abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 15:55:02 #2
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132692525
het is vandaag uitzonderlijk Veggiedag omdat ik donderdag niet thuis ben.

ik heb gepaneerde nuggets voor bij de frietjes *O*
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_132693647
Vraagje aan alle vegetariérs (die dus geen vlees, vis of gevogelte eten) en veganisten. Hebben jullie wel eens je bloedwaardes laten controleren?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_132693684
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 15:55 schreef sararaats het volgende:
het is vandaag uitzonderlijk Veggiedag omdat ik donderdag niet thuis ben.

ik heb gepaneerde nuggets voor bij de frietjes *O*
Toch geen kipnuggets hè, sara? :D
Ja doei.
pi_132695434
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 16:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Vraagje aan alle vegetariérs (die dus geen vlees, vis of gevogelte eten) en veganisten. Hebben jullie wel eens je bloedwaardes laten controleren?
Ik ben bloeddonor, mijn hb ligt zo rond de 8.7 wat een zeer mooie waarde is voor een vrouw. Verder geen andere bepalingen laten doen die eventueel in relatie kunnen zijn met mijn vegetarisme. Ik eet bewust en voldoende, sport en zorg ervoor dat ik genoeg zonlicht krijg.
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 17:52:00 #6
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132696043
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 16:32 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Toch geen kipnuggets hè, sara? :D
geen idee
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_132696187
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 17:52 schreef sararaats het volgende:

[..]

geen idee
hoe weet je dan dat het vegetarisch is?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 17:58:56 #8
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_132696223
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 16:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Vraagje aan alle vegetariérs (die dus geen vlees, vis of gevogelte eten) en veganisten. Hebben jullie wel eens je bloedwaardes laten controleren?
Joa, niets aan de hand.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 17:59:32 #9
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132696242
Soygood

Ook de Aldi heeft tegenwoordig een eigen merk vegetarisch vlees. Namelijk 'Soy good'. Best handig, aangezien vega-vlees vaak vrij prijzig is ;)

Het assortiment bestaat uit balletjes, burgers groente-schrijven en schnitzels.

daar komen m'n nuggets vandaan en zijn blijkbaar bio-nuggets

[ Bericht 0% gewijzigd door Pinnenmutske op 30-10-2013 10:09:32 ]
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_132697290
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 16:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Vraagje aan alle vegetariérs (die dus geen vlees, vis of gevogelte eten) en veganisten. Hebben jullie wel eens je bloedwaardes laten controleren?
Ik heb iedere 3 maanden een bloedonderzoek dus als er iets mis is hoor is het wel,
tot nu toe nooit iets gehoord dus zal wel goed zijn :+

even tussendoor voor de liefhebbers van Sabra Houmous http://www.sabramezze.nl/nl/assortiment/Houmous/Houmous


verschillende smaken


en Sabra Tehina
http://www.sabramezze.nl/nl/assortiment/Tehina



Aaanbieding bij Dirk van den Broek, Bas en Digros 1,69 euro voor bakjes van 200 gram :9

http://dirk-van-den-broek.folderz.nl/dirk-van-den-broek.html

en voor Sara die van Pompoensoep houdt een Biologische Pompoen (Broké) voor 1.29 euro.

Die pompoen eet ik zo wel op :P
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 18:39:26 #11
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_132697502
Hahahha wat, in die folder staat een pakje tosti's _O- Wat voor halve gare koopt dat dan :')
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_132697690
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 18:39 schreef Harajuku. het volgende:
Hahahha wat, in die folder staat een pakje tosti's _O- Wat voor halve gare koopt dat dan :')
Mensen die aartslui zijn en zelf geen tosti kaas, ui tomaat kunnen maken wat veeeeeeeeeel lekkerder
is :P

Moet je het laatste blad kijken onder PRIJSPROTEST :+
pi_132697879
2 pakjes wasa voor een eurootje is ook niet duur trouwens!
zie folder,,,,

http://www.wasa.nl/producten/knackebrod/volkoren/

Deze pagina is ook erg handig even op de nieuwsbrief abonneren en je hebt alle
Biologische aanbiedingen zo in je mail.

http://www.biologischeaan(...)=biologischemerken-1
pi_132706402
quote:
17s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 17:30 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik ben bloeddonor, mijn hb ligt zo rond de 8.7 wat een zeer mooie waarde is voor een vrouw. Verder geen andere bepalingen laten doen die eventueel in relatie kunnen zijn met mijn vegetarisme. Ik eet bewust en voldoende, sport en zorg ervoor dat ik genoeg zonlicht krijg.
Ik let ook erg op wat ik eet en ik heb een vrij goede kennis over voeding (meer dan 99% van de mensen) maar ik zou toch wel graag willen laten controleren dat ik niets tekort kom. Vooral magnesium en ijzer. Helaas is het niet zo simpel dat je alleen moet kijken naar hoeveel je daarvan inneemt, het gaat er ook om in combinatie met wat je dat eet. Zo heb je niets aan ijzer wat in spinazie zit omdat er ook iets in spinazie zit dat de absorbtie van ijzer fors tegenwerkt (ionisatiegraad, complexvorming). Dit is ook een nadeel van bijv. linzen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_132706753
Je kan toch ook prima tofublokken gebruiken in plaats van balletjes enz.? Als je het goed kruidt is dat prima.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_132706936
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 21:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik let ook erg op wat ik eet en ik heb een vrij goede kennis over voeding (meer dan 99% van de mensen) maar ik zou toch wel graag willen laten controleren dat ik niets tekort kom. Vooral magnesium en ijzer. Helaas is het niet zo simpel dat je alleen moet kijken naar hoeveel je daarvan inneemt, het gaat er ook om in combinatie met wat je dat eet. Zo heb je niets aan ijzer wat in spinazie zit omdat er ook iets in spinazie zit dat de absorbtie van ijzer fors tegenwerkt (ionisatiegraad, complexvorming). Dit is ook een nadeel van bijv. linzen.
Daarom is het ook verstandig om ijzerrijke producten te combineren met vitamine C. Ijzer en zuivel is dan weer een minder goede combinatie.
pi_132707687
quote:
17s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 21:58 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Daarom is het ook verstandig om ijzerrijke producten te combineren met vitamine C. Ijzer en zuivel is dan weer een minder goede combinatie.
Slechts een van de vele factoren waar je rekening mee moet houden, de vraag is dan ook nog eens waar je nog meer rekening mee moet houden wat momenteel nog niet bekend is. Dit doe ik trouwens wel fout, ik eet best veel zuivel (eiwitten). Eens zien of dat het wat meer scheiden van kwark en brood helpt. Standaard wat fruit eten bij de broodmaaltijd is in ieder geval een goed idee.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_132708108
Of je eet gewoon gezond en gevarieerd zonder je teveel zorgen te maken. Leef je een stuk lekkerder.
pi_132710699
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 21:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
k let ook erg op wat ik eet en ik heb een vrij goede kennis over voeding (meer dan 99% van de mensen) maar ik zou toch wel graag willen laten controleren dat ik niets tekort kom. Vooral magnesium en ijzer.
Meer dan 99% mensen die Vegetarisch eten of mensen in het algemeen?

edit; meer dan 99% is dus gewoon 100% :')
pi_132716555
Bijna vergeten... deze heb dus vorige week gemaakt

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2013 21:05 schreef Beerachtig het volgende:

[..]

Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!

Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten. :D
Was niet slecht :9
pi_132748556
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 23:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Meer dan 99% mensen die Vegetarisch eten of mensen in het algemeen?

edit; meer dan 99% is dus gewoon 100% :')


Nee, in dit geval is meer dan 99 meer dan 99.0 of meer dan 99,50 maar dat doet er verder niet toe. Meer dan 99% van de mensen, ik kan niet vaststellen of dat vegetariërs wel of niet meer kennis hebben van voeding, ik heb beide types leren kennen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_132748592
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 22:20 schreef Myraela het volgende:
Of je eet gewoon gezond en gevarieerd zonder je teveel zorgen te maken. Leef je een stuk lekkerder.
Ik eet al gevariëerd, hoewel gevariëerd eten een goede vuistregel is zal je ook met alleen die ene vuistregel niet gegarandeerd voldoende gezond eten. We kunnen nu eenmaal bepaalde kennis opdoen, daar maken we beter dan ook gebruik van.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_132752559
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 01:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik eet al gevariëerd, hoewel gevariëerd eten een goede vuistregel is zal je ook met alleen die ene vuistregel niet gegarandeerd voldoende gezond eten. We kunnen nu eenmaal bepaalde kennis opdoen, daar maken we beter dan ook gebruik van.
Maar ik snap nog steeds niet wat je wil zeggen, meer dan 99% van de mensen, in het algemeen,
dus vega of vleeseters hebben geen goede bloedwaardes? Wilde je dat zeggen?
pi_132882081
Ik had vanmorgen een héle leuke verassing in mijn mail! :D

quote:
Geachte heer/mevrouw XXX,

Van harte gefeliciteerd! U heeft een dinercheque t.w.v. ¤75,- gewonnen voor een diner voor twee.

Iedere twee maanden verloten wij een dinercheque onder alle ingezonden recepten.
Dit heeft u gewonnen, naar aanleiding van uw ingezonden recept: “Gevulde Paprika’s”.

Om zeker te weten dat de dinercheque goed aankomt, wil ik u vragen onderstaande adresgegevens te controleren:
Hier stonden mijn adresgegevens :P

Met vriendelijke groeten,

XXX
Ik hoef de pagina niet door te geven want het recept hebben
jullie al, staat in het vorige deel :+

Edit: Ik zie net dat hj al op we website staat dus misschien toch wel leuk om door te geven

http://www.bio-plus.nl/consument/in-de-keuken/recepten/

Rechts bij winnende Recepten staat het:

quote:
Winnende recepten

De winnende recepten van de laatste maanden zijn:

Gevulde Paprika's
Marokkaanse Couscous
Kijk voor meer heerlijke recepten in het archief.
Het is een oud Grieks recept van Oma :D dus is toch wel erg leuk, het is wel een beetje zelf
aangepast door de jaren heen, vroeger zat er gewoon gehakt in en rijst i.p.v. Quinoa maar
voor de rest is het zo ongeveer hetzelfde gebleven.

Vorige week hebben we het trouwens weer met gehakt gemaakt maar dan natuurlijk het
gehackt van de Veg. Slager, dat was ''ouderwets'' lekker. Inmiddels heb ik ook de Griekse
Witte Bonen Soep ingezonden, ook een recept van Oma en inmiddels een beetje aangepast
maar toch nog aardig het orginele familierecept.

Dus jullie kunnen insturen, ze zullen wel een tooltje hebben om te kijken of je niet zomaar een
recept ergens vandaan hebt gehaald anders is het wel héél makkelijk :+

Maar succes voor diegene die het willen proberen, ik hoef niet zo nodig nog een prijs te
winnen, maar het is wel leuk dat de ''familierecepten'' zo bewaard blijven.

Dus gewoon doen! :Y

[ Bericht 45% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 04-11-2013 12:45:21 ]
pi_132952518
Ik had afgelopen zaterdag een gele thaise curry met echt superlekkere en fluffy tofu erin.
Nu is mijn vraag natuurlijk: hoe krijg ik het zelf zo lekker en fluffy? Is het gewoon een kwestie van frituren?
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_132952672
Tofu puffs? Eerst invriezen en dan frituren geloof ik.
pi_132952903
Dat zou het kunnen zijn! :Y
Ik eet heel weinig tofu omdat het juist zo compact is, maar dit was gewoon heerlijk luchtig! O+
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_132953092
Het is voor zover ik heb onthouden gemaakt van silken tofu, dat is ook heel anders aan structuur
  woensdag 6 november 2013 @ 11:17:30 #29
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_132954871
Ik heb één keer tofu gegeten en toen nooit meer. Tien jaar later kan ik het wel eens opnieuw gaan proberen ^O^
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_132955549
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 10:10 schreef douche-eendje het volgende:
Het is voor zover ik heb onthouden gemaakt van silken tofu, dat is ook heel anders aan structuur
Klopt idd. Google vertelt mij hetzelfde. :)
Binnenkort maar weer eens langs Oriental dan maar. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_132960257
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 10:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Maar ik snap nog steeds niet wat je wil zeggen, meer dan 99% van de mensen, in het algemeen,
dus vega of vleeseters hebben geen goede bloedwaardes? Wilde je dat zeggen?
Ik las het als: 'ik heb meer kennis van voeding, dan 99% van de bevolking'

Dus stel dat kennis van voeding uit te drukken is op een schaal van 0 tot 10, en 99% van de mensen zit tussen de 2 en 9, dan zit hij tussen de 9 en de 10. (bell curve)
And the druids turn to stone...
pi_132960852
Net een schaaltje groenten met een zelfgemaakte aioli als dip. Wow dat vult. :9
pi_132962269
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 13:58 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

Ik las het als: 'ik heb meer kennis van voeding, dan 99% van de bevolking'

Dus stel dat kennis van voeding uit te drukken is op een schaal van 0 tot 10, en 99% van de mensen zit tussen de 2 en 9, dan zit hij tussen de 9 en de 10. (bell curve)
Bram is briljant (8>
pi_132977436
quote:
14s.gif Op woensdag 6 november 2013 14:13 schreef Gray het volgende:
Net een schaaltje groenten met een zelfgemaakte aioli als dip. Wow dat vult. :9
En zo lekker.. :9
pi_132985732
Wat eten jullie bij stamppot? Ik hou er veel van in deze dagen en het is goedkoop, maar ik vind het zonder stukje vlees een beetje eentonig. Ik heb nu tempeh gekocht om te bakken, dat schijnt lekker te zijn, maar variatie daarin is welkom.
pi_132986325
Ik had laatst de courgette-rucola stamppot vande AH website gegemaakt. Daarbij de toscaanse carre, goede combinatie.
Stsmppot andijvie met cashewnoten, zongedroogde tomaat en krokant gebakken tofu. Of de versie uit de slanke vegetariër, met banaan en kaas :9
Paksoistamppot met aardappel-wortelpuree en blokjes rookkaas.

Mn favorieten momenteel :)
pi_132992545
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 23:03 schreef wasmachine01 het volgende:
Wat eten jullie bij stamppot? Ik hou er veel van in deze dagen en het is goedkoop, maar ik vind het zonder stukje vlees een beetje eentonig. Ik heb nu tempeh gekocht om te bakken, dat schijnt lekker te zijn, maar variatie daarin is welkom.
Vierbonenstampot is ook lekker. Afgekeken van een magnetronmaaltijd van de AH. :P

Sperziebonen, snijbonen, doperwten en tuinbonen (technisch gezien dus drie bonen). Scheutje melk voor de romigheid, en wil je een beetje bite, dan doet wat versnipperde zongedroogde tomaten ook wonderen. :)
pi_132994651
Klinkt allemaal lekker, maar ik bedoelde meer: wat doen jullie bij oerhollandse stamppot? Gebakken tofu/tempeh is dus wel lekker? En hoe kruiden jullie het dan?

Ik hou niet zo van gedroogde tomaat en liever ook geen vleesvervangers (ook ivm budget).
pi_132994664
Zelf maak ik meestal alleen een jus (die poeders zijn verbazend vaak gewoon vegetarisch) erbij. Omdat het maar zo weinig (vooral in de winter en dan misschien één keer per maand) gebruikt word, vind ik een keer een poeder niet erg. Mijn vriend doet er vaak kaasblokjes doorheen. Gewoon een schep mayo enóf mosterd is ook erg lekker.

Tempeh vind ik bij stamppot niet zo, maar ik gebruik het wel eens bij gerechten waar ik anders spekjes in zou doen (spekjes door een stamppot vond ik ook altijd mwah ;)). Dan marineer ik de tempeh van te voren even (5 mins is voldoende) in tamari.
And the druids turn to stone...
  donderdag 7 november 2013 @ 12:14:27 #40
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_132999097
vandaag Veggie-dag *O*

ik heb vegetarische ballekes om te bakken *O*
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_132999447
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 10:17 schreef Panthera1984 het volgende:
Zelf maak ik meestal alleen een jus (die poeders zijn verbazend vaak gewoon vegetarisch) erbij. Omdat het maar zo weinig (vooral in de winter en dan misschien één keer per maand) gebruikt word, vind ik een keer een poeder niet erg. Mijn vriend doet er vaak kaasblokjes doorheen. Gewoon een schep mayo enóf mosterd is ook erg lekker.

Tempeh vind ik bij stamppot niet zo, maar ik gebruik het wel eens bij gerechten waar ik anders spekjes in zou doen (spekjes door een stamppot vond ik ook altijd mwah ;)). Dan marineer ik de tempeh van te voren even (5 mins is voldoende) in tamari.
Hmmm ik hou wel van spekjes. En jus is idd lekker, maar ik bedoel echt iets voor erbij. Net als worst. Gewoon stamppot (bijv. hutspot) vind ik altijd een beetje eentonig worden na een paar happen, dan wil ik iets lekkers voor erbij.
pi_133003605
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 12:23 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Hmmm ik hou wel van spekjes. En jus is idd lekker, maar ik bedoel echt iets voor erbij. Net als worst. Gewoon stamppot (bijv. hutspot) vind ik altijd een beetje eentonig worden na een paar happen, dan wil ik iets lekkers voor erbij.
Zeg dat dan. :P

Nou als eerste: wanneer je vegetarisch wil eten, dan moet je ook vegetarisch koken. Dus bepaalde gerechten zijn niet meer beschikbaar, en sowieso niet hetzelfde, zelfs wanneer je vleesvervangers gebruikt. Gelukkig heeft dat ook een positieve keerzijde: je kan geheel andersoortige gerechten gaan bereiden. ;)

En anders zal je iets moeten bedenken voor erbij dat je lekker vind. Je kan bijvoorbeeld een (halve) gevulde paprika ernaast doen. Of iets dat jij lekker vindt.
pi_133006974
quote:
7s.gif Op donderdag 7 november 2013 14:12 schreef Gray het volgende:

[..]

Zeg dat dan. :P

Nou als eerste: wanneer je vegetarisch wil eten, dan moet je ook vegetarisch koken. Dus bepaalde gerechten zijn niet meer beschikbaar, en sowieso niet hetzelfde, zelfs wanneer je vleesvervangers gebruikt. Gelukkig heeft dat ook een positieve keerzijde: je kan geheel andersoortige gerechten gaan bereiden. ;)

En anders zal je iets moeten bedenken voor erbij dat je lekker vind. Je kan bijvoorbeeld een (halve) gevulde paprika ernaast doen. Of iets dat jij lekker vindt.
Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).

Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor ;)
pi_133007845
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 15:41 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).

Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor ;)
Daar doel ik dus op; je zal het gerecht moeten aanpassen. Maar het zal nooit hetzelfde zijn. Dat is voor mij een reden om juist naar heel nieuwe soort gerechten te zoeken, omdat je uitgangsbasis voor een gerecht nu geen vlees is, maar veelzijdige vegetarische ingrediënten. :)
pi_133008990
quote:
7s.gif Op donderdag 7 november 2013 16:01 schreef Gray het volgende:

[..]

Daar doel ik dus op; je zal het gerecht moeten aanpassen. Maar het zal nooit hetzelfde zijn. Dat is voor mij een reden om juist naar heel nieuwe soort gerechten te zoeken, omdat je uitgangsbasis voor een gerecht nu geen vlees is, maar veelzijdige vegetarische ingrediënten. :)
Ik weet dat het niet hetzelfde zal zijn, maar ik vind dat een groot deel van de gerechten wel vegetarisch/vegan kan worden gemaakt. Maar ik denk dat we het daarin oneens zijn ;)
pi_133010290
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 15:41 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).

Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor ;)
Ik weet precies wat jij bedoeld, jij bedoeld dat je weer gewoon eens ouderwets Boerenkool met
Worst wil eten, dan heb ik goed nieuws voor je :P

http://www.sprout.nl/310/(...)ereld-over-gaat.html

quote:
24 okt 2013
Hoe de Vegetarische Slager de wereld over gaat



De grootste slager van de wereld wil hij worden, een vegetarische kiloknaller. Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, heeft grote ambities. “Dit is de zwaarste klus die ik tot nu toe heb gedaan.”

Worsten, die zijn het moeilijkst. Al honderden heeft Jaap Korteweg (51) er geproefd. Vegetarische kopieën van braad- en rookworsten. Geen één was er goed genoeg. Laatst nog moest hij een delegatie Russen teleurstellen. Drie varianten vegaworst hadden ze meegenomen naar de winkel aan het Spui in Den Haag ter keuring. Helaas. Niet goed genoeg.

Toch is Korteweg optimistisch.
Rond de jaarwisseling ligt er worst in de winkel.
“De smaak hebben we te pakken. Nu de structuur en de kleur nog.”

Korteweg en zijn chef-kok Paul Bom ontwikkelen hun producten in samenwerking met externe slagers. Ze werken met het plantaardige lupine en soja als grondstof, maar het geheim van de smid zit hem in de verwerkingstechniek. Zelfs met erwten, wortelen, bloemkool en uien kun je een rundvleesstructuur nabootsen die nauwelijks van echt is te onderscheiden. Net nieuw in het assortiment: biefstuk en bacon van honderd procent groente, vertelt hij trots. Hutspotbiefstuk? “Nee, je proeft rund. We voegen er smaak aan toe. Geen E-nummers, gewoon kruiden en bijvoorbeeld gistextract.”
Ik zit er ook op te wachten :D , maar je kan ook gewoon tot die tijd Boerenkool met een gehacktbal
eten natuurlijk :+ die gehacktbal maak je met het Rauw gehackt van de Veg. Slager, ze hebben ook kant en klare gehaktballen, die vind ik persoonlijk dan weer niet zo lekker een beetje droog,
dus als ik echt ''Hollandse pot '' wil eten maak ik zelf een gehacktbal, van dit gehackt.

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt



Ingrediënten:
water, 15% soja-eiwit, tarwegluten, palmvet, zetmeel (tarwe), vrije-uitloopkippenei-eiwit, aroma's (gluten, tarwe), gemodificeerd zetmeel, kleurstof: rode biet, gistextact, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (soja), zout, kruiden en specerijen, ijzer, vitamine B12

Ze hebben trouwens ook gerookte spekjes, maar die vond ik niet zo lekker, maar wie
weet vind jij ze wel lekker, ik ben nogal een zeikerd met eten :')

Hier kan je alle producten zien en bekijken wat er in zit.
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

De enige vleesvervangers die ik nog gebruik tegenwoordig is het rauw en rul gehackt van de
vega Slager, verder niks meer :N maar die worst wil ik wel even gaan proberen, speciaal voor
de Boerenkool :+ misschien is het nostalgie O+ of gewoon lekker dat kan ook :')
pi_133014362
quote:
12s.gif Op donderdag 7 november 2013 17:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik weet precies wat jij bedoeld, jij bedoeld dat je weer gewoon eens ouderwets Boerenkool met
Worst wil eten, dan heb ik goed nieuws voor je :P

http://www.sprout.nl/310/(...)ereld-over-gaat.html

[..]

Ik zit er ook op te wachten :D , maar je kan ook gewoon tot die tijd Boerenkool met een gehacktbal
eten natuurlijk :+ die gehacktbal maak je met het Rauw gehackt van de Veg. Slager, ze hebben ook kant en klare gehaktballen, die vind ik persoonlijk dan weer niet zo lekker een beetje droog,
dus als ik echt ''Hollandse pot '' wil eten maak ik zelf een gehacktbal, van dit gehackt.

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

[ afbeelding ]

Ingrediënten:
water, 15% soja-eiwit, tarwegluten, palmvet, zetmeel (tarwe), vrije-uitloopkippenei-eiwit, aroma's (gluten, tarwe), gemodificeerd zetmeel, kleurstof: rode biet, gistextact, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (soja), zout, kruiden en specerijen, ijzer, vitamine B12

Ze hebben trouwens ook gerookte spekjes, maar die vond ik niet zo lekker, maar wie
weet vind jij ze wel lekker, ik ben nogal een zeikerd met eten :')

Hier kan je alle producten zien en bekijken wat er in zit.
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

De enige vleesvervangers die ik nog gebruik tegenwoordig is het rauw en rul gehackt van de
vega Slager, verder niks meer :N maar die worst wil ik wel even gaan proberen, speciaal voor
de Boerenkool :+ misschien is het nostalgie O+ of gewoon lekker dat kan ook :')
Ik zie je er vaker enthousiast over praten. Toch maar eens dat gehackt halen, gewoon uit de diepvries bij Ekoplaza toch?

Wel benieuwd naar zo'n vleesvrije rookworst. Gehakt en spekjes zijn natuurlijk lekker, maar voor mij gaat er niets boven een (rook)worst. Ben benieuwd.
pi_133019733
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 18:59 schreef wasmachine01 het volgende:
Toch maar eens dat gehackt halen, gewoon uit de diepvries bij Ekoplaza toch?
Dit zijn de verkooppunten, ik haal het ook vaak bij mijn Bio winkeltje als ik daar toch moet zijn

http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten

Ekoplaza ben ik één keer geweest omdat ik de rest ook eens wilde proberen, maar gewoon
uit nieuwsgierigheid :P , ik ga daar maar niet te vaak heen want ik kocht me straatarm aan
allerlei zooi :D
pi_133023332
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 20:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dit zijn de verkooppunten, ik haal het ook vaak bij mijn Bio winkeltje als ik daar toch moet zijn

http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten

Ekoplaza ben ik één keer geweest omdat ik de rest ook eens wilde proberen, maar gewoon
uit nieuwsgierigheid :P , ik ga daar maar niet te vaak heen want ik kocht me straatarm aan
allerlei zooi :D
Ekoplaza zit tegenover de Albert Heijn. Dus eerst naar de AH en dan de laatste dingetjes kopen bij Ekoplaza. Is inderdaad erg duur en erg verleidelijk allemaal.
  vrijdag 8 november 2013 @ 09:58:43 #50
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_133034969
Wat zit er nou allemaal in zo'n vleesvervanger? Ik ben niet zo van de potjes en de zakjes.... Het komt mij een beetje voor als een kant en klaar maaltijd. Klopt dit?
Siesta & Fiesta!
pi_133035752
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 09:58 schreef Bramito het volgende:
Wat zit er nou allemaal in zo'n vleesvervanger? Ik ben niet zo van de potjes en de zakjes.... Het komt mij een beetje voor als een kant en klaar maaltijd. Klopt dit?
Dat is voor iedere vleesvervanger weer anders natuurlijk, dan zou je bij de ingrediënten
moeten kijken, ik geruik alleen nog maar het gehackt.

Eigenlijk zijn vleesvervangers ook meer iets voor ''Flexitariërs'' die zijn er nog niet
echt aan gewend dan er ook 100.000 recepten zijn zonder vlees en waar je dus ook
geen vleesvervangers voor nodig hebt.

http://www.natuurenmilieu(...)Lv1LoCFafMtAodS1AAkA



Als is het soms voor een Vegtariër ook wel leuk, bijvoorbeeld
als er een échte goeie vega rookworst zou komen zodat je weer eens een keertje Boerenkool
met Worst kan eten :9

Het is natuurlijk niet zo dat je vlees persé vies vindt als je Vegetariër bent of bent geworden,
meestal zijn daar hele andere (best voordehandliggende) redenen voor.
pi_133036677
Ik verwacht niet dat ik ooit 100% vegetariër word, en veganist al helemaal niet.
pi_133036806
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 november 2013 11:05 schreef Gray het volgende:
Ik verwacht niet dat ik ooit 100% vegetariër word, en veganist al helemaal niet.
Dat hoeft toch ook niet?
Daar is dit topic niet voor hoor, ook vleeseters / flexitarërs willen wel eens een vegetarische maaltijd.
Gelukkig :+
pi_133038660
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 11:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat hoeft toch ook niet?
Daar is dit topic niet voor hoor, ook vleeseters / flexitarërs willen wel eens een vegetarische maaltijd.
Gelukkig :+
Helemaal waar. :Y

Ik wilde het gewoon even met de wereld delen. oO<
pi_133039266
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 november 2013 12:06 schreef Gray het volgende:

[..]

Helemaal waar. :Y

Ik wilde het gewoon even met de wereld delen. oO<
:D oO<
pi_133093044
quote:
7s.gif Op vrijdag 8 november 2013 11:05 schreef Gray het volgende:
Ik verwacht niet dat ik ooit 100% vegetariër word, en veganist al helemaal niet.
Beter iets dan niets. Als veganist kom je voedingsstoffen tekort, daar zou ik om die reden nooit voor kiezen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133093833
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 22:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Beter iets dan niets. Als veganist kom je voedingsstoffen tekort, daar zou ik om die reden nooit voor kiezen.
Zo denk ik er ook over. :Y

Overigens voel ik me wel 'lichter' nu m'n dieet vooral vegetarisch met een beetje vis is. Ik merk dat m'n ADD minder opspeelt, al kan dat ook liggen aan andere aspecten van m'n levenswijze. Ik heb ooit gelezen dat ADHD'ers baat hebben bij een aangepast dieet, dus het zou goed kunnen dat het helpt. Ik heb meer focus en motivatie, dus dat zijn zeker redenen om het vol te houden.

Ik wil nog eens kijken of vlees naast vis nodig is om alle belangrijke voedingstoffen te consumeren. Weet iemand hier er iets meer over te vertellen, liefst met bronnen?
pi_133093930
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 november 2013 22:57 schreef Gray het volgende:

[..]

Zo denk ik er ook over. :Y
Ik las een interview met Bob Harper, een van de twee hoofdtrainers van de Americaanse versie van The Biggest Loser. Hij eet ook vegetarisch, enkele jaren geleden besloot hij om te experimenteren met veganistische voeding. Deze man weet echt wel het een en ander af van voeding, je mag er dus van uitgaan dat hij zo goed als dat mogelijk is zijn veganistische dieet heeft samengesteld. Hij heeft het niet lang volgehouden, binnen een paar jaar merkte hij een beduidende fysieke achteruitgang naar aanleiding waarvan hij "met schuldgevoel weer 's ochtends eiwit ging eten" (hij mijdt de dooiers aangezien het eiwit een veel betere voedingswaarde heeft).

Die aminozuren kan je nog wel aardig vervangen als je genoeg soja en quorn etc. eet maar van alles voldoende voedingsstoffen binnen krijgen (B6, B12, ijzer, magnesium, ...), dat valt toch niet mee als je enkel plantaardig voedsel eet. Als vegetariër mis je trouwens ook iets: creatinefosfaat (je lichaam maakt dat zeer moeizaam aan dus vegetariërs zouden hiervan veel minder hebben dan mensen die vlees/vis/gevogelte eten). Dat is echter hooguit een probleem als je een sprinter bent. ;)
Verder hoef je je voor zo ver het bekend is niet zorgen te maken dat je iets tekort komt als je vegetarisch eet. Ik kan hier bronnen bij zoeken maar dit kan je gerust van mij aannemen aangezien ik me er al vele jaren in heb verdiept en ik wat boeken heb gelezen over voeding, voedingsstoffen en metabolisme. Ik zou me meer zorgen maken om stoffen waarvan je niet te veel binnen wil krijgen die te veel in vlees zitten: 'ongezonde' vetten, cholesterol, ...
Ik denk dat vegetarisch eten gezonder is (moeilijk te staven met statistieken wegens een bias) maar het is niet zo dat je minder snel obees wordt als je vegetarisch eet en ik heb nu niet de indruk dat ik me hierdoor beter kan concentreren of iets dergelijks.

[ Bericht 9% gewijzigd door Bram_van_Loon op 09-11-2013 23:10:05 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133094332
Hier een bron: http://www.vegetariannutrition.org/food-pyramid.pdf
Hopelijk een overbodige opmerking: wanneer ze spreken over dierlijke producten dan hebben ze het over eiëren, kwark, melk, vla, yoghurt, ijs, kaas etc.
Let hierbij op het verschil in samenstelling, zo bevat yoghurt meer B6 en kwark meer B12.
Maar goed, het simpele antwoord is dus dat het prima mogelijk is om met een vegetarisch diëet alle voedingsstoffen binnen te krijgen, het is gewoon een kwestie van je een beetje hierin verdiepen en de juiste keuzes maken. Voor de ijzeropname moet je niet alleen er op letten dat je vitamine C inneemt als je iets inneemt wat veel ijzer bevat (volkorenbrood bijv.), je moet er ook op letten dat je bepaalde stoffen niet tegelijkertijd inneemt: geen koffie, thee (standaard thee), wijn, spinazie, bepaalde peulvruchten, ...
Het moeilijkste vind ik het om voldoende noten en zaden te eten aangezien noten helaas erg duur zijn.

[ Bericht 32% gewijzigd door Bram_van_Loon op 09-11-2013 23:21:28 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133108010
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 23:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het moeilijkste vind ik het om voldoende noten en zaden te eten aangezien noten helaas erg duur zijn.
Ik word héél erg misselijk van noten (heb ze een keertje heel veel gegeten toen ik ziek was en nu heeft mijn lichaam die associatie). Is er iets anders om ze mee te vervangen? Gek genoeg lust ik wel pinda's, maar van bijvoorbeeld mijn favoriet macadamia-noten word ik gewoon misselijk.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zondag 10 november 2013 @ 15:15:54 #61
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_133110074
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 14:06 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Ik word héél erg misselijk van noten (heb ze een keertje heel veel gegeten toen ik ziek was en nu heeft mijn lichaam die associatie). Is er iets anders om ze mee te vervangen? Gek genoeg lust ik wel pinda's, maar van bijvoorbeeld mijn favoriet macadamia-noten word ik gewoon misselijk.
Of gewoon van die associatie weer een positieve leren te maken ;). Kan je alle noten weer eten!
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_133110208
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 15:15 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Of gewoon van die associatie weer een positieve leren te maken ;). Kan je alle noten weer eten!
Ja dat is echt heel moeilijk hoor. Ik word al misselijk als ik langs een notenkraam loop, en ik heb het in de afgelopen jaren al meerdere keren geprobeerd.
Ik vind het wel oké als het verwerkt zit in dingen, maar dan weer het liefst met een heleboel suiker. Ook niet echt gezond.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zondag 10 november 2013 @ 15:21:30 #63
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_133110280
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 15:19 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Ja dat is echt heel moeilijk hoor. Ik word al misselijk als ik langs een notenkraam loop, en ik heb het in de afgelopen jaren al meerdere keren geprobeerd.
Ik vind het wel oké als het verwerkt zit in dingen, maar dan weer het liefst met een heleboel suiker. Ook niet echt gezond.
Kan je niet afbouwen dan? :) Steeds minder suiker bijvoorbeeld. Want het zou voor jou ook makkelijker zijn natuurlijk!
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_133113246
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 23:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het moeilijkste vind ik het om voldoende noten en zaden te eten aangezien noten helaas erg duur zijn.
Is pindakaas op je brood geen oplossing? Ik ben een leek op het gebied van voedingsstoffen en het schijnt dat pinda geen noot is, dus pin mij daar maar niet op vast.

Zelf probeer ik te minderen met vlees omdat we gewoon veel te veel vlees eten als samenleving. Helemaal stoppen vind ik erg moeilijk. Vooral bij gehakt. Er is gewoon geen lekker vegetarisch alternatief voor en gehakt maakt veel gerechten wel een stuk lekkerder.
pi_133114960
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 16:40 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Is pindakaas op je brood geen oplossing? Ik ben een leek op het gebied van voedingsstoffen en het schijnt dat pinda geen noot is, dus pin mij daar maar niet op vast.

Zelf probeer ik te minderen met vlees omdat we gewoon veel te veel vlees eten als samenleving. Helemaal stoppen vind ik erg moeilijk. Vooral bij gehakt. Er is gewoon geen lekker vegetarisch alternatief voor en gehakt maakt veel gerechten wel een stuk lekkerder.
Met gehakt zal het wel meevallen toch?

Zo maakte ik laatst een roerei dat me het idee gaf dat ik gehakt aan het eten was. Wat prima zou zijn, ware het niet dat het half negen 's ochtends was. :P
  zondag 10 november 2013 @ 17:31:07 #66
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_133115167
ik ben nog steeds een Flexitariër maar kom hier vooral voor veggie-recepten alhoewel ik nu een vegetarische kookboek heb gekocht op de Boekenbeurs in Antwerpen.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_133117233
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 14:06 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Ik word héél erg misselijk van noten (heb ze een keertje heel veel gegeten toen ik ziek was en nu heeft mijn lichaam die associatie). Is er iets anders om ze mee te vervangen? Gek genoeg lust ik wel pinda's, maar van bijvoorbeeld mijn favoriet macadamia-noten word ik gewoon misselijk.
Het is gebruikelijk dat je een afkeer krijgt van iets waarvan je ziek bent geworden. Zodoende kan je zelfs je lieveringsgerecht vies gaan vinden. Zie het als een verdedigingsmechanisme van het lichaam maar in dit geval via associaties tussen verschillende delen van de hersenen. Dat is dan ook de reden dat jij wel pinda's kan eten, pinda's smaken anders dan die noten waar jij ziek door werd, ze ruiken anders en ze zien er anders uit. Jij zal ze dus niet meer eten (die specifieke noten) maar andere vegetariërs is het hartstikke gezond om dagelijks 30 gram noten of iets dergelijks te eten, ik vind het dan ook jammer dat ze zo moeilijk te kopen zijn. Jammer dat je bij een supermarkt geen bakken met noten hebt zoals je vroeger snoepbakken had (wanneer en waarom zijn die verdwenen? :?) zo dat je voor een redelijke prijs een zak kan vullen met noten. Bij de supermarkt is het eerder een luxe-artikel en meestal ook nog eens gezouten. :N
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133117406
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 16:40 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Is pindakaas op je brood geen oplossing? Ik ben een leek op het gebied van voedingsstoffen en het schijnt dat pinda geen noot is, dus pin mij daar maar niet op vast.
Volgens de voedingspyramide waarnaar ik gisteren verwees valt pindakaas in dezelfde groep als de noten, het zou dus zeker helpen maar de vraag is in welke mate variatie binnen die groep nodig is. Het kan bijv. dat pinda's van de ene vitamine of mineraal meer bevatten, cashewnoten van het andere etc.
Ik zal het eens opzoeken en laten weten hoe het zit. Momenteel eet ik dagelijks wat pindakaas en sesamzaadpasta (via humus), eens zien hoe ik dat het best kan aanvullen met noten, zonnebloempitten etc.

quote:
Zelf probeer ik te minderen met vlees omdat we gewoon veel te veel vlees eten als samenleving.
Goed bezig! Voor de productie van vlees heb je naar schatting minstens 8 keer zo veel voedingsstoffen nodig aangezien zo'n koe, varken etc. nu eenmaal voor heel wat meer processen voedingsstoffen nodig heeft dan voor enkel de opbouw van de spieren. Het minderen alleen al heeft een groot positief effect, ook voor je gezondheid is het goed als je weet wat je doet.

quote:
Helemaal stoppen vind ik erg moeilijk. Vooral bij gehakt. Er is gewoon geen lekker vegetarisch alternatief voor en gehakt maakt veel gerechten wel een stuk lekkerder.
De vegetarische balletjes zijn vrij populair, heb jij die al eens geprobeerd?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133117518
Hier nog een interessant artikeltje over bepaalde gezondheidseffecten van vegetarische voeding: http://vegetarian.procon.(...)_and_vegan_diets.pdf
Het artikel (Oxford) is gemakkelijk te lezen voor een leek, laat je er dus niet door afschrikken dat het een wetenschappelijk artikel is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133117547
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 18:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Het is gebruikelijk dat je een afkeer krijgt van iets waarvan je ziek bent geworden. Zodoende kan je zelfs je lieveringsgerecht vies gaan vinden. Zie het als een verdedigingsmechanisme van het lichaam maar in dit geval via associaties tussen verschillende delen van de hersenen. Dat is dan ook de reden dat jij wel pinda's kan eten, pinda's smaken anders dan die noten waar jij ziek door werd, ze ruiken anders en ze zien er anders uit. Jij zal ze dus niet meer eten (die specifieke noten) maar andere vegetariërs is het hartstikke gezond om dagelijks 30 gram noten of iets dergelijks te eten, ik vind het dan ook jammer dat ze zo moeilijk te kopen zijn. Jammer dat je bij een supermarkt geen bakken met noten hebt zoals je vroeger snoepbakken had (wanneer en waarom zijn die verdwenen? :?) zo dat je voor een redelijke prijs een zak kan vullen met noten. Bij de supermarkt is het eerder een luxe-artikel en meestal ook nog eens gezouten. :N
Zijn er eigenlijk noten die niet zo heel erg noot-achtig ruiken?

Ik zit er trouwens aan te denken mss een amandelboter of iets dergelijks te kopen. Volgens mij smaakt dat heel anders dan gewoon een noot, of heb ik dat mis?
pi_133120365
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 18:38 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk noten die niet zo heel erg noot-achtig ruiken?

Ik zit er trouwens aan te denken mss een amandelboter of iets dergelijks te kopen. Volgens mij smaakt dat heel anders dan gewoon een noot, of heb ik dat mis?
Zeker als je ze roostert. Als popcorn, maar dan lekkerder! :9
pi_133128940
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 18:38 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk noten die niet zo heel erg noot-achtig ruiken?

Ik zit er trouwens aan te denken mss een amandelboter of iets dergelijks te kopen. Volgens mij smaakt dat heel anders dan gewoon een noot, of heb ik dat mis?
Amandelen zijn eigenlijk ook geen noten, maar fruit.
Ze vallen onder de zelfde categorie als perziken, abrikozen en vijgen.
pi_133142342
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2013 19:55 schreef Gray het volgende:

[..]

Zeker als je ze roostert. Als popcorn, maar dan lekkerder! :9
De geur van geroosterde noten vind ik dus echt verschrikkelijk. Helaas, vroeger vond ik het heerlijk.

quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Amandelen zijn eigenlijk ook geen noten, maar fruit.
Ze vallen onder de zelfde categorie als perziken, abrikozen en vijgen.
Ahh, Nouja, dan walnootboter of welke boter ze ook hebben in de natuurwinkel.
pi_133142723
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 11:26 schreef wasmachine01 het volgende:

[..]



Ahh, Nouja, dan walnootboter of welke boter ze ook hebben in de natuurwinkel.
oh, er is van alles te koop hoor, ik heb alleen geen idee hoe het smaakt en het is nogal prijzig.

http://www.unlimitedhealt(...)boter-biol-c-95.html
pi_133144768
Hoe staan de vegetariërs hier tegenover het eten van insecten?
http://duurzaaminsecteneten.nl/
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_133159818
Als vleesvervanging maakt mijn oma al decennia haar eigen schnitzel-achtige hapjes, speciaal voor jullie zal ik het hier posten. Al 3 generaties in onze vegetarische familie! :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Laat het weten als je nog vragen hebt. Volgende keer dat ik het zelf eet zal ik wat foto's maken.
pi_133162195
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 20:09 schreef Unquote het volgende:
Als vleesvervanging maakt mijn oma al decennia haar eigen schnitzel-achtige hapjes, speciaal voor jullie zal ik het hier posten. Al 3 generaties in onze vegetarische familie! :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Laat het weten als je nog vragen hebt. Volgende keer dat ik het zelf eet zal ik wat foto's maken.
_O_
pi_133162278
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 18:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Volgens de voedingspyramide waarnaar ik gisteren verwees valt pindakaas in dezelfde groep als de noten, het zou dus zeker helpen maar de vraag is in welke mate variatie binnen die groep nodig is. Het kan bijv. dat pinda's van de ene vitamine of mineraal meer bevatten, cashewnoten van het andere etc.
Ik zal het eens opzoeken en laten weten hoe het zit. Momenteel eet ik dagelijks wat pindakaas en sesamzaadpasta (via humus), eens zien hoe ik dat het best kan aanvullen met noten, zonnebloempitten etc.

[..]

Goed bezig! Voor de productie van vlees heb je naar schatting minstens 8 keer zo veel voedingsstoffen nodig aangezien zo'n koe, varken etc. nu eenmaal voor heel wat meer processen voedingsstoffen nodig heeft dan voor enkel de opbouw van de spieren. Het minderen alleen al heeft een groot positief effect, ook voor je gezondheid is het goed als je weet wat je doet.

[..]

De vegetarische balletjes zijn vrij populair, heb jij die al eens geprobeerd?
Bedankt voor de tip!

Ik ben erg afhankelijk van wat mijn ouders kopen, dus ik zal het ze eens melden. ;)
pi_133165414
quote:
5s.gif Op maandag 11 november 2013 13:06 schreef Njosnavelin het volgende:
Hoe staan de vegetariërs hier tegenover het eten van insecten?
http://duurzaaminsecteneten.nl/
Is dat niet een vraag die je juist aan vleeseters zou moeten stellen? :+
Het is wel een goed alternatief voor de Bio-Industrie, dat wel, beter voor het milieu enz. enz..
maar erg aanlokkelijk ziet een bordje meelwormen er ook niet uit, dus ik weet niet of mensen
dat zouden gaan eten, of je zou het ze kant en klaar aan moeten bieden, verwerk in een
burger ofzo.



Ik denk dat de meeste vegetariërs dan toch liever een eitje nemen als eiwitbron en
veganisten soja, brood, noten, bonen en linzen, maar goed dat is maar een gokje oO<

Toch meer een vraag voor mensen die elke dag vlees eten denk ik.
Zouden die hun biefstukje willen vervangen voor eensprinkhanen-burger?

De meeste vleeseters geven er niet zo veel om dat hoe meer vlees ze eten hoe meer milieuvervuiling
het oplevert heb ik het idee.
pi_133165596
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De meeste vleeseters geven er niet zo veel om dat hoe meer vlees ze eten hoe meer milieuvervuiling
het oplevert heb ik het idee.
Nee precies, en voor zover ik weet is er ook geen vleeseters-topic, dus mede om die redenen stelde ik de vraag hier :P
Ben zelf vegetariër maar ik zou op zich best eens iets met insecten willen proberen, ben er wel benieuwd naar. Al past dat natuurlijk niet binnen een vegetarisch dieet.

De gerechten op die site die ik postte klinken ook wel interessant vind ik.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_133165748
quote:
10s.gif Op maandag 11 november 2013 21:49 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Nee precies, en voor zover ik weet is er ook geen vleeseters-topic, dus mede om die redenen stelde ik de vraag hier :P
Ben zelf vegetariër maar ik zou op zich best eens iets met insecten willen proberen, ben er wel benieuwd naar. Al past dat natuurlijk niet binnen een vegetarisch dieet.

De gerechten op die site die ik postte klinken ook wel interessant vind ik.
Ik zie mezelf thuis geen sprinkhanen kweken om eerlijk te zijn :P
pi_133168232
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 20:50 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip!

Ik ben erg afhankelijk van wat mijn ouders kopen, dus ik zal het ze eens melden. ;)
Of het zelf kopen en het bonnetje aan je ouders geven. ;)
Kijk naar die voedingspyramide om te weten hoe je verantwoord eet en lees dat artikel (Oxford) waar ik naar verwees als je meer wil weten over de gezondheidseffecten, daar staat wel alle informatie in die je nodig hebt. Samenvatting: het niet eten van vlees, vis en gevogelte heeft geen negatieve gezondheidseffecten als je weet wat je doet en het is praktisch gezien gemakkelijk te realiseren als je je er in verdiept. Veganistisch eten kan waarschijnlijk niet zonder je gezondheid te schaden maar het is ook zeker niet aan te raden als je graag sport.

Nog een tip, probeer eens humus uit. Je kan het kopen of het zelf maken maar het zelf maken is redelijk bewerkelijk. Het is heel wat gezonder dan chocoladepasta/stroop/jam of een derde boterham met kaas. Je krijgt dankzij de kikkererwten extra eiwitten binnen (je moet wel ook soja/quorn en zuivel eten!) en dankzij de sesamzaadpasta bepaalde B-vitaminen en mineralen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133168351
quote:
5s.gif Op maandag 11 november 2013 13:06 schreef Njosnavelin het volgende:
Hoe staan de vegetariërs hier tegenover het eten van insecten?
http://duurzaaminsecteneten.nl/
Het is niet nodig voor een vegetarische voeding dus ik ben niet van plan om hiermee te beginnen maar als ik zou moeten kiezen tussen insecten en zoogdieren dan toch eerder insecten om meerdere redenen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133168365
Sesampasta -O- ik mis het zo.
pi_133168410
:?
Wat belet je om het te kopen?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133168558
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 20:48 schreef robin007bond het volgende:

[..]

_O_
Misschien probeer ik het eens uit. Ik zou wel aanraden om twee eieren per persoon te nemen voor wie wat groter is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_133168673
Het kopen is het probleem niet, ik ben helaas flink allergisch voor sesam. Onder spoiler foto van mn eerste flinke reactie dit jaar, daarna nog 3 reacties gehad waarbij de zwellingen ook steeds meer toenemen.
Anti-histamine heb ik al en kan deze week ook mn epipen ophalen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_133168902
quote:
17s.gif Op maandag 11 november 2013 22:46 schreef douche-eendje het volgende:
Het kopen is het probleem niet, ik ben helaas flink allergisch voor sesam. Onder spoiler foto van mn eerste flinke reactie dit jaar, daarna nog 3 reacties gehad waarbij de zwellingen ook steeds meer toenemen.
Anti-histamine heb ik al en kan deze week ook mn epipen ophalen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat is een heftige reactie :o dat is dus oppassen voor jou met sesam!
pi_133169133
quote:
11s.gif Op maandag 11 november 2013 22:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat is een heftige reactie :o dat is dus oppassen voor jou met sesam!
Ja, en dit viel nog mee. De laatste was zo erg dat mn onderlip verdwenen was en mn kin zo gevoelloos was als verdoving bij de tandarts :'). Heb de laatste dagen ook wat hele lichte reacties gehad, dat merk ik dan vooral door tintelende lippen/klein beetje jeuk.
Maar t is niet handig dit :') Wist ook niet dat melba toast zo'n mooie sesambron was, bijvoorbeeld. En sesamzaad/sesamolie is wel een gemis in een aantal gerechten.
pi_133169257
quote:
17s.gif Op maandag 11 november 2013 22:56 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ja, en dit viel nog mee. De laatste was zo erg dat mn onderlip verdwenen was en mn kin zo gevoelloos was als verdoving bij de tandarts :'). Heb de laatste dagen ook wat hele lichte reacties gehad, dat merk ik dan vooral door tintelende lippen/klein beetje jeuk.
Maar t is niet handig dit :') Wist ook niet dat melba toast zo'n mooie sesambron was, bijvoorbeeld.
oeps... :') :'( Gelukkig is sesam normaal wel goed te vermijden ttoch? Hoop ik voor je in elk
geval, ik had nog nooit van een sesam allergie gehoord om eerlijk te zijn :@
pi_133169406
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 22:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

oeps... :') :'( Gelukkig is sesam normaal wel goed te vermijden ttoch? Hoop ik voor je in elk
geval, ik had nog nooit van een sesam allergie gehoord om eerlijk te zijn :@
De reacties kunnen ook heftiger worden, zoals bij een pinda of noten-allergie. En sesam staat lang niet overal op vermeld en contamineert makkelijk... dus ik hoop dat het niet al te extreme reacties gaat geven.
pi_133169510
quote:
17s.gif Op maandag 11 november 2013 23:01 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

De reacties kunnen ook heftiger worden, zoals bij een pinda of noten-allergie. En sesam staat lang niet overal op vermeld en contamineert makkelijk... dus ik hoop dat het niet al te extreme reacties gaat geven.
Ze moeten die ingrediënten ook eens iets duidelijker op verpakkingen gaan zetten is bijna niet
te lezen zo klein :N en als ze het er niet eens opzetten als het er wél inzit dat is helemaal idioot,
mensen zijn tegenwoordig allergisch voor de gekste dingen heb ik het idee.
pi_133181748
Wie heeft er een goed recept voor vegetarische erwtensoep? Ik ben diehard vleeserwtensoepfan en ik ben bang dat ik meteen voor heel mn leven afknap als ik mislukte vegasoep maak _O- . Dus wie heeft er een toprecept :D ?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_133181988
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 13:37 schreef littledrummergirl het volgende:
Wie heeft er een goed recept voor vegetarische erwtensoep? Ik ben diehard vleeserwtensoepfan en ik ben bang dat ik meteen voor heel mn leven afknap als ik mislukte vegasoep maak _O- . Dus wie heeft er een toprecept :D ?
Gewoon hetzelfde maar geen rookworst gebruiken, ja toch? :P
pi_133182017
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 22:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Misschien probeer ik het eens uit. Ik zou wel aanraden om twee eieren per persoon te nemen voor wie wat groter is.
Ik gebruik zelf altijd 2 eieren maar in principe hoeft dat niet. Ik vind het zelf alleen erg lekker dus maak 'm altijd wat groter :)
pi_133182068
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 13:44 schreef Unquote het volgende:

[..]

Gewoon hetzelfde maar geen rookworst gebruiken, ja toch? :P
bij de variant die ik van huis uit heb leren maken gaat er ook spek en varkensvlees in :Y

Als het zo makkelijk was als rookworst weglaten was het me wel gelukt :+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_133182114
Ik heb laatst een lekkere erwtensoep gemaakt.

Ingrediënten:
groene erwten (overnacht geweld) (1 kg) (evt kunnen spliterwten ook, maar minder lekker)
Knolselderij (kleintje)
Venkel (kleintje)
Prei (flinke)
Winterpeen (halve)
Laurier
Oude kaas (geraspt)
groentebouillon (2 liter)

Eigenlijk gewoon alles (behalve de oude kaas) in een pan doen en 2 uur laten staan, minimaal.

Oude kaas erin doen bij opdienen.
And the druids turn to stone...
pi_133182416
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 13:49 schreef Panthera1984 het volgende:
Ik heb laatst een lekkere erwtensoep gemaakt.

Ingrediënten:
groene erwten (overnacht geweld) (1 kg) (evt kunnen spliterwten ook, maar minder lekker)
Knolselderij (kleintje)
Venkel (kleintje)
Prei (flinke)
Winterpeen (halve)
Laurier
Oude kaas (geraspt)
groentebouillon (2 liter)

Eigenlijk gewoon alles (behalve de oude kaas) in een pan doen en 2 uur laten staan, minimaal.

Oude kaas erin doen bij opdienen.
dit klinkt al zoveel logischer dan alle vage recepten met gerookte tofu die ik online vond :D thnx

Zouden diepvrieserwten eigk ook kunnen? Nooit over nagedacht dat t ook anders kon dan met spliterwten :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_133182775
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2013 13:58 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

dit klinkt al zoveel logischer dan alle vage recepten met gerookte tofu die ik online vond :D thnx

Zouden diepvrieserwten eigk ook kunnen? Nooit over nagedacht dat t ook anders kon dan met spliterwten :D
Welke diepvrieserwten? Doperwtensoep kan ook, maar is veel zoeter en wordt over het algemeen in de lente gegeten.

Ik maak ook wel eens tuinerwtensoep (van diepvrieserwten) maar dat is ons 'armeluis-eten' :') Dan doe ik er eigenlijk alleen bouillon bij en als ik nog diepvriesgroente heb, doe ik die erbij, of een restje wortel ofzo. Anders gewoon een boterham.
And the druids turn to stone...
pi_133184870
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De meeste vleeseters geven er niet zo veel om dat hoe meer vlees ze eten hoe meer milieuvervuiling
het oplevert heb ik het idee.
Als 't je daarom gaat kan je ze dan het beste industrievlees aanraden, want dat is beter voor het milieu dan de ouderwetse boerderijen.

Ik hoop dat het petrivlees snel door de ontwikkelingsfase heen komt. Dat, of dat mensen niet meer dagelijks vlees hoeven eten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')