Isegrim | donderdag 17 juli 2014 @ 19:21 |
Er zijn vast nog wel meer ergernissen te melden. Eén van de mijne: kinderen die door een restaurant heen lopen te rennen of die zich niet weten te gedragen. Mede reden dat wij vaak pas later op de avond uit eten gaan. | |
Ferrari_Tape | donderdag 17 juli 2014 @ 19:23 |
Lelijke serveersters of obers. En hun nep aardig doen. | |
lurch01 | donderdag 17 juli 2014 @ 19:26 |
Mensen die een tafel naast je zitten alles opeten en vervolgens vet gaan lopen zijken dat dingen niet goed zijn waar alles van is opgegeten. | |
Fred_B | donderdag 17 juli 2014 @ 19:35 |
Dit vind ik ook bijzonder irritant. Ik heb alleen wel het idee dat dit een probleem is dat zodra je 1 meter over de grens bent grotendeels opgelost is. | |
JasVerstoppen | donderdag 17 juli 2014 @ 19:45 |
Kinderen dus maar daar kun je rekening mee houden door wat later te gaan eten en zeker nooit in een pannenkoekenrestaurant gaan zitten want dan ben je zeker de pineut. Lang moeten wachten tot je eten word opgediend. In buffetrestaurants vind ik het irritant als mensen van alles opscheppen en meer dan de helft niet opeten. Nu heb ik zo m'n favoriete adresjes en daarvan weet ik dat ze aan mijn ''eisen'' voldoen dus ik irriteer me niet zo vaak meer. | |
Isegrim | donderdag 17 juli 2014 @ 20:36 |
Ik vrees dat dat ook mijn ervaring is... | |
Pietverdriet | donderdag 17 juli 2014 @ 20:38 |
Als het gebeurd zijn het meestal nederlanders helaas | |
Isegrim | donderdag 17 juli 2014 @ 20:38 |
Oh, misschien wel de ergste ergernis in recente tijden: Voor een zakendiner gaan eten met het bestuur van een vereniging, bij één van de beste restaurants van de stad, en dat er dan iemand bij zit die bij allerlei dingen roept dat 'ze het niet lust', zonder ook maar een hap te nemen. En daar dan niks van kunnen zeggen omdat het een klant is. Argh! | |
123hopsaflops | donderdag 17 juli 2014 @ 20:54 |
Wat een onzin, zeker nooit in Italië of Spanje uit eten geweest? | |
Pietverdriet | donderdag 17 juli 2014 @ 20:57 |
Aah, mamma mia, die kleine bambini, die kunnen toch niets verkeerd doen? | |
Lienekien | donderdag 17 juli 2014 @ 21:16 |
Wat had je dan willen zeggen? | |
Molo | donderdag 17 juli 2014 @ 22:05 |
Ergernissen waar ik me niet overheen kan zetten: Liegen over gerechten/producten, mortadella in plakjes op een bord sla is GEEN carpaccio , hamlap is geen varkenshaas etc. Liegen over zogenaamd zelfgemaakte spullen, die je de dag ervoor in dezelfde bakjes bij de makro hebt zien staan. En bij aangeven ervan stug vol blijven houden Liegen over verse producten als die ongeveer van je bord wandelen. Blijven volhouden dat wijn goed is, terwijl hij knetter veel kurk heeft. En dan naast teveel vragen voor (bruisend) water, nog een aantal andere ergernissen maar die zijn ook al genoemd. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 07:13 |
Als het een bekende was geweest? Hangt er vanaf wie, maar op zijn minst iets in de trant van "Zou je het niet op zijn minst even proeven voordat je het laat weggooien?". | |
Lienekien | vrijdag 18 juli 2014 @ 11:04 |
Dat zou je tegen een klant toch ook wel kunnen zeggen, imo. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 11:12 |
Vind je? Kweenie... Heb me in stilte zitten ergeren. Bij een bekende zou ik dan ook zeggen "Geef maar hier!" maar dat vind ik bij een klant ook weer wat gek. | |
Bramito | vrijdag 18 juli 2014 @ 11:31 |
Ja gisteren nog. Restaurant vol met kinderen, niet één die uit z'n stoel kwam. | |
Bramito | vrijdag 18 juli 2014 @ 11:34 |
Nee natuurlijk niet. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 juli 2014 @ 11:36 |
Neuh, zou ik niet doen. | |
Schnitzels | vrijdag 18 juli 2014 @ 11:43 |
Lang wachten vind ik nog altijd een van de ergste. Personeel die bij de een na laatste slok drinken al aan de tafel hijgerig vraagt of er ik er nog een wil. Nep aardig en chagrijnig is ook beide niet te harden. Verder kan ik mij niet echt ergeren aan mensen die ook lekker aan het eten zijn. | |
PaarsBeestje | vrijdag 18 juli 2014 @ 11:44 |
Ik zou onschuldige ogen opzetten en dan iets zeggen als: Dat ziet er heerlijk uit. Was het niet zo lekker toen je proefde? | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 11:48 |
Ik had hetzelfde als zij, het is een restaurant met een vast dagmenu (je kiest alleen groente of vlees/vis). | |
Miss_paraplu | vrijdag 18 juli 2014 @ 12:22 |
Oh dat zijn er wel veel.. Serveersters die chagrijnig zijn. Lange wachten... ook al heb je gereserveerd!!! Sowieso kinderen in restaurants, verschrikkelijk, altijd te veel lawaai maken, jengelen, rennen door het restaurant, ouders die er niks van zeggen... .... zucht! En gerechten die niet vers zijn klaargemaakt, zoals sate saus wat gewoon is opgewarmd in de magnetron.. gruwelijke hekel aan. Of dat wanneer je zegt dat je het gerecht neemt omdat je het lekker vindt dat er kaas overheen zit en dat ze dan vragen, wilt u extra kaas? Jaaa... .............. en dan staat dat uiteindelijk ook extra op de rekening.. Als ik dat dan had geweten had ik het niet gedaan.. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 juli 2014 @ 12:24 |
Toch maar geen negatieve review schrijven als je in Frankrijk uit eten was? NWS / Franse blogger veroordeeld voor negatieve review | |
RemcoDelft | vrijdag 18 juli 2014 @ 12:48 |
Frankrijk is een eng land! Je mag daar ook al geen zwarten met apen vergelijken (9 maanden cel). Puur discriminatie natuurlijk dat je wel blanken met apen mag vergelijken. Wat verwacht je dan? Koe slachten in de keuken, boontjes uit de tuin van het restaurant, en de wijn vers uit druiven gestampt? | |
123hopsaflops | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:09 |
Ja joh | |
loecje | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:24 |
ze kunnen het ook nooit goed doen. is iemand chagrijnig is het niet goed, proberen degene alsnog aardig te doen is het weer niet goed... | |
FANN | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:35 |
Zou ik ook doen als ze iets voor mijn neus zetten wat ik niet wil eten of bij voorbaat al weet dat ik het niet lust. | |
Schnitzels | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:37 |
Ik vind het eerder vreemd dat jij dit vreemd vind. Als je niet uit jezelf klantvriendelijk/spontaan bent, dan heb je niks te zoeken in de horeca. Dus nep aardig daar prik je zo doorheen die mensen kunnen dan misschien beter in de keuken werken. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:38 |
Dan ga ik liever niet met jou uit eten, kan daar bijzonder slecht tegen. Doe je dat ook als je bij iemand thuis eet? Er is niets wat ik per definitie niet lust. Het is maar hoe het klaargemaakt is. De enige reden dat ik iets niet zou opeten is als het slecht klaargemaakt is. Als iets goed is klaargemaakt en ik vind het desondanks niet lekker, eet ik het gewoon op. | |
FANN | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:39 |
Nee thuis is iets anders, maar je hebt het toch over een restaurant Ik zou trouwens niet weten waarom ik iets zou bestellen waarvan ik bij voorbaat weet dat ik het niet lust. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:42 |
In een restaurant ben je ook te gast. Iemand doet zijn stinkende best om jou iets moois voor te zetten. Ik vind het triest als je het dan onaangeroerd weg stuurt. Het betreffende restaurant, zoals ik al zei, biedt dagmenu's. Je kiest enkel 'vlees/vis' of 'groente'. En dan is het eten wat de pot schaft, dus daar kan best eens iets bij zitten waar je niet direct fann van bent. Imo kun je niet van tevoren weten dat je iets niet lust. Een goed kok kan dingen die jij niet denkt te lusten, op zo'n manier klaarmaken dat je ineens tot de ontdekking komt dat je ze zó wél lust. | |
FANN | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:46 |
In een restaurant ben je meer een klant dan gast in mijn ogen Ik geef jou écht geen rekening als je bij mij thuis komt eten hoor, dus dat is helemaal geen vergelijking. Als iemand mij foie gras wil voeren, dan zeg ik al bij voorbaat NEE, zonder het te proeven, kan mij het schelen hoe die kok het klaar heeft gemaakt, maar als het op het ''menu'' staat zou ik gewoon ook al bij voorbaat zeggen dat ik dat niet hoef. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:52 |
Dat is niet omdat je het 'niet lust' maar omdat je er ethische bezwaren tegen hebt. Dat is wat anders. Maar ik neem jouw portie wel. 'Lust ik niet' is iets voor kinderen van vier imo. | |
Bart | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:58 |
Geld vragen voor kraanwater. Dan ben ik gelijk weg. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 juli 2014 @ 13:59 |
Kan je nagaan hoe doe "vierjarige" klant gaat reageren als je er wat van zegt, reageert die waarschijnlijk net zo vierjarig | |
minilot | vrijdag 18 juli 2014 @ 14:10 |
Wat een waanzinnig fijn topic om in te lurken! Ik eet zelf bijna nooit buiten de deur, en als ik dit zo lees zou ik ook bijna niet meer durven. Het vaakst gebeurt het nog als ik met een vriendengroep een binnen- of buitenlands attractiepark bezoek, waarbij we dan op de terugweg toch altijd nog ergens iets moeten eten. Gezien de voorkeuren en samenstelling van die groep komen we dan doorgaans bij een random Griek terecht. Nou, ik ben op zich best een kritische eter hoor, maar niet op zo'n moment. Geef mij een bord vol groenten & feta, een kitscherige inrichting en een boel achtbanen om over te praten en ik heb het wel naar m'n zin. Hetzelfde geldt voor 'verplichte' etentjes met mijn collega's. Niet een zelfgekozen plek, dus ik eet wat de pot schaft en ga me nergens druk over maken. Lekker eten doe ik thuis wel weer. Anders wordt het als ik samen met mijn lief ergens bewust naartoe gaan omdat ik nieuwsgierig ben naar een restaurant, maar dat gebeurt hoogstens eens per anderhalf jaar ofzo. En dan lees ik me vooraf wel dusdanig goed in dat het eigenlijk nooit tegenvalt. Maar als ik dan toch iets moet bedenken: wanneer ik bij etentjes met mijn werk terecht kom bij een 'trendy' restaurant dat heel hoogdravend doet over de eigen semi-hipheid en dat je dan zo'n menukaart krijgt waarbij je echt in slaap valt van saaiheid. Dus, grootste ergernis: geen creativiteit op de kaart van een restaurant dat doet alsof het hip is. | |
RemcoDelft | vrijdag 18 juli 2014 @ 14:22 |
Dan heb jij dus geen inlevingsvermogen dat dat niet voor iedereen geldt... Je hoeft mij echt geen bord met kaas voor te zetten, en dan maakt het niet uit hoe je het klaarmaakt. Hoef ik ook niet te proeven, de stank is al genoeg! Maar ook jij zal ongetwijfeld dingen hebben die je nog nooit gegeten hebt en toch liever niet gaat proeven. Zomaar een gokje: Niks gast, ik ben betalende klant. En dan verwacht ik gewoon iets te eten wat ik lekker vind. | |
123hopsaflops | vrijdag 18 juli 2014 @ 14:45 |
Er is oprecht niets op dat bord wat ik niet op zijn minst zou proberen. Sterker; ik ben zelfs benieuwd hoe het zou smaken. Het ziet er ook hygiënisch en goed klaargemaakt uit. Je mist echt een hoop als je niets probeert. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 14:52 |
Idem! Als er iets op een kaart staat wat ik niet ken, bestel ik het. Of dat nou insecten zijn of bijvoorbeeld Spaanse penssoep. Die laatste was ik niet weg van, maar je mist zooooveel als je geen nieuwe dingen durft te proberen. | |
minilot | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:00 |
Dat ben ik op zich met je eens hoor, maar dat geldt dan voor mezelf. Het zou echt niet in me opkomen om in een restaurant mijn beklag te gaan lopen doen over wat een tafelgenoot al dan niet lust, dat zijn mijn zaken niet. Kijken of je een moeilijke eter die een goede bekende van je is enthousiast kunt krijgen voor iets lekkers, tuurlijk - maar van volwassene tot volwassene, elkaar amper kennend, zeggen: 'zou je het niet eerst eens proeven?', op zo'n belerende toon: dat zou ik mijn bek niet uit willen krijgen hoor! | |
Klaploper | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:05 |
Is ook vreselijk om dat te horen te krijgen als je zeker weet dat je iets niet lust. In een restaurant zal ik altijd wel proeven en als ik bij iemand anders thuis ben ook helemaal opeten, maar als ergens bijvoorbeeld verse koriander in zit, dan weet ik zeker dat ik het vies vind. Elke hap smaakt dan naar een lepel dreft. Gelukkig staat koriander vaak wel aangegeven, of je kunt verwachten dat in bepaalde gerechten koriander zit. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:05 |
Ik heb het dan ook niet gezegd. En kun jij de toon lezen in iets wat geschreven is? Maar goed, misschien ben ik wel heel intolerant als het om eten gaat, ik vind dat serieus onbeschoft, in elk geval in restaurants waar duidelijk heel veel zorg en liefde in het eten gaat. | |
loecje | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:06 |
iedereen heeft wel eens een mindere dag. zelfs degene die vanuit zichzelf klantvriendelijk/spontaan zijn. anders heb je idd weinig te zoeken in de bediening. | |
Erasmo | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:08 |
Dat heb ik ook | |
minilot | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:09 |
Zo interpreteerde ik het in elk geval wel ja, sorry als je het niet zo onaangenaam bedoelde. Maar punt blijft hoor, ik vind het niet aan mij om me te bemoeien met de eetgewoonten van andere mensen. Maar goed, ik geloof dat ik sowieso nooit last heb van plaatsvervangende schaamte. Ik gedraag me zoals mij dat goeddunkt, en verder ieder z'n ding hoor. Zeker in restaurants zou ik het me voor mezelf echt niet voor kunnen stellen dat ik me serieus zou ergeren aan andere gasten, aan kinderen, of aan het feit dat de bediening een slechte dag heeft. Maar ik zal wel makkelijk zijn dan. | |
Klaploper | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:09 |
Schijnt genetisch te zijn. Hoewel mijn hele familie koriander echt heerlijk vindt en niets van die zeepsmaak proeft. | |
loecje | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:11 |
tja dan moet je niet naar een restaurant gaan met een dagmenu maar eentje met een menukaart. probleem opgelost. | |
minilot | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:13 |
Mijn lief vond het vroeger ook verschrikkelijk naar zeep smaken, maar die is er inmiddels gewoon aan gewend geraapt en kiepert er uit zichzelf een handje van over de curry hoor. Ik geloof best dat er genetische factoren zijn die bepalen hoe je een smaak in eerste instantie ervaart, maar vaak heeft het vervolgens te maken met de bereidwilligheid van het aanleren van een acquired taste of je iets gaat lusten of niet. Als je ergens heel graag aan wilt wennen, dan ga je het vaak vanzelf wel lekker vinden. Als je daar niet vanuit jezelf moeite in steekt dan blijf je het gewoon vies vinden. In elk geval is het allemaal niet iets wat door andere mensen opgedrongen moet worden. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:15 |
Nou ja, ik laat er heus niet mijn avond door verpesten, maar in dit geval had ik wel wat last van plaatsvervangende schaamte. Voor mij voelt het als een belediging van de chef en dan is dit een chef waar ik zelf heel erg fan van ben. Onopgevoede kinderen kunnen wel echt de avond verpesten voor mij. Maar dat is zo eenvoudig te mijden door laat te gaan eten. Ook niet netjes: je hebt gereserveerd, moet desondanks wachten, krijgt wat te drinken aangeboden en dat staat vervolgens doodleuk op de rekening. Dan mag je een TV-kok zijn, maar dat vind ik echt niet tof. Ik betaalde niet, anders had ik er een punt van gemaakt. | |
Klaploper | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:34 |
Ik was vroeger nooit een makkelijke eter, maar nu eet ik vrijwel alles, op koriander na dan. Het smaakt gewoon zo chemisch dat ik het gelijk uit mijn mond wil hebben. Bij de andere smaken die ik moest leren waarderen was het vooral dat ze gewoon te sterk waren. Maar ik denk inderdaad ook wel dat ik het kan leren waarderen. Het voelt ook heel ongemakkelijk om iets terug te sturen vanwege een ingrediënt in plaats van slechte bereiding of producten. Kan me zelf ook wel ergeren aan lussiknie-volk. Nog een ergernis dan maar: 'Dat hoort zo.' | |
Bramito | vrijdag 18 juli 2014 @ 15:56 |
Leuk die smiley maar het is toch echt zo. Ik ga vanavond weer (zoals ieder weekend) met een aantal stellen en de kinderen gaan gewoon mee. Geen enkel probleem, ies koeltoer. | |
RobinOok | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:02 |
Als iemand aan mijn tafel beweert iets niet te lusten zal ik er sowieso altijd iets van zeggen. Meestal in de trant van "Whoehahahahahahaha, lust jij geen .......? Whoehahahahahaha, kleuter!" En er dan ook nog bij wijzen en op mijn dijen slaan van plezier. | |
FANN | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:09 |
Held | |
minilot | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:10 |
Ja, maar als jij het doet is het anders. En vrolijker, zo te lezen! Je hebt plezier in plaats van ergernis. | |
RobinOok | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:13 |
Absoluut. Altijd leuk, iemand uitlachen. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:13 |
Ik ga graag een keer mee, Robin. Ik ken wel wat mensen die we dan de hele avond kunnen uitlachen omdat ze niks lusten. | |
FANN | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:15 |
en die mensen met die blérende kinderen lachen jou lekker uit | |
FANN | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:16 |
Kijk die mevrouw daar... wijst naar Isegrim Ga daar maar even lekker bijzitten | |
100% Tukker | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:18 |
Doppinda's als aperitiefhapje voorgeschoteld krijgen. | |
FANN | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:18 |
| |
Klaploper | vrijdag 18 juli 2014 @ 16:30 |
Die tenten waar je je schillen op de grond mag gooien kunnen dan wel weer leuk zijn. | |
Soury | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:06 |
"Artiesten" die ongevraagd aan je tafel komen. Zeer ongemakkelijk vind ik dat. Ooit een gitarist, die gozer zat onder de pukkels. Was snel weg omdat ik hem niet al te vriendelijk aankeek, mijn eetlust was ook een beetje verdwenen. En een keer een nogal niet al te slanke buikdanseres, ook fijn die navel op ooghoogte | |
Klaploper | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:08 |
In Nederland? Ik vind het ook vreselijk. Ongevraagd gasten irriteren en dan bedelen om geld. | |
Soury | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:10 |
Ja was in Nederland, en hoorde ook bij het restaurant. Dus niet op een terras, ook dat is rete vervelend. | |
Klaploper | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:19 |
Een piano of viool op de achtergrond kan ik heel erg waarderen, maar blijf weg van mijn tafel. Nee, het is niet romantisch , het is irritant. Ik ken werkelijk niemand die dat kan waarderen. | |
flipsen | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:25 |
Mwa, volgens mij is het onder de echte tokkies "gewéldig gezellig" als zo´n strijkstok bij je tafeltje komt staan. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:36 |
Jij gaat het goed doen in sales | |
RobinOok | vrijdag 18 juli 2014 @ 17:38 |
Nope. | |
Lienekien | vrijdag 18 juli 2014 @ 18:58 |
Het ligt er natuurlijk aan hoe je het brengt. Een opmerking als: "Wil je het ook niet even proeven?" lijkt me vrij onschuldig. | |
quirina | vrijdag 18 juli 2014 @ 19:13 |
Ach , wij hadden Dries Roelvink een keertje in Frankendael | |
FANN | vrijdag 18 juli 2014 @ 19:15 |
zeg maar dag tegen je eetlust | |
Soury | vrijdag 18 juli 2014 @ 19:19 |
Vertel je afknappers eens ipv sc. | |
FANN | vrijdag 18 juli 2014 @ 19:20 |
Ze zijn wel allemaal genoemd | |
bluemoon23 | vrijdag 18 juli 2014 @ 19:23 |
Kleine ergernis: Kruidenboter die net uit de koelkast komt en daardoor niet te smeren is. Ik heb het schaaltje wel eens boven een kaars gehouden om te ontdooien.... | |
Soury | vrijdag 18 juli 2014 @ 19:29 |
Kruidenboter van margarine is ook erg | |
quirina | vrijdag 18 juli 2014 @ 19:29 |
Ja of een rozet kruidenboter die overduidelijk een paar seconden in de magnetron is geweest. ( randen zijn olie, de kern knoerthard) | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 21:06 |
Sowieso, mensen die margarine 'boter' noemen. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 juli 2014 @ 21:07 |
| |
Peter | vrijdag 18 juli 2014 @ 21:38 |
Of 'kruidenboter' met alleen knoflook en peterselie er in... | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 21:40 |
Als het vers is, prima! | |
Pietverdriet | vrijdag 18 juli 2014 @ 21:41 |
Beetje zout erbij, jum jum jum | |
quirina | vrijdag 18 juli 2014 @ 21:42 |
Gewone zoute boter is ook prima | |
Pietverdriet | vrijdag 18 juli 2014 @ 21:44 |
Jep | |
Klaploper | vrijdag 18 juli 2014 @ 22:00 |
Een simpel broodje met wat boter en zout. Vroeger vond ik het maar saai, tegenwoordig heb ik er soms gewoon een sterke behoefte aan. | |
golfer | vrijdag 18 juli 2014 @ 22:50 |
En wat mooie olijfolie. | |
Buurpoes | vrijdag 18 juli 2014 @ 23:22 |
Die hype snap ik toch niet helemaal, brood dopen in olie. Ben ik vast te ouderwets voor. Doe mij maar gewoon boter, met of zonder zout, kruiden en knoflook. | |
Isegrim | vrijdag 18 juli 2014 @ 23:24 |
Echt goede olijfolie is heerlijk bij brood. Is ook niet echt een hype, wordt al eeuwen gedaan. | |
Buurpoes | vrijdag 18 juli 2014 @ 23:25 |
In Nederland zie ik het pas een paar jaar. En smalen kun je achterwege laten, ik had mezelf al ouderwets genoemd. | |
Molo | zaterdag 19 juli 2014 @ 00:02 |
ik zie dat al rustig een jaar of 15 in Nederland anders hoor? | |
Vanyel | zaterdag 19 juli 2014 @ 00:08 |
Ik had het vroeger ook altijd maar met genoeg doorzetten (te vaak ontkwam ik er gewoon niet aan) vind ik het inmiddels echt lekker. Is dus te leren. Ik twijfel aan de genenverklaring. Edit: spuit 11... [ Bericht 1% gewijzigd door Vanyel op 19-07-2014 00:13:31 ] | |
golfer | zaterdag 19 juli 2014 @ 01:09 |
Ik denk dat ik qua leeftijd veel ouderwetser ben en toch kan ik brood met wat olijfolie en zout heel erg waarderen. | |
Erasmo | zaterdag 19 juli 2014 @ 09:01 |
Zo'n beetje de enige tent waar je echt vers brood vooraf krijgt tegenwoordig is een pizzeria omdat ze toch al deeg hebben liggen | |
Weltschmerz | zaterdag 19 juli 2014 @ 11:32 |
Die verwaarlozing van brood en boter is ook wel een ergernis inderdaad. Er zit hier een verder niet zo heel goede pizzeria in de buurt die heerlijk brood had. Maar dat is dan opeens vervangen door pizzadeeg met een onduidelijke smeltkaas er overheen geschud. | |
quirina | zaterdag 19 juli 2014 @ 11:44 |
L'Elefante Bianco in Laren is goed. Ook als je wil dineren met je kinderen, die kan je daar in een kelder stoppen | |
Isegrim | zaterdag 19 juli 2014 @ 11:57 |
In een kelder stoppen? | |
golfer | zaterdag 19 juli 2014 @ 12:16 |
Uitbater heet Dutroux? | |
Pietverdriet | zaterdag 19 juli 2014 @ 12:27 |
Nee, Fritzl, is een oostenrijks specialiteiten restaurant. | |
EigenwijzeMuffin | zaterdag 19 juli 2014 @ 12:31 |
http://fritzl.com/ Het restaurant zit wel in Amerika ....... | |
Wut | zaterdag 19 juli 2014 @ 12:53 |
Als kok zijn er teveel ergenissen als ik uit eten ga -Kinderen die geen fatsoenlijke opvoeding hebben gehad en alles bij elkaar krijsen en door de zaak rennen -Simplistisch menu zoals bijvoorbeeld; gebakken zalm met witte wijnsaus of varkenshaas met een pepersaus (die meestal dan ook nog kant en klaar is) -Gasten die geen begrip hebben dat als het druk is het iets langer kan duren en denken dat zij voorrang hebben op de andere tientallen gasten en bijvoorbeeld met hun vingers gaan knippen of gaan schreeuwen -Fantasieloos opgemaakte borden. In een cafetaria oké, maar niet in restaurants en (eet)cafés. Geen grote ergenis, maar er mag gerust wat meer moeite worden gedaan dan alles op bord smijten | |
lavo | zaterdag 19 juli 2014 @ 12:54 |
Kinderen, altijd een ergernis. | |
Chocovloek | zaterdag 19 juli 2014 @ 14:27 |
Ik heb wel een lijstje ja: 1) Te lang moeten wachten voor je bediend wordt 2) Geen natuurlijke overgave tussen het moment dat je drankje of je voorgerecht op is en je toe bent aan het volgende. Ik weet dat dit heel nauw komt en ik kan er ook niet echt de vinger opleggen wat voor mij nou het exacte aantal minuten is, maar als ik 20 minuten moet wachten op een tweede drankje begin ik toch wel geïrriteerd te raken 3) Daar tegenover hangt natuurlijk de ober of serveerster die je het eten uit je mond kijkt en je bord al wil pakken als je de laatste hap op je vork nog in je mond wil steken. 4) Te luide muziek die er voor zorgt dat ik mijn partner of de ober/serveerster niet kan verstaan 5) Eten dat lauw geserveerd wordt terwijl het niet hoort 6) Slappe koffie. Na een lekkere maaltijd is een goede kop koffie als dessert een must. Als je dan net hebt zitten uitbuiken van je heerlijke entrecote en je krijgt een bakkie pleur na is dat toch wel een gigantische afknapper. | |
flipsen | zaterdag 19 juli 2014 @ 15:38 |
Oeh, die is ook erg ja! Wat me in Peru overigens steeds opviel (in bijna alle steden) is dat als één van de tafelgenoten is uitgegeten, dat bord gelijk wordt weggehaald. Terwijl anderen nog zitten te eten. Echt heel bizar | |
Isegrim | zaterdag 19 juli 2014 @ 15:43 |
Oh, dat doen ze in Sri Lanka ook meen ik me te herinneren. | |
Ferdii | zaterdag 19 juli 2014 @ 15:51 |
Grootste hekel heb ik aan restaurants waar je geen warm welkom krijgt. Die eerste indruk is zo belangrijk. Vaak genoeg gehad dat als je ergens een tent binnen loopt zonder reservering dat je maar een beetje staat te kijken of er personeel naar je toe komt alsof het normaal is om direct ergens te gaan zitten en dan nog maar de vraag is of personeel gezien heeft dat je er ook bent. Daarnaast regelmatig gehad dat als je bij een niet gedekte tafel gaat zitten er een mannetje langs komt dat zonder iets te zeggen en bestek op tafel kwakt en vervolgens weer ophoepelt zonder ook maar iets wat lijkt op gastvrijheid. Kan het eten nog zo lekker zijn, een tent zonder gastvrijheid heb mijd ik als de pest | |
RobinOok | zaterdag 19 juli 2014 @ 16:09 |
Oh, dat zou ik wel fijn vinden. Ten eerste heb ik een hekel aan een "vies" bord voor mijn neus, ten tweede eet die ander dan misschien een beetje door! Hahahahahahaha. Nee, grapje. Zolang je zit te eten moeten ze je met rust laten. | |
Isegrim | zaterdag 19 juli 2014 @ 16:20 |
In Sri Lanka is lang tafelen hoogst ongebruikelijk. | |
GekkePoes | zaterdag 19 juli 2014 @ 16:30 |
-Mensen die binnenkomen, met een enorme lading parfum en spuitbus deo. Die chemische bloemetjes geur verpest het eten. | |
z80 | zaterdag 19 juli 2014 @ 17:20 |
dat doen ze in Vietnam ook. dit is om te voorkomen dat er allerlei vliegend ongedierte op de tafels af komen. zolang er gegeten wordt jaag ja de insecten zelf wel weg, als je klaar bent heb je de nijging minder. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 juli 2014 @ 17:35 |
oh ik haat dat, en dan telkens even bijspuiten omdat ze het zelf niet meer ruiken. | |
Klaploper | zaterdag 19 juli 2014 @ 17:39 |
Vreselijk. Net als van die tutjes die zich in de trein aan het opmaken zijn en dan ook een halve bus deo leegspuiten. Deo of parfum hoor je niet van een paar meter afstand te ruiken, en al helemaal niet te proeven. | |
Isegrim | zaterdag 19 juli 2014 @ 18:09 |
En dan het liefst van die cheape luchtjes. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 juli 2014 @ 18:30 |
In het theater wel eens zeer luid gezegd, ZOOOO, DE HEMA HAD EEN AANBIEDING VOLGENS MIJ, luid gelach van de mensen om de dader. En in de trein wel eens een dame er op gewezen dat dit een niet parfummen deel was, het parfummen gedeelte zat verderop. Ze bitchte me toe of ik soms last van had? Ik: Ja! Mensen om me heen begonnen met kranten te wapperen en iemand zei of er een raam open kon. Stampvoetend vertrok het blontje | |
Isegrim | zaterdag 19 juli 2014 @ 18:33 |
Vreselijk, ik haat het. Ik draag zelf ook nooit parfum, houd er niet van. Ik ruik zelf prima (als ik me gewassen heb die dag ). | |
Pap89 | zaterdag 19 juli 2014 @ 20:53 |
Goede parfum is best. Maar (deo) in overmaat is toch wel de meest vreselijke kut lucht die je kan bedenken. 90% van de zweetgeuren zijn lang niet zo erg in ieder geval. Die kers/bloem deo die in die rose bussen zit (vogue?) echt, neuskanker alom. [ Bericht 0% gewijzigd door Pap89 op 19-07-2014 21:00:53 ] | |
FutureFairytale | zaterdag 19 juli 2014 @ 21:07 |
Dure echte parfum ruikt juist vreselijk sterk. 1 klein spuitje is genoeg. Maar als je dan net zo veel spuit als Eau de Toilette hangt er een hele zware lucht meters om je heen. Niet te harden. | |
Buurpoes | zaterdag 19 juli 2014 @ 22:03 |
In Tsjechië doen ze het ook. Ik vind het prima. Lekker de ruimte op tafel, alle tijd om te kletsen (want ze willen je echt niet weg hebben hoor), ideaal. De eerste keer keek ik er wel van op, maar ondertussen dus niet meer. | |
NoCigar | zondag 20 juli 2014 @ 04:25 |
In Italië is dat ook standaard, ook in sterrenrestaurants. Is daar gewoon de etiquette. Ik stond er ook van de kijken, vroeger. Maar in Nederland is het niet gebruikelijk. Overigens, mijn laatste, milde, ergernissen komen van een jaar geleden, toen we in het inmiddels failliete en dichtstbijzijnde éénsterrenrestaurant gingen eten: -de bediening was nogal formeel en afstandelijk (niet erg, maar ook niet per se leuk) en pretendeert voor je te zorgen maar dat lukte niet helemaal. We zijn duidelijk geen zakenmensen die een business-etentje hebben maar gewoon een stel dat gastvrij en hartelijk ontvangen wil worden. -vriendin lust alles maar géén asperges. 'Daar ga ik voor zorgen' zei de hoofd-ober. In drie gerechte zaten asperges bij haar, ná het seizoen -We kregen een gerecht met garnalen: bij mij zaten ze er niet bij. De serveerster was ook verbaast en dacht dat het aan mijn allergie oid lag. 'Heeft u geen allergie en wilt u toch de garnalen? -'ja liefst wel eigenlijk'. -'Momentje...' Pas nadat ik het gerecht al een tijdje op had kreeg ik nog een schoteltje met in het midden een handjevol garnalen. *snik* ->na dit punt begonnen we voor ons eigen vermaak overal op te letten. -Mijn vriendin had een BOB-arrangement: de hoofdober schonk telkens haar glazen net zo vol als de mijne. Fijn, heb ik meer te drinken, maar eigenlijk liever niet. Ook ivm met de veiligheid enzovoort. We hadden het idee dat er drank opgedrongen werd in plaats van dat er een fout gemaakt werd. We hadden de ober nl. al zeker twee keer gevraagd dit niet te doen, maar of hij vergat het steeds of het interesseerde hem niks. -meerdere spelfouten op de menu-kaart ( zeuren, ik weet het, maar we waren nu voor de lol overal op aan het letten. En bovendien, bij een pretentieus éénsterrenrestaurant past het niet helemaal). -het vergeten van bestellingen -een extra fles bruisend water op de rekening die we niet gedronken hadden. Ik ben nog dingen vergeten, we kwamen toen tot tien punten, van klein tot groot. We noteerden ze met het potloodje dat op tafel lag op een kaartje bedoeld om je e-mail adres in te vullen) Sommige dingen zijn misschien flauw, maar we waren wel twee tot driehonderd euro kwijt, en dat is toch ook niet niks. Het eten was overigens wel goed en de kok dus uitstekend, maar hoewel ik het voor hen betreur dat ze failliet zijn, zou ik er niet zo snel meer heengaan zijn. (de Molen in Kaatsheuvel was het trouwens. Ik heb het tot nu toe van internet gehouden, maar nu ze toch over de kop zijn.) [ Bericht 27% gewijzigd door NoCigar op 20-07-2014 04:56:08 ] | |
Nero22 | zondag 20 juli 2014 @ 08:40 |
Ik heb een half jaar in een 2 sterren restaurant gewerkt in Schotland en ik lees al 3 delen. Man man man, wat heb ik gelachen. Triest eigenlijk hoe dingen lopen in zogenaamd "goede" restaurants. | |
Molo | zondag 20 juli 2014 @ 10:31 |
Hehehehe, LOL | |
RemcoDelft | zondag 20 juli 2014 @ 10:45 |
Dus de ober ziet dat glas steeds weer leeg zijn, terwijl je zegt het niet te willen? "Desert" vind ik wel een leuke spelfout. | |
FANN | zondag 20 juli 2014 @ 11:39 |
| |
Erasmo | zondag 20 juli 2014 @ 19:53 |
Ik vind het jammer dat het in Nederland niet de gewoonte is om een glaasje water bij de koffie te serveren. | |
Prego | zondag 20 juli 2014 @ 21:58 |
en dat je voor brood moet betalen... Of ben ik verwend hier in Frankrijk? | |
Buurpoes | zondag 20 juli 2014 @ 22:06 |
Mijn man besteld dat er gewoon bij. Ik vergeet dat steeds. "ohja, voor mij ook graag" | |
Grrrrrrrr | zondag 20 juli 2014 @ 22:22 |
Eens | |
Isegrim | zondag 20 juli 2014 @ 22:37 |
Dat is al lang niet meer overal. | |
golfer | zondag 20 juli 2014 @ 22:42 |
Ik kan mij niet herinneren daar ooit extra voor betaald te hebben. Meestal is het standaard gewoon vers aanwezig. Maar misschien komt dat omdat ik niet in eetcafé's of brasserieën eet? | |
Isegrim | zondag 20 juli 2014 @ 22:44 |
Ik betaal er ook zelden of nooit voor, maar ik denk dat jullie en wij soortgelijke smaak qua restaurants hebben. | |
RobinOok | zondag 20 juli 2014 @ 23:07 |
Toch leek het mij ook een trend aan het worden. Zetten ze brood van Jordy op de kaart, met prijs dus. Of Vlaams Broodhuys. Toevallig echt net een paar keer meegemaakt. Ik vind het trouwens helemaal niet erg om ervoor te betalen. | |
Isegrim | zondag 20 juli 2014 @ 23:15 |
Brood van Jordy is neppe hipster-bullshit. Is gewoon Klootwijk. | |
RobinOok | zondag 20 juli 2014 @ 23:20 |
Oh jee. | |
FutureFairytale | zondag 20 juli 2014 @ 23:28 |
Vind ik niet vreemd want dat doen mensen ook niet thuis. | |
Klaploper | zondag 20 juli 2014 @ 23:30 |
Ik vind het ook niet vreemd als de kok mij klappen komt geven als ik het eten niet lekker vind. Deden ze bij mij thuis ook. | |
FutureFairytale | zondag 20 juli 2014 @ 23:31 |
Goeie vergelijking | |
Prego | maandag 21 juli 2014 @ 00:01 |
ik ook niet, wat is je punt | |
0ne_of_the_few | maandag 21 juli 2014 @ 00:03 |
Als mensen koffie krijgen vraag ik altijd of ze er water bij willen. In Rotterdam ook goede koffie tent waar je er niet om hoeft te vragen maar gewoon krijgt. | |
Probability | maandag 21 juli 2014 @ 00:38 |
Wel.. | |
golfer | maandag 21 juli 2014 @ 00:46 |
Dat alleen paupertenten extra geld vragen voor brood. | |
Sorella | maandag 21 juli 2014 @ 08:08 |
Als er papadums op tafel gezet worden waar je niet om gevraagd heb maar dat het wel op de rekening staat. Als iets op is het niet zeggen maar gewoon wat anders serveren. | |
#ANONIEM | maandag 21 juli 2014 @ 08:09 |
Mensen die etiketen niet kennen | |
Lienekien | maandag 21 juli 2014 @ 08:11 |
Etiketen? | |
Buurpoes | maandag 21 juli 2014 @ 08:16 |
Niet vragen, wel serveren en op de rekening schrijven is wel helemaal hondsbrutaal. | |
escalatie | maandag 21 juli 2014 @ 08:21 |
Slechte service in het algemeen is een grote afknapper. Dan kom ik nooit meer terug en kun je fluiten naar je fooi. Maar hier een aantal losse punten: - Lange wachttijden - Sauzen, salade en aardappelen bij een (kaal) hoofdgerecht extra in rekening brengen - Glas te lang leeg laten | |
Sorella | maandag 21 juli 2014 @ 08:56 |
Het werd nog een heel gedoe omdat ik weigerde de papadums te betalen, want ze deden het al jaren zo en het ging altijd goed. | |
Erasmo | maandag 21 juli 2014 @ 09:15 |
| |
Buurpoes | maandag 21 juli 2014 @ 09:16 |
Waarschijnlijk vinden de meeste mensen gedoe om een paar euro niet de moeite waard. Tel uit je winst... | |
quirina | maandag 21 juli 2014 @ 09:24 |
In het buitenland is dit heel normaal. Je krijgt een mandje brood ( of papadums als je Indiaas eet) als ze je bestek komen brengen. Als je er niet van eet brengen ze het ook niet in rekening. Als ze een gerecht niet hebben horen ze gewoon netjes te vragen of je iets anders wil hebben. | |
Isegrim | maandag 21 juli 2014 @ 09:28 |
Als je er niet van eet brengen ze het ook niet in rekening? Dan gooien ze het dus weg? Voedseverspilling... | |
quirina | maandag 21 juli 2014 @ 09:46 |
Over hondsbrutaal gesproken. Ik was eens met m'n partner uit eten in Griekenland en daar is het schijnbaar heel normaal om plaats te maken voor andere gasten. Zit je gezellig romantisch met z'n tweeën aan een tafeltje.. Wijntje erbij komt ineens de ober en schuift twee centimeter van onze tafel drie tafels aan! Je kon je vinger tussen de tafel steken zo dicht bij en we zaten helemaal klem. Want er wilde een groep van 12 man eten. We zijn opgestaan hebben de drankjes betaald en Nou wat was die Griek boos zeg. Die wilde ook namelijk dat we de rest van de rekening ff betaalden. ( twee minuten ervoor besteld ) want onze bestelling lag al in de pan beweerde hij. En hij kon het niet helpen dat het restaurant vol zat en plaats moest maken. Toen ik opmerkte dat we hem juist hielpen plaats te maken ging ie helemaal uit z'n dak. Kan er nog om lachen. | |
quirina | maandag 21 juli 2014 @ 09:47 |
Nee dan geven ze t aan een andere gast, daarom eet ik nooit dat brood want uitgedroogd en goor ( buitenland) | |
fathank | maandag 21 juli 2014 @ 09:59 |
wtf is brood van Jordy? | |
quirina | maandag 21 juli 2014 @ 10:07 |
http://www.broodvanjordy.nl Heeeeel speciaal | |
fathank | maandag 21 juli 2014 @ 10:09 |
Poehpoeh dat zal me het culinaire hoogstandje wel wezen. | |
golfer | maandag 21 juli 2014 @ 12:14 |
Fabrieksbrood dus dat als handgemaakt wordt aangeprijst. | |
Leintjeuh | maandag 21 juli 2014 @ 12:38 |
Waarom is Brood van Jordy 'neppe hipster-bullshit'? Omdat hij een Klootwijk is? | |
Elvi | maandag 21 juli 2014 @ 22:44 |
• Gillende, rondrennende kinderen. • Volwassenen die heel hard praten. • Vieze glazen/ kopjes. Heb vaak genoeg gehad dat de lippenstift van de vorige gebruikster er nog op zat • Verse muntthee bestellen en dat ze dan de munttakjes niet even eerst afspoelen waardoor je dus zand en/of vliegjes in je thee hebt • Niet groeten bij binnenkomst. Of zelfs erkennen dat je binnenkomt. | |
Soury | maandag 21 juli 2014 @ 22:58 |
| |
Pietverdriet | maandag 21 juli 2014 @ 23:05 |
Ik koop bij de aldi hier in D beter brood uit de bakeoff dan wat 90-95% van de Nederlandse " warme" bakkers verkopen (let op verkopen, niet bakken) Je wordt belazerd waar je bij staat. Fabrieks brood en gebak hebben een slechte naam, maar je kan in een fabriek uitstekende broden bakken. Denk jij echt dat je warme bakkertje om de hoek 20 verschillende soorten brood en 15 soorten broodjes iedere dag zelf kan maken? Enig idee hoeveel werk daar zou zitten? De waarheid is dat het gros van de bakkers halffabrikaten afbakt. | |
Isegrim | maandag 21 juli 2014 @ 23:39 |
Ik zou zeggen, probeer het eens. Het smaakt niet bijzonder, hun zuurdesem is geen echte zuurdesem. Het heeft geen toegevoegde waarde boven 'De Echte Bakker' en alle andere afbakkers. | |
Leintjeuh | maandag 21 juli 2014 @ 23:40 |
Ik eet het (bijna) dagelijks. Het heet trouwens desembrood en geen zuurdesem. Zit daar niet het verschil in? Ben geen hipster hoor | |
Isegrim | dinsdag 22 juli 2014 @ 00:05 |
Nou ja, echt desembrood smaakt totaal anders. Er zit heel weinig smaak aan het brood van Jordy. Mocht je eens écht desembrood willen proeven, stuur dan een PM. Wij bakken het vrijwel dagelijks thuis. | |
Leintjeuh | dinsdag 22 juli 2014 @ 00:05 |
Laten we dit gesprek afmaken in de DM Topicvervuiling enzo. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 22 juli 2014 @ 00:26 |
Correct, net als Vlaamsch Broodhuisch. | |
Sparafucile | dinsdag 22 juli 2014 @ 02:08 |
Ongevraagde zaken op de rekening zijn al aan de orde geweest. Ik heb er nog wel een paar: - Een ober die kennelijk gewerkt heeft in de bejaardenverzorging en je te luid en duidelijk toespreekt. - Bij -10 voor een tochtende deur of een enkelglas raam zitten - Afknappers in het interieur die vaak terug komen: ongeverfde CV buizen en loshangende verkleurde elektriciteitsdraden uit lampen - de keuze: geef ik fooi voor een modaal etentje of geen fooi en voel ik me een krent | |
Isegrim | dinsdag 22 juli 2014 @ 06:41 |
Die laatste vind ik ook altijd lastig. Als ik happy ben geef ik gerust een flinke fooi, maar als het zo-zo was... Hangt dan vooral van de bediening af wat ik doe. | |
kaasplankje | dinsdag 22 juli 2014 @ 07:19 |
Ja eens, en zolang de ingrediënten goed zijn is daar ook niets mis mee. Het is een beetje kinderlijk te denken dat brood wat je 2014 in de winkel koopt handgemaakt is. | |
Isegrim | dinsdag 22 juli 2014 @ 07:30 |
Menno (http://www.vanmenno.nl/vanmenno) heeft ook een fabriek, maar bakt wél echt goed brood. Maar dat is in Nederland vrij zeldzaam. | |
Pietverdriet | dinsdag 22 juli 2014 @ 07:33 |
Echt goed brood is in NL zeldzaam | |
Ferdii | dinsdag 22 juli 2014 @ 07:53 |
Lekkerste brood uit Nederland komt hier vandaan http://www.carlsiegert.com | |
#ANONIEM | woensdag 23 juli 2014 @ 17:20 |
Klopt en hij is vind ik voor Rotterdam de beste. Goeie vent en wat jaartjes geleden leren kennen via Herman (DB)toen die nog alleen restaurant De Engel had. On topic: Begrijp de aversie niet zo tegen Brood van Jordy. Is ook prima en anders gewoon een keer langsgaan en zien dat hun assortiment prima en ook vrij populair is , zelfs met het Vlaams Broodhuis iets verderop gelegen. [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2014 17:22:46 ] | |
Isegrim | woensdag 23 juli 2014 @ 17:56 |
Hij zit niet meer hier hè. Het is geen 'slecht' brood. Het is alleen niet wat het pretendeert te zijn. | |
Perzephone | woensdag 23 juli 2014 @ 19:07 |
- "Goeeeeeeeiemidddag" overdreven types die je als kleuter toespreken. - Te lang moeten wachten op het uithalen van vieze borden en lege glazen (laatste keer was na 1,5 uur en drie keer vragen of we wat mochten bestellen) - Ouders die een restaurant als kinderopvang beschouwen, echt, train die dingen van je man. | |
Roger_Epiales | woensdag 23 juli 2014 @ 20:51 |
Dat is idd erg. En als je de serveerder/ster erop attendeert horen: "Ja, dat is idd vies, wilt u misschien een ander glas? Ja duh , ik wil graag een ander glas, liefst een schone. Ook graag een andere inhoud, want als de binnenkant net zo schoon was als de buitenkant, dan heb ik al genoeg gedronken, dank u wel. Voor mij ook een punt: (meestal vals) zingende gasten. Een lang-zal-ze-leven bij een verjaardag hoor je mij niet over klagen hoor, moet kunnen, maar sommige maken het na twee wijntjes wel heel erg bont. Doe dat lekker voor je binnenkomt, of als je weer buiten staat. | |
#ANONIEM | woensdag 23 juli 2014 @ 22:02 |
Merken jij(jullie) het verschil in kwaliteit dan zo sterk? of is het meer een aversie tegen Klootwijk als bedrijf dat dat eerder de basis is van de aversie. Punt is dat ik zowel het zuurdesem van Menno als dat van Jordy ken, en ik vind ze allebei prima. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2014 22:03:36 ] | |
Isegrim | woensdag 23 juli 2014 @ 22:09 |
Laat ik het zo zeggen: zij beweren dat hun zuurdesem 24 uur gerezen heeft (autolyse). Het brood dat wij zelf bakken rijst 24 uur. Er is een groot smaakverschil. Het brood van Jordy vind ik weinig desemsmaak hebben. Ik denk dat ze OF geen 24 uur laten rijzen OF gist toevoegen (hetgeen desem verdringt) OF gistbrood maken waar ze desem als smaakmaker aan toevoegen. | |
#ANONIEM | woensdag 23 juli 2014 @ 22:32 |
Juist ja. Helder. Btw deze broodjes haal ik altijd zoals je kunt zien bij Jordy. Je vindt ze ook in menig sterrenrestaurant op tafel. Goedkoop en...lekker! Zorg wel dat je een goed/stevig gebit hebt. [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2014 22:33:17 ] | |
Isegrim | woensdag 23 juli 2014 @ 22:39 |
Die zijn leuk, ik maak zelf vaak vlechtbroden. Maar nu maar weer ontopic? Misschien kunnen we een broodbeoordeeltopic openen. | |
Elvi | maandag 28 juli 2014 @ 17:08 |
Ook smerig: stukjes spons (het groene gedeelte...) of staalborstel terugvinden. Is me bij 2 Chinese restaurants overkomen | |
quirina | vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:46 |
Welke? | |
Elvi | vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:47 |
1 in Gouda en 1 in Waddinxveen | |
Renzoku | zaterdag 23 augustus 2014 @ 12:20 |
Kieskeurige tafelgenoten | |
quirina | zaterdag 23 augustus 2014 @ 13:02 |
Smerige toiletten. Echt... Dan bezoek je een redelijk nette zaak, zit je daar lekker te eten. Vervolgens ga je naar t toilet is er geen wc-papier en hangt er een goor vodje als handdoek En dan hangt er ook nog een elektrische handendroger uit t jaar kruik naast die niet werkt.. Hang dan een nieuwe op of werk met papieren handdoekjes ipv een vies vodje waar iedereen z'n handen aan moet drogen. | |
Poolbal | zaterdag 23 augustus 2014 @ 13:09 |
Van die horecamedewerkers die een soort horecatoneelstukje hebben, inclusief totaal niet grappige grapjes die ze IEDERE KEER maken. Verder restaurants die hele kleine porties geven waardoor je na een voor- en hoofdgerecht nog steeds honger hebt. | |
Deeltjesversneller | zaterdag 23 augustus 2014 @ 13:16 |
al die klachten die hier beschreven worden heb ik nooit gehad hoor, bij de ongeveer 100 restaurants waar ik ben geweest (allemaal goedkope tot middenklasse ook). alleen wel eens dat ze besteld drinken vergeten te brengen, of 2 uur moeten wachten op het hoofdgerecht. het valt me wel op hoeveel spelfouten er soms in menu's staan | |
Isegrim | zaterdag 23 augustus 2014 @ 13:19 |
Haha, ja dat is soms echt te erg. Hoe moeilijk is het om dat even te laten proofreaden? | |
Ludd | zaterdag 23 augustus 2014 @ 13:25 |
Ik heb een keer een menukaart gezien daar was sprake van een stoofpotje met konein. Ik dacht aanvankelijk dat 'konein' een of ander mij onbekend specerij zou zijn, maar het bleek om konijn te gaan. | |
eRKa | zaterdag 23 augustus 2014 @ 13:27 |
Zelfs in Oostenrijk is dat gebruikelijk. | |
FANN | zaterdag 23 augustus 2014 @ 13:30 |
Gadverdamme Maar ze wassen wel grondig af dan | |
#ANONIEM | zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:04 |
Mijn favoriet: een wild trio. | |
Elvi | zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:07 |
Ja alleen het afspoelen en afdrogen laat dan blijkbaar wat te wensen over | |
RobinOok | zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:25 |
Proofreaden? | |
Isegrim | zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:32 |
Proeflezen. Redigeren. Whatevah. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 augustus 2014 @ 17:05 |
Jep, kan erg lekker zijn | |
kaasplankje | zondag 24 augustus 2014 @ 08:40 |
Toevallig had ik Jordy zelf aan de telefoon vorige week. Ivm mijn werk. Hij zei dat hij met het familieconcern eigenlijk helemaal niets te maken heeft. Het brood komt uit zijn eigen bakkerij in Delfshaven. | |
winterapfel | zondag 24 augustus 2014 @ 08:46 |
Kletsende, keuvelende bediening die totaal niet efficiënt bezig ik, en het blijkbaar geen probleem vind dat de gasten geen contact met haar krijgen en niet geholpen worden! | |
CafeRoker | zondag 24 augustus 2014 @ 09:01 |
Dat, met stip. Over onvriendelijke bediening lees ik ook veel maar dat vind ik allemaal wel meevallen, maar getreuzel of gewoon te weinig mensen voor te veel tafeltjes vind ik echt heel irritant. Vooral op de rekening moeten wachten als je weg wil is iets waar ik een hekel aan heb. Oja, en prefab spul als de prijs daar eigenlijk te hoog voor is. Bij goedkope restaurants kan dat eventueel nog wel.. uiteindelijk krijg je waar je voor betaalt en soms wil je onderweg nu eenmaal even snel wat simpels eten. Verder ben ik makkelijk | |
MevrouwPuff | zondag 24 augustus 2014 @ 09:08 |
Nu 2x bij yum saap geweest en 2x geergerd over slechte bediening (ongeinteresseerd, dingen vergeten, veel te laat langskomen, vervelend joviaal). De tweede keer was overigens omdat iemand van de groep er graag heen wilde. Dat vind ik toch een flinke afknapper en een derde keer komt er niet ondanks dat het eten lekker was. [ Bericht 0% gewijzigd door MevrouwPuff op 24-08-2014 09:13:48 ] | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 11:13 |
Sinds een tijdje wel idd. Hij is begonnen vanuit de Klootwijk-fabriek. | |
Ynske | zondag 24 augustus 2014 @ 11:31 |
Of als je kraanwater vraagt om medicijnen in te kunnen nemen, je ziet dat ze het glas aan de kraan vullen en je dan spreken blauw in rekening brengen | |
Pietverdriet | zondag 24 augustus 2014 @ 11:35 |
is je dit daadwerkelijk overkomen? | |
Ynske | zondag 24 augustus 2014 @ 11:36 |
ja | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 11:37 |
Ik zat laatst op een terras in België aan de wijn en vroeg om een glaasje kraanwater. Daar deden ze niet aan. Dieptriest. Ik had eigenlijk gewoon moeten zeggen dat ik er best hetzelfde voor wilde betalen maar dat ik het verspilling vind om drinkwater eerst in een flesje te stoppen en het dan met een vrachtauto naar het café te brengen. | |
Pietverdriet | zondag 24 augustus 2014 @ 11:53 |
Waar? En pik je dat? | |
quirina | zondag 24 augustus 2014 @ 12:01 |
En heb je t betaald ook? | |
quirina | zondag 24 augustus 2014 @ 12:05 |
Ja of ze proberen iets met humor.. Ik heb serieus een keer "dakloze tuinkruipers" op een menu zien staan ipv escargots. Vond t niet appetijtelijk klinken. | |
Mint_Clansell | zondag 24 augustus 2014 @ 21:30 |
Bediening die de kaart niet kent of je niet kan adviseren vind ik zelf ook hoogst irritant. | |
Ynske | zondag 24 augustus 2014 @ 21:31 |
nee, heb dat bedrag van de rekening afgetrokken | |
beeer | zondag 24 augustus 2014 @ 21:34 |
Als verspilling echt je zorg was had je het uit de kraan in de wc kunnen gaan drinken of uit de fontein op het plein. | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 21:41 |
Eh. Ja. Tuurlijk. Of ik had gewoon niet op een terras kunnen gaan zitten, was er helemaal niks vervoerd. | |
Mint_Clansell | zondag 24 augustus 2014 @ 21:43 |
| |
RobinOok | zondag 24 augustus 2014 @ 21:43 |
Bij een restaurant waarbij je alleen kunt kiezen uit 3,4,5 of 6 gangen kiezen voor 3 gangen, bestaande uit voor, tussen hoofd gerecht. En dan pas op de rekening ontdekken dat ze daar een 2 x 2,50 toeslag voor hebben gerekend...... | |
Fietsertje70 | zondag 24 augustus 2014 @ 22:05 |
Of in een restaurant voor een 3-gangen menu gaan en dan ipv een dessert een kop koffie nemen. Hoe vaak er dan op de rekening dan niet 3-gangen+kop koffie staat...Tsja dan krijg je dus geen fooi en een "leuke" opmerking van me. | |
beeer | zondag 24 augustus 2014 @ 22:07 |
Als je het over verspilling gaat hebben was dat inderdaad het beste geweest. Wees gewoon geen hypocriet en hou het er gewoon op dat je het onzin vindt om extra te betalen voor kraanwater in plaats van dat hippie verspillingsgezeik | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 22:12 |
Nogmaals, ik had voor kraanwater hetzelfde willen betalen als voor een flesje, geen probleem. Maar kraanwater weigeren als je aan de wijn zit, vind ik wel belachelijk ja. Het is wat anders als je verder niks drinkt, dan snap ik dat ze kraanwater weigeren. Zeikerd. | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 22:16 |
Maarreh... Dan ga je toch ook niet voor een driegangenmenu? Volgens mij moet je dan gewoon zelf duidelijker zijn. | |
beeer | zondag 24 augustus 2014 @ 22:22 |
Ik ben geen zeikerd. Ik heb alleen een hekel aan neo hippies met hun verspillingsgejank terwijl hun internetgedrag alleen al per dag meer energie kost dan de gehele mensheid 500 jaar geleden. Zeg gewoon eerlijk dat je ego gekrenkt was omdat je wens niet ingewilligd werd. | |
RobinOok | zondag 24 augustus 2014 @ 22:29 |
Lul niet, zeikerd. | |
RobinOok | zondag 24 augustus 2014 @ 22:29 |
*knip* | |
mascara-klodder | zondag 24 augustus 2014 @ 23:14 |
Afgelopen week als kok in een eetcafé gewerkt. Op het menu stond oa Franse uiensoep geratineerd met kaas Dit was nog het minst erge geloof ik van wat ik afgelopen week allemaal gezien heb en klaar moest maken. Met koken had het nl helemaal niks te maken. (Ik heb ontslag genomen vandaag) | |
Fietsertje70 | zondag 24 augustus 2014 @ 23:27 |
Bij van die restaurants met als concept 3-gangen menu? | |
MoChe | maandag 25 augustus 2014 @ 06:03 |
In Oost-Europa krijg je bijna altijd gerechten door elkaar. Kan dus gebeuren dat ik mijn hoofdgerecht eerst krijg terwijl een ander met wie ik zit te eten eerst zn voorgerecht krijg. tegen de tijd dat mijn hoofdgerecht klaar is krijg ik mn voorgerecht en de ander zn hoofdgerecht. Kan me er eigenlijk tegenwoordig niet druk meer om maken. Het heeft wel wat Maar het eten daar ... | |
Toekito | maandag 25 augustus 2014 @ 06:58 |
Als je met een groep bent en bijv 4 van de 5 gooien bij betalen een afgerond bedrag neer dat de 5de dan gaat lopen te mierenneuken. Ik schaam me dan zo naar de ober toe. Stel je bent per persoon 23 euro en een beetje kwijt. Dan mikken er 4 25euro neer en zeggen dat het voor hun goed zo is. Dat dan die 5de gaat rekenen en klootviolen omdat er dus 4 euro zoveel 'teveel' ligt. Met zo'n Hollander ga ik daarna nooit meer eten! | |
Toekito | maandag 25 augustus 2014 @ 07:03 |
sorry zal niet meer drinken in je bijzijn vriend Hier serieus opreagerend: Een Griek die Hazes draait is al vrij vreemd maar als een tafel verderop 4 van die 60+ ers mee gaan lallen met De Vlieger ben ik wel klaar. | |
Buurpoes | maandag 25 augustus 2014 @ 08:24 |
Ik heb die methode met z'n achten wel eens toegepast, dat resulteerde in een volstrekt belachelijke fooi. Zo goed was de service nou ook niet geweest. Een van de acht zat krap bij kas, dus die schoven we het 'teveel' toe. En het restaurant kreeg een mooie fooi. Iedereen blij, behalve degene die dus nu wat minder krap bij kas zat, want die vond t niet kunnen dat zij minder betaalde dan de rest, hihihi. | |
golfer | maandag 25 augustus 2014 @ 11:44 |
Als Hazes zelf nog gezongen had was het ook al een dikke 60+er. | |
Roger_Epiales | maandag 25 augustus 2014 @ 12:20 |
Ach, van jou kan ik nog best wat hebben hoor. Over die muziek, je hoort steeds vaker Hollandse muziek in 'buitenlandse restaurants' in Nederland. Niet echt een grote ergernis, maar ik hoor toch het liefst muziek die past bij de keuken. Italiaanse muziek bij de Italiaan, Griekse muziek bij de Griek, Chinese muziek bij de Chinees etc. ik begrijp wel dat het een beetje laagdrempelig moet zijn, omdat de gemiddelde Hollander wel graag buitenlands gaat eten terwijl ze eigenlijk niks gewend zijn, maar toch... Als de tent dan nog neutraal is ingericht prima, maar als je de zaak hebt ingericht alsof je een soort kitscherig altaar voor culturele stereotypes wilde maken, trek dat dan ook door in de muziek.
| |
quirina | maandag 25 augustus 2014 @ 14:57 |
OW vreselijk! Ik hou er dus totaal niet van he. Griekse restaurants met kunstplanten en een nep akropolis en Chinese restaurants met van die rode lampions Ik vind een minimalistische stijl veel netter overkomen. En dan van die vieze stoffige mandflessen bij de Italiaan , hoe potsierlijk | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 15:15 |
Vreselijk inderdaad. Maar dat zijn meestal ook de 13-in-een-dozijn Turken/Grieken/Italianen/Chinezen... | |
quirina | maandag 25 augustus 2014 @ 15:51 |
Op dit tempo je spaghetti eten Met je souvlaki aan de sirtaki... Lekker bij je eigenlijke Indonesische babi pangang.. ( want dat noemen Hollanders Chinees eten) | |
Toekito | maandag 25 augustus 2014 @ 16:17 |
dan nog hoort die niet bij een Griek te zingen. Eerder op een Amsterdams vreetfeest ofzo. Deze week weer 2x uit eten dus wie weet wat ik tref. | |
quirina | maandag 25 augustus 2014 @ 16:19 |
Of bij de FEBO. | |
HeatWave | maandag 25 augustus 2014 @ 16:20 |
Idd, gewoon een nette neutrale inrichting, veel beter dan die fake shit. | |
Elvi | maandag 25 augustus 2014 @ 17:00 |
Ook vervelend: eigenaars die gierig zijn. Ik had op mn 15de een bijbaantje bij een cafe en ik had de beschimmelde tomaten in de vuilnisbak gegooid. Logisch op zich... maar de eigenaresse vond het belachelijk dat ik dat deed en haalde de tomaten uit de vuilnisbak en sneed de schimmel eraf zodat ze gewoon nog bruikbaar waren Dat je dat thuis doet: ok... maar je kan niet die beslissing voor anderen maken | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 17:00 |
Vind het eten belangrijker eigenlijk, maar als dat bovengemiddeld goed is, is de inrichting vaak ook moderner. De typische veelvreetgriek is ook typisch zo ingericht, net als de bulkbalkan en de zoetzure chinees | |
HeatWave | maandag 25 augustus 2014 @ 17:02 |
Nou ja, dat hangt vaak iid wel samen Zo'n kitsche toko is vaak ook gewoon een toeristenfuik. | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 17:04 |
Ken heel wat veelvraatgrieken met zo een inrichting en bijbehorende kwaliteit van het eten, goed lopen doen ze geen van alleen. Ken er eentje in Bocholt waar het eten een stuk beter is, de inrichting moderner en die zaak zit dus altijd vol. | |
HeatWave | maandag 25 augustus 2014 @ 17:06 |
Ach, de kuttenten rond het leidseplein zitten wel gewoon vol meestal, het boeit die mensen ook niet zoveel denk ik, gewoon ff snel zitten en eten. | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 17:07 |
Ik zou never op het leidseplein gaan eten, net als op de boulevard in scheveningen | |
HeatWave | maandag 25 augustus 2014 @ 17:08 |
nee, maar er zitten wel een paar goeie tussen natuurlijk, maar dat moet je wel weten. | |
Klaploper | maandag 25 augustus 2014 @ 17:15 |
Chinezen in Nederland kopen hun inrichting volgens mij ook voor een heel groot gedeelte bij hetzelfde bedrijf. Een beetje zoals de helft van de inrichting van jonge mensen in Nederland ongeveer hetzelfde is omdat ze allemaal naar de IKEA gaan. | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 17:17 |
Gros van de nederlanders verwacht dit ook van de chinees net als het eten daar | |
Klaploper | maandag 25 augustus 2014 @ 17:27 |
Klopt helemaal. Het is een soort cafetaria, overal dezelfde inrichting en gerechten. Chinezen met een 'Chinees' restaurant denken ook echt niet dat ze een toprestaurant hebben, ze spelen gewoon in op de markt. Weet uit ervaring dat ze zelf meestal wat anders eten, echt Chinees voer. | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 17:34 |
is in de uk of D niet anders. Was met een vriend van mij in München bij een chinees restaurant, hij vertelde in het kantonees dat hij in china woont, met een chineese vrouw en kinderen is, en dat we wilden eten wat zij eten en niet wat er op de kaart staat. Maar nog wilde men het niet geloven. | |
Klaploper | maandag 25 augustus 2014 @ 17:53 |
Wel gekregen? | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 17:58 |
Nope | |
Klaploper | maandag 25 augustus 2014 @ 18:26 |
Je zou denken dat ze het leuk vinden om te horen en het leuk vinden om iemand iets voor te schotelen wat ze zelf ook lekker vinden. Maar het blijft een eigenaardig volk. Ze hebben een idee en blijven er aan vast houden, en weten zich ook nog vaak prima te redden. Heb best veel respect voor ze trouwens, maar het is jammer dat de gemiddelde Nederlander geen idee heeft wat Chinees voedsel is. | |
Soury | maandag 25 augustus 2014 @ 18:36 |
Op de zeedijk e.o. in A'dam kan je prima Chinees eten. Maar gezelligheid is dan weer ver te zoeken. Er lijkt wel geen tussenweg. | |
Fred_B | maandag 25 augustus 2014 @ 18:40 |
Dat is wel 'écht' Chinees eten, zoals het in China zelf gaat dan, waar je de lekkerste dingen eet (voor bijna geen geld), onder de sfeervolle verlichting van de TL-buizen | |
motorbloempje | maandag 25 augustus 2014 @ 18:41 |
Deze hele CD ken ik (fonetisch ) uit m'n hoofd. M'n ouders draaiden dat vaak in de auto Verder: Op 1. herrie/luidruchtige mensen/kinderen. Op 2. gerechten te snel achter elkaar opdienen om je weg te werken. Zelfs als je vraagt om rust tussen je gangen daar niet echt gehoor aan geven. Op 3. Té lang wachten op je gerechten/bestelling zonder enige vorm van tussencontact. En natuurlijk een rits aan dingen over liegen/niet lekker eten/etc., maar dat vind ik vrij standaard. net als wellicht mijn top 3. Het is alleen lastig om voor iedereen het juiste tempo te bepalen, omdat dat per persoon/groep verschilt. Maar in de échte kwaliteitsrestaurants waar ik gegeten heb kunnen ze dat wel. En ben je ook gewoon een hele avond 'zoet', van 7 tot 12/half 1 met een gang of 4 á 5. | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 18:46 |
Vriendin van me zong altijd deze versie | |
Soury | maandag 25 augustus 2014 @ 18:46 |
Klopt het is ook echt eten en weer gaan. | |
motorbloempje | maandag 25 augustus 2014 @ 18:47 |
Auw | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 19:53 |
-> http://www.sansan33.nl/ Tussenweg! | |
Klaploper | maandag 25 augustus 2014 @ 20:12 |
Half Chinees en half gezellig? | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 20:16 |
Nee, écht Chinees en prachtige inrichting. | |
Soury | maandag 25 augustus 2014 @ 20:20 |
Tan kjoe | |
#ANONIEM | maandag 25 augustus 2014 @ 20:50 |
Sichuan, daar is al het eten toch gruwelijk pittig? | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 21:00 |
Ja, er zitten veel dingen bij die enige oefening vereisen, maar niet alles hoor! Maar het is daarnaast ook gruwelijk lekker. | |
NoCigar | maandag 25 augustus 2014 @ 21:51 |
Zoiets heb ik ook gehad in Eindhoven, zonder Chinees te spreken e.d. We kregen de 'blanke duivels kaart' terwijl we wilde hebben wat al de Chinezen (die later binnenkwamen en een menu in een Chinese taal kregen) aten. Wij kregen dus pangsit goreng en mini-loempia's als voorgerecht, en voor de rest overigens best aardig eten (geen babi pangang of zo.) Maar dat was dus niet de reden dat we daar kwamen. | |
Yiwei | maandag 25 augustus 2014 @ 22:17 |
Meeste menu in chinese restaurants hebben tegenwoordig beneden hun karakters ook namen/beschrijvingen in het Nederlands/Engels met foto's erbij. Anders kan je van tevoren bij andere chinese restaurants wat inspiratie opdoen wat je misschien zou willen eten. Bijv. http://restaurantfullmoon.nl/cuisine Herken je wat op hun menu wat je buren hebben gegeten? [ Bericht 3% gewijzigd door Yiwei op 25-08-2014 22:28:53 ] | |
NoCigar | maandag 25 augustus 2014 @ 23:05 |
Ik heb wel een beetje ervaring met de zgn. authentieke Chinees , dat was ook de reden dat we daar kwamen. De kaart bleek een beetje tegen te vallen, maar toch maar een of ander menu besteld. En toen vielen de authentieke Chinezen binnen, om aan al die ronde tafels te gaan zitten met hun eigen menukaarten zonder plaatjes. Ik vermoedde al zoiets toen ik al die ronde tafels zag staan in het toen nog lege restaurant. Het was al een jaar geleden of zo. Ik herinner nu ook weer dat het nogal warm was en ik iedereen (’de Chinezen') een soort ijsthee zag bestellen, dus dat wilde ik ook! Ik heb de serveerster echt moeten overreden om me dat te geven, want volgens haar wilde ik dat eigenlijk niet echt, haha, maar wat zou er gebeurt zijn als ik gerechten van die andere kaart zou willen bestellen? Later las ik over dat restaurant dat het inderdaad veel scheelt als je wat Chinees spreekt en je beter duidelijk kunt maken wat je wilt en dat je dat dan ook echt wil. | |
Yiwei | dinsdag 26 augustus 2014 @ 00:30 |
Ze hebben een speciale ijsthee? Vertel, vertel ... Hoe heette dat? Wat zit erin? En naar wat smaakte het? Bij drinken weet ik ook nooit wat ik moet zeggen in een chinees restaurant. Als op de kaart drinken staat, is het meestal Westers meuk frisdrank wat ik niet wil. Toen vroeg ik wat voor thee ze hadden, vroeg de waitress wat voor thee ik wou drinken. Maar het komt bij mij nooit naar boven wat voor thee ik wil drinken En dan komen de standaard namen naar boven zoals die voor groene thee gemixt met jasmijn thee en ander bloem thee iets, of tieguanyin. Als ik me tijd neem komen rustig andere namen naar boven als longjing, biluochun, oolong en puer. Voordeel is wel dat je een pot thee thee krijgt, i.p.v. een glas heet water met een Lipton theezakje. Wat heb ik daar een hekel aan, een keer ging ik in een Italiaans restaurant thee bestellen, kwam een doos met Lipton theezakjes waar ik uit mocht kiezen Maar wat drink jij als ze vragen wat je wil drinken? En hoe weet je wat je wil drinken? [ Bericht 2% gewijzigd door Yiwei op 26-08-2014 00:53:17 ] | |
loecje | dinsdag 26 augustus 2014 @ 00:58 |
In brussel ook eens bij toeval in een klein chinees restaurant beland. Er zaten verder alleen chinezen te eten. in de bediening was maar 1 iemand die nederlands sprak. We hadden geen idee wat te bestellen maar echt geweldig gegeten/gedronken. | |
wiskundenoob | dinsdag 26 augustus 2014 @ 01:09 |
Ik neem aan dat jullie over dim sum hebben. Het is gewoon standaard gezoete limoen ice thee(gemaakt met een theezakje). Veel mensen bestellen dit omdat het eerste glaasje p.p. gratis is. Het heet dong ling cha. @yiwei Gewoon elke thee een keer proberen. Ik neem vaak zonnebloemthee. Refill is toch gratis. | |
TLC | dinsdag 26 augustus 2014 @ 12:05 |
Mensen die als een zombie op hun stomme mobieltje blijven turen | |
NoCigar | dinsdag 26 augustus 2014 @ 12:22 |
Het was erg, erg zoete en daardoor wat weeïg smakende ijsthee, in een apart groot glas, het zou zelfgemaakt kunnen zijn, maar dat weet ik niet. Iedereen dronk het daar, de Chinezen tenminste. Maar meestal bestel ik bruisend water of jasmijnthee (gratis , dus dat moet) of bier. Ik ben niet zo'n thee-kenner dus van jou keuzestress heb ik in dit geval gelukkig geen last. | |
NoCigar | dinsdag 26 augustus 2014 @ 12:23 |
Nee, dat ken ik niet. |