Dat is voor iedere vleesvervanger weer anders natuurlijk, dan zou je bij de ingrediëntenquote:Op vrijdag 8 november 2013 09:58 schreef Bramito het volgende:
Wat zit er nou allemaal in zo'n vleesvervanger? Ik ben niet zo van de potjes en de zakjes.... Het komt mij een beetje voor als een kant en klaar maaltijd. Klopt dit?
Dat hoeft toch ook niet?quote:Op vrijdag 8 november 2013 11:05 schreef Gray het volgende:
Ik verwacht niet dat ik ooit 100% vegetariër word, en veganist al helemaal niet.
Helemaal waar.quote:Op vrijdag 8 november 2013 11:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat hoeft toch ook niet?
Daar is dit topic niet voor hoor, ook vleeseters / flexitarërs willen wel eens een vegetarische maaltijd.
Gelukkig
quote:Op vrijdag 8 november 2013 12:06 schreef Gray het volgende:
[..]
Helemaal waar.
Ik wilde het gewoon even met de wereld delen.
Beter iets dan niets. Als veganist kom je voedingsstoffen tekort, daar zou ik om die reden nooit voor kiezen.quote:Op vrijdag 8 november 2013 11:05 schreef Gray het volgende:
Ik verwacht niet dat ik ooit 100% vegetariër word, en veganist al helemaal niet.
Zo denk ik er ook over.quote:Op zaterdag 9 november 2013 22:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Beter iets dan niets. Als veganist kom je voedingsstoffen tekort, daar zou ik om die reden nooit voor kiezen.
Ik las een interview met Bob Harper, een van de twee hoofdtrainers van de Americaanse versie van The Biggest Loser. Hij eet ook vegetarisch, enkele jaren geleden besloot hij om te experimenteren met veganistische voeding. Deze man weet echt wel het een en ander af van voeding, je mag er dus van uitgaan dat hij zo goed als dat mogelijk is zijn veganistische dieet heeft samengesteld. Hij heeft het niet lang volgehouden, binnen een paar jaar merkte hij een beduidende fysieke achteruitgang naar aanleiding waarvan hij "met schuldgevoel weer 's ochtends eiwit ging eten" (hij mijdt de dooiers aangezien het eiwit een veel betere voedingswaarde heeft).quote:
Ik word héél erg misselijk van noten (heb ze een keertje heel veel gegeten toen ik ziek was en nu heeft mijn lichaam die associatie). Is er iets anders om ze mee te vervangen? Gek genoeg lust ik wel pinda's, maar van bijvoorbeeld mijn favoriet macadamia-noten word ik gewoon misselijk.quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het moeilijkste vind ik het om voldoende noten en zaden te eten aangezien noten helaas erg duur zijn.
Of gewoon van die associatie weer een positieve leren te maken . Kan je alle noten weer eten!quote:Op zondag 10 november 2013 14:06 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ik word héél erg misselijk van noten (heb ze een keertje heel veel gegeten toen ik ziek was en nu heeft mijn lichaam die associatie). Is er iets anders om ze mee te vervangen? Gek genoeg lust ik wel pinda's, maar van bijvoorbeeld mijn favoriet macadamia-noten word ik gewoon misselijk.
Ja dat is echt heel moeilijk hoor. Ik word al misselijk als ik langs een notenkraam loop, en ik heb het in de afgelopen jaren al meerdere keren geprobeerd.quote:Op zondag 10 november 2013 15:15 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Of gewoon van die associatie weer een positieve leren te maken . Kan je alle noten weer eten!
Kan je niet afbouwen dan? Steeds minder suiker bijvoorbeeld. Want het zou voor jou ook makkelijker zijn natuurlijk!quote:Op zondag 10 november 2013 15:19 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ja dat is echt heel moeilijk hoor. Ik word al misselijk als ik langs een notenkraam loop, en ik heb het in de afgelopen jaren al meerdere keren geprobeerd.
Ik vind het wel oké als het verwerkt zit in dingen, maar dan weer het liefst met een heleboel suiker. Ook niet echt gezond.
Is pindakaas op je brood geen oplossing? Ik ben een leek op het gebied van voedingsstoffen en het schijnt dat pinda geen noot is, dus pin mij daar maar niet op vast.quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het moeilijkste vind ik het om voldoende noten en zaden te eten aangezien noten helaas erg duur zijn.
Met gehakt zal het wel meevallen toch?quote:Op zondag 10 november 2013 16:40 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Is pindakaas op je brood geen oplossing? Ik ben een leek op het gebied van voedingsstoffen en het schijnt dat pinda geen noot is, dus pin mij daar maar niet op vast.
Zelf probeer ik te minderen met vlees omdat we gewoon veel te veel vlees eten als samenleving. Helemaal stoppen vind ik erg moeilijk. Vooral bij gehakt. Er is gewoon geen lekker vegetarisch alternatief voor en gehakt maakt veel gerechten wel een stuk lekkerder.
Het is gebruikelijk dat je een afkeer krijgt van iets waarvan je ziek bent geworden. Zodoende kan je zelfs je lieveringsgerecht vies gaan vinden. Zie het als een verdedigingsmechanisme van het lichaam maar in dit geval via associaties tussen verschillende delen van de hersenen. Dat is dan ook de reden dat jij wel pinda's kan eten, pinda's smaken anders dan die noten waar jij ziek door werd, ze ruiken anders en ze zien er anders uit. Jij zal ze dus niet meer eten (die specifieke noten) maar andere vegetariërs is het hartstikke gezond om dagelijks 30 gram noten of iets dergelijks te eten, ik vind het dan ook jammer dat ze zo moeilijk te kopen zijn. Jammer dat je bij een supermarkt geen bakken met noten hebt zoals je vroeger snoepbakken had (wanneer en waarom zijn die verdwenen? ) zo dat je voor een redelijke prijs een zak kan vullen met noten. Bij de supermarkt is het eerder een luxe-artikel en meestal ook nog eens gezouten.quote:Op zondag 10 november 2013 14:06 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ik word héél erg misselijk van noten (heb ze een keertje heel veel gegeten toen ik ziek was en nu heeft mijn lichaam die associatie). Is er iets anders om ze mee te vervangen? Gek genoeg lust ik wel pinda's, maar van bijvoorbeeld mijn favoriet macadamia-noten word ik gewoon misselijk.
Volgens de voedingspyramide waarnaar ik gisteren verwees valt pindakaas in dezelfde groep als de noten, het zou dus zeker helpen maar de vraag is in welke mate variatie binnen die groep nodig is. Het kan bijv. dat pinda's van de ene vitamine of mineraal meer bevatten, cashewnoten van het andere etc.quote:Op zondag 10 november 2013 16:40 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Is pindakaas op je brood geen oplossing? Ik ben een leek op het gebied van voedingsstoffen en het schijnt dat pinda geen noot is, dus pin mij daar maar niet op vast.
Goed bezig! Voor de productie van vlees heb je naar schatting minstens 8 keer zo veel voedingsstoffen nodig aangezien zo'n koe, varken etc. nu eenmaal voor heel wat meer processen voedingsstoffen nodig heeft dan voor enkel de opbouw van de spieren. Het minderen alleen al heeft een groot positief effect, ook voor je gezondheid is het goed als je weet wat je doet.quote:Zelf probeer ik te minderen met vlees omdat we gewoon veel te veel vlees eten als samenleving.
De vegetarische balletjes zijn vrij populair, heb jij die al eens geprobeerd?quote:Helemaal stoppen vind ik erg moeilijk. Vooral bij gehakt. Er is gewoon geen lekker vegetarisch alternatief voor en gehakt maakt veel gerechten wel een stuk lekkerder.
Zijn er eigenlijk noten die niet zo heel erg noot-achtig ruiken?quote:Op zondag 10 november 2013 18:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het is gebruikelijk dat je een afkeer krijgt van iets waarvan je ziek bent geworden. Zodoende kan je zelfs je lieveringsgerecht vies gaan vinden. Zie het als een verdedigingsmechanisme van het lichaam maar in dit geval via associaties tussen verschillende delen van de hersenen. Dat is dan ook de reden dat jij wel pinda's kan eten, pinda's smaken anders dan die noten waar jij ziek door werd, ze ruiken anders en ze zien er anders uit. Jij zal ze dus niet meer eten (die specifieke noten) maar andere vegetariërs is het hartstikke gezond om dagelijks 30 gram noten of iets dergelijks te eten, ik vind het dan ook jammer dat ze zo moeilijk te kopen zijn. Jammer dat je bij een supermarkt geen bakken met noten hebt zoals je vroeger snoepbakken had (wanneer en waarom zijn die verdwenen? ) zo dat je voor een redelijke prijs een zak kan vullen met noten. Bij de supermarkt is het eerder een luxe-artikel en meestal ook nog eens gezouten.
Zeker als je ze roostert. Als popcorn, maar dan lekkerder!quote:Op zondag 10 november 2013 18:38 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Zijn er eigenlijk noten die niet zo heel erg noot-achtig ruiken?
Ik zit er trouwens aan te denken mss een amandelboter of iets dergelijks te kopen. Volgens mij smaakt dat heel anders dan gewoon een noot, of heb ik dat mis?
Amandelen zijn eigenlijk ook geen noten, maar fruit.quote:Op zondag 10 november 2013 18:38 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Zijn er eigenlijk noten die niet zo heel erg noot-achtig ruiken?
Ik zit er trouwens aan te denken mss een amandelboter of iets dergelijks te kopen. Volgens mij smaakt dat heel anders dan gewoon een noot, of heb ik dat mis?
De geur van geroosterde noten vind ik dus echt verschrikkelijk. Helaas, vroeger vond ik het heerlijk.quote:Op zondag 10 november 2013 19:55 schreef Gray het volgende:
[..]
Zeker als je ze roostert. Als popcorn, maar dan lekkerder!
Ahh, Nouja, dan walnootboter of welke boter ze ook hebben in de natuurwinkel.quote:Op zondag 10 november 2013 21:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Amandelen zijn eigenlijk ook geen noten, maar fruit.
Ze vallen onder de zelfde categorie als perziken, abrikozen en vijgen.
oh, er is van alles te koop hoor, ik heb alleen geen idee hoe het smaakt en het is nogal prijzig.quote:Op maandag 11 november 2013 11:26 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ahh, Nouja, dan walnootboter of welke boter ze ook hebben in de natuurwinkel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Laat het weten als je nog vragen hebt. Volgende keer dat ik het zelf eet zal ik wat foto's maken.
quote:Op maandag 11 november 2013 20:09 schreef Unquote het volgende:
Als vleesvervanging maakt mijn oma al decennia haar eigen schnitzel-achtige hapjes, speciaal voor jullie zal ik het hier posten. Al 3 generaties in onze vegetarische familie!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Laat het weten als je nog vragen hebt. Volgende keer dat ik het zelf eet zal ik wat foto's maken.
Bedankt voor de tip!quote:Op zondag 10 november 2013 18:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Volgens de voedingspyramide waarnaar ik gisteren verwees valt pindakaas in dezelfde groep als de noten, het zou dus zeker helpen maar de vraag is in welke mate variatie binnen die groep nodig is. Het kan bijv. dat pinda's van de ene vitamine of mineraal meer bevatten, cashewnoten van het andere etc.
Ik zal het eens opzoeken en laten weten hoe het zit. Momenteel eet ik dagelijks wat pindakaas en sesamzaadpasta (via humus), eens zien hoe ik dat het best kan aanvullen met noten, zonnebloempitten etc.
[..]
Goed bezig! Voor de productie van vlees heb je naar schatting minstens 8 keer zo veel voedingsstoffen nodig aangezien zo'n koe, varken etc. nu eenmaal voor heel wat meer processen voedingsstoffen nodig heeft dan voor enkel de opbouw van de spieren. Het minderen alleen al heeft een groot positief effect, ook voor je gezondheid is het goed als je weet wat je doet.
[..]
De vegetarische balletjes zijn vrij populair, heb jij die al eens geprobeerd?
Is dat niet een vraag die je juist aan vleeseters zou moeten stellen?quote:Op maandag 11 november 2013 13:06 schreef Njosnavelin het volgende:
Hoe staan de vegetariërs hier tegenover het eten van insecten?
http://duurzaaminsecteneten.nl/
Nee precies, en voor zover ik weet is er ook geen vleeseters-topic, dus mede om die redenen stelde ik de vraag hierquote:Op maandag 11 november 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De meeste vleeseters geven er niet zo veel om dat hoe meer vlees ze eten hoe meer milieuvervuiling
het oplevert heb ik het idee.
Ik zie mezelf thuis geen sprinkhanen kweken om eerlijk te zijnquote:Op maandag 11 november 2013 21:49 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Nee precies, en voor zover ik weet is er ook geen vleeseters-topic, dus mede om die redenen stelde ik de vraag hier
Ben zelf vegetariër maar ik zou op zich best eens iets met insecten willen proberen, ben er wel benieuwd naar. Al past dat natuurlijk niet binnen een vegetarisch dieet.
De gerechten op die site die ik postte klinken ook wel interessant vind ik.
Of het zelf kopen en het bonnetje aan je ouders geven.quote:Op maandag 11 november 2013 20:50 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip!
Ik ben erg afhankelijk van wat mijn ouders kopen, dus ik zal het ze eens melden.
Het is niet nodig voor een vegetarische voeding dus ik ben niet van plan om hiermee te beginnen maar als ik zou moeten kiezen tussen insecten en zoogdieren dan toch eerder insecten om meerdere redenen.quote:Op maandag 11 november 2013 13:06 schreef Njosnavelin het volgende:
Hoe staan de vegetariërs hier tegenover het eten van insecten?
http://duurzaaminsecteneten.nl/
Misschien probeer ik het eens uit. Ik zou wel aanraden om twee eieren per persoon te nemen voor wie wat groter is.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 11 november 2013 22:46 schreef douche-eendje het volgende:
Het kopen is het probleem niet, ik ben helaas flink allergisch voor sesam. Onder spoiler foto van mn eerste flinke reactie dit jaar, daarna nog 3 reacties gehad waarbij de zwellingen ook steeds meer toenemen.
Anti-histamine heb ik al en kan deze week ook mn epipen ophalen.Dat is een heftige reactie dat is dus oppassen voor jou met sesam!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, en dit viel nog mee. De laatste was zo erg dat mn onderlip verdwenen was en mn kin zo gevoelloos was als verdoving bij de tandarts . Heb de laatste dagen ook wat hele lichte reacties gehad, dat merk ik dan vooral door tintelende lippen/klein beetje jeuk.quote:Op maandag 11 november 2013 22:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat is een heftige reactie dat is dus oppassen voor jou met sesam!
oeps... Gelukkig is sesam normaal wel goed te vermijden ttoch? Hoop ik voor je in elkquote:Op maandag 11 november 2013 22:56 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja, en dit viel nog mee. De laatste was zo erg dat mn onderlip verdwenen was en mn kin zo gevoelloos was als verdoving bij de tandarts . Heb de laatste dagen ook wat hele lichte reacties gehad, dat merk ik dan vooral door tintelende lippen/klein beetje jeuk.
Maar t is niet handig dit Wist ook niet dat melba toast zo'n mooie sesambron was, bijvoorbeeld.
De reacties kunnen ook heftiger worden, zoals bij een pinda of noten-allergie. En sesam staat lang niet overal op vermeld en contamineert makkelijk... dus ik hoop dat het niet al te extreme reacties gaat geven.quote:Op maandag 11 november 2013 22:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
oeps... Gelukkig is sesam normaal wel goed te vermijden ttoch? Hoop ik voor je in elk
geval, ik had nog nooit van een sesam allergie gehoord om eerlijk te zijn
Ze moeten die ingrediënten ook eens iets duidelijker op verpakkingen gaan zetten is bijna nietquote:Op maandag 11 november 2013 23:01 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
De reacties kunnen ook heftiger worden, zoals bij een pinda of noten-allergie. En sesam staat lang niet overal op vermeld en contamineert makkelijk... dus ik hoop dat het niet al te extreme reacties gaat geven.
Gewoon hetzelfde maar geen rookworst gebruiken, ja toch?quote:Op dinsdag 12 november 2013 13:37 schreef littledrummergirl het volgende:
Wie heeft er een goed recept voor vegetarische erwtensoep? Ik ben diehard vleeserwtensoepfan en ik ben bang dat ik meteen voor heel mn leven afknap als ik mislukte vegasoep maak . Dus wie heeft er een toprecept ?
Ik gebruik zelf altijd 2 eieren maar in principe hoeft dat niet. Ik vind het zelf alleen erg lekker dus maak 'm altijd wat groterquote:Op maandag 11 november 2013 22:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Misschien probeer ik het eens uit. Ik zou wel aanraden om twee eieren per persoon te nemen voor wie wat groter is.
bij de variant die ik van huis uit heb leren maken gaat er ook spek en varkensvlees inquote:Op dinsdag 12 november 2013 13:44 schreef Unquote het volgende:
[..]
Gewoon hetzelfde maar geen rookworst gebruiken, ja toch?
dit klinkt al zoveel logischer dan alle vage recepten met gerookte tofu die ik online vond thnxquote:Op dinsdag 12 november 2013 13:49 schreef Panthera1984 het volgende:
Ik heb laatst een lekkere erwtensoep gemaakt.
Ingrediënten:
groene erwten (overnacht geweld) (1 kg) (evt kunnen spliterwten ook, maar minder lekker)
Knolselderij (kleintje)
Venkel (kleintje)
Prei (flinke)
Winterpeen (halve)
Laurier
Oude kaas (geraspt)
groentebouillon (2 liter)
Eigenlijk gewoon alles (behalve de oude kaas) in een pan doen en 2 uur laten staan, minimaal.
Oude kaas erin doen bij opdienen.
Welke diepvrieserwten? Doperwtensoep kan ook, maar is veel zoeter en wordt over het algemeen in de lente gegeten.quote:Op dinsdag 12 november 2013 13:58 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
dit klinkt al zoveel logischer dan alle vage recepten met gerookte tofu die ik online vond thnx
Zouden diepvrieserwten eigk ook kunnen? Nooit over nagedacht dat t ook anders kon dan met spliterwten
Als 't je daarom gaat kan je ze dan het beste industrievlees aanraden, want dat is beter voor het milieu dan de ouderwetse boerderijen.quote:Op maandag 11 november 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De meeste vleeseters geven er niet zo veel om dat hoe meer vlees ze eten hoe meer milieuvervuiling
het oplevert heb ik het idee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |