abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_154052811
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 05:11 schreef Isegrim het volgende:
Misschien kan er een apart topic geopend worden voor het gezeik elke keer dat Iwanius een verslag plaatst. Nu wel weer genoeg topicvervuiling...
Ik sliep vannacht -O- Maar de bakker's vrouw natuurlijk niet *O* Het is idd wel weer genoeg offtopic geweest. Iwanius heeft fans en haters, dat is wel duidelijk. Zullen we dat onderwerp verder laten rusten? Ik zou soms willen dat het zonder FOK!abonnement kon, maar met een abonnement (vanaf 75 cent per week) kan je mensen blokkeren. Misschien een tip.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154053260
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 19:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Iwanius; zeg nou eens onder elke foto wat het is dat je hebt gegeten. Krijgen we veel meer trek van :)
heb wat toegevoegd beste FFT.

[ Bericht 12% gewijzigd door Danny op 04-07-2015 10:49:48 ]
pi_154053552
Fijn dat er nu bij staat was het is. O+ Dat vlees van het lam ziet er echt super uit. :9~
pi_154054969
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 10:21 schreef Iwanius het volgende:

[..]

heb wat toegevoegd beste FFT.

Jum! Dat is veel leuker als je het erbij schrijft. Lekker veel vlees en ook al vind ik lam wat zurig smaken, toch zou ik daar graag mijn tanden in willen zetten.
Lekker allemaal!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154065334
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 13:19 schreef minilot het volgende:

Ook mijn idee. Ik ben met deze temperature erg gevoelig voor Tiki-mokken en uitgeholde ananassen vol fruit. :@ Ik werd erg vrolijk van de foto's in elk geval! :)
Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.

Waar?





Noah
Wijnhaven 3a
3011 WG Rotterdam

Wat at/dronk je?


Noah's rumpunch



Bruschetta met coute bouf tomaat,advocadocreme,gamba's,radijs,wortel,korander,japanse babymayo en ijsbergsla



Noah's 'Fu manchu' :+



Linzen icm stukjes knakworst = Brandt & Levie uit Amsterdam, zoetzuur, en chioggia reepjes



Kimchi i.c.m gebakken buikspek



Mini Turkse wrap met een zelf bereide yogurtdressing,licht gebakken kipreepjes en reepjes Palla Rossa sla



Noah's 'Poison Ivy' :+



Gebakken noodles met hoisinsaus saus en gebakken gamba's



Licht in boter gebakken zeekraal met een lichte en warme mostert dressing,hollandse asperges en licht gebakken coquilles



sashimi/tempura combinatie



Noah's pineapple :vers geperste annanas,wodka,kersbitter,eiwit,lavendel en rozemarijn



Lichte toast met zoetzure rode ui,asperges,krokante mostert en lamsoren



Eend met gebakken chinese kool en gele peen



Gebakken zeebaars met haringkuit en geschaafde eendenlever



Citroen sorbet met o.a.gingerbeer en granny smith apple stukjes



Noah's 'koffie'= koffie,witte chocola,kaloua,koffie boontjes


Impressie / op of aanmerkingen

Omdat ik eerder een recensie schreef over vnl. het cocktail gebeuren bij restaurant Noah en mij dat uitermate goed beviel, en de cheftkok er toen niet was (en volgens zegge een zeer bevlogen "out of the box"denkende 'freak'was) besloot ik terug te keren om nu de keuken van Noah eens te gaan uitproberen en i.c.m. met de vele cocktails werd ik weer niet teleurgesteld.

Let wel! Noah's signature zijn en blijven gewoon de cocktails! Daar zijn ze in Rotterdam vind ik echt de beste in ongeacht wat andere cocktailbars over zichzelf zeggen! Je proeft het gewoon in de subtiliteit en juiste verhouding waneer de bereide cocktail voor je staat en je de eerste sip neemt!

Jaja, nou weten we het wel van de cocktails.Vertel eens wat over het eten want dat zou nu aan de beurt zijn.


De chefkok bleek uiteindelijk een oude bekende te zijn toen deze bij Herman den Blijker's Rosso werkte en het was dan ook niet vreemd dat hij zijn hand uitstak,begroette en gelijk zei " U was die fijnproever herinner ik mij nog van jaren geleden" :@ "Moi? fijnproever? Ikke niet weten..." :+ .

Jaja,eeeeeeeeeeeeeeeeeeeten Harry

Ik merkte dat ondanks de onstane drukte de chefkok heel erg zijn best deed mij te imponeren met zijn gerechten en ik moet zeggen dat hij daar te dele in is geslaagd. Ten dele omdat bepaalde gerechtjes een ieder met een kookboek of via het volgen zo een 24 kitchen programma ook zo kan maken. Ik heb het dan over bijvoorbeeld de gebakken noodles i.c.m. de te licht gebakken gamba's die bijna tegen het rauwe aanzaten en wat ik ook melde en terstond gecompenseerd werd of bijvoorbeeld de kimchi met gebakken buikspek.(heel erg lekker en zo simpel te bereiden)

Dus je had meer verwacht en teleurgesteld op culinair gebied?

:N toch niet omdat ik misschien mijn verwachtingen te hoog had ingezet en dus dat ook ten dele mijn fout is.Let wel: Ik heb genoten! Genoten van alle gerechten op misschien 2 na die niet goed bereidt waren. Dat was de zeekraal met de mostertdressing die te zout was. Daar konden de gebakken coquilles en asperges niets aan veranderen. Misschien was het beter geweest wilde spinazie als groente te gebruiken,iets dat ik ook suggereerde. Verder overheerste de hoisinsaus heel erg in de noodles (dreef nog net niet) waardoor het allemaal erg zout/zoet aanvoelde. Gamba's hadden langer op de gril gemoeten en wat ik ook zei.

Maar voor de rest waren alle overige gangen lekker/smakelijk en met een duidelijk enthousiasme en gedrevenheid bereidt!

Oh..dus nog steeds enthousiast over Noah. Je keert dus terug?

:Y zekers en ik beveel deze zaak van harte aan een ieder die van de beste cocktails van Rotterdam wil genieten en ook nog tegen een redelijke prijs lekker wil eten want elke dag is op culinair gebied ook anders bij Noah.

Cijfer

8+
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2015 18:43:33 ]
pi_154065698
Ik wil daar zeker eens heen. :Y
  zaterdag 4 juli 2015 @ 18:51:42 #107
221912 minilot
Nancy boy
pi_154065737
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.

Reuze bedankt, en wat een heerlijk uitvoerig verhaal! _O_ ^O^
Ik heb nu echt nul komma nul geen tijd om er uitgebreider op in te gaan, maar als ik het zo zie denk ik dat ik het vooral bij de cocktails ga houden als ik hier (misschien morgen al) eens langsvlieg. Eten oogt niet als helemaal mijn ding. :) Maar de cocktails klinken fantastisch!
Let me see you stripped down to the bone
pi_154066248
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.

[b]
Ziet er erg goed uit! Heb je een indicatie van de prijs van bijv. zo'n cocktail?
pi_154066289
Leuke review zonder steken onder water naar andere users én er staat ook nog eens bij wat het Is allemaal! Top review! ^O^ Nu heb ik alleen zin in cocktails -O- :9
pi_154067905
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:50 schreef Isegrim het volgende:
Ik wil daar zeker eens heen. :Y
Wat zij zegt! Ziet er geweldig uit *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 4 juli 2015 @ 20:20:41 #111
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_154067945
Ik wil ook *O*

Ik voel een noah-meet aankomen :P
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_154068214
Gave cocktails! Veel gegeten waarvan eerste 3 dingen meer onder comfort food vallen volgens mij. Desalniettemin lijkt het mij erg lekker, alhoewel de kimchi in geen miljoen jaar op kimchi lijkt ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 4 juli 2015 @ 20:37:54 #113
376380 Alziend-Oog
haha vet grappig
pi_154068452
quote:
17s.gif Op donderdag 2 juli 2015 13:09 schreef megamandy het volgende:

[..]

Volgens mij is het inderdaad heel moeilijk om een fatsoenlijk tapas restaurant te vinden. In Maastricht ga ik altijd naar Bodega/Cafe Madrid (zelfde eigenaar + kaart) en dat is heerlijk vers, goed op smaak en laat mij ook aan Madrid zelf denken.
Nu woon sinds twee jaar in de buurt van Amsterdam maar ik durf nergens tapas te eten omdat ik bang ben voor een tourist trap/all you can eat ( sowieso all you can eat met tapas en dan maar maximaal 3 dingen mogen bestellen per "ronde" :') waar is je tapas idee heen!).
Hier ook een Maastrichtenaar :)
Toen ik eind februari naar carré ben gegaan had ik mijn vriendin iets laten uitkiezen in de omgeving. Kwam ze met Pica Pica aan. Tapas dus. Was in een omgeving waar ik niet in het donker zou willen lopen, we waren ook bijna niet naar binnen gaan maar toen we binnen stapten werden we compleet verrast. Goed eten, geweldige gastvrouw en een leuke sfeer. Prijs was 60 euro voor 3x2 tapas wat ik voor Amsterdamse begrippen nog best vind meevallen.
Aer mea arena est
  zaterdag 4 juli 2015 @ 20:40:50 #114
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_154068530
Ziet er goed uit Iwanius het eten, mooie cocktails ook.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_154069208
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:20 schreef zeefje het volgende:
Ik wil ook *O*

Ik voel een noah-meet aankomen :P
Goed plan, ik ben voor! *O*
pi_154069614
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Gave cocktails! Veel gegeten waarvan eerste 3 dingen meer onder comfort food vallen volgens mij. Desalniettemin lijkt het mij erg lekker, alhoewel de kimchi in geen miljoen jaar op kimchi lijkt ;)
Er zijn honderden verschillende soorten kimchi hè. Kimchi is slechts de verzamelnaam.
pi_154070192
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:21 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Er zijn honderden verschillende soorten kimchi hè. Kimchi is slechts de verzamelnaam.
Hmm in Korea heb ik maar 1 'soort' kimchi gehad anders.

Of bedoel je dat het niet Koreaans is?? Ben wel benieuwd naar de honderden verschillende soorten zoals je zegt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154070274
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:40 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Hmm in Korea heb ik maar 1 'soort' kimchi gehad anders.

Of bedoel je dat het niet Koreaans is?? Ben wel benieuwd naar de honderden verschillende soorten zoals je zegt.
Uiteraard is kimchi Koreaans, maar de naam kimchi staat niet alleen voor de meest voorkomende variant. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi

Had jij ook niet toen je in Korea was dat je in een restaurant gelijk 5 schaaltjes met verschillende soorten kimchi kreeg?
pi_154070364
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:43 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Uiteraard is kimchi Koreaans, maar de naam kimchi staat niet alleen voor de meest voorkomende variant. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi

Had jij ook niet toen je in Korea was dat je in een restaurant gelijk 5 schaaltjes met verschillende soorten kimchi kreeg?
Heel veel schaaltjes maar de bijgerechtjes heten geen kimchi. Je hebt kimchi en oi-kimchi maar dat heet dus al anders. Verder hebben de bijgerechtjes andere namen en de algemene naam ervoor ben ik ff kwijt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154070456
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:46 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heel veel schaaltjes maar de bijgerechtjes heten geen kimchi. Je hebt kimchi en oi-kimchi maar dat heet dus al anders. Verder hebben de bijgerechtjes andere namen en de algemene naam ervoor ben ik ff kwijt.
Sorry, maar de verzamelnaam daarvan is kimchi. Je zou de tijd kunnen nemen om de eerder genoemde pagina te lezen. Het woord wat je misschien zoekt is banchan, maar dat betekent bijgerecht in het Koreaans.
pi_154070510
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Goed plan, ik ben voor! *O*
Ik ook! O+ Moet Iwanius er wel bij zijn. _O_
pi_154070587
Ja, dat is wel een voorwaarde! :D
pi_154070613
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:46 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heel veel schaaltjes maar de bijgerechtjes heten geen kimchi. Je hebt kimchi en oi-kimchi maar dat heet dus al anders. Verder hebben de bijgerechtjes andere namen en de algemene naam ervoor ben ik ff kwijt.
Zie hier voor nog meer informatie op de officiële site van het Koreaanse Tourisme bureau: http://english.visitkorea.or.kr/enu/FO/FO_EN_6_1_2_4.jsp
  zaterdag 4 juli 2015 @ 21:58:57 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154070651
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:50 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Sorry, maar de verzamelnaam daarvan is kimchi. Je zou de tijd kunnen nemen om de eerder genoemde pagina te lezen. Het woord wat je misschien zoekt is banchan, maar dat betekent bijgerecht in het Koreaans.
Yup.

Zie hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/kimchi/
pi_154071024
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:57 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Zie hier voor nog meer informatie op de officiële site van het Koreaanse Tourisme bureau: http://english.visitkorea.or.kr/enu/FO/FO_EN_6_1_2_4.jsp
Leuk om te lezen :)

Gek dat wat ik in de vaten zag als kimchi gepresenteerd, hetzelfde eruit zag in de restaurants werd gepresenteerd als kimchi :). De rest van de banchan (dat woord zocht ik ja :)) werd anders genoemd. Tis alweer 7-8 jaar geleden dus hoe het allemaal heette weet ik echt niet meer.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:42:08 #126
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154071722
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Leuk om te lezen :)

Gek dat wat ik in de vaten zag als kimchi gepresenteerd, hetzelfde eruit zag in de restaurants werd gepresenteerd als kimchi :). De rest van de banchan (dat woord zocht ik ja :)) werd anders genoemd. Tis alweer 7-8 jaar geleden dus hoe het allemaal heette weet ik echt niet meer.
Volgens mij is het gewoon toevallig in NL meestal kimchi van kool wat sowieso een typische structuur heeft.

quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:37 schreef Alziend-Oog het volgende:

[..]

Hier ook een Maastrichtenaar :)
Toen ik eind februari naar carré ben gegaan had ik mijn vriendin iets laten uitkiezen in de omgeving. Kwam ze met Pica Pica aan. Tapas dus. Was in een omgeving waar ik niet in het donker zou willen lopen, we waren ook bijna niet naar binnen gaan maar toen we binnen stapten werden we compleet verrast. Goed eten, geweldige gastvrouw en een leuke sfeer. Prijs was 60 euro voor 3x2 tapas wat ik voor Amsterdamse begrippen nog best vind meevallen.
Grappig, is bij mijn opleiding om de hoek :) Ik ga het eens onderzoeken.
吴 曼 迪
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:47:56 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154071857
quote:
17s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:42 schreef megamandy het volgende:

Volgens mij is het gewoon toevallig in NL meestal kimchi van kool
Dat is niet toevallig, dat is in Korea ook zo.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:48:48 #128
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154071882
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is niet toevallig, dat is in Korea ook zo.
Daar ben ik nooit geweest dus durfde ik niet over te oordelen :P
吴 曼 迪
pi_154075298
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.

Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Noah
Wijnhaven 3a
3011 WG Rotterdam

Wat at/dronk je?

[ afbeelding ]
Noah's rumpunch


[ afbeelding ]
Bruschetta met coute bouf tomaat,advocadocreme,gamba's,radijs,wortel,korander,japanse babymayo en ijsbergsla


[ afbeelding ]
Noah's 'Fu manchu' :+


[ afbeelding ]
Linzen icm stukjes knakworst = Brandt & Levie uit Amsterdam, zoetzuur, en chioggia reepjes


[ afbeelding ]
Kimchi i.c.m gebakken buikspek


[ afbeelding ]
Mini Turkse wrap met een zelf bereide yogurtdressing,licht gebakken kipreepjes en reepjes Palla Rossa sla


[ afbeelding ]
Noah's 'Poison Ivy' :+


[ afbeelding ]
Gebakken noodles met hoisinsaus saus en gebakken gamba's


[ afbeelding ]
Licht in boter gebakken zeekraal met een lichte en warme mostert dressing,hollandse asperges en licht gebakken coquilles


[ afbeelding ]
sashimi/tempura combinatie


[ afbeelding ]
Noah's pineapple :vers geperste annanas,wodka,kersbitter,eiwit,lavendel en rozemarijn


[ afbeelding ]
Lichte toast met zoetzure rode ui,asperges,krokante mostert en lamsoren


[ afbeelding ]
Eend met gebakken chinese kool en gele peen


[ afbeelding ]
Gebakken zeebaars met haringkuit en geschaafde eendenlever


[ afbeelding ]
Citroen sorbet met o.a.gingerbeer en granny smith apple stukjes


[ afbeelding ]
Noah's 'koffie'= koffie,witte chocola,kaloua,koffie boontjes


Impressie / op of aanmerkingen

Omdat ik eerder een recensie schreef over vnl. het cocktail gebeuren bij restaurant Noah en mij dat uitermate goed beviel, en de cheftkok er toen niet was (en volgens zegge een zeer bevlogen "out of the box"denkende 'freak'was) besloot ik terug te keren om nu de keuken van Noah eens te gaan uitproberen en i.c.m. met de vele cocktails werd ik weer niet teleurgesteld.

Let wel! Noah's signature zijn en blijven gewoon de cocktails! Daar zijn ze in Rotterdam vind ik echt de beste in ongeacht wat andere cocktailbars over zichzelf zeggen! Je proeft het gewoon in de subtiliteit en juiste verhouding waneer de bereide cocktail voor je staat en je de eerste sip neemt!

Jaja, nou weten we het wel van de cocktails.Vertel eens wat over het eten want dat zou nu aan de beurt zijn.


De chefkok bleek uiteindelijk een oude bekende te zijn toen deze bij Herman den Blijker's Rosso werkte en het was dan ook niet vreemd dat hij zijn hand uitstak,begroette en gelijk zei " U was die fijnproever herinner ik mij nog van jaren geleden" :@ "Moi? fijnproever? Ikke niet weten..." :+ .

Jaja,eeeeeeeeeeeeeeeeeeeten Harry

Ik merkte dat ondanks de onstane drukte de chefkok heel erg zijn best deed mij te imponeren met zijn gerechten en ik moet zeggen dat hij daar te dele in is geslaagd. Ten dele omdat bepaalde gerechtjes een ieder met een kookboek of via het volgen zo een 24 kitchen programma ook zo kan maken. Ik heb het dan over bijvoorbeeld de gebakken noodles i.c.m. de te licht gebakken gamba's die bijna tegen het rauwe aanzaten en wat ik ook melde en terstond gecompenseerd werd of bijvoorbeeld de kimchi met gebakken buikspek.(heel erg lekker en zo simpel te bereiden)

Dus je had meer verwacht en teleurgesteld op culinair gebied?

:N toch niet omdat ik misschien mijn verwachtingen te hoog had ingezet en dus dat ook ten dele mijn fout is.Let wel: Ik heb genoten! Genoten van alle gerechten op misschien 2 na die niet goed bereidt waren. Dat was de zeekraal met de mostertdressing die te zout was. Daar konden de gebakken coquilles en asperges niets aan veranderen. Misschien was het beter geweest wilde spinazie als groente te gebruiken,iets dat ik ook suggereerde. Verder overheerste de hoisinsaus heel erg in de noodles (dreef nog net niet) waardoor het allemaal erg zout/zoet aanvoelde. Gamba's hadden langer op de gril gemoeten en wat ik ook zei.

Maar voor de rest waren alle overige gangen lekker/smakelijk en met een duidelijk enthousiasme en gedrevenheid bereidt!

Oh..dus nog steeds enthousiast over Noah. Je keert dus terug?

:Y zekers en ik beveel deze zaak van harte aan een ieder die van de beste cocktails van Rotterdam wil genieten en ook nog tegen een redelijke prijs lekker wil eten want elke dag is op culinair gebied ook anders bij Noah.

Cijfer

8+
/ 10
Super leuk!

Ik weet dat de heren en dame bij Noah het heel erg leuk vinden om de recensies te lezen en zulke kritiek is alleen maar om beter van te worden.

Cocktails en dit weer....HEERLIJK

Prijzen variëren... van 8,50 tot 12,-
Be brave. Be kind.
pi_154076973
Cocktails! ik wil ook!
Keep on Tripp'n
  maandag 6 juli 2015 @ 16:17:36 #131
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_154116718
Nog heel even over het kurkengeld, waarom zou iemand het normaal vinden om gratis je eigen producten mee te kunnen nemen? Wij hebben vaak gasten met de meest prachtige wijnen, en die betalen of kurkengeld van 20 dollar of ze geven ons een proefglas (graag het laatste :) ).. Als je niks rekent geef je in principe gewoon je marge weg..
  maandag 6 juli 2015 @ 16:45:29 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154117688
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 16:17 schreef Luuksor het volgende:
Nog heel even over het kurkengeld, waarom zou iemand het normaal vinden om gratis je eigen producten mee te kunnen nemen?
Dat vind ook niemand normaal. Ook Iwanius niet. Die verwachtte ook kurkengeld, maar niet meer nadat de eigenaar had gezegd dat hij dat niet zou rekenen.
pi_154122282
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!

Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnen :') op een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.

M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 06-07-2015 19:42:33 ]
  maandag 6 juli 2015 @ 19:44:05 #134
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_154122429
quote:
2s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:39 schreef Iwanius het volgende:
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!

Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnen :') op een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.

M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.
Duidelijk dan, verkeerd begrepen :) En mee eens, zowel het glaasje geven, tip verhaal als sommige eigenaren mijden waar mogelijk..
pi_154122660
quote:
2s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:39 schreef Iwanius het volgende:
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!

Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnen :') op een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.

M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.
En zo denken sommige uitbaters ook over jou en andere klanten. En wanneer ze failliet gaan, zich afvragen waar het nou verkeerd is gegaan en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het aan de klanten heeft gelegen, volgens hun.
pi_154124119
Oh, wow. Noah moet ik ook echt heen, ziet er top uit. Kom regelmatig bij de buurman, Het Witte Huis. Overigens ook een leuke zaak, hebben een klein kaartje met prima gerechten, maar ze hebben geen cocktails. :+.
Karma is a fucking bitch.
pi_154129261
Ik ben ook een krent. Ik geef ongeveer 10% van de rekening nog eens aan fooi. Maar ik eet nooit zo luxe dat het meer dan 20 euro is. :@
  maandag 6 juli 2015 @ 23:09:36 #138
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154129355
Ik tussen de 5% en 10%. Hoe hoger de rekening hoe meer richting 5%.
Dat komt, in Nederland krijgt personeel gewoon loon. We zijn hier geen achterlijk ontwikkelingsland waarin mensen werken voor een fooi.
  maandag 6 juli 2015 @ 23:27:44 #139
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_154130087
Fooi hoef je in Nederland helemaal niet te geven. Als het uitzonderlijk is krijgen ze een kleine fooi.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_154130835
Klopt, kun je nagaan hoe gasten zoals ik zijn om dan nog extra geld te willen geven terwijl het helemaal niet hoeft. En het erge is sommige uitbaters verrekenen gewoon de fooi met het nog uit te betalen salaris van het personeel. M.a.w als er teveel fooi is dan kan dan mooi in mindering worden gebracht op het loon van het personeel. Maar wel de goede sier maken bij allerlei bijeenkomsten van overige horeca uitbaters en weer pochen over welk fraai horloge of auto men nu weer gaat kopen of heeft gekocht. :r

quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:51 schreef DarkerThanBlack het volgende:

En zo denken sommige uitbaters ook over jou en andere klanten. En wanneer ze failliet gaan, zich afvragen waar het nou verkeerd is gegaan en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het aan de klanten heeft gelegen, volgens hun.
Precies. Het is al jaren zo dat uitbaters die failliet gaan nooit het probleem bij zichzelf zoeken zelfs al confronteer je ze er direct mee, dan nog hebben ze het lef in de welbekende ontkenningsfase te gaan en glashard te liegen/ontkennen dat het toch nooit en te nimmer aan hun kan liggen want....ze deden alles toch goed?

Maar goed, genoeg offtopic.

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2015 15:23:38 ]
pi_154131350
Bij ons verdeelde ze de fooi over bediening en koks. Dat vond ik wel erg netjes, dacht dat het altijd alleen naar de bediening ging.
pi_154131493
Fooi/tipgeld is inprincipe alleen voor het bedienend personeel en dat is niet de kok! Het salaris van de kok is ook vaak de post die het zwaarst weegt binnen het kostenplaatje van al het personeel binnen een horeca-bedrijf en altijd het hoogst. Daar zit vaak ook wat extra in of....soms maakt de eigenaar van de toko een afspraak dat de kok aan het eind van het jaar dan een envelopje krijgt los van het overige personeel als extraatje ter compensatie.

Ik praat dan over de gemiddelde brasserie/toko en niet hotel-restaurants e.d.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2015 00:07:28 ]
  dinsdag 7 juli 2015 @ 00:35:42 #143
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_154132075
Wij hebben een vrij amerikaans systeem waar 30% naar de keuken gaat, 10% naar de bar en de rest houden ze zelf..
pi_154132165
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 00:01 schreef Myraela het volgende:
Bij ons verdeelde ze de fooi over bediening en koks. Dat vond ik wel erg netjes, dacht dat het altijd alleen naar de bediening ging.
Mijn eerste baantje was in een restaurantkeuken en kreeg ook altijd een deel van de fooi!

Ik laat overigens de fooi echt afhangen van de combinatie kwaliteit eten - service. Dus niet een standaard +5% oid.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154132407
Ik kreeg vroeger tijdens mijn allereerste horecabaantjes nooit tip. Alles verdween in die welbekende ruif waar ik nooit wat uit zag. Er was altijd wel een reden waarom er voor de allerlaagste functies nooit wat overbleef herinner ik mij. }:| Maar goed, dat zijn die horeca-ervaringen van heel vroeger.

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2015 16:15:29 ]
  dinsdag 7 juli 2015 @ 08:59:35 #146
221912 minilot
Nancy boy
pi_154135251
Hoe informatief deze anekdotes ook zijn: wellicht handiger om een algemeen topic te openen over het fenomeen fooi. Past prima in CUL! ^O^

Op naar de volgende restaurantrecensie, thanks alvast! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_154144537
Waar?







Ter Marsch & Co
Witte de Withstraat 70A
3012 BS Rotterdam

Wanneer?

Vanmiddag

Wat at je?







Impressie / Op of aanmerkingen

Wie jong is geweest en in de jaren 70-80-90 de With de withstraat bezocht zal de locatie wel herkennen en wel als de plek waar snackbar Spooky was gevestigd en waar nachtelijk Rotterdam als men niet naar de nacht chinees Hung Khee ging, altijd even een omelet of een glas melk bestelde (met name taxi-chauffeurs) alvorens huiswaarts werd gekeerd.

Nu is er hamburger - hipster - tent Ter Marsch & co gevestigd wiens naam aan een vroegere Rotterdamse worstenfabriek is ontleed en die volgens de welbekende hype "serieus vleesch" is. 'Serieus vleesch' met 'eckte' mannen :') zoals je op tv in onzin reclames wordt wijs gemaakt. :W


Volgens mij heb jij het niet echt naar je zin gehad gezien je wat ironisch toontje...

Nou... het heeft i.i.g de hype niet waar gemaakt dat dit de hamburgerzaak is met echt de beste hamburgers van sowieso Rotterdam en Nederland en die zijn prijs helemaal waard is. Ondanks de gewonnen prijzen ( Bogue hamburgertest & Horecava NL) waarmee men dweept en die zelfs op de menukaart staan vermeldt.

Dus je hamburger(vleesch) was niet lekker of wat?

Het vleesch was goed. De Ter Marsch saus i.c.m.de laksjus van wintertruffel was ook prima,de rest was gewoontjes (sla,tomaat,augurk e.d.) zoals je dat van een belegd broodje hamburger mag verwachten.

De hamburgerbun met sesam vond ik veel te droog en er ook niet bij passen en deed afbraak aan de burger als geheel.

Zou je speciaal voor deze hamburger 'sensatie' volgens velen terugkeren?

:N , gewoon omdat het voor mij niet echt bijzonder is en ik bijvoorbeeld in de Verenigde Staten,of het nu in NYC of welke andere Zuidelijke staat is,betere,zo niet lekkere hamburgers als geheel heb gegeten.

En laten we eerlijk zijn: E 16,50 voor deze hamburger is belachelijk veel. Echt belachelijk veel en gaat nergens over uiteindelijk. E8,50 was een betere prijs voor dit geweest. Meer is het echt niet waard..

Cijfer?

7
/ 10
  dinsdag 7 juli 2015 @ 17:13:52 #148
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154146442
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 16:15 schreef Iwanius het volgende:
Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ter Marsch & Co
Witte de Withstraat 70A
3012 BS Rotterdam

Wanneer?

Vanmiddag

Wat at je?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie / Op of aanmerkingen

Wie jong is geweest en in de jaren 70-80-90 de With de withstraat bezocht zal de locatie wel herkennen en wel als de plek waar snackbar Spooky was gevestigd en waar nachtelijk Rotterdam als men niet naar de nacht chinees Hung Khee ging, altijd even een omelet of een glas melk bestelde (met name taxi-chauffeurs) alvorens huiswaarts werd gekeerd.

Nu is er hamburger - hipster - tent Ter Marsch & co gevestigd wiens naam aan een vroegere Rotterdamse worstenfabriek is ontleed en die volgens de welbekende hype "serieus vleesch" is. 'Serieus vleesch' met 'eckte' mannen :') zoals je op tv in onzin reclames wordt wijs gemaakt. :W


Volgens mij heb jij het niet echt naar je zin gehad gezien je wat ironisch toontje...

Nou... het heeft i.i.g de hype niet waar gemaakt dat dit de hamburgerzaak is met echt de beste hamburgers van sowieso Rotterdam en Nederland en die zijn prijs helemaal waard is. Ondanks de gewonnen prijzen ( Bogue hamburgertest & Horecava NL) waarmee men dweept en die zelfs op de menukaart staan vermeldt.

Dus je hamburger(vleesch) was niet lekker of wat?

Het vleesch was goed. De Ter Marsch saus i.c.m.de laksjus van wintertruffel was ook prima,de rest was gewoontjes (sla,tomaat,augurk e.d.) zoals je dat van een belegd broodje hamburger mag verwachten.

De hamburgerbun met sesam vond ik veel te droog en er ook niet bij passen en deed afbraak aan de burger als geheel.

Zou je speciaal voor deze hamburger 'sensatie' volgens velen terugkeren?

:N , gewoon omdat het voor mij niet echt bijzonder is en ik bijvoorbeeld in de Verenigde Staten,of het nu in NYC of welke andere Zuidelijke staat is,betere,zo niet lekkere hamburgers als geheel heb gegeten.

En laten we eerlijk zijn: E 16,50 voor deze hamburger is belachelijk veel. Echt belachelijk veel en gaat nergens over uiteindelijk. E8,50 was een betere prijs voor dit geweest. Meer is het echt niet waard..

Cijfer?

7
/ 10
Is dat 16,50 voor puur alleen een hamburger? Lees wel wat voor een soort vlees ze gebruiken wat een duurdere prijs kan verantwoorden maar dan vind ik het alsnog duur.
吴 曼 迪
pi_154150186
Vind het broodje er wat sneu uitzien.. enorme bak saus, dun stukje vlees.

Beetje een quarter pounder die op het plafond er super uit ziet maar in werkelijkheid dat niet is
pi_154150899
quote:
17s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 17:13 schreef megamandy het volgende:

[..]

Is dat 16,50 voor puur alleen een hamburger? Lees wel wat voor een soort vlees ze gebruiken wat een duurdere prijs kan verantwoorden maar dan vind ik het alsnog duur.
Bij Fjord in Rotterdam serveren ze voor 11 euro zelfs een Wagyu burger, dus het mag wel een heel bijzonder stuk vlees zijn. Overigens is die van Fjord niet bepaald lekker en heb ik mijn twijfels of het wel echt Wagyu is, dat terzijde.
pi_154151018
Wat een prijs joh :') ziet er niet eens zo bijzonder uit
  dinsdag 7 juli 2015 @ 20:14:28 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154151276
Hallo, 200 gram black angus en wagyu en vergeet die truffel niet he?
Je hoeft niet de duurste hamburer te kiezen hoor. Pffffff.

Niks mis met Ter Marsch & Co. Als het er niet altijd stampensvol zat ging ik er vaker eten.
pi_154151482
Bij Pickes & Wine betaal je ook 18,50 voor de Wagyuburger met truffel.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_154152173
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:21 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Bij Pickes & Wine betaal je ook 18,50 voor de Wagyuburger met truffel.
Inclusief friet en heel klein beetje coleslaw en volledig Wagyu ipv gemixt met de goedkopere black angus.

Je kan het beter vergelijken met de Wagyu burger bij de Burgerclub, waar ze zeker een van de beste burgers hebben. Kan overigens niet vergelijken met Ter Marsch en Co., want ben nog niet bij de laatste geweest.

[ Bericht 16% gewijzigd door DarkerThanBlack op 07-07-2015 20:53:08 ]
  dinsdag 7 juli 2015 @ 21:31:28 #155
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_154153786
Morgenavond eten bij le bouleau in Bergen op Zoom. Zijn er al vaker mensen van hier daar geweest? Hoe was het?
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_154153845
Ik denk bij Ter Marsch altijd "waarom zit ik niet bij Hamburg?"...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  dinsdag 7 juli 2015 @ 21:34:10 #157
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_154153911
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 21:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik denk bij Ter Marsch altijd "waarom zit ik niet bij Hamburg?"...
hamburg :9
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  dinsdag 7 juli 2015 @ 21:46:07 #158
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154154357
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:02 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Bij Fjord in Rotterdam serveren ze voor 11 euro zelfs een Wagyu burger, dus het mag wel een heel bijzonder stuk vlees zijn. Overigens is die van Fjord niet bepaald lekker en heb ik mijn twijfels of het wel echt Wagyu is, dat terzijde.
Ja ik was eens gaan zoeken in de verschillende burgertenten in Amsterdam en kwam er een tegen met een burger van alleen Waygu en dat zat rond de 13 euro.

Vraag mij ook af hoe groot dat broodje was want heel dik is de patty niet en daar zou dan 200 gram vlees in moeten zitten.
吴 曼 迪
  dinsdag 7 juli 2015 @ 22:22:07 #159
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154155860
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 21:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik denk bij Ter Marsch altijd "waarom zit ik niet bij Hamburg?"...
Oh, die vind ik dan weer echt heeelemaal niks. Gewoon echt niks.
Daar dacht ik echt, dat kan ik zelfs beter, terwijl ik niks van hamburgers klaarmaken weet.
En hun friet was niks en de coleslow vies. Nee, Hamburg was echt helemaal niks.
pi_154155938
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, die vind ik dan weer echt heeelemaal niks. Gewoon echt niks.
Daar dacht ik echt, dat kan ik zelfs beter, terwijl ik niks van hamburgers klaarmaken weet.
En hun friet was niks en de coleslow vies. Nee, Hamburg was echt helemaal niks.
Meningen verschillen *O*

Ik vind het altijd prima eten, maar bovenal echt een chille tent om te zitten. Kan er echt naar uitkijken om er weer eens langs te gaan!

De meeste andere hamburgerjoints zijn iets meer geschikt voor een "simpel hapje eten" dit is meer "snel een hamburger wegduwen, en doorrrrrrrrrr" maar toch zit en eet ik er altijd met heel veel plezier. En smaak.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  dinsdag 7 juli 2015 @ 22:33:42 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154156294
Ze waren toen nog niet zo lang open, misschien zijn ze nu beter.
Het was echt slecht toen. Vooral die coleslow.

Maar verder wel een leuke zaak inderdaad.
Al vond ik toko 94 die er zat leuker.
pi_154156857
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:24 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Meningen verschillen *O*

Ik vind het altijd prima eten, maar bovenal echt een chille tent om te zitten. Kan er echt naar uitkijken om er weer eens langs te gaan!

De meeste andere hamburgerjoints zijn iets meer geschikt voor een "simpel hapje eten" dit is meer "snel een hamburger wegduwen, en doorrrrrrrrrr" maar toch zit en eet ik er altijd met heel veel plezier. En smaak.
Ben er ook een fan van. Burger druipt in het vet maar dat mag ook wel van me, hou niet zo van een droge burger dat je weg moet spoelen met een drankje en vooral vet=smaak. Ellis vond ik bijvoorbeeld erg droog, maar daar zat dan weer zoveel ketchup op om het te compenseren, wel jammer dat je dan alleen maar ketchup proeft.

Iemand de burgerij al geprobeerd?
pi_154159213
Ik ben fan van Pickles. En Burgertrut. Burgerij ga ik zeker nog proberen, zit vlakbij mijn huis.
pi_154161352
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Hallo, 200 gram black angus en wagyu en vergeet die truffel niet he?
Je hoeft niet de duurste hamburer te kiezen hoor. Pffffff.

Niks mis met Ter Marsch & Co. Als het er niet altijd stampensvol zat ging ik er vaker eten.
Je vergeet dat men vooral de black angus en wat voor wagyu doorgaat in Nederland tegenwoordig erg loopt te hypen i.c.m met die marketingslogans van duurzaam en slowfood bs! Het wordt vooral belachelijk 'duur' verkocht aan de consument. Niet omdat het zo duur is,maar omdat men het duur wil verkopen gezien de 'exclusiviteit' waar men zich op beroept. :')

En je zou er vaker zitten als het niet elke keer zo druk was? Nou...Ik had genoeg tafelkeuze en had zelfs onderstaand uitzicht van waar ik zat op het buitenterras terwijl de zaak zelf leeg! was.



Kun je nagaan hoe druk het wel niet was.


On topic:

Waar?







Restaurant Calla's
Laan van Roos en Doorn 51
2514BC Den Haag

Wat dronk/at je?


Knabbels



Mijn lievelings champagne merk al meer dan 30 jaar! *O* *O* *O*



Zomer salade met kreeft en lamstong en vinaigrette met zoete paprika



Gemarineerde eendenlever met Frankenthalerdruif en Five Spices?



Geroosterde zeebaars met artisjok crème basilicum en Verjus saus



Compositie van rode zomer vruchten



Mille-feuille met frambozen ‘Crème Suisse’ en roomijs met witte chocolade



Vers en gerijpte kaas assortiment van het seizoen en op de achtergrond de contouren van 'miep'ventiel... :')


Impressie / Op of aanmerkingen

Daar dit restaurant 1 Michellinster heeft en deze al een tijdje op mijn lijstje stond van restaurants die ik ooit moest bezoeken,besloot ik dus nu dat het tijd was eens richting de residentiestad te trekken en eens daar mijn heil te zoeken op culinair gebied en.........ik werd niet teleurgesteld!

Oh...dus dit restaurant is zijn michellinster waard?

:Y en meer dan dat. Alles was zoals dat heet goed bereidt, goede garing,op smaak en vooral subtiel en daar houd ik toevallig erg van als het dit soort horeca-zaken betreft.

Was er een gerecht waar dat erg tot uiting kwam die smaak subtiliteit?

:Y en wel gek genoeg bij de zomer salade met kreeft en lamstong en...het dessert en de compositie van rode zomer vruchten. Vandaar dat ik geheel tegen mijn principe in 2x het dessert heb uitgevraagd,gewoon omdat ik het zo verfijnd en lekker vond.

Mooi!,zie jij restaurant Calla's een tweede ster krijgen?

Als men op deze voet doorgaat,zeker en is het alleen maar een kwestie van tijd.

Cijfer

9-
/ 10

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2015 02:01:07 ]
  woensdag 8 juli 2015 @ 03:15:26 #165
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_154162204
Wat is het verschil tussen een Rotterdamse en bijvoorbeeld een Amsterdamse?
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  woensdag 8 juli 2015 @ 06:29:36 #166
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_154162591
quote:
2s.gif Op woensdag 8 juli 2015 01:51 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Je vergeet dat men vooral de black angus en wat voor wagyu doorgaat in Nederland tegenwoordig erg loopt te hypen i.c.m met die marketingslogans van duurzaam en slowfood bs! Het wordt vooral belachelijk 'duur' verkocht aan de consument. Niet omdat het zo duur is,maar omdat men het duur wil verkopen gezien de 'exclusiviteit' waar men zich op beroept. :')
En wat ze dan aan vlees gebruiken kunnen ook nog eens mindere cuts zijn, terwijl je van een 'minder' ras met betere stukken minstens net zoveel smaak kan krijgen dan..
  woensdag 8 juli 2015 @ 08:31:48 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154163058
quote:
2s.gif Op woensdag 8 juli 2015 01:51 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Je vergeet dat men vooral de black angus en wat voor wagyu doorgaat in Nederland tegenwoordig erg loopt te hypen i.c.m met die marketingslogans van duurzaam en slowfood bs! Het wordt vooral belachelijk 'duur' verkocht aan de consument. Niet omdat het zo duur is,maar omdat men het duur wil verkopen gezien de 'exclusiviteit' waar men zich op beroept. :')
We weten sinds Adam Smith dat het zo niet werkt he? Aanbod schept geen vraag, het is precies andersom. Ik snap ook niet dat je de duurste uitkiest, want je weet van tevoren dat je het te duur en niet bijzonder genoeg gaat vinden.

En dat je genoeg tafelkeuze had op een dinsdagMIDDAG, dat geloof ik wel ja. Maar daar heb ik als fulltime loonslaaf helemaal niks aan. Trouwens, al zou ik wel in de gelegenheid zijn om daar 's middags te gaan lunchen, dan deed ik het nog niet.
pi_154179262
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 08:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

We weten sinds Adam Smith dat het zo niet werkt he? Aanbod schept geen vraag, het is precies andersom. Ik snap ook niet dat je de duurste uitkiest, want je weet van tevoren dat je het te duur en niet bijzonder genoeg gaat vinden.

En dat je genoeg tafelkeuze had op een dinsdagMIDDAG, dat geloof ik wel ja. Maar daar heb ik als fulltime loonslaaf helemaal niks aan. Trouwens, al zou ik wel in de gelegenheid zijn om daar 's middags te gaan lunchen, dan deed ik het nog niet.
Het is pas duur als de kwaliteit er niet naar is. Ik betaal gerust 50 euro voor een hamburger als ik zeker weet dat dit de lekkerste burger ooit is. En dan vind ik 50 euro misschien niet eens zo duur. Daarentegen kan een hamburger van 5 euro te duur zijn als het ronduit smerig is.
  woensdag 8 juli 2015 @ 20:41:43 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154180830
Daar moet ik dan weer van kotsen. Van gerust 50 euro voor een hamburger willen betalen als de kwaliteit er maar naar is. Bllluuugggh. Eet smakelijk.
pi_154181700
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:33 schreef RobinOok het volgende:
Ze waren toen nog niet zo lang open, misschien zijn ze nu beter.
Het was echt slecht toen. Vooral die coleslow.

Maar verder wel een leuke zaak inderdaad.
Al vond ik toko 94 die er zat leuker.
Coleslaw. Sorry :*
RobinOok, ben je nou een dame of een meneer? (Altijd willen weten, ik denk een mevrouw) :@
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
  woensdag 8 juli 2015 @ 21:19:26 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154181904
Geen van tweeen.
Ben vrouw.
pi_154182362
:D
pi_154190268
Waar?





Rochussenstraat 20, 3015 EK Rotterdam

Wat at/dronk je?


Water plat & Champagne Drappier



Tonijntartaar met loempiaatje van groenten, inktvis en gamba, geserveerd met een yuzu dressing



Gebakken zeetongfilets met langoustines en little gem, geserveerd met kreeftensaus



Bananen-amandelcake met passievrucht, gebrand eiwitschuim en ijs van pure chocolade


Impressie / Op of aanmerkingen?

In Rotterdam heb je een aantal horeca-zaken die gewoon bij Rotterdam behoren en een ínstituut zijn op culinair gebied. Restaurant Old Dutch dat nog altijd de contouren van een oude boerderij reflecteert is zo een en dat ligt met name in het feit dat het elke keer wanneer je er binnenstapt je even terug in de tijd waant toen alles nog met een beetje grandeur, en zonder het huidige kitscherige, werd gepresenteerd. Ook de obers in smoking en het zilveren Christofle-bestek completeren dat beeld van weleer.

Leuk hoor. Maar hoe was het eten en de bediening?

Het eten was goed bereidt,op smaak en zonder al te veel poespas zoals je van restaurant Old Dutch mag verwachten. Bij restaurant Old Dutch krijg je geen 'schilderij'maaltijden of ervaar je allerlei (gekunstelde) smaaksensaties. Hier krijg je bijvoorbeeld geen "zalfje" van ganzenlever maar een pâté ervan. Bij restaurant Old Dutch kun je nog een ouderwetse in boter gebakken tong, ossenhaas,fazant of hert in het seizoen bestellen en als dessert een lekker bereide crèpes suzette. Zoals vroeger ( jaren 60-70-80?) het de gewoonste zaak van de wereld was

De service was zoals verwacht hoffelijk en voorkomend zonder overdreven nederig te zijn.

Dus niks te klagen? Dat kan toch niet bij jou?

Nee, niks te klagen omdat ik restaurant Old Dutch allang ken als Rotterdammer en ik weet wat je er kan verwachten (geen nouvelle 'schuimpjes'cuisine ) en dus stel jij je er gewoon op in. :s)

Wanneer keer je er dan weer terug?

Over een jaar? misschien O-) , want zo moet je restaurant Old Dutch ook bezoeken. Eens in de zoveel tijd komen eten om op culinair gebied weer met beide benen op de grond te staan en weg te zijn van die befaamde nouvelle cuisine waarmee je nu wordt doodgegooid.

Cijfer?

7 1/2
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-07-2015 02:28:48 ]
pi_154191134
Ik vind het er altijd een beetje vergane glorie uitzien, maar eten klinkt okee. :Y
pi_154191290
Ben wel benieuwd wat het heeft gekost, eigenlijk. De gerechten dan, de drank boeit me niet zoveel.
Karma is a fucking bitch.
  donderdag 9 juli 2015 @ 09:02:18 #176
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_154191743
Had je t loempiaatje uit t voorgerecht al op, of kijk ik er gewoon langs?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_154192149
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:02 schreef MutedFaith het volgende:
Had je t loempiaatje uit t voorgerecht al op, of kijk ik er gewoon langs?
Ik zat ook al te zoeken :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154209056
Over 'hipster' plekken gesproken, ik ga zaterdag borrelen bij The Suicide Club in Rotterdam. Heb best hoge ( :')) verwachtingen - zeker gezien de chef-, maar ga er buiten wat hapjes om dus niet eten.
Iemand al ervaring mee of heb ik dat gemist?
Karma is a fucking bitch.
  donderdag 9 juli 2015 @ 23:10:06 #179
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_154209723
quote:
3s.gif Op donderdag 9 juli 2015 07:45 schreef MissLuna het volgende:
Ben wel benieuwd wat het heeft gekost, eigenlijk. De gerechten dan, de drank boeit me niet zoveel.
http://www.olddutch.net/menukaart/hoofdgerechten
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_154209853
Moet zeggen dat ik het er nou niet bepaald 'hoffelijk' uit vind zien, vooral de tonijntartaar associeer ik spontaan met andere dingen. Het zal ongetwijfeld hebben gesmaakt, maar hier vul je toch net een holle kies mee?
pi_154209977
quote:
Dat is me wat te duur voor wat ik zie...
pi_154210072
quote:
Veels te over de top prijzen. Zeker denkend aan de foto's van Iwanius.
Ik verwacht minstens een goud bord.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 9 juli 2015 @ 23:37:33 #183
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_154210641
Champagne in een normaal witte wijn glas?
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_154213917
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 23:21 schreef FutureFairytale het volgende:

Veels te over de top prijzen. Zeker denkend aan de foto's van Iwanius.
Ik verwacht minstens een goud bord.
Moet je bij Gordon Ramsay gaan eten. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-07-2015 04:11:00 ]
pi_154268273
quote:
3s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:47 schreef MissLuna het volgende:
Over 'hipster' plekken gesproken, ik ga zaterdag borrelen bij The Suicide Club in Rotterdam. Heb best hoge ( :')) verwachtingen - zeker gezien de chef-, maar ga er buiten wat hapjes om dus niet eten.
Iemand al ervaring mee of heb ik dat gemist?
Ik was uitgenodigd voor hun pre-jazz party vrijdag maar ben niet geweest (geen zin) en het schijnt heel wat voor te stellen volgens de hype. (Wat vaak in de praktijk dus niet zo is en waar een gemaakte sfeertje van exclusiviteit om niks wordt gecreeerd omdat dat naar buiten toe voor buitenstaanders interessant lijkt.)
pi_154269339
quote:
2s.gif Op woensdag 8 juli 2015 01:51 schreef Iwanius het volgende:

[..]

On topic:

Waar?
Restaurant Calla's
Laan van Roos en Doorn 51
2514BC Den Haag

Wat dronk/at je?

Impressie / Op of aanmerkingen

Daar dit restaurant 1 Michellinster heeft en deze al een tijdje op mijn lijstje stond van restaurants die ik ooit moest bezoeken,besloot ik dus nu dat het tijd was eens richting de residentiestad te trekken en eens daar mijn heil te zoeken op culinair gebied en.........ik werd niet teleurgesteld!

Oh...dus dit restaurant is zijn michellinster waard?

:Y en meer dan dat. Alles was zoals dat heet goed bereidt, goede garing,op smaak en vooral subtiel en daar houd ik toevallig erg van als het dit soort horeca-zaken betreft.

Was er een gerecht waar dat erg tot uiting kwam die smaak subtiliteit?

:Y en wel gek genoeg bij de zomer salade met kreeft en lamstong en...het dessert en de compositie van rode zomer vruchten. Vandaar dat ik geheel tegen mijn principe in 2x het dessert heb uitgevraagd,gewoon omdat ik het zo verfijnd en lekker vond.

Mooi!,zie jij restaurant Calla's een tweede ster krijgen?

Als men op deze voet doorgaat,zeker en is het alleen maar een kwestie van tijd.

Cijfer

9-
/ 10
Ik ben ook een keer bij Calla's geweest. Helaas was dat een grote teleurstelling. De smaken van de chefkok kwamen totaal niet overeen met de onze waardoor we eigenlijk totaal geen wow sensatie hadden. Met de wijnkeuzes konden we het wel heel goed vinden.
42 is the Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe, and Everything.
pi_154303620
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 14:06 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik was uitgenodigd voor hun pre-jazz party vrijdag maar ben niet geweest (geen zin) en het schijnt heel wat voor te stellen volgens de hype. (Wat vaak in de praktijk dus niet zo is en waar een gemaakte sfeertje van exclusiviteit om niks wordt gecreeerd omdat dat naar buiten toe voor buitenstaanders interessant lijkt.)
Het viel ook een beetje tegen. Zit nu mobiel, zal er later nog wat inhoudelijker op ingaan.
Karma is a fucking bitch.
pi_154305162
@Iwanius: staan je foto's in de verkeerde volgorde of serveren bij Calla's de kaas echt na het dessert? Of zeg ik nu iets vreemds? :@
pi_154308084
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Make my day!
pi_154308168
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Culinair podium.

http://www.podiumonderdedom.nl/

of Mas:

http://www.masrestaurant.nl/

en Karel V natuurlijk:

http://www.karelv.nl/nl/restaurants-en-bar/restaurant/
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_154308516
Beetje chique, hoe chique is dat?

Ik was laatst enthousiast over Florent
http://www.restaurant-florent.nl/.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_154308752
quote:
Karel V O+ Uitstekende service :Y
  maandag 13 juli 2015 @ 19:59:21 #193
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_154308986
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Simple schijnt ook erg leuk te zijn.

http://simpleutrecht.nl/
pi_154318517
Waar: Middelburg http://www.kloveniersdoelen.nl/ cinema, zalen, café
Verwachting: was met mensen die het geweldig vonden dus verwachtte dat het eetbaar was.

Uitstraling: Mooie tent in een oud gebouw met een grote zonnige tuin. Net buiten het drukke centrum.

Eten: vooraf koos ik de charcuterie. Goed vlees maar miste wat salade. De strandkrabben soep met wat schuim Etc zag er echt verukkelijk uit. Maar was voor mij veel te vissig.
Hoofd een hamburger. Erg goede burger. Tafel genoot bestelde een noorder school. Bord zag er keurig uit met allerlei verschillende smaken.
Dessert weinig keus, hangop of boterkoek. De boterkoek gekozen heerlijke dingen rondom de boterkoek de koek zelf was alleen droog.

Bediening: Vriendelijk en oplettend enkele meiden snapte het niet helemaal. Iemand wilde geen ei op de burger. Zat er toch op. Bediening vindt dat ze die er wel af kon halen.
1 burgers was doorbakken ivm zwangere vrouw. Die kreeg ik alleen. Daar was iets in de communicatie niet goed gegaan.

Prijs: We hebben heerlijk gegeten met wat drinken Etc voor 33 euro per persoon.

Cijfer: al met al 8.5

Ik was onder de indruk. Vooral omdat het de verwachting van een Café schept, maar met goed eten komt wat allemaal ook visueel goed verzorgd is.
Als ik weer eens in Middelburg ben (kans is klein) ga ik zeker terug.
pi_154318658
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Moet het in Utrecht zijn.. Daar heb ik in de 10 jaar dat ik woonde niet zoveel gevonden wat niet te gek duur was en toch chic. Zan ziro en Jours waren aardige restaurants. De Garde in de zakkendrager steeg was ook wel goed.
Als buiten Utrecht ook mag dan wil ik de Nonnerie in Maarssen, Slangevecht in Breukelen en café zizi aanraden.

De Garde ben ik een paar keer terug gekomen. Ze hebben ca 10 tafels dus je moet reserveren. Eten is goed, net even wat meet terwijl de bediening informeel is.
pi_154323367
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Ik kan Vaartsche Rijn ook wel aanraden: http://www.iens.nl/restau(...)urant-vaartsche-rijn

Nu drie keer gegeten en bevalt erg goed.
  dinsdag 14 juli 2015 @ 12:51:49 #197
221912 minilot
Nancy boy
pi_154326099
quote:
1s.gif Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Beste mensen, dit topic is bedoeld voor verslagen van restaurants waar je al gegeten hebt, niet voor restauranttips. Daar dus graag even mee ophouden hier. :)
Agter, maak er gerust even een eigen topic voor aan. Dat houdt dit topic een beetje opgeruimd.

(Wellicht is het een idee om eens een centraal 'ik zoek een restaurant'-topic op te zetten! Wordt vervolgd.. :))
Let me see you stripped down to the bone
pi_154326227
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 12:51 schreef minilot het volgende:

[..]

Beste mensen, dit topic is bedoeld voor verslagen van restaurants waar je al gegeten hebt, niet voor restauranttips. Daar dus graag even mee ophouden hier. :)
Agter, maak er gerust even een eigen topic voor aan. Dat houdt dit topic een beetje opgeruimd.

(Wellicht is het een idee om eens een centraal 'ik zoek een restaurant'-topic op te zetten! Wordt vervolgd.. :))
Dat vind ik een leuk idee! Al heb ik er zelf niet zoveel aan :') :@ :P
Ja doei.
pi_154326359
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 10:51 schreef arie_bc het volgende:

[..]

Ik kan Vaartsche Rijn ook wel aanraden: http://www.iens.nl/restau(...)urant-vaartsche-rijn

Nu drie keer gegeten en bevalt erg goed.
Hier kan ik het mee eens zijn!
Het zit een beetje 'verstopt', maar goed, mooie opmaak, mooie groentes ook en erg vriendelijk.

De eerste keer dat ik 'luxe' uit eten ging was met m'n vriend bij bresson, toen erg onder de indruk, nu vind ik het gewoon prima, luxe went snel. Let er op dat je niet in het luidruchtige stuk zit met de lange tafels, dan is het nog wat intiem.
  dinsdag 14 juli 2015 @ 13:04:09 #200
221912 minilot
Nancy boy
pi_154326392
Ja zeg, wat zeg ik nou net? :D
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')