke, klassieke gerechten, streetfood en "B-level gourmet".

Ik was al een tijdje op zoek naar een goed Sichuan restaurant. De Sichuankeuken komt uit de provincie Sichuan in Zuidwest-China. De keuken staat bekend om zijn doordringende, sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en (gedroogde) szechuanpepers. Deze peper is heet, maar niet te heet. Het is lastig uit te leggen. Maar deze pepers geven, in tegenstelling tot degene die bijvoorbeeld in de Indonesische keuken gebruikt worden, geen hitte af die je hele mond overneemt en lang blijft hangen. De hitte komt snel, maar zakt ook weer snel weg, waarbij wordt je mond telkens een beetje wordt verdoofd.

Door vrienden werd on China Si Chuan Kitchen aan de Warmoesstraat in Amsterdam aangeraden. Dit is de Chinatown van Amsterdam en een van mijn favoriete plekken om op zoek te gaan naar de authentieke Aziatische keuken, maar er zitten ook tal van “ tourist traps”. Oppassen dus.

China Si Chuan Kitchen is typisch zo’n restaurant waar je zeker een dozijn keer kunt langsgelopen zonder dat het je opvalt. Smal, donker en met een kitscherig Chinees decor dat sinds de jaren ’80 onveranderd lijkt te zijn. Bij binnenkomst bleek ik een van de weinige niet-Aziaten te zijn. Zowel het keukenpersoneel, de bediening als de meeste klanten waren Chinees. Dit is altijd een goed teken!



We waren op dat moment niet echt avontuurlijk ingesteld, dus besloten we om na wat dumplings als voorgerecht voor twee klassieke, beroemde gerechten uit de Sichuankeuken te gaan: Ma Po Tofu (geroerbakte tofu met gehakt in een pittige bonensaus) en Gong Bao Ji Ding (kip met pinda’s). Qua drank bestelde we een fles water om te blussen en voor mij een biertje. Dit bleek later een halve liter blik Heineken te zijn!







Ik ben erg verwend met mijn laatste twee ervaringen met gerechten uit de Sichuankeuken: Joe's Shanghai in Tokyo en Hutong in Hong Kong. Maar ook al was het decor in Amsterdam minder stijlvol, en het uitzicht niet spectaculair, het eten was heerlijk, de bediening vriendelijk en de prijzen meer dan redelijk!

Na het eten hadden we eigenlijk iets nodig om onze mond verder te blussen. Een van de beste manieren om dit te doen is met Honk Kong milk tea. Zoals de naam al zegt, is dit koude gezoete thee met melk. Bijzonder is dat er kleine zwarte ballen tapioca in zitten die een beetje hetzelfde gevoel in je mond geven als bubbel-inpakpapier met je vingers kapot knijpen, maar dan veel verfrissender. Moeilijk te vinden in Nederland, al verkopen yoghurt ijs tentjes het meestal wel. Vlakbij, aan de Zeedijk is er echter een filiaal van YoYo! Fresh Tea Bar, een tentje die erin gespecialiseerd is!



Met een voldaan gevoel zijn we hierna teruggelopen richting station. Ik ben blij te zeggen dat ik er weer een adresje bij hebt voor goed Chinees eten, en de volgende keer ben ik zeker voornemens om andere gerechten te proberen.

8/10 voor Sichuan Restaurant
9/10 voor YoYo!

[ Bericht 0% gewijzigd door Aurelius op 17-07-2015 10:42:46 ]
  vrijdag 17 juli 2015 @ 08:36:17 #246
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407717
Moeilijk te vinden? :D In Rotterdam op elke straathoek tegenwoordig zo'n beetje. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154407882
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 08:36 schreef Isegrim het volgende:
Moeilijk te vinden? :D In Rotterdam op elke straathoek tegenwoordig zo'n beetje. :P
Ik weet ze hier anders niet te vinden. :6
  vrijdag 17 juli 2015 @ 08:58:10 #248
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407898
Maar je Sichuan-maal ziet er goed uit. :9 Het had zo te zien ook bij SanSan kunnen zijn en dat is een goed teken. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154408089
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 07:28 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

O+

Maar ja dat is het dus een beetje. Je kunt altijd wel mensen vinden, maar ik wil dan natuurlijk weer graag met MIJN mensen. En die willen niet. Met niet-mijn-lieffies zo'n avond delen is toch anders dan met mijn-lieffies.. :@

Ik wil. :*
Lukt alleen niet zo..
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  vrijdag 17 juli 2015 @ 09:43:39 #250
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154408432
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 08:33 schreef Aurelius het volgende:
Ik ben gek op de Aziatische keuken, ik kook het vaak zelf en het is langzaam een soort persoonlijke queeste geworden om in Nederland restaurants vinden die de kwaliteit, sfeer en prijs evenaren van degene die ik in Japan, China, Hong Kong, India en Thailand heb mogen ervaren.

Ik kan genieten van een mooie restaurant als Yamazoto in het Okura die een fantastisch Keiseki menu aanbieden, maar meestal ga niet voor de meest verfijnde keuken maar voor eerlijke, klassieke gerechten, streetfood en "B-level gourmet".

Ik was al een tijdje op zoek naar een goed Sichuan restaurant. De Sichuankeuken komt uit de provincie Sichuan in Zuidwest-China. De keuken staat bekend om zijn doordringende, sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en (gedroogde) szechuanpepers. Deze peper is heet, maar niet te heet. Het is lastig uit te leggen. Maar deze pepers geven, in tegenstelling tot degene die bijvoorbeeld in de Indonesische keuken gebruikt worden, geen hitte af die je hele mond overneemt en lang blijft hangen. De hitte komt snel, maar zakt ook weer snel weg, waarbij wordt je mond telkens een beetje wordt verdoofd.

Door vrienden werd on Sichuan Restaurant aan de Warmoesstraat in Amsterdam aangeraden. Dit is de Chinatown van Amsterdam en een van mijn favoriete plekken om op zoek te gaan naar de authentieke Aziatische keuken, maar er zitten ook tal van “ tourist traps”. Oppassen dus.

Sichuan Restaurant is typisch zo’n restaurant waar je zeker een dozijn keer kunt langsgelopen zonder dat het je opvalt. Smal, donker en met een kitscherig Chinees decor dat sinds de jaren ’80 onveranderd lijkt te zijn. Bij binnenkomst bleek ik een van de weinige niet-Aziaten te zijn. Zowel het keukenpersoneel, de bediening als de meeste klanten waren Chinees. Dit is altijd een goed teken!

[ afbeelding ]

We waren op dat moment niet echt avontuurlijk ingesteld, dus besloten we om na wat dumplings als voorgerecht voor twee klassieke, beroemde gerechten uit de Sichuankeuken te gaan: Ma Po Tofu (geroerbakte tofu met gehakt in een pittige bonensaus) en Gong Bao Ji Ding (kip met pinda’s). Qua drank bestelde we een fles water om te blussen en voor mij een biertje. Dit bleek later een halve liter blik Heineken te zijn!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik ben erg verwend met mijn laatste twee ervaringen met gerechten uit de Sichuankeuken: Joe's Shanghai in Tokyo en Hutong in Hong Kong. Maar ook al was het decor in Amsterdam minder stijlvol, en het uitzicht niet spectaculair, het eten was heerlijk, de bediening vriendelijk en de prijzen meer dan redelijk!

Na het eten hadden we eigenlijk iets nodig om onze mond verder te blussen. Een van de beste manieren om dit te doen is met Honk Kong milk tea. Zoals de naam al zegt, is dit koude gezoete thee met melk. Bijzonder is dat er kleine zwarte ballen tapioca in zitten die een beetje hetzelfde gevoel in je mond geven als bubbel-inpakpapier met je vingers kapot knijpen, maar dan veel verfrissender. Moeilijk te vinden in Nederland, al verkopen yoghurt ijs tentjes het meestal wel. Vlakbij, aan de Zeedijk is er echter een filiaal van YoYo! Fresh Tea Bar, een tentje die erin gespecialiseerd is!

[ afbeelding ]

Met een voldaan gevoel zijn we hierna teruggelopen richting station. Ik ben blij te zeggen dat ik er weer een adresje bij hebt voor goed Chinees eten, en de volgende keer ben ik zeker voornemens om andere gerechten te proberen.

8/10 voor Sichuan Restaurant
9/10 voor YoYo!
Laatst zijn we naar ramen gaan eten (ook daar bij de wallen waar je laatst een review over had geschreven) en bedankt voor het tippen van deze tent _O_
Zoooo lekker! De afgelopen maand zijn we er al 2x gaan eten :9 echt super!

Afgelopen week naar Yokiyo (Koreaans) geweest en voor het Chefs Menu gekozen. Om te BBQen moet je per persoon rond de ¤25,- betalen en je mag maar 1 keuze maken voor je vlees/vis. Omdat we de kwaliteit niet kenden en normaal voor datzelfde bedrag all you can eat bestellen wilde ik voor "veilig" gaan.
Helaas ben ik vergeten foto's te maken maar het was echt heel lekker! De pork belly dit bij de eerste ronde hapjes xat was heerlijk, 2e gang was ook super lekker met 5 verschillende banchan. Het vlees was echt lekker gemarineerd (als ik thuis ben zal ik op het menu uitzoeken wat het precies was).
Als dessert kregen we een pannacotta met oa limoen, gegrilde ananas eronder en kokosrasp. De pannacotta was echt heerlijk fris met verschillende smaken O+
Daarna kregen we nog een peer gecaramellisseerd in miso en een bolletje zwart sesamijs. Woooooow! Topper van alles! Heerlijke smaakcombinatie die een beetje richting pindakaas ging om een of andere reden _O-

Hier gaan we nog eens heen :Y
吴 曼 迪
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')