abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zondag 22 september 2013 @ 21:09:20 #102
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_131457398
Was uit het Italiėnummer van vorige maand.

Was een lekkere stoof :Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_131472290
Vorig weekend een lekker stoofpotje gemaakt! Herfst *O*

Wat zat er in:

400 gram Schouderkarbonade
Zout en peper
2 verse laurierblaadjes
1 takje rozemarijn en de blaadjes van 6 takjes tijm
1 kleine witte ui en 2 tenen knoflook
Een halve grote prei
1 winterwortel en 1 pastinaak
Groentebouillon
Hele aardappeltjes in schil

Dit is genoeg voor 2 flinke eters of 3 kleine eters.

Karbonades ontdoen van bot en in stukken snijden, in een kom mengen met wat bloem, beetje zout en lekker veel peper.
Dit flink aanbakken in een pan met dikke bodem, in boter en olie, totdat het goed bruin wordt. De uien, knoflook en prei erbij, en flink door blijven bakken. Voeg de kruiden toe. Voeg de bouillon toe en roer goed over de bodem van de pan om de bruine aanbaksels los te krijgen, deze lossen op in het vocht. Voeg de in stukken gesneden wortel en pastinaak toe, breng weer aan de kook, doe het deksel op de pan en draai het vuur op het allerlaagst. Laat zo minimaal 2 uur pruttelen. Voeg de aardappeltjes aan het eind toe en laat langzaam gaar worden. Vast ook heel lekker met aardappelpuree!

Eerste keer dat ik dit heb gemaakt en zelf bedacht, maar het was echt heerlijk :9
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
pi_131472516
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten?
  maandag 23 september 2013 @ 11:12:18 #105
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_131472674
Ik haal dat er ook nooit af voor een stoofpot, juist niet!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_131472847
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 11:07 schreef Bleie het volgende:
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten?
Jawel, maar de slager had de botten niet netjes gesneden, dus veel splinters/stukjes, had daar niet echt zin in! Maar als de botten er netjes uitzien kan je ze er inderdaad aan laten zitten :)
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
pi_131475180
Snap ik. Splinters in je stoofpot is niet fijn.
  maandag 23 september 2013 @ 16:46:14 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131483900
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131619280
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot O+

Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien? ):O
pi_131621291
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Nom!
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 15:07 schreef bloempje-moi het volgende:
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot O+

Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien? ):O
Omdat ze nog steeds dood zijn. Bedoel, wil jij dood na een goed leven? Nee toch. Dat is echt zo'n dier martelen. Terwijl als je ze nou vanaf het begin een kutleven geeft, dan willen ze zelf dood. Dus eigenlijk is dat vrijwillige slacht, ook een soort van biologisch.
  vrijdag 27 september 2013 @ 18:18:49 #111
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131623888
Hier gaat zo op het vuur voor morgenavond:

Riblappen
Uien
Knoflook
Paprika
Champignons
Kruidnagel

Laurier en donker bier vergeten

Dus afgeblust met water. Vanavond een uurtje of 2 aan, morgen nog een uurtje of 3

Erbij rodekool met aardappel of rijst, dat weet ik nog niet.
pi_131623950
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  vrijdag 27 september 2013 @ 18:40:07 #113
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131624331
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 18:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft :)
Wordt dat niet te zout?
pi_131624603
Nee hoor, wel vleesbouillonblokje gebruiken. Bier/wijn heeft natuurlijk een volle smaak wat het aan het vlees geeft. Alleen water is zo flauw :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_131640196
Een lepel (of 2) dikke stroop erbij tijdens het stoven en aan het eind een lepel mosterd is ook super lekker.
  zaterdag 28 september 2013 @ 10:32:29 #116
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131640313
Stroop zojuist toegevoegd.
pi_133032791
Hebben jullie deze rendang al geproefd?

http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/

Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven.
pi_133032826
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:12 schreef mascarpone het volgende:
Hebben jullie deze rendang al geproefd?

http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/

Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven.
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
  vrijdag 8 november 2013 @ 08:57:18 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133072142
Ik zie het nu pas. Leuke site, RobinOok!

Dit weekeind de Vietnamese stoofpot maken, als de Hackman pannen vandaag binnenkomen tenminste.

Heb er gisteren bij de toko steranijs voor gekocht. Benieuwd :)
pi_133072145
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die ziet er ook heerlijk uit. Goede tip, dat brood met mosterd. Voor volgende week ofzo.
pi_133078471
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras.
  zaterdag 9 november 2013 @ 14:56:02 #123
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_133078567
Hier sukade aan t voorbereiden voor morgen met Herfstbok, ui, knoflook, paprika, champignons en kruiden. Misschien een scheutje appelstroop erbij..
  zaterdag 9 november 2013 @ 15:19:25 #124
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_133079018
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 14:51 schreef chocolatelover het volgende:
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras.
Tweede poging? Wat ging er mis bij de eerste poging?
The love you take is equal to the love you make.
pi_133079107
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
  zaterdag 9 november 2013 @ 15:26:50 #126
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_133079171
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 15:23 schreef chocolatelover het volgende:
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
Weggekieperd? Zonde!

Welk recept gebruik je?
The love you take is equal to the love you make.
pi_133079380
een recept van ainsley harriott.

Vlees aanbraden, bloem erover. Sjalotjes, spek, knoflook even bakken. Vlees erbij, wijn erbij, zout en peper en in de oven. Ik heb het op het vuur gedaan want de oven ging me te snel aanbakken/verkleuren.
pi_133084358
Oven op een lagere temperatuur gebruiken, bakt t helemaal niet aan!
pi_133101993
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.

Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.

Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.

Ik verdenk de wijn.
pi_133102151
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
  zondag 10 november 2013 @ 10:17:31 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133102514
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2013 09:29 schreef mascarpone het volgende:
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.

Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.

Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.

Ik verdenk de wijn.
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
pi_133103369
Van de week een paar lekkere, vette karbonades gestoofd in bruin bier. :9
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_133103643
quote:
9s.gif Op zondag 10 november 2013 09:48 schreef Myraela het volgende:
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
Zoervleisj is anders wel heel lekker...
  Moderator zondag 10 november 2013 @ 16:03:35 #134
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_133111611
Iemand een recept voor kalfschenkels, maar dan niet osso buco?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_133127126
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
home is where doghair sticks to anything but the dog!
pi_133128871
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Deze stoofpot vandaag gemaakt en wat was de saus heerlijk zeg! Heb hem precies nagemaakt met als enige verschil sukadelappen ipv zenuwstuk (weet nl niet wat dat is en heb het nog nooit eerder gezien) Helaas had ik niet voldoende tijd om het vlees zo gaar te krijgen dat het bijna uit elkaar viel, dus ik ga hem binnenkort weer eens maken. Was hoe dan ook erg lekker, heb het geserveerd met aardappelen en knolselderij uit de oven.
Welke bieren gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier nodig?
  zondag 10 november 2013 @ 23:06:30 #137
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133133632
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die heb ik gister nog gegeten, was erg lekker! :)
  zondag 10 november 2013 @ 23:09:28 #138
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133133806
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:54 schreef vivelafete het volgende:
gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier no
Ik heb een simpele Leffe Bruin gebruikt, die is niet eens zo duur en makkelijk aan te komen.
pi_133135284
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
Dank je wel. Kruidkoek doe ik ook wel eens (uit dit topic geleerd).

Het heeft zich 'overnight' opgelost. Gisteren appelstroop en ahorn erbij, daarna nog zuur. Vanochtend was hij lekker, vanavond heerlijk.
pi_133135640
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 10-11-2013 23:56:42 ]
pi_133145021
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
:9~ wants :9~
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_133145218
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:31 schreef winterstorm666 het volgende:
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
Ik heb nog nooit een stoofpot met varkensvlees gemaakt maar de recepten die ik daarvoor heb gezien hebben een veel kortere stooftijd (45-60min) dan runderstoofpotten. Dat lijkt me iets om rekening mee te houden omdat het natuurlijk ook invloed heeft op hoe de andere ingrediėnten smaken en in hoeverre alles inkookt.
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_133157372
thankxs. ik heb er nu een soort van jachtpannetje van gemaakt met paprika, krieltjes, champignons en ui.
home is where doghair sticks to anything but the dog!
  Moderator maandag 11 november 2013 @ 22:41:53 #144
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_133168439
Wel eens een Spaanse stoof met varkenslappen en jus d'orange gemaakt. Die was erg lekker.

Qua bier gebruik ik meestal Westmalle dubbel.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_133170011
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
pi_133170773
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 23:14 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
  dinsdag 12 november 2013 @ 00:54:27 #147
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_133173681
In de lidl topic al gemeld, de runderlappen die je er kan kopen is ideaal voor stoofpotjes. Ik vis er altijd de stukken vlees met meeste marmering eruit, geweldig dat dat is :9
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 12 november 2013 @ 09:25:46 #148
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133175819
Nom nom nom! Ribbelfriet omdat de saus daar beter aan blijft kleven en wortels voor mijn geweten. ;)

pi_133189610
quote:
14s.gif Op maandag 11 november 2013 23:31 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
pi_133189801
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Zoeter, binding.. gok ik.
pi_133189831
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Ik denk dat het zuur van de appels helpt bij het zachter maken van het vlees, zoals andere zuren dat ook doen. Het zoetige helpt bij de smaak, en zorgt inderdaad voor binding. Echt, probeer het, ik proef absoluut geen appel.
pi_133190034
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2013 17:37 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik denk dat het zuur van de appels helpt bij het zachter maken van het vlees, zoals andere zuren dat ook doen. Het zoetige helpt bij de smaak, en zorgt inderdaad voor binding. Echt, probeer het, ik proef absoluut geen appel.
Zaterdag ga ik em maken :Y
pi_133190144
Stoofpotten :9~ Dit weekend deze weer eens maken

http://www.keukenliefde.n(...)f-kok-peter-goossens

Heerlijk :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_133281527
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Nou, deze staat inmiddels op *O* Wel met bier ipv water.

Nu heb ik een hele grote hoeveelheid gemaakt. Wil er pas morgen van eten want dan is hij nog lekkerder. Wil echter ook een gedeelte invriezen. Hoe doen jullie dat? Gelijk vanavond als deze klaar is een paar porties invriezen? Of pas morgen als ik één gedeelte warm maak, de rest niet warm maken maar dan invriezen?
pi_133289858
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 november 2013 12:57 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Nou, deze staat inmiddels op *O* Wel met bier ipv water.

Nu heb ik een hele grote hoeveelheid gemaakt. Wil er pas morgen van eten want dan is hij nog lekkerder. Wil echter ook een gedeelte invriezen. Hoe doen jullie dat? Gelijk vanavond als deze klaar is een paar porties invriezen? Of pas morgen als ik één gedeelte warm maak, de rest niet warm maken maar dan invriezen?
Ik zou het vanavond inderdaad invriezen. Des te korter staat het buiten.
pi_133372403
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft :P

Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Ik zit eens naar dit recept te kijken, maar snap even niet waarom de azijn er zo laat wordt gebruikt. Ik dacht dat het altijd wordt toegevoegd om het vlees malser te krijgen? Dan kan ik me weer voorstellen dat de stroop zorgt voor het zuurtje in het gerecht, maar dan snap ik dus de functie van de azijn niet.
Iemand die me het kan uitleggen?
  maandag 18 november 2013 @ 17:34:38 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133381131
Wat dacht je van "voor de smaak". ;-)
pi_133381406
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Wat dacht je van "voor de smaak". ;-)
daar heb ik niet aan gedacht. ik heb de malsheid on mn hoofd (ik moet zeggen, het staat nu 3 uur op en het vlees is er nog niet...de smaak is heerlijk
pi_133384008
hij was heerlijk! lekker met rode kool, aardappels uit de oven en de zelfgemaakte mayo (eerste keer zzelfgemaakte mayo :9~ )
pi_133384088
Vandaag dagje thuis gewerkt en dus tijd om stoofpotje aan te zetten ondertussen.

Goed doorregen riblappen
Uien
Knoflook
Winterwortel
2 bakjes kastanjechampisnons (gehalveerd)
2 flesjes leffe bruin
ontbijtkoek
jeneverbes
laurier
kruidnagel

Heerlijk smullen was dat!
pi_134309080
:W
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees
Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen?
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  donderdag 19 december 2013 @ 10:15:07 #162
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_134441695
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 21:53 schreef bitterend het volgende:
:W
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees
Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen?
:9~ Zuurvlees! Geen idee ik maak het altijd op het gas gewoon.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_134442489
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 17:50 schreef habitue het volgende:
Stoofpotten :9~ Dit weekend deze weer eens maken

http://www.keukenliefde.n(...)f-kok-peter-goossens

Heerlijk :9
Dit van Peter Goossens blijft een van mijn favorieten in combinatie met friet. Alhoewel die van Jeroen Meus ook erg goed is.

Friet stoof is toch wel lekker :P
  donderdag 19 december 2013 @ 11:33:50 #164
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134443863
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 21:53 schreef bitterend het volgende:
:W
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees
Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen?
Ja.
pi_134447162
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 10:15 schreef oh-oh het volgende:

[..]

:9~ Zuurvlees! Geen idee ik maak het altijd op het gas gewoon.
Ik heb het eerder gemaakt op gas ja maar zelfs met de kleinste vlam vond ik het niet langzaam genoeg gaan..maar heb nu een slow cooker dus wil het graag daarmee maken :D
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  donderdag 19 december 2013 @ 13:51:21 #166
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_134448013
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:26 schreef bitterend het volgende:

[..]

Ik heb het eerder gemaakt op gas ja maar zelfs met de kleinste vlam vond ik het niet langzaam genoeg gaan..maar heb nu een slow cooker dus wil het graag daarmee maken :D
Kleinste vlam met zo een plaatje eronder doe ik altijd ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  zaterdag 27 september 2014 @ 12:35:17 #167
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_144951936
Straks voor morgen het volgende opzetten:
Rundvlees
Veul knoflook/ui
Champignon
Rode Paprika
Herfstbier

Morgen met rijst/komkommer of puree/rodekool...

:Y)
  Moderator dinsdag 3 maart 2015 @ 22:51:02 #168
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_150266830
Komt weer een kilo varkenswangetjes aan. Heb er nu al trek in.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Licht Ontvlambaar dinsdag 3 maart 2015 @ 23:20:42 #169
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_150268025
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 22:51 schreef UIO_AMS het volgende:
Komt weer een kilo varkenswangetjes aan. Heb er nu al trek in.
hmmmz... Misschien toch nog eens richting Amsterdam binnenkort :Y)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Moderator woensdag 4 maart 2015 @ 12:28:41 #170
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_150278725
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 23:20 schreef Sjeen het volgende:

[..]

hmmmz... Misschien toch nog eens richting Amsterdam binnenkort :Y)
Ik ga zo stoven. Ga je dat redden? B-).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Licht Ontvlambaar woensdag 4 maart 2015 @ 13:20:02 #171
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_150280380
quote:
14s.gif Op woensdag 4 maart 2015 12:28 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ik ga zo stoven. Ga je dat redden? B-).
*naar de trein rent...

Helaas niet UIO, maar vriendje maakt zaterdag zuurvlees, dus ik mag niet klagen ;)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Moderator / Redactie Sport zondag 6 september 2015 @ 21:01:25 #172
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155878274
Najaar komt eraan. Derhalve deze kick.

Ben zelf al weer een beetje begonnen met recepten opzoeken :P.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155878347
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken?
  zondag 6 september 2015 @ 21:06:57 #174
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_155878460
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 21:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken?
Jazeker, niks mis mee!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_155878501
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Dat vind ik toch zo lekker. Met jeneverbessen en room hmmmmm.
Whatever...
pi_155878574
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 21:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken?
In de vriezer (mits goed ingevroren) is het enige dat er echt kan gebeuren het ranzig worden van het vet. Als je het niet goed hebt verpakt kun je een beetje frostbite krijgen (uitgedroogd), maar na een half jaar zou je dat niet zien in goed verpakt product.

SOwieso is vlees na een half jaar in de vriezer nog niet ranzig.
Whatever...
pi_155878597
En als er wel frostbite op zit? :@
pi_155878606
Wildstoofpot :9~
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_155878709
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 21:10 schreef clumsy_clown het volgende:
En als er wel frostbite op zit? :@
Hooguit is de kwaliteit wat minder maar je kan het gewoon nog prima stoven.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_157010447
Was gister bij mijn schoonzusje en die was een stoofpotje aan het maken, moest gelijk aan dit topic denken.
Eens even rondneuzen voor een leuk recept.
  donderdag 22 oktober 2015 @ 19:01:12 #181
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_157023059
Volgende week vrij, mooi moment om iets een dagje te laten pruttelen :D.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_157023490
Vraagje (hoop dat dit het goede topic daarvoor is?): in een recept voor (Indonesische) hachee, wordt nįįst ketjap als ingrediėnt ook zoete soja genoemd. Ik dacht altijd dat ze met ketjap meestal ketjap manis bedoelen en dat ketjap Manis al zoete soja is. Moet ik echt nog iets anders gebruiken als zoete soja en zo ja, wat?
Bij zoeken op "zoete soja" kwam ik o.a. uit op de "ABC Special sweet soy sauce", maar daar staat dan ook weer "Kecap Manis" bij...
Tails tell tales
  donderdag 22 oktober 2015 @ 21:31:15 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157027996
Is hetzelfde. Recept slaat dus nergens op. Gauw een ander recept zoeken.
pi_157032052
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 21:31 schreef RobinOok het volgende:
Is hetzelfde. Recept slaat dus nergens op. Gauw een ander recept zoeken.
Bevestiging van wat ik al dacht dus...

Nah, ik vind het overdreven om puur om deze reden het hele recept te skippen, maar als je nog een goed ander recept weet voor (het liefst) een Indonesisch of Chinees-Indisch stoofpotje houd ik mij wel aanbevolen. Verplichte ingrediėnten zijn: kilo hachee-vlees en als het even kan iets met sherry (medium), want wil graag een fles die hier al tijden (aangebroken) staat opmaken (zodoende kwam ik ook bij het tot dusver door mij geplande recept uit: http://www.smulweb.nl/rec(...)s-hachee-uit-de-wok- ).

[ Bericht 0% gewijzigd door Forbry op 22-10-2015 23:39:56 ]
Tails tell tales
pi_157033871
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 19:17 schreef Forbry het volgende:
Vraagje (hoop dat dit het goede topic daarvoor is?): in een recept voor (Indonesische) hachee, wordt nįįst ketjap als ingrediėnt ook zoete soja genoemd. Ik dacht altijd dat ze met ketjap meestal ketjap manis bedoelen en dat ketjap Manis al zoete soja is. Moet ik echt nog iets anders gebruiken als zoete soja en zo ja, wat?
Bij zoeken op "zoete soja" kwam ik o.a. uit op de "ABC Special sweet soy sauce", maar daar staat dan ook weer "Kecap Manis" bij...
Er bestaat zoete en zoute ketjap.. waarschijnlijk bedoelen ze dus een mix van beiden
pi_157047702
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 00:26 schreef Pindasoepje het volgende:

[..]

Er bestaat zoete en zoute ketjap.. waarschijnlijk bedoelen ze dus een mix van beiden
Ketjap Asin? Ja, het zou kunnen dat die i.p.v. Manis wordt bedoeld. Een combi lijkt me op zich ook niet vies, dus doe dat wel. ^O^
Tails tell tales
pi_157049088
Dat ik topic nog niet gezien heb !!
Ik zwaai naar dieren.
pi_158053039
Schop!

Ik wil (liefst vanavond, maar morgen kan ook) stoofvlees maken voor bij hutspot. Iemand een recept dat je kan aanraden?
  zondag 6 december 2015 @ 12:09:28 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158053341

Hutspot met Rendang


Rendang natuurlijk! *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 06-12-2015 12:14:40 ]
pi_158053975
quote:
Die wil ik nog steeds een keer maken, maar geloof niet dat ik de ingrediėnten ervoor hier in de buurt kan halen...
pi_158054412
quote:
Dat klinkt echt als een gruwelijk lekkere combinatie. :D
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  zondag 6 december 2015 @ 13:20:55 #192
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_158054720
:D ik heb sinds kort een slowcooker, echt, ik eet alleen nog maar stoof O+
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_158059404
Jeej, de nieuwe toko had alles, dus hij staat te pruttelen!
  zondag 6 december 2015 @ 16:55:05 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158060400
Cool! :)
.
pi_158064649
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 16:55 schreef RobinOok het volgende:
Cool! :)
.
En het was heerlijk! Wel behoorlijk pittig, volgende keer doe ik er minder pepers in, maar in combinatie met de hutspot was hij echt prima.
  zondag 6 december 2015 @ 20:09:13 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158064910
Goed te horen. Niet iedereen kan deze fusion van keukens waarderen, maar ik vind het ook een gouden match. Ik hou niet zo van hutspot, omdat die een beetje weeig/zoetig is, maar dat werkt dus perfect met rendang. :)
  Moderator / Redactie Sport zondag 9 oktober 2016 @ 12:36:43 #197
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_165849468
Herfstschop. :s)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_165849481
Oooh goed plan! Afgelopen week hachee gemaakt
pi_165850190
Mooi topic.

Smeltend zachte sukade met salsa verde:
http://www.24kitchen.nl/s(...)kade-met-salsa-verde

Een van mijn favorieten.
pi_165852199
Als ik nu rendang maak volgens jou recept robin maar dan met melk inplaats van kokos mis ik dan een hoop qua smaak ?
(manlief lust geen kokos namelijk ;( )
pi_165852737
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 14:54 schreef Sorella het volgende:
Als ik nu rendang maak volgens jou recept robin maar dan met melk inplaats van kokos mis ik dan een hoop qua smaak ?
(manlief lust geen kokos namelijk ;( )
Manlief proeft dat helemaal niet. Gewoon niets zeggen. ;)
Whatever...
pi_165852772
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Dat vind ik zo lekker. Hertengoulash. Met rode wijn, jeneverbes en room.... Yum!
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')