abonnement Unibet Coolblue
pi_154052811
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 05:11 schreef Isegrim het volgende:
Misschien kan er een apart topic geopend worden voor het gezeik elke keer dat Iwanius een verslag plaatst. Nu wel weer genoeg topicvervuiling...
Ik sliep vannacht -O- Maar de bakker's vrouw natuurlijk niet *O* Het is idd wel weer genoeg offtopic geweest. Iwanius heeft fans en haters, dat is wel duidelijk. Zullen we dat onderwerp verder laten rusten? Ik zou soms willen dat het zonder FOK!abonnement kon, maar met een abonnement (vanaf 75 cent per week) kan je mensen blokkeren. Misschien een tip.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154053260
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 19:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Iwanius; zeg nou eens onder elke foto wat het is dat je hebt gegeten. Krijgen we veel meer trek van :)
heb wat toegevoegd beste FFT.

[ Bericht 12% gewijzigd door Danny op 04-07-2015 10:49:48 ]
pi_154053552
Fijn dat er nu bij staat was het is. O+ Dat vlees van het lam ziet er echt super uit. :9~
pi_154054969
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 10:21 schreef Iwanius het volgende:

[..]

heb wat toegevoegd beste FFT.

Jum! Dat is veel leuker als je het erbij schrijft. Lekker veel vlees en ook al vind ik lam wat zurig smaken, toch zou ik daar graag mijn tanden in willen zetten.
Lekker allemaal!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154065334
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 13:19 schreef minilot het volgende:

Ook mijn idee. Ik ben met deze temperature erg gevoelig voor Tiki-mokken en uitgeholde ananassen vol fruit. :@ Ik werd erg vrolijk van de foto's in elk geval! :)
Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.

Waar?





Noah
Wijnhaven 3a
3011 WG Rotterdam

Wat at/dronk je?


Noah's rumpunch



Bruschetta met coute bouf tomaat,advocadocreme,gamba's,radijs,wortel,korander,japanse babymayo en ijsbergsla



Noah's 'Fu manchu' :+



Linzen icm stukjes knakworst = Brandt & Levie uit Amsterdam, zoetzuur, en chioggia reepjes



Kimchi i.c.m gebakken buikspek



Mini Turkse wrap met een zelf bereide yogurtdressing,licht gebakken kipreepjes en reepjes Palla Rossa sla



Noah's 'Poison Ivy' :+



Gebakken noodles met hoisinsaus saus en gebakken gamba's



Licht in boter gebakken zeekraal met een lichte en warme mostert dressing,hollandse asperges en licht gebakken coquilles



sashimi/tempura combinatie



Noah's pineapple :vers geperste annanas,wodka,kersbitter,eiwit,lavendel en rozemarijn



Lichte toast met zoetzure rode ui,asperges,krokante mostert en lamsoren



Eend met gebakken chinese kool en gele peen



Gebakken zeebaars met haringkuit en geschaafde eendenlever



Citroen sorbet met o.a.gingerbeer en granny smith apple stukjes



Noah's 'koffie'= koffie,witte chocola,kaloua,koffie boontjes


Impressie / op of aanmerkingen

Omdat ik eerder een recensie schreef over vnl. het cocktail gebeuren bij restaurant Noah en mij dat uitermate goed beviel, en de cheftkok er toen niet was (en volgens zegge een zeer bevlogen "out of the box"denkende 'freak'was) besloot ik terug te keren om nu de keuken van Noah eens te gaan uitproberen en i.c.m. met de vele cocktails werd ik weer niet teleurgesteld.

Let wel! Noah's signature zijn en blijven gewoon de cocktails! Daar zijn ze in Rotterdam vind ik echt de beste in ongeacht wat andere cocktailbars over zichzelf zeggen! Je proeft het gewoon in de subtiliteit en juiste verhouding waneer de bereide cocktail voor je staat en je de eerste sip neemt!

Jaja, nou weten we het wel van de cocktails.Vertel eens wat over het eten want dat zou nu aan de beurt zijn.


De chefkok bleek uiteindelijk een oude bekende te zijn toen deze bij Herman den Blijker's Rosso werkte en het was dan ook niet vreemd dat hij zijn hand uitstak,begroette en gelijk zei " U was die fijnproever herinner ik mij nog van jaren geleden" :@ "Moi? fijnproever? Ikke niet weten..." :+ .

Jaja,eeeeeeeeeeeeeeeeeeeten Harry

Ik merkte dat ondanks de onstane drukte de chefkok heel erg zijn best deed mij te imponeren met zijn gerechten en ik moet zeggen dat hij daar te dele in is geslaagd. Ten dele omdat bepaalde gerechtjes een ieder met een kookboek of via het volgen zo een 24 kitchen programma ook zo kan maken. Ik heb het dan over bijvoorbeeld de gebakken noodles i.c.m. de te licht gebakken gamba's die bijna tegen het rauwe aanzaten en wat ik ook melde en terstond gecompenseerd werd of bijvoorbeeld de kimchi met gebakken buikspek.(heel erg lekker en zo simpel te bereiden)

Dus je had meer verwacht en teleurgesteld op culinair gebied?

:N toch niet omdat ik misschien mijn verwachtingen te hoog had ingezet en dus dat ook ten dele mijn fout is.Let wel: Ik heb genoten! Genoten van alle gerechten op misschien 2 na die niet goed bereidt waren. Dat was de zeekraal met de mostertdressing die te zout was. Daar konden de gebakken coquilles en asperges niets aan veranderen. Misschien was het beter geweest wilde spinazie als groente te gebruiken,iets dat ik ook suggereerde. Verder overheerste de hoisinsaus heel erg in de noodles (dreef nog net niet) waardoor het allemaal erg zout/zoet aanvoelde. Gamba's hadden langer op de gril gemoeten en wat ik ook zei.

Maar voor de rest waren alle overige gangen lekker/smakelijk en met een duidelijk enthousiasme en gedrevenheid bereidt!

Oh..dus nog steeds enthousiast over Noah. Je keert dus terug?

:Y zekers en ik beveel deze zaak van harte aan een ieder die van de beste cocktails van Rotterdam wil genieten en ook nog tegen een redelijke prijs lekker wil eten want elke dag is op culinair gebied ook anders bij Noah.

Cijfer

8+
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2015 18:43:33 ]
  zaterdag 4 juli 2015 @ 18:50:11 #106
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154065698
Ik wil daar zeker eens heen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 juli 2015 @ 18:51:42 #107
221912 minilot
Nancy boy
pi_154065737
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.

Reuze bedankt, en wat een heerlijk uitvoerig verhaal! _O_ ^O^
Ik heb nu echt nul komma nul geen tijd om er uitgebreider op in te gaan, maar als ik het zo zie denk ik dat ik het vooral bij de cocktails ga houden als ik hier (misschien morgen al) eens langsvlieg. Eten oogt niet als helemaal mijn ding. :) Maar de cocktails klinken fantastisch!
Let me see you stripped down to the bone
pi_154066248
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.

[b]
Ziet er erg goed uit! Heb je een indicatie van de prijs van bijv. zo'n cocktail?
pi_154066289
Leuke review zonder steken onder water naar andere users én er staat ook nog eens bij wat het Is allemaal! Top review! ^O^ Nu heb ik alleen zin in cocktails -O- :9
pi_154067905
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:50 schreef Isegrim het volgende:
Ik wil daar zeker eens heen. :Y
Wat zij zegt! Ziet er geweldig uit *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 4 juli 2015 @ 20:20:41 #111
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_154067945
Ik wil ook *O*

Ik voel een noah-meet aankomen :P
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_154068214
Gave cocktails! Veel gegeten waarvan eerste 3 dingen meer onder comfort food vallen volgens mij. Desalniettemin lijkt het mij erg lekker, alhoewel de kimchi in geen miljoen jaar op kimchi lijkt ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 4 juli 2015 @ 20:37:54 #113
376380 Alziend-Oog
haha vet grappig
pi_154068452
quote:
17s.gif Op donderdag 2 juli 2015 13:09 schreef megamandy het volgende:

[..]

Volgens mij is het inderdaad heel moeilijk om een fatsoenlijk tapas restaurant te vinden. In Maastricht ga ik altijd naar Bodega/Cafe Madrid (zelfde eigenaar + kaart) en dat is heerlijk vers, goed op smaak en laat mij ook aan Madrid zelf denken.
Nu woon sinds twee jaar in de buurt van Amsterdam maar ik durf nergens tapas te eten omdat ik bang ben voor een tourist trap/all you can eat ( sowieso all you can eat met tapas en dan maar maximaal 3 dingen mogen bestellen per "ronde" :') waar is je tapas idee heen!).
Hier ook een Maastrichtenaar :)
Toen ik eind februari naar carré ben gegaan had ik mijn vriendin iets laten uitkiezen in de omgeving. Kwam ze met Pica Pica aan. Tapas dus. Was in een omgeving waar ik niet in het donker zou willen lopen, we waren ook bijna niet naar binnen gaan maar toen we binnen stapten werden we compleet verrast. Goed eten, geweldige gastvrouw en een leuke sfeer. Prijs was 60 euro voor 3x2 tapas wat ik voor Amsterdamse begrippen nog best vind meevallen.
Aer mea arena est
  zaterdag 4 juli 2015 @ 20:40:50 #114
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_154068530
Ziet er goed uit Iwanius het eten, mooie cocktails ook.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 4 juli 2015 @ 21:06:58 #115
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154069208
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:20 schreef zeefje het volgende:
Ik wil ook *O*

Ik voel een noah-meet aankomen :P
Goed plan, ik ben voor! *O*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154069614
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Gave cocktails! Veel gegeten waarvan eerste 3 dingen meer onder comfort food vallen volgens mij. Desalniettemin lijkt het mij erg lekker, alhoewel de kimchi in geen miljoen jaar op kimchi lijkt ;)
Er zijn honderden verschillende soorten kimchi hè. Kimchi is slechts de verzamelnaam.
pi_154070192
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:21 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Er zijn honderden verschillende soorten kimchi hè. Kimchi is slechts de verzamelnaam.
Hmm in Korea heb ik maar 1 'soort' kimchi gehad anders.

Of bedoel je dat het niet Koreaans is?? Ben wel benieuwd naar de honderden verschillende soorten zoals je zegt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154070274
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:40 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Hmm in Korea heb ik maar 1 'soort' kimchi gehad anders.

Of bedoel je dat het niet Koreaans is?? Ben wel benieuwd naar de honderden verschillende soorten zoals je zegt.
Uiteraard is kimchi Koreaans, maar de naam kimchi staat niet alleen voor de meest voorkomende variant. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi

Had jij ook niet toen je in Korea was dat je in een restaurant gelijk 5 schaaltjes met verschillende soorten kimchi kreeg?
pi_154070364
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:43 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Uiteraard is kimchi Koreaans, maar de naam kimchi staat niet alleen voor de meest voorkomende variant. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi

Had jij ook niet toen je in Korea was dat je in een restaurant gelijk 5 schaaltjes met verschillende soorten kimchi kreeg?
Heel veel schaaltjes maar de bijgerechtjes heten geen kimchi. Je hebt kimchi en oi-kimchi maar dat heet dus al anders. Verder hebben de bijgerechtjes andere namen en de algemene naam ervoor ben ik ff kwijt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154070456
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:46 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heel veel schaaltjes maar de bijgerechtjes heten geen kimchi. Je hebt kimchi en oi-kimchi maar dat heet dus al anders. Verder hebben de bijgerechtjes andere namen en de algemene naam ervoor ben ik ff kwijt.
Sorry, maar de verzamelnaam daarvan is kimchi. Je zou de tijd kunnen nemen om de eerder genoemde pagina te lezen. Het woord wat je misschien zoekt is banchan, maar dat betekent bijgerecht in het Koreaans.
pi_154070510
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Goed plan, ik ben voor! *O*
Ik ook! O+ Moet Iwanius er wel bij zijn. _O_
  zaterdag 4 juli 2015 @ 21:56:03 #122
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154070587
Ja, dat is wel een voorwaarde! :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154070613
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:46 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heel veel schaaltjes maar de bijgerechtjes heten geen kimchi. Je hebt kimchi en oi-kimchi maar dat heet dus al anders. Verder hebben de bijgerechtjes andere namen en de algemene naam ervoor ben ik ff kwijt.
Zie hier voor nog meer informatie op de officiële site van het Koreaanse Tourisme bureau: http://english.visitkorea.or.kr/enu/FO/FO_EN_6_1_2_4.jsp
  zaterdag 4 juli 2015 @ 21:58:57 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154070651
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:50 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Sorry, maar de verzamelnaam daarvan is kimchi. Je zou de tijd kunnen nemen om de eerder genoemde pagina te lezen. Het woord wat je misschien zoekt is banchan, maar dat betekent bijgerecht in het Koreaans.
Yup.

Zie hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/kimchi/
pi_154071024
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 21:57 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Zie hier voor nog meer informatie op de officiële site van het Koreaanse Tourisme bureau: http://english.visitkorea.or.kr/enu/FO/FO_EN_6_1_2_4.jsp
Leuk om te lezen :)

Gek dat wat ik in de vaten zag als kimchi gepresenteerd, hetzelfde eruit zag in de restaurants werd gepresenteerd als kimchi :). De rest van de banchan (dat woord zocht ik ja :)) werd anders genoemd. Tis alweer 7-8 jaar geleden dus hoe het allemaal heette weet ik echt niet meer.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')