Tja, als je een appel wil die smaakt als een peer, dan moet je een peer kopen en geen appel willen.quote:Op dinsdag 12 november 2013 13:47 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
bij de variant die ik van huis uit heb leren maken gaat er ook spek en varkensvlees in
Als het zo makkelijk was als rookworst weglaten was het me wel gelukt
Dit! Ik vind de ontwikkelingen hierin erg tof om te volgen.quote:Op dinsdag 12 november 2013 15:18 schreef Gray het volgende:
Ik hoop dat het petrivlees snel door de ontwikkelingsfase heen komt.
Ik ga strakjes plakjes pittige worst grillen voor erdoor, en de oude kaas die eerder gesuggereerd werd, ben benieuwd!quote:Op dinsdag 12 november 2013 15:25 schreef Gray het volgende:
[..]
Tja, als je een appel wil die smaakt als een peer, dan moet je een peer kopen en geen appel willen.
Alleen rookworst vervangt rookworst en alleen spekjes vervangen spekjes. Wil je rookworst en spekjes, eet dan rookworst en spekjes.
Anders kan je ter vervanging van de spekjes voor zongedroogde tomaat gaan en voor iets ernaast een gegrilde tomaat, of anders gevuld met iets lekkers als kaas en wat noterigs.
Nou dat ga ik dus nooit doen, walgelijk die vlees''fabrieken'' , idioot dat er zo met dieren wordtquote:Op dinsdag 12 november 2013 15:18 schreef Gray het volgende:
[quote]Als 't je daarom gaat kan je ze dan het beste industrievlees aanraden, want dat is beter voor het milieu dan de ouderwetse boerderijen.
Petrivlees zou ook kunnen en of mensen nou persé dagelijks vlees zouden moeten eten betwijfel ik,quote:Ik hoop dat het petrivlees snel door de ontwikkelingsfase heen komt. Dat, of dat mensen niet meer dagelijks vlees hoeven eten.
Als je er eerlijk naar kijkt is vleesproductie in zijn geheel walgelijk, al voel ik dat zelf nog niet echt zo. Het vlees uit de 'vleesfabrieken' is niet per se ongezonder hoor, plus dat het doden van de dieren ook heel efficiënt gaat (moet). Het zou op die manier beter kunnen zijn voor de dieren dan ooit. Nou ja, minder slecht dan.quote:Op woensdag 13 november 2013 00:24 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou dat ga ik dus nooit doen, walgelijk die vlees''fabrieken'' , idioot dat er zo met dieren wordt
omgegaan en dat vlees kan nooit gezond zijn, dus dat ga ik mensen niet aanraden
Biologisch vlees is duurder dus ik zou eerder zeggen doe maar minder vlees dan.
Dat is waar ik op doelde in die zin.quote:[..]
Petrivlees zou ook kunnen en of mensen nou persé dagelijks vlees zouden moeten eten betwijfel ik,
er zijn mensen die dat willen, maar dat is iets anders.
Bio-Industie is goed voor de dieren? Ja? Hebben ze een goed leven vindt jij?quote:Op woensdag 13 november 2013 07:54 schreef Gray het volgende:
[quote]Als je er eerlijk naar kijkt is vleesproductie in zijn geheel walgelijk, al voel ik dat zelf nog niet echt zo. Het vlees uit de 'vleesfabrieken' is niet per se ongezonder hoor, plus dat het doden van de dieren ook heel efficiënt gaat (moet). Het zou op die manier beter kunnen zijn voor de dieren dan ooit. Nou ja, minder slecht dan.
Een plofkip is wel gezond? Al die middelen die die dieren krijgen ingespoten ook?quote:Hoe kom je erbij dat het ongezonder is?
quote:Antibioticaresistentie door eten kip
21 februari 2011
Onderzoek suggereert opnieuw dat het eten van kip antibioticaresistentie bij mensen veroorzaakt. Dat stellen onderzoekers van het RIVM in het tijdschrift Clinical Microbiology and Infection.
De belangrijkste aanwijzing dat het eten van kip leidt tot antibioticaresistentie bij de mens is dat bij één op de vijf patiënten de ESBL-bacteriën genetisch identiek zijn aan de antibioticaresistente bacteriën die bij kippen zijn gevonden. Dit wijst erop dat deze patiënten die bacterie van kip hebben gekregen. Bij patiënten met een ernstige urineweg- of bloedbaaninfectie door ESBL-bacteriën helpt een belangrijk deel van de antibiotica niet.
Volgens de wetenschappers is het onderzoeksresultaat een sterke aanwijzing dat kippenvlees de bron is van infecties bij mensen. Deze conclusie wordt ondersteund door een aantal epidemiologische observaties, stelde Maurine Leverstein-van Hall, de arts-microbioloog die het onderzoek leidde, in NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag. ‘Zo neemt het aantal antibioticaresistente bacteriën bij kippen en bij mensen al jaren evenredig toe en komen ze bij alle leeftijdscategorieën en in heel Nederland voor. Dat maakt het zeer waarschijnlijk dat voedsel een belangrijke bron is van deze antibioticaresistente bacteriën.’
Roel Coutinho, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), vindt dat het antibioticagebruik in de pluimveesector krachtig moet worden teruggebracht.
Nou, nee ik heb me er wel meer in verdiept dat een documentaire of 2 hoor...quote:En heb je alle perspectieven bekeken van de vleesindustrie, inclusief de bio-industrie, of heb je slechts een documentaire of 2 gezien over industriële veehouderij?
Nee en dat was ik ook niet van plan.quote:Heb je zelf al eens een dier gedood?
Ja dat had ik wel begrepenquote:Dat is waar ik op doelde in die zin.
Denk jij dat het in biologische veehouderij een hemel voor ze is?quote:Op woensdag 13 november 2013 09:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Bio-Industie is goed voor de dieren? Ja? Hebben ze een goed leven vindt jij?
Het doden van de dieren gaat ook lekker efficiënt?
Ik denk dat wij een ander idee hebben over de Bio-Industrie dan.
Jazeker, maar gelukkig is de industrie door opgefokte mensen hier verandering in aanbrengen. In Nederland valt het bovendien hartstikke mee door goed beleid en naleving hiervan.quote:[..]
Een plofkip is wel gezond? Al die middelen die die dieren krijgen ingespoten ook?
Nooit van antibioticaresistentie gehoord?
http://medischcontact.art(...)ie-door-eten-kip.htm
Tsja, het blijft veehouderij, maar dan met schaalvergroting.quote:Nou, nee ik heb me er wel meer in verdiept dat een documentaire of 2 hoor...
Ik heb er zelfs eens een topic over geopend, niet met groot succes trouwens want ik kreeg
gelijk een boerin in mijn nek, wat nergens op sloeg, want het was een topic over de Bio-Industie
en niet over Boeren
F&F / De Bio-industrie
Ook geen insecten iets anders dat leeft?quote:Nee en dat was ik ook niet van plan.
Nee, ik voel me daar geheel niet geroepen toe. Ik eet zelf ook graag weinig vlees tegenwoordig, voornamelijk vanwege de inefficiëntie van voedselverbouwing op deze wijze, maar ook vanwege de uitdaging, evenals nieuwsgierigheid naar de gestelde positieve effecten ervan op het lichaam.quote:Ja dat had ik wel begrepen
Maar laten we er geen tweede topic over de Bio-Industrie van gaan maken hier, je kan er natuurlijk
wel zélf een topic over openen als je je geroepen voelt om de Bio-Industrie te promoten.
Als jij niet meer over de Bio-Industrie begint dat het beter zou zijn, schiet ik niet meer uit mijn pantyquote:Op woensdag 13 november 2013 11:38 schreef Gray het volgende:
[..]
Ook geen insecten iets anders dat leeft?
[..]
Nee, ik voel me daar geheel niet geroepen toe. Ik eet zelf ook graag weinig vlees tegenwoordig, voornamelijk vanwege de inefficiëntie van voedselverbouwing op deze wijze, maar ook vanwege de uitdaging, evenals nieuwsgierigheid naar de gestelde positieve effecten ervan op het lichaam.
Ik stelde slechts dat bio-industrie niet per se slechter is dan biologische veehouderij en daar valt wel het een en ander voor te zeggen. Eens ben ik het wel met je, dat we hier geen bio-industrie-topic van moeten maken. Schiet je de volgende keer dan niet meteen uit je panty en plaats je niet direct een persoonlijk manifest als respons?
quote:Op maandag 11 november 2013 22:46 schreef douche-eendje het volgende:
Het kopen is het probleem niet, ik ben helaas flink allergisch voor sesam. Onder spoiler foto van mn eerste flinke reactie dit jaar, daarna nog 3 reacties gehad waarbij de zwellingen ook steeds meer toenemen.
Anti-histamine heb ik al en kan deze week ook mn epipen ophalen.Ik wist dat je voor zo'n beetje alles allergisch kan zijn, bij wijze van spreken, maar dit is voor het eerst dat ik hoor van sesamzaadallergie.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maak jij op een andere manier humus? Bijv. met cashewnotenpasta.ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
Yep, vaak zijn de letters veel te klein. Ik kan het lezen maar soms kost het wel erg veel moeite. Ik vermoed dat ze vaak liever hebben dat je het niet leest. Hoe dan ook, voor mij zo veel mogelijk 'simpel' voedsel en niet al die troep met allerlei stoffen die niet goed zijn voor een mens.quote:Op maandag 11 november 2013 23:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ze moeten die ingrediënten ook eens iets duidelijker op verpakkingen gaan zetten is bijna niet
te lezen zo klein
Dat is altijd al geweest, wel zijn er aanwijzingen dat al enige tijd (decennia) een groter deel van de mensen een allergie heeft. Daar zijn verschillende theorieën voor die bij mijn weten nog niet zijn bevestigd.quote:mensen zijn tegenwoordig allergisch voor de gekste dingen heb ik het idee.
Verslechterde weerstand omdat mensen zo superclean leven is de meest logische reden. Je ziet het al met kraanwater, Westerse mensen worden heel snel ziek van kraanwater in een ander land, maar de bewoners van dat land zelf hebben nergens last van. Die drinken dat hun hele leven al. Hun lichaam is er op ingesteld. Al die verkoudheden, allergieën, hooikoorts etc. komt voort uit het feit dat de meeste mensen de hele dag binnen zitten, ver van natuur en smerigheid.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Yep, vaak zijn de letters veel te klein. Ik kan het lezen maar soms kost het wel erg veel moeite. Ik vermoed dat ze vaak liever hebben dat je het niet leest. Hoe dan ook, voor mij zo veel mogelijk 'simpel' voedsel en niet al die troep met allerlei stoffen die niet goed zijn voor een mens.
[..]
Dat is altijd al geweest, wel zijn er aanwijzingen dat al enige tijd (decennia) een groter deel van de mensen een allergie heeft. Daar zijn verschillende theorieën voor die bij mijn weten nog niet zijn bevestigd.
Als mensen eens zouden beginnen met 75 gram vlees per dag te eten (gemiddeld lange persoon, langere mensen wat meer, kleinere mensen wat minder) in plaats van 300-400 gram. Goed, laat het 100 gram zijn als je op safe wil spelen en 125 gram als je groot bent, die overdaad waarmee mensen nu vlees eten is nergens goed voor. Het is ook niet goed voor hun gezondheid. Eigenlijk zouden boeren een heffing moeten betalen waarmee de maatschappelijke kosten voor nu en in de toekomst meer worden doorgerekend, op die manier zou je de aankoop van het vlees wat kunnen verminderen.quote:Op dinsdag 12 november 2013 15:18 schreef Gray het volgende:
[..]
Als 't je daarom gaat kan je ze dan het beste industrievlees aanraden, want dat is beter voor het milieu dan de ouderwetse boerderijen.
Ik hoop dat het petrivlees snel door de ontwikkelingsfase heen komt. Dat, of dat mensen niet meer dagelijks vlees hoeven eten.
Vlees moet gewoon weer voor de happy few worden. Je gaat er echt niet dood van als je maar 1 keer in de week vlees kan betalen. Het zal de dieren ten goede komen omdat er niet aan kiloknallers gedaan wordt, het milieu wordt ontzien en mensen leven gezonder.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:40 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Als mensen eens zouden beginnen met 75 gram vlees per dag te eten (gemiddeld lange persoon, langere mensen wat meer, kleinere mensen wat minder) in plaats van 300-400 gram. Goed, laat het 100 gram zijn als je op safe wil spelen en 125 gram als je groot bent, die overdaad waarmee mensen nu vlees eten is nergens goed voor. Het is ook niet goed voor hun gezondheid. Eigenlijk zouden boeren een heffing moeten betalen waarmee de maatschappelijke kosten voor nu en in de toekomst meer worden doorgerekend, op die manier zou je de aankoop van het vlees wat kunnen verminderen.
Dit zijn inderdaad populaire theorieën. Ik geloof dat ook. Je moet gewoon met voldoende allergenen in contact komen op voldoende jonge leeftijd. Maar ja, zelfs al ga je wekelijks naar het bos dan nog is dat niet automatisch het geval aangezijn wij vooral gecultiveerder natuur hebben met een beperkt aantal gewassen. Ik denk dat veel mensen er geen besef van hebben hoe verschrikkelijk het is om een zware allergische reactie te krijgen van niet-vermijdbare allergenen zoals pollen, delen van de stofmijt en tabaksrook, ik heb het dan over het type allergische reactie waarbij je ademhalingsproblemen krijgt. Wat Douche-eendje heeft is een ander type allergische reactie die op een andere manier ontstaat.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:40 schreef Unquote het volgende:
[..]
Verslechterde weerstand omdat mensen zo superclean leven is de meest logische reden.
...
Al die verkoudheden, allergieën, hooikoorts etc. komt voort uit het feit dat de meeste mensen de hele dag binnen zitten, ver van natuur en smerigheid.
sesam komt ook steeds vaker voor maar is vaak wel een losstaande allergie voor zover ik kan vinden.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik wist dat je voor zo'n beetje alles allergisch kan zijn, bij wijze van spreken, maar dit is voor het eerst dat ik hoor van sesamzaadallergie.
Maak jij op een andere manier humus? Bijv. met cashewnotenpasta.
Nou ja, "nergens last van"... Levensverwachting ligt daar toch vaak een stuk lager. Dat je er niet chronisch van aan de diarree bent betekent niet je gezond bent.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:40 schreef Unquote het volgende:
[..]
Verslechterde weerstand omdat mensen zo superclean leven is de meest logische reden. Je ziet het al met kraanwater, Westerse mensen worden heel snel ziek van kraanwater in een ander land, maar de bewoners van dat land zelf hebben nergens last van. Die drinken dat hun hele leven al. Hun lichaam is er op ingesteld. Al die verkoudheden, allergieën, hooikoorts etc. komt voort uit het feit dat de meeste mensen de hele dag binnen zitten, ver van natuur en smerigheid.
Ik zou als ik jou was toch eens iets als cashewnotenpasta of pindakaas proberen als die niet mogelijk verontreinigd zijn met sesamzaad. Dat maakt het smeuiger en bovendien krijg je dan nog wat extra broodnodige voedingsstoffen binnen (maar misschien eet jij al los noten?).quote:Op woensdag 13 november 2013 12:50 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
sesam komt ook steeds vaker voor maar is vaak wel een losstaande allergie voor zover ik kan vinden.
Ik maak mn hummus gewoon als een Kikkererwten-prutje met kruiden.
Ik vind het prima als vlees erg duur wordt maar je moet natuurlijk wel je dieet aanpassen als je geen vlees meer eet, alleen het vlees weglaten is vragen om een tekort aan voedingsstoffen.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:42 schreef Unquote het volgende:
[..]
Vlees moet gewoon weer voor de happy few worden. Je gaat er echt niet dood van als je maar 1 keer in de week vlees kan betalen. Het zal de dieren ten goede komen omdat er niet aan kiloknallers gedaan wordt, het milieu wordt ontzien en mensen leven gezonder.
Ik ben 7 jaar vegetariër en ik let er totaal niet op. Niks aan het handje.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:59 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik vind het prima als vlees erg duur wordt maar je moet natuurlijk wel je dieet aanpassen als je geen vlees meer eet, alleen het vlees weglaten is vragen om een tekort aan voedingsstoffen.
Ik ook niet Ik begon toen ik een jaar of elf was en nam heel af en toe een vegaburger, maar meestal vervang ik het gewoon nietquote:Op woensdag 13 november 2013 13:07 schreef Unquote het volgende:
[..]
Ik ben 7 jaar vegetariër en ik let er totaal niet op. Niks aan het handje.
als je voldoende kaas/ei/zuivel/noten eet vang je volgens mij het grootste deel wel opquote:Op woensdag 13 november 2013 13:11 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik ook niet Ik begon toen ik een jaar of elf was en nam heel af en toe een vegaburger, maar meestal vervang ik het gewoon niet
noten zijn voor mij vaak ee tussendoortje voor in de middag, in combinatie met wat fruitquote:Op woensdag 13 november 2013 12:58 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik zou als ik jou was toch eens iets als cashewnotenpasta of pindakaas proberen als die niet mogelijk verontreinigd zijn met sesamzaad. Dat maakt het smeuiger en bovendien krijg je dan nog wat extra broodnodige voedingsstoffen binnen (maar misschien eet jij al los noten?).
Ik zal me in het vervolg verre van je panty houden.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:21 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Als jij niet meer over de Bio-Industrie begint dat het beter zou zijn, schiet ik niet meer uit mijn panty
Discriminatie!quote:En ja ik sla wel eens een mug dood als dat beest me lek heeft geprikt en me wakker houd
Ik doe het max tweemaal per week, nu minder nog omdat ik met een vriend op locatie werk die vegetariër is. Leuk juist, want nu moet ik veel creatiever zijn met eten dan ik normaal ben. We eten regelmatig eieren, maar elke dag gebakken ei is ook maar zozo. Dus heb ik van de week m'n allereerste gepocheerde ei gemaakt en heb ik vorige week leren blancheren. Ook heb ik verse sauzen als aioli en tzaziki leren maken (simpel, maar toch). Leren koken vind ik stiekem nog leuker dan het eten.quote:Op woensdag 13 november 2013 12:40 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Als mensen eens zouden beginnen met 75 gram vlees per dag te eten (gemiddeld lange persoon, langere mensen wat meer, kleinere mensen wat minder) in plaats van 300-400 gram. Goed, laat het 100 gram zijn als je op safe wil spelen en 125 gram als je groot bent, die overdaad waarmee mensen nu vlees eten is nergens goed voor. Het is ook niet goed voor hun gezondheid. Eigenlijk zouden boeren een heffing moeten betalen waarmee de maatschappelijke kosten voor nu en in de toekomst meer worden doorgerekend, op die manier zou je de aankoop van het vlees wat kunnen verminderen.
Voor zo ver jij het weet.quote:Op woensdag 13 november 2013 13:07 schreef Unquote het volgende:
[..]
Ik ben 7 jaar vegetariër en ik let er totaal niet op. Niks aan het handje.
Sportieve prestaties Mijn moeder, mijn grootouders, mijn oom en mijn tante zijn hun levenslang vegetariër, geen van alle letten ze er specifiek op. Mijn grootouders zijn bovendien geheelonthouders. Bij mijn oma is diabetes ontdekt op haar 75e, 20 jaar nadat haar moeder en oma het hadden. Voor de rest zijn ze allemaal kerngezond, sterker nog, die grootouders van mij gaan het nog erg lang maken volgens mij. Inmiddels beiden 87.quote:Op woensdag 13 november 2013 17:47 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Voor zo ver jij het weet.
Als dat zo is dan heb jij geluk gehad. Als je het niet goed vervangt dan gaat je lichaam minder goed functioneren, misschien kan je alles nog doen wat je wil en voel je je goed maar verzwakken je sportieve prestaties.
Waarom blind varen op geluk als je de benodigde kennis kan opdoen en op die manier er zeker van kan zijn dat je niets tekort komt? Dat is irrationeel. Een beginnende vegetariër wijs je er beter op om zich goed te verdiepen in de voedingsstoffen en de voedinggsmiddelen.
Ben jij nou eigenlijk Vegetariër of niet?quote:Op woensdag 13 november 2013 17:45 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Leuk! Zie wel dat je voldoende van alle 'goede' stofjes binnen krijgt die je nu mist omdat je meestal geen vlees eet.
Voor jou is het misschien niet belangrijk, voor veel andere mensen wel. Veel belangrijker is dat het een teken is van een slechtere conditie (belangrijk voor alles wat je doet) en een slechtere gezondheid.quote:
Wat jij doet moet jij weten zolang jij anderen niet schaadt maar geef alsjeblieft niet het advies aan startende vegetariërs dat ze het vlees gewoon weg kunnen laten en verder niet hun voeding hoeven aan te passen.quote:Waarom zou ik met allemaal dingen rekening gaan houden terwijl dat overduidelijk niet nodig is?
Ja.quote:Op woensdag 13 november 2013 18:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ben jij nou eigenlijk Vegetariër of niet?
quote:Het lijkt wel alsof je hier het eten van vlees van het promoten bent.
Maar dat doen we hier toch alquote:Op woensdag 13 november 2013 18:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik promoot om in de gaten te houden dat je van alle voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt.
Niet iedereen blijkbaar aangezien iemand aangaf daar totaal niet op te letten en het op goed geluk te doen. Prima, maar dan waarschuw ik graag even mensen zoals Gray dat dat onverstandig is. Dat is alles.quote:Op woensdag 13 november 2013 18:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar dat doen we hier toch al
Maar dat hoeft bijna nooit tenzij je lactose intolerant bent of walgt van kaas. Kaas en ei zijn de meest gebruikte alternatieven voor vlees en krijgen de meeste vegetariërs dus wel genoeg binnen. Ik ben het met Fannvanhetlaatsteuur eens dat je behoorlijk loopt te panikeren om niks. Je maakt met jouw posts eerder startende vegetariërs bang door te doen alsof het hun hele leven zal veranderen en ze er iedere dag rekening mee moeten houden.quote:Op woensdag 13 november 2013 18:23 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Voor jou is het misschien niet belangrijk, voor veel andere mensen wel. Veel belangrijker is dat het een teken is van een slechtere conditie (belangrijk voor alles wat je doet) en een slechtere gezondheid.
[..]
Wat jij doet moet jij weten zolang jij anderen niet schaadt maar geef alsjeblieft niet het advies aan startende vegetariërs dat ze het vlees gewoon weg kunnen laten en verder niet hun voeding hoeven aan te passen.
Jij hebt het topic geopend dus zet er volgende keer linkjes bij voor beginnende vegetariërs alsquote:Op woensdag 13 november 2013 18:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Niet iedereen blijkbaar aangezien iemand aangaf daar totaal niet op te letten en het op goed geluk te doen. Prima, maar dan waarschuw ik graag even mensen zoals Gray dat dat onverstandig is. Dat is alles.
Integendeel! Ik geef op een eerlijke manier informatie waardoor ze weten dat het perfect mogelijk is om gezond te eten als je vegetarisch (niet veganistisch!) eet zolang je je maar een beetje in voeding en voedingsstoffen verdiept. Alleen kaas en ei volstaat niet, denk bijv. aan de ijzeropname. Je moet je er wat in verdiepen. De mensen die overwegen om vegetarisch te eten en die bezorgd zijn of dat dat veilig kan stel je niet gerust met vage "het zal wel meevallen"-beweringen, die stel je gerust met objectieve informatie.quote:Op woensdag 13 november 2013 18:28 schreef Unquote het volgende:
[..]
Maar dat hoeft bijna nooit tenzij je lactose intolerant bent of walgt van kaas. Kaas en ei zijn de meest gebruikte alternatieven voor vlees en krijgen de meeste vegetariërs dus wel genoeg binnen. Ik ben het met Fannvanhetlaatsteuur eens dat je behoorlijk loopt te panikeren om niks. Je maakt met jouw posts eerder startende vegetariërs bang door te doen alsof het hun hele leven zal veranderen en ze er iedere dag rekening mee moeten houden.
Ik doe het altijd in een schone theedoek.. Die leg ik in een kom, dan schenk ik de amandelmelk/pulp erop en knijp ik hem uit. Werkt perfectquote:Op vrijdag 15 november 2013 13:54 schreef wasmachine01 het volgende:
Kan ik amandelmelk ook gewoon maken met een zeef? Kleine stukjes vel neem ik voor lief, want ik vind 7 euro voor een kaasdoek die ik hooguit 1x in de twee maanden zal gebruiken wel wat veel (mijn goede blender staat bij mijn ouders en die wil ik niet meenemen naar mijn studentenhuis want dan is ie gegarandeerd binnen een paar maanden kapot).
Natuurlijk! Ik was bang dat de gaatjes daarin te klein waren maar dat maakt dus niet echt uit?quote:Op vrijdag 15 november 2013 15:46 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
[..]
Ik doe het altijd in een schone theedoek.. Die leg ik in een kom, dan schenk ik de amandelmelk/pulp erop en knijp ik hem uit. Werkt perfect
minilot had dit filmpje een tijdje geleden geplaatst, leuk filmpje en dat meisje gebruiktquote:Op vrijdag 15 november 2013 13:54 schreef wasmachine01 het volgende:
Kan ik amandelmelk ook gewoon maken met een zeef? Kleine stukjes vel neem ik voor lief, want ik vind 7 euro voor een kaasdoek die ik hooguit 1x in de twee maanden zal gebruiken wel wat veel (mijn goede blender staat bij mijn ouders en die wil ik niet meenemen naar mijn studentenhuis want dan is ie gegarandeerd binnen een paar maanden kapot).
quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 18:09 schreef minilot het volgende:
O, kijk nou.. De mooie, blije Sarah Britton van mijn favoriete vega blog My New Roots heeft een TedTalk gedaan:
!
Als je dáár nou nog geen zin van krijgt om je eetgewoontes aan te passen..
O, en ze laat ook nog even zien hoe gemakkelijk het eigenlijk is om zelf notenmelk (van amandelen, cashews enzo..) te maken.
Doen jullie dat wel eens? Ik soms, en het is echt tien keer lekkerder dan uit een pak.
Nog nooit gehoord van humus. Zal er eens naar kijken.quote:Op maandag 11 november 2013 22:38 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Of het zelf kopen en het bonnetje aan je ouders geven.
Kijk naar die voedingspyramide om te weten hoe je verantwoord eet en lees dat artikel (Oxford) waar ik naar verwees als je meer wil weten over de gezondheidseffecten, daar staat wel alle informatie in die je nodig hebt. Samenvatting: het niet eten van vlees, vis en gevogelte heeft geen negatieve gezondheidseffecten als je weet wat je doet en het is praktisch gezien gemakkelijk te realiseren als je je er in verdiept. Veganistisch eten kan waarschijnlijk niet zonder je gezondheid te schaden maar het is ook zeker niet aan te raden als je graag sport.
Nog een tip, probeer eens humus uit. Je kan het kopen of het zelf maken maar het zelf maken is redelijk bewerkelijk. Het is heel wat gezonder dan chocoladepasta/stroop/jam of een derde boterham met kaas. Je krijgt dankzij de kikkererwten extra eiwitten binnen (je moet wel ook soja/quorn en zuivel eten!) en dankzij de sesamzaadpasta bepaalde B-vitaminen en mineralen.
quote:Op woensdag 13 november 2013 18:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ben jij nou eigenlijk Vegetariër of niet?
Het lijkt wel alsof je hier het eten van vlees van het promoten bent.
Volgens mij letten de meeste vegetariërs wel op wat ze eten, de meeste vleeseters juist totaal niet,
die eten vaak juist te weinig groente en fruit en ook nog eens veel te veel vlees en dan liefst zo
goedkoop mogelijk, dus uit de Bio-Industrie. Ik denk dat je beter kan gaan preken in die hoek.
Het lijkt wel alsof je denkt dat alle vegetariërs dom zijn ofzo, ik weet niet hoor, maar het komt
allemaal erg betweterig over die posts van jou.
Leuk dat je het geprobeerd hebt, ik was ook onder de indruk, inderdaad beter dan ''echte'' kipquote:Op zaterdag 16 november 2013 08:24 schreef Noek het volgende:
Fann, ik heb de kip vd vegetarische slager geprobeerd en ik vond het lekkerder dan echte kip. Ik eet nooit vervangers maar ik was wel onder de indruk van de proteínen in het product en ik vond de lijst met ingrediënten ook oké itt veel vervangers. Lekkere shizzle zeg!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |