Waar?![Foto540-LU3X64JR.jpg]()
![data=RfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM,ufb86hYXX429BK3JFeEb2wS7y0nn7zJJ0Yzmw3yxk0Dj6QO_ylZngTGQAJAkWCp98pH7FqEDcjG2_59lLZi8IWAlDuhhvUbRpwuZCbxXa2GWXVuVH13ybtBEXQlFr96HLlXG]()
FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam
![Foto540-GJXSMY87.jpg]()
Wat dronk/at je?![Foto540-NMWCFHTE.jpg]()
Francoise dacht dat de naam van de wijnboer niet genoeg was...![Foto720-MOVXEIT7.jpg]()
Tja..de combinatie met deze bubbels en de "Pimientos de Padrón" alias sesam & roze peper crostini (alias de knabbelhap) is niet slecht als begin waarbij laatst genoemde ik voor de ban ook al kende maar dan in zijn andere toko.![Foto540-H3KUFBT4.jpg]()
'Pan con tomate' met een toast van zuurdesem i.c.m.verschillende soorten bereidingen van o.a. tomaat,inktvis,Krokantje van tapioca met een koud tomatensoepje.![Foto540-3Q6ULIVG.jpg]()
Canelé met een eendenlevermousse (welbekend in FG's wereldje) maar altijd lekker en helemaal als ik er 2 krijg i.p.v. 1, gewoon omdat het kan als ik het vraag.
![Foto540-NOXADZWL.jpg]()
Quail Jelly bestaande uit broccoli/kwartelgelei met langoustineroom en eendenlever i.c.m. een olijven-toastje met eendenlever en tomaat.![Foto540-IS7G33MQ.jpg]()
Tonijn servietje met o.a.een aioli op Japanse wijze,spicey tomaat en hoisin saus.![Foto540-MBQN3LTS.jpg]()
Wagyu A5 beef
( het echte traditionele werk!) die ik maar bestelde,gewoon...omdat het kan! ![Foto540-MKZFAKPL.jpg]()
"El Jefe"legt even uit aan een gast die net binnenkomt en bewonderend vraagt wat dat is wat hij op het dienblad heeft.![Foto720-AEJ6MLNT.jpg]()
Kabeljauw met o.a.parelgort,knolselderij en een schuim van een Thom kha kai.![Foto720-HLFZHIVJ.jpg]()
Boterzachte aardappel puree met o.a.een zalmbereiding en Perle Imperial kaviaar. Een werkelijk g o d d e l i j k gerecht! Vooral de aardappelpuree was zo zacht en zo verfijnt...
![Foto540-GVF4TFOO.jpg]()
Close-up van het goddelijke gerecht!Voor wie het opmerkte: Op de eerste foto van het 'goddelijk' gerecht zie je 2 champagne glazen en dat betekend dat er dus een nieuwe fles is aangebroken en dat is
![Foto360-I8ALBVES.jpg]()
Tja..als je Wagyu A5 beef net bestelt hebt en Francoise toch al de vrije hand heeft gekregen m.b.t. mijn avondeten bij hem, dan kan zo een fles er ook nog wel bij. (was trouwens zijn laatste bleek later) Tis tenslotte....
![Foto720-6EWHA3VN.jpg]()
Eend met schuim van o.a.pastinaak,tuinbonen,zoetzuur van venkel en Marokkaanse kruiden. (Dat derde glas op de achtergrond bij de fles, was van een andere fles (huis-champagne) die werd opengemaakt om mij te laten proeven maar verdween compleet in het niet als je aan een Dom Pérignon zit.Liet 'm ook lekker staan na 1 sip.) De 2 glazen voor je is links de Dom Pérignon en rechts inmiddels de 'dode' Francis Boulard bubbel van aan het begin van de avond.![Foto720-JZVP8NVJ.jpg]()
Crème van zoete aardappel,mix van o.a.oesterzwammen,tofoe,schuim van knoflook en een krokantje van zuurdesem.![Foto360-CG6DPAA7.jpg]()
Wagyu A5! 200 gram beef i.c.m. aardappelpuree (weer zo hemelszacht) 'kaantjes'combinatie en...een glas Château Cos D'Estournel, 2e Grand Cru 2007!
( Ja... voordat wijken ook de champagne glazen uit naar de achtergrond!)![Foto720-UU4PPX7Y.jpg]()
Close-up van de Wagyu A5! 200 gram beef i.c.m. aardappelpuree (weer zo hemelszacht) 'kaantjes'combinatie.
![Foto540-DLQYJLDL.jpg]()
Na het vorige 'orgasme' tijd voor een rustige voortzetting met het eerste deel van het dessert bestaande uit o.a. aardbeien..![Foto540-YB7LZUEO.jpg]()
Mango bavarois met o.a.popcorn als het tweede deel van het dessert.Impressie / Op of aanmerkingen Ik had vooraf mijn bedenkingen omdat ik FG FoofLabs al natuurlijk langer kende dan vandaag en vanaf dag 1 dat deze geopend was niet enthousiast was over wat daar geserveerd werd en de smaakcombinaties die eruit voortvloeiden. Anno 2015 is dit echter veranderd en kun je zeggen dat FG FoodLabs gegroeid is en goed tot zeer goed is geworden en terecht een Michelinster voor zijn genre heeft gekregen.
Maar wacht even: Jij had FG toch blacklisted? 
maar er is in de tussentijd vrij veel gebeurd te meer je elkaar soms nog weleens ergens tegenkomt en dan worden er altijd vragen gesteld en gevraagd of de problemen kunnen worden opgelost aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende. En daar ik altijd iemand ben die in het goede van iemand blijf geloven,zaken waren uitgesproken en opgelost,ben ik dus weer langs geweest en ik heb er geen moment spijt van gehad!
In de geschreven teksten onder de foto's was je bij enkele gerechten zeer enthousiast.Ja,klopt,gewoon omdat ze perfect met een grote P waren als in bereiding/garing en voortvloeiende smaakcombinaties! Ik heb het dan over:
• Aardappel puree met o.a.een zalmbereiding en Perle Imperial kaviaar
• De Wagyu A5! beef.
Regelrechte 'porno'! = 10/10!Hoeveel was je kwijt voor dit avondje en ben je weer vaste klant van Francoise Geurds?Wat iets voor een avondje kost vind ik nog altijd onbelangrijk omdat ik ook vind dat als je op de prijs vooral gaat letten,je beter thuis kan blijven.
Maar als je echt het wilt weten: De rekening was bijna het dubbele

van
het bezoek aan restaurant Fitzgerald van een tijdje terug. Vaste klant,ja, maar elke dag gaan eten bij FG FoodLabs

Wel staan zijn toko's weer in mijn lijstje van zaken waar ik graag kom om te smikkelen als de tijd weer eens rijp is.
Cijfer
9 1/2 / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2015 14:29:16 ]