Jawel, maar de slager had de botten niet netjes gesneden, dus veel splinters/stukjes, had daar niet echt zin in! Maar als de botten er netjes uitzien kan je ze er inderdaad aan laten zittenquote:Op maandag 23 september 2013 11:07 schreef Bleie het volgende:
Zou t niet nog lekkerder zijn om het bot aan t vlees te laten zitten?
Nom!quote:Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Omdat ze nog steeds dood zijn. Bedoel, wil jij dood na een goed leven? Nee toch. Dat is echt zo'n dier martelen. Terwijl als je ze nou vanaf het begin een kutleven geeft, dan willen ze zelf dood. Dus eigenlijk is dat vrijwillige slacht, ook een soort van biologisch.quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:07 schreef bloempje-moi het volgende:
Strakjes langs de boer om mijn verse biologische vlees op te halen. Die koeien zijn bij wijze van doodgeknuffeld dus ik kan zonder schuldgevoel weer aan de stoofpot
Waarom dan toch al de hele week dromen over boze koeien?
Wordt dat niet te zout?quote:Op vrijdag 27 september 2013 18:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zou er evt nog een bouillonblokje aan toevoegen als je het in water stooft
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeftquote:Op vrijdag 8 november 2013 07:12 schreef mascarpone het volgende:
Hebben jullie deze rendang al geproefd?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/
Die is HEERLIJK. Wij hebben hem met spruitjes gegeten en het restje gisteren over de bloemkool in de oven.
Die ziet er ook heerlijk uit. Goede tip, dat brood met mosterd. Voor volgende week ofzo.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Tweede poging? Wat ging er mis bij de eerste poging?quote:Op zaterdag 9 november 2013 14:51 schreef chocolatelover het volgende:
ik ben nu boeuf bourgignon aan het maken. Tweede poging vandaag. Ik laat hem staan tot morgen. dan kunnen de smaken een beetje trekken/vermengen. En dan zachte polentapuree met gorgonzala dolce erdoor erbij (recept van ainsley harriott). En vanavond kip madras.
Weggekieperd? Zonde!quote:Op zaterdag 9 november 2013 15:23 schreef chocolatelover het volgende:
De stoofpot moest eigenlijk in de oven. Te weinig vocht erbij gedaan waardoor het een aangebrand was. Niet echt door en door, maar toch maar opnieuw begonnen. Maar ik vond hem een beetje zuur, door de wijn neem ik aan, dus ik heb een beetje donkere basterd erbij gedaan en lekker dat ie nu is.
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.quote:Op zondag 10 november 2013 09:29 schreef mascarpone het volgende:
Bah, gisteren voor het eerst een stoofpot van paardenlappen gemaakt, écht zuur.
Paardenlappen, uien, mosterd, knoflook, wijn, jeneverbessen, champignons, wortel, djintan, peper, spek.
Geen idee waarom het zo zuur is. Het heeft 3 uur zachtjes staan pruttelen. Ik heb er nu appelstroop en ahornsiroop bij gedaan. Kijken hoe het vandaag proeft. Het vlees is wel mals.
Ik verdenk de wijn.
Zoervleisj is anders wel heel lekker...quote:Op zondag 10 november 2013 09:48 schreef Myraela het volgende:
Anders naar Limburg brengen. Die houden van zuur stoofvlees.
Deze stoofpot vandaag gemaakt en wat was de saus heerlijk zeg! Heb hem precies nagemaakt met als enige verschil sukadelappen ipv zenuwstuk (weet nl niet wat dat is en heb het nog nooit eerder gezien) Helaas had ik niet voldoende tijd om het vlees zo gaar te krijgen dat het bijna uit elkaar viel, dus ik ga hem binnenkort weer eens maken. Was hoe dan ook erg lekker, heb het geserveerd met aardappelen en knolselderij uit de oven.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Die heb ik gister nog gegeten, was erg lekker!quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
Ik heb een simpele Leffe Bruin gebruikt, die is niet eens zo duur en makkelijk aan te komen.quote:Op zondag 10 november 2013 21:54 schreef vivelafete het volgende:
gebruiken jullie nog meer om een lekkere runderstoofpot te maken? Zou je het bijv. ook met LaTrappe Dubbel kunnen doen of heb je een sterker bier no
Dank je wel. Kruidkoek doe ik ook wel eens (uit dit topic geleerd).quote:Op zondag 10 november 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ontbijtkoek wil ook wel eens helpen om het zoeter te krijgen.
En dikker uiteraard. :-)
wantsquote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Ik heb nog nooit een stoofpot met varkensvlees gemaakt maar de recepten die ik daarvoor heb gezien hebben een veel kortere stooftijd (45-60min) dan runderstoofpotten. Dat lijkt me iets om rekening mee te houden omdat het natuurlijk ook invloed heeft op hoe de andere ingrediėnten smaken en in hoeverre alles inkookt.quote:Op zondag 10 november 2013 21:31 schreef winterstorm666 het volgende:
kan je dezelfde ingredienten aanhouden voor een varkensstoof ipv een runderstoof?
ik heb varkenslappen liggen maar geen inspiratie.
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??quote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.quote:Op maandag 11 november 2013 23:14 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Die appel. Die proef je niet meer hoop ik??
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?quote:Op maandag 11 november 2013 23:31 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Nee die is weggesmolten. Ik vond het ook wat gek, maar vertrouw Kayotic blind wat betreft recepten. Heb er nog nooit één van die site gehaald die is mislukt.
Zoeter, binding.. gok ik.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Ik denk dat het zuur van de appels helpt bij het zachter maken van het vlees, zoals andere zuren dat ook doen. Het zoetige helpt bij de smaak, en zorgt inderdaad voor binding. Echt, probeer het, ik proef absoluut geen appel.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:29 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Enig idee waarom er appel doorgaat? Wat doet t met de smaak?
Zaterdag ga ik em makenquote:Op dinsdag 12 november 2013 17:37 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik denk dat het zuur van de appels helpt bij het zachter maken van het vlees, zoals andere zuren dat ook doen. Het zoetige helpt bij de smaak, en zorgt inderdaad voor binding. Echt, probeer het, ik proef absoluut geen appel.
Nou, deze staat inmiddels op Wel met bier ipv water.quote:Op zondag 10 november 2013 23:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik heb van de week dit recept gebruikt voor m'n eerste hachee, en man, wat was hij lekker. Hij heeft een uur of 4 staan pruttelen. Het enige wat ik de volgende keer anders doe is dat ik hem wat vaker doorroer, want hij had de neiging om onder in de pan aan te koeken, waarschijnlijk door de zoetheid van het spul.
Ik zou het vanavond inderdaad invriezen. Des te korter staat het buiten.quote:Op vrijdag 15 november 2013 12:57 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Nou, deze staat inmiddels op Wel met bier ipv water.
Nu heb ik een hele grote hoeveelheid gemaakt. Wil er pas morgen van eten want dan is hij nog lekkerder. Wil echter ook een gedeelte invriezen. Hoe doen jullie dat? Gelijk vanavond als deze klaar is een paar porties invriezen? Of pas morgen als ik één gedeelte warm maak, de rest niet warm maken maar dan invriezen?
Ik zit eens naar dit recept te kijken, maar snap even niet waarom de azijn er zo laat wordt gebruikt. Ik dacht dat het altijd wordt toegevoegd om het vlees malser te krijgen? Dan kan ik me weer voorstellen dat de stroop zorgt voor het zuurtje in het gerecht, maar dan snap ik dus de functie van de azijn niet.quote:Op vrijdag 8 november 2013 07:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ik denk dat RobinOok hem wel geproefd heeft
Dit is een van mijn favorieten, mét Friet!
daar heb ik niet aan gedacht. ik heb de malsheid on mn hoofd (ik moet zeggen, het staat nu 3 uur op en het vlees is er nog niet...de smaak is heerlijkquote:Op maandag 18 november 2013 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Wat dacht je van "voor de smaak". ;-)
Zuurvlees! Geen idee ik maak het altijd op het gas gewoon.quote:Op zondag 15 december 2013 21:53 schreef bitterend het volgende:
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees
Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen?
Dit van Peter Goossens blijft een van mijn favorieten in combinatie met friet. Alhoewel die van Jeroen Meus ook erg goed is.quote:Op dinsdag 12 november 2013 17:50 schreef habitue het volgende:
Stoofpotten Dit weekend deze weer eens maken
http://www.keukenliefde.n(...)f-kok-peter-goossens
Heerlijk
Ja.quote:Op zondag 15 december 2013 21:53 schreef bitterend het volgende:
Even een vraagje hier over http://www.ah.nl/allerhande-v2/recept/R-665982/limburgs-zuurvlees
Ik wil het graag in een crockpot maken...kan ik het in de avond aan zetten op low en tot de ochtend laten door pruttelen?
Ik heb het eerder gemaakt op gas ja maar zelfs met de kleinste vlam vond ik het niet langzaam genoeg gaan..maar heb nu een slow cooker dus wil het graag daarmee makenquote:Op donderdag 19 december 2013 10:15 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Zuurvlees! Geen idee ik maak het altijd op het gas gewoon.
Kleinste vlam met zo een plaatje eronder doe ik altijdquote:Op donderdag 19 december 2013 13:26 schreef bitterend het volgende:
[..]
Ik heb het eerder gemaakt op gas ja maar zelfs met de kleinste vlam vond ik het niet langzaam genoeg gaan..maar heb nu een slow cooker dus wil het graag daarmee maken
hmmmz... Misschien toch nog eens richting Amsterdam binnenkortquote:Op dinsdag 3 maart 2015 22:51 schreef UIO_AMS het volgende:
Komt weer een kilo varkenswangetjes aan. Heb er nu al trek in.
Ik ga zo stoven. Ga je dat redden? .quote:Op dinsdag 3 maart 2015 23:20 schreef Sjeen het volgende:
[..]
hmmmz... Misschien toch nog eens richting Amsterdam binnenkort
*naar de trein rent...quote:Op woensdag 4 maart 2015 12:28 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik ga zo stoven. Ga je dat redden? .
Jazeker, niks mis mee!quote:Op zondag 6 september 2015 21:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken?
Dat vind ik toch zo lekker. Met jeneverbessen en room hmmmmm.quote:Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
In de vriezer (mits goed ingevroren) is het enige dat er echt kan gebeuren het ranzig worden van het vet. Als je het niet goed hebt verpakt kun je een beetje frostbite krijgen (uitgedroogd), maar na een half jaar zou je dat niet zien in goed verpakt product.quote:Op zondag 6 september 2015 21:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Mooi, vraagje. Ik heb hele goede kwaliteit stoofvleesch in de vriezer liggen, maar éigenlijk ligt dat er al te lang in. Het is gesneden en direct ingevroren, maar ligt daar al zeker langer dan een halfjaar. Zou ik dat nog kunnen gebruiken?
Hooguit is de kwaliteit wat minder maar je kan het gewoon nog prima stoven.quote:
Bevestiging van wat ik al dacht dus...quote:Op donderdag 22 oktober 2015 21:31 schreef RobinOok het volgende:
Is hetzelfde. Recept slaat dus nergens op. Gauw een ander recept zoeken.
Er bestaat zoete en zoute ketjap.. waarschijnlijk bedoelen ze dus een mix van beidenquote:Op donderdag 22 oktober 2015 19:17 schreef Forbry het volgende:
Vraagje (hoop dat dit het goede topic daarvoor is?): in een recept voor (Indonesische) hachee, wordt nįįst ketjap als ingrediėnt ook zoete soja genoemd. Ik dacht altijd dat ze met ketjap meestal ketjap manis bedoelen en dat ketjap Manis al zoete soja is. Moet ik echt nog iets anders gebruiken als zoete soja en zo ja, wat?
Bij zoeken op "zoete soja" kwam ik o.a. uit op de "ABC Special sweet soy sauce", maar daar staat dan ook weer "Kecap Manis" bij...
Ketjap Asin? Ja, het zou kunnen dat die i.p.v. Manis wordt bedoeld. Een combi lijkt me op zich ook niet vies, dus doe dat wel.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 00:26 schreef Pindasoepje het volgende:
[..]
Er bestaat zoete en zoute ketjap.. waarschijnlijk bedoelen ze dus een mix van beiden
Die wil ik nog steeds een keer maken, maar geloof niet dat ik de ingrediėnten ervoor hier in de buurt kan halen...quote:Op zondag 6 december 2015 12:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Hutspot met Rendang
Rendang natuurlijk!
Dat klinkt echt als een gruwelijk lekkere combinatie.quote:Op zondag 6 december 2015 12:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Hutspot met Rendang
Rendang natuurlijk!
En het was heerlijk! Wel behoorlijk pittig, volgende keer doe ik er minder pepers in, maar in combinatie met de hutspot was hij echt prima.quote:
Manlief proeft dat helemaal niet. Gewoon niets zeggen.quote:Op zondag 9 oktober 2016 14:54 schreef Sorella het volgende:
Als ik nu rendang maak volgens jou recept robin maar dan met melk inplaats van kokos mis ik dan een hoop qua smaak ?
(manlief lust geen kokos namelijk )
Dat vind ik zo lekker. Hertengoulash. Met rode wijn, jeneverbes en room.... Yum!quote:Op maandag 23 september 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb hertpoulet gekocht, binnenkort hert stoven met rode wijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |