Waarom niet?quote:Op donderdag 15 november 2012 20:38 schreef svann het volgende:
Lekkel kloepoek.
Maar lusten we het straks nog?
plus meel, veel meelquote:Op donderdag 15 november 2012 20:39 schreef Isabeau het volgende:
Is toch gewoon van oa garnalen gemaakt?
Garnalenkroepoek wel?quote:Op donderdag 15 november 2012 20:39 schreef Isabeau het volgende:
Is toch gewoon van oa garnalen gemaakt?
Die voor de magnetron?quote:Op donderdag 15 november 2012 20:44 schreef Adelante het volgende:
Jammer dat zijn mandjes niet meer te koop zijn
Vond ik altijd te weinig C.q. te duur.quote:Op donderdag 15 november 2012 20:44 schreef Adelante het volgende:
Jammer dat zijn mandjes niet meer te koop zijn
Maar waren vergeleken met veel andere k&k maaltijden wel lekker!quote:Op donderdag 15 november 2012 20:46 schreef NoCigar het volgende:
Vond ik altijd te weinig C.q. te duur.
quote:Lonny Gerungan @samasaya
@ Keuringsdienst van waarde,Vanavond Keuringsdienst v waarde, 20.25 ned3 maak ik # Lonny de authentieke Krupuk Udang
klopt, waren erg goed te etenquote:Op donderdag 15 november 2012 20:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar waren vergeleken met veel andere k&k maaltijden wel lekker!
Rijst was smerig, vlees erg goed.quote:Op donderdag 15 november 2012 20:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar waren vergeleken met veel andere k&k maaltijden wel lekker!
Ik ook, reistafel was geweldig.quote:Op donderdag 15 november 2012 20:52 schreef Specularium het volgende:
Kan Lonny een kookprogramma krijgen bij Omroep Max ofzo? Zou ik wel kijken.
Ik denk dat je maar één tegelijk kan doen, anders komen ze misschien op elkaar ofzo. Dan is het in een pan handiger want die is van boven meer open.quote:Op donderdag 15 november 2012 20:55 schreef NoCigar het volgende:
Is dat niet onhandig om die kroepoek in een wok te frituren, per stuk? Kunnen ze daar niet gewoon een langwerpige frituur voor nemen in een restaurant? Of is dit alleen voor de films. Anders moet er een mannetje het hele weekend kroepoek staan te frituren in zijn eigen wolkje.
Rob Geus is dan ook een vieze kerel. Ik zou hem ook niet toelaten.quote:Op donderdag 15 november 2012 21:01 schreef Tourniquet het volgende:
Leuke aflevering. Leuk meisje bij die Chinees. Wel grappig dat ze in de keuken mochten filmen, de smaakpolitie mocht nooit naar binnen bij de Chinees.
op elkaar lijkt me niet het probleem, met zo veel chinese restaurants zal je ook vast wel een frituur met schotjes er tussen kunnen bestellen. Ik denk eerder dat het de lucht nodig heeft om luchtig te worden.quote:Op donderdag 15 november 2012 20:56 schreef Pietepietje het volgende:
[..]
Ik denk dat je maar één tegelijk kan doen, anders komen ze misschien op elkaar ofzo. Dan is het in een pan handiger want die is van boven meer open.
Leuke uitzending
Die was gewoon aan het flirtenquote:Op donderdag 15 november 2012 21:01 schreef Tourniquet het volgende:
Leuke aflevering. Leuk meisje bij die Chinees. Wel grappig dat ze in de keuken mochten filmen, de smaakpolitie mocht nooit naar binnen bij de Chinees.
Pff, als je het los koopt bij Dille en Kamille (tussen de Billen) betaal je een paar euro voor een onsquote:Op donderdag 22 november 2012 13:11 schreef ß het volgende:
Vanavond:
Peterselie is peperduur
Peterselieduur staat niet in de Van Dale. Toch vindt de Keuringsdienst van waarde dat dit wel zou moeten. Peterselie is namelijk ontzettend prijzig.
Peper is duur. Het is de reden waarom we dure dingen peperduur noemen. In het schap van de supermarkt, niet ver van de peper, staat echter een kruid dat ook een eigen spreekwoord verdient: peterselie.
Peterselie is ook duur, zo blijkt deze week in de Keuringsdienst van waarde. Een potje gedroogde peterselie bevat maar vijf gram. De kiloprijs bedraagt liefst 237 euro. Hoe is dat mogelijk? De Keuringsdienst zoekt het uit. Ze vragen zich af of de Dikke van Dale een woord kan toevoegen: peterselieduur?
waar?quote:Op donderdag 22 november 2012 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pff, als je het los koopt bij Dille en Kamille (tussen de Billen) betaal je een paar euro voor een ons
Dille kamille, kruidenwinkels, zit dat niet in iedere binnenstad?quote:
Daar zit per gram keiveel werk inquote:
Dat kloptquote:Op donderdag 22 november 2012 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar zit per gram keiveel werk in
Wij hebben een Chinees hier met een Smaakpolitie OK-stickerquote:Op donderdag 15 november 2012 21:01 schreef Tourniquet het volgende:
Leuke aflevering. Leuk meisje bij die Chinees. Wel grappig dat ze in de keuken mochten filmen, de smaakpolitie mocht nooit naar binnen bij de Chinees.
alleen in arnhem tochquote:Op donderdag 22 november 2012 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dille kamille, kruidenwinkels, zit dat niet in iedere binnenstad?
Afhankelijk van de akkergrootte lijkt mijquote:Op donderdag 22 november 2012 20:42 schreef NoCigar het volgende:
5 ton, zou dat een oogst zijn of maar een gedeelte?
Ja, ik dacht aan die boer net.quote:Op donderdag 22 november 2012 20:42 schreef henkde_j het volgende:
[..]
Afhankelijk van de akkergrootte lijkt mij
Hoeveel hectare had hij staan?quote:
Er zijn meer van dat soort winkels, http://www.rozemarijnenthijm.nl/quote:Op donderdag 22 november 2012 20:34 schreef Adames het volgende:
[..]
alleen in arnhem toch
edit: nee dus
http://www.dille-kamille.nl/nl/content/10/winkels
ik ken hem alleen van arnhem, rest van de steden waar ik vaker in de stad ben heeft de winkel niet.
Leukquote:Op donderdag 22 november 2012 21:04 schreef golfer het volgende:
De 10 duurste producten in de supermarkt volgens KVW.
originele namen, maar ook die ken ik niet. als student die maar 1-2 keer per week kookt hou ik me eerlijk gezegd ook niet zo bezig met de verse kruiden.quote:Op donderdag 22 november 2012 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn meer van dat soort winkels, http://www.rozemarijnenthijm.nl/
Memories...quote:
quote:Op donderdag 22 november 2012 21:46 schreef henkde_j het volgende:
Prachtig
[ afbeelding ]
http://apps.facebook.com/gebakkenlucht/
Hij kijkt ook precies hetzelfde.quote:Op donderdag 22 november 2012 21:46 schreef henkde_j het volgende:
Prachtig
[ afbeelding ]
http://apps.facebook.com/gebakkenlucht/
Ik vind juist platte peterselie taaier, het heeft wel meer smaak ja.quote:Op donderdag 22 november 2012 20:40 schreef NoCigar het volgende:
Platte peterselie is echt veel lekkerder dan die smakeloze harde bosjes krulpeterselie.
Beetje zure kijk op de zaak inderdaad.quote:Op donderdag 29 november 2012 14:12 schreef MaximusTG het volgende:
Dat staat er ook
pff, weer dat gezeik met die luiers. En dat terwijl Pampers in de vorige aflevering gewoon eerlijk toegaf dat het gewoon een aantal cent per luier aan promotie wou doen, en dat icm unicef geregeld had.
Iets is beter dan niets denk ik dan..
Precies. Ik vraag me af of vanavond een herhaling wordt uitgezonden of dat dit het vervolg is op de Pampers-aflevering van de vorige keer.quote:Op donderdag 29 november 2012 15:24 schreef Piles het volgende:
Zou ook nog een vervolg op komen toch. Werd al aangekondigd toen volgend mij.
Doe maar herhaling, ik kan niet kijken vanavondquote:Op donderdag 29 november 2012 19:43 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Precies. Ik vraag me af of vanavond een herhaling wordt uitgezonden of dat dit het vervolg is op de Pampers-aflevering van de vorige keer.
Eerst maar eens kijken waar dat geld terecht komt.quote:Op donderdag 29 november 2012 15:39 schreef henkde_j het volgende:
[..]
Beetje zure kijk op de zaak inderdaad.
Inderdaad een vervolg op de vorige Pampers aflevering volgens mij.quote:
En als je nou niet op het vliegtuig stapt, maar dat geld gewoon overmaakt aan Unicef dan doe je nog eens wat nuttigs ipv een bedrijf wat wel geld overmaakt (hoe weinig ook) zo aan de kaak te stellen.quote:Op donderdag 29 november 2012 14:12 schreef MaximusTG het volgende:
Dat staat er ook
pff, weer dat gezeik met die luiers. En dat terwijl Pampers in de vorige aflevering gewoon eerlijk toegaf dat het gewoon een aantal cent per luier aan promotie wou doen, en dat icm unicef geregeld had.
Iets is beter dan niets denk ik dan..
gewoon doen net als ik.. helemaal niets aan goede doelen geven.quote:Op donderdag 29 november 2012 20:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En als je nou niet op het vliegtuig stapt, maar dat geld gewoon overmaakt aan Unicef dan doe je nog eens wat nuttigs ipv een bedrijf wat wel geld overmaakt (hoe weinig ook) zo aan de kaak te stellen.
Vind ik ook!quote:Op donderdag 29 november 2012 20:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En als je nou niet op het vliegtuig stapt, maar dat geld gewoon overmaakt aan Unicef dan doe je nog eens wat nuttigs ipv een bedrijf wat wel geld overmaakt (hoe weinig ook) zo aan de kaak te stellen.
Mooie actiequote:
Je snapt het nietquote:Op donderdag 29 november 2012 20:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En als je nou niet op het vliegtuig stapt, maar dat geld gewoon overmaakt aan Unicef dan doe je nog eens wat nuttigs ipv een bedrijf wat wel geld overmaakt (hoe weinig ook) zo aan de kaak te stellen.
Ik snap het idd nietquote:Op donderdag 29 november 2012 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Je snapt het niet
Pampers wil meer luiers verkopen met een hulp aan unicef imago
DAHL TV verkoopt zijn programma KVW aan de PO met een kritisch imago
Oh en de overheid maakt baantjes bij NGO's en subsidieert andere zaken onder het mom van Ontwikkelingshulp
Follow the Money
Gesproken als een ware P/VV/D-er.quote:Op donderdag 29 november 2012 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je wat voor de derde wereld wilt helpen moet je handelsbarrieres afschaffen en stoppen met landbouwsubsidies
Niet ontwikkelingshulp uit overheidsbudgetten geven.
Argumenten heb je niet?quote:Op donderdag 29 november 2012 21:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Gesproken als een ware P/VV/D-er.
Ja hoor. Dezelfde die Jan Pronk al uitsprak.quote:
Op het ontwikkelingshulp standpunt van Pietverdriet na ben ik het wel met 'm eens.quote:Op donderdag 29 november 2012 21:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Gesproken als een ware P/VV/D-er.
Dat was geen argument, niet onderbouwt.quote:Op donderdag 29 november 2012 22:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja hoor. Dezelfde die Jan Pronk al uitsprak.
Pronk heeft er ook jaren ingezeten, heeft er misschien nog wel meer verstand van dan jij.quote:Op donderdag 29 november 2012 22:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat was geen argument, niet onderbouwt.
Verdiep je eens in wat ontwikkelingssamenwerking daadwerkelijk is ipv wat je denkt dat het is.
FYI, ik heb er jarenlang in gezeten
Tja als boeren uit derdewereldlanden zelf aangeven dat ze niet kunnen concureren om de redenen die Piet aangeeft...quote:Op donderdag 29 november 2012 21:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Gesproken als een ware P/VV/D-er.
Pronk weet het beter, de partij heeft altijd gelijk.quote:Op donderdag 29 november 2012 23:54 schreef McNulty het volgende:
[..]
Tja als boeren uit derdewereldlanden zelf aangeven dat ze niet kunnen concureren om de redenen die Piet aangeeft...
het kuit ervan is ook wel populairquote:Op donderdag 6 december 2012 11:41 schreef ß het volgende:
Volgens Wikipedia is het gewoon een vissoort: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zalmforel. Ik ben benieuwd hoe ze dit het hele programma leuk gaan houden.
Nee dus, het is een regenboogforel. Die voeren ze voer met garnalen erin. Daardoor wordt het visvlees roze. Dat vindt de consument blijkbaar mooi. En omdat roze vis = zalm in hoofd consument noemen ze het zalmforel. En dat zal beter verkopen neem ik aan. Oh noes! Wat erg!quote:Op donderdag 6 december 2012 11:41 schreef ß het volgende:
Volgens Wikipedia is het gewoon een vissoort: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zalmforel. Ik ben benieuwd hoe ze dit het hele programma leuk gaan houden.
Voor de gemiddelde CUL-bezoeker is het gesneden koek maar ik denk dat het voor consumerend Nederland wat nieuws is.quote:Op donderdag 6 december 2012 13:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ook prima , maar dat is denk ik dan de grootste openbaring van de avond.
Haas gedeelte van een varken. Je hebt van koeien ook haas, ossehaas.quote:Op donderdag 6 december 2012 20:30 schreef ß het volgende:
Ik vraag me ook altijd af wat varkenshaas nou is.
Daar zegt biologisch dan ook niks over.quote:Op donderdag 6 december 2012 20:43 schreef ß het volgende:
Biologisch zeggen ze, het is nog steeds een legbatterij
ik kleine riviertjes stroomopwaarts gaan vissen ook gewoon zoquote:Op donderdag 6 december 2012 20:43 schreef ß het volgende:
Biologisch zeggen ze, het is nog steeds een legbatterij
Biologische landbouw en voeding is een verzamelnaam voor landbouwmethoden en voedingsmiddelen die voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van milieu, natuur en landschap, het welzijn van dieren en productiemethoden.quote:Op donderdag 6 december 2012 20:45 schreef Godtje het volgende:
[..]
Daar zegt biologisch dan ook niks over.
.?????quote:Op donderdag 6 december 2012 20:45 schreef rubbereend het volgende:
[..]
ik kleine riviertjes stroomopwaarts gaan vissen ook gewoon zo
quote:Op donderdag 6 december 2012 20:30 schreef ß het volgende:
Ik vraag me ook altijd af wat varkenshaas nou is.
Ik ben het niet live aan het kijken, maar heb je het nu over die kleurstof die uit aardolie gemaakt wordt? Wat boeit dat nou, voedseltechnisch gezien. Oke, het voegt niks toe aan de smaak, maar het is gewoon een natuurlijke stof, die veel in andere vis voorkomt. Al is deze dan kunstmatig geproduceert. Dat het zonde is van de aardolie, dat is een ander verhaal.quote:
de snackbar...quote:
Culinesse à gogo (Afkorting: CUL)quote:Op donderdag 6 december 2012 22:40 schreef Adrie072 het volgende:
Toen ik jouw reactie las,na het zien vd aflevering, vond ik het indrukwekkend dat de naam astaxanthine jou bekend was en zoals vermeld weet elke CUL-bezoeker dit. Ik had tot voor kort van beide nog nooit gehoord, astaxanthine ken ik nu. Zou je willen uitleggen wat CULinhoudt?
Ik werk bij DSM en wij maken een tussenproduct wat uiteindelijk die stof wordt wat die zalm roze maakt.quote:Op donderdag 6 december 2012 21:03 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ik ben het niet live aan het kijken, maar heb je het nu over die kleurstof die uit aardolie gemaakt wordt? Wat boeit dat nou, voedseltechnisch gezien. Oke, het voegt niks toe aan de smaak, maar het is gewoon een natuurlijke stof, die veel in andere vis voorkomt. Al is deze dan kunstmatig geproduceert. Dat het zonde is van de aardolie, dat is een ander verhaal.
Is die kleurstof nog steeds niet toegelaten in de VS?quote:Op donderdag 6 december 2012 22:52 schreef penny-wise het volgende:
[..]
Ik werk bij DSM en wij maken een tussenproduct wat uiteindelijk die stof wordt wat die zalm roze maakt.
Geen flauw idee eigenlijk.quote:Op donderdag 6 december 2012 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is die kleurstof nog steeds niet toegelaten in de VS?
Volgens wikipedia is het wel toegestaan als kleurstof maar niet in diervoedersquote:
Aardolie bestaat uit zoveel producten.quote:Op donderdag 6 december 2012 23:00 schreef Adrie072 het volgende:
Misschien simplistisch, maar als aardolie als natuurlijk wordt gezien en algen, kreeftjes etc. ook, vanwaar die afkeer van de 'milieu-freaks' tegen dit verschijnsel. Is astaxanthine schadelijk te noemen voor de gezondheid of is er geen verschil met algen, kreeftjes?
Het gaat er niet om of je aardolie als 'natuurlijk' of 'chemisch' ziet. Als het product dat je er uit maakt op moleculair niveau identiek is aan hetzelfde product, maar dan gewonnen uit bv garnalen dan maakt dat voor wat je er mee doet dus helemaal niks uit.quote:Op donderdag 6 december 2012 23:00 schreef Adrie072 het volgende:
Misschien simplistisch, maar als aardolie als natuurlijk wordt gezien en algen, kreeftjes etc. ook, vanwaar die afkeer van de 'milieu-freaks' tegen dit verschijnsel. Is astaxanthine schadelijk te noemen voor de gezondheid of is er geen verschil met algen, kreeftjes?
Zal wel een soortgelijke constructie aan vast zitten zoals met de Nederlandse Parmahamquote:Op donderdag 13 december 2012 12:34 schreef ß het volgende:
Als dit klopt ben ik benieuwd waarom ze het helemaal naar Curaçao verschepen om het te verven.
Ik vind die aardolie praat die scheikundigen houden als ze het over organische synthese hebben altijd zo misplaatst. Maar aan de andere kant vind ik de vragen van de keuringsdienst van waarde ook misplaatst. Als die man zegt het wordt gesynthetiseerd, om dan te vragen wat hij bedoeld .quote:Op donderdag 6 december 2012 23:05 schreef penny-wise het volgende:
[..]
Aardolie bestaat uit zoveel producten.
Er wordt ook zeep van gemaakt en medicijnen.
Zalmforel is forel met een "gemaakte" roze zalmkleur van binnen. Noemen ze dus zalmforel.quote:Op donderdag 13 december 2012 13:32 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik vind die aardolie praat die scheikundigen houden als ze het over organische synthese hebben altijd zo misplaatst. Maar aan de andere kant vind ik de vragen van de keuringsdienst van waarde ook misplaatst. Als die man zegt het wordt gesynthetiseerd, om dan te vragen wat hij bedoeld .
En dan moet hij gaan zeggen we nemen koolwaterstoffen en zetten daar andere groepen aan. Dan gaat de camera even uit en zeggen de filmmakers "dat is te moeilijk hoor voor ons publiek, kun je het makkelijker verwoorden". De stof wordt gemaakt door een grondstof te modificeren "nog te moeilijk" We beginnen met aardolie en met de stukjes daarvan maken we deze nieuwe stof "okay kan er mee door"
Teminste ik denk dat het zo gegaan is want ik heb nog nooit een scheikundige zo horen praten. Ik vind het erg jammer dat ze dit programma altijd zo 'versimpelen'. Ik vond het wel een leuke aflevering verder geen idee wat zalmforel was en nu dus wel 'aangekleurde regenboog forel'
Ik zit een beetje op wiki te browsen; Waar het volgens mij op neer gaat komen is dat ze bietsuiker nemen en die kleuren (maar ook subtiel opsmaken) met melasse van rietsuiker.quote:Op donderdag 13 december 2012 12:33 schreef ß het volgende:
Vanavond:
Een Antilliaanse tovertruc met suiker
De Keuringsdienst onderzoekt een wonderlijk verhaal over Nederlandse witte suiker die op de Antillen zou veranderen in bruine suiker.
De Keuringsdienst ontving een wonderlijke brief van een kijker op Curaçao. Er zou een geheimzinnige fabriek op het eiland staan. Witte suiker afkomstig van Nederlandse polders zou er worden omgetoverd tot bruine rietsuiker. Na deze truc zou de suiker in Hollandse supermarkten terechtkomen.
De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het Caraïbisch goud en komt op onverwachte plekken terecht. Het resultaat is een mierzoet verhaal over suiker en verf.
Of hier verboden oid en daar mag het wel.quote:Op donderdag 13 december 2012 12:34 schreef ß het volgende:
Als dit klopt ben ik benieuwd waarom ze het helemaal naar Curaçao verschepen om het te verven.
Enig idee wat een container naar Curaçao kost om hem vervolgens weer naar Nederland te brengen? Lijkt mij financieel onhaalbaar eigenlijkquote:Op donderdag 13 december 2012 19:44 schreef ddx het volgende:
[..]
Of hier verboden oid en daar mag het wel.
Suikerklontjes die kunnen branden, steek er maar eens eentje aanquote:Op donderdag 13 december 2012 20:53 schreef ß het volgende:
http://keuringsdienstvanw(...)erhoudende_producten
Nooit geweten dat pepermuntjes gewoon suikerklontjes zijn.
Ik zou het niet doenquote:Op donderdag 13 december 2012 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Suikerklontjes die kunnen branden, steek er maar eens eentje aan
Dat wist ik wel, ik was meer verbijsterd door dit plaatjequote:Op donderdag 13 december 2012 20:53 schreef ß het volgende:
http://keuringsdienstvanw(...)erhoudende_producten
Nooit geweten dat pepermuntjes gewoon suikerklontjes zijn.
quote:Op donderdag 20 december 2012 20:33 schreef TUFKAL het volgende:
Alberto Steegman dit is het dieptepunt
alberto is een keiharde baasquote:Op donderdag 20 december 2012 20:34 schreef Specularium het volgende:
Hij voelt zich wel op zijn gemak om in het donker met een Turk af te spreken.
the horrorquote:Op donderdag 20 december 2012 20:39 schreef Stickertje het volgende:
ja maar als er geen uitbuiting is betekent het dat de prijzen van champignons omhoog gaan
dat vind hij dan ook vooral zelfquote:Op donderdag 20 december 2012 20:37 schreef Specularium het volgende:
[..]
Dat valt wel mee met zijn net-niet-show.
als het waar is, is het gewoon een schande natuurlijk. Maar ja dan kan Chinese makelij ook wel weggooien.quote:Op donderdag 20 december 2012 20:48 schreef Stickertje het volgende:
lol.. niet meer champignons eten voor een paar polen
zijn alleen al dit jaar 10 redelijke grote artikels in het landelijk dagblad geweestquote:Op donderdag 20 december 2012 22:43 schreef golfer het volgende:
Iedereen weet toch al jaren van die misstanden bij o.a.champignon- en aspergekwekers?
Zolang de inspectie niet echt hard ingrijpt blijft dat gewoon nog jaren zo doorgaan.
Wat ik mij dan afvraag is dan het dan gaat over het uitschot van de werkgevers, of dat dit gemeengoed is onder het merendeel van de werkgevers in de land- en tuinbouwsector die Polen inhuren voor hun werkzaamheden.quote:Op vrijdag 21 december 2012 13:00 schreef Adames het volgende:
[..]
zijn alleen al dit jaar 10 redelijke grote artikels in het landelijk dagblad geweest
volgens mij redelijk vaak, bedrijven die dit soort uitbuiting deden waren toch vaak grote bedrijven die zich in de media hebben geprofileerd als eerlijk. Niet een of andere boer die 3 polen in dienst heeft.quote:Op vrijdag 21 december 2012 13:06 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Wat ik mij dan afvraag is dan het dan gaat over het uitschot van de werkgevers, of dat dit gemeengoed is onder het merendeel van de werkgevers in de land- en tuinbouwsector die Polen inhuren voor hun werkzaamheden.
Ha, dat is ook precies wat ik dachtquote:Op vrijdag 21 december 2012 23:24 schreef Snoepje5 het volgende:
Hoe zit dat met dat huis bij die klokkenluider?
Lijkt wel of hij ieder moment een aanslag verwacht met die tralies om zijn tuin/huis?
Dat was toch geen klokkenluider? Was gewoon een woordvoerder van vakbond FNV.quote:Op vrijdag 21 december 2012 23:24 schreef Snoepje5 het volgende:
Hoe zit dat met dat huis bij die klokkenluider?
Lijkt wel of hij ieder moment een aanslag verwacht met die tralies om zijn tuin/huis?
limburg, het Alabama van Nederland.quote:Op vrijdag 21 december 2012 23:24 schreef Snoepje5 het volgende:
Hoe zit dat met dat huis bij die klokkenluider?
Lijkt wel of hij ieder moment een aanslag verwacht met die tralies om zijn tuin/huis?
Wat het ook is, ik kon even geen betere naam verzinnenquote:Op zondag 23 december 2012 13:10 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Dat was toch geen klokkenluider? Was gewoon een woordvoerder van vakbond FNV.
Inderdaad, eerste uitzending in tijden die ik niet heb afgekeken. Geen reet aan, dat gemaakte maffiasfeertje.quote:Op donderdag 20 december 2012 12:56 schreef ß het volgende:
Ik vind het geen onderwerp voor KvW. En dan nog twee afleveringen ook.
Ik vind het anders relevant genoeg. Genoeg om maatschappelijke ophef over te laten ontstaan eigenlijk.quote:Op donderdag 27 december 2012 20:31 schreef Lemans24 het volgende:
OK, deel twee van die flauwe dramaserie. Tijd om boodschappen te gaan doen!
Ik zal de champignons laten liggen...
Hopelijk volgende week weer een leuke aflevering.
Flauw gedramatiseerd in beeld gebracht.quote:
Wat was er precies niet actueel aan deze afleveringen?quote:Op donderdag 27 december 2012 21:14 schreef Lemans24 het volgende:
Ze hadden het ook op een actuele manier kunnen brengen, zoals de rest van de afleveringen.
Ik heb het niet over de inhoud, maar de stijl. Actuele manier als in modern.quote:Op vrijdag 28 december 2012 00:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat was er precies niet actueel aan deze afleveringen?
Uitbuiting is voorbij?
Kerst is geweest?
Wat was er niet modern aan?quote:Op vrijdag 28 december 2012 00:16 schreef Lemans24 het volgende:
Ik heb het niet over de inhoud, maar de stijl. Actuele manier als in modern.
Ik heb het gevoel dat ik nu uit m'n tent gelokt wordt, want in het echte leven had het gesprek er op dit moment niet gezelliger op geworden, omdat ik dat allemaal al eerder gezegd heb.quote:
Met actueel had ik het dus over de stijl. ("actuele manier")quote:Op vrijdag 28 december 2012 00:25 schreef Snoepje5 het volgende:
Volgens mij is er nooit iets actueel aan dit programma.
Ja goed, afgelopen keer met de baby vaccins van pampers dan. Maar anders gaat het altijd om random dingen: kroepoek, roze zalm, etc.
Ah, je bent programmamaker en weet het allemaal beter in een andere vorm te gieten?quote:Op vrijdag 28 december 2012 00:31 schreef Lemans24 het volgende:
Maar goed: dat sfeertje wat ze gecreëerd hebben doet ontzettend amateuristisch en ouderwets aan. Met die muziek, die belachelijke eerste aflevering waarin niks gebeurde en die vreemde cameravoering.
Zoals hun andere afleveringen, dat zei ik toch ook?quote:Op vrijdag 28 december 2012 00:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Ah, je bent programmamaker en weet het allemaal beter in een andere vorm te gieten?
Zoals?
Dus even modern met een vast camerastandpunt met een nepachtergrond ze met een oude vaste telefoon laten bellen naar helpdesken van supers en fabrikanten en die hun onzin laten zeggen en dan zelf weer verder bellen met deskundigen en de fabrikanten zelf en dan op pad gaan naar een fabriek in het buitenland die wel wil meewerken aan gefilmd worden omdat ze KvW daar niet kennen?quote:Op vrijdag 28 december 2012 00:44 schreef Lemans24 het volgende:
Zoals hun andere afleveringen, dat zei ik toch ook?
Zo modern en eigen, bedoel ik. Quasi retro, dat is hun stijl, dat maakt het leuk.quote:Op vrijdag 28 december 2012 00:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus even modern met een vast camerastandpunt met een nepachtergrond ze met een oude vaste telefoon laten bellen naar helpdesken van supers en fabrikanten en die hun onzin laten zeggen en dan zelf weer verder bellen met deskundigen en de fabrikanten zelf en dan op pad gaan naar een fabriek in het buitenland die wel wil meewerken aan gefilmd worden omdat ze KvW daar niet kennen?
Zo modern en vernieuwend bedoel je?
Nee hoor, champignons vind ik ook interessant, wil wel eens kwikmetingen zien bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 28 december 2012 02:42 schreef svann het volgende:
Ach, die champignons stonden hem gewoon tegen. :p
Volgende week weer gewoon over de vetsoort in chocola of de kleur van volkorenbrood.
Duidelijkquote:Op vrijdag 28 december 2012 00:31 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Met actueel had ik het dus over de stijl. ("actuele manier")
NIET de onderwerpen.
Dit dus.quote:Op vrijdag 28 december 2012 04:05 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Nee hoor, champignons vind ik ook interessant, wil wel eens kwikmetingen zien bijvoorbeeld.
Lul toch niet vent, Ah verkoopt ook gewoon fairproduce.quote:Op vrijdag 28 december 2012 00:10 schreef golfer het volgende:
Lijstje van goede champignons verkopende supers:
http://keuringsdienstvanw(...)air_produce_keurmerk
Sector om zeep helpen?quote:Op zaterdag 29 december 2012 08:59 schreef plintladdertje het volgende:
[..]
Lul toch niet vent, Ah verkoopt ook gewoon fairproduce.
Ik snap alleen niet dat een minister zich hiermee bemoeit wil hij de hele sector om de zeep helpen?
afgelopen jaar is het aantal bedrijven al met 18% gedaald
Voortaan producten uithet oostblok dan?
Die Polen gaan nog gelijk krijgen ook, over 10 jaar werken jullie bij ons, BAH
Dan zal toch eerst de wet aangepast moeten worden liefje.quote:Op zaterdag 29 december 2012 08:59 schreef plintladdertje het volgende:
[..]
Lul toch niet vent, Ah verkoopt ook gewoon fairproduce.
Ik snap alleen niet dat een minister zich hiermee bemoeit wil hij de hele sector om de zeep helpen?
afgelopen jaar is het aantal bedrijven al met 18% gedaald
Voortaan producten uithet oostblok dan?
Die Polen gaan nog gelijk krijgen ook, over 10 jaar werken jullie bij ons, BAH
Dát idd. En zou het niet zo zijn dat bedrijven op de fles gaan juist vanwege oneerlijke concurrentie?quote:Op zaterdag 29 december 2012 10:23 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Sector om zeep helpen?
Slavernij is een no-go!
Er zijn ook bedrijven die het wel kunnen zonder slavernij en onderbetaling. Dus niks om zeep helpen, gewoon de eerlijke telers belonen.
Kom op zeg, is je t-shirt of telefoon wel eerlijk, of zelfs je benzine, of computerchip?quote:Op zaterdag 29 december 2012 10:23 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Sector om zeep helpen?
Slavernij is een no-go!
Er zijn ook bedrijven die het wel kunnen zonder slavernij en onderbetaling. Dus niks om zeep helpen, gewoon de eerlijke telers belonen.
ok dus dan moet dit kunnen volgens jou in nld? heel wat wetjes die aangepast moeten worden dan.quote:Op zaterdag 29 december 2012 12:12 schreef plintladdertje het volgende:
[..]
Kom op zeg, is je t-shirt of telefoon wel eerlijk, of zelfs je benzine, of computerchip?
Lul zelf niet vent. Dat lijstje is niet van mij maar van de programma-site.quote:Op zaterdag 29 december 2012 08:59 schreef plintladdertje het volgende:
Lul toch niet vent, Ah verkoopt ook gewoon fairproduce.
Ik snap alleen niet dat een minister zich hiermee bemoeit wil hij de hele sector om de zeep helpen?
afgelopen jaar is het aantal bedrijven al met 18% gedaald
Voortaan producten uithet oostblok dan?
Die Polen gaan nog gelijk krijgen ook, over 10 jaar werken jullie bij ons, BAH
En als je het niet ziet of weet is het wel goed?quote:Op zaterdag 29 december 2012 12:47 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ok dus dan moet dit kunnen volgens jou in nld? heel wat wetjes die aangepast moeten worden dan.
Ik veroordeel niets, de winnaars maken de regels en de verliezers volgens ze.quote:Op zaterdag 29 december 2012 13:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Lul zelf niet vent. Dat lijstje is niet van mij maar van de programma-site.
En verder zie ik geen enkel argument van jou die de slavernijpraktijken veroordeeld?
Zit je zelf soms in die sector dat je het zo verdedigd en met 'ja maar.hullie doen het ook'-nonargumenten aankomt?
quote:Op zaterdag 29 december 2012 14:09 schreef plintladdertje het volgende:
Ik veroordeel niets, de winnaars maken de regels en de verliezers volgens ze.
Niemand zegt dat ze moeten komen laat staan blijven, losers als ze daar intrappen.
daar zijn geen nl wetten voor. we hebben het hier over iets wat in nl gebeurt, niet in verweggistan.quote:Op zaterdag 29 december 2012 14:03 schreef plintladdertje het volgende:
[..]
En als je het niet ziet of weet is het wel goed?
KvW is altijd een programma met een humoristische noot.quote:Op zaterdag 29 december 2012 13:48 schreef MrSweets het volgende:
Ik vond die detective stijl echt tenenkommend jezus.
Zitten daar n serieus gesprek te voeren, moet er zon "gevaarlijk" muziekje onder.
En dat afspreken met die sbs reporter in de nacht op n parkeerplek pfff kom op he! tis wel echt een serieus onderwerp...
Al eens gezien ja.quote:Op woensdag 2 januari 2013 21:08 schreef ddx het volgende:
hh morgen over filet americain volgens mij ?
Precies, zoals die uitzendingen van klootwijk. Heerlijke televisiequote:Op zondag 30 december 2012 13:08 schreef Igen het volgende:
[..]
KvW is altijd een programma met een humoristische noot.
En beter met zo'n humoristische overdrijving een ernstig probleem succesvol aankaarten, dan quasi-serieus een fabrikant volledig onterecht in diskrediet te brengen, zoals ze destijds met het ijzer in de cornflakes deden.
Nee, ik vind dat ze het hier prima hebben gedaan. Al vind ik afleveringen die gewoon leerzaam zijn, zonder schandalen en zonder 'gevaarlijke muziekjes', ook leuk om naar te kijken.
Het is altijd enkelvoud.quote:Op donderdag 3 januari 2013 18:30 schreef golfer het volgende:
Het herhalingenseizoen zijn weer begonnen.
Vertel, en wat is daar zo erg aan?quote:Op donderdag 3 januari 2013 19:37 schreef Lemans24 het volgende:
.
Filet Americain zit bol van de smaakversterkers
En dan zitten we nog midden in de winter.quote:Op donderdag 3 januari 2013 18:30 schreef golfer het volgende:
Het herhalingenseizoen zijn weer begonnen.
1. het vervlakt je smaak: alles smaakt hetzelfdequote:Op donderdag 3 januari 2013 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel, en wat is daar zo erg aan?
Wat smaakversterker wordt genoemd is meestal glutamaat, wat ook van nature voorkomt in bijvoorbeeld tomaten, zeewier en (varkens)vlees. Niet geheel verwonderlijk zijn de negatieve gezondheidseffecten dan ook nooit wetenschappelijk aangetoond.quote:Op donderdag 3 januari 2013 20:03 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
1. het vervlakt je smaak: alles smaakt hetzelfde
2. het kan allergieën en andere gezondheidsklachten veroorzaken
3. het is nep
Ik vermijdt die zooi (smaakversterkers) al enige jaren en als ik ze nu -per ongeluk- nog eens binnen krijg, proef ik dat direct. Meestal in een sausje of soep ofzo, die dan meteen niet lekker meer is...
1. Onzinquote:Op donderdag 3 januari 2013 20:03 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
1. het vervlakt je smaak: alles smaakt hetzelfde
2. het kan allergieën en andere gezondheidsklachten veroorzaken
3. het is nep
Ik vermijdt die zooi (smaakversterkers) al enige jaren en als ik ze nu -per ongeluk- nog eens binnen krijg, proef ik dat direct. Meestal in een sausje of soep ofzo, die dan meteen niet lekker meer is...
Natuurlijk (salami, oude kaas e.d.) is prima. Maar toegevoegd aan salami is een luie vorm van productie. Ze zijn te beroerd om te laten rijpen, want dat kost tijd en geld.quote:
Poep is ook best lekker ja.quote:
Als jij daar gelukkig van wordtquote:Op donderdag 3 januari 2013 20:29 schreef Lemans24 het volgende:
Ik eet trouwens ook bijna alles, voeg alleen niet onnodige smaken toe.
Hond, cavia, alligator, lama, eendenembryo, zomaar wat delicatessen die ik kan aanraden
Ik heb gister nog een poot van mijn hond gegeten. Indd een aanrader.quote:Op donderdag 3 januari 2013 20:29 schreef Lemans24 het volgende:
Ik eet trouwens ook bijna alles, voeg alleen niet onnodige smaken toe.
Hond, cavia, alligator, lama, eendenembryo, zomaar wat delicatessen die ik kan aanraden
Als je niet op je voeding let, doe je jezelf tekort.quote:Op donderdag 3 januari 2013 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij daar gelukkig van wordt
Ik heb het in de vorm van een soort tapas gegeten, met rijst. In de Filipijnen. Wel apart hoor, zeker omdat er honden aan tafel stonden te schooien om eten...quote:Op donderdag 3 januari 2013 21:19 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Ik heb gister nog een poot van mijn hond gegeten. Indd een aanrader.
Ik weet waar ik het over heb, ik kan zin en onzin scheiden. KVW heeft ook een aflevering over glutamaat, kijk die eens op uitzending gemist.quote:Op donderdag 3 januari 2013 22:03 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Als je niet op je voeding let, doe je jezelf tekort.
Waarom kijk je überhaupt De Keuringsdienst van Waarden eigenlijk? Dat gaat toch daarover.
Mijn hont heeft vanavond nog met een poot gegetenquote:Op donderdag 3 januari 2013 21:19 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Ik heb gister nog een poot van mijn hond gegeten. Indd een aanrader.
Ik laad me leiden door smaak, mijn smaak.quote:Op donderdag 3 januari 2013 22:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weet waar ik het over heb, ik kan zin en onzin scheiden. KVW heeft ook een aflevering over glutamaat, kijk die eens op uitzending gemist.
Je moet je niet laten leiden door emoties, maar door feiten
Umami, net zoal suiker zoet smaaktquote:Op donderdag 3 januari 2013 22:34 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Ik laad me leiden door smaak, mijn smaak.
Niet alles hoeft hetzelfde te smaken, wat mij betreft. En E631 heeft een uitgesproken smaak. Wat je er van kan krijgen, zal MIJ nu worst wezen, maar ja, dat geloof ik ook.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |