Toch geen kipnuggets hè, sara?quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 15:55 schreef sararaats het volgende:
het is vandaag uitzonderlijk Veggiedag omdat ik donderdag niet thuis ben.
ik heb gepaneerde nuggets voor bij de frietjes
Ik ben bloeddonor, mijn hb ligt zo rond de 8.7 wat een zeer mooie waarde is voor een vrouw. Verder geen andere bepalingen laten doen die eventueel in relatie kunnen zijn met mijn vegetarisme. Ik eet bewust en voldoende, sport en zorg ervoor dat ik genoeg zonlicht krijg.quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 16:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Vraagje aan alle vegetariérs (die dus geen vlees, vis of gevogelte eten) en veganisten. Hebben jullie wel eens je bloedwaardes laten controleren?
geen ideequote:Op dinsdag 29 oktober 2013 16:32 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Toch geen kipnuggets hè, sara?
Joa, niets aan de hand.quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 16:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Vraagje aan alle vegetariérs (die dus geen vlees, vis of gevogelte eten) en veganisten. Hebben jullie wel eens je bloedwaardes laten controleren?
Ik heb iedere 3 maanden een bloedonderzoek dus als er iets mis is hoor is het wel,quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 16:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Vraagje aan alle vegetariérs (die dus geen vlees, vis of gevogelte eten) en veganisten. Hebben jullie wel eens je bloedwaardes laten controleren?
Mensen die aartslui zijn en zelf geen tosti kaas, ui tomaat kunnen maken wat veeeeeeeeeel lekkerderquote:Op dinsdag 29 oktober 2013 18:39 schreef Harajuku. het volgende:
Hahahha wat, in die folder staat een pakje tosti's Wat voor halve gare koopt dat dan
Ik let ook erg op wat ik eet en ik heb een vrij goede kennis over voeding (meer dan 99% van de mensen) maar ik zou toch wel graag willen laten controleren dat ik niets tekort kom. Vooral magnesium en ijzer. Helaas is het niet zo simpel dat je alleen moet kijken naar hoeveel je daarvan inneemt, het gaat er ook om in combinatie met wat je dat eet. Zo heb je niets aan ijzer wat in spinazie zit omdat er ook iets in spinazie zit dat de absorbtie van ijzer fors tegenwerkt (ionisatiegraad, complexvorming). Dit is ook een nadeel van bijv. linzen.quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 17:30 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik ben bloeddonor, mijn hb ligt zo rond de 8.7 wat een zeer mooie waarde is voor een vrouw. Verder geen andere bepalingen laten doen die eventueel in relatie kunnen zijn met mijn vegetarisme. Ik eet bewust en voldoende, sport en zorg ervoor dat ik genoeg zonlicht krijg.
Daarom is het ook verstandig om ijzerrijke producten te combineren met vitamine C. Ijzer en zuivel is dan weer een minder goede combinatie.quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 21:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik let ook erg op wat ik eet en ik heb een vrij goede kennis over voeding (meer dan 99% van de mensen) maar ik zou toch wel graag willen laten controleren dat ik niets tekort kom. Vooral magnesium en ijzer. Helaas is het niet zo simpel dat je alleen moet kijken naar hoeveel je daarvan inneemt, het gaat er ook om in combinatie met wat je dat eet. Zo heb je niets aan ijzer wat in spinazie zit omdat er ook iets in spinazie zit dat de absorbtie van ijzer fors tegenwerkt (ionisatiegraad, complexvorming). Dit is ook een nadeel van bijv. linzen.
Slechts een van de vele factoren waar je rekening mee moet houden, de vraag is dan ook nog eens waar je nog meer rekening mee moet houden wat momenteel nog niet bekend is. Dit doe ik trouwens wel fout, ik eet best veel zuivel (eiwitten). Eens zien of dat het wat meer scheiden van kwark en brood helpt. Standaard wat fruit eten bij de broodmaaltijd is in ieder geval een goed idee.quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 21:58 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Daarom is het ook verstandig om ijzerrijke producten te combineren met vitamine C. Ijzer en zuivel is dan weer een minder goede combinatie.
Meer dan 99% mensen die Vegetarisch eten of mensen in het algemeen?quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 21:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
k let ook erg op wat ik eet en ik heb een vrij goede kennis over voeding (meer dan 99% van de mensen) maar ik zou toch wel graag willen laten controleren dat ik niets tekort kom. Vooral magnesium en ijzer.
Was niet slechtquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 21:05 schreef Beerachtig het volgende:
[..]
Smoothies drink ik zelden, enkel op festivals eigenlijk! Vooral in de winter ben ik veel meer van de koffie, thee, etc. Verplicht Ekomarkt'en is alles behalve vreselijk, haha!
Wat toetjes betreft, hier een recept voor vegan brownies:
- 1 cup dadels
- 1 cup cashewnoten
- 1/4 cup cacao
- 4 eetlepels amandelmelk
- beetje zout
Alles in de keukenmachine, mixen en in de koelkast zetten.
Nee, in dit geval is meer dan 99 meer dan 99.0 of meer dan 99,50 maar dat doet er verder niet toe. Meer dan 99% van de mensen, ik kan niet vaststellen of dat vegetariërs wel of niet meer kennis hebben van voeding, ik heb beide types leren kennen.quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 23:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Meer dan 99% mensen die Vegetarisch eten of mensen in het algemeen?
edit; meer dan 99% is dus gewoon 100%
Ik eet al gevariëerd, hoewel gevariëerd eten een goede vuistregel is zal je ook met alleen die ene vuistregel niet gegarandeerd voldoende gezond eten. We kunnen nu eenmaal bepaalde kennis opdoen, daar maken we beter dan ook gebruik van.quote:Op dinsdag 29 oktober 2013 22:20 schreef Myraela het volgende:
Of je eet gewoon gezond en gevarieerd zonder je teveel zorgen te maken. Leef je een stuk lekkerder.
Maar ik snap nog steeds niet wat je wil zeggen, meer dan 99% van de mensen, in het algemeen,quote:Op donderdag 31 oktober 2013 01:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik eet al gevariëerd, hoewel gevariëerd eten een goede vuistregel is zal je ook met alleen die ene vuistregel niet gegarandeerd voldoende gezond eten. We kunnen nu eenmaal bepaalde kennis opdoen, daar maken we beter dan ook gebruik van.
Ik hoef de pagina niet door te geven want het recept hebbenquote:Geachte heer/mevrouw XXX,
Van harte gefeliciteerd! U heeft een dinercheque t.w.v. ¤75,- gewonnen voor een diner voor twee.
Iedere twee maanden verloten wij een dinercheque onder alle ingezonden recepten.
Dit heeft u gewonnen, naar aanleiding van uw ingezonden recept: “Gevulde Paprika’s”.
Om zeker te weten dat de dinercheque goed aankomt, wil ik u vragen onderstaande adresgegevens te controleren:
Hier stonden mijn adresgegevens
Met vriendelijke groeten,
XXX
Het is een oud Grieks recept van Oma dus is toch wel erg leuk, het is wel een beetje zelfquote:Winnende recepten
De winnende recepten van de laatste maanden zijn:
Gevulde Paprika's
Marokkaanse Couscous
Kijk voor meer heerlijke recepten in het archief.
Klopt idd. Google vertelt mij hetzelfde.quote:Op woensdag 6 november 2013 10:10 schreef douche-eendje het volgende:
Het is voor zover ik heb onthouden gemaakt van silken tofu, dat is ook heel anders aan structuur
Ik las het als: 'ik heb meer kennis van voeding, dan 99% van de bevolking'quote:Op donderdag 31 oktober 2013 10:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar ik snap nog steeds niet wat je wil zeggen, meer dan 99% van de mensen, in het algemeen,
dus vega of vleeseters hebben geen goede bloedwaardes? Wilde je dat zeggen?
Bram is briljantquote:Op woensdag 6 november 2013 13:58 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
Ik las het als: 'ik heb meer kennis van voeding, dan 99% van de bevolking'
Dus stel dat kennis van voeding uit te drukken is op een schaal van 0 tot 10, en 99% van de mensen zit tussen de 2 en 9, dan zit hij tussen de 9 en de 10. (bell curve)
En zo lekker..quote:Op woensdag 6 november 2013 14:13 schreef Gray het volgende:
Net een schaaltje groenten met een zelfgemaakte aioli als dip. Wow dat vult.
Vierbonenstampot is ook lekker. Afgekeken van een magnetronmaaltijd van de AH.quote:Op woensdag 6 november 2013 23:03 schreef wasmachine01 het volgende:
Wat eten jullie bij stamppot? Ik hou er veel van in deze dagen en het is goedkoop, maar ik vind het zonder stukje vlees een beetje eentonig. Ik heb nu tempeh gekocht om te bakken, dat schijnt lekker te zijn, maar variatie daarin is welkom.
Hmmm ik hou wel van spekjes. En jus is idd lekker, maar ik bedoel echt iets voor erbij. Net als worst. Gewoon stamppot (bijv. hutspot) vind ik altijd een beetje eentonig worden na een paar happen, dan wil ik iets lekkers voor erbij.quote:Op donderdag 7 november 2013 10:17 schreef Panthera1984 het volgende:
Zelf maak ik meestal alleen een jus (die poeders zijn verbazend vaak gewoon vegetarisch) erbij. Omdat het maar zo weinig (vooral in de winter en dan misschien één keer per maand) gebruikt word, vind ik een keer een poeder niet erg. Mijn vriend doet er vaak kaasblokjes doorheen. Gewoon een schep mayo enóf mosterd is ook erg lekker.
Tempeh vind ik bij stamppot niet zo, maar ik gebruik het wel eens bij gerechten waar ik anders spekjes in zou doen (spekjes door een stamppot vond ik ook altijd mwah ). Dan marineer ik de tempeh van te voren even (5 mins is voldoende) in tamari.
Zeg dat dan.quote:Op donderdag 7 november 2013 12:23 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Hmmm ik hou wel van spekjes. En jus is idd lekker, maar ik bedoel echt iets voor erbij. Net als worst. Gewoon stamppot (bijv. hutspot) vind ik altijd een beetje eentonig worden na een paar happen, dan wil ik iets lekkers voor erbij.
Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).quote:Op donderdag 7 november 2013 14:12 schreef Gray het volgende:
[..]
Zeg dat dan.
Nou als eerste: wanneer je vegetarisch wil eten, dan moet je ook vegetarisch koken. Dus bepaalde gerechten zijn niet meer beschikbaar, en sowieso niet hetzelfde, zelfs wanneer je vleesvervangers gebruikt. Gelukkig heeft dat ook een positieve keerzijde: je kan geheel andersoortige gerechten gaan bereiden.
En anders zal je iets moeten bedenken voor erbij dat je lekker vind. Je kan bijvoorbeeld een (halve) gevulde paprika ernaast doen. Of iets dat jij lekker vindt.
Daar doel ik dus op; je zal het gerecht moeten aanpassen. Maar het zal nooit hetzelfde zijn. Dat is voor mij een reden om juist naar heel nieuwe soort gerechten te zoeken, omdat je uitgangsbasis voor een gerecht nu geen vlees is, maar veelzijdige vegetarische ingrediënten.quote:Op donderdag 7 november 2013 15:41 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).
Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor
Ik weet dat het niet hetzelfde zal zijn, maar ik vind dat een groot deel van de gerechten wel vegetarisch/vegan kan worden gemaakt. Maar ik denk dat we het daarin oneens zijnquote:Op donderdag 7 november 2013 16:01 schreef Gray het volgende:
[..]
Daar doel ik dus op; je zal het gerecht moeten aanpassen. Maar het zal nooit hetzelfde zijn. Dat is voor mij een reden om juist naar heel nieuwe soort gerechten te zoeken, omdat je uitgangsbasis voor een gerecht nu geen vlees is, maar veelzijdige vegetarische ingrediënten.
Ik weet precies wat jij bedoeld, jij bedoeld dat je weer gewoon eens ouderwets Boerenkool metquote:Op donderdag 7 november 2013 15:41 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ik vind stamppot eerlijk gezegd niet iets wat je ineens niet meer kan eten omdat het vegetarisch is. Ik denk dat een worst makkelijk is te vervangen met iets zoals tofu of tempeh dus, maar er zullen ook wat andere dingen zijn (zoals de zongedroogde tomaten die hier worden genoemd).
Die spekjes-opmerking is misschien verkeerd geïnterpreteerd, ik bedoel dat ik wel van spekjes door de stamppot hou, maar dat dus liever niet eet. Maar ik eet al jaren voor het grootste deel vegetarisch, en eigenlijk pas sinds vorig jaar ben ik weer dol op stamppotten. Dus ik weet wat je wel en niet vegetarisch kan maken hoor
Ik zit er ook op te wachten , maar je kan ook gewoon tot die tijd Boerenkool met een gehacktbalquote:24 okt 2013
Hoe de Vegetarische Slager de wereld over gaat
De grootste slager van de wereld wil hij worden, een vegetarische kiloknaller. Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, heeft grote ambities. “Dit is de zwaarste klus die ik tot nu toe heb gedaan.”
Worsten, die zijn het moeilijkst. Al honderden heeft Jaap Korteweg (51) er geproefd. Vegetarische kopieën van braad- en rookworsten. Geen één was er goed genoeg. Laatst nog moest hij een delegatie Russen teleurstellen. Drie varianten vegaworst hadden ze meegenomen naar de winkel aan het Spui in Den Haag ter keuring. Helaas. Niet goed genoeg.
Toch is Korteweg optimistisch.
Rond de jaarwisseling ligt er worst in de winkel.
“De smaak hebben we te pakken. Nu de structuur en de kleur nog.”
Korteweg en zijn chef-kok Paul Bom ontwikkelen hun producten in samenwerking met externe slagers. Ze werken met het plantaardige lupine en soja als grondstof, maar het geheim van de smid zit hem in de verwerkingstechniek. Zelfs met erwten, wortelen, bloemkool en uien kun je een rundvleesstructuur nabootsen die nauwelijks van echt is te onderscheiden. Net nieuw in het assortiment: biefstuk en bacon van honderd procent groente, vertelt hij trots. Hutspotbiefstuk? “Nee, je proeft rund. We voegen er smaak aan toe. Geen E-nummers, gewoon kruiden en bijvoorbeeld gistextract.”
Ik zie je er vaker enthousiast over praten. Toch maar eens dat gehackt halen, gewoon uit de diepvries bij Ekoplaza toch?quote:Op donderdag 7 november 2013 17:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik weet precies wat jij bedoeld, jij bedoeld dat je weer gewoon eens ouderwets Boerenkool met
Worst wil eten, dan heb ik goed nieuws voor je
http://www.sprout.nl/310/(...)ereld-over-gaat.html
[..]
Ik zit er ook op te wachten , maar je kan ook gewoon tot die tijd Boerenkool met een gehacktbal
eten natuurlijk die gehacktbal maak je met het Rauw gehackt van de Veg. Slager, ze hebben ook kant en klare gehaktballen, die vind ik persoonlijk dan weer niet zo lekker een beetje droog,
dus als ik echt ''Hollandse pot '' wil eten maak ik zelf een gehacktbal, van dit gehackt.
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt
[ afbeelding ]
Ingrediënten:
water, 15% soja-eiwit, tarwegluten, palmvet, zetmeel (tarwe), vrije-uitloopkippenei-eiwit, aroma's (gluten, tarwe), gemodificeerd zetmeel, kleurstof: rode biet, gistextact, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (soja), zout, kruiden en specerijen, ijzer, vitamine B12
Ze hebben trouwens ook gerookte spekjes, maar die vond ik niet zo lekker, maar wie
weet vind jij ze wel lekker, ik ben nogal een zeikerd met eten
Hier kan je alle producten zien en bekijken wat er in zit.
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt
De enige vleesvervangers die ik nog gebruik tegenwoordig is het rauw en rul gehackt van de
vega Slager, verder niks meer maar die worst wil ik wel even gaan proberen, speciaal voor
de Boerenkool misschien is het nostalgie of gewoon lekker dat kan ook
Dit zijn de verkooppunten, ik haal het ook vaak bij mijn Bio winkeltje als ik daar toch moet zijnquote:Op donderdag 7 november 2013 18:59 schreef wasmachine01 het volgende:
Toch maar eens dat gehackt halen, gewoon uit de diepvries bij Ekoplaza toch?
Ekoplaza zit tegenover de Albert Heijn. Dus eerst naar de AH en dan de laatste dingetjes kopen bij Ekoplaza. Is inderdaad erg duur en erg verleidelijk allemaal.quote:Op donderdag 7 november 2013 20:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dit zijn de verkooppunten, ik haal het ook vaak bij mijn Bio winkeltje als ik daar toch moet zijn
http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten
Ekoplaza ben ik één keer geweest omdat ik de rest ook eens wilde proberen, maar gewoon
uit nieuwsgierigheid , ik ga daar maar niet te vaak heen want ik kocht me straatarm aan
allerlei zooi
Dat is voor iedere vleesvervanger weer anders natuurlijk, dan zou je bij de ingrediëntenquote:Op vrijdag 8 november 2013 09:58 schreef Bramito het volgende:
Wat zit er nou allemaal in zo'n vleesvervanger? Ik ben niet zo van de potjes en de zakjes.... Het komt mij een beetje voor als een kant en klaar maaltijd. Klopt dit?
Dat hoeft toch ook niet?quote:Op vrijdag 8 november 2013 11:05 schreef Gray het volgende:
Ik verwacht niet dat ik ooit 100% vegetariër word, en veganist al helemaal niet.
Helemaal waar.quote:Op vrijdag 8 november 2013 11:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat hoeft toch ook niet?
Daar is dit topic niet voor hoor, ook vleeseters / flexitarërs willen wel eens een vegetarische maaltijd.
Gelukkig
quote:Op vrijdag 8 november 2013 12:06 schreef Gray het volgende:
[..]
Helemaal waar.
Ik wilde het gewoon even met de wereld delen.
Beter iets dan niets. Als veganist kom je voedingsstoffen tekort, daar zou ik om die reden nooit voor kiezen.quote:Op vrijdag 8 november 2013 11:05 schreef Gray het volgende:
Ik verwacht niet dat ik ooit 100% vegetariër word, en veganist al helemaal niet.
Zo denk ik er ook over.quote:Op zaterdag 9 november 2013 22:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Beter iets dan niets. Als veganist kom je voedingsstoffen tekort, daar zou ik om die reden nooit voor kiezen.
Ik las een interview met Bob Harper, een van de twee hoofdtrainers van de Americaanse versie van The Biggest Loser. Hij eet ook vegetarisch, enkele jaren geleden besloot hij om te experimenteren met veganistische voeding. Deze man weet echt wel het een en ander af van voeding, je mag er dus van uitgaan dat hij zo goed als dat mogelijk is zijn veganistische dieet heeft samengesteld. Hij heeft het niet lang volgehouden, binnen een paar jaar merkte hij een beduidende fysieke achteruitgang naar aanleiding waarvan hij "met schuldgevoel weer 's ochtends eiwit ging eten" (hij mijdt de dooiers aangezien het eiwit een veel betere voedingswaarde heeft).quote:
Ik word héél erg misselijk van noten (heb ze een keertje heel veel gegeten toen ik ziek was en nu heeft mijn lichaam die associatie). Is er iets anders om ze mee te vervangen? Gek genoeg lust ik wel pinda's, maar van bijvoorbeeld mijn favoriet macadamia-noten word ik gewoon misselijk.quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het moeilijkste vind ik het om voldoende noten en zaden te eten aangezien noten helaas erg duur zijn.
Of gewoon van die associatie weer een positieve leren te maken . Kan je alle noten weer eten!quote:Op zondag 10 november 2013 14:06 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ik word héél erg misselijk van noten (heb ze een keertje heel veel gegeten toen ik ziek was en nu heeft mijn lichaam die associatie). Is er iets anders om ze mee te vervangen? Gek genoeg lust ik wel pinda's, maar van bijvoorbeeld mijn favoriet macadamia-noten word ik gewoon misselijk.
Ja dat is echt heel moeilijk hoor. Ik word al misselijk als ik langs een notenkraam loop, en ik heb het in de afgelopen jaren al meerdere keren geprobeerd.quote:Op zondag 10 november 2013 15:15 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Of gewoon van die associatie weer een positieve leren te maken . Kan je alle noten weer eten!
Kan je niet afbouwen dan? Steeds minder suiker bijvoorbeeld. Want het zou voor jou ook makkelijker zijn natuurlijk!quote:Op zondag 10 november 2013 15:19 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ja dat is echt heel moeilijk hoor. Ik word al misselijk als ik langs een notenkraam loop, en ik heb het in de afgelopen jaren al meerdere keren geprobeerd.
Ik vind het wel oké als het verwerkt zit in dingen, maar dan weer het liefst met een heleboel suiker. Ook niet echt gezond.
Is pindakaas op je brood geen oplossing? Ik ben een leek op het gebied van voedingsstoffen en het schijnt dat pinda geen noot is, dus pin mij daar maar niet op vast.quote:Op zaterdag 9 november 2013 23:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het moeilijkste vind ik het om voldoende noten en zaden te eten aangezien noten helaas erg duur zijn.
Met gehakt zal het wel meevallen toch?quote:Op zondag 10 november 2013 16:40 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Is pindakaas op je brood geen oplossing? Ik ben een leek op het gebied van voedingsstoffen en het schijnt dat pinda geen noot is, dus pin mij daar maar niet op vast.
Zelf probeer ik te minderen met vlees omdat we gewoon veel te veel vlees eten als samenleving. Helemaal stoppen vind ik erg moeilijk. Vooral bij gehakt. Er is gewoon geen lekker vegetarisch alternatief voor en gehakt maakt veel gerechten wel een stuk lekkerder.
Het is gebruikelijk dat je een afkeer krijgt van iets waarvan je ziek bent geworden. Zodoende kan je zelfs je lieveringsgerecht vies gaan vinden. Zie het als een verdedigingsmechanisme van het lichaam maar in dit geval via associaties tussen verschillende delen van de hersenen. Dat is dan ook de reden dat jij wel pinda's kan eten, pinda's smaken anders dan die noten waar jij ziek door werd, ze ruiken anders en ze zien er anders uit. Jij zal ze dus niet meer eten (die specifieke noten) maar andere vegetariërs is het hartstikke gezond om dagelijks 30 gram noten of iets dergelijks te eten, ik vind het dan ook jammer dat ze zo moeilijk te kopen zijn. Jammer dat je bij een supermarkt geen bakken met noten hebt zoals je vroeger snoepbakken had (wanneer en waarom zijn die verdwenen? ) zo dat je voor een redelijke prijs een zak kan vullen met noten. Bij de supermarkt is het eerder een luxe-artikel en meestal ook nog eens gezouten.quote:Op zondag 10 november 2013 14:06 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ik word héél erg misselijk van noten (heb ze een keertje heel veel gegeten toen ik ziek was en nu heeft mijn lichaam die associatie). Is er iets anders om ze mee te vervangen? Gek genoeg lust ik wel pinda's, maar van bijvoorbeeld mijn favoriet macadamia-noten word ik gewoon misselijk.
Volgens de voedingspyramide waarnaar ik gisteren verwees valt pindakaas in dezelfde groep als de noten, het zou dus zeker helpen maar de vraag is in welke mate variatie binnen die groep nodig is. Het kan bijv. dat pinda's van de ene vitamine of mineraal meer bevatten, cashewnoten van het andere etc.quote:Op zondag 10 november 2013 16:40 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Is pindakaas op je brood geen oplossing? Ik ben een leek op het gebied van voedingsstoffen en het schijnt dat pinda geen noot is, dus pin mij daar maar niet op vast.
Goed bezig! Voor de productie van vlees heb je naar schatting minstens 8 keer zo veel voedingsstoffen nodig aangezien zo'n koe, varken etc. nu eenmaal voor heel wat meer processen voedingsstoffen nodig heeft dan voor enkel de opbouw van de spieren. Het minderen alleen al heeft een groot positief effect, ook voor je gezondheid is het goed als je weet wat je doet.quote:Zelf probeer ik te minderen met vlees omdat we gewoon veel te veel vlees eten als samenleving.
De vegetarische balletjes zijn vrij populair, heb jij die al eens geprobeerd?quote:Helemaal stoppen vind ik erg moeilijk. Vooral bij gehakt. Er is gewoon geen lekker vegetarisch alternatief voor en gehakt maakt veel gerechten wel een stuk lekkerder.
Zijn er eigenlijk noten die niet zo heel erg noot-achtig ruiken?quote:Op zondag 10 november 2013 18:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het is gebruikelijk dat je een afkeer krijgt van iets waarvan je ziek bent geworden. Zodoende kan je zelfs je lieveringsgerecht vies gaan vinden. Zie het als een verdedigingsmechanisme van het lichaam maar in dit geval via associaties tussen verschillende delen van de hersenen. Dat is dan ook de reden dat jij wel pinda's kan eten, pinda's smaken anders dan die noten waar jij ziek door werd, ze ruiken anders en ze zien er anders uit. Jij zal ze dus niet meer eten (die specifieke noten) maar andere vegetariërs is het hartstikke gezond om dagelijks 30 gram noten of iets dergelijks te eten, ik vind het dan ook jammer dat ze zo moeilijk te kopen zijn. Jammer dat je bij een supermarkt geen bakken met noten hebt zoals je vroeger snoepbakken had (wanneer en waarom zijn die verdwenen? ) zo dat je voor een redelijke prijs een zak kan vullen met noten. Bij de supermarkt is het eerder een luxe-artikel en meestal ook nog eens gezouten.
Zeker als je ze roostert. Als popcorn, maar dan lekkerder!quote:Op zondag 10 november 2013 18:38 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Zijn er eigenlijk noten die niet zo heel erg noot-achtig ruiken?
Ik zit er trouwens aan te denken mss een amandelboter of iets dergelijks te kopen. Volgens mij smaakt dat heel anders dan gewoon een noot, of heb ik dat mis?
Amandelen zijn eigenlijk ook geen noten, maar fruit.quote:Op zondag 10 november 2013 18:38 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Zijn er eigenlijk noten die niet zo heel erg noot-achtig ruiken?
Ik zit er trouwens aan te denken mss een amandelboter of iets dergelijks te kopen. Volgens mij smaakt dat heel anders dan gewoon een noot, of heb ik dat mis?
De geur van geroosterde noten vind ik dus echt verschrikkelijk. Helaas, vroeger vond ik het heerlijk.quote:Op zondag 10 november 2013 19:55 schreef Gray het volgende:
[..]
Zeker als je ze roostert. Als popcorn, maar dan lekkerder!
Ahh, Nouja, dan walnootboter of welke boter ze ook hebben in de natuurwinkel.quote:Op zondag 10 november 2013 21:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Amandelen zijn eigenlijk ook geen noten, maar fruit.
Ze vallen onder de zelfde categorie als perziken, abrikozen en vijgen.
oh, er is van alles te koop hoor, ik heb alleen geen idee hoe het smaakt en het is nogal prijzig.quote:Op maandag 11 november 2013 11:26 schreef wasmachine01 het volgende:
[..]
Ahh, Nouja, dan walnootboter of welke boter ze ook hebben in de natuurwinkel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Laat het weten als je nog vragen hebt. Volgende keer dat ik het zelf eet zal ik wat foto's maken.
quote:Op maandag 11 november 2013 20:09 schreef Unquote het volgende:
Als vleesvervanging maakt mijn oma al decennia haar eigen schnitzel-achtige hapjes, speciaal voor jullie zal ik het hier posten. Al 3 generaties in onze vegetarische familie!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Laat het weten als je nog vragen hebt. Volgende keer dat ik het zelf eet zal ik wat foto's maken.
Bedankt voor de tip!quote:Op zondag 10 november 2013 18:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Volgens de voedingspyramide waarnaar ik gisteren verwees valt pindakaas in dezelfde groep als de noten, het zou dus zeker helpen maar de vraag is in welke mate variatie binnen die groep nodig is. Het kan bijv. dat pinda's van de ene vitamine of mineraal meer bevatten, cashewnoten van het andere etc.
Ik zal het eens opzoeken en laten weten hoe het zit. Momenteel eet ik dagelijks wat pindakaas en sesamzaadpasta (via humus), eens zien hoe ik dat het best kan aanvullen met noten, zonnebloempitten etc.
[..]
Goed bezig! Voor de productie van vlees heb je naar schatting minstens 8 keer zo veel voedingsstoffen nodig aangezien zo'n koe, varken etc. nu eenmaal voor heel wat meer processen voedingsstoffen nodig heeft dan voor enkel de opbouw van de spieren. Het minderen alleen al heeft een groot positief effect, ook voor je gezondheid is het goed als je weet wat je doet.
[..]
De vegetarische balletjes zijn vrij populair, heb jij die al eens geprobeerd?
Is dat niet een vraag die je juist aan vleeseters zou moeten stellen?quote:Op maandag 11 november 2013 13:06 schreef Njosnavelin het volgende:
Hoe staan de vegetariërs hier tegenover het eten van insecten?
http://duurzaaminsecteneten.nl/
Nee precies, en voor zover ik weet is er ook geen vleeseters-topic, dus mede om die redenen stelde ik de vraag hierquote:Op maandag 11 november 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De meeste vleeseters geven er niet zo veel om dat hoe meer vlees ze eten hoe meer milieuvervuiling
het oplevert heb ik het idee.
Ik zie mezelf thuis geen sprinkhanen kweken om eerlijk te zijnquote:Op maandag 11 november 2013 21:49 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Nee precies, en voor zover ik weet is er ook geen vleeseters-topic, dus mede om die redenen stelde ik de vraag hier
Ben zelf vegetariër maar ik zou op zich best eens iets met insecten willen proberen, ben er wel benieuwd naar. Al past dat natuurlijk niet binnen een vegetarisch dieet.
De gerechten op die site die ik postte klinken ook wel interessant vind ik.
Of het zelf kopen en het bonnetje aan je ouders geven.quote:Op maandag 11 november 2013 20:50 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip!
Ik ben erg afhankelijk van wat mijn ouders kopen, dus ik zal het ze eens melden.
Het is niet nodig voor een vegetarische voeding dus ik ben niet van plan om hiermee te beginnen maar als ik zou moeten kiezen tussen insecten en zoogdieren dan toch eerder insecten om meerdere redenen.quote:Op maandag 11 november 2013 13:06 schreef Njosnavelin het volgende:
Hoe staan de vegetariërs hier tegenover het eten van insecten?
http://duurzaaminsecteneten.nl/
Misschien probeer ik het eens uit. Ik zou wel aanraden om twee eieren per persoon te nemen voor wie wat groter is.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 11 november 2013 22:46 schreef douche-eendje het volgende:
Het kopen is het probleem niet, ik ben helaas flink allergisch voor sesam. Onder spoiler foto van mn eerste flinke reactie dit jaar, daarna nog 3 reacties gehad waarbij de zwellingen ook steeds meer toenemen.
Anti-histamine heb ik al en kan deze week ook mn epipen ophalen.Dat is een heftige reactie dat is dus oppassen voor jou met sesam!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, en dit viel nog mee. De laatste was zo erg dat mn onderlip verdwenen was en mn kin zo gevoelloos was als verdoving bij de tandarts . Heb de laatste dagen ook wat hele lichte reacties gehad, dat merk ik dan vooral door tintelende lippen/klein beetje jeuk.quote:Op maandag 11 november 2013 22:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat is een heftige reactie dat is dus oppassen voor jou met sesam!
oeps... Gelukkig is sesam normaal wel goed te vermijden ttoch? Hoop ik voor je in elkquote:Op maandag 11 november 2013 22:56 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja, en dit viel nog mee. De laatste was zo erg dat mn onderlip verdwenen was en mn kin zo gevoelloos was als verdoving bij de tandarts . Heb de laatste dagen ook wat hele lichte reacties gehad, dat merk ik dan vooral door tintelende lippen/klein beetje jeuk.
Maar t is niet handig dit Wist ook niet dat melba toast zo'n mooie sesambron was, bijvoorbeeld.
De reacties kunnen ook heftiger worden, zoals bij een pinda of noten-allergie. En sesam staat lang niet overal op vermeld en contamineert makkelijk... dus ik hoop dat het niet al te extreme reacties gaat geven.quote:Op maandag 11 november 2013 22:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
oeps... Gelukkig is sesam normaal wel goed te vermijden ttoch? Hoop ik voor je in elk
geval, ik had nog nooit van een sesam allergie gehoord om eerlijk te zijn
Ze moeten die ingrediënten ook eens iets duidelijker op verpakkingen gaan zetten is bijna nietquote:Op maandag 11 november 2013 23:01 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
De reacties kunnen ook heftiger worden, zoals bij een pinda of noten-allergie. En sesam staat lang niet overal op vermeld en contamineert makkelijk... dus ik hoop dat het niet al te extreme reacties gaat geven.
Gewoon hetzelfde maar geen rookworst gebruiken, ja toch?quote:Op dinsdag 12 november 2013 13:37 schreef littledrummergirl het volgende:
Wie heeft er een goed recept voor vegetarische erwtensoep? Ik ben diehard vleeserwtensoepfan en ik ben bang dat ik meteen voor heel mn leven afknap als ik mislukte vegasoep maak . Dus wie heeft er een toprecept ?
Ik gebruik zelf altijd 2 eieren maar in principe hoeft dat niet. Ik vind het zelf alleen erg lekker dus maak 'm altijd wat groterquote:Op maandag 11 november 2013 22:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Misschien probeer ik het eens uit. Ik zou wel aanraden om twee eieren per persoon te nemen voor wie wat groter is.
bij de variant die ik van huis uit heb leren maken gaat er ook spek en varkensvlees inquote:Op dinsdag 12 november 2013 13:44 schreef Unquote het volgende:
[..]
Gewoon hetzelfde maar geen rookworst gebruiken, ja toch?
dit klinkt al zoveel logischer dan alle vage recepten met gerookte tofu die ik online vond thnxquote:Op dinsdag 12 november 2013 13:49 schreef Panthera1984 het volgende:
Ik heb laatst een lekkere erwtensoep gemaakt.
Ingrediënten:
groene erwten (overnacht geweld) (1 kg) (evt kunnen spliterwten ook, maar minder lekker)
Knolselderij (kleintje)
Venkel (kleintje)
Prei (flinke)
Winterpeen (halve)
Laurier
Oude kaas (geraspt)
groentebouillon (2 liter)
Eigenlijk gewoon alles (behalve de oude kaas) in een pan doen en 2 uur laten staan, minimaal.
Oude kaas erin doen bij opdienen.
Welke diepvrieserwten? Doperwtensoep kan ook, maar is veel zoeter en wordt over het algemeen in de lente gegeten.quote:Op dinsdag 12 november 2013 13:58 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
dit klinkt al zoveel logischer dan alle vage recepten met gerookte tofu die ik online vond thnx
Zouden diepvrieserwten eigk ook kunnen? Nooit over nagedacht dat t ook anders kon dan met spliterwten
Als 't je daarom gaat kan je ze dan het beste industrievlees aanraden, want dat is beter voor het milieu dan de ouderwetse boerderijen.quote:Op maandag 11 november 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De meeste vleeseters geven er niet zo veel om dat hoe meer vlees ze eten hoe meer milieuvervuiling
het oplevert heb ik het idee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |