Dit vind ik ook bijzonder irritant. Ik heb alleen wel het idee dat dit een probleem is dat zodra je 1 meter over de grens bent grotendeels opgelost is.quote:Op donderdag 17 juli 2014 19:21 schreef Isegrim het volgende:
Eén van de mijne: kinderen die door een restaurant heen lopen te rennen of die zich niet weten te gedragen. Mede reden dat wij vaak pas later op de avond uit eten gaan.
Ik vrees dat dat ook mijn ervaring is...quote:Op donderdag 17 juli 2014 19:35 schreef Fred_B het volgende:
[..]
Dit vind ik ook bijzonder irritant. Ik heb alleen wel het idee dat dit een probleem is dat zodra je 1 meter over de grens bent grotendeels opgelost is.
Als het gebeurd zijn het meestal nederlanders helaasquote:Op donderdag 17 juli 2014 19:35 schreef Fred_B het volgende:
[..]
Dit vind ik ook bijzonder irritant. Ik heb alleen wel het idee dat dit een probleem is dat zodra je 1 meter over de grens bent grotendeels opgelost is.
Wat een onzin, zeker nooit in Italië of Spanje uit eten geweest?quote:Op donderdag 17 juli 2014 19:35 schreef Fred_B het volgende:
[..]
Dit vind ik ook bijzonder irritant. Ik heb alleen wel het idee dat dit een probleem is dat zodra je 1 meter over de grens bent grotendeels opgelost is.
Aah, mamma mia, die kleine bambini, die kunnen toch niets verkeerd doen?quote:Op donderdag 17 juli 2014 20:54 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Wat een onzin, zeker nooit in Italië of Spanje uit eten geweest?
Wat had je dan willen zeggen?quote:Op donderdag 17 juli 2014 20:38 schreef Isegrim het volgende:
Oh, misschien wel de ergste ergernis in recente tijden:
Voor een zakendiner gaan eten met het bestuur van een vereniging, bij één van de beste restaurants van de stad, en dat er dan iemand bij zit die bij allerlei dingen roept dat 'ze het niet lust', zonder ook maar een hap te nemen. En daar dan niks van kunnen zeggen omdat het een klant is. Argh!
Als het een bekende was geweest? Hangt er vanaf wie, maar op zijn minst iets in de trant van "Zou je het niet op zijn minst even proeven voordat je het laat weggooien?".quote:
Dat zou je tegen een klant toch ook wel kunnen zeggen, imo.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 07:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Als het een bekende was geweest? Hangt er vanaf wie, maar op zijn minst iets in de trant van "Zou je het niet op zijn minst even proeven voordat je het laat weggooien?".
Vind je? Kweenie... Heb me in stilte zitten ergeren.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat zou je tegen een klant toch ook wel kunnen zeggen, imo.
Ja gisteren nog. Restaurant vol met kinderen, niet één die uit z'n stoel kwam.quote:Op donderdag 17 juli 2014 20:54 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Wat een onzin, zeker nooit in Italië of Spanje uit eten geweest?
Nee natuurlijk niet.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat zou je tegen een klant toch ook wel kunnen zeggen, imo.
Neuh, zou ik niet doen.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat zou je tegen een klant toch ook wel kunnen zeggen, imo.
Ik zou onschuldige ogen opzetten en dan iets zeggen als: Dat ziet er heerlijk uit. Was het niet zo lekker toen je proefde?quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vind je? Kweenie... Heb me in stilte zitten ergeren.Bij een bekende zou ik dan ook zeggen "Geef maar hier!" maar dat vind ik bij een klant ook weer wat gek.
Ik had hetzelfde als zij, het is een restaurant met een vast dagmenu (je kiest alleen groente of vlees/vis).quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:44 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Ik zou onschuldige ogen opzetten en dan iets zeggen als: Dat ziet er heerlijk uit. Was het niet zo lekker toen je proefde?
Frankrijk is een eng land! Je mag daar ook al geen zwarten met apen vergelijken (9 maanden cel). Puur discriminatie natuurlijk dat je wel blanken met apen mag vergelijken.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch maar geen negatieve review schrijven als je in Frankrijk uit eten was?
NWS / Franse blogger veroordeeld voor negatieve review
Wat verwacht je dan? Koe slachten in de keuken, boontjes uit de tuin van het restaurant, en de wijn vers uit druiven gestampt?quote:Op vrijdag 18 juli 2014 12:22 schreef Miss_paraplu het volgende:
En gerechten die niet vers zijn klaargemaakt, zoals sate saus wat gewoon is opgewarmd in de magnetron.. gruwelijke hekel aan.
Ja johquote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:31 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ja gisteren nog. Restaurant vol met kinderen, niet één die uit z'n stoel kwam.
ze kunnen het ook nooit goed doen. is iemand chagrijnig is het niet goed, proberen degene alsnog aardig te doen is het weer niet goed...quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:43 schreef De-Hamster het volgende:
Nep aardig en chagrijnig is ook beide niet te harden.
Zou ik ook doen als ze iets voor mijn neus zetten wat ik niet wil eten of bij voorbaat al weetquote:Op donderdag 17 juli 2014 20:38 schreef Isegrim het volgende:
Oh, misschien wel de ergste ergernis in recente tijden:
en dat er dan iemand bij zit die bij allerlei dingen roept dat 'ze het niet lust', zonder ook maar een hap te nemen. En daar dan niks van kunnen zeggen omdat het een klant is. Argh!
Ik vind het eerder vreemd dat jij dit vreemd vind. Als je niet uit jezelf klantvriendelijk/spontaan bent, dan heb je niks te zoeken in de horeca. Dus nep aardig daar prik je zo doorheen die mensen kunnen dan misschien beter in de keuken werken.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:24 schreef loecje het volgende:
[..]
ze kunnen het ook nooit goed doen. is iemand chagrijnig is het niet goed, proberen degene alsnog aardig te doen is het weer niet goed...
Dan ga ik liever niet met jou uit eten, kan daar bijzonder slecht tegen. Doe je dat ook als je bij iemand thuis eet?quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Zou ik ook doen als ze iets voor mijn neus zetten wat ik niet wil eten of bij voorbaat al weet
dat ik het niet lust.
Nee thuis is iets anders, maar je hebt het toch over een restaurantquote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan ga ik liever niet met jou uit eten, kan daar bijzonder slecht tegen. Doe je dat ook als je bij iemand thuis eet?
Er is niets wat ik per definitie niet lust. Het is maar hoe het klaargemaakt is. De enige reden dat ik iets niet zou opeten is als het slecht klaargemaakt is. Als iets goed is klaargemaakt en ik vind het desondanks niet lekker, eet ik het gewoon op.
In een restaurant ben je ook te gast. Iemand doet zijn stinkende best om jou iets moois voor te zetten. Ik vind het triest als je het dan onaangeroerd weg stuurt.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:39 schreef FANN het volgende:
[..]
Nee thuis is iets anders, maar je hebt het toch over een restaurant![]()
Ik zou trouwens niet weten waarom ik iets zou bestellen waarvan ik bij voorbaat weet
dat ik het niet lust.
In een restaurant ben je meer een klant dan gast in mijn ogenquote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
In een restaurant ben je ook te gast. Iemand doet zijn stinkende best om jou iets moois voor te zetten. Ik vind het triest als je het dan onaangeroerd weg stuurt.
Het betreffende restaurant, zoals ik al zei, biedt dagmenu's. Je kiest enkel 'vlees/vis' of 'groente'. En dan is het eten wat de pot schaft, dus daar kan best eens iets bij zitten waar je niet direct fannvan bent.
Imo kun je niet van tevoren weten dat je iets niet lust. Een goed kok kan dingen die jij niet denkt te lusten, op zo'n manier klaarmaken dat je ineens tot de ontdekking komt dat je ze zó wél lust.
Dat is niet omdat je het 'niet lust' maar omdat je er ethische bezwaren tegen hebt. Dat is wat anders. Maar ik neem jouw portie wel.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:46 schreef FANN het volgende:
[..]
In een restaurant ben je meer een klant dan gast in mijn ogen![]()
Ik geef jou écht geen rekening als je bij mij thuis komt eten hoor, dus dat is helemaal geen
vergelijking.
Als iemand mij foie gras wil voeren, dan zeg ik al bij voorbaat NEE, zonder het te proeven,
kan mij het schelen hoe die kok het klaar heeft gemaakt, maar als het op het ''menu'' staat
zou ik gewoon ook al bij voorbaat zeggen dat ik dat niet hoef.
Kan je nagaan hoe doe "vierjarige" klant gaat reageren als je er wat van zegt, reageert die waarschijnlijk net zo vierjarigquote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:52 schreef Isegrim het volgende:
'Lust ik niet' is iets voor kinderen van vier imo.
Dan heb jij dus geen inlevingsvermogen dat dat niet voor iedereen geldt...quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:38 schreef Isegrim het volgende:
Dan ga ik liever niet met jou uit eten, kan daar bijzonder slecht tegen. Er is niets wat ik per definitie niet lust.
Niks gast, ik ben betalende klant. En dan verwacht ik gewoon iets te eten wat ik lekker vind.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
In een restaurant ben je ook te gast. Iemand doet zijn stinkende best om jou iets moois voor te zetten. Ik vind het triest als je het dan onaangeroerd weg stuurt.
Er is oprecht niets op dat bord wat ik niet op zijn minst zou proberen. Sterker; ik ben zelfs benieuwd hoe het zou smaken. Het ziet er ook hygiënisch en goed klaargemaakt uit.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 14:22 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dan heb jij dus geen inlevingsvermogen dat dat niet voor iedereen geldt...
Je hoeft mij echt geen bord met kaas voor te zetten, en dan maakt het niet uit hoe je het klaarmaakt. Hoef ik ook niet te proeven, de stank is al genoeg!
Maar ook jij zal ongetwijfeld dingen hebben die je nog nooit gegeten hebt en toch liever niet gaat proeven. Zomaar een gokje:
[ afbeelding ]
[..]
Niks gast, ik ben betalende klant. En dan verwacht ik gewoon iets te eten wat ik lekker vind.
Idem! Als er iets op een kaart staat wat ik niet ken, bestel ik het. Of dat nou insecten zijn of bijvoorbeeld Spaanse penssoep. Die laatste was ik niet weg van, maar je mist zooooveel als je geen nieuwe dingen durft te proberen.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 14:45 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Er is oprecht niets op dat bord wat ik niet op zijn minst zou proberen. Sterker; ik ben zelfs benieuwd hoe het zou smaken. Het ziet er ook hygiënisch en goed klaargemaakt uit.
Je mist echt een hoop als je niets probeert.
Dat ben ik op zich met je eens hoor, maar dat geldt dan voor mezelf. Het zou echt niet in me opkomen om in een restaurant mijn beklag te gaan lopen doen over wat een tafelgenoot al dan niet lust, dat zijn mijn zaken niet. Kijken of je een moeilijke eter die een goede bekende van je is enthousiast kunt krijgen voor iets lekkers, tuurlijk - maar van volwassene tot volwassene, elkaar amper kennend, zeggen: 'zou je het niet eerst eens proeven?', op zo'n belerende toon: dat zou ik mijn bek niet uit willen krijgen hoor!quote:Op vrijdag 18 juli 2014 14:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Idem! Als er iets op een kaart staat wat ik niet ken, bestel ik het. Of dat nou insecten zijn of bijvoorbeeld Spaanse penssoep. Die laatste was ik niet weg van, maar je mist zooooveel als je geen nieuwe dingen durft te proberen.
Is ook vreselijk om dat te horen te krijgen als je zeker weet dat je iets niet lust. In een restaurant zal ik altijd wel proeven en als ik bij iemand anders thuis ben ook helemaal opeten, maar als ergens bijvoorbeeld verse koriander in zit, dan weet ik zeker dat ik het vies vind. Elke hap smaakt dan naar een lepel dreft. Gelukkig staat koriander vaak wel aangegeven, of je kunt verwachten dat in bepaalde gerechten koriander zit.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat ben ik op zich met je eens hoor, maar dat geldt dan voor mezelf. Het zou echt niet in me opkomen om in een restaurant mijn beklag te gaan lopen doen over wat een tafelgenoot al dan niet lust, dat zijn mijn zaken niet. Kijken of je een moeilijke eter die een goede bekende van je is enthousiast kunt krijgen voor iets lekkers, tuurlijk - maar van volwassene tot volwassene, elkaar amper kennend, zeggen: 'zou je het niet eerst eens proeven?', op zo'n belerende toon: dat zou ik mijn bek niet uitkrijgen hoor!
Ik heb het dan ook niet gezegd.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat ben ik op zich met je eens hoor, maar dat geldt dan voor mezelf. Het zou echt niet in me opkomen om in een restaurant mijn beklag te gaan lopen doen over wat een tafelgenoot al dan niet lust, dat zijn mijn zaken niet. Kijken of je een moeilijke eter die een goede bekende van je is enthousiast kunt krijgen voor iets lekkers, tuurlijk - maar van volwassene tot volwassene, elkaar amper kennend, zeggen: 'zou je het niet eerst eens proeven?', op zo'n belerende toon: dat zou ik mijn bek niet uitkrijgen hoor!
iedereen heeft wel eens een mindere dag. zelfs degene die vanuit zichzelf klantvriendelijk/spontaan zijn. anders heb je idd weinig te zoeken in de bediening.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:37 schreef De-Hamster het volgende:
[..]
Ik vind het eerder vreemd dat jij dit vreemd vind. Als je niet uit jezelf klantvriendelijk/spontaan bent, dan heb je niks te zoeken in de horeca. Dus nep aardig daar prik je zo doorheen die mensen kunnen dan misschien beter in de keuken werken.
Dat heb ik ookquote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:05 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Is ook vreselijk om dat te horen te krijgen als je zeker weet dat je iets niet lust. In een restaurant zal ik altijd wel proeven en als ik bij iemand anders thuis ben ook helemaal opeten, maar als ergens bijvoorbeeld verse koriander in zit, dan weet ik zeker dat ik het vies vind. Elke hap smaakt dan naar een lepel dreft. Gelukkig staat koriander vaak wel aangegeven, of je kunt verwachten dat in bepaalde gerechten koriander zit.
Zo interpreteerde ik het in elk geval wel ja, sorry als je het niet zo onaangenaam bedoelde.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:05 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik heb het dan ook niet gezegd.En kun jij de toon lezen in iets wat geschreven is?
![]()
Schijnt genetisch te zijn. Hoewel mijn hele familie koriander echt heerlijk vindt en niets van die zeepsmaak proeft.quote:
tja dan moet je niet naar een restaurant gaan met een dagmenu maar eentje met een menukaart. probleem opgelost.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 14:22 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Niks gast, ik ben betalende klant. En dan verwacht ik gewoon iets te eten wat ik lekker vind.
Mijn lief vond het vroeger ook verschrikkelijk naar zeep smaken, maar die is er inmiddels gewoon aan gewend geraapt en kiepert er uit zichzelf een handje van over de curry hoor.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:09 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Schijnt genetisch te zijn. Hoewel mijn hele familie koriander echt heerlijk vindt en niets van die zeepsmaak proeft.
Nou ja, ik laat er heus niet mijn avond door verpesten, maar in dit geval had ik wel wat last van plaatsvervangende schaamte. Voor mij voelt het als een belediging van de chef en dan is dit een chef waar ik zelf heel erg fan van ben.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Zo interpreteerde ik het in elk geval wel ja, sorry als je het niet zo onaangenaam bedoelde.
Maar punt blijft hoor, ik vind het niet aan mij om me te bemoeien met de eetgewoonten van andere mensen. Maar goed, ik geloof dat ik sowieso nooit last heb van plaatsvervangende schaamte. Ik gedraag me zoals mij dat goeddunkt, en verder ieder z'n ding hoor.Zeker in restaurants zou ik het me voor mezelf echt niet voor kunnen stellen dat ik me serieus zou ergeren aan andere gasten, aan kinderen, of aan het feit dat de bediening een slechte dag heeft.
Maar ik zal wel makkelijk zijn dan.
Ik was vroeger nooit een makkelijke eter, maar nu eet ik vrijwel alles, op koriander na dan. Het smaakt gewoon zo chemisch dat ik het gelijk uit mijn mond wil hebben. Bij de andere smaken die ik moest leren waarderen was het vooral dat ze gewoon te sterk waren. Maar ik denk inderdaad ook wel dat ik het kan leren waarderen.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Mijn lief vond het vroeger ook verschrikkelijk naar zeep smaken, maar die is er inmiddels gewoon aan gewend geraapt en kiepert er uit zichzelf een handje van over de curry hoor.![]()
Ik geloof best dat er genetische factoren zijn die bepalen hoe je een smaak in eerste instantie ervaart, maar vaak heeft het vervolgens te maken met de bereidwilligheid van het aanleren van een acquired taste of je iets gaat lusten of niet. Als je ergens heel graag aan wilt wennen, dan ga je het vaak vanzelf wel lekker vinden. Als je daar niet vanuit jezelf moeite in steekt dan blijf je het gewoon vies vinden.
In elk geval is het allemaal niet iets wat door andere mensen opgedrongen moet worden.
Leuk die smiley maar het is toch echt zo. Ik ga vanavond weer (zoals ieder weekend) met een aantal stellen en de kinderen gaan gewoon mee. Geen enkel probleem, ies koeltoer.quote:
Heldquote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Als iemand aan mijn tafel beweert iets niet te lusten zal ik er sowieso altijd iets van zeggen. Meestal in de trant van "Whoehahahahahahaha, lust jij geen .......? Whoehahahahahaha, kleuter!"
En er dan ook nog bij wijzen en op mijn dijen slaan van plezier.
Ja, maar als jij het doet is het anders.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Als iemand aan mijn tafel beweert iets niet te lusten zal ik er sowieso altijd iets van zeggen. Meestal in de trant van "Whoehahahahahahaha, lust jij geen .......? Whoehahahahahaha, kleuter!"
En er dan ook nog bij wijzen en op mijn dijen slaan van plezier.
en die mensen met die blérende kinderen lachen jou lekker uitquote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:13 schreef Isegrim het volgende:
Ik ga graag een keer mee, Robin.Ik ken wel wat mensen die we dan de hele avond kunnen uitlachen omdat ze niks lusten.
quote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:18 schreef 100% Tukker het volgende:
Doppinda's als aperitiefhapje voorgeschoteld krijgen.
Die tenten waar je je schillen op de grond mag gooien kunnen dan wel weer leuk zijn.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:18 schreef 100% Tukker het volgende:
Doppinda's als aperitiefhapje voorgeschoteld krijgen.
In Nederland? Ik vind het ook vreselijk. Ongevraagd gasten irriteren en dan bedelen om geld.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:06 schreef Soury het volgende:
"Artiesten" die ongevraagd aan je tafel komen. Zeer ongemakkelijk vind ik dat.
Ooit een gitarist, die gozer zat onder de pukkels.
Was snel weg omdat ik hem niet al te vriendelijk aankeek, mijn eetlust was ook een beetje verdwenen.
En een keer een nogal niet al te slanke buikdanseres, ook fijn die navel op ooghoogte
Ja was in Nederland, en hoorde ook bij het restaurant. Dus niet op een terras, ook dat is rete vervelend.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:08 schreef Klaploper het volgende:
[..]
In Nederland? Ik vind het ook vreselijk. Ongevraagd gasten irriteren en dan bedelen om geld.
quote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:10 schreef Soury het volgende:
[..]
Ja was in Nederland, en hoorde ook bij het restaurant. Dus niet op een terras, ook dat is rete vervelend.
Mwa, volgens mij is het onder de echte tokkies "gewéldig gezellig" als zo´n strijkstok bij je tafeltje komt staan.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]![]()
Een piano of viool op de achtergrond kan ik heel erg waarderen, maar blijf weg van mijn tafel. Nee, het is niet romantisch , het is irritant. Ik ken werkelijk niemand die dat kan waarderen.
Jij gaat het goed doen in salesquote:Op vrijdag 18 juli 2014 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Als iemand aan mijn tafel beweert iets niet te lusten zal ik er sowieso altijd iets van zeggen. Meestal in de trant van "Whoehahahahahahaha, lust jij geen .......? Whoehahahahahaha, kleuter!"
En er dan ook nog bij wijzen en op mijn dijen slaan van plezier.
Het ligt er natuurlijk aan hoe je het brengt. Een opmerking als: "Wil je het ook niet even proeven?" lijkt me vrij onschuldig.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 11:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vind je? Kweenie... Heb me in stilte zitten ergeren.Bij een bekende zou ik dan ook zeggen "Geef maar hier!" maar dat vind ik bij een klant ook weer wat gek.
Ach , wij hadden Dries Roelvink een keertje in Frankendaelquote:Op vrijdag 18 juli 2014 17:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]![]()
Een piano of viool op de achtergrond kan ik heel erg waarderen, maar blijf weg van mijn tafel. Nee, het is niet romantisch , het is irritant. Ik ken werkelijk niemand die dat kan waarderen.
quote:Op vrijdag 18 juli 2014 19:13 schreef quirina het volgende:
[..]
Ach , wij hadden Dries Roelvink een keertje in Frankendael
Vertel je afknappers eens ipv sc.quote:
Kruidenboter van margarine is ook ergquote:Op vrijdag 18 juli 2014 19:23 schreef bluemoon23 het volgende:
Kleine ergernis:
Kruidenboter die net uit de koelkast komt en daardoor niet te smeren is.
Ik heb het schaaltje wel eens boven een kaars gehouden om te ontdooien....
Ja of een rozet kruidenboter die overduidelijk een paar seconden in de magnetron is geweest.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 19:23 schreef bluemoon23 het volgende:
Kleine ergernis:
Kruidenboter die net uit de koelkast komt en daardoor niet te smeren is.
Ik heb het schaaltje wel eens boven een kaars gehouden om te ontdooien....
quote:Op vrijdag 18 juli 2014 21:06 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Sowieso, mensen die margarine 'boter' noemen.
Beetje zout erbij, jum jum jumquote:Op vrijdag 18 juli 2014 21:38 schreef Peter het volgende:
Of 'kruidenboter' met alleen knoflook en peterselie er in...
Een simpel broodje met wat boter en zout. Vroeger vond ik het maar saai, tegenwoordig heb ik er soms gewoon een sterke behoefte aan.quote:
En wat mooie olijfolie.quote:
Die hype snap ik toch niet helemaal, brood dopen in olie.quote:
In Nederland zie ik het pas een paar jaar.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Echt goede olijfolie is heerlijk bij brood.Is ook niet echt een hype, wordt al eeuwen gedaan.
ik zie dat al rustig een jaar of 15 in Nederland anders hoor?quote:Op vrijdag 18 juli 2014 23:25 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
In Nederland zie ik het pas een paar jaar.
En smalen kun je achterwege laten, ik had mezelf al ouderwets genoemd.
Ik had het vroeger ook altijd maar met genoeg doorzetten (te vaak ontkwam ik er gewoon niet aan) vind ik het inmiddels echt lekker. Is dus te leren. Ik twijfel aan de genenverklaring.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 15:09 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Schijnt genetisch te zijn. Hoewel mijn hele familie koriander echt heerlijk vindt en niets van die zeepsmaak proeft.
Ik denk dat ik qua leeftijd veel ouderwetser ben en toch kan ik brood met wat olijfolie en zout heel erg waarderen.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 23:22 schreef Buurpoes het volgende:
Ben ik vast te ouderwets voor. Doe mij maar gewoon boter, met of zonder zout, kruiden en knoflook.
Die verwaarlozing van brood en boter is ook wel een ergernis inderdaad. Er zit hier een verder niet zo heel goede pizzeria in de buurt die heerlijk brood had. Maar dat is dan opeens vervangen door pizzadeeg met een onduidelijke smeltkaas er overheen geschud.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 09:01 schreef Erasmo het volgende:
Zo'n beetje de enige tent waar je echt vers brood vooraf krijgt tegenwoordig is een pizzeria omdat ze toch al deeg hebben liggen
Uitbater heet Dutroux?quote:Op zaterdag 19 juli 2014 11:44 schreef quirina het volgende:
L'Elefante Bianco in Laren is goed. Ook als je wil dineren met je kinderen, die kan je daar in een kelder stoppen
Nee, Fritzl, is een oostenrijks specialiteiten restaurant.quote:
http://fritzl.com/quote:Op zaterdag 19 juli 2014 12:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, Fritzl, is een oostenrijks specialiteiten restaurant.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |