dan had je een salade moeten bestellen en geen charcuterie.quote:Op dinsdag 14 juli 2015 00:39 schreef Nico987 het volgende:
vooraf koos ik de charcuterie. Goed vlees maar miste wat salade.
quote:Op dinsdag 14 juli 2015 14:58 schreef Prego het volgende:
[..]
dan had je een salade moeten bestellen en geen charcuterie.
De borden zien er smakelijk uit, de wijn naar mijn smaak een overdaad aan bubbels. Maar als je hem zo goed kent, waarom noem je hem dan consequent Francoise?quote:Op woensdag 15 juli 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:
Francoise dacht dat de naam van de wijnboer niet genoeg was......
Tja..als je Wagyu A5 beef net bestelt hebt en Francoise toch al de vrije hand heeft gekregen m.b.t. mijn avondeten bij hem
...
aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende.
...
Hoeveel was je kwijt voor dit avondje en ben je weer vaste klant van Francoise Geurds?
Volgens mij zit dat voor 75% in de drank.quote:Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro
Ja, maar dan heb je wel je buikje heel vol, zo te zienquote:Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro
Dat vind ik goed om te horen!quote:Op woensdag 15 juli 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
maar er is in de tussentijd vrij veel gebeurd te meer je elkaar soms nog weleens ergens tegenkomt en dan worden er altijd vragen gesteld en gevraagd of de problemen kunnen worden opgelost aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende. En daar ik altijd iemand ben die in het goede van iemand blijf geloven,zaken waren uitgesproken en opgelost,ben ik dus weer langs geweest en ik heb er geen moment spijt
Leuk dat jullie dat kregen. Doet hij trouwens wel vaker hoor dit soort 'gerechtjes' als het promo o.i.d. betreft, gratis weggeven. (niet helemaal want hij weet dat hij zo ook weer gratis reclame krijgt) Maar wat jullie kregen had ik niet omdat Francois zelf aanbood mij te gaan verwennen op culinair gebied.quote:Op woensdag 15 juli 2015 07:53 schreef Isegrim het volgende:
Wat wij er kregen was gratis. Diezelfde crackertjes als jij, olijven, heerlijke droge worst, bitterballen, vlammetjes (maar dan zelfgemaakt), brie, toast met rillettes, toast met pâté de foie gras.. Allemaal helemaal niet verkeerd!
Wijn was net in geschonken,maar begrijp wat je bedoelt. Oh.. ik heb nog wel meer bijnamen voor bepaalde chef-koks als we elkaar zien. Maar Francois noem ik van "Francoise" omdat hij altijd met die voor mij hoge stem praat i.c.m. dat Brabants? accent. Vind het dan net een 'wijf'...en met die omvang "Bessie Turf". Maar is altijd mijn favoriete kok geweest.quote:Op woensdag 15 juli 2015 08:44 schreef ..-._---_-.- het volgende:
De borden zien er smakelijk uit, de wijn naar mijn smaak een overdaad aan bubbels. Maar als je hem zo goed kent, waarom noem je hem dan consequent Francoise?
Het is heel simpel i.t.t voorheen( = het eerste jaar van de opening)quote:Op woensdag 15 juli 2015 09:54 schreef Gripper het volgende:
Ziet er allemaal goed uit Iwanius!
Jij kent ze nu allebei, is er veel verschil tussen FG en FG foodlabs? En waaraan merk je dat?
Iets lager. Het was +/- 65%. Ik zat trouwens ook weer te laag met mijn melding van het 'dubbele' want het was zelfs er over heen als ik de tip niet mee reken. Maar goed,klein detail.quote:Op woensdag 15 juli 2015 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij zit dat voor 75% in de drank.
Maffiaquote:Op woensdag 15 juli 2015 23:31 schreef Fietsertje70 het volgende:
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die dagen avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
Damnquote:Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro
Een héle goede baan en geen kinderen lijkt me, al ben ik ook benieuwd wat voor type baan.quote:Op woensdag 15 juli 2015 23:31 schreef Fietsertje70 het volgende:
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
Geen vriendin scheelt ook.quote:Op donderdag 16 juli 2015 00:58 schreef MacorgaZ het volgende:
[..]
Een héle goede baan en geen kinderen lijkt me, al ben ik ook benieuwd wat voor type baan.
Voor ons of voor jou?quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:06 schreef motorbloempje het volgende:
Wij gaan voor ons 5-jarig jubileum ook ergens uit eten, maar het is een verrassing
Voor iedereen, behalve voor m'n man. Die weet waar we heen gaanquote:
Ja modquote:Op donderdag 16 juli 2015 11:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, klaar weer. Over tot de orde van de dag!
Nou...ik zat vanmorgen in onze hoofstad in weer zo een sterren-toko even een glaasje te doen en nee,ik heb er niet gelunched omdat ik weer terug naar Roterdam moest en al besloten had daar te gaan lunchen zoals je hier kunt zien.quote:Op woensdag 15 juli 2015 23:05 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet echt spectaculair uit. Maar jeetje, pak je morgen ook weer een sterrenrestaurant?
Ik zit op zo'n 800m er vandaan.quote:Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben
Ik zo'n 10 minutenquote:
Je kunt in de spiegeling een glimps van hem zien, genoeg voor herkenning in ieder gevalquote:
Wij zaten daar verdomme rond vijven een ijsje te eten bij de ijssalon Dit was de kans.quote:Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben
Nou..niks omdat ik echt geen flauw idee had wat of waar nu weer te gaan eten. Dus ik stond voor echt alles open....op de Mc Donalds na...quote:Op donderdag 16 juli 2015 18:26 schreef Isegrim het volgende:
Mogen we stemmen? Waar twijfel je tussen?
Had je gelijk kunnen aanschuiven voor een glaasje bubbels. Zo gastvrij ben ik dan ook wel weer..quote:Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben
Nou he... weer een kans vergaan maar troost je: Ik ben er niet gebleven omdat ik niet buiten kon eten ondanks de tafels op de stoep. Men wilde wel mij tot dienst zijn maar het schijnt een gemeentelijke verordening te zijn dat men geen eten mag uitserveren bij Amarone op de stoep op De Meent. Raar...want bij het tegenover gelegen Napoli? wordt wel buiten gegeten.quote:Op donderdag 16 juli 2015 20:33 schreef Tem het volgende:
Wij zaten daar verdomme rond vijven een ijsje te eten bij de ijssalon Dit was de kans.
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 02:36 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Had je gelijk kunnen aanschuiven voor een glaasje bubbels. Zo gastvrij ben ik dan ook wel weer..
gedaan, want dat is maar 5 minuten fietsenquote:
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 07:24 schreef Isegrim het volgende:
DP ik wil best eens per jaar met je mee hoor! LHO is niet zo'n fan van Floris, maar ik wel.
Ik weet ze hier anders niet te vinden.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 08:36 schreef Isegrim het volgende:
Moeilijk te vinden? In Rotterdam op elke straathoek tegenwoordig zo'n beetje.
Ik wil.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 07:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Maar ja dat is het dus een beetje. Je kunt altijd wel mensen vinden, maar ik wil dan natuurlijk weer graag met MIJN mensen. En die willen niet. Met niet-mijn-lieffies zo'n avond delen is toch anders dan met mijn-lieffies..
Laatst zijn we naar ramen gaan eten (ook daar bij de wallen waar je laatst een review over had geschreven) en bedankt voor het tippen van deze tentquote:Op vrijdag 17 juli 2015 08:33 schreef Aurelius het volgende:
Ik ben gek op de Aziatische keuken, ik kook het vaak zelf en het is langzaam een soort persoonlijke queeste geworden om in Nederland restaurants vinden die de kwaliteit, sfeer en prijs evenaren van degene die ik in Japan, China, Hong Kong, India en Thailand heb mogen ervaren.
Ik kan genieten van een mooie restaurant als Yamazoto in het Okura die een fantastisch Keiseki menu aanbieden, maar meestal ga niet voor de meest verfijnde keuken maar voor eerlijke, klassieke gerechten, streetfood en "B-level gourmet".
Ik was al een tijdje op zoek naar een goed Sichuan restaurant. De Sichuankeuken komt uit de provincie Sichuan in Zuidwest-China. De keuken staat bekend om zijn doordringende, sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en (gedroogde) szechuanpepers. Deze peper is heet, maar niet te heet. Het is lastig uit te leggen. Maar deze pepers geven, in tegenstelling tot degene die bijvoorbeeld in de Indonesische keuken gebruikt worden, geen hitte af die je hele mond overneemt en lang blijft hangen. De hitte komt snel, maar zakt ook weer snel weg, waarbij wordt je mond telkens een beetje wordt verdoofd.
Door vrienden werd on Sichuan Restaurant aan de Warmoesstraat in Amsterdam aangeraden. Dit is de Chinatown van Amsterdam en een van mijn favoriete plekken om op zoek te gaan naar de authentieke Aziatische keuken, maar er zitten ook tal van “ tourist traps”. Oppassen dus.
Sichuan Restaurant is typisch zo’n restaurant waar je zeker een dozijn keer kunt langsgelopen zonder dat het je opvalt. Smal, donker en met een kitscherig Chinees decor dat sinds de jaren ’80 onveranderd lijkt te zijn. Bij binnenkomst bleek ik een van de weinige niet-Aziaten te zijn. Zowel het keukenpersoneel, de bediening als de meeste klanten waren Chinees. Dit is altijd een goed teken!
[ afbeelding ]
We waren op dat moment niet echt avontuurlijk ingesteld, dus besloten we om na wat dumplings als voorgerecht voor twee klassieke, beroemde gerechten uit de Sichuankeuken te gaan: Ma Po Tofu (geroerbakte tofu met gehakt in een pittige bonensaus) en Gong Bao Ji Ding (kip met pinda’s). Qua drank bestelde we een fles water om te blussen en voor mij een biertje. Dit bleek later een halve liter blik Heineken te zijn!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ben erg verwend met mijn laatste twee ervaringen met gerechten uit de Sichuankeuken: Joe's Shanghai in Tokyo en Hutong in Hong Kong. Maar ook al was het decor in Amsterdam minder stijlvol, en het uitzicht niet spectaculair, het eten was heerlijk, de bediening vriendelijk en de prijzen meer dan redelijk!
Na het eten hadden we eigenlijk iets nodig om onze mond verder te blussen. Een van de beste manieren om dit te doen is met Honk Kong milk tea. Zoals de naam al zegt, is dit koude gezoete thee met melk. Bijzonder is dat er kleine zwarte ballen tapioca in zitten die een beetje hetzelfde gevoel in je mond geven als bubbel-inpakpapier met je vingers kapot knijpen, maar dan veel verfrissender. Moeilijk te vinden in Nederland, al verkopen yoghurt ijs tentjes het meestal wel. Vlakbij, aan de Zeedijk is er echter een filiaal van YoYo! Fresh Tea Bar, een tentje die erin gespecialiseerd is!
[ afbeelding ]
Met een voldaan gevoel zijn we hierna teruggelopen richting station. Ik ben blij te zeggen dat ik er weer een adresje bij hebt voor goed Chinees eten, en de volgende keer ben ik zeker voornemens om andere gerechten te proberen.
8/10 voor Sichuan Restaurant
9/10 voor YoYo!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |