Ik sliep vannachtquote:Op zaterdag 4 juli 2015 05:11 schreef Isegrim het volgende:
Misschien kan er een apart topic geopend worden voor het gezeik elke keer dat Iwanius een verslag plaatst. Nu wel weer genoeg topicvervuiling...
heb wat toegevoegd beste FFT.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 19:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Iwanius; zeg nou eens onder elke foto wat het is dat je hebt gegeten. Krijgen we veel meer trek van
Jum! Dat is veel leuker als je het erbij schrijft. Lekker veel vlees en ook al vind ik lam wat zurig smaken, toch zou ik daar graag mijn tanden in willen zetten.quote:
Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.quote:Op donderdag 2 juli 2015 13:19 schreef minilot het volgende:
Ook mijn idee. Ik ben met deze temperature erg gevoelig voor Tiki-mokken en uitgeholde ananassen vol fruit.Ik werd erg vrolijk van de foto's in elk geval!
Reuze bedankt, en wat een heerlijk uitvoerig verhaal!quote:Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.
Ziet er erg goed uit! Heb je een indicatie van de prijs van bijv. zo'n cocktail?quote:Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.
[b]
Wat zij zegt! Ziet er geweldig uitquote:
Hier ook een Maastrichtenaarquote:Op donderdag 2 juli 2015 13:09 schreef megamandy het volgende:
[..]
Volgens mij is het inderdaad heel moeilijk om een fatsoenlijk tapas restaurant te vinden. In Maastricht ga ik altijd naar Bodega/Cafe Madrid (zelfde eigenaar + kaart) en dat is heerlijk vers, goed op smaak en laat mij ook aan Madrid zelf denken.
Nu woon sinds twee jaar in de buurt van Amsterdam maar ik durf nergens tapas te eten omdat ik bang ben voor een tourist trap/all you can eat ( sowieso all you can eat met tapas en dan maar maximaal 3 dingen mogen bestellen per "ronde"waar is je tapas idee heen!).
Er zijn honderden verschillende soorten kimchi hè. Kimchi is slechts de verzamelnaam.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 20:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Gave cocktails! Veel gegeten waarvan eerste 3 dingen meer onder comfort food vallen volgens mij. Desalniettemin lijkt het mij erg lekker, alhoewel de kimchi in geen miljoen jaar op kimchi lijkt
Hmm in Korea heb ik maar 1 'soort' kimchi gehad anders.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 21:21 schreef Renzoku het volgende:
[..]
Er zijn honderden verschillende soorten kimchi hè. Kimchi is slechts de verzamelnaam.
Uiteraard is kimchi Koreaans, maar de naam kimchi staat niet alleen voor de meest voorkomende variant. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Kimchiquote:Op zaterdag 4 juli 2015 21:40 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Hmm in Korea heb ik maar 1 'soort' kimchi gehad anders.
Of bedoel je dat het niet Koreaans is?? Ben wel benieuwd naar de honderden verschillende soorten zoals je zegt.
Heel veel schaaltjes maar de bijgerechtjes heten geen kimchi. Je hebt kimchi en oi-kimchi maar dat heet dus al anders. Verder hebben de bijgerechtjes andere namen en de algemene naam ervoor ben ik ff kwijt.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 21:43 schreef Renzoku het volgende:
[..]
Uiteraard is kimchi Koreaans, maar de naam kimchi staat niet alleen voor de meest voorkomende variant. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi
Had jij ook niet toen je in Korea was dat je in een restaurant gelijk 5 schaaltjes met verschillende soorten kimchi kreeg?
Sorry, maar de verzamelnaam daarvan is kimchi. Je zou de tijd kunnen nemen om de eerder genoemde pagina te lezen. Het woord wat je misschien zoekt is banchan, maar dat betekent bijgerecht in het Koreaans.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 21:46 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heel veel schaaltjes maar de bijgerechtjes heten geen kimchi. Je hebt kimchi en oi-kimchi maar dat heet dus al anders. Verder hebben de bijgerechtjes andere namen en de algemene naam ervoor ben ik ff kwijt.
Zie hier voor nog meer informatie op de officiële site van het Koreaanse Tourisme bureau: http://english.visitkorea.or.kr/enu/FO/FO_EN_6_1_2_4.jspquote:Op zaterdag 4 juli 2015 21:46 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heel veel schaaltjes maar de bijgerechtjes heten geen kimchi. Je hebt kimchi en oi-kimchi maar dat heet dus al anders. Verder hebben de bijgerechtjes andere namen en de algemene naam ervoor ben ik ff kwijt.
Yup.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 21:50 schreef Renzoku het volgende:
[..]
Sorry, maar de verzamelnaam daarvan is kimchi. Je zou de tijd kunnen nemen om de eerder genoemde pagina te lezen. Het woord wat je misschien zoekt is banchan, maar dat betekent bijgerecht in het Koreaans.
Leuk om te lezenquote:Op zaterdag 4 juli 2015 21:57 schreef Renzoku het volgende:
[..]
Zie hier voor nog meer informatie op de officiële site van het Koreaanse Tourisme bureau: http://english.visitkorea.or.kr/enu/FO/FO_EN_6_1_2_4.jsp
Volgens mij is het gewoon toevallig in NL meestal kimchi van kool wat sowieso een typische structuur heeft.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 22:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Leuk om te lezen
Gek dat wat ik in de vaten zag als kimchi gepresenteerd, hetzelfde eruit zag in de restaurants werd gepresenteerd als kimchi. De rest van de banchan (dat woord zocht ik ja
) werd anders genoemd. Tis alweer 7-8 jaar geleden dus hoe het allemaal heette weet ik echt niet meer.
Grappig, is bij mijn opleiding om de hoekquote:Op zaterdag 4 juli 2015 20:37 schreef Alziend-Oog het volgende:
[..]
Hier ook een Maastrichtenaar![]()
Toen ik eind februari naar carré ben gegaan had ik mijn vriendin iets laten uitkiezen in de omgeving. Kwam ze met Pica Pica aan. Tapas dus. Was in een omgeving waar ik niet in het donker zou willen lopen, we waren ook bijna niet naar binnen gaan maar toen we binnen stapten werden we compleet verrast. Goed eten, geweldige gastvrouw en een leuke sfeer. Prijs was 60 euro voor 3x2 tapas wat ik voor Amsterdamse begrippen nog best vind meevallen.
Dat is niet toevallig, dat is in Korea ook zo.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 22:42 schreef megamandy het volgende:
Volgens mij is het gewoon toevallig in NL meestal kimchi van kool
Daar ben ik nooit geweest dus durfde ik niet over te oordelenquote:Op zaterdag 4 juli 2015 22:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is niet toevallig, dat is in Korea ook zo.
Super leuk!quote:Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Noah
Wijnhaven 3a
3011 WG Rotterdam
Wat at/dronk je?
[ afbeelding ]
Noah's rumpunch
[ afbeelding ]
Bruschetta met coute bouf tomaat,advocadocreme,gamba's,radijs,wortel,korander,japanse babymayo en ijsbergsla
[ afbeelding ]
Noah's 'Fu manchu'![]()
[ afbeelding ]
Linzen icm stukjes knakworst = Brandt & Levie uit Amsterdam, zoetzuur, en chioggia reepjes
[ afbeelding ]
Kimchi i.c.m gebakken buikspek
[ afbeelding ]
Mini Turkse wrap met een zelf bereide yogurtdressing,licht gebakken kipreepjes en reepjes Palla Rossa sla
[ afbeelding ]
Noah's 'Poison Ivy'![]()
[ afbeelding ]
Gebakken noodles met hoisinsaus saus en gebakken gamba's
[ afbeelding ]
Licht in boter gebakken zeekraal met een lichte en warme mostert dressing,hollandse asperges en licht gebakken coquilles
[ afbeelding ]
sashimi/tempura combinatie
[ afbeelding ]
Noah's pineapple :vers geperste annanas,wodka,kersbitter,eiwit,lavendel en rozemarijn
[ afbeelding ]
Lichte toast met zoetzure rode ui,asperges,krokante mostert en lamsoren
[ afbeelding ]
Eend met gebakken chinese kool en gele peen
[ afbeelding ]
Gebakken zeebaars met haringkuit en geschaafde eendenlever
[ afbeelding ]
Citroen sorbet met o.a.gingerbeer en granny smith apple stukjes
[ afbeelding ]
Noah's 'koffie'= koffie,witte chocola,kaloua,koffie boontjes
Impressie / op of aanmerkingen
Omdat ik eerder een recensie schreef over vnl. het cocktail gebeuren bij restaurant Noah en mij dat uitermate goed beviel, en de cheftkok er toen niet was (en volgens zegge een zeer bevlogen "out of the box"denkende 'freak'was) besloot ik terug te keren om nu de keuken van Noah eens te gaan uitproberen en i.c.m. met de vele cocktails werd ik weer niet teleurgesteld.
Let wel! Noah's signature zijn en blijven gewoon de cocktails! Daar zijn ze in Rotterdam vind ik echt de beste in ongeacht wat andere cocktailbars over zichzelf zeggen! Je proeft het gewoon in de subtiliteit en juiste verhouding waneer de bereide cocktail voor je staat en je de eerste sip neemt!
Jaja, nou weten we het wel van de cocktails.Vertel eens wat over het eten want dat zou nu aan de beurt zijn.
De chefkok bleek uiteindelijk een oude bekende te zijn toen deze bij Herman den Blijker's Rosso werkte en het was dan ook niet vreemd dat hij zijn hand uitstak,begroette en gelijk zei " U was die fijnproever herinner ik mij nog van jaren geleden""Moi? fijnproever? Ikke niet weten..."
.
Jaja,eeeeeeeeeeeeeeeeeeeten Harry
Ik merkte dat ondanks de onstane drukte de chefkok heel erg zijn best deed mij te imponeren met zijn gerechten en ik moet zeggen dat hij daar te dele in is geslaagd. Ten dele omdat bepaalde gerechtjes een ieder met een kookboek of via het volgen zo een 24 kitchen programma ook zo kan maken. Ik heb het dan over bijvoorbeeld de gebakken noodles i.c.m. de te licht gebakken gamba's die bijna tegen het rauwe aanzaten en wat ik ook melde en terstond gecompenseerd werd of bijvoorbeeld de kimchi met gebakken buikspek.(heel erg lekker en zo simpel te bereiden)
Dus je had meer verwacht en teleurgesteld op culinair gebied?
toch niet omdat ik misschien mijn verwachtingen te hoog had ingezet en dus dat ook ten dele mijn fout is.Let wel: Ik heb genoten! Genoten van alle gerechten op misschien 2 na die niet goed bereidt waren. Dat was de zeekraal met de mostertdressing die te zout was. Daar konden de gebakken coquilles en asperges niets aan veranderen. Misschien was het beter geweest wilde spinazie als groente te gebruiken,iets dat ik ook suggereerde. Verder overheerste de hoisinsaus heel erg in de noodles (dreef nog net niet) waardoor het allemaal erg zout/zoet aanvoelde. Gamba's hadden langer op de gril gemoeten en wat ik ook zei.
Maar voor de rest waren alle overige gangen lekker/smakelijk en met een duidelijk enthousiasme en gedrevenheid bereidt!
Oh..dus nog steeds enthousiast over Noah. Je keert dus terug?
zekers en ik beveel deze zaak van harte aan een ieder die van de beste cocktails van Rotterdam wil genieten en ook nog tegen een redelijke prijs lekker wil eten want elke dag is op culinair gebied ook anders bij Noah.
Cijfer
8+ / 10
Dat vind ook niemand normaal. Ook Iwanius niet. Die verwachtte ook kurkengeld, maar niet meer nadat de eigenaar had gezegd dat hij dat niet zou rekenen.quote:Op maandag 6 juli 2015 16:17 schreef Luuksor het volgende:
Nog heel even over het kurkengeld, waarom zou iemand het normaal vinden om gratis je eigen producten mee te kunnen nemen?
Duidelijk dan, verkeerd begrepenquote:Op maandag 6 juli 2015 19:39 schreef Iwanius het volgende:
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!
Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnenop een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.
M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.
En zo denken sommige uitbaters ook over jou en andere klanten. En wanneer ze failliet gaan, zich afvragen waar het nou verkeerd is gegaan en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het aan de klanten heeft gelegen, volgens hun.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:39 schreef Iwanius het volgende:
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!
Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnenop een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.
M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.
Precies. Het is al jaren zo dat uitbaters die failliet gaan nooit het probleem bij zichzelf zoeken zelfs al confronteer je ze er direct mee, dan nog hebben ze het lef in de welbekende ontkenningsfase te gaan en glashard te liegen/ontkennen dat het toch nooit en te nimmer aan hun kan liggen want....ze deden alles toch goed?quote:Op maandag 6 juli 2015 19:51 schreef DarkerThanBlack het volgende:
En zo denken sommige uitbaters ook over jou en andere klanten. En wanneer ze failliet gaan, zich afvragen waar het nou verkeerd is gegaan en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het aan de klanten heeft gelegen, volgens hun.
Mijn eerste baantje was in een restaurantkeuken en kreeg ook altijd een deel van de fooi!quote:Op dinsdag 7 juli 2015 00:01 schreef Myraela het volgende:
Bij ons verdeelde ze de fooi over bediening en koks. Dat vond ik wel erg netjes, dacht dat het altijd alleen naar de bediening ging.
Is dat 16,50 voor puur alleen een hamburger? Lees wel wat voor een soort vlees ze gebruiken wat een duurdere prijs kan verantwoorden maar dan vind ik het alsnog duur.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 16:15 schreef Iwanius het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ter Marsch & Co
Witte de Withstraat 70A
3012 BS Rotterdam
Wanneer?
Vanmiddag
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie / Op of aanmerkingen
Wie jong is geweest en in de jaren 70-80-90 de With de withstraat bezocht zal de locatie wel herkennen en wel als de plek waar snackbar Spooky was gevestigd en waar nachtelijk Rotterdam als men niet naar de nacht chinees Hung Khee ging, altijd even een omelet of een glas melk bestelde (met name taxi-chauffeurs) alvorens huiswaarts werd gekeerd.
Nu is er hamburger - hipster - tent Ter Marsch & co gevestigd wiens naam aan een vroegere Rotterdamse worstenfabriek is ontleed en die volgens de welbekende hype "serieus vleesch" is. 'Serieus vleesch' met 'eckte' mannenzoals je op tv in onzin reclames wordt wijs gemaakt.
![]()
Volgens mij heb jij het niet echt naar je zin gehad gezien je wat ironisch toontje...
Nou... het heeft i.i.g de hype niet waar gemaakt dat dit de hamburgerzaak is met echt de beste hamburgers van sowieso Rotterdam en Nederland en die zijn prijs helemaal waard is. Ondanks de gewonnen prijzen ( Bogue hamburgertest & Horecava NL) waarmee men dweept en die zelfs op de menukaart staan vermeldt.
Dus je hamburger(vleesch) was niet lekker of wat?
Het vleesch was goed. De Ter Marsch saus i.c.m.de laksjus van wintertruffel was ook prima,de rest was gewoontjes (sla,tomaat,augurk e.d.) zoals je dat van een belegd broodje hamburger mag verwachten.
De hamburgerbun met sesam vond ik veel te droog en er ook niet bij passen en deed afbraak aan de burger als geheel.
Zou je speciaal voor deze hamburger 'sensatie' volgens velen terugkeren?
, gewoon omdat het voor mij niet echt bijzonder is en ik bijvoorbeeld in de Verenigde Staten,of het nu in NYC of welke andere Zuidelijke staat is,betere,zo niet lekkere hamburgers als geheel heb gegeten.
En laten we eerlijk zijn: E 16,50 voor deze hamburger is belachelijk veel. Echt belachelijk veel en gaat nergens over uiteindelijk. E8,50 was een betere prijs voor dit geweest. Meer is het echt niet waard..
Cijfer?
7 / 10
Bij Fjord in Rotterdam serveren ze voor 11 euro zelfs een Wagyu burger, dus het mag wel een heel bijzonder stuk vlees zijn. Overigens is die van Fjord niet bepaald lekker en heb ik mijn twijfels of het wel echt Wagyu is, dat terzijde.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 17:13 schreef megamandy het volgende:
[..]
Is dat 16,50 voor puur alleen een hamburger? Lees wel wat voor een soort vlees ze gebruiken wat een duurdere prijs kan verantwoorden maar dan vind ik het alsnog duur.
Inclusief friet en heel klein beetje coleslaw en volledig Wagyu ipv gemixt met de goedkopere black angus.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:21 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Bij Pickes & Wine betaal je ook 18,50 voor de Wagyuburger met truffel.
hamburgquote:Op dinsdag 7 juli 2015 21:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik denk bij Ter Marsch altijd "waarom zit ik niet bij Hamburg?"...
Ja ik was eens gaan zoeken in de verschillende burgertenten in Amsterdam en kwam er een tegen met een burger van alleen Waygu en dat zat rond de 13 euro.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:02 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Bij Fjord in Rotterdam serveren ze voor 11 euro zelfs een Wagyu burger, dus het mag wel een heel bijzonder stuk vlees zijn. Overigens is die van Fjord niet bepaald lekker en heb ik mijn twijfels of het wel echt Wagyu is, dat terzijde.
Oh, die vind ik dan weer echt heeelemaal niks. Gewoon echt niks.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 21:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik denk bij Ter Marsch altijd "waarom zit ik niet bij Hamburg?"...
Meningen verschillenquote:Op dinsdag 7 juli 2015 22:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, die vind ik dan weer echt heeelemaal niks. Gewoon echt niks.
Daar dacht ik echt, dat kan ik zelfs beter, terwijl ik niks van hamburgers klaarmaken weet.
En hun friet was niks en de coleslow vies. Nee, Hamburg was echt helemaal niks.
Ben er ook een fan van. Burger druipt in het vet maar dat mag ook wel van me, hou niet zo van een droge burger dat je weg moet spoelen met een drankje en vooral vet=smaak. Ellis vond ik bijvoorbeeld erg droog, maar daar zat dan weer zoveel ketchup op om het te compenseren, wel jammer dat je dan alleen maar ketchup proeft.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 22:24 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Meningen verschillen
Ik vind het altijd prima eten, maar bovenal echt een chille tent om te zitten. Kan er echt naar uitkijken om er weer eens langs te gaan!
De meeste andere hamburgerjoints zijn iets meer geschikt voor een "simpel hapje eten" dit is meer "snel een hamburger wegduwen, en doorrrrrrrrrr" maar toch zit en eet ik er altijd met heel veel plezier. En smaak.
Je vergeet dat men vooral de black angus en wat voor wagyu doorgaat in Nederland tegenwoordig erg loopt te hypen i.c.m met die marketingslogans van duurzaam en slowfood bs! Het wordt vooral belachelijk 'duur' verkocht aan de consument. Niet omdat het zo duur is,maar omdat men het duur wil verkopen gezien de 'exclusiviteit' waar men zich op beroept.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Hallo, 200 gram black angus en wagyu en vergeet die truffel niet he?
Je hoeft niet de duurste hamburer te kiezen hoor. Pffffff.
Niks mis met Ter Marsch & Co. Als het er niet altijd stampensvol zat ging ik er vaker eten.
En wat ze dan aan vlees gebruiken kunnen ook nog eens mindere cuts zijn, terwijl je van een 'minder' ras met betere stukken minstens net zoveel smaak kan krijgen dan..quote:Op woensdag 8 juli 2015 01:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Je vergeet dat men vooral de black angus en wat voor wagyu doorgaat in Nederland tegenwoordig erg loopt te hypen i.c.m met die marketingslogans van duurzaam en slowfood bs! Het wordt vooral belachelijk 'duur' verkocht aan de consument. Niet omdat het zo duur is,maar omdat men het duur wil verkopen gezien de 'exclusiviteit' waar men zich op beroept.![]()
We weten sinds Adam Smith dat het zo niet werkt he? Aanbod schept geen vraag, het is precies andersom. Ik snap ook niet dat je de duurste uitkiest, want je weet van tevoren dat je het te duur en niet bijzonder genoeg gaat vinden.quote:Op woensdag 8 juli 2015 01:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Je vergeet dat men vooral de black angus en wat voor wagyu doorgaat in Nederland tegenwoordig erg loopt te hypen i.c.m met die marketingslogans van duurzaam en slowfood bs! Het wordt vooral belachelijk 'duur' verkocht aan de consument. Niet omdat het zo duur is,maar omdat men het duur wil verkopen gezien de 'exclusiviteit' waar men zich op beroept.![]()
Het is pas duur als de kwaliteit er niet naar is. Ik betaal gerust 50 euro voor een hamburger als ik zeker weet dat dit de lekkerste burger ooit is. En dan vind ik 50 euro misschien niet eens zo duur. Daarentegen kan een hamburger van 5 euro te duur zijn als het ronduit smerig is.quote:Op woensdag 8 juli 2015 08:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
We weten sinds Adam Smith dat het zo niet werkt he? Aanbod schept geen vraag, het is precies andersom. Ik snap ook niet dat je de duurste uitkiest, want je weet van tevoren dat je het te duur en niet bijzonder genoeg gaat vinden.
En dat je genoeg tafelkeuze had op een dinsdagMIDDAG, dat geloof ik wel ja. Maar daar heb ik als fulltime loonslaaf helemaal niks aan. Trouwens, al zou ik wel in de gelegenheid zijn om daar 's middags te gaan lunchen, dan deed ik het nog niet.
Coleslaw. Sorryquote:Op dinsdag 7 juli 2015 22:33 schreef RobinOok het volgende:
Ze waren toen nog niet zo lang open, misschien zijn ze nu beter.
Het was echt slecht toen. Vooral die coleslow.
Maar verder wel een leuke zaak inderdaad.
Al vond ik toko 94 die er zat leuker.
Ik zat ook al te zoekenquote:Op donderdag 9 juli 2015 09:02 schreef MutedFaith het volgende:
Had je t loempiaatje uit t voorgerecht al op, of kijk ik er gewoon langs?
http://www.olddutch.net/menukaart/hoofdgerechtenquote:Op donderdag 9 juli 2015 07:45 schreef MissLuna het volgende:
Ben wel benieuwd wat het heeft gekost, eigenlijk. De gerechten dan, de drank boeit me niet zoveel.
Dat is me wat te duur voor wat ik zie...quote:Op donderdag 9 juli 2015 23:10 schreef hmmmz het volgende:
[..]
http://www.olddutch.net/menukaart/hoofdgerechten
Veels te over de top prijzen. Zeker denkend aan de foto's van Iwanius.quote:Op donderdag 9 juli 2015 23:10 schreef hmmmz het volgende:
[..]
http://www.olddutch.net/menukaart/hoofdgerechten
Moet je bij Gordon Ramsay gaan eten.quote:Op donderdag 9 juli 2015 23:21 schreef FutureFairytale het volgende:
Veels te over de top prijzen. Zeker denkend aan de foto's van Iwanius.
Ik verwacht minstens een goud bord.
Ik was uitgenodigd voor hun pre-jazz party vrijdag maar ben niet geweest (geen zin) en het schijnt heel wat voor te stellen volgens de hype. (Wat vaak in de praktijk dus niet zo is en waar een gemaakte sfeertje van exclusiviteit om niks wordt gecreeerd omdat dat naar buiten toe voor buitenstaanders interessant lijkt.)quote:Op donderdag 9 juli 2015 22:47 schreef MissLuna het volgende:
Over 'hipster' plekken gesproken, ik ga zaterdag borrelen bij The Suicide Club in Rotterdam. Heb best hoge () verwachtingen - zeker gezien de chef-, maar ga er buiten wat hapjes om dus niet eten.
Iemand al ervaring mee of heb ik dat gemist?
Ik ben ook een keer bij Calla's geweest. Helaas was dat een grote teleurstelling. De smaken van de chefkok kwamen totaal niet overeen met de onze waardoor we eigenlijk totaal geen wow sensatie hadden. Met de wijnkeuzes konden we het wel heel goed vinden.quote:Op woensdag 8 juli 2015 01:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
On topic:
Waar?
Restaurant Calla's
Laan van Roos en Doorn 51
2514BC Den Haag
Wat dronk/at je?
Impressie / Op of aanmerkingen
Daar dit restaurant 1 Michellinster heeft en deze al een tijdje op mijn lijstje stond van restaurants die ik ooit moest bezoeken,besloot ik dus nu dat het tijd was eens richting de residentiestad te trekken en eens daar mijn heil te zoeken op culinair gebied en.........ik werd niet teleurgesteld!
Oh...dus dit restaurant is zijn michellinster waard?
en meer dan dat. Alles was zoals dat heet goed bereidt, goede garing,op smaak en vooral subtiel en daar houd ik toevallig erg van als het dit soort horeca-zaken betreft.
Was er een gerecht waar dat erg tot uiting kwam die smaak subtiliteit?
en wel gek genoeg bij de zomer salade met kreeft en lamstong en...het dessert en de compositie van rode zomer vruchten. Vandaar dat ik geheel tegen mijn principe in 2x het dessert heb uitgevraagd,gewoon omdat ik het zo verfijnd en lekker vond.
Mooi!,zie jij restaurant Calla's een tweede ster krijgen?
Als men op deze voet doorgaat,zeker en is het alleen maar een kwestie van tijd.
Cijfer
9- / 10
Het viel ook een beetje tegen. Zit nu mobiel, zal er later nog wat inhoudelijker op ingaan.quote:Op zondag 12 juli 2015 14:06 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik was uitgenodigd voor hun pre-jazz party vrijdag maar ben niet geweest (geen zin) en het schijnt heel wat voor te stellen volgens de hype. (Wat vaak in de praktijk dus niet zo is en waar een gemaakte sfeertje van exclusiviteit om niks wordt gecreeerd omdat dat naar buiten toe voor buitenstaanders interessant lijkt.)
Culinair podium.quote:Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Karel Vquote:Op maandag 13 juli 2015 19:34 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Culinair podium.
http://www.podiumonderdedom.nl/
of Mas:
http://www.masrestaurant.nl/
en Karel V natuurlijk:
http://www.karelv.nl/nl/restaurants-en-bar/restaurant/
Simple schijnt ook erg leuk te zijn.quote:Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Moet het in Utrecht zijn.. Daar heb ik in de 10 jaar dat ik woonde niet zoveel gevonden wat niet te gek duur was en toch chic. Zan ziro en Jours waren aardige restaurants. De Garde in de zakkendrager steeg was ook wel goed.quote:Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Ik kan Vaartsche Rijn ook wel aanraden: http://www.iens.nl/restau(...)urant-vaartsche-rijnquote:Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Beste mensen, dit topic is bedoeld voor verslagen van restaurants waar je al gegeten hebt, niet voor restauranttips. Daar dus graag even mee ophouden hier.quote:Op maandag 13 juli 2015 19:32 schreef agter het volgende:
Hallo mensen, ik wil komen weekend met mijn man eens goed uiteten. Beetje chique graag. Utrecht Centrum.
Iemand een idee?
Dat vind ik een leuk idee! Al heb ik er zelf niet zoveel aanquote:Op dinsdag 14 juli 2015 12:51 schreef minilot het volgende:
[..]
Beste mensen, dit topic is bedoeld voor verslagen van restaurants waar je al gegeten hebt, niet voor restauranttips. Daar dus graag even mee ophouden hier.![]()
Agter, maak er gerust even een eigen topic voor aan. Dat houdt dit topic een beetje opgeruimd.
(Wellicht is het een idee om eens een centraal 'ik zoek een restaurant'-topic op te zetten! Wordt vervolgd..)
Hier kan ik het mee eens zijn!quote:Op dinsdag 14 juli 2015 10:51 schreef arie_bc het volgende:
[..]
Ik kan Vaartsche Rijn ook wel aanraden: http://www.iens.nl/restau(...)urant-vaartsche-rijn
Nu drie keer gegeten en bevalt erg goed.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |